Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok lányok!
Itt vannak az igért képek.Karácsony volt ezerrel nálunk is,de túléltük..:-)
A családunkKép
MamávalKép
Bontogatom az ajándékomatKép

Ilba:
Lehet,hogy az elején jobban jön a tej,ezért minden rendben eleinte,de később már Beninek küzdenie kell a betevő falatért és ezt nem díjazza..:-)
Bár,lehet,hogy teljesen más az ok,ez csak egy ötlet volt.

Kép

Kép
novum

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
Livit egyáltalán nem érdekli a fa. 24-én kábé 5 percig nézegette, azóta viszont tojik rá. Majd jövőre!
Úgytom, a Szilvike korú babák már nem kakilnak napi 4-5-ször. Lívia is 1×, néha kétszer.
Egész héten dolgozik Apátok és 31-én is?! Atyagatya! Én a Dunába ugranék! Még jó, hogy közel laktok, ha jól emlékszem.
Tök jó az új táblázat, már kívülről tudom. Jól látom, hogy a mi dokinénink vezeti a rangsort?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba, köszi, azóta is szopizunk, és Marcusnak láthatólag semmi baja. Beszéltem a dokimmal, holnap megyek hozzá, Marci Apával lesz vagy másfél, két órát (mi lesz itt???!!!KépKép)
egész nap csak 37 volt a hőemelkedésem, de a doki engedte az algópirynt, ha felmegy. köszi mindent mindenkinek. Csak tudnám mitől vagyok lázas....

Kép
----------------
B&M
bubek

Timi nagyon aranyos a családod!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bubek, ti meg ügyik vagytok!
Nem akarlak rémisztgetni, de nem lehet, hogy maradtak bent méhlepénydarabkák és attól vagy lázas? Nem hívod fel a Ruttnert egy ultrahang erejéig? Vagy pont hozzá mész holnap? Először a háziorvosodra gondoltam.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
és 31-én éjjel is, úgyhogy édes kettesben töltöm a Szilvesztert a fiammal. Gondolom alszunk majd.
Igen, közel van az étterem, 5 perc gyalog, lehet, hogy koccintani azért hazaugrik majd.
Ti hármasban lesztek?

Bubek,
gyógyulj meg!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Novum,
én is akartam mondani, hogy szuperek a Te képeid is, milyen nagy már Szilvi!!! Kép
És Fanninak meg nagyon jól áll a Miki-sapi! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi, a Ruttnerhez megyek. Nem tudom, hogy maradt-e bent valami, dehát még ott a szülőszobán "kipucolt" a doki. Nem hiszem, de holnap kiderül.

Örömhír: Marci rekordja 130g!!!!!!. 3050g-mal hoztuk el a kórházból, és ma 3350 g volt fürcsinél! Annyira jó! kezd húsosodni!KépKép Imádom!Kép

Na jó ma már szerintem nem jövök többet, inkább alszunk, amikor lehet.
Pussz mindenkinek, babák ti is aludjatok, és hagyjátok a mamikat is pihenni. KépKép

Majd holnap magírom mi volt a dokinál.

Tücsökmami hová tűntél???!!!

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

Látom jól telt mindenhol a karácsony, nagyon édesek a babák.Kép

Gabuska,
aranyos a bábszínházi sorozat. Na meg a többi is.

Ma jöttünk haza a háromnapos roadshowról a rokonoktól. A mai ónos esőt meg hóvihart kihagytam volna.Kép Egyébként elég jól bírta Ákos, csak az éjszakák voltak vacakok, jön 3-4 foga felül egyszerre, sokszor felébredt, pedig jól lefáradt napközben.

Bubek,
Először is nagyon gratulálok Marcihoz, már nagyon izgultunk, mi van veletek.KépNem semmi szülésed volt - el is bizonytalanodtam, hogy biztos akarok-e EDA-val szülni legközelebb - de nagyon erős vagy, hogy így tudsz visszatekinteni rá.

A láz simán lehet hormonális alapon, nekem a kórház után egy hétig minden délutánra influenzaszerű tüneteim voltak, láz, szédülés, de csak a hormonoktól volt. Algopyrint szedheted nyugodtan, de tényleg csak ha felmegy a lázad.

Kaki: elméletben első hat hétben kellene minden nap kaki, ha eleget eszik a baba, de vannak olyan babák, akik ilyen pici korban is csak 2-3 naponta kakilnak. De a méréseitek alapján nem úgy néz ki, hogy Marci éhezik.KépHa nem zavarja hogy nincs kaki, nem nyűgös, és nem fáj, mikor kakil, akkor sztem nem gond.

Egyébként anyatejes babánál a 10 napig semmi kakitól a napi többszöri kakiig minden normális.Kép Ákos is annyit termelt, alig győztem mosni a ruháit.Kép

Ilba,
Ezt a szopi közbeni "cirkuszt" a mi korosztályos topikunkban minden baba csinálta 2-3 hónaposan, talán a pocakjuk fájt, büfiztetés szopi közben általában használt, de nem mindig. Pontosan nem tudtuk kitalálni mitől volt, és pár hét alatt elmúlt magától.

Tücsökmami,
kíváncsivá tettél.

KépKép
connie

Nézzem csak közelebbről ezt a fát:
Kép

Hé, én ezt nem tudom kibontani:
Kép

Az ünnepi szerelésem:
Kép

KépKép
connie

Connie,
Ákos ünnepi szerkója nagyon tuti!!! Kép Kész nagyfiú! Hisz már ennyi foga akar kibújni!

A szopis cirkusz tényleg rejtély, olvasgattam az LLL-t, írják, hogy a cumitól is lehet ez, hát általában délután szokott picit cumizni, mikor nyűgi, most nem adtam neki oda (nyűgi volt persze Kép) és vagy ezért, vagy nem az utolsó két evésnél minden simán ment. Mindkét cicit szó nélkül elfogadta. Most már szunyókál édesdeden. Kép

Bubek,
130!!?? Beni is ennyiket eszik. Kérünk még képeket a kerekedő Marci babáról!!! Kép

Jó éjt mindenkinek! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok! Ime az én szüléstörténetem:
2005.12.19. hajnali 1/2 2. arra ébredek, hogy elönt a víz. Felkeltem a Petit (már hónapok óta külön szobában alszunk, mert a terhességem jegesmedve horkolással jár, amit a kedves nehezen tolerál) őt kérdezem, hogy vajon ez a magzatvíz-e. Aztán úgy döntünk valószínűleg az. Meglepően nyugodtan elkezdek hajat mosni, pakolászni, kb. 3x újrapakolom a táskákat magamnak a babának. 2-kor elkezdődnek a fájások is, de viselhető. Még megejtünk egy borotválást is, bár tudom, hogy kórházban nem kell, én mégsem akarom, hogy tényleg azt higgyék: egy jegesmedve jött szülni. A fájások már erősebbek és érdekes módon nekem egyáltalán nem menstruációhoz hasonló fájdalomnak tűnik, a legjobb szó rá, hogy a hüvelyem görcsöl. ½ 5-re mire beérünk a kórházba, már elég rendesen kínlódok, a kocsiban egy-egy bukkanónál próbálok lélegezni mélyeket, hogy ne essenek a magyar útviszonyok olyan rosszul  Megérkezünk. Barbi a szülésznő csodálkozik, hogy miért csak most értünk be, de amikor megvizsgál és 4-5 ujjnyira nyitva talál majdnem elsimult méhszájjal, megnyugtat csak de. lesz baba. Csak az alternatív szoba szabad, ennek örülök, annak kevésbé, hogy olyan hideg van majd megfagyok. Petinek el kell mennie 6 óra fele, hogy elintézze a munkahelyén a helyettesítést, én meg ottmaradok egyedül a szobában, Barbi egy fotelban alszik. Nem is bánom egyelőre nincs szükségem senkire, egyedül bírkózom a fájdalommal, mászkálok, leguggolok, négykézlábra ereszkedem, próbálom hogy kényelmesebb. Sehogy. 8 óra fele Peti visszaér, elintézett mindent. Sajnos a fájások nem rendeződnek, Barbi egy infúzióval fenyeget, még kérek haladékot, de aztán nincs mese bekötik az oxitocint. Igazság szerint én már rögtön 3-5 perces fájásokkal indítottam, csak az erőssége hullámzott, de a további tágulásban sajnos nem segített. Az infúzió meghozza a hatását, a fájdalom erősödik, de a tágulás is nehezen halad. 9-10 óra fele megérkezik Boros dr-nő szerinte nagyon jól haladunk, és a szülés megy a maga útján. Az ő önbizalma nagyobb mint az enyém. Itt egy kicsit összefolynak az események, kb 11 körül nagyon elfáradok, megbeszéljük Petivel hogy kérek EDÁ-t. ez egy kicsit erőt ad, bár a dr-nő szeretne lebeszélni (istenem miért is nem hallgattam rá) először egy méhszájlazító injekcióval próbálkozunk, aztán mégiscsak EDA. Jön egy másik doki, megszúrkálja a gerincem, érzem hogy valami nincs rendben, rá is kérdezek, de megnyugtatólag felel, hogy nincs gond. Csak azt nem értem, hogy a fájás miért marad meg a bal oldalamon. És jön egy nagyon nehéz óra, amiben az az érdekes, hogy nem a fájdalomra emlékszem, az nincs bennem, hanem arra hogy furcsa állati ősi hangok szakadnak ki belőlem és nem tudom kontrollálni. Két fájás között elnézést kérek mindenkitől, hogy nem tudom visszatartani a kiabálást. Igazából nem is fáj, inkább valami vadállati erőre lenne szükségem, hogy visszatartsam a kitolást, amit még nem lehet. A fej csak nem akar beilleszkedni. Érdekes módon Barbi háttérbe vonul a drnő végzi a gátmasszázst (ami ha nem szülés lenne, még azt mondanám akár kellemes is lehet .) Bizonyára érzi, hogy félek, és rá jobban szükségem van. Aztán a dr-nő részéről egy nagy sóhajtás, jó akkor mehet a kitolás. Erre már én is megkönnyebbülök és apait anyait beleadok, már nincs hang, csak eszeveszett erőlködés. Arra azért még marad energiám, hogy megkérdezzem, ugye kaki az nem jön? Elsüllyednék szégyenemben, de szerencsére a vajúdás közbeni 4 hasmenés megoldotta gondjaim. A helyzet még mindig nem stabil, úgyhogy kénytelen a dr-nő nyomni a hasam, és bizony gátmetszés is szükséges. Nem fáj, nem is érzem. Aztán egy nagyon égő érzés ott lenn, de már végre domborodik a gát. Peti is nézi, és mondja is hogy szép fekete haja van a babának. Én meg csak nyomok-nyomok. És amikor azt hiszem még legalább órákat kell nyomnom, egyszercsak megvan a fej, és a következő pillanatban megszületik Gergő. Nagyon nagy baba. 3750 gr és 55 cm. Hozzáteszem én mindehhez 155 cm vagyok. Gergő egy hatalmas lila daganatként érkezik, köldökzsinór a nyakán és tarisznyaszerűen az oldalán. Ezért forgott olyan sokat a szülőcsatornában, próbált kibújni. Amikor meglátja a drnő azt mondja, szíve szerint nem csinált volna gátmetszést, de ha tudja előre hogy Gergő hogy érkezik akkor meg nagyobbat csinál. Megmaradtunk az arany középútnál. A babát elviszik öltöztetni, Peti dajkálja amíg engem a dokinéni összevarr. Ez sem fáj, ad érzéstelenítőt, visszanyomja a kiboltosodott aranyerem, jót beszélgetünk, nagyon szép levezetése a szülésnek. Nagyon jól érzem magam. A horror ezután következik. A lényeg, hogy az EDÁ-t rosszul adta be az aneszteziológus azért lett féloldalas fájdalom, és ráadásul átszúrt valami kemény burkot, aminek következtében spinális érzéstelenítés lett belőle, ezért 12 óra hosszat a szülőszobán kellett maradnom, miközben a gyereket elvitték állítólag orvosi vizsgálatra, de nem hozták vissza csak 5 óra múlva, amikor már úgy kiabáltam érte, mert kiabálnom kellett, ugyanis rám sem bagózott senki ott tocsogtam a vértócsában. Barbi már rég hazament dupla műszakban volt miattam. Peti is hazament, és nem tudta az érdekeimet védeni. Hétfő éjfélkor kerülhetek le a szülészetre. Horror folyt.köv. Nem is szeretném szaporítani a szót, a lényeg, hogy rám sem bagóztak ott sem. Nem tudtam kifeküdni a 24 órát mert wc-re kellett mennem stb. Irtózatos fejfájás lett a vége, de olyan hogy a szülés ahhoz képest kismiska volt. Elsőgyerekes anyuka vagyok, senki nem mutatott meg semmit, de ha kértem, akkor sem jöttek. Az előtejet is másnap Boros dr-nő csalogatta elő, legalábbis ő mutatta meg hogy kell. Jól leszidtak, hogy próbálkozni kell a szoptatással nem csititgatni a gyereket. De ő csak nem akar szopizni, egyszerűen ügyetlenek vagyunk mindketten. A szoptatósnővér egy mozdulattal a cicimre rántja a fejét, csak azt nem mondja el, én mit csinálok rosszul. Egy háromgyerekes anyuka segít a kórteremben, ő ad tanácsot, ő szól a nővéreknek, ha valami bajom van, mert a fejfájástól nem tudok menni sem. Aztán infúzió lesz a vége. Persze a vérnyomásom is az egekben van. Amikor már nagyon elegem van, kikönyörgöm a drnőtől, hogy hagy mehessek csütörtökön haza. A gyerekorvos szerint a baba miatt mehetek. Szuper. Közben kiderül a kis Gergő 400 g-ot vesztett a súlyából , félig ki van száradva, de ők csak azt hajtogatják, hogy próbálkozni kell a szopival. Könyörgöm egy kis forralt vizet miért nem kaphat???? Na mindegy, a lényeg hogy hazajöttünk, megvolt a tejbelövellés, tej már van bőven, a szopival továbbra is kínlódunk. Nem tudom miért. Egy kicsit le van nőve a nyelve az igaz. Persze Petinek másnap vissza kellett mennie a kórházba receptért, mert úgy felment a vérnyomásom, hogy azt hittem agyvérzést kapok. Azóta is 3x1 Corinfart szedek. Állítólag a szüléskor felszabaduló hormonok miatt van ez. A mi gyerekorvosunk meg közölte, volt más Istvános babája is akit így adtak haza. Hát ez a mi történetünk. Túl sok gyakorlati dolgot nem közöltem az igaz, ez viszont bennem volt muszáj volt kiírnom magamból. Bármilyen kérdésetek van szívesen válaszolok, igyekszem kisebb terjedelemben 
Vendég

Képeket is tudok ám:Kép
Kép
Vendég

Sziasztok Kép

régen voltam, de visszaolvastam mindent.

Szia TücsökmamiKép
örülök, hogy itt vagyKép
Nem lehetett könnyű Neked. Ez tényleg így van, hogy csak magára számíthat az ember.
Gratulálok a gyönyörű kisfiadhozKép

Bubek, Neked is gratulálokKépKép
Tényleg bejött a 19, ahogy mondtad.
Varom, hogy mi volt a dokinál. Remélem semmi komoly.

A képek tündériek.
Majd én is rakok fel csak nem ma.

Az ünnepek nálunk is jól teltek.
Mind a három nap vendégség...(ben voltunk)
Ma a Zsófi 12 órát aludt egyben. Délben már úgy ébresztegettem, nem evett, nem ivott már kezdtem aggódni.
De lehet, hogy csak ki volt fáradva nagyon.
Végül is mosolyogva ébredt.
Most meg nem akar aludni. Papája próbálkozik vele. Azt hiszem, hogy fáj a pocija.

most megyek, majd jövök

Kép

Kép
sajtine

Tücsökmami,
Ezt én is tapasztaltam, hogy kérni kellett a csecsemősöket, hogy segítsenek, de nálunk aztán nem volt gond, mert jöttek. Igaz, nekem bent volt a férjem reggeltől estig, és ő rohangált mindenért. Csak éjszaka volt gáz, mert persze a nővérhívó csengők csak dísznek voltak, én meg az aranyeremmel fél óra alatt vánszorogtam át hozzájuk. Mi is sokat kínlódtunk a szopival, és nem is mutatták meg a helyes mellretételt rendesen, egy hónap múlva mentem vissza a Sarlai dr.-nőhöz a szopis ambulanciára, de addigra már rettenetesen fájt a szoptatás.
Én most szopis tanácsadónak tanulok, ha gondolod, írj egy mailt (connie@citromail.hu), hogy mi nálatok a gond, hátha tudok segíteni.

Mi olyan jót aludtunk az éjjel, végre itthon, tök kipihentem magam, pedig négyszer ébredt Ákos, de csak itthon a legkényelmesebb.Kép

KépKép
connie

Nagyon aranyos Gergő ezeken a képeken,úgy bírom, hgy ilyen pici korban még olyan a tekintetük, mintha még nem érkeztek volna meg teljesen a földre.Kép Ákos is pont ekkora volt születésekor, ill. egy cm-el hosszabb.

KépKép
connie

Sziasztok! Kép

Képzeljétek, Beni este fél10-től, reggel fél6-ig aludt!!! Kép
A baj csak az volt, hogy én sem ébredtem fel és mivel ez volt az első alkalom nem tudhattam, hogy az egész hálóingem és az egész ágynemű is egy merő tej lett. Kép Szóval fel kell kelnem majd fejni, ha már végigalussza az éjszakákat.

Tücsökmami,
nagyon aranyos Gergő, tényleg szép, nagy baba lett. Sajnálom, hogy rosszak a tapasztalataid, nekem is kellett segítséget kérnem a kórházban, de csak pozitív tapasztalataim voltak.
Ha visszaolvasol november közepe felé, láthatod, hogy mi is sokat szenvedtünk a szopival, annyira, hogy 1 hetes és 2 hetes kora között tápszert is kellett neki adnom, mert a tejem szinte teljesen el is ment. Benedek nyelve is le volt tapadva, igaz azt mondták, hogy nem fogja zavarni a szopiban, sőt hárman(!) meg is nézték, mikor szopik, de kiderült, hogy szinte semmi nem megy a kis gyomrába. 3060g-mal született és 1 hetesen 2650g volt. Aztán felvágattam a nyelvét és ma már (holnap lesz 7 hetes) több, mint 4,5kg és 2 hetes kora óta csak szopizik!!! Kép Kép Kép

Sajtine,
de jó, hogy jelentkeztél! Kérjük azokat a Zsófis képeket ám!

Kép
Kép
Kép
ilba

Connie!

Előre is kösz a segítséget, azt hiszem igénybe is fogom venni. Bár most már 70-90 g-okat eszik, a tápszert elkerültük egyelőre, a cicire rakással kínlódunk még. A szopis ambulanciára bárki mehet? Be kell előre jelentkezni?

Ilba
Örülök hogy neked pozitívak a tapasztalataid, ha most mennék be a kórházba már fel lennék vértezve, és biztos nem így alakulna.

Igazából nem is neheztelek a nővérekre sem meg a kórházi rendszerre sem. Az jobban kiborított, hogy ezt a kiszolgáltatott helyzetet én kezeltem rosszul, és nem tudtam kellőképp a gyerekem érdekeit képviselni. De ezek a rossz emlékek is napról napra halványabbak.
Vendég

Szép jó estét mindenkinek!

Ilba:
Sajnos még mindig sokat kakil Szilvi!Ami pici korban még normális,hogy 3x-4x,az most már nem.A popsija is vérpiros tegnap óta,azért ilyen nyügi.Megint vissza kell mennünk a dokihoz.
Örülök,hogy rendeződik Beni evése és gratulálok a hosszú alváshoz.Nagyon irigyellek!!

Gabi:
Nálunk se érdekelte a fa Szilvit,viszont jövőre lehet,hogy még ki is kell kötözni(mármint a fát..)

Tücsökmami:
Hát nem semmi a Te történeted!A kicsi Gergő csodaszép és egészséges és ez a lényeg!

Connie:
Ákos már igazi nagy fiú!A rucija nagyon csini!
A fogak kibujásához pedig drukkolok,hogy minél hamarabb túl legyetek rajta!

Kép

Kép
novum

Tücsökmami,
Igen, bárki mehet az ambulanciára, ha jól emlékszem kedden és csütörökön délután van ott a doktornő. Ezeken a számokon lehet bejelentkezni: 216-0350 / 1644, 455-5700 / 1644. Ha a mellretétel a gond, érdemes bemenni, azt nehéz emailen elmagyarázni.Kép De kérdezz csak, amiben tudok, segítek.Kép

Novum,
Köszi! Úgy tűnik most nem kínozzák annyira a fogai, biztos mert nem annyira fáradt, mint az utazás alatt a sok izgalomtól.

KépKép
connie

Tücsökmami,
Igen, bárki mehet az ambulanciára, ha jól emlékszem kedden és csütörökön délután van ott a doktornő. Ezeken a számokon lehet bejelentkezni: 216-0350 / 1644, 455-5700 / 1644. Ha a mellretétel a gond, érdemes bemenni, azt nehéz emailen elmagyarázni.Kép De kérdezz csak, amiben tudok, segítek.Kép

Novum,
Köszi! Úgy tűnik most nem kínozzák annyira a fogai, biztos mert nem annyira fáradt, mint az utazás alatt a sok izgalomtól.

KépKép
connie

Szép estét mindenkinek!

Merre vagytok?
Gabi? Szorsi? És a többiek? Még mindig kariztok?

Novum,
jobbulás Szilvinek! Kép

Szopi mizéria: Beni ma nem kapott egyáltalán cumit Kép, az esti 2 szopi megint simán ment, elég nyugodt volt, most lefekvés előtt egyéni rekordot is döntött 185ml! Kép
A többi talán jobb volt már, mint eddig, a sikongatás elmaradt Kép, mozogni mozgott rendesen, én meg cicivel utána. Kép
Rendesen ki is fáradtam mindig, nem baj, mit nekem Rubint Réka, ha itt a fiam! Kép Kép Kép

Most várom az éjszakát, vajon megint átalussza?
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Halihóóóó!!!

Nem vesztem el, csak sok dolog volt itthon. Meg meg is jött tegnap, egy kicsit szédülős voltam. Már 1 hónapja egyáltalán nincs tejem, úgyhogy számítottam rá, hogy bármikor újra kezdődhet a menzi, de olyan jól megvoltam nélküle... Szerencsére nem görcsölök, azelőtt olyan fájdalmaim voltak az első napon, hogy a falat kapartam. Inkább 100 szülés!

Tücsökmami, Gergő nagyon szép, édes kis falatka! Nagyon sok örömöt kívánok hozzá!!! Kép

Bubek, mizújs? Láz? Marcika?

Vvolgáról, Jucusról, Évi77-ről, Omoról is rég hallottunk már.

Ilba, tök jó, hogy Beni átaludta az éjszakát! Amikor még sok tejem volt, én fekeltettem a manót éjjel és megszoptattam, nem volt kedvem fejni. Aludt tovább gond nélkül utána.

Most viszont sürgős visítanivalója akadt, megyek szolgálatba.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Tisztára mint ha fiú lenne, nem?
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba,
remélem nem virrasztottál egész éjjel, hogy Beni alszik-e.Kép

KépKép
connie

Sziasztok Kép

Bubek, Tücsökmami mégegyszer gratulálokKép
Kép

Szegény Zsófi tegnap kicsit hasmenése volt. Úgy morgott a hasa szegénykémnek.

Remélem kisbabócák Ti jól vagytok,
Szilvinek meg jobbulást és puszi a popsijára
Kép

és egy pár kép:
megyünk a kocsiban 24-ke
Kép
Kép
Unokatesókkal 25-ke
Kép
A Dédinél
Kép
A 4 generáció
Kép
karácsonyfa otthon 23-dika
(mi akkor díszítettük fel, mert nem lett volna idő
24-én)
Kép

Holnap elmegyünk Veszprémbe szilveszterezni.
Barátokkal leszünk egy panzióban ahol szintén sok kisbaba van márKép
Ezúton szeretnék nagyon boldog új esztendőt kívánni Nektek!!

Majd jelentkezem 2-án.
Millió puszi
Kép

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Majd visszaolvasok, most csak annyit, hogy 7 héttel szülés után normális ha valaki elkezd menstruálni???

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba szerintem igen

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Gabuska nem tűntünk el, csak még mindig vidéken vagyunk a szüleimnél. András nagyon jó fiú itt - remélem, majd otthon is -, 5-6 órákat alszik éjszaka, igaz, utána nem nagyon álmos. Kép
Olyan szép havas itt minden, csodás! És holnap még esik majd... Kép

Bubek, nem semmi a szüléstörténeted, a dokink megint csak remekelt. Ezek szerint neked is rendben volt vele minden. Még egyszer gratulálok Marcihoz, nagyon édes kisfiú!!! KépKépKép

Tücsökmami sajnálom a rossz tapasztalatokat. Nekem egyedül egy-két nővér nem jött be, de a csecsemősök nagyon rendesek voltak velem, sőt amikor András besárgult és kékfényezték, akkor kapott anyatejes pótlást, mert nekem nem volt elég tejem még. Nem értem, nektek, miért nem adtak... Kép Mindenesetre a végeredmény a lényeg. ÉS az a te édes kisfiad. Gratulálok Gergőhőz!!! KépKépKép

Lányok, nagyon jók a karácsonyi képek! Én még mindig az előző adagból rakok fel, de nemsoká majd gyakrabban megy, mert kaptam egy digitális fényképezőgépet a bátyámtól. Kép

Wolga
Ilyen aggodlamasan tudok nézni...

és ezek az édes tappancsaim... a nagyok Kép
KépKép

Kép Kép
Kép
vvolga

Sajtine, jó utat nektek, és Boldog Új Évet!!!

Nagyon jók a képek!!! Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok,

most egy kézzel írok, a másikban Marci alszik, mert várok tőle egy kis büfit. Az gáz, ha büfi nélkül alszik el? Néha úgy teszem le, ahogy elaludt, nincs szívem felkelteni. Adjatok tanácsot, ez gáz? A másik a sok puki. néha eléggé csikarja a hasát, és ha ez sokáig megy, akkor két csikarás között alszik öt-10erceket. Aztán megint sírdogál. Tudnátok tanácsot adni, hogy milyen kajákat érdemes enni? Köszi előre is. (Apa elvitte Marcit lefektetniKép)

Gabus, láz már nuku, az az egy alkalom volt. Max 37,1 vagy 37,2 amíg felmegy. Dokinál voltam, kiszedett egy pár varratot, azt mondta, még legalább egy hét mire összeforr, mert még mindig van nyitott része, ezért inkább antibiotikumot kellene szednem. Megeskettem, hogy olyan gyógyszert kaptam, amitől Marcinak nem lesz baja. Megesküdött.KépKép Szóval azt most szedem, és egy nap egyszer Neomagnol-lal kell fertőtleníteni a sebet. De már tudok ülni - igaz nem túl sokáig - és többet is tudok pihenni, mikor Marcus alszik.
Szóval javulunk.

Tücsökmami, hááát, nem semmi. Nekem csak egy csecsemős nővérrel volt gondom, atöbbi nagyon aranyos volt. Az osztályos nővérek pedig velem kifejezetten rendesek voltak, figyeltek rám a 3. napig, merthogy elájultam még fenn a szülőszobán, és ezt gondolom megmondták nekik is. Vagy nem tudom, de mindenesetre, jöttek, kérdezték hogy vagyok, van-e valami panaszom, ilyesmik. Adtak jeget a gátamra, ami nagyon jó volt, és ha nem ajánlják fel, sohase tudom meg, hogy bármikor kérhető. Ilyenek. Ja és Mrci egyszer nálam is kapott pótlást, nem sokat, de 30 g körül. Jól ki is pattogzott a háta tőle. Látszott, hogy nem anya tejciét kapta.Kép

Jééé, te vagy a mamám??!!
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Kép

Na itt vagyok, visszaolvastam.
Szóval most picit utána olvastam a neten is a dolognak, mindenhol azt találtam, hogy aki szoptat, az nem menstruál kb. 4-6 hónapig, vagy esetleg még tovább.
Én csak szoptatom Benit, és nagyon gyanús jelek vannak a betéten, meg tökre úgy érzem. Még nem jött meg rendesen, de szerintem meg fog. Kép
Normális ez tényleg? Mondjuk Anyósom és Anyu is azt mondja, hogy ők is ilyen hamar kezdtek.
Connie, lehet, hogy szopinál azért furi Beni, mert ő is érzi ezt? Állítólag a Hugom attól kezdve nem volt hajlandó szopni, miután Anyunak megjött.

Gabi,
látom mi ezt is egyszerre kezdjük újra????!!!!

Connie,
felhúztam a telcsit fél4-re, hogy ha addig nem kel fel, akkor fejjek, és pont nyűglődött egy picit az ágyban, így inkább kivettem és megszoptattam a fejés helyett. Utána mondjuk még úgyis fejtem.

Sajtine,
Zsófi nagyon nagy lett, és szuper a 4 generációs képetek!!! Kép Kép Kép
Milyen szép nagy fátok van! Tetszett Zsófinak?
De jó nektek, mentek bulizni! Kép

Vvolga,
Nagyon édes Andris és az ő lábujjai is ennivalóak! Kép Kép Kép

Bubek,
de szépen kerekedik Marci baba! Kép
Van, hogy én sem böfiztetem Benit, nálunk nem szokott probléma lenni, de már itt írta valaki, (talán Sajtine), hogy náluk van gond ebből. Szerintem próbáld meg böfi nélkül letenni és ha Marcinak nem fáj sehol semmi, akkor nincs baj.

Na most megyek, jön a doktornéni mindjárt, még jó, hogy most aludt el Beni nem rég ...

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek,

van olyan nálunk is, hogy böfi nélkül alszik el, de olyankor mindig oldalra teszem le aludni. Sőt ájszaka, ha ágyban szoptatom, soha nem böfiztetem és nem szokott probléma lenni, legfeljebb visszajön neki, de mivel oldalt fekszik, nincs gond vele.

Nekem is neomagnollal kellett fertőtlenítenem a gátsebemet, de hála, egész szépen helyrejött már.
Örülök, hogy rendbejöttél és nem mellgyulladás. Kép

Na megyek, mert nyügölődik Andris. Pedig a nagymamája is énekel neki.

Ilba, köszönjük a bókokat. Én majdnem minden tisztába tételkor megpuszilom a lábát, olyan édes!!! Kép
W.

és még egy lábikós kép, hátha belémszeretnek a csajok...Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Ilba,
nekem is voltak kisebb pecsétek a betéten szoptatás ideje alatt, de meg nem jött, csak most. Apropó, nem elég, hogy a gyerekek folyton leutánozzák egymást, már mi is?!Kép

Bubek,
nagyon örülök, hogy jól vagytok, és ahogy a szavaidból kiveszem, nálatok nem uralkodott el a kezdeti káosz, mint nálunk annak idején. A büfiztetés szerintem minden babánál más, van, akinek nem okoz gondot a hiánya, van, akinek igen. Livinél gond volt, ha nem büfizett, de minket Anyukám anno nem büfiztetett soha, azt mondja, nem lett semmi bajunk.

Sajtine,
nagyon irigyellek a szilveszteri buliért, érezzétek szuperjól magatokat! Zsófi nagyon szép kiscsaj!

Vvolga,
bocsi, el is felejtettem, hogy elutaztatok. Andris nagyon édi, a lábai meg ...!!!!! (Beni, ezt ugye nem olvasod!Kép)

Nekünk ez volt hosszú idő óta a legjobb évünk, az első naptól az utolsóig csak Líviáról szól (tavaly decemberben lettem terhes), kisebb zökkenőket leszámítva tökéletes év volt. Ugyanilyet kívánok 2006-ra is magunknak, nektek pedig azt, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretnétek, egészséget, boldogságot meg ilyenek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba,
Sajna a hormonok nem olvassák a szakirodalmat.Kép Egész csomó ismerősöm van, akinek szoptatás alatt megjött. Ilyenkor állítólag picit sósabb a tej, lehet, hogy az nem ízlik annyira Beninek. És csökkenhet is átmenetileg a mennyisége, azt gyakori szopikkal általában lehet "korrigálni". Lehet, hogy nem is fog jobban megjönni, meg az is, hogy igen, és sokkal erősebb lesz, mint régen. Lehet, hogy rendszeresen jön majd, havonta, de lehet, hogy összevissza, és lehet, hogy egy jó darabig nem lesz újra. Kismama ismerőseimnél ezek a variációk voltak eddig.Kép

Volga,
Tündéri az az aggodalmaskodó kép.Kép

Bubek,
ha nem csavarja a pociját, nem baj, ha nem büfizik. De a sok puki lehet attól is, ha nem jön ki felül a levegő.Kép

Megyek tovább migrénelni, majd este alaposabban visszaolvasok.

KépKép
connie

Köszi a tanácsokatmindenkinek. És ti miket esztek? Van valami praktika, hogy mit NE? vagy hogy mit igen? Szegény Marcus olyan büdiket ereget, és ma pl fél óránál többet nem tudott nappal aludni egyhuzamban. Már úgy át kell gondolnom, hogy én miket egyek!!! Segítsetek, ti hogy vagytok ezzel?

Kép
----------------
B&M
bubek

Köszi mindenkinek a tapasztalatokat, úgy néz ki, hogy tényleg megjövöget lassan és Beninek igen, nem annyira jöhet be, mert 80akat eszik, de azt másfél óránként. Kép
Volt itt a dokinéni, mondta, hogy ritkán, de előfordul és hogy ilyenkor nyűgibb is lehet a gyerek.

Na majd folyt köv, mert megint tátog! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ilba:
Köszi a micimacis képet!
Gabival tébylag nagyon egyhúron pendültök!!Kép
Mit mondott a doki néni?

Gabi:
Nem is fius LIvi azon a képen!!Látszik ,hogy élvezi a reptetést!!
Köszi a jókivánságokat!!Nektek is ezt kivánom!!

Sajtine:
Köszi a nyuszit és a puszit!!KépKépKép.Úgy látom kezdenek hatni!!

Zsófi nagyon szép a képeken!Látom az uncsitesók kényeztetik rendesen!
Jó bulizást!!!

Wolga:
András nagyon aranyos ahogy összevonja a szemöldökét!!!A lábai is igen csábitóak!!Megmutattam Szilvinek,jó hosszan megnézte magának!

Bubek:
Marci továbbra is édes baba!!
Én is meg szoktam gondolni,hogy miket egyek.PL:babot,lancsét,vagyis hüvelyeseket egyáltalán nem eszem,vagy káposzta félék,mert tudom,hogy az felfúj.Kávét,kolát már ezer éve nem ittam,nehogy Szilvi alvásával gond legyen.Hát ilyesmi.

Kép

Kép
novum

Bubek,
azokon kívül, amit Novum írt, én még a szénsavas italokkal vigyáztam az elején. Bár én kávét ittam/iszok, anélkül nincs vérnyomásom.Kép

KépKép
connie

Lányok, Livi ma álomkóros! Mi lesz itt éjjel?!

Bubek,
k betűs zöldségek, bab, sok fűszer, csípős, epres, málnás dolgok (pl. joghurt). Ezek a szoptatós anyák mumusai.Kép Meg néha a tejtermékek, ha a babóca kiüt tőle. Ja és tényleg, a szénsavas cuccok is.
Jéé, most olvastam csak vissza, a lányok már mindezt leírták. Sebaj, ismétlés a tudás atyja.Kép

Voltam ma sopppppppingolni, férjem kifogyott a pulóverekből, pizsiből, melegítőnaciból, Livinek meg új cumisüvegek kellettek, mert a 3 db, amit használunk, eléggé leamortizálódott már. Meg vettem neki kiskanalakat, xxxxl-es előkéket (tegnap még a talpa is kajás volt), meg új cumikat is, azért 4 hónaposan már ne újszülöttcumit szopogasson.Kép
Sajna, az a hülye reflux meg kezd elfajulni még jobban, mert nagyon sokat tornázik, forgolódik már Lívi, meg már próbál felülni is - kevés sikerrel, de nagyon édi közben, szóval a sok ugrabugrálástól egyfolytában folyik belőle a tápi. De nem baj, nemsokára már nagyrészt pépeket eszünk, az bent maradKép. Csak akkor itatni kell majd, az meg sajna megintcsak híg, úgyhogy nem oldódik meg teljesen a dolog. Eddig amikor adtam neki teát (a vizet el sem fogadja a kis ínyenc), mindig visszaköhögte. Majd meglátjuk, nem untatlak vele titeket.

Annyira, de annyira édes gyerek, úgy imádjuk! (Most meglepődtetek biztos!Kép) Amikor puszilgatjuk a pociját, akkorákat kacag! Kár, hogy hangüzit nem lehet itt feltenni.Kép

Ja, és még egy örömteli esemény, leálltunk a gyógyfürdetővel, gondoltam, kipróbáljuk, hátha már nincs is rá szükség. Szerencsére nem lett kiütéses a kisasszony a Gabi fürdetőtől, úgyhogy pár napja újra Apa fürdeti, attól nem fuldolik. Nagyon élvezik, én meg utána 2 kilót fogyok az öltöztetéskor... Kép

Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi:
El is hiszem,hogy imádjátok!Mi se tudjuk megállni,hogy Szilvit lépten nyomon ne dögönyözzük meg!De úgy látom Livi is élvezi ezt az egészet!KépOlyan nyugodt és derüs ez a kislány, mintha nem kéne ezt a csúnya refluxt elviselnie!És ezt a sok cuccot,hol vásároltad meg?Mindent egy helyen?

Kép

Kép
novum

Lányok!
Mi a véleményetek a rról,hogy ilyen kicsi babának legyen-e fülbevalója?Mi szerettünk volna már korábban csak a sok oltás miatt sajnáltuk újabb fáldalomnak kitenni Szilvit.
Most nem tudom,hogy belevágjunk-e?

Kép

Kép
novum

Na vagyok megint! Kép

Szóval visszatérve a mai fő témámhoz: hát nem akarom részletezni a dolgokat Kép, de két kis folt a tisztaságin, ez a mai "adag". Hát nekem az első napjaim nagyon nem így néztek ki, szóval lehet, hogy csak beijesztett a dolog. Minden esetre a tejjel tényleg lehet valami, Beni 80-90eket eszik, de ma már evett 8x és van neki még egy most fürcsi után. A napi adag össze is fog jönni.
Connie, ez így okés, nem?
És azt akartam kérdezni Tőled, hogy mostanában már nem fejek minden etetés után, mert ha 3 óránként eszik elvileg 120-150 között, akkor mire a szopi és böfi után elkezdem a fejést, illetve befejezem, marad másfél óra a következőig, így elég üresek voltak még a cicik. Most fejek az utolsó szopi után, éjjel, meg ha kell, akkor az első után. Így nem fog csökkenni a tej, ugye? És hogy most másfél óránként eszik, így lesz neki elég? Picit para vagyok, bocsi. Kép

Gabi,
Nektek is minden jót, kis menyemnek sok puszit és refluxmentes új évet, de addig még úgyis leszel, nem?
Jujj, én is készülök soppingolni, csak nem jutok odáig. A C@A-ban leárazás van, Anyósom hozott Beninek egy felsőt 990Ft-ért, farmergalléros, gombos, nagyfiús. És a 3-4 részes együttesek is 3000Ft körül vannak. Jó lenne megnézni.
Livit mi is imádjuk, hisz imádnivalóan ari!!!
És jó hír, hogy a két gyerkőc a kádon sem fog összeveszni, hisz Benijé is tök ilyen. Kép

Beni SZOPIZZA AZ UJJÁT!!!! Pont most először!!!!!! Kép Kép Kép

Bubek,
én már nem írom le, mert a többiek kifejtették, én a terhesség alatt sem ettem ezeket már, pedig nagyon rossz nézni a férjemet, ahogy a töltött kápit hamizza! Kép

Novum,
doki néni aszonta, hogy nagy ritkán, de ilyen hamar megjöhet, és hogy vigyázzak, ne essek teherbe. Meg hogy ilyenkor a tejcsi íze más, megérzi a baba is, nyűgibb lehet.
Amúgy minden ok, január 19-én megyünk szurira. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,
köszi - köszi minden tanácsot. Akkor igazából nem tudok mit tenni, Marci baba hascsikarós. Illetve hol így, hol úgy. Ma pl. gyümölcslevest ettem, szerintem ez meghajtotta, és olyanokat eregetett, hogy azt hittem elgázosítja a szobát....KépKép
Meg a rakott krumliból kiettem a krumplit. A többit Apa bekonyhamalackodta. Pl ilyen, hogy tojás az mehet? Tejet szoktam reggel inni egy pohárral. Nekem a dokinéni azt mondta, hogy Marci kiütései az anyatejtől vannak, nem pedig a rendes tejtől amit én iszom. Holnap kipróbálom, hogy inkább teát iszom reggel. Szalámikat, párizsit, ilyesmit lehet enni? Anyutól kapunk holnap gombalevest. Azzal mi a helyzet? Van valami weboldal ajánlatotok - Ilba, Connie, ti szoktátok bújni a netet - nincs erről valahól valami, hogy hasfájós babánál mit érdemes enni? Szegény Marcus, úgy tud küzdeni a pukikkal, és csak görbül le a szája, és sirdogál. KépKép És anya azonnal tudja, hogy ez bizony nem más mint a pocak. Ezt is kinövik valamikor?

Gabi, Livi egy tündér. Olyan édes a mosolya. Már mi is nagyon várjuk Apával az első vigyort ám!Jó lenne látni. Eddig csak álmában vigyorgott. Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Novum,
nem szokta a fülét piszkálni? Nehogy belekapjon és baj legyen belőle.
Én várnék vele, de sok ismerősöm kislányának van és nagyon édesek.
Szóval nekem tetszik, de még félnék vele, amíg ilyen picik a lurkók.

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek,
lehet a bűnös a tej, Beni kiütései egyértelműen a tejtől vannak, kifigyeltem.
Mosoly: most 6 hetesen kezdett mosolyogni, főleg rám és a pihenőszéken himbálózó állatokra. Kép
Szerintem tojás, felvágottak mehetnek.
Gondold át, hogy téged mi fújna fel és azt kerüld. Netes oldalt nem tudok, de ha találkozok ilyennel, küldöm a linket. Esetleg a Google-ban rá lehet keresni.

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ma Ákos is álomkóros volt, és most is alszik már egy órája.Kép Nekem pedig elmúlt délutánra a fejfájásom, még lakberendezést is tanultam.

Ilba,
Ha igény szerint szoptatod, elég a tej, akkor is, ha egyáltalán nem fejsz (én nem is fejtem soha - de persze nálad kellett az előzmények miatt). De csak fokozatosan állj le a fejéssel, nehogy túltelítődjenek a cicik - pl. éjszaka, ha feszülnek, le kell annyit fejni, hogy megkönnyebbülj, de nem kell üresre fejni. De amíg helyreállnak az állapotok a mensid után (ez még pár nap elvileg), sztem maradj annyi fejésnél, amennyit most írtál, a biztonság kedvéért.
Az teljesen oké, ha Beni most sokszor szopizik kevesebbet, a lényeg, hogy éhes ne maradjon.Kép

Bubek,
a tej és a tojás okozhat hasfájást, kiütéseket, meg lehet próbálni elhagyni 10-12 napra, megnézni, javul-e a helyzet. De valamennyi hascsikarása és sok-sok pukija minden babának van.Kép Azt még kipróbálhatod, hogy szopi közben, öt perc után megbüfizteted, mert így nem nyomja le a tej a levegőt, amit már lenyelt. És mi az első 3 hónapban adtunk Ákosnak infacolt is, az a kicsi buborékokból nagyobbat csinál, és úgy könnyebben kijön.

KépKép
connie

Bubek,
kb. 3 hónapos korukra növik ki a babák a hasfájósságot. De ha ügyesen kitapasztalod, hogy mire érzékenyebb, akkor sokat fog javulni a helyzet. Meg lehet a lábacskáit tornáztatni, simizni a pociját. Ja, még a büfivel kapcsolatban annyi, hogy ha nagyon gáz, hogy nem tud büfizni, akkor az Infacol nevű cseppet lehet adni újszülött kortól, az nekünk nagyon bejött, mikor Livi picurka volt. Aztán 2 hónapos korában már nem kellett, addigra büfizett ha akart, ha nem magától is.Kép

Timi,
én nem mertem fülbevalót tenni a fülébe, mert öltözéskor biztos belekapnánk, amilyen kis ügyesek vagyunk.Kép Meg én amúgy is úgy vagyok vele, hogy egy babának minek. Majd 3-4-5 éves korában, ha szeretne, akkor biztosan lesz neki. De az is igaz, hogy sokszor voltam már úgy, hogy láttam egy babát pici fülbevalóval a fülében, és nagyon tetszett, mert aranyos volt. Dehát gyűrűt meg nyakláncot sem adunk még rájuk ilyenkor, nemigaz?
A cuccokat az Intersparban vettem, a cumikat meg az emeleten a bababoltban.

Ilba,
azonnal ide egy ujjcumizós képet!!!!!!
Én azt mondom, nem fog megjönni, csak bepróbálkozik. (Az én mai adagom nem csak 1-2 folt... Vettem is be izibe vastablettát.)

Még hamizunk egy uccccsót, aztán irány az ágy.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok Kép

még gyorsan benéztem HozzátokKép

Bubek én is csak azt tudom tanácsolni, hogy puffasztó ételt ne egyél meg szénsavas üdítőt.
A tejet kifejezetten hallottam, hogy hasfájást okoz a babának.
Mondjuk én nem ittam, mert nem szeretem.
Marci tündériKépKépKép
Ja és a büfivel kapcsolatban: néha Zsófinak is fáj a pocija, nem mennek a szelek. Kicsit sirdogál aztán csak megkönnyebül.
Nekem is volt néha, hogy nem büfizett, mert elaludt és fájt a pocija, de lehet, hogy csak véletlen egybeesés, mert volt amikor meg gond nélkül aludt a büfi nélkül is.

Köszönjük szépen a bókokatKép
Kép

Ilba, nekem is volt egy kis menstruáció féle. 2 napig tartott és nagyon enyhe vérzéssel.Inkább rózsaszín volt a tisztasági betét.
De én is azt hallottam, hogyha megjön akkor a baba lehet, hogy nem szopizik többé.
De szerintem nekünk még nem az igazi volt.
Zsófi le sem vette a szemét a fáról. Amúgy mindig kicsi fát szoktunk venni. Vagy van műfenyőnk is, de mostmár Zsófi miatt nagyot fogunk venniKép

Vvolga, Andris nagyon édi. Mit néz olyan szigorúan?
A tappancsai is nagyon cukikKép
Zsófinak is mindig rágcsálomKépKép
Már előfordult, hogy hangosan kacagott egy picitKép

Gabuska, Livi nagyon édi, mikor lecsöpögteti a papájaKép

Remélem minden rendben lesz szilveszterkor. Gondolom én majd a szobában bulizom a Zsófival.
De nem baj, mert Tv-zünk. Meg legalább a fiúk tudnak bulizniKép

Novum,Szilvinek gyógyul a popsija?
Én nem rakatok be fülbevaló Zsófinak. De ez csak az én véleményem.
Persze ha nagyobb lesz és szeretne akkor rohanunk az első fülbevaló belövö helyhezKép

Mégegyszer nagyon boldog új évet!!!!
Kép

2-án jövökKép
sziasztokKép

Kép

Kép
sajtine

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?