Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát visszaolvasgattam valamennyit, megpróbálom összeszedni a gondolataimat és KRITIZÁLNI!
Csak sajna pont azt a nőszemélyt nem lehet (én nem tudom), aki a fejünkre koppintott: Babit.
Annyira tetszenek a munkái, hogy csuda. Az a baj, hogy még olyan szalvival (képpel) is tud szépet alkotni, amiket én magamévá sem tennék.
Engem is kikapcsol, megnyugtat a babrika (én így nevezem). Sokszor minden elé helyezem. De most nincs képem!!!! Nincs szalvim!!!!

Lámpagyárosok!
Ezek gyönyörűek? Kérdés: miből, hol és mennyiért? Szeretnék én is....

Delice!
Egyre szebben dolgozol, csak egy bibi van, nem az én világomban. Nem akarlak ezzel megbántani. Az egyik cserepedet nézve, jobb lenne, ha pontosan ivágnád, vagy tépkednéd a szalvit, mert tépkedésnél tompábbak a kontúrok. És tépkedésnél se hagyj akkora szélét neki.

Reva!
Gyönyörű az ovális kék képed, bár nem nekem való. De az a kék egyszerűen mesés!
A teatartód is szép lett. Kérdés: az egy szali, vagy több? A dinnye végett kérdezem. Az lehet, hogy nem tettem volna rá. De hangoztatom, szép lett.
A karácsonyi asztalod nem lett egy kicsit komor? A gyertyák milyen színűek? Piros vagy bordó? Inkább cseréld ki őket talán aranyszínre.

Era!
A lovast bepacsmagolnám... Kép.

Anykó!
A koszorúd gyönyörű, én egy hét késéssel fogom megcsinálni Kép. A pzs tartók közül meg a tekis az, ami mondjuk tecc. Úgy gondolom, hogy sokkal szebbeket is láttam tőled. Nem érzem őket a tiednek Kép. Bár olvastam, nem is a tieid Kép.

Abby!
Irigyellek, hogy ennyire szereted anyósod! Én ki nem állhatom, de ez kölcsönös. Ja és még, ha szeretném is, nem értékelné az ilyen ajándékot. Kapott az oviban kolleganőmtől szépeket, és lefigymálta. A naprás is szép, de nekem nem jön be.

Szafarisok: magában a szalvik nem, de eszméletlen jók így feldolgozva.

A cerkatartókról meg így közösen: nem az én esetem, pedig én is gyűjtöttem dobozt, vettem hozzá festéket. És a festék ott áll, a dobozok kidobva.

És akkor mentegetőzöm: nálam a citrom (narancs), olíva és a napraforgó a kedvenc. De megfogott egy két rózsa és most a cseresznye. És a világos, pasztel szinek. És a barna.
De hát látjátok a munkáim. Majd mutizok még, mert készülnek lassan, lassan. Amúgy megveszem azokat a szalvikat, amiket vásárlás közben meglátok és megfognak, ihletet adnak. Vettem már amúgy borzalmas szalvit, de valami mégis megfogott benne, és sikerült is alkotnom belőle elég jót.

Én befestem a dobozokat kívül-belül.
Én is csináltam nyomtatott szalvit, én nem fújtam be, de óvatosan kell kenni úgy.

Nekem Rayher kétbázísú repesztőm van és kipróbáltam, meg is repedt, igaz, nem egyformán (kicsit csúnyán) és amikor rákentem az antikot, felázott KépKépKép.

A plextol is reped felül? Ha bekenem a kész munkát megreped? Mert plextolom van egy üveg.

Gesso??

Húúúúúúúúúúú!
Nem semmi mennyiséget írtam. Így dugulok!
És nem jövök két hétig, mert annyit írtam, amennyi két hétre is elég lesz KépKépKép.

Puszi Kriszta

mohácska

Ja, elfelejtettem:
rizsszalvéta nagyon jóóóóóóóóó, dekupapír nekem kemény, nem olvad bele az alapba. De dolgoztam vele: vasaltam.

Puszi Kriszta

mohácska

köszi Lányok a tippeket Kép

Jubi!
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=468312&index=46
itt van kicsit közelebről Kép
sajnos tényleg van 1-2 gyűrődés. Úgy próbáltam, hogy csak a tetejét kentem ragasztóval. De azt hiszem a következőre megpróbálpm, hogy először alatta.

Vera
Milyen repesztővel repesztesz?

Kriszta
Hát bizony ez van, különbözőek vagyunk Kép Kíváncsi leszek avéleményedre a következőkben!
(a citrom - narancs nálam is kedvenc egyébként! Kép )

Ági

delice

Anyko,
A gipszet te öntöd, vagy készen veszed a képkeretet?

Era,
Én a radiátoron (sütőpapiron) szoktam a narancs, manradin, citrom, sütőtök... szeleteket szárítani. Nem szokott bepenészedni. Ha vastagabb a szelet, akkor kevésbé lesz hullámos.
Most próbálkozom az egész mandarinhéjjal. Eddig nem sok sikerrel, mert mindig elengedte a ragasztó és kinyílt, mint egy virág. Így sem rossz, csak nem ilyet akartam. Most egy újabb módszert tesztelek, meglátjuk Kép
Asztalosműhely(szerűségben) ajánlottak falécet, amit feldarabolva lehetne dominónak használni.
Memóriakártyának poháralátét jó lenne, csak nem kaptam. Meg időm sem volt rá.
Lovas tálcához tipp egy laikustól: esetleg antikolhatnád valami világosabb, vagy csillogó színnel. Vagy az már túlzás? De látoma többiek sokkal jobbakat írtak.Kép
Nagyon ügyes lánykád van, büszkeség jogos Kép (Az én lányom is kb. ekkora.)

Én is raktam fel képet az adventi asztaldíszemről a "Karácsony - kézimunka, varrás, miegyéb..." topikba. Azért nem ide, mert semmi köze a decuhoz.

Anyko,
Mécsesekről raksz majd fel képet? Kép
Külön ilyen formába öntöd? Gipszöntésnél mire kell odafigyelni?

Stuci,
Kész színorgia Kép

Reva,
Nagyon jók az új termések Kép
Még jobban bánom, hogy hagytam a páromnak kidobni az ajándékba kapott bor dobozát.Kép

Delice,
Biztos azért, mert kezdő vagyok, de nem találok kritizálni valót, csak dicsérni tudom, nagyon szépKép
Mi az a fixaktív?

Maci
maci_2

Delice!
Ha a repesztésnél olyan színeket használsz, amik jobban elütnek egymástól, akkor feltűnőbb lesz az eredmény. Nekem ezek lettek nagyon látványosak:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/z_ld_repesztett_oliv_s.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/P3020014.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/repesztett_narancsf_s.JPG

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Kriszta Kép
A teatartón lévő minták egy szalvin voltak, a 4féle egy oldalon. Szerintem az a kapcsolat közöttük, hogy mindegyik köthető Görögországhoz Kép
A karácsonyi asztalom meg azért nagyrészt bordó, mert a fa arany lesz, így amellett sztem szép, meg nekem vmiért a sötétebb tónusok mindig ünnepélyesebbek, mint a világos, ezért lett túlnyomóan bordó Kép
Várom a mutizásodat Kép

Ági Kép
Most egy itteni, egri repesztővel repesztek, a hobbiboltos külön saját "márkája". De előtte Fevicryl köztest használtam és nagyon szerettem, mindig megrepedtek gyönyörűen a dolgok elsőre Kép Csak sajna nem volt az a boltban, nekem meg sürgősen kellett...

Jubi Kép
Ezek a repsztések tényleg gyönyörűek, nekem akkor szokott ilyenre sikeredni, mikor nem hagyom teljesen megszáradni a replakkot, és elég vastagon viszem fel a felső festékréteget. Neked mi a tapasztalatod?

Vera
reva

Reva!
Pontosan! Kb. 25 perc után kenem fel a sűrű festéket jó vastagon.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!
Annyira régen jártam erre, hogy talán már nem is emlékeztek rám.
Az alkotásaitoktól teljesen le vagyok nyűgözve, és csak azért nem dícsérek meg senkit sem külön, mert attól félek, hogy valaki kimaradna.
Azért régi jó szokásomat megtartva újra szeretnék kérdezni, vagyis gyorstalpalót venni krétázásból. Mivel tudom a krétát fixálni a legegyszerűbben?
Ovónéniknek milyen ajándékot szántok van vmilyen ötletetek?
Köszi
Sziasztok
Nolo
nolo

Nolo!
Örömmel olvastam soraid, márcsak azért is, mert ezek szerint bokros teendőid mellett jut egy kis időd a decura is!Kép
A krétát sztem legegyszerűbben hajlakkal fixálhatod! Bármilyen hajlakkal!
Ha van kedved, írhatnál!
Puszi: Tünde
totne

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a lovas képpel kapcsolatos tippeket. Még várom hozzá az ihletetKép
Bevallom nekem annyira nem tetszik az a szalvéta, de kicsi lányom kérte.

Vera!
Nagyon szépeket csináltál. Olyan jó a dobozon és a kaspón az a szalvéta, tetszikKép

Krimo!
Én is hasonlóképpen vagyok a szalvétaválasztással, mint te. Most egy teafiltertartó vár rám már pár hete, mert nem találok hozzá szalvit. Szerintem érdemes nézegetni másoknal......háthaKép

Ági!
Én nem szoktam a dobozokat belülről kikenni. Szeretem a fa szinét.
Jó lett a repesztésed.

Maci!
Köszi a szárítási ötleteket.
Esetleg parafa a kártyákhoz? De lehet, hogy ezt már írták, bocsi, ha igen. Tegnap jutott eszembeKép Azt lehet kapni méterre is.
Megnéztem a profilod. Nagyon édes a lányodKép

Nolo!
Én a vizes krétát nem szoktam már fixálni. De szárazra hajlakk.
Még nincs óvónénink, de esetleg gyertyatartó, dobozka...

Jubi!
Amit a gipszbe kell tenni, hogy ne törjön (gesso vagy plextol???) hol lehet venni DB-ben?

KépekKép bocsi a rossz minőségért!)
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7703&page=1&image=178661

Gyűrődéseket nem nézni, itt még nem tudtam a vasalásos technikátKépEkkor úgy gondoltam feladom a dekupitKépKépA zöld élőben nem ilyen:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7703&page=1&image=178662

Õt pedig vasaltam, bár a párom szerint így nem ér, mert így már könnyű dolgom vanKépKép
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7703&page=2&image=178663

Most ennyi. Ceruzatartókat gyártok, mert az utca gyerekeinek azt hoz a mikulásKép És ugye ezt csak alvásidőben lehet, hogy Anna meg ne lássa.

Szép délutánt mindenkinek!
Kép

Era
Kép
era75

Maci!

Én öntöm a gipszkereteket. Nem tudok pontos adatokat az adagolással kapcsolatban, de olyan tejfől sűrűségűre keverem ki kézi habverővel. De nem verem gyorsan, mert akkor habos lesz, inkább csak kavargatom.
Ha a formába beleöntöttem a gipszet, kicsit megrázogatom, hogy az esetleges levegőbuborékok a felszínre jöjjenek.
A mécses most kimondottan olyan gipszöntőformába öntöttem. Majd rakok fel képet este, mert most hamarosan indulok vásárolni.
De tavaly nagy sikere volt a Jubi( javítsatok ki csajok, hogy ki volt a feltaláló! ) által kitalált mécseseknek is, amikor egy joghurtos pohárba öntöttük a gipszet és még frissében egy másik joghurtospoharat tettünk a tejerére, amiben kics víz volt, hogy lelesüppedjen a gipszbe.
Erről tudok gyors képet feltenni.
Itt pl a mővenpick joghurtosdoboz az alja és flört joghurtos dobozt sűlyesztettem bele.Az egyiknél teljesen teletöltöttem gipsszel, így pereme is lett, a másikat csak épp a perem aljáig.
Kép

Majd jövök este megnézem ki mit csinált és én is mutogatok egy keveset!

Puszi!
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Era!
A Rákóczi utcai Művészellátóban, és Plextol. Az a vasalt macis nagyon profi, és igenis ér, ha könnyítünk a munkán Kép

A tavalyi joghurtos mécsesek ötlete Minimaxitól eredt! Kép

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Era!
Vasalj csak nyugodtanKép. Én azért a macist megkrétáznám egy kicsi zölddelKép.

Nolo!
Nekem a vizeskréta nem sikerült, (1x próbáltam, de ami először nem sikerül, azzal tovább nem próbálkozom), a szárazra hajlakk, de Babi mostanában leírta részletesen hogyan kell: többször keveset fújni, hogy el ne
ázzon. (Én 1x szoktam, viszonylag messziről, kb. 20 cm, nekem így is elég volt. De nem mindíg lakkozok, sokszor el is felejtem Kép, nem volt még bajom belőle.)

Puszi Kriszta

mohácska

Hali!

Ma én is kipróbáltam a vizeskrétát. Furcsa, hogy úgy fog Kép De végülis nem rossz!

Era!
A teatartómra találtam nagy nehezen szalvit! Kép De végül nem teás, hanem inkább a megajándékozotthoz igazítottam. De még csak kivagdostam, lehet hogy jövök tanácsokért, vagy magam döntök...még nem tudom, most pihiztetem.

Nolo!
Szijaaaaaaaa! Kép

Delice!
Engem nem zavar, ha gyűrött a szalvi, rájöttem, hogy úgy is tetszik! Úgyhogy nem csinálok nagy ügyet a kisimogatásból.

Maci!
a kiszáradt sütőtökszelet mire jó? Az egész mandarin nem úgy van kiszáritva, hogy csak be van vagdosva, és benne van a belseje?
Egyszer az unokatesóm kövületre szárított egy narancsot, de csak úgy hogy simán nem ette meg, hanem ott áldogállt a szobájában egy évig Kép De az nem volt diszítőértékű Kép

Kép
krimo

Era,
Köszi.
Már elég régi az a kép a profilomban. Ideje lesz lecserélni.
Bár csak nekem sikerülne így. Kép Még csak apróságokkal próbálkoztam, de mind nagyon gyűrött lett. Most gyűjtöm a bátorságot, ötleteket egy zsepitartóhoz, meg képet is szeretnék csinálni (de előbb még keretet kell önteni).

Anyko,
Köszi a segítségetKép
Nagyon jó ez a dupla-poharas gyertyatartó ötlet (bárkié is)! Kép

Krimo,
Sütőtök jó pl. (vessző) koszorúalap díszítésére. Lehet hogy kipróbálom karácsonyfadísznek is.
Nem tudom, hogy a belseje is benne volt-e a mandarinnak (Anyko?). Erre nem is gondoltam. Attól tartok, úgy bepenészedne.

Maci
maci_2

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, majd próbálkozom.

Szia Krimo mizújs, hogy vagy?

Lemaradtam valamiről, de hol vannak a többiek Stuci, Koda, Babi..........? vagy nagyon kényes témába tenyereltem?
Jó hétvégét mindenkinek!
Sziasztok
Nolo
nolo

Sziasztok!

Vagyok Nolo, köszi hiányoltál. Adtattok visszaolvasni valot böven, lehet kiderül nem is kopintottam a fejecskékre csak kicsi sipomba fujtam és ez végül nem is baj?

Era, olyan csodás az a kék keretes, teljesen beleszerettemKép

Tünde, citromhéj reszelön reszeld.

Alkotgattam is, mást is csináltam, alkotgatást nem mutizom de valami mást igen mert segitségre lehet. (Bár abba is csuszott ujakrol kép, de ezt hagyjuk)

Krimo, anno fején találtad a szöget, csak nem ért célba az ütés, ez kiderült nem rég. Csak mozillával volt 1-2 hosszuszövegü oldal olvashato, más böngészökkel nem. Hiba kijavitva, oldal feljavitva, jött jo néhány uj ötlet és gondolat. Igy kezdök mindenkeppen, talán haladok is találnak benne valami hasznosat, legala´bb annyit hogy ha valami kérdésre a válasz ott leirva nem kell ujra leirni, csak belinkelni.
Cim most: http://decoupage.webalbum.se/praktikak
Lehet jövöhéten már más lesz. Majd probálok szolni ha változott.

Kellemes, alkotgatos hétvégét Mindenkinek!

Üdv Babi
lingonbabi

Babi!
Aszondod nincsis repesztő a lovastálon? De különben lehetne? Mármint aki nem olyan zseni, hogy tud plextolal repeszteni, az kenyhet rá repesztőt? Kép Nem tudom neked, hogy jönnek össze az ilyen trükök, bár igaz, hogy ki sem próbáltam, lehet hogy nekem is menne?
Most nézelődtem kicsit az oldaladon, nagyon nagy türelmed van, hogy így le írsz fotózol mindent! Hajrá! Nekem már csak nézni kell! Kép Kényelmes, köszönöm!
Feltöltöttem az elemeket. Nemsokára fotózok is Kép
Azért nem vagyok egy kapkodó idegbeteg Kép
szép hétvégét az esső ellenére. Kupáljatok, és teázzatok.

Kép
krimo

Sziasztok!

Babi!
Elmentettem, megnézem... most alkotnom kellene.
Van egy csomó rendelésem Kép.
Ma dolgoztam, az is babrika, csak egy kicsit eltér a dekuptól. Sikerült egy-két fotó is, igaz, csak telóra, de majd, ha mindennel kész vagyok, kb. másfél hét, annyi alkotással foglak titeket elárasztani, hogy csak győzzetek kritizálni! És ki fogok veletek tolni, a kritikákat alkotásonként fogom kérni HIHIHI KépKépKép!
Úgyhogy készüljetek egy kiadós kéztornával és billentyűzet-edzéssel Kép!

Tündi!
Sajtreszelőn, smirglin, de egyszerűen a cucc felett papírtörlőre dörzsölve is jó.

Puszi Kriszta

mohácska

Sziasztok Lányok!

Babi, Mohácska!
Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni. Lehet, még ma, ugyanis én is úszok a megrendelésekben.Kép
Egyfelől nagy öröm ez nekem, másfelől meg annyira nem vagyok toppon lelkileg, hogy kész gyötrelem minden kép. A remegő kezemről nem is beszélve.... De majdcsak elmúlik....
Sziasztok! Tünde
totne

Babi!
Szuper vagy! Ahogy leírtál mindent és még képekben is megmutattad, az nem semmi. Az embernek akkor is megjön az alkothatnékja, ha nem is akarna.

Tündi!
Irok irok, csak még nem jutottam el addig!
Jó hétvégét!

Sziasztok
Nolo
nolo

Krimocska, igen, vagyis ugy, hogy aki nem olyan béna repesztövel nem tud repeszteni, az csinálhatja repesztövel. Itt olvastam Stucitol a faragacs+Plextol dolgot.

MohiKiszti, csak siessél, mert megyek haza, onnan nem igazán tudok netezni.

Tünde, holnapra akár még a nap is kisüthetKép

Nolo, örülök teccKép Már 2 olyan visszajelzést kaptam, hogy most már el fogják kezdeni, eddig csak kedvük volt, oldalbol meritettek bátorságot is.

További kellemes hétvégét!
lingonbabi

Sziasztok!
Jöttem mutizni, bár még nincs teljesen kész, de most volt alkalmam feltenni a gépre.
Hali
Nolo
Innen 2 kép:
www.babanet.hu/album/main.php?album=5002&page=2&image=179174
nolo

Nolo!
Nekem a rózsás, de az nagyon!!! Kép Micsoda repesztés!

Babi!
Nekem még nem volt időm nézelődni az oldaladon, de ami késik, nem múlik! Kép

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Nolo!
Mi nincs ezen kész? Nekem mindkettő nagyon tecc.
Amúgy piros vagy rozsdabarna - én rozsdabarnára tippelek a drapphoz. A szín nem jön le teljesen.

Kriszta

mohácska

Hali!
jöttem mutizni.
az első tálam, förtelmes...http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830155&imgid=3
a2. kicsit jobb, de fotózásnál belekapartam, viszont ebből rájöttem, hogy tán le tudom mosni, ha ilyen laza.
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830155&imgid=2
a3. szerintem ez már egész jó lett:
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830155&imgid=1
első vizeskrétásom még nincs lelakkozva, de lehet hogy nem is lessz
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830132&imgid=2
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830132&imgid=1
cd tartó karácsonyra kapja az öcsikém:
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830132&imgid=4
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830132&imgid=5
és hozzá egy kép, mert ez a hosszúnyakú nem fért rá sehogy Kép
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10830132&imgid=3
Hát ennyi volt a termés, és ha belegondolok a tálak nincsenek is készen, mert az aljára még kell egy réteg...
jóccakát néktek.

Kép
krimo

Krimóka!

Háááááááááááát, bevallom, nekem csak a barna krétás tartód tecc. A cd tartó színe nekem vad, az orszarvús oldala megfogott mégis. Meg a zsiráfos kép is jó lett a vad színe ellenére.
A tálaid nagyon komorak, szerintem krétázd meg, ha lehet. Bár ehhez nem értek. Nekem nem tetszenek így. Kép.

Puszi Kriszta

mohácska

Megérkeztem; ide is! Kép sziasztok!

Kifosztottam az otthoni hobby-boltokat. Sikerült annyi mindent összetarhálnom, hogy nem is tudtam mindent elhozni! Kép

Jó sokat kellet visszaolvasnom, látom beindult egy picit az élet.
Lingon leveléhez a Csevegöben füztem pár szót.

Babi!
A repesztett tányérod valami csodálatos!!! és hozzá a leírás is! Köszönjük! Kép

Krimóc!
Van Neked önkritikád! Kép Viszont az elsö krétázottad 5*! S nekem a "vad" színek is nagyon tetszenek; még a zsiráf is!

Nolo,
mit akarsz még ezzel csinálni? Szerintem is mindkettö nagyon "kész" van! Kép Ügyes vagy!

puszi Mian
mian

Sziasztok Lánykák!Kép

Megpróbáltam visszaolvasni és látom kicsit megfogyatkoztunk.Kép Remélem ez csak átmeneti dolog és visszatér a régi jó kis csapat és sok új ötlettel gazdagítjuk egymást!KépKépKép
Én is eltüntem egy kicsit, de ennek elég prózai oka volt: nagylánykám után én is lebetegedtem és elég sokáig tartott mire kilábaltam belőle.Kép Szerencsére a másik 2 leányzónk nem kapta el!Kép Minden szabadidőmet (ami nem sok volt) a dekuzással töltöttem, így max. csak néhány naponta jutottam el a leveleim elolvasásáig és slussz.
Közben elkészültem az első adaggal és sikerült lefotóznom is. Ezeket ismét a férjem anyukája fogja árulni a bölcsiben, ahol dolgozik.Kép Ezért többnyire gyerekes dolgok, így aki ezt a "műfajt" nem szereti az akkor most lapozzon.Kép Vannak és lesznek is még "felnőttes" dolgok is közte, mert azért az anyukákra is gondolni kell!Kép
Itt megkuksizhatjátok!Kép
Sztigris legújabb munkái

Pasztellkréta: Na most én is kipróbáltam, hogy ragacs előtt krétázok és ez is jó! Rájöttem, hogy a kivágott szalvi egyik felesleges rétegét teszem oda és úgy krétázok, majd fixálok vagy sem és ragasztom a mintát. Ugyanígy csináltam a pacsmagolást is. Fixáláshoz most elfogyott a FIXAKTIV-om, így kipróbálom a denszeszt és a hajlakkot is.

DElice!
1-2 gyűrődés, sebaj!...én most kipróbálom azt is, hogy szándékosan gyűröm a szalvit és a gyűrődéseket kiemelem pasztellkrétával. Már láttam ilyet és baromi jól mutat!Kép

Babi!
Megnéztem az oldaladat nagyon jól összeszedted a lényeget!Kép Az egészet lementettem, mert sokmindent még én sem próbáltam ki és a leírásod szerintem érthető és nagyon jó lett.

Krimo!
Sokszor én is utólag keresgélek szalvit. Most épp én is teafiltertartóhoz keresgélek szalit...vannak, de a minta vagy nagy vagy nem annyira tetszik.Kép
Az a rácsos valami, micsoda? Nagyon mutatós kis darab! Ja, és nekem ÉPP az élénk szine miatt nagyon tetszenek a szafarisaid!Kép

Nolo!
Nekem is bejön a rózsás, tetszik a kontraszt a szinek között!Kép Amúgy, hogy vagytok?Kép

Mian!
Üdv otthon!Kép Az a dobozka pedig irigylésre méltó lett, hogy te mindig valami extrával rukkolsz elő, már korábban is észrevettem!Kép

Most ennyire futotta, mennem kell...

Sztigris
sztigris

Sziasztok!

na jó bevallom nekem is kicsit vadnak hat, de ezek az állatkák a szalvin is ilyen ződ fűben üldögéltek...de már egészen megbarátkoztam a szinével, remélem az öcsém is meg fog Kép

A tálakra ma vettem aranyfestéket, mármint az aljukra, de asszem azt a dinnyéset lemosom, mert nagyon béna Kép Sajnálom a szalvit, mert az nagyon tetszett. Eljáccotam, mostmár mindeggy.

Mohácska!
Szerintem krétázni nem lehet. Legalábbis azt nem tudom elképzelni hova kenném Kép
Ezek a kísérleti táljaim voltak, de majd még fejlesztem a technikát.

Tigrincs!
A rácsos valami az zsepitartó, 10db-os zsepiket lehet beletenni. hallod, te mennyit dolgoztál!
Nekem a nagykedvencem az a tehénkés szalvi, olyan vidám, hogy nem is merem felhasználni! Kép asszem majd valami polóra fogom felrajzolni.
Az a kókuszköteles, hogy van? te teszed rá? És érdekes a spárgázott kép is! mi van benne? Falap?
Aranyosak lettek a szettek. Biztos elviszik mot karácsonyra őket Kép

Nolo!
Jópofák lettek a felülrepesztett levéltartóid! Mit teszel még velük?

Babi!
vettem ma faragasztót, nagy repesztési kisérletet fogok tenni, ha sikerül lemosnom adinnyéimet Kép

Kép
krimo

Sziasztok!
Sztigris!
Lennék ott én is gyerek ahova a dolgaid kerülnek Kép olyan jók lettek!

Krimo!
Hát már nem kellett volna vele semmit sem csinálnom, mert lelakkoztam, de most már nem tetszik annyira. Lakk nélkül jobban tetszett.

Ha tálat akarok csinálni, akkor milyen lakk kell hozzá, hogy ne mossam le az első mosogatásnál?

Krimo! Elárulod, hogy mi a külömbség a felülrepesztő és a másik között?

Mindenkinek nagyon jó Mikulásozást!
Sziasztok
Nolo
nolo

Babi,
De jó, így egy helyen ennyi ötlet, képekkel szemléltetve Kép le a kalappal előtted! Kép
Asszem én is belevágok végre. Gipsz képkeretnek mennyi ideig kell száradnia?

Nolo,
De jók! Kép

Krimo,
Nagyon ügyes vagy! Kép Miből vannak ezek a tálak? Úgy csináltad (alján), ahogy Babi is leírta?
Öcsikéd biztosan örül majd az ajándéknak ;)

Sztigris,
Gyönyörűek a munkáid Kép És számomra sok újdonság van közte.
Spárgásat hogy csináltad?
Kókuszkötelet hogy rögzítetted a képhez?

Maci
maci_2

Sziasztok Kedves Barátnéim!

Igazából most nagyon rohanok, de gondoltam, megajándékozlak benneteket mikulás alkalmából:
Kép
Puszi, majd még jövök! Tünde
totne

Itt vagyok újra!
Dícsérgetni ültem ide, mert egy pár alkotás mellett nem tudok elmenni.
Időrendben először Babika lovas tálkáját emelném ki; először itt éreztem, hogy fékeznem kell az ujjaimat...Kép Nagyon-nagyon tetszik! Szép is és igényes is!!!!
Utána assszem Krimo vizeskrétás tartókái következnek; nem hinném, hogy valaki meg tudná állapítani, hogy első remeked!Szintén nagyon megfogott!Kép
Sztigris munkáit is többször megcsodáltam, s venném a bátorságot, hogy megkérdezzem, hogy a rénszarvasos kép hogyan készült??? Lehet, mindenkinek egyértelmű, de nekem nem. Csak a szarvas van körbevágva, s a hátteret teljesen te kreáltad, vagy csak a kereten egészítetted ki a szalvit??? Annyira tök jó sztem!Kép A kókuszosról már nem is beszélve... Már máskor is láttam Nálad azthiszem ezt a zsinórós dekorálást, akkor meg is próbáltam én is spárgát ragasztani a keretre, de sajna, nem akarta a dolgot.Kép Így marad a szájtátás! Ritkán látok mostanában a műveidről fotót, de akkor....Kép
Írígykedek, s bújdokolok, hogy a közel 1éves pályafutásom alatt messze nem sikerült még megközelítenem Benneteket!Kép Igyekszem, igyekszem, de valahogy az ilyen klassz ötletek engem elkerülnek.Kép

Dugó, balra el: Tünde
totne

hali!
Már megint előkerültem. Kép

Ott kezdeném, hogy :
Lingike, én a plextolt még nem használtam repesztésre, csak írtam, hogy volt már aki igen.
A faragacsot a vizeslakkal, erről raktam fel képeket nemrégiben, ha jól emlékszem Jubinak.

Nolo, nekem is a rózsás tetszik, de azért a másik is szép, csak az a virág nekem nem annyira tetszik, de hál Istennek az ízlések nem egyformák. Kép

Krimuszka, ha nem haragszol az egyes számúval egyet értek. Kép
A cd tartó is kicsit vad zöld nekem.Viszont az a rácsos nagyon jól néz ki! Kép

Tigriske, nem tudom mennyivel vagyok elmaradva, de az a spgócás kép nagyon ötletes és a kötéllel körbe rámázott kép egyenesen szuper. /ötlet ellopva!/ Kép Gratulálok!!

Tündi, köszi ezt a hercíg Mikulást! Kép Kép

Mian, végre, hogy hallok rólad! Kép
szorgosstuci

Stuci!
Jó az új kép a profilodban! Kép

Totne!
Engem az ilyen izomagyaktól a hideg ráz Kép Jut eszembe, az én Párom is mikulás volt! Kép

Tigriske!
Nagyon aranyosak, de a rénszarvasos hópelyhes képnél húzódott a legszélesebb mosolyra a szám Kép

Krimo!
Igen, az olivás tányér már jó, esetleg valami jó kis felülrepesztést rá? Mondom én, aki még sosem csináltam... Az a vizeskrétás bigyó is nagyon tetszik, a formája is, meg a díszítése is. nyugodtan lakkozhatod Kép

A CD tartó és a kép háttere nekem is vad volt elsőre - én biztos barnával krétáztam volna magamnak -, de egy fiatal fiúnak biztosan ez jön be. Nem tudom, nem vagyok se fiatal, se fiú Kép

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Én nem sokat dekupálok mostanában - helyette varrok, hallod szomszédasszony? Kép - de két kép azért csak összejött.
ez a fürdőbe került, és nálam szokatlan módon tépdesve van a széle. A valóságban sötétebb barnás a keret. És most először a szalvéta alatt is krétáztam, látszik is egy kicsit, hogy így egy világosabb körben látszik a minta
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1133939666.JPG
Ez pedig a nappaliba készült, a keretén tölgy lazúr van:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1133939680.JPG

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok Lánykák!Kép

Köszi lányok a dicséreteket, én is mostanában próbálok ki számomra teljesen új dolgokat és még fogok is még mutizni ilyeneket, hátha más is ötletesnek találja! Szóval csak bátran, nincs kopirájt!Kép(JUJJ!)

Krimo!
Szóval zsepitartó, nagyon tetszik!Kép A férjemnek meg sem mutatom, hogy ilyet szeretném, ha csinálna, mert akkor...!Kép

A kókuszköteles kép: sima falapra ragasztott szalvi, amire a végén ráragasztottam a kötelet. Hát, nem könnyű eset, mivel merev és hol keskenyebb, hol vastagabb, de megéri a fáradtságot!Kép Én a facuccosaim ragasztásánál használt Henkel faragasztót használtam, 15-20 perc mire elkezd kötni, de utána többet el sem ereszti.Kép Ja, és szépen repeszt is!

Spárgás kép(ötlet nem tőlem van): sima háztartási boltban beszerezhető spárgával készült. A falapra először ráragasztottam a 2oldalú ragasztócsíkokat(TESA), majd csak tekertem és ahogy haladtam a spárgázással, mindig csak a következő csíkról távolítottam el a védőpapírt, így csak az ragadt, aminek épp akkor ragadnia kellett.Kép Először azt hittem nagyon sokáig fog tartani a spárgázás, de kb. 10 perc alatt végeztem is vele. Miután kész voltam a spárgázással bekentem dekuragaccsal, majd szalvi rá és végül az egészet lelakkoztam. A hátulján nincs 2oldalú ragasztó, hanem a végén a spárgák közti helyett szintén HENKEL faragasztóval tömködtem be.

Tünde!
Jajj, nehogy azt hidd, hogy ezek mind saját ötletek! A neten néha körbenézek és onnan merítek ötleteket. Sokszor utána elindul nekem is a fantáziám és akkor jönnek az új ötletek!Kép
A rénszarvasos képnél kivágtam a figurát és mielőtt felragasztottam volna körbedekoráltam a helyét pacsmagolással.(a kivágott szalvi felesleges rétegét tettem oda addig) Majd a végén a hópelyheket pöttyöztem oda, jó sűrű festékkel.
Igen, 1x már csináltam köteles képet(tengerészmacis volt), de ott a keret egyik mélyedésébe ragasztottam. Ott spec. TESA-val.

Jubi!
Szerintem ehhez a szalvihoz jól is áll, hogy kiemeli kör alakban a rózsacsokrot. Én még nem téptem szalvit, de már ki akarom próbálni, milyen úgy? A lazúr nekem is itt várat magára, tényleg a férjed csinálta ezt a keretet is, mert ha nem tévedek ez nem szabványos(normál, koktél) kép?

Ja, lányok aki szokott Pannocolorba(Barabás utca) járni, annak szólok, hogy rengeteg minden akciós most ott, érdemes benézni. (pl.: 200ml dekuragacslakk 870,-)

Sztigris
sztigris

Sziasztok!
Továbbra is sokat gyönyörködöm a munkáitokban, remélem egyszer eljön az idő, hogy a közeletekbe jussak.
Addig is jövök a kérdéseimmel:
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=22
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=23
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=24

ezzel a dobozkával csináljak még valamit?

És ezzel az órával? Ezt eredetileg repesztettem, de aligség látszott, így jöttem rá a krétával. A hozzávaló keretet nem teszem rá...
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=25

Ilyen citromos : http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=26

és ilyen almás cerka-miegyébtartót készítettem:
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=27
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=552537&index=28

Aztáán van még pár dobozka készülőben. Csak azt nem tudom, hogy amelyiknek csak a tetejére tennék szalvit, ott a többi " üres " helyet krétázzam?

Ági

delice

Sziasztok!

Jubi! A rózsacsokros kép az elsők között volt a gyűjteményemben, mert nagyon tecc, csak valahogy sosem láttam ki belőle a képet, asszem a keret színe miatt. De így készen nagyon tuti. Klassz lett a keret nagyon.Kép
Sztigris! Köszönöm a leírást, sajna már a TESA kétoldalú ragasztónál elakadtam, fogalmam sincs milyen az, és hol szerezhető be. Anno én a spárgát tapétaragasztóba mártottam, s úgy próbáltam, de nem volt jó!Kép Akkor marad a gyönyörködés!Kép
Delice! Nekem az óralap tecc ilyen szolidan, de a többi motyót sokkal erőteljesebben krétáznám.A vadállatos dobozon - sztem - a sötétbarna árnyalatai nagyon elférnének!Kép
Az utsó kérdésedhez pedig: én az "üres" helyeket természetesen krétáznám!Olyan egyenletesre, nem foltosra....
Nem okoskodok tovább! Puszi: Tünde
totne

Tünde!
a szalmát direkt szórtad rá a Miki-bácsi hasaaljára? Kép

Jubci,
szépek mesmeg a képek! Föleg a nappaliba kerülö, a nemes egyszerüségével.

Stuccom!
Örülök, hogy örülsz nekem! Kép (hiába várlak én a Mesin; merre jársz?)

Delice,
a doboz nekem is túl világosnak tünik, bár úgy látom, már le is lakkoztad.
Az óra pedig egyszerüen SZÉP! Kép

Mutizni nem tudok, mert csak sütök és sütök és.......! Közben újra beleállt a nyavalya a derekamba, így szenvedek megint rendesen! Kép
mian

Sziasztok!

Jubi!
KösziKép
Holnap megyek is a Művészellátóba.
Én is ki fogom próbálni a lazúrokat, mert nagyon tetszik a képed!

Sztigris!
Annyira szépeket csináltál! Már 2x megnéztem, jó gyönyörködni bennük!

Mian!
Sütit is mutizhatodKépKépKép
Derekadnak jobbulást!

Ági!
Többiek is írták, de szerintem is kicsit világos a doboz. Egy kis barna?
"Miegyégtartók" jók.

Krimo!
Egy kis vadság sosem ártKépKép
A tálkák tényleg egre jobbak.

Nolo!
Szerintem jók íg azok a tartók.

Babi!
Jó, hogy csináltad azt az oldalt.
Elmentettem.

Ha valakit kihagytam, bocsi.
Vár a vasaló, csak hát nem szalvéta, hanem textil kerül alá.......már nincs mit felvennünkKépKép

Majd jövök......

Era

Era
Kép
era75

Nolo!

Nem felülrepesztővel csináltad? Szóval az az, amit a szalvétára kensz, és antikpasztát teszel rá. A sima (köztes) repesztőt meg két festék réteg közé kenjük.

Maci!
Alulról tettem a szalvit a tálakra, de amiket a barátnémtól kaptam azokat még el is tudom mosni mert lefestette bronz sprével az alját. Még nem tudom, hogy sikerült-é jót vennem, de remélem hogy igen:
http://www.noklapja.hu/modules/forum/forumkep.php?hszid=10878595&imgid=1
Én egy ilyennel fogom kipróbálni, ha eljutok odáig Kép

Jubi!
A repesztést is akkor, ha lessz energiám, de kipróbálom, sőt csillámport is szórok rá, mert olyan klasszakat csináltak a kézműves vásárban!
A fürdőszobásnál valami kék tengereset vártam Kép Jól megleptél! Szép mindkettő, ezeréve igérgetnekem valaki pácokat! Majd jól elkapom a frakkját!

Tigrincs!
Szerintem kíméld meg a férjedet! Kép Egész türhető áron vettem ezeket asszem 450 ft volt ez a tartóka, és azok a rácsok szépen bevannak vezetve egy vájatba és úgy egymáson keresztbe...kinai

Kép
krimo

Sziasztok!

Sztigris Kép
Köszi az alkotásokat, milyen jó, hogy beteg voltál egy kicsit Kép Sztem rengeteg ötletet kaptunk Tőled Kép

Lingon Kép
Köszi a kis "füzetet", nekem annak idején a régi formájában is nagy segítség volt, hát még ez a megújult Kép

Krimo Kép
A tányérod csodaszép, vettem is tegnap egyet én is, várakozik a konyhában Kép

Jubi Kép
A képeid nagoyn szépek lettek ismét Kép A keretet otthon csináltad? Mert ilyet még nem láttam...

Mian Kép
A derekaddal csak óvatosan Kép

Én ezeket készítettem a napokban. Sajna vizsgaidőszak kezdődik, így kevesebb az időm, most sem azért nem írtam mkinek, mert nem akartam, hanem ez a fránya 24 óra nekem kevés Kép
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179908
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179909
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179911
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179916
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179912
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179913
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179914
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=179915

Vera
reva

És ha tovább lapoztok napraforgós pzstartó is készült most. Persze tanulás helyett Kép
reva

Sziasztok!
Sajnos még mindig nem alkotok semmit,csak a lakást.Remélem karácsonyig elkészülünk vele,Ti viszont annyi gyönyörűséget alkottatok,hogy szemem szám nyitva maradt.Nem akarok mindenkit felsorolni,nehogy sértődés legyen belőle,Kivánok mindannyiótoknak és a kedves családjaitoknak nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket.
Puszi.KataKépKép
tikiti

Reva, Tigriske!

Igen, a pálmafás keretét a párom készítette...tudjátok annyi a szabadideje, hogy nem tud vele mit kezdeni Kép

Krimo!
Mindig arról álmodtam, hogy ha egyszer saját házunk lesz, akkor tengeres lesz a fürdőszoba...aztán pont nem az lett, de a mosókonyha nem menekül Kép

Reva!
Kék doboz nekem egy kicsit túl kék Kép, de a második már teljesen az én világom. A micimackósnak is tetszenek a vad színei! Te mikor tanulsz? Kép...mondom én, akinek most dolgozni kellene, ahelyett, hogy itt ülök...és van négy fa cuccosom, amik ordítanak, hogy foglalkozzak már végre velük, de esélyem sincs rá, hogy a munka és a dolgozatírás közben még hozzájuk jutok...majd karácsonykorKép

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

sziasztok!

köszi a véleményeket! még folytattam a dobozka krétázását, csak az a bajom vele, hogy bizonyos helyeken (ugyanattól a színtől) sötétebb lesz.. Fogalmam sincs miért.
Az órát meg lelakkoztam, azért majd még óraszerkezettel is hozok később képet!

Vera
A virágos dobozkád (39) tetszik nagyon Kép

És akkor egy kaspó és egy hozzá kép

a kép
kaspó egyik oldala
kaspó másik oldala

Sajnos nagyon lassan haladok a dolgaimmal Kép

Ági

delice

Delice!

A képet és a kaspót szépen megcsináltad, de a piros szín és én nem vagyunk közeli kapcsolatban...bár most lett egy mikulás piros pulcsim, szóval még változhat a dolog Kép

Én ezt a dobozt készítettem a fürdőbe - vattapamacsok laknak majd benne:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1134329107.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1134329124.JPG

Ez pedig csekktartónak készült, de mivel "made in china" pont nem fér bele rendesen a csekk...
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1134329142.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1134329163.JPG

Szép álmokat! Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok,

Bocsi, most csak SOS kérdeznék:

Krétázás:
Olajpasztel is jó? Vagy az olyan, mint a zsírkréta, és akkor nem? Esetleg táblakréta?

Csináltam egy képecskét (még ma be kellene fejeznem), krémszínű háttérrel, de a szalvétát elég sötétnek találom (barnás, lilás). Krétázáson kívül mivel tudnék javítani rajta (sötétíteni a háttéren, hogy ne üssön el annyira)?

Előre is köszi:
Maci
maci_2

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?