Új privát üzeneted érkezett!

Sára, milyen sérve van Vincének? Szegénykém, bár abban talán igaza van Jutkának, ha minél hamarabb műtik, ilyen picin, nem lesz Neki olyan megrázó. Az pedig, hogy aggódsz, teljesen normális, ettől is vagyunk anyák.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

2 hónapos Hannámnak is sérve van, azt mondták, majd műtik, csak hízzon még, hogy biztosabban tudják altatni (most 4.5 kiló). Persze ha kizáródás történne, azonnal vinni kell a kórházba (1.sz gyermekklinika).
TJutka, jó volt olvasni, hogy nem olyan durva dolog ez, persze be vagyok tojva tőle előre....
Ki volt a dokitok? Mi Kiss Imréhez kerültünk, de még nem tudom, ki fogja műteni,nincs előjegyezve sem.

Padlizsán
padlizsán
 
 


Ági!

Nézegetem a táblázatot és mit látok!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT DANINAK!KépKépKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 

 
 

Szofec Kép
Bocs, hogy belekotyogok, nekem a héten azt mondták, hogy Eta hétfőn reggel 8-tól este 8-ig dolgozik. én is jövő hétre próbálok vele időpontot egyeztetni, hogy felkérhessem. bár még csak a 31. héten járunk, de nyugodtabb lennék, ha már tudnám ki lesz velünk a nagy napon Kép
tralllala
 
 


Sziasztok Kép

Először is köszönöm a köszöntést a nagy kétévesemnek Kép mai uj szavunk is az lett tisztán hogy kettő, mikor megkérdezem hány éves vagy akkor rávágja hogy kettű Kép

Lányok Eta tuti hétfőn napközben lesz, én megyek hozzá délelött Kép mert uhára is megyek, igy összekötöm a kellemest a hasznossal.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági, gratulálunk a gyerkőcnek, és főleg Neked, a kétéves teljesítményért és kitartásért!! Kép

Padlizsán, Bencét Dr. Verebély Tibor műtötte, és nagyon-nagyon rendes orvos, nem egy beszédes típus, de ott nem is kellett sokat magyarázni... a műtéti heg pedig azóta már rég eltűnt.
Azért a sztorihoz hozzátartozik, hogy mi először a Heim Pálba vittük Bencét a sebészetre, ahol félrediagnosztizálták (mondták, hogy "ingaheréje van"), mi kezdtünk el gyanakodni egy héttel később, hogy nincs-e véletlenül igaza mégis a gyerekorvosunknak. Igaza lett.

Joe, nekünk az pont alvásidő, de itt lakunk a klinikához nagyon közel, úgyhogy ha jössz valamelyik délelőtt, találkozhatnánk!! Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Hat sajna lagyéki sérvet diagnosztizalt a doki, Vincét 3 honapos koraban fogjak müteni, most még tul pici.
Jutka köszönöm, hogy leirtad hogyan zajlott ez nalatok. Örülök én is, hogy "csak" egy napig tart az egész, a dokink is ezt mondta (én egyböl egyhetes korhazi programot képzeltem el..). Még egy kérdés: Bence mennyi idö alatt jött rendbe a mütét utan?
Ja, a Heim Pal korhazat akkor azt hisszem kihagyuk....

Piroska, a hanyingerre nem probaltal még jo hideg vizet inni? Igaz, h most inkabb a forro tea a slager.... Nekem ezt ajanlotta a védönö és vmennyire müködött, de akkor jo idö volt. Technika: egy kis kaja - 1-2 korty jol behütött viz. Ha érzékeny a torkod akkor nem mondtam semmit...

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sara, Bencének aznap nem is voltak fájdalmai, mert még hatott az érzéstelenítő, inkább az volt a nehéz, hogy visszatartsuk a szaladgálástól... Az éjszakát is átaludta, de a másnap, az volt a legkeményebb, mert lábra sem tudott állni a fájdalomtól. Egész nap fetrengett, úgy adagoltuk bele a f.csillapítót. Egy-két napig tart ez, de egy hétig nem érheti víz a sebet. Utána van varratszedés, kontroll. Szerintem mivel Vince pici még, és nem lesz még olyan mozgékony, nem is fog neki annyira fájni!
Bence sajnos a műtét után iszonyú verekedős lett, legfőképp engem ütött, dühös volt nagyon. De előfordult, hogy az utcán egyszerűen megütötte a gyerekeket. Így vezette le az élményt, és kb. félév alatt tette túl magát rajta. Kép Ilyesmi nálatok nyilván szóba sem jöhet! Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Hol és mikor rendel Dr Valent?
Elöre is köszönöm!

Timi
beka76
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi: Boldog Születésnapot Kívánunk Daninak!
Még a 8 napba belefér......KépKép

Sérv: te jó ég ez már ilyen korban is kialakulhat?? Mitől ilyen gyakori ez a sérves dolog a gyerekeknél??

Mi jól vagyunk, ovi, munka stb.

Puszi Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Beka,

Dr. Valent az Erzsébet krt 30. I/1 számon rendel, szerdánként

Lini

Kép
lini
 
 


Sziasztok!

Joe! Küldtem emilt.

Mi is csatlakozunk a lágyéksérves csapathoz. Mi is dr.Kiss Imrénél voltunk. Azzal bíztatott minket, hogy előfordulhat, hogy annyira megerősödik a hasfal, hogy a nyitott sérvkapu bezáródik. Nálunk valószínű, hogy azért jött ki, mert nagyon sokat sír Balázs a hasfájása miatt. Nem szabad hagynunk sírni, nehogy kizáródjon. Gondolhatjátok, hogy a kis két hónaposom már nagyon rafkós. Már tisztában van ezzel.

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most írok, de egyszerűen nem nagyon van időm géphez ülni. Kedden 2 ZH-t írtam és most meg neki álltam a beadandó történelem dolgozat írásához, ami előtt el kell olvasni 3 könyvet. Borzalom. Szóval minden időmet az köti le. Már nagyon várom a január végét, hogy pihenhessek egy évet. Na de nem panaszkodom, hiszen én választottam, de azért nagyon nehéz Fanni mellett. Már csak az biztat, hogy jövő kedden megyünk utoljára suliba. Utána már csak 3 vizsgám lesz és kész. A rosszulléteim teljesen elmúltak még a gyomorsavam is rendeződött. Sajnos viszont görcsöl a hasam, és a lábam. De ezt már írtam.
Jövő héten megyek AFP-re, sok reményt nem fűzök hozzá, mert a Fanninál sem lett jó.
Lányok olyan érdekesen görcsöl a hasam. Olyan érzésem támad, mint amikor a Fannival szültem, de azért nem olyan erős. Annál sokkal sokkal enyhébb változatú, de ugyanúgy összehúzódik a méhem. Tudom pihennem kellene többet, de mondja meg Nekem őszintén egy kisgyermekes anyuka, hogy hogyan tud pihenni a gyerkőc és háztartás mellett. Na jó azért nem olyan vészes a helyzet, mert a méhszájam zárt. Persze, ha rosszabbra fordul a dolog, majd valahogy megoldom a főzést és takarítást. Fannit azért muszáj levinni sétálni, de talán annyi séta nem árt. Bár ha belegondolok 2 órán keresztül kint állni a hidegben nem igazán jó. Na de ez van, ha az ember télen terhes és emeletes házban lakik. Na nem panaszkodom tovább, csak szeretném ha megnyugtatnátok, hogy máshol is hasonló volt a helyzet és a baba mégis a pociban maradt a kiírt időig.
Visszaolvasni sajna nem volt időm, csak futólag.

Ági, boldog szülinapot Daninak!!!!

Pirus, sajnálom, hogy sok a gyomorsavad. Tanácsot nem nagyon tudok adni, hiszen én sem találtam megoldást. De talán az a szer segít amit rendeltél. Azzal tudlak bíztatni, hogy már csak pár hét és biztosan elmúlik. Kép

Joe, hihetetlen, hogy már Ti is a vége felé jártok. Kitartás!

Muter, örülök, hogy tetszik a munkahely. A csúszást meg majdcsak utóléred. Emiatt ne fájjon a fejed.

Kinga, javítottam a táblát a következőben már így lesz.

Hatos, Vanília már biztosan babáztok. Nagyon sok boldogságot és sok tejcsit!

Mesa, beraktalak a táblába és üdv közöttünk!

Saara, sajnálom hogy műteni kell Vincét, de biztosan nagyon jól fogja viselni. Engem már többször műtöttek és azt kell mondanom, hogy az első pár óra nem túl kellemes, de nekem utána sosem voltak fájdalmaim. Bár lehet, hogy ez alkat kérdése, de kívánom, hogy a pici fiad is ilyen legyen.

Szofec, sajnálom, hogy Nálatok is hasonló a helyzet, gondolom nehéz lehet így Neked, hogy nem hagyhatod sírni a picit. Kitartást kívánok. Azért van segítséged?

Na mára befejezem, mert így is rengeteget írtam.
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Én még mindig nem babázok...türelmesen várom mikor akar kijönniKép)
Egyébként az orvos szerint minden rendben a babával is és velem is...
De mostanában egész nap talpon vagyokKép
Puszi
Hatos
hatos
 
 


Hatos, akkor izgalmas napjaitok lehetnek. Próbáltál ablakot mosni?? KépKépKépKép
Azért annyira ne fáraszd le magad, mert szükséged lesz az energiára a szüléshez és utána.
Puszi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo! Igen, elég nehéz. A férjem, ha itthon van segít (mosogat, sétáltatja Balázst), hogy én is tudjam végezni a dolgomat, és anyukám is gyakran besegít. Sajna csak nálam nyugszik meg a kistöki. (Lécci írd be a táblába, hogy császár volt, és tesót szeretnénk majd idővel. Köszi)

Hatos! Nem is szabad siettetni babókát! Télleg pihizz sokat.

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok,

rég jártam erre, ill. eddig visszaolvastam.
Köszönjük szépen a jókívánságokat.
Gréta baba alapban jól van, csak az éjszakai alvást nem kultiválja, ma 26 napos és képes 4-5 órát átaludni, de jellemzően napközben, hajnal 1 után, legközelebb kb reggel nyolckor hajlandó a kiságyban elaludni, addig az ölemben szunyókál, mert ha visszateszem a kiságyba rögtön sír......így lassan folyamatos éjszakai műszakban működöm. Lányok van valakinek ötlete arra vonatkozóan mit lehet ezzel a problámával kezdeni??? Szerintetek érdemes ébresztgetni a babát, hogy egyen és ezzel megpróbálni beállítani egy ritmust, vagy ezzel csak árt az ember??? Evéssel nincsenek gondok szépen eszeik és gyarapszik is a súlya csak ez az éjszakai nemalvás frusztrál engem, a babót nem, hajnalban ha nem szunyókál, szívesen nézelődik, akkor elvan a kiságyban is 1/2-1 órát.

Ha valakinek vannak tapasztalatai kérem írjon.

Hatos,

drukkolok, már nagyon közelít a dolog....Kép
Ami még eszembe jutott bimbóápoló krém, esetleg még a kórházban is jól jöhet, bár ott is beszerzehető, de lehet, hogy érdemes magaddal vinni, bár eddig én is kb 2* használtam amit a kórházban megvettem első felindulásból, de nem kér enni és legalább kéznél van.

Korábban hasfájásra volt itt a fórumon emlegetve még egy szer az Infecol mellett, sajna most nem találom, meg tudná valaki mondani mi volt az??

Na ennyi, mindenkinek jó babázást és babavárást

Andi
tücsike
 
 


SZia Tücsike!
Én nem hagynám olyan hosszan aludni nappal, mert akkor ezek szerint összekeveri a nappalt az éjszakával. Én ébresztgettem a kislyánt nappal. 4 óránál többet soha nem hagytam aludni nappal. Persze nem fordult elő túl gyakran, mert 2 hónapos koráig szinte csak kézben volt el nappal.szerencsémre az éjszakát már 4 hetesen átaludta. Éjszaka nekem is volt, hogy 2 órát "elszórakoztam" vele, mire megevett, büfizett, és elaludt, de nem hagytam, hogy a kezemben aludjon.
Zsu
zsuzs74
 
 


Szia AndiKép

Az Infacol mellett a Greep Wine vagy hogy a fenébe kell irni is jó a hasfájás ellen a babónak.
Ami meg az éjszakai nem alvást illeti, szerintem probálkozz azzal, hogy legyen sötét a szobában és ne beszélj hozzá ugy mint napközben, ettől remélhetőleg rájön hogy most valami nem stimmel és hátha visszaalszik szépen magától. MErt ugyebár sötétben azért nincs annyi minden nézegetni való ami hosszútávra lekötné őt. Bevallom én soha nem keltegettem Danit nappal enni, annyit aludt amennyi jól esett neki, és éjjel is szépen egyenként elhagyta a szopikat, vagyis ütemesen mindig eggyel csökkent a számuk.
Ami még így télviz idején javasolt, hogy ne legyen száraz levegőjű a szoba, mert azért is többször ébredhet ha kiszárad a kis szája és szomjas lesz.

Hatos Kép
Hajrá és mennek a nagy drukkok, hidd el hogy annál kiváncsibb lesz pocaklakód, mintsem "örökké" bent akarjon maradni, az a lényeg hogy mindketten jól vagytok és hogy a dokid nem sürgeti fölöslegesen a dolgot.

Lányok Kép
Kéretik ma egy kis drukk hogy pocaklakó végre elárulja hogy kisfiu vagy kislány, ma megyek be uhára délelött, utána meg talizom Etával is, úgy izgulok mintha mit tom én milyen vizsgára készülnék KépKépKépKép

PicusKép
Bőven belefértetek a 8 napbaKép Nagyon szépen köszönjük a jó kivánságokat, még nekem is jut belőle bőven hiszen pénteken (zárójelben megjegyzem pont Eta névnapján) leszek egy évvel megint öregebb....

Pirus Kép
Mennek neked is a drukkod hogy a fiad még birja ki odabent. MEgkaptad a port vagy még nem rendelted meg? Gyomorsavad?

Ági
27+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk, vagyogatunkKép

Hatos, nagyon irigylem a nyugalmadat és a türelmedetKép

Vanilia vajon babázik?

Ági, megkérdeztem tegnap az AE-t, elvileg elfogadják, de nem tudta mi az az átlátszó. Nagy drukk Nektek, hogy kiderüljön ki is lakozik a pocakban. Köszi szépen, most egészen jól vagyok. Igen, megkaptam a port, de még csak 1x próbáltam ki. Az elmúlt hetekben olyan jókat aludtam, pár napja viszont megint csak forgolódom éjszakánként, most is aludtam vagy kemény 5 órát összesen, de már elég jól bírom. Készítem magamat az éjszakázásokra.Kép

Tücsike, sajnos én sem tudok semmi okosat mondani, mert Zsombi nappal és éjszaka is jókat aludt, nem volt probléma vele, de azt tudom, hogy én soha nem keltegettem. Aztán, hogy most mi lesz???? Lehet, hogy Szabolcs meg teljesen más temperamentumú csecsemő lesz.

Indigo, szerintem nem kell izgulnod, nem lesz semmi baj. Persze kíméld magad, amikor tudod. Amúgy nekem is sokkal erősebben görcsölt a hasam az elején, mint Zsombival és még most is szokott elég gyakran és kifejezetten kellemetlen, de gondot még nem okozott. 1 hét múlva megyek dokihoz, akkor kiderül, hogy mi újság a méhszájjal.

Én most megint elbizonytalanodtam a faros szülést illetően.Kép Talán jobb lenne, ha meg sem próbálnánk, mert ha közben mégis császárra kerülne sor, akkor azt altatásban végeznék és én szeretnék ébren lenni. Sajnos még csak elképzelésem sincs, hogy Szabolcs megfordult-e. Mindenesetre ugyanazokat a mozgásokat és ugyanott érzem, mint eddig.

Lányok, milyen cicikenőcsöt tudtok ajánlani?

Sara, Szofec, a lágyéksérvnél ekkora a veszélye a kizáródásnak? Zsombinak köldöksérve van, de nem műtik, mert ez a fajta sérv általában magától megoldódik. Majd a 3 éves kontrolon megmondja a dokinő, hogy mi a helyzet vele. Nekem is köldöksérvem van, de ez megint a terhesség miatt. Csak fájdalmas, de a kizáródás szerencsére nagyon ritka ennél a fajta sérvnél, így most nem is tudnak vele mit csinálni.

Mondtam már, hogy utálom a hétfőket? Ilyenkor vár rám a hétvégi tunyulás eredményének felszámolása, mosás, vasalás és egyéb finomságok.

Puszi: Pirus
34+3

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


szia Pirus!
Én purelan cicikrémet használom. Nem kell lemosni, mert tiszta lanolin. Nagyon jó.
Kapható pici, és nagy kiszerelésben is, gyógyszertárban, és néhány bababoltban is. Pl a Nagy Lajoson a minimanó boltban tuti van. Amúgy meg medela termék.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Ági! Már biztos kiderült, hogy pocaklakó mit rejteget. Boldog szülinapot babának és mamának is!KépKép

Pirus! Arról nem volt szó, hogy mekkora valószínűséggel záródik ki. Nekünk kijön, ha nagyon sír Balázs, és magától visszahúzódik, hamegnyugszik. Egyelőre ez jó. Azt is megmutatta a sebész, hogy ha magától nem menne vissza, akkor hogy próbáljam meg visszatenni. Állítólag 5% körül van a valószínűsége, hogy nem kell műteni, hanem meggyógyul. Ez nagyon kevés! Kép Milyen cicikenőcsre gondolsz? Nekem az elején kisebesedett, és nagyon jó volt rá a Madela kenőcse. Meg az anyatej.

Hatos?

Szofec

szofec
 
 


Ági! Remélem tényleg elárulja Magát a Kisgyermek, hogy mi van a lábijai között Kép Várom a beszámolódat! Ja, és hát boldog szülinapot Nektek! Kép Kép

Most olvasom, hogy mennyi Babónak van/volt itt sérve... Szegénykék, még milyen picik és már kezdődnek a bajai. Én még csak "félig" vagyok anya, de átérzem, hogy mennyire idegeskedhettek miatta. Kép Minden sérves Kisbabának mielőbbi jobbulást!

lilló
 
 


Sziasztok!

Sajnos elkiabáltam, amit reggel írtamKép Már megint megy a hasam és hányingerem vanKépKépKép Én már teljesen kikészülök ettöl, mert olyan tanácstalan vagyok, hogy mi a franc bajom lehet. Szerintetek ez normális, mármint ez a terhességtöl lehet?

Zsu, Szofec, köszi szépen az infot, ezek szerint ugyanarról a kenöcsröl írtatok. Megpróbálom a helyi patikát, hátha tartanak, vagy tudnak rendelni.

Lányok, lenne egy hatalmas kérésem, ha valaki tud málnalevél teát szerezni, megtenné, hogy vesz nekem és postán feladja? Természetesen kifizetemKépÉn egyáltalán nem járok már be Pestre és nem tudom megnézni, a környékünkön pedig sehol nem kaptamKép Elöre is köszönöm!

Szofec, az 5% tényleg nagyon kevésKép Viszont ha müteni kell, akkor valószínüleg jobb minél korábban, ugye?

Olyan furán görcsöl a hasam, ugye a hasmenéses görcs nem indítja be a szülést? Már tök hülyeségeket beszélek, mi?

Ági, hol jársz? Kiderült már valami?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Én is ma találkozom este a Zsoldosné Etával, és már nagyon izgulok! Remélem szimpik leszünk egymásnak és jól fog elsülni ez az első ismerkedős beszélgetés. Nem tudja valaki, valaki aki látta a szülőszoba azon részét amelyben Ács doktor van, hogy ott aki mellette volt szülésznő az véletlenül nem az Eta volt?
http://www.kanditv.hu/faab.htm 9. adás 6.rész

Piroska!
Igen rakoncátlan gyomrod van! Sajnálom!
2 hete minden utamba eső gyógyszertára, bio boltba bemegyek málnalevél teát keresve, de sehol semmi. Egyébként valahol azt mondták, hogy nincs rá engedély, meg azt hogy egy helyen adnak pult alól. Holnap megyek oda, ha lesz akkor veszek 2 dobozzal és elküldöm!Kép Remélem lesz! De ha ott se lesz, akkor is Budaörsön szerdára ígért nekem egy néni.....no, majd meglátjuk!

Nekem is van egy olyan érzésem, hogy Vanília már igencsak babázik! Kép Kép Kép Nagyon eltűnt....

Jobbulást minden sérves Babónak, és további jó pocakosodást Mindenkinek!

Joe
34+1

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!

Nagyon aranyos vagy, köszi szépen. Én még anno kaptam gyógynövényes üzletben. Nem is tudtam, hogy nincs rá engedély, én teljesen legálisan vettemKép

Felhívtam a szülésznőt, nagyon rendicsek volt. Azt mondta, ha még pár óra múlva is megy a hasam és görcsöl, menjek be a kórházba és Õ is bejön. Igazából neki sem volt lövése, hogy mi lehet a baj. Ha vírus, akkor lenne lázam?

Én nagyon kevés részt láttam a Szülőszobából, de talán pont ezt igen, már nem nagyon emlékszem, de este megnézem én is újra.

Joe, Te nem 34+2 vagy?Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Joe, nem tudod véletlenül, hogy a Szent Imrés szülés az melyik rész?

P.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


SziasztokKép

Most csak egy éppen hogy vagyok hsz lesz Kép

Voltam délelött a klinikán, hát mikor Szofec irta a hszét én még vigan ültem kint a folyóson, mert annyian voltunk, hogy Dunát lehetett volna velünk rekeszteni. Bevágtáztam laza 10 órára, mondom akkor már kevesen lesznek, nah erre keményen délután 2 kor került rám a sor. Szegény Andreáék is ki voltak már teljesen, és ne tudjátok meg hogy még utánam hány anyuka ült kint. A szülőszobán is fentforgás volt, egyszerre tiz kismama szült, a front beinditotta a szüléseket.

Vártnak megfelelően teljesitett a pocaklakónk, nem mutatta meg hogy valójában ki is ő, ugye én alapból nehéz esett vagyok, bő túlsúly, elől tapadó méhlepény miatt, amire még a babó rátett egy lapáttal hogy medencevégű fekvésbe vágta magát. A doki baromi rendes volt és probálkozott, de hát ennél többet ő se tehetett, annyit jegyzett meg hogy lányos kinézetűKépKép jót mosolyogtam. MAjd este jövök még hátha a 4Dén mégis kiderül majd a dolog.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Piroska!

Remélem nem kell kórházba menned!
Sajnos fogalmam sincs melyik Szt Imrés szülés. Kép
Ezt is csak hallomásból tudtam, amelyik engem érint.
Gondolod elszámoltam magam? Kép Hm...lehet! Kép))

Ágiboszi!

Előbb-utóbb majdcsak megmutatja magát a kis huncut! ;) És a dokival meg szerencséd lehetett, mert velem legutóbb marha undok volt. 10mp-ig sem tartott az egész, csak azt kérdezte meg hogy idáig minden rendben volt e. Mondtam, hogy igen és kész. És ezért vártam én is vagy 2 órát!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Megjöttem az ismerkedős találkáról. Kép
Én úgy megnyugodtam! Olyan aranyos volt az Eta, minden képzeletemet felülmúlta. 1 órát dumcsiztunk, mindent átbeszéltünk, még magáról is mesélt. Ma 4 babát "segített" a világra, a ma született 12-ből. Kép

Szóval már értem, hogy miért kapott Õ idáig ennyi dícséretet!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


SziasztokKép

JoeKép
akkor neked ma nagyobb szerencséd volt, mint nekem, mert én pont a legnagyobb csúcsban mentem hozzá, tiszta diliház volt, annyi kismami volt a szülőszobán, igy csak két percet tudtunk dumcsizni.

Voltunk 4Dén, ennyire szégyenlős kölköt én még nem láttam, egyszerűen képtelenség volt az arcocskájáról képet csinálni a doktornő, folyton belebujt a méhlepénybe meg a hájamba. 100%ra nem tudta megmondani a nemét se, de azt mondta hogy ugy látja zacsi van a lába között, igy inkább fiura készülünk, max nagyobb lesz a meglepi ha mégsem az. Ennyit a lányos kinézetrőlKép bár a fiamat is sokan nézik kislánynak, mert annyira lányos pofija van.

PirusKép
ez már tényleg nagyon gáz, hogy folyton hasmenésed van és rosszul vagy, ezt én már nem fognám rá a terhességre, inkább valami gyomorbaci lehet a háttérben, bár elég uri gusztusa van, hogy csak téged kapott el a családban.

Ági
27+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Joe, köszi szépen, de Áginak sikerült vennie málnalevél teát, így megoldódott a problémaKép

Ági, tudod mit, szívesen megválnék ettől a fránya előkelő bacitól.Kép Én inkább attól tartok, valami gyulladás van valahol a gyomromban vagy a beleimbenKép Nincs mese, szülés után irány a gasztro és a belgyógyászat.

Képzeljétek, felhívott a szülésznőm és érdeklődött hogy vagyok. Aranyos, nem? Azt mondta, ha görcsölne a hasam, azonnal hívjam és bemegyünk a kórházba. Lekopogom, most talán megnyugodott a gyomrom, de ehhez megittam a Salvust és bevettem egy Bolust is. Most pedig megyek szunyálni.

Jó éjt!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok lányok!

Na, most jöttem én is UH-ról, ma is baromi sokan voltak. Jól megijesztett a doki (Indigo, örülj neki, hogy Téged "csak" gyorsan lerendeztek.) Lehet, hogy nem akart megijeszteni, de sikerült neki: elkezdte ráncolni a homlokát, hogy most hány hetes is vagyok, mert szerinte nem annyi. Már eddig is tudtam, hogy egy héttel kisebb a baba, de ő most még egy hetet lefaragott róla. Most újra "csak" 16 hetes vagyok. Egyébként nem értem a dolgot: ha az az időpont valós, amit ő mondott, akkor az elmaradt mensesem UTÁNI napon kellett volna készülni a gyereknek. Az azért mégsem valószínű. Remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem jól fejlődik a baba. Nyugtassatok meg! Milyen tapasztalataitok vannak?

Köszi mindenkinek, aki a múltkori kérdésemre reagált az érzéstelenítéssel kapcsolatban. Tök jókat írtatok.

Nem tudjátok, hogy mi újság a biztonsági övvel? Szabad/kell hordani várandósan?

Pirus! Jobbulást neked!

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Jajj, bocs, nem Indigo, hanem Joe! Nem tudom, miért hittem, hogy Indigo írta a fenti hozzászólást... Bocs!

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita!

Az az igazság, hogy bizony a peteérés nem mindenkinél esik a középidőbe. Lásd pl. az én esetemet, Szabolcs valamikor a 35-40 ciklusnapon készült, már szedtem gyógyszert is, hogy megjöjjön. Ha az utolsó mensim szerint számolnánk, akkor már kb. 2,5-3 héttel idősebb terhes lennék. Mivel nálam végig volt UH követés a ciklusban és vérből is néztek HCG-t így elég jól be lehetett lőni a valós kort, függetlenül a mensimtől. Az UH általában 1 héttel idősebbnek mondja Szabolcsot, de ez ilyenkor már nem számít, mert az elején lehet igazán meghatározni a kort, ilyenkor már nagyobbak az egyéni eltérések. Szerintem ne izgulj, mindenesetre a dokiddal beszéld meg az aggodalmaidat.

Én most éppen háztartási kekszen és almán élek megint.Kép Nem merek már semmit sem enni. Tök véletlenül felhívott a védőnő is, mert lassan aktuális lesz lemennem a receptekért. Õ sem tartja normálisnak ezt a sok hasmenést és gyomorproblémát, arra gyanakszik amire én is, valami fekély a gyomorban vagy a vastagbélbenKép Ezt most úgysem tudjuk meg, majd a szülés után 4-6 héttel kivizsgáltatom magamat.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Rita, szerintem se izgulj, mindig van 1-2 hét eltérés, nálunk is mindig csúsztak a hetek ide-oda!! Biztonsági öv: nagyon fontos bekapcsolni!!! Csak arra vigyázz, hogy az alsó része ne a pocakodon menjen keresztül vagy fölötte, hanem alatta. Lehet kapni a nagyobb bababoltokban övleszorítót, ami az alsó részt lehúzza a lábad közé, de azt csak nadrágban használhatod, és szerintem drága is ahhoz képest, ameddig használod. Esetleg próbálj használtat keresni a neten.

Pirus, nem lehet most csinálni valamit? Muszáj megvárni a terhesség végét?

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Rita, az ultrahangos "kormeghatározás" szerintem is elég érdekes. Nekünk is mindig más időpontot mondanak. Egyszer visszadob egy-két hetet, néha meg előre. Mondjuk nem tudom hogy ikerknél ez másként működik-e. De azért a dokiddal feltétlenül beszéld meg, mert ő majd ugyis megnyugtat és legfeljebb sürűbb uh-t ír ki, a biztonság kedvéért.

Pirus, a vérképből nem lehet kideríteni hogy van-e valami baj? Azt ugyis csináltatni szoktak velünk és elvileg kiderül ha fertőzés vagy baci van a szervezetedben, nem? Esetleg nem lehet hogy valamilyen vitamint kaptál és az van rád ilyen hatással? (Én jártam így.) Nem tudom hogy a kamilla teát lehet-e pocisan inni, de ha szereted a teát akármilyenbe is belefőzhetsz egy filtert vagy esetleg magában. Ha fertőzés akkor segíthet.

Kgiulia

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Piroska! Örülök, hogy nálad is megoldódott a "tea ügy". Már nekem sem kell rohangálnom utána, tegnap kaptam egy csomival az Etától csak úgy grátisz. Kép

.....ilyen koszt mellett nem fogysz el? Hogy bírod a kis pocaklakót? Szedsz vitaminokat meg mindenféle kiegészítőt? Nagyon jól viseled idegileg nem mondom. Reméljük nincs komoly baj! Mostmár egyre jobban kezdek aggódni Értetek!!!

Rita! Ne aggódj az UH miatt szerintem sem! Nekem azt mondta a doki, hogy nagyon nagyjáboli értéket tudnak csak mérni. Nem is azt nézik, hanem a változást, a növekedés mértékét. Hasonlítsd össze egy korábbival az adatokat biztos, hogy rengeteget nőtt azóta.
A biztonsági övvel kapcsolatban annyit, hogy én kaptam egy ilyen tépőzáras szivacspárnát, amit az öv alsó felére lehet föltenni és így nem vág be a pociba. Nem mondom, hogy alatta megy mert ahogy ülök felcsúszik, de mindenesetre puha. Bár mostanában már nem nagyon merek vezetni. Félek, főleg hogy az utóbbi hetekben többször is elég rázós szitukba keveredtem.......persze mindig a másik a hülye.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


SziasztokKép

Voltam ma a dokimnál, tök jó volt hogy megnyugtatott, minden rendben van, zárt a méhszáj. Kaptam egy kenőcsöt, mert kicsit több a folyás és hogy megszünjön a diszkomfort érzet. Viszont a vérnyomásom és a cukor miatt előbb kezdjük egy kicsivel a ctgére járást, hogy biztos ami biztos legyen és mindenre fel tudjunk készülni. Esküszöm csajok baromi jó kedvvel jöttem el tőle Kép

JoeKép

Nagyon örülök neki hogy tudtatok egy jót beszélgetni Etával, szerintem egy nagyon megnyugtató egyéniség. Ami a vezetést illeti, totál osztom a véleményed a rázós szitukról. Néha olyan emberek kerülnek elő az uton és még autóba is ülnek hogy az na...és hiába vigyázzunk, ha ő nem azt teszi, sajnos minimum kettőn áll a vásár. Én még most is vezetek, sőt Daninál még én mentem be autóval a klinikára szülés elött, ugy vitte haza apa utána.

Rita Kép
A biztonsági övet a kismamiknak is be kell kapcsolni. Ilyenkor amit használni szoktak, ahogy a lányok irták az az övterelő, a lényege hogy az alsó keresztpántot, ami nyomhatná a pocit lehuzza a pocak alá. Újonna szerintem tök huzós az ára ahhoz képest hogy meddig használja az ember, jobb használtat keresni, dobj fel egy hirdetést a babaszoba oldalán hogy keresel ilyet, szerintem sokkal olcsóbban hozzájutsz majd. Esetleg ha jó a kézügyességed akkor még azt is tudom javasolni hogy koppintsd le, elmész egy boltba meglesed milyen és hogy müködik és megvarrod, olcsobban jösz ki az tuti.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Kérlek nyugtassatok meg, hogy a "mi" klinikánkon nem alkalmaznak CTG során bébi sokkolót. Most hallottam valakitől a házban, hogy van olyan klinika ahol, ha nem rugdos a bébi akkor valami kütyüvel felébresztik "sokkolják" szegénykét. Nálunk mi van ha szundikál a Drága? Mi jövő héten kezdjük meg a CTG-re járást, azért kérdezem.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok Lányok!

Komolyan jól esik, hogy így aggódtok értemKép

Az az igazság, hogy a kivizsgálásokat terhesen nem végzik el, mert vagy veszélyesek, vagy nem adnak megbízható eredményt. A vérképem eddig mindig jó volt, hétfőn is megyek vérvételre. A vitaminok közül csak Elevitet eszem, azt is minden másnap és szedem még a Maltofert. Mást nem nagyon, ha eszembe jut beveszek C vitamint is, de igazából sok narancsot eszem, és citromot is.

Joe, hát elhízni biztosan nem fogokKép Azért próbálok változatosan enni. Egyszerre sokat nem tudok, de apránként megy. A fúszeres, zsíros, hagymás kajákat már nem eszem meg, nehogy ezzel is még rádobjak egy lapáttal.

Én még most is vezetek, bár férjemnek nem tetszik, de itt máshogy nem lehet közlekedni. Én is övterelőt használok, de a biztonsági övet mindenképpen be kell kötni terhesen is!!!! Most hogy leesett a hó, teljesen kétségbe vagyok esve, hogyan fogok tudni bejárni a kórházba CTG-re reggelenként. Mert az a baj, hogy nem takarítják az utat, ha leesik reggelre a hó. Férjem ma közel 1,5 óra alatt tette meg az amúgy 15-20 perces utat a munkahelyére. Kép Jó a vidéki élet, de azért vannak hátrányai is.

Egyszerűen nem találtam a Szent Imrés szülést tegnap a Szülőszoba részei között, nem hiszem, hogy ott ne forgatott volna Kandi.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


JoeKép

A mi klinikánkon nincs ilyen szerszám, ugy hogy nyugi. Max a ctgés néni probálja egy kis rázogatással ébreszgetni őkelmét. Szokták ajánlani, hogy valami fini édeset kell enni a ctg elött egy félórával, vagy egy kis kolát inni.

Pirus Kép
Bizzunk bene, hogy mára lejárják az autók az utat és nem esik jelentősebb hó reggel. Dokihoz most én is bkvéval mentem, mert az autó nem volt hajlandó elindulni, de kiderült a hiba oka. Apa cseszett tankolni, ugy jött haza és ugye benzin nélkül nem igazán megy, de azóta orvosoltam a hiányosságokatKépKépKép

Nah elteszem magam egy két napra, hétvégén megprobálok jönni, addig irjatok jó sokat és remélem láthatjuk majd Vanil és Hatos babáitKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Joe, örülök, hogy ilyen jó a benyomásod Etáról! Egyébként a Szülőszobában egy Panni nevű szülésznő volt Ács dokival. Nekem ő is nagyon szimpi. Az egyik szobatársamnak ő volt a szülésznője és mikor jött látogatni, olyan kedves volt. Szerintem ő olyan barátnő féle, az Etus meg inkább anyáskodó típus. Kinek mi jön be.

Pirus, a korábbi epizódok között is megnézted?

Vanilíával mi lehet? Már biztos megszült!

Hatos?

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!


Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat! Közben, a bíztatásotokra, utánanéztem az övterelőnek is: akit még érintene: a Minimanó nevű boltban lehet kölcsönözni 6 e Ft-ért, ami aztán, ha visszaviszed az övterelőt, levásárolható. Ez elég jónak tűnik nekem.

Tegnap este voltam védőnőnél, és ő is nagyon megnyugtatott az UH-gal kapcsolatban. Azt modta ő is, amit Joe írt, hogy igazából a változás mértéke számít. Engem csak a fagyos hangulat idegesített ott a Klinikán. A doki úgy indított, hogy megkérdezte, terhes vagyok-e, aztán mikor a férjem, meg én kérdeztünk volna a babáról, letorkollott, hogy most ő megnézi, amit kell, aztán majd elmagyarázza a dolgokat. Persze, utána nem magyarázott, csak csendben összeráncolta a homlokát, és megkérdezte, hogy mégis, most hány hetes ez a terhesség? De olyan hangon, mintha valami komoly bajt látna... Hát nem csoda, hogy megijedtem. De azt hiszem, kár volt aggódni.

Pirus! Hogy hogy kétnaponta szeded az Elevitet? És nem lehet, hogy a Maltofertől van ez a sok bajod? Én ahányszor vasat szedtem (még mielőtt várandós lettem), mindig kiakadt rajta a hasam. Vagy hasmenésem volt, vagy székrekedésem. De inkább az előbbi. Vigyázz Magadra!

Lányok! Hány éves korú ez az Eta? Nem egy idősebb, ősz hajú hölgy? Ti hogy - és mikor - vettétek fel vele a kapcsolatot? Úgy értem, hány hetesen?

Gabi! Itt vagy még? Januártól jössz a felkészítőre?

Üdv,

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita!
Bár már a többiek megnyugtattak Téged, de azért elmondom, hogy az ultrahang szerint az én Babám 2-3 héttel idősebb, mint amennyinek számoltam. Mondjuk nekem az orvosom nem mondott semmit ezzel kapcsolatban, a védőnő hívta fel rá a figyelmemet. Aztán itt az interneten van egy oldal, ahová be lehet ütni az UH méreteket, és abból kiadja, hogy hány hetes vagy.

Az előkészítők hánykor kezdődnek és meddig tartanak? Ugye tornán nem kötelező ott maradni, mert nekem keddenként 5-től jóga óráim vannak. Szerinted arra odaérek?

Pirus: Igazán nem irigyellek a rosszulléteid miatt. Kép Remélem hamar túl leszel rajta.

lilló
 
 


Még egy kérdés a már gyakorló anyukáknak:
Azt vettem észre, hogy újabban a kisfiam szeret éjszaka mozgolódni, rugdosni, nappal pedig teljesen nyugiban van, nem is érzem. Éjszaka sokszor felébredek arra, hogy rúg.
Volt-e valakinél így?
Elmondom mitől "félek", hogy kialakul benne ez a ciklus, és ha megszületik akkor is éjszaka lesz majd fent, és nappal meg alszik majd.
Van valami tapasztalatotok erről?
Bocs, ha hülyét kérdeztem...

lilló
 
 


Rita! Kb. 50 lehet szerintem - ahogy írtad, úgy néz ki: rövid őszes haj.

Lilló, ne aggódj, Balázs is este 10-kor kezdett aktívkodni bent a pociban, viszont idekint 1 hós kora óta alszik éjjel Kép

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Joe! Akkor Te az én teámat kaptad Etától.KépKépKép Én vittem be délután neki, hogy adja oda egy kismamijának. Remélem neked használni fog!Kép

Pirus! Ha műtétre kerülne a sor, azzal megvárják, hogy 4-5 hónapos legyen a babó, mert akko már erősebb lesz.

Rita! De, igen. Olyan 50 körüli hölgy, magas, vékony, őszes. Szerintem a 33-36 hét körül érdemes vele felvenned a kapcsolatot.

Szofec

szofec
 
 


Lilló!

A felkészítő fél háromkor kezdődik (ha jól rémlik), és négyig tart. Nem tudom, hova jársz jógára, de egy óra alatt szerintem odaérsz. Persze, hogy nem muszáj maradni tornán. Meg aztán ki van rakva a klinikán a felkészítő programja, és nem muszáj minden foglalkozáson megjelenni.

Hát, ha ő Eta, akire gondolok, akkor meglepő a dolog. Az a hölgy szigorúnak, és fásultnak nézett ki. De ezek szerint nem az. Ez jó!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Emma: Ez megnyugtató... Folyton kérdezgetem minden anyukától, hogy Náluk hogy volt, de mindenkinek nappal volt aktív a Kicsi, így nem tudnak segíteni. Kép

Rita: Köszi, akkor odaérek... Akkor januártól tényleg belevágok ebbe a felkészítőbe. Láttam már kirakva a programot lent az alagsorban. Jónak tűnt.

lilló
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?