Sziasztok
))
Túl vagyunk az oltáson...
( Én teljesen ki voltam idegileg... Aztán Norisz 5 perc után el is felejtette a dolgot
))
Ilyenek az anyukák
Kizsó!
Gyünyörű gyerekszoba, látszik, hogy nagypapi mindent beleadott
A gyerekek csudi édesek
)))
Milyen jól játszanak egymással
A függönyt a Kikában vetted ugye, vagy Auchan?? Valahol láttam..
És nekem is megtetszett!!
Más téma: Talán off??
Amneris:
Visszaolvastam a nyitó hozzászólásod, nem nagyon van benne arról szó, hogy csak a jót és szépet írjuk ebbe a topicba... Meg nem is tudtam, hogy te mire gondolhattál anno...
Nem szerettem volna sem vitát nyitni, senkit! még véletlenül sem megbántani. Nem is vagyok olyan természetű... Még megbántani sem tudnék senkit, legalábbis direktbe nem. Ha rosszul fogalmazok előfordulhat, de gondolom ismerjük már annyira egymást, hogy nem gondolunk a másikról rosszat.
"Örökbebababára várva beszélgessünk"-ez a topic címe.
Hol is írhatnánk le máshol, hogy mit tapasztaltunk örökbefogadással is foglalkozó alapitványokról, egyesületekről, szövetségről, hivatalról, védőnőről vagy más emberekről?
Szerintem ez itt nem színpad, ide nem "csak" álmodni járunk... Persze azt is tudunk álmodozni
A mi babánkról, aki már valószínű, mint pl. Diti esetében valahol ott mocorog, hogy kibújhasson a pocakból és beköltözhessen DiTiék frissen felújított meleg, szeretettel teli otthonába.
És még sok másról is álmodozunk mi itt. De sajnos sokszor adódnak olyan dolgok, amik elkeserítenek, kiakasztanak minket.
De itt vagyunk egymásnak, azért hogy segítsük, szeressük, tanácsokkal szolgáljuk egymást. Úgy mint jó barátnők... (persze ez valami nagyon hasonló kapocs, de mégsem annyira személyes..)
Az igaz barátnők is, néha-néha nem értenek egyet, ill. megbeszélik tapasztalataikat. Mert lehet hogy az egyik nőgyógyász az egyikükkel nagyon arrogáns, pénzéhes volt(esetleg rossz műtétet végzett rajta), a másik pedig gyermeke életét köszönheti annak. Ha "róla" bezsélgetnek, az egyiküknek negatív az élménye, másikuknak pozitív. De ettől még nem változik köztük semmi, sőt, barátságuk mélyül, hisz ÕSZINTÉK egymással. Nem beszélnek virágnyelven, csupán őszintén. Nem alakult ki vita közöttük, elmondták egymásnak, hisz foglalkoztatta őket...
Hildust én nagyon kedvelem, nem hinném, hogy emiatt megharagudott volna rám... Csupán őszinte voltam. És azzal hogy leírta pozitív tapasztalatát, az én negatív tapasztalatomon kicsit javított... Megbeszéltük.
Az hogy "Honnan vettem Noriszt?", mindez egy olyan hölgy szájából hangzott el gúnyosan, aki ismeri azon hölgy hivatását, tevékenységét, életét. Hisz barátnője, ismerőse...
És olyan helyeken hallom ugyanezen dolgot, ami már kissé dühítő, hisz nagyon sok örökbebabára váró becsapott. Nincs sorszám, van aki évekig vár.. van aki 2 hétig. Személyes bezsélgetésen kell részt venni, mindezt azért, hogy a lehető legjobban hasonlító babát kapják. (Kétlem... Hisz az apukát legtöbb esetben nem is ismerni. És minket nem az érdekel a legjobban, hoy kire hasonlít... Így van aki 3 évig vár, van akinek 2 hét múlva csörög a telefon...)
Tudjátok vannak olyna vállalkozások is, ahol úgy adnak el árut kinek mennyi pénze van. Aki tehetős annak drágább, aki szegényebb annak olcsóbb.
Mindez jól megfogalmazva, jól kitalálva, hogy senki ne tudjon belekötni. Senki ne vegye észre...
A fenti dolog meg szerintem, minden örökbebabára váró párt sgeíti. Hisz nem csak oda lehet jelentkezni!!!!! És az nem tisztességtelen, ha máshová is jelentkezünk!!! Mindenkinek joga van hozzá.
Nekem azt mondta a hölgy, hogy tisztességtelen lenne ha máshova is jelentkeznék és hogy is gondolom... majd hívjam vissza ha eldöntöttem, hogy csak oda várok-e... És hogy nagyon fiatal vagyok, az sme érdekelte, hogy 7 IVF-em volt már.
(Bár ehhez sme lett volna semmi köze, hogy telefonon tájákoztassam a problémánkról, kötelezőszerűen) Miért ő dönti el, hogy ki fiatal, ki idős, kinek mennyi lombikja volt,vagy kinek miért nem lehetett lombikja sem esetleg...
Engem megbántott a vele való bezsélgetés, és az hogy nem is úgy állt a dolgokhoz. Mintha Isten lenne, és ő adná a ygermekeket...
Nem írom le, de bezséltünk vagy 25 percet, mindezalatt a könnyeim nyeldetsem, és elhittem, hogy ő lezs az akinek ha nem jól válaszolok, nem is ad babát.
Majd este elsírtam a bánatom a férjemnek. És akkor találtam rá Gabikára.
Úgy feltöltődtem, hogy ujjongtam
))))
Ha mi nem bezsélünk ezekről a dolgokról, ki tezsi meg helyettünk??? Ha már téma a televizióban az engedélye is, miért nem figyel oda senki??
Ha legalább 1 gyermekre vágyó anyának vagy apának segíthettem a hozzászólásaimmal, és esetleg megkeres más szervezetet ha ott már többéve vár türelmetlenül, akkor már megérte erről írni!! Vagy ha csak elkeseredésben lemondott az örökbefogadásról, mint én anno... Csak én nem adtam fel, hittem, hogy nem szabad így lennie.
És ha most azt mondod Amneris, hogy ez nem az a topic ahol erről kellene írni, akkor hová írjam/írjuk ezt le??? Mikor babák pénzért árusításáról is szó van?
Mikor azt hallottam, egy nagyon aranyos párttól a találkozón, hogy mi Gólyahíresek vagyunk, a barátnőm "MÁS" alapítványtól fogadott örökbe, mivel a férje külföldi(Gólyahír Egyesület nem tudott nekik segíteni), de mivel volt jó sok pénzük ezért a "másik" alapítványtól lett gyermekük nagyon hamar.
Mégegyszer NO COMMENT!
Azt hiszem, tisztünk tájékoztatni a párokat, hisz becsap minket valaki. És ha én ezt nem írtam volna le, úgy érezném, hogy én is becsapom őket.
Van önmérsékletem, de a szívem sokkal sokkal nagyobb...
És a pozitív tapasztalatok azok is kellenek, mint Hildusé is
) Aki nagyon nagyon BOLDOG
Bocsánat a heylesírási hibákért, de mennem kell...