Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt Lányok!

Szia GabiKép nagyon jó, hogy végre megjöttetek!
+ kilók: ezek szerint Te sem kíméltedKép a gyomrodat az ünnepek alatt, akkor lassan összeállhat újra a fogyicsapat, már senki sem ülhet a babérjain továbbKép KIVÉVE: Ildi, egyrészt neki most megengedett a hízás, másrészt nagyon ügyesen odafigyel(getKép)

Norbi liszt: Na, ez az igazi NORBI TITOK, hogy ez az ürge egyszerűen mindent és bármennyiért el tud adni a nevével. Én azért egy kicsit szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal: liszt, ami nem hízlal???Kép de ha tényleg igaz, az egész világ az övé, mert erre tuti minden országban vevők az emberek.

IWIW: még a múltkor kérdezted, a saját nevemen, Dégen AnikóKép és Te?

mennem kell, felébredt Pupi, jó sokáig aludtKép

anikó

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Aki sokáig alszik, az MiksaKép Bár tegnap este 11.10-kor jöttem le tőle, egyszerűen nem aludt el az istennek se. Mint a sajtkukac, mozgolódik folyamatosan, állandóan azt hallom, hogy súrlódik az ágyneműje. (Én előbb el tudok aludniKép) Persze, mert ő meg dumálgat közben, meg iszit kér, meg csigamesét, meg másik takarót, másik párnát,("esse jó, asse jó", másik plüssizét, simizteti meg puszilgattatja a lábát, aztán a plüssizé lábát is, hát ne tudjátok meg.

Anikó! Nekem már elég régóta jár babán a fejem, csak még az uramat nem tudtam rávenni. SajnosKép

Motiot! Tegnap Miksa is rohanós volt a Pólusban, alig bírtunk vele. Front, fog, akármi...

Ildi! Vettünk széket, de nem azt, mert inkább az Office Depot-ba mentünk, merthogy ott nagyobb a választék. Döbbenet, hogy kb. 30 székre ültem rá, és ebből ez az egy volt igazán kényelmes. Nagy batár, még össze kell rakni. 25 rugó, az még elmegy érte. Ültem 300 ezresben is, annyira nem volt jó azért, mint amennyibe került.

Gabi! Örülök, hogy itthon vagytok! Gyere, mesélj!
Én nem veszek norbis izéket, mer nem bírom a Norbit, egyszer régen már asszem kifejtettemKép Ennyiért meg főleg nemKép
És nem is tetszik ez a nagy terjeszkedés, az az igazság. Szerintem nincs teljesen rendben a pasi agyilag, nemrég olvastam vele egy cikket a családról, meg hogy hogy képzeli a gyerekei jövőjét. Beteg, no.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Motiot,
ezekkel a hátsó fogakkal rendesen megszenvednek szegényekKép Pupi hétfőn volt ilyen, de mi ki se mozdultunk, mrt egész nap zuhogott az eső. Semmi nem volt jó neki, csak nyafizott egész nap.

Az üzletes jelenet nagyon rossz lehetett, felidézte bennem, amikor mi éltünk No.-ban... Az öcsikém általában így viselkedett minden vásárláskorKép, a hiszti tetőfoka a földön vergődés volt, amit a németek megbotránkozva és némi megvetéssel a szemükben néztek, mi voltunk A bevándórlókat, hiszen az anyu magyarul próbálta nyugtatgatni Õt. És képzeld, a legközelebbi alkalommal németül beszéltünk hozzá és mit ad Isten egy kis mosoly kíséretében, a következő megjegyzéssel haladtak el mellettünk "Ah,der Arme ist bestimmt müde" és hasonlók. (nem tudom, hogy a többiek beszélnek-e németül, inkább ideírom: "Jaj, szegényke biztosan fáradt"

Most Barnabás ébredt fel, megyek,
anikó

Anikó
pupi5

Sziasztok!!!

Szirom, Norbi beteg?KépKépKép
JaKép
Nem komplett a pasas, az tuti, a hülye felvásárlásaival meg már kicsit túlzásba viszi a dolgokat.
Eddig istenítette a telkes kiőrl.lisztet, most már együnk norbis lisztet 2 rongyért/ kiló?.
DurvaKép

Örülök, hogy lett széketekKép
nekünk nem tudom mikor lesz.Először is valami alvó alkalmatosság kéne Olivérnek, mert a kiságyba nem képes aludni, csak ha mellettem van.Nos,a szobájába meg van ágyazva 2 ikeás vendégágyon(nem sokkal különbözik a camping ágytól)azon kínlódom vele végig az éjszakát.Nekem végülis tök mindegy min alszom, de azért a 7. hónapban már nem túl kényelmes, tök puha, meg nyikorog, és alacsony.
Tegnap a kiságyban altattam el, de fél egykor a mi ágyunkba kötött ki (apa behozta), aztán valamikor vissza is vitte, mert állandóan rugdal, meg nyöszög.
Aztán az ágyába megint rázendített.Fél négy fele a vendégágyon landoltunk mindketten.Na, onnantól semmi hangja nem volt.Ennek az a lényeg, hogy ott legyek mellette, még éjjel is.
Megőrülök.
Mi lesz, ha meglesz a pici?
Nem tudok kétfele szakadni.Na, meg papához is bújjak oda néhaKép, meg Levntéhez is.
Na, most kipanaszkodtam magam én is!!!
Fáradt vagyok és álmos!!!

Gabi, jó, hogy megjöttetekKép
De te meg tök ügyi vagy, hamar ledolgozod azt a kis felszedett súlyt.
Zsoltika meggyógyult????

Obertauern az hol van?
Mert mi voltunk egy olyan helyen , hogy Hohne Tauern nat. park.
Obertauern, Hohnetauern, nem egy helyen vannak????
Mi Salzburg környékén voltunk.Most nincs kedvem térképet böngészniKép
Tök jó lesz nektekKép
Kicsit irigy vagyok, annyira szívesen mennék most ilyen helyre.
De csak melegedni, sétálgatni(no, de nem -16 fokbanKép ), kicsit szánkózgatni(nagy pocakkalKépKép)

na, megyek, hulla vagyok

Ildi

Motiot, minden nap mész a "gyűlésre"??
vas

Szia Szirom,

oké, Miksa sem rosszKép meglátjuk meddig bírja, mert Pupi már este 1/4 8-kor aludtKép

És mik az indokai Apának, ha szabad tudni? De remélem nem az, hogy Õ nem tudja elképzelni, hogy a szeretetét meg tudja osztaniKép Nekem az ex férjem mondogatta ezt, az is igaz, hogy ő egyke és az ex anyós mondogatott ilyeneket, ő meg ugye utána...Kép
Mikor szereli össze a férjed a széket?

Anikó
pupi5

Mostanáig bírta, megyek reggelit adni nekiKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jézusom, meddig alszanak a gyerkőceitek?????
Én is akarok ilyen gyereket!!!
Én is-én is!!!!!!
Aki 8-kor fekszik, és 10-ig alszik, és délután is alszikKépKépKépKép
vas

Ááá, Ildi, az enyim nem alszik este 8-tólKép. Tegnap majdnem negyed 12-kor jöttem le tőle, de hát írtam az előbb. Nálunk ez nagy gáz, kelhetne felőlem egy kicsit előbb is, bár tény, hogy jó reggel kicsit nyugiban lenni. De hogy az egész estét, sőt a fél éjszakát lefoglalja a fürdetés és az altatás, az azt is jelenti, hogy az emberrel alig találkozunk este.

Anikó! Például ez is benne van. És Miksa egyébként is többemberes gyerek. De azért én szeretném a kicsit, szerintem Miksának is jót tenne. De majd a talin kitárgyaljuk ezt, jó?

Székszerelés: nemtom, bement munkaügyben a városban. Ma én takarítós-pakolászós napot tartok (ha elszakadtam innen, Miksa most itta meg a tápiját), gondolom, délután érdemes lesz idetenni egészben a széketKép Úgyhogy most el is köszönök, majd ha Miksa alszik, még benézek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Húú, még egy gyors kérdés: ti hogy szeditek le a karifát? tartok tőle, hogy hiszti lesz, ha alvás után nem találja itt. De vele-előtte leszedni, az meg kifejezetten illúzióromboló.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Ok, akkor a talin megvitatjuk a gyerek-projektetKép
MIKOR IS???Kép

Nekem is muszály a lakásban tevékenykednem, mert mintha robbantottak volna úgy néz ki mendenKép
és most a gyerekek sem hagynak egy perc nyugtot semKép
2 körül jövök,
sziasztok

Anikó
pupi5

Sziasztok,
beneztem az egyszervolt.hu-ra, tenyleg nagyon aranyos es Abelt is erdekelte. Regisztraltam is, ugyhogy mehet a moka. A heten, vagy jövö heten telefon-es internetszolgaltatot valtunk, ugyhogy onnantol meg mehet ejjel-nappal is a dolog. Ugyhogy lehet, hogy valamelyik nap nem leszek, mert akkor kötik at az egeszet.

Gabi, jo, hogy megjöttetek, a kilok miatt pedig ne aggodj, amilyen gyorsan jöttek, ugy le is fognak menni. Föleg ha tornazol. A norbis liszt szerintem is durva egy kicsit. Itt "szerencsere" meg nincsenek ilyenek.

Ildi, egy heten csak egyszer megyek fogyitalira, de az eleg is. MOst tenyleg elhataroztam, hogy betartom a dolgot, kivancsi vagyok, hogy segit-e. Mert mint irtam, a multkor Abel elött, csak azzal, hogy betartottam a pontjaimat, lement 10 kilo kb 3 honap alatt. Szerintem ment volna több is, de mar nem volt hozza kedvem, aztan teherbe is estem mindjart.

Aniko, hat igen, eleg egö volt, hogy ugy hisztizett Abel, de manapsag ezt mar eszre sem veszik itt. Velemenyem szerint a nemet gyerekek tizszer olyan neveletlenek, mint otthon. Szörnyü, mindent megegngednek nekik, mindent rajuk hagynak. A multkor a boltban egy kisfiu gonoszan vigyorogva odajött hozzam es akkorat raütött a fenekemre, hogy csak na. Aztan vigyorgott es elszaladt. Anyuka pedig el volt foglalva a vasarlassal, se nem latott, se nem hallott, annyit mondott neki "Kevin, nem szabad anenit bantani" es ezzel le volt tudva. Na ez csak egy pelda volt. Ehhez kepest Abel egy angyal. Na meg en nem is engednek meg neki ilyesmit.

Szirom, gratula az uj fotelhoz, biztosan kenyelmes. Nekünk sincs rendes, egy szeket kell mindig idetenni, ga netezni akarunk, de en inkabb terdelek, nincs kedvem idehurcolni.

Na mennem kell, mert össze kene dobnom valami ebedet apanak, mindjart jön.

Majd jövök

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Mindenki alszik?
mi sajnos mar felkeltünk, Abel fel egykor ment aludni es mar vagy 20 perce fent vagyunk. A bunko szomszedok megint most kezdtek el szetszedni a lakast. Iszonyatos zsjt csaptak, igy meg en sem tudtam volna aludni, nemhogy Abel. Na erröl ennyit. Majd felviszem hozzajuk delutan, hogy ha hisztis a faradtsag miatt, akkor majd vigyazzanak is ra, ha mar nem hagyjak aludni.

Na mentem, magammal azert nem tarsalgok.

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Na, megjöttemKép
Elkezdtem összerakni a cuccokat a síeléshez, 6 embernek csomagolni, ez valami agyrémKép Tesóm pénteken délelőtt már visz is el dolgokat, mert ugye 6-an ülünk az autóban, mellénk már sok cumó nem igazán fér beKép A két pici miatt meg szinte a fél házat kéne vinniKép Namindegy, valahogy majd csak lesz, az a lényeg hogy megyünkKép

Motiot,
én amikor először anyuka lettem, nagyon féltem, hogy mi lesz ha a gyerekem hisztizni fog, mindig a szemem előtt láttam az öcsémet és mondtam, hogy csak azt ne!!! Megmondom őszintén, amikor a Niki először kezdte belelovalni magát a hisztibe, úgy igazán; vörös arc, megfeszült mindene és mindenre csak Nem, nem, nem üvöltés volt, én teljese nyugodt hangon (de nagyon határozottan) mondtam Neki, hogy ha ezt nem hagyja abba megyünk tusolni.
Ezt még kétszer elismételtem, majd úgy ahogy volt ruhástól beültettem a kádba és kellemes langyos vízet kezdtem engedi rá, megmostam az arcát, érdekes módon rögtön csönd lettKép A váratlan fordulat, hogy ruhástól a kádba és még a víz is folyik a ruhájára rögtön ki tudta zökkenteni abből a nem is tudom, olyan transz szerű állapotból . Nekem utána soha nem volt gondom. Nem tanácsként mondom, mert mindenki saját belátása szerint kell, hogy nevelje a gyerekét szerintem, csak elmondtamKép
Én abszolút verés ellenes vagyok, még a popsira csapás is kizárt!! Ezért ki kellett találnom valamit a hisztire, egybénk minden mást szerintem nagyon jól meg lehet beszélni a gyerekekkel, sok esetben sokkal okosabbak nálamKép

Pupi itt nyüszög mellettem, ő sem aludt valami sokatKép

A szomszédaid mi a fenét zörögnek állandóan??? Ilyen disznókat, ilyenkor szólsz nekik?

Ildi,
Húúú, nagyon nehéz dolgod lesz ha meglesz Natasa, Olivér nagyon anyás, kezded már szoktatni a gondolathoz?

Na, megyek mert Pupikám nagyon nyüszög, pedig fel akartam még rakni pár képet...

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Anikó! Én Miksának egyetlen egyszer fröccsintettem az arcába vizet a kezemről egy hajnali hisztinél, namost az volt a reakció, hogy "törlő, törlő"Kép És a megbeszélés nálunk általában sajnos mit sem ér, nekem is az lenne a legszimpatikusabb megoldás. Nem működik (már hisztinél, egyébként igen), bár mindig mindent megmagyarázok azért, hátha egyszer jön az áttörés. Ami miatt viszont mostanában szégyellem magam, hogy elég gyorsan ki tud hozni a sodromból, és olyankor felemelem a hangom. Pedig ezt nem kéne, és nem is akarom, de este 11-kor néha már elég. Tényleg.

Motiot! Ábel egyszer vagy kétszer alszik? Miksa a kétszer 1-1,5 órás alvást egy éves kora után olyan 2 hónappal kezdte lecserélni egy délutáni 3 órás alvásra. Most már csak egy 1 órás van sajnos legtöbbször.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Azt nem írtam,hogy már az új székben nyomulunk Miksával. Megkerestem a honlapon, a főnöki fotelek közül az Alaszka, de nem szürke, mint a képen, hanem fekete. Klassz, bazi nagyKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jelentem felébredtünkKép

Igen, Anikó, Olivér irtó anyásKép, fáj is a fejem előre mi lesz, ha a picur megszületik.OLivér akkor is képes ordítani, ha csak az emeletre megyek fel, de az apja itt van mellette.Szóval nem egyszerű eset leszKép

Hideg víz nekünk is bevált praktika.
Levente irtózik tőle, Olivér is már "megkóstolta", apa adott neki egy kis adagot, most ha már meghallja, hogy hozzuk a hideg vizet, abba is hagyja a hisztitKép
vas

Nekünk is kell új főnöki fotel!!!!!!
KépKépKépKép
vas

Jaj, úgy nevetek, hogy a könnyem majd kicsordulKép
ideültem, hogy folytatom Veletek a Pupival együtt. Egyszervolt.hu bekapcs, kép megoszt, animáció indít, na akkor rajta elkezdek írni, erre Pupi: nyem jó, nyem jő!!! képzeljétek, csak a főoldalt hajlandó nézni, hogy aréten klikkelgetek a kül. figurákraKép így megint csak egy kezem maradtKép

Szirom,
fotel: most már aztán akkor tényleg Te vagy a főnök és ezt mondd meg Miksának isKép
hiszti téma folyt.köv., mert most nem megy Pupitól

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Alszotok?Kép

Anikó! Senki se mondta, hogy könnyű lesz az osztott képernyős megoldásKép Nekem meg mondani kell a mesélővel együtt az iciripicirit példáulKép

Fotel: elég jó, de tényleg. És mindig az a főnök, aki benne ül, ez így korrekt, nem?Kép De Miksa egyedül nem ülhet benne, az már kiderült, mert állandóan föláll, a szék meg gurul, és már láttam lelki szemeim előtt, hogy mekkorát fog zakózni. Kétszer a levegőben kaptam el, míg vasaltam tegnap. Szóval marad az etetőszék a számítógép előtt, azzal legalább közel tud ülni, és el se tud szaladni. Bár tegnap felállt az ötpontos öves Prima Pappában...

Ildi! Miksa is olyan akkor, mint Olivér. Hiába van vele a papa, ha egy kicsit odébb megyek, már rohan is utánam. Igazából ez a fárasztó, hogy ha átvenné, akkor se tudja teljesen átvenni. És hiába volt itthon most hónapokat, amíg szokták egymást rendesen, mert ágyhoz volt kötve, így nem számított teljes értékű játékosnak. Pedig még olyanokat is csinált vele, hogy gipszben a kanapén fekve ő volt a kapus, vetődött, amekkorákat bírt, Miksa meg a kanapéra rugdosta a labdát.

Gabi! hahó, most már tudjuk, hogy ittho vagy, gyereKép

Motiot! Mérted már magad? Haladsz? Ez a fogyókúra nekünk nem hozzáférhető, ugyi?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

halihó!!!

itt vagyunk.Ma egész jó volt az éjjel.Nem kellett a kényelmetlen ágyon vergődnömKép
Most ne röhögjetekKép Olivérnek megágyaztam Levente ágyneműtarójába, és odatoltam a mi ágyunk mellé, az én oldalamhozKép
Szóval ott aludt, mint egy kutyaKép
Leventének is voltak iylen "kutyás korszakai"
Gabi, ugye te írtad, hogy Zsoltika is hasonlóképpen alszik?
Ez idáig nem is gond, de mi lesz, ha meglesz a pici?????
Szóval nem nyöszögött egész éjjel, csak 4-kor, meg 6-kor bőgött fel egy kicsit, aztán aludt 8-igKép
Csak az elaltatásnál volt kicsit ziziKép
Úgyhogy most ágyneműtartózunkKépKépKép

Hát, ettől félek én is Szirom, Olivér is annyira anyafüggőKép
Teljesen megvan ő is az apjával, de azért a szeme sarkából mindig figyel, hogy ott vagyok-e.

Anikó, holnap már mentek is?
Vagy csak szombaton?

Motiot, zörögj vissza a szomszédnak.Én tudtam olyan bunkó lenni a panelban, mint állat.Ha minket nem hagytak pihenni, hát én se hagytam másokat.Tök hangos zene, tv, ugrándozás, hangzavar....stbKép

Ildi
vas

Ildi! ÁgyneműtartóKép
De már tegnap is akartam kérdezni, hogy te tényleg ott kucorogsz Olivérrel, és nem alszik egyedül? De hát valamikor régebben írtad, hogy milyen tök jól elalszik, én azt hittem, ti problémamentesek vagytok! És most nálatok hogy van, van a srácoknak külön-külön szobájuk? Nem tudod a két fiút egy ágyban altatni esetleg? Én gondolkodtam már az ikeás futonágyon, arról le se lehet esni, kihúzva jó nagy, jó vendégágynak is, ha mégse kell a gyereknek. De nem tudom, mennyire egészséges, meg Miksa még mindig elszaladna altatásnál. Csak úgy nekem se kéne a földön feküdnöm 1 órát mellette.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csajok!

Kora délután jövök, most kiviszem a srácot a levegőre kicsit, mert túlságosan be vagyunk gubózva. Kéne a levegő. Nyakig sáros lesz, de kockáztatokKép

Addig írjatok!Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Edig minden f*sza volt.
Valahogy meghülyült.
Pedig annyira jó volt, hogy beraktam az ágyba, és 3 perc múlva már aludt is.
na, ennek vége,
De éjszaka akkor is sokszor ébredt
Most már az altatás is gáz egy kicsit
Lehet valamit érez az egész bébi mizériából. Levente aludna vele szívesen, de ha éjjel felébred, csak én tudom megnyugtatni.
Szóval itt inkább az éjszaka a lényeg jobban, hogy ott legyen kéz alatt, ha nyikog.Elég neki csak annyi, ha megsimogatom a tökci fejét.
Vagy ha hallja, hogy ott szuszogok én is mellete.
Egyszerűen dögKépKép
Én is most gondolkodtam, hogy nem is Leventének kéne új ágyat venni, hanem Olinak egy nagy franciaágyat, amibe ha éjjel átvánszorgok, ott is tudok maradniKép
Persze, kideszkázva az oldalát, nehogy leguruljonKépKép
vas

Sziasztok,

latom megint az alvas a tema. Hat nalunk is megzavarodott egy kicsit a dolog, eddig Abel is szepen aludt egyedül, kb 5 perc alatt, ha leraktam. Aztan egy par hete, mintha kicsereltek volna, allandoan altatni kell, csak velem vagy apaval hajlando elaludni, de inkabb velem, apanak nagyon sokaig tart. Aztan itt volta a szüleim, utanna apa volt itthon, meg jobban hozzaszokott, hogy csak vele foglalkoznak, de a heten megint visszaallt minden, tegnap es tegnapelött is ugy döntöttem, hogy nem fogom allandoan altatni. Egyszerüen letettem es kesz. Kiabalt egy darabig, akkor parszor bementem hozza, de elaludt egyedül.
Nalunk is az ejszaka a gaz, mindig nalunk köt ki az agyban, mert allandoan felsir, nyöszörög, de nalunk nyugodtan alszik. Aztan mindig visszapakolom, ha elaludt.

Szomszedokkal sajna nem nagyon akarok harcot, mert ök a sajat lakasukban laknak, mi meg csak bereljük. Egyebkent meg mar szoltam nekik, hogy egy kicsit legyenek tekintettel rank, de semmi hatas. Asszem megint itt az ideje, hogy szoljak. De ugy vagyok vele, hogy lassan ugyis uj lakas utan nezünk.

Szirom, ww elvileg otthon is van, de nem tudom, hogy mennyiert es hol. Probalj meg rakeresni valami keresön. En szivesen megosztanam veletek a pontokat, de kb 10.000 fele elelmiszerröl es hozzavalorol van szo, azt meg egy ideig pötyöghetnem, mire kesz lennek.
Merlegeles meg nem nagyon mutat semmit, par dekaval vagyok kevesebb. Kilokrol meg szo sincs sajnos, de gondoltam, hogy lassan fog menni.
Ma lattam az ujsagban egy hirdetest a fitnesz studiotol, ahova jartam, augusztusban mondtam fel a szerzödest, mert annyit nem jartam, hogy megerje. Szoval most van egy akciojuk, 4 het 20 euroert. Asszem erre befizetek. De pofatlanul ugy megyek oda, hogy ne is probalkozzanak nalam utanna. Ilyen kaciok soxor vannak, mas studiokban is es igy olcsobb, mint barmilyen kurzus vagy akarmi. Szerintem ez jo ötlet, nyitva vannak ejjel 1-ig, tahat elvileg akkor is el tudok menni, ha Abel mar alszik. Na persze alom alom... MIkor fogok en este 9-kor meg felkerekedni es elmenni? De ha csak 4 hetig van, akkor talan eröt veszek magamon es vegigcsinalom. Ha mar csak szaunazni jarok el, amr akkor is jo.

Na mennem kell ebedet fözni. Rantott csirkemell rizzsel, salival, ebböl nekem csak a sali jar. A rantott dolgok sok pontosak, rizst meg magaban nem igazan akarok enni. Asszem csinalok egy adag spenotot, azt Abel is imadja.

Na majd jövök
MOtiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Vagyok-vagyok, persze Kép Zsoltika viszont napközben nem alszik, és alig tudok ideülni a gép elé. így sokkal több a melóm is Kép Az este viszont Apué és az enyém, és ez így szuper Kép

ALVÁSRÓL:
ahogy Ildikó is írta, Zsoltika is a földön aludt egy jó darabig. Nálunk úgy van, hogy van a franciaágyunk, mellette rá merőlegesen a kiságy. Na azt egy ideig nem használtuk Kép És a két ágy mellé-közé még leterítettünk két naaaagy paplant egymásra, meg plédek is voltak alatta, plusz lepedő. Na így állt össze a Zsoltika ágya Kép Mert hogy elalvás előtt mindig cicizett, korábban bele is aludt, később már nem, akkor egymást átölelve aludtunk el (vagyis én később felkeltem, hacsak el nem aludtam én is) Kép Aztán egy idő után meguntam, hogy az egyik szobánk csupa ágy, és néhány hónapja már éjszaka sem szoptattam. Csak délután és este (és reggel). Elég hamar átszokott Zsoltika a kiságyba Kép Most meg már szopi sincs.

Ébredés nálunk is van, majdnem minden éjszaka föl kell ugranom. Általában elég, ha ott ülök az ágya mellett, megsimogatom, meg a karomat érzi a pocak alatt Kép Csak ha beteg, akkor kel fel rendesen Zsoltika.

De mi ugye egy szobában alszunk, ahogy már írtam is Kép Ez így nagyon jó nekünk. Úgy tervezem, ogy ha meglesz a kistesó, akkor is így maradunk, bár akkor a szoba elég szűkös lesz... No mindegy, és ha majd a pici sem szopizik már, akkor mi majd kiköltözünk Apuval a másik kisszobába, a jelenlegi (alvószobának hívjuk most) pedig lesz a gyerekszoba Kép

Nekem nagy szerencsém van, hogy Apuval nagyon jól elvan Zsoltika. Ahogy hazajön Apucika, már csak őt akarja, én meg mehetek tornázni Kép Bár ha otthon vagyok, és mondjuk a vacsit készítem, akkor kiszalad hozzám percenként Kép

Motiot,
hajrá torna!!! Én is megyek ma végre, már nagyon várom Kép

Anikó,
ismerősnek jelöltelek az iwiw-en Kép Amúgy kérdezni szerettem volna tőled, hogy pontosan hol is van az a játékbolt, ahol Sziromék is vették a Teletábit? Nekünk is aktuális lenne Kép Megírnád nekem is? Előre is köszi!!!

Ildikó,
lehet ám, hogy tényleg érzi a kistesót Olivér. Mondjuk nálunk is viszonylag új keletűnek mondható a "rendes" alvás. Úgy 2 évesen kezdte el Zsoltika, hogy nem kellett hozzá 1-2-szer felkelnem szoptatni.

Mennem kell Kép Bocsi, de Zsoltika rángat játszani (lego). És az eső is esik nálunk, de kegyetlenül, még ki sem tudunk menni. Na majd folyt köv.

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Ildi! Ilyesmi ágyra gondoltam, a futonok között van: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15558&catalogId=10103&storeId=22&productId=35466&langId=-30&parentCats=15558*15626 Egy kicsit hosszú a linkKép Nézd meg, ha erről legurul, akkor sincs semmi.

És próbáltátok már a fiúk együtt alvását, vagy csak sejted, hogy Levente nem boldogulna vele? Lehet, hogy az ő szuszogása is elég lenne. Bár csak próbálkozom, ne haragudj a belepofiértKép Egyébként szerintem is simán érezheti a kistesó jöttét, közeleg a trónfosztás.

Motiot! Pedig bepötyöghetnéd azt a 10 ezer pontszámot, olyan nagy kérés ez?Kép Mozgás jó ötlet, de nekem sincs soha kedvem felkerekedni, ha már ott lennék a konditeremben, akkor simán megcsinálnámKép

Gabi! És Zsoltika nem ébred föl a zajokra? Nekünk a végén már az nem volt jó, hogy már a suttogásra is mocorgott, arról nem szólva, hogy nem bírtam egy könyvet elolvasni az ágyban, mer ugye nem lehetett villanyt gyújtani (mondjuk ennek csak akkor volt jelentősége, ha az uram éjszakás volt, mármint az olvasásnak). Mi 1,5 évesen tettük saját szobába, és nem mondom, hogy nem fülelek elég sokszor, de legalább nyugodtan fordulok meg az ágyban, hogy ezzel nem kelthetem fölKép Mondjuk különben olyan 1 éves koráig nem volt ez gond, később kezdett csak. Tök jó alvó volt mindig, az első perctől átaludta az éjszakát. Csak amíg szopival aludt el, addig nem tudtam, hogy milyen nehéz bealtatniKép Most néha egy hétig se ébred éjszaka, de van hét, hogy minden éjszaka. Olyankor általában szomjas, kap inni, le kell feküdnöm mellé, mert ha kimegyek, akkor fölugrik és akkor kész. Szóval lefekszem, és általában nem bírom ébren kivárni, míg visszaalszikKép Aztán egy idő után visszavánszorgok az ágyambaKép

Tápipi: Póni Nagyker. 1137 Bp. Szent István park 10. A Pozsonyi útnál.

És most képriportunk következikKép:

Kép
Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

na, halihó!!!

A délutáni alvásba bealudtam én is, de egy telefon felébresztett.Mire leértem, abbahagyta.A vezetékes kb. havonta egyszer szólal meg.
Persze, most kellett.Kép
Mobilt meg mindig elnémítom.
Viszont Olivér is felébredt 5 perce, most itt nyűglődik, megyek is hozzá, mert tök idegesítő.
Mindjárt jövök vissza.
vas

Szóval nem aludt vissza, bekapcsoltam a Madagaszkárt, hátha érdekli.
Erre megint bőg.Nem hiszem, hogy ebből lesz egy normális hsz.Kép

Szirom, aludtak már egy csomószor leventével egy szobában, mert Lev állandóan átköltözött amikr a vendégágyon aludtam.Így hármasban nyomtuk a kisszobában.Aztán amikor olivér elaludt, akkor visszamentem a saját helyemre.
De így is felébredt éjjel, és mehettem vissza hozzá.
Ilyenkor lefeküdtem az ágya mellé, de sokszor ott el is aludtam, és már nem találtam vissza a sját helyemreKép
Ezért kell olyan, hogy csak odanyúlok hozzá, és megnyugszikKép

Mondom az éjszakai ágyneműtartós verzió elég jó voltKépKép
Most pár napig lehet így nyomulunk.
Erre az ágyra gondoltam, amit mutattál Szirom.

Helyes Miksa a képekenKép
És az a mókus???
Nevezhetjük akár a háziállatotoknak is?????Kép

Zsoltika akkor már nem is alszik délután???
Én sem tudom mi lesz, ha már Olivér nem alszik, kis Natasa meg éppen felőröli az idegrendszeremet, aztán végre elalszik, Olivér meg nem , és engem se hagy Kép
Kicsit húzós lesz a tavasz.
Anikó, te ezt hogy oldod meg???????

Motiot, sok sikert a tornához, szanunához meg jó pihitKép

Rákukkantottam, nézi csöndben a MadagaszkártKép

Lehet ki kéne menni nekünk is egy kicsit a levgőre, olyan régen voltunk kinnt, lehet ez is a baja, de én úgy utálom a hideget, bár ma annyira nem volt hideg, ahogy kikukkantottam.
Feltéve, ha nem esik az eső.

Na, megyünk is, akkor amíg világos vanKép

Ildikó
vas

Ildi! És szerinted ennek a futonnak olyan matraca van, amin lehet hosszú távon aludni? Komolyan gondolkodom rajta, ha Miksa már nem szalad el. Bár eddig olyan rendes gyerekágyat képzeltem neki, de nem biztos, hogy az lesz. Ezt akartam neki, ilyen a többi bútora is: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567 &catalogId=10103&storeId=22&productId=53015&langId=-30&parentCats=15567*16180*16182

A mókust én merem háziállatnak tekinteni, akkor jön-megy, amikor kedve tartjaKép Általában reggel 9 és 10 közöttKép Bár ma megijesztette egy macska, ugyanaz, amelyik a madarakat is támadja.

Jó sétát! Nincs olyan nagyon hideg, csak nekünk is szemerkélt az eső.

Többiek, hahóóó!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Itt vagyok egy pillanatra Kép

Levinném Zsoltikát, mert most épp nem esik az eső. Viszont most mondja, hogy ő kakil Kép Hát akkor várunk.

Szirom,
köszi a címet! 7végén is nyitva van a bolt?
Képzeld, nálunk nem szalad el Zsoltika. Pedig az ő kiságyát már jó régen átalakítottuk, most csak heverő. De szépen bentmarad, mesélek, aztán lámpa lekapcs, és indul a durmolás Kép
Nem zavarja, hogy mi is ott vagyunk, pedig ahogy írtam is, a két ágy össze is van tolva Kép Nálunk inkább az a baj, hogy a másik kisszoba elég messze van, a lakás másik végében. Onnan aztán fülelhetnék... Meg aztán mindeddig így volt kényelmesebb, hogy nem kellett éjszaka rohangálnom, mert ugye sokszor ébredt. Mostanában már képes 12 órát aludni egyfolytában! Kép De ugye akkor, ha napközben nincs alvás.

Ildikó,
sokkal jobb ám így, hogy elmaradt a napközbeni alvás. Akkor is vagy 1 órát altattam, aztán este is 1 órát... Így este negyedóra alatt beájul Zsoltika. Persze ehhez az kell, hogy időben fürdessem, 6 körül már megyünk is pancsizni Kép

Most viszont rohanunk, kaki persze nem lett, de talán egy félórára le tudunk menni Kép

Pusssz,
Gabi

pgaboka

Na felebredtünk mi is, mig Abel aludt, sikerült leszednem a karacsonyfat. Kivancsi vagyok, hogyan reagal majd erre, mert az utobbi ket napban felfedezte, hogy van es soxor acsorgott elötte es a diszeket fogdozta meg szopogatta. Most meg nincs ott.
Nalunk is eleg gazos volt az alvas, elaludt 1-kor, erre csöngettek fel 2-kor, a vizleolvaso nöci. Meg az ajtot is jol bevagta maga mögött, erre felebredt. Aztan nagy nehezen visszaaltattam, erre hazajött a kedves szomszed, ö csapott megint hatalmas zajt, erre is felebredt. Megint visszaaltattam, aztan a következö ebredesnel lent kellett maradnom nala, igy aludt 2,5 orat, ami nem rossz.

Asszem mi is kimegyünk egy kicsit, de most mar megvarjuk apat, mindjart jön haza. El kell menni boltba is, mert itt holnap ünnepnap van es nincs nyitva semmi, kene egy kis kenyerke meg tejci.

Na ezt a fitnesztermet nem total komolyan venni, csak amolyan felvetes volt, mi lenne, ha..... De lehet, hogy tenyleg elmegyek. Mar mondtam apanak is. Pedig biztosan jot tenne a fogyinak egy kis biztatas.

Szirom, Miksa nagyon vagany a szerkojaban! Na es saros lett tenyleg? A mokus pedig tök ari.
Abellel sajna meg nem nagyon lehet igy kimenni, mert ugyan ö mar csak menni akar, hallani sem akar a babakocsirol, de mindig elesik, azonnal atazna.

Ildi, epp tegnap voltunk az ikea-ban, mi is nezegettünk agyat Abinak, mi egy olyat neztünk, ami ketfelekepp hasznalhato. Ha meg kicsi a gyerköc, akkor ugy, hogy a matrac van lent a földön es igy fölötte van egy vaz, ha mar nagyobb, akkor egyszerüen csak megforditjatok ( feje tetejere ) , hogy a vaz kerüljön alulra, es kapsz es magaz agyat, alul pedig van hely jatszani. Nekem nagyon jopofinak tünt. Szerintem ez volt akkora, hogy siman odaferj melle te is.
A szokatatast pedig szerintem minel elöbb kezdd el, marmint mondogasd neki, hogy jön a kisteso meg minden, nehogy derült egböl villamcsapas....
Hadd szokja mar most a gondolatot, kesöbb neked is könnyebb lesz igy vele.
Egyebkent lehet, hogy ezert olyan anyas mostanaban, en amikor terhes voltam, a barataink kislanya allandoan rajtam logott. Csak velem volt hajlando aludni menni, en etettem, csak nekem mosott fogat meg minden. Simogatta a hasamat, mondogatta, hogy ott van benn Abel stb. Pedig mindig a ferjem volt nala a favorit, allandoan rajta logott. De amikor kezdett latszani a pocakom, mintha erezte volna, hogy mi törtenik. Lehet, hogy Oli is igy reagal. De gondolom ö azert nem elsz olyan feltekeny, mert neki mar van kivel megosztani igy is a dolgait, annyira uj nem lesz talan, csak az, hogy eddig ö volt a kicsi.
Na nem osztom az eszt.

Ikea-rol jut eszembe, szerintem többször elmegyek Abival, mert azt sem tudta, hogy hova szaladjon, annyira elvezte, hogy mindennel lehet jatszani. Otthon is igy van a gyerek osztalyon? Teljesen meg volt örülve töle. Ez is egy lehetöseg a jatekra telen. Ja, es volt egy kis szobanak berendezett resz, ahol szekek meg matracok voltak, es egy nagy vasznon rajzfilmvetites volt. Epp a Madagaszkar ment. Bar Abelt ez nem erdekelte, tul sok mas uj dolog is volt.

Na eldugulok lassan, irjatok ti is!!!!

Motiot

Aniko talan mar el is utazott??

KépKép
KépKép
motiot

Motiot, én is néztem ezt az ágyat a katalógusban.
n
Nem rosszKép
Szirom, leventének van hasonló ágya de azt még a brendonban vettük, ő 2 éves volt, és simán beleszokott.
De hogy Olival mi lesz, az kérdés.Õ is állandóan mászkál, ha nem a rácsosba van.
Mindegy, nem is érdekel az alvás téma.Majd lesz ami lesz.Legfeljebb szétszednekKépKépKép(mármint engem négyen négy feleKép )

Voltunk kinnt, egy darabig sétálgatott, aztán belevágtam a babakocsiba, úgy gyorsabb(meg tisztább).Vettünk narancsot, meg banánt, hála isten tök szereti mindegyiket.
Szirom, fogalmam sincs, milyen matraca lehet a futonnak, de nem biztos, hogy hosszútávon jó lenne.nem is egyenletesen sima, gidres-gödrös, nem tudom mennyire puha...stb.
Passz.
Leventének ilyen ágya van, ami ugye jó lenne Olivérnek, ha Lev kapna másikatKép

Kép
Ez még a panelban készültKép

Na, Olivér is elkezdte leszedni a díszeket a fárólKép
Jó, hogy épp ezt írtad , Motiot.
Szirom ,mi hétvégén szedjük le, de nekünk Levente mindig szokott segíteni, Olivérrel még sose szedtükKép
Leventét nem szokta zavarni, hogy leszedjük, azt mondjuk, hogy elrakjuk, és a jézuska jövőre is megtaláljaKép
Na, megyek, mert szétszedi a fát

Ildi
vas

Motiot, itt is lehet az ikeában játszani, van minden részen egy kis gyerek-sziget szerűség.
Kiskonyha, ...stb.Kép

Bár a lenti gyerekmegőrzőt nem nagyon szeretem, mert akárhányszor ott volt Levente mindig összeszedett valami bacitKép
Sokan berakják a beteg kölkeiket, a többiek meg jól megferőződnekKép
vas

megfertőződnekKép
vas

Sziasztok!!!!

Hát tessék, kiteszem a lábam és el is veszítem rögtön a fonalatKép jó sokat írtatokKép

Fodrásznál voltam ma, meg egy kicsit a DM-ben, pontokat levásárolni, 4 csomag 88db.-os pelusKép többek között, nálunk ugyebár nagyüzemi termelés folyikKép
Csini-bini frissen festett hajjal ülok a gép előtt, nem mintha bárkinek is feltűnne a családbanKép
Na, visszaolvasokKép

anikó

Anikó
pupi5

Én is így szoktam pelust venni, dm.-ben pontokért, vagy 5-6 csomaggal egyszerre, aztán 2 hónapig nincs gondomKép
Nem szeretek egy csomagért futkozni.

Majd észre veszik a szép hajacskádat, nyugiKép
vas

Ildi,
haj: kösziKép

Az alvás:
Nikit szerencsére nem kell altatni,a 12 évével, csak néha egy kicsit nehéz lelőni esteKép

Dorinát 6 órakor fürdtjük, 1/4 8 körül fekszik, bekuckózik és alszik reggel 1/2 9-ig, egy kis angyalKép

Nálunk minden elég megszokott rendben, időben szokott zajlani. Valahogy sokkal jobban kezelhetők a gyerekek, ha minden a megszokott időben történik, ők is beállnak rá. Minden este ugyanaz a kis "szertartás" van lefekvés előtt. Fürdés után megissza a kis meleg tejet, úgy, hogy meg kell neki ágyazni a kis díszpárnákkal a nappali kanapén, valamelyikünk mellé ül és "együtt" elfogyasztjuk a tejcitKép
Azután kis játék, és mielőtt leindulunk a szobájába adok neki egy kis vízet inni. Mindenkinek puszi, még a kiszemelt játéknak is, majd le a lépcsőn (közben mindig megnézzük az ablakból a fát, hogy már az is alszikKép)be az ágyba, mumó (cumi) be, nene (pelus) az arcához terít, betakar puszi és kész.

Ez minden nap így van, lehet, hogy uncsinak hangzik, hogy mindig ugyanazKép de nálunk ez vált beKép Soha nem kellett még altatnom.

Barnabás meg 3óránként szopizik, még éjjel is...
5 hónapos, 11 kg.Kép

Ezt a hsz. 5 óta írom, de mindig abba kellett hagynom v.miért..

Ildi,
készülj, mert nem lesz könnyű a két picivelKép
Nálunk most kezdődik a féltékenykedés, Dorina minden játékot kikap Barnabás kezéből, most akarok a Spook könyvben utánaolvasni, hogy hátha van vmi. jó tanács erre.
Nem tudom, ismered? Én sok jó dolgot olvastam a könyvében. Lehet, hogy Neked is segítene Oli felkészítésébenKép

Bocsi, a többiekhez is szerettem volna hsz. de elszaladt az időKép

Most megyek fürdetni.
sziasztok,
anikó

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Zsoltikát ma Apa altatta Kép Nekem iszonyúan fáj a fejem, egész nap fájt, már minden bajom volt Kép Így az aerobicra sem jutottam el ma Kép Pedig már annyira hiányzik a mozgás!!! Viszont sajnos 2 adag gesztenyepürét fogyasztottam el, nem vagyok normális!!! De ilyen buta fejfájós fejjel nem voltam képes ellenállni. Hát ez van Kép

Anikó,
ez az alvás-dolog nagyon jól hangzik Kép Nikit sem kellett altatnod annak idején? Én sokszor úgy gondolom, hogy majd egyszer, ha lesz nálunk is tesó, vele könnyebb lesz Kép És Dorina napközben alszik?
Én egy kicsit azért is vagyok-voltam bajban az altatással, mert ugye Zsoltika eleinte a szopiba aludt bele. Akkor egy idő után eleresztette a cicit, és be tudtam rakni az akkor még rácsos kiságyába Kép Ámde egyszercsak elkezdte, hogy a szopi, bealvás oké, de mikor betenném a kiságyba, akkor üvöltött, és sírt, és sehogy sem volt jó neki, csak megint cicin... Na ekkor kezdődött a "földön" alvás, mert onnan már sehová sem kellett szegénykémet pakolászni Kép De megszokta, talán másfél éves koráig volt így, hogy úgy alszik el, hogy mellette vagyok. Amikor már nem aludt be a szopiba, akkor is megkövetelte az ottlétemet. Talán itt kellett volna lépni, de a sírni hagyás sosem volt a módszerem Kép Én valahogy meg is értem őt, a szopi miatt nagyon erős a testi közelségünk, mármint az ő szempontja is érthető: eddig mellettem volt anya, most már miért nincs?

De hogy mi lesz, ha esetleg nálunk is kopogtat majd a gólya, azt nem tudom Kép Mert most még oké, el is alszik hamar, meg ugye Apa is el tudja altatni Kép De az biztos, hogy nem lesz könnyű, majd ha eljön az idő.

A hajad pedig biztosan csini Kép Most is olyan színű, mint a fotón volt, amit láthattunk rólad? Vagy újítottál? Kép

Láttam az iwiw-en, hogy "fogadtál", Te vagy az 5-ik ismerősöm Kép

Szirom,
nem is írtam, de nagyo helyes Miksa az overállban Kép A mókus is klassz, olyan jó, hogy ilyen közel is jön!
Korábban Te írtad, hogy Miksa püföli a játékokat? Zsoltika is Kép Nem szeretem, amikor ütöget, mert baromi zajos, és már szét is tört néhány játéka: kitörte egy kamion kerekét, meg a felfújhatós kalapácsa is leeresztett... Nem is az értékük miatt bosszantó, de hát mégse püföljön már mindent a gyerek, ami neki tetszik Kép

Ildikó,
ma mi is babakocsival sétáltunk Kép Minden pocsolyába bele kell menni, Zsoltika imádja, vezényel, hogy merre menjünk. Jó látvány lehetek, ahogy oda-vissza rohangálok a pocsikon keresztül Kép De hát ha ez tetszik neki??? A keréknek meg úgyis mindegy Kép

Amúgy Olivérnek külön szobája lesz? Levente ágya tetszik Kép Arról legalább nem tud leesni. A Zsoltikáé átalakítható rácsos, leszedtük a rácsokat és kész is. Én azért is örülök, hogy abban alszik, mert az kókuszmatracos, nagyon jó kényelmes, egészséges.

Motiot,
mi majd csak sokára szedjük le a karácsonyfát Kép De úgy tervezzük, hogy éjszaka lesz az akció, elcsomagolunk mindent, és kész. Jézuska elvitte a fát Kép
Az Ikea nálunk is nagy mulatság, tavaly sokszor mentünk Zsoltikával (hetente), most a vacak idő miatt sem indulunk neki, meg beteg is volt... A Karácsony előtti időszak meg amúgy is olyan hektikus itt, hogy semmi kedvem nem volt áruházba menni. De a jövő héten lehet, hogy mi is elnézünk oda, Zsoltika is imádja Kép

Megyek is, Apa ígért egy fejmasszázst Kép Jó éjt mindenkinek,
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Na, eddig ment a meló, tovább nem. Most már nem látok, és azon kaptam magam, hogy nem is nagyon gondolkodom, nem tudom, mit olvasok. Itt kell abbahagyni, holnap folyt. köv. Benézek persze, ha már itt leszek a gépnél úgyisKép

Gabi! Nem én írtam, hogy Miksa püföli a játékait. Időnként kalimpál ezzel-azzal, de nem csapkod ezerrel, nem teszi tönkre a játékait. Mondjuk ő meg rálép mindenre, simán átgázol egy-két holmin, vagy átesik rajtukKép

Anikó! Álomgyerek Dorina akkor, óriási mákotok van! Ha nálunk egyszer ilyen lenne... A szertartás nálunk is megvan, mindennek a menete ugyanaz. És hát Miksa is betartja a saját, hosszú elalvás-szertartásátKép Egyébként anyukám szerint nálam is percek alatt ment az elalvás, nagy ritkán balhéztam csak, és még akkor is le tudott fektetni, ha társaság volt nálunk. Ha viszont balhéztam, akkor az úgy volt, hogy kisimítgattam akkurátusan a kispárnámat, aztán kiakadtam, mert összegyűrődött, miután rátettem a fejemKép és akkor ezt sokszor elismételtemKép

Ti a DM-es pelussal nem szívtok mostanában? Ez több hónapja tartó mizéria nálunk, majd holnap leírom.

Jóccakát!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggelt!

először is: Spock, elírtamKép

Szirom,
akkor a szó kalsszikus értelmében, Te most nem vagy GYES-en, húzod az igát továbbra isKép
Most nem bánnám, ha olyan munkám lenne, hogy itthonról is tudnám csinálni. Nagyon hiányzik a kasszából az én kiesett fizumKép

Kispárnás storyKépKép

Ágyikó: Ateles nagyon jól néz kiKép A másik is jól néz ki, de hosszútávon aludni rajta biztos nem egészséges a gerincnek, a sok dudor miatt és puhának is tűnik. Ez tényleg vendégágynak pont jóKép
Arról nem is beszélve, hogy azon kényelmesen elférnétek ketten és akkor aztán végképp nem engedne el Miksa maga mellől és akkor hogyan lesz itt kistesó?Kép

Köszi az álomgyerek jelzőt, tényleg az, egyelőreKép amíg el nem rontom!!! Minden a szülőn múlik. Nincs rossz gyerek csak béna szülő, ez az én mottóm.
Éreztem ám én, amikor Dorina próbálgatta az esti procedúrát mindig nyújtogatni, olyan édes volt és át is futott a fejemen, hogy ugyan már most mi van akkor ha még ezt meg azt stb. csinálunk? de akkor mi van holnap? Hogy érti meg, hogy én most csak a rövidített verziót akarom?Kép

Egy kis hisztitéma:
fröccsintés nem = avval, hogy ruhástól be a kádba és indul a tusi, attól én se döbbennék le, csak még idegesebb lennék, hogy spriccelgetnekKép
A kizökkentés a lényeg, hogy úgy ledöbbenjen, hogy elmúljon az a kezelhetetlen állapot és lehessen vele kommunikálniKép
Még az is nagyon tetszett, amikor egyszer régebben Ildi írta, hogy a puding valamelyik gyerkőce fején landoltKép Rögtön magukhoz térnekKép

Ja, és Miksa csúcs jól néz ki a szerkójában, jöhetne velünk síelniKép

Motiot,
hogy bírod a fogyit? Az első bátorító kiló már legördült?

Gabi,
én még csak nemrég regisztráltam, de többen megtaláltak a csoporttársaim közül és az ált. iskolából isKép Lehet, hogy Neked is be kellene írnod a sulikat, nagyon kevés az inf. Rólad.

Nikit is úgy altattam (nem altattam), mint most DorinátKép
Barnabástól már előre félekKép úgy van Õ is mint Zsoltika volt, belealszik a szopiba. Én még be tudom rakni a kiságyba, de, hogy mi lesz később??
Már borult az elméletem, mert úgy terveztem, hogy, amint átalussza az éjszakát, (gondoltam úgy 3 hónapos kor körül, mint a két lány) viszem a növérkéje mellé a szobájukba, (most velünk alszik), de ez sehogyan sem akar összejönniKép
Biztosan így van, ahogy írtad a testi közelséggel kapcs. és minél tovább szopizik egy gyerek annál inkább így van és Zsoltika szerencsére nagyon sokáig tudottKépKép

és végezetül egy tegnapi kép, az alultáplált manóimmalKép

Kép

sziasztok,
anikó

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Anikó! Nekem csak néhány nap egy hónapban a meló, szóval igazából a szó szoros értelmében vagyok gyesen. A munkát nem is nagyon veszi észre a család, annyi, hogy tegnap az ember altatott. Neki se volt rövidebbKép De szerintem gyerek mellett, legalábbis olyan mellett, mint a miénk, nem lehet itthonról melózni. Nekem is csak azért megy, mert végülis nem mindennapos a dolog, és akkor beletömörítem az éjszakába, hajnalba. Gondolj bele, hogy egy hozzászólás is néha órákig születik meg.

És most vitatkozom veled egy kicsit: abban, hogy minden a szülőn múlik, nem értünk egyet, és az, hogy nincs rossz gyerek, csak béna szülő, azért kicsit sántít. Nem mondom, hogy Miksa rossz, de eleven, és nem könnyű gyerek. Vele egy éves kora alatt például alvásban szinte semmi gond nem volt, nappal pedig kb. 3 havonta egyszer sírt, és akkor sem voltam ügyesebb. Csak szerencsém volt. Mondjuk nyekergett ezerrel, ha nem tetszett valami, meg kerestük a kedvét, sokat volt kézben, méghozzá úgy, hogy végig ugrált, nyugiban őt nem lehetett tartani, de nem volt ennyire strapás. Valószínűleg neked is van némi szerencséd a gyerekekkel, és én nem mondom azt, hogy a nevelés nem számít őrülten sokat, ügyesnek is kell lenned, de más gyerekanyaggal talán más lenne. A tesómék kislánya például kívülállóként nézve eleven, sokat mocorgó, huncut kiscsaj volt, sok dumával, kacagással. Namost amikor Miksával elkezdtünk hazajárni anyuhoz, akkor derült ki, hogy sem a babakocsijában, sem az etetőszékében nem volt biztonsági öv soha. Kicsit régebbi darabok, nem is jártak hozzájuk ezek a tartozékok, de nekik ez fel sem tűnt. Még amikor előtte kérdeztem, akkor sem tudták megmondani. Namost őszerintük az ő gyerekük eleven volt. Hát ha azt nézem, hogy Miksát az ötpontosba úgy kellett bekötni, hogy közben a másik kezemmmel, a könyökömmel, meg néha a térdemmel is tartottam, hogy amíg csatolok, ne másszon el, akkor az ő kislányuk bizony nem volt eleven. És Miksa se hisztizett, nem ellenkezett, ez nem azért volt, egyszerűen ő nem maradt egy helyben soha, ő mocorgó típus. És már két hetesen átmászott a vállam egyik oldaláról a másikra. Szóval őt hiába nevelgetném egy helyben maradásra például, és hát ilyen most az altatása is. Nem érzem magam béna szülőnek, egyszerűen csak nem megy simán az altatás, és meggyőződésem, hogy nem rontottam el a dolgot. A sírni hagyást lehetett volna megpróbálni, de azt én nem akartam.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,

Aniko, tünderiek a gyerköcök! Olyan kis husik!
A hajad pedig nagyon csisni, biztosan eszre is vette apuci!

A gyerekneveles-altatas temaban Abel is az örökmozgo tipushoz tartozik, egyszerüen nem lehet egy helyben tartani. Nalunk is mindenhol öv van, mert különben a babakocsibol es az etetöszekböl is ugrana ki. De ö mindig is ilyen volt, ezert talan fel sem tünik a dolog.
Az altatas nalunk is mindig tema, de most talan megint kicsit nyugisabb a dolog. Egyebkent nalunk is megvannak a ritualek minden nap, szerintem is nagyon fontos ez egy gyereknek. Latom is rajta, hogy ö is igenyli, hogy mindig minden a megszokott sema szerint törtenjen.

Hat azert lehet, hogy en is csinalhatnek egy-ket dolgot maskepp, vagy nem kene egy-ket dologban tul engedekenynek lennem, de hat ez az anyai szeretet, egyszerüen vannak dolgok, amikor nem tudok nemet mondani, mikor pedig kene. De ez szerintem mindenkinel igy van.
Hisztinel en meg nem probaltam ilyen drasztikus megoldast, de eddig talan nem is volt olyan igazi földhözvagos hisztink, kiveve a boltban, ott ugye meg nem önthetem le egy pohar vizzel. Na meg nem is vagta magat földhöz, csak megfesziti magat a kezemben vagy a kocsiban. De lehet, hogy en is kiprobalom, ha itt lesz az ideje. En sem szeretnek tul engedekeny lenni, nem akarom, hogy a fejemre nöjön. Azert eleg konzekvens vagyok szerintem. Na meg apa is. Lattunk sajnos eleg sok rossz peldat, hogy tudjuk, mi nem igy akarjuk csinalni.

A lenyeg a lenyeg, hogy mindannyian nagyon jo anyukak vagyunk, ez biztos!!

Jelentem az elsö bizonytalan kilocska elbucsuzott a többi zsirtartalektol, de hat ez meg nem valami sok, remelem lassan azert majd beindul a dolog. Kvancsi vagyok, mi lesz a hetföi mazsalason. Remelem azert 2 kilot sikerül leadni addig. Akkor mar elegedett lennek. Harom kilonkent kapunk egy csillagot a kis füzetkenkbe, amit a többiek elött el is mondanak, az viszont tök jo erzes, hogy mindenki megtapsol es mindenki tudja, hogy 3 kilot leadtal. A multkor egy nöci kapott csillagot, neki az volt a hatodik. Milyen jo erzes lehetett neki!

Na mennem kell, mert apa ma itthon van, mert itt ünnepnap van es mar morgott, hogy mar megint en netezek. Ide kell engednem öt is egy kicsit.

Puszi, majd jövök
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Jaj Szirom! Hát ezt a hsz.-t akkor nagyon elszúrtamKép Egy szóval sem ezt akartam az egészből kihozni, hogy Te béna szülő lennél!!! Én abszolút magamról írtam, hogy én hogyan állok a kérdéshez a saját gyerekemmel kapcs. Pl. ha olyan dolgot csinál, hogy kiborít, mindig azon agyalok, hogy mit csináltam, hogy ez a reakció. És az, hogy- rossz gyerek- azt meg nehogy már Miksára vedd, légy szívesKép hogy jönnék én ahhoz, hogy ilyet mondjak??? Nem is tudom most összeszedni a gondolataimat,annyira sajnálom, hogy félre értettél. Csak én egyszerűen ilyen vagyok, magamban keresem a hibát ha nem "működik" jól a gyerekem.
De én egy szóval se mondom azt, hogy Te valamit nem jól csinálsz!!
Ne haragudj mégegyszer!
szia,
Anikó

Anikó
pupi5

Ok Anikó, semmi bajKép, talán kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Én se azt akartam mondani, hogy mindent tökéletesen csinálok, de az altatásban nem találom, hol hibáztunk, ha hibáztunk, vagy mit nem vehettünk észre, amitől jobb lenne. Napi szintű kis dolgokban csinálok, mondok hülyeségeket, az biztos. Az akkor ki is derül majdnem mindig azonnal a reakcióból, és ebből nagyon sokat lehet tanulni.

Motiot! Ügyes vagy a kilóddal, én pillanatnyilag a mérlegre se merek állniKép Zabálhatnékom van napok óta, de komolyan.

Ildi, Gabi, merre vagytok?

Majd még jövök később, amíg Miksa alszik, próbálok haladni.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
húú de megkönnyebbültemKépKép
Na, most már jobban fogok haladnia a csomagolással, annyira nyomasztott ez a dolog.

Megyek is vissza, csak bekukkantottam.
Majd később jövök.

Sziasztok,
anikó

Anikó
pupi5

Jaj, de ez még nagyon fontos:
Motiot,
nagyon nagyon ügyes vagy! ElindultKép de jó, csak így tovább! (irigy-irigy, hogy Téged idézzelek)

anikó

Anikó
pupi5

Hahó, Lányok itt vagyok. van itt valaki?

Írok mindjárt csak olvasok még meg vmit. le kell töltenem addig esetleg bejelentkezhetne aki lát.

Márti
mártus

Anikó, nem olyan könnyű engem megsérteniKép Vitatkozni azt lehet, de arra vevő is vagyok, mert az mindig hasznos. Csak én másképp gondoltam, és leírtam. De gondolom, ez jó így, nem?
Mikor indultok?

Látlak Márti, melózom, de benézek néha!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

hahó!

Na, akkor kezdem.

András manó most kapott 3 éves oltást. Állítólag lázas lehet az éjjel. Játszik fent az Apjával Én meg addig leszöktem közétek.

Tök jó volt hallani a hangotokat a telefonba. Jól meg leptetek Benneteket, mi? Talán Ildikó hangján éreztem a legjobban, de Gabi is csodálkozott rendesen.
Karácsony nagyon szupi volt. Beadagoltunk mindent amit csak el lehet még hitetni egy 3 éves Gyerekkel a Jézuska meg angyal ügyben. olyan énekelés volt a fa előtt, hogy tiszta könny volt a szemünk. nagyon örült mindent ajándéknak, talán annak a legjobban amit dec. 24-én de. 10 órakor vettem meg neki. Egy gyönyörű nagy várat (emlékeztek nálunk nagy vár mánia van) Katona bácsikkal.

A szilvesztert otthon töltöttük végül is. nem mertünk elindulni olyan össze-vissza időt mondott. a hófuvástól az ónosesőig mindent. szóval olyan Ildikó féle öregecskésen. de jó volt azért, a Gyerek fél 12-kor ment aludni.

A munkahely katasztrófa, legalábbis olyan szempontból, hogy alig munka, ott nézzük egymást 3-an az irodába mint a hülyék. Totál utálnom kell a főnöknőmet (még nem tudom, hogy miért) mert csak akkor állnak szóba Velem. Nem baj a lényeg, hogy 1 évet kellene vhogy. kibirnom mellettük, vagy amig nem véglegesítenek aztán húzok haza babázni. Már alig várom. na nem ragozom úgyis tudjátok mi a helyzet.

Ezt most elküldöm aztán vissza olvasok egy kicsit és írok tovább.

Márti
mártus

Szaisztok!!!!!

ma nem neteztem egész nap, kösz, hogy már hiányoltok isKép

Halihó Márti!!!!!!
na, most végre elcsíptelek!!!!
Tényleg meglepődtem, amikor hívtál.
Csörög a telefon, mondom is az uramnak, ki az anyám zaklat engem este ismeretlen vodás számon????
Hát, megleptél, tényleg!!!!
Andrásnak utólag is boldog szülinapot!!!

na, most te jössz......
vas

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?