Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép

Kép

Kép
sajtine

No akkor először Livinek egy 7 hetes mosolygós:
Kép

Aztán az ujjszopós Kép:
Kép

És 7 hetesen 4,695kg-ok vagyunk ám! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Beni, Te kétszer akkora vagy, mint én!!! Én 4,5 hósan vagyok 5,3!

Utoljára 8 napos koromban szoptam az ujjam:
Kép
Itt még a kiütéseim is magvannak.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép Havazós szép napot mindenkinek!

Picit el vagyok kenődve, mert Németországból itt a barátnőm, ma megy haza és a hülye hó miatt nem tudott eljönni hozzánk. Kép
És igaz, hogy imádom a havat, de így a szobából nézve nem is olyan élvezetes. Kép
Na mindegy. 1re és 5re is várok még barátokat, valaki hátha idetalál. Kép

Livi,
azért növök ilyen nagyra, hogy majd meg tudjalak védeni a játszón, ha mondjuk elveszi valaki a lapátodat, vagy a szitát!!! Kép
De Te meg sokkal ügyibb voltál az ujjszopival, nekem ez csak tegnap este sikerült először! Kép

Többiek, teljesen be vagytok havazva? Jucus, Ti laktok hegyen, nem?

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek!
Nekem van egy litsám az ehető sé nem ehető élelmiszerekről. Amire írtam múltkor mailt arra mehet?
Ines
ini

Ines,
igen, nagyon nagyon köszi!!!!!

Kép
----------------
B&M
bubek

Egyébként pedig mindenkinek köszi a tippeket, kipróbálom a dolgokat. Kép

Sajtine, elfelejtettem írni, hogy remélem Zsófinak megfelelő lovag lesz Marcus! KépKép
Olyan hosszú hátul a haja, hogy akár copfozhatnánk is. KépKép De ha Zsófinak nem tetszik, akkor majd levágjuk rövidre.Kép Szép barna a szeme, és úgy rá csodálkozik a világra, hogy csak úgy dolgoznak az agytekervények néha....Kép Nagyon okos kisfiú lesz, ezt anya már látja. Kép
Szóval Zsófi szépségét majd biztosan Marci baba is értékeli! KépKépKépKép

Mindenkinek nagyon boldog, sok-sok szeretetben és egészségben gazdag új esztendőt kíván a Kocsis család!

Apa Marcussal, meg én is (én azért nem vagyok a képen, mert engem már láttatok! Kép)
Kép

Szerintem tök finom a kezem (fityisszel együtt)!Kép
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
Ákosnak is ilyen focista frizkója volt.Kép

Boldog, sikeres, egészségben, szeretetben töltött új esztendőt kívánunk mi is mindenkinek!
Kép

A másik Kocsis család
Kép

KépKép
connie

Mi is csatlakozunk és boldog, békés új évet, kívánjuk, hogy mindenkinek olyan legyen, amilyet szeretne!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a fülbevalós témához!Még gondolkozunk,hogy mi legyen,hiszen még fülbevalónk sincs!

Ilba:

Ne szomorkodj,hiszen egy nagyon klassz kispasival töltöd majd a szilvesztert!A barátok pedig majd megtalálnak.Nekem is két barátnőm mondta le a mai programot!Úgy látszik megijedtek a hótól!

Tegnap vettünk egy csomó kaját,úgyhogy behúzodunk a tévé elé,van egypár dvd filmünk és várjuk az éjfélt!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!!!KépKépKépKép

Kép

Kép
novum

Sziasztok!

Először is köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket, aranyosak vagytok!
Nem vesztünk el, csak elutaztunk haza a szüleinkhez az ünnepekre, tegnap jöttünk haza. Bár azt hittem sose érünk haza abban a cudar időben, de itt vagyunkKép

Bubek!

Gratulálok Marcihoz, nagyon ügyesen vettétek az akadályokat, és gyönyörű a kisfiatok!!!
Teszek fel ide egy "kis" rövid listát a szptatás alatt ajánlott és nem ajánlott élelmiszerekről. Ezt még régen kaptam, és elmentettem magamnak, hátha egyszer jól jönKép

Szoptatós anyáknak NEM ajánlott élelmiszerek
Pékáruk

friss kenyér, teljes kiörlésű lisztből sütött kenyér, leveles, v. hajtogatott tésztából sütött pékáru, fánk

Lisztes termékek, burgonya
nincs különösebb korlátozás, de az erősen pirított burgonya,az olajban sült burgonyfánk v. krokett, a hasábburgonya, a tócsni, a majonézes krumplisaláta nem ajánlott

Húsok, felvágottak
sertéshús, bárányhús, zsíros ill. sült marhahúsfüstölt és pácolt húsok, füstölt sonka, szárazkolbász, sültkolbász

Édességek
csokoládé, bonbon, marcipán, nugát, fagylalt, jégkrém

tej, tejtermékek
tejszín, kávétejszín, zsíros sajtok (Pannónia, márványsajtok, Camembert)

Szárnyasok, vadhús
kacsa, liba, gyöngytyúk, vaddisznó

Halak
sült ill, füstölt halak (angolna, makréla füstölt hering,lazac, ponty, szardínia)

Zsírok
sertészsír, szalonna kókuszzsír, olvasztott vaj majonéz, bármilyen újra melegített zsiradék, kakaóvaj, mogyoróvaj

Tojásfélék
keménytojás, tükörtojás, szalonnás rántotta, majonézes tojássaláta

Levesek
minden nagyon forró és zsíros leves, pl.. Gulyás, ökörfarok leves, korhelyleves

Fűszerek, ízesítők
fokhagyma, vöröshagyma, torma, ecet, mustár, fahéj, vanília

Zöldségek, gyümölcsök
éretlen, vagy aszalt gyümölcs, szilva, ribizli. Egres, szőlő, minden csonthéjas (mogyoró, dió, stb…. Minden káposztaféle, hüvelyesek, paprika, retek, savanyú káposzta

Italok
tilos mindenféle alkohol!! Nem ajánlott az erős feketekávé, a jéghideg italok, a nagyon szénsavas italok, erős fekete tea

Szoptatós anyáknak ajánlott élelmiszerek

szikkadt kenyér, abonett, más ropogós kekszkenyér toast kenyér, nem zsíros(háztartási) keksz piskóta

árpa,zabpehely búzadara száraztészta, tápióka, főttburgonya, burgonypüré

sovány marha, borjú sertés szűzpecsenye párolva, főzve grillezve, más zsírszegény eljárással elkészítve

barnacukor, gyümölcscukor, szőlőcukor, méz, lekvár, édesítőszer, puding

teljes tej, sovány tej alud tej túró iró, sovány sajt

csirke,(bőre nélkül) galamb

pisztráng, keszeg, sügér, compó, nyelvhal, tőkehal, csuka, lepényhal, fogas, süllő rombuszhal, de csak párolva, főzve

vaj, margarin többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj

lágytojás, buggyantott tojás, rántotta, tojáskocsonya (levesbetét)

lezsírozott húsleves zöldségleves, rizsből, v. más gabonából készült nyáklevesek

óvatosan sózzunk borsozzunk, helyette inkább bazsalikommal curryvel turbolyával, köménnyel, majorannával, petrezselyemmel, szegfűszeggel, édesnemes paprikával ízesítsünk

a máik oszlopban felsoroltak kivételével minden friss vagy fagyasztott zöldség és gyümölcs fogyasztható

feketeávéból csak "gyomorbarát" enyhébb fajták enyhe teák, gyógyteák, zöldség, gyümölcslevek, tejes turmixok, ásányvíz enyhe szénsavtartalommal

Remélem segít!

Lányok!

Nagyon klasszak a karácsonyos képeitek! Irigykedek, hogy Ti már gyerkőccel karácsonyoztok, na de húsvétra már mi is hárman leszünkKép

Mindenkinek nagyon-nagyon boldog újévet kívánok!!!

Évi

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek, és sok új babát a topikba jövőre!!!!!!!

Kép

(Egy kicsit parázok az éjféli petárdaözöntől, nehogy Livi infarktust kapjon.)

Ma debütál a répás krumplifőzelék. Már ezeket esszük: alma, banán, répa, sütőtök, krumpli és ezek keveréke. Zöldborsót holnap (azaz 1 év múlvaKép)próbáljuk, remélem nem puffaszt.
Képzeljétek, tegnap minden előzmény nélkül kezdett el hangosan nevetgélni Lívia. Eddig csak akkor csinált ilyet, ha csikiztük vagy repültünk meg ilyenek. Tegnap meg ült a pihizőben és rákezdett. Meg kell zabálni!

Benike!!!!
Kép
Livi

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Livi!

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Nemcsak a répás krumpli debütált, hanem Apuka is:

Kép
Kép
Kép
Utána:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek,
Ezt a listát én is ismerem, de mielőtt frászt kapsz tőle: ez erős túlzás, igazából csak azokkal kell vigyázni, amiket korábban írtunk (tejtermék, tojás, száraz hüvelyesek, k-betűsök, szénsavas italok). A szoptatós teák is okozhatnak hasfájást. Egyébként fentieket is el lehet kezdeni próbálgatni a 3. hónap után újra, én már eszek mindent, babgulyást, káposztát is, szénsavasat is iszok olyan 6 hónapos kora óta, és semmi baja.
Itt: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap3 van egy csomó érdekesség a szoptató anyuka életmódjáról, főleg a végefelé.
Ebből a listából a tiltott kaják nagy része hízlal, azért nem ajánlott, gondolom. De pl. a szénhidrátokkal vigyázni kell, azokból kell egy bizonyos mennyiség a tejtermeléshez, tehát nem lehet csak sovány húson meg salátán élni. És a vörös húsok is fontosak a vas miatt.

Gabuska,
A petárdáktól mi is tartunk. A trombitálás mellett remekül aludt ma délelőtt.Kép

KépKép
connie

Bubek,
Marci nagyon édi-bébi! Kép

Évi,
hogy vagy? Ez a legjobb, Karácsonykor nagy pocakkal, nem kell visszafognia magát az embernek az evéssel. Kép

Gabi,
Répás krumpli + Apuci= jeles (ahogy legalábbis Livit elnézi az ember) és az utolsó szerint már megint mit kevertél szegénykének a kajcsiba? Szilveszter miatt most pezsgő van a soron? Kép

Ezt most találtam, tök ari Kép:
http://www.icq.com/friendship/pages/browse_page_16961.php

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok Csajok,

Bocs a hallgatásért, de Karácsony óta nem nagyon van időm netezni. Férjem szabin van, úgyhogy el vagyok vele foglalvaKép Tegnap újra lejöttünk Szegedre, mert itt szilveszterezünk. Majd jövőreKép rakok fel képeket és igérem, rendszeresebben jelentkezem. Még vuissza is kellene olvasnom a dolgokat.
Tücsökmami,
Olvastam a szüléstörténetedet. Sajnálom, hogy így sült el, de nekem is az volt a gondom, hogy a cswecsemősöket állandóan hajtani kellett, hogy segítsenek. nagyon szép a kisfiad, jó egészséget kívánok.

mindenkinek boldog új évet!
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Hát, eddig nálunk sincs gond a petárdákkal, napi 4-5 durran el, de éjfélkor lehet, hogy elszabadul a pokol. Azt találtuk ki, hogy fél 12-kor beköltözünk az étkezőbe (rendes szobának használjuk), azon nincs ablak, beteszünk valami jó kis zenét, Tankcsapdát mondjuk, az biztos elnyomja a kinti zajokat. Meg Livi is szereti, a dokinéni tanácsára rock zenét kellett hallagatnom anno, mert farfekvéses volt a drága. Általában a Tcsapda vagy a Hooligans szólt, meg is fordult szépen!Kép

Isten lássa lelkem, semmit nem tettem a hamiba, Apuka varázsa... Ráadásul nekem eddig mindig kajás volt még a lábujjam is, a gyerekről nem is beszélve, most meg! Sehol egy maszat, az előke olyan, tiszta mint a frissen hullott hó. Szóval ez az én uram tud valamit.
Megnéztem az oldalt, tényleg tök ari!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Orsi!

Puszi Benedek úrfinak!

BÚÉK!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Újra én.

Szorsi!
Aranyos vagy hogy sajnálkozol, de az igazság,hogy napról napra felejtem a rossz élményeket, mintha nagyon régen történt volna, és a szülés is valahogy egyre szebbnek tűnik.

Most mindenkitől kérem a segítséget!
Gergő babám egy igazi kis szörnyeteg :-)) Nagyon keveset alszik, szopi után 1-1,5 óra aktív ébrenlét, amiben sajnos sok nyöszörgés is van a hasfájás miatt. Sokszor majd megszakad a szívem úgy sajnálom. Utána mire elalszik már ébred is fel mert éhes. Két ciciből szopiztatom, próbálnám 10-10 percet, de nem sikerül mert 5-6 percig mint az őrült kajál, aztán bealszik, és nemsokára ébreszti a hasfájás.

Segítsetek, ti mit csinálnátok, nektek mi a tapasztalatotok. Már nagyon fáradtak vagyunk
Vendég

Idill a játszószőnyegen:

Kép
Kép

Gyakorolták az ülést Apával, de mindig állás lett a vége
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,

Miért rakod át a másik melledre? Mire jönne a jó zsíros étek, átakod, így csak az itókát kapja meg. Lehet, hogy azért sír. Próbáld meg, hogy csak egy ciciből és ha teljesen kiürítette, akkor rakd át max. szerintem még pici ahhoz, hogy ne legyen neki elég.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Livi,
én is aktívan töltöm ám az év utolsó délutánját Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szorsi,
bulizni is mentek? Nagyszülők vigyáznak Benire? És hogy van a kis névrokon? Már rá se ismernénk, olyan rég láttunk róla fotót!!!

Gabi,
szóval Tankcsapda. Szegény gyerek. Nálunk most Halász Judit a menő, előkerültek az én régi kaziaim, amit rongyosra hallgattam és az új CD-t pedig megkapta Beni Karira. Nagyon szeretem. Jövőre már elviszem a koncertre is szerintem. Tervek szerint a kis barátnéval!!! Kép
Livi ilyen jól áll már??!! Nem hiszem el. Hát lassan szaladhattok utána!!! Kép Kép Kép Azért előbb majd még ücsörögni és mászni fog. Gondolom. Kép
Már le sem írom, hogy a mesekönyv és a sárga fürdőkacsa itt csücsül Beni polcán is. Kép Kép Kép

Tücsökmami,
Gergőt megbüfizteted mikor bealszik? Lehet, hogy az a baj, hogy túl mohó és nyeli a levegőt is. És az is igaz, amit Szorsi írt.
Mindenesetre sok sikert a szopihoz és nyugodtabb, hasfájásmentes új évet nektek!!!

No, most megyek, alszik a legény, van időm a vacsit előkészíteni. Semmi cifra nem lesz, virsli, baconnel, hagymával töltve és sajttal átgöngyölve. Nyami, én imádom.
Többiek, ti mit csináltok? És mit esztek?
Ja, és a férjemnek csak éjfél után kell bemennie, úgyhogy addig 3an leszünk, utána meg alszunk Benivel. Ma is majdnem 6ig aludt a drágám! Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ha ilyen Beni aktívan, akkor milyen fáradtan? Kép Nagyon szép vagy vej!!!!!!

Ilba, nézted tegnap a kézigálát? Szerintem tök jó volt.
Júniusban lesz Depeche Mode koncert, férjem már megvette a jegyét, remélem én is el tudok majd vele menni. Nagyszülő van bőven Kép, csak ahhoz oda kell vinni a csemetét, mert nálunk nincs vendégalvós lehetőség, és nem tudom, hogy 1 évesen lesz-e még Livinek a nyavajája, mert ha igen, nem alhat máshol, mert akkor én szétidegeskedem magam. Ha minden a tervek szerint alakul, január végén már elfelejtjük a tápszert és csak főzeléket meg gyümölcsöt eszünk és teát meg babatejet iszunk.

Beni, még nem is láttad a cicámat, most megmutatom neked. Ja, és mellesleg Anya is ott van:
Kép
Sajnos még ennél közelebb nem jöhet hozzám, pedig majd megveszek, ha meglátom.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Látom, közben jött még egy üzi. Halász Juditot én is szerettem, remélem Livi is szeretni fogja. Meg a Paffot. Még ma is elsírom magam, ha hallom. De az egész 100 Folk Celsius-os gyereklemez nagyon jó.
Az állás azért még nagyon bizonytalan, a kép csalóka. De szeret próbálkozni. Ahogy Apja visszaengedi, már emeli is a fejét, hogy még.
Tök jó, hogy a Férjed otthon lehet!
Mesekönyv, fürdőkacsa? Hö.
Tényleg, mi a helyzet, végülis megjött, vagy csak "poén" volt?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Halihó Mindenkinek!

Köszönöm szépen a névnapi köszöntőket!
Nem volt időm karácsonykor írni, mert 4 napig jöttek a vendégek, aztán mi mentünk, szóval igencsak kimerítően teltek az ünnepek, de most még megtehettük. Jövőre már nehezebb lesz Petrával együtt.
Most is már itt vannak a vendégek, így csak tényleg egy röpke pillanatra tudtam benézni, de ez pont elég arra, hogy Boldog Új Évet Kívánjak mindenkinek!!!

Üdv: Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Na, vacsi előkészítve, már csak sütőbe kell rakni.

Tegnap délután itt voltak a volt osztálytársak Beni nézőbe (Andrással egy osztályba jártunk) és közben ment a gála, de nem sok mindent láttam belőle. Mindegy, jót dumcsiztunk. Kép

Jaj, én is úgy mennék már bulizni, koncertre. Pedig olyan sokszor, gyakran nem jártunk ám, csak hát hiányzik a nyüzsi. Utoljára Neotonon voltam, de nyugiban voltam a lehetőségekhez képest, mert 4 hónapos terhes voltam és a méhlepény még rossz helyen volt megtapadva, veszélyeztetett terhes voltam.

Imádom a főzelékeket! Szerintem Livinek is be fog jönni és akkor már jól is lesz teljesen, nem?

Na, valami, ami nekünk nem volt, nincs és nem is lesz. Kép A cica. Nagyon szép a Tiétek, de sajna a férjem allergiás rá és őszintén a kutyusok nekem is jobban bejönnek. Persze ebbe a lakásba kutya se kell. Kép
Anyunak és Húgomnak van egy cicája, Mancika, mikor ott vagyunk, András mindig tüsszög. És Apuéknak is van egy cicájuk, Maffia. Anyósomék meg kertes házban laknak, van egy német juhászuk, Jackie. Szóval vannak azért állatok a családban.

OK, mehetünk majd 100 Folk Celsiusra is! Kép

Igen, csak poén volt a két foltocska, gondolom csak emlékeztetni akart, hogy ilyen is van ám, el ne felejtsem! Kép Ígérem, megjegyzem, nem felejtem, de egy darabig elkerülhetne. Kistesó még várhat. Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Azért a macska tárgyában sem ússzuk meg egyezés nélkül, a gyerekkori cicáim egyikét szintén Maffiának hívták! Egyébként én is inkább kutyás vagyok, de a lakótelepre inkább nem. Méretes ebeket szeretem, úgyhogy a szobakutya szóba sem jöhetett.
Látod, mondtam én, hogy nem fog megjönni!Kép

Eddig egész jól bírja gyerekecske a lenti utcabált!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Az a jó a lakótelepen, hogy olyan szép éjfélkor. A durrogtatásokat mondjuk amúgy utálom, de a tűzijátékok szépek. Csak meg ne ijedjenek az állatok és a babák.
Itt tök nyugi van, de ma elsétáltam én is a lakótelepig, hát spuriztam is vissza, mert az idióta gyerekek a járókelőkre dobálták a petárdát. Hol vannak ilyenkor a rendőrök???

Kép
Kép
Kép
ilba

Mindenkinek köszi a tanácsokat ki fogom próbálni. Majd beszámolok, ha addig is nem eszem össze a fáradságtól. Hogy lesz ebből január végén szigorlat két tantárgyból + még egy szimpla szóbeli vizsga? Felejtsem el, igaz?

MINDENKINEK EGY NAGY BUÉK!
Vendég

Tücsökmami,
küldjél adatokat a táblázathoz!!!
Mit tanulsz?

Na mégegyszer mindenkinek minden jót a jövő évre!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon-nagyon boldog Új Évet kívánunk!!! KépKépKép

Megyek, mert Andris nyűgös.

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok Istvános Mamák és babák, Tücsökmami!

Mindenkinek gratulálok a babákhoz. Minden baba eszméletlenül aranyos. Gratulálok hozzájuk! Legyen sok örömötök Bennük. Kép

Tücsökmami!

Remélem jól vagytok, és a "kezdeti" fáradtságon kívül kezdetek összeszokni. Kép Remélem Te is jól vagy, rendbejöttél, és Gergő is jól van. PUSZI!!!

Engedjétek meg, hogy én is csatlakozzak a jókívánságokhoz ezzel a kis szösszenettel:

"Megcélozni a legszebb álmot, komolyan venni a világot, mindig szeretni és remélni, így érdemes a Földön élni! Kívánok minden szépet, és csodás 2006-os évet!"

Kép

Szeretettel: Simon Ági
bumpy

Én vagyok idén az első!!! Kép
Kép
Beni ugyanis úgy gondolta, hogy illik
korán kezdeni az új évet és egy fél órája gagyarászik az ágyban, már kétszer szopizott keveset, persze, mert nem éhes, ki vannak pattanva a szemei, de én mégis arra várok, hogy talán elalszik. Kép
Persze mindjárt bemegyek és ha elég csendben szórakoztatja magát, akkor én fogok elaludni ...
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Tegnap már nem néztem be délután, nagy izgalmak voltak, ugyanis Ákos leesett az ágyról.Kép Mindig a nagyágyban alszik napközben, és mert hátról hasra még nem tudott megfordulni, nyugodtan ott hagyhattuk. Hát tegnap sikerült, már csak a sírásra mentünk be.Kép Szerencsére nem lett semmi baja. Férjem meg most szereli szét az ágykeretet, kiszedjük a lábakat, és egy emelettel lentebb tesszük. Éjjel meg székekkel voltunk körbebarikádozva.Kép

Az esés után kimentünk szilveszteri tömegjeleneteket nézni a Váci utcára, meg egy kicsit sétáltunk a csendesebb részeken. Este meg a szokásos vacsi, fürdetés, fektetés stb. Próbáltunk nézni tévét, de nem volt semmi jó. Végül fél kettőkor már aludtunk is.Kép

Ilba, Gabuska,
nagyon aranyosak az új képek.Kép

Itt a lakótelepen ostromállapot alakult ki éjflkor, lövések, ágyudörgés, lőporfüst, de Ákos aludt, mint a bunda.

Tücsökmai,
két mellből úgy kell szoptatni, ahogy Szorsi írta, csak akkor kell áttenni, ha kiürítette az elsőt (ha megnyomod, nem jön belőle tej). Ilyenkor egy szopi még egy mellen is eltarthat 45-60 percet is akár, mert még nem annyira hatékonyak, nincs időkorlát, addig lehet hagyni szopizni, amíg akar (el nem engedi a mellett). Így megkapja a zsíros, tápláló hátsó tejet is, és akkor nem lesz éhes.
Ha 5-6 perc után hajlamos belealudni, akkor finoman piszkálgasd az állát, fülét, nyakát, nóziját - ami bejön, hogy ébren tartsd. Ákosnak mindig a nóziját piszkáltam, ő arra maradt ébren.
Idővel aztán egyre gyorsabban és hatékonyabban fog szopizni Gergő is.

Mit tanulsz?

Mennem kell, nyügi van.Kép

KépKép
connie

csak szeretnék tanulni :-)
pszichológia, vezetésmódszertan, közgáz
mindenkinek köszi a tanácsot, csak az a baj, hogy 5-6 perc alatt megeszik 90 g-ot is, az normális? sokszor szopi közben is sír, csak úgy húzza fel a lábait, ahogy csikarja..... gondolom én.
adatok jönnek később
Vendég

Sziasztok!

Már egy éve nem jártam itt!
Nálunk is jól telt a szilveszter, beraktunk LGT-t, az elnyomta a kinti murit, mi meg szépen átaludtuk magunkat az új évbe. Fél kilenckor keltett az utód. A tévéműsorok siralmasak voltak, mint mindig. Hol van már a régi szilveszer!!! Parabola, Hofi, Markos-Nádas-Boncz, emlékeztek?

Connie,
tök jó lehetett a szilveszteri séta!Kép Mi még nem mertünk nekivágni, majd jövőre.
Hát igen, az ágyról leesésen minden lurkó átesik előbb-utóbb. Nagyon megijedt Ákos?

Tücsökmami,
remélem hamar megoldódik a szopis probléma, és a tanuláshoz sok erőt kívánok! Én csak ámulok, hogy baba mellett tanul vagy dolgozi valaki. Én képtelen lennék rá.

Bumpy,
Te ki vagy?KépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tücsökmami,
És milyen suli? Valami gazdaságinak hangzik.Kép

Igen, ilyenkor elindítja a bélmozgást a szopi. Próbáld ki, hogy 5 perc szopi után büfiztesd meg, arra fel is ébred, és kevesebb levegőt nyel. Nekünk ez jött be, és az infacol.
Ételek is okozhatnak hasfájást, elsősorban a tejtermékek, tojás, füstölt dolgok, és a szoptatós teák.
Arra sincs semmi szabály, hogy mennyit egyen, rá lehet bízni a babára, tudja, ő mennyi kell neki, úgyhogy a 90 g is normális.Kép És az is, hogy egy ilyen pici baba egy-másfél óránként eszik, azt elfelejtettem az előbb írni.
Mennyit alszik egyébként és mikor? Éjszakáitok hogy telnek? És hogy altatod? Jól értem, azért nem tud aludni, mert fáj a pocakja?

KépKép
connie

Gabuska,
Hát jobb is, hogy nem vágtatok neki, én nagyon csodálkozom, hogy Ákos nem ijedt meg a hangzavartól. Meg este is, felébredt arra, hogy leejtettünk egy kiskanalat, de a tűzijátékokra nem.

Igen, nagyon megijedt szegénykém. Érdekes módon ébren még minidg nem tud megfordulni, de félálomban ma reggel is előadott egy tripla leszúrt Ritbergert, és elindult négykézláb, alig tudtam elkapni, pedig nem is volt ébren. Sztem tegnap is ez lehetett. Alig tudtuk megvigasztalni, csak a kiskanál jött be, azt imádja rágcsálni.

KépKép
connie

Na sziasztok! Kép

Nekünk is jól telt az este, a TV tényleg katasztrófális volt, nem is tudom, azt hiszik, hogy a 148adszorra levetített filmet még nézi valaki? Kép

Beni 10kor elaludt, férjem koccintás után bement dolgozni én meg aludni. Gondolom mivel Beni egész délután és este kómás volt, úgy gondolta fél6kor, hogy szuper fitt és azóta kínlódunk. Én azzal, hogy el ne aludjak, ő meg nem tud elaludni, illetve kb. 3 percre, aztán felébred és újabb nyügi jön.

Connie,
szegény Ákos, még jó, hogy az ijedségen kívül nem történt semmi.
Én is úgy mentem volna sétálni a városba, de csak ide a környékre jutottunk el. Nem baj, végre tegnap jó idő volt, még a Nap is sütött. Kép
Képzeld Beni pár napja 60-90 között eszik, főleg délelőtt, aztán délután már minden mint korábban, 130-170 között. Mindig megvan a 700 fölötti adagja, tehát ha neki így jó, akkor eszik másfél óránként. Kép

Látom nekem nem jön össze a szunyóka, mindig, mire a gyerek mellé dölök, addigra megint pont felébred. Férjem alszik, szegény 9kor jött meg, így én síugrást nézek, nagyon szeretem.

Kép
Kép
Kép
ilba

Jucus,
Zsófinak boldog 105 hónapos szülinapot! Kép
(Ha jól számoltam)
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Gabuska!

"Bumpy Te ki vagy?" kérdésedre elárulom, hogy a Szent Istvánban vagyok szülésznő tanuló. Aki szeptember végén, vagy annál később szült ott, az látásból ismer. Sajnos 1 pont híján nem vettek fel a SOTE ÁOK-ra, így elmentem a Szentágothaiba szülésznőnek. Na, mindegy, majd próbálom újra.
Folyamatosan olvaslak Benneteket már szeptember óta, és nagyon tetszik.
Ha nem zavarok, akkor továbbra is olvaslak majd Titeket.
Szép napot, és jó babázást mindenkinek!

Szeretettel: Ági
bumpy

Szia Bumpy!
Hű, ez nagyon izgi! Mármint, hogy Te a kórházhoz is tartozol és hozzánk is. Kép Na, érted mit akarok, nem?
És Tücsökmaminál pont a szülőszobán voltál?
Vagy hol lehetett látni? A 3 mp-es viziteknél? Mert ott voltak még nagyon fiatal lányok.
És a többiekre is emlékszel? 7 baba is van szeptember óta. Kép
Gyere sűrűbben nyugodtan, legalábbis szerintem. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Bumpy!
Köszi szépen a bemutatkozót!KépKépKép Irígylem a foglalkozásodat! Nagyon nehéz? Mármint az elméleti része.
Már hogy zavarnál?!Kép És ne csak olvass minket, gyere dumcsizni is!

Ilba,
Benike nyügizik még? Pusssssssssz neki!

Jucus!
Hova bújtál?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Mindenki!

Egy kicsit elmaradtunk, mert sok volt a dolog. Evés, alvás, hafájás, evés, alvás, és így tovább... Lekopogom, már két napja nincs súlyosabb hasfájós tünet. (anya rántotthúst eszikKépKép)

Szóval Tücsökmaminak:
Nálunk is így volt, nekem még büfizni se nagyon akart Marci. Megfogadtam Connie tanácsát, és 5 perc után már büfizünk, de zet is ki kellett tapasztalni, hogy pl. csak ülve tud! Kép A mellkasomon nem is akar, hiába ütögetem a hátát, a popsiját, hiába hintázunk. Szóval nagyon jó hatással van a büfi a hasfájásra. Meg apa is nagyon jól kezeli ezt a dolgot. Nála mindig megvígasztalódik valahogy. Kár hogy vissza kell majd mennie dolgozni. Nem is tudom mi lesz velünk akkor...

Marci is gyorsan kiszopizza a 70-80 grammokat, így könnyebb is a büfi és gyorsabb minden.

A nem alvás sajnos nálunk is megy ám, ha Marci nyűgös. Kép

Próbálj meg akkor aludni amikor ő. Én is ezt csinálom. Ha nem alszol akkor amikor ő is, akkor nagyon kimerülsz. Saját tapasztalat. Megtanultam már, hogy ki kell használni a lehetőségeket az alvásra. Ha csak egy órát akkor is. Pl. hajnalokon mi 4 órát is alszunk ám, és az nagyon nagy dolog.

Hát, nagy fába vágod a fejszét, ha még komolyan tanulni is szeretnél. Én inkánbb elhalasztanám a vizsgákat, mert a baba tényleg egész embert kíván, még akkor is, ha esetleg segítséged van. De ez asszem energia kérdése. Ha fáradt vagy akkor nem javaslom a tanulást Gergő mellett. Akkor sem a tanulásra, sem Gergőre nem tudsz jól koncentrálni. És hát, anyák lettünk! KépKép Ilyenkor úgyis a baba az első, nem igaz?KépKép

Évi, Connie köszi a listát, meg a linket, meg is néztem. Két napja nem iszom tejet, Marcinak el is múltak a kiütései, és tényleg kevesebb a hasfájás. Az infacolt csak úgy be lehet szerezni gyógyszertárban? asszem holnap megkérdezem a védőnőt is erről, de szerintem be fogunk ilyet szerezni.

Nagyon rég nem szilvesztereztünk itthon kettesben a férjemmel, (sőt még tán sohasem, legalábbis kettesben nem) és számomra teljesen az újdonság erejével hatott ez az egy órás petárdázás, meg tüzijátékozás. Nem hittem, hogy ez ilyen. Olyan érzésem volt mintha valami dzsungelháborúba csöppentem volna. Nagyon fura volt...na mindegy, biztos én vagyok naív...

Bumpy, csatlakozom az előttem szólókhoz, és örömmel vesszük a te tapasztalataidat is a kórházban! KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
az infacolt lehet kapni recept nélkül, nyáron 700 forint körül volt.
Én is azt a taktikát akartam alkalmazni az elején, mint Te, de sajnos nap közben nem tudtam/tudok aludni, akármilyen fáradt is vagyok. Szerencsére annyira pörögtem, annyira boldog voltam, hogy meg se kottyant. Amióta meg Livi átalussza az éjszakát (másfél hónapja), azóta fittebb vagyok, mint babátlan koromban.Kép

Marcis képeket akarok!!!!

További jó anyuciskodást, és HÚÉK! Azaz: hasfájásmentes új évet kívánok!!!

Ilba,
a lányom megint kiütötte magát:
Kép

Kicsit eltévedt a cumi:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kis tündérke! Kép
Beni most fent van, az imádott játékait nézi és gagyarászik nekik. Egyébként úgy fél2 körül elaludt(unk) végre és fél5kor keltünk. Kép Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Tücsökmami,
Igaza van Bubeknek, akkor kell aludni, amikor Gergő is. Később jobb lesz ám, de ezek az első hetek jó fárasztóak.

Ilba,
Örülök, hogy tudtatok aludni.Kép

Gabuska,
Livi olyan lelkesen tud aludni.Kép

A spenótfőzelék kevésbé volt sikeres, mint nálatok a répaKép:
Kép

Minket közben eláztatott a felső szomszéd, újra kell festetni az előszobát meg a fürdőszobát vsz., biztosan csak akkor látjuk majd, ha megszáradt teljesen. Még jó, hogy a biztosító fizeti (remélem).

KépKép
connie

Szia Ilba!

Köszönöm a kedves fogadtatást!
Nem, Tücsökmaminál a gyermekágyon voltam, és akkor találkoztunk. Már akkor Õ is ott volt, és sokszor mértem a vérnyomását, és emlékszem rá. Kép Õ is rám, szerencsére. KépLátni láthattatok a viziteknél, és az osztályon egész nap. Te pont 11. 10-én szültél, akkor már nem voltam ott. Kép
A Kh.-ban tartózkodtam Szept. 21. Szept 28. Okt. 5. Okt. 12. Okt. 19. Okt. 26. Nov. 9. Nov. 16. Nov. 23. Nov. 30. Dec. 7. Dec. 14. és Dec. 21. Minden héten csak 1 nap a gyakszi. De szerencsére a 2. félévben 2 gyakszis napunk lesz. Kép
A többiekre így konkrétan nem emlékszem, de van a profilomban rólam 1 kép, nézzetek meg, és aki emlékszik rám, az ordítson, hogy szenilis vagyok. Jó?

Szia Gabuska! Kép

Hát, nehéz az elmélet. Az anatómiai része nagyon nehéz. Kép De túlélem, remélem. 3-án vizsga anatómiából. Tanulok ám 1000-rel. Kép Szorítsatok! Jó?

Bubek!

Köszi, a biztatást.
Te nem a 101/3-on feküdtél a manóddal? Vagy hülye vagyok? A kicsi fiad ismerős, de lehet, hogy rosszul látom.

A kórházzal kapcsolatban nekem csupa pozitív tapasztalatom volt, van. Szeretek ott lenni, "dolgozni". Kép

Az Infacol most 1637Ft. Valóban recept nélkül kapható nagyon jó szer. Itt részletesen olvashatsz róla: http://www.hazipatika.com/drugs/prod?pid=3353

Puszi Minden babának és mamának!
Ági
bumpy

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?