Új privát üzeneted érkezett!

Connie,
Ákos nagyon édin néz, biztosan ráérez majd a spenótra, mert szerintem isteni!
Ez az ázás sz@r ügy, sajna mi is áztunk már és mi is áztattunk, és ráadásul 3x. A röhej, hogy 4 éve épült a házunk és rosszul építették be a zuhanytálcát, de erre csak a 3. áztatásunk után jöttek rá. Még jó, hogy jófejek az alattunk lakók.

Bumpy,
akkor tényleg elkerültük egymást Kép
Hű, nem írigyellek a tanulás miatt, és le a kalappal azok előtt, akik ráadásul baba mellett tanulnak. A Húgom is a SOTE fősulira jár, ő is rengeteget tanul, neki is van anatómia, meg hasonló finomságok.

Képzeljétek kicsi fiam már nem is oly kicsi, amit a derekam is érez és a mérleg is kimutat: 4,8kg!!! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Helló!
Adatok: Szőke Tünde, 33 év, Bp. IV.ker. Gergő, 2005.12.19. névnap: 11.17. méret: 3760 g. 55 cm, orvos: Dr. Boros Judit, szülésznő: Hajdú Barbi

Bubek!
Tökéletesen igazad van, már gondolkodom a halasztáson, nem tudom hogy legyen, mert az egyetem (Szent István) idén utoljára indította ezt a főiskolai kart. Tudjátok, országosan mintegy harmadára csökkentették az indított karokat, azt hiszem az állami támogatások miatt. Így humán-erőforrás menedzser szak, amire járok már többet nem lesz. Persze az agrár menedzser szakot meghagyták. Na mindegy. Én is szeretnék csak egyfele koncentrálni, valamit ki kell találni.
Egyébként ma jön a dokinéni, aki nagy homeopata, lehet hogy kérek egy kis segítséget.
Szia mindenkinek!Kép
Kép
Vendég

Bumpy!
Drukkolok holnapra! Biztos meglesz!Kép

Ilba,
az én derekam is teljesen tropa, el kéne menni néha úszni, itt van mellettünk az uszoda, de nem visz rá a lélek. Mi 5,3 kg vagyunk, nem tudom, meddig bírom még cipelni Livit, bár napközben nem sokat kell vele sétálni, jól elvan a székben, vagy hempereg.
Beni nagyon szépséges és mekkora!!!!Kép Azt a játékot hány órán keresztül szoktad tartani neki?Kép

Tücsökmami,
Gergő milyen komoly fiú!!! Vajon milyen találmányon töri a kobakját?

Connie,
tegnap már csak ímmel-ámmal ette Lívia a répás krumplifőzit, mert tettem belel pár szem zőőődborsót, nem jött be neki. Na de majd ma!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,
rosszul jött ki, hogy pont most lesznek vizsgáid, pedig pont most kellene pihenned, tényleg ez az első időszak a legnehezebb, mert rengeteg az újdonság, sokat kell tanulni. Ha kialakul a rutin, akkor már könnyebb. Tényleg, van segítséged, vagy egyedül birkózol mindennel?

Szia Bumpy,
Szóval tiéd a kismamalap.Kép Már korábban egyszer rábukkantam, jó sok melód lehetett vele, amíg összegyűjtötted ezt a sok mindent.
A kép hol készült? Tengerpart....mmmmm...Imádom.Kép

KépKép
connie

Gabuska,
nyugtass meg, hogy hámozott zöldborsót adtál neki.Kép Én ezért nem adok még, mert nem lenne idegem hámozgatni. Céklát pedig azért, mert aztán nem tudom kimosni a ruháinkból. Ilyen lusta mami vagyok.KépKépKép

KépKép
connie

Sziasztok!

Felrakok egy karácsonyi képet, hogy megismerjétek még Benedeket a játszónKép

Repülni tanulok az új sapimban:

Kép

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!

Tücsökmami!

Gergő ma 2 hetes! GRATU GERGÕ!!!!

Gabuska!

Köszi a drukkot, majd beszámolok! Kép

Connie!

Igen, enyém a kismmalap. Hát? Van munka vele, de szeretem csinálni. Kép Most kicsit megújult, ha van kedved, kukk beee! Kép
A kép a francia riviérán készült. Én is imádom. Kép Én a Tenger szerelmese vagyok. Minden évben valahová tengerhez, vagy legalább vízközelbe kell mennünk, mert én imádom a vizet. Kép

Na, vissza az anatómiához. Kép
CUPP mindenkinek!
Majd még jövök.

Cuppppppppppp!
bumpy

Bumpy,

Én emlékszem rád. Október 10-én szültem és többször jöttél hozzám, hogy voltam-e már wc-n nagy dolog miatt. (nem volt egyszerűKép

Ilba,
Igen elmentünk szilveszterezni, de nem volt nagy buli, csak a barátnőmékhez mentünk el. Vacsiztunk, dumálgattunk és már ott is volt az éjfél, már 1-kor otthon voltunk. Benedekre anyukámék vigyáztak. Aggódtak, hogy felébred a petárdázásra, de úgy durmolt, mintha semmi nem lenne. Csak hajnaal 5 kor kelt fel enni.

Mostmár megpróbálok sűrűbben jelentkezni.
Újév alkalmából nem kívánunk egyebet, minden napotokat kísérje szeretet. Szívetekbe béke, lelketekbe nyugalom, legyetek boldogok a következő 365 napon. BÚÉK

Orsi

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok lányok!

Az Istvánban keresnék egy jó szülésznőt, aki kedves és segítőkész és megpróbál mindent megtenni, hogy a szülés egy kellemes élmény legyen. Fontos, hogy a gátvédelmet is szem előtt tartsa, amennyire lehet. Várhatóan január végén szülök. Kérlek ha van jó tapasztalatotok, ismertek egy kedves szülésznőt, írjatok!!!

Előre is köszi!!
zitti
Kerepes

Szia Szorsi!

Nem bírtam sokáig csendben nézni az anatómiakönyvemet. Kép

De jó, hogy emlékszel rám! Kép
Sajnos sok anyuka van, akinek "Nem egyszerű" a nagydolog. Kép

Ági
bumpy

Szia Zitti!

Szülésznők közül 2-t ajánlok Neked. Az egyik Csűrösné Gödény Erzsébet, Õ a szülőszobavezető.
A másik Hajdú Barbara.
A többieket nem ismerem, bizti ők is aranyosak, de ezt a 2 embert bátran ajánlom, mert Róluk tudom, hogy szupiügyesek. Kép

Sok sikert!
Ági
bumpy

Zitti,
Én Csűrös Erzsikénél szültem, és tényleg szupiügyes.Kép

KépKép
connie

Tücsökmami,
látom nagyon kötődsz a Szent Istvánokhoz Kép
Gergő nagyon szép baba, és ahogy olyan morcin néz! Kép

Gabi,
hát igen, néha már zsibbad a kezem, úgy tartom neki. Ha nagyon unom, akkor tudom már egy kézzel is tartani, rázni és akkor lehet közben fórumozni. Kép
Az tök jó, hogy közel van az uszi hozzátok, mondjuk a Komi ide is csak 3 buszmegálló, a szigeten is ott vagyok fél óra alatt, de mire a férjem hazaér, már melyikbe menjek?

Szorsi,
mekkora már Benedek!!! Nagyon hasonlít rád! És nagyon jól áll az új sapija, nekem a régebbi új is nagyon tetszett, abban olyan kis manókás volt. Kép

Bumpy,
egy kalappal az anatómiához! Kép

Zitti,
a táblázatban láthatod, hogy kinek ki volt a szülésznője, szerintem mindenki tudja ajánlani a sajátját, ugye lányok?

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,

Kaptunk még 2 manósapit is. Majd lefényképezem abban is, de a fényképezőt Szegeden felejtettük...
O

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok Kép

BUÉK mégegyszerKép

Szia Bumpy, örülök, hogy itt vagyKép

Tücsökmami hanyad éves vagy?

Én 4. éves vagyok az Eü. főiskolán. Nekem is januárban szigorlat.
Nem is gondolkodtam rajta, hogy halasszak. Jövőre mitől lesz jobb nem igaz?

Babócák nagyon édesek vagytokKép

A mi szilveszterünk jól sikerültKép
30-án indultunk Veszprémbe. Nagyon izgultam az út miatt. Főleg a hóátfúvások voltak veszélyesek, de szerencsésen megérkeztünkKép
31-én voltunk a babócákkal sétálni, utána beültünk egy étterembe. Nagyon jól viselték hál isten. Zsófi mondjuk bealudt a babakocsiban.
Az éttermet átrendeztük semmi perc alattKépKép
Ugyanis a babakocsik nem nagyon fértek el.
Szilveszter este 11 körül elaludt.
Lent buliztunk mikor eszembe jutott, hogy oké, hogy alszik de nappal helyt kell állni, mert ő fel fog kelniKép
Úgyhogy fél háromkor lefeküdtem. 7-kor szopizott aztán 10-ig visszaaludtunk.
Ettem egy kis lencsét is. Tudom, hogy nem szabad, de hát a hagyományok...Kép
Haza felé csak esett az eső, nem volt gond.
Ne tudjátok meg mint a málhás szamarak úgy megvoltunk pakolva.
Egy joghurtos pohár nem fért volna be a kocsibaKépKép
Babakocsi, utazóágy, kád, pihenőszék, merevpelenkázó...
Megpróbáltuk a saját kis dolgaival berendezni a szobát ahogy lehetett.
A mi cuccunk két hátizsákba belefértKép

Connie, szerintem minden kisbabának van egy ilyen spenótos képeKép
Mondjuk rólam nem készültKép
De a Zsófirol majd mindenképp kell majd csinálni ha ott tartunk.

Bubek, nagyon tetszik a kis vejemKép
Mondtam Zsófinak, azt volt a válasza, hogy hőKép

Most várjuk a doki nénit a 3 hónapos szuri miattKép
Már most rosszul vagyok tőle.
Később majd képeket is prezentálok.
addig is sziasztok

Kép

Kép
sajtine

Kép

Sajtine,
na, elkezdtem sárgulni, szilveszteri séta, étterem, bulizás ...
Örülök, hogy jól sikerült. Én is gondolkodtam, hogy mennyi mindent kéne vinnem a gyereknek, ha elutaznánk, hát nem jutottam a végére. Így is mikor csak egy ebédre megyünk Nagymamához, telipakolom a pelenkás tatyóját. Kép

Szerettem volna már kérdezni, hogy nektek miket csináltak a gyerkőcök 7-8 hetesen? Csak hogy tudjam. És a fejüket hason mikor emelik fel? Emlékszik ilyenekre még valaki? Szorsi, Sajtine, nektek ez nemrég volt! Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Köszönök szépen minden segítséget és hozzászólást szülésznő ügyben.

Bumpy!
Ugye jól olvastam, hogy te szülészné tanuló vagy?Lehetne egy-két szakmai kérdésem hozzád? Ha igen akkor priviben írnék neked! A Hajdú Barbara a Gajdos doktornő asszisztense?

A Diószegi Éva szülésznőt ismeri valaki, mert még őt is ajánlották!

Ilba!
A szülésznőd Schlenker Éva aranyos, segítőkész volt? Felfogattad, vagy ő volt bent a szülésnél?
zitti
Kerepes

Sziasztok!!

Végre emyém a gép!!

A mi szilveszterünk is jól telt .Szilvi nem kelt fel semmire.De mikor mi is aludni szerettünk volna,kipattant a szeme és csak hajnali 2-kor aludt el újra!
A tévében tényleg semmi nem volt,igy elővettük a frissen szerzett dvd-ket és megnéztünk 2 filmet. A Narnia krónikája nagyon tetszett!!

Gabi:
Bizony az uszoda nagyon közel van,de én még úgy vagyok vele,hogy a habtestemet nem szivesen mutogatnám.Pedig jó lenne egy kicsit soványabbnak lenni!
Livi egyszerre mennyi főzeléket eszik meg?

Connie:
Ákos és a spenót c. kép nagyon aranyos!!!

A táblázatunk egyre bővül!!!Kép
Mi lehet Borival??

Bumpy:
Nagyon szép hivatást választottál!!A vizsga biztos sikerül!!

ZItti:
Nekem Diószegi Éva volt a szülésznőm,nem választottam,csak hozzá kerültem!Gátvédelemmel szültem,ügyes volt,mert még nem is repedtem.Tudom ajánlani!!

Ilba:
Beni már nagyon nagy baba!!Úgy látom minden érdekli!Szilvi 2 hónaposan mosolygott ,kezdett mindent megmarkolni.,3hónaposan fejét emelgette.

SAjtine:
REmélem az oltással minden oké volt!!!

Szorsi:
Benedeknek nagyon jól áll a sapi!Olyan mint egy hajóskapitány!!Kép

Tücsökmami:
Gergőnek mulyen nagy haja van!!!Atanulásért nem irigyellek!Én már végig csináltam ezt a nagyobbik lányom születésekor!

Kép

Kép
novum

Zitti,
a Hajdú Barbi igen, a Gajdos doktornő asszisztense.
A Schlenker Évát felkértem, kedves volt, aranyos, de szerencsére se vele, se a doktornőmmel nem kellett sok időt eltöltenem, mert a fiam 2 óra alatt született meg. Kép Kép Kép

Novum,
köszi, a mosolygás megvan már, viszont megmarkolni még nem tud semmit, kb. 2-3 napja "fedezte fel" a kezét, a legtöbbször az egész ökle a szájába, de van mikor már tudja csak az ujját is szopizni. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Zitti!

Sajnos nem tudok válaszolni neked. Még csak fél éve vagyok az István kh-ban, és így ezt nem tudom. Azt viszont igen, hogy a Csűrösné Erzsike a Siklós prof. asszisztense.

Novum!

Köszönöm szépen.
Igazából a SOTE ÁOK-ra akartam menni, csak 1 ponttal lemaradtam róla. Kép Meg fogom próbálni újra. Szerintetek sikerül?

Még vagyok egy kicsit, aztán sokáig nem, mert megyek vissza a koleszba, és ott csak ritkán jutok netközelbe. Azonban ígérem, hogy pénteken visszaolvasok. Oké?

Addig is, vigyázzatok magatokra, és a babákra!

CUPP!!!!
bumpy

Zitti!
Hajdú Barbit én is ajánlom, két hete vele szültem. Az is jó benne, hogy szüléskor nagyon alkalmazkodik az anyukához, nálam pl. érezte, hogy mikor van rá szükségem és tapintatosan félrevonult amikor úgy látta. Azt is jó volt látni,hogy milyen nagy összhang van közte és dokinénim között. Ez még nagyobb biztonságot adott.
Sajtine
Hát ez az, még csak az első évfolyam II.félévénél tartok (keresztféléves suli).
Gergő már most emelgeti a fejét amikor hason van. Úgy látszik vasgyúró lesz belőle. Én sem szeretnék halasztani, de az első hat hét azt gondolom vizsgák nélkül is marha nehéz.

Connie
Segítségem nincs, csak a párom, de ő mától már dolgozik. Anyám Németországban van két éve, de ő egyébként sem Bp-en lakott előtte sem. A párom tesójának 4 gyereke van, a szüleit pedig nem szeretném befogni, van elég problémájuk. Így aztán magam vagyok. Szerencsére a párom eléggé megértő (egyelőre) hogy nincs főzés, és a házimunka sem 100%-os
Vendég

Ilba,

Benedek már nagyon korán emelgette a fejét, úgyhogy ez nem mérvadó. Arra figyelj, hogy ilyenkor már simán meg tud fordulni a hasáról a hátára. (minket is meglepett) Úgyhogy már nem lehet csak úgy otthagyni. Mondjuk azt nem tudom, mikor fog a hátáról a hasára fordulni.
Mi úgy oldjuk meg az utazást, hogy kiságy van anyuéknál, meg nagymamámnál is. Beni már régóta a nagykádban fürdik az apjával, úgyhogy ezzel sincs gond. Pelenkázni az ágyon pelenkázom, de vettem a Dm-ben olyan cuccot, ami az egyik oldalon nedvszívó, a másikon műanyag. Ha koszos kidobom (1 zacsiban 10 db van). Max a babakocsit visszük, de most szilveszterre azt sem vittük, mert tudtuk, hogy nem lesz idő sétálni a hurcoláshoz meg ott van a hordozó.
O
Kép

Kép

Kép
szorsi

Bumpy,
A szakmai kérdésem nem a Barbira vonatkozott, hanem az lenne, hogy szeretnék gátvédelemmel szülni, csak egy picit félek attól, hogy utána mi lesz. Mármint hallottam olyat, hogy nagyon kitágul a nő és esetleg ez befolyással lehet a későbbi szexuális életére, ezért jobb ha gátmetszést csinálnak. Szóval erről tudsz esetleg valamit? Ha bárkinek van véleménye erről írja meg.

Ilba,
Neked akkor nagyon szép és viszonylag "könnyű" szülésed lehetettKép

Novum,
Köszi az információt, ezek szerint ügyes az ÉviKép

Szerintetek érdemes szülésznőt fogadni? Mennyit illik adni neki?
zitti
Kerepes

Zitti!

Nekem is Schlenker Éva volt a szülésznőm, nem választottam, ő volt az ügyeletes. Velem sem sok dolga volt, így teljes képet nem tudok róla adni, de amikor bent volt nálam, és a kitoláskor a doktornővel, akkor kedves, segítőkész volt. Szóval meg voltunk vele elégedve.

Írj valamit a Babádról! Vagyis mindent írjál le róla!Kép

Tényleg, Bubek, ki fog nekünk ezentúl bárcsakozni?Kép Jól vagytok?

Timi,
hát változó. Amivel jól is lakik, az kábé 3/4-ed bébiételes üvegnyi. Pontosan nem tudom, mert általában én csinálom neki a kajákat és nem számolom a benyelt falatokat.Kép De van, hogy csak pár kanálkával eszik. Amit elkészítek, az 1 közepes nagyságú krumpli és kb. 8 karika sárgarépa, vagy ugyanennyi krumplihoz egy alma negyede, vagy fél marék zöldborsó. Aztán eszik, amennyit eszik. Ja, és vagy saját főzőlével vagy anyatejjel pépesítem. És lopok bele pici sót is, ha alma nincs benne.
Rendbe jött a hasmenés?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Irigyellek Titeket, nem értem miként van a gyerkőcök mellett ennyi időtök még netezni is. Még a saját ütememben intézhetem dolgaimat, de így is alig jut időm valamire. Olyan aranyosak a babás képek, sajnos nekem még nincsenek ilyenek. Felteszek egy karácsonyi pocakos képet, aztán remélem nemsokára már én is mutagathatom Petrát személyesen.
Végre eljutottam odáig, hogy nagyjából becsomagoljam a kórházi cuccomat, bár van egy listám, hogy mit rakjak még be.
Most januárban már beindul nálam is a nagyüzem, minden héten ctg, a szerdai kórházi előadásokra sem ártana elmenni, a tornáról már nem is beszélve. A céghez minden héten be kell ugranom, valami elintézendő papírt mindig találnak és még házassági anyakönyvi kivonatot is be kell szereznem (nem Bp-en volt az esküvőnk). Ennyi hülye elintézendő dolgok, mikor mindig hulla fáradt vagyok és ezek után még nincs ott egy kis babóca, aki visszamosolyogna rám, csak egy olyan rosszcsont, aki este 6-tól 10-ig megállás nélkül rugdos. Kép (Azért élvezem, hiszen így kommunikálunk.)

Gabuska irigyellek, hogy a közeledben uszoda van. Én is szívesen úsznék, de a közelünkben sajna nincs egyse. Livi mindig annyira aranyos, hogy Petrának mindig róla mesélek, Õ a példakép Kép

Bumpy üdv Neked is, valószínűleg mi majd még találkozni fogunk, ha januárban is bent leszel a kórházban.

Zitti hasonló "problémákkal küzködünk", én is szülésznőt keresek.

Na mára ennyi időt engedélyeztek a gép előtt.
Üdv Mindenkinek!
Vuka

Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Zitti!

A védőnőmtől úgy tudom, hogy annyira csak a többedik szülés után tágul ki az ember lánya, hogy gond legyen vele. Meg lehet csinálni intim tornát, az is segít az összehúzódásban.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vuka,
Nekünk sem Bp-en volt az esküvőnk és a hivatal elküldte postán az anyakönyvi kivonatot. Telefonon kértük.

Zitti,
Benedekem 3,72-vel született, szóval viszonylag nagy baba az én 162 cm-hez, de sikerült gátvédelemmel szülnöm. (Most sem kicsi Benedek, már 6 kg 20 dkg és még nincs 3 hónapos) Intimtornázok és pár hét alatt minden rendbe jött. Nekem Spiesz Anna volt a szülésznőm és nagyon meg voltunk vele elégedve.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Zitti!

Az Istvánban gyakorlat a gátvédelem. Ha csak lehet, nem csinálnak gátmetszést.
Több ismerősöm szült már gátvédelemmel, de még egyikük sem panaszkodott, hogy bármilyen kellemetlensége lett volna a szexualitás terén. Mindenkinek csak pozitív élmény volt. A kitágulás az normális, de utána össze is húzódik. A női test csodája, hogy szülés után magától regenerálódik, és ugyanolyan lesz, mint régen. Kép
bumpy

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy ennyi jót írtatok a Hajdú Barbiról, mert én is őt szemeltem ki szülésznőmnek. Remélem nem csalódunk benne.
Szerdán elmegyek a szülésfelkészítős előadásra, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen.

Gabuska!

Bárcsakozni majd jövök én, szerintem lesz belőle bőven a hátralevő 8 hét alatt. Az még rengeteg idő, de majdcsaK eltelik valahogy.

Évi

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Szia Mindenki,

Bumpy, igen én vagyok a 101/3-as. A "jeges"!KépKép Meg nekem vetted ki az infúzió kanüljét. (ezt így kell írni??)
Nagyon aranyos tőled, hogy így ránk ismertél Marcussal! Tök jól esik. KépKép

Zitti,

én is amondó vagyok, mint Ilba, hogy bárkit tudunk szerintem javasolni neked a táblázatból. A szüléssel kapcsolatosan szerintem itt mindenkinek jók voltak az élményei. Ami a gyerekágyon van, abban már egy kicsit oszlanak a vélemények, de igazából szerintem ott is rendben vannak a dolgok. Tényleg nagyon bababarát kórház az István! Kép

És a gátvédelem. Ha visszaolvasol egy kicsit karácsony környékén leírtam a szülésemet (dec.19-én szültünk). Nos, az egészet úgy indítottuk, hogy Marcinak 9,3-as BPD-je volt, ami kissebb az átlagnál, így a 36. héttől tágítottam magamat, hogy esetleg gátvédelemmel szülhessek. És ha a szülést elolvasod, akkor tudni fogod, hogy csak akkor és ott helyben fog eldőlni, hogy kell-e metszeni, vagy sem, ill. szükséges-e bármilyen más beavatkozás. Készülj fel, hogy a legtöbb szülésznő az Istvánban előnyben részesíti a gátvédelmet, de ha muszáj, akkor nincs kecmec, akkor úgyis vágják a gátat. (ami tapasztalatom szerint kb 2 hét alatt - ami nekem most járt le- egészen jól begyógyul). És nekem egy kb 6-7 cm-es eléggé nagy vágásom volt, mert hirtelen kellett kivenni Marcit belőlem. Szóval azért készülj fel a gátvédelem mellett a gátmetszésre is. Az sem kibírhatatlan. Főleg ha majd meglátod a babádat!!!KépKépKépKép

Gabus,

köszi jól vagyunk, csak egy kicsit takarítottunk, meg mindenféléket csináltunk, és nem annyira van időm a gép elé ülni, mint karácsony előtt....Kép

De azért néha bekukkantok, és bizony mindig olvaslak benneteket. Van hogy Marcival a karomon itt nyomkodom az F5-öt, csak hogy olvashassam a friss infókat. Marci már két órája apa karjaiban alszik. Sőt, ha az előbb jól láttam, akkor Apa is alszik már. KépKép Sajnos nem tudom őket lefényképezni, mert túl sötét van a szobába, és a vakut meg nem akarom használni. De nagyon édik! KépKép

És hát a bárcsakozás...
Bárcsak több ideig lenne Marci ébren! Annyira szeretem nézni a rácsodálkozásait a világra. Csücsörít, pofákat vág, és már vagy 5x lepisilte anyát, amikor pelenkáztunk. Bizonyám!!! Úszott a pelenkázó, meg anya is a pisiben. És nem hiszitek el, de amikor kakil, már most nyög. Pontosan tudjuk, hogy mikor kakil, mert hihetetlen nyögésekkel kíséri. Tündéri!!!KépKépKép

Ja, az még eszembe jutott mint kérdés. Van valami módszer csuklás ellen. Marci már a hasamban is rekordot döntött csuklásban, de most aztán ugyanazt folytatja. Szinte minden büfi után jön legalább 10 perc csuklás. Ötlet? Köszi előre is.

És akkor egykét kép (ha már Gabus hiányolta):

Anya meglesett a kiságyban álmombanKép
Kép

Így szeretem anyukámat!!!Kép
Kép

Az első levegőzés. Én bizony nem fázom! Kép
Kép

És egy portré:
Kép

Most mennem kell, mert Marcusnak enni kell. Legnagyobb sajnálatomra fel kell ébresztenem a családot.KépKép

Pussz mindenkinek, Marci küldi ezer csókját Zsófinak. A hő is biztos jókat jelent! KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Zitti!

Sztem a gátvédelemtől nem tágul jobban az ember lánya, mint ha van gátmetszés. Végül is nem a gát tágassága számít később, hanem a hüvelyé, ismereteim szerint.Kép Nekem kellett gátmetszést csinálni, az tutira nem egy fáklyásmenet a hat hét letelte után sem szex szempontjából.Kép De az intimtorna tényleg jó, én is hamar rendbejöttem vele.

KépKép
connie

Bubek,
a csuklás miatt ne aggódj, természetes az ilyen piciknél, de Livi még most is szokott. Nem zavarja őket.

Nagyon köszi a képeket, imádnivaló Marci baba!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Halihó!
Évi szerdán Te is jössz a kórházba az előadásra? Akkor találkozhatunk!
Üdv: Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Gabuska!
36 hetes terhes vagyok és kislányt várunk január 28.-ra. Ha minden igaz Anna leszKép Nagyon sokat rugkapál igazi eleven baba. Van mellette egy 16 hónapos tündéri kisfiam Csabinak hívják és egy igazi "rosszcsont".

Vuka!
Nagyon csinos kismama vagy, mikorra várjátok Petrát? Lehet, hogy együtt fogunk szülniKép

Bubek!
Annyira aranyos Marci a képeken, nekem a legjobban az tetszik amikor rajtad pihen. Az annyira meghitt...

Bumpy, Connie és mindenki
Köszönöm, hogy ilyen jókat írtatok a gátvédelemről, nekem az első babánál volt egy kis vágás. Egy ideig valóban kellemetlen volt, ezért is kérdeztem mit tudtok a gátvédelemről, mert így második babát hátha sikerülne metszés nélkül megszülni. Csak időközben hallottam egy barátnőmtől azt a rémhírt, hogy kitágulok nagyon és ezért kérjek inkább gátmetszést. Szóval örülök, hogy ilyen jókat írtok rólaKép Persze tudom az a szülésnél dől el, hogy mennyire tudok tágulni ehez.
zitti
Kerepes

Kép
Hű de jól összejöttünk! Alig birom visszaolvasni. Kép

Bumpy,
naná, hogy sikerül, hisz az egész Istvános topik küldi majd a drukkokat!!! Kép

Orsi,
hogyan fürdik Beni a nagykádban? A férjed dereka nem megy szét? Vagy bent ül ő is? Nekünk van egy macink elvileg, amire rá lehet tenni, de még nem használtuk. Ezt ismeritek?
Hűűű, tényleg mekkora már Beni! De az enyém is már 4,8kg! Kép
Nagyon ügyik vagytok amúgy, komolyan mondom Benedek baba és Zsófi baba is többet utazott születése óta mint én az elmúlt 1 évben! Kép Kép

Zitti,
nekem is volt gátmetszésem, de tényleg csak a legutolsó fájásnál dőlt el, hogy kell, igaz nem volt nagy baba, de nekem elég erős, izmos volt a gátam, cseppet sem akart puhulni, tágulni, de így is végig a gátvédelemre készültünk. És ne félj tőle, ha kell, mert nem fájt és én már rögtön tudtam is ülni, igaz, nem volt akkora vágásom, mint Bubeknek.
Azt mondják, hogy az összes szülésznő aranyos és ügyes, látod Gabi sem fogadott, én fogadtam, de nem bántam meg. Hogy mennyit adtam megírom privi, ha megadod a címed.

Vuka,
nagyon aranyos a pocakod, hát igen az utolsó időszak fárasztó tud lenni és milyen hosszúnak tűnik ...

Évi,
Te írtad, hogy holnap mész a doktornőhöz? Ugye már megbeszéltük, hogy Te viszont korábban? Nem emlékszem pontosan.

Bubek,
Benedek is rengeteget csuklott a hasamban, már az összes barát, rokon ezen nevetett. És ő is szokott még most is böfinél, főleg, ha olyan jó "zaftos". Kép
Marci édes, ahogy bújik hozzád! Kép

Na most rohanok palacsintázni, míg alszik Beni. Tényleg, nektek is álomkórosak ma a gyerkőcök?
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek!

Akartam írni a csukláshoz, hogy adhatsz neki egy kis vizet (gondolom ezt kipróbáltad) vagy esetleg egy pici citromot, pár csepp az is segíthet. Sajnos arra nem emlékszem, hogy mikortól lehet neki citromot adni, de igazából csak pár cseppet kell adni neki.

Ilba!
Az e-mail címem: zitti@fibermail.hu
zitti
Kerepes

Az enyém küzd az ínyével. Szegényke nagyon ki van merülve.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bocsánat, hogy "ellenkezek" Zittivel, nekem annak idején megtiltotta a gyerekdoki, hogy citromot adjak neki, azt mondta, az sokkal több galibát okozhat, mint maga a csuklás, ami ártalmatlan.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bocsánat, hogy "ellenkezek" Zittivel, nekem annak idején megtiltotta a gyerekdoki, hogy citromot adjak neki, azt mondta, az sokkal több galibát okozhat, mint maga a csuklás, ami ártalmatlan.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

jééé, ez meg miért ment el kétszer? Annyira azért nem akarok ellenkezni.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
a technika ördöge??? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Amúgy is lehet valami, mert csak "s"-ig vannak a támakörök, legalábbis nálam.

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabuska, Zitti,
Citromot és egyéb citrusféléket csak egy éves kor után szabad adni, mert allergiát okozhatnak.

Bubek,
A szopi, a sírás és a nevetés mulasztja el a csuklást - persze nem így egybe. Azért csuklanak büfi közben, mert azzal is jön föl levegő, azt mondta a védőnőm. Ákos nagyon utálta régebben, de szopitól általában elmúlt. Vagy attól, hogy kínjában sírni kezdett szegényem.

Bumpy,
jaj, nem is írtam, én is drukkolok az anatómiához.Kép

KépKép
connie

Hát, igen. A szopi nálunk is szokott segíteni a csukláson. Csak gondoltam hátha van valami olyan amire nem gondoltam. Meg most kezelem a száját a szájpenész miatt, elvileg már vége, de azért így kicsit rossz volt, hogy kajcsi után lekezeltem a száját, és aztán csuklunk, és Marci megint szopizik. Nem biztos hogy ez baj, dehát a védőnőnk azt mondta, hogy szopi után kezeljem mindig. Biztos ennek is oka volt. De asszem már el is múlt neki. Remélem. Olyan édi, mindig mikor be akarom dugni a szájába a fültisztítót ezzel a lével, amivel kell kezelni - akkor mindig jól összeszorítja a száját, és át kell verni, a kisújjammal, hogy kinyissa. Nagyon kis okos, gyorsan megtanulta, hogy mit nem szabad a szájába beengedni.KépKépKép
Ha jól megnézitek van egy kis pajesza is. Ez általános? Más babáknak is van pajeszuk ilyen kicsi korban? Apának van, dehát egy ilyen csöppségnek???!!! Olyan férfias tőle! KépKép

Ja mégegy: Ma adtam először neki a d vitamint. Ez tényleg ennyire küzdelmes lesz??!!! Mire beletalálok a cseppentővel a szájába...Három cseppet legalább mellélőttem. A védőnő szólt, hogy nehogy többet adjak neki, erre nagyon figyeljek, mert a d vitamin nem ürül, hanem felszívódik, és raktározódik, nem úgy mint a c vitamin, és ezért nagyon nem mindegy, hogy mennyit kap a csöppem. Szóval ti is kínlódtatok, vagy csak Marci utálja az olyan dolgokat, ami nem a ciciből jön...KépKép

Tücsökmami, hogy vagytok? Tudtál kicsit pihenni? És Gergő? Ma vagyunk két hetesek. Hurrá!!!KépKépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Ilba: én megyek holnap a doki nénihez fél 3-ra, sajnos Te később (már megbeszéltük), így nem találkozhatunk. Tudom sok itt már az Éva, ezért is választottam a Vuka becenevemet Kép. Nekem is megírod privibe, hogy mennyit, mikor, hogyan ... adtál a szülésznőnek (és a dokinéninknek). Köszi! foldes.antal kukac chello.hu

Zitti: én január 27-re vagyok kiírva, vagyis 1 nappal megelőzi (elvileg) az én kis eleven Petrácskám a Te szintén örökmozgó Annádat. Úgy látszik ezek a vízöntő csajok már csak ilyen elevenek. Szóval akkor majd találkozunk a kórházban Kép.

A csukláshoz még nem tudok mit hozzászólni, pedig Petra naponta legalább 3-szor is rákezd, de hiába iszom a citromos teát, nem hat, a hasam pedig csak "ugrál" Kép.

Véletlenül senki nem tudja, hogy most szerdán miről lesz szó az előadáson?

Köszönöm mindenki dícséretét a pocimra, olyan jól esik minden kényesztető szó, mikor már alig tudok valamit felvenni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Gabuska!
Egyáltalán nem baj ha ellenkezel, mert fő a biztonság, és a baba egészsége a legfontosabb. Azt hiszem nekem a védőnő mondta, én is csak ritkán próbáltam így elmulasztani, szerencsére nem lett tőle allergiánk. De ha fennáll a veszélye akkor inkább ne adj neki Bubek.
Nekünk is sokszor úgy múlt el, hogy elkezdett nagyon sírni és az ordibálás elmulasztotta.

Vuka!
Akkor lehet, hogy együtt szülünkKép Neked ki is a doktornénid?
zitti
Kerepes

Dr. Gajdos Edit

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Bubek,
azért van pajesza, hogy Zsófinak jobban tettszen!!! Kép
Hogyan adod neki a d vitamint? Mert én kiskanálba és csöpögtetek hozzá tejcsit, szopi alatt adom neki és tök simán benyeli. Kép

Gratula Marcinak és Gergőnek a 2 héthez!!!
Kép

Vuka,
ment a mél. Kép

Vuka, Zitti,
csak nehogy aztán egyszerre jöjjenek a lányok és a doktornőnek egyik szülőszobából a másikba kelljen rohanni Kép

Livi,
hogy vagy??? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek,

Én úgy adom a d vitamint Beninek, hogy kiskanálba fejek néhány csepp tejet és arra rá. Így is néha mellé megy, de sokan mondták, hogy így jobb. Egyrészt a tejcsi miatt, másrészt hozzászokik a kanálhoz. Nem kell annyira aggódni, ha mellé megy, vagy ha egy nap kimarad. Én legalábbis nem sokkolom magam. Anyukám is felnőtt enélkül, úgyhogy egy nap nem a világ.
OrsiKép

Kép

Kép
szorsi

Vuka!

Ha te is jössz szerdán, akkor találkozhatunk! Jó lenne!

Évi

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?