Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Akkor Picus legyen a Föhös Kép Le a kalappal csajok, de tényleg! Nekem se kedvem se eröm nem lenne ujra nekiallni tanulni. Gyerek mellett meg végképp nem.

Nalunk ismét fesztival volt éjszaka, ugyanaz, mint tegnap csak most tovabbtartott! 1,5 oraig ment a cumizas és ismét csak keveset evett. Ezt csak a frontra fogjam tényleg...?
Gyurmano, Zsu, nalatok is buli volt??

Köszönöm a jarokas hozzaszolasokat. Erdekes, én a halos mellett szavaztam eddig, mert azt tartottam biztonsagosabbnak... Most elbizonytalanodtam! Kinga, Marti, nalatok nem volt olyan, hogy a pici nagyon beverte a fejét???

A szobakkal kapcsolatban lehet, hogy tényleg csak a tanfolyamon van szo több féle szobarol....

Kinga, nagyon aranyos a kisfiad és a török dumaja is nagyon édes lehet (föleg a göleeee) Kép

szép napot:

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Saara,

Nálunk is volt ilyen egyszer, hogy Boti kb. egy órán keresztül látszólag evett, valójában viszont folyton bealudt és 1 óra alatt evett 30 grammot. Igy igazából soha nem lakott jól és fél óra múlva újra sirt, hogy éhes. Ezt csinálta kb. 3 napig. Én teljesen kész voltam, azt hittem, azért alszik el, mert nincs elég tejem és nagy erőfeszitést igényel tőle, hogy eleget szopizzon.

Felhivtam a védőnőt, aki azt mondta, hogy valószinűleg megzavarta valami a babát, de az volt a tanácsa, hogy ha a következő etetésnél újra azt tapasztalom, hogy ilyen sokáig nem eszik értékelhető mennyiséget, akkor ne adjak neki egy kortyot se a következő evésig / 3 óránként eszik/, hogy tényleg legyen éhes és ne csak nassoljon.

Természetesen a két etetés közti időt végigorditotta, majd meghasadt a szivünk, de bevált a dolog, tényleg visszaállt a rendes ritmusa.

Nem tudom, hogy nálatok is erről van-e szó.
A te babád ugye két hónapos? Azt hiszem, Boti is kb. ennyi idős volt, amikor jelentkezett nála ez a dolog. Nem tudom, van-e ennek jelentősége, vagy csak véletlen.


Kinga
kgk
 
 


Kinga

Kisbotond nagyon helyes. Ayse lehet többet tanulna tőle törökül, mert ő törökül csak azt mondja, baba-baba-baba. Ez annyit tesz törökül apa.
A naptárt A4-esben nyomtattad ki? És hol fogod spiráloztatni, vagy hogy oldod meg?

Saara, a hálós járóka esés szempontjából biztonságosabb, mert a háló felfogja az ütközést. Anyuéknál ilyenben dolgozik a kisasszony, nem történt semmi, amikor hanyatt esett. Persze akkor is megijedt és sírt, ugyanúgy, mint amikor otthon a fa járókában esett el. Annyira nem üti be a kobakját, hogy valami baja lesz. Szerintem nem szabad annyira búra alatt tartani őket, meg kell tapasztalni nekik, hogy minek mi a következménye. Na, én se engedem teljesen szabadjára, de hidd el, nem szenved koponyatörést, ha elesik a járókában. Ayse szeret négykézláb állni és előre-hátra dölöngélni, ilyenkor óhatatlan, hogy a rácsokba veri a homlokát. Szivacsozzam be az egészet? Majd abbahagyja, ha nem jó neki. Remélem.
A hálós járókában kisebb a tér és a hálón keresztül nagyon szar keresztül nézni, még nekem is, nemhogy egy újemberkének. Apám mondott valamit a térlátás kialakulásáról is. Márhogy gátolja. Nem tudom, de ennyi a tapasztalatom járóka ügyben.
Márti
Kép Kép

KépKépKépKép
aysegül37
 
 

 
 

Sziasztok!

Marti, azt hiszem nagyon igaz minden, amit leirtal... Fa jarokank lesz mostmar biztos! Köszönöm! Amugy valoszinüleg minket is fa jarokaba raktak a szüleink és tuléltük, igaz.
Ayse nagyon cuki! Kép

Kinga, köszönöm, hogy megosztottad tapasztalataidat! Azt furcsalom, hogy Vince mano (ma 8 hetes!) csak éjszaka csinalja ezt ugy, hogy elötte 6-7 oraja nem evett.... Az is lehet, hogy többé nem lesz ilyen és akkor ez az ö titka marad... Meglatjuk éjszaka mi lesz...

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Hű, mennyi szép baba! Kép))
Hatos! Gyönyörű a kis Flóra! Gratulálok!
Kinga! Kis Boti is csuda édes!
Márti! Ayseről nem is beszélve!

Jutka!
Jövő héten 27.-én kedden reggel 8-ra megyek először CTG-re. Örülnék ha összefutnánk! Kép
Utána UH-ra is kéne mennem, bár a doki nem mondta, de én szeretném látni a picit. Meg azt olvastam a neten is, hogy a 36. héten van az utolsó UH vizsgálat. A férjem visz, én már nem vezetek, BKV-zni meg nem akarok, szóval biztos sietni kell majd a vizsgálatok után.....Kép

Piroska!
Nagyon örülök Nektek én is, hogy befordult a Baba!
Ti mindig minden vizsgálatra előbb mentek, mint mi. Az hogy lehet? Pedig a terhesség korunk egyforma....

Ma nagytakarítást végeztem, ragyog a lakás. Én meg totál kipurcantam....aztán "örömmel" nyugtáztam, hogy a 2 napos csoki zabálásnak meg lett az eredménye. De hogy a fenébe lehet 2 nap alatt 3 kilót hízni??? Pedig idáig olyan ügyes voltam.......csak 7 kiló jött fel, persze a fent említetten kívül. Azt hiszem a karácsonyi nagy zabálásból büntiből ki fogok maradni!

Joe
35+4

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagyon szépek a babcik egytől egyig!Kép

Enyim gyerek is akciózot ma éjszaka. Pedig nem is hidegfront, hanem meleg jön...

Ági! Nagyon nagy már Dani, és csodaszép még mindig.

Joe! Ács doktor "kihagyja" a 38.heti CTG-t, és UH van helyette. (Legalábbis a kismamáknál, akiket ismerek így volt, és nálam is.) Ja! És akkor ő is jelen volt az UH-n.

Szofec

szofec
 
 


Saara!
Nálunk szerencsére nem éjjel van mostanában buli, hanem nappal. sose volt egy alvóbajnok a kiscsaj, de 3 napja semmit nem alszik napközben, elvan az éjjeli 10-11 órával, azt is 2 részletben, mert reggel 6kor a szopi után gyorsan visszadugom még aludni amíg kómában van.
de volt olyan korszakunk, hogy a reggeli 6 órás ébredés után az esti lefekvésig összesen 20 percet aludt. Persze nyűgös egész délután, estére dührohamokat produkál. Tegnap este fürdetéskor majdnem földöntött engem + a kádat magával együtt úgy hisztizett. Megfeszíti magát, és tartani alig bírom. Apja szerint túl engedékeny vagyok, és ezt érzi, ezért. Nemtom. Lehet.
Járóka: nekünk is fa van. kb 1x1 méteres. szerintem a hálós kicsi, nem tud benne kapaszkodni, és nem is stabil egy testesebb babához.Az én lányom 1 hét alatt megtanult a fában megkapaszkodni, és úgy húzza föl magát ülésbe. a fánál csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen túl kicsi. vannak 70x100 centisek is, de szerintem az inkább tyúkketrec. Abban tuti beveri a buksiját egy kis ficánkolás után.
Zsu
zsuzs74
 
 


Szofec!
Hát nálam nem hagyta ki dokibá a 38. heti ctg-t, és nem volt jelen egyszer sem uh-n. ??? szerintem nehéz összehozni az uh-t Ács dokival. Mármint időben.
zsu
zsuzs74
 
 


Szofec! Zsuzs!
2 hét és kiderül, mi is az igazság! Kép
Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Én is felnézek mindenkire, aki gyerek mellett tanul!
Én jövőévtől tervezek egy másoddiplomát, nagy fába vágom, mert marha nehéz és nemigen hittem, h valaha belevágok, de szakmába vág ÉÉÉS fizeti a cég Kép

Pirus!
Valamiért napok óta nem megy át az e-mail, így itt, többiektől bocs a részletekért. Szóval ha colitis-gyanú van, akkor vastagbél-tükrözés. László kórház közelébe se menj!!! Az az a hely, ahol előkészítésként 1 nagy pohár keserűsót és 3 liter(!!!) bélmosó folyadék névre keresztelt szart kell meginni, aztán megcsinálják a beteg bélés számára egyébként nagyon fájdalmas vizsgálatot a'la natur, mindenféle nyugtató nélkül.
Akit nagyon tudok ajánlani: Dr Kovács Ágota, idén már nem rendel, majd csak januártól. Az előkészítés egy x-prep nevű készítmény, rettentő émelyítően édes, alkoholos cucc, de fél deci az egész és a hatása közel ugyanaz, mint a 3 liter rosszízűnek. A vizsgálatot vénás altatásban csinálják, semmi negatív emlék nincs.
Most így hirtelen nincs meg a telszáma, de előkeresem Neked!

Puszi és jobbulást,
Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Indigo, Te mit tanulsz, ha meg szabad kérdezni? Érdekelne, mert én ugyanebben a cipőben járok: haszontalan elsődiploma, tervezett értelmes másoddiploma. Én is jövőre akarok belevágni. Naná hogy most, megvártam, amíg két gyerekem lett... Kép

Zsu, nekem is kimaradt a 38. heti CTG, UH volt helyette, és valóban nehéz összehozni a dokival az UH-t, nem is sikerült a második babánál egyszer sem.

Márti, abszolut egyetértek az esésekkel kapcsolatban!! Inkább most tanulják meg, később nagyobbat lehet esni... Az én fiamon is van 1-2 jó kis heg, forradás. Ahogy anyukám mondja: a jóság jelei Kép

Joe, sajna mi újra lecuccoltunk az ünnepekre vidékre, a nagyikhoz, majd csak valamikor szilveszter előtt megyünk haza. De jövőre úgyis gyakrabban mész majd a klinikára, akkor találkozzunk!!! Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Zsu, iii, nem semmi ez a 20 perces alvas! Nalunk eddig csak egy nap volt, amikor nagyon keveset aludt, akkor is a kezemben volt, de 1-2 ora alvas azért akkor is összejött.
Mostmar hagyom kicsit sirni, ha latom rajta, hogy tök almos és ezért nyügös és 10-20 percen belül altalaban elalszik. Persze, ha nagyon üvölt, akkor felveszem.

Jah és ataludtuk az éjszakat!!! Kép

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Márti! Balázs már eszik almát, körtét, őszi- és sárgabarackot, banánt, krumplit, céklát, sütőtököt, piphusit, rizst, kölespelyhet. Mostanában fog kapni gesztenyét és túrót is. Én egyébként erről a fórumról tájékozódtam, szerintem itt nagyon jó tippek vannak: www.csaladinet.hu fórumok - babavárók - babakonyha

Ayse miket eszik már?

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Márti, Ayse gyönyörű!!!

Jutka, most a gyerekkori álmomat valósítom meg. Mindig is óvónő akartam lenni. A tanárkodás nem jött be, a nagyobb gyerekek nem az én világom. Így most, hogy az állambácsi fizeti a költségtérítést, mert gyesen vagyok nekivágtam. Hát röviden ennyi. Ja és egyébként nagyon élvezem még az előadásokat is. Valószínűleg, mert ez most tényleg érdekel.

Annamari, tök jó, hogy Te is nekivágsz egy másoddipinek. Biztos nem lesz könnyű, de megéri.

Joe, azért ne dolgozd magad halálra. Mondom ezt én, aki szinte egész nap trappogok, és port törlök még a szekrény tetején is. Na de meg is érezte a derekam és a hasam. Azt hiszem lassan vissza kell magamat fognom. De most úgy érzem később nem lesz még ennyi erőm se hozzá, úgyhogy most kell megcsinálni. Emellett meg itt a karácsony és jönnek a nagyszülők és ami fontos, most tudják meg a nagy hírt!! Már úgy várom a reakciót. Kép


Emma, a túróval nem kellene vigyázni? Tejtermék. Kérdezted a védőnőt?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


SziasztokKép

Emma Kép

Csak egy gyors reakció a kajcsikra.
Sajnos nem mindegy weboldalon feltüntetett babakonyha a legjobb. Sok esetben betesz olyan ételeket is amiket még egy adott korú babónak kerülnie kéne.
Van egy nagyon jól összeszedett oldal, ahol aktív, babázó anyukák állitották össze az étrendet, nagyon figyelve arra, hogy melyiket mikortól vezessék be, elkerülve az allergiázálás kialakulásának lehetőségét.
http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm

Anno én innen lestem mindig, hogy mehet vagy még várjunk egy kicsit, mivel úgy se marad le semmiről babó, ha mondjuk várok még egy hónapot Kép
A túrót ők 10. hónaptól javasolják bevezetni.

Joe Kép
Ne izgasd magad a két nap alatt három kilón. Ebbe belejátszhatott az is, hogy sósabban is étkeztél (momentán nem a csoki sosságára gondoltamKépKépKépKép) és az meg vizet köt meg a szervezetben. Éppen számolgattam, hogy ha babócád nem kapkodja el a dolgot, akkor az utcsó ctgédnél akár össze is futhatunk, nekem január második felében kell megkezdenem KépKép

Indigo Kép
Irigyellek egy kicsit az álmod miatt, mármint hogy végre azzal foglalkozhatsz. Gyerekkoromban én is ovónő szerettem volna lenni, de mindenki lebeszélt a bárhangom miatt (tudod bár csak abba hagynád már az énekléstKép), igy egy teljesen más pályára mentem, amit bevallok azóta se szerettem meg, hiába gondolják kivülről az emberek hogy értek hozzá, az kevés, mert nem szívből jön.

Jujj ez tök jó meglepi lesz a nagyszülőknek karira, gondolom nagy lesz az örömködésKép Hogyan mondjátok el? becsomagolod a teszet, vagy csinálsz egy kis cipit?

Márti Kép
azok a hatalmas szemek, tündéri szép a lányod, apja majd nem fogja győzni hesegetni az udvarlókat KépKép
Nekünk is fa járókánk volt/van, én az esést rácsvédővel tompintottam, vagyis az alsó egy harmadára körbe dugdostam a szivacsos védőt (mint a babaágynál). Igy volt hogy nem koppant akkorát őkelme buksija, de egy idő után már megtanult esni is, és nem jelentett neki problémát. A hálóssal nekem hasonló a véleményem, pici, nem a legstabilabb, és pl kislányoknál beleakadthat a fülbevaló abba a fránya hálóba, de akár bármilyen kiálló, lifegő ruhadarab is és akkor szépen fenakad a gyerköc.

Annamari Kép
Igy előre is jó sok kitartást, és annál több sikerélményt a tanuláshoz. Néha nem árt tortáztatni az ember agyát.
Kivizsgálások hol tartanak? Találtak már valamit?

Zsu Kép
LEhet hogy nagyon megérezte babótok a frontokat, a héten elég bolond volt az időjárás. Pl baromi érzékenyek a szeles időre, olyankor sokkal nyügősebbek. Bizzunk benne, hogy helyreáll az alvóka és mindenkinek jobb lesz a hangulata utána.

SaraKép
Probáltad már esetleg a hordozókendőt? Mármint amikor nagyon nyügi és csak kézben lenne hajlandó aludni. ilyenkor hamarabb megnyugszik és ha mondjuk éppen dolgod akadna a lakásban, akkor lesz két szabad kezed is, ő meg a ringatódzástól szépen megnyugszik és elalszik.
Ugyan én már csak akkor kaptam sajna kölcsönbe egyet mikor Dani már nagyobb volt, de sokszor jól jött hogy ha főznöm kellett akkor a hátamra kötöttem őt, igy nem maradt ki semmiből, tudott nézelődni, viszont semmilyen veszélyforráshoz nem fért hozzá. Azóta is szeret pl a konyhában velem lenni, imádja a müanyag edényeket kirámolni és utána bebujni az üres szekrénybeKép

KingaKép
Jól tetted, ne bánd hogy pihentél, mindkettőtöknek jobb volt úgy.
Amugy a klinkán van egy szoba amibe tényleg csak etetni viszik ki a lurkókat, de többi első emeleti elméletileg rooming szoba, tehát egész nap veled van a baba. A csecsemősök az ilyen szobás anyukáknál még az első éjszakát elnézik, ha valaki betolja babót, de másodiknál már nem éppen újjonganak neki.

Egy tuti, ha rooming szobában vagy és magaddal akarod tudni a babádat, ne a szobatársaid után menj, senki nem kötelezhet rá hogy betold éjszakára, ha még 4 en úgy is döntenek hogy igen, akkor se vagy köteles követni őket. Mért választottak akkor olyan szobát, ennyi...

SzofecKép
Még mindig elég lányos kinézetű skac a drágám KépKép Anyum mindig is mondja hogy lánynak készült, csak meggondolta magát félútonKép Én erre azt szoktam neki mondani, hogy én meg ikreknek készültem, de a végén még is "egyben" bujtam ki, azért vagyok ekkora darabKépKépKép

Terika, Picus, Shine, Krizsi és a többiek merre vagytok??

Mi megvagyunk leszámitva az egy két elég fránya lábgörcsöt, de rájöttem hogy nem csak magnézium hiányzik most a szervezetemből de jól jön neki egy kis kalcium is, igy már elviselhetőbb.
Babó rendesen fickándozik és úgy érzem jól érzi bent magát. Dani már nagyon várja a karit, állandóan azt ismételgeti hogy tütüt fog kapni, olyan édes olyankor, és mivel megtanulta hogy egy és kettő, igy ha rákérdez az ember hogy mégis mennyire számit, boldogan vágja rá hogy kettűt KépKépKép

Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kivánunk!

<center>Juhász Gyula:
Karácsony felé


<font color="ff0000">Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben</font></center>


<center>Kép</center>

Dani & Pocaklakó & Apamaci & Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, de most csak benézni van időm. Zsombika belázasodott, igazából fogalmam sincs mi baja van, csak folyik az orra. Mindenesetre azt ne gondoljátok, hogy kis elesetten fekszik az ágyban, á, dehogy, nála ez úgy működik, minél lázasabb, annál jobban pörög. Persze így nem is haladok semmit, még szerencse, hogy az elmúlt napokban már kitakarítottam, ma csak főzni, sütni szerettem volna.
Korán reggel voltam CTG-n, sajnos elég rossz lett, így mennem kellett UH-ra is, flowmetriára. Kevesebb a magzatvíz és a keringés, de szerencsére amúgy mindsen rendben van, nagy valószínűséggel Szabolcska sem fogja kihúzni a 40 hetet a pocakban. Drukkoljatok azért, hogy még januárig bent maradjon, mert még jó lenne, ha erősödne picit. Kedden újra CTG.

Minden topiklakónak és családjának Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt Kívánok!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok Mindannyiatoknak és a Családotoknak is!

Üdvözlettel:
Lilló

lilló
 
 


Piroska!
Kedden hányra mentek CTG-re?
Mi 8-ra....Kép Össze is futhatnánk!
Jobbulást Zsombinak!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Gondoltam beszámolok első napjainkról itthon. Nem tudom, hogy nektek hogy volt az elején, de nekem már lassan 2 hetes a babám és folyamatosan véres, sebes a mellbimbóm. Amúgy is olyan erősen szív, hogy még az elején seb nélkül is baromira fájt, de sebbel mégrosszabb. A kórházban vettem bimbóvédő krémet (Medellás) és bimbóvédőt is. A védő kicsit talán segített, de tudom, hogy az se jó, ha rászokik. Mikor hazajöttünk ugy tűnt, hogy az egyik gyógyulni látszik, abból tudott enni. A másik folyamatosan sebes volt, azt nem mertük odaadni. A tej meg csak termelődött, de leszívni se lehetett, mert a szívó is használja a mellbimbót és ugye akkor megint nem tud gyógyulni. Ugyhogy nekiláttunk a szabad kézzel való fejésnek. Iszonyatosan fárasztó...én is és párom is végeztük egymást váltva. Aztán nagyrészt helyrerázódott ez a mellem, de addigra kisebesedett a másik, mert a sok szopizás feláztatta. A lefejt tejet, ha nem volt véres, odaadtuk neki.
A terhesgondozó azt mondta nem jó a bimbóvédő, nehogy megszokja...ok ...levettem...persze így sokkal erősebben tudta szívni és megint jobban sebesedett...
A gyerekorvos ajánlotta a bórvizet fertőtleníteni a mellbimbót és neomagnon kenőcsöt kenegetni. A jelenlegi állás, hogy bár picit mindkét mellemen repedt a bőr a mellbimbón, muszáj odaadjuk neki, de csakis bimbóvédővel. Az elején néha így is vérzik, de nincs jobb öteltünk, szopizza...
A fájdalomról nem is beszéltem...(írtam)
Járt már valaki közületek ilyen kellemetlenül?!...2-3 napig nem volt olyan szoptatás, amit ne sírtam volna végig a fájdalomtól...s ha kicsit el is tudtam aludni 2 szopizás között, arra ébredtem, hogy már megint ez a borzalom vár rám...elég rossz volt a hangulatom (ami tudom szintén nem tesz túl jót a tejnek)...
Tej egyébként lenne..csak nehéz így eljuttatni az igénylőjéhezKép
Egyébként általában alszik és eddig csak 1szer fájt a hasa...ez jó hír..
Hatos
hatos
 
 


Hatos!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen fájdalmasan indul a szoptatás! Én is hasonlóan jártam, már a kórházban bimbóvédőt kellett vennem és krémet is, mert Boti azonnal sebesre harapdált.Azt mondták a nővérek, hogy legalább addig használjam, amig meg nem gyógyul a sebem. Nem mintha tiltakoztam volna ellene, mert tényleg nagyon fájdalmas volt a szoptatás és örültem, hogy van valami segédeszköz hozzá, hogy ne arra gondoljak etetés közben, hogy mikor lakik már jól szegény baba.
Bevallom neked, hogy én azóta sem tudtam elhagyni a bimbóvédőt, mert akárhányszor megpróbáltam, azonnal újra sebesedés lett a vége, ezért arra jutottam, hogy nem fogok emiatt görcsölni. Inkább szoptatom igy Botit nyugodtan, fájdalom nélkül, minthogy szenvedés legyen az egész etetés. Õ is már megszokta a bimbóvédőt és nagyon hatékonyan tud szopizni vele, szépen gyarapszik és teljesen ki tudja üriteni a mellemet.
Én a helyedben megpróbálnám újra a bimbóvédőt, amig helyre nem jössz, hogy legalább a tej megfelelően ürülhessen és ne gyulladjon be a melled,és ha meggyógyultál, meg lehet próbálni elhagyni a védőt, de szerintem ne kinozd magad, hadd legyen a szoptatás nyugodt, szép élmény mamának és babának egyaránt.

Remélem, hamar meggyógyulsz és megtaláljátok a megfelelő megoldást a dologra.


Ha nem találkoznánk, nagyon boldog karácsonyt kivánok minden kedves levelezőpajtásomnak, babáknak, papáknak. Pihenjetek sokat és bújjatok össze szorosan a babákkal és papákkal!

Sok-sok puszi

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Joe!
Pirus nem a klinikára jár ctg-re.

Hatos!
Pedig tényleg nem jó a bimbóvédő, egész más technikával szívja a baba, ha meg össze-vissza váltogatod, hol leveszed, hol felteszed, akkor a gyerek se tudja, hogy hogy szívja és ez tuti nem segíti a melled gyógyulását.
Nekem 6 hétig volt véres a mellbimbóm és amikor kijöttünk a kórházból, 2 napig csak fejni tudtam és utána is jó 2-3 hétig sírtam, amikor közeledett a szoptatás... Tévedés, hogy a fejő használja a mellbimbót; persze, szívja, de nem attól lesz sebes, attól még prímán meggyógyul, hogy nem a kézi fejéssel bajlódsz.
A Medela krémjét használtam én is, nagyon jó, de vigyázz, mert ha folyamatosan használod, annyira felpuhítja a mellbimbódat, hogy éppen ettől lesz még sebezhetőbb.
Ami nekem nagyon bejött: hosszabb szoptatás-szünetekre vagy akár minden szoptatás után Neogranormon, ezt szoptatás előtt alaposan lemostam, és szoptatás alatt pedig a Medelás krém, vagy akár semmi. A Neogranormon hámosító kenőcs és nagyon hamar begyógyítja a berepedéseket.

Annamari
muter
 
 


Csak gyorsan lanyok, itt a nagy fozocskezes kozepetteKép

Hatos: ha allandoan kisebesedik a bimbod, nem jol van mellen a baba! a sok szopizas sem aztatja fel, ez szerintem teves allitas (legalabbis nekem masfel oraig szopizott a nagy, es csak 1 eves kora korul sebesedett ki eloszor). Ha nem talalsz ra a helyes technikara, esetleg keress fel szoptatasi tanacsadot vagy pl Sarlai Katalint az Istvanban. Kismamaban benne van a telszam asszem. Amugy meg nagyon sajnallak, amikor nekem sebes volt a mellem, nekem meg a tapszer is megfordult a fejemben, aszontam ennyit nem er a szoptatas sem. Amugy en bimbovedovel veszeltem at ezt az idoszakot, a fiuk nem szopiztak utana rosszabbul. ja es sok szelloztetes, hagyd rajta a baba nyalat, en Garmastant hasznaltam, de az emlitett kremek is jokKép Kitartas!Kép

Kellemes Unnepeket Mindenkinek!Kép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!
Hatos! Először is gratulálok a picurhoz. Legyetek nagyon boldogok! Az eleje mindenkinek nehéz. Én pl az első otthon töltött éjszaka (pontosabban hajnali 4kor, amikor még mindig nem aludt, csak sírt, sírt, sírt) kijelentettem, hogy nekem nem ilyen baba kellett, ez nem kell - mert akkor már 5 napja nem aludtam, a baba meg csak ordított szinte szünet nélkül, mivel utóbb kiderült, hogy nem volt tejci. Persze potyogtak a könnyeim a tehetetlenségtől. Szval nagyon szar volt az eleje, de egy nap arra ébredtem, hogy soha nem voltam még ilyen boldog, és alig vártam, hogy fölébredjen.
ciciügyben csak annyit tudok mindani, hogy nekem sem áztatta föl a sorozatos 50-70 perces szopiztatás. Nagyon érzékeny volt, de kentem bőszen a purelan-al. Soha nem mostam le napközben, mert szerintem az is szárítja, s normális esetben nincs rajta bajt okozó baci. Biztos mindenkinek más a bőre, nekem ez a tapasztalatom. Én avent szívót használok, az nem szív annyira erősen, hogy kisebesítené. A baba sem a szívással készíti ki, hanem a kis nyelve dörzsölésével.
Sok sikert!

Mindenkinek nagyon szép karácsonyt, sok szeretetet, összebújást, nyugalmat!
Zsu
zsuzs74
 
 


Indigo, a túró már mehet, a dokinéni javasolta(kis mennyiségben, főzelékbe).

Ágiboszi, ne haragudj, de nem értettem a hsz-ed elejét...A családinetes fórumot én nagyon jónak találom, ott is egy összeszokott és elég körültekintő csapat van. Persze azért megkukkantom azt is, amit Te írtál.

Egyébként ez is egy tök jó kis babakajás oldal:
http://freeportal.hu/babakonya

Hatos, szerintem használd a bimbóvédőt! Nekem nem ment a nélkül, de még olyan is volt, hogy azon keresztül is véresre szívta a kis vámpír a mellemet. Balázs most 8 hónapos és még mindig ezzel szopik, hozzáteszem, engem egyáltalán nem zavar, mert szerintem az a lényeg, hogy szuperül eszik, és nekem sem fáj! Én őszintén szólva nem igazán értem ezt a bimbóvédő-ellenességet, ami van, szerintem igenis van, akinek hasznos. Használd nyugodtan!

Pusz,
e

Kép
emma8
 
 


Indigo, utánanéztem ennek a túró dolognak és azt találtam, hogy a joghurt, a túró és a sajt más eljárással készül, mint a többi tejtermék (vaj, tejföl, tejszín), ezért azt hamarabb lehet adni (joghurt, túró 8-9 hó, sajt 10 hó, a többi 1 éves kor után).
Pusz,
e

Kép
emma8
 
 


Hatos, sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak. Nekem csak picit és rövid ideig fájt a "szoptatás", de akkor a fogamat összeszorítva szoptattam a kislányomat. Valahol olvastam, hogy az anyatej is kiváló a mellbimbóra, ha kisebesedik. Én szoptatás után és napközben is többször bekentem és megpróbáltam lenge öltözékben lenni, hogy ne dörgölje semmi és szellőzzön. Egy próbát megér...nekem hatott.

Mindenkinek egészségben, szeretetben gazdag szép karácsonyt kívánok!
Hédi
gyurmanó
 
 


Hatos!

Nekem a nagyobbik Manónál kisebesedett a mellbimbóm, vérzett. A csecsemősök tanácsára bimbóvédőt használtam. Eredmény: Nem tudott begyógyulni a seb, a Baba nem tudta rendesen kiszívni, következésképpen mellgyulladásom lett. Az már valóban nagyon fájdalmas volt. Ekkor a szülészorvos tanácsára mindkét mellemet kifejtem minden etetés után, mindkét mellemből szoptattam is. Elhagytuk a bimbóvédőt, következésképp a Manónk is jól lakott, a mellem is kiürült és rendbe jött minden. Én is próbálkoztam mindenfélével kenegetni, de igazán egyik sem használt. A megoldás a bimbóvédő elhagyása volt.

A kisebbik Manónál, ugyancsak kisebesedett a mellbimbóm. Nem kentem semmivel, nem használtam bimbóvédőt. Két napig volt csak érzékeny és egy hét alatt teljesen rendbejött. Szopizások között nem kell lemosni a mellet, mert az anyatej (antimikrobás) és a baba nyála a legjobb gyógyír. A hosszú szoptatás nem áztatja fel a mellet, ha jól van mellen a baba. Nálunk volt 2,5-3 órás marathoni szoptatás is, és semmi gond nem lett.
Ha bimbóvédővel szoptatsz, akkor kialakulhat cumi-mellbimbó-zavar, és akkor nem lesz jó a szopási technika. Figyelj arra, hogy a baba ne csak a mellbimbót kapja be, hanem minnél több részt a bimbóudvarból is, az orra szinte a melledet érje (nem kell félni, nem fullad meg), és az álla is. Az ajkai pedig kissé kifelé forduljanak. Ha nem így venné be, akkor vedd le a mellről, simogasd meg az ajkát, erre reflexszerűen kitátja a száját, és akkor húzd magadhoz, hogy bekapja. Úgy tudod levenni a melledről, ha a kis ujjadat becsúsztatod a szájába oldalt, amíg el nem éred a fogínyt, és akkor kihúzhatod a mellbimbódat.
Nagyon fontos, amit Hédi írt, hogy sokat szellőzön a melled!
Kívánom, hogy jöjjetek bele hamar, és tudjátok élvezni az együtt-töltött pillanatokat!

Áldott, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Floricsika
floricsika
 
 


Sziasztok,

Néha csak passzívan, hozzászólás nélkül de minden nap olvaslak titeket.

Ezért szinte olyan, mintha ismernélek benneteket, ezért békés, boldog, babázós karácsonyt kívánok minden kismamának és anyukának és családotoknak is.

no persze csakis a takarítás, főzés, fenyőfadíszítés után ;-)

gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok Lányok!

Áldott, békés Karácsonyt szeretnék kívánni!

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok!Kép

Szeretetteljes, békés karácsonyt kívánunk Mindannyiótoknak!

Terika és családja
terika
 
 


Sziasztok!

Mi is áldott, boldog ünnepeket kívánok, mindenkinek!

Indigo
http://www.icq.com/img/friendship/static/card_7944_rs.swf

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Emma, akkor oké, ha a dokinőtök is mondta a túrót. Bevallom én nagyon óvatos voltam, szerintem én később adtam Fanninak. De ha más technikával készül, akkor nem lesz baj.

Ági, igen már nagyon várom, hogy kedd legyen akkor jönnek a szüleim. Úgy terveztük, hogy felveszek egy bővebb pulcsit amiben talán nem látszik. Majd odaadjuk a karácsonyi ajándékot, ami egy naptár. A május hónapban az új jövevény UH képe van. Amíg ők nézegetik a képeket én kimegyek és leveszem a pulcsit, majd bejövök a gömbölyödő pocakommal és várjuk a reakciót. Hát ennyi. Remélem sikerrel járunk és nem veszik észre rögtön, amikor belépnek az ajtón.

Pirus, nagyon drukkolok, hogy még bent maradjon Szabolcs pár hétig. Vigyázz magadra!

Hatos, nagyon sajnálom amin keresztül mégy. Sajnos tanácsot nem tudok adni, mert nekem nem sikerült szoptatni. Csak bíztatni tudlak: ne add fel!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Osyne 2005.12.15 40+3 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 36+1 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 36 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Mesa 2006.01.27 35+1 Első ? Dr. Ács ? 24
Shine 2006.02.11 33+3 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 29+2 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 25+5 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 22+3 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 19+2 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 18+3 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 18+3 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 18 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem</pre>


Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Nagyon boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Puszi
Lini

Kép
lini
 
 


SziasztokKép

EmmaKép

A hszem elejében azért irtam, hogy figyelni kell, mert sajnos van olyan oldal, ahol a mamák beküldik a receptjeiket és simán leközlik és vannak olyan alkatrészek benne, amiket egy adott korú babónak még nem javasolt, például az édesítésre sokszor irnak mézet, ami például egy éves kor alatt nem ajánlott. Remélem nem bántottalak meg semmivel, mert nem a családinetes fórumra gondoltam konkrétan, hanem sok weboldal azzal is szeretne magának nagyobb látogatottságot, hogy tesz fel egy két babáskonyhaötletet, amit nem mindig szabad készpénznek venni.
Én csak örülök annak hogy ha egy jól összeszokott és körültekintő kis csapat segíti a hozzájuk fordulókat.

Hatos Kép
Nah nálunk se indult felhőtlenül a szopi anno, sebesedett rendesen, én meg probáltam kimélni aminek a vége egy szép kis mellgyuszi lett, nah azt nem kivánom senkinek, mikor csak a szoptatásra gondoltam görcsbeugrott a gyomrom és már előre bőgtem, de végül is igazán az hozta rendbe hogy Dani jól kiszopizta, az már mellékes volt hogy én fogösszeszoritva és sziszegve vészeltem végig, három hét alatt jöttem rendbe és többet nem volt problémám vele. Amikor már nagyon fájt én is használtam védőt, de én utána még alaposan kifejtem a madella kézifejőével is, hogy jobb legyen. Amit a lányok mondtak az nagyon jó és hasznos tanács, a különböző krémek mellett az anyatej még a legjobb gyógyír ezt nem szabad elfelejteniKép

IndigóKép
Nagyon szoritok hogy sikerüljön a meglepi, olyan megható tud lenni és olyan jó egyet együtt pityeregniKépKép


Mindenkinek sok sok pihenést és boldog napokat kivánunk!

Ági Dani és Pocaklakó

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Drága lányok!

Mindenkinek boldog és nyugodt Karácsonyt kívánok kis családommal együtt!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


LÁnyok, mindenkinek boldog és békés karácsonyt kívánok!!!

Ági, dehogy bántottál meg! Isten ment! Csak szimplán nem értettem tisztán, amit írtál, de most már világos Kép

Sok puszi mindenkinek,
e

Kép
emma8
 
 


Nagyon régen voltam erre...Kép Közben lakásfelújítás volt nálunk, ezidőre elköltöztünk. Virág babám pár nap híjján fél éves, alul kint van két fogacskája. Nem sokat szopizik már, de azért még nyomja és egyenlőre tápszerkiegészítést kap mellé. Meg délelőtt eszünk gyömölcspépeket, de még nem váltottunk ki egy szopit sem. Majd próbálok visszaolvasni, itt mindig sok hasznosat írtatok!!

Sok puszi és boldog ünnepeket!

Recece (Eszter)
recece
 
 


Mindenkinek Örömökben gazdag, Békés, Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Az alábbi esetben kérném segítségeteket:
Január 21-én lejár a GYES-em. Május 27-ére vagyok kiírva a tesóval. Úgy gondoltam, hogy január 21-től kivenném a felgyülemlett(2004. év;2005. év;2006. év) szabadságomat, majd utána elmennék a szülésig táppénzre.
Kérdésem az lenne, hogy szabadság alatt a munkáltató felmondhat-e? Mert amennyiben ez megtörténhet, akkor inkább rögtön táppénzre mennék. Úgy tudom táppénz alatt nem mondhatnak fel. Vagy rosszul tudom?
Valamint azt szeretném még megtudni, hogy lehetséges-e kivennem a 2004-es;2005-ös; valamint a 2006-os évre járó szabadságomat? Vagy GYÁS, GYED, GYES után maximálva van ez a napszám?
Azért nagyon örülnék, ha esetleg megírnátok a véleményeteket, hogy hasonló esetben milyen módon oldanátok meg a szülésig levő itthonlétet.
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


IndigoKép

Nekem is nagyon "húsba" vagyis pénztárcába vágó ez a téma, igy ahol tudtam utána mentem a dolognak, mert ugye nem mindegy mennyi az annyi.

A szabi számítás úgy történik hogy, először is nézd meg mennyi szabit vettél ki abban az évben amikor szültél, ha az arra az évre járó összeset akkor azzal már nem kell számolni... Utána jön a szülési szabira járó (tgyásra) szabik száma, ez ugye 24 hét, igy a legkönnyebben ugy tudod kiszámolni, hogy az éves szabidat osztod 52vel és szorzod 24 KépKép ha van rész összeg is akkor fel felé kell kerekíteni. Következő matekKép további szabi jár még a Gyed első évére is, ez mondjuk könnyű, mivel éves szabiKépKép
Ami még variaverázhat, hogy te vagy a párod veszi igénybe a gyerek utáni évi két pótszabit, ha a párod már igénybe vette akkor nincs mit vele számolni, ha még nem akkor még az is hozzájön.

A gyes lejárta után már csak sajna 30 nap védettséget élvezünk, utána bármikor mondhatják hogy good bye bébi Kép, de mondjuk ezt szabi kivétele alatt nem nagyon szokták alkalmazni, igazán gáz géza munkáltatónak kell lennie aki ilyet tesz...

Ne felejtsd el hogy nem kell pontosan május 27 ig sakkoznod, mert ugye a szülés várható időpontja elött 28 nappal megindithatod a Tgyás igénylést, szal már április 30tól kérheted ezt, vagyis eddig kéne kihuznod szabival. Jajj kifelejtettem a 2006otKép vagyis ha visszamész "melózni" akkor még kiveheted az időarányos részét májusig.

Nincs maximált napszám, nekem speciel, ha most visszamennék (gyedem járt le) akkor 55 napom lenne Danira, a tesó érkezéséig fel se tudnám használni Kép

Viszont egyet nagyon tudok neked ajánlani keresd meg Szakbarbárt az index forumán, ebben a témába a világ legprofibbja és olyan "avatott" dolgokat is tud, ami azért kemény ráhatással van a pénztárcánkra, és szerintem itt köztünk nincs olyan jelentkező aki ne lenne mindegy hogy mennyi ellátást kap az Oeptől.

A lényeg, hogy jól fogalmazd meg a kérdésed, és legyél kicsit türelmes (elég elfoglalt) és tuti tud segiteni minden ilyen témában: szabi, tgyás, gyed összege és azok esetleges szépítése is.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 ezen a helyen megtalálod. JAvaslom hogy keress egy olyan hozzászólást amit ő irt és arra irj választ, mert az jelzi neki a gép (mint a babaszobán) és nem kerüli el a figyelmét.

Még egyet tudok javasolni, hogy ne itt terheljük a topicot, ha esetleg van MSN en akkor keres meg és probálok én is segiten amiben tudok tovább:
sgkapukukacfreemailponthu cimen tudsz felvenni partnernek. Természetesen helyettesítsd be a kukacot és a pontot, tudod igy kevésbé tudnak levadászni emalicmet, ezért irtam igyKépKép

Lányok bocsi a hosszú és kicsit uncsi témáért, de ez is hozzánk tartozikKép

Ági
29+3

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hú, Ági nagyon köszi a gyors választ. Meg fogom keresni azt a bizonyos Szakbarbárt. Kép
Jó éjt!
Ja és a többeiktől elnézést az offtopik témáért.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Utólag boldog karácsonyt mindenkinek! Bocs.

Hatos, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen megy a szopi. A baba nyála és a tej nagyon jó seb gyógyító és ha teheted, hagyd levegőn megszáradni a cicid. Jók azok a melltartó-betétek, de mintha dunsztban lennének a cicik.
Ha neked beválik a bimbóvédő, akkor használd, ne váltogasd, mert zavart fog okozni. Inkább azzal szopjon, mint sehogy.
Remélem hamar elmúlnak a rossz napok!

Indigo, nagyon izgulok, hogy sikerül a meglepiKép

Eszter, jó volt hallani rólatok.

Nekünk nem megy a kajálás. Mindent megkóstol amit lehet (én is azt az oldalt nézem, amit Ági ajánlott), de a mennyiséggel bajok vannak. Az első 2 kanálra még kinyitja a száját, de utána összeszorítja és vinnyog. Türelmesen kivárom amíg egyszer-kétszer kinyitja, na akkor becsempészem a kanalat. Örülök, ha 4 kanállal sikerül, egyébként öklendezik, kiköpi, szétkeni. Én is tiszta kaja vagyok a végéreKép
Ha eszem, akkor tátog, ha közelítek felé a kanállal, elfordul. Időpontot váltottam, szopi előtt próbálkoztam, előítéletem ellenére barackos rizspépet adtam neki (abban cukor van), azt a környezetünkben levő kisbabák imádják, ő nem nagyon, pedig szerintem fincsi. Ugyanis a maradékot én eszem megKép
Hogy csináljam, hogy akarjon enni? Bezzeg velem nem volt ilyen probléma, rögtön befaltam amit Anya adott. Ja, azt is kipróbáltam, hogy Anya etette meg, neki egy kicsit többet evett, de nem volt számottevő.
A másik szorongásos témám az, hogyan tanítsam meg egyedül elaludni. Magától nem megy, még ha fáradt is.

Pirus megy a drukk Neked, hogy húzzátok ki az időt együtt Szabolccsal. Tényleg, remélem nem fordult vissza!

Mindenkinek köszönöm, amit a lányomról írtatok. A kedves sorokért puszit küld Nektek Ayse.

További jó pihit
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltam NST-n, most sokkal jobb lett.Kép 3 napja éjszakánként gyakran keményedek és jóslófájok. Amúgy minden rendben van.
Szenteste éjszaka Zsombinak 40,7 fokos láza volt. Felhívtam az ügyeletet, de nem jöttek ki, mondták csináljak Neki hűtőfürdőt, mert a kúpra sem ment lejjebb. Apával megcsináltuk, utána még be is csavartam priznyicbe, elég jól bírta a kis drágám. Végül 1 óra után lement a láza egészen 37,8-ra. Azért nagyon mérges voltam az ügyeletre, mert szerintem egy közel 41 fokos láz egy 3 évesnél nem vicc és örültem volna, ha orvos megvizsgálja, mert fogalmam sincs mi baja van a gyereknek, nem panaszkodik semmire, hogy fájna és a kedélyállapota is olyan, mint általában. Ma már nem volt láza, szerencsére.

Márti, sajnos nem tudok tippet adni etetés ügyben, mert Zsombi is olyan volt, mint TeKép, még a kanalat is majdnem megette. Soha nem válogatott, és a mai napig is nagyon jó étvágyú kiskölök. Szerintem ezek egyéni adottságok. Amig van tejcsid és abból mennyiséget eszik Ayse, szerintem ne aggódjál, próbálj minden megevett kis falatnak örülniKép Az alvással kapcsolatban sem tudok sajnos mit mondaniKép Én letettem Zsombit az ágyba, amikor láttam, hogy fáradt, bekapcsoltam a zenélőforgót, azt elnézegette és mire lejárt a zene, bealudt. De gyakran volt olyan is, hogy játék közben aludt el a szőnyegen. Ilyet a mai napig is szokott csinálni. Pl. ma is felment a szobájába magára csukta az ajtót, ha jól hallottam, legózott majd csend lett, benéztem és a szőnyegen alszik.Kép Betakargattam, mert én már nem tudom felelmelni, Apa pedig szintúgy bealudt a nappalibanKép

Hatos, én végig bimbóvédővel szoptattam. Amikor el akartam hagyni, akkor már Zsombinak nem volt jó a technikája a nélküle való szopáshoz. Szóval, amit a lányok írtak, vagy azzal vagy anélkül kell szoptatni, felváltva nem nagyon lehet. Egyébként nálunk nem volt gond a bimbóvédő használata, a tejem sem lett kevesebb tőle. Az igaz, most megfogadtam, hogy kitartóbb leszek, és nem nyúlok azonnal a bimbóvédőhöz. Aztán majd meglátjukKép

Indigo, Szakbarbárt az index mellett megtalálod itt is: http://www.csaladinet.hu/index.php?module=profs&action=faq&id=1760, itt a kérdések után találod meg közvetlenül a válaszokat, szerintem érdemes átolvasnod, mert lehet, hogy a Te kérdésedet is már felvetette valaki.

Annamari, köszi a segítséget. A dokinő telefonszámát majd szeretném elkérni. A Lászlóba akkor sem mennék többet, ha az lenne az egyetlen hely. Sajnos nagyon rossz élményeim vannak onnan. Talán régebben meséltem itt, hogy oda vitt be a mentő egyszer, mert majdnem kiszáradtam egy hányós vírustól, és ott zaklatott az egyik dokiKép A néni pedig, aki mellettem feküdt, éppen az általad is leírt béltükrözésen esett át. Rettenetesen szenvedett szegény.

Férjem már holnap megy is dolgozni, sajnos náluk nem lett a két ünnep között szabit kivenniKép Na, majd januárban, ha megszületik Szabolcs, akkor egy-két hétre itthon maradKép

Puszi: Pirus
36+3

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Megkésve is de mindenkinek Boldog Karácsonyt! Múlt héten voltam gondozáson és a doki azt mondta, hogy mindent rendben talált, megkérdeztem tőle, hogy mikor lesz UH de azt mondta, hogy az már csak a 38-ik héten, de a héten megkezdjük mi is a ctg-t. Péntekre kaptam időpontot. Az UH-ra visszatérve, mivel még nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány lesz, a párom azt mondta, hogy akkor elvileg arra a 2 hétre már ne is tudjuk. Így is mindenkinek az az első kérdése, hogy kisfiú lesz vagy kislány. Akkor legyen meglepi.(de én már nagyon kíváncsi lennék rá). Persze teljesen mindegy, hogy mi lesz csak lenne már itt.

Ha addig nem jelentkeznék akkor most előre is BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Most értem haza ctg-ről, ez volt az első. Nagyon aranyos volt az asszisztens néni, ment körbe állandóan mindenkihez és mondogatta hogy milyen jó az eredmény. Az én Babám tutira bealudt én nem éreztem semmit, "hajnali" 8-kor nem is szokott mocorogni, de a néni szerint, dehogynem! Még mondta is, hogy milyen eleven ez a gyerek. Aztán nem akartam vele vitatkozni. Kép
A doki is mindent rendben talált, jövő héten kenetvétel , aztán uh, aztán már csak szülünk. Remélem a végén nem kell mindig menni ctg-re.

Valszeg nem leszek gépközelben már idén, szóval
NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Joe
36+3

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Joe, szerintem is nagyon aranyos a ctg-s néni, de a vizsgálat előtt mindenképpen egyél valamit. Legalább egy pohár tej vagy üdítő vagy édesség, ettől igazán felébrednek a lurkók. Vagy ha tényleg nagyon alszik, fordulj oldalra.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a végén 2 naponta kellett mennem. De nekem kevés volt a magzatvíz és a vérnyomim az egekbe szállt.
De jó, a finisben vagytok Pirussal együtt, izgulok értetek.
Kép

Pirus, nem mondod, hogy nem jön ki az ügyelet egy 40 fokos lázas gyerekhez?!
Bennük bíztam "elejitől fogva", hogy jönnek ha éppen "rossz időben" lesz beteg a lyányom. Most magamra vagyok utalva?? AAANYUUUU!!!
Tréfát félretéve, Zsombi meggyógyult, vagy rájöttetek mi a baja? Ez nem az a három napos láz, vagy mi a fene?
Evés, alvás, tegnap sok mindent elolvastam az interneten ezekben a témákban, rájöttem felesleges ezen rágódnom, elfogadom, hogy Ayse ilyen. Soha nem fogom látni játék közben a szőnyegen elaludni.
Ja, és a zenélőforgót már eléri, mindig megcincálja.Kép

Indigo, mi volt a szüleiddel? Sikerült amit elterveztél?
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok,

Én nagyon jó kis karácsonyi ajándékot kaptam, hiszen megmozdult, már többször is :-)

Lenne hozzátok egy kérdésem, ugyanis ma mentem el az AFP eredményemért, de nincsenek rajta a papíron a normális értékek, és senki sem mondott hozzá semmit :-(, az orvoshoz meg csak 2 hét múlva megyek.
Tehát mik ott a normál értékek? A papíromra az van írva, hogy az AFP 66,3 ng/ml, WAFP 67 ng/ml, a MOM pedig 1,9. Ezek normál értékek vagy aggódnom kell?
Lehet erről valahol valamit találni a weben?
Én eddig keresgéltem, de értékeket nem találtam :-(
Gondoltam a tuti biztoshoz fordulok, azaz hozzátok :-)

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabi, nekem rossz volt az AFP-m: 60,6 ng/ml lett, ez három csillagos, mert a papír szerint, O-tól 13,60-ig jó.
De ne ijedj meg, mert nekem pl. nem a 16. héten vették le. A lányom egészséges lett, hál'istennek.
A helyedben telefonon megkérdezném a dokit, 2 hét hosszú idő.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Márti! Köszi a tippet, meg aranyos vagy hogy velünk izgulsz! Kép A kép is csuda aranyos! Bevallom én egyre jobban kezdek izgulni. Pirusnak már rutin, ugye Pirus? Kép
Remélem nekünk nem fog kelleni oly sűrűn bejárni......csak nem jön már elő semmi nyavaja. A visszerektől féltem nagyon, még most is, de hátha megússzuk a maradék 3 és fél hét alatt...

Indigo! Engem is nagyon érdekelne, hogy hogy fogadta a Család a nagy meglepit?

Gabek! Az csuda jó! Tényleg szép karácsonyi ajándék a Babótól. Szerettem volna segíteni az AFP eredmény értelmezésével, de én sem találtam semmit. Az enyém a doki szerint "tökéletes" lett, ennek értékeit megoszthatom Veled, hogy ne parázz.
AFP 35,1
WAFP 41.8
MOM 1,1
Grav 16
Testsúly: Titok! Kép
Egy picit eltérnek az értékeink, de nehogy elkezdj aggódni! Ha nagyon parás vagy kérdezz a védőnőtől!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?