Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

GabekKép

Nem riogatás képpen irom, de a MOM értéked enyhén emelkedett, igy tuti hogy a felső uhára fognak küldeni a genetikai vizsgálatra (18. héten szokták uhán nézni a babát az AFP eredmény alapján). Viszont ez az érték sem mérvadó semmire, lehet hogy nem jó időben vették le és semmi de semmi baj nincsen, sőt nyugaton már ezt a vizsgálatot nem is csinálják, mert rájöttek fölösleges parát okoz a legtöbb kismamának. Ne izgulj, beszélj a dokiddal és ő úgy is meg fog téged nyugtatni.

Viszont a lehető legszebb ajándékot kaptad pocaklakódtól a mozgássalKépKép Olyan jó mikor már igazán érezzük őket.

Joe Kép
Tulhordásnál a mi érdekünkben szoktak egyre sürübben ctgre küldeni, alap rutin hogy ha minden rendben van akkor elég a heti egy.

Indigó Kép
Kifurja az oldalam a kiváncsiság hogy hogy sikerült a nagy meglepi. Gyere és mesélj légyszi, ellenkező esetben neked kell bestoppolnod az oldalamKépKépKép

Márti Kép
Még nem is olyan biztos hogy nem döl e fel játék közben majd a szönyegen a lányodKép Daninál is előfordult, pedig róla aztán csak azt tudom elmondani hogy dupla duracell elemet raktak bele születéskorKépKépKép Jah és a ránciga is ismerős, a végén sikerült neki az egészet magára rántani, mikor már annyira elérte a zenélő forgótKép

Mi jól vagyunk, túl éltük a karácsonyi kajálást, tuti hogy egy dekát sem hiztam, mert egy csep étvágyam se volt, sőt valamiért a haltól rosszul is lettem, tuti nem tetszett az epémnek, igy mondjuk könnyű volt nem tele zabbantani magamKépKép
Dani nagyon örült minden ajándékának, nem gyözött játszani velük, hála most mindegyik célbatalált.

PirusKép
Nem semmi azért hogy ennyire lazára veszik a figurát az ügyeletenKépKép Egyre többen panaszkodnak a környezetemben az éjszakai ügyeletre, hogy mennyire nem veszik az ember baját komolyan, sőt volt rá példa hogy a szivinfarktust hisztinek állitották be... szép mi... ez már totál eus hozzáállás az egészségügybenKép

MesaKép
Neked is jó tanács hogy érdemes ctg elött fél órával valami jó kis édeset leküldeni hogy legyen kedve ficánkolni babónak és ne paráztassanak fölöslegesen. Amugy a ctgés néni tényleg nagyon rendi és sokszor segit keltegetni a babótKép

Ági
29+6

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

AFP
Mindig a MOM értéket kell nézni, ebbe bele van ugyanis kalkulálva a magzati kor és a testsúly is. Az AFP mom optimális értéke 1. Nincs túl alacsony és túl magas (najó, van, de az 1,9 nem az még), inkább veszélyes kombinációk vannak. Az AFP levételekor BHCG-t is néznek, ennek is az optimális mom értéke 1. Alacsony AFP magas BHCG-vel párosítva genetikai betegséget sejtet. Magas AFP nyitott gerincet, nyitott koponyát, hasonló borzalmakat sejtet.
DE!! Az AFP egy hihetetlenül megbízhatatlan vizsgálat! Sajnos tökéletes AFP-vel is szültek már Down-os babát és nyitott gerincű babát is, ugyanakkor nagyon magas AFP-vel egészséges baba született.
Hogy első kézből származó példát is írjak: az én AFP-m 0,7 volt, míg a BHCG-m 2,3. Az UH-os doki szerint ez Down-gyanús, az én dokim szerint simán belefér. Szerencsére az én dokimnak lett igaza.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Gabek! A Kismama egyik mellékletében voltak leírva az AFP értékek.
Az AFP 20-100 között jó.
A MOM pedig normálisnak tekinthető 0,8-1,4 között, mérsékelten emelkedett 1,4-2,5, emelkedett 2,5 felett, és alacsony 0,8 alatt.
Egyébként, amit Annamari írt, hogy általában a MOM-ot nézik ez igaz, mert mikor mentem az eredményemmel vissza az orvosomhoz, ő azt nézte. (És ha jól láttam a táblázatban, egy az orvosunk). Szerintem egyébként ne izgulj, hogy a Tiéd mérsékelten emelkedett, mert legfeljebb felküld a genetikai UH-ra, és az AFP tényleg nem egy megbízható vizsgálat, mert sokminden bele van kalkulálva az értékbe, és könnyű elszámolni. Sok országban már nem is csinálják.
Gratulálok a Babamozgáshoz! Ez tényleg szép karácsonyi ajándék Kép

Képzeljétek! Nekem is megvolt a karácsonyi ajándékom, december 26-án este megjelent az előtejem Kép Furcsa érzés volt, azóta még nem volt semmi, de nagyon viszket a mellem. Meg rosszul voltam két napig, mindent kihánytam, kb úgy éreztem magam, mint az első három hónapban. Anyukám szerint a hormonjaim játszottak velem, nem kell semmi komolyra gyanakodni. Ma már jobban vagyok, remélem tényleg igaza volt.

Üdv.
Lilló

lilló
 
 

 
 

Na sziasztok!

Bocsi, hogy csak most, de tegnap este mentek el az anyósomék, azelőtt meg az én szüleim voltak, de ezt tudjátok.
Hát a meglepi, nem is tudom, nem egészen úgy sikerült ahogy elterveztem, bár nem volt rossz így sem. Végül is egyik nagyszülő sem vette észre mikor beléptek az ajtón. Aztán átadtuk az ajándékot és vártunk. Amikor a május hónaphoz értek én bejöttem szűk felsőben, amiben elég szépen gömbölyödött a pocakom. Nem igazán vették észre, vagy nem mertek kérdezni. A képen is hiába volt ott a picur UH-s képe szemüveg nélkül nem is vették észre. Kép Kicsit csalódtunk. Aztán nagy nehezen rájöttek a lényegre. Az én szüleimnél a Fanni mutatta, hogy ott van valami, akkor már kezdték kapizsgálni, majd nagy sírás, rívás következett. Az anyósom sem látta az UH képet, szerintem csak a Fannira koncentrált, és azt gondolta, hogy az valami füsthalmaz, vagy nem is tudom. De mivel nagyon mosolyogtunk a férjem is és én is, nagy nehezen végül is rájött. Egyedül a bátyám kapcsolt rögtön. Kép Szóval azért nem volt olyan rossz a helyzet, csak azt hittem rögtön rájönnek ha megnézik a képet. Hát nem így történt. Valószínűleg még jobban kellett volna kérnem, hogy vegyenek szemüveget. Kép
Aztán meg azon voltak meglepődve, hogy hogy voltunk képesek eddig eltitkolni. Kép
Szóval így történt. Csatolom a képet, hogy melyikről is van szó. Szóval ez volt a május hónapi kép:
Kép

Gabi, ez fantasztikus. Ugye, milyen jó érzés. Micsoda karácsonyi ajándékot kaptál. A kis lurkó már most kezdi az ajándékozást, ez igen. Én úgy tudom, hogy a MOM értéket kell nézni és az 1 fölött, vagy körülinek kell lennie. A felső értéket nem tudom. Nekem 0,8 lett és kicsit aggódtak is még genetikai tanácsadáson is voltunk. Aztán Fanni teljesen egészséges lett.


Pirus, sajna nekem ezt az első gyerekdokim mondta, hogy ha ügyeletet hívsz egy lázas gyerekhez úgysem jönnek ki, mert ők sem csinálnak mást, mint hűtőfürdőbe rakják és kész. Szóval elég durva volt ezt hallani. Úgyhogy nem marad más hátra mint saját ötleteinkre támaszkodni. Azért nagyon ügyesen levittétek a lázát.

Lilló, gratulálok az előtejhez. Kép

Mindenkinek további szép ünneplést!
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo!
Helyes ez a kép! Bár én sem igazán ismertem fel elsőre, bevallom Kép Én azt hittem, h a komplett UH képet illesztitek be, azt könnyebb felismerni; már az egy nagy segítség, h látszik: UH képről van szó. De a lényeg, h végül csak sikerült! Kép
Annamari
muter
 
 


SziasztokKép

Most beszéltem PirussalKép Bement ma reggel rutin NSTre, de bent tartották megfigyelésre, mert fájásokat mutatott a vizsgálat. Azt mondta ha nem történik még se semmi akkor holnap hazaengedik, de a dokia ebben a hóban nem rizikoztatja az esetleges visszajövetel lehetőségét.
Szoritsunk nekik, azért nem lenne rossz ha mondjuk még kibirná a kis gazfickó január elseéig a bentlétetKépKép

IndigóKép
Bevallom nekem se volt elsőre egyértelmű a dolog, de a lényeg hogy a végén rájöttek és hogy nagyon boldogok voltak, jah és azt nem csodálom hogy megkérdezték hogy voltatok eddig képesek eltitkolniKépKépKép

Ági
30+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Indigó hát ez a kép nekem is most esett le ahogy Muter sorait elolvastam. Tudod minek láttam azt az UH képet egy csillárnak fentről....KépKép

Látom a nagy havazásban a Babák sem maradnak nyugton a pocikban.
Jómagam itt ülök a munkahelyen és szívok, mert nem tudok mit csinálni, de be kellett jönni dolgozni, mindenki itt ült a két ünnep között de csak és kizárólag a pénzügy...na szóval...

Most mennem kell mert itt sokat nem tudok írni...majd otthonról..

Ja Andinak már vannak kétszavas mondtai pl. Katika buta...KépKépKép

Puszi picus
picus
 
 


Sziasztok!

Húú, Piruséknak nagy drukk!!!
Mi voltunk ma szánkózni meg hóembert építeni. Király volt!!! Kép

Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Új vagyok, most találtom rátok 12 hetes kismama vagyok! Volna egy kérdéem! Ismeri valaki Melczer dokit?

Kép
anid
 
 


Muti: Balázs kész férfi lassan, hogy megy az idő ..édes

Picus
picus
 
 


Indigo, Annamari: Csuda édes csemetéitek vannak Kép

Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lehet homeopátiás készítményeket vásárolni Pesten? Leginkább Csepel és környéke érdekelne. Vagy esetleg tudtok valami mást ajánlani megfázásra (torokfájás, orrfolyás, köhögés)?
Egyelőre nem vált be a C vitamin kúra (frissen facsart levek, C vitamin tabletta) és a kamillás inhalálás sem.

Bocs, h megint kérdéssel zaklatlak Benneteket, de Ti már tapasztaltak vagytok, és általában beválik, amit mondotok.

Előre is köszi a segítséget!

Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!

Indigo, nagyon szép kislányod van! Kép Sajnálom, hogy nem jött össze a nagy meglepi előadása......Igazából én sem láttam meg egyből az Uh képet, nagyon a Fanni van a középpontban.

Muter, nagyon helyes kisfiad van! Kép

Ági, köszönjük az infót Pirusról!
Én is szorítok Neki, hogy legalább jan. 1.-ig kibírják. Márcsak a babakötvény miatt is. Kép Máskülönben már nem lehet gáz a Babucival, ugye? A 37. héten már teljesen érett a magzat úgy tudom.

Joe
36+5

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Lilló, itt meg tudod nézni a homeós patikákat, melyik van legközelebb hozzátok. Én az oscilloscocum nevű szert szoktam szedni, ez komplett inlfuenza, megfázás elleni készítmény.

http://www.homeopata.hu/patikak.html

Pirus, drukkolunk, hogy még egy darabig maradjatok 2in1!

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Pirus, drukkolok Neked, hogy Szabolcs ne legyen még olyan kiváncsi erre a havas világra. Jobb most odabent.

Annamari, szép, pirospozsgás kisfiad van.

Anid, szia köztünk. Ha jól tudom közülünk senkinek nem az orvosa dr.Melczer. Én az előkészítőn hallottam egy előadását, nagyon jó fejnek tünt.

Indigo, én már nem is merem mondani, hogy lámpabúrának néztem. Öreg is vagyok, nincs is rajtam a szemüvegem...KépKép
Jártam már így én is.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Fanni nagyon szép, milyen nagylány már. Olyan jó nézni őket, ahogy alszanak.
Kép
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Hogy zajlanak az események! Nagyon szorítunk Pirusnak, hogy tartson ki még egy kicsit!! Kép

Annamari, hihetetlen, hogy megnőnek a gyerkőcök! Balázs nagyon vagány srác! Kép

Lányok, 2006-ra boldog-gyors szüléseket, sok tejet, iszonyatos türelmet és kikezdhetetlen humorérzéket kívánok mindenkinek!!! KépKép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


SziasztokKép

Legutolsó értesüléseim szerint, még tegnap este egyben voltak Pirusék, azt irta hogy a fájások nem változtak, hála nem erősödtek, valószínű a front játszik bele a dologba.

JoeKép
a 37héten már hála érettnek számít a babó, vagyis ha most úgy dönt hogy megnézi mi vár rá idekint akkor nagy baj már nem lehetKépKép

AnnamariKép
Nagyon szép a fiad, és mekkorát nőt ő is már. Jah kérem ők öregszenek, mi meg egyre fiatalabbak leszünkKépKép

JutkaKép
Nektek is hasonló jókat kívánunk, sok sok boldogságot és békességetKépKép

Márti Kép
Én sokszor még szemüveggel se látom igazán hogy mi mi csodaKépKépKépKép A vén jelzőt meg elhappolnám előledKépKép

Mindenkinek békés boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!!!

Dani, Pocaklakó, Ági és Sanyi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


BUÉK mindenkinek!!

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok Lányok!Kép

Köszönöm, hogy gondoltatok RánkKép Ma hazaengedett a prof, igaz csak telefonon beszéltem vele. A reggeli NST már nem mutatott komoly fájásokat, csak rendszertelen méhösszehúzódásokat. Mielőtt indultam volna, az ügyeletes orvos is megvizsgált, aki azt mondta inkább maradjak, mert a tegnap szűk egy ujjnyi máhszájam ma bő egy ujjnyi lett. Szerinte akár már holnap beindulhat a szülés. Mondtam, akkor majd bejövünk megint, mert már tényleg beleéltem magamat a hazajövetelbe. Aztán ki tudja, másnak is volt hetekig nyílva a méhszája.
Mindenesetre írok Áginak, ha van valamiKép

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánok!!!

Pirus
37+1

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a Fannira tett dícséreteket. Hát akkor mellé lőttünk a májusi képnek. Azt hittem egyértelmű lesz a dolog. Na nem baj. Azért így is nagy volt az öröm. Kép

Annamari, ez a Te Balázsod. Szinte hihetetlen, hogy mennyit változott. Tényleg markánsodik az arca. Kép

Pirus, megy a drukk, hogy a lehető legjobbkor bújjon ki Szabolcs.

Anid, üdv közöttünk.

Lányok, akartam kérdezni, hogy aki volt a 20. hét előtt 4D-s UH, megírná a tapasztalatait. A párom attól tart nem lesz szép a baba, mert még fejletlen és nem akar kiábrándulni belőle. Nektek milyen élményetek van erről.

Mindenkinek nagyon boldog, áldott új évet kívánunk!

Indigo

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Piroska 2006.01.20 37+1 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 37 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Mesa 2006.01.27 36+1 Első ? Dr. Ács ? 24
Shine 2006.02.11 34+3 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 30+2 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 26+5 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 23+3 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 20+2 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 19+3 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 19+3 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 19 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

......úgy tűnik idén én leszek az első aki ír a topicba. Kép
Éjfél után nagyon erős hasgörcseim támadtak, szünni nem akaró módon. Kicsit megijedtünk a párommal. Állandóan azt kérdezgette, hogy hány percenként vannak, de én csak azt éreztem hogy egyfolytában görcsöl változó erősséggel, de mikor abbamaradt akkor is megmaradt vmi fura, különös kellemetlen érzés. Aztán felkeltem mászkáltam egy kicsit és lassan csillapodott minden. Reggel meg a párom döbbenten megállapította, hogy hogy leesett a pocim. Tényleg ennyire közeledne a szülés?
Egyfolytában a sírás folytogat, pityergek is de igazából nem tudom mi a bajom. Nagy dolgok előtt állok talán érzelmileg ez kavar meg egy picit. Kép

Indigo!
Mi 4x voltunk 4D UH-n. A 9., 14., 22., 28. héten.
A 14. hetin már egyértelműen meg lehett állapítani, hogy fiú és a kis pofija is gyönyörűen látszott. Igaz még picit aránytalan volt a teste (a lába pici) meg sok husi sem volt rajta. Ezzel szemben a 22. héten volt a legszembetűnőbb változás. Ekkor már egy komplett, formás, pofis, husis baba nézett vissza ránk az uh-n.
Szóval a 20 hét környékén már ne aggódj szerintem egy nagyon aranyos pofis babát fogtok látni!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog, egészségben, tejecskében gazdag új évet kivánunk mindenkinek!

Kinga és kis családja
kgk
 
 


SziasztokKép

Mindenkinek B.U.É.K.Kép

Pirus Kép
Jajj de jó hogy itt legalább irtál, mert hivtalak, meg irtam smst, de nem tudtalak elérni, már nagyon aggódtam hogy megszültél.
Ha olvasod, feltétlen hivj fel már, vagy gyere fel az MSN re.

IndigoKép
Én is a 20. héten voltam először 4D és tündéri volt babó, várjátok ki a 20. hetet és akkor tuti nem fog a férjed kiábrándulni belőle, meg mellesleg mért kéne egyáltalán kiábrándulniaKép annyira csodálatos látni őket.

JoeKép
Háááááááttttt ez már nagyon a szülés előszele ám, főleg hogy leszállt a pocid is, meg mondjuk az érzelmi kitörések (sírás és társai) is felerősödhetnek igy a vége felé, bár még én azért kicsit odébb vagyok, de pont tegnap délelött végig bőgtem egy filmet, de ugy igazán rendesen...

Mi szerintem egy jó darabig utoljára buliztunk egyet szilveszterkor gyerek nélkül, nagyiék vigyáztak rá, jó volt kimozdulni, de azért kicsit furcsa is... Pocaklakó végig tornázta az egész estét, hála ma hagyott egy kicsit alukálniKépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Buék mindenkinek!
Kicsit eltüntem, vidéken töltöttük az ünnepeket. A dunantulon voltunk és le is rekedtünk a ho miatt, kicsit ijesztö volt, hogy nem lehet sehova eljutni, nagyon fostam, ne hogy pont most legyen gond a kisfiam sérvével, de szerencsére nem volt ilyen (kop-kop).
Történt egy kissebb malör viszont, sikerült elveszitenem az Avent mellszivom "agyat", az a kis fehér bordas müanyag kütyü, amitöl müködik az egész, foggalmam nincs hol lehet, gratulalok magamnak... Nem tudjatok lehet-e valahol ilyet rendelni utolag? Boltban arulnak ilyet külön???

Köszi: Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Ági, meg a kórházban lehalkítottam a telcsimet, azóta is sikeresen a táskámban lapul valaholKép Még egyben vagyunk, tegnap este megint görcsölgettem, de semmi nem történt, így most várakozó álláspontra helyezkedtem. Legközelebb szerdán megyek dokihoz, majd kiderül nyílt-e tovább a méhszáj.
Örülök, hogy jót buliztatokKép Mi szó szerint végig aludtuk a Szilvesztert. Zsombi délután 2-től aludt és csak egy vacsora erejéig kelt fel, majd utána újra elaludt és reggel fél 8-kor kelt, én pedig 9-kor bevágtam a szunyát, éjfél után felébredtem és megnéztem az HBO-n a filmet.

Indigo, azt hiszem mi a 19. héten voltunk és igazából a genetikai UH miatt mentünk akkor 4D-sre Hajdú Krisztinához. Igazából nem tudok nyilatkozni, mert Szabolcs végig hátat fordított, még a kis arcát sem láttukKép Kiábrándítónak nem volt kiábrándító, szerintem.

Sara, arra a pici kerek dologra gondolsz, ami akkora kb. mint egy 2 forintos? Abból elvileg van a dobozban plusz 2 darab. Én még anno kölcsönadtam a mellszívómat az unokatesóm feleségének, aki önkényesen továbbadta valakinek, azóta sem láttam viszontKép Gondolom nem is sejtette, hogy potom 15e Ft voltKép Mindegy, én amúgy is a gépi Medelára esküszöm, de jó volt egy kézi is tartalékba, na meg maga az elv, ha kölcsönadok valamit, azt elvárom, hogy vissza is kapom. Amugy az Avent forgalmazójánál beszerezhető az a kütyü, mert az enyémhez mindhárom rossz volt és onnan szereztünk mi is. A Dorozsmai úton vannak, ha jól emlékszem pro-mama a cég neve. www.pro-mama.hu

Pirus
37+3

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek!

Sajna most többre nincs időm.

Pirus, Joe! Szorítok, hogy babókák még bent maradjanak!

Szofec

szofec
 
 


Boldog új évet kívánok Mindannyiatoknak! Kép

Emma: Köszönöm szépen a segítséget homeopátiás ügyben!

Indigo: Majd ha legközelebb raksz be táblázatot, akkor légyszi a koromat javítsd ki, mert mostmár 30 Kép vagyok, a két ünnep között öregedtem sajna...

Pirus, Joe: Ahogy nézem a táblázatot, Ti már hetek kérdése, és babáztok Kép

Rita, Gabek: 10-én akkor jöttök az előkészítőre? Pontosan hány órára kell menni, mikor kezdődik?

Szép napot Mindenkinek!
Lilló

lilló
 
 


Sziasztok lányok!

Boldog Új évet kívánok mindenkinek!
Múlt héten voltunk ctg-n, hála a jó égnek a babó elég rendesen ficánkolt (le is kopogom), pedig reggel tájban nem igen szokott. Lehet, hogy az előtte megevett banán hozta meg a hatását? A ctg-s néni tényleg nagyon aranyos volt és mindig kérdezte, hogy kényelmesen fekszünk-e. Legközelebb csütörtökön kell mennünk, remélem akkor nem fog esni a hó.
Egyenlőre ennyi.

Mesa 36+3

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Pirus, 1000 köszönet a cimért! Igen, a 2 forintos alaku kütyüt veszitettem el. Es persze egy baratnömtöl kaptam kölcsön a mellszivot, tiszta idegbeteg voltam, hogy elveszett, de most megnyugodtam... KÖSZI!

Visszaolvastam mindent, amit nem tudtam az ünnepek alatt és megint jo sok hasznos infot kaptam Töletek, köszönöm! (homeopatia, gyes, stb.)

Hatos remélem mar jobban vagy. En bimbovédövel szoptatok, mert nagyon picike a mellbimbom, de igy is berepedet egyszer és éléggé fajt. De ez valoszinüleg semmi volt a Te fajdalmaidjoz képest és nagyon rossz volt elolvasni, hogy igy szemvedsz. Nagyon drukkolok és remélem rendben jöttél mar. Azon is meglepödtem, hogy ilyen sokan szenvedtetek az elején a szopizassal, ez nagyon durva fajdalom! Mostmar szinte szerencsésnek érzem magam, h ezt megusztam a mini mellbimbommal!

Pirus, nagyon drukkolok! Lehet, irni fogok Neked e-mailt majd, ha meglesz Szabolcs (nem rögtön szülés utan , ne izgulj!). Erdekelne, mi a véleményed a Szent Imréröl. Remélem nem gond...

Joe, Neked is megy a drukk!

üdv mindenkinek: Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!
Sok türelmet a kis örökmozgókhoz és a férjekhezKép
Sok tejcsit a babóknak és gyönyörű "fájdalommentes" szülést az előtte állóknak.

Pirus és Joe, nagyon drukkolok Nektek, hogy bírjátok ki még egy kicsit.

Sara, ha nem sikerül beszerezned azt a kis vackot, akkor írd meg a címed, szívesen elküldöm Neked.
medet61@axelero.hu

Indigo, 5-ször voltam 4D-sen, először 12. héten, akkor is nagyon helyes volt a gyerek, az apja meg elsírta magát, bár ő akkor látott ilyet életében először. Igaz soványka volt a lány, de végig jópofán ficánkolt. Nekem inkább az elején volt érdekesebb, mert utána mindig belefúrta a fejét az elöllévő placentába + a kezét is az arca elé tette, hogy még véletlenül se láthassuk jól.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

BUÉK Mindenkinek!!!!!!!!
Ádám fiam ma elsőnek úgy tűnik talán alszik egy fél óránál többet így géphez is tudtam ülni.
A szülésről nem regélnék nagyon sokat, ha valakit részletesen érdekel leírom szívesen. A lényeg, hogy fájdalom csillapítás nélkül is túl lehet élni. Sőt! Ami utánna történik az inkább rémes.( ahogy múlnak a napok úgyis megszépülnek az emlékek) Központi kérdés szokot lenni a szülésznő választás. Nekem nem volt és nem is éreztem hiányát. A felkészítőn elmondták mi miután jön, így tudtam mi történik. Amikor kelett az éppen ügyeletes ott termett.
A ti babáitok is olyan érzékenyek a frontra meg a hófelhőkre? Még csak három hetes, de képes fél napokig nem aludni és csak nyűglődni. Amúgy nagyon fantasztikus gyermek, csak az a hasfájás.....

HATOS! Nekem is kisebesedett egy kicsit a mellbimbóm és az Aventes bimbóvédőt használtam nagyon jó volt!

Üdv mindenkinek: Vanília

Kép
vanília
 
 


Sziasztok,

Én is szeretnék mindenkinek boldog, problémamemtes szülést ill. felhőtlen babázást kívánni, kit mi illet :-)

Mi is januárban készülünk 4D ultrahangra, mert a férjem elég sokat dolgozik és nincs ideje velem a kórházban órákat várni, de gondoltam azért megmutatnám neki :-) Én is azért váattam ezzel eddig, nehogy megrémüljön, nagyon kiváncsi vagyok milyen hatással lesz rá.

Indigó
ha gondolod kilistázom neked azokat az infókat, amiket múltkor tőletek kaptam, hogy mi hol mennyibe kerül, hogy könnyebben választhass, de persze vissza is keresheted, hiszen én múltkor efelől érdeklődtem

Lilló
én nagyon várom már a 10-ét, mert egyre több dologra vagyok kíváncsi.14.30-tól 16 óráig tart a szülés felkészítő és ha időd engedi utána van még egy órás kismamatorna is. Ha nem jön közbe valami rettentő fontos mmeting akkor én ott leszek :-)

Maradok veletek az új évben is,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Szeretném ha segítenétek abban , hogy egy kicsit tájékozódjam az orvosokról a II. Női-n .Mit gondoltok Dr. Ács Nándorról ? Milyen orvos ?
Ha valaki szült nála esetleg ossza meg a tapasztalatait róla .

Egyébként nekem is az AFP nagyon alacsony volt :0,7 és a másik érték pedig magas volt : 2.2
Elküldtek genetikára és magzatvíz vizsgálatra , de az jó lett.
aranyvirag71
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a 4D UH-hoz való hozzászólásokat. Most egy kicsit megnyugodtam.
Most vasárnap megyünk 10 órára. Szombaton töltöm a 20. hetet. Szóval bízom benne, hogy a párom nem ijed meg. Kép Kicsit izgulós típus. De amiket írtatok, szerintem nincs mitől félnie.

Gabek, köszi, de én már dec. elején bejelentkeztem a Praxisba. Úgyhogy oda készülünk. Genetikai UH is lesz egyben. Feltéve, ha meg lesz addig az AFP eredményem. Borzalmas, hogy dec. 15-én vettél le a vért és tegnap kérdeztem még nincs meg az eredmény. Drukkoljatok, hogy péntekig megérkezzen és akkor tudom vinni a Praxisba.

Aranyvirág, üdv közöttünk.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Indigo! Biztos meglesz addigra, de azért drukkolok.Kép

Vanília! Engem érdekelne a születéstörténeted. Nálunk is úúútálatosak a frontok. Olyan nagyon nyugtalan és nyűgi tud lenni Balázs, hogy csak na.Kép

Aranyvirág! Ács doktor nagyon jó orvos, ha engem kérdezel. (Mit is mondhatnék mást, hiszen hozzá járok.Kép) Konkrétan mire lennél kíváncsi.

Szofec

szofec
 
 


Szia Anid!
Először is gratulálok a pocaklakóhoz!
12 éve ismerem Melczer dokit, nagyon jól választottál!
Közvetlen,lelkiismeretes,nagyon jó fej!Konkrétan nem tudom mi érdekelne vele kapcsolatban?
12 éve nála szültem, azóta ismerem!Csak jót tudok írni neked vele kapcsolatban!
Anikó
virÁg
 
 


IndigoKép

Telefonon is meg lehet kérdezni ha a Söfibe küldték a vért, ott az AFP labort kell kérni és a TAJ számod alapján megadják az értékeket.
Gyors kérdés még: regeztél itt a babaneten a PRaxishoz?? mert ha itt regezel akkor kapsz még egy ezres kedvezményt, ha nem tetted meg akkor most tedd meg és mikor mész akkor add meg majd a bónszámodat amit kaptálKép

Lányok ki jön akkor kedden felkészitőre?

Pirus drága nagyon hallgatsz, mi a helyzet?? Csütörtökön reggel megyek a Bártfaiba, ha addig egyben vagy akkor és mondjuk jösz be akkor talizhatunk esetleg.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a sok drukkot, nagyon aranyosak vagytok Lányok! Kép))

Én is remélem, hogy kihúzzuk még egy darabig, annál is inkább mert jan.11.-ére színházjegyem van, amire nagyon szeretnék elmenni! Kép
(Budaörsi Játékszín, Édes teher) Csak ajánlani tudom mindenkinek, zseniális darab! Már 1x láttam, de most az egész családdal mennénk együtt hatan.

Tegnap voltunk CTG-n, az egészet átaludta a Babucim. Pedig előtte ettem 1 banánt is, a kocsiban még végig ment a hancúr aztán ahogy beértünk szépen álomba szenderedett. A néni aranyos volt, felültetett, lefektetett, oldalra fektetett, rázogattuk a pocimat, de semmi...Kép Még tovább is maradtam 10 perccel, valami kis motoszkálás volt, aztán jött a következő kismami.

Piroska! Hogy vagytok? Engem is nagyon érdekelne mi van Veletek! Nagyon eltünedeztél......
Uh-n voltatok mostanában? Mi jövő hét hétfőn megyünk és nagyon remélem mondanak valamit, hogy mekkora is a Babó!

Vanília, engem is érdekelne a részletes szüléstörid. És hogy érted azt, hogy ami utána jön rémesebb? Kép Ez ijesztően hangzik.....

Aranyvirág, nekem is Ács a dokim nála készülök szülni majd hamarosan. Kép Idáig nagyon meg vagyok vele elégedve, aranyos, kedves, lelkiismeretes. A többiről majd csak szülés után tudok nyilatkozni.

Tjutka, hétfőn készülünk uh-ra reggel. Lenne kedved találkozni, dumcsizni egy picit? Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Marti, NAGYON aranyos vagy, hogy felajanlottad a kis müanyag kütyüdet! (hivatalos neve csillagszelep, mint kiderült). Felhivtam a pro-mama nevü boltot, amit Pirus irt és szerencsére arulnak ilyet, 900 Ft. Neked még szükséged lehet ra, ha eladod a mellszivodat. De nagyon köszi, tényleg! Kép

Vanilia, engem is érdekelne a szüléstörténeted!Amugy mi is érezzük a frontokat.... EGyre kevésbé, de az elején elég brutalis volt, ugy figyeltük az idöjarasjelentés bacsit, mint a messiast.

A felkészitö tanfolyamrol én utolag egy dolgot hianyoltam: semmit nem mondanak arrol, h szülés utan össevarjak az embert és hogy ez nagyon rossz! Nalam gatvédelem volt, nem vagtak, de belül azért kaptam néhany öltést és ez volt a legszarabb az egész szülésben talan pont azért, mert abszolut nem készültem fel erre. Meglett a baba és örültem, h tuléltem, azt hittem vége az egésznek. Nem is értettem, hogy a növérke minek tette a kezemet arra a 2 fehér karra azzal a kis mondattal: itt lehet kapaszkodi.... Aztan leesett! érzéstelenitést persze kaptam, de igy is baromira fajt Kép
De aztan lehet, h csak én éreztem ennyire, nem tudom...

Azokhoz az anyukakhoz lenne 1 kis technikai kérdésem, akik fiut szültek. A fitymat le szoktatok huzni??? A dokink azt javasolta, hogy minden pelenkazasnal kicsit huzzuk le, de masoktol azt hallottam, h nem szabad hozzanyulni kb 3 éves korig. Eddig nem nagyon piszkaltam, de kicsit tanacstalan vagyok...

Köszönöm: Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok Lányok!

Még itt vagyok, bár nem tudom meddig, mert újra jósolgatok, görcsölgetekKép

Elvileg holnap reggel megyek NST-re és utána dokihoz, akkor majd kiderül, hogy hogyan állunk, legalábbis tágult-e a méhszáj. Azért gondolom igen, mert ezek az apró kis görcsölések szerintem megteszik a hatásukat. Szerencsére ma már van ovi Zsombinak, így napközben már nem kell azon izgulnom, hogy mi lesz Vele, ha rámjön a szülés.Kép

Joe, nekem még pénteken csináltak egy UH-t, a flow-t is nézték. Akkor 93-as BDP-je és 70-es FL-je volt Szabolcsnak és 2800 gr-ra becsülte a gép. Az áramlás normális volt. A dokid nem vizsgált meg, hogy mi a helyzet a méhszájaddal?

Most beülök egy kád vízbe, kíváncsi vagyok, hogy elmúlnak-e az összehúzódások.Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem jelentkeztem be, de lelkesen olvasgattam ezidáig. Nagyon örülök, hogy így megszaporodott a topiklakók száma.
Minden kismamának és anyukának utólag is Boldog Újévet kívánok.

Ági,
csudaszép nagyfiú lett Danimanó. Kép
Már tudjátok a kistesó nemét, vagy mostmár a nagy napig titok marad?

Pirus,
milyen gyorsan elszaladt az idő, már nagyon a finishben vagy. Drukkolok neked! Kép

Saara,
nekünk a dokinéni azt tanácsolta, hogy ne bántsuk a fütyeszt, szerinte ez csak egy régi berögződés, hogy hátra kellene húzni.

Shine,
ritkán írsz, de remélem azért olvasgatod a topikot. A táblában már te is nagyon elől szerepelsz, Kép drukkolok neked. Azért ha ráérnél, igazán rakhatnál fel képet Ádiról.

Rólunk röviden annyit, hogy Beni már másfél éves is elmúlt, eleven, és örökmozgó. Fél percre nem tud leülni, egész nap jön és megy, én pedig utána...
Még nem szeretném elkiabálni, de úgy néz ki, hogy fél év próbálkozás után, a gólya végre megkönyörült rajtam.... Kép Csütörtökön megyek dokihoz...
Végül egy nagyon amatőr kérdés, nézzétek el, nincs rutinom, hiszen csak egy gyermekem van. Kép
A terhességet a fogantatástól, vagy a beágyazódástól számítjuk?

Puszi,
Gabi
k_gabi
 
 


Vanilia: Engem is érdekelne a szüléstörténeted Kép

Ági: Én megyek kedden a felkészítőre.

k_Gabi: De rég hallottam Rólad, olyan jó, hogy jelentkeztél Kép És hát gratulálok a Kisbabához KépKépKép Beninek pedig boldog névnapot!

Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!

Olyan jó volt végig olvasgatni Titeket az ünnepek alatt! Nem tűntem ám el, csak nem akartam othon fogyasztanai (illetve kövéríteni) a telefonszámlát. Szóval,

igen, Gabek, Lilló, Ági megyek én is jövő héten a felkészítőre, találkozhatunk. Gabekkal már ismerjük egymást, könnyű dolgunk lesz!

Nagy hírem, hogy közben nekem is elkezdett rugdosni őkelme, valahol Gabek és Indigo első jelzései között. Igazán nagyzsreű érzés. Az elején kicsit bizonytalan voltam, hogy ez már az-e, de aztán eléggé nyilvánvalóvá vált. Most vagyunk félidősek!!!

Sara, ez a huvelyosszevarras (vagy egyaltalan mit varrnak???) nekem is uj! Meg ha intimornazom, akkor is muszaj ezt?.....

Hasonlo kerdes: valahol olvastam, hogy "betapintas". Ez mit jelent egesz pontosan? szules utan belednyulnak konyekig, hogy megnezzek, minden kijott-e? Vagy ez csak csaszaros mamanal van, aki a masodikat termeszetesen szuli, es a heget elllenorzik? Nem tudom hol olvastam, de eleg remisztoen hangzott. Most nezem csak, hogy lehagytam az ekezeteket - bocs.)

K_Gabi! A terhességet ( a 40 hetet) az utolso verzesed elso napjatol szamitjak... az elso ket het az kamu! :-)

Melczer dokiról annyit, hogy kollegám felesége szült nála, és áradozott róla - már a kollegám (harmadik gyereke született most, mind a három apás szülés volt, és ez a haramdik minőségileg jobb volt, azt mondja. Az első kettőt másik kórházban másik dokinál szülte.)

Na, megyek, mert velem lesz tele a fórum!
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Gabi!
A terhességet az utolsó menstruációtól számolják!
Elég furcsa, ugyanis még meg sem történt a fogantatás, máris 2 hetes a magzat, de tutira így van!
Saara!
2 fiam van. Nekem azt mondták annak idején, hogy próbáljam húzogatni 6 hónapos kortól.Én próbálgattam szorgalmasan, nem sok sikerrel.1 éves korukban sem volt tökéletes, ezért felszakították nekik helyi érzéstelenítővel! Nem kívánom senkinek! Ma már lehet kérni altatásban is, úgy tudom!
3 éves korig biztos, hogy nem szabad várni! Szerintem nekem is előbb kellett volna kezdeni, mint 6 hónap!
Anikó
virÁg
 
 


SziasztokKép

Látom kezdünk felébredni igy a sok buli utánKépKép

SaraKép
Mint aktiv fius anyuka: nekem a dokinénim azt mondta nem kell piszkálni, főleg nem huzogatni. Nálunk egészséges rendelésen szokta néha néha megnézni és az bőven elég volt neki. A legújabb állaspont szerint nem szabad 3 éves korig piszkálni.
Amikor Dani ugy másfél éves volt, akkor egyszer jól rámijesztett a drága mert valami sárgás vacak volt körbe a fitymájánál, de mint kiderült ez egy tök természetes folyamat náluk. Egy idő után beindul nekik egy mirigy termelés, ami ha szépen el kezd elválni a fityma a makktól akkor szabadra kerül és kiürül, és ez a fontos hogy kiürüljön, de nekünk nem kell piszkálni, megy az magától isKép
Ami még fontos hogy kaki után a lehető leggyorsabban tegyük tisztába őkelmét, mert sajnos náluk hamarabb begyulladhat a fütyi. MEgfázáskor is azt kell nézni, hogy nem tul piros e a fityma vége és nem fáj e a babónak ha hozzáérsz, ha semmi baj nincs az jó, mert akkor nem fertőzödött fel a vese felé.

K-GabiKép
Jajj de jó hogy irtál te isKép kis hamis, olvasunk olvasunk irni meg nukuKépKép (bagoly mondja verébnek, én is vagyok igy vele)
Ez tök izgi, drukkolol hogy gólya néni rendesen rakjon ám fészket nálatok is, kell a tesó a gézenguzoknak. Az utcsó menzesz számit a dokinak, abból számolja a szülés várható időpontját: a dátumhoz hozzá ad egy hetet, elvesz belőle három hónapot és megdobja egy évvelKépKépKép Viszont ha tul nagyok a menzeszek közötti eltelő napok (nekem spec 50 volt kettő között) akkor van hogy az uhá alapján korrigálhatja az időpontotKép

RitaKép
Ez a betapintásos dolog, ha emlékeim nem csalnak a császáros mamiknál fordul elő legtöbbször, akik másodjára simán szülnek esetleg, ezzel ellenőrzik a varrat állapotát. Esetlegesen a természetes uton szülőknél ha nem akar távozni a placenta akkor van hogy csinálnak egy egészségügyit, de ez hála elég ritka...

Lilló, Gabek, Rita akkor ha minden simán megy nálam kedden talizhatunk, engem nem lesz nehéz eltéveszteni, betolat egy elefántbébi, szőke hosszú hajjal, akiből elsőre inkább azt nézik ki hogy dagi, mint sem hogy terhesKépKépKép

PirusKép
Mennek a drukkok ezerrel, várjuk majd a jó hirt is ám ugyanigyKép

Tényleg Shine nagyon nagyn eltüntél, mi van veletek, ugye minden rendben van nálatok is?

puszi
Ági
30+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok !
Ha valaki ismeri Dr. Ács Nándort kérem írja meg , hogy mi a tapasztalata róla .

köszi
aranyvirag34
 
 


AranyvirágKép

Joe már irt neked, de tudom javasolni a táblázatunkat, ha visszanézed ott láthatod kinek a dokija ő. Tőlük kaphatsz bővebb infot is. Meg érdemes a babanet keresőjét használva rákeresni a doki nevére és igy kapsz hozzászólásokat, ahol ő is szerepel.

IndigoKép
Kijavitanád a táblicskuban a vénséges vén koromat 39 re, sajna ugye nem rég vénebb lettem egy évvelKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok

Szeretnék először is mindenkinek BUÉK-ot kívánni.
Remélem a kismamik jól bírják ezt a fránya időjárást.
Velünk minden rendben már elmúltunk fél évesek. Imádnivaló babó. Dehát biztos elfogult anyuka vagyok.

Nagyon kiváncsi vagyok hogy mi újság azokkal az anyukákkal akikkel együtt voltam állapotos.
Recece, Mea, Akinorev, Titti, Szilvi és a többiek merre jártok?????

Piroska

Nagyon drukkolok neked hogy szép sima szülésed legyen.
A többieknek is jó pocakosodást kívánok.

Lini

Kép
lini
 
 


Ági: Ez aztán szép kis jellemzés Magadról... Kép Szerintem meg fogjuk ismerni egymást. Gabi és Rita már ismerik egymást, majd csapódunk.
Ti maradtok tornára? Én úgy döntöttem, hogy megnézem milyen, át is tettem a jógát egy másik napra.

Rita: Gratulálok a Babamozgáshoz! KépKép

Voltam ma védőnőnél, és nagyon megdícsért, mert mindössze 1 kg jött rám egy hónap alatt... Azt persze nem tudja, hogy volt az több is, csak amikor elkezdett jönni az előtejem két ünnep között annyit hánytam, hogy simán fogytam 2 kg-ot.

Mint leendő fiús anyuka hadd kérdezzek rá, jól értem, hogy mostmár az a trend, hogy nem húzzuk vissza a bőrt a kukin még fürdetésnél sem? Mert nekem olyan emlékeim vannak még az unokaöcsém fürdetéséről a 80-as évekből, hogy mindig anyukámnak kellett menni fürdetni, pont a fütyibőr visszahúzás miatt, mert az anyja nem merte. Vagy ez csak a tisztábatevésre vonatkozik?

lilló
 
 


Szia Muter (Annamari)!
Most olvastam a tavasszal veled történteket!Nagyon sajnálom!
Képzeld, kísértetiesen hasonló cipőben jártunk!
35 éves vagyok, 16 éve folyamatosan jártam a II.Női Klinikára a legnagyobb bizalommal, mindkét fiamat ott szültem.2 éve kiderült, hogy myomám van.Az orvosom, akit a mai napig tisztelek és becsülök (Dr.Melczer)befektetett, hogy műtéti úton kivegye.
Persze szokás szerint előtte bemutatóra kellett mennem, ahol legalább 7-8 ember csodálkozott a kitárulkozott testem felett kb. fél órán keresztül.Pajor prof. annyit kérdezett tőlem, tervezünk-e még gyereket?
Rávágtam,hogy nem, de hát ki tudta, miért kérdezi.Aztán kiküldtek a vizsgálóból.Az orvosomtól tudtam meg, hogy a prof.lefújta a műtétet, csak szövettant engedélyezett.
Másnap közölte velem az orvosom, ha megvan a szövettan eredmény,ismét bemutatóra kell menni.De akkor már csak az lesz a kérdés, hogy felülről vagy alulról vegyük ki a méhem!!!Hiszen a prof. azért kérdezte a gyerekprojektet! Pafffff!
Gondolhatod a kétségbeesést!Megvártam a szövettan eredményét(kb. 3 kemény hét volt).Majd nagy könyörgés árán ideadták a fénymásolatot, amivel el tudtam menni a János kórházba.
Nem hiszitek el, de ott hülyének néztek, mikor elmeséltem, hogy ki akarják venni a méhem, azért menekültem el.Felhábotítónak tartották, hogy egy 33 éves nőnek miért kell kivenni a méhét?Teljesen mindegy, hogy akar-e még szülni!!Ott kivették a myomát, minden rendben volt.A szövettan teljesen jóindulatú myomát mutatott.Azóta eltelt 2,5 év, nem újult ki, makk egészséges vagyok.
Persze a szívem majd megszakadt, mikor ott kellett hagynom a II. Női Klinikát,hisz a dokimmal soha semmi bajom nem volt! De hát a bürokrácia!Tehettem volna mást? Azóta is rengeteget gyötrődöm, miért van ez? A klinikán miért gondolták másképp? Nagyon hiányzik a "régi " dokim, de most már itt kell maradnom!
Nincs semmi bajom az új helyen, de hát a 16 év azért nem mindegy!
Te kit választottál a János kórházban?
Azóta rendben vagy?
Anikó
virÁg
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?