Új privát üzeneted érkezett!

Vanília!
Sok boldogságot, örömet, egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek! Nagyon ügyes voltál!
Kiváncsian várjuk a szüléstörténetedet!
Vagy valami részletesebb beszámolót! Kép

Ágiboszi!
Köszi az infót! Kép
Azt hiszem akkor járok a legjobban ha szülésig maradok táppénzen.

Indigo!
Szuper! Kép Bennem az első mocorgásoktól kezdve tudatosult, hogy tényleg lakik odabent valaki. Kép

Szép estét Mindenkinek!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


SziasztokKép

JoeKép
Nagyon szívesen, a plusz infonál megmondom arra gondoltam , hogy ha jóban vagy a munkáltatóddal, akkor azt a fránya Tgyás és GYed alapot meg lehet emelni egy kis anyagi ráforditással, persze ha nálatok is van rá valamennyi keret, és a munkáltató is hajlandó rá, például egy szép kis jutalommal, jutalékkal stb..., de ezt még évvégéig kéne nyélbe ütni, hogy beleszámítson az átlagkeresetedbe, de a totál részletest részével nem untatnék itt senkit... azért irtam hogy irj egy emailt.

Vanília Kép
Fogadd hatalmas gratulációnkat a babátokhoz, sok sok örömet és egészséget kívánunk neked. Babónak meg nagyon sok tejcsit.

GabekKép
Nah nézzük csak a dolgokat. Mivel te májusban fogsz szülni így mind a két ellátásod alapja (Tgyás és Gyed) a 2005. évben megszerzett jövedelmedből számitott átlagkereseted lesz. Vagyis ha az idén már megemeltetted a fizudat azt nagyon jól tetted. A Tgyásnál nincs plafon, szal bármekkora fizunak a 70%át fogod kapni brutton, a Gyednél van az, hogy maximálták a plafont, az jelenleg br. 83 ezer Ft (120 ezer br. fizu 70%a).
Az átlagkeresetedbe nem számit bele, ha voltál táppénzen, se az összege se az időtartama.

Mivel neked csak a 2005. év fog számitani nyugodtan elmehetsz betegácsiba 2006ban bármikor, amikor kedved tartja no és persze a pénztárcátok is megengedi, mert ugye az csak a fizu 70% a összegben.

A Tgyásra csak a szülőnő jogosult elsősorban, vagyis te veheted igénybe, a gyedet már apa is igényelheti ... de pontos időpontok után itt lehet kutakodni:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/gyed

Jah és az is fontos, hogy ha apa igényli a gyedet akkor az az ő fizuja alapján megy és nem a tied számit. Viszont egyáltalán nem ördöngösség elintézni a dolgot, nekem anno a párom egy nap alatt minden cuccost elintézet, mikor Dani született, a Taj kártyáját, a tgyás igényléshez az igazolást a szülésről (én egy hónappal elöbb kértem már a folyositását a szülésiszabinak), az egyszeri anyaságitámogatást.
A lényeg az volt, hogy mi minden papirt beszereztünk előre és már nagyjából kitöltve ott volt a kezünkbe, csak Dani születési dátumát kellett beleirnunkKép Hozzáteszem még hogy minden hónap legkésőbb 9ig megkaptam az ellátásomat, de volt hogy már 6án a számlámon csücsült a pénz, igy egyáltalán nem volt fontos a tb kifizetőhelység.
Viszont ha gondoljátok akkor a családipótlékot apa is megigényelheti, igy egy papirkavalkáddal kevesebb lehet a gondotok majd, nálunk is a párom kapja meg, egyszerűen csak a születési anyakönyvi kivonatot kellett bevinni és a következő fizunál már kapta is.

Bocsi a sok szövegért, de remélem érthető volt legalábbKép

SzofecKép
Dani kapott két tortát, nagyon édi volt velük, és baromira örült az ajándékainak, sőt megtanulta hogy hány éves, nagyon aranyos volt, ahogy mondta hogy kettű (nem ővel hanem űvel)j.

EmmaKép
Nagyon jó a megfigyelésed az uhával kapcsolatban, én is azért mentem legtöbbször 11 és dél között, viszont most hétfőn én 2 kor kerültem be, de még utánam vagy 15 kismama várakozott, kriminális volt a helyzet.

Annamari Kép
Szegénykém, ezt jól összeszedted Kép Remélem hamar megtalálják a kiváltó tényezőt és gyorsan meggyógyulsz.


GyurmanoKép
Első kérdés: kifizetőhely e a munkáltatód, ha igen akkor minden papirt náluk, ha nem akkor is kéne tartaniuk KépKép Viszont tul pici cégeknél erre nincsenek nagyon felkészülve és jobban jársz időben ha te szerzed be, Tgyás és Gyedes papirokat az OEPnél kapsz, pl Teve utca, vagy a Fiumei uton, Gyeshez, anyasági segélyhez, családipótlék igényléshez meg az Államkincstár kirendeltségein, pl Lőportál utca, Bartók Béla út.
De ajánlom neked is figyelmedbe a linket amit beszurtam mert ott letölthetőek akár a nyomtatványok is, meg pontos cimeket is találsz ahol ezek beszerezhetőek, valamint minden jogi infot a jogosultsághoz, várható összeghez.

Pöttöm/Móni
Nem a legjobb eredmény,(mivel te probareggeliztél és nem lötyiivászaton voltál) utalhat esetleges terhességi cukor intolarenciára, feltehetőleg azt fogja javasolni a doki hogy csökkentsd a szénhidrát bevitelt,
egyél napjában 5 ször keveset, beállitva ugy hogy az étkezések időpontja mindennap azonos legyen, és azok szénhidrát értéke is megközelitse egymást. (amugy az érték melletti három csillag jelen esetben azért nem mérvadó mert ugye babát vársz és ezek a tartomány határok meg normál emberi halandókra vannak beállitva).
Nekem mindig a belgyógyász értékelte ezeket az eredményeket és ő adott pontos utmutatást a diétához.

MesaKép
Cukroslötyi ivászat után a 6,5 nagyon szép értékKépKép max arra vigyázz hogy ne fald fel karácsonykor az egész bejgli készletetKépKépKép

A vérnyomásodat meg vedd komolyan, ha magas akkor jobb ha gyógyszerrel beállitják, nekem is kell szednem és sokkal jobb igy. Ezzel csökkented a toxémia veszélyét és véded babót is meg magadat is.

IndigoKép
Gratula a babamozgáshoz, az annyira jó, a viszgákhoz meg kina összestermését, de azért pihenj is valamennyit. A tábla szorgalmas vezetéséért meg nagyon hálásak vagyunk nekedKép

Sara Kép
Köszi szépen a köszöntést.
Ez a fenekes beszólás nagyon tetszettKépKép Ami meg a pocit illeti (lestem a táblicskut, de nem látlak benneKép) azért még csinján a sok tornával, csak nagyon nagyon lightosan, meg fokozatosan csinálni. Esetleg ha bejön neked mondjuk a Norbi kajakódjai akkor előbb azzal probáld kezdeni és sok sétával.

Hu kisregényt irtam, de legalább bepotoltam a heti lemaradásomatKépKép

Ági
28+3

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Vanília, nagy gratula a babához. Sok boldogságot és sok-sok tejcsit.

Emma, köszi. Hát a vizsgám jan. 12-én és 23-án lesz. De most egy kicsit ráhajtok, hogy a két ünnep között és jan. első hetében ne keljen tanulni, mert a férjem szabin lesz és a családdal akarom tölteni ezeket a napokat. Úgyhogy most kidolgozom a tételeket és akkor már csak tanulni kell. Ugyanis több könyvből kell összeszedni egy-egy tételhez a dolgokat és sajnos nem egy-két oldalról van szó. Van, hogy egy tételhez 50 oldalt is el kell olvasni. Ja és mellette töri házi dolgozatot is kell írni 3 könyvből az is hátra van. És ami a legrosszabb, hogy ezekre mind napi 2 órám van, mert a Fanni egyébként nem enged tanulni. Este meg már nincs erőm. Úgyhogy jól be kell osztanom az időmet.
Ti jól vagytok?

Jutka, neked is köszi a gratulát.

Gabek, nemsokára Te is fogod érezni a babát. Tudod a másodiknál már ez hamarabb megy. Egyébként olyan mintha egy buborék elpattanna a pocakomban. Ha pedig háton fekszem, akkor szabályosan érzem, hogy vagy a lábával, vagy a kezével odaüt. Nehéz ezt elmondani, de ha megérzed tudni fogod, hogy a baba volt.

Joe, kösz, igen tényleg, akkortól tudja az ember igazán felfogni, hogy babája lesz, amikor már érzi is. És így legalább megnyugszom, mert minden nap ad jelet magáról. És nem találok ki egyre több hülyeséget, hogy nem nő a hasam, stb.

Annamari, sajnálom, hogy beteg vagy. Gyógyulj meg mihamarabb. Talán a sok stressztől van?

Ági, én is sok boldogságot küldök nektek, igaz kicsit megkésve, de talán még elfogadod. Kép

Pöttöm, esetleg nézzél be erre az oldalra itt egy doki leírta, hogy milyen értékek a jók zsömi+tej után. Babanet társalgó>>Fogamzás, várandóság, szülés>>Várandóság>>Terhesség és cukorbetegség topik

Pirus, jól vagy?

Na mára eldugulok, bocsi, ha valakit kihagytam, azért nagyon igyekeztem, de nehéz, mert rengeteget írtok.

Puszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 

 
 

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Ági!

Előre is elnézést kérek anyai szivedtől, ha rossz albumot néztem, DE: a fotók közt a K. Dániel nevű baba a te kisfiad? Mert ha igen, akkor csatlakozom a lelkendezők táborához, tündéri édes! Kép)))))
Ha nem, akkor légyszives korrigáld a tévedésem!

Kinga
kgk
 
 


KingaKép

Nem nem, ő nem az én kisfiam, de tuti szép baba lehet ő isKép

Daniról itt találsz képeket, még ujszülött koriakat:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1471
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1525

Ez meg a saját topicja, amit galád anyja lassan egy éve már nem frissitett...
http://ujgep.babanet.hu/discus4/messages/283/67641.html?1078045868

Ez a kétéves szülinapi képe, halmozta az élvezeteket a villával, nem volt neki elég egyKép
Kép

Kép

Ági Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Csak a néhány sort írok, mert ezt muszáj:
Vanília: Gratulálok Ádámhoz! Kép Jó egészséget kívánok Mindkettőtöknek!

Indigo: Neked pedig a babamozgáshoz gratulálok! Csodálatos érzés! Kép

További jó hétvégét Mindenkinek!

Lilló (21+3)

lilló
 
 


Ági!

Éreztem én, hogy rá kell kérdeznem, jó albumot nézegetek-e! Kép
Köszi, hogy elküldted a linkeket!
Édes ez a gyerek, nagyon szép volt és most is az!
Boldog szülinapot utólag is!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Isten hozott Ádám, sok boldogságot, sok tejcsit!Kép
Szeretnék képet....

Indigó, olyan jóóó Neked, kicsit irigykedek. Na, nem a vizsgáidra.KépKép
Te egy hős vagy, napi 2 órás tanulással is ilyen jól megy!

Valamiért elfelejtettem mondani, hogy időközben 38 lettem.

Ági, Daninak van már mennyasszonya?Kép

Móni, nekem azt írták a papíromra, hogy a terheléses cukor 5.5-ig normális. Feltétlen vizsgáltasd ki, nem lenne jó, ha elmérgesedne a helyzet és a végén még inzulinozni kellene magad.

Császármetszés, nekem nincsenek dudorok, viszont még mindig érzéketlen a bőröm azon a tájon. Kifejezetten rossz érzés, ha hozzáér valami. Persze a bugyik mind ott nyomnak. Ez gáz ennyi idő után?

Ayse villámgyorsan mászik már, és a héten magától felállt. Sajna azóta mindig csak állni akar, de amikor elfárad nem mindig tudja hogy is kellene elengedni a járókát, ezért nekem kell megmentenem. A másik véglet amikor eldobja magát és jól beveri a kobakját. Persze akkor is sírás a vége, nekem meg így is úgy is rohannom kell.

Hatos?

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Flóra is kibújt 12. hó 12-én 12 órakkorKép)...10 pontos Apgar tesztet kapott. Súlya:3450 gr, hossza:55 cm...tökéletes babaKép)
A kórházi lét kicsit húzós volt...dehát tegnap hazajöttünk és itthon párom leveszi az eddigi terhek egy nagy részét a vállamról...6 napi 4 órás alvások után..tegnap már 7 órát aludtam 3 részletbenKép)
A baba persze (szerencsére) ennél sokkal többet alszikKép)
A magztavíz hajnali 5 kor elfolyt..erre ébredtem...telefon a szülésznőnek, aki reggel fél 7 kor már a kórházban fogadott minket. Megvizsgált és mivel még zéró fájásom volt ezért kézzel tágított..ez volt a legszarabb az egész szülésben...ezután fél - 1 óránként megvizsgált és tágított, aminek hatására fél 8kor már 2 perces fájásaim voltak (szinte ezzel kezdődöttKép)...párom rengeteget segített...a vajudást végig állva csináltam...fájásokkor a párom nyakába kapaszkodtam és próbáltam figyelni a hasi légzésre, míg a fájások között az ágyra fektetett labdára görnyedtem és ott kicsit el tudtam engedni magamat...fél 11 kor már borzasztó fájdalmas volt...onnantól elvesztettem a kontrollt...nem volt légzéstechnika...semmi sem volt...csak a túlélésre mentem...
Fél órával a szülés előtt elindultak a toló fájások...felfeküdtem az ágyra (odavonszoltam magamat)...jött a dokim is...
Párom mellettem...felhajtotta a hátam, fogta a fejemet..doki mellettem a másik oldalon kis zsámolyon...onnan nyomta a hasamat..a szülésznő pedig a kijáratnál..közös munka volt...
6. tolófájásra bújt ki teljes egészében...
Gátat vágtak, de a varrat kiszedése óta (kórházi kijövetel napja) semmit nem érzek odalent, nem érzékeny...
Én meg voltam elégedve a dokimmal, a szülésznővel, a szülőszobával és a gyerekágyas-csecsemős léttel is...volt 1-2 szituáció, amikor utána kellett menni dolgoknak, de ha megtesz mindent az ember, ami rajta múlik, akkor minden ok...
Azon csodálkoztam, hogy a szobámban lévő összes kismama visszatolta a csecsemőosztályra éjszakára a babáját..én voltam egyedül, akivel kinnaludt...
A csecsemősök megmutatták a pelenkázást, mérlegelést és mindenre készségesen válaszoltak, amikor kérdéem merült fel...
Tegnap jöttünk haza és azóta itthon már sokkal könnyebb...imádom a csöpséget...tökéletes baba..a mienk!!!Kép))Óriási a boldogságunk...

Puszi mindenkinek
Hatos
hatos
 
 


Hatos, gratula Nektek. Sok pihenést és sok tejcsit kívánok!

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Márti, engem 12 évesen műtöttek vakbélre és azóta érzéketlen az a terület, ha valami hozzáér. Szerintem ez már sosem lesz a régi. Ne aggódj emiatt. Próbáld a bugyit lejjebb tolni. Kép

Indigo

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem</pre>


Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


HatosKép

hatalmas gratula nektek, sok sok boldogságot és tejcsit kivánunk!!!

Időd engedi azért dobj meg minket egy fotóval FlórárólKépKép

Megjegyzem, akkor te is a frontos kismamik táborában szültél hétfőnKépKép, pont akkor voltam bent én is uhán, és megjegyezték hogy diliház van a szülőszobában KépKép

KingaKép
Köszönjük mégegyszer, átadtam Daninak, válasz: integetett és az mondta KÁÁÁ (ez nála a köszönömKép)

Márti Kép

Ó, ha tudnád mennyit csajozott egy időbenKépKépKép Amúgy a párom kollégájának a pont egy hónappal fiatalabb lányát hívtuk úgy hogy kismennyasszonyKép Mostanában inkább szélvész Joe, és igazi ovis módon probál udvarolni a csajoknak: hajhúzás és társai Kép

A császáros vágás helye nekem nem tünt érzéketlennek, sokszor kell onnan letolnom, vagy kicsit feljebb erőszakolnom a bugyi korcát, mert zavar, ami nálam a feljebbet érinti az művészet a fölösleges hájtömeg kidudorodása, lógása és társai miattKépKépKép

IndigoKép
Helyesen teszed hogy inkább a családod választod, legalább ők is meg te is feltöltödsz egy kis pihivel, így talán könnyebben veszed a vizsgákat.

Ma megyek a záromért a korházba, kiváncsi vagyok milyen jó tanácsokkal és előirásokkal lát el a doki Kép

Ági
28+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hatos, gratulálok!!!
Érdekes, én úgy tudtam, hogy vannak külön rooming-in szobák, ahova azokat az anyukákat teszik, akik éjjel is babával vannak. Értelem szerűen azért, hogy ne zavarják azokat, akik éjjelre beviszik a babát. Én pl. ilyenben voltam, mindenkinek ott volt a bébije éjjel. Persze lehet, hogy már nem volt hely ilyen szobában.

Indigo, mi jól vagyunk, Balázska jövő héten lesz 8 hónapos. Próbálgatjuk az új ízeket, szerencsére eddig mindent megevett. Mondjuk a kölespehelyre finnyogott, de az nekem sem ízlett, megértem szegényt.
Szóval nem panaszkodhatok, egy tündér!

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Pár napig nem tudok felnézni és mit látok...
Vanília, Hatos! Sok-sok tündéri babamosolyt és rengeteg tejcsit kívánok!!!

Emma8, amikor a rooming-in szobába kerültél megkérdezték hogy milyenbe szertnél kerülni? Vagy csak oda tettek? Ezt mikor kell jelezni?

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Vanília, Hatos!Kép Nagyon sok szeretettel gratulálok Nektek és sok boldogságot kívánok!

Azt hiszem, most már én vagyok a sorosKép

Nincs sok időm, de azért azt megírom, hogy ma Szabolcska tökéletes CTG-t produkált, közel 20 percen keresztül rugdosta a vizsgálófejeket.Kép Ahhoz képest, hogy Zsombit úgy kellett mindig keltegetni. Azután a dokim leküldött UH-ra, ahol ráírta a papíromra, hogy retardált?, jól rámhozta a frászt, mert szerinte olyan pici a hasam, hogy a gyerek is kicsi. Szerencsére az UH-s nőci megnyugtatott, hogy Szabolcs a 36. hétnek megfelelő értékekkel rendelkezik, nem óriásbébi az már biztos, de a bátyja sem volt az. Most 2700 gr, ami szerintem egyáltalán nem rossz. BDP 93mm, FL 70 mm és átlagos a magzatvíz mennyisége is. És, ami a legfontosabb, a drágám megfordult, most fejfekvésű és remélem ez már így is marad!Kép

Most rohanok, puszi mindenkinek

Pirus
35+3

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Vanilia, Hatos gratula Nektek, sok sok boldogsagot és jo egészséget kivanok mamanak és babanak! Pihenjetek sokat!

Indigo Neked is gratula a babamozgashoz! Amugy szerintem is hös vagy, mindig lehidalok, ha olvasom, amit irsz.... Igy tanulni Fanni mellett és a haztartas mellett ugyhogy közben terhes is vagy, nem semmi... Remélem tisztaban vagy ezzel! vigyazz magadra!

Marti, Nektek milyen jarokatok van??? Hagyomanyos fa vagy halos? Nalunk még korai, de mar most ezen megy a huzakodas Kép

Pirus, Szabolcs nagyon ügyes baba, ha igy megfordult... még idöben! Most biztos megnyugodtal Kép

Szobakkal kapcsolatban minket anno csak beraktak egy szobaba, nem kérdezték, hogy rooming-in vagy nem, de akkor nagyon sok baba született és lehet, h mashol nem is nagyon volt hely...
Amugy szerintem is sokkal sokkal jobb magunkkal tartani a babat a szobaban. Utolag azt is megbantam, hogy nem volt velem elsö éjszaka a szülés utan (ugysem tudtam aludni, de gondolom Nektek se ment.)

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Hatos gratulálok Neked Flórához Kép Kép Kép

Ági: Nagyon édes a kis Dani Kép

Rólunk: Megvolt ma a terheléses cukor. Túléltem, de nagyon jó, hogy vittem citromot, köszönöm a tippet Mindenkinek Kép

lilló
 
 


Sziasztok!
Hatos, Vanília óriási gratula a pindurkákhoz. Minden szépet és jót, főleg egészséget kívánok nektek.

Ági,
köszönöm a gyors választ. Már nagyon hiányzik, hogy újra órákat állhassak és várhassak valamelyik intézményben (OEP v. Államkincstár) :o)) . Még nem döntöttem el, hogy gyes v. gyed. Pedig lassan ideje lenne. Köszke a linket is.

Tőlem anno nem kérdezték, hogy milyen szobában szeretnék lenni. Én nem a pihit választottam. Jobban be voltam sózva, hogy Kori velem lehessen. Lehet, hogy a másodiknál már máshogy lenne...nem tudom. Nálunk volt, aki magánál tartotta a picit éjszakára és volt, aki nem.

Sajnos csak nagyon ritkán tudok irogatni, de futtában mindig olvaslak benneteket. Ha nem járnék már erre, akkor mindenkinek nyugodt és békés karácsonyt kívánok.
Én már nagyon izgatott vagyok, hiszen Korinak ez lesz az első.

Még egy kérdés...van zuglói köztetek?

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!

Most beszéltem Radványi Krisztinával, és nem rémült meg túlzottan a vércukor-értékemtől (7,2). Azt mondja, 7,5-7,7-ig nincs különösebb ok az aggoldalomra.

Ágiboszi, Indigó köszi a válaszokat. Megnéztem a cukros topikot is. Azért visszafogom az édességfogyasztást - ami ne lesz könnyű mostanság :-(

Móni
pöttöm
 
 


SziasztokKép

Gyurmanó Kép
Azt a fél mondatodat nem igazán értettem hogy még nem döntötted el hogy GYes vagy GYed.
Ha volt munkáltatód, és szülés után Tgyást kaptál, ami 168 napig jár utána Gyedre vagy jogosult, amihez persze ujra be kell adni minden féle hüle papirt. A gyessel sokkal rosszabbul járnál, már ha nem akarsz még mellette melozni és azért választod, de a gyerek egy éves koráig akkor se melozhatsz mellette....

Pöttöm/Móni Kép
Én magam részéről azért irtam, hogy jobb ha tartasz diétát, mert nem terheléses értéknél volt 7,2, hanem probareggelinél, vagyis étkezés után egy órával. A lényeg hogy a doktornő megnyugtatott, és a topic, amit Indigó irt nagyon hasznos, bármilyen kérdésed van mindig segitenek, Gyuri meg nagyon segitőkész doki cukor területén.

LillóKép
A lényeg majd az eredmény lesz, de az is már fél siker hogy meg tudtad inni és nem jött ki megnézni, hogy ki küldte leKép

PirusKép
ÚGy örülök hogy végre sikerült, ha még két percre is de összefutnunk. Tök jól nézel ki és még jó hogy jó fej volt az uhás néni és megnyugtatott. Zsombi se volt egy hatalmas baba, akkor nem tudom mért vár a doki egy 4 kilós fiut Kép

Ma megkaptam a zárómat, ujra átbeszélte velem a doki a CH értékeket a napközbeni étkezésre, kaptam ellenörzéshez cukormérőt is, igy minden héten csinálok majd itthon profilt és jegyzem mikor mit ettem, milyen érték lett utána.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Pirus!!!!! De örülök, hogy jelentkeztél. Fantasztikus hogy minden rendben és ami a legjobb, hogy Szabolcs megfordult. Hurrrrááááá!!!!

Sara, köszönöm az elismerést. Bevallom nem könnyű, éppen ezért halasztok egy évet , mert már nagyon rám fér egy kis pihenés. Már nagyon várom. Hogy végre mikor Fanni alszik én is tudjak aludni. Kép Egyébként én nem nagyon javaslom a hálós járókát. Nekünk az van és Fanni nem szerette, nem lát ki jól belőle. Ez az én véleményem.

Pöttöm, teljesen egyetértek veled. Nem könnyű főleg karácsony idején visszatartani magunkat az édességektől. Nekem a Fanninál gond volt a cukrommal, ezért most próbálok vigyázni, de nem könnyű. Mit csináljak, ha megint az édeset kívánom. Kép

Ági, nagyon becsüllek, hogy így méregetsz, meg számolsz a CH-kat illetően. Remélem most nálam nem lesz gond, mert én úgy érzem ezt nem tudom betartani. Egyébként a Fanninál elég volt leállnom a cukrokról teljesen (édesítőszer). És így megoldódott a probléma. De bele sem merek gondolni mi lett volna ha....

Márti, nem vagyok hős csak időbeosztás kérdése az egész. Persze ezt a 2 órás tanulást úgy értsd, hogy szinte minden nap a félév során. Egyébként nekem sem menne, mert nagyon lassú a felfogásom. Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Ja egyébként Ági, nagyon édes a kisfiad!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Hatos!

Nagyon gratulálok én is, sok boldogságot nektek!

Ági!
Örülök, hogy Dani elégedett volt az üzenettel KépKépKép, nyomj egy puszit a buksijára a nevemben!

Egyébként Kisbotond is nagyon beindult beszéd tekintetében - már amit egy négy hónapos babánál beszédnek lehet nevezni. Megállás nélkül sikitozik, próbálgatja a saját korlátait - meg a mi idegeinket... Nagyon sok hangot és szótagot mond már, pl. babu, göle, nemnemnem,emme, ilyesmiket.
Kedvenc szórakozása, hogy reggel szinte megkomponált kiáltozással ébreszt minket, és állati kitartó. Ha azt látja, hogy csukva van a szemünk még mindig, akkor ránk ordit, hogy göleee, na, erre biztos felkelünk, ezt pedig ő elégedetten nyugtázza.

Császárseb ügyében érdekes felfedezést tettem. Van egy barátnőm, aki májusban szült császárral, és felhivtam őt is, hogy véletlenül nem fájt-e a sebe hasonló módon. Teljesen ugyanazokat a tüneteket érezte magán,mint én: mintha a két csipőcsontja közt keresztben elvágták volna, ő is szinte külön érzett minden réteget a hasában és húzódott a sebe, megspékelve egy kis hasgörccsel, és pontosan ugyannyi ideje érezte ezeket, mint én . A legenda szerint egy barátnőjénél csaszis szülés után kb. öt hónappal felerősödtek a szervezet visszarendeződését jelző tünetek, és ő is hasonló dolgokat tapasztalt.

Abban maradtunk, hogy akkor valószinűleg nem vagyunk a halálunkon Kép és várjuk,hogy elmúljon.

Na, megyek, mert ki kell nyomtatnom a babanaptárt hét példányban a családnak. Ha valaki kéri, tök jó naptárkészitő programot találtam, ami ingyenes és letölthető.

Kinga
kgk
 
 


Szia Kinga,

Miféle naptárkészítő program? Engem érdekelne.

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Ági! Az eredményre nagyon kiváncsi vagyok, egy biztos a vérnyomáson az nagyon felment tőle (nem hiszem, hogy a cukoroldattól, inkább a parától, ami előtte volt, meg az oldat megivása után, attól hogy vissza ne jöjjön). Kép

lilló
 
 


Sziasztok Lányok!

Éppen megint a menetrendszerinti hasmenésemet élemKépKépKép Komolyan mondom, már csak sírni tudok az egészen.

Annamari, én is colitisre gyanakszom, ha lesz majd időd, priviben megírhatnád a vizsgálatokat és esetleg orvost is ajánlhatnál, ha ismersz valakit.

Ági, én is nagyon örülök, hogy találkoztunk és, hogy láthattam DanitKép Pontosan olyan édes, mint a képekenKép Nem semmi, hogy mennyit kell méregetned, remélem minden rendben fog menni. Én sem értem miért gondolta a doki, hogy Szabolcs pici, hiszen teljesen átlagos a mérete. Mindegy, a lényeg az, hogy az UH-n mindent rendben találtak és olyan de olyan boldog vagyok, hogy magától megfordult.

Indigo, de jó Nektek, hogy Apa ennyit itthon lesz Veletek. Akkor most jól tanuld ki magad, hogy minél több időt tudjatok majd hármasban tölteni. Szuper, hogy érzed a babókádatKép Hol tapad a placenta?

Szobák, amikor én feküdtem bent, akkor 2 mamának PIC-en volt a babája és a többieké is bent aludt éjszaka a csecsemősöknél, nekem is mondták, hogy toljam be éjszakára, mert Õk pihenni akarnak. Én balga meg betoltam. A 2. éjszaka már kint hagytam, nem érdekelt mit szólnak. Zsombi jóformán fel sem ébredt, úgyhogy egy szavuk sem lehetett. Egyébként meg nem tudom, én bent alig tudtam aludni, olyan izgatott voltam a szülés élményétől, és attól, hogy van egy kisbabám. A Szent Imrében szerencsére csak egy és kétágyas szobák vannak, így nem sok embert zavarhat a kint lévő kisbaba.

Ma az egyik szülőszobában csinálta meg a CTG-t a szülésznő. Olyan jó érzés volt, olyan nosztalgikusKép Nagyon szépek a szülőszobák, kicsik, de barátságosak. És persze ott van a híres alternatív szülőszoba is, ahol kádban is lehet szülni, vagy franciaágyon, illetve szülősámlin. Még nem tudom mi lesz, de gondolom a helyzet majd adja magát.

Most pedig tusolok és bebújok az ágyikóba, Apa tartja a frontotKép

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Kgk, engem érdekelne a naptárkészítő progi.
Köszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Pirus, nem tudom hol tapad nem nézték UH.
Aztán mostmár elég legyen ebből a hasmenésből. Szerintem biztosan a terhesség miatt van és ha megszültél minden rendbe jön, meglásd.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


KingaKép

Engem is érdekelne a progi, bár egy naptárat már megcsináltamKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Vanília, Hatos,
gratulálok a babákhoz! Kép

Ági, Pirus,
ti ma voltatok a Klinikán? Miééééért nem mondtátok? Én is ma voltam a Bakosnál UH-n.
Hát, csajok, így egy szüléssel és egy fél második terhességgel a hátam mögött ma volt az első negatív élményem a Klinikán. Kép
Kezdődött azzal, hogy bár időpontra hívtak minket, a doki csak fél 12-kor kezdett el velünk foglalkozni (volt, aki 8 óta várt rá). Aztán nem mond semmit, de semmit, annyit sem, hogy minden rendben van-e, kérdésre sem. A kivetítő monitor nincsen bekapcsolva, és mikor valaki megkérdezte, hogy nem lehetne-e bekapcsolni, akkor közölte, hogy ennek a vizsgálatnak nem az a célja. Értem én, de miért nem lehet megérteni, hogy az anyuka mégiscsak szeretné megnézni magzatát, ad absurdum megtudni, hogy minden rendben van-e és nem latin szövegű diagnózisokból kisilabizálni, hogy vajon ez most mit jelent. Ja, azt, hogy nem mondta meg a gyerek nemét, már nem is említem.
Vajon miért okozna plusz fáradtságot bekapcsolni azt a rohadt monitort, meg egy mondatban elmondani, hogy mit írt le?! Áhhhh.
pöttöm_panna
 
 


PPKép

Nem a klinikán taliztunk Pirussal, hanem a Szent Imre korházban.

Szegénykém, nagyon is megértelek, hogy mit éreztél, mivel nekem is volt hozzá szerencsém. Ugyan én csak egy bő órát vártam rá, de a másik mami az majdnem kétórája ott ücsörgött. Kicsit azért gáz, hogy ha máridőpontot adnak akkor még ráhuzatnak az amugy se éppen nyugodt kismamával egy két órát. Nekem mondjuk abban szerencsém volt, hogy az ellenörző monitor be volt kapcsolva, abban már nem hogy szinte semmit se láttam belőle, mert szemben van veled és hiába néztem felfelé pont olyan szöget zárt, hogy nem láttam belőle semmit, max foltokat ha megemeltem a fejem, nah az meg hosszu távon kicsit fárasztó volt.
Probáltam neked irni, hogy abba meg végképp ne reménykedj hogy elárulja ki lakik a pociban, nem jellemző rá, sőt olyan halkan tud beszélni, hogy még azt se érted meg mit kérdez, nem hogy a te kérdésedre az esetleges választ....

Szal akit oda küldenek uhára hozzá, az ne reménykedjen hogy bármiben is okosabb lesz, főleg ha hála istennek semmi baja sincs a babónak, egy előnye van momentán, hogy sokkal jobb minőségű ez a gép és ha baj lenne azt jobban ki tudják szürni.

Én azért is "vigasztaltam" meg magamat egy 4Des uhával, mert nekem a sok túlsúly meg egyéb testi adottságok miatt a klinikai uhá elég reménytelen esett képalkotásilag.

Fel a fejjel, felejtsd el, és ne ez alapján itéld meg őket továbbra, bár ugy is tudom, hogy neked is a saját dokid véleménye a legfontosabb a babó egészsége után.

Mééééééééééé van az hogy nem tudok hajnalban aludni, brühühühüü

Ági
28+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Kgiulia, nekem az előkészítő tanfolyamon mondták, hogy így osztják be az anyukákat, de őszintén szólva nem emlékszem, hogy kérdezték volna miután szültem, hogy mit szeretnék. Mindenesetre én olyan szobában voltam, ahol mindenkinél ott volt a baba. Még akkor is bőgtünk, mikor fürdetésre elvitték őket másfél órára...
A szülésznővel beszéld meg ezt a dolgot, mert Õ kísér majd fel a gyerekágyra és kerít szobát. Persze ha teltház van, akkor nemigen van választás.

Kép
emma8
 
 


Küldök 2 fotót Flóráról...
Puszi
HatosKépKép
hatos
 
 


HatosKép

Csodaszép a kislányotokKép Most olan irigy vagyokKépKépKép kb közelít a színem Flóra rugijáhozKépKépKép

Látom nem igazán kultiválja még a fürdetést, vagy éppen egy kiabálós poziciót sikerült kifognotok a képen?Kép

Ahogy nézem a képet olyan jó nosztalgiázni egy kicsit, milyen pinduri, a két kezedben simán elférKépKép

Még egyszer hatalmas gratula nektek a kislányotokhoz, legyetek rá nagyon büszkékKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Agi, most latom, hogy 5h23 kor küldted ezt a üzenetet, nem rossz! Ez van mindennap???

Piroska, jobbulast kivanok! Szerintem probald azt, hogy semmit nem szedsz hatha elmulik...

Nalunk volt egy kissebb "probléma" éjszaka... Vince fölébredt 4 utan szopizni, de enni nem nagyon evett csak cumizott inkabb, de azt egy oran keresztül - anya nagyon örült Kép
Szerintem nem volt igazan éhes, de üvöltött ha probaltam elvenni töle a cicit... Végül belaludt cumizas közben...
Arra gondoltam, hogy talan kezd leszokni az éjszakai szopirol (éjjen!), de közben megszokta, hogy éjszaka fel kell ébredni... nem tom... Volt mar Nalatok ilyen? Tippek esetleg?

Köszi: Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Hatos, nagyon cuki a kislanyotok, gratula még egyszer!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Hatos, gyönyörű formás a manócskád. Gratulálok még egyszer.

Ági, én azt hittem, hogy a tgyás után lehet választani gyed és gyes között, de ezek szerint én most gyedre vagyok jogosult. Mivel minimálbéres voltam, nem lenne sok különbség a gyes és a gyed összege között. :o(
Másodállású vállalkozó is vagyok....kell kérnem az APEH-tól igazolást is a beadandó papírok mellé?

Saara, nálunk egy kicsit cifrább volt az éjszaka :o) Kori 10-től óránként kelt, de nem evett csak cumizott és szintén nem örült, ha cumit probáltam becsempészni a szájába. Ráfogtam a havazásra...front van vagy lesz bizti. Ritkán szokott ilyet csinálni, talán az 5 hónap alatt 2-szer volt rá példa. Most úgy érzem magam, mintha átment volan rajtam egy úthenger. Sajnos ilyenkor nappal nem tudok aludni. :o(

Hédi
gyurmanó
 
 


Hatos! Nagyon édes a kislányotok, nagyon irigyellek érte, hogy már a kezedben tarhatod Kép

Meg tudná valaki mondani, hogy terheléses cukor vizsgálatnál mi az elfogadható érték? Cukorivás előtt és után. Köszi!

lilló
 
 


Lilló, nézz be ebbe a topikba itt le van írva. Babanet társalgó>>Fogamzás, várandóság, szülés>>Várandóság>>Terhesség és cukorbetegség topik. Az előttit nem tudom, de az utáninak 2 óra múlva. 7,8 alatt kell lennie. Miért Neked mennyi lett?

Hatos, gyönyörű a kislányod. Nekem is nosztalgiás hangulatom lett tőle.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Lányok, ma rovarírtót szórtam a konyhában. Na nem sokat, csak az átkozott fáraóhangyák miatt. Viszont nagyon büdös volt. Szerintetek ez árt a babának? Valamint a domestossal való fertőtlenítéskor is aggódni szoktam a szag miatt. Szerintetek jogos a félelmem? Ti hogy álltok ezzel? Gondolom Ti is használtok fertőtlenítő szereket.
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


sziasztok!
Saara, Gyurmanó! Nálunk is "buli" van mostanában, és én is hóra, meg a hidegfrontra fogom. Az enyim már 3 napja olyan mint egy 3 éves dackorszakos. Ha nem vagyok ott azért sír, ha ott vagyok azért, ha hátra fektetem azért, ha hasra azért, ha fölültetem azért.....én kivagyok teljesen. Tegnap este végig hisztizte a fürdetést, amire még soha nem volt példa eddigi élete 5 hónapja alatt!!!Öltöztetésnél apa fogta le, mert nem bírtam vele egyedül úgy vergődött.
gondolni sem merek arra, hogy lehet, hogy a személyisége van kibontakozóban, és nem is a frontok zavarták be szegénykét:&.

Rooming -in: én tőletek hallom először, hogy van a klinikán nem rooming-ines szoba is. Senki meg nem kérdezte, hogy a kedves anyuka mit szeretne, de nem is vártam el, mert "csúcsforgalom" volt.
zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Hatos, gratulálok ehhez a gyönyörű babához!Kép
Milyen pinduri tündér. Egy pár hét és élvezni fogja a pancsit.Kép

Ági, szélvész Joe, nagyon jóKépKép
Igen, ahogy ott ül az asztal tetején, nem semmi kis krapek lehet!

Pirus, ez szörnyű, inkább vizsgáltasd ki mi a baj, ez teljesen legyengíthet ebben az állapotban.
De nagyon örülök, hogy Szabolcs baba jó felé vette az iránytKépKépKép

Indigo, akkor is hős vagy a szememben! Ja, és a bugyit hova toljam le? Akkor már egyszerűbb, ha nem hordokKépKép

Járóka, szerintem se jó a hálós, egyrészt nem jól lát ki belőle, másrészt nem tud sehol megkapaszkodni benne, csak a legtetején azokban a kerek vackokban. De hát addig is el kell érni.
Viszont egy előnye van, mikor elesik benne a gyerkőc, nem veri be a fejét sehova, mert a háló visszafogja az ütődést.
Saara, 1mX1m-es fa járókánk van, natúr bükk, gurul, 3 helyre lehet állítani az alját. 19000Ft körül, a neten rendeltem, nagyon jó, ha ott van, akkor biztonságban tudom, amig én máshol vagyok.

Kinga, Kisbotond mintha törökül beszélne...Kép

Emma, hogy eteted Balázst? Mikor? Mennyit? Még szopik is? Mindenféle tapasztalatra kiváncsi vagyok.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Kinga, az origo-n van a naptár-készítő progi? Egyet én is találtam, de elfogyott a tinta és a papír is, úgyhogy nem tudom itthon kinyomtatni. Viszont nem lehet cd-re másolni a kész naptárt, hogy eltudnám vinni valahova megcsináltatni. Vagy béna vagyok.
Szóval, hátha neked egy másik van meg.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Márti igazad van, a vágásnál lejjebb már nem igazán lehet letolni. Nem gondoltam végig. De az utóbbi ötletednek szerintem a férjed még örülne is. KépKépKépKépKépKép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

A naptárkészitó programot tényleg az origo szoftverbázisról szedtem le, WASEO's CalendarPainter a neve.
6 lépésben állati egyszerűen össze lehet állitani egy egész pofás naptárt. Annak is örültem, hogy láthatólag "hülyebiztos", nincsenek felesleges gombok, csak amire szükség lehet.
www.origo.hu/szoftverbazis, itt rákerestem a "calendar" szóra és kiadott pár lehetőséget, de ez a progi a legjobb.
Remélem, tetszeni fog. Ja, és ha kiválogattátok a fotókat, max. fél óra alatt össze lehet állitani az egészet.

Márti,
Lehet, hogy te is ezt találtad meg. Én nem próbáltam CD-re menteni, mert sikerült itthon kinyomtatni.
Szóval Kisbotond törökül beszél? KépKépKépKép Ezzel lekörözte kedves szüleit, bár neki van igaza, hiszen jó csomó jövevényszavunk van, ezek szerint ő olyanokat is ismer, amiket mi nem használunk Kép. Összehozhatnánk Ayseval, hogy fejlessze a nyelvtudását?Kép

Hatos,
Flóra nagyon szép baba, ilyen piros cseresznye szájacskát ritkán látni. Nem kérték el a telefonszámát a kórházban?KépKépKépKépKép

Pirus, sajnálom, hogy nem lettél jobban. Gondolom, akkor a por sem jött be igazán. Gyógyteát próbáltál már inni?

Szobák: kövezzetek meg, de nekem a csaszi után bizony nagy segitség volt, hogy az első 2 éjszakára beadhattam Botit, mert azt sem tudtam, fiú vagyok-e vagy lány. Szerencsére a szobatársaim is császárosok voltak és megbeszéltük, hogy most jobb egy kicsit erőt gyűjteni az éjszakázáshoz és harmadik éjszakától már nem adtuk be a piciket. Egyébként úgy hallottam, hogy voltak, akiknek csak szoptatni vitték ki a babákat a nővérek. Biztos megvolt az oka, de ezt azért nem birtam volna ki.

Járóka: nekünk is olyan járókánk van, mint Mártiéknak, csak nem gurulós, hanem összecsukható. Szerintem ugyanarról a weboldalról rendeltük.
Boti nagyon ügyesen tud benne mozogni,ami azért jó, mert most tanul oldalra fordulni és a járóka keményebb betétje nagy segitség neki.

Végezetül küldök egy friss képet Botiról, ez most a babanaptárban a decemberünk.Imádom....



KingaKép
kgk
 
 


Indigo!
Köszönöm a tippet. Az eredményt csütörtökön tudom meg.

Kinga! Nagyon édes Boti Baba, még a férjem is felkiáltott mellettem az előbb, mikor beléptem a topikba, és elém került a kép, hogy: "De drága!". Pedig ritkán ragadtatja el magát...

A múltkor kerestetek többen málnalevél teát, akinek még nem sikerült szerezni, ma láttam a Sugárban az első emeleten a bódéknál egy ilyen biopavilonnál.

Szép estét!
Lilló

lilló
 
 


Sziasztok lányok!

Először is gratulálok Hatosnak is a kisbabához!! Micsoda tökéletes fejforma! Gyönyörű! KépKép

Kinga, ez a gyerek iszonyú aranyos!! Kép Megkövezésről pedig szó sincs! Viccelsz? Mindenki maga érzi és tudja, hogy mi a jó neki. Mire megy egy totál lestrapált és rosszkedvű anyukával egy újszülött...? Én is voltam helyhiány miatt egy napig olyan szobában, ahová csak szoptatni hozták a babákat, hát nekem borzalmas volt, ennyit mondhatok.

Joe, mikortól jársz CTG-re? Vagy már elkezdted?

Indigo, szerintem nyugodtan használj tisztítószereket, de próbáld meg nem túl közelről belélegezni. Már ha ez egyáltalán lehetséges. Esetleg hígítsd fel, vagy lehet kapni olyan papír védőmaszkot, amit a biciklisek szoktak feltenni nagy forgalomban, biztos használ valamit. Egyébként én is felnézek Rád ezért a teljesítményért! Kép

Pirus, nagyon örülök, hogy befordult, sokat gondoltam Rád emiatt!! Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Jaj, lányok még a végén elpirulok. Köszönöm, hogy így tiszteltek, mert tanulok baba mellett. Nagyon jó esik. Erőt ad, hogy tovább csináljam. Igaz nem is lenne rá szükségem, mert már van egy diplomám, de ezt azért végzem, mert pont az ami igazán szeretnék lenni. Az első választásom eltévedés eredménye. Kép
Egyébként meg nagoyn sok kismama tanul baba sőt 2 baba mellett is. Lásd Picus. Ja és ő még dolgozik is 8 órában. Igaz Picus????

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Ja most megyek védőnőhöz. Kép Gondoljatok rám. Nem egy nagy szám.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?