Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Jól esik, hogy a koncertről kérdeztek !

Szinte minden elő van már készítve, minden biztos! Kép
A műsor szuper lesz, a hely megvan - most már csak közönséget kell invitálni hozzá!
Ahhoz viszont, hogy megkezdhessük a konkrét reklámot, ildomos megvárnunk a belépőjegyek elkészültét - ha érdeklődőkre találunk, valahogy csak jegyekhez is kéne segítenünk Õket...! Kép

A dolognak ezt a részét Matiba és a férjecskéje vállalta fel - holnap írok is Nekik egy mailt, hogy megkérdezzem, hogyan haladnak.
Mihelyst kezemben vannak a jegyek, mozgásba lendülünk! Rendben, Lányok? Kép

És még valami:

Köszönöm a dícsérő sorokat, amiket a topic "pátyolgatásáért" kapok tőletek!! Kép

Tényleg szívügyem, hisz ezért indítottam el annak idején: vágytam egy helyet, ahová belépve feltöltődhetünk, energiát "sugározhatunk" egymásnak! Ahol csupa olyan témával, problémával, mesével találkozhatunk, ami megszínesítheti a várakozásunk közepette megállni tűnő időt...

Ezért kardoskodom amellett is, Drága Kelimoni, hogy csak olyan vitáknak adjunk itt helyet, amiből MINDENKI energiát nyerhet.
Motoszkál bennem, amire fentebb utaltál, ezért - ha nem baj - elmesélem, mire is gondolok ezzel:

Leginkább azzal az érzéssel állíthatnám párhuzamba, amit némely túlzottan modernkedő rendezőnk véleménye ébreszt bennem:
- Szerintük helyénvaló a világ minden egyes aspektusát a színpadra vinni, még akkor is, ha az a nézőt megriasztja, feldúlja, elkeseríti - hisz ilyen a mai világ...

Én azt gondolom, a világ negatív oldalával épp elégszer szembesülök az utcán.
A színházba lépve hagyjanak álmodni, hinni a mesében! Kép

Ilyen kis világnak képzelem a topicunkat is! Kép
Ide látogatva biztosabban feltöltődhetünk, ha a megoldhatatlan - és talán túlzottan kényes - problémákat inkább az "utcán" hagyjuk... Kép

Nem azt mondom ezzel, hogy ilyenek nincsenek! Az olyan struccos dolog lenne. Kép Csak az efféle problémákat jobb privát eszmecsrékben kitárgyalni...

Jól kiveséztem most ezt a kérdést, de remélem így jobban átérzitek, mért olyan fontos nekem, hogy a végletekig toleránsak legyünk itt egymással. Kép
(A rosszabbik oldalamat én is meghagyom az uramnak - Õ már jól kezeli a dolgot...Kép)

Ami ebből az egészből mégis a legfontosabb, hogy: "Hildus! Gyere bátran, és mesélj máskor is! Kép"

Pusza Mindenkinek! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!
A"Hildus gyere bátran, és mesélj máskor is!" mondattal teljesen egyetértek.Kép
Nem hiszem, hogy bármilyen vélemény mások megsértésére irányult volna.
Ugyanakkor van egy csomó kérdés, probléma, tapsztalat, amit itt a topikon is nyugodtan kivesézhetünk, anélkül, hogy mindenki privátban körbe e-mailezne mindenkit. Már csak azért is, mert az is feltölti az embert, ha csak kiírhatja magából a problémáit, vagy kap egy-két nyugtató szót, esetleg más is elmondja, hogy bizony én is jártam már így, nekem mit tanácsoltak, mit tettem stb.
A világ ugyanis nem csak szép és jó, és ha nem beszélünk róla, attól még megtörténnek bizonyos dolgok.
Anélkül, hogy téged meg akarnálak sérteni - én ehhez tartanám magamKép Gondolom mindenki vérmérséklete szerint...Kép
Boszi
szuperboszi

Egyetértek Boszi! Kép
Annyi "önmérsékletnek" mindenkiben lennie kell, hogy írás előtt eldöntse: az adott kérdés idevaló, avagy nem... Ha nem, még mindíg "kiadhatja" magábó mailben! Kép

Más: Hívott Matiba! Majd írok Nektek róla, csak most irány a munka!!

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Idusamoja, eszembe jutott két dolog.
Az egyik, hogy bár nálunk nem működött (de máshol állítólag szokott), hogy személyesen menj be a papírokért, anyakönyviért, te vidd át, hoz el, mert ezzel időt lehet megtakarítani - ha engedik.
A sorbanállásról: Én Győr-M-S megyében lakom, de a cég székhelye Somogyban van, így nekem a papírokat ott kellett (volna) intézni. De végül is elég volt a telefon, fax, sűrű levélváltás, és a GYED lerendeződött. Igaz, ez így napokban több időt vett igénybe, de nem kellett Bobót három megyén át hurcolásznom.
Befolyásolja ez az évváltás egyébként az ellátásaid összegét (más évet vesznek-e alapul), vagy csak az idő megy?
Kizsó, nagyon jól néz ki a kiságy. És a picurkát hogy tartod távol? Enyémnek annó hihívás voltKép
Ildikó, nagyon édesek a képek, a kis Mikulás isKép
A kiskutyázást biztos nagyon élvezikKép
HÓ van már nálatok? Ide megjött, de Boldizsár igen meg van lepődve, nem igazán élvezte a szánkózást (vagy megijedt).
Na de majd szoktatjukKép
A 15 hós oltást és a cseppet egész jól tűrte, csak 1-2 mp-et sírt. A várakozás kevésbé ment, szétrandalírozta a várót, hangosan ordítozott, hisztizett, méltatlankodott, majd befejezte és körülnézett, vajon ki mit szól hozzáKép
Na megyek, irány a karácsonyi anyagbeszerzés, hozzánk jön az egész családKép
szuperboszi

OK Amneris, akkor megegyeztünkKép
Én is töröltem már egy-két hozzászólásomat, és másnap írtam light verziótKép
szuperboszi

Nikinozsó!
Ezek nagyon jó hírek, tehát a ma esti program szuper leszKép

A filmet remélem mihamarabb megnézhetjük mi is. Ha tudsz rá valami lehetőséget, mikor lehetne megnézni, légyszíves írd meg.(gondolom a többiek is nagyon várjákKép)

Kizsó!
Nagyon szépen berendezkedtetek, biztos a többi szoba is ilyen jó lett. Rögtön észrevettem a Micimackós függönyt, hát az nagyon édes. Remélem felénk is lehet ilyet kapniKép Most már nem csodálom, hogy Kingus ennyire várta a költözéstKép

Puszi

Kép
rvan

SziasztokKép))

Túl vagyunk az oltáson...Kép( Én teljesen ki voltam idegileg... Aztán Norisz 5 perc után el is felejtette a dolgotKép))
Ilyenek az anyukákKép

Kizsó!
Gyünyörű gyerekszoba, látszik, hogy nagypapi mindent beleadottKép
A gyerekek csudi édesekKép)))
Milyen jól játszanak egymássalKép
A függönyt a Kikában vetted ugye, vagy Auchan?? Valahol láttam..Kép És nekem is megtetszett!!

Más téma: Talán off??
Amneris:
Visszaolvastam a nyitó hozzászólásod, nem nagyon van benne arról szó, hogy csak a jót és szépet írjuk ebbe a topicba... Meg nem is tudtam, hogy te mire gondolhattál anno...
Nem szerettem volna sem vitát nyitni, senkit! még véletlenül sem megbántani. Nem is vagyok olyan természetű... Még megbántani sem tudnék senkit, legalábbis direktbe nem. Ha rosszul fogalmazok előfordulhat, de gondolom ismerjük már annyira egymást, hogy nem gondolunk a másikról rosszat.
"Örökbebababára várva beszélgessünk"-ez a topic címe.
Hol is írhatnánk le máshol, hogy mit tapasztaltunk örökbefogadással is foglalkozó alapitványokról, egyesületekről, szövetségről, hivatalról, védőnőről vagy más emberekről?
Szerintem ez itt nem színpad, ide nem "csak" álmodni járunk... Persze azt is tudunk álmodozniKép Kép Kép A mi babánkról, aki már valószínű, mint pl. Diti esetében valahol ott mocorog, hogy kibújhasson a pocakból és beköltözhessen DiTiék frissen felújított meleg, szeretettel teli otthonába.
És még sok másról is álmodozunk mi itt. De sajnos sokszor adódnak olyan dolgok, amik elkeserítenek, kiakasztanak minket.
De itt vagyunk egymásnak, azért hogy segítsük, szeressük, tanácsokkal szolgáljuk egymást. Úgy mint jó barátnők... (persze ez valami nagyon hasonló kapocs, de mégsem annyira személyes..)
Az igaz barátnők is, néha-néha nem értenek egyet, ill. megbeszélik tapasztalataikat. Mert lehet hogy az egyik nőgyógyász az egyikükkel nagyon arrogáns, pénzéhes volt(esetleg rossz műtétet végzett rajta), a másik pedig gyermeke életét köszönheti annak. Ha "róla" bezsélgetnek, az egyiküknek negatív az élménye, másikuknak pozitív. De ettől még nem változik köztük semmi, sőt, barátságuk mélyül, hisz ÕSZINTÉK egymással. Nem beszélnek virágnyelven, csupán őszintén. Nem alakult ki vita közöttük, elmondták egymásnak, hisz foglalkoztatta őket...

Hildust én nagyon kedvelem, nem hinném, hogy emiatt megharagudott volna rám... Csupán őszinte voltam. És azzal hogy leírta pozitív tapasztalatát, az én negatív tapasztalatomon kicsit javított... Megbeszéltük.

Az hogy "Honnan vettem Noriszt?", mindez egy olyan hölgy szájából hangzott el gúnyosan, aki ismeri azon hölgy hivatását, tevékenységét, életét. Hisz barátnője, ismerőse...
És olyan helyeken hallom ugyanezen dolgot, ami már kissé dühítő, hisz nagyon sok örökbebabára váró becsapott. Nincs sorszám, van aki évekig vár.. van aki 2 hétig. Személyes bezsélgetésen kell részt venni, mindezt azért, hogy a lehető legjobban hasonlító babát kapják. (Kétlem... Hisz az apukát legtöbb esetben nem is ismerni. És minket nem az érdekel a legjobban, hoy kire hasonlít... Így van aki 3 évig vár, van akinek 2 hét múlva csörög a telefon...)
Tudjátok vannak olyna vállalkozások is, ahol úgy adnak el árut kinek mennyi pénze van. Aki tehetős annak drágább, aki szegényebb annak olcsóbb.
Mindez jól megfogalmazva, jól kitalálva, hogy senki ne tudjon belekötni. Senki ne vegye észre...

A fenti dolog meg szerintem, minden örökbebabára váró párt sgeíti. Hisz nem csak oda lehet jelentkezni!!!!! És az nem tisztességtelen, ha máshová is jelentkezünk!!! Mindenkinek joga van hozzá.
Nekem azt mondta a hölgy, hogy tisztességtelen lenne ha máshova is jelentkeznék és hogy is gondolom... majd hívjam vissza ha eldöntöttem, hogy csak oda várok-e... És hogy nagyon fiatal vagyok, az sme érdekelte, hogy 7 IVF-em volt már.
(Bár ehhez sme lett volna semmi köze, hogy telefonon tájákoztassam a problémánkról, kötelezőszerűen) Miért ő dönti el, hogy ki fiatal, ki idős, kinek mennyi lombikja volt,vagy kinek miért nem lehetett lombikja sem esetleg...
Engem megbántott a vele való bezsélgetés, és az hogy nem is úgy állt a dolgokhoz. Mintha Isten lenne, és ő adná a ygermekeket...
Nem írom le, de bezséltünk vagy 25 percet, mindezalatt a könnyeim nyeldetsem, és elhittem, hogy ő lezs az akinek ha nem jól válaszolok, nem is ad babát.
Majd este elsírtam a bánatom a férjemnek. És akkor találtam rá Gabikára.
Úgy feltöltődtem, hogy ujjongtamKép))))

Ha mi nem bezsélünk ezekről a dolgokról, ki tezsi meg helyettünk??? Ha már téma a televizióban az engedélye is, miért nem figyel oda senki??
Ha legalább 1 gyermekre vágyó anyának vagy apának segíthettem a hozzászólásaimmal, és esetleg megkeres más szervezetet ha ott már többéve vár türelmetlenül, akkor már megérte erről írni!! Vagy ha csak elkeseredésben lemondott az örökbefogadásról, mint én anno... Csak én nem adtam fel, hittem, hogy nem szabad így lennie.

És ha most azt mondod Amneris, hogy ez nem az a topic ahol erről kellene írni, akkor hová írjam/írjuk ezt le??? Mikor babák pénzért árusításáról is szó van?
Mikor azt hallottam, egy nagyon aranyos párttól a találkozón, hogy mi Gólyahíresek vagyunk, a barátnőm "MÁS" alapítványtól fogadott örökbe, mivel a férje külföldi(Gólyahír Egyesület nem tudott nekik segíteni), de mivel volt jó sok pénzük ezért a "másik" alapítványtól lett gyermekük nagyon hamar.

Mégegyszer NO COMMENT!

Azt hiszem, tisztünk tájékoztatni a párokat, hisz becsap minket valaki. És ha én ezt nem írtam volna le, úgy érezném, hogy én is becsapom őket.

Van önmérsékletem, de a szívem sokkal sokkal nagyobb...

És a pozitív tapasztalatok azok is kellenek, mint Hildusé isKép) Aki nagyon nagyon BOLDOGKép

Kép

Bocsánat a heylesírási hibákért, de mennem kell...

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Ma reggel Vivien azzal ébresztett engem fel, hogy éjszaka, amíg aludt, itt volt Jézus és azt mondta neki, hogy szabad kaparni a bárányhimlő-hegeket Kép Na, erre mit lehet mondani????? Kép

Kizsó: Köszönjük a képeket! Nagyon klassz kuckója lett Kingusnak!!! Kép Ott is alszik éjszakánként? ;) Vannak még dobozok?

Amneris: De jó, hogy már összeállt minden a koncerttel kapcsolatban! Már én is nagyon várom, hogy lehessen jegyeket kapni és legyenek szórólapok. Szóljatok, ha kész!!!
Egyetértek Veled Amneris, igyekszem én is meggondoltan fogalmazni minden témában és a szeretetteljes légkört tartom mérvadónak.

Boszi: Nincs még hó, semmi! Kép Boldizsár barátkozik már fehér szőnyeggel? A szánkózás sem jött be neki? Hóemberetek van-e már? Vivien már úúúúgy szeretne építeni egyet....
Jaj, nagyon szereti a lányom a kiskutyát! Minden nap megy megnézni és dajkálni egy kicsit. Az volt eddig a legnagyobb öröm neki, amikor kinyílt a kiskutya szeme Kép 1 hétig azt újságolta mindenkinek, hogy "van már szeme a kiskutyának" Kép
Gyógypuszit küldök a kisfiad szuri-helyeire Kép Nem volt semmi gond oltás után?

Rvan: Nálunk Vivi szúrta ki a Micimackós függönyt: "Anyaaaaa, veszel olyat?" Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Egyetértek veled Napsugaracska. Bennem is felmerült az off gondolata. Nem értem, miért nem lehet B.Zitáról őszintén véleményt nyilvánítani. Ugyanúgy, mint másokról. Miben különbözik ő? Ettől érzi magát atyaistennek és úgy is viselkedik.
( Gondolom, ezt megtapasztalhattuk már néhányan.)Mi pedig segítünk neki ebben. Úgy érzem, gondolatainkat mindannyian intelligensen írtuk le, senkit nem sértve ezzel.

És ettől még a légkör szeretetteljes marad. Talán, ha elfogadjuk egymás véleményét, nem lesz ekkora "feneke" a dolognak. Felnőtt emberek vagyunk, akiket nem kell csendre inteni. Hisz nem függünk a hölgy alapítványától. Nem történt szinte semmi és már legalább ketten vagyunk, akik keserű szájízzel gondolunk erre a topicra, ahol korábban bátran írhattunk bármiről és bárkiről, aki részt vesz egy örökbeadásban. Egyszer sem olvastam olyat, ami megbotránkoztatott volna. Így nem értem, miért okoz gondot a véleménynyilvánítás, ami nem ítélet, csak negatív tapasztalat.

KépKép
KépKép
kelimoni

Bocsánat, nem honnan, hanem Mennyiért vettem? Volt a kérdés...Kép

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!
Egyet kell értenem a lányokkal Amneris! Miért ne írhatnánk le bármit, ami a szívünket nyomja? Én is szidtam a Tegyeszt, másnak ők segítettek! Ilyen a világ! Szerintem mindenki tudja, hogy mit "beszél", nem egymást szidjuk!!!!!!! És fontos, hogy el is mondhassuk valahol! Zárt közösség a miénk, mármint az öf-ké. Sokan azt sem tudják, mi a különbség a nyílt és titkos között, néha felvilágosító előadásokat tartok a közvatlen környezetembe! Ha csak egy olyan ember is elolvassa a topik néhány gondolatát, aki bizonytalan, vagy nem tudja hová forduljon, és ezáltal választ talál a kérdéseire, én boldog leszek/vagyok! Higgyétek el vannak akik csak olvasnak bennünket, de nem írnak! Nekik is tartozunk azzal, hogy leírjuk amit mi tapasztaltunk! ENNYI!!!!!!!!!!!Kép

Rvan! Mi ROAN babakocsit vettünk, nem olcsó, de szerintem nagyon jó! Fújtatható a kereke, ami tartósabb, illetve fém a váza, így nem törik el. Mi szeretnénk még egy babát, ezért próbáltunk olyat venni, ami 3 év múlva is kocsi lesz!
Ágyat átalakíthatót vettünk, ezek nagyobbak, így jobban elfér benne a csemete, tud fordulni benne ( Regi ezt ki is használja, estére ki kell párnázniKép), ennek nincs márkája. Ruhákat Kengurut szoktam venni, mert a Brendon nagyon drága, persze meseszép is! Egyébként a Brendonban mindent megtalálsz, pénztárca függő a dolog!!!Kép Cumisüvegünk Chicco és Avent is van, cumija volt kb.6 db, de az ujját szopizza. Jók a MAM és a Nuk cumik is, illetve a fent említett kettő! Hirtelen ez jutott eszembe! Nézz szét jól, mert ezresek lehetnek egy-egy bolt között ugyanazért!!! Jó vásárlást!

Békéscsabán szakad a hó! Regussal éppen sétáltunk,mikor elkezdődött, gyorsan felhúztam az esővédőt a kocsijára, de amúgy szuper volt! Ja! A babakocsihoz feltétlenül vegyetek esővédőt Rvan, mert nagy hasznád veheted ilyenkor!
Puszi: Rayo
Kép
Kép

Kép
rayo

Napsugaracska!

Nem véletlenül írtam ám, amit írtam. Kép
Hildussal privát levelezésben kellett megbeszélnem a dolgot, mert Õ igenis bántva érezte magát. Csak valahogy nem vetted észre....
Váltig kitartok amellett, hogy tisztán emlékszem, mért indítottam ezt a topicot.
Most kicsit más, de mivel többek számára így hasznosabb, meghajtom a fejem a kívánság előtt. Kép

Kelimoni! Kérlek, Te se gondolj "keserű szájízzel" a topicra! Kép Gyertek és írjatok, amiről jól esik, és ahogy jól esik!
Értetek van!
Én már úgyis a várakozás vége felé járok - innen már "féllábon" is eltelik! Kép

Kép

Minden jót a továbbiakra! Vigyázzatok egymásra! Kép

Csók! - Amneris -

KépKép
amneris

Figyeljetek csak lányok! Én "új lakó" vagyok, és csak annyi lenne a kérdésem, hogy megéri BÁRKI személye, hogy megosszon egy ilyen klassz társaságot?
Amneris, remélem az integető Micimackó nem azt jelenti, hogy féllábon, egyedül topicnélküli létben telik ezentúl a várakozás?Kép

Én azt vettem észre, hogy ti jól összeszokott, kedves társaság vagytok, akik ismerik és tisztelik egymást.Jó ide írni,de mi történt????

Én továbbra is azt gondolom, hogy az, hogy ki, honnan, melyik szervezettől fogad örökbe-kényes téma. Mert ez bizalmi kérdés is!
És el tudom fogadni, hogy valakinek rosszul esik, hogy kritika éri azt a személyt,(most vonatkoztassunk el attól, hogy jogos vagy jogtalan) akibe Õ ezt a bizalmat helyezte. Szerintem óvatosabban kéne bánni ezzel... természetesen nem tabu téma...de sajnálom, hogy ilyen rossz szájízűvé vált ez a beszélgetés!

Továbbra is az a kérdésem:
megéri BÁRKI személye, hogy megosszon egy ilyen klassz társaságot?

Amneris, ne butáskodj, kérlek!!!!Én nagyon sajnálnám, ha nem írnál többet... szerintem pedig igenis az új út elején állsz.A kisbabás lét mindennapjait is szeretném, hogy megoszd velünk!

SzeretetteL:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Kép

Végtelenül szomorú vagyok emiatt a dolog miatt.
Hildust nem bántottam meg!!!

Tudjátok én nagyon szeretek ebben a városban lakni, és sokan mondják nekem barátnőim, hogy mennyire utálják ezt a várost!
Akkor engem ők megbántottak???

Amneris! Ugye ilyen butaság miatt nem hagyod el a topicodat???

Sajnálom, hogy véleményemmel, negatív tapasztalommal másokat megbántottam, nem volt szándékos, és nem si gondoltam volna... Éppen Hildus iránt érzett tiszteletem miatt fogalmaztam úgy, hogy nem akarom őket megbántani... Pont ő volt az első gondolatom.
Én nem tudom tisztelni azt az embert akiről írtam, bocsánat!

Ne haragudj Hildus ha megbántottalak!!! Nem is értem...

Sziasztok...

KépKép
napsugaracska

Amneris!

Azt hiszem, nagyon hasznos ez a topic, hála érte, hogy létrehoztad. Azért is, hogy hagytad, hogy változzon az arculata az igények szerint.

Mégis, én nem szeretném a negatív véleménymet senkivel sem privátban megosztani, itt pedig bájosan mosolyogni.
Az nem én lennék.

Találkoztam már olyan emberekkel, akiknek a Gólyahír nem tetszett valamiért, így megoszthattam a pozitív tapasztalataimat.

Remélem, nem döntöttél úgy, hogy "kiszállsz" az egészből. Hidd el, hiba lenne, egy ilyen pitiáner ügy miatt.

Hildust is mindenki kedveli, senki sem feltételezi róla, hogy fizetett a boldogságáért.
Az viszont, hogy a Bölcső körül kavarognak a dolgok, tény. Szociális szférában dolgoztam és megtapasztalhattam ezt gyakorta. Nem hiszem, hogy értelme van emiatt bárkinek személyes sértésként megélni a tényeket.

Örülök, hogy Hildusnak van babája és boldog. Hogy kinek a segítségével jött létre a dolog, már huszadrangú kérdés.

Azt hiszem, tartok egy nagy szünetet.Minden jót nektekKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Csak felszaladtam, szerencsére nagyon sokat írtatok.........

Utólag is sok boldog névnapot kívánok a Gabrielláknak!!!!!!
Nikinozso gratulálok az újabb elismeréshez!!!!!!

Köszönet minden képért, imádom nézegetni. Továbbra is az a véleményem, hogy gyönyörűek a gyerkőcök!!!!

Remélem nem jelenti azt, hogy ez az Bölcsőalapítvány ügy kapcsán megváltozik a topic. Én még most kezdtem el hozzátok járni, de olyan jó kis társaság lett öröm jönni hozzátok. Először kicsit féltem is és úgy éreztem az újjaknak nem sikerül beilleszkedni, de mostanra már egy picit sikerül legalábbis remélem!!!!!!
Amneris ugye jössz hozzánk továbbra is?????

Kelimoni, hogy érted a nagy szünetet? Remélem nem úgy, hogy nem jössz egy darabig.

Most sajnos rohanok, de ígérem mindenkinek írok legközelebb névszerint.

Mindenkinek sok puszi!!!!!!
vicki

Sziasztok! Kép

Először is, bocsika mindenkitől, hogy nem jelentkeztem ide s tova már vagy 3 hete. Azóta, a heti emil ellenőrzésen kívül semmit nem tudtam olvasni, nézni, írni.Kép Rengeteg a tanulni való és rengeteg idő még bejárok és suliba vagyok és itthon is tanítok estig, így bizony ha van pár percem alvás előtt, azt apához bújva töltöm.Kép

Mégis-mégis most hátraraktam mindent, mert új dolog történt velem. Jövő héten szerdán kell a Gyámügyre bemennünk és ha minden igaz, akkor lesz nemsokára határozatunk is.Kép

Nikinozsó: Nagy gratula az eredményes működésetekhez!Kép

Kizsó: Szupi az az ágyikó, nekem nagyon bejött!Kép Azt hiszem ha ilyen lenne itthon felváltva csúsznánk a gyerkőccel.Kép

Lányok: Már bocsi, nem olvastam rendesen vissza, de mindenkinek nagy cuppanóst küldök.Kép Nem kell haragudni egymásra, szerintem is vannak rossz tapasztalatok és jók is, az én véleményem, hogy mindent le lehessen írni, persze csak ha a köz így dönt, de igazi őszinte csapat csak így jöhet létre. Szerintem. Van egy másik topic amit több mint egy éve indítottunk a lombikos fórumból éppen azért, mert nem akartunk off-ot és a lányokkal személyesen is ismerjük egymást többnyire, pedig az ország minden részéről írkáltunk, igazi kiállós csapat lettünk, és most ők is nagyon örültek, hogy örökbe fogunk fogadni. Kép Pedig őszinte voltam, hogy elegem van a lombikból és az orvosomból, de ezek után is szerettek.Kép Most jön a karácsony és szerintem mindenki töltse fel magát sok-sok szeretettel, talán így könnyebb elfogadni a másik véleményét. Jó kis csapat vagyunk mi itt és igaz ritkán írok mostanság, de remélem megmarad ez a jó és szeretetteljes fórum.

Még egyszer sok-sok baráti ölelést küldök mindenkinek!!!!Kép Kép Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!
Még valamikor Kizsó kérdezte, hogy ki mit főz karácsonykor?!Nem látok válaszokat, írjatok! Emgem érdekelne, hogy hol mi a szokás!
És azt sem tudom, hogy élő fenyőt vegyünk vagy vágottat? Eddig nem voltam ilyen izgatott a karácsony miatt, de Regi érkezése megváltoztatta ezt!
Akartam havas képet küldeni Békéscsabáról, de nem sikerültek, majd holnap csinálok! Ahol van hóember, mellékeljetek képet, légyszi!!!
Puszi
Kép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Lépjünk egyet és most már előre nézzünk! És mindenki maradjon, légyszi!!! Én is úgy örültem, amikor Rátok találtam, szeretném, ha együtt maradnánk. Kép

Ancsúr: De jó hírrel jöttél! Drukkolok, hogy minél hamarabb és zökkenőmentesen meglegyen a határozatotok!!!

Rayo: Mi a nagyszüleimnél karácsonyozunk, itthon nem is állítunk fát és nem főzök semmit. Persze sütiket szoktam sütni és viszünk fel belőlük. Sőt, idén vettem kekszes dobozokat és csomagolok beléjük eltartható süteményeket is - ajándékba. A flódni a családban az én specialitásom lett Kép erre olyan büszke vagyok...

Kérünk mi is havat! Fújjátok ide azt a hófelhőt, légyszi!!! Kép
ildi_ko

Rayo!

Jó a téma, tetszik. Kép
Mi idén is igazi fenyőt fogunk állítani a gyerkőcök miatt. De nem akkorát, mint tavaly, a fél szoba tele volt vele. Kingus nem látta, amikor feldíszítettük, mamáéknál volt. Mikor hazavittük csukva volt az ajtó. Szépen felöltöztünk, halk zene és kinyitottuk az ajtót. Szeme-szája tátva maradt a csodálkozástól. Ezek a pillanatok, amikért érdemes élni. Látni a szemükben a boldogságot. Most már négyen fogunk állni a fa alatt, van saját lakásunk, azt hiszem ennél én már többet nem kívánhatok! Idén azt hiszem dupplán fog könny szökni a szemembe szent este.
Bocsi, ha kicsit érzelgős lettem, de ezt most jól esett leírnom. És kinek írnám le, ha nem nektek.
Főzni azt hiszem húslevest fogok, krumpli pürét, rántott pulykát, rántott halat és majd sütiket is. Ilyenkor nagyon szeretek sütögetni. Mama csinálja a kocsonyát és a töltöttkáposztát. Már alig várom! Kép
Picit még a lakást kéne díszítgetni, de egyszerűen nem jutok el odáig. Azért igyekszem!
Puszi mindenkinek, és jó éjszakát!
Kép

kizsó

Sziasztok!
Éppen a Metróból jöttünk, kajaügyi bevásárláson voltunk, így aztán jöhet a karácsonyi menüKép
Mindenki hozzánk jön, bár felváltva - és szilveszterre is maradnak vagy öten, így 20 emberrel számolokKép
Sütit hoznak, anyukám halászlét és franciasalátát is minden mennyiségben, meg párolt vöröskáposztát a kacsához (amit egybe sütünk a sütőben és csinálunk hozzá Soße-t amolyan németesenKép
Kocsonyát csinálok előre, és a régi hűtőbe kerül, amit ilyenkor bekapcsolunk.
Előre el szoktam készíteni a rakott káposztát, letakarom tejföllel és irány a hűtő (ehhez a pörköltet szintén előre megcsinálom).
Töltött csirke felsőcomb is mindig készül (hasonló töltelék, mint a töltött csirkébe, csak egyesével a felsőcomocskákba töltöm, és a teli tepsit fóliával leborítva (vizzel felöntve) sütöm meg. Szép rózsaszín lesz a husi és minden gyerek imádja. A töltelék alapja tojásrántotta.
Husikákat előre panírozva szoktam fagyasztani, most velőrózsa is van, ezek csak zutty az olajba kerülnek.
És már nem is kell mást csinálnom, csak a köreteket.
Hétvégén sütit fogunk sütni kollektíveKép
Na összefutott a nyál a szátokban? De szívesen veszek minden más ötletet, főleg amit gyorsan össze lehet dobni, és látványos az eredményKép
Ildikó! Mi az a flódni? Kapunk receptet?
Havat küldeni sajna nem tudok, itt is olvad.
Boldizsár a szurit bírta, de mára már tiszta lázas és beteg leszKép Az otthonból hozott beltenyészet sztreptokókuszokat, sztafilokókuszokat (nem tudom, hogy kell leírni) meg még vagy két bacit, amik az orrában laknak, és még egy ideig ott is fognak maradni. Amint valami legyengíti a szervezetét, ezek azonnal látványos támadásba kezdenek.
Sajna ez is amolyan otthonos gyerekeknek járó bónusz szolgáltatásKép
Na de majd elmúlik, stramm a fickó, kibírja, csak ilyenkor hisztis mint a veszedelem. Ma csak három dupló érte fejen Antóniát, szép kis csíkok lesznek holnapra. Úrfi ugyanis áll a legósdoboz előtt és háta mögé hajigál mindentKép
Mi persze teljesen "elítélhető" módon jókat rötyögünk, és egyre bátorodik. Figyeljetek csak, ez ám az igazi elkényeztetés. De olyan jól esikKép
Boszi
szuperboszi

A kazettát megkaptam, továbbítom Matibának.
Teljesen szétsírtuk magunkat rajta...
Egyből kerestem hol lehetne hozzájutni stb...
Aztán ezt találtam:
http://port.hu/pls/tv/tv.prog?i_days=8&i_ch=87&i_c_ch=0%2C&i_c_type=0%2C&i_ch_nr =4
Lányanya
Dec. 21. (szerda) Hallmark 23.00. és hajnali 2.30.
Én elteszem Norisznak, és azt hiszem a most 15 éves hugomnak is megmutatomKép

Szóval, hál Istennek leadják még a TVbenKép

Nikinozso!
Mesélsz nekünk az estről?
Gratulálok hozzá, nagyon megérdemeltétekKép És szükség is van rá...

KépKép
napsugaracska

Szép jó estét Mindenkinek!
Nikinozso, Ildi_ko, ezek a gyerekszáj-idézetek a Legjobbak, amiket mostanában hallottam! Egyből minden rosszkedvem elmúlt Kép
(Ildi: hiába, Jézussal még te se vitatkozhatsz Kép )
Én jártam anno Enüd Mcgiffert nevű pszichológus hölgyhöz párkapcsolati tréningre, aki azt az elvet vallotta: egyáltalán ne fűzzünk-süssünk karácsonykor, hanem egymást és az együttlétet ünnepeljük. Ez nekem nagyon tetszik, remélhetőleg jövőre a saját kis családommal már én is megvalósíthatom. De persze az is szép, ha vannak otthoni hagyományok - feltéve, ha összes energiánkat nem arra pazaroljuk, hogy ezeket a hagyományokat foggal-körömmel fenntatrsuk, de az öröm az hiányzik belőle. Szóval csak könnyedén, meghitten, barátságosan főzőcskézzünk Kép Mondjuk Boszi irgalmatlan fél falunak szóló menüjétől tátva maradt a szám Kép Nálunk egyébként mindig ugyanaz a hajdúsági parasztklakoma van: halászlé, rántotthal, töltöttkáposzta és kocsonya, no meg bejgli, amit senki se szeret, de kötelező megsütni...
Hallottatok róla, hogy lehet már fenyőfát kölcsönözni is? Ez nekem tetszik, cserepes fenyőt vesz az ember, majd Vízkereszt után visszaadja az eladónak, így fa is átélt egy szép családi ünnepet, meg mi is, viszont nem kell semteleültetni a kertet a gyökeres fenyőkkel (nálunk már egy talpalatnyi hely sincs, még a sárgarépák között is csücsül egy fenyő Kép ) és hát persze kidobni sem kell szegény kicsi fácskát.

Remélem, mindenki megbékélt már! Õszintén remélem.

Küldök Nektek éneklő lovakat, csak hogy egy kis mosolyt csaljak az arcokra Kép ha rákattintotok egy-egy lóra, akkor nekiáll dalolni, de ki is lehet iktatni a kórusból. Gyerekek is szokták szeretni Kép

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html
Jójcakát és szép napot holnapra Kép

Szretettl:

Indianyó

indianyo

Helló Indianyó!
Azért ilyen irgalmatlan a mennyiség, mert 24-én indul a vendégjárás, és aztán felválta itt lesz a család szilveszterig - nem kis létszámbanKépKépKép
Az a jó az egészben, hogy pár éve még gondot jelentett volna összehozni az egészet, ma meg már balkézről is megy, és még élvezem isKép
Bejglit mi imádnánk, de még sose próbáltamKép Ha valakinek van tuti receptje...
Boszi
szuperboszi

Helló!

Nálunk a karácsony vacsi, itthon mindig hallé, rántotthal, egy kis sült husi hidegtállal, amit én csinálok, spéci díszekkel- megtanultam az uracskámtól. De a hallevet azt apa készíti, ő ugyanis szakács.Kép Így nálunk érvényesül, hogy együtt töltjük az időt. Sütit nem nagyon csinálok, csak sajtos pogit, és muffint, mivel mindig rajtunk maradt, inkább sütök még a két ünnep között, ilyenkor ugyanis indul a családban a busójárás.Kép Megyünk egymáshoz nevetgélni. Egyébként is, télen nyáron.Kép Másnap anyunál van ünnepi kajcsi, ott van a család, úgy 15 fő, de általában beugranak még rokonok. És kövi nap pedig anyósomnál van karácsonyi ebéd. Így aztán szépen mindent megeszünk és hízunk vagy 10kg-ot. Anyunál egyébként mindenféle van, töltött káposzta, süti, kacsacombi, göngyölt husi, velővel töltött husi, salik... Le se tudom írni.

Ildi: Na a Jézuson apa is nagyokat kacarászot.Kép

Huha lekésem a buszt! csá

KépKép
ancsúr

Sziasztok!
Én ezt láttam reggel az ablakból:
Kép
Mindekinek hasonlót kívánok!

Kép
rayo

Sziasztok!
Hű, mi minden történt hétfő óta! Csajok! Azért nem voltam eddig, mert hétfő-kedd-szerda 8-20.30-ig órám volt az egyetemen. Hétfőn is csak azért voltam este, mert anyu mondta, hogy volt reggel Z. műsorban de nem látta, és gondoltam látta valaki közületek.
Azért írtam priviben Amnerisnek, mert ő azt javasolta itt a topikon hétfő éjjel, hogy ezt inkább magánban kellene rendezni. Írtam neki, és felajánlottam neki a "felmondásomat", amit ő nagyon kedvesen elhárított. Hát, nagyjából ennyi történt. És Napsugár drága, én nem haragszom, hanem egy kicsit a stílus bántott. Ez egyéként azért van, mert amióta a lányka van teljesen megváltoztam, azelőtt ilyesmit észre sem vettem volna. Érzékenyebb lettem. És persze, hogy mindenkinek lehet és legyen is saját véleménye, én csak hétfő este a hsz-emben arra szerettem volna utalni, hogy ne legyünk bántók. Na, ezzel én pontot rakok a dolog végére. Azt rettentően sajnálnám, ha miattan néhányan megbántódtak volna, mert én továbbra is úgy gondolom, hogy semmi bántót nem tettem. Légyszíves Nászasszony ne haragudj! Naaaaaa! Nekem Ti mindannyian nagyon fontosak vagytok, az életem részei vagytok, bár soha nem találkoztunk, de mindenkiről "él" bennem egy kép és úgy gondolok Rátok, mint a barátaimra.
Karácsonyi kajával és egyéb más dolgokkal majd jövök később, de ilyenkor kell pótolnom a kimaradt 3 napot.
Jaj, nagyon köszsönöm a szorítást! Sikerült!
Hildus
Vendég

Hildus, gratulaKép
szuperboszi

Én is gratulaKép

Amneris, ugye ez a búcsúzkodás csak vicc volt? Épp a múltkor gondolkodtam a topicodon, szóval hogy a várakozóknak nyitottad elsősorban, aztán szép lassan tele lett babásokkal, s már csak 4-5 család várakozik... Közben a hsz-ek száma felülmúlta az előző topic "látogatottságát...!
Kár lenne bármilyen módon kivonulnod, ne tedd, kérlek!

A véleménykülönbségekről annyit, hogy pl. Szuperboszi tegyeszes "kedvencével" nekünk semmi bajunk nem volt, nem egyforma a véleményünk róla, ettől még bírjuk egymást Boszival, igaz?

Karácsony: Mi idén nem leszünk itthon, hanem Dél-Tirolba megyünk. Kicsit szokatlan, de így jött ki a lépés, most szombattól leszünk ott az ünnep végéig. Én éjszaka 2-ig, fél 3-ig dolgozom a héten, zh-kat javítok, hogy péntekre kész legyek. (Persze altatás után kezdek csak neki) Így hát nem pihenten indulok, de a család többi tagja igen:-)
A Fenyőfa okozott így problémát, mert gyerek azt monja, hogy "magasat" kér a Jézuskától. Így arra jutottam, hogy bár ott is karácsonyoznuk, de az igazi, hazai karácsonyfa itthon lesz 27-én. Remélem, nem rosszaljátok, de ugye háromévesen még az ember a naptárral annyira nincs tisztában, na meg így itthonra, a szünetre/szilveszterre szép friss fánk lesz.
Én utálom a karácsony előtti tülekedős-bevásárlós-rohanós időszakot, így legalább egy részéből kimaradunk. Tavaly meg annyit könnyítettem a dolgon, hogy kedvenc éttermemből rendeltem halászlét, ecetes halat, előre főztünk kocsonyát, s már csak egy jó kis sült kellett, és kész. Anyukám meg szakmányban gyártja a sütiket úgyis, azzal nincs dolgom.
mera

Sziasztok!

Nálunk még mindig semmi hó. De jó Nektek, Rayo! Köszi a szép reggeli képet.

Boszi: Húú, azért ez nem semmi Kép Én csak a 10 fős zenekart szoktam időnként vacsorára vendégül látni, több emberre még nem főztem Kép De Te leszel a példaképem, a férjem örülne neki, mert ő nagyon vendégszerető, legszívesebben mindenkit meghívna magunkhoz Kép A Te férjed társasági ember? Jól bírja ezt a nagy vendégjárást? Figyusz, egy tuti franciasaláta receptet kaphatnék anyukádtól? Én még soha nem csináltam, pedig szeretem. A flódni receptje megy priviben, jó?
Hát ez elég rossz, hogy ott laknak a bacik a kisfiadban Kép És mikorra múlnak el teljesen? Gyógypuszit küldök neki!
Antónia is nevetett, amikor találkozott a feje a duplóval? Kép

Indianyo: Hát ez az! Jézussal nem lehet vitatkozni... Nálunk szegény anyu próbálkozik a bejglivel, de mindig olyan száraz lesz. Azért udvariasságból mindig megeszünk egy szeletet Kép
Köszi az éneklő lovakat, Viviennek tetszik, Bálint meg táncolt rá Kép

Ancsúr: Milyen spéci díszeket teszel a hidegtálra? Kérek szépen ötleteket!!! Kép
Igen, a gyerekmondások annyira édesek!

Hildus: Gratulálok!!! És nagyon örülök, hogy itt vagy közöttünk!

Mera: Szerintem nagyon jó ötlet, hogy amikor hazajöttök, akkor lesz karácsonyfátok!!! Biztosan nagyon szép helyre mentek! Nekem még két nagy álmom van, szeretnék eljutni Görögországba és Tirolba Kép Fényképezzetek majd jó sokat!
ildi_ko

Sziasztok!
Helló Mera, igen, bírjuk egymástKép
Mindannyian mások vagyunk, más előélettel más történettel, más elvárásokkal, máskor és máshogy fordulunk emberekhez, szervezetekhez. Ha mi ketten Merával uyganarról a hölgyről mesélünk, ti nem hiszitek el, hogy ugyanarról van szó. De tudok hozni más példát, akivel ugyanúgy bánt el, mint velünk, és gondolom Mera is olyat, akivel báj és kellem volt. Ez van. Babánk lett és ez a lényegKép
Ildikó! Férjem is bírja a vendégjárást, ha sok lesz neki, gond nélkül leül a számítógép elé és elvan a sarokban. A gyerekek meg élvezik az unokatesózást. Képzeljétek az 5 vagy 6 gyereket együtt. Takarítás meg majd január másodikánKép
Franciasali receptet majd összeszedem. Másikat köszi, megkaptam.
A bacikra annyit mondott a dokinéni, majd talán 2-3 év múlva, ha megerősödik az immunrendszere, akkor eltűnnek.
Antónia először sírt, majd nevetett. Ma reggelre bekékült, de hát a dupló autók elég nagyok és jó búbot csinálnakKép
Boszi
szuperboszi

Sziasztok

Megpróbálok gyorsan írni, mert nincs sok időm.
Karácsonyi készülédés nálunk úgy zajlik, hogy összepakolunk és kiköltözünk legalább egy hétre anyósomékhoz. Innentől kezdve nekem nagyon jó dolgom van, mert nem nagyon engednek a tűzhely közelébe, mivel a párom keresztanyja imád főzni, és nem hajlandó lemondani a kedvenc időtöltéséről.Kép
Kép
Merához hasonlóan, én sem szeretem ezt a karácsony előtti tömegjeleneteket.

Kizsó, nagyon tetszik a gyerekszoba. Biztos vagyok benne, hogy remekül érzitek magatokat az új lakásban.

Szuperboszi, "az otthonból hozott beltenyészet" nagy százalékban jellemző a csecsemőotthonból kikerült gyerekekre? Én még nem hallottam róla.

Hildus, én is gratulálok.

Kép
Kép
atan

Atan! Százalékos arányról nem tudok, nagyobbaknál nem tudom, mi a helyzet, doki nénink szerint nem meglepő, hiszen ez ugyanolyan, mintha valami kórházit szedne össze (voltak kicsik, akik állandóan a kórház és az otthon között ingáztak, lehet, ők hurcoltak be vmit).
szuperboszi

Sziasztok!
Hildus, gratulálok!!

Karácsony: hát, én mániákus sütő-föző vagyok. És mivel elég jól művelem, nem szakadok meg bele, hisz már előre készülök...
Nálunk most vadragu leves lesz, majd szarvascomb tűzdelve barnamártással és áfonyadzzsemmel, burgonyakrokettel.
Beiglihez van tuti receptem, igazi békebeli és elronthatatlan. Nálunk mindenki szereti és spórol rá. Így általában 3 kg lisztből sütöm, és január elejéig kitart.
Édesség gyanánt saját sütötte marcipános csokitorta és feketeerdő torta lesz.
Ha hiszitek, hanem élvezem az egészet!!!
Ja, és Szentesete halászlé és hal... ez hagyomány!

Ildi_kó, már régóta vadászok egy jó kis flódni receptre. Elküldenéd?

Nálunk, mióta a gyerekek megszülettek , a felnőttek egymást nem ajándékozzák meg. Illetve csak saját készítésű jöhet!A gyerekek viszont mindent megkapnak, amit a levélben irtak!
Ami nagyon fontos viszont, hogy nyugodt és valóban értékes időt töltünk együtt ilyenkor Kép
És gyönyörű saját készítésű ajándékok születnek.
Idén én terítőközepet festettem (khm...még nincs mind kész...)textilfestékkel. Szerintem nagyon szép lett! Az egész család és az összes barátunk azt kapja.
Régóta zavar, hogy ez az ünnep csak a felhalmozott ajándékok, rengeteg pénz költése és az őrült tömegben való tolakodást jelentette... és a változtatás bevált!

Nálunk igazi fenyőfa van, ráadásul a szüleim erdőtelepítési hobbyja révén, mindig saját nevelés. És mivel a szüleim már nem élnek, ez egyben emlék is...
A karácsonyfát Szenteste délelőttjén együtt díszíti az egész család. Ez remek mulatság!
Este pedig az angyalkák besurrannak és odacsempészik az ajándékot! Nem szabad ám zavarni őket, de hallgatózni szabad. Érdekes mindig van szárnysuhogás, ablaknyitás... és a végén, mielőtt elmennek csengetnek a dédi régi csengőjével.

Annyira szeretem. Egy ünnep, ami tele van ráérős szeretettel és gyönyörű emlékekkel!

Na, megszűnök az érzelgősségemmel:

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi!
És mikor lehet megnézni az ajándékokat? Reggel?

Lányok! MI AZ A FLÓDNI? Sürgősen receptet kérek! Szerintem, ha van valakinek egy jó receptje ide is leírhatja! Én nagyon kezdő szakács vagyok, könnyű sütireceptekért hálás lennék!!!!!!!

Puszi
Kép
Kép

Amneris! Elfelejtettem, hogy mikor mész dokihoz, de feltétlenül írj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
rayo

Sziasztok!

Mivel többen kértétek a flódni receptjét, felteszem ide, remélem, senki nem haragszik meg érte. A mákos és diós töltelékhez nekem mindig sokkal több folyadék kell, mint amennyi írva van.

Boszi :Köszi a válaszokat.

Ggabszi: Nagyon jó volt olvasni, hogy milyen Nálatok a karácsony! Ha mi is tartanánk karácsonyt idehaza, én is valami hasonlót szeretnék. Kép Sajnos a mi családunkban még csak nekünk vannak gyerekeink, pedig már úgy várom, hogy a bátyáméknak is legyen, de ők még nem akarnak Kép

Szép estét kívánok Nektek!

<!--attachment: Fl_dni-314814.doc*mime_msword.gif*application/msword*24.0*Fl%f3dni+recept*Fl%f3dni%2edoc --><center><pre>
KépFlódni recept
Flódni.doc (24.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
ildi_ko

Csáó!

Annyi fini kajcsit írtatok, hogy híztam vagy 20kg-ot.Kép

Ildi: Nehéz lenne leírni ezeket a díszeket, de majd nézek fényképet, hátha van róla. Narancsból kosárka, almából hattyú répából rózsa és még számtalan gyönyörűség. Olyan szépek szoktak lenni és én imádom a hidegtálakat.Kép az uracskám meg betanított, így ha nem ér rá és rendelnek tőle szilveszterre, én legyártom, ő ellenőrzi és mehet. Kép

KépKép
ancsúr

Rayo! Én egy gyereket sem ismerek a családunkban, aki kibírná reggelig!Kép És az angyalkák mindig olyan jól ídőzítenek! Általában vacsora után érkeznek... Így aztán jól lakott és elégedett felnőttek próbálják ki azonnal az izgatottságukban egy falatot sem evett gyerekek játékait.
Az este további része így izgatott legózás, társasozás, ajándékozás jegyében telik. A felnőttek azért kb. egy óra múlva elunják, és így a gyerekek egyedül is megnézhetik, mindent megtaláltak-e a fa alatt, amit az angyalkáknak írt levélben felsoroltak.
Tanulság, hogy csak azt szabad venni, ami a levélben van, mert teljesen érthetetlen volt tavaly az általam becsempészett okos fejlesztőjáték mibenléte.
Balázs azt mondta, : Anya, ez nem volt a listámon, szegény kisfiú , aki ezt kérte! Összekevert vele az angyalka!

Ildi_kó, köszönöm a flódni receptet. Tudtam, hogy nem egyszerű!!! Akkor nálatok ez beigli helyett van?

Jó éjszakát:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Ancsúr: Ha találsz képeket, feltétlenül küldj, nagyon érdekel! És nem nehéz ilyen remekműveket készíteni? Én mindig, amikor látok szép hidegtálakat, valami több órás, megfeszített munkát képzelek a háttérben...

Ggabszi: De! Egyszerű a flódni és szerintem hamar meg is van. És nagggyon finom. Igazából nem tudom, hogy a bejgli helyett csinálom-e Kép Néhány évvel ezelőtt találtam rá erre a receptre, aztán akkor karácsonyra elkészítettem és mivel mindenkinek ízlett, azóta minden karácsonyra megsütöm.

Jó éjt!
ildi_ko

Sziasztok! Ggabszi, küldd már el az angyalkákat mifelénk egy kis kóstolóval Kép az én szüleimhez sose jönnek Kép Aztán meg meg akarom nekik adni az új címemet, hogy jövőre a kisfiamhoz majd odataláljanak Kép

Annyira csodálatos egy "találmány" egy kisgyerek - ebben gondolom mindannyian egyetértetek velem Kép Egyszerűen süt a nap a legnagyobb szürkeségben is, ha arra jár egy kis csipetke és mosolyog Kép Meg mond ilyen jó őszintét és hatalmas igazságokat Kép

Hát, ma megint jókedvűen megyek aludni, köszönöm szépen nektek!

Amneris! Nagyon hiányzol nekünk! És Kelimoni! nagyon hiányzol nekünk!

Szép álmokat!
Indianyó

indianyo

Sziasztok!
Köszi a flódni receptet! Ígérem, hogy kipróbálom! Nálunk változatlanul esik a hó, pedig ma utaznánk a keresztlányom szalagavatójára, de Regina így marad anyukámmalKép
Írjatok még néhány sütitippet! Nálunk zserbó és sósrúd szokott lenni, de ezt gondolom mindenki ismeri!!!!!!
Kép
Kép

Kép
rayo

a
Admin

Sziasztok!

Jónéhány emailt kaptam, hogy jöjjek vissza a topicra. Nem állt szándékomban teljesen eltünni, csak végig kellett gondolnom a dolgokat.

Tehát: Itt leszek, de a véleményemet őszintén fogom leírni a továbbiakban is. Úgy érzem, nem voltam bántó vagy unintelligens eddig sem. Nem szeretnék privátban kibeszélni dolgokat. Természetesen elvárom, hogy jelezzétek, ha nem tetszik valami. És itt, a topic oldalán reagáljunk egymás dolgaira.

Szívesen maradok, ha elfogadtok így. Azt is elfogadom, ha ez nem fog működni és ellenérzést kelt bennetek.

Tudom, hogy ez a topic azok számára lett létrehozva, akik arra várnak, hogy családdá válhassanak. Mindenkit kérek, fogadja el és értse meg azokat az embereket, akik már babázhatnak és a boldogságukat azokkal az emberekkel szeretnék megosztani, akik a várakozás keserűségét enyhítették.És a babások is legyenek támaszai azoknak, akik a vágyakozás idejét élik. Segítsük egymást ugyanúgy , mint eddig. Jól működött idáig is.

A konfliktusok előreviszik az életünket és az átalakulások általában eredményt jelentenek. Számomra az elmúlt pár nap eseményei megerősítésként hatottak, hogy van pár "arcnéküli" ember, akiktől szeretetet, megértést és elfogadást kapok. És azt érzem, minden helyzetben számíthatok rájuk.És ez részemről is működik.

Ezt teljes szívünkből kell éreznünk, hogy egy jelentéktelen ügy ne kavarja fel ilyen szinten a kedélyeket.

Remélem, elég érthető voltam.Kép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

SziasztokKép
Kelimoni üdv újra, egyetértünkKép
Ildi_kó! Jó volt a tegnapi ötös ikres képsorozat, ma reggel negyed hétkor arra ébredtem, hogy most szültem meg az ötödik ikret és a méhlepényre várok. Hát fárasztó éjszakám lehetett. Még fantomfájást is éreztem minden alsó porcikámbanKép A tudatalatti dolgozikKép
Mindenkinek üdv, megyek mákért a flódnihozKép
Boszi
szuperboszi

Remélem, nem riasztottalak el titeket az őszinteségemmel!

Nálunk a karácsonyi vacsi nem tradició, egyedül a gesztenyés pulyka az, amit nem hagyunk ki. Viszont van mostanság egy kedvencem, amit általában bableveshez, borsóleveshez csinálok a mindennapokbanKép

Olasz rétes

Egy talban ossze kell keverni 30 dkg lisztet 20 dkg porcukorral, es fel sutoporral. 5 dkg vajjal, margarinnal vastagon ki kell kenni egy gaztepsit,
es beleszorni a lisztes keverek felet. Erre ramorzsolni fel kg turot (en neha bizony beletettem 60-65 dkg-ot is), racsepegtetni 5 dl
tejfolt, 5 dkg vajat/margarint apro darabokra vagva ratenni, es megszorni 24 g vanilias cukorral, majd ratenni a lisztes keverek masik
felet. 4 tojas feherjebol habot verunk, beletesszuk a tojasok sargajat, es felontjuk fel liter tejjel. Ezt raontjuk a keverekre, es
elomelegitett sutoben megsutjuk.

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Ismét kéretlenül jelenek meg a topik életében, ezért előre elnézéseteket kérem... Gondoltam benézek hozzátok, mivel olvasgatás közben feltünt nekem, hogy ez a fantasztikus társaság is "elvesztette a szüzességét". Titeket is utolért a lelki hullámzás következménye, az a helyzet, amikor is az élő szóban néhány mondatban tisztázható véleménykülönbség, írott formában "továbbgondolt-beleképzelt" feszültséggé duzzad...Nem egy ilyet megéltem már itt a Társalgóban, az esetek többségében "csak" annyi történt, hogy néhány nagyon értékes emberrel szegényebbek lettünk. Ezért is gondolom azt, hogy talán ilyenkor lenne érdemes venni egy nagy levegőt, rámosolyogni a többiekre és tovább lépni, és a holnap örömeivel-gondjaival foglalkozni. Túl jó ez a csapat, kár lenne értetek...Kép
Amneris, Kelimoni,és a többiek... remélem még sokszor élvezhetjük társaságotokat, arról nem is beszélve, hogy bizony még dolgunk is van bőven...
A koncert szerveződik, a jó dolgok nem állhatnak meg!
Mindenkinek, boldog ünnepeket!
apa Kép
apa

Szia Apa!
Köszi!
Boszi
szuperboszi

Bocs, Boszi, nem akarom a vajúdás kínjait hosszabbítani, de nem kéne újraszámolni a gyerekeket? A nagyobbak a kezükön is mutatják a számotKép
Szal ma éjjel, ha nyugtalan éjszakád lesz, akkor megjött a hatodik isKép
mera

Helló Mera! Ma remélem jól alszomKép Igaz én tegnap is jól aludtam, csak meglepődve ébredtem. Azt hiszem élénk a fantáziám. Pedig még forralt borocska sem voltKép De mindjárt csinálokKép
Szép álmokat mindeniknek!
Boszi
Kép
szuperboszi

Sziasztok!

Nem hagyok ki egy napot sem hogy ne olvassalak benneteket, de rengeteg a munkám most így év végén. Most épp a kötelező tanfolyamon vagyunk, és azt kell hogy mondjam hogy rengeteget köszönhetek nektek!
Itt láttam igazán hogy mennyi fontos és lényeges információhoz jutottam általatok. És a multkori vitátok a különböző alapítványokkal kapcsolatban is előrébb vitt egyes döntésekben. Szóval szerintem jó hogy mindezt megosztjátok itt egymással és velünk akik csak néha tudunk bekapcsolódni!

Hildus írhatok neked emailt?

Kelimoni én nem kaptam rólatok képet, pedig én is benne vagyok a táblázatban! Lehet még kérni? Kép

Ancsúr írtam emailt! Kép

KépKép
jiny

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?