Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Még van egy kis időm...bár Márkot alig tudtam lelőni.Nálunk is lightos házibuli lesz ma,jön a tesómnak 4 barátja,barinője,de nem lesz hajnalig tartó parti mert reggel mindenki megy dolgozni. Ez a vendéglátóipar... Kép
Márk már alig várja,azt mondta:ma az ő haját is zselézzük beKép

Én sem szórakoztam a karácsonyi ajándékozással,mivel nálunk igen nagy a család ilyenkor csak a gyerekek kapnak.Én mindig megkérdezem az anyukáktól,hogy mire van szükség.Én pedig amikor a sógornőm és az anyósomék mondták,hogy mire gondoltak,megmondtam hogy azt nem szeretném.
Nálunk is Lego/Duplo jön be a legjobban.Tényleg nagyon sok fajtája van-kevés és sok pénzért egyaránt,de ezzel játszik Márk a legtöbbet és Viktornak is jó lesz.Szóval én is megmondtam mindenkinek,hogy ilyet kérünk.( Persze az anyósom vett rendőrmotorost,de a rendes legot,ami ezer apró darabból van,azt el is tettem dobozostól,jó lesz majd 3 év múlva)
Gabi: nálunkis sok mindent kapott Márk és tényleg látszik rajta,hogy nem értékeli olyan sokra a dolgokat,mint mi anno. Én mindig kaptam egy valami-igaz nagy- ajándékot,de nagyon megbecsültem.A mostani srácok meg: ezer ajándék,és kb.10 percet szán rá és már nem is érdekli.

Egy jó fotó megint készült a fiúkról,egyik este vendégségből hazajövet kidőltek a kocsiban,még a pizsibe öltözésre sem keltek fel:
Kép
Imádom Õket!!!

Mindenkinek nagyon jó bulit és őrületesen tökéletes boldog új évet kívánok.Egyeseknek kilokat fel,másoknak (nekem) kilokat le,sokaknak pedig újabb kisbabát!!!
Remélem hamarosan tényleg talizunk mindenkivel!
Annamari
kismuki
 
 


SziasztokKép

Ajándékdömping: nálunk nagyjából bevált, hogy megkérdezik, mit vegyenek. Egyedül apósomat nem tudom leszoktatni arról, hogy mindenféle kattogó, éneklő, zörgő, csattogó ajándékot vegyen Ákosnak. Aztán persze, mikor kipróbálja, akkor fogja a fejét, hogy miért ilyen hangos ez a játékKép Amúgy tényleg az az érdekes, hogy rengeteg ajándékot hoznak mindig, bár egyre okosabban vásárolnakKép Most már megkérdezik, pl. sógornőm egy üvegfestőkészletet vett, másik sógornőm meg összerakhatós lovagot, na, meg a nagy sláger a BionicleKép régen elhatároztam, hogy nem fogok ilyen harci dolgokat venni, de azzal nem számoltam, hogy az osztálytársak pl. igen. MOst azon megy a verseny, hogy kinek, milyen színű, hány darab ilyen robotja vanKép

AnnamariKép Valami édesek a fiúkKép

BediKép Nem Csapó most a nőgyógyászom, mivel a Sote klinikán kezeltek, ott operáltak, így oda járok. Gondolkoztunk itthon férjemmel, de nem lett volna értelme Csapóhoz is menni párhuzamban a klinikával.
Mi is elmegyünk ma bulizni, mert ha minden igaz, mégis lesz műtét januárban, utána meg nem megyek egy ideig szerintem sehova, max. majd tavasszal.

BannamariKép Utólag is boldog névnapot kívánok Ádámnak!!Kép

Mindenkinek boldog új évet kívánok a fiúkkal együttKép

Lau
lau
 
 


Kép

Kép
barbara_75
 
 

 
 

Sziasztok!

LÁtom nem csak mi vagyunk bajban ezzel az ajándék dömpingel.Nálunk a lelkes nagyszülők annyit vásásroltak,hogyha 4 éves koráig nem kapna játékot a manó akkor se lenne hiánya korának megfelelő játékból.Hiába mondom hogy mit vegyenek ,mégsem azt veszik.Rengeteg ajándékot kapott és én is Sushoz hasonlóan el is tettem őket,egy egész zsákkal lett.Anyámék olyanok,hogy minnél haszontalanabb legyen viszon nagyon drága,persze idén azt hiszen kivételek voltak.Bár mondtam hogy mi hintalovat veszünk,erre vettek egy hintacsacsit.Meg ilyen megabloks építőkockákat utánfutóban,lassan kiköltözhetünk a konyhába hogy elférjenek a gyerek játékai.Ezen kívűl nálunk nagyon jól sikerült a karácsony.A szilvesztert meg átaludtuk.

Boldog új évet mindenkinek!
Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!
Tudnátok nekem abban tanácsot adni, hogy amikor hazahozom az újszülött babát a kórházból akkor mibe öltöztettétek?És amikor már otthon alszik ugye akkor nem használtok párnát, hanem csak textilpelenkát raktok a fejéhez?Várom a hozzászólásaitokat!
Előre is köszönöm

Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok!

Még egyszer BUÉK mindenkinek!
Nálunk elmaradt a nagy filmnézés,mert minden téka zárva volt, az interneten pedig már csak januárra lehetett volna filmet rendelni. Ráadásul Mátét csak 3/4 11-kor sikerült ágyba dugni, addig pörgött és egyfolytában az ablakhoz kellett vinni, nézni akarta a lakótelepi tűzijátékokat. Kép Éjfélkor koccintottunk, aztán nem sokkal később aludtunk, ennyi volt a nagy szilveszterezés. De ez a jan.1. még pocsékabb, főleg a vacak idő miatt, még ki se lehet menni... Kép

Timie: sztem ne izgulj a baba mérete miatt, nem biztos, hogy jól jósolnak. Nekem is azt mondta mindenki, hogy min. 4 kiló lesz Máté, de inkább több, aztán 3750 lett. És hát a nagyobb babát is meg lehet szépen szülni! Kép Máté nyári volt, úgyhogy nekem nem kellett nagyon beöltöztetni. Kép De mindenképp rétegesen, vastagabb rugiba, bodyba öltöztesd majd, meg bundazsákba. Párnát nem szabad használni, a pelus bőven elég a babának.

Lau: mikor derült ki, hogy kell műtét? És ez tuti biztos? Ha kell, mikor műtenek?

Nálunk hálistennek nem volt ajándékdömping, én sem szeretem az ilyesmit. Még ez a pár ajándék is majdnem sok volt, de azért mindegyiket élvezte és azóta is használja. Most háttérbe szorultak az eddig favorizált mesekönyvek. Tesómékkal és a nagyszülőkkel is megbeszéltük, mi kell, mit vegyenek és ez így is lett. Na jó, Zoli szülei picit ráhúztak, de nem vészesen. Kép

Nem is meséltem még nektek, milyen mázlista voltam! Meghívtak karácsonyi bulira a munkahelyemre és tombolán megnyertem a fődíjat, egy két éjszakás bécsi szállodai tartózkodást, ami bármikor beváltható 2006-ban. Annyira örültem, hogy el sem tudom mondani, nem szoktam ilyen szerencsés lenni. És már rég készültünk Bécsbe, így dupla öröm, majd vmikor tavasszal megyünk. Hívtak vissza dolgozni is, jobb fizuért, magasabb pozícióba, de hát ez még most nem aktuális. Nem tudom, lesz -e még egyszer ilyen jó ajánlatom, lehet, hogy nem, de ez van. Manócska abszolút előnyt élvez.
Ért még egy örömhír dec-ben, gyógyulttá nyilvánítottak, ha még vki emlékszik egyáltalán a tavaly év elején kezdődött betegségemre. Szóval jól zárult az év, remélem, így folytatódik 2006-ban is.

Na most már befejezem, puszi mindenkinek.
Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

B.Ú.É.K.!!! Másfél hétig nem jártam internet közelében és alig győzöm elolvasni a sok irományt. A gyerkőcök írtó aranyosak.

Csajok! Örömmel jelzem, hogy ha minden jól megy akkor májustól egy kislánnyal gyarapszik a fórumos babák száma. A 19 hetes UH-n Csapó doki azt mondta, hogy inkább kiscsajra szavaz, ha jó lesz, de majd még később visszatérünk a kérdésre.

Most mennem kell, mert a 2 hét szabi után dögivel vár a munka, ebédidőbe meg kb. ennyi fért bele.

Puszi mindenkinek: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


BÚÉK MINDENKINEK!!!
Kép

Hát nálunk jól telt a szilveszter.Márk fél 12-kor kidőlt,Viktor pedig felébredt.Mi fél egykor eljöttünk aludni,de a tesómék is csak 2ig buliztak,de csöndben.
Krisz:mázlista vagy!!! Én sem nyertem még soha semmit ,max.500 forintot a Fáraó sorsjegyen. Gratulálok!!!
Tündi:nekem a 20.,a 26. héten is kislányt jósoltak,aztán a 30.héten mondták,hogy ,megint fiú babánk lesz... (aki most is itt fekszik az ölemben) Kép Szóval sztem várj már 2 hónapot mielőtt vásárolni kezdessz.
Timie: Márk 2 évesen is még párna nélkül alszik,szóval tényleg csak pelo a feje alá. Mi Viktort úgy hoztuk haza,hogy : body,rugi,kardigán,sapi,téli zsák,hordózó + kis pléd letakarni.
Csaju:merre jársz? Fütyi-mizériára új dolgot hallottam ma a védőnőtől.Pappsajt fürdő heti 3szor.Ma el is kezdem kipróbálni,mert tényleg csak végső esetben akarok menni műtétre...
Mára ennyit rohanok tovább
puszi nektek
Annamari
kismuki
 
 


Sziasztok!

Timie: nagyon jól látszik ezen az UH-n a bébi!
Már szinte nem is lesz meglepetés, hogy milyen Kép Én májusban szültem a picúrt, de amikor hazavittük hűvösebb volt az idő így egy hosszú ujjú body, sapi, zokni és egy vastag plüss kezeslábas volt rajta a hordiban és még egy takaró volt körülötte. Noncsi sem alszik párnán, csak a pelo van a feje alatt, de reggelre már az sem Kép
A karácsonyi dönping ajándékhoz csak annyit szólnék, hogy a tegnap lett nyolc hónapos kislányomnak már most több játéka van, mint nekem egész gyerekkoromban! Kép
A rokonok karácsonykor végképp elszálltak ezügyben. Jövőre már előrelátobb leszek, remélem sikerül visszafogni Õket.
Gabi: olvasva soraidat, megint elérzékenyültem!
Annyira sajnálom, el sem tudom képzelni mit érezhetsz... Kép
Dóri: jó lett volna ez a szilveszteri buli, ha a párom nem betegszik le pont erre a napra Kép Amúgy a társaság jó volt, a buli nagyon jól sikerült, csak ez árnyékolta be a dolgot...kettőkor már haza is jöttünk.
Annamari: én is imádom a gyerekeidet! Annyira édesek így együtt, meg lehet zabálni Õket Kép
Látom a könyv Nora R.! Azt én is nagyon csípem, most is van nálam anyától egy trilógia...csak még nem igazán tudtam elkezdeni.
Tündéri Márki ebben a szerelésben!
Lau: bocsi! Nem voltam képben Kép Nem csoda, hogy nem akarsz két helyre járni...kicsit húzós lenne anyagilag gondolom. Remélem jót buliztatok! A januári műtétkor pedig nagyon drukkolunk.
Krisz: ez nagyon jó hír! Örülök, hogy már teljesen egészséges vagy Kép A nyereményt én már tudtam Kép)
Tündi: azért reménykedhetsz, mert Csapó nekem is a legelső alkalommal azt mondta, hogy kislánynak látja és hát az is lett! Kép Szóval hajrá jöjjön az a kiscsaj.

Puszi
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Sziasztok!

BUÉK Mindenkinek!!!!!!!!!

Bocsi, hogy el vagyok tünve, de Apukám beteg és most minden és mindenki körülötte forog, még folynak a vizsgálatok, nem tudom mi lesz a vége Kép

De nem akarok panaszkodni, se a hangulatot rontani, főleg, hogy látom Lau te is műtétre készülsz. További sok erőt és ugyanilyen kitartást kívánok, tényleg le a kalappal előtted, hogy így bírod. Nálunk nem is én vagyok beteg, mégis nagyon kivagyok...

Annamari!
Gyönyörűek a fiúk, remélem, ha megnyugszom, akkor nekem is költözik valaki a pocakomba!

Mi az a Pappsajt???? És abban a vízben kell húzgálni a fütyit?

Puszi
Judit

Ja és nálunk is jól teltek az ünnepek, mi végig Anyuéknál voltunk, még Szilveszterkor is, de nagyon jó volt Kép

Képeket nem enged feltölteni Kép

Kép

Kép
csaju
 
 


Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy ezt a málnalevél teát naponta hány csészével kell inni?
Képzeljétek ma voltam ilyen diabéteszes rendelésen, és be akartak fektetni az Uzsokiba, erre mondtam a dokinak, hogy hát oda hiába fekszek, mivel ott nem értenek a cukros kismamákhozKép Erre felhívta őket,mert nem hitt nekem, és kiderült nekem van igazam. Hiába van diabetológia, ha a cukros kismamákhoz nem értenek. Hát ezt nem értem. Magas ez nekem.
Erre akkor kitalálta, hogy inzulin, de utána mondta hogy ad kölcsön egy cukormérő gépet, és ha bármikor 6,9 fölé menne hívnom kell őt, és akkor irány a kórház, de sajna nem az Uzsoki, hanem akkor a Péterfy. Még jó, hogy a 16. kerben laktam régen, és majdnem az összes SZTK-s orvost ismerem márKép
Szóval itt állok a 36. héten és ezt kell csinálnom. Úgy látom rossz nőgyógyászt választottam. Na sebaj.

Puszi nektek

Timie

Kép
timie
 
 


Hali!

Judit: fel a fejjel biztos rendbe jön az apukád!
Timie: én naponta 2x(reggel és este)ittam 2dl-t!
Nagyon nem vagyok teás, de ez egész iható volt Kép
Mindegy, hogy hol szülsz végül a lényeg, hogy egészséges kisbabád legyen!!!Drukkolunk!

Puszi
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Sziasztok!

Bedi: hát ahogy most visszaolvasgattam egy másik lány is írta, hogy neki is terhességi diabétesze volt, és őt is átirányították másik kórházba. Mivel neki is és nekem is ugyanazt írták: se a babához nem értenek se a mamához.
Hát majd hnap okosabb leszek akkor kell ugyanis mennem a Péterffy kórházba ilyen vércukormérő gépért.

Puszi Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok!

Megint jól eltüntem és rengeteg levél vár, amit sajnos nem tudtam végig olvasni Kép

Elöször is mindenkinek nagyon boldog, egészségben és sikerekben gazdag békés új évet kívánok!

Képzeljétek Levinek 25-re kibújt egy foga. Irtó édes. Ezerrel mászik, mindent pakol és magától feláll. Nincs sok idöm mellette Kép Egyet sajnálok csak, hogy én eddig amióta az eszemet tudom készítettem mindenkinek Karácsonyra kisebb-nagyobb dolgokat, pl. az utóbbi években üvegfestés technikával, de sajnos most nem sikerült Kép remélem jövöre már Levivel közösen kézmüveskedünk! Egyébként nagyon élvezte a Karácsonyt, imádta a színes fát és a csillagszórókat. Mi szerencsére nem kaptunk fölösleges és hülye játékokat, mindenki megkérdezte mire van szükség. Egyedül a sógórnöm vett neki hintalovat Kép

Dóri: Én 7 hónaposan kezdtem csak el a hozzátáplálást almával, majd jött a sütötök, amit nagyon szeret, ezután a répa és az öszibarack. Most is ezeket adom rizs ill. kölespéppel keverve és nagyon szereti. A fözeléket még nem tervezem egyenlöre, igaz nem is tudom hogy lehet egy kisbabának fözeléket adni, amikor se tejet, se lisztet nem adhatok, tehát a habarás és a rántás is kilöve. Aki tudja írja meg légyszi!
Ma 8 hónapos a nagyfiam!!! Kép El sem hiszem, még csak most született!

Anita: Köszi a viráglistát!

Üdv a fedélzeten minden új kismamát!!!

Tündi: Szerintem is várj a kislányruha vásárlással, nekünk is az mondták lány (igaz csak egyszer nézték a 28. héten), de a születésnél mindenki (rajtam kívül) csodálkozott, hogy fütyije van a babának Kép

Most mennem kell, Levi rombol!

Remélem idén már sikerül eljutnunk a találkozókra, megpróbálok süribben jönni, hogy ne maradjak le a dátumokról.

Szép napot mindenkinek!

Timi

KépKép
KépKép
sweetlady1
 
 


Sziasztok!

Tündi: gratula a kiscsajhoz, hátha tényleg az is lesz! Kép

Annamari: édes ez a szilvesteri kép Márkról! Engem is érdekelne ez a pappsajt sztori, én sem ismerem és sajna nálunk is aktuális a téma!

Timie: akkor most nem az Uzsokiban fogsz szülni? Olyan fura nekem, hogy "nem értenek a cukros kismamákhoz", ez olyan különleges felkészülést igényel? Mindenesetre ez nyilván nem Hajdu hibája, hanem a kórházé ha nincs felkészülve ilyesmire...

Timi: gratula Levihez! Én csak egy éves kora után adtam Máténak "rendes" főzeléket meg minden egyéb kaját, addig meglehetősen uncsi babakajákat evett, de azért joghurtot és sajtot, meg persze húst használtam 8 hónapos kora után, akkor már lehet.

Pá mindenkinek: Krisz

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!
BUÉK mindenkinek, remélem még emlékeztek rám, hiszen nagyon régen jártam erre.
Nem győzöm olvasni a leveleket, olyan sok mindenről lemaradtam.
Édesek a gyerkőcök a képeken.
Velünk sok minden történt, kisfiunk lesz, a 19. hetes UH-n 100%-ra mondta a Csapo, aztán rá egy hétre voltunk 4D-n és ott már mi is láttuk a "bizonyítékot". Már jó egy hónapja rugdos, mindig reggel és este, amikor itthon vagyunk, és megfigyeltem, hogy csak a jobb oldalon.
Én még dolgozom, nagy a hajtás a munkahelyen, mert évet zárunk, ezért sem tudok gyakran bekukkantani.

Tündi: az uzsokiban indul újra a felkészítő, csak még nem tudták megmondani, hogy mikortól, de jövő héten újra hívom őket.

Lányok, én egy kicsit felháborodtam azon, amit Timie írt, mert ebből azt tudom csak leszűrni, hogy az Uzsoki nem egy jól felszerelt kórház, ha a diabeteszes kismamákat eltanácsolja. ez hihetetlen, az ember jár egy fogadott orvoshoz kb. 30 héten át, majd át kell mennie egy másik kórházba, ha ilyen problémája van.

Szerintetek érdemes külön kalciumtablettát szedni?

Sziasztok:
Anita
ani20
 
 


Hali,

Ani, nem tudom, miért kell külön kálciumot szedned. Szerintem ha nincs olyan problémád, ami miatt kell, akkor ne szedj. Egy idő után inkább a magnéziumot szokták javasolni, amikor görcsöl a lábad, vagy a pocakod keményedik. Ha kálciumot akarsz bevinni a szervezetedbe, szerintem inkább igyál több tejet, egyél több sajtot, meg tojást.

Csajszik, egy jövő hét kedd délelőtti tali jó lenne nektek? Nekem most januárban lazább a dolog, mert vizsgaidőszak van, nincs tanítás. (szóval ha ez nem jó, akkor januárban általában a szerda kivételével jók a délelőttök).

Pussz: Sus
sus1
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap betévedtem egy baba boltba és teljesen kétségbe estem: azok a cuccok, amiket egy újszülöttre kell adni írtó picik. Hogy fogom én azt feladni a gyerkőcre? Nem tudjátok, van valami olyasmi tanfolyam, ahol megtanítják a leendő anyukákat arra, hogy mit hogyan kell tenni egy kisbabával? Vagy megmutatják a kórházban?

Anita: kösz az infót és ha megtudod, hogy mikor indul a felkészítő, légyszi írd meg, de én is fogom hívni őket. Nálunk is már a 17. hét végén beindult a rúgkapa, most már kívülről is érezni, ha mozog a kicsi.

Timie: Hát ez elég furcsa helyzet, hogy az Uzsokiban nincsenek felkészülve egy viszonylag általános problémára.

Üdv.: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Hali!
Anita: gratula a fiúcskához, mi lesz a neve?
Sus: nekünk a kedd pont nem jó, akkor jövünk vissza vidékről, holnap utazunk.
Tündi: a kórházban megmutatják a pelenkázást, öltöztetést rögtön, amint először hozzád kerül a baba a kórteremben. Ne aggódj, egykettőre belejössz, nem olyan nehéz, mint amilyennek túnik és minden nőben megvan és ilyenkor előjön az anyai ösztön, ami átsegít ezeken a nehézségeken! Kép

Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok! Ha valaki tud segítsen, Hábermajer doki telefonszáma, elérhetősége kellene. A penzesne.rita@citromail.hu címre kérném vagy ide.
Köszönöm Rita
ritacica
 
 


Sziasztok!

Látom Ti is fel vagytok háborodva a történetemen, akkor gondolhatjátok, hogy én hogy kilehetek. Mondtam tnap a diabéteszes főorvosnőnek, hogy az Uzsokiban van egy főorvos diabetológus, mondja nekem, hogy igen tud róla, vele beszélt, de ő se foglalkozik kismamákkal. Mondjuk nekem a Hajdu az elején megmndta, hogy vigyázzak a hízással, nehogy cukros legyek, mert ez a kórház nincs ilyenekre felkészülve. Hát mondom az szép. Képzeljétek kaptam egy vércukor mérő gépet, azzal méricskézek, szerencsére most amit kitaláltak diétát azzal jó a cukrom. Csak a rosszullét kerülget, hogy nekem kell egy kis tűvel szúrkálni magamatKép De tnap megnyugtattak, ha jó a cukor értékeim akkor szülhetek az Uzsokiban. Jövőhéten megyek vissza a Hajduhoz és neki is elmondom, hogy mi a sztori.

Puszi nektek

Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok!

Jó sok mindent írtatok!
Lau: miért kell műteni? Ha bármiben tudok segíteni csak szólj (eléggé járatos vagyok a témában...)
Timi: ezt én sem tudtam. Nem igaz, hogy nem tudnak alkalmazni egy olyan orvost, aki ért a diabéteszes kismamákhoz.
Pelus, body, meleg rugdalózó, kardigán, sapka, bundazsák, kis takaró.
Rita: megírtam neked az elérhetőséget.
Tündi: a szülésfelkészítő tanfolyamon van egy ilyen téma, amikor Szilvi (a kórház védőnője) megmutatja, hogy miként pelenkázunk,öltöztetünk, fürdetünk stb. De nekem pl. szülés előtt a saját védőnőm is tartott egy ilyen összejövetelt és ő is elmondott mindent szoptatástól öltöztetésig.
Az írtó pici cuccok, csak most tűnnek annak. Nekem pl. a Manóra még az 56-os is nagy volt. A férjem rohangált a városba 50-es ruhákért... Én szívem szerint azt javasolnám, hogy vagy előre szerezzél be egy-egy garnitúrát 50-es, 56-os és 62-es méretből is, vagy a párodnak mutasd meg hogy hol lehet ezeket beszerezni és szülés után, amikor már tudjátok hány centis a baba ő elmegy és vásárol a megfelelő méretből néhány body-t, meg rugit. A következő mondatot ne hidd el senkinek: "Jó lesz aranyoskám az 56-os rugi, az 51 cm-es babára, mert úgyis belenő!" Nem és nem. Én ráadtam az enyémre az 56-os rugit, és beleesett szegénykém, meg a body lelógott a válláról...

Úgy néz ki, hogy lassan mi is áttérünk az egyszeri alvásra, így lehet, hogy nekünk is jó lenne egy tali. Elvileg péntek kivételével bármikor.

Sweetlady: kölespépet hogy készíted? Érdekelne.
Főzeléket úgy készítettem, hogy megpároltam a zöldséget, főztem hozzá krumplit vagy rizst, meg egy kis husit és az egészet összeturmixoltam (ha nagyon száraz lenne, akkor a krumpli főzővizével higítottam), Bence imádta. És lehet variálni, hogy néha raksz hozzá pici sajtot, vagy túrót. A husiból pedig mindig vettem egy nagyobb adagot (pulyka vagy csirke) megfőztem az egészet, leturmixoltam és pici adagonként lefagyasztottam (pl. a fedeles jégkockatartó kiváló erre a célra). Amikor pedig "főztem" mindig csak egy kockát kellett kivenni, felengedni és nem kellett minden alkalommal pepecselni húsfőzegetéssel. Ugyanígy lefagyasztottam mindent (krumpli kivételével), pl. céklát is megfőztem egy nagy adagot, kizacskóztam 100-150 grammonként, aztán be a fagyóba. És nagyon jól jött amikor már nem lehetett kapni szép céklát.
Főzelékhez még tudom ajánlani majd a későbbiekben a rizslisztet, ami nagyon egészséges, Bencének én a mai napig azzal főzök.

Annamari: papsajt téma engem is érdekelne! Hiába úgy látom többünk gondolata is a fütyi körül forog...

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Timie, én is ugyanezekkel a gondokkal küszködtem: magas vércukorszint, első terhességnél 6. hónaptól, másodiknál a harmadik hónaptól, de mégis minden rendben ment, és szültem egy 4100 grammos nagyfiút.
Csak persze a diétát nagyon szigorúan betartottam. Nekem azt mondták, hogy nem érdemes vércukormérővel méricskélni, mert úgyis a szérum vérből mért a mérvadó, úgyhogy egy hét után nem szurkáltam magam.
Nekem Csapó az orvosom egyébként. Nekem végig 7 fölött volt a cukrom a diéta mellett is, és figyelmeztetett a doktor úr, hogy tartsam be szigorúan, és akkor nem kell inzulin.
Nem is kell befeküdni, inkább vállald, hogy gyakrabban mész vércukormérésre. Ne izgulj, nálam is végig rezgett a léc, inkább figyelj a diétára és igyál sok vizet.
Előny, hogy nagyon csinos kismama lettem, de amit leadtam a terhesség alatt, az visszajött a szoptatás alatt :-)

Képzeljétek, mivel Marcell mindjárt hat hónapos lesz, elkezdtem próbálgatni egy-egy falat gyümölcsöt kínálni, de megdöbbent tőle nagyon.
Annyira méltatlankodott :-)
Sweetlady, kukoricakeményítővel, krumplival és rizzsel lehet sűríteni és 8 hónapos kortól a Milupa bio gabonapehellyel.

Sus, nekünk jó a jövő kedd. Mivel Kriszékkel is szívesen találkoznék, legyen inkább másik nap? Mi viszont péntek 13-án utazunk el egy hétvégére.
Puszi
Dóri
tigris
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát sajna szomorú búcsút kell vennem tőletek, mert holnap reggeltől irány a kórház. Sajna nagyon feldagadt a lábam, a kezem, meg az arcom, elmentem dokihoz és Mecsér főorvos úr édesen adott egy beutalótKép Hát én kevésbé örültem neki.
SEbaj. Azt mondta lehet 4-5 nap múlva hazajöhetek, vagy lehet végig bent kell maradnom.

Puszi nektek,
ha hazaértem majd írok

Timie

Kép
timie
 
 


Lányok, ha jövő hét szerdát vagy csütörtököt szavaztok meg esetleg a kedd helyett, akkor arra bizti tudunk menni, én is szívesen taliznék minél több mindenkivel. Kép (Sus, Máté már nagyon hiányolja Misi-havert. Kép) Ha marad a kedd, akkor mi majd legközelebb... Majd kedden, ha hazaértünk, benézek, volt -e már tali vagy csak lesz -e. Kép
Timie, minden jót neked, kitartás, diéta, stb., várjuk rólad a híreket, a minél jobbakat, remélem, hazaengednek hamar.
Puszi mindenkinek, jó hétvégét, kedden jövök ismét! Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

Timie: nagyon sajnálom,remélem hamar kiengednek és akkor írsz nekünk.
Lányok: a kedd nekünk sem jó,mert pont 11re megyünk az első oltásra,de a szerda,vagy Sus miatt inkább a csütörtök legyen akkor,ha a többieknek jó.

Ma fogjuk a papsajt-dolgot kipróbálni,majd leírom mit hogy kell csinálni,de most rohannom kell
puszi mindenkinek
a
kismuki
 
 


Sziasztok!

Boldog új évet mégegyszer mindenkinek!!

TimieKép ez nem jó hír, nekem az utolsó hónapban kellett diétáznom, és hasonlóan Dórihoz, a szülés után hamar visszajött az alakom, de a szoptatással megint teltebb lettemKép
Nekem 8,4 volt a cukrom, ezzel nem akartak befektetni, Neked most pontosan milyen magas?

A talit én most is hárítanám....kedd reggel megyek ultrahangra, utána meglátjuk mi lesz.

Krisz: a műtét december elején biztosnak tűnt, szerintem most sincs változás, egy ekkora cisztát nem tudnak leszívni. Ha ugyan ciszta.
Almadi: november végén a ct kimutatott egy elváltozást a hólyag mögött, nem tudják pontosan, valószínű, csak találgatnak, hogy mi lehet.
Ezért akarják kivenni onnan, hogy ne alakulhasson ki rosszabb, komolyabb dolog.
Bár most hallottam a híradóban, hogy az állam háromezer PET CT vizsgálatot fog támogatni. Ennek is utána kellene járni, itt pontosabban be tudják határolni, mi is az, amit találtak, elkerülhetők a felesleges műtétek, kezelések.

Majd meglátjuk. Majd még jövök, most csak bekukkantottam, vissza is kéne olvasnom mégKép

Pusza
Lau
lau
 
 


Kép Kismamaruha adás-vétele Kép
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli
 
 


Sziasztok!
Mindenki jól van?Már mi is gyógyulunk,vagyis rajtam kívül mindeki.
Képzeljétek.Nimród egyedül alszik el.Beteszem este az ágyába elköszönök tőle és ma már csak fél percet sírt.6 napja csináljuk ezt vele,és az első nap 40 percet sírt nagyon,aztán aludt csak el.Úgy örülök neki.Gondoltam elmesélem nektek is.
Jó éjt
Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Most csak beugrottam, de majd még jövök!

Gabi: kölespép nagyon egyszerü. A Holle termékcsalád (bioboltokban kapható pl. Árkád alagsori biobolban ill. a majdnem vele szemben lévő Kenguru kid boltban is van) forralt vízzel összekeverem aztán bele a zöldség v. gyümölcs. Van ilyen kása rizsből is, meg tönköly, zab, stb. bébi müzli, 3 magvas kása. Mi a Mom mögötti biopiacon vettük, 850 Ft egy dobozzal.

Puszi
Timi

KépKép
KépKép
sweetlady1
 
 


Lányok!

Mi lesz akkor találkozunk szerdán vagy csütörtökön?

Legyen valami!!!
Puszi Annamari
kismuki
 
 


Hali,
Ha lehet, akkor a tali legyen inkább csütörtökön, mert nekem a szerda biztos nem jó Kép
Ha jó a csütörtök, hol taliznánk? Abban a játszó házban? Vagy Ikea? Vagy van jobb ötlet azóta?
Már nagyon kíváncsi vagyok rátok Kép
Pussz
sus1
 
 


Sziasztok Lányok!

Végre itthon!
Borzalmas volt ez a négy nap, főleg hogy az első nap a szülészeten voltam, utána meg szombat este átraktak a nőgyógyászati osztályra és ott nagyon rosszak a körülmények, és ráadásul egyedül is voltam, erre pont ma reggel be tettek hozzám 3 nőt aki sajna abortuszra várt, nagyon kellemetlenül éreztem magam, én meg ott álltam a 37. hetes babámmal a hasamban.Na de szerencsére ma hazaengedtek.
Lau: hát ha nem diétáztam akkor nekem a terheléses cukrom az 10,0 volt.
Lányok nektek mi a véleményetek az Uzsokis nővérekről?Azok lesznek amúgy bent a szülésnél is?Mivel az volt a névtáblájukra írva, hogy szülésznők.
A dokik cukimukik, de azt leszámítva, hogy azért voltam bent mert magas a vérnyomásom, hát nem nagyon vitték túlzásba a vérnyomásmérést.Hát na mindegy.
Na egyelőre ennyi, örülök hogy mindenki jól van.

Puszi Timie

Kép
timie
 
 


Sus: nekünk szuper a csütörtök és ha lehet maradjunk a Gvadányi játszóháznál,mert az nagyon bejött a srácoknak.

Remélem sokan jöttök!!!
Annamari
kismuki
 
 


Sziasztok!

Mi még nem teljesen vagyunk rendben Kép
Körforgásban van a nátha!
Szóval szerintem, mi most kihagyjuk a talit...remélem a legközelebbin részt tudunk venni.

Képzeljétek Noncsi ma magától felállt a kiságyban Kép
Kép
Kép

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Akkor hirdessünk csütörtök 10-1/2 11-es talit a Gvadányi játszóban?
Többiek, ki jönne??
Remélem minnél többen! Kép
sus1
 
 


Sziasztok!

Lau, remélem, jó híreid vannak az ultrahanggal kapcs.!

Anita: gratula, ügyes Nimród, így azért sokkal könnyebb dolgotok lesz, nekünk is bejött ez a módszer!

Timie: jó, hogy hazaengedtek! Igen, a nővérek a szülésznők is és nagyon rendes mindegyik! Nem is mérték a vérnyomásod? Csak diétán voltál, ezért tartottak bent???

Edina: nagyon édes Noncsi és milyen ügyes! Barni is a hétvégén produkált pár felállást, így majd' 11 hónaposan! Kép Tesóm ki van akadva, hogy milyen gyorsan elér mindent mászva meg felállva, nincs még hozzászokva, én meg csak nevetek rajta! Kép

Ami a talit illeti, én sem tudok biztosat mondani, tegnap estére Máté belázasodott, ma is folytatódik sajnos a dolog. De semmi egyéb tünete nincs, semmi orrfolyás vagy hasonló.
Az utóbbi napokban egyre többet beszélt, nekem most legjobban a "kaci"=katica tetszik. Kép Viszont megint rájött egy agresszívebb időszak, néha olyan durván üt-vág-csíp-mar mindenkit, hogy teljesen kiakadok, miért ilyen. A következő pill-ban meg bújik és simogat. Nálatok volt ilyen?

Na megyek, sziasztok!
Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

Voltam ma ultrahangon: sajna, 3 hét alatt nőtt. Nem tudják még mindig, hogy mi ez, úgy láttam a docensen, nem érti, mi lehet ez. Nemrég még jó volt az eredményem.
Jövő hétfőn fekszem be, és megoperálnak.
Sajnos, most nem tudok többet mondani, eléggé le vagyok törve, nem gondoltam volna, hogy fél éven belül mégegyszer kés alá kell feküdnöm.

Talira nem tudunk most sem menni, a derekam eléggé fáj még, lehet, hogy ez is közrejátszik benne. Lehet, hogy nyom valamit bent.
Mindegy, most ez van, jobb hamarabb túlesni az egészen.

Pusza
Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Most úgy néz ki, mi is lemaradunk a taliról, mert Ádámom köhög. Bár lehet, hogy ez csak a refluxa miatt van. Én nagyon szertnék menni. De nekünk a két gyerekre a játszóház is elég sokba kerül. Na, talán legközelebb mi is eljutunk.

Bedi!
Gratula a lánykádnak a felálláshoz!
Az enyémek is felállnak, ha fogják a kezem, de akiságy rácsaira még nem figyeltek fel
Majd egyszer.

Lau!
Sajnálom az újabb műtétet. Szorítunk, hogy minden rendben menjen.

Timi!
Velem annakidején a nővérek is kedvesek voltak. A dokikról nem is beszélve. 7 hetes terhesen rosszabb az abortuszosok közt feküdni. Mindenki azt képzeli, te is arra várzs, mert még semmi nem látszik rajtad.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Lányok, most lesz ma tali, vagy nem?
Dóri
tigris
 
 


LauKép
Itt követem nyomon, hogy mi is van veled, mert a másik topikban nem akarok örökké kérdezősködni.
Most olvasom, hogy jövő héten műtét lesz. Olyan erős voltál eddig, hogy bízom benne, a családod és a gyerkőceid támogatásával most is ugyanolyan erővel és tartással tudod majd a műtétet, és a felépülést végigcsinálni, mint eddig.
Nagyon drukkolok, hogy semmi rosszat ne találjanak!
És persze szorítok, hogy hamar felgyógyulj!
Egy Bazsi, Ákos, Apa kép az ágyad mellé a kórházba, és tuti, hogy a műtét másnapján már megint erős leszelKépKép

Drukk:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Tigris, ha lesz akkor holnap lesz tali!
sus1
 
 


Sziasztok!

Tkrisz: magas vérnyomás miatt voltam bent, meg azért mert a lábam úgy feldagadt, mint akinek el van törve (toxaemia). Szóval én inkább a magas vérnyomásom miatt voltam bent, még az első nap szorgalmasak voltak, de utána nem vitték túlzásba. Pedig én még mondtam is nekik, hogy nagyon szívesen kimegyek a nővérszobába, hogy ne kelljen rohangálniuk hozzám. Na mindegy.
Lányok: Ti mennyi pénzt adtatok a szülésznőnek?

Timie

Kép
timie
 
 


Sus, tényleg, ma még csak szerda van :-)
tigris
 
 


Sziasztok!

Ha nem jön ki rajtam a nátha, akkor mi is megyünk. Bencus most van túl rajta, de csak akkor megyünk, ha tuti, hogy én nem kaptam el semmit. Szorgosan döntöm magamba a C vitamint.

Timie: 2004-ben egy tizest adtunk neki szülés után. Lehet, hogyha nem vagyok vele ennyire megelégedve, akkor nem adjuk csak a felét. Én szeretnék legközelebb is vele szülni, annyira rendes volt.

Pussz Mindenkinek!
Lau: kitartás!!!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!
Sajna mi sem jutunk el a talira,még mindig irtóan meg vagyok fázva és csak egyre roszabb.Pasik már meggyógyultak.
Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Mi mennénk nagyon a talira: vagyis ezer 100% hogy megyünk,mert a fiúk makk egészségesek és ráadásul apa ma már éjszakára megy,így jó ha csönd van itthon délelőtt.
Szerintem 10kor mi is ott leszünk,de legkésőbb 10.15-re.
Gyertek egy páran azért jó?

Tegnap voltunk Viktorral oltáson(szegény sosem sírt még így) és azt mondta a doki néni,hogy még mindig sárga szerinte kicsit,ha 2 hét múlva is így látja,akkor vérvétel lesz... Kép Szerintem tök szép színe van.
Timie: mi most 5ezret adtunk,mert semmi extrát nem csinált a szülésznő.Aranyos volt,de ennyi.
A kórházat meg ne is mondd: én is abban a szobában voltam szülés után 1 héttel- ahol az abortuszra várók voltak.De volt pont 2 lány akiknek elment a baba és nekik is eü.kaparás kellett.Nagyon sajnáltam őket...főleg miközben én ott fejtem,hogy hazahozza a férjem Viktornak... Nagyon szar lehetett nekik.Persze volt olyan csaj is,aki akkor jött mikor én már öltöztem és úgy beszélt,hogy hát ő már nem először jön,stb...mintha még büszke is lett volna rá.Kép

Most lépek,remélem holnap találkozunk
Annamari
kismuki
 
 


Helló lányok!

Timie: tudom, hogy miért voltál bent Kép, csak azért írtam a diétát, mert ilyenkor külön ügyelnek, hogy magas vérnyomással sószegény diétán légy.És ha nem nagyon mértek vérnyomást, marad a diéta, mint egyetlen értelmes dolog a bentfekvésre... Kép Én is azt kaptam az utolsó napokban a szülés előtt, és figyelték a vérnyomásom. Hányadikára vagy kiírva?
Nálam a szülésnél két nővér volt bent, így 5-5 ezret kaptak.

Lau: neked nagyon sok kitartást kívánok, de keseredj el, ezzel a műtéttel csak vége lesz a tortúrának!

Annamari: nem tűnt múltkor sem sárgának Viktor, remélem, semmi gond nem lesz.

Máté ma nem lázas, nincs semmi baja,remélem, ez így is marad. Ha igen, holnap mi is benézünk a játszóházba.
Képzeljétek, tegnap este lefekvés előtt egyszer csak megszólalt, hogy "pű-pű", megszagoltam és be volt kakilva. Ez volt az első eset, hogy úgymond jelzett ezügyben, úgy örültünk. Kép

Na megyek, ébredezik a lurkó... Holnap reggel még benézek, hogy ki jön a talira.
Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Ja, és minden kis és nagy betegnek jobbulást!!! Kép

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

Hát képzeljétek el ekkora bénaság is csak én lehetek. Kedden kiengedtek a kórházból, se magas vérnyomás, se lábpuffadás, mostmeg hogy itthon vagyok elkezdett az egyik lábam puffadniKépDe lehet nem annyira vészes, csak már én képzelődök, bizti mert én az elkövetkező két és fél hetet nem akarom semmiféleképpen kórházban tölteniKép
Tkrisz: jan. 31. szóval itt van már a nyakamonKép

Puszi nektek

Timie

Kép
timie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?