Sziasztok
Emma
Csak egy gyors reakció a kajcsikra.
Sajnos nem mindegy weboldalon feltüntetett babakonyha a legjobb. Sok esetben betesz olyan ételeket is amiket még egy adott korú babónak kerülnie kéne.
Van egy nagyon jól összeszedett oldal, ahol aktív, babázó anyukák állitották össze az étrendet, nagyon figyelve arra, hogy melyiket mikortól vezessék be, elkerülve az allergiázálás kialakulásának lehetőségét.
http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm Anno én innen lestem mindig, hogy mehet vagy még várjunk egy kicsit, mivel úgy se marad le semmiről babó, ha mondjuk várok még egy hónapot
A túrót ők 10. hónaptól javasolják bevezetni.
Joe
Ne izgasd magad a két nap alatt három kilón. Ebbe belejátszhatott az is, hogy sósabban is étkeztél (momentán nem a csoki sosságára gondoltam
) és az meg vizet köt meg a szervezetben. Éppen számolgattam, hogy ha babócád nem kapkodja el a dolgot, akkor az utcsó ctgédnél akár össze is futhatunk, nekem január második felében kell megkezdenem
Indigo
Irigyellek egy kicsit az álmod miatt, mármint hogy végre azzal foglalkozhatsz. Gyerekkoromban én is ovónő szerettem volna lenni, de mindenki lebeszélt a bárhangom miatt (tudod bár csak abba hagynád már az éneklést
), igy egy teljesen más pályára mentem, amit bevallok azóta se szerettem meg, hiába gondolják kivülről az emberek hogy értek hozzá, az kevés, mert nem szívből jön.
Jujj ez tök jó meglepi lesz a nagyszülőknek karira, gondolom nagy lesz az örömködés
Hogyan mondjátok el? becsomagolod a teszet, vagy csinálsz egy kis cipit?
Márti
azok a hatalmas szemek, tündéri szép a lányod, apja majd nem fogja győzni hesegetni az udvarlókat
Nekünk is fa járókánk volt/van, én az esést rácsvédővel tompintottam, vagyis az alsó egy harmadára körbe dugdostam a szivacsos védőt (mint a babaágynál). Igy volt hogy nem koppant akkorát őkelme buksija, de egy idő után már megtanult esni is, és nem jelentett neki problémát. A hálóssal nekem hasonló a véleményem, pici, nem a legstabilabb, és pl kislányoknál beleakadthat a fülbevaló abba a fránya hálóba, de akár bármilyen kiálló, lifegő ruhadarab is és akkor szépen fenakad a gyerköc.
Annamari
Igy előre is jó sok kitartást, és annál több sikerélményt a tanuláshoz. Néha nem árt tortáztatni az ember agyát.
Kivizsgálások hol tartanak? Találtak már valamit?
Zsu
LEhet hogy nagyon megérezte babótok a frontokat, a héten elég bolond volt az időjárás. Pl baromi érzékenyek a szeles időre, olyankor sokkal nyügősebbek. Bizzunk benne, hogy helyreáll az alvóka és mindenkinek jobb lesz a hangulata utána.
Sara
Probáltad már esetleg a hordozókendőt? Mármint amikor nagyon nyügi és csak kézben lenne hajlandó aludni. ilyenkor hamarabb megnyugszik és ha mondjuk éppen dolgod akadna a lakásban, akkor lesz két szabad kezed is, ő meg a ringatódzástól szépen megnyugszik és elalszik.
Ugyan én már csak akkor kaptam sajna kölcsönbe egyet mikor Dani már nagyobb volt, de sokszor jól jött hogy ha főznöm kellett akkor a hátamra kötöttem őt, igy nem maradt ki semmiből, tudott nézelődni, viszont semmilyen veszélyforráshoz nem fért hozzá. Azóta is szeret pl a konyhában velem lenni, imádja a müanyag edényeket kirámolni és utána bebujni az üres szekrénybe
Kinga
Jól tetted, ne bánd hogy pihentél, mindkettőtöknek jobb volt úgy.
Amugy a klinkán van egy szoba amibe tényleg csak etetni viszik ki a lurkókat, de többi első emeleti elméletileg rooming szoba, tehát egész nap veled van a baba. A csecsemősök az ilyen szobás anyukáknál még az első éjszakát elnézik, ha valaki betolja babót, de másodiknál már nem éppen újjonganak neki.
Egy tuti, ha rooming szobában vagy és magaddal akarod tudni a babádat, ne a szobatársaid után menj, senki nem kötelezhet rá hogy betold éjszakára, ha még 4 en úgy is döntenek hogy igen, akkor se vagy köteles követni őket. Mért választottak akkor olyan szobát, ennyi...
Szofec
Még mindig elég lányos kinézetű skac a drágám
Anyum mindig is mondja hogy lánynak készült, csak meggondolta magát félúton
Én erre azt szoktam neki mondani, hogy én meg ikreknek készültem, de a végén még is "egyben" bujtam ki, azért vagyok ekkora darab
Terika, Picus, Shine, Krizsi és a többiek merre vagytok??
Mi megvagyunk leszámitva az egy két elég fránya lábgörcsöt, de rájöttem hogy nem csak magnézium hiányzik most a szervezetemből de jól jön neki egy kis kalcium is, igy már elviselhetőbb.
Babó rendesen fickándozik és úgy érzem jól érzi bent magát. Dani már nagyon várja a karit, állandóan azt ismételgeti hogy tütüt fog kapni, olyan édes olyankor, és mivel megtanulta hogy egy és kettő, igy ha rákérdez az ember hogy mégis mennyire számit, boldogan vágja rá hogy kettűt
Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kivánunk!
<center>Juhász Gyula:
Karácsony felé <font color="ff0000">Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.
...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.
...És valahol csak kétkedő beszédet