Sziasztok,
Nagyon szépek itt az Adventi koszorúk, meg ajtódíszek meg könyvek
Mindenki nagyon ügyike
Kriszti, ne idegesíts!!!Mi bajod lehet??
Megkérdezhetem végül kihez jársz most?Ha nem akarod ide írd privibe!De csak nincs már komoly baj, csak lehet, hogy valami tabletta nem jó neked?!
Reméljük
De kérdezném 2.* is...ühm....., hogy miért kell Pisti szemét műteni?
Sorozatokhoz elfelejtettem a múltkor írni még, hogy azért nemcsak ilyen bugyutaságokat szeretek nézni ám
Pl:megnézzük mindíg a Frei dossziét, a Világfalut, a XXI.-ik századot, meg a Vészhelyzetet is!
Ezek kimaradtak a felsorolásból
A sex és NY annyira nem, inkább a Jóbarátokat néztük/amíg ment/.
Petra, ari vagy ahogy írod, hogy neked a 10 hetes Annád picike, képzeld nekem a lassan másfél éves Esztim is picike
Valahogy ez így van szerintem, hogy nem tűnik fel, hogy nőnek csak ha majd lesz mellette egy picurka kistesó
akkor eszmél az ember, hogy hoppá a másik gyerekem már nem is olyan picike
Ági, Röjtökmuzsaj csodaszép hely
És képzeld a társaságunkból az egyik srác /építési vállalkozó/és az ő cége csinálta most a felújításokat ott a kastélyon!
Kicsi a világ;)
Receptek:
1. Francia csokis süti
Hozzávalók: 5 tojás, 20dkg cukor, 25dkg margarin, 2 tábla katica tortabevonó, 1/2 cs sütőpor, 3 ek. liszt, /2 pohár tej.
Olvaszd fel gőz felett az összetördelt csokit 2 ek. vízzel és add hozzá a margarint is.Közben keverd össze a tojásokat meg a cukrot, és amikor a felolvasztott csokis massza már krémszerű, öntsd a cukros tojásokhoz. Majd add hozzá a lisztet a sütőport, és végül a tejet.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd a masszát, és 50 percig süsd előmelegített sütőben!
2.Gesztenyegolyók
Hozzávalók: 25dkg gesztenyemassza, 3dkg vaj, 1ek. rum, meggybefőtt, tortadara.
A befőttet magozd ki, a gesztenyét dolgozd össze a vajjal, a rummal. Ha kell adj hozzá befőttlét, hogy jól formázható állagú anyagot kapj
Majd formázz vizes kézzel golyócskákat, és nyomj a közepükbe meggyszemet.A végén forgasd meg a tortadarába a golyócskákat, és tedd hűtőbe.
/lehet csokit is olvasztani, és amikor még forró belemártani a golyók felét. Akkor nem kell a tortadara/
3. Római tálas kalács
Hozzávalók: 20g élesztő, 2ek. cukor, 1/8l langyos tej, 2ek. vaj, 2 tojás, 1 csipet só, 30g liszt.
Az élesztőt a cukorral összedolgozod. Hozzáadod a tejet, a tojást, a vajat, a sót, a lisztet és simára kevered.Majd lefeded és kb. 1/2 órán át keleszted.A római tálat 15-20Percre meleg vízben áztatni, majd tejet, vajdarabokat, és cukrot tegyél a meleg tálba.A tésztából gombócokat kell formázni, és egymás mellé kell helyezni a tálban. Majd tedd rá a tetejét, és keleszd kb. 20 percig.Majd a tálat lefedve hideg sütőbe tedd, és 250c-on kb. 45 percig süssd.Az utólsó 5-10 percben vedd le a fedőt, és úgy süssd még, akkor szép piroska lesz a teteje!
Na, egyenlőre ennyi volt most a fejembe. Majd még küldök
Ja, meg beiglire egy 5let, aki nem szereti se a mákost, se a dióst! Ua. a tészta, csak túró, vagy gesztenye tölteléket lehet belerakni
Mint én apának csinálok túróst is, mert ő pont se dió, se mákos párti
Jó éjt mindenkinek
manó