Új privát üzeneted érkezett!

Annann!ja,szeintem sem mert megszólalni!Még jó,hogy nem hüvely UH-m volt!Mondjuk nem látott volna semmit!
Exdeus!Milyen színű az anyag?
Jó étvágyat, majd az ebédhez!Ha lesz süti küldhetsz!KépKép

Most,hogy van ez a lepény dolog???
Nekem tegnapig,hátsó fali volt.Most meg oldalsó fali!Átvándorolt??
Ezeknek mi a jelentőségük??Mármint,hogy hol tapad!

Szilvus

Kép
szgoron
 
 


Éhes vagyok,húzok reggelizni!

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok,
csak átfutni tudtam az üzeneteket, mert ma rengeteg munkám van.

Aticica: én nem vagyok benne biztos, hogy terhesen vissza kell, hogy vegyenek. Szerintem ez a főnök jóindulatán múlik. Nyanya, gondolom elírtam a 3 év védettséget, én 3 hónapot tudok, de a mi cégünknél úgy járt egy lány, hogy gyes után töltötte a szabiját mikor megkapta a felmondását. Kiderült, hogy a mi munkaszerződésünkben 1 hónap szerepel. Elmentek munkaügyi bíróságra is, de a cégnek adtak igazat.

Tarhonya: a hőemelkedés még nem gond, de a lázat 1-2 órán belül le kell nyomni. De ne aggódj, igazán a kora terhességnél veszélyes, késöbb már nem annyira! Én is csak mézes teát ihattam és rengeteg narancsot ettem.

Szgoron: hát ezen jót nevettem! Apuka téged vagy a gyereket nem ismerte fel?? Kép) Még jó,hogy nem hüvelyi UH volt.

Megyek dolgozni, ma korán lelépek!

Sziasztok.
viki30
 
 

 
 

Sziasztok!

Kata: Az első babócát várjukKép))
Érezni még Én sem érzem, de néha mintha lenne valami mocorgás de szerintem csak beképzelemKép)
Na mind1 ami késik nem múlik, előbb utóbb úgyis focimeccseket fogunk érezni a hasunkbanKép
Exdeus: Szorítok az AFP miatt!!!
Sziasztok: Lreta

Kép
Kép
lreta
 
 


Hali, megjöttünk a védőnőtől! Képzeljétek, hallgattunk szívhangot is, pedig azt csak 20 hetes kortól hallják azzal a készülékkel és ügyi volt a védőnéni, mert megtalálta. Gondoltam, könnyebb, m hátsó fali a lepény. Aztán elővettem az Uh eredményt és kiderült, h nagy francokat, Hammával ugyan hátsó fali volt, de most mellső, mégis hallotta a szívhangot és mégis baromira rugdos. Kép Sztem oldalsó lesz abból végül.
Szgoron, sztem ha fent tapad, szinte mindegy, hogy hol (talán az lső fali érzékenyebb+ később érezheted esetleg a mozgását - kivéve ha nem, mint pl én , de inkább tökmind1). Az a lényeg, h ne a méhszáj körül lent tapadjon, m az gondokat okozhat. Amúgy sztem annyiban "vándorolhat át" egy kicsit, h mondjuk nem egyenletesen nő minden irányban és elsőből pl. oldalsó lesz inkább - de ez most a józan paraszti eszem.

Sztem terhesség alatt és a GYES végéig, ill annak lajárta után 30 napig vagy védve kirúgás alól. Egyszerűen nem rúghat ki és pont. A szerződésben ennél több szerepelhet, kevesebb nem, m a törvényt nem kerülheti meg.

No, ebédidő van,
Ann
annann
 
 


Szilvi!
Jót nevettem a történeteden Kép Csak vigyázz, hogy a szülésre majd jó pasit küldjenek be Kép


Lreta, Mézgombi!
Üdv. a topikban Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!
Tegnap este kipróbáltam a háton fekvős módszert, és mintha éreztem volna valamit...asszem...Na mindegy, már nem agyalok ezen, mert az Babucinak sem jó, ha idegeskedek. Múltkor hallottam egy national-es műsorban, hogy a baba sokkal később nyugszik meg egy-egy stresszes helyzet után, szóval ha az anyának felmegy a vérnyomása, akkor vele együtt az övé is, ráadásul neki később áll helyre. Azóta próbálok nyugisabb lenni, és belegondoltam, hogy mit élhetett át ő is, amikor kirúgtak...Mert hát a próbaidő alatt nincs védettség, és engem a lejárta előtt 2 nappal kirúgtak.(nov. 28-án) Persze, voltam olyan hülye, hogy előbb elmondtam, de az az igazság, hogy rajtam nagyon korán látszódott, nem beszélve arról, hogy 3 hetet végighánytam, elég gázul néztem ki. Ráadássul nem erre számítottam, mert ténylegesen már másfél éve dolgoztam az irodánál. A védettség egyébként a terhesség alatt és a gyes végéig jár. Az adókedvezményről is tudtok, ugye? Az pedig a terhesség 90. napjától jár, a dokitól kell igazolást kérni, és a munkáltatónak eljuttatni. Egyébként a munkaszerződésben nem lehetett volna kikötni olyan feltételt, hogy kevesebb védettségi idő jár a kismamának. Azon is csodálkozom, hogy a bíróság a cégnek adott igazat. (Ügyvédjelölt vagyok/voltam, némi lövésem van.)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Szilvi, süti nem volt. Igaz, ha lett volna, se ettem volna, nagyon nem vagyok édesszájú, soha nem is voltam. Kép
Az anyag egyébként középszürke, és a szövésében egy kicsit kocka-mintás, de nem feltűnően. Ehhez vettem, egy fehér, kicsit szrteccses, mintás blúzanyagod, ami belebújós lesz, mert a kantáros naci alatt jobb ez szerintem, mert a gombok nem nyomják szét a szegycsontodat. Kép
A méhlepény tapadásánál tényleg annyi, hogy ne a méhszájon tapadjon meg. Egyébként valahol olvastam, hogy xy így járt, de arrébb vándorolt valahogy. Az enyém eddig mellső fali volt, de amilyen mázlista vagyok, az is marad... Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Mézgombi!
Nem értem, hogy ha már egy éve ott dolgoztál, miért vettek fel próbaidősnek, ha aztán kirúgtak. Ez annyira egyértelműen a terhességedre utal, hogy akár meg is támadhatnád a döntést. Bár ha jól tudom a próbaidő alatti kirúgást nem kell indokolni, ez esetben azonban szándékos rosszindulatról van szó, mivel már ismerték a munkádat, nem is volt szükség próbaidőre.
"Egyébként a munkaszerződésben nem lehetett volna kikötni olyan feltételt, hogy kevesebb védettségi idő jár a kismamának."
Miért nálad ezt akarták?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Ja,reméljük a szülésnél nem keverik össze az apucikat!Akkor meg csak látom majd!Kép
Ann:köszi a lepényes infókat!
Nekem is nézte a védőnő a baba szívhangját avval a szekentyűvel!Majd most kell mennem hozzá is, 9.-én!

Ez az adókedvezmény minden kismamának jár??
Szóval kérek a dokitól igazolást, és beviszem a meló helyre?És utalnak pénzt?Kb.az mennyi?
Bocsi, de ezek a dolgok nekem nagyon újak!
Még ezt a Gyás,Gyes,Gyed dolgot is alig értem!Kép

Amúgy tegnap megkérdeztem a dokimat,a hasfeszüléssel kapcsolatban!
Magnéziumot kell rá szedni!Ja és sokan keveik az érzést a kaja utáni feszüléssel,és a gyomor égéssel!arra jó a (Reni)!Én is szoktam szedni néha,bár ritka szar!(az íze)

Sziasztok

Kép
szgoron
 
 


Exdeus!Mi volt az ebéd??Jól laktál?
Szeintem is jobb a belebújós ing!Ált. én mindbe belebújok mert utálom azt a sok gombot!

Tényleg!Milyen neveken gondolkodtok? Az apa vezetéknevéhez próbálgatjátok?
Nekem könnyű a dolgom,mert ált,illik hozzá minden név!HAJAS!Valszeg Renáta lesz!

Kép
szgoron
 
 


Majd biztos csúfolják a suliban a neve miatt!Sanyit is csúfolták Hajas babának!De neki találó a neve, mert kopasz!!!KépMindíg vágjuk a géppel nullásra!(Majd ma is)

Kép
szgoron
 
 


Viki30 írta, hogy az egyik kolleganőjét úgy rúgták ki, hogy 1 hónap védettségi időt kötöttek ki a munkaszerződésben. Nem igazán értem, hogy történhetett ez meg, ilyen kikötés egyébként érvénytelen, a bíróság simán semmissé nyilvánítja. Szóval valami volt még ott, hogy mégis a munkáltató javára döntöttek.
Nálam úgy történt az eset, hogy már suli alatt is dolgoztam, csak akkor még nem voltam bejelentve. Idén nyáron végeztem, és még így is csak szeptembertől kötöttünk szerződést, minél később...Nyáron ítélkezési szünet volt, nem kellett még a jelölti igazolvány, így nem volt érdekük, hogy hamarabb bejelentsenek. Azért kötöttek ki próbaidőt, mert addig is kevesebb fizut adhattak, tiszta spúrságból volt az egész, meg persze azért is rúgtak ki, mert nem akarták elhinni, hogy hamar visszmennék dolgozni, nem akarták várni rám. Na,de tudjuk, hogy gyakori az ilyen "jófej" ügyvéd...KépEgyértelmű, hogy a baba miatt rúgtak ki, de igen, a próbaidő alatt nem kell indokolni, ezáltal nem is tudom bizonyítani. Elmentem a munkajogi profhoz, de ő is csak együttérezni tudott velem. A tanulság annyi volt számomra, hogy ne bízz meg senkiben, és a női egyenjogúság csak max. a parlamenti dumákban létezik...
Adókedvezménnyel kapcs.: minden kismamának jár, a doki már tudni fogja, mikor kéred az igazolást. A személyi jövedelemadód fog valamivel csökkenni ennek következtében, hogy pontosan mennyivel, azt nem tudom, de a munkáltató könyvelője biztosan meg tudja mondani.( A könyvelő is vágni fogja a dolgot, nekem a foglakoztatói igazolásomon is szerepel, hogy kértem.) Feltétlenül igényeljétek, hiszen mindenkinek jár!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Szilvi, nálunk ez lassan napirendi pontKép Mi is a vezetéknévhez keresünk, aztán szempont még,
-hogy ne minden 2. gyereket így hívjanak,
-hogy lehessen becézni (mi nagyon becézősek vagyunk),
-hogy felnőttként is "hordható" név legyen.
És még sorolhatnámKépKép

Mézgombi, Lreta: üdv közöttünkKép

Verus
14+2

Kép
verus
 
 


Én közalkalmazott vagyok, de nekem is lejár a munkaviszonyom 2007-ben, ha babát nevelek is. Olyan a szerződésem, hogy benne van, hogy a munkaügyi törvényekben foglaltatott korlátozások rám nem érvényesek. Miután 3 hónapig harcoltam felvételemkor a magasabb bérért és a ki nem fizetett ügyeleteimért, plusz hogy ezt vegyük ki a szerződésemből beleuntam. Megkaptam a magasabb bért, és egy szóbeli ígéretet, hogy a 2007ben mindenképp meghosszabítják a szerződásemet. Miután mondtam remek, akkor ezt adják írásba pattogósnak tituláltak. Mivel mindenki ezt a papírt írta alá kezdéskor és csak nekem nem tetszett, plusz a közvetlen feletteseim sem segítettek, így belefáradtam. Voltak olyan szövegek, hogy bezzeg amikor én kezdtem még nem voltak ilyen fizetések, meg örültem, ha ingyen ügyelhettem is, stb. Utánanéztem, hogy a gyedet az utolsó ledolgozott munkaév alapján számolják, és folyósítják ha megszűnik a munkaviszonyom, akkor is. Jár a gyes is, és ha közben megint terhes leszek, az újabb gyed is. Így hagytam a francba. Az én szakmám amúgy is hiányszakma, nem félek, hogy nem lesz melóm, ha visszamegyek dolgozni. Persze az évek alatt még sok minden rendelkezés változhat, és az sem biztos, hogy jól tudom-e ezeket, amiket írtam, mert ahány irodai néni, annyi szöveg...de majd lesz valahogy.
Mindenesetre soha nem hagyom többet, hogy vmi lényegeset ne adjanak írásba. Ti se tegyétek...ha bírjátok. Mert nem mindig könnyű.
potter_76
 
 


Verus, elhűltem, hogy ilyen fiatal anyukának már 5 gyereke van, és jön a következő...Nagyon komoly, gratula!Kép

Nekünk csak a fiúnév kiválasztásánál voltak problémáink, de én végül megoldottam azzal, hogy ragaszkodtam a kislánykoromban sokat hallott -és ezáltal nagyon megszeretett - névhez, kedvenc versikém után...
(Gondolom sejtitek, hogy mi az...Kép )

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Banya, nem tudod véletlenül a pécsi 4D Uh elérhetőségét? Ami a klinikán van..a keresőben csak az egyik ottani doki magánrendelője jön be, tavalyi ár 15.000 Ft...úgy hallottam, hogy a klinikai olcsóbb, viszont min. 3-4 hónap a várakozási idő.

Mézgombi, rafinált egy főnökeid voltak..Kép És most mit csinálsz?

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Üdv és gratula az újaknak! Mézgombi, jó ez a nick Kép Honnan jött? És Neked, Lreta? Bocsi, de én már csak ilyen kis kíváncsi vagyok! Kép

Erről az adókedvezmény-témáról beszéltünk már korábban lányok. Nem azt állapítottuk meg akkor, hogy csak annak jár 2006. januártól, aki még a 2005-ös évben betölti a terhessége 90. napját és még ugyannakkor le is adja az igazolását erről? Egy csomót témáztunk akkor róla! És hogy a szülés előtti hónapig megkapják még az első és második gyerekesek (babások) is a múlt évre nekik járó összeget a terhesség 91. napjától. (A többedik babások pedig pláne, mivel 3 gyerektől nem szűnik meg idén sem az adókedvezmény, csak csökken az összege.) Javítsatok ki, ha tévedek!

Hello
hello
 
 


Balázs????

Kép
szgoron
 
 


Mézgombi: Bence? Kép
hello
 
 


SziasztokKép))

Hello: A nevemet egy barátnőm találta ki aki mindenáron becenevet akart nekem adniKép

Kép
Kép
lreta
 
 


Verus: megpróbálok valami melót keresni, a tgys-hez való jogosultsághoz is kellene még munkaviszony a szülés időpontja körül...Az esélyeim egyenlőek a nullával, főleg a szakmámban, így alkalmi melókkal próbálkozom, de ezek nagy része meg kamu. Szóval itthon vagyok, a férjemnek úgyis vizsgaidőszaka van, tehát még egyedül sem vagyok. Kép

Hello: a név a férjemtől származik,már régóta így hív (azért nagyrészt kettőnk között), az eredete pedig az, hogy Mézgombóc: mert összegömbölyödve alszom, mint egy gombóc, és édes vagyok, mint a méz...Hát nem cukor? Kép (Mézgombi a rövidített változat - ki gondolta volna...)

A név Balázs!Kép

Az adókedvezménynek utánanézek a törvényben, és beszámolok!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Nekem is a Balázs ugrott be.Kép

Kép
verus
 
 


Sziasztok!
Igaza van Hellonak az adókedvezménnyel kapcsolatban. Én nemrég néztem utána. Én jan. 6-án leszek 91. napos, tehát én nem kapok semmit. Mivel jan. 1-től megszűnt, illetve ez helyett lett azaz a "nagy" családipótlék, ami a baba megszületése után jár.
Ha jól tudom a magaztara már nem jár semmi.

"A családi adókedvezmény az egy- vagy kétgyermekes családok esetében beépül a családi pótlékba. A három vagy több gyermeket nevelő családok esetében a jelenleg 10 000 forintos havi összegről 4000 forintra csökken az érvényesíthető családi adókedvezmény mértéke, amely maradéktalanul továbbra is csak akkor vehető figyelembe, ha a magánszemély éves jövedelme a törvényben meghatározott jövedelemhatárt (2006-ban a 6 millió forintot) nem haladja meg." További info: http://www.origo.hu/uzletinegyed/ado/20051220azadoreform.html?pIdx=1

Exdeus: már megnyugodtam, hogy ekkora hívott cukorvizsgálatra, biztos tudja a doki mit csinál. Nem tegnap kezdte a szakmát.

Szilvi: nagyon poén lehetett az UH-n. :-)
A névválasztásnál sok szempontot nézünk. A vezetéknév, a születési idő ne legyen túl közel a névnaphoz, és a párom nagyon szeretne ősi magyar nevet. Úgyhogy még vacilálunk mi legyen, de erre azt hiszem még van időnk.

Aki AFP eredményé megy annak drukkolok, hogy jó legyen minden!!!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Annann: szeretnék a táblába bekerülni, ha lehetséges.
Adataim: ék: 30, szülés helye: Schöpf-Merei, idő: 2006.07.14. és az első babóca lesz :-)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Ma rákérdeztem a gyeses témára a munkahelyemen, és el is van intézve.Kép Valóban jár plusszban a fizetésem mellé. Mivel a cégem kifizetőhely már februárban meg is kapom az elsőt. Ma amúgy is ultrahatékony voltam ügyintézés terén.
Az első babámnál én is csak 19-20 hetesen éreztem a mozgást, de most folyamatosan úgy érzem mintha vakargatná belülről a hasamat. Kicsit csikiz is ezért én meg kívűlről vakargatom a pocimat. Kép
A névválasztás nekünk se egyszerű, ezért most levettük a napirendről. A párrommal nem sikerült még közös nevezőre jutni. A szempontok nálunk is hasonlóak mint mindenkinél. A vezetéknevünk elég bonyi (Dalekorej), így valami egyszerű, de nagyszerű nevet kéne kitalálni.
Apától kaptam ma egy kenyérsütőgépet, azt teszteljük. Nézzük mintha moziban lennénk.Kép Hát kiváncsi leszek.
Kisvirág, már kérdeztem, de nem válaszoltál. Nem a X. kerültbe jártál általánosba? Volt ott egy Kis Virág nevű ismerősőm Õ is 30 körül lehet, csak azért kérdeztem.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!
Emy vagyok, es en is beszeretnek kerulni kozetek a tablazatba. 23 eves vagyok, juli 1-re vagyok kiirva, a Szent Istvan Korhazba fogok szulni, elso baba, Szigetszentmikloson lakom.
Pszi mindenkinek!
emy82
 
 


Sziasztok!
Megint en vagyok, es csak most neztem, hogy kifelejtettem a baba korat megirni. Ma 14 hetes, 4 napos.
Udv: Emy
emy82
 
 


Mézgombi!
Tényleg nagy szemétség amit veled műveltek. Viki ügyével kapcsolatban, ha egy nőnek felmondanak és visszamenőleg igazolni tudja, hogy a felmondás idején terhes volt, akkor a felmondás érvénytelen. Ennyire erős a védettség. Javíts ki ha hülyeséget beszélek.

Név: Nekem könnyebb lesz a helyzetem, mert 2 hét múlva lesz CVS és abból 100%-ra megmondják a baba nemét. Majd akkor gondolkodunk, bár lány nevem már van, mert Balázs helyett 3 éve Blankát vártunk. Fiú névvel bajban vagyok.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Kanyin: ne hari, de nem vettem észre, hogy kérdeztél. Bocsika. Nem én lehetek az a lány, mert én nem Pesten lakom, hanem Vácon. A Virág meg csak becenév nekem. Igazából Hajni a nevem, de mindenki csak Virágnak hív.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!
Mézgombi, a törvényekben ne is keress. Ha visszaolvasol, valahol megtalálod azt a hsz-t, amiben kifejezetten az Apeh-tól kért állásfoglalást másoltam be pont azért, mert ahányan voltunk, annyi félét tudtunk, hallottunk.
Ennek alapján ténylegesen csak annak jár ebben az évben is adókedvezmény, akinek a magzattal együtt 3 vagy annál több gyereke van, vagy annak (DE csak a szülésig), aki 2005. dec. 31.-ig betöltötte a 91. napot, és erről megkapta az igazolást, és le is adta a munkahelyén.
És ez annyit jelent, hogy a levont SZJA-előleg 3000 Ft-tal kevesebb.
Szilvi, a kajcsi pirított tarhonya volt marhapörivel és kápival töltött paprikával. De már lassan gurulni fogok, mert kora vacsiként a barátnőm belém öntött egy tányér húsos tésztát. Kép
Név: (a Szentesihez, mint vezetéknévhez) Péter László, és Nóra Anna. Egyelőre ugye az előbbi a biztosabb, de ez még változhat. Kép Arra viszont rájöttem, hogy nagy pácban leszek akkor, ha majd a második gyerkőcünk is fiúnak készül...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Nekünk nagyon figyelnünk kell, hogy mit teszünk a vezetéknév után. Hogy egy kicsit mosolyogjatok: Baksza a vezetéknév és tegyétek hozzá a pl. a Rékát és olvassátok össze (Bakszar-éka) vagy a Márkot (Bak-szamár-k) úgyhogy ilyenekre is nagyon figyelnünk kell, nehogy csúfolják a csöpséget :-))))

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Na Sziasztok!
Most keltem föl,szundiztam egy kicsit!Kép
Virág:Én is szerettem volna ősi magyar nevet Pl.Csenge,de Sanyi hallani sem akar róla!
Szerintem nagyon szép az igazi neved,ezt adtam volna én is a babunak,de sajna Sanyi huga és a kislányuk is Hajni!
Marad a Renáta,mert gyerekkorom óta nagyon tetszik!

Szóval,ha én betöltöttem a 90 napot,már nem is mehetek, mert ezt decemberig el kellett volna intézni??Bocsi de már tényleg bezavarodtam!
Most így hirtelen,hogy nincs naptár itt nem is tudom!(nem tudok gyorsan számolni mert Diszkalkuliás vagyok)Kép

Exdeus:bizti finom lehetett!Én meg sült szalonkát reggeliztem!Kép
Adjunk a kalóriáknak!Szarom le Norbit!Biztos nem is eszik olyan jót mint mi!!Hi hi hi!Kép

Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Nem is tudtam utánanézni a törvényben, mert nem hatályos már az itthoni jogtáram. Én még novemberben betöltöttem a 90. napot, valószínűleg ezért kérhettem még az adókedvezményt. Így lehet, hogy már nem aktuális azoknak, akik idén töltik a 90-et. Na de minek is nekünk adókedvezmény, mikor a mi babáink már kapják a fantasztikus babakötvényt? Kép

Nyanya67: tényleg így van, érvénytelen a felmondás, ha már annak időpontjában is terhes volt a nő. Ezt a jogesetet én is olvastam, eléggé beleástam magam a témába, mikor kirúgtak, csak pont az én esetemben (a próbaidő alatt) nem lehetett mit tenni. Kép De hát nyilván ezzel az ügyvéd főnököm is tisztában volt, amikor kirúgott. Így csak maradt nekik a lelkiismeret-furdalás - amivel én sokra nem megyek - , mert az biztos van, ugyanis amikor később bementem, láttam, hogy az üzenőtáblán ott felejtett esküvői képemet is leszedte, már látni sem bírt...Meg direkt nem is volt bent az irodában, mikor tudta, hogy megyek.

Nálunk elég jó a vezetéknév - Soós - így elég sok minden megy hozzá, a lényeg, hogy ne legyen rövid. Múltkor láttam egy hapsit a tv-ben, úgy hívták, hogy Sós Ede...Elég gáz...Bár néha írigylem a rövid nevűeket, az én nevem 4 szóból áll, ha a férjem is ledoktorál, akkor csak növekedni fog. Egyébként csak hivatalos aláíráskor használom mindet.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Norbiról jut eszembe, hogy múltkor végignéztem a felesége terhestornáját - a nézésig már tehát eljutottam -, és lehidaltam, az a nő állítólag csak Norbi csoda-futár kajáját nyomta be ebéd gyanánt, mikor terhes volt, reggelire meg beérte egy müzliszelettel. Szegény gyerek, nem tom neki, hogy tetszett ez a koszt...Tény, hogy a csajnak nagyon hasa sem volt, nekem most, 20 hetesen van akkora, mint neki 28 hetesen volt. Egyébként én szerencsére eddig csak pocakra híztam, de nálunk ez családi vonás, a nővérem 3 terhessége alatt is ugyanígy volt. A tornára csak a hátfájásom miatt gondoltam, nem tom ti hogy vagytok ezzel, de nekem még sokszor éjszaka is fáj.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Most láttam meg, hogy a 2006. tavaszi babáknál Ágiboszi kimerítően ír az adókedvezményről, ha valakinek esetleg még lenne kérdése...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Üdv!
Mézgombi, de RR-ék babája egyik sem volt nagy súlyú, mindketten kb. 2,5 kilóval születtek. Nem egészségtelen, csak mostanság 3 kiló alatt ritkán születnek babák. Kép
Szilvi, ha még tavaly betöltötted a 91. napod, akkor a védőnőtől kérhetsz igazolást, habár a lelkiismeretesebb fajta magától odaadja. Igaz, nekem úgy kellett rátelcsizni a védőnénire, de kiderült, hogy kinyomtatta, csak elfelejtette a kezembe nyomni. Kép És ha tavaly megvolt a 91. nap, akkor Te a szülésig jogosulttá váltál az adókedvezményre. Tehát nem feltétlenül kellett év végig leadni, hiszen, aki dec. 31-én töltötte be ezt a kort, az tutira, hogy ezekben a napokban kapja kézhez, és adja be a munkaügyiseknek a papírját. Szóval nézz utána a napoknak! MIndenféleképp az utolsó mensid első napját vedd figyelembe, nekem is ez alapján nézték, holott én ahhoz képest kb. 10-15 nap késésben vagyok. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Nagyon köszi Exdeus!Megyek nézem az RTL-n a filmet!Tök jó!!
Jó éjt mindenkinek!
Pusszantás:Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Exdeus, nem pozitívumként írtam R. terhesség alatti gebeségét. Engem a kajája akasztott ki, meg az, hogy volt képes még akkor is diétásat enni. Mikor ilyenkor jogosan zabálhat csokit az ember lánya! Én biztos nem hagytam volna ki a helyében! Kép Ráadásul őt ingyé lefogyasztották volna utána...Kép A lánya állítólag 2,8-al született. A baba nagysága nagyrészt az alkattól is függ, nálunk rajtam kívül az összes nőnemű 1,5m a családban, így én is 2,9-el születtem. Tesómnál is 3,1 volt a legnagyobb gyerek. Ezzel ellentétben a férjeméknél mindenki szép szál legény, 3 tesója van, és egyik gyerek sem volt 4 kg aluli... Én olyan középmezőnyben bízok...Kép
Még vasalok egy kicsit, aztán én is elteszem magunkat holnapra.
Jó éjt és puszi!
Andi

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mézgombi!
Annyira utálom R-t és a férjét, hogy a nevüktől is rosszul vagyok, így nem követtem figyelemmel, hogy mennyivel szült és miket zabált, viszont szerintem nem igaz, hogy ilyenkor jogosan zabálhat egy kismama, főleg nem csokit. Na fogyózni sem kell, mert az meg a másik véglet. Fontos, hogy mit eszel és mennyit, de inkább a mit. Én is diétázom és majd bele halok, mivel én orvosi utasításra teszem, nincs más választásom. Gondolhatod karácsonykor milyen jó volt Kép Szóval a csokival csak módjával.
Na megyek én is aludni. Már az előbb lefeküdtem, csak a szomszédban órdít a videón valami népmese és megőrjít, ezért inkább felkeltem. Majd holnap beszélek velük, hogy nagyon áthallatszik. Sajnos elég vékonyak a falak. Új építésű ház és manapság így spórolnak. A régi lakótelepi lakásunkra emlékeztet.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Jó reggelt,

Nyanya, éjfél körül ki néz népmesét??

Én ma megyek Uh-ra..na, nem terhességire, hanem pajzsmirigyre..Elvittem kedden a fiamat az orvoshoz, mert sokszor fullad hajnalonta (asztmás), erre kiszúrta, hogy milyen a nyakam. (Tudni kell, hogy gyerekkorom óta ezzel piszkálnak, h olyan mintha strumám lenne..pedig eccerűen családi örökség.) Na, az orvos nem hitte el, így adott beutalót. Ártani nem árt, tudom, csak itt épp leesett egy adag hó, meg még most is szakad, és egész napra ezt jósolják. No, vhogynincs kedvem hozzá. És persze a drukk már ott van a gyomromban, hogy "ugye tényleg nincs baj.."

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok Lányok!

Ritkán van időm írni, mert rengeteg a munkám. Kép Tegnap majdnem elküldtem a főnökömet a francba, mert el kezdett pampogni, amikor jóval a munkaidő vége után tudomására hoztam, hogy nem tudok tovább bent maradni. Kedvem lett volna a munka törvénykönyvét az orra alá dugni. Na nem bosszankodom, hanem boldog vagyok, mert tegnap túlóra közben akkorát kaptam a hasamba a babámtól, hogy meg is ijedtem. Kép Szóval végre éreztem a mozgását. Nagyon felemelő érzés volt. Kép

Nekem szerencsére nem lesz gond sem a Gyed, sem a Gyes. Már több mint 14 éve dolgozom folyamatosan, estin jártam fősulira és egyetemre is. Mondjuk valószínű, hogy babázás után nem fognak visszavenni, de nem is érdekel, mert ilyen munkakör nem kisgyerekeseknek való. Márciustól nem fogok dolgozni, kiveszem a felgyülemlett szabijaim nagy részét. Az utolsó három hónapot nyugalomban, csak a babára koncentrálva szeretném eltölteni.

Betti
17+6

Betti
betti73
 
 


Sziasztok!
Betti, jól teszed, hogy pihensz! Csak így tovább! Kép
Kriszta, érdekes, mi is panellakók vagyunk, de úgy látszik 1983-ban még nem a falakon spóroltak. Nálunk az ajtón jár ki-be a zaj, de hát az fából van... Kép
Andi, nálunk én 2,5 kilóval, az öcsém is 3 kiló alatti súllyal született. A férjem viszont majdnem 4 kilóval... Kíváncsi vagyok, hogy kettőnkből mekkora sikerült. Kép
Szilvi, nincs mit! Én tegnap kb. fél tizenkettőig tévéztem, az m2-n volt valami olasz film (gondolom, hogy az volt), azt néztem végig, aztán aludtam el.

Most öltözök, és megyek boldogítani az autósiskolát...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szilvi: nekünk is nagyon tetszik a Csenge, lehet, hogy az lesz, de szóba került már a Bogi, Sára, Emese, és Bíborka is. Bár ez utóbbi nekem nem igazán tetszik. Bár azt még nem tudjuk, hogy fiú/lány lesz-e, de titokban a kislányba reménykedünk.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Lányok!
Hogyan tudom a profilomból a teljes nevemet átírni mert egy másik topikba - ahol egy kicsit fikáztuk a kórházi személyzetet - most elkezdtek írni a szülésznő és az orvosok. mondjuk én nem írtam durvát de hát sohasem lehet tudni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Katus!

Profil szerkesztés. Ott átírhatod. Melyik az érintett kórház?

Lányok!

Akinek már van babócája www.egyszervolt.hu . Szerintem elég ötletes, megéri betérniKép

Juca

tjuca
 
 


Verus!
A szomszédunkban egy 8 és egy 4 éves kissrác lakik és amikor épp nem öli egymást a család, akkor órdít a TV.
Az jó ha megnézik a PM-ed. Nekem azért halt el 2 terhességem, mert nem tudták, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, ami valószínű a fiam születésével jött elő.

Exdeus!
Ez most nem panel, ahol lakom, csak kispórólták a hangszigetelést. A panen még ennél is jobb volt.

Tjuca!
Fiam 3 éves, de már alig tudom elzavarni a számítógép elől. Egyedül játszik. Mi is az egyszervolt.hu-val kezdtük, de már csak gribedlizünk. www.gribedli.hu ez egy kiinduló oldal, ahol mindenféle gyerekoldalak vannak többekközött az egyszervolt.hu is, ami még mindig a kedvencem.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Juca!
Köszi, Békéscsaba.

Kép

Kép
katus73
 
 


Betti,
ez szuper! KépKépKép

Én a RR videóra tornázom, engem nem érdekel amit mond, meg eszik, meg a babái súlya. De mivel tök jó gyakorlatok vannak benne, szívesen csinálom. A férjével együtt ha a maguk módján is, de felhívják a mozgásra a figyelmet. És mivel a munkám során elvétve láttam csak nem elhízott, nem magas vérnyomásos 50 év felettit, nagyon fontosnak tartom.
potter_76
 
 


Sziasztok,
Annan: erről a vándorló méhlepényről eddig nem is hallottam, hát a Tied aztán mászkál ide-oda rendesen Kép

Mézgombi: ezt a lány is tudta, hogy a szerződés nem lehet kedvezőtlenebb a munka törvénykönyvénél, így nyílván volt valami más is, ami miatt mégis a cégnek adott igazat a bíróság. Azt mondták neki, örüljön hogy egyáltalán 1 hónap végkielégítést kap. De nem bánta, talált egy sokkal jobb munkahelyet.

Nyanya67: nekem a fiamnál magas volt a cukrom, így már hetekkel ezelött beszüntettem a cukorevést. Nem csak emiatt, hanem tudom, hogy milyen nehéz megszabadulni a megmaradt 3-5 kilóktól. Szerintem is fontos, hogy ilyenkor az ember odafigyeljen arra, hogy mit eszik, szerencsére a baba hamar jelez, ha valami olyan csúszik le, ami nem tetszik neki.
Én is tornázok kazettára, az I-es nőin van egy gyógytornásznő, Õ adott ki egy kazettát, egész jó. De nagyon szívesen kipróbálnám a kismama jógát.

Betti73: sajnos igaz a mai világra, hogy ha a törvényekre hivatkozol, megmutatják hol az ajtó. Így csak a Te erőszakosságodon múlik, hogy mit tudnak még rádterhelni. Tényleg a legjobb megoldás, ha elmész pihenni, az otthoni nyugalmat is meg kell szokni a nyüzsi után.

Tegnap voltam dokinál, 10 hetes a baba. 25-én megyek UH-ra, nekem kicsit későinek tünik. Nekem is a Magne-B6-ot ajánlotta a doki a feszülésre, azt mondta ez természetes, ahogy nő a baba, úgy húzódnak az izmok.

Jót nevettem a neveken, tényleg milyen kis marhaságokra kell odafigyelni! Mennyivel könyebb volt, mikor mindeki Béluska meg Katalin volt Kép

Viki30
viki30
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?