<font color="0000ff">
Melinda! Elnézést kérek, de az estéből éjszaka lett.
Kérdezted, hogy mikor viszik a babádat? Ez egy jó kérdés. Sok mindentől függ. De ha biztosat akarsz, akkor mondani kell /határozottan/, hogy amint túl vannak a méricske, vizsgálat dolgon, és Téged már felvittek a szobába, akkor legyenek szívesek a babát neked felvinni. Ha nem tennék, akkor az apuka érvényt szerezhet ennek az igényednek. Sőt apukának még egy nagy feladata van/lehet, hacsak nincs egy barátnő, testvér vagy rokon, aki ezt vállalná, ha ő nem akarja. Abban a hat órában, amíg szigorú fekvés van (fej felemelés nélküli!) ugyanis szükséged lesz valakire, aki segít mellre tenni a csöppséged, illetve neked segít, inni, és úgy egyáltalán elviselni azt a hat órát az ágyban. (Remélem, meg lesz a hatórás tű nektek, mert nekem ég és föld volt a különbség a 24 és a hatórás fekvéses lábadozás között.)
Fontos, hogy amikor mennek, hogy akkor kedves anyuka, most van itt a pillanat, hogy felkeljünk, akkor igenis akarni kell felkelni. Egyrészt segíteni fognak, nem egyedül kell ezt megtenni. Másrészt minél tovább fekszik az ember, annál rosszabb utána felkelni. Jó persze, ha érzed, hogy akkor most ájulás lesz, akkor nem kell mindenáron, de csak a fájdalom miatt (ami eddigre már lesz, mert az érzéstelenítő már nem hat) nem szabad ellenállni a felállási kísérletnek. A továbbiakra is érvényes, hogy azért igyekezni kell mozogni, járkálni, felülni.
Fontos tudnivaló, hogy az anyatejgyűjtőt, a földszinten az ultrahang után két ajtóval lehet megtalálni. Nagyon sokat tudnak ott segíteni, ha a 2.-3. napon amikor a tejbelövellés igen érdekes állapotokat tud előidézni. (Ilyenkor talál az ember mondjuk két nagy kősziklát a mellei helyén hirtelen.) Ha ezen nem tud a baba eleget segíteni a szopással, vagy anyuka kézi fejéssel, vagy saját mellszívóval, akkor uccu, irány az anyatejgyűjtő, és a fejőnők. Ha jól tudom, most hétköznap reggel nyolctól egyig van nyitva, és hétvégén nincs. Elnézést, ha tévedek, de négy hónapja voltam arra utoljára.
Babaruhát nem kell vinni. Otthon azt készítsd össze, amit a hazavitelre szánsz, hogy a párod be tudja majd vinni, ha haza készültök.
Kérdezted a popsikrémet. Azért ne a Neogranormonnal kezd. Inkább valamelyik gyógyszertárit. A legegyszerűbb az Unguentum infantum (
http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=gy_inf¶m=0100000078239). (A Neogranormon-t egyébként sem szokták ajánlani hosszútávú használatra.) De szinte minden bébikozmetikumokat előállító cégnek van kis kiszerelésű popsikréme (Gabi, Johnson, Nivea), vagy van még a Bepanthen,....
Most más nem jut eszembe, nem azért mert nincs más, csak már nagyon álmos vagyok. Nyugodtan kérdezz még!
Egy kérdés: Nem spinális érzéstelenítés lesz?
Jó éjt!
Zita</font>