Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Rövid leszek, mert balhézik a manó. Brendonban láttam egyszerû fehér napellenzõs sapeszt 1200-ért.
Nálunk is kitört a sztrájkhangulat, Dorcos minden második kajálást végigüvölt, nem tudom, miért.Viszont rágja már a vállamat is, fog talán?
Ilda
ilda

Sziasztok!

Az 5 hónapos oltáson a babucitok hány szurit kapott?

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
közben utána néztem, azt hittem több oltást kaptunk a kelleténél.

Bubu,
szerintem nyugodtan elmehetsz a talira, ha jó az idõ. Babakocsival menjetek, a kicsid szerintem úgyis végigalussza majd az egészet, ki sem kell venni, csak legfeljebb, amíg pelenkázod, eteted. Rád meg rádfér egy kis dumcsizás, nem?Kép A jó levegõ biztos nem fog ártani.
Szerintem, ha éjszaka aludni akar, hagy aludjon. BIZTOS jelezni fog! Ha pedig van tejcid, felesleges teáztatni, fõleg éjszaka, otthon.
Majd még utánakérdezek a tengervíznek, jó? Majd megírom.

Szila, Ilda,
nálunk nyáladzik már több mint egy hónapja Gabó, ököl, anya-apa karja, keze, válla, minden...de még ma sem mondta, a dokinéni, hogy látna vmi fogacskát bújkálni. Szóval lehet, hogy nem.

Szila,
az nem lehet, hogy egyszerûen nem volt éhes? Csak felébredt vmi miatt, és inkább csak játszani szeretett volna. Azóta evett?

Ilda,
ne haragudj, mostanában annyi minden történt, milyen olaj?

A doktornénink ma azt mondta, hogy minél nagyobb faktorszámú naptejet vegyek. Min. 25.

Ágci

Kép
Ágci

Szila! Egy hónappal ezelõtt Hanna ugyanezt csinálta. Akkor fogyott is.Aztán 2 hétre megjavult és újra elkezdett sztrájkolni. ÁLlítólag a hirtelen növekedési szakaszban ami 4-6 hónap környékén gyakran elõfordul van ilyen, hogy nem esznek. A lényeg, hogy gyakran kell szoptatni, nehogy mellgyulladásod legyen. Ha semmiképpen nem eszik akkor fejjél még ha nem szoktál akkor is. Ja és ne idegeskedj.KépKép
Ez mind tapasztalat.
Tikk
tikk

Sziasztok!!!

Bubu:
Szerintem ha szép az idõ és el akarsz jönni a talira nyugodtam elhozhatod a babád. Mi 2 hetes kor óta minden nap megyünk valamerre. (Persze csak ha az idõ engedi)

Valaki intézett mostanába TB kártyát? Mert ugye a 30 nap igencsak letelt, a munkahelyem meg visít a gyerek TAJ számáért.
Hova kell menni? És egyáltalán oda adják-e? Mi kell hozzá?
Mert ugye már nem a Damjanichba intézik.
Lehet, hogy felhíívom õket, de egyszerûen lehetetlen a TB-t elérni.

Ha valaki tudja segítsen..

Különben mi jól vagyunk. Máté baba egyre érdeklõdõbb. Nagyokat mosolyog már (Persze ha van kedve)

Zkati+Máté
zkati

Sziasztok!

Méééééég nem tartozom ide, de attól szorgalmasan szedem az igéket tõletek! Kép

Virág!
Talán ide hamarabb benézel...
Vettél rózsamézet???? Kíváncsi lennék a véleményedre. Kép

Kata (és a még pocaklakó Dóri baba)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Ágci!
Gedus az ötödik hónapos szurikor kettõt kapott és az oltási reakciója erõsebb volt, mint eddig. A védõnõ azt mondja, általában ilyenkor már érzékenyebben reagál a babaszervezet, mert több az ellenanyag benne (marmint a babában Kép )

Zkati!
Én Debrecenben élek, de gondolom nálatok is ugyanolyan iratok kellenek a tb kártyához. Nálunk a polgálmesteri hivatal automatikusan küldte a kártyát, az adatokat még a kórházban vették fel hozzá. Gondolom a baba születési anyakönyvi kivonata kell és talán személyi igazolvány.

Puszi!
helga

Sziasztok!

Heni(Gesztenye)! A tali május 15-én, szerdán délelõtt 11 órakor lesz a Millenáris Parkban, a Zöld Péter játszótéren (a fõbejáratnál). Gyere, várunk!

Zsuzsi és mindenki! Én is nagyon kíváncsi vagyok, mit szólnak majd a babócák egymáshoz. Mondjuk mi sokszor megyünk sokfelé, de ennyi babával egyszerre még nem találkoztunk.

Sziasztok: Laura
p_laura

Zsuzsi,
a haladásról a Túl az elsõ... topicban olvashatsz. Ugorj át, olvasd el! A melledet NE bórvízzel mosd, hanem azt is glicerin bórax-szal kend be szopi elõtt, hagyd, hadd szopizza le, a száját pedig kíméletlenül töröld ki. Ne csak a nyelvét, hanem a szájpadlását, a nyelve alatt, ínyét mindenhol, kétoldalt, szóval mindent! Piros a babád végbélnyílása körül? Van hüvelyi folyásod? Milyen a bimbóudvar? Ha akarod, emilben írd meg, mostmár (sajnos) extramûvelt vagyok ezügyben, hátha tudok segíteni. Ja, és ha gyanús a dolog, mindenképpen menjetek el a gyerekorvosotokhoz!!!!

Puszi:
Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Virág:
köszi a reakciót. Szóval nem tudom, tényleg a penész okozza-e ezt a fájdalmas szoptatást vagy Dorka szív mostanában erõsebben? Dorka szája egyáltalán nem fehérebb mint máskor, a nyelvén nem látok lepedéket. A végbélnyílása kicsit pirosabb, de az antibiotikum szedése óta ilyen, de ez sem feltûnõ. Nekem nincs folyásom, a bimbóudvar normális (nem tudom, mire kérdeztél, hogy más-e a színe vagy töredezett-e). Szóval nem tudom, hogy tényleg penész okozza-e ezt. Biztonság kedvéért már törölgetem a száját, nyelvét glicerin bórax-szal, de én azt hittem, hogy itt a gézlapon van a hangsúly és a glicerin csak azért kell, hogy ne legyen annyira száraz a géz és ne sértsük meg a száját belülrõl... A bórvíz akkor mire jó, ne használjam?

Na fáj a torkom, a szervezetem teljesen legyengült, hullik a hajam, állandan fáj a torkom, a szájam kisebesedett, a bõröm ragyás...mi jön még? :-( pedig szedem az elevitet és mindennap felmegyünk a Gellérthegyre friss levegõért.
üdv: zsuzsi
zsu26

Laura és a többiek! Köszönöm szépen, szívesen megyünk!
Kíváncsi vagyok rátok és a sok gyönyörüségre! Kép Lehet tudni, hogy kb hányan leszünk?
Nekünk két kutyánk van, ök is csak szagolgatják Barnit, ha kézben viszem be öt a lakásba. Ö is most kezdi felfedezni öket (de a lovakat pl még észre sem veszi). Sajnos nem tudok annyit foglalkozni velük, mint Barni elött, -nem csupán idöhiány miatt, hanem mert totál át kell öltöznöm, ha egy kicsit játszottam velük, olyan nyálas, szörös és sáros leszek,- és ezért félek is, nehogy bekattanjanak, persze megyünk együtt sétálni, ilyesmi. Arra mindig vigyázok, nehogy nyitva maradjon az ajtó, ha kiugrom valamiért, és nem hagyom a gyereket a kertben sem egyedül. Állítólag egy kutya még hagyján, de kettö vagy több gerjesztheti egymást... Jobb félni.
Sziasztok, Heni (úgy tudom, van egy druszám itt, akinek nemrég született babája)
gesztenye

Heni!

Most nagyon irígykedem ám! Hol laktok, hogy lovakat tudtok tartani? Én nem féltem ennyire a babát a kutyáktól, mert nagyon rendesen viselkednek vele, õrködnek a babakocsi mellett vagy ha van valami sírás nyöszörgés aggódva figyelik. A kan addig amíg nem látta a babát csak a sírást hallotta kíváncsi és izgatott volt, mostmár õ is gondoskodó lett.

Nagyon kedves, hogy bátorítotok a találkozóra. Szívesen mennék, kíváncsi vagyok rátok meg a babákra is, de még nagyon gondolkodom rajta, mert nekünk ahhoz sokat kell utazni és még nem szívesen tenném hordozóba a babust ennyi idõre, úgy összecsúszik benne szegény. A jó levegõ szerencsére itthon is biztosított, mert nagy kertünk van - azt hiszem jobb is, mint Bp-en bárhol. Remélem lesz még ilyen találkozó kicsit késõbb is. Meg még én sem mozgok olyan biztosan a világban, mint régen, még nagyon elfáradok egy naptól -na nem nyavajogni akarok persze. És még addig van egy hét, ki tudja...

Nektek is gyorsan kinõtte az 56-os méretet a babátok? Én nem is vettem csak egy-két bodyt a többit örököltük. Leginkább hosszra nõtt most a baba, súlyban most érte utol a születési súlyát, így két hetesen. Nagyon jó étvágyú a lelkem 20-25 g-okat szed fel egy nap. A következõméretnél is hasonlóra számíthatok vajon? Most mennék vásárolni újabb darabokat és nem tudom mennyire merjek költekezni.

Pocok!

Nem keltettem fel éjszaka és hajnalban tényleg magától ébred. Azonban nekem így is fel kell kelni sajnos fejni Kép. Beáll egyáltalán erre a szervezetünk, hogy éjszaka kimarad egy etetés? És persze hajnalban hosszan és sokat eszik a baba.

Zsu!

Jobbulást, próbálja pihenni amennyit tudsz!
Mindenkinekszép napot!

Bubu
bubu

Sziasztok!

Bubu,
szerintem ne nagyon!Kép Bár úgy emlékszem, hogy a 62-esek vmivel tovább jók mint az elõzõ méret.

Lányok!
Csak annyit szeretnék írni, hogy szerintem a találkozótok pontos helyét és idejét jobb ha e-mail-ben vagy telefonon pontosítjátok, mert nem akarok senkit megijeszteni, de nemcsak jóhiszemû anyukák olvashatják ezeket a sorokat!
Épp tegnap volt a párommal egy beszélgetésünk tegnap este, jobb az elõvigyázatosság!

Amúgy az oltást egész jól bírta Gabó, jól vagyunk.

A betegeknek jobbulást, kellemes láblógatást!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Láblógatást...? Bárcsak úgy lenne.

Zsuzsi,
nem mindig van lepedék a szájukon. Az antibiotikumtól lehet gombás a baba, mivel begbolygatja a normál bélflórát. Egyáltalán nem biztos, hogy gombás, csak leírom ezeket. Az elsõ 2 napban nem is vettem észre, hogy fehér a szája, csak azt, hogy fáj a mellbimbóm kívül (vagyis a bõr). Utána elkezdett körberepedni, majd közvetlenül bimbó körül világosrózsaszínû duzzanat keletkezett, ami rettenetesen érzékeny volt.
A szád hol sebesedett ki? Véletlenül nem gombás???????????? A hajad mitõl hullik? Lehet gomba is. Meg kéne nézetnetek magatokat olyan szakemberrel, aki holisztikusan gondolkodik, vagyis az egész embert nézi, õk sokkal hamarabb felfedezik az összefüggéseket.
Ha viszont feleslegesen törölgeted a babád száját, és nem penészes, az okozhat penészt, úgyhogy irány egy szakember!
Ha találok a profilodban emil címet, átküldöm neked Iboly számát, aki a La Leche Ligában tölt be jelentõs szerepet, profi szoptatásból, és nekik volt úgy szájpenészük, hogy a babának nem volt fehér a szája.

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Zsuzsi,

a babád gyönyörü!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Tettem fel képet Árminról az "Ismerjük meg egymást!"-ba Kép

Szila!
Nekem Ármin akkor produkált ilyen nem evéseket, mielõtt és mikor elkezdtem megint menstruálni. Nem lehet, hogy ez a gond?

Márti+Ármin (8 nap múlva fél éves)
márti

Sziasztok

Megoldódott a TAJ kártya kérdés.
Ha valakit érdekel az új TB cim: Gyes, Gyed, TAJ kárgya stb .. címe: 1139 Bp. Teve u. 1.b-c
Tel.: 288-5100
zkati

Eva/III/, szeretnek kerdezni egy csomo dolgot toled a Pharmatex fogamzasgatloval kapcsolatban mailben, ha lehet. noralib2000@yahoo.com
Koszonom, Lella
lella

Bubu!
Sajnos nem otthon van lovunk, kicsit félreérthetöen irtam, hanem jártunk már olyan helyen, ahol volt, és ott fütyült rájuk Barnika. Amúgy szeretnénk majd egyszer... Ha kiköltöztünk a tanyára...
Ruha: nekünk 56-os szinte nem is volt, 62-es több hónapig jó (bár méreten belül is van kisebb-nagyobb, erre is kell figyelni, még egy márkán belül is, a külföldi ruhák pedig eleve egy mérettel mindig kisebbek a magyar méretnél), és mi a 68-ast hordtuk legtovább. Most szinte mindenböl 74, 80-as kell Barninak, de van olyan 68-as Kenguru Goldos rugink, ami még éppen jó. Én amúgy bodyból mindig 1-2 mérettel nagyobbat adok rá, most pl 86-osat, max az ujja hosszú, de a rövid ujjúaknál már ez se számít. Nekünk a Prince Oliver vált be leginkább, 1000 Ft körül mozog egy darab, de nagyon tartós (akárhány mosásnál is tartja a színét, formáját, nem bolyhosodik) és szép is. Vettem 2-300 Ft-ért bodyt a Corában is, de sz.r volt, hogy finom legyek. Kidobott pénz.

Szép napot,
Heni
gesztenye

Sziasztok!

Ma du. voltunk a Dévény Anna Alapítványnál, megvizsgálták Hangát. Azt mondta Dévény Anna, hogy rendben van a gyerek, csak mivel van egy kis kanyar még benne, vigyük vissza 3 hét múlva. Kell egy pár kezelést kapnia, de amúgy minden OK.Kép

Holnap megyünk a 4 hónapos szurira (kicsit csúsztunk vele, mert most jött vissza a mi dokinénink). Ma sikerült megmérni Hangát: 6,08 kg!!!!!!!!KépKép

Badiból kiscsecsemõként 62-est hordtunk (még van most is 62-ese...), rugiból kb.3 db 56-os volt, de azt is kinõtte Hanga úgy2-3 hét alatt.
A Prince Oliver badik nálunk is nagyon bejönnek ...Kép A Kenguru Gold-os cuccokat is szeretjük...Kép

Sziasztok!
szila

Sziasztok!
Nos megerkeztunk vegreKép Illetve mar lassan egy hete itthon vagyunk, de eddig nem volt idom irni. GondolhatjatokKép

A tali szuper, mi is ott leszunk ugyebar. Ott majd beszamolunk mindenrol.

Roviden annyit, hogy jol vagyunk. Donci elvezi a nagyszuloket, rokonokat. Folyton mosolyog es gagyoraszik. Es persze mindenkit levesz a labarolKép Hihetetlenul jol alszik(koppkoppkopp), este 8-tol reggel fel 4-ig egyhuzamban, aztan egy nagy szopi es 4-tol reggel 8-ig szundi megint. El vagyok kenyeztetve, nemde?????

Most megyunk gyorsan aludni, a fogzasig megprobalom kialaudni magam.

Puszi:Nyuszimano es Donatja (2.5 honaposKép)
nyuszimano

Sziasztok!
Nyuszimanó, welcome home Kép
Szila, milyen kanyar van a babában? Gerincferdülés? Lehet tudni, hogy mitöl? Milyen kezeléseket kap?

Ma krimi volt a lefekvés, Kismanó igencsak szerette volna a cicit a szájába egész este, de nem akarok visszatérni ahhoz az áldatlan állapothoz, hogy csak cicivel a szájában tudjon aludni! Begörcsöl töle reggelre a nyakam, plusz esély sincs a házaséletre Kép De egyszerüen ellenállhatatlan, amikor odabújik, lábacskáit a lábamra teszi, megfogja a kezem meg a pólóm, nehogy lelépjek és békésen szuszog... Talán tizenéves korában már ciki lesz így aludnia...

Na sziasztok, egy "következetes" anyuka

Ui: Tud valaki a másik Heniröl, akinek a Szandra nevü kislánya van?

Ne küldjük körbe emilben a találkozót?
gesztenye

Sziasztok!!!

Kicsit kivagyok, mint egy liba Kép ... A múlt heti nagy melegnek, és a rengeteg extra szopinak a hatására vasárnapra annyi tejem volt, hogy csak na, viszont õ meg alig volt szomjas, csak a "rendes" etetésekkor szopizott... úgyhogy átestünk a ló túloldalára... Tegnap éjjel, meg ma szinte egész nap óránként evett ... képzelhetitek, mennyit (nem) aludtam ... Nekünk nem kell egy hét az igény szerinti átállásra Kép ... bár ez lehet, hogy jó Kép
Csenge ma volt (vagyis már tegnap) fél éves ... találjátok ki, mit kapott Kép Anyósom vett egy fél tortát Kép .. pedig õ tuti nem olvassa a babanetet ... Nem tudom, honnan vette az ötletet, de nagyon poénos volt Kép felteszem a tortás képet a pofilomba ... Kép (a kép nem lett a legjobb, de csak itthon jöttünk rá, mi volt a gond ...)

A talit meg várom nagyon Kép

jóéjt ... Kép remélem, most aludni is tudok picit ...
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Nyuszimanó! MEsélj milyen érzés itthon lenni. Mit csináltok egész nap? Hogy viseli Donci a magyar levegõt?KépKép
Hanna ügyeskedik a visszafordulással. Ma reggel majdnem sikerült neki, csak lusti volt, mert már az oldalán volt, de jobbnak látta vigyorogva visszahuppani a hasáraKép Súlya továbbra is toporog, úgyhogy ma kezdjük a fõzelékezést. Kiváncsi leszek, bár õ olyan, hoyg azt is lenyeli ami nem izlik, csak fintorog, megrázkódik tõle, de kéri.Kép
Mindnekinek szép napot
Tikk

Ui:Teszek fel új képet a profilunkba, ha van kedvetek nézzétek meg mekkora csibész márKép
tikk

Zsófi, Nyuszimanó!

Itthon vagytok Magyarországon. De jó! Mesélj mi van veletek!!! Ha nem is írtam neked mail-t azért a topicokban követtem az eseményeke, hogy mi van veletek! És nagyon drukkoltam nektek!
Remélem nagyon jól vagytok most is, amjd mesélj hogy vagy és fõleg hogy van Donci baba!

Norci (és a 36. hetes 3. napos pocaklakó Vilike)
Norci

Sziasztok!

Most sem aludtam sokkal többet, mint múlt éjszaka ... Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Heni,
nincs gerincferdülése, csak mivel a fejét kicsit féloldalasan (balra dönti, jobbra fordítja) tartja, van egy kis kanyar benne. Úgyhogy egy pár Dévény Anna-féle kezelésre kell járnunk. (Dévény Anna nem tornáztat, hanem masszíroz, a letapadt izmokat fellazítja és újra munkára fogja - asszem; a pontos meghatározást nem tudom, de a lényeg: masszíroz).

Nyuszimanó,
üdv itthon TITEKET!!!!!!!KépKép

Tikk,
mi is pont a súlya miatt kezdtük el a fõzelékezést. Ti hogy csináljátok?

Üdv

Szila
Szila

Sziasztok!

HENI!
Itt vagyok én, a másik Heni.Ha nem is írok rendszeresen, azért olvasgatlak ám Benneteket!

Az éjszakáink már kezdenek alakulni - aki olvasta tudja, hogy az elsõ 3-4 hét igen kemény volt - Szandi hajnalig viszonylag jól alszik, viszont a hajnali etetés után egyszerûen nem alszik vissza, jön a hiszti. Pedig szinte félig alszik evés és büfizés alatt, sõt utána totál el is alszik a vállamon, de mihelyt leteszem, kb. 1 perc, felpattannak a szemei és közel fél - 1 órás hisztibe kezd.
(nem kapcsolok villanyt, nem beszélek Hozzá )

Mostani nagy problémánk:
A kisasszony (6 hetes volt hétfõn) az "õrületbe kerget" a nem kakilásával. Hiába várom, semmi eredmény napokig. Ez 4-5-6 napot jelent, a múltkor a 6. napon adtam neki glicerinkúpot, aminek lett eredménye, sõt aznap még egyszer magától is kakilt. Ezektõl az "okos Könyvektõl" csak becsavarodik az ember, mert az egyik azt írja, "24 óra után rá kell segítenie gyermekének...." a másik " anyatejes babáknál gyakran elõfordul, hogy 4-5 napig nincs széklet, egyes babáknál akár minden étkezés után is lehet..." Most akkor kinek higgyek? A gyerekorvos azt mondta 3 napig normális, utána azért kéne valamit produkálni. Anyukám most jól megijesztett, hogy õ nem várna napokig, mert még bélcsavarodása is lehet. Most mit csináljak? Mindenki mást mond, a kaki sehol én meg aggódom.....
Nincs valami ötletetek, mit tehetnék?

Lehet olyan, hogy annyira hasznosítja a szervezete az anyatejet, hogy azért nincs kaki? Ugye mostmár azért 100 gr körül kéne ennie, nem szoktam mérni - mivel nincs is mivel, mert visszavittük a mérleget - de szerintem nem eszik meg ennyit. 3300 gr-mal született, 3090-nel hoztuk haza, utoljára 05.02-án mértem akkor volt 3880gr. Én ezt egy kicsit keveslem, szerintem már többet kellett volna híznia, ugyan egyáltalán nem sovány, jó kis kerek, tokás pofija van. Mi a véleményetek? Ha jól tudom, kb. fél éves korára kell megdupláznia a súlyát, nem? Akkor ez a mostani kb. 4 kg reális, nem?

Heni és a 6 hetes 2 napos Szandi baba
heni

Tikk!
Hanna még mindig gyönyörü!
Lara
lara

Sziasztok!

Tikk,
nagyon szép a kislányod!Kép

Heni,
nyugi! Nagyon ügyesek vagytok! Szerintem a dekákért ne aggódj! A kaki ügyben: annak a könyvnek miszerint anyatejes babáknál 4-5 nap, az jót mond. De: én ha már nagyon aggódtam, na, jó, kicsit, õszibarack befõttet ettem, ez mindig meghozta a kellõ hatást. Így gyakorlatilag nem is nagyon kellett máshoz folyamodni.

Szia:
Ágci

Kép
Ágci

Heni!

Próbálj meg baracklevet inni, nálunk az segített.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Heni! Kaki ügyben én is illetékes vagyok, a nagyobbik lányom amikor kicsi volt, rendszeresen 4-5-6 naponta kakilt. Eleinte furcsának tûnt, de láthatóan jól volt, nem fájt a hasa, nem volt nyûgös. Amíg csak anyatejet kap, ez normális. (Pelenkatakarékosság szempontjából meg ideális Kép)
Ha úgy érzed, nem normális, Ágci trükkje is segíthet. Ha rendszeresen beavatkoznak a dolgokba hõmérõvel, kúpokkal, stb, az nem jó. Meg ez nem igazi szorulás.
Azért én is aggódom. Luca (9 hónapos lesz, már mást is eszik, igaz, nem sokat) múlt héten 3 napig nem kakilt. Már éppen fontolóra vettem, hogy be kellene avatkozni, amikor éreztem, hogy itt bizony valami bûzlik...Kép

Ruha ügyben úgy jártam, hogy Lucát alig tudtam hazavinni a kórházból, mert nem ment rá az 56-os body meg a rugi. Rövid is volt, meg szûk is. Szerencsémre még otthon nem tudtam választani 2 garnitúra között. Mindkettõt behozattam a férjemmel, és a másik kicsit nagyobb volt, így volt mit ráadni. (Pedig õ csak 55 cm volt.)
A Prince Oliver ruhákat én is szeretem, azokon nem látszik meg, hogy a nagyobb lányom is hordta. A többi azért kifakult, meg megnyúlt egy kicsit.

Andi

Andi
andi3

Heni!

Nekünk hasfájós a babó és amikor puffadt és nem kakilt mondott mindenféle cseppeket a dokinéni, ezek gyógynövényesek, meg van valami gyógyszertári keverék laxativum is amit receptre adnak. A popsi macerálása rendszeresen állítólag nem jó, de egyszer nekem is meg kellett kakiltatni szegény annyira sírt este vigasztalanul.

Heni /gesztenye/!

Az én férjem vágya is a tanya, de a foglalkozásunk miatt nem nagyon reális, meg én félnék egész nap egyedül, mindentõl távol. A lovak meg az énnagy álmom. Ti most már kertes házban laktok, már a kutyák miatt gondolom? Jó lenne valaki a közelben kisbabás, akivel néha össze lehetne jönni. Mi a 4-es mellett lakunk és ha kicsit nagyobb lesz a lány én mobilis leszek. Akár hozzánk is lehet jönni találkozóra, ha nem riasztó az utazás. Nagy kertünk van és hûvös a házikó. Na nem álmodozom... de ne felejtsétek el az ajánlatot.

Azt akartam tõletek kérdezni, hogy nektek volt olyan, hogy sokáig szörtyögött a baba orra? Még nem lehet orrporszívózni, a kamillás fellazítás meg nem oldotta meg a dolgot. Van valami jobb megoldás?

Bubu
bubu

Sziasztok Lányok!

Õszintén remélem, hogy mindenkiben rögzült a tali idõpontja és fõleg a helye. Mint a szervezõ, kicsit bûntudatom van amiatt, hogy megváltoztattuk a helyszínt. Remélem, senki nincs közöttünk olyan, aki csak a régi helyszínt tudja és már nem néz erre a tali napjáig.
Megpróbálom minden alkalommal, amikor erre járok, beírni a lényeget:

<FONT COLOR="0000ff">A topicos találkozó 2002. május 15-én, 11 órakor lesz a Millenáris Parkban, a Zöld Péter játszótéren (a fõbejáratnál).
Aki tud, jöjjön el, mindenkit szeretettel várunk!!!</FONT>

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Bubu!

Gedusnak is volt egy ilyen szörcsögõs idõszaka, de minden beavatkozás nélkül elmúlt. Ha nem vészes a dolog, szerintem hagyd. Kép

Gedus ma hasonfekvésben felnyomta magát négykézlábra! Kép
Kis izompacsirta Kép
helga

Szia Bubu!

Veletlenül olvastam a problematokat.Nekünk ilyen jellegü bajunk nem volt,mert mindig annyit bukizott,hogy elegendö anyatej jutott a fiam orraba!
Nekem ugynis azt tanacsoltak,ha el van duulva az orra,csepegtessünk anyatejet bele!
Az anyatej a piros popora es a fajo mellbimbora is jo - e ket utobbit mi is kiprobaltuk!

Üdv;Kriszta

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Kicsit le vagyok maradva, de igyekszem.
Szila! Nálunk is volt 1 nap nemevés, nekem mindenki azt mondta, hogy biztos nem éhes, hiszen mi sem vagyunk minden nap egyformán éhesek. Attól függetlenül idegesítõ volt a dolog, de szerencsére rendbejött és azóta is eszik rendesen.

Rebi, te szegény Kép
Már értem, miért nem jöttetek tornázni! Két hét kihagyás után Réka sikeresen végigbírta a tornát Kép Hiány nélkül minden gyakorlatot meg tudtam csinálni, sõt, még a fájós hátamra is mutatott a Kati egy-két gyakorltatot Kép Össze-vissza dícsértem Rékát!Kép

Zsu, Virág!
Szerintem a fájós mellbibmót mindenképpem kenegessétek anyatejjel és a baba nyálát hagyjátok rászáradni, ja és levegõztessétek a cicit! Ezek garantáltan használnak! És kitartás!

Remélem a tali napján jó idõ lesz!
Bejával összebeszéltünk, mivel nem lakunk messze egymástól, együtt megyünk!

Jó éjszakát mindenkinek!
Zafi és Réka, aki már békésen szunyókál
zafi

Sziasztok!!!

Csenge ma elkezdett vadul ide-oda forgolódni ... Kép ... most már csak az alvásos részt kellene elsajátítania, és akkor minden tökéletes lenne ... Mert én már folyamatosan az álmonhalás küszöbén vagyok ...

R.

rebi

Sziasztok!
Végre sikerült új képeket felraknom Öhuncutságáról a profilomba. Picit ferdék lettek, meg vörösebb rajtuk a haja, mint élöben, de már ez is valami... csak azt nem tudom, az adataim miért nem jelennek meg?
Székrekedésröl: én is állandóan a kaki miatt aggódtam, eleinte túl zöld volt, aztán túl sokszor, aztán ritkán, aztán hígan, aztán túl sürün, végül rájöttem, mindez normális, persze bizonyos határok között. Valahol azt olvastam, hogy az anyatejes babáknál az sem gond, ha naponta ötször vagy ötnaponta egyszer kakilnak! Ha nem muszáj, ne itasd teákkal sem a babát, kedves druszám, hiszen azok is másfélék, mint az anyatej, megzavarhatják a baba nyálkahártyáját, bélflóráját, emésztését. Inkább, ahogy a többiek is írták, a te táplálkozásodon keresztül próbáld befolyásolni öt. Én nem ihattam tejet kb két hónapos koráig, mivel rájöttem, ha ittam, fájt a pocija, ha nem ittam, nem fájt. De a 8-9. hét után szépen visszacsempésztem a tejet az "étrendembe", és már meg se kottyant neki. Egyél sok gyümit!

Bubu! Hál'Istennek a "tanya" nem a világ végén van, hanem egy Pest melletti városban, a föúttól kb 3 km-re, autópályán még hamarabb beérni a városba (mi is itt dolgozunk), mint onnan, ahol most lakunk. De még nem kiabálom el szívesen, nem is biztos, hogy kapunk rá építési engedélyt, az építkezésröl magáról nem is beszélve... Egyelöre mi is csak álmodozunk.
Igen, amúgy most is kertes házban lakunk, barátainktól béreljük, de nagyon picike a ház, a kertet pedig a két lökött kutyánk uralja. Hát, végülis a szönyegen el lehetne üldögélni... Gyerköcöknek meg ott a járóka, kiságy, babakocsi, és szintén a szönyeg. Na, majd legközelebb. (Amúgy Örs közelében lakunk) De hozzátok is szívesen elmennék!
Szörcsögésre esetleg próbáld ki a Stérimárt, ez orrspray steril tengervízböl, elég drága, Barni utálja, de nagyon bevált, jól kifolyik töle az orrából minden trutyi.
Na, megint túlregéltem magam, szóval sziasztok, alvóknak és nem alvóknak is jóéjt!
Heni + Kópé Barnabás (7 1/2 hónap)
Heni

Na azt hiszem most sikerált!
gesztenye

Sziasztok!

Szila! Én elkezdem módszeresen adagolni a fõzeléket mint a nagykönyvekben le van írva, aztán majd ahogy Hanna igazodik vagy nem igazodik hozzá. Kezdem krumpli, almás-krumpli, sütõtökös krumpli. Ha ezeket megszerette akkor majd jöhetnek az újabb ízek, addigra úgyis 6 hónapos lesz már.

Heni! Anyatejes babáknál (Iboly szerint) 10 napig sem gond ha nincs kaki.De segíthetsz neki esetleg glicerines kúppal vagy babatornával, masszázzsal.
Most megyek, mert Hannácskának nagyon nyügös napja kezdõdött úgy látom.Kép
kellemes napot

Tikk
tikk

Sziasztok!

Helena végre elaludt így most a mosogatás helyett titeket válaztalak! Kép

Zsuzsi! Remélem mihamarabb rendbejössz! Engem még nem ért utól a hajhullás, de tartok tõle! Hogy állsz a vizsgákkal? És a mûtét után? Ugye javulgatsz?

Bubu! De jó nektek, hogy kertes házatok van! Nincs a hordozótokban újszülöttbetét? Az olyan jól megtartja a picit! Szerintem 62-bõl már több bodyt is vehetsz, akár 5-6-ot! De úgy tûnik nálunk inkább a 68-asok, amik most viszonylag hosszabb ideig használatban vannak. Biztos be fogsz majd állni a hosszabb esti szünetre, ne aggódj! De azért még egy pár napig fejd ki a tejet! Ja és a szörtyögés! Én amikor már jól lehetett látni az orrában a beszáradt váladékot egy kis csipesszel kiszedtem! Annyira látszik rajta mindig a megkönnyebülés! Egyébként amikor sír mindig könnyebben kijön, mert a könnye feloldja.

Virág! Remélem most már ti is a gyógyulás útjára értek! Kép

Heni(gesztenye)! Hol lehet Prince Oliver cuccokat kapni?

Szila! Gratulálok Hanga méreteihez! És nagyon örülök, hog nincs semmi komolyabb baja! A Dévény Anna módszer biztosan segíteni fog! Kép

Nyuszimanó! Hát Isten hozott titeket itthon! Tényleg nagyon szuper, hogy Dönci már szinte átalussza az éjszakát! Remélhetõleg most már tényleg nem sok kell hozzá!

Rebi! Remélem azért tudsz egy kicsit pihenni! Már csak azért is mert jó lenne, ha tudnátok jönni a talira! Az anyósod meglepõen jó fej!!!

Tikk! Hát tényleg csibészke Hanna! Képzeld nekünk is van egy ugyanilyen simlis kendõnk! Olyan jópofa!

Heni! Nyugodj meg! Szandi egy tökéletes kisbaba! Bár a nem kakilás engem is szokott idegesíteni, de csak akkor segítek be neki, ha látom, hogy nagyon szenved már tõle!

Helga! Gratulálok Gedus mutatványához!

Zafi! Lehet, hogy a jövõ héten már mi is megyünk tornára! Ti babakocsival mentek? Tök jó, hogy jönnek Bejáék is!

Mi megvagyunk! Helena 3 hónaposan majdnem 6 kiló! Egyre kevesebbet sír és a hasa is már ritkábban fáj! Mostanában már sokszor átaludta az éjszakát, de a 3 hónapos oltás óta nehezebb elaltani is és újra felébred többször is!
Képzeljétek mostanában sokszor úgy fája gyomrom, mint akinek túl soka gyomorsava. Van úgy, hogy éjszaka is felébredek rá. Kaptam rá egy rém ronda izû löttyöt, de az legalább segít és szoptatás alatt is lehet szedni! Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, ez azért van mert rég nem voltam! Megyek mert már fel is ébredt Helena és nyûgösködik!

BGabi! Dzsili! Mi van veletek?
Üdv mindenkinek!
Menta
menta

Sziasztok!!!

Este közöltem Csengével, hogy ha megint nem hagy aludni, akkor kezdhet megbarátkozni az apja cicijével, mert én feldobom a talpam ... Nem tudom, hogy ez tette-e meg a hatását, vagy vége lett a nyûgösségnek .. de aludt :-)Sikerült 2x3.5 órát aludnom Kép Éjjel is szép csendben szétrámolta a kiságyát, meg reggel is 2x .. de nagyon édesen csinálja (így pihentebben mindjárt másképp látom én is Kép
Ja. Tegnap a vad forgolódás mellett még megpróbált elõre kúszni is ... igaz, hogy csak millimétereket halad, azt is a pofiján ... de halad ... Kép Nemsokára egy másodperc nyugtunk nem lesz, már látom Kép ... nekem mindegy, hogy nap közben mit csinál, csak éjjel hagyjon aludni ... KépKép

Megyek is, játszom a kis tündérkémmel Kép

pusssz

rebi

Kedves Laura!
Jo jatszani a foszervezot?
Nelkuled is szervezodhet talalka ugye tudod?
Semmi szukseg a fontoskodasodra!
Névtelen

Sziasztok!

Hát a tegnapi oltás teljesen felborította az eddigi napirendünket. Az oltást magát nagyon jól viselte Hanga, csak akkor sírt, amikor kapta a szurikat, a cseppet szépen lenyelte teával. Tök sokat alszik két evés között, eddig két kaja között kb 30-50 percet aludt. Most meg a két etetés között eltelik négy óra is. Azt nem tudom, mennyit szopizik, mert nincs mérleg, de nyilván felébredne, ha éhes lenne, nem igaz?

Rebi,
én is így vagyok vele, hogy mindegy nappal mit csinál, csak éjszaka aludjonKépKép!

Menta,
Helennek is szép súlya vanKép! Azt tegnap asszem elfelejtettem írni, hogy Hanga 66 cm.

Szila
Szila

Laura!
Tényleg ne törõdj ezzel a névtelen emberkével! Te találtad ki végülis, hogy mikor legyen a tali! Jó, hogy valaki magáénak érzi a szervezés felelõsségét!
Menta Kép
menta

Laura!
Ne is figyelj oda az ilyenekre! Vannak akik csak így érzik jól magukat!
BGabi
bgabi

Laura,
osztom én is Pocok véleményét névtelennel kapcsolatban.

Szila
Szila

Meg a többiekét is.

Szila
Szila

Laura!

Én is osztom. Micsoda állat! Már bocsánat...
Szaladok, mert ki vagyok purcanva nyakilag, bekattant - néha szokott - és két napig Dorkát sem tudtam felemelni. Szerencsére jött az anyósom és segített. Talán jövõ szerdán már harcképes leszekKép
Ilda
ilda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?