Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Írtam egy órával ezelőtt, de elszállt, vagy lehet, hogy nem ide írtam? Húzós ez az évvége.
Szilvi!
Tényleg régen jártál itt. Nagyon jól nézel ki, depinek semmi jele, jó a hajad is, és a lányod is szép. Mi kell még? Uazokat kérdeztem, mint Évi.
Szóval írhatnál magatokról bővebben.
Marcsi!
Elég huncut lánykád van!
Évi!
Meg nem mondtam volna, hogy nem ua.baba van mindkét képen.
Nekem is el kellene járnom tornázni, de ahová ezelőtt jártam (Bereczki suli) nagyon messze van, kár hogy itt a spec.suliban megszűnt, oda szívesen eljárnék.
Azt hiszem vizsgaidőben azért leugrik pár kg..

A drága Mamára hatott amit mondtam kb. egy hónapja neki. Múltkor mikor itt volt és úgy láttam, hogy itt is akar aludni, akkor finoman megmondtam neki, hogy nem, majd akkor ha kész lesz a ház és lesz külön szoba. Hát felfogta!!!!Hurrá!!!! Eddig itt volt, de most elköszönt, megy Vaskútra.
Úgyhogy ezúton javaslom mindenkinek, akinek problémás anyósa van, nem szabad nyelni, hallgatni, meg kell mondani szépen neki, hogy mi mint külön család, hogyan szeretnénk.

Szóval jól zárult a nap, igaz Apának fiús estéje van, kíváncsi vagyok milyen állapotban, mikor ér haza. Ráfarag, ha becsiccsent, mert holnap reggeltől dolgozik az emeleten, falat bont. Hát azt egy másnapos fejjel....hi-hi!!

Teszek fel Emmusról egy vigyori képet.
Sziasztok!Kép
cipó
 
 


Sziasztok lányok!

Köszi a biztató szavakat.

Cipó! A depi ami még maradt, az már türhető. Csak rosszabb ne legyen. Még jó, hogy nem "látszik". Volt olyan is, elég gatyán néztem ki akkor.

Éva! Igen még Vaskúton lakunk. Mindig is itt éltem. Szeretek itt lakni. Van egy családi házunk, azt próbáljuk meg a lehetőségeinkhez képest csinálgatni. Nagy udvarral, ami szerintem pótolhatatlan, a gyerekek szempontjából.
Még nem dolgozom, a Tóth Kálmán téri Adidasból mentem gyesre, oda nem tudok visszamenni.
A legjobb lenne itt helyben valamit találni.
Nem tudom megoldani az egésznapos bajai munkát Anna miatt. Vagyis elég bonyolúlt lenne minden nap megszervezni, hogy ki vigye, hozza az oviból.
Szeptemberben kezdtük az ovit, és elég beteges, már egy hónapja itthon van. Örülnének nekem azt hiszem egy munkahelyen, ha ennyit táppénzen lennék.

Torna: itt a faluban. Egy ismerős csaj tartja. Szerintem nagyon jól csinálja. Három gyereke van, és szuper alakja.
A kilókkal én is hadilábon állok. Most 74 kg vagyok. De a szülés után voltam már 65 is, azzal kielégednék. De ez van. A torna is akkor lenne igazán jó, ha nem zabálnék, de én nem bírom ki. De a lelkiismeretem nyugodt, hogy teszek az egészségem , és az alakomért valamit :-))))
Anno jártam a Cs. Varga Andihoz az Újvárosi suli tornatermébe tartja. Õ is nagyon jól csinálja. Nem tudom ki merre lakik, "útba" esik- e nektek.
Baján milyen a hóhelyzet? A férjem most arszol haza az osztrák határtól, nem tudom, hogy és mikor ér haza. Áll. az autópálya Pestig le van zárva, negyven autó csúszott egymásba.
Nem tudja még, hogy melyik úton tud hazajutni.
Puszi mindenkinek.
Szilvi.
szelva
 
 


Halihó!
Mindenki szervezi a szilveszteri partit?!
Nálunk ágybatévézős,nassolós,éjfélkor koccintós, aztán reggelig horpasztós este lesz.
Ki nem állhatom a szilveszteri bulikat, lehet, hogy azért mert még egy igazán jó buliban sem voltam. Meg amikor muszájból kell jól érezned magad, az nálam nem megy.
Emma baba úgy gondolta, hogy visszatér a hajnali kajához. Bár mondjuk, tegnap olyan keveset evett, hogy nem is csodálkozok, hogy nem bírja reggelig. De a reggeli kajája viszont megint tök kevés volt.
Nem értem én, hogyan van ez.

Ruszlána!
Köszi a tippet, párolva megette (az elején ugyan fintorgott) az almát. Tettem hozzá egy picike cukrot, mert csak savanyú alma volt itthon, meg kevés banánt is.

Hát, ha már nem találkoznánk itt a hálón, akkor mindenkinek egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Magamnak sikeres vizsgákban gazdag új évet is kívántam!

Pussz mindenkinek: Balázs család
cipó
 
 

 
 

Szépséges, boldogságos és főleg egészséges 2006-os évet kívánok Mindenkinek!

Puszi: Andi

Kép
Vendég
 


Köszi szépen a jókivánságokat. Viszont kívánom minden nagynak, és picúrnak.

Mi is itthon leszünk, abszolút megeggyezik a szilveszteri buliról a véleményem Angiéval.

Szilvi.
szelva
 
 


Sziasztok!

Most sajna nincs időm, pedig szerettem volna mindenkinek személyesen írni, de majd jövőre...
Mi délután barátainkhoz megyünk, de este 8-ra már jövünk haza öcsike miatt. Úgyhogy mi sem rúgunk ki a hámból, csak még utoljára jól teleeszem magam.
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
DózsáékKép
Évianyu
 
 


Hello Csajok!

Mindenkinek boldog az új év? Mi újság?
Ruszlána: volt szilveszterkor nálatok a család? Milyen volt, mesélj!
Szilvi: Egyáltalán nem látszik, hogy 74 kg vagy. Bárcsak én lennék annyi! Tegnap reggel rámerészkedtem a mérlegre, 89 kg vagyok, úgyhogy nincs tovább mire várnom. Azért is írom így ki, hogy nagyobb kitartásom legyen, majd úgyis mindig írok, ha sikerült valamennyit leadni.
Angi: "örömmel" olvastam, hogy nem csak az én férjem jár el néha. A héten is megy pénteken, Attila nap lesz, főznek és söröznek.
Most egyenlőre ennyi, Virág itt nyúmászkodik, hogy szeretne a gépen játszani, nem hagy békén. Na de holnap kezdődik az ovi...
Írjatok!
Sziasztok!Kép
Évianyu
 
 


Sziasztok! Mindenkinek boldog új évet! AnnaPannával mi is itthon szilvesztereztünk, mert semmi hangulatom nem volt. Hasonlóan vélekedem én is a szilveszterről, mint ti. Mindenesetre az ünnepek jól elmúltak, kezdődnek megint a szürke hétköznapok. Elvileg holnap kellene mennünk az 5hós oltásra, de a Vass dokinő azt mondta, lehet, hogy az első héten nincs. Az oltóanyagot viszont meg kell vennem. Nem tudom milyen tapasztalataitok vannak az 1. vérzéssel kapcsolatban a szülés után? Szilveszterkor megjött és úgy vérzek, mintha leöltek volna. Marcsi! A Zsolti biztos azért áradozott annáról, mert úgy vigyorgott neki, mint a tejbetök. Küldök képet róla, mindenkire így vigyorog, mint a képen.KépKépKép
borkaborka
 
 


Asszem valamit eltoltam.
borkaborka
 
 


Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!Kép

Sajna én eléggé le vagyok törve,a pénteki-szombati időjárás miatt Anyuék nem jöttekKépSütöttem-főztem egy csomót,de nem is azt sajnálom,csak olyan rossz,úgy vártam Õket.

Patrik felébredt,mennem kell.

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!
Na végre valami mozgás. Már bedilizek én is a nagyobb gyerekeimtől. Az eső miatt már két napja bent dekkolnak, és túltelítődtek energiával. Passz!
Jó is, hogy kezdődik a suli, még egy ilyen nap és elköltözök. A legrosszabb, hogy a nagy unalomban állandóan csak civakodnak, kóstolgatják egymást.

Kata!
Tök sajnállak, hogy nem láttad anyukádékat. Nem is tudom, hogy bírnám, ha ilyen messze laknának. Mi találkozunk minden héten, de én örünék ha Baján laknának a nagymamámmal együtt. Szerencsés az akinek helyben lakik az anyukája, bár sokan ezt nem értékelik. Nálunk is tele a hűtő, azt hiszem fagyasztok le belőle, mert kidobni sajnálnám. Nálatok jó nagy hó lehet, most havazik vagy esik arrafelé?

Évi!
Ez a kép kimondottan Ákosra koncentrálódott, vagy lesunnyogtad a többi részét?
Én 77 kg. vagyok, de az mind a csípőmön és a combomon van, borzasztó! Lánykori alak, viccelsz? Én meg lennék elégedve a minusz 10 kg-val, de jelenleg ez kilátástalan. Talán ha jön a tavasz és indulnak a nagy séták.
Sajna, nekünk is meg kell vennünk az új oltóanyagot, csak a nov.1 után születettek kapják ingyen. Nagyon gondolkodom rajta, mert ha így megviselte a három hós, akkor gondolom a köv. is ilyen lesz, ráadásul a régiből kettőt kapna. Na de mi van, ha az újtól is vacakul lesz, akkor kidobtam hétezer forintot. De azt hiszem egyszer kipróbálom, 18-án esedékes a 4 hós.

Borkaborka!
Nagyon szép Anna, szerintem tiszta apja, bár rólad még nem láttam képet. Micsoda menő adidas szerkója van.
Szép a karácsonyfátok is.

Szilvi!
Apátok épségben hazaért? Nem tudom, hogy kérdeztem vagy csak akartam, hogy nincs nálatok tesóprojekt?

Marcsi!
Merre jársz?

Üdv.:Angi
cipó
 
 


Szia Cipó-Angi! Bátran ajánlom neked az új oltóanyagot, Anna ezt kapta 4 hónaposan és semmi baja nem volt, a 3 hóstól volt egy kis hőemelkedése. Az 5hóst éppen ma vettem meg, jövő hét kedden kapja meg a csajszi. Azt hiszem Évi babája is ezt kapta már,ő is nagyon elégedett volt vele. Mondjuk Marcsi Majája a régit kapta és attól sem lett baja, de szerintem ez babafüggő. Ha már a kilóknál tartunk, én sem vagyok nagyon elégedett, bár olyan nagyon azért nem panaszkodhatom. 53 kg vagyok,de van rajtam 5 kilo plussz. Tavaly mikor a terhességem elején voltam, lehánytam magamról egy nap alatt 2 kilót, akkot 46 voltam összesen, de nagyon brutálul néztem ki. Mindenesetre már várom, hogy véget érjen a szopizás, aztán megint mehetek futni a szigetre.

Cipó! Anna tényleg tiszta apja, még a húgomra hasonlít, szerintem rám szemernyit se.

Na sziasztok!
borkaborka
 
 


Borkaborka!
Hú miket mondasz, 46 és 53 kg, te picike is vagy, vagy ennyire soványka?
Írigylem az összes futót, nekem soha nem volt kitartásom a tornán kívül semmihez. Talán ha a lányom nagyobb lesz akkor megyünk futni, tornázni már jött velem. A sógornőm is nagy futó, kb. két éve fut, az idén már lefutotta a félmaratont. Õ nagyon sokat szedett magára a terhesség alatt és nem is adta le egyhamar mert a két lurkó közt alig két év van. Sokáig szoptatott és elég sokat is evett. Aztán egyszer azt mondta, hogy elég, elkezdett fogyózni és majd negyven kilót leadott, fut, tornázik, tök jó alakja van. Nagyon büszkék vagyunk rá, senkinek nincs ilyen kitartása a családban.
Mi telente szaunázni és usziba járunk, bár mióta hitelt fizetünk, nem igazán tudunk elmenni. Nagyon be kell osztanunk a pénzünket.

Szasztok!
cipó
 
 


Sziasztok!

Szerintem valami tripla front lehetett ma,kicsináltak a fiúk.Kép


Angi!
Tényleg pocsék ilyen távol lenni a családomtól.Néha azt hiszem,már hozzászoktam,de valójában ehhez nem lehet.
Tegnap óta szakad az eső.Nálatok is?
Nem vagytok tagjai egészségpénztárnak?Az oltóanyagot is visszafizetik.


Borkaborka!
Nagyon-nagyon tetszik a kép,ahol Anna nevet!KépMeg tudnám zabálni!
Az első menszi nekem rémálom volt.KépKészülj fel,hogy elhúzódhat.


Évi!
Nektek milyen volt a Szilveszter?Akos nagyon komolyan figyel a képen!Kép
Az én férjem lovagolni tűnik el időnként.Ez újabban 4-5 óra távollétet jelent,mert kimennek terepre,na és utána muszáj kicsit dumálni.


Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Ruszlána: Ilyen szilveszterem még nem volt. Délután barátoknál voltunk, ettünk, ittunk, 9-re értünk haza. Gyerekfürdetés, szopi stb. Éjfél előtt Tibi kiment Virággal a Béke térre tüzijátékot nézni, úgyhogy éjfélkor alvó Ákosomnak kívántam boldog új évet. Persze miután hazajöttek, a többieknek is. Virágnak meg lett ígérve, hogy fent maradhat ameddig bír, de fél 2-kor már direkt úgy raktam be neki egy dvd-t, hogy fekve nézze (hátha elalszik). El is aludt, úgyhogy sikerült 2-kor ágybakerülnünk. Reggel 8-ig tudtunk aludni (nálunk mindkét gyerek végigalussza az éjszakát; le is kopogom gyorsan).
Férjecském focizni is jár hétfő esténként, ez kb úgy néz ki, hogy 1 óra foci 2 óra sörözés, de másnap reggel alig bír fölkelni, úgy fáj minden tagja a futkosástól!

Borkaborka:
Cuki nagyon Anna, és tényleg tiszta apja! Bár rólad még nem láttam képet, de ez a 46-53 kg... Hát én talán nyolcadikos koromban voltam annyi, vagy lehet, hogy már akkor is több.
Te még mindig szopiztatsz, ugye? Adtál már lánykádnak kanállal? Elfogadta? Mit adtál? Tegnap újra megpróbáltam Ákosomnak adni tejpépet, de kiköpi, öklendezik és kirázza a hideg. Nyilván még várnom kell...

Angi: az új oltóanyag tök szuper, Ákosnak nem lett tőle semmi baja, pedig a 3 hós nagyon megviselte. Mi két hét múlva megyünk 5 hósra, az is ugyanaz mint a 4-es, meg is vettük az oltóanyagot (irattál receptet? mert csak arra adják!). De ha a 4 hós nem jön be, az 5 hósra adathatod a régi 2 oltásost is, nem muszáj másodszorra is megvenni az újat!
Ákosról a kép ilyenre sikeredett, azt még nem tanultam meg, hogyan kell képből kivágni részletet.

Szelva: mi újság? mi ez a depi kérdés?
Lehet, hogy én is az vagyok? Egyik nap tök jó, bár mostanában inkább csak rossz kedvem van, semmihez semmi humorom, bár lehet, hogy a rossz idő és a bezártság, nem tudom. Vagy a csokihiány :-)

Aagassi: képzeld, az egyik barátnőm akiről írtam, hogy nem esik teherbe, tegnap volt a Mátrainál és kisbabát vár. Több mint 1 éve próbálkoznak, szedett vmi gyógyszert is vagy 3 kúrát, de most spontán lett kismama. Bár még meg kell várni a végét, mert kb 5 hetes lehet, de nagyon reménykedik, hogy megmarad és rendben lesz a baba.

Megkaptam ma postán a bébiőrt, amit a neten vettem egy csajtól használtan. Tök jó, működik, kipróbáltuk. Jó lesz, ha kimegyek az udvarra, vagy ha napközben lent alszik a gyerek én meg fönt vagyok az emeleten, tv-zek vagy vmi.

Sziasztok! Írjatok! Évi
Évianyu
 
 


Sziasztok!
Mi idén elmentünk szilveszterezni hosszú évek után elöször.
Vaskúton voltunk bálban,a csajaim pedig Anyuéknál voltak Sükösdön.
Én megpróbáltam jól érezni magam,de végig lelkiismeretfurdalásom volt,hogy leadtam a csajokat.
Õk biztos jól érezték magukat. A Szonja volt szánkozni,az Apu kb fél órája húzta mire megszólalt:Papa mi mit csinálunk?
Borkaborka:Az Anna gyönyörű és örülök,hogy mindig ilyen vidám.
Igyekezni fogok többet írni.
Sziasztok:Marcsi
Egy kép a Szonjáról:
Kép
szivi76
 
 


Sziasztok!
Marcsi én is úgy vagyok a dologgal mint te, mármint, hogy olyan lelkiismereti dolgot csinálok belőle, ha lepasszolom a pici babát. A nagyok azok már önállóak, de mindig úgy érzem a picit csak én értem meg, én látom el maximálisan, senki más. Bár egyedül anyura bízom, úgy, hogy akkor nem vagyok "annyira" ideges. De teljesen kikapcsolni akkor sem tudok, úgyhogy azt hiszem megvárjuk míg ő is nagyobb lesz, vagy csak szolid családi bulikat csinálunk addig. Engem egyébként is paramaminak hív az uram, hát tényleg elég izgulós vagyok. A kamaszkortól pedig már most kiütéses vagyok.
Felébredt Lujzika, majd még jövök!
Angi
cipó
 
 


Szia Ruszlána!
Örülök, hogy megismertél. Olvastam a hozzászólásaidat, így utólag gratulálok gyermekeidhez.Én 10 évet dolgoztam szülésznőként Budapest egyik klinikáján, de az éjszakázások és ünnepnapok miatt /gyerek mellett nehéz/ a főiskola elvégzése után védőnőként helyezkedtem el szüleim falujában.Máté fiam első osztályos, nagyon büszke vagyok rá.Jól tanul, mesemondó versenyeket nyer, magatartás olyan, mint régen az anyukájának.Kép
Egy váláson vagyok túl, és régi nagy szerelmemmel boldog családban élünk. Már csak egy-két kistestvér hiányzik, akit(ket) már nagyon várnánk. Ritkán van időm írogatni, de szívesen olvasom a topikot a régi munkahelyemről, bajai kismamákról stb...
Puszi az egész családodnak.Jó egészséget!
Sipi-hajni
sipihajni
 
 


Sziasztok.
Annyi minden kering az agyamban amit le akarok írni, hogy sztem felét elfelejtem.

Angi. Norbi jól hazaért, csak a Magyarországi út ami km-be annyi, mint Németország, és Ausztria időben /4 óra/, azt 10 óra alatt tette meg. Borzalmasak voltak az utak. Nem tudom ennyire szegény ez az ország, hogy az utakat sem tudják rendben tartani??!!
Tesóprojekt kilőve. Anna születése után egy héttel már a pszihiátrián/ nem tudom jól írom-e, utálom ezt a helyet, maga a POKOL/ voltam, és ezt még egyszer nem merem megkockáztatni. Bő két évembe került mire valahogy kikecemeregtem belőle, megjárva szinte az "egész országot".
Nincs rá garancia, hogy megint nem lesz ez a problémám. És most már két gyerek maradna nélkülem ki tudja meddig.
Más. Angi sógornője tényleg szuper nő, minden téren.Ismerem, valóban nagy a kitartása, és nagyon jó alakja lett.

Éva! Te biztos nem vagy depis!! Ez a szar idő nagyon lehangoló. Nálam a napsütés a nyerő, lehet akár mínusz is mellette. Tavasztől-őszig "virulok".
A bébiőr nagyon klassz dolog, főleg aki nagy vagy emeletes házban lakik,ahogy te írod, én is mindig bekapcsoltam, ha az udvarra kimentem. Anna lehetett már három éves még akkor is használtam.

Marcsi! Milyen volt a buli? Hol voltatok?

Szia Hajni. Gyere sürűbben, bár én mondom, aki el-el tünöget innen.
Kicsit éled a topik, bár nem hiszem, hogy csak ennyi netező anyuka lenne Baján, és környékén??

Ruszlána. Tuti front van. Annám is elég furán viselkedik. Bár most beteg is. Itthon van már kb. egy hónapja, beteg volt, utána szünet az oviban. Most hétfőre meg ismét megbetegedett. Õszintén vártam már, hogy menjen megint oviba egy kicsit,és látom is rajta , hogy hiányzik neki az ovis társaság.

Borkaborka. Nem tudom, hogy hogyan csináltad a sok képet egymás mellé. A lényeg, hogy nagyon szép a kislányod. És természetesen mindenké.

Esetleg a felnőttekről is láthatnánk képet??
Mondjuk ez egy érdekes dolog, kialakul egy kép bennem arról akivel levelezek, és amikor meglátom őt vagy a fotót róla, akkor rádöbbenek, hogy jé! egész más képet alkottam róla. Na, azt hiszem most elég hülyén fogalmaztam.:-)))
Jó éjt mindenkinek.
Szilvi.
szelva
 
 


Évianyu!

Örülök, hogy sikerült Nekik! Biztosan nagyon figyel most Rá a doki, ha ennyi ideig nem jött össze. Gondolom, Closty-val segítették, az vlmi peteérés serkentő bogyó. Így ismeretlenül is minden jót Nekik!

Borkaborka!
Annátok nagyon kis helyes ezeken a képeken is; főleg, hogy így teliszájjal vigyorog. A szemei is csodaszépek.

Szivi76! Szonja láthatóan erősen koncentrál a szánkózásra. De nagyon aranyos, már amennyi látszik Belőle a rengeteg ruha közül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:18-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon brutál éjszakánk volt,Patrik vagy 10x ébresztett,felváltva ivott és szopizott,aminek eredményeként reggel 7-kor nyakon hányt.Kép
Végig akarok aludni már egy éjszakát!!!!!!



Sipi Hajni!
Nagyon örülök,hogy írtál!Kép
Én is gartulálok Mátéhoz,biztos nagyon okos kisfiú,és ha olyan,mint az Anyukája gyerekként,akkor csakis nyugodt,szótfogadó lehet!
Családod jól van?Egyszer voltam Nálatok,emlékszel?Kép
Régi szerelem?Nagyon jó lehet,hogy újra egymásra találtatok!
Osztálytalálkozótok volt?Én nem tudtam elmenni,mert mindenórás voltam Patrikkal,de utólag megtudtam,hogy csak 7-en voltak.Kép
Azért,ha van időd,gyere,ránk fér a jótanács!


Évi!
Nagyfiam 3-ig bírta Szilveszterkor és végig ugrált,nagyon élvezte.Mondjuk másnap 2-ig aludt utána.Kép
Milyen tejpépet kap Ákos?
Nekem sem a legjobb a hangulatom mostanság,ezt nagyrészt az időjárásnak és a bezártságnak tudom be.Olyan jó lenne kikapcsolódni kicsit!


Marcsi!
Nagyon tetszett Szonja megjegyzése a szánkózáskor!KépAranyos a képen!Sükösdön élnek a szüleid?Ott is laktam néhány évig.KépAzért remélem táncoltál a bálban!Kép


Angi!
Rám is találó a paramama kifejezés!Nagyfiam eddig néhány napot töltött nélkülünk,de szabályosan rosszul éreztem magam ettől.
A kicsi pedig-főleg éjszaka-biztos nem lenne el senkivel.De sajna nincs módom kipróbálni.
Úgy tervezem,hogy még év elején keresek gyerekvigyázót,nem állapot,hogy szülőire sem tudok elmenni,ha a férjem dolgozik.


Szilvi!
Örülök,hogy újra irsz!Kép
Annak még inkább,hogy jobban vagy!
Annának adsz valami immunerősítőt?Nálunk a Multitabs immuno látszik beválni-legalábbis remélem.Hiába nagycsoportos a fiam,állandóan elkap mindent.
Megpróbálok valamikor képet tenni magamról.





Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Kép

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Hoppá,sikerült!Nem a legjobb kép rólam és elég régi.A barátnőm kisfia van a kezemben.
Majd nézek újabbat.

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!
nemrég olvastam,hogy libero és panpers betétes pelenkákat lehet rendelni a neten.Megnéztem,de itt baján olcsobban meg lehet venni (28ft/db)ugyanezeket.
Mi most ezt használjuk,nem olyan jó mint az eredeti de a Majának egyébként is nagyon érzékeny a bőre,ezért nagyon sürün kell cserélni a pelusát.
A szilveszteri buli a Márványteremben volt és nagyon sokat táncoltunk.
Ruszlána:Igen eredetileg én Sükösdi vagyok
Megpróbálok keresni egy elfogadható képet magamról,ha találok felteszem.
Jó éjszakát!
szivi76
 
 


Nem valami friss a kép,de most jobbat nem találtam KépKép
szivi76
 
 


Szasztok!
Én is úgy vagyok, mint Szilvi, annyi mindent akarok írni, aztán a fele mindig kiesik.
Marcsi! Hogy kerültetek Vaskútra szilveszterezni, és ki vigyázott az aprónépre?
Kata! Nem vagy ismerős képről sem. A tesód fiatalabb vagy idősebb nálad?
Szilvi!
Nekem is volt egy nehéz időszakom, amikor nekem is el kellett mennem a pszih.ra., de nekem nem szülés után közvetlen, hanem amikor a középső gyerek 1 éves volt. Nálunk talán az akkori nehéz anyagi körülmények volt az, ami miatt kétségbeestem, a párom sosem volt otthon, meg ő nem is parás típus, tehát szinte a mai napig nem érti, hogy tudtam úgy kibukni, de félt engem, meg belátta, hogy ahol gyerekek vannak ott nem lehet az "ahogy esik úgy puffan" elvet alkalmazni. Kelllett szednem antidepresszánst, és jártam több alkalommal kineziológushoz is. Nekem is a tavasztól őszig a kedvenc időszakom, télen csak a havat szeretem, de ezt a szürke plötty időt kimondottan útálom.

Szoktam néha beleolvasni más topikokba , egy darabig néha irogattam is, de azt hiszem teljesen kiszállok, mert full idegesít egy-két arc. Megpróbáltam eltekinteni tőlük, de nem megy és kinyírnak a hozzászólásaik. Sarkalatos téma nálam a szoptatás. Ugye én egyik gyerekemet sem tudtam szoptatni, egyszerűen fizikailag nem volt tejem, nem termelődött, pedig itt a harmadiknál aztán tényleg sokat dolgoztam érte (bogyók,tea hegyek, fejés kétóránként) de semmi. Úgyhogy mikor azt olvasom, hogy szoptass mindenáron, akkor szívesen kölcsönadnám a cickóimat és a gyerekemet annak a nőnek aki zengedezik a szoptatásról és kíváncsi lennék, hogyan oldaná meg a dolgot. Szerintem egy nap után sírva menekülne.
Én azt vallom, ha saját lelkiismeretem tiszta, megpróbáltam ismét mindent de egyszerűen nincs tejci, akkor elfogadom és tápizom a csemetémet.
Szóval az a lényeg, hogy kiszállok abból a topikból, úgyhogy nagy életet szeretnék itt, ne legyen uncsi.
Hajrá, hajrá, írjatok!
Angi
cipó
 
 


Sziasztok! Jó ég, mennyit írtatok megint! A kilóimhoz csak annyit, hogy én picike is vagyok, szóvalebből adódik a dolog.
Évi! Anna még mindig szopizik, nappal négyszer. 24-én lesz 6 hónapos. Tízóraira szoktam gyümit adni neki: almát, banánt, sütőtököt, répát. Elfogadja kanállal, persze nem olyan ügyes még. Tejpépet még nem adtam neki, lehet hogy azt ki is hagyom. Hamarosan most már a déli és délutáni szopit fel akarom cserélni valami szilárddal. Ha lehetséges májusban már nem szeretném szoptatni. Éjszakánként is van, hogy cicire teszem a csajt, de többször előfordult már, hogy néhány korty teával is szépen visszaalszik. Akkor inkább nem etetem. Bár nem tudom nektek mi a véleményetek? A futást egyébként csak elkezdeni nehéz, később megszokja az ember. Mondjuk a párom tesitanár, szóval túl nehéz dolgom nincs. Teszek fel én is képet magamról, bár mostanában nem igazán készülnek rólam fotók. A párom állandóan Annát fényképezi, dúl a szerelem. Sziasztok!Kép
borkaborka
 
 


Sziasztok!


Angi!
Most ünnepled a névnapod?Ha igen,szeretettel köszöntelek!Kép
Megértem,amit a szoptatással kapcsolatban írtál:nagyfiam néhány hétig szopott,ímmel-ámmal,de inkább csak bohóckodás volt.Nagyon bántott,főleg azért,mert tényleg már a csapból is az folyik,hogy szoptass,mert különben a nem is vagy jó anya.
Jó néhány álmatlan éjszakám volt emiatt.Aztán rájöttem,hogy ez nem így van,és sok mindentől függ,hogy sikerül-e szoptatni.Nálunk a gyerekkel is voltak ezen a téren gondok,és "elromlott"az elején a dolog,mert a csecsemős nővérektől Baján semmi segítséget nem kaptunk,csak megjegyzést,hogy"ilyen mellbimbóval ez nem is lehetséges".
Én vagyok a legjobban meglepve,hogy most megy.És ettől függetlenül igyekszem jól nevelni a gyerekeket és elsősorban szeretetet adni mindkettőnek.Hiszen ez a legfontosabb.
Az unokabátyám járt Hajósra suliba.69-es volt.Szeptemberben halt meg.Kép


Borkaborka!
Szerintem,ha elvan éjjel teával,akkor próbáld elhagyni az éjjeli szopikat.Bár nekem sikerülne!!!13 hónaposan még követeli éjjel is,nagyon fárasztó.Bár tudnám mikor hagyja abba.


Jó,hogy tesztek fel képet,így nem olyan "arctalan"a társalgás.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Hát azzal kezdem, hogy nem sikerült bevetni a bébiőrt, ugyanis Ákos úrfi reggel 9-ig aludt (Ruszlána ne utálj meg! :-) )este 21.30-tól, szó nélkül. Úgyhogy reggel Virágom ébresztett 8-kor, talán majd ma reggel meghallom a hangját.
Angi! Ne húzd föl magad mások fszságán, nagyon sok gyereket ismerek, akik tápszerrel nőttek föl és semmi bajuk az égvilágon. Egyébként Virággal én is megszenvedtem. Emlékszem az első évem nagyon brutális volt, kb kéthetente síróroham jött rám és ki akartam ugrani az ablakon. Aztán 1 éves kora után már csak havonta, 2 éves kora után meg félévente. Mióta oviba jár, minden rendben velem. Ákosnál az első pár hét volt kemény, azóta rendben vagyok, nem is sírtam már 3 hónapja. Csak szarul érzem magam a bőrömben, meg hogy nem férek a ruháimba, de ezt már írtam, nem akarok megint erről témázni.
Tegnap délután olyan jó idő volt (nem esett sem hó sem eső) kimentem Ákossal 1,5 órás sétára, végig aludt meg nézelődött. Virág ilyen idősen cirkuszolt a babakocsiban, mindenféle lógós fityfuttyot kellett a babakocsira akasztani, meg állandóan föl akart ülni. Szerencsére Ákos teljesen más :-)
Ahogy olvastam Szivi írását (hogy sükösdi) azon gondolkodtam, van köztünk bajai? Mert ugye van sükösdi, vaskúti, cstöltési, hajósi, éhalmi... Érdekes, nem?
Borka! Ákosnál nem tudok nyilatkozni, de Virágot sosem etettem éjjel, és inni is csak vizet adtam neki, mert éjjel aludni kell. Igaz 1 éves elmúlt, mire átaludta az éjszakát, de megérte, azóta 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor volt fennt éjjel az 5 év alatt. Persze ő nem szopizott, Ákos ha fölkelne, nem tudom mit csinálnék, nyilván adnék neki cicit, hogy visszaaludjon. De elhatároztam, hogy ha fölkel nem adok neki, de úgyis adni fogok, ha sír. Na ezeket most jól leírtam, remélem érthető :-)

FONTOS KÉRDÉS! Ismertek olyan gyereket, akit Dévény-módszerrel kezeltek? Ha igen, mik a tapasztalatok? Majd megírom, miért kérdezem...

Most megyek, teszek be képet is!
Jók legyetek!

Ja, Sipihajni, amikor olvastalak, aznap te voltál a második, aki a régi szerelmével jött össze. Én is össze akarok jönni a régi nagy szerelmemmel! ... ez csak vicc volt. De ez tök jó lehet :-) és izgi...

Na sziasztok, írjatok ám!

ÉviKép
Évianyu
 
 


Szia Évi!
Nem utáltalak meg!KépNagyon jó ez a kép!Kép
A Gyremekek/magzatok kor szerintben,a 2004 őszi kisbabáktól azt hiszem két babát is vittek Dévényezni,biztos szívesen válaszolnak,ha megkérdezed Õket.
Mi ma tudtunk kimenni,tegnap is szitált az eső.A lovardában voltunk,nagyfiam lovagolt a legszelídebb lovon.Mjadnem ledobta.KépOlyan ideges voltam!
Régi szerelem....tényleg tök jó lehet.


Angi!
Látod,én mindent megteszek,hogy "pörögjön"a topik!Kép


Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Hali!
Hát azt nem mondom, hogy szép jó reggelt, mert az frankón nem igaz, ami az időjárást illeti. Majdnem elbőgtem magam, mikor láttam, hogy megint esik az a k..va eső. Tavaszt akarok!!!!!!!!!
Kata!
Nem vagyok meglepve a bajai csecsemősökön, én mindhárom gyerek születésénél tőlük voltam a legjobban kibukva, és bőgtem már a harmadik napon, hogy haza akarok menni. Én még ennyi munkaundort nem láttam. Segíteni?! Mikor szerintük nem evett eleget a manó, nem hozták vissza, hogy próbálják még anyuka, hanem megtöltötték táppal. Ez ám a bababaarát hozzáállás. Pedig ott nagyon sokminden eldől az alatt a pár nap alatt. Ha lenne még egy babám, azt nem szülném itt Baján, az tuti! De nem lesz már több picike, mert azért most érzem, hogy a szervezetemet elég jól lestrapálják a terhességek.
Hála az égnek a mi lurkóink átalusszák pici koruktól az éjszakát, a legtovább Emmánál tartott, ő csak két és fél hónaposan aludta át teljes egészében. Az nem lehet, hogy Patrik nem éhes, csak komfortszopizni szeretne? Nem tudom, hogy bírod, én soha nem bírtam az éjszakázást.
Sajnálom ami az unokabátyáddal történt!
Látom még régi szerelem van porondon. Hát nekem marha nagy mázlim van, hogy nem a régihez mentem hozzá, hanem 7 év után továbbálltam. Egy bulis éjszakán Kecelen megláttam az Emberemet, onnan nem volt menekvés. Kicsit nehezen szoktunk össze, meg elég gyorsan jelentkezett a nagylányunk is, de már semmi pénzért nem cserélném el! Mákom volt, hogy találkoztam vele, mert ha netán kibékültünk volna az ex-szel, akkor már a zártosztályon lennék.

Megyek felkeltem a kislányomat, mert már nagyon unatkozom!

Még jövök!
Angi
cipó
 
 


Évianyu!
http://www.deveny.hu/
Angi
cipó
 
 


Köszi Angi! Még egy kérdés: neked vannak közülünk nagyobb gyermekeid. Melyik suliba járnak? Most állunk iskolaválasztás előtt, ezért kérdezem. Mi szerint választottál? Meg vagy elégedve?
Évi
Évianyu
 
 


Hello!
A Majám végre elkezdett kanállal enni.Eddig csak öklendezett ha meglátta a kanalat.De most is csak a tejpépet hajlandó megenni a gyümitöl és a zöldségektől mindíg megrázkódik.Kicsinek jobb alvó volt mint most.Mondjuk csak egyszer kel fel éjjel de akkor enni kér,hiába adok neki inni vagy cumit addig sír míg meg nem etetem.Leget,hogy gyenge a tápszer?Humana ha-t ettünk eddig most vettem egy Humana ha2-t eddig hajnali 4-5 körül kelt fel ma pedig fél 2-kor.Akkor most mit csináljak?
Tegnap elsétáltunk a gyógyszertárba (nincs nagyon messze)10 órakkor indultunk és fél 1-kor értünk haza.A Szonja végig sétált ez nála nagy szám mert kényelmes mint az apja,ebéd után szó nélkül ment lefeküdni,mire betakartam már aludt is.
Mennyi idős korukig alszanak nappal?Nem azért mert bánom mert annyi szabadidőm van amíg alszik,csak este nem akar időben lefeküdni.Tegnap este negyed 12 volt mire elaludt(délután másfél órát aludt)
Lassan mennem kell sziasztok:Marcsi
szivi76
 
 


Sziasztok! Hmmm, régi szerelem, néha jó eljátszadozni gondolatokkal, bár én nem panaszkodom. A párom a tenyerén hordoz minket, de azért nálunk is szokott mosolyszünet lenni. Ma éjjel is csak teáztunk, bár többször fenn voltam. Ne izguljatok! A tavasz olyan hamar itt lesz, mint a pinty. Hiszen már január 5-e van! Egyébként szerintem én vagyok az egyetlen kismama Baján, aki ha esik az eső, hó, fúj a szél, akkor is viszi a gyerekét sétálni. Mióta Anna megszületett és kivittem először a levegőre, még nem volt nap, hogy ne mentünk volna. Igazából ez nekem is fontos, egyfajta terápia, mert bediliznék, ha nem mehetnék. A bajai szülészetről ne általánosítsatok!!! Nem mindegyik csecsemős olyan, mint tapasztaltátok, nem akarok nevet írni, tényleg van nagyon bunkó, aki miatt már pszichológust is kellett hívni kismamához. De higgyétek el, vannak köztük normálisak. Igaz, az én húgom ott dolgozik, így a protekciómmal jórészt pozitív dolgokat tapasztaltam. A húgomat például sokan szeretik és mások is vannak akik aranyosak. A máshol szülésről annyit, hogy akinek indoka van, menjen máshova, de Szegeden, Pécsen is megvannak azok a bakik, mint nálunk, tudnék erről mesélni. És tudjátok, hogy Bajára is hányan jönnek szülni, azért, mert helyben nem akarnak? Most megyek, sziasztok!
borkaborka
 
 


Hali!
Látom mozgás van, jók a témák.
Most viszont előbb megyek enni, csak bekukkantottam, ha letettem kaja után a manókát akkor jövök és írok!Kép
cipó
 
 


Na egészségünkre az ebédet!
Szóval:
Borkaborka!
Azért azt mindketten belátjuk, hogy ha van ismerőse az embernek (főleg ha közeli rokon), akkor teljesen másképp állnak hozzá, mint egy idegenhez.
Az előző két gyereknél szerencsém volt, hogy ott volt a választott orvosom, nekem nagyon sokat jelentett. A harmadik babánál már ott ért az első sokk, hogy nem vezethet már szülést a Karasz, tehát kellett keresnem valaki mást, mert nem akartam dr.nélkül maradni. Hát persze nem volt szerencsém, mert konferenciára utazott a dr. így maradt az ügyeletes doki. Nem volt vele sem gond, mert pikk-pakk megvolt a lányom, de mégsem volt az igazi egy vadidegennel szülni. A másik fájó, hogy nem jöhetett be a férjem, mert szinkronban szültem egy másik asszonnyal, így nem volt idejük rendbetenni, ki volt még "terítve". Valószínúleg ez volt a legrosszabb az egészben, egy kicsit hisztis is lettem a végére. De a legfontosabb, hogy aki még szülés előtt áll, az szülésznőt válasszon!!!
Én gátmetszés nélkül akartam megszülni a harmadik babát, de szülésznővel nem beszéltem előtte, csak a barátnőm mondta, hogy az milyen, gondoltam ezt én is meg tudom csinálni. Hát nem tudtam. Szerintem ott összhang kell, hogy legyen a szülésznő és a szülő között. De ez privi vélemény!
Kicsit elkanyarodtam a tárgytól, szóval nem akartam senkit megbántani azzal, hogy szidtam a csecsemősöket, tehát bocsi.

Évi!
Suliválasztásnál nálunk az volt a lényeg, hogy közel legyen. Ilyen szempontból maradt a gyaxi. A kiscsávolyi szóba sem jött. Másik szempont szerint, mivel a gyaxiban három tagozat van, a=dőlt betűs írás, b=zene, c=zsolnay módszer, nálunk a b-é kiesett, maradt az a és a c, tehát a kettő közül az ofő döntötte el a kérdést. Megnéztem tőlük több órát, ez alapján döntöttem, amit a mai napig nem bánunk. (kár, hogy a továbbiakban nem lehet választani).
A Bodónál is ugyanez az elv alapján jártunk el.
Mi a férjemmel meg vagyunk elégedve a sulival, tetszik, hogy sok programot, táborokat szerveznek, sok a sport lehetőség, és az egyéb délutáni klubok.
Az ofő mellett, nagyon sokat számít, hogy milyen a napközis tanár. A Borinál csúcs volt, ritkán látok ennyire vérbeli pedagógust, a Bodónál nem igazán jó pedagógus, de gond még nem volt vele. Viszont Bodó ofője is nagyon jó, ő is szereti.

Kicsit hosszú lettem, eldugulok!Kép
Írjatok!
cipó
 
 


Sziasztok.
Köszi a képeket.

Borkaborka, téged nem ismerlek,
Marcsit, igen, látásból.

Angi, végülis melyik osztályba járnak a gyerekek?
Õszintén, a Zsolnay módszer lényegét nem ismerem, de sokat hallom, hogy emlegetik.
Valószínű, ha mi is iskolás korhoz érünk, én is "bajba" leszek. Sokat gondolkozom azon, hogy Annát járassam-e majd Bajára suliba.

Marcsi! Anna még nyáron is aludt délutánonként.
De mióta ovis, vagyis inkább mióta ilyen szar idő van, és nem tudunk annyit mozogni kint, azóta nem alszik. Vele is az volt a "gond" hogy este nem tudott elaludni. Úgy, hogy most már nem alszik napközben./négy éves lesz márciusban/

Ha már a szülésnél tartunk. Nekem nagyon jó szülésznőt sikerült kifognom. Amikor szültem akkor volt éppen két hete a szülészeten. Addig az ambulancián dolgozott. De minden tőle telhetőt megtett. Még az ügyeletes dokit is lecse---szte, mert "beszólt" egy éppen nyolc órája vajúdó kismamának, hogy csendesebben legyen.
És a valóban, ha komplikáció mentes a szülés, akkor az orvosnak nem sok dolga van a kismamával.
Puszi.
szelva
 
 


Szilvi!
De lökött vagyok, jól kifejtettem a tagozatokat, csak azt felejtettem odaírni, hogy az enyémek zsolnaysok. Ez a nyelvi kommunikációs készséget fejleszti, több magyar órájuk van és lesz, mint a többinek. Szerintem ez jó, mert manapság a kommunikáció az alapja sok mindennek.
Anna még csak négy éves? Nagyobbnak tűnik, magas kislány?
cipó
 
 


Hello csajok!

Na, ma reggel a bébiőrre keltünk 1/2 8-kor. Nagyon jó, így még azelőtt leérek az emeletről, mielőtt öcsike bemérgesedve ordibálna (csak ezt hallanám meg). És tök jó volt úgy ébredni, hogy aoau...
Szivi! Valamit nem értek! Milyen idős Maja? Ha a picur 3 hónapos, akkor több mint 1 éves. Még nem evett kanállal? Csak tápszert ivott egész nap? Hogyhogy? Ettől félek egyébként én, hogy nem fogom tudni rászoktatni a kanalazásra. De hát ugye nincs olyan ember a földön, aki nem tudna enni... :-) úgyhogy sikerülni fog, csak meglepődtem.
Virág kiscsoportban még aludt itthon is (2-3 órákat ebéd után), középsőben már csak az oviban aludt, hétvégén itthon nem, nagycsoportban meg már az oviban sem nagyon alszik. Egyébként Virággal viszonylag könnyű volt, jó alvó, jó evő, nem beteges (1 évben 1x) a gyerekorvosunk nem is tudta, hogy terhes vagyok, csak amikor eljött szülés után. De hát ez az alvás gyerekenként változó. Sajna ebben nem tudok segíteni.
Borka: nekem van egy barátnőm, aki nagyon ragaszkodik hozzá, hogy fél órát min a levegőn legyenek a gyerekei minden nap. Mikor a lakótelepen laktak és nem volt olyan az idő hogy lemenjenek, akkor kiállította őket az erkélyre :-)
A bajai szülészetről nekem nincs rossz emlékem. Igaz én császárral szültem és baba-mamás szobában voltam, de nem kellett kint lennie a babának egész nap (nem is tudtam egyedül fölkelni az ágyból). Volt egy Éva nevű csecsemősnővér, ő pl sokat segített nekem szoptatásnál, volt hogy fél órákat ültem bent nála...
Meg volt egy nagyon aranyos nővérke is, lehet hogy pont a húgod. Szőkésbarna hosszú hajú, kedves, azt hiszem van egy kislánya. Õ az?
Virágomnál nagy esemény volt ma. Kiesett az első két nagy fogából a második (egy még tavaly). Úgy estek ki a fogai, ahogy kinőttek kiskorában, ugyanabban a sorrendben. Az alsó kettő már csontfog, a fölső egyik már bújik, a másik most pottyant ki. Nagyon izginek tartja, cuki :-)
Most mennem kell, de még jövök!
Nem baj, ha majdnem mindig teszek képet?
Tegyetek ti is többet, olyan cukik!

Sziasztok:

Évi
Kép
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Évi!
Örülök,hogy jól szuperál a bébiőr!Milyet vettél?
Nagyfiam úgy várja,hogy már potyogjanak a fogai!Kép
Helyesek az emböreidKép


Borkaborka!
Igazad van,nem lehet általánosítani!KépVoltak aranyos csecsemősök,köztük egy volt osztálytársam.
Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak,a szülésről és az utána bent töltött időszakról is.


Marcsi!
Nagyobb gyereket úgy "csaptam be",hogy a tejpépet több vízzel egy nagyobb lyukú cumival üvegből kapta lefekvés előtt.Így nem volt éhes,az előfordult,hogy inni kért.
Õ egyébként másfél éves kora óta nem alszik nappal.Nekem ilyen nemalvós fiaim vannak.KépKép


Angi!
Nekem a Karasz volt a fogadott orvosom.
Patrik biztos nem az éhség miatt kel éjjel,most a szemfogaira fogom.Mindig van valami.Bízom benne,hogy hamarosan leszokik erről,mert már olyan vagyok,mint egy zombi.



Andi!
Hogy vagy?Babaproject mikor indul?


Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!
Évi:A Maja 5 hós volt 28.-án,ő az aki most kezdett kanállal enni.A Szonja pedig 26 hónapos vele már nincs gond ilyen téren.

Tudja valaki mikor vannak a beiratások az oviba?
Egyáltalán felveszik még az idén?Csak novemberbe lesz 3 éves.
Ma még jövök ha tudok.
MarcsiKép
szivi76
 
 


Hello csajok!

Ma még nem írt senki? Ejnye-bejnye! Mit csináltok?
Nálunk tök unalom van, esik az eső, pedig már szeretnék sétálni egy nagyot. Áki most alszik, ha felébred megyünk a tescoba vásárolni, utána oviba Virágért.
Ruszlána! A bébiőr Philips, jól szuperál, bár ma reggel sem arra keltem. De ha már végre jó idő lesz, az udvaron jó lesz, ha kifekszek egy kicsit napozni.
Csajok! Nektek van járókátok? Használjátok? Én ma kapok kölcsönbe egyet, kíváncsi vagyok Ákos hogy fogja tűrni, Virág ugyanis nem maradt meg benne.
Írjatok!

Évi
Évianyu
 
 


Szia Marcsi!

Látom egyszerre írtunk. Megkérdezem az óvodai beíratást ma, ha megyek a Virágért, meg megkérdezem a novembert is. Mi a Lőkert sori oviba járunk. Ti melyiket szeretnétek? Estefelé megírom, mit mondtak nálunk az óvónők, jó?!

Szia
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Ruszlána, a "projekt" éppen Karácsonykor indult ismét...mi voltunk egymásnak az ajándék.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:19-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Marcsi, nem tudtam meg, mert nem a mi óvónénink volt bennt, hanem egy másik, aki nem tudta. Jövő héten utánaérdeklődök.
Aagassi! Virágéknál is volt tetvészkedés az oviban még tavaly, volt olyan gyerek, aki csak úgy jöhetett vissza az oviba, hogy hozott igazolást a dokitól, hogy már nincs tetűje. Azt mondták, felnőtt hajába ritkán megy, és a tiszta hajat jobban szereti, amelyiket sűrűbben mossák. Ez érdekes, pont ellenkezőleg gondoltam...
Boldog szülinapot a férjednek, és sok szerencsét a projekthez. Mit veszel neki ajándékba?
Most mennem kell, este Tibi névnapozni megy, akkor majd visszajövök, addig ÍRJATOK!

Évi
Évianyu
 
 


Végre megvettük...együtt, mert már régóta szeretett volna mp3-lejátszót és azt nem akartam nélküle, nehogy ne tetszen. De láthaóan tetszik, azzal bütyköl vagy fél órája. Kép
DE azért holnap még szerzek némi meglepit: kedvencét sütöm-főzöm és kap egy frankó vízálló kesztyűt is, mert a régit szétszánkózta. És esetleg engem is megkaphat ajiba...majd meglátjuk. Fúj, ez a tetűírtó iszonyú büdös, de remélem, jól elijeszti a dögöket még a környékről is.
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk sem történt semmi különös ma.Férjem 24 órázik,holnap meg alszik,szóval jó időre egyedül vagyok a fiúkkal.
Terveztem,hogy hazamegyünk ebben a hónapban,de nem tudom lesz-e belőle valami.Szilveszterkor betörtek a szomszédukhoz és még három házba az utcában.Nem merjük itthagyni a házat.


Andi!
Nagyon drukkolok Nektek!Kép
A szomszszédasszonyom túl van 6 inszemen,ebben a hónapban nekifutnak a lombiknak.
Már egyszer voltak,sikerült is az első beültetés,de a 20.hét környékén megszülettek a babák.Sajnos egyik sem maradt meg.KépOlyan igazságtalan,hogy van,aki eldobja a gyerekeit,míg más nagyon szeretne babát,és nem jön össze.
Náluk nem találtak egyiküknél sem okot,hogy miért nem jön a gyermekáldás.
Úgy tudom festett hajba sem megy a tetű.
Férjednek boldog szülinapot!Kívánom Neki,hogy holnap megkapja a főajándékot is!Kép


Évi!
Patriknak van járókája.Nem rajong érte,de azért elvan benne,ha muszáj.Szoktam mellé játékokat,és rágcsálnivalót betenni,így elszórakozik-na,nem túl sokáig.
Szerintem jó,ha van,mert az biztonságos,ha ki kell menned.

Többiek?

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Csak beugrottam még elujságolni Nektek az örömömet:Anyuék holnap eljönnek!Igaz,csak vasárnapig maradnak,de én akkor is nagyon boldog vagyok!Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Kata: Az tök jó!!! Most biztos nagyon örülsz. Erre felénk nincs hó, az eső esik egész nap, de hétvégére mondanak egy kis napsütést is. Úgyhogy biztos el fognak jutni hozzátok! Meg végre én is ki az utcára Ákossal sétálni.

Képzeljétek! Ákos ma este egyedül hasrafordult! Igaz többször nem tudta megismételni a mutatványt, azt is meztelenül (gondolom így könnyebb neki), de ez nagy szám nálunk, mert eddig nem csinálta. Ennek is köze van a Dévény módszerhez. Ha nem unjátok, most leírom a történetünket:
3 hónapos volt Ákos, mikor szerintem nem tartotta elég stabilan a fejét, hasonfekvésbe nem emelte meg. Gyerekorvosunk beutalt neurológiára, ahol megállapították, hogy veleszületett izomgyengesége van. Ülésbehúzást és hasonfekvést kellett vele csinálni, 4 hósan kontroll. 4 hónaposan visszamentünk, javult az állapota, hasonfekvést mondott az orvos és 6 hósan kontrollt. Hát ez nekem kevés volt. Ugyanis nemsokára 5 hónapos lesz, és nem akarok hónapokat várni, mert nem tetszik a gyerekem. Mondok példákat: oldalra fordul de hasra nem, ha hasra fordítom nem veszi ki maga alól a kezét, billegetve tartja sokszor a fejét, görbíti a testét és egyik oldalára fordítva van mindig a feje, görcsösen szaggatottan nyúl a játékok után nem finoman. Szóval ezek nem változnak hasonfektetés mellett. Ezért elkezdtem kutakodni, és így jutottam el a Dévény módszerhez és egy bajai gyógytornászhoz, aki tegnap az első kezelést adta Ákosnak. Hetente 2x jön, hogy meddig azt nem tudom, de már most látom az eredményt. Egyébként azt mondta nem nagy a baj, ne féljük, minden rendben lesz vele pár kezelés után. Úgyhogy most itt tartunk. Holnap megint jön. Nagyon bízom benne, csak jókat hallottam a módszerről. Sok kismamával beszéltem, cseteltem, akiknek a gyermekeit így kezelték, és mind pozitívan nyilatkozott. Gyógytornászunk mondta, hogy jó hogy nem vártam, mert visszahívtak volna még 8 hósan, és 1 éves lett volna Ákos mire Szegedre küldik (állítólag ez így szokott lenni), és onnan neki szóltak volna, hogy kezdje el a kezelést.
Röviden ennyi.
Angi, Szilvi, Borka mi újság? Írjatok!
Jó éjszakát mindenkinek:

Évi
Évianyu
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?