Új privát üzeneted érkezett!

Matiba!

Sok-sok erőt kívánok neked!!!! Jobbulást az egész családnak!!!
Hidd el, egyszer véget ér ez a rossz periódus is...! PusziKép

Idusa!

Mi is köszönünk mindent nektek!!! Csodálatos Lili!!!
(Ha nem haragszol felteszek egy képet...)
Norisz és Lili összebarátkoztak a hétvégénKép Norisznak nagyon tetszik Lili, Lili meg kislányosan -bájosan- mosolyog visszaKép Nagyon drágákKép
Kép

Kizsó!
Jajj de jó, hogy már van net... Kép)))
Ugy emilyen rossz már nélküle??
Majd ha ráérsz kérnénk képeketKép)) Gondolom Király volt a Mikulás is Kingusnak? Kép) Kép

Pusszancs mindenkienkKép
Szép álmokatKép

KépKép
napsugaracska

Sziasztok Lányok!

Én is megérkeztem vidékről - a szüleimnél volt disznótorozás...
Jól ment minden: mindenki tudta a dolgát, így két hatalmas négylábúval is megbírkóztunk. Persze az "elején" én megint elbújtam a lakás legtávolabbi zugába, dehát mindennek oka van, így aztán indultam én is a tennivalók után.
Cserébe a kis utibőrönd megtelt ezer finomsággal: hazautaztak velem a jó kis kolbászkák, husik, tepertő és savanyú káposzta, meg orjacsont meg... - szóval az elkövetkezendő hetekben se fogyok majd sokat, az tuti! Kép

Drága Rayo!

Nagy öröm volt látni Titeket! Az uracskám is köszöni a szuper mikulás-ajándékot!! Szó szerint idézem Õt: "Jó izlése van ennek a Mikulásnak!" - köszi mindent!! Kép

Még egy kérdésem lenne a Pestiekhez! Nincs valakinek kedve ma este Diótörőt nézni az Operában?

Az egyik kolléganőm a fiai énektanárnénijének kérésére jóelőre megvásárolt az erkélyre néhány jegyet, aztán mégse kell - pedig ma lesz az előadás, szóval nem igazán rendes dolog, hogy csak most mondták le...

Az erkély soraiba 5 db 800 Ft-os, az erkély első sorába a könyöklőhöz 5 db 3000 Ft-os jegy maradt nála.
Érdekelhet valakit? Kicsit hirtelen jött, de a Mikulás mindent ilyen hirtelen intéz, ez már csak így van... Kép

Pusszancs! - Amneris -

KépKép
amneris

Regi, Norisz, Lili, gyönyörűek vagytok!!! Kép
rkata

Matiba! A fiúknak mielőbbi jobbulást kívánok! Milyen kár, hogy pont ma nem voltak oviban..Kép

Napsugi! Nem korai még Norisznak a "csajozás" ? Kép Olyan aranyosak, mint ha egymás kezét fognák!

Reginek is milyen huncut kis mosolya van... Kép

Ilyenkor mindíg arra gondolok, mi járhat abba az okos kis fejükbe, és milyen kár hogy később, amikor már tudnak beszélni, nem tudják visszamenőleg elmesélni.....

Puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Én is köszönöm mindenkinek a Mikulás-napi jókívánságokat, képeslapokat! Kép

Vivien ma reggelre nagyon örült, amikor meglátta, hogy ajándékok vannak a csizmáiban! Kép Nagyon boldogan ment oviba. Ott is kapott egy kis csomagot és készített az óvónénivel Apának névnapi ajándékot. És annyira várta a ma esti Mikulás-ünnepséget, de nem mehetünk el rá KépKépKép Ma délutánra bárányhimlős lett Vivi... Szegénykémért majd' megszakad a szívem! Viszket neki és haragszik rám, hogy folyton rászólok, hogy ne vakarja. Hőemelkedése is van, nyűgös is emiatt, most elaludt. Tudom, hogy túl kell esni ezen a betegségen, de most olyan rossz Kép Szeretném, ha nem kéne szenvednie. Holnap reggel beszélek az orvossal, hogy kijön-e, megnézi-e, és megkérem, hogy írjon fel mentholos hintőport, az állítólag segít, hogy ne viszkessen annyira. Egyik-másikat már elég csúnyán kivakarta, pedig úúúúgy levágtam a körmeit Kép Kíváncsi vagyok, hogy Bálintnál mikor jelennek meg az első pöttyök.

Renóca: Köszi a színezőket, minden ilyenre "ugrok" Kép Hát, most lesz időnk barkácsolni, kézműveskedni, hogy nem mehet hetekig oviba...

Rkata: Én is a zsírkrétát akartam javasolni, ahogy Süni_renóca tette Kép Még az jutott eszembe, hogy lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni az ujjfestéket is. Vivien nem szerette, őt zavarta, hogy maszatos lesz a keze, Bálintnál még nem próbáltam.

Rayo: Tündéri ez a lány!!! És milyen ügyes kis forgó-manó! Kép

Kizsó: De jó, hogy van internetetek!!!! Kingus gyógyulgat? Mit mond az orvos? Kell még gyógyszert szednie?

Napsugaracska: De jó nektek, hogy talákozhattok Lilivel Kép Nagyon édesek azon a fotón, ahogy fogják egymás kezét! Na persze a Norisz-Mikulás is nagyon klassz! Kép Sok öröm és vidámság van a puttonyában, igaz? ;)

Bálintot beraktam a kiságyba, hogy szundizzon egy kicsit. Előbb szaglászok a levegőben, hogy mi ez az erős illat?... Hát odanézek, mit látok? Bálint ül a kiságyban, ölében a törlőkendős doboz, körülötte szanaszét RENGETEG törlőkendő, kihúzkodva Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Ma megjelent a Gyermekjóléti Szolgálat, délután fél 5-kor. Csináltak egy 5 perces környezettanulmányt és mindenképpen akartak valamiben segíteni. Ezt elmondták legalább 10-szer.
Mérges voltam, mert a pasi nem vette le a cipőjét és úgy járta körbe a lakástKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Renóca, Ildi_ko!

Tudom én, hogy nem színesceruzával kéne kezdeni (zéró sikerélmény Cseninek), de erről apát nehéz meggyőzni... ő lelki szemeivel már látja az összefirkált, összekent falakat, fugát, és egyelőre hallani sem akar holmi zsírkrétáról, meg mosható filctollról. Kép Hiába mondom, hogy márpedig egy gyerek ezzel jár (hát még kettő! Kép ).
rkata

Sziasztok, a gyerkőcök tündériekKép Jól látom, gyarapodnak rendesen, ugye?
Ildikó! Vivinek jobbulást, azt hiszem nem fogtok unatkozni karácsonyig. Bálinton nem biztos, hogy sok pötty lesz. Antónia annó 6 hós volt, alig jött ki rajta. Állítólag még valamennyire védve vannak anyailagKép Csak 3 évre rá övsömöre lett. Az sem gond, csak nem tudtam mi az, és így maradt egy kis heg. Ha Bálinton nem jön ki, akkor később az övtájéki sok pattanásszerű piros foltosodásnál érdemes rögtön orvoshoz menni.
Kelimoni! KitartásKép Már csak pár nap.
Kérdezni is akartam, a gyerekjóléti miért megy? Nálunk csak a Tegyeszes nőci jött egyszer bejelentve, egyszer bejelentetlenül, a gyámhivatalos a hazahozatal előtt jött, és a 30 nap végén.
A 30 nap lejárta előtt 1-1,5 héttel már kértem a gyámhivatalos nőtől időpontot, amikorra be tudtunk menni nyilatkozni, hogy nehogy időhiány miatt még tolódjon az ügy. így elég gyorsan ment minden. Ja és a végső határozatnál is le lehet mondani a fellebbezési jogról, akkor hamarabb meglesz a születésije is. (Bár asszem neked nem kell mondani, igaz, hátha más azonban raktározgatja az infókatKép
Cipő: Bizony én levetetemKép
ÉS JIPPIÁJÉ NÁLUNK ESIK A HÓ! REMÉLEM HOLNAP TUDUNK SZÁNKÓZNI!Kép
szuperboszi

Sziasztok!
Nekünk is van képünk a hétvégéről, de Napsugi, ez a legjobb!! Azt néztem, hogy a kis Nőm milyen dévajul nézi Noriszt! Jól bepasizott!
A kis csipisz, tegnap nem kitette a rózsaszín kis cipellőit az ablakba?
És reggelre kapott is 2 mikulást! Aztán apuka is befutott 1 édi kis kötényruhával, piros és tündér van rajta, varázspálcával. Teljesen elgyengültem! Nem a reklám helye, tudom, de lányos anyák, az auchan-ban lehet kapni 1190 ft-ért, rózsaszín, piros és mélylila színben, az alján fodorral és patenttal a vállán. Sze'ntem ez kell 1 kis csajszinak!
Megpróbálok képet is feltenni, szerintem Szenteste ebben leszünk, a dobozos Karácsonyunkon. Ti. mi is vettünk - hitelre- vénségünkre 1 saját lakást, és most költözünk a 2 ünnep között.
Kizsó 1ütt érzek Veled, de olyan jó is 1ben!
Csenge 1re szebb és szebb, nem tudok betelni a kis szöszi fürtjeivel.
És Rayo! Regi is már igazi kis Boszorka, gondolom mindenkit levesz a lábáról!
Mindenkinek szép estét!

Kép

KépKép
idusamoja

Ildikó! Vivinek minimális vakaródzást kívánok és mielőbbi pöttymentességet!

Kata! Nálunk Virág is egy darabig bőszen firkált papírra és addig nem is volt gond, amíg egyszer le nem szaladt a szinese a dohányzóasztalra is! Na attól kezdve, "véletlenül" mindíg az asztal is firkás lett, amitől a szülők nem lettek valami boldogok, de ez is csak 1 hétig tartott. Azóta már csak papírra rajzol, már karikákat is, és megmondja a ceruzák színeit, szóval "megérte" a mérgelődés meg a suvickolás! Kép Szerintem ezt egy gyereknél sem lehet megúszni! Kép

Idusa! Tényleg igazi csajszis ruha ez már! Én egy rózsaszínű kord szoknyát, meg egy baby-Dodo Kacsa+baby-Tapsi Hapsis pulcsit turiztam Virinek a múltkor, együtt még nem láttam rajta, de mivel imád öltözködni, meg a szekrényt pakolni, szerintem hamarosan megmutatja nekem! Kép

Szuperboszi! Ti hol laktok, hogy nálatok a hó esik?! Mert én a langyos idő ellenére sem szeretem ezt a "trópusi esőzést" Kép.
A cipő levétellel én is így vagyok itthon, meg vendégségben is! Szerintem ilyen időben a minimum az lett volna, hogy megkérdezi, nem?!

Szép álmokat!
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Mosolygós, Idusa
Köszönjük a képeket!
Minden nap örülnénk egy fotónak, ha lehetKép.

Idusa
Hát ez a ruhácska tényleg varázslatos. Gratula apának a jó ízlésért. Majd a kicsi lányon is szeretnénk látniKép

Szuperboszi
Nálunk csak az eső szakadKép

Rkata
Felügyelettel nyugodtan a kezébe adhatod, szerintem. Bár ezen ne múljon a családi békeKép
Vannak olyan ceruzák, amelyiknek jó vastag a "bele"-bocsi, de szakszóval nem tudom-és puha, tehát az is jól hagy nyomot a papíron. Szintén a LYRA-t ajánlom.

Kelimoni
A cipőben járók engem is kihoznak a sodromból, pláne akkor ha nagytakarítás után esős időben toppannak be.

Ildikó
Sajnálom, hogy pöttyöspanni lett Vivi.
Jobbulást kívánok és jó barkácsolást.
Elképzeltem Bálintot a sok törlőkendővelKép

Amneris
Örülök, hogy jól sikerült a vidéki kiruccanás. A fogyókúrát majd januárban kezdjükKép.

Matiba
Mi el szoktuk tenni a csomagot, biztos ők is elrakják. Csoportpénzből volt?
Mi a beteg gyerekeket is be szoktuk hívni, persze nem a skarlátos, bárányhímlős gyerkőcöket.
Műsor után pedig viszik őket haza.

Kizsó
Örülök, hogy minden rendben ment a költözés körülKép

Jó éjt mindenkinek
Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok!
Győr mellett lakunk, és 5-től 1/2 8-ig esett a hó, 1,5 fok volt. Most már sajna nem esik hó de még eső sem, és 3 fok van.
Na de majd reggelre meglátjukKép
Idusa, lánykaruha gyönyörű. Én is mindig nézegetem őket, de most fiúrucikra gyúrunkKép
Az is van szép, most a pókemberes pizsiben virít az úr. Majd csinálok fényképetKép
És ti már a hajgumikat meg a csatocskákat is nézegethetitek.
Boldinak már copfozható lenne a haja, kipróbáltukKép Ki is tépte rögtön.
Dicsekszem: Ma összeírtam, 28 szót tud mondani, és ez még nem mind, csak most nem jutott eszembe többKép
Na jó, menni viszont nem hajlandóKép Csak székre meg asztalra felmászni.
Jó éjt mindenkinek.
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Mindjárt teszek fel képet a kis báránykámról Kép Köszönöm az együttérzést és a jókívánságokat. Remélem, hogy minimális kellemetlenséggel megússzuk az egészet és hamar túl leszünk rajta.

RKata: Vivien nem rajzolt sosem falra, szekrényre - Bálint tutira fog, belőle kinézem Kép
ildi_ko

Idusa: Tényleg nagyon édes a ruhácska!!!

Boszi: Hű, de jó, hogy már ennyit beszél Boldizsár!!! Bálint még nem mond semmit, csak babanyelven.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ildi_ko

Hát Ildikó, tényleg rendesen bepöttyösödöttKép
A lenti kis gazemberke engem igencsak emlékeztet egy másik csínytevőre, aki ma egész nap a tengerimalachoz dugdosta be a pracliját. (Miközben a babakocsin állt.) Azt hiszem nem unatkozunk a következő hónapokbanKépKépKép
Ja és nem csoda, hogy ennyit dumál, ilyen családi háttérrelKép
szuperboszi

Szuper, hogy ennyi képet küldtök mostanában Nekünk!!
Ugye majd máskor is...? Kép

A kicsi pöttyöskének meg mielőbbi gyógyulást!! (Milyen szép kislány, és milyen fantasztikus alakja van!)
Küldök is Neki képet - CSAK NEKI, hogy múljanak a fránya pöttyök!! Kép

Kép

Jó éjt mindenkinek! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok lányok!

Nem nagyon tudok jönni mostanság, de úgy örültem a Mikulás-lapoknak, köszönöm! Kata is imádja őket, csak élőben fél a Mikulástól, de nagyon Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok

Próbálom felvenni a ritmust veletek, de nem mindig sikerül, ezért elnézést ha valakit időnként kihagyok.Kép
A gyerekek egyszerűen GYÖNYÖRÛEK.KépKépKép

Rkata, ez nagylány egyre szebb. Nagyon tetszik ez a kép.Kép

Rayo, édes ez a csöppség, és mindig olyan vidám, öröm nézni.Kép

Napsugaracska, Idusa nagyon szépek a bébik.Kép
Nálunk a bölcsiben van két kislány akiknek az anyukája már most azt kéri tőlünk, hogy oda vigyük a Petit oviba ahova a lányok fognak járni, mert nagyon ragaszkodnak a kis "csibészhez". A minap is kézen fogva sétáltak hazafelé.

Matiba, jobbulást a fiúknak és anyukádnak is.

Ildi, Viviennek is mielőbbi gyógyulást. Peti akkor volt bárányhimlős amikor az ismerkedés volt, és viszonylag kevés pöttyel átvészelte, és nem vakarta el.

Amneris, egy kicsit irigyeltelek amikor írtad, hogy mit csináltatok hétvégén. Én is emlékszem még gyerekkoromból a disznótorokra. Akkoriban nem nagyon szerettem, mert hideg volt, és korán kellett kelni, de összeségében nagyon kellemes emlékeim vannak róla.Kép

Köszönöm mindenkinek a Mikulás napi üdvözleteket.
Próbálok majd feltenni képet a céges ünnepségről. Az egyik kollégám fényképezett, csak ki kell választanom, hogy melyiket tehetem fel ide, mert valószínű, hogy a képen nem egyedül Peti van rajta, de sebaj majd átszerkesztem.

Mindenkinek jó éjszakát

Kép
Kép
atan

Szép jó reggelt!

Elég kellemesen telt az éjszakánk, Bálint végigaludta, Vivien egyszer kelt fel, de könnyen visszaaludt. Az esti szódabikarbónás lemosdatás azt hiszem, jót tett neki, utána egész sokáig nem viszkettek neki a pöttyök. Ma reggelre nem lettek újabb kiütések (legalábbis én nem fedeztem fel újabbat), de a régiek erőteljesebbek lettek. Képzeljétek, a háziorvos asszisztense azt mondta, hogy nem is kell, hogy lássa őt az orvos, csak ha baj van (begyulladnak a kiütések, tartósan lázas, vagy ha a szájában jönnek ki pöttyök). Én meg tiszta beparáztam, hogy azért csak igenis jöjjön ki a doki, mert mi van, ha mégsem bárányhimlő? Én nem vagyok orvos, persze valószínű, hogy bárányhimlő, de ha mégsem, ha rosszul ítélem meg? Végülis megkaptam a doki mobilszámát, de nem elérhető, már egy órája próbálom Kép

Boszi: Jó kis gazfickóink vannak nekünk Kép Van tengerimalacotok? De jó!! Nekem gyerekkoromban volt kétszer is, annyira szerettem őket! Kép Küldj egy fotót róla, légyszi....

Amneris: Köszi a cicát, örült neki a csajszim! Kép

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat, amiket Viviennek írtok!! Ha egy embert ilyen nagy szeretet vesz körül mindenhonnan, akkor tuti, hogy hamar meggyógyul...
ildi_ko

Sziasztok

Ígértem képet, remélem sikerül.
Kép

Nagyon komoly volt, előtte napokig énekelt, hogy majd a mikulásnak is elénekli, aztán amikor ott állt a mikulás előtt, nem volt hajlandó semmit mondani.

Kép
Kép
atan

Egyem a kis szívét, hogy izgulhatott. Kép
rkata

Jaaj, Ildi_kó, köszönöm a képeket a bárányhimlőről. Tudom, ez most kicsit furán hangzik, de nálunk az oviban járvány van, és Balázs tavaly nem kapta el. Most mi sem ússzuk meg szerintem, de nem tudtam milyen kiütéseket figyeljek! Így aztán biztosan diagnisztizálok Kép majd!! Vivien gyönyörű kislány, már régen is mindig gyönyörködtem benne, nagyon örülök, hogy láthatok róla képeket!

Atan, a megilletődött kisfiú nagyon egyformán viselkedik a tavalyi Balázzsal... Nagyon helyes!

A bárányhimlő most nagyon rosszul jönne.( Bár, mikor jön jól?? ) Pénteken és szombaton kell mennünk a tanfolyam 2. részére.

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Ma volt nálunk a Maxima magazin egyik riportere és fotósa. A december 20-i számban pózolunk Gergővel.
Csak egy kis reklámot csinálok magunknakKép

Arról lesz szó, hogyan lehet készülni pocak nélkül a gyermekre.
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Remélem a Mikulás mindenkit meglátogatott!!!!!

Köszönet az édes képekért és a mozgó figurákért!!!!
Annyira helyesek ezek az állatos képek, nem tudom hol lehet letölteni ilyeneket, írjátok meg légyszíves.

Ildikó akkor a kazit majd Matibától elkérem, ha hozzá is elérkezik Napsugaracskától. Szegény kis Vivike jó nagy pöttyei lettek, viszket is neki?

Kelimoni nem szoktam megvenni ezt az újságot de most megveszem mert kíváncsi vagyok rátok!!!!!

Mindenkinek szép estét kívánok!!!!
vicki

Atan: Nagyon látszik a képen, hogy meg volt illetődve! Kép És látom, jó gyerek, hiszen kapott ajándékot ;)

Ggabszi: Köszönöm a dicsérő szavakat Kép Én is úgy gondolom, hogy jobb túlesni a bárányhimlőn, reméljük, hogy Balázs (ha elkapja) is viszonylag könnyen viseli majd!

Kelimoni: De jó!!! Én is megveszem majd! Arra kérnélek, hogy majd 20-a körül szólj légyszi, hogy ne felejtsem el! Kép Köszi! (Mert amúgy tuti elfelejtem, soha nem szoktam megvenni ezt az újságot.) Hogy kerültetek egyébként kapcsolatba az újságíróval?

Vicki: Viszket Kép De a legrosszabb jelen pillanatban az az, hogy a szájában is vannak kiütések, azok eléggé fájnak neki és enni sem nagyon tud tőlük Kép Ráadásul ott még ecsetelni sem tudom...
ildi_ko

Jujjj, milyen kis "gazfickók"!
Nagyon helyesek ezek az őszinte, gyermeki pillanatok a kis lurkókról! Én titkon várom már, hogy ilyen "gondjaink" legyenek, de most éppen azon sopánkodom, hogy hová lett az én kis madaram, akit hazahoztunk a kórházból, és már soha nem lesz olyan kis-testű :-), mint akkor volt! Persze, szerencse, de azért mégis! Most már itt dumcsizik a "munkahelyén", a járókában és csörgeti a csörgőket, amit meglepetés tojás-ból csináltam neki. Ma kapott oltást, de szerencsére még idáig nem lázasodott be! Borogatom-babusgatom! Most megyek, mert elfogyott a türelme.... :-)
Szép estét nektek!!!!

KépKép
idusamoja

Sziasztok! A gyerekek csodálatosak! Mindegyik nagyon bájos, okos szemekkel!

A betegeknek mielőbbi gyógyulást!

Szuperboszi olyan helyen lakik, ahol sípálya is van...Kép Igaz, tőlünk cca 10 km, de nálunk egy pihe hó sem esett... A szövegeléshez meg gratula!

A Mikulásnak az én lánykám se köszönte meg az ajándékot, hiába kértem szépen, közölte, hogy "nem". És köszönni is csak akkor köszön, ha kedve tartja, sajnos. Van erre vonatkozó jó tanácsotok?
A házimikulás egy hatalmas (szövet)babát hozott neki, nagyon örült. Van egy hasonló kicsi, még az otthonból hozta magával. Mondtuk, hogy ez a baba a nagy testvére a régi babának. Õ azonban rögtön döntött: az anyukája lesz a kicsinek az új baba...Kép
mera

Sziasztok!
Mera, biztos voltam benne, hogy erre reagálni fogszKépGyőrben még 3 fok volt, de nálunk csak 1,5KépKépKép És az a 10 km..., még a hegy is köztünk vanKépKép Na jó, elkiabáltam, de esettKép
Kelimoni, mi is veszünk Maximát.
Atan, milyen komoly nagyfiú. Hogy meg van illetődve.
Ildikó, csatolom a malac képét, meg mindjárt egy kutyát is. Õ a mi öreg kutyánk, 13 éves, most neveli a harmadik gyerekünketKépKépKép
Ma voltunk céges mikulás ünnepségen. Kis hapsink teljesen kifáradt, de nem féltKép Igaz még nem igazán tudja, miről is van szó. De a csokit már ismeri. A nagyok csináltak almából télapót, azt is meg akarta enniKép
Mera, köszönésre nincs jó tanács, mire megtanítod nekik, addigra újra elfelejtikKép Enyémek most igen halkak, nem tudják, kinek mit köszönjenek, így aztán bőszen hallgatnak. Vagy úgy tesznek, mintha köszöntek volna. (Sose tudják, ki mondta a tegezést, kit kell nénizni.) Na jó a pici most köszön, de csak azért, mert a legújabb szava a szia, és ez megy reggeltől estigKép
És a képek:
Kép
Kép
szuperboszi

Szisztok!

Köszönjük a dicséretetKép))
Minden gyermek gyönyörű, és olyan jó őket meglesniKép
Most cska gyorsan annyit:
Matiba!
http://www.akciohaz.hu/productslist.aspx?CategoryID=100117&Page_=11,16,
Nme tudom, hogy sikerült-e már, azért küldöm...

Pusszancs mindenkinek, holnap vizsgázomKép

KépKép
napsugaracska

Jó reggelt mindenkinek!

A kisfiam kivert minket az ágyból. Kép
Õ alszik ismét, én viszont nem tudok.Kép

Ildikó: Szóval úgy kerültünk kapcsolatba a maximával, hogy időnként szoktam írni internetes oldalakra. Volt egy időszakom szeptember táján, amikor elegem lett abból, hogy mindenhol csak a "nő a pocak" téma ment. Minden újságban pocakos mamák voltak és úgy éreztem, hogy a sokkal nehezebb helyzetben lévő örörkbefogadó mamák készülődése ezébe sem jut senkinek.

Aztán összekeveredtem mélben a maxima főszerkesztőjével és most megkerestek. Nagyon érdekes volt az egész, abszolut felkészültek voltak és emberközeli dolgokat kérdeztek. nem tudom, a fotón milyenek leszünk majd, én ugyanis arra készültem, hogy Gergő lesz a sztár.Kép Lehet, hogy előtte fodrászhoz kellett volna menem? Kép

Hát ennyi a történet.

KépKép
KépKép
kelimoni

Napsugaracska: szorítunk a vizsgán, mindent bele! Mennyi van még hátra?

Nászasszony: köszönöm a meglepit, igazán figyelmes vagy. Puszi érte Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Már percek óta azokon a Mikulásos lapokon vigyorgok, amiket küldtél, Drága Kelimoni!! Kép Kép
Fantasztikusak! Nagyon köszönöm!

Asszem eljátszogatok még velük egy darabig...

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok

Mera, a köszönést nem igazán tudod erőltetni. Nálunk is előfordul, hogy azt mondja "nem akarom", ilyenkor még egyszer megkérem, hogy köszönjön, de ha nem akkor nem igazán tudok mit tenni. Bezzeg amikor tegnapelőtt egy áruházban meglátta a mikulást, síkítva elkezdett ugrálni, és nagy integetések közepette kiabált, hogy szia, szia.Kép
A legújabb szokása, hogy aki szimpatikus neki arra rámutat, és megkérdezi "te ki vagy", legyen az utcán, bölcsiben, boltban. A doktor bácsinál is feltette a kérdést és a válasz után közölte vele "én nem félek tőled" A köszönöm szépen az nálunk jól működik, sokszor rá sem kell szólni mondja magától, igaz hogy állandóan mint a papagáj mondogattam neki, hogy mindent meg kell köszönni.
Ez a babás történet, nagyon tetszik. Milyen kicsik, de már olyan okosak, értelmesek.Kép

Idusa, ugye milyen gyorsan nőnek ezek a babók.Kép
Szerintem, főleg 1 éves korig nagyon látványos a fejlődés.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Felhívtam a barátnőmet, aki egy Családsegítő Gyermekjóléti Szolgálat vezetője. Megkérdeztem tőle, örökbefogadásnál hány alkalommal jöhetnek hozzánk környezettanulmányra.

Tehát: a kötelező gondozási idő alatt akár minden nap is, ha van rá kapacitásuk. Véleményezési joguk van és az örökbefogadási határozat megszületése után már nem vagyunk kötelesek beengedni őket a lakásba és egyáltalán szóba állni velük. Alapellátás keretében gondozhatnak minket, ami azt jelenti, ha bajom van és tőlük akarok segítséget, kérhetek. De ez nem kötelez semmire, leginkább kapcsolattartásra nem.

Nem tudom, igaz e a dolog, de a védőnők az örökbefogadott gyermekeket fokozottabban figyelik, mivel egy éves koráig veszélyeztetettként tartják nyilván. Tud erről valaki valamit?

Korábban is úgy tudtam, hogy a Gyermekjólétnek nincs joga a határozat után semmihez.
Ja! Az egésznek az apropója. Ma megint meglátogattak minket. Második alkalommal jöttek és úgy tudták, Gergő életet adója kiskorú. talán el kellett volna olvasni a határozatot, míg ideérnek.Kép

Leginkább arra voltak kíváncsiak, milyen a kapcsolatom a férjemmel. Nem röhej? Mondtam, hogy nagyon rossz, ezért örökbefogadtunk egy babát.

Wc-n még egyszer sem voltak. Hát ezért vettem azt az őrült drága illatosítót? Kép

Na, pusza

KépKép
KépKép
kelimoni

Boszi:
"Mera, biztos voltam benne, hogy erre reagálni fogsz"
Naná, azért vagy (szuper)boszi!

Atan: az az érdekes, hogy egész nap szövegel, csak az idegenekkel ilyen tartózkodó. Bízom benne, ha ovis lesz (januártól átviszem), akkor jobban kinyílik társaságban is. Azt szoktam mondani ismerősöknek, hogy hívják fel telefonon, mert akkor gátlások nélkül társalogKép
mera

Sziasztok!
Kelimoni: Úgy felidegesítettem magam, attól, amit írtál. Próbáltam utánajárni, de nem találtam semmit. A 49/2004 EszCsM rendelet szól a területi védőnői ellátásról, de abban egy árva szó sincs erről a kérdésről. Itt tudod megnézni:
http://www.complex.hu/fontos.php?aev=2004&ane=2
Azért lettem dühös (és persze nem Rád), mert így is annyi helyen megbélyegzik a gyerekeinket és akkor még a kartonján is a neve mellett ott szerepel a "V" betű. Amikor tanítottam, akkor azok a gyerekek voltak "V" betűsek, akik úgy jártak iskolába, hogy nem volt a cipőjüknek talpa, szaloncukrosdoboz volt az iskolatásákájuk és nem volt otthon ágyuk, meg ennivalójuk. A mi gyerekeink a lehető legjobb helyen vannak! Kikérem magamnak a "V" betűt. Sajnos csak 2 hét múlva megyünk tanácsadásra, de rá fogok kérdezni. (Bár úgysem tehetünk semmit)
Jaaaj, már nem írok a héten többször, lécci-lécci szorítsatok hétfőn (zh)!!!!
Napsugaracska: Hogy sikerült?
Hildus
Vendég

http://www.icq.com/friendship/pages/browse_page_12957.php

Hildus: ne izgasd magad, küldöm ezt neked nyugtatókéntKép Úgysem tehetünk semmit.

De utána fogok nézni és kérdezni.

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Sajna kórházban voltunk Regivel, ezért nem tudtam írni! Hányt két nap egymás után, teljesen legyengült, alig evett már napok óta, így bevittem. Kapott infúziót és vizsgálatokon voltunk, vért vettek tőle, a fehérvérsejtje magas volt, de már rendeződött. Vírusfertőzést kapott! majd még jeletkezem! Vigyázzatok a babókra!!!!

Kép
rayo

Sziasztok!

Rayo: mielőbbi gyógyulást és erőt Reginek. Reméljük, hamarosan elfelejthetitek az utóbbi napokat.

Puszi

KépKép
KépKép
kelimoni

Rayo mi is sok puszit küldünk és jobbulást kívánunk.
Boszi & Co
szuperboszi

Regi babának és minden betegeskedőnek mielőbbi gyógulást:
Idusa és Lili
Vizsgázók, hogy vagytok? szorok-szurok!!!!
:-)
Juhhhéééé! tegnap jogerőre emlkedett a határozatunk! Nem a legsimább volt a procedúra, de már nyugodtan alhatunk:
Kép

KépKép
idusamoja

Sziasztok!

Idusamoja: Gratulálok és gyönyörű a picurkádKép

Gergő egész nap sírt, mert fájt a hasa. Ma napközben nőitejet kapott, amit az elosztóból kapunk. Én nem ragaszkodom hozzá, de a védőnő nagyon.
A tápszertől nincs semmi baja, most viszont a keserves sírása fájdalmat takar. Olyan kis fáradt az arca, hisz pihenni sem tud így.

Azt hiszem, befejeztük a női tejet.Nem gyötröm a fiacskám, a tápszerrel is szépen nő és hízik.

Írjátok már meg a véleményeteket!

Köszi

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Idusamoja: Szívből gratulálok! Szép álmokat! Kép

Rayo: Jobbulást Reginek! Mi is elkaptuk ezt a hányásos-hasmenéses vírust, de nem ilyen durva formában. Az egész családon átvonult.

Amneris: Ígértél egy emilt. Mikor jön? Ha Kingus hangját szeretnéd hallani hívjál nyugodtan! Kép

Süni Renoca: Megy a nagy hajtás az oviban? Ti csak készültök az oviban a karácsonyra, vagy ünneplitek is? Kinguséknál csak készülődés lesz! Kép

Ildi ko: Jobbulást a Pöttyös Pannádnak! Bálint még nem irigyelte meg a tesótol a pöttyöket? Kép

Napsugi: Vizsga? Eredmény? Remélem minden rendben. Lesz még vizsgád? Kép

A lakásunk alakul, már csak egy-két apróságnak nincs helye. Ha minden megvan készítek képeket és majd rakok fel. Oké? Kép

Mindenkinek szép álmokat!
Kép

kizsó

Rayo!

Sok gyógypuszi Reginek! Én is éppen a napokban "dicsekedtem" Renócának, hogy milyen jól vagyunk, hát ledöntött mindkettőnket egy kiadós nátha, 3 napja alig alszunk. Kép

Kelimoni!

Köszi, amit a látogatásokról leírtál! Nálunk védőnő összvissz kétszer járt, egyszer még Cseni hazaérkezése előtt (kellett tőle az igazolás), egyszer meg, amikor hazahoztuk. Amúgy mi havonta-kéthavonta bejártunk méredzkedni, oltásra, láthatták, hogy nem dugdossuk a gyereket. Kép
Nőitejjel mi ugyanígy jártunk, kétszer kapott Csenge, aztán - szintén pocifájásból kifolyólag - be is fejeztük. Bár nálunk senki nem ragaszkodott hozzá, sőt több helyen is azt mondták, hogy semmi hátránya nem származik abból, ha csak tápszert kap (mellesleg én is azon nőttem fel Kép ).

Jó éjt!
Kata
rkata

Reginek mielőbbi teljes gyógyulást!

Idusamoja, gratulálunk az örök "örök"hözKép

Kellimoni: Az anyatejes kérdéshez nem tudok hozzászólni, hiszen mi nagy "babát" kaptunk, kevés a tapasztalatom, csak annyit, hogy Kiscsikó laktózérzékeny lévén csak egyszer-kétszer kapott anyatejet, de a tápszereken is szépen megnőtt. Egy hallójárat-gyuszit és a náthát leszámítva lassan két év alatt beteg sem volt, hál Istennek. Azért meg kéne bizonyosodni róla, tényleg a tej okozza-e a bajt.
mera

Sziasztok!
Köszi minden hozzászólást, teszek fel egy képet, ami a kórházban készült! Jól viseli egyébként, persze az összes nővér szereti! PusziKép

Kép
rayo

Rayo! Én is mielőbbi gyógyulást kívánok a kis hős csemetének!

Kizsó! Tök jó hogy már így belaktátok az új lakást!

Anyatej téma: Én eddig ,még nem hoztam szóba de a múltkor a sógornőm magától ajánlotta fel, hogy ha neki lesz annyi teje, mint Virággal, akkor kapunk majd tőle! Persze ha nekünk úgy hozza a sors, hogy hamarabb lesz babánk, mint hogy ő szülne, akkor az megint egy másik történet, de asszem mi sem fogunk kétségbe esni, ha nem lesz anyatejes a babócánk!

Kata! Hiányoltunk tegnap a vacsin! Remélem jobban vagy már!

Idusamoja! Gratula jogerős határozathoz!

Mi még mindíg a lakáson dolgozunk, de most már tényleg közeleg a munkák vége....Pénteken voltam a körzetinél is alkalmassági igazolásért is, a párom a jövő héten intézi az övét, szóval nem sokára 100%-osan is startra készen állunk!

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Ildikó a kis Pöttyös Panna hogy van? Szegénykém, szörnyű lehet hogy viszket és még a szájában is van?!? Remélem gyógyul már és tud enni. A tesó még nem kapta el?

Szuperboszi édesek a képek, a tengeri malackátokat hogy hívják?

Idusamoja gratulálok a határozathoz és a gyönyörű babátokhoz!!!!!!!!

Rayo mielőbbi gyógyulást kívánok Regikének!!!!

Kelimoni az anyatejhez csak annyit tudok hozzászólni(egyenlőre), hogy én is csak 3 hónapos koromig kaptam anyatejet mert nem volt tovább Anyukámnak mégis felnőttem pedig az akkori tápszerek szerintem nem voltak ilyen jó minőségűek mint manapság. Remélem a Gergőnek már nem fáj a pocikája!!!!

Diti pontosan mit csináltok a lakáson? Írj róla, hogy hol tartotok és milyen lesz a babaszoba.

Amneris megkaptad a mailt? Várom nagyon a válaszod!!!!

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!!!!
vicki

Kelimoni!
Mi még mindig eszünk tejet, de a babák között 1hét van! Mert az fontos, hogy ne legyen sok idő közöttük, de ezt a védőnőknek figyelni kellene. Mi háztól hordjuk, nincs elosztó nálunk! Közvetlenebb, meg tudjuk beszélni, ha bármi van ( hasmenés, sírás...)! Már én is abba akartam hagyni egyszer, de rábeszéltek, hogy folytassuk, mert fontos "anyagok" vannak benne. Én mindig csak 1 etetésre adok neki női tejet, a többi tápszer, és azt is reggel vagy délelőtt, hogy ha fájna a pocija, könnyebb nappal simogatni. Regi is hasfájós volt 3 hónapig, aztán abbamaradt! Angol vizet adtam neki ( kapormagolaj ), Gripp Water, ha jól írom, olyan 1000Ft körül van,de sokáig elég. Szóval, szerintem várj még az abbahagyással! De te tudod!!!!!!!!!!!

Idusa! Gratulálok! Tudom, milyen jó érzés a jogerős határozat!

Napsugi! Vizsga??? Hajrá!!!!!!!
Kép

Kép
rayo

Cicarajongók! Tessék csemegézni!!!!!!!
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
rayo

Vissza: Gyermeknevelés