Új privát üzeneted érkezett!

Lella!
a csipom merete 114 cm Kép, de igy utolag vehettem volna akar M-eset is, de az elso napokban nagyon jo volt az L-es, igy is szoritott eleget, el tudom kepzelni milyen lett volna egy M-es, de most mar az M-es lenne jo, azaz szules utan egy hettel, de az enyem szerencsere allithato. Erdemes egy szules elott ruhanak a derekmeretet lemerni es ahhoz viszonyitva venni, egyik ismerosom igy tett, neki bevalt. Remelem sikerult valamennyit segiteni.

Andysj + Madison (38 napos)
andysj

Sziasztok!

Andi! Én dec. 17-én szültem, és végül a múlt héten megkaptam a pénzemet, de sírva fakadtam, hogy milyen keveset. Mert nem tudtam, hogy az elõzõ évi, tehát a 2000-es béremet veszik alapul, és akkor még máshol dolgoztam, ahol minimálbérre voltam bejelentve plusz számláztam.Éppen az év végén mentem át máshová sokkal több pénzért, de ez mind nem számít. Na mindegy...
Tök jót kirándukltunk hétvégén, Dorka elõször aludt nem otthon. Nagyon ügyesen bírta! Jön a foga szegénynek, egy kicsit szenved mostanában, pedig már aludna reggelig egy ideje.
Akkor máj. 15. késõ délelõtt? Hol a Margitszigeten belül?
Ilda
ilda

Rebi,
nálunk az vált be - a Gorsitól kapott tanács is nagyon jó - , hogy nem hagyjuk aludni délután. Mikor van ált. ébren Csenge du. ?

BGabi,
mostmár krumpli helyett a szétfõzött rizst tanácsolják. Azt pedig ne várd, hogy az orvosok és védõnõk is ezt mondják, mert - tapasztalatom szerint - a legtöbb õskövület. Egyszer megtanultak valamit, és nem képesek változtatni rajta. De hogy miért nem, azt nem tudom.

Tiduj,
az elsõ babámat én is elég korán elkezdtem hozzátáplálni - az idióta védõnõm tanácsára - és ettõl elapadt a tejem. Nem akarok beleszólni, de szerintem a kicsid bõven ráér még, inkább szoptasd, amíg csak lehet. Kép

Ráhel baba egy angyal! Este 6 körül evett, aztán elaludt, és fel sem ébredt fél 2-ig! Aztán meg fél 6-kor. Ennyire most kényeztetett el elõször, de remélem, nem utoljára. Úgy örültem, hogy akkor most kényelmesen a hasamra fordulhatok, és úgy alhatok, de sajnos a kõkemény cicimtõl ez nem ment. Kép

Szép napot kívánok mindenkinek:

Virág image(Szép napot!}
Virág (fiore)

Kép

Ez akart az elõbb lenni. Kép

Virág
Virág (fiore)

Andysj koszonom!KépKép Bizony, sokat segitettel! KépKép
Lella
lella

Ágci,
látom, kedvet kaptál az animált GIF-ekhez! Kép

Pocok,
vettem. Mi az a kiskecskés szilva?

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Pocok,
március 20 szerda, közepe felé:
Szilárd étel bevezetése

Virág,
igen nagyon tetszenek, csak eddig nem tudtam, hogy kell belevarázsolni a mondandómba.

Képzeljétek, nekünk is kell menni hasi uh-ra, sokat bukik mostanában Gabó. Rizsliszttel megpróbáljuk sûríteni a tejcit, de csak 1-2 kanálnyit kell adnom. Amúgy nagyon rendes volt a dokinéni, elmondott mindent, mit lehet ilyenkor tenni, és megkérdezte, hogy mit választunk!!!
Remélem Gabó nem így fog reagálni:
Kép

Ágci

Kép
Ágci

Rebi

Egyetértek Virággal, hogy fárasszátok ki a babát délután, de vigyázz, hogy ne túlzottan, mert akkor meg éppen azért nem alszik. Az énekléshez annyit fûznék hozzá, hogy akár a karomban van Peti, akár leteszem és altatni szeretném, akkor csak 1x-2x éneklem el szöveggel a dalt, utána csak dúdolok és nem nézek a szemébe nehogy azt gondolja, hogy fel akarom kelteni az érdeklõdését.
sok sikert

Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Ezennel gyors leszek, mert eléggé az indulás lázában "égünk". (Csütörtökön megyünk hazaKép

Segítsetek! Egy olyan gyermekorvosra lenne szükségem, aki nagyon jó!!!!!!!! Nem ártana, ha hajlandó lenne házhoz kijönni. Nem szeretnék a koraszülött bébimmel betegrendelésre menni. A 14.kerületben fogunk lakni, (Bosnyák tér-Egressy út környéke), tehát onnan kellene.
Köszönöm elõre is!

Ágci!
Valóban nagyon boldogok vagyunk. Holnap még elmegyünk egy vérvételre, persze, hogy megint izgulok. Ha az is rendben lesz, akkor már tényleg ihaj-csuhaj jó kedvem lesz. (Remélem)

Puszi: Nyuszimanó és Donci (és persze apucija, a férjek valahogy mindig kimaradnak a névsorbólKép)
nyuszimano

Pocok,
Norcsit kihagytad. Õ is méltó a dekoratõri címre. Kép

Virág
Virág (fiore)

Kép Köszi Virág!

Kép miatt nagyon nem irigyellek!Kép

Sziasztok:Norcsi
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Ilda és mindenki! Habár én vállaltam a tali szervezését, de a Margitszigeten nagyon régen jártam, fogalmam sincs, hogy hol lehetne ott összegyûlnünk. Kérek szépen ezzel kapcsolatban javaslatokat!
A késõ délelõtt szerintem lehetne mondjuk 11 óra.

Romolának nagy napja volt ma: elõször evett almalevet. Habár kicsit savanyú volt, nagyon ízlett neki. Ezt abból gondolom, hogy nem volt különösen éhes, amikor kínáltam, mégis minden korty után nagyra nyitotta a száját, határozottan úgy tûnt, hogy kér még.

Nyuszimanó! Az én dokimról sokan sok jót mondanak (nemcsak kismamák, hanem a kollégái is). Mi a XVI. kerületben, Árpádföldön lakunk, de a dokinéni szívesen megy házhoz is (illetve: ha szükséges azonnal jön, de ha nem látja szükségesnek, természetesen arra kér, hogy menjünk egészséges rendelésre). Autóval nem laktok messze, ha még mindig érdekel, írok róla bõvebbet.

Sziasztok: Laura és Romola (5 hónapos)
p_laura

Üdv mindenkinek
Nyuszimano ([size=-2]kisbetûs, zárójeles férje) vagyok[/size]
Na szóval. Csináltunk egy pár képet a Donciról.
Megtalálhatóak az Ismerjük meg egymást topic alatt - asszem.
Nyuszimanó Donát babájának képei címen.

Zsolt
Zsolt

Sziasztok!

Végre megkaptuk a szurikat és a szabincseppet, szegény Dorka most elég nyügi.

Laura:
Dorottyát én is kinálgatom almaléval, de neki nem izlett, kilöki a nyelvével a levet. Eddig próbáltam már almalevet, öszilevet, öszi-kajszi... az öszilét nem köpte ki. teát sem fogadja el

szóval ez van
kipróbáltam ezeket a mozgó gifeket, remélem sikerült "ideragasztani", nekem ez a kedvencem:

sziasztok, majd írok, csak hát elkezdõdött a vizsgaidõszak, a hétvégén már vizsgázok, így a talira nem biztos, hogy tudok menni
remélem nem mentem az agyatokra a sok giffel

zsu és Dorottya (5 hónapos)
zsu26

<H3>Azonosítási hiba</H3>Valamit meg kell adnia azonosítónak.
Vendég

Névtelen

Névtelen

zsu26

Hajni,

Mennyi idos most Noemi es milyen gyakorlatokat szokott csinalni apukajaval? En is szeretnem tornaztatni George-ot, de fogalmam sincs, hogy milyen gyakorlatokat vegezhet egy 3 honapos (a karjanal valo felhuzas mellett).
Tud valaki esetleg olyan internetes cimet, ahol tornagyakorlatok vannak a kulonbozo koru babaknak. Semmi extra gyakorlat, csak hogy altalanosan atmozgassa a kiscsibet.

Koszi

Andi es George (3,5 honapos)
curly

gyerekek! Megõrülök, hogyan teszitek be ezeket a gifeket? megnéztem a forráskódokat, ugyanúgy csinálok mindent, mégsem jelenik meg :-((((
az elõzõek mind én voltam, próbálkoztam, mindenkinek bocsi
üdv:
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Ma voltunk (kicsit megkésve) a 3 hónapos oltáson. Szegény George mindkét combjába kapott egyet (kötelezõ + agyhártya). A védõnéni meg is mérte a súlyát (6140g), a hosszát (62cm), a fejkörfogatát (39cm) és a mellkasát a cicijénél (42cm). Ezek a számok nekem nem sokat mondanak. Nektek igen? Viszont a védõnõ miután ezeket az infókat bepötyögte a számítógépébe azt mondta, hogy a gyerek átlagon felüli, és elég jóltáplált.
Van valakinek valami ötlete, hogy hol tudok ezeknek a méreteknek utánanézi. Szerintetek milyen programot futtatott (mert õ sem fejbõl tudta, hogy melyik értéknek mennyinek kell lennie).
A súly és hosszméretrõl van általában az embernek valami elképzelése, de a többi...

Andi és George
curly

még egy utolsõ probálkozás:

bocsi, ha nem sikerült, többet nem próbálkozom
zsu
zsu26

SZiasztok!

Mi vasárnap jártunk a Margitszigeten Kép, úgyhogy azt nyugodtan mondhatom, hogy nagyon szép. De vajon hol van jól beazonosítható hely? Mi a déli csücske felõl mentünk, ott pld. könnyen megtalálható a nagy szökõkút helye!!! - mert a szökõkutat elkezdték bontani. Aztán onnan továbbhaladva már jó helyek vannak a letelepedésre, remélhetõleg hétköznap nem lesznek olyan rengetegen, mint vasárnap voltak. Szerintem ennyire kicsikkel érdemes füves terepet keresni, mert a játszótér még nem érdekes nekik, nem? Nem tudom, kik jönnek és hányan leszünk, de esetleg a könnyebb találkozás érdekében cserélhetünk mobil számokat is! Vagy megismerjük egymást csak úgy, ránézésre?

Zsuzsi! Nagy kár lenne, ha nem tudnátok jönni! Kép Mibõl vizsgázol?

Andi! Mi elég sokféleképp tornáztatjuk Ármint, leírok néhányat: pld, görgetjük õt hasról hátra és vissza, ezt nagyon szereti (pedig most már magától is forog), eközben szoktuk kicsit dögönyözni a hátát, masszírozzuk a lábacskáit. Szoktuk azt csinálni, hogy a hátunkra fekszünk, felemeljük a lábunkat, térdnél derékszögbe hajlítjuk és a vízszintes lábszárunkra fektetjük, így hintáztatjuk elõre, hátra, oldalt, ezt is nagyon szokta élvezni. Van egy nagy labdánk, amire hassal rá szoktam fektetni és gurigatom erre-arra úgy, hogy a fenekét fogom csak, a fejét és a karjait maga emeli. SZoktuk a lábait bicikliztetni, hajlítgatni, körözni vele, a talpaival tapsolni. Hát, remélem, többé - kevésbé érthetõek!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!
Pocok Kép és tetszenek Mankádnak a céges lufik?
2 hete voltunk a cégnél, de Adrika valami fejtágításon volt, nem találkoztunk, de majd még megyek.

Tali: nekem nagyon szájbarágósan mondjátok el, hogy hova kell menni, mert én még csak 3,5 éve élek Pesten és eddigi életem során még csak 3-4-szer jártam a Margitszigeten Kép

Rebi, szerintem próbálj ki mindenfélét, hátha lesz valami, ami beválik. De sajnos vannak ilyen nagyon nem alvós babák!

Tiduj! Kép Jó hallani rólad. Járogatunk tornára, de Réka még nehezen viseli, igaz, még csak 2x voltunk.

Tikk! Tudsz valamit Bejáról?

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!!!

Köszi mindenkinek a tanácsokat ... de Csenge fütyül mindenre (majdnem szó szerint ... elõbb fog majd fütyülni, mint beszélni Kép Már most elõrébb tart a fügyülés megtanuéásában, mint én 7 éves koromban Kép )
A szombat éjjelemet nem kívánom senkinek. Manovics egy órát aludt, én annyit sem, mert féltem, hogy leesik a hasamról (újabban ott is fészkelõdik, tolat = fél percre nem marad nyugton) Mindezt egy olyan nap után, amikor 2x10 percet aludt nap közben ... na nem azért, mert nem hagyjuk.. egyszerûen ennyi idõ után kipattannak a szemei, vigyorog - mintha a fél napot végig aludta volna. Éhes nem nagyon lehetett, mert rendszeresen bent hagyta a ciciben a tejet, nem gyõztem utána fejni, hogy nehogy úgy gondolja, nem kell többet termelnie. Most már séta közben sem nagyon alszik el a babakocsiban... A sétálgatás nem jó, mert nem nagyon bírom cipelgetni (pedig nem is egy óriásbébi), "aja-aja" (=kisujjam - ha nagyon behergeli magát, csak attól nyugszik meg) sem megoldás, mert akkor sosem szakadok el tõle. Nade azért 5-10 percet szoktunk aja-ajázni, el is alszik, de ahogy megpróbálom letenni a kiságyba, felpattannak a szemei (valószínû, hogy a sajtkukacok mellé vízszintmérõt is raktak a fenekébe)... Amennyire lehet, csend van, félhomály (bár ez néha nehezen kivitelezhetõ, mert csak egy szobánk van).
Az egy dolog, hogy már az eljén megmondta a dokink, hogy sosem lesz nyugodt gyerek .. nade ennyire??? nem számít a fürdés, a szertartások, a csend, a félhomály ... Õakaratossága nem hagyja magát befolyásolni ... Kép .. KépKép De azért imádnivaló .. Kép Tegnap éjjel pl. hangosan kacagott álmában, de olyan hangosan, hogy felébredtem rá. Elõször meg is ijedtem, mert nem jöttem rá rögtön, hogy csak fergeteges jókedve van álmában Kép Felkapcsoltam a kisvillanyt, és azt láttam, hogy teli szájjal hahotázik Kép Ez mondjuk azért kárpótol (némileg) az átalvatlan éjszakákért Kép

Tiduj szia :-))
Járok tornázni, amikor el tudok odáig vánszorogni. A holnapi torna is veszélybe kerülhet, ha éjjel megint nem tudok legalább egy kicsit aludni ... Kép ... :-)

visszatérve a krumpli/nem krumpli témára
A doki néninkben teljesen megbízom. Szakmailag persze nem tudom 100%-ig megítélni, de régóta ismerjük, anno még nekem is dokim volt. A krumpli akkor került szóba, amikor egyszer meséltem neki, hogy Anya egyszer a hátam mögött adott Manovicsnak krumplit (kb. 3 és fél - 4 hónapos volt), de nem aratott nagy sikert, kiköpte az egészet. Akkor mondta, hogy jobb lenne nem is próbálkozni vele, mert csináltak egy biopsziát, amibõl kiderült, hogy nem igazán tudnak még mit kezdeni vele a manócskák, bár tény, hogy minket még úgy etettek, hogy kruplival kezdtünk, majd a fõzelékeket is azzal sûrítették. Helyette sûrítésre a rizslisztet, vagy a nagyon szétfõzött rizst ajánlotta. A dokink 25 éve biztos gyerekorvos, felnevelt 4 gyereket, nem is tudom, már menyi unokája van - és mer és tud változtatni a saját ajánlásain is. És homeopata orvos is. Szóval megbízom benne, bár természetesen szakmailag nem értek a dolgokhoz.
Nálunk mondjuk az a gáz, hogy nem hozzá tartozom, tehát a védõnõnk nem az õ "párja", úgyhogy a védõnõtõl a régi, hagyományos tanácsokat kapom, ha találkozunk... Mosolygok, hogy igen-igen, aztán inkább úgy csinálom a dolgokat, ahogy a doki mondja Kép

... na eldugulok, mert ebbõl kisregény lett ...

de ki tudja, mikor lesz megint egy kis idõm, hogy leüljek a géphez ... Kép

pussssz
Rebi (aki néha úgy érzi, hogy már ezer éve nem aludt egy igazit)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Márti
Ezek a tornaötletek tök jók, mi is kipróbáljuk.

A margitszigeti találkahely pontosítása végett csatlakozom Zafihoz, hasonló cipõben járunk.

Andi
Szerintem hülyeség bújni a mérettáblázatokat, az én 3 hónapos fiam még nagyobb George-nál. A doki nénink azt mondta, hogy késõbb valószínûleg attól leszek kétségbeesve, hogy nem nõ-hízik a gyerek.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Norcsi és a többiek! Ha így haladunk lassan rejtvény lesz a topicból.KépKépKép Vagy képregény.Kép
Zafi! Bejáról annyit tudok, hogy már tök jól kanalazik a kis Bálint, ebédre komoly bébiételt nyomnak.Kép Ma fogok neki írni, hogy találkozzunk valamikor. Majd mondom neki, hogy nézzen be néha ide is.
Ma viszem Hanát mérni, nagyon kiváncsi vagyok mi lesz, mert most már 2 hete hogy nem szopizik rendesen. De nem is éhes. ezelõtt 2-3 óránként kért enni, most meg akár 4-5 óráig is csendben van. Persze lehet ez a normális.

üdv mindenkinek

Tikk
tikk

Halihó!

Mit szólnátok a víztoronynál lévõ réthez? Azt könnyû megtalálni...
Ilda
ilda

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, csak olvasgatok idõnként (amikor Hanga hagy).

Nyuszimanó,
megnéztem a képeket, nagyon édi a kisfiad. Kép Apucival meg külön jól néznek ki ketten.Kép én is szeretem apával fényképezni Hangát.

Tali: nem valószínû, hogy tudunk menni Kép, mert orvoshoz megyünk. Most jön vissza egy hosszú betegállományból.

Voltunk ortopéd orvosnál, meg csípõröntgenen, nincs semmi baj vele, majd hathónaposan kell mennünk legközelebb.
Dévény Annába meg kedden megyünk délután.

Tettem fel egy új képet Hangáról. Ez a kedvenc képemKépKépKépKépKép

Sziasztok

Szila
szila

Szila! Gyönyörû!!!!

Ilda
ilda

Sziasztok!
Szila,
nagyon helyes a kislányod! Gratula!

Zsu,
úgy írd be, hogy
\ image {ide a gif neve} (természetesen szóközök nélkül)
Amikor elküldöd, kiírja a gép, hogy Tallózás, akkor arra kattints rá, írd be a könyvtár nevét, ahol a kép van, aztán Feltöltés. Remélem nem volt nagyon zavaros! Kép

Rebi,
a mostani Kismama újságban van egy melléklet, szó van az alvásról is. Van a füzetecske hátulján egy csomó cím, ahová alvásproblémák esetén lehet fordulni. Kicsi még a leánykád igaz, de mi lesz akkor, ha már ülni, állni fog? És ahogy leírtad, nem csak fizikailag, de lelkileg is megvisel, nem?
Egy telefont, egy beszélgetést, szerintem megér, legfeljebb azt mondják:
"Anyuka, mennyen má'!"
Ha gondolod, szívesen elküldöm a címeket, telcsi számokat.

Amúgy mindenkinek ajánlom a mostani Kismamát, nagyon jó! Csak az a baj, hogy már majdnem kiolvastam. Kát, hogy nem "harrypotteres", elovasom az oldalt, és akkor váltana új témára...Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Szila,
nagyon helyes a kislányod! Gratula!

Zsu,
úgy írd be, hogy
\ image {ide a gif neve} (természetesen szóközök nélkül)
Amikor elküldöd, kiírja a gép, hogy Tallózás, akkor arra kattints rá, írd be a könyvtár nevét, ahol a kép van, aztán Feltöltés. Remélem nem volt nagyon zavaros! Kép

Rebi,
a mostani Kismama újságban van egy melléklet, szó van az alvásról is. Van a füzetecske hátulján egy csomó cím, ahová alvásproblémák esetén lehet fordulni. Kicsi még a leánykád igaz, de mi lesz akkor, ha már ülni, állni fog? És ahogy leírtad, nem csak fizikailag, de lelkileg is megvisel, nem?
Egy telefont, egy beszélgetést, szerintem megér, legfeljebb azt mondják:
"Anyuka, mennyen má'!"
Ha gondolod, szívesen elküldöm a címeket, telcsi számokat.

Amúgy mindenkinek ajánlom a mostani Kismamát, nagyon jó! Csak az a baj, hogy már majdnem kiolvastam. Kát, hogy nem "harrypotteres", elovasom az oldalt, és akkor váltana új témára...

Ágci

Kép
Ágci

Bocsi, véletlenül 2x ment el!
Ágci

Kép
Ágci

SZiasztok!

Szila, már épp kérdezni akartam, hogy hová lettél! Örülök, hogy jól vagytok és Hanga ortopéd vizsgálata is jól végzõdött! Kép Hanga nagyon tetszik nekem is! KépKépKép

Ilda! Melyik a víztornyos rét? Az északi részen? Én egy olyan rétet néztem ki, ahol elszórtan fák is vannak, hogy lehessen félárnyékba is vonulni, de nem tudom, egyre gondolunk-e! Talán az is jó, ha egy megadott buszmegállóban találkozunk, az elég egyértelmû, aztán közösen keresünk egy jó helyet, mit gondoltok?

Zsuzsi! Kép

Képzeljétek, ma találkoztunk ZSuzsival és Dorkával a játszótéren! Tudtam, hogy õk többnyire a Gellérthegyre járnak, ma mi is arra sétáltunk és leszólítottam õket a profilos képeik alapján! Olyan jó volt végre valakit személyesen is látni! Úgyhogy most még inkább várom a talit! KépKépKép

Gorsi! Remélem, nálatok is beválnak a tornák! Ha van másféle "gyakorlatotok" is, mi is szívesen próbálunk ki új dolgokat!

Menta! Merre jártok, ha erre már nem? Talira azért jöttök, ugye?

Norcsi! Ti?

Márti+Ármin (5,5 hónapos)
márti

Sziasztok!

Kicseréltem Hanga képét egy mixre!

Remélem, holnap szép, napos idõ lesz!KépKépKép

Szila
szila

Szila! Meg akartam nézni a mixet, de helyette csak nixet találtam KépKépKép

Márti
márti

Sziasztok!

Andi, Zafi! Margitsziget témában csatlakozom hozzátok, én "csak" 30 éve élek Pesten, mégsem ismerem ki magam mindig teljesen. Kép Kép Kép
Bár - Ilda javaslatára - a víztornyot csak meg fogom látni... és mellette talán a rétet is. Kép

Szila! Hanga nagyon édes! Kép Tipikus kislány! Kép

Tikk! Légyszi szólj Bejának, jó lenne, ha õ is el tudna jönni!
Zsu! Nincs idõd máskor tanulni? Kíváncsi lennék rátok is! Megpróbálom BMártit is elõkeríteni.

Olyan jó lenne, ha mindenki eljönne!

Egyébként Romola a tegnapi almalé után ma almapürét próbált enni, de ennek sokkal kevesebb sikere volt. Kép Amikor közelítettem a szájához a kanállal, direkt becsukta a száját, és jól összeszorította. Így hát holnap visszatérünk a lé változathoz.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!!!

Képzeljétek, Csenge már alszik Kép (hogy mi mindennek nem tud örülni az ember lánya Kép ) Azt hiszem, a sajtkukacok és a vízszintmérõ mellé levelibékát is raktak a fenekébe, mert nagy az esélye annak, hogy az idõjárásváltozástól kattant be. Ma is nagyon nyügi volt nap közben, vagyis a fergeteges jókedvbõl minden átmenet nélkül váltott a hisztibe, aztán vissza. Már most nem irigylem a leendõ párját Kép

Szila
Hanga egy kis tündér KépKép

Már nagyon várom a talit Kép

a gif-eket honnan veszitek?

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Ágci

Köszi, de nekem is megvan a Kismama Kép

Egyelõre még nem telefonálgatok. Minden nap más mûsort rendez, úgyhogy mégnem tudom, mi lesz Kép

R.

rebi

Sziasztok!

Mi kimegyünk a Városligetbe, jön valaki? Ha láttok egy félhosszú feketehajú fiatal n&otilde;t 4 gyerekkel, férjjel és egy anyóssal(jó nagy, de imádni való), akkor az én vagyok, gyertek oda!

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Virág,
mi megyünk a LIGETBE!Kép Majd nézelõdökKép

Laura,
Hanga is ugyanezt csinálja az almapürével, valamiért nem nagyon tetszik neki. Az õszit (lé formájában kóstolta eddig) pedig bírja. Viszont nagyon tetszik neki a fõzelék (fõként a répa).

Szép napot mindenkinek!Kép

Szila
szila

Sziasztok!

Az almapüré nálunk se vált be, azt hallottam, hogy nagyon savanyú nekik, a bébiételekbõl meg valahogy kiveszik a savat.

zsuzsa (Maja 7,5 hónapos)
zsuzsa73

Sziasztok!

A tali engem is erdekelne!

Rebi, ugy latom Te egy kis duracell nyuszit kaptal a korhazbanKép

Nalunk a torna ugy nez ki, hogy pelenkara kell fektetni es forgatni kell hasrol oldalra utanna hatra meg vissza.Oldalig mar megy neki egyedul is de onnantol nem akar tovabb fordulni, de meg nincs is elkesve(remelem).Meg fel kell huzni ulesbe.Kicsit meglepodtem mikor 3 honaposan ulesbol kinyomta magat allasba, es errol azota sem akar leszokni, de megnyugtattak hogy ezt ilyenkor mar szoktak.
Azert akarok neki gyumolcsot adni, mert itt a nyar es sajnalnam kihagyni, en nem is gondoltam hogy ettol majd kevesebb tejem lesz.Kép
Mikor van a MAvban a torna?Mi is megprobalnanak elmenni neha, ha eppen ugy jon ki, csak sajnos en nem tudok ulve szoptatni csak fekveKép
Az oltasoknal en is mindig felek, hogy majd nem fog elaludni, mert faj neki,de eddgi szerencsere nem volt gond.De mar elore sajnalom szegenyket mikor majd ket szurit kapKép

tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Már jártam erre korábban tanácsokért, és most itt az ideje hogy felvételt nyerjek a társaságba hivatalosan is - a tizedik a hónapba léptem.
Rövid bemutatkozásképpen - bár nem tudom mit szoktatok írni : Kislányunk Lili április 21-én született 4000 g-mal és 54 cm-rel és 4 cm-es hajjal. Igazi kis vasgyúró típus, 10 cm-re emeli a fejét - Persze az apa és az anya mellett az egész család büszkesége, mert elsõ unoka.

Már kérdeznék is tõletek, mert az elsõ hetek izgalmában vagyunk és nem tudjuk mennyit is gyarapodnak a babák pl. egy héten ilyenkor. Nem mintha aggódnunk kellene 50-100 g-okat szopizik és éjszaka 5-7 órát alszik. Csak ugye biztosra akarunk menni nehogy éhen haljon a kislány Kép.

Van olyan köztetek aki régebben bimbóvédõvel szoptat? Mindenfélével ijesztgetnek - próbálom átszoktatni a babucit és úgy látom lesz is belõle valami, de így az elején nekem nagyon nagy segítség és tej meg van bõven - azt nem látom, hogy most még befolyásolná.

Másik kérdés, hogy a lefagyasztott tejet, ha csak három hónapig lehet eltenni, akkor érdemes-e nagyobb mennyiséget így az elején, esetleg késõbb már nem lesz felesleg. Már 2.5 liter van a hûtõben, de nem tudom beruházzak-e újabb tasakokba?

Nálatok mikorra alakult ki, avagy mi volt a taktika, hogy ne a tisztábatételkor kezdjen nagyobb mennyiséget produkálni az alfelén a baba, mert ugye elég strapás és drága is ha csak a 3. tiszta pelus maradhat rajta és napi több adag ruhát használunk el. Az étkezések elõtt szoktam tisztába tenni ha kell, illetve a babuci nagyon határozottan jelzi is az igényét. Ha van valakinek jó ötlete nagy segítségemre lenne.

Bubu
bubu

sziasztok!

Virág: hát ezt késõn olvastam Kép Mi is kint voltunk a Ligetben Kép Találkoztunk is két babanetes családdal. Az egyikkel célzottan, a másikkal véletlenül Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory, Szila,
sajnálom, hogy nem találkoztunk, majd legközelebb. Kép

Lányok, HELP!
Másfél napja annyira fáj a cicim (a mellbimbón a b&otilde;r), mikor szoptatok, de van, hogy el&otilde;tte és utána is, és Ráhelbaba nyelve tele van kisebb-nagyobb fehér foltokkal. Szájpenészes????????? Annyira ny&ucirc;gös vagyok emiatt. Annyira fáj.

Bubu,
egyrészt ne evés elõtt, hanem utána tedd tisztába, másrészt pedig egy kaki után, ha a babád nem tiltakozik, nyugodtan várj 5-10 percet, hátha jön az újabb produktum. Kép Sok sikert!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok Kismamák!

Remélem mindenkinek szépen telt ez a nap, olyan szép idõ volt!

Mártival találkoztunk a Gellérthegyen és képzeljétek sztereoban szoptattunk a téren :-))) Jól néztünk ki... Egy kiváncsi apuka eléggé méregetett minket, de kibírtuk :-))

A találkozóval kapcsolatban, ha a Margitszigeten akarunk találkozni, akkor talán a nagy rét vagy a nagy játszótér (ahol a felnõtthinták voltak) lenne jó. A nagy rét a sziget végén van, ahol a szállodák ill. a Parkszínpad van. A nagy játszótér pedig a sziget elején a Sport úszoda után és a Kert mozinál (nem tudom még mûködik) van. A nagy játszótérnek is van kis zöld területe, padja és árnyékos, ha jól emlékszem. Ha valaki kocsival jön, csak a sziget végén, az Árpád-hídnál tud parkolni pénzért (nem olcsó). Ha busszal (26-os, Nyugati tértõl) megyünk, a nagy játszótér (azt hiszem) a szigeten a 2. megálló (Sport úszodánál), a nagyrét pedig a szigeten az utolsó megálló(Japán kertnél). Természetesen ha valaki aktuálisabb infókat tud, helyesbítsen, én is régebben sétáltam arra ("lánykoromban" :-))) )
Mi Dorottyával megpróbálunk elmenni, de ha vizsgára kell készülnöm, akkor sajnos nem megyünk :-( Ha megyünk, akkor viszek digitális fényképezõt is mindenkit lefotózunk!

Nem tudom, ti hogy vagytok a babáitokkal, de az én Dorottyámnak be nem áll a szája, egész délután és este hangokat ad ki, nem lehet tõle semmit sem hallgatni, csak az õ áriáit :-) Mondjuk nagyon aranyos, ha énekelek, akkor is rögtön rázendít, így együtt hangoskodunk. Csak hát a férjem a szent híreket nem tudja tõle hallgatni, mert Dorottya bababeszédre lefordítja...

Különben Dorottya is állandóan nyûgõs, éjszaka többször fel kell kelni hozzá, szerintem is az idõjárás viseli meg õket.

Rebi:
gifeket itt találtam:
[url=http://www.animationfactory.com/af_children_miscellaneous_variant_page_blue_bottle_drip.html" TARGET="_top]http://www.animationfactory.com/af_children_miscellaneous_variant_page_blue_bottle_drip.html[/url]

Bubu:
Gratulálok szép nagy kislányodhoz, Lilihez! nekem nagyon tetszik a neve, sokáig én is Lilinek szerettem volna nevezni a kislányomat, de a férjem leszavazta :-( A profilodba tegyél fel képet róla, kiváncsi vagyok, milyen az a hosszú haj, mivel nekünk azaz Dorottyának alig van, szinte kopaszok vagyunk:-)
A tejjel kapcsolatban, ha nagyon sok van neked, akkor kérd meg a védõnénidet, hogy szerezzen neked tejtestvért, így meglesz a pelenkaforrásod, de megjegyzem, nekem is nagyon sok volt az elején a tejem kb. 6 hét alatt beállt és most már nem is tudok félretenni. Különben úgy hallottam, hogy az anyatej 6 hónapig eláll a fagyasztóban.

Kérdés: lehetséges, hogy Dorottya lányom azért nem hajlandó teát inni, mert utálja a cumisüveget? Múltkor probáltuk anyatejjel kínálni a cumisüvegbõl, de úgy nem kellett neki, csak cicibõl. Csak rágja a cumisüveget, de nem szívja.

Laura: milyen gyakran adsz Romolának almalevet vagy öszit és mennyit? Milyen márkájút veszel vagy magad készíted el?

Egyáltalán melyik a jobb, ha üzleti kaját adunk a babának vagy ha mi magunk a piacon vett nyersanyagokból készítjük el???

Egyre több a napsütés, ti milyen naptejjel kenitek a baba arcát?

na befejezem. \ imagehalacska
üdv:
zsuzsi és 5 hónapos Dorottya
zsu26

ÁÁÁÁÁÁGGGGGCCCIIII!!!

nem értem, nem hiába, hogy vasárnap megyek informatikából pótvizsgázni :-))))

szóval, hogyan is kell ezeket a gifeket feltölteni???
üdv: zsu26
zsu26

Virág!

Mennyivel utána tegyem tisztába? A szopizás után könnyen visszajön neki a tejci, ha a pocakját emelgetem.

Bubu
bubu

Sziasztok!!!

Képzeljétek, Csenge ma átfordult a hasára KépKép (nem kapkodta el ... Kép ) 2x is, úgyhogy ezután ha nem fordul, akkor az már csak lustiság Kép Délelõtt készülõdtünk, mert mentünk anyósékhoz, egyikünk sem ért rá, hát beraktuk a kiságyba. Hallottam közben nagy reklamálást, de nem tudtam hozzá bemenni, aztán egyszerre csak csend lett, azt hittem, az apja foglalkozik vele. De nem Kép Háton már nem tudta eltornázni magát az egyik játékig, ezért megfordult Kép

Bubu szia Kép
Gratula a Manódhoz Kép
Én is eleinte bimbóvédõvel szoptattam, mert nem ment másképp, de szorgosan gyakoroltunk, így 3 hetes korában már többnyire, 4 hetesen meg már csak védõ nélkül szopizott. Elõször úgy próbáltuk, hogy védõvel kezdte, aztán pár perc után levettem a védõt, és egy idõ után már tudta annélkül is szívni a cicit. Nekem nagy öröm volt, amikor elõször cuppant rá a cicimre Kép Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerûbb, mint a védõt tisztán tartani, meg figyelni, nehogy elkeveredjen Kép A pelusozással mi is így jártunk Kép Saját bõrömön (meg az elfogyaztott pelusok számán) tanultam meg, hogy szopi után rakjam tisztába, és azt sem rögtön Kép Mondjuk ez az éjszakai kajálásoknál volt húzós, amikor még akkor is kakilt, mert mire befejeztem a pelenkázást, úgy felébredt, hogy alig bírtam visszaaltatni Kép Éjjel már nem teszem tisztába, csak ha nagyot kakil (és észreveszem Kép ) A tej meg nálunk is képes kifolyni még most is Kép De nem kell aggódni, attól még szépen növögetni fog Lili Kép próbáld meg minnél kevésbé emelni. Pl. amennyire lehet, függõleges helyzetben hántod le róla a ruhát, készítsd elõ az új pelust. Csenge mondjuk elég könnyû volt, én könnye emelgettem fél kézzel Kép
A gyarapodásra nekünk azt mondta a doki, hogy ha a heti 15-20 dkg megvan, akkor nincs gond Kép De az elején többet is képesek hízni. Nem olyan rég valaki fel is rakott egy táblázatot ... csak már nem tudom, mikor ...

Zsuzsi
Ha nem szereti a cumisüveget, akkor próbáld pohárból Kép meglepõen jól tudnak ám inni belõle Kép Csenge asszem 1 napig használta az üveget még az elején, de rögtön áttértünk a kicsit kihajló peremû pohárra. Már egy hetesen is tudott belõle inni Kép
A nagy dumálások ismerõsek. Mi fõleg a hajnaliaknak "örülünk", fõleg, amikor jó nagyokat sikongat is hozzá Kép

Virág
Hát az lehet, hogy az Kép Nekünk szerencsére nem volt, úgyhogy személyesen nem "ismerem". Próbáltad, hogy le tudod-e törölni Ráhel nyelvérõl? Ha szájpenész, akkor egy ecsetelõvel állítólag elég hamar elmúlik...

... újabb kisregény ... Kép

pussz
R. (és a 25 hetes Csenge Kép )

rebi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?