Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sus: a barinőmtől most kaptam pont 3 dobozzal,mert neki nem hatott és előre vett többet is,viszont nem tudom hogy kell szedni.Te emlékszel rá? Írd meg légyszi!!! Lehet kipróbálom hátha hatni fog,bár ma megint van tejcsi de nem érzem azt hogy szétfeszülnének a melleim.
A kari nálunk is így lesz szerintem,ahogy Lau írta,csak sztem mi együtt fogunk fát dísziteni és csak az ajándékokat hozza majd a Jézuska.De a csengőszó,éneklés az tuti biztos.

puszi mindenkinek
kismuki
 
 


Sziasztok!

Annamari: én úgy szedtem, hogy napi 5 golyócskát.
Vmit használt, szóval próbáld csak ki! Remélem segít.
Igen a kari, már nagyon közeleg!!!
Azt hittem, hogy most itthon leszek és mennyivel több időm lesz majd a készülődésre, de nem lett.
El se tudom képzelni, hogy csináljátok két gyermekes anyukák! Minden elismerésem.
Mondjuk üvegmatricákat csináltam én is (Lau megnéztem a Tieidet nagyon jók!), azoknak Noncsi nagyon örült...amióta felraktam Õket állandóan fel kell hozzá emelni, mert meg akarja fogni, kapirgálni Kép
Kíváncsi vagyok mennyire fog neki tetszeni a fa,
mert már most is egy kis szarka minden csillogót imád! Mi délután megyünk át a szüleimhez és este
itthon ünnepelünk, majd másnap a férjem szüleihez. Jövőre már szeretnék saját karit kialakítani, akkor már Noncsi is sokkal fogékonyabb lesz.
Timie: mi sem vetettük le. Gondolkodtunk rajta,
de annyira gyerekcipőben jár még a dolog. Talán a második babánál, ha lesz...állítólag az is segíthet mindkét gyereknek, ha kell.
Timi: köszi! Levi is szépen fejlődik. Én úgy tudom, hogy az összes hegyes levelű szobanövénynek van vmi mérgező hatása és nem rég olvastam, hogy a mikulásvirágnak is. Pedig olyan szép és szerettem volna venni...lehet, hogy még utána olvasok ennek.
Krisz: milyen volt a Sugaras játszóház?

Itt van pár fotó az ÜLÕ kislányomról aki már magától ilyen ügyes Kép
Kép
Kép
Puszi
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Sziasztok!

Még egyszer mindenkinek köszi a segítséget. Voltam a Habermajer dokinál. Annyira pozitív csalódás. Õ volt az utosó esélyem, mivel előtte annyi dokiban csalódtam. Szuper ember. Augusztusban elvesztettem egy babát. Aki a műszeres befejezést végezte, anyira nem vette a fáradságot, hogy észrevegye, hogy fel vagyok fázva, azért fáj a hasam most már laza másfél hónapja minden nap. Ezért váltottam orvost és kórházat. És múlt hét óta megoldódott minden. Annyira boldog vagyok. Ráadásul vasárnap voltam ultrahangon, amin mellesleg láttuk, hogy kedd körül van peteérésem. Így most nagyban próbálkozunk a férjemmel. Szurkoljatok, hogy sikerüljön.
g77
 
 

 
 

HellóKép

BediKép Tünemény a kiscsaj, elfogadnám menyjelöltnekKép Végülis két pasimból is választhatKépKép
Mikulásvirágot mi is vettünk, de fent van a hűtő tetején.

AnnamariKép naponta 2x5 golyócskát elszopogatni, előtte és utána fél órán keresztül nem ehetsz és ihatsz.
Nekem bevált. Lehet, hogy a barátnőd nem így használta? Olyan sok tejcsit csinált, hogy csak na. Persze nem voltam egy "tejcsárda"Kép, de azért annyi volt, hogy Balázsnak pont elég volt.

G77Kép örülök, hogy találtál megfelelő orvost, Habermajerről eddig én is jókat hallottam.

Lau
lau
 
 


Sziasztok Lányok!
Nem tudok visszaolvasni, de remélem mindenkivel minden rendben van.
A nagy szünet oka, hogy kaptam egy fordítási munkát egy régi cégemtől, és azon dolgoztam.
Muszáj néha dolgoznom, hogy ne menjen el a rutin, bár szomorúan érzékeltem, hogy néha szótárhoz kellett nyúlnom és nem csak a szakkifejezések miatt.
AMikor leadtam a fordítást, akkot pedig huzatot kapott a szemem és nem ülhettem gép elé, nem vezethettem, meg persze nem is tudtam volna, annyira fájt és könnyezett. De már minden ok.
Krisz írta, hogy volt találkozó, akkor épp a csoporttársaimmal taliztunk, úgyhogy nekünk kimaradt. De majd legközelebb!
A fiúk jól vannak, MArcell szépen fejlődik, imádnivaló kis gombóc. Még mindig csak szopizik, bár napközben gyakran eszik, éjjel azért 19-órától reggel 9-ig alszik két szopiszünettel, amikor csak falatozik és már alszik is vissza. Ezért nem izgatom magam amiatt sem, hogy napközben alig akar aludni.
Emlékszem talán Lau mondta, hogy nagyon más a két gyerek, hát ez nálunk így van. Marcell nyugodt, szemlélődő, komoly. Vik pedig élénk, aktív nagyon vigyori baba volt.
Viktorkám pedig a főovis, rendezi a csoportot, adja az ötleteket a többieknek, pl. menjünk ki az udvarra csatornát szerelni, stb. Imádja az ovit, és annyira örülök, hogy ezt az ovit választottam, mert kitűnőnek bizonyult. Türelmesek az óvónénik, sokat foglalkoznak a gyerekekkel, rengeteg mindent tanult három hét alatt. Pl este elpakol maga után, kezet mos evés előtt, nem kell erre külön figyelmeztetni. Persze megtanult nyafogni is, biztos a kiscsajokat utánozza az oviban. Aminek legjobban örülök, hogy a testvéréhez való viszonyára is pozitív hatást gyakorolt. Nálunk a féltékenység inkább úgy nyilvánult meg, hogy nem nagyon vett tudomást Marcellről, most pedig már tanítja játszani :-)
Beszélget hozzá, megpuszilja, persze csak módjával :-)
Ami rossz fejlemény az életünkben, hogy a férjemnek gerincsérve van, sajnos műteni kell és nem igazán találtunk jó orvost, mindegyik mást mond. szegény nagyon szenved, úgy sajnálom.
Lányok most megyek, jön egy barátnőm a kisfiával, de most már rendszeresen jövök én is.
Annamari, nekem az vált be, hogy sokat fejtem és gyakran cicire tettem MArcellt és persze nagyon sokat ettem, sajnos :-)
Küldj képet Viktorkáról, jó?
Puszi mindenkinek!
Dóri
tigris
 
 


Ezt a képet karácsonyra csinálta nekünk a webalbum stúdió:
Kép
tigris
 
 


Sziasztok!
Dóri: nagyon édesek a fiúk, klassz ez az üdvözlőlap! Kép
Szinte látom magam előtt Viktort, ahogy rendezkedik! Kép Remélem, nekünk is ilyen szerencsénk lesz majd jövőre a bölcsivel.
Örülök, hogy még mindig ilyen jó baba Marcell, úgy látszik, a második gyerekek áldott türelemmel rendelkeznek, reméljük, ez nálunk is így lesz majd. Kép Mondjuk Máté után nem lesz nehéz egy nyugisabb babát "kifogni". Kép
Ne is mondd, sajnos én is ismerem a nyelvtudás megkopásának érzését, el is határoztam, hogy januártól elő fogom venni az angolt meg az olaszt, mielőtt teljesen leépülök, németből meg olvasni és tévézni kellene, különben lassan visszaadhatom a diplomámat... Kép

G77: klassz, hogy így meg vagy elégedve Habermajerral, mindent bele, aztán majd számolj be, ha van eredmény. Kép

Voltunk vmelyik nap a Sugárban nyílt játszóházban, egész jó hely. Sokkal több játék van, mint a másikban, bár némelyik kicsit lestrapált már. Kisebbek is jól szórakozhatnak, de persze a nagyobbak is találnak sokmindent. Nincs légvár meg ilyesmi, csak a fenti galériáról egy csúszda, ahol a szülő is csúszhat a gyerekkel, ezen felbuzdulva én is kipróbáltam Mátéval az ölemben. Kép Kevesebb a szabad tér, de izgi a sok játék és jó megoldás a galéria a kis útvesztőivel. Egyszer akár ezt is kipróbálhatjuk találkozóra, majd vmikor januárban.

Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Hello csajok!

Dóri: örülök,hogy előkerültél,jó olvasni! Sajnálom a férjed,remélem minél hamarabb találtok valahol valami jó dokit!!!
nagyon szuper a fotó is a fiúkról,tényleg nagyon nő már Marcell Viktor meg kész ovis nagyfiú. Már én is alig várom,hogy jövőre menjünk oviba.Hétvégén több időm lesz,majd dobok fel képeket.
Krisz: próbáljuk ki persze,főleg amíg ilyen szar idő van,tavasztól úgyis remélhetőleg játszótéren fogunk találkozgatni.
A nyelvgyakorlásról meg ne is beszéljünk!!! hallottam az Õrsön egy olyan helyet,ahol délelőttönként van 2 óra(heti 1-2 napon) és a szomszéd szobában ingyen vigyáznak a kicsikre,gondolom játékok is vannak. Én is érzem,hogy nagyon könnyen felejt így az ember.
Mi régebben néztünk angolul filmeket,de most már erre sincs időm,a németet pedig nagyon felejtem én is.
G77: sok sikert,mindent bele,bárhogy is alakul azért írj majd nekünk

Nálunk minden oké,Márk visszatért régi önmagához,már nem nyafog,nem ütöget,türelmesebb sokkal és ugyanolyan aranyos mint volt.2 hét kellett neki úgy látszik hogy belejöjjön az új helyzetbe,de kemény 2 hét volt!!! Kép
Én tegnap voltam kontrollon(5.hét volt) és szerencsére minden oké,most elkezdem szedni a gyógyszert,de aztán ha majd nem szoptatok nem tudom mi legyen.Világ életemben gyógyszert szedtem,de mostmár így 2 baba után nem tudom mi legyen.Majd jól körül kell néznem a "piacon" fogamzásgátlásügyileg.

puszi,kel Viktorka,rohanok nehogy ébressze Márkit is!
Annamari
kismuki
 
 


Sziasztok!
Találtam nektek mérgező szoba növények listáját.
Mérgező szobanövények:
-Diffenbachia
-Fikusz
-Kroton
-Mikulásvirág
-Ciklámen
-Leander
-Kankalin

Kerti virágok:

-Aranyeső
-Õszi kikerics
-Gyöüngyvirág
-Sárga nárcisz
-Fehér nárcisz
-Tisza fa
-Hóbogyó
-Borostyán
-Tuja
-Lila akác
-Gombák
Én megrendeltem még vagy 2 éve ezt a szülők lettünk című könyvet,ami nagyon drága de megéri szerintem,csak csomó idő mire megkapod az egész könyvet.25 hónap.De fantasztikusan jó dolgok vannak benne,innen másoltam ki ezeket is.

Most nem is írok többet,mert készülök a Csapóhoz.
Szép napot mindenkinek.
Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Kismuki, nekem spirálom van, szerintem ez szuper.
6. héten tette fel a doki.
én a szoptatás alatt nem mertem gyógyszert szedni, bár tudom, hogy vanolyan, amit lehet.
Krisz, januárban mi is szívesen kipróbáljuk a Sugár játszóházat. Addig nagyon sok a program.
Visszamész dolgozni, ha Máté bölcsis lesz?
tigris
 
 


Sziasztok!
Annamari: sztem is spirálban gondolkodj, az a legegyszerűbb, olcsó, hatékony és nem kell hormont szedned. Nekem is az van, mivel nem terveztünk 3-4 évnél előbb kistestvért.
Klassz, hogy Márk visszatért a rendes kerékvágásba! Kép

Anita: jó kis listát hoztál össze, tényleg hasznos lehet az a könyv. Csapóhoz babaügyben mész? Csak nemhogy már van eredmény? Kép

Dóri: igen, jövő szeptembertől bölcsi, 2 éves és 2 hónapos lesz akkor, remélem, jól viseli majd. Én is jártam bölcsibe és jó volt. Kép Sajnos muszájlesz visszamennem dolgozni, mert a 24000 gyes irtó kevés, még akkor is, ha Zoli igyekszik minél több jövedelemre szert tenni (legálisan persze Kép). Itt van mellettünk a bölcsi, úgyhogy kényelmes lesz, igaz, reménykedem abban, hogy közben majd nagyobb lakásba tudunk költözni, de maradni akarunk a környéken, úgyhogy nem lesz gond.

Jó éjt! Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Hello lányok!

Köszi az infokat,most hallottam valami olyanról is,hogy 3 havonta kapsz egy injekciót és nem is jön meg soha,nincs hasfájás,tampon,semmi... érdekes,majd mindennek alaposan utánanézek.
Krisz: ne is mondd,tényleg klassz,tegnap már oda jutottunk,hogy Márk közölte,hogy az "én Viktorom, nem anyáé". Képráadásul állandóan a karjába kell tennem,hogy ő is foghassa,itatja,cumit visszaadja,stb...Tök jó!!!
Anita: jó ez a lista,ezeket én sem tudtam,köszike
Dóri: lesz az oviban karácsonyi műsor Viknek?
Ennyi időm volt,holnap jönnek a képek is ...remélem lesz annyi időm!
Puszi
A
kismuki
 
 


Sziasztok!

Anita23: Nekem az lenne a kérdésem, hogy TE ezt a "Szülők lettünk" című könyvet hol rendelted meg?Mert most néztem, hogy a Librinél ez kb 1000 ft. Lehet ebből kettő van?Köszönöm előre is a segítségedet.

Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok!

Lehet csatlakozni? Van valakinek tapasztalata kismama jóga téren? Tényleg segít? Én egy hónapja járok, hetente 1X.

A dokim nekem is a Csapó - örömmel olvasom, hogy jó a véleményetek róla -, idáig nekem is csak pozitív a tapasztalatom.

Első babánál a gátmetszést el lehet kerülni? Azt hiszem ettől vagyok legjobban berezelve (egyelőre).

Előre is köszi a válaszokat!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Tündi: alig várjuk a csatlakozókat! Gátmetszés: első babánál nehéz elkerülni,de előfordulhat,viszont hidd el,nem is érzi az ember.Én mikor kérdeztem az első bébimnél hogy mikor vágnak,a dokim mondta,hogy már rég megvolt.Észre sem vettem. Most nem vágtak,de varrni azért kellett kicsit,viszont ennek a nyoma szerintem azért picit látszani fog. Igaz ez így sokkal hamarabb meggyógyult,szinte csak a 4-5 napig éreztem,viszont a vágásnak semmi nyoma nem maradt(igaz még csak 1 hónapja szültem...lehet ez is teljesen eltűnik majd)
Szóval mindkettőnek van hátránya-előnye,de semmiképpen se félj tőle,mert nem fogod érezni!!!
Én is ettől paráztam a legjobban. Kép És hajrá! Mikor fogsz szülni? Jóga ügyben én nem tudok segíteni.

Csajok: dobom az új képeket,volt időm rá,mindkét gyerekem kidőlt,van egy óra szabadságom!!!

Kép
Kép
Kép
Puszi mindenkinek
Annamari
kismuki
 
 


Sziasztok!
Annamari,nagyon édesek a srácok,persze te is csinos vagyKép
Timie:
Ezt a Heim Pál orvosai meg a szakértői állították össze és a Verlag Daschöffer kiadónál lehet megrendelni.25 hónapig kapsz 10-10 lapot hózzá havonta 1252 forintért.

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Helló!
Annamari: iszonyú édesek vagytok így hárman, és persze a fiúk külön-külön is! Kép Amúgy mint két tojás... Kép
Ha megtudsz majd valamit erről az injekciós megoldásról, írd meg, oké? Érdekesnek hangzik...

Tündi: üdv a csapatban! Kép Én is jártam jógára, nekem sokat segített a terhesség végefelé ellazulni, amikor amúgy ez már nem ment könnyen... Kép A légzést én nagyon jól tudtam használni a vajúdásnál. Nem is hittem volna, hogy akkora koncentrációra képes vagyok, annyira sokat segített, hogy szabályoztam a légzésem, ez volt a kapaszkodó, különben nem is tudom, mi lett volna. Ha kizökkentem belőle egy pillanatra, teljesen összeomlottam és nem bírtam a strapát. Szóval szerintem mindenképp érdemes járni, ha másért nem, hogy mozogj és ellazulj a terhesség alatt. Hová jársz egyébként? És mikor jön a baba? Kép
A gátmetszéstől tényleg ne félj, nem lehet érezni, úgy van, ahogy Annamari leírta.

Anita: hű, akkor ez a könyv így meglehetősen drága, nem? És ha részenként kapod meg, lehet, hogy meg sincs az a téma, ami éppen aktuális lenne, ha már van gyereked. Hm,érdekes... Kép

Na megyek, folytatom a nagytakarítást, hálistennek mindjárt kész. Kép
Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok végreKép

Annamari: rettentően jó kép ez a közös fotó a srácokkal!!! Tündériek a srácok, Márki már olyan nagyfiús, nem?
Engem is érdekelne ez az injekciós dolog, vajon ezt akkor lehet alkalmazni amikor már nem akarsz több gyereket, vagy esetleg amikor abbahagyod, mint a gyógyszert akkor újra rendesen működik a szervezet?!
Tündi: én májusban szültem Csapónál az első babám és nem volt gátmetszésem! Ezért sokan utáltak a gyerekágyason Kép Szóval lehet ilyen is.
És én még mindig a málnalevél teára esküszöm, mert se tornára, se jogára nem jártam időhiány miatt. Szóval üdv topikon és hajrá!
Anita: köszi a növényeket Kép
Timie: szerintem, ha megadod a telefonszámod a kórházban amikor átveszed az ajándékcsomagot akkor Téged is felfognak keresni ezzel a "Szülők lettünk" gyűjtőgetös dologgal. Annak idején engem is hívtak. De nagyon drágának találtam, igaz ez az első ilyen témájú magyar "könyv".

Üdv
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Biztosan lesz még sok "okos" kérdésem, ugyanis sem a baráti körben, sem a rokonságban nincs babóca, úgyhogy tapasztalat az nulla.

Edina: Remélem ez a május rám is ilyen hatással lesz, a doki is ugyanaz, 1 év ide vagy oda, mit számít, én is szeretném megúszni a gátmetszést, mégha a többiek azt is mondják, hogy észre sem vehető. Ezek szerint azért van remény. Málnalevél teáról mit kell tudni?

Annamari: Ha lányom lesz (elvileg jövő szerdán kiderül), az első dolgom lesz felhívni a figyelmét a fiaidra, nagyon tündériek.

Krisz: Padma Stúdióba járok a Bánki D. utcába és remélem, hogy nekem is segíteni fog a jóga. Te gyakoroltál otthon? - mert én nem teszem, csak hetente egyszer megjelenek és igyekszem követni az utasításokat.

Üdv.: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Hali!
Tündi: én is oda jártam,az egy jó hely! Kép Akkor te is zuglói vagy? Én se nagyon gyakoroltam otthon, legfeljebb egyszer-kétszer pár mozzanatot, ami épp jólesett sajgó testrészeimnek. Kép
A málnalevél teáról azt tartják, hogy tágít, lazít, én is ittam, mégis lett jó nagy gátmetszésem... A vélemények a hasznosságáról különbözőek... Kép

Ma beállított a védőnőnk teljesen váratlanul, Máté épp felébredt és már az asztalon volt az ebéd, mindig a legjobbkor... KépNem akart bejönni, így szinte az ajtóban beszéltünk pár percet. Azt mondta, kezdjük el szoktatni a bilihez. Nektek mi a véleményetek erről, csináljátok már vagy egyből wc szűkítővel?

Jó éjt, Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Hali!

Tündi: ide nyugodtan írhatsz, mindig lesz valaki aki tud segíteni! A málnalevél tea segít a tágulásban. Kb. 1 hónappal a tervezett szülés időpontja előtt kell elkezdeni a rendszeres teázást. Én reggel és este ittam belöle 2-2dl.
Több anyukától kaptam visszajelzést ezzel kapcsolatban mielőtt én is odakerültem volna és így kipróbáltam, hisz' bajom nem lehet tőle. És szerintem tényleg használt.
Legyen kislányod! Egyenlőre az én csöppem az egyetlen kislány itt a fórumon Kép

Jó éjt mindenkinek!

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Annamari, nagyon szép a kép rólatok, nagyon hasonlítanak a fiúk egymásra!
Krisz, én rosszul vagyok az olyan védőnőtől, aki a tél közepén azt mondja az anyukának, hogy szoktassa bilire a gyereket!!!! Mindenképp várd meg, hogy magától legyen szobatiszta, mert különben sokat fogtok szenvedni mindketten.
A gyermek utánzással tud még csak tanulni kétéves korban, legjobb, ha megnézi, hogy pisil apa és anya, vagy más gyerekek, ez a legösztönzőbb. Ismerkedjen a wc-vel, bilivel, egyébként minden gyereknek más szimpatikus, mi a bilit azonnal kihagytuk, Viktor közölte: "anya, nem pisilek fazékba."
Én felháborítónak tartom, amikor ráültetik a gyereket a bilire, és megdícsérik, ha véletlen produkál valamit. Mivel ha tudná irányítani az izomzatát, akkor magától is rászokna. Én a hagyományos értelemben vett bilire szoktatást az szülői erőszak egy fajtájának tartom.
Ráadásul elkezded bilire ültetni, és mi van, ha épp a játszótéren vagytok és pisilnie kell? Kezdheted lehámozni róla a cuccokat, és kezdetben nem tudja olyan sokáig visszatartani, hogy megvárja a levetkőztetést, bepisil és csak frusztrálja magát.
Bőven ráér két és fél évesen magától szobatisztának lenni. Ráadásul, ha magától csinálja, akkor könnyebben működik az, hogy azonnal éjjel is szobatiszta lesz. Nem beszélve arról, hogy nyáron könnyebb váltóruhát cserélni, mint télen komplett szerelést.
Bocs, hogy így kikeltem, de felháborodtam a védőnőn. Egyébként a sajátomon is, aki múlt héten közölte, hogy kezdjem el a főzeléket.
Miért, hiszen van bőven anyatejem, Marcell még nincs 5 hónapos. Válasz: "MERT EZ A SZOKÁS!!!!"
Többet be nem engedem az ajtón.

Tündi, nekem is volt az elsőnél gátmetszés, de semmit nem éreztem belőle. Másodiknál már nem kellett vágni. Én is ittam a második babánál málnalevélteát, és fele annyi ideig tartott a vajúdás, mint az elsőnél. 35. héttől szabad csak elkezdeni.
A jóga nekem nagyon sokat segít, pl a pihenésben, amikor könnyen álomba tudom lazítani magam. És a terhesség alatt is amikor keményedett a hasam, nagyon jó volt. Szülésnél nem alkalmaztam, de azóta is mindig. szerintem általánosságban véve jó.
Kislányt szeretnétek?

Lányok, Ti hogy oldjátok meg, hogy szenteste a kicsi ne lássa a fadíszítést, ajándék fa alá csempészést? Van ötletek, hová vigye a férjem Viktort, amíg a fát díszítem?

Más: van valakinek háti hordozója? Milyenek a tapasztalatok? Szeretnénk venni egyet kiránduláshoz.
Na rohanok, megjön az ovisom!
Tegnap volt a karácsonyi ünnepség, de itt szülők nélküli van, csak a gyerekeknek. Olyan édes volt ünneplőben.
tigris
 
 


Sziasztok!
Hihetetlen,hogy idejutottam.Anyu beült meséz nézni a fiukkal a szobába.Ha Márki meglát azonnal ide akar jönni.
nagyon elrontottuk ezt,hogy túl sokat ültünk a gép előtt vele,mostmár állandóan játszani akar.Szörnyű.

Dóri: talán jó ötlet hová vigyétek Viktort:nekem azt találták ki anyumék,hogy majd elmennek az Andrássy útra megnézni a fényeket,de ez mondjuk csak este jó igazán.
Főzelék téma: én Márknak már 4 hónaposan adtam ,de csak a tápszer miatt-hogy nehezen tudott kakilni.Ha most lenne tejem bőven én is várnék 6 hónapig...azt hiszem,de majd kiderül.

Nekünk szerencsénk volt a peloval,igaz éjszaka még mindig kell,de szerintem nekünk is azért ment könnyen,mert nyáron szokott le róla és akkor sokkal könyebb mint a tél közepén.
Szóval Krisz: szerintem nyárig eszedbe se jusson.

Köszi a fiaim nevében is a sok bókot! Belegondolok milyen lesz,mikor 18-20 évesen majd együtt mennek csajozni.Komoly lesz. Kép

na lépek is,mert még ezer levél vár
puszi nektek
Annamari
kismuki
 
 


Bili ügyben Tigrissel értek egyet! Misi már néha szól, hogy pisilni vagy kakilni kell, akkor rohanunk a bilire, néha sikerül is elkapni a dolgot, de ha nem szól, eszembe sem jut eröltetni, a rendes bilizést mi is hagyjuk tavaszra, ha kibírja Misi akkor nyárra!
Az én védőnőm, és dokinőm szerencsére szoptatás pártiak, föl sem merült 6 hónapos koráig, hogy adjak mást, ha van anyatej! Teljesen fölösleges bármi más, ha van elég tej!!! Az a legjobb!!

Karácsony! Nálunk apával mennek délután sétálni, meg a közeli templomba megnézni a betlehemet. (nem vagyunk vallásosak, de ez szép, és érdekes a gyereknek, már engem is mindig így távolítottak el kis koromban Kép) Ha van hó, akkor egyszerű, ki kell menni szánkózni egyet Kép

Hátihordó: Mi is vettünk, és nagyon bevált kiránduláshoz! Most már Misi is jön a lábán, és ha elfáradt bepakoljuk a hátiba, és megyünk tovább Kép

Sus
sus1
 
 


sziasztok!
Végre ,nagyjából készen vagyok a karácsonyi tennivalókkal.Márcsak a naptárakat kell kinyomtatnom,meg a bejglit ,tortát sütnöm és kész isKép Nagyon klassz hintalovat vettünk a kicsinek a Wörösmarty téren,úgy örülök neki.Remélem ő is fpg neki örülni.
Mi együtt díszítjük a manóval a fát.Nekem elétem vagyis gyerekkorom legnagyobb csalódása volt mikor anyáék feldíszítették a fát nélkülem.
Így a manó aktívan részt fog venni a díszítésben,direkt nagyobb szálakra fűztem a mézeskalácsotKép
Na fel is ébredt.
Akivel nem találkozok már annak és persze a többieknek is Áldott Karácsonyt kívánok!
Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Szóval málnalevél tea és jóga. Rendben.

Krisz: rákoskerti vagyok, de az Örs környékén dolgozom, így adódott a doki meg a jóga is.

Egy fiút és egy lányt szeretnénk, Tibi ebben a sorrendben, nekem mindegy, de szerintem kiscsajjal kezdünk, márcsak azért is, hogy javítsuk a fórumon a gyerkőcök ivararányát.

Boldog Karácsonyt mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a "bilis" hozzászólásokat. Kép Igazából még nem nagyon vagyok képben ezügyben, ideje lenne már utánaolvasni kicsit. Egyelőre még bilink sincs, de mivel Máté semmi jelét nem mutatja annak, hogy készen állna bármiféle változásra, korainak is gondolnám. Még sosem jelezte utólag sem, ha bekakilt, előre meg főleg nem, de ha mi már érezzük, hogy megtörtént, akkor is csak rázza a fejét, hogy nincs kaki. Szóval nála ez még biztos korai. És hát teljesen logikusnak tűnik, hogy nem télen kell ilyesmit elkezdeni, meg persze másfél éves sincs még, úgyhogy bőven ráérünk. Dóri, a te vehemens és persze hozzáértő hozzászólásod különösen tetszett! Kép A védőnő egyébként csak annyit mondott, hogy ismerkedjen a bilivel, de ne erőltessük.

Egyébként azt én sem értem, hogy miért erőltetik tisztán anyatejes babáknál a korai hozzátáplálást...

Mi együtt fogunk fát díszíteni, bennem is a régi emlékek élnek, hogy mindig együtt tettük ezt a szüleimmel, imádtam a ceremóniát, az egésznek a hangulatát. Nagyon kíváncsi leszek, mit szól majd Máté a fához és az egész karácsonyhoz.

Anita: a hintaló szuper ajándék, biztos örülni fog neki Nimród!

Tündi: akkor csak hajrá! Kép

Ha nem tudnék már jönni (hozzánk már pénteken jönnek anyósomék), mindenkinek nagyon szép ünnepet, sok csillogó gyerekszemet kívánok! Kép
KRISZ

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

Jó régen jártam erre, ne haragudjatok, sajnos nincs mindig időm jönni. Apa így is azzal piszkál, hogy a Babanettel élek együtt. Így inkább csak olyankor vagyok, amikor ő nem látja.

Biliügyben sajnos semmi tapasztalatom nincs, de én sem erőltetném, az biztos.

Hozzátápi:
Már nagyon sokszor hangoztattam, hogy az enyémek 7 hónapos korukig kizárólag anyatejet kaptak, utána pedig gyümölcsöt, aztán pedig gyümölcsös rizspépet. Szilveszterkor lesznek 9 hónaposak, és még mindig nem ettek főzeléket, és még mindig csak napi egy étkezést véltottunk ki, a többi étkezés szopi. Én egyáltalán nem bánom, hogy nem ismernek újabb ízeket, majd megszokják előbb utóbb. Így is nőnek heti 10-15 dekát, azt hiszem, nincs miért aggódnom. Persze volt, hogy Ádám fogyott, de az a refluxa miatt volt, amire most kap gyógyszert, és egész jól gyarapszik.
Lényeg a lényeg, hogy ha valamit el kell majd kezdeni (nem most!), akkor sem a főzelékkel kell kezdeni, no meg egyáltalán miért kellene elkezdeni, ha elég az anyatej. A fiaim a mai nepig nem tudják, milyen a víz vagy a tea, szomjoltásra is kizárólag anyatejet kaptak.
Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az én példám a követendő, a tökéletes stb.
És persze vannak gyerekek, akik, egy éves koruk előtt nem is fogadnak el mást, csak anyatejet. Na, kíváncsi vagyok, azokba hogyan diktálná bele a védőnő a főzeléket.
Mondon le minden bunkó védőnő! A miénk sem valami fényes, de én meg is mondtam neki, ide csak bejelentkezve lehet jönni, egyébként nem engedjük be. Nem is találkozunk túl gyakran. A gyerekorvosunk arra való, hogy a problémáimat vele beszéljem meg, táplálkozási ügyekben is tud segítséget nyújtani, úgyhogy nem kérünk a védőnőből.

Üdvözlök minden új fórumtagot, hát engem már egyre kevesebben ismernek, olyan ritkán tudok jönni. De azért néha benézegetek.
Gyerkőcök gyönyörűek. Mindig elcsodálkozom, hogy a nagyobbak mennyit változtak egy év alatt.

Gyerekkoromban mindig szánkózni vitt a tesóm, mondjuk mifelénk nem is nagyon volt lucskos a karácsony (Erdély hegyei).
De a betlehem megmutatása nagyon tetszik, igazán jó ötlet. Szerintem nálunk is valami ilyesmi lehet jövőre. Esetleg ki lehet vinni a gyerekeket a Vörösmarty térre, vagy valahová, ahol szép vásár van. No, meg ahol közel vannak a nagyik, oda is lehet vinni.

Magunkról annyit, hogy mindkét gyerekemnek egyszerre bújt ki az első foga egy hete. Azóta Ádámnak 4, Gergőnek kettő van, és rettenetesen tudnak harapni. Ti hogy szoktattátok le a harapásról?

Gergőm 8000, Ádámom 7000 gramm, 71 és 69 centisek, és egyre szebbek, okosabbak, ügyesebbek. Mostanában hintáznak előre-hátra, mászás még nincs, de reményeim szerint hamarosan lesz. És mászásig már csak kéthetente megyünk dévényezni, utána meg abba is hagyjuk, úgyhogy juhhé. Nem mellékes persze, hogy heti 4000 pénzbe kerül.

És sajnálom, hogy mindig lemaradunk a talikról, de majd januárban, ha lesz tali, jól összehozzuk, mert már én is nagyon kíváncs vagyok Rátok.

Na, puszi mindenkinek,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok Kedves Anyukák!

Nagyon örültem, hogy igaz még csak itt a neten, de megismertelek titeketKépRemélem ha jövőre a kisfiam is megszületik (csakhogy én se rontsam a fiú statisztikát)én is csatlakozhatok majd az összejövetelekhez.
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ilyen kedvesek és segítőkészek voltatok a kérdéseimhez, nagyon jól esettKép
Mindenkinek Nagyon Kellemes és Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!

Puszi mindenkinek

Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok!
Családi okok miatt el vagyok most kicsit tünve + a héten 3 vizsgám is volt, de szeretnék minden anyának és babának Békés, Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet kívánni Kép

Puszi
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Sziasztok!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok én is minden fórumozónak!

Puszi
Edina és persze Noncsi Kép
Kép

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Sziasztok!

Nagyon boldog békés karácsonyt kívánunk!!
Anit és Nimród,meg persze Apa isKép

Kép

Kép
anita23
 
 


Kép

Kép
barbara_75
 
 


Nagyon boldog karácsonyt,sok ajándékot,vidámságot és örömet kívánunk nektek!!!
Annamari,Viktor,Márk

És lányok!!! Most senkit sem érdekelnek a kilók.Anita és Gabi,nektek pedig nincs jobb alkaloma hízásra,mint a Karácsony!
Puszi
kismuki
 
 


Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek! Tigris, végül hogyan oldottad meg a fadíszítést? Nálunk bevált a sétálós, betlehemes módszer, Misi teljesen odáig volt a fától.
További jó pihenést!
Sus
sus1
 
 


Sziasztok!
Nálunk nagyon jól sikerült a Karácsony, Máté rettentően élvezte a fadíszítést, azóta is naponta többször csodálja a díszeket és a fényeket. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog örülni mindennek, az összes ajándék sikeres lett. Persze az átlagosnál több kényeztetésben volt része a nagyszülők miatt, így egy mintababa lett belőle, kíváncsi leszek, ez meddig tart ki, egyelőre sehol egy hiszti... Kép
Képzeljétek, 24-én azt ajándékozta nekünk, hogy kétszer is elvonult kakilni, egyszer az asztal alá, másodszor a fotel mögé, tehát mégis kezdődik valami nála ezügyben... Kép
Majd vmikor teszek fel egy-két képet is.
Puszi mindenkinek, írjatok a karácsonyi élményekről! Kép
Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


SziasztokKép

Mi is mindenkinek nagyon jó pihenést kívánunk, és remélem, jól sikerült a karácsonyozásKép
Nálunk is ajándékdömping van, Balázst úgy lehetett leállítani szenteste, ha betettük mellé az új zenélő teknősbékájátKép
Egy ideig zenélgetett, aztán elaludt.

AnnamariKép büszke lehetsz a családodra, gyönyörűek a srácok és a férjed is jóképűKép

BediKép Édes Noncsi, mint mindig, jó ez a kép!!Kép

CsajuKép Remélem, minden rendben veletek, és jól telnek az ünnepek!!

BannamariKép szerintem fantasztikus, hogy az ikreket 7 hónapos korukig kizárólag anyatejjel tudtad táplálni, ez valamikor egy gyereknél sem könnyűKép Ákos 10 hónapos koráig kapott anyatejet - persze mást is már, 4 hónapos koráig tudtam kizárólag anyatejjel etetni -, Balázst 6 hónapos koráig szoptattam, majd utána 9 hónapos korában ugye abba kellett hagyni, de lehet, hogy egy éves koráig kitartott volna. Mindkét lurkóm 7 hónaposan már mást is kapott, de ezek eleinte főleg gyümölcsök voltak, a főzelékeket csak később vezettük be mi is.

KriszKép bilit most kapott Bazsi, van, hogy fogja magát és ráül ruhástul, de mi sem erőltetjük. Már magától hozza a popsikrémet meg a popsitörlőt, ha bekakil, egyelőre a pisit még nem jelziKép
sajnálom, hogy nem jutottunk el hozzátok, kissé zűrösre sikerült ez a két hét.
Voltam ultrahangon is, nem tudni, miért, de még mindig fáj a derekam, nagy valószínűség szerint ez a szilva nagyságú "valamitől" van.
A nőgyógyászom daganat-kiújulástól tart, most szedek antibiotikumot, meg gyulladáscsökkentőt. Remélem, azért nem erről van szó, "csak" szimpla ciszta.

Na, nem akarom itt elrontani a hangulatot, azért viszonylag jól vagyunkKép
Hajam is növöget, már egész szép kis süni vagyokKép

Pusza mindenkinek
Lau
lau
 
 


Sziasztok Lányok!
Nekem megint a segítségetekre lenne szükségemKépNem tudjátok véletlenül hol lehet kapni gyerekszobába mennyezeti lámpát, ami lehetőleg ilyen kis édes macis, vagy hasonló kis mintás, ami egy gyerekszobába való?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok lányok!
Először is Timie:a Mini Manóban és a Megatoysban is van egy csomó fajta lámpa,lehet válogatni!!!

Mi még mindig karácsonyozunk,igaz már 29.-e van...olyan nagy a család,hogy mi még ma is megyünk vendégségbe és ez már 24.-e óta így megy.
Viktor persze még mindig állandóan alszik Kép de Márk teljesen fel van pörögve,minden nap a Jézuskát várja.Aztán persze este kidől rendesen így a tesójával:

Kép

Lau: örülök neked,remélem mostmár túljutsz ezeken a vizsgálatokon és jövőre már semmi ilyesmivel nem kell majd foglalkoznod! Jó lenne már talizni...mit szólnak a fiúk a tüsi hajadhoz? Vagy hordod még a kendőt?
Köszi a bókokat a fiúk nevében...nem is csoda,hogy mind a háromba szerelmes vagyok!

Krisz:ha már elvonul kakilni az tök jó,de tényleg nem szabad erőltetni.Nálunk ugyan már másfél éves kora óta nem kakil peloba,de még mindig tapsviharnak kell jönnie egy-egy sikeres kakilás után.Kép Kíváncsi vagyok,erről mikor szokunk le....vagy majd az oviban is tapsoltatni fogja az óvónéniket?!
Viktorka még mindig mintababa,éjjel egyszer eszik,minden nap 9körül kel fel és déltől meg 4 órát szunyál....amikor Márk is általában kettőt,úgyhogy nagyon nem panaszkodom.Tegnap volt 7 hetes és a 3 kilojáról már 4.10-re nőtt,tehát a tejcsi miatt sem izgulok már.Persze a teát kitartóan iszom,de ennyi.
Most lépek tovább,kihasználom a nyugit és belekezdek egy könyvbe!!!

Puszi mindenkinek,de külön gyönyörű Noncsikának is,mint egy szem hölgyeménynek!
Annamari
kismuki
 
 


HellóKép

AnnamariKép itthon szeretik simizni a hajamat, már félcentisKép Már levettem itthonra a kendőt, de eltartott majdnem három hónapig, mire mertem vállalni a gyerekeim előtt isKép Õk szerencsére tök természetesnek veszik, most már azt furcsállják, ha jön hozzánk valaki, akkor miért veszem fel a kendőtKép
Arany életed van a fiúk mellettKép Bazsi 8 hónapos koráig nem aludta át az éjszakát, de azóta viszont nem panaszkodomKép

TimieKép A Praktikerben is láttam ilyen lámpákat, és ha jól emlékszem, az Auchanban is. Nagyon sokféle van, csak győzze az ember kiválasztani a megfelelőtKép

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Annamari: nagyon édesek a fiúk, öröm nézni őket! De jó nektek, hogy két ilyen tündérbogaratok van! Kép Hogy bírjátok ezt a hosszú karácsonyozást, főleg a két gyerekkel? Mi már a 3 nap alatt kifáradtunk a sok vendégben, vendégeskedésben, no meg persze a sok evésben és semmittevésben... Kép És hát a karácsony előtti készülődésben. Mondjuk én télen mindig ilyen "nyomi" vagyok, legszívesebben állandóan aludnék, mondjuk téli álmot. Kép
Biliügyben nincs nálunk semmi erőltetés, az elvonulást magától produkálta, ne siettetünk semmit.
Mi is most vettünk neki bilit, de egyelőre játék szinten érdekli, pl. belenyomta szegény macijának a fejét. Kép

Lau: Bazsi tényleg mindenben nagyon ügyes! Kép
Remélem, segít a gyulladáscsökkentő és nem lesz szükség műtétre, nagyon drukkolunk!
Bármikor szívesen látunk benneteket, ha van kedvetek és időtök átjönni! Kép

Klassz ez a nagy hó, remélem, ma ki tudjuk próbálni a szánkót, amit kar-ra kapott Máté. Ti szánkóztatok már a gyerkőcökkel?
A szilvesztert ki hol, hogy tölti? Mi itthon maradunk, nincs kedvünk kimozdulni, kiveszünk pár rég áhított filmet a kölcsönzőből és megnézzük őket, ilyenre amúgy is ritkán jut idő. Kíváncsi leszek, idén észreveszi -e Máté a petárdázást, mert tavaly úgy aludt, mint a bunda. Kép

Képzeljétek, Máténak útban van a 2. unokatesója, Zoli öccsének a felesége babát vár, most derült ki. Nagy az öröm a családban. Kép

Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a lámpás kérdésemre a válaszokat, végülis a Praktikerben vettünk egy tök aranyos bohócos lámpát, amit ha felhúzok még zenél isKépSzerintem nekem jobban tetszik, mint lehet a gyereknek fog.

Képzeljétek tegnap voltam 4D UH-n, ahol közölték velem, hogy készüljek fel, hogy elég nagy babám lesz,mert így a 35. héten már 3220 gr-os a gyerek, és elvileg még 5 hét van, ha végig kihordom, de azért bízok benne, hogy 2 hét múlva megszülök! Úgy látom ez az átkozott cukor nagyon nagy babát eredményezettKép De végülis egy dolog nyugtat, hogy mivel ilyen kis nehézke, talán könnyebben fogok hozzányúlni, és nem fogom úgy félteni, mint egy porcelánbabátKép

Mindenkinek Sikerekben és Boldogságban Gazdag Boldog Új Évet kívánokKép

Puszi mindenkinek

Timie

Kép
timie
 
 


Sziasztok Lányok!
23án felmondta a szolgálatot a számítógépünk, most is a férjem laptopjára kéredzkedtem be.
A mailjeimet sajnos egyáltalán nem tudom olvasni.
Most már csak boldog és egészséges új évet tudok kívánni mindenkinek.
A karácsonyunk csodálatos volt, Viktor arcát látva folyamatosan meghatódtunk a férjemmel, Marcell még inkább csak méltatlankodott, hogy mi ez a nagy felhajtás. délután elvitte Lackó Viktort a templomba, addig feldíszítettem a fát, és amíg a fürdőszobában átöltöztek a fiúk, csengetett is a Jézuska. Olyan jól sikerült minden!
Most már én is tudom, hogy mi az, hogy két hónapja fel kell kelni minden éjjel szopizni, általábancsak egyszer, de néha háromszor is, elég zombi is vagyok, de imádom a kis zabagépet.
Öt hónaposan 70 cm és 8100 gramm és a gyerekorvos azt javasolta, hogy ne is kezdjem még el a hozzátáplálást, úgyhogy még várok egy hónapot.
Január elején szervezzünk találkozót, akkor mi is remélem megjelenünk végre. Bár most is teljesen beborított minket a hó, olyan csend van és nyugalom, nem járnak az autók.
Ki hol szilveszterezik?
Mi maradunk itthon, bár két gyerekes buliba is mehetnénk, de a nyugit választjuk.
Most megyek, éhes a csapat.
Sus, köszi az infót, veszünk mi is hordozót, Marcell comkörfogatával lehetetlenség belepréselni a kenguruba.
Puszi
Dóri
tigris
 
 


Sziasztok!

Hát úgy látom a kari mindenhol jól zajlott, illetve Annamariéknál még zajlik Kép
Nekünk is jól telt eltekintve attól, hogy én tök rosszul voltam. De a kislány nagyon élvezte a nyüzsgést, meg a folyamatos karbantartást annyira, hogy még a délutáni alvásáról is lemondott!
Sajnos tegnap óta viszont betaknyosodott, szóval túl vagyunk egy pocsék éjszakán ahol többször orrszívózással kínoztuk a picúrkát Kép
Reggelre meg ez a hó! Nagyon szép nem mondom!!!
Remélem Krisz tényleg szánkóztatok egy jót Mátéval!
Én kihívtam a dokinkat, hogy biztos ami biztos nézze meg a kiscsajt. Felírt orrcseppet, meg köhögésre ajánlott vmi recept nélkülit.
Lau: köszi! Kép Remélem, nem igazolódik be Csapó félelme, hanem segít az antibiotikum és a gyulladáscsökkentő! Nagyon drukkolunk!
Annamari: annyira édesek a gyerekeid, ahogy így együtt alszanak. Szerintem én ott ülnék mellettük és csak gyönyörködnék! Minek ide könyv Kép Ja és köszönjük a puszit, mi is küldünk Nektek és semmiképpen nem náthásat!!
Timie: ügyes vagy! A baba nagysága miatt ne aggódj. A barátnőmnek is azt mondták a 35.heti UHn, hogy már most 3,2kg és láss csodát a 40.héten is pont ennyivel született! Szóval lehet abból még kisebb is. Amúgy már elkezdheted a málnalevél teát és akkor talán könnyebben jön, mégha nagy is az a bébi!Tényleg mi lesz a neve?
Dóri: én nagyon jól emlékszem még a zombis időszakra, ráadásul az elmúlt éjszakán fel is idézthettem Kép Nagyon szépen fejlődik Marcell, igaz nem volt kicsi újszülőttnek sem.
Krisz: a petárdától én is tartok, már napközben is nyomatták itt a ltpn! A filmezés jó ötlet szilveszterre!
Mi leadjuk Noncsit a nagyijának aki már nagyon várja Kép és megyünk egy házi buliba, jól kirúgjuk a ház oldalát! Remélem...

Mindenkinek BUÉK!
Kellemes év utolsó napot Nektek, bárhogy töltsétek is.
Puszi
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Kép

Edina

Kép
Kép
bedi
 
 


Sziasztok!

Utólag is mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
A gyerekek gyönyörűek, már szeretnénk végre mi is eljutni egy találkozóra! Remélem 2006-ban összejön...
A bili téma nálunk is leállt, mostmár nem is jelzi, ha kakilnia kell (régebben ilyenkor verte a pociját), de én is osztom a többiek véleményét bili ügyben és én is inkább rögtön a WC-re szoktatom rá, ha eljön az ideje. (Dóri: szenzációs a "nem pisilek fazékba" szöveg!!)

Gátmetszés nem fáj! Semmit nem éreztem, pedig én még láttam is amikor a doki odanyúlt, hogy vágjon. Még csak egy szúnyogcsípést sem éreztem (attól jobban fájt minden más:-). Bár legközelebb én is szívesen kihagynám, de csak azért, mert nekem picit szétrepedt a varrás és utána fájt még egy jó darabig.

A kisfiús anyukák nevében köszöntök minden kislányos mamát! Gyertek minél többen, elvégre nem veheti mindenki Noncsit feleségül...

Bocsi, hogy így eltűntem, de már megint nagyon "hirtelen" jött a karácsony :-))
Most nagyon elcsúsztam mindennel, de azért 24-re minden tökéletes lett.
Manó élvezett mindent, igaz a sok ajándék közül elég kevés az, amivel játszik is. A hintaló nagyon bejött, azt imádja. Kapott egy elektromos kismotort is, na az abszolút melléfogás volt, mert még fél tőle. (Pedig amúgy él-hal a motorokért.)

Lányok ti hogyan vélekedtek a karácsonyi ajándék dömpingről? Engem kicsit zavar, hogy mindenki százféle ajándékot kap, mert anyósoméknál ez a szokás. (Még szerencse, hogy a szokásos édességdömpingről sikerült őket időben leállítani, és nem vettek a Manónak kilószámra csokit meg cukrot.)
Bencén is láttam, hogy annyi mindent kapott, nem is igazán érdekelte a legtöbb. Tudom, hogy régen más volt, de én emlékszem, hogy annak idején mennyire örültem egy-egy ajándéknak (igaz, nekünk nem is telt sokkal többre) a fa alatt...
Most elhatároztam, hogy jövőre megpróbálom "féken tartani" a családot. Pl. előre megmondjuk, hogy bizonyos összegnél többet ne költsön senki ajándékra, Bencusnak pedig mindenki próbáljon meg venni/készíteni inkább csak 1 ötletes ajándékot, mint 10 fölöslegeset.
A karácsonyra kifosztjuk a boltokat történetet egyre rosszabbul viselem.
Kíváncsi vagyok, hogy miként van ez másoknál?

Sajnos az ünnepek alatt sem híztam, pedig volt ám nagy evés-ivás. Képzeljétek Buday Péter szakácskönyvéből "Mulatós töltött karaj"-t készítettem és szenzációs lett! Igaz, macerás, meg szegény dédi csak nézte-nézte, hogy "Kislányom hagymát is teszel tölteléknek bele? Biztos hogy kell bele túró is?" Szegény ott szörnyülködött, de aztán amikor megkóstolta, nagyon megdicsért! Ja, az már csak mellékes, hogy a levesem se sikerült még ennyire jól sosem, majdnem olyan volt, mintha szegény édesanyám készítette volna...

Na, elég legyen belőlem ennyi, mindenkinek kívánok örömökkel, szeretettel, békességgel, gazdagsággal, egészséggel (stb.) teli új évet!
Jövőre találkozunk!

Gabi, Bence, Józsi

Kép
Kép
almadi
 
 


Gabi, mi is sokat törtük a fejünket az ajándékozás kapcsán, az eddigiekből okulva.
Motor: Viktor is csak kétévesen kapott rá az elektromos motorra, akkortól azonban már alig lehet róla lekönyörögni :-)
Mi úgy oldjuk meg az ajándékozást, hogy pl testvéremékkel és a férjem testvérével + házastársaikkal már csak szimbolikus ajándékot adunk egymásnak, pl mindenkinek varrtam a lakásába illő csodálatos karácsonyi terítőt.
Csak a gyerekek kapnak ajándékot, de azt is mindenkivel egyeztetjük, lehet, hogy kicsit kiábrándító módon, de én pl készítettem egy ajándéklistát és azt elküldtem a családtagoknak, hogy válasszanak róla a pénztárcájukhoz illő játékot. A www.legomarkabolt.hu oldalról kimásolom a listát, szerintem szuper ajándék a tematikus lego: kukás, útépítős, rendőrséges stb. (Kislányoknak hercegnős, na ilyet sajnos nem vehetek...)1500 forinttól 15000-ig terjed a skála, és ezeknek Vik nagyon örül. Ráadásul kiváló fejlesztő játék, egymással kombinálhatók, ésmég húsz év múlva is jó állapotban lesznek.
És ami alegjobb, hogy együtt tudunk vele játszani, lekuporodunk a földre az egész család. Nagyon ajánlom mindenkinek, bár Vik igazából kevéssel három éves kora előtt szokott rá, addig csak rakosgatta. Mi a Duplo változatot vesszük/vetetjük meg, mert azt Marcell sem tudja lenyelni. Kiválóan szórakozik, ha néz minket legózás közben.

Edina, de jó lesz Nektek házibulizós szilveszteretek! Mi most itthon maradunk, mert így, hogy Marcell többször is kel, nem szeretném a nagyszülőkre bízni. Persze az egész baráti társaság arra várt, hogy majd megint én szervezek bulit, és azt gondolják, hogy utolsó pillanatban majd megint az lesz, hogy mindenki hozzánk jön. De most valahogy nem kívánok húsz ember után takarítani, mosogatni stb.
Mindenkinek jó csusszanást az újévre, most megyek hógolyózni.
Puszi
Dóri

Kismuki, az alvós fotón én is elmorzsoltam egy könnycseppet, nagyon szép kép!!!
tigris
 
 


Sziasztok!
Nálunk is volt Tigriséhez hasonló lista, amit írtam, de sajna még így is rengeteg ajándékot kapott Misi. Én azokat, amikre nem csapott le rögtön, elraktam, és majd szép lassan adagolom, amikor úgy látom, jól jönne egy kis újítás. (lehet, hogy csúnya dolog a gyerek játékainak elkobzása, de úgysem játszik minddel egyszerre Kép)
A Lego is jó ötlet, ez a lego lista már az öcsémnél is bevált anno.

Szilveszterezni mi egy gyerekes "buliba" megyünk, ahol a gyerkőcök kidőlhetnek, mi meg társasozunk amíg bírjuk Kép

Na megyek főzni az ebédet, mert a kis család éhenhal.
Ha em jövök addig, akkor mindenkinek fantsztikusan jó új évet, és jó bulizást kívánok!!

Sus, Misi, Tamás
sus1
 
 


Nálunk nem volt ajándékdömping, de amit kaptak a gyerkőcök, főleg nem kötik le őket. Lévén, hogy mindenki a plüssállatkákra hajt. meg aztán mindenből egyformát vesznek, pedig hangoztatom, hogy nem szeretem, ha egyforma dolgaik vannak. Ha kettő van ugyanabból, akkor is kiszedik egymás kezéből, ami épp a másiknál van, mert az sokkal érdekesebb. Na, de úgy látszik, nincs kinek beszélnem Kép

Nem tudom, mi van ma, Ádám szokatlanul hisztis. Ahogy leteszem, rögtön visít. Nem sirdogál vagy nyűglődik, hanem szabályosan ordít.

Mindenkinek NAGYON BOLDOG, BÉKÉS, ÖRÖMÖKBEN, SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDÕT KÍVÁNUNK!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Bedi: köszönöm a vígasztaló szavaidat, de ha nem láttam volna, hogy mekkora a kisfiam akkor el se hittem volna, hogy tényleg lehet ennyi kilósKép
De hát mi már csak ilyen nagy babát tudunk csinálni. Amúgy Rolandnak fogják hívni.
Sajnos az igazság az, az egészben, hogy terhességi cukrom van, így sajnos a baba látta meg kárátKépDe azért bízok benne, hogy nem lesz nehéz a szülés és neki se lesz semmi baja.
Köszönöm a tea tippet, jövőhéten meg is veszem, remélem hasznát is fogom venniKép
Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánunk

Timie, Sanyi és persze a kis pocaklakó RolikaKép

UI: Azért felteszem ezt a hatalmas pocaklakót, hogy ismerkedjen veletekKép

Kép

Kép
timie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?