Új privát üzeneted érkezett!

Gabi,

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi:

Csatlakozom Ilbához,csak én nem tudok ilyen szépeket küldeni!

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK!!!!!!

Kép

Kép
novum

Gabi,
Sok Boldog névnapot kívánok én is!
Kép

Novum,
Ákosban az a vicces, hogy már fel tud állni, elkezdett lépegetni is, de hasról hátra még nem tud megfordulni, úgyhogy én ott merem hagyni az ágyon. Utána nem tudom, hogy lesz. Bár esténként az működik, hogy miután elaludt a szopival, várunk 10-20 percet, és áttesszük a kiságyba. Majd ezzel próbálkozom.

Áhhh, tiszta zombi vagyok, egész éjjel kakiltunk, fél kettőtől óránként keltünk, de csak reggel vettük észre, hogy miért. Nem is tudom, mikor "produkált", lehet hogy az éjszaka közepén, és csak tisztába kellett volna tenni. De gyanítom, hogy inkább csak hajnalban. Most alszik, mert ő is kipurcant az éjszakai bulizástól.

KépKép
connie

Livi, Kép
nagyon ügyi vagy, további sok-sok finom kajcsit Neked, hogy nagyra nőjj (hogy írják?) és tudjunk talizni végre!!!
Addig is: Kép

Úgy látom mi leszünk a szép, pihenőszékes Istvános babák! Mi is megvesszük ma! Kép

Gabi,
a férjem is ezt a Bánfi sampont használja, neki korpás is volt, nem csak hullott, és tényleg jó. Mondjuk az illata nekem nem tetszik annyira, de 1-2 hónapig ki lehet bírni.

Connie,
hogy Ákos mennyire ügyes, azt csak most realizáltam. A barátnőm kisfia 1 héttel fiatalabb, de nemhogy állni, még ülni is nehezen ül. Ákos meg lassan szalad!!! Bár ilyen zabálnivaló ujjacskákkal lehet, hogy minden könnyebben megy! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Köszönöm szépen mindenkinek a névnapi jókívánságokat!!! Nagyon meghatódtam!

Ha rövid időn belül nem szűnik meg a hajhullás, kipróbálom a Bánfit, köszi!

Timi,
ha lerakod Szilvit az ágyába és felébred, maradj ott vele, lehet, hogy negyed óra alatt visszaalszik. Ülj le az ágy mellé, nyújtsd be a kezed, hagy markolássza. Lehet, hogy már túl vagy ezen a próbán is, akkor bocsi.
Nem tudja valaki a nagyvilágban, hogy miért utálják a gyerekek a kiságyat?!

Ilba,
nagyon aranyos a két baba! Főleg az, ahogy a kislány bamba ábrázattal tudomásul veszi, hogy kapott egy puszit.
Hiába hívom a Megatoys-t, foglalt mindig. Majd megírnád, hogy mennyiért vettétek?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, mert nem volt jó a klaviatúra. Karácsonyi ajándékbeszerzés lezárva!Kép

Ilba,
Írj föl engem is:
Szorsi
18.ker., Pestszentlőrinc
Benedek, 3720g, 54 cm
szüli nap:2005.10.10.
névnap: március 21. (zsákban hozza a meleget)
Dr. Ujvári Attila
Spiesz Anna

Gabi,
Boldog névnapot!Kép

Kép

Kép
szorsi

Persze. Most eltotojáztuk az időt, úgyhogy a déli etetés után megyünk (még jó, hogy a férjem szabadnapos Kép) Meg remélem addig picit melegszik az idő, azt hittem reggel rosszul látok, hogy milyen hideg van! Brrrr! Kép

A kiságy témához akartam hozzászólni, de meggondoltam, nem írom le, mert a végén elkiabálom.
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szorsi,
neked is nagyon szépen köszönöm!!!!

Ilba,
Kispesten havasak a járdák!!!Kép Meg gondolom Orsiéknál is Lőrincen.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Mindjárt frissítem akkor a táblázatot! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Kiságytéma:
Nekem sem alszik nappal a kiságyban Beni. Nem is akarom erőltetni, mert nappal sokat van ébren és szeretném, ha az ágyhoz az alvás kapcsolódna. Szerncsére az esti elalvással nincs gond, nem szeretném, ha megváltozna. Egyelőre a nappaliban a kanapén van nap közben, de nem tudom, mi lesz, ha forogni fog. Talán rácsoságyba teszem. Kép

Connie,
Amíg nem tudott Ákos felállni, hogy szedted ki a rácsoságyból? A szomszéd kislányt kivettem egyszer és arra gondoltam, a derekam ezt nem bírná naponta többször. Kép

Ilba, Gabuska,
Hátha kora délután jobb lesz az időKép Mintha kezdene kisütni a nap.
Ma megyünk új cumit venni, nem lenne jó csúszkálni.

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok,

teljesen lemaradtam, amióta utoljára itt jártam. Először is, Gabus, mi is csatlakozunk a többiekhez, és Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Marcival együtt! KépKépKép
Másodszor, még mindig nem szülünk. ctg: F/10-es(hurráKép), fájásaim nem voltak ma Kép, szóval még várni kell. A dokival is csak holnap találkozom. Kiváncsi is vagyok, mit fog mondani.
Nem baj addig is láthatom majd a kézis lányokat. Remélem ma is nyernek a horvátok ellen!!!Kép

Gabi, hát ez a fürdetős öltöztetős mizéria nem lehet valami könnyű. Lehet, hogy Apa hiányzott eddig hozzá.Kép Javaslom, hogy Apa gázmaszkban (lehetőleg láthatatlanbanKép, hogy Livi se ijedjen meg tőle Kép) csatlakozzon a fürdetéshez is, és akkor minden szép és jó lesz Livi baba szemében is. KépKép Komolyra fordítva, szegénykém, most nem jut más eszembe, hogy mi lehet. De örömmel olvastam, hogy a figyelem elterelése azért hatott. Szóval lehet, hogy csak ki kell találni valami jó öltöztetős játékot. Vagy mi van akkor, ha hagyod egy kicsit pucérkodni fürdés után, még jó melegben persze, és csak egy pár perccel később, amikor aránylag megnyugodott, akkor kezded el öltöztetni. Vagy ez hülyeség?

Jaj de szeretnélek Benneteket már én is ilyen gondokkal traktálni!!!! Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Szia Bubek,
nem, nem hülyeség, amit javasolsz, úgy is csináljuk. A husikáját rágcsálom csomó ideig, úgyhogy ha akar, ha nem, meztelenkedik. De amikor adom rá a bodyt, elszakad a cérna.Kép

Neked is köszönöm a köszöntést!!!

Pár nap és fürdethetsz Te is!KépKépKép
Lívia most volt 1 éves, ha érted, mire gondolok!Kép

Na uccu neki, megyünk a postára!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
Ez nálunk még mindig így van, a bodynál elszakad a cérna. Egyszerűen utálnak öltözni, erre mást nem tudtam kitalálni, csak hogy igyekszem, minél gyorsabban túl legyünk rajta. De minden baba, akit ismerek, utál öltözködni.

Szorsi,
Nehezen, pedig akkor még nem is a legalsó fokozaton volt a kiságy matraca. Bár éjszaka most sem áll fel, ha ki kell szedni szopizni. Én amennyire lehet behajlított térddel legugolok, és csak annyit hajolok, amennyit muszáj. Jól nézhetek ki, ahogy balettozok éjjel az ágy mellett. Másik trükk, hogy ha lehajoláskor megfeszíted a hasizmodat, az tartja a derekadat, és nem szakadsz ketté.Kép
Van egyébként az Aranytízben, az Aktív Szülés Program keretében egy testharmónia tornás csoport, azt nagyon tudom ajánlani mindenkinek, nekem az tette rendbe a hátam, mert Ákos hat hónapos korára teljesen szétment. Majd januárban indul a következő csoport.

KépKép
connie

Tényleg, azt akartam kérdezni tőletek, hogy a kórházban is mi fürdethetjük, meg mi foglalkozunk a gyerekekkel, a gyerekágyas nővérek csak segítenek, ha kérjük? Vagy hogy van ez? Bejönnek naponta 3x ellenőrizni, és ha sír a baba, akkor nekem kell megpróbálni megszoptatni? És amíg nincs tejbelövellés, addig mit eszik Marci? Kap valami folyadékot? Valami teát? És ha kap, akkor azt hogy adjuk neki? egyáltalán én adom? És ha addig nem indul el a tejem amíg a kórházban vagyok, akkor honnan fogom tudni, hogy hogy kell szoptatni? Vagy addig nem is engednek el, amíg nem indul be? Húúúú, de sok kérdés jutott most eszembe. Ez már egyfajta para. Vagy nem? Írjatok lécci, hogy ez nálatok hogy zajlott, mikre számíthatok? Vagy ne gondolkodjak ilyesmin?

Kép
----------------
B&M
bubek

Nagyon is jogosak a kérdéseid!!!!!!! A baj az, hogy én nem tudok rá válaszolni, annyiban, hogy a csecsemős nővérek megtesznek mindent, hogy segítsenek. Mikor mi voltunk bent, akkor ők fürdettek, le kellett vinnia babókat a csecsemőosztályra és szépen sorbaálltunk velük, mint régen az üvegvisszaváltónál.Kép Õk is öltöztették.
Naponta 1× van vizit, akkor kikérdeznek, mi hogy megy, megvizsgálják a babót.
A védőnőddel póbálj úgy megegyezni, hogy aznap kijöjjön hozzátok, amikor hazamentek, ő is fog tudni segíteni a szoptatásban. Ne izgulj, ha nem lesz egyből tejed, a babó nem fog elfogyni!Kép Õszintén szólva fogalmam sincs, mit adnak nekik a kórházban, ha a mami még nem tud szoptatni ,de biztosan nem tápszert meg teát, az Istiben ez nem szokás. Fejjél már a kórházban is! Amit lefejsz, odaadják neki pohárból, kiskanállal vagy fecskendővel benyomják a kis szájába! Meg a fejés serkenti a tejbelövellést is. Szóval van rá módszer, hogy rásegíts, ha kell.

Javítsatok ki, ha hülyeséget írtam, én így tudom. Igazából Connie a legideálisabb informátor szopi ügyben!Kép

Megyek kézit nézni, Lívia még a babakocsiban alszik felöltözve, nem volt szívem felketeni.

Sziasztok!!!

Bubek, mindent bele!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok Kép

Gabuska mi is nagyon boldog névnapot kívánunk
Kép

Bubek:
ahogy engem letoltak a gyermek ágyas oszt.ra egy órára rá hozták ki a Zsófit és végig velem volt.
Szoptatni igény szerint kell. (szinte mindig Kép)
Első kb. 3 napban amíg nincs tej előtej van (colostrum) és állítólag ez a pár csepp elég nekik.
A csecsemősök fürdetnek 8 óra körül kezdik.
De pelenkázni meg köldököt ápolni Neked kell.
Majd megtanítják, hogy hogyan kell csinálni.
A többit bízd az anyai ösztönre. Tudni fogod mit kell tenned hidd elKép

Gabuska a milyenk Brevi és 15990Ft.

majd később benézek

Kép

Kép
sajtine

Mi is nézzük Marcival a kézit! Hajrá csajok!!! KépKép
És mi van addig, amíg elindul a tej? Ha nincs tejbelövellés, akkor is tudok fejni? Most jön valami kis "ragacsos izé" a cicimből, ha meggyűröm a bimbót, de az csak pár csepp. Gondolom ez a kolosztrum. vagy mi. Meg azért annál érzékenyebb a cicm, hogy ezt így csináljam. Bár Marci biztos ügyesebb lesz, és ami kell neki, azt csak kiszedi belőle...

És a csecsemőosztályon van egy nagy fürdőhelység, és ott fürdetik a babákat? És ha ők öltötztetik, akkor én csak nézem, hogy hogy csinálják? Nem hagyják, hogy megpróbáljuk mi is?

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
én másoktól hallottam olyat is, hogy az apuka fürdette a gyereket a kórházban. Szerintem az az alapítványi szobában lehetett.
Ha nem jön semmi, akkor is fejjél, nem tudhatod, mikor indul be. De az igaz, hogy a leghatékonyabb a sűrű szoptatás.

A kézi meleg volt...

Felkeltem a kisasszonyt, fél kettő óta alszik és 11-kor evett utoljára.

Sajtine,
neked is köszönöm, meg mindenkinek még egyszer!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
hát tök sok mindent vettünk, szerintem nagyon jól vásároltunk, csak épp a pihenőszék maradt ki. 29.900Ft volt mindegyik, annyiért mi sokalltuk.
Sajtine melyik Brendonban voltatok? Mi a Váci úton és megkérdeztem, olcsóbb nem volt.

Bubek,
a fürdetésnél tényleg sorba kell állni, én az utolsó kórteremben voltam (108as), így mindig 10után kerültünk sorra, nincsen idő, hogy ott a kezdő kismamikat tanítgassák. Kb. 2 perc alatt megfürdetik, felöltöztetik a babákat, akik kivétel nélkül végigüvöltik az egészet. Kép
Bár volt egy nagyon aranyos csecsemős (mind aranyos volt, kivéve egy öreget), aki emlékezett mindig Benedekre, hogy a szopival picit küzdöttünk az első nap és mindig megkérdezte, hogy mi újság, megnézte a cicim, stb. Én direkt hozzá mentem mindig, egyébként ketten fürdetnek.
Az előtej elég a babáknak, arra figyelj, hogy Marci jól bekapja a cicit (mi ezzel küzdöttünk) ha nem sikerül kérj segítséget, ha kell az összes ciciretételnél! Õ majd beindítja Neked a tejcsidet. Most viszont még ne nyomkodd magad!

Táblázat mindjárt jön.

Izgi volt mi? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabus, egyetértek, a kézi meleg volt. De ez is megvan!!! Jó lenne, ha végig ilyen szerenések lennénk!!!Kép Ha eljutunk a döntőig, akkor lehet, nem is fogom látni...Kép De nem baj, mert akkor már nem is igazán fog érdekelni, hogy nem látom.KépKépKép

A fejés. Akkor mégiscsak be kéne vinni a mellszívót, nem? Valamikor régebben kérdeztem, és akkor olyasmit írtatok, hogy van bent mellszívó, hogy lehet, hogy nem is kell, vagy ha majd kell, akkor majd Apa behozza. Most nem tudom, hogy vigyem, ne vigyem? Vagy csak úgy kézzel kell fejni? Hát hogy hogy lesz ez az egész....!!! el sem tudom képzelni... Nektek is voltak ilyen hülye kérdésekkel teli gondolataitok? Biztos hogy normális dolog ez???

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
Nekem is Ákost kihozták egy órával azután, hogy lekerültem az osztályra. Kérd meg a csecsemősöket, hogy mutassák meg a pelenkázást, öltöztetést, köldökápolást, mikor lekerülsz, mert nálam pl. ez elmaradt, pont váltás volt, és mind a ketten azt hitték, hogy a másik váltás megmutatta.Kép Úgyhogy hajnali ötkor önerőből tettem tisztába és öltöztettem át, röpke egy óra alatt, mert a meconiumot levakarni igencsak nehéz, és még két adagot menetközben is nyomott nekem.KépKép
Az első napokban kolosztrum van, kb. a harmadik napon lövell be a tej. Addig elég bőven a kolosztrun, egy újszülöttnek akkora a gyomra, mint egy cseresznye, abba nem kell sok kaja, nem is fér. A kolosztrum pedig nagyon értékes tápanyagokat meg immunanyagokat tartalmaz, és védőbevonatot képez a baba bélrendszerében, kár is lenne teát adni helyette.
Én az első napokban nem fejtem, Ákos nagyon gyakran szopizott az elég volt. Tejbelövellés után kellett csak mennem fejni, hogy ne feszüljön meg csomósodjon a mellem.
Szoptatást is megmutatják a csecsemősök, és bármikor lehet hozzájuk menni kérdezni, vagy hívni őket. Mi sokat kínlódtunk a szopival, mert Ákos olyan izgatott lett a cicitől, hogy összevissza kapkodta a fejét, és egyedül nem is tudtam mellretenni az első napokban, ha nem olyan rendik a csecsemősök, sose tanulunk bele. Úgyhogy nekünk jöttek segíteni minden szopinál.
Viszont arra készülj, hogy a szoptatás az elején - hát ha nem is fájdalmas, de kellemetlen lehet, ezek a kismanók nem valami kíméletesek, ha kajához akarnak jutni, szívnak keményen.Kép

A babákat a csecsemőosztályon fürdetik, ha kevesen vannak, meg lehet sztem kérni, hogy te csináld, nekem őszintén szólva nem hiányzott.Kép Átöltöztetni úgyis kell napközben is (pisi, kaki, bukás), azt lesz alkalmad gyakorolni.

KépKép
connie

Bubek,
Van bent gépi mellszívó, de sztem vidd be a kézit, hogy megtanítsanak használni, én nem vittem be, és megbántam, itthon kínlódhattam vele egyedül. A szobatársam meg bevitte, és neki meg is mutatták, hogy működik.

KépKép
connie

Még valami. Minden napra tiszta ruhát kell vinni a babának? Fürdetésnél kap tiszta ruhát gondolom. Ja, és a 8h meg a 10h az de vagy este? Gondolom este, de tényleg este 10h-kor fürdetik őket???!!! És ha épp alszik a gyermek, akkor felébresztik csak azért hogy fürödjön? Szegénykék....

Mennyi hülye kérdésem van...!!! Szerintem az lesz a legjobb ha ma nem törődtök velem, mert egy kicsit elborultam, azt hiszem...Nagyon előreszaladtam, pedig eddig ez eszembe sem jutott. Na jó, azért persze nagyon szívesen fogadom a tapasztalatokat, mert akkor nem úgy megyek majd oda, mint egy sükebóka... És köszi az eddigieket is. Kép

Ja, a cicinyomkodás. A dokim javasolta, hogy néha csináljam a ctg alatt is, mert oxitocint termel, és akkor is jön egy kis méhösszehúzódás, és az alatt is figyelik Marci szívhangját. Mert ha akkor leesik a pulzus az nem jó jel. De eddig még egyszer sem esett le olyankor. Mostanában meg nem is csináltam, csak este fürdés után szoktam egy kicsit maszírozni, nem nagyon, csak kicsit. Tudjátok, hogy formában maradjon, Marcinak KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek,
igen, minden napra kell min. egy rend ruha. Én bepakoltam az összes 56-os ruciját, így se volt elég, de férjem hazavitte, kimosta, és visszahozta.Az én ruháimat is mosni kellett úgyis, mert napi 2 hálóing kellett a jó közérzethez.Kép

Mikor én szültem, úgy volt a fürdetés, hoyg szóltak, mikortól lehetett vinni őket, és ahogy összekészültünk, mentünk, nem volt olyan katonás rend, hogy aki nem viszi a babát rögtön, intőt kap.Kép Gondolom ha aludt volna Ákos, akkor kimaradt volna az aznapi fürdés.

KépKép
connie

Köszi az infókat mindenkinek. Most már tényleg csak azt érzem, hogy már csak szülni kéne.Kép Legyetek jók, mára búcsúzom, ha holnap beszéltem a dokival, majd megírom nektek mi várható... A héten egyébként állítólag telihold lesz. Hátha tényleg van valami jó hatása a szülések megindulására...Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek!
Te is Dr.Ruttner- nél szülsz?
Én most szültem nála nov.25-én a 3. gyerekemet. Most is maximálisan megvoltam elégedve vele.
Császár volt, mint az előző kettő nagy méretek miatt.

Nem lehet, hogy találkoztunk már a rendelőbe?

Ines
ini

Sziasztok!

Nehéz hétvégénk volt, szombat éjjel megint nem aludtunk, mert fájt a hasa, aztán vasárnap délután is csinált egy maratoni menetet 3-tól fél 12-ig. Kép
De legalább voltunk egyet sétálni tegnap, tul.képpen az elsőt, mert az előző csak abból állt, hogy elmentünk tanácsadásra. Így háromhetesen és 2 naposan már látta a gyerkőc a Nemzeti Múzeumot! KépKépKép Ez aztén a kulturális nevelés, séta! Pláne, hogy ki se lát a kocsiból.Kép

Mindenkinek köszönjük a szíves fogadtatást!
Gabinak pedig mi is BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk!!!

Bubek, én csak megerősíteni tudom a lányokat, a csecsemősök mindent megmutatnak és tényleg rendesek. És nem adnak semmi pótlást, max. anyatejet. Az én Andrisom azért kapott a 4. napon, mert besárgult és nem volt elég tejem, és ilyenkor nagyon sok folyadék kell nekik. Kékfényezték is. De szépen rendbejött egy nap után. Kép

Ini, gratulálok a 3. babádhoz!!! Ha még emlékszel, én kértem tanácsot e-mailben tőled a nyáron. Azóta megszületett a kisfiam, néhány nappal előttetek. A dokival én is meg voltam elégedve, majdnem végig ott volt a szülésnél, vagyis bejött délben és este 8-kor ment el, miután minden rendben volt velem és a babával.
Mi biztos találkoztunk a rendelőben, 10-én csütörtökön voltam utoljára CTG-n, és utánam jöttél vagy jöttetek ti is, mert többen voltatok és csak onnan tudom, mert az aszisztensnő a nevedet mondta és elég ritka neved van... Kép
Mekkora súllyal született a babád?

Ilba: A hiányzó adatok: név: Vera, Szülésznő: nekem nem volt választott szülésznőm, így Spiesz Annához kerültem és rendes volt. De legközelebb mindenképp fogadok.

Na, eldugultam, de csak most van időm írni, mert most végre alszik András. Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Wolga

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok Kép

Ilba, mi is a Váci úti Brendonban voltunk szombaton.
5 fajta volt. 4 15990Ft és 1 19900Ft.
Amit mi vettünk abból már csak egy maradt. Kékes színű. A 19 ezres-en volt játék is, de az olyan gagyinak tűnt.

Nézem a táblázatot és látom, hogy ezek a babák milyen hosszúak.
Vagy ez az átlag?
Mondjuk az én férjem 2 méteres. Azért remélem Zsófi nem lesz akkora
Kép

és egy kis dicsekedés Zsófi ma pont 5 kgKép

Kép

ezt a malackát küldöm Neked Beni, mert tudom, hogy szereted
Kép

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!!!

Végre egy újabb Zsófis kép!!!! Tündéri!

A férjemtől egy nagyon aranyos kis könyvet kaptam névnapomra, az a címe, hogy Barátocskám. Állatgyerekek képeit helyezi párba a velük meglepő hasonlóságot mutató embergyerekek fotóival (ezt a borítóról idéztem).
Például:
Kép

Rengeteg jó kép van benne, most sajnos csak egyet volt időm beszkennelni, Líviának megint bukós napja van, nagyon nyugtalan.

Sziasztok!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Livi,
jobbulást Neked, képzeld nekem meg megint váladékozik a szemem, délután le is kell mennem a doktornénihez Kép
Szerintem holnapra mindketten legyünk jobban, ok?
Benedek

Sajtine,
hát nem értem. Lehet, hogy mindenki pihenőszéket vásárol és ezért felvitték az árát?
Vagy még két megoldás lehet: rosszul láttam az összes árát, vagy az eladó volt extra hülye (mert kérdeztem, hogy olcsóbbak nincsenek?)
Köszönjük a Malacka képet, és sokkal gyakrabban kérünk Zsófisat!!! Kép

Gabi,
nagyon aranyos a könyv én már láttam!

És végül nézzétek, tegnap milyen szép képeket kapott körbe a szobájába Beni. Naptárból lettek a képek kivágva és beraktuk üveg alá.
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Kép
Szia Benedek! Én most alszom, nagyon elfáradtam a sok bukásban, ma még nem sok kaja maradt a pocimban. Benne vagyok, holnapra meggyógyulunk! Vigyázz azokra a szép szemeidre!

Ilba,
tényleg mindenki pihenőszéket vásárol, mert a Megában elfogyott, pénteken rajtaütésszerűen odamegyünk nyitásra, akkor kapnak megint. 16 és 28 ezer között vannak.
Jó ötlet a naptárból falikép.
Megyek most megpróbálok én is szundítani egyet a törpi mellett.

Bubek?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Connie:
Jól telt az éjszakátok?
Gondoltam rátok,mert most mi is rosszul aludtunk!Szilvi óránkénz sirva ébredt,mert az ora mundig be volt dugulva.Csak fél 4 kőrül nyugodott el.Ebből a náthából nem birunk kijönni!

Gabi:
Köszi a tippet, ezt már megpróbáltam,de ilyenkor tök virgonc lesz és nem alszik tovább vagy még jobban ordit.Remélem, ha nagyobb lesz javul a helyzet.

Szorsi:
Ezek szerint,ha este belerakod az ágyába nem sir. Ez mindig igy volt nálatok vagy van rá valami trükköd?

Gabi, Ilba:

Gyógyulást a gyerkőcöknek!!!!

Sajtine:
Zsófi nagyon édes!!!

Kép

Kép
novum

Sziasztok,

bocs a késedelemért, itt vagyunk, csak egy kissé nekünk is húzós volt a de. Egy óra után értem vissza a kórházból.

Sajtine, Zsófi egy tündér!!! Már látom benne Marci nagy szerelmét! KépKép

Kedves Ini,
őszintén szólva gőzöm sincs, hogy találkoztunk-e a Ruttner doki rendelőjében. Wolgával sem tudom, hogy találkoztunk-e. Mostanában nem hiszem, mert már legalább 2 vagy 3 hete nem voltam a rendelőben, csak a kórházban, és így mostanság biztos nem találkoztunk, De hogy előtte mi volt?! De ami késik, nem múlik!!!Kép Majd jövőre biztos találkozunk ott.

Ilba, képzeld én úgy csináltam a képeket nálunk a falra, hogy az IKEÁban vettünk 500 - 900 Ft-os képkereteket, és kerestem a neten aranyos képeket, amit aztán kinyomtattam bent a munkahelyemen, és (akkor még be tudtam menni értük) azokat tettem bele.
Ilyenek:
Kép Kép
és ilyen sok van!Kép
Kép

És Livinek is, Beninek is jobbulást kívánunk! Holnapra aztán tényleg gyógyuljatok meg, ám!!!

A hírek: Mai ctg F/10-es szintén, és a doki azt mondta, hogy mivel ilyen szépen csinálta Marci a dolgokat, holnap nem kell mennünk (hurrá!!!KépKép), hanem majd csak csütörtökön. A méhszáj teljesen zárt, semmilyen jel nem utal szülésre Kép, a flow-metria tökéletes, és ma 3250 g-ra taksálta Marcit. (érdekes, egy héttel ezelőtt még 3300 g volt...Aztán majd amikor kijön, akkor jól meglepődünk, hogy 3,5 kg felett lesz, mi????)

Szóval holnap nem kell reggel korán menni a kórházba, és nem kell végigbumlizni a városon a dugókba, és nem kell másfél órát várni a ctg-re, és ez tök jó!!!!!!!KépKépKépKép

Ez a pihenőszék kérdés kezd izgatni. Tényleg olyan jó? Lehet, hogy be kéne szerezni? Azért ezzel még nem állok elő azt hiszem, a férjemnél, inkább mi is a hordozóval fogunk kezdeni...
Ki tudja, még Marci meg sem született, és már azzal traktálnám Apát, hogy az Interneten a csajok mondták.... - lehet, hogy nem akarná ezt a verziót hallani még...KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
Marci nagyon ügyes ott bent, miért is akarna kibújni a jó meleg vízből a hideg, havas télbe Kép
Nagyon szép a szobája, tényleg minden készen áll a fogadására Kép
És látom alakulnak ám a párok:
Zsófi-Marci
Livi-Beni
Másik Benedeknek hogy tetszik Szilvi?
És itt van még a bandavezér Ákos, meg Andris is. Nekik is találunk egy kisleányt! Kép

Gabi,
megnéztem neten a Kikát, elvileg ott is van 18ezerért. Még majd a Kenguruban akarom megnézni, van egy 5ezres utalványom, hátha ott is van és akkor annyival is olcsóbb lenne.

Nem is dicsekedtem! Képzeljétek Beni éjjel csak egyszer szopizott!!! Kép
Igaz elég későn, 10után tettem le és egészen 4:30ig aludt, szopizott és a szokásos fél9-es időpontban ébredt fel. Tök ügyi, nem? Tudom, nektek már átalusszák a gyerkőcök, de nekünk ez volt az első nagy lépés! Kép
A következő éjszakára is kíváncsi vagyok, mert ma eddig szinte egész nap alszik. Igaz ebédre - hát le sem merem írni - 170et (!) evett, teljesen kinyúlt utána. Még csöpögtettem is most a szemébe, de erre sem ébredt fel.
Igen, mert felhívtam a doktornénit, a múltkori szemcseppet kell használni 1 hétig, aztán ha nem javul neki, vagy újra kijön, akkor sajnos el kell menni a szemészetre, de 29-én jön és akkor megbeszéljük majd.

Kép
Kép
Kép
ilba

Az ebédtől ennyire kipurcantam: Kép Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba:
Akkor most Te is kipihented magad!Egyre ügyesebb Beni!!

Hétvégén meg gyújtottuk az adventi koszorún a gyertyákat és kiváncsian vártuk,hogy Szilvi mit szól hozzá.Hát az történt,hogy úgy elkezdett sirni,hogy fel kellett oltani a villany,mert csak akkor hagyta abba.
Ezek után mit fog szólni a karácsonyi fényekhez????

Kép

Kép
novum

Ilba,
a bandavezér Ákos és Andris majd megvívnak Jucus Bogijáért.Kép
Asszem holnap megnézzük a Kikát, és akkor legalább bekukkantunk a munkahelyemre is. Lívia biztos elsírja majd magát, ha lerohanja a sok atyalapatyalázó ember. Ma is megijedt Anyukámtól, a háta mögül egyszer csak előbukkant, jó közel hajolt hozzá és hangosan (mármint babamértékkel hangosan) szólt hozzá. Hát, igen, előfordulnak ilyen balesetek.

Bubek,
nagyon szép Marci szobája, ha tudná, biztosan ezerrel teperne kifelé, hogy lássa!Kép

Timi,
küldöm a gyógyító energiákat Szilvikének! Úgy látszik, ez a hét ilyen beteges az istvános babáknak.Kép Ákos, Benedek, Zsófi, Bogi, Andris nem ám mebetegedni nektek is!

Szaladok kézit nézni (ha a manó hagyja)!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi Mindenkinek a "szobadicséretetKép", de leginkább Apát illetik, mert ő csinálta a bútorokat (asztalos). Képzeljétek, olyan édik a fogantyúk, mindegyik különböző állat. Vannak lepkék, meg teknős, meg csikóhal is. Szenzációsak!Lesz mit mutogatni Marcinak.Kép Ilyen a teknősKép
Kép
Ilba, Benit meg lehet zabálni, annyira cuki!!! Jól összeillenek cukiságban is Livivel!!!KépKép
Na jó megyek én is nézem a kézit tovább!

Kép
----------------
B&M
bubek

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek,
nagyon ügyes a férjed!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Elég nyűgös napunk volt, ill. csak a szokásos, ugrálás kétpercenként,hogy elkapjam, mielőtt koppan, úgyhogy inkább én voltam nyűgös.Kép Este meg vendégek voltak.

Bubek,
nagyon jó ötlet ezekkel a képekkel, azt hiszem követlek, nem várható, hogy mostanában megtanulok festeni.Kép

Gyerkőcök nagyon aranyosak.Kép

Novum,
Köszi, nekünk jó éjszakánk volt, csak hatkor kelt Ákos szopizni, és eladott még egy tízperces monológot, aztán szunyált tovább, mert a közönsége is elaludt.Kép Remélem ma jobb éjszakátok lesz nektek is.

KépKép
connie

Sziasztok!
Wolga!
Arra emléksze, hogy akkor 2 másik kismama kolléganőmmel voltunk a rendelőbe. És Te előtem voltál ctg-én?
Egyébként a váróba képkeretben van egy kép rólam, meg a lányomról, aki most 4 éves.
Az az a kép, amikor csak az arcunk látszik szinte és a karomba van és puszit adok neki.
Te kértél már időpontot a 6 hetes kontrollra?

Ines
ini

Jó reggelt Babák, és Mamák! Kép

Majd Megmondom Apának, hogy milyen ügyes! Kép Bár mindig mondhatnám neki, akárhányszor végigmegyek a lakáson, merthát itt mindent ő csinált....Kép Tényleg nagyon szép dolgokat tud csinálni. Már nem is kell megbeszélnünk előre a dolgokat, ha csinál valamit a lakásba, mert tudom, hogy olyan lesz, ami nekem is tetszik! Kép Bizony, az elmúlt 6 évben nekünk is sikerült kiismernünk egymást.KépKép Na jó, nem ömlengek többet Apáról, de azért jó érzés ám, - biztos nektek is - a "biztos pont" mellettetek.

Remélem mindenki, Szilvi is, Beni is, és Livi is vidáman, és makkegészségesen ébredt a mamákkal együtt. Mi szokás szerint nem nagyon aludtunk. Mostanában szegény Marci sem tud annyit aludni éjjel, merthát mindig felébred amikor én is. Én meg 3h-tól már nem nagyon tudok visszaaludni, mert már minden csontom fáj. Ez veletek is így volt a végén? Akárhova fordulok, akárhogy fekszem, 15 percen belül már baromi kényelmetlen. Kép Kép
Hogy aludtátok Ti ki magatokat az utolsó héten?

Ja, Connie akartam mondani, hogy ami képeket a netről szedtem össze, azokat még meg kellett a copyright-ok miatt egy kicsit mókolni, de a mértetezésre majd kell vigyázz, mert mindegyiket át kelett méreteznem a keretek miatt. (nem lehet A4-es keretet kapni, csak vagy kisebbet, vagy nagyobbat!) De majd ha ott tartasz, kérdezz, és akkor mondom hogy csináltam.

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

Tegnap is és tegnap előtt is írtam, de sehol sem találom. Na mindegy.
KÉt napja Benedek délutánjai kicsit nyűgösek. Tegnap levittem sétálni, akkor elaludt, ezért mikor hazajöttünk, csak kicsit kicsomagoltam és még egy órát aludt a babakocsiban. Mikor a férjem hazajött mindenütt kereste, hogy hol a gyerek. Kép

Novum,
Nincs titkom az esti lefekvéssel kapcsolatba. Ráadásul az első héten velünk aludt. Aztán esténként beraktam az ágyába, még nyitva volt a szeme és otthagytam. Mivel a gyerekek sokkal jobban látnak a sötétben, ezért nézelődik. Pl. a Micimackós tapétacsíkot. Szóval elvan.

Ma lehetett valami a levegőben, mert Beni már 3/4 4-kor felkelt. Már hetek óta nem volt ilyen.

Bubek,
Nekem az utolsó napokban nagyon égett a gyomrom, ha lefeküdtem. Félig ülő helyzetben tudtam csak elaludni, aztán valahogy lecsúsztam a párnákról.

Mennem kell, mert őurasága magához szólít.
O

Kép

Kép
szorsi

Jó reggelt mindenkinek!

Ma viszonylag jó éjszakánk volt,csak kétszer ébredtem,akkor is félálomban csak cicizés és alvás tovább.Reggel 6-kor elinditottam a családot és aludtunk 9-ig!

Remélem a betegek már jobban vannak!!!

Bubek:

Én elég jój aludtam,de rengeteg párnával,igy viszonylag kényelmes volt,csak a fordulások mentek nehezen.Te használsz párnát a derekadhoz,lábadhoz?

Connie:
Már akartam kérdezni,hogy Ákos miket eszik már?

Kép

Kép
novum

Orsi, Timi,

hát a gyomorégés az nekem van amikor van, van amikor nincs. Ha van, akkor segíteni szokott egy fél pohár víz. De akkor meg éjjel többször kell kimennem...Szóval akkor sem alszom.Kép

A párnák. Igen, sok párnával fekszem, (a párom meg nem alszik párnával így elég vicces a szintkülönbség kettőnk köztKép) meg van a hasam alatt is, meg a takarót szoktam a lábaim közé gyűrni, de ez sem elég. A csípőm alól valahogy mindig kikerül a párna, és totál elzsibbad mindenem. Meg a medencém is már nagyon szeretne megszabadulni a tehertől. Kép Lehet, hogy csípőre kellett volna híznom jó sokat, hogy kipárnázzon...KépKép Dehát ez nem jött így össze...Nekem is csak a hasam lett nagy. Bár még most sem értem Marci hogy túróban fér el? Szerintem tök picike lehet. Nem is hiszem, hogy hogy lehet 50 cm??!!!

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
az én férjem max. az általa digitalizált közműtérképekkel tudná kidíszíteni a lakást.KépKépKép
Én kb. az ötödik hónaptól ülve aludtam. Amint oldalra fordultam, Lívia azonnal bökdösött. A hason fekvés ugye eleve kizárva, hanyatt meg nem kaptam levegőt és az a babának sem jó, úgyhogy maradt a ülés. Persze reggelre általában lecsúsztam félig.

Megyünk pihiszékért meg munkahelyre, szurkoljatok, hogy ne szenvedjen nagyon a gyerkőc! Két és fél óra alatt meg kell járnunk, különben éhséglázadás lesz.Kép

Puszi mindenkinek!!!

U.I.: Sajnos a Törpi még mindig küldi vissza a kaját, remélem a kis pajtások meggyógyultak!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

sziasztok lányok!
nem tudjátok véletlenül, hogy az alagsorban a ctg-s nőce (Anikó) vállal-e szüléseket????
miciamaci

Bubek,
A végén én is azzal szenvedtem, hogy a csípőmet nyomta a súly, kb. 15 percet bírtam egy oldalamon, átfordulni meg kész tortúra volt, néha azt hittem rám esik a pocakom és agyonnyom.KépSemmi jó tippem nincs a szülésen kívül. De persze aludni utána se tudsz majd egy darabig.Kép És attól se lenne jobb, ha kipárnáztad volna a csípődet, én csak tudom, most is párnás.Kép
Képekkel kapcsolatban köszi, férjem majd átméretezi. Te miket változtattál a copyright miatt?

Novum,
Krumplit, sütőtököt, almát, spenótot, répát, banánt (most nem kap , amíg kakigondok vannak), őszibarackot. Körtét is próbáltuk, de attól kiütött. És csirkehusit is, de a pelusbna változatlan állapotban láttam viszont, hétvégén próbáljuk újra.

Megint zombizok, fél egyig dolgoztam, és mikor lefeküdtem aludni, Ákos rögtön kelt, aztán 7-ig még négyszer, igaz ebből kétszer visszaaludt úgy, hogy kézenfogtam, nem is cicizett.

KépKép
connie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?