Sziasztok
Joe
Nagyon szívesen, a plusz infonál megmondom arra gondoltam , hogy ha jóban vagy a munkáltatóddal, akkor azt a fránya Tgyás és GYed alapot meg lehet emelni egy kis anyagi ráforditással, persze ha nálatok is van rá valamennyi keret, és a munkáltató is hajlandó rá, például egy szép kis jutalommal, jutalékkal stb..., de ezt még évvégéig kéne nyélbe ütni, hogy beleszámítson az átlagkeresetedbe, de a totál részletest részével nem untatnék itt senkit... azért irtam hogy irj egy emailt.
Vanília
Fogadd hatalmas gratulációnkat a babátokhoz, sok sok örömet és egészséget kívánunk neked. Babónak meg nagyon sok tejcsit.
Gabek
Nah nézzük csak a dolgokat. Mivel te májusban fogsz szülni így mind a két ellátásod alapja (Tgyás és Gyed) a 2005. évben megszerzett jövedelmedből számitott átlagkereseted lesz. Vagyis ha az idén már megemeltetted a fizudat azt nagyon jól tetted. A Tgyásnál nincs plafon, szal bármekkora fizunak a 70%át fogod kapni brutton, a Gyednél van az, hogy maximálták a plafont, az jelenleg br. 83 ezer Ft (120 ezer br. fizu 70%a).
Az átlagkeresetedbe nem számit bele, ha voltál táppénzen, se az összege se az időtartama.
Mivel neked csak a 2005. év fog számitani nyugodtan elmehetsz betegácsiba 2006ban bármikor, amikor kedved tartja no és persze a pénztárcátok is megengedi, mert ugye az csak a fizu 70% a összegben.
A Tgyásra csak a szülőnő jogosult elsősorban, vagyis te veheted igénybe, a gyedet már apa is igényelheti ... de pontos időpontok után itt lehet kutakodni:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/gyed Jah és az is fontos, hogy ha apa igényli a gyedet akkor az az ő fizuja alapján megy és nem a tied számit. Viszont egyáltalán nem ördöngösség elintézni a dolgot, nekem anno a párom egy nap alatt minden cuccost elintézet, mikor Dani született, a Taj kártyáját, a tgyás igényléshez az igazolást a szülésről (én egy hónappal elöbb kértem már a folyositását a szülésiszabinak), az egyszeri anyaságitámogatást.
A lényeg az volt, hogy mi minden papirt beszereztünk előre és már nagyjából kitöltve ott volt a kezünkbe, csak Dani születési dátumát kellett beleirnunk
Hozzáteszem még hogy minden hónap legkésőbb 9ig megkaptam az ellátásomat, de volt hogy már 6án a számlámon csücsült a pénz, igy egyáltalán nem volt fontos a tb kifizetőhelység.
Viszont ha gondoljátok akkor a családipótlékot apa is megigényelheti, igy egy papirkavalkáddal kevesebb lehet a gondotok majd, nálunk is a párom kapja meg, egyszerűen csak a születési anyakönyvi kivonatot kellett bevinni és a következő fizunál már kapta is.
Bocsi a sok szövegért, de remélem érthető volt legalább
Szofec
Dani kapott két tortát, nagyon édi volt velük, és baromira örült az ajándékainak, sőt megtanulta hogy hány éves, nagyon aranyos volt, ahogy mondta hogy kettű (nem ővel hanem űvel)j.
Emma
Nagyon jó a megfigyelésed az uhával kapcsolatban, én is azért mentem legtöbbször 11 és dél között, viszont most hétfőn én 2 kor kerültem be, de még utánam vagy 15 kismama várakozott, kriminális volt a helyzet.
Annamari
Szegénykém, ezt jól összeszedted
Remélem hamar megtalálják a kiváltó tényezőt és gyorsan meggyógyulsz.
Gyurmano
Első kérdés: kifizetőhely e a munkáltatód, ha igen akkor minden papirt náluk, ha nem akkor is kéne tartaniuk
Viszont tul pici cégeknél erre nincsenek nagyon felkészülve és jobban jársz időben ha te szerzed be, Tgyás és Gyedes papirokat az OEPnél kapsz, pl Teve utca, vagy a Fiumei uton, Gyeshez, anyasági segélyhez, családipótlék igényléshez meg az Államkincstár kirendeltségein, pl Lőportál utca, Bartók Béla út.
De ajánlom neked is figyelmedbe a linket amit beszurtam mert ott letölthetőek akár a nyomtatványok is, meg pontos cimeket is találsz ahol ezek beszerezhetőek, valamint minden jogi infot a jogosultsághoz, várható összeghez.
Pöttöm/Móni
Nem a legjobb eredmény,(mivel te probareggeliztél és nem lötyiivászaton voltál) utalhat esetleges terhességi cukor intolarenciára, feltehetőleg azt fogja javasolni a doki hogy csökkentsd a szénhidrát bevitelt,
egyél napjában 5 ször keveset, beállitva ugy hogy az étkezések időpontja mindennap azonos legyen, és azok szénhidrát értéke is megközelitse egymást. (amugy az érték melletti három csillag jelen esetben azért nem mérvadó mert ugye babát vársz és ezek a tartomány határok meg normál emberi halandókra vannak beállitva).
Nekem mindig a belgyógyász értékelte ezeket az eredményeket és ő adott pontos utmutatást a diétához.
Mesa
Cukroslötyi ivászat után a 6,5 nagyon szép érték
max arra vigyázz hogy ne fald fel karácsonykor az egész bejgli készletet
A vérnyomásodat meg vedd komolyan, ha magas akkor jobb ha gyógyszerrel beállitják, nekem is kell szednem és sokkal jobb igy. Ezzel csökkented a toxémia veszélyét és véded babót is meg magadat is.
Indigo
Gratula a babamozgáshoz, az annyira jó, a viszgákhoz meg kina összestermését, de azért pihenj is valamennyit. A tábla szorgalmas vezetéséért meg nagyon hálásak vagyunk neked
Sara
Köszi szépen a köszöntést.
Ez a fenekes beszólás nagyon tetszett
Ami meg a pocit illeti (lestem a táblicskut, de nem látlak benne
) azért még csinján a sok tornával, csak nagyon nagyon lightosan, meg fokozatosan csinálni. Esetleg ha bejön neked mondjuk a Norbi kajakódjai akkor előbb azzal probáld kezdeni és sok sétával.
Hu kisregényt irtam, de legalább bepotoltam a heti lemaradásomat
Ági
28+3