Új privát üzeneted érkezett!

Hatos!

Csatlakozom Mártihoz! Ügyesek legyetek és várjuk a fotókat!

Kinga
kgk
 
 


Szia Rita!
Légzéstechnika? -jól hangzik, de nekem is csak az eljén müködott. Aztán örültem hogy kapok levegőt, nemhogy arra figyeljek hogyan szívom, meg hol, és meddig...stb. Azt se bántam volna ha a fülemen jön, csak jöjjön. Kép. Azért ki lehet bírni, és az élmény sokkal nagyobb mint a kín.
EDA-t én sem kaptam, mert amikor azt mondtam, hogy elég volt, segítsenek, akkor már késő volt, hamarabb kint volt a baba, mint ahogy hatott volna. De szerintem sem reklámozzák. He eszedbe jut inkább kérjed, mert nem biztos, hogy fölajánlják. Én sem bántam meg, hogy natúr szülés volt. Legalább most már tudom, hogy stramm kiscsaj vagyok, és ezt is megcsináltam!!!Kép
Zsu
zsuzs74
 
 


Üdvözlet minden fórum látogatónak!

Gyors helyzetjelentés. Ádámnak kiírt időpont szerint holap kellene világra jönnie. Eddig sok hajlandóságot nem mutat rá. Így szerda reggel jelenésem van a beteg felvételen.
Nagyon megnyugtató volt olvasni, hogy fájdalom csillapítás nélkül is túl lehet lenni rajta. Sőt még jobb is. Lélegezni meg majd fogok valahogy.

Kitartás minden kismamának!

Vanília

Kép
vanília
 
 

 
 

Hatos, Vanília! Sok sikert! Szorítok értetek!

Rita: Egy ellenpélda a légzéstechnikára. Megkérdeztem a barátnőmet, aki jógázott szintén a terhessége alatt, mint én, hogy mennyire tudta használni, és mennyire volt hatásos (ott is tanulunk légzést). Azt mondta, h neki sokat segített, és volt olyan, amikor már elkezdett össze-vissza lélegezni, utána sokkal rosszabb lett neki, ezért visszatért a légzéstechnikához, és sokkal jobb lett neki megint. Szóval ő nagyon ajánlotta, h már most csináljam, gyakoroljam, és váljon tudatossá, akkor sokkal könnyebb lesz majd tartani. De egyébként jógán is ezt mondják mindig az oktatók, h minél többet gyakoroljuk, annál természetesebb lesz, és jobban tudjuk majd tartani.

Magunkról annyit, hogy a kisfiam hétvégén megmozdult. Kép Ez volt az első, h nem a kis buborékokat éreztem a pocimban, hanem igazi mozgolódást. Nagyon jó volt!

Legyen szép estétek!
Lilló (19+3)

lilló
 
 


Sziasztok!

Kicsit rég jártam erre, pedig jól vagyunk és minden OK, csak elutaztunk nagyizni, meg hát telnek a dolgos hétköznapok... Kép
Hatos és Vanília! Nagyon szuper, hogy már itt jártok, szorítunk!!
Rita, én is fájdalomcsillapítás nélkül szültem mindkétszer, és örülök neki, ki lehet bírni! Szülés után megugrik az önértékelésed 1-2 ponttal Kép Kép
Csajok, nem tudom, kinek milyen módszere volt a fájások túlélésére, de én az elsőnél sokat dolgoztam a fájások ellen, próbáltam "ellentartani" nekik, megfeszíteni magam és csak arra koncentráltam, hogy vége legyen. Aztán olvastam, hogy sokkal jobb átadni magad a fájdalomnak, és részt venni a folyamatban, elfogadni, hogy ez normális dolog, és ezt csináltam másodszorra. Hát, sokkal könnyebb volt az egész, jobban túljutottak rajtam a fájások, ezt mindenkinek tudom ajánlani!!!
Kgiulia, Mesa! Én is Ács dokinál szültem, már kétszer. Csak megerősíteni tudom az előttem szólókat, nagyon jó kezekben vagytok! Az éjszakai riasztásról csak annyit, hogy az első babámat a kiírt időpont előtt 2 héttel, vasárnap hajnalban 3-kor szültem, egy szó nélkül jött be hozzám, pedig pont előző éjjel sokáig kellett dolgoznia... Tényleg nagyon rendes. Most nyáron, a másodiknál pedig az ő legkisebb gyereke még csak 1 hónapos volt, és akkor is azt mondta, hogy jön bármikor. Szerencsére pont ő volt az ügyeletes a "nagy napon". Szóval számíthattok rá!
Lilló, gratula a ficánkolóhoz!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok véleményt a légzéshez. Eddig annyit szűrtem le, hogy a légzés csak akkor ér valamit, ha annyira begyakorolja az ember, hogy természetessé válik. Szerintetek most még nem késő elkezdenem a kismama jógát (16-17 hetes vagyok).

Lilló! Te honnan tudod, hogy kisfiad lesz? Már most meg tudták mondani az ultrahangon? Jövő héten megyek 18. heti UH-ra, lehet, hogy akkor már megmondják?

Örülök, hogy ezek szerint a klinkán nem erőltetik a fájdalomcsillapítást. A felkészítőn, ahol Gabival voltunk bent, ott is azt magyarázták, hogy az a jó, ha minál jobban át tudod adni magad a szülésnek, és nem tartasz ellent a fájdalomnak. Ellenkező esetben könnyebben ki is fáradsz, és a méhednek kisebb helye van dolgozni.

Más kérdés: nem tudjátok, hogy a klinikán a szülésznők körében mennyire divat a gátvédelem? Járok intimtornára, és egyre inkább úgy érzem, hogy gátvédelemmel szeretnék szülni, bár első baba lesz. Milyen tapasztalatotok van a szülésznőkkel ilyen téren? Meg lehet velük ezt beszélni?

Ami a dokik "riasztását" illeti: sógornőm Gimes doktornál szült a klinikán, éjjel mentek be valamikor, de a nővérek nem voltak hajlandók kihvni a dokit, mondván, hogy vajúdjon csak, majd ráérnek reggel szólni neki. Hát igen, végülis nem kell orvos a vajúdáshoz, de azért biztos, ami biztos, nem is árt. Na, mindegy, csak gondoltam elmesélem.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!
25 éves vagyok,szülésznő+babysitter végzettségem és több éves gyakorlatom van.Januártól főállású babysitterkedést vállalnék Budapesten.Ikrekkel is van tapasztalatom.

Eszter
06-70-504-74-84
esztermadam
 
 


Sziasztok!

Még egy kérdésem van, mit elfelejtettem: Vanília írja, hogy szerdán jelenése van betegfelvételen, mert hogy eljött a kiírt időpont, és még nem indult meg a szülés. Ez azt jelenti, hogy az időpontod eljöttével automatikusan befektetnek??? Nekem az időpontom az ultrahang alapján más, mint amit az orvos a bűvös tárcsájával kitekert, és nem szeretnék ott időzni csak azért, mert nem félidőben fogant a baba. Azt meg még kevésbé szeretném, hogy megindítsák, mert ők már azt hiszik, hogy 40 hetes vagyok. Van erről tapasztalatotok?

Köszi,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Rita, szerintem ez doki függő. Amikor a szülés előtt pár nappal bent voltam egy éjszakát, mert azt hittük, hogy szivárog a magzatvíz, az én orvosom mondta, hogy akár be is feküdhetnék, mert már csak pár nap van hátra, mondtam, hogy na azt nem, és nem is erőltette a dolgot, csak annyiban maradtunk, ha bármi van, azonnal indulunk.

Riasztással kapcsolatban. Nekem volt választott szülésznőm és abban maradtunk, hogy én őt riasztom, ha indulunk a kórházba, ő bejön, megnéz, hogy állunk és ha úgy látja eljött az ideje, ő hívja az orvost. Így is lett. Felesleges lenne az orvosnak az elejétől ott dekkolnia, az én eseteben kb. 3-4 ujjnyi tágulásnál érkezett meg a doki. Így is még eltartott 2 órát, mire meglett Balázs.

Gátvédelem. Eta abszolút gátvédelem párti, meg is próbálta, de egy kicsit vágni kellett. Én nem bántam, mert Ács dokinak teljesen igaza van abban, hogy jobb egy pici vágás, mint egy nagy szakadás...Nekem kb. 1.5-2 cm-t kellett nyisszantani, ezt felszívódó varrattal ölötték össze, így varratszedés se volt.
Aki érzéstelenítés nélkül akar szülni, annak nagyon ajánlom Etát, mert ő abszolút természetes szülés párti. Én akartam volna EDÁt, de teljesen lebeszélt róla. Mondjuk legközelebb nem vállalnám a nélkül, mert én teljesen kifeküdtem az a la nature szüléstől.

Kép
emma8
 
 


Szia Rita! Nekem az orvosom azt mondta a szülés előtt, hogy a gátvédelem nem divat kérdése, hanem alapból azzal indítanak. Elvileg. Persze első babánál nem sok esély van vágás nélkül megúszni a gyakorlat szerint. Én is csináltam az intimtornát, de lett egy kicsi vágás.nem tudom mekkora, nem néztem meg. Nagyon nem akartam én sem vágást, de most már tudom, hogy teljesen fölösleges tartani tőle. Már másnap simán ültem vele. Persze ez is valszeg beteg meg orvos kérdése.

Túlhordásról- én 2 nappal késúbb szültem mint a kiírt időpont, de szó sem volt befekvésről, csak ctgre kellett minden nap menni.
zsuzs74
 
 


Hatos+ Vaníilia

Nagyon szívhez szóló, amit itt leírtatok :-)

Hiszen mindenki ezeket az utolsó napokat várja, és senki sem tud erreől semmi biztosat :-(

Nagyon szurkolok én is nektek, bár lehet hogy már hiába, hiszen túl vagytok mindenen, és ott fekszik mellettetek egy-egy édes baba.

szeretnék a helyetekben lenni, bár az még nekem messze van,

üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!
Rita: Én voltam 4D-s ultrahangon még a 16. héten, ott tudtam meg, hogy kisfiú, mert az legalább félóráig tart, és a félóra alatt egy párszor úgy fordult, h megmutatta mi van neki a lábija között. De tegnap voltam UH-n (tegnap voltam 19+3) és ott még nem tudta megmondani az orvos, mert eltakarta a Baba. Szóval valószínűleg még én sem tudnám, ha nem lettem volna 4D-n. Sok kismama ismerősömnek nem derült ki a 18-19 hetes UH-n, mert ha éppen úgy fekszik a Kicsi, mondjuk összefonja a kis lábiját, nem derül ki.De az is lehet, h mindent látni fogtok Kép
A jógát meg egyáltalán nem késő elkezdened, sokan vannak nálunk is, akik még most kezdenek, és sokkal előrébb járnak, mint én. Nemcsak a légzés miatt éri meg, de nagyon jó vajúdó pozíciókat is tanulunk. Nah, már teljesen olyan vagyok, mintha a jóga reklámembere lennék Kép de nem vagyok az, csak nagyon megszerettem Kép Remélem tényleg segít majd szülésnél.

lilló
 
 


Lillo, kicsit irigy vagyok a babamozgás érzéséért, ez semmihez sem fogható!KépKépKép

Vanília, Neked is sok sikert, szép élményt, szép babát kívánok.Kép

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Rita, ami a befektetést illeti, szerintem orvostól függ. Én 20-ra voltam kiírva. Az orvosom azt mondta, ha nem történik semmi, akkor szeretné, ha befeküdnék. Ehhez hozzá kell tennem, hogy az utolsó 1-2 hétben a ctg-k nem voltak mindig "jók". Sikerült még 2 napot kikönyörögni és valszinű 23-án sem kellett volna befeküdni, ha Manó a ctg-n nem felejt el ficánkolni. Mivel nem nagyon ugrándozott a pociban, így már haza sem engedett. Egyébként így könnyebb volt a napi 2-3 ctg. Õ azt mondta, hogy a kiírt időponthoz képest 1 hetet szoktak várni és utána megindítják a szülést, de gondolom ez sem mindenkinél egyformán megy. Pénteken befeküdtem és hétfőn megszületett a kislányunk. Rossz volt pont a hétvégét a kórházban tölteni, de mivel egyedül voltam a szobában, a párom szombaton és vasárnap egész nap velem tudott lenni...így nem volt annyira gáz.

A riasztással kapcsolatban nekem is az a véleményem, hogy nem kell feltétlenül behívni az orvost, hiszen van ügyeletes is, aki meg tud vizsgálni és ha úgy gondolja, hogy itt az idő, akkor biztosan időben értesítik az orvosodat. Én hajnali 1.30-kor elkezdtem vérezni és enyhe fájások jöttek, de azok 5percenként. A nővérke azt mondta a patológián, hogy várjunk még. Reggel nyolcig semmit nem tudtam már aludni, mert erősödtek a továbbra is 5percenként ismétlődő fájások. Mivel első szülés volt, egy kicsit tanácstalan voltam és nem tudtam, hogy mikor és mi fog történni. A szobában is egyedül voltam, így kérdezni sem tudtam. Nyugodtabb lettem volna, ha legalább az ügyeletes doki megvizsgál és megnyugtat. 8-kor az orvosom azt mondta, hogy akkor most szülünk. Ez a nagyon várt pillanat akkor olyan félelmetes volt.

Állítólag a 20. héten lehet megállapítani a babó nemét, de nekünk már a 17 v. 18. héten meg tudta mondani a doki az uh-n, hogy kiscsaj.

Gátvédelem...nekem az utolsó pillben vágtak (kb. 1-1,5 cm-t), mert kellett, és félt a doki, hogy reped és nagyobbat. Akkor nem is fájt semmi 4-5 napig, viszont eléggé megszenvedtem a következő 3-4 hetet a tisztálkodás miatt. Szappant nem lehetett használni, ezért óránként mentem tusolni. Ez sem mindenkinél ilyen...van olyan, aki már másnap klasszul tud ülni. :o)

Vanília, Hatos gyors és fájdalommentes szülést kívánok nektek!!! :o) Bár lehet, hogy egy kicsit elkéstem.

Hűűűű de sokat írtam. Persze...manó szunyókál. :o))

Hédi
gyurmanó
 
 


Nekem még nem késtél el...holnap reggel megyek ctg-re és nagyon remélem, h nem fognak benntartani, mert csütörtökre avgyok igazából kiírva...
Szurkoljatok!
Pusz
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!

Hatos, Vanilia, remélem jol vagytok, és kivanok én is fajdalommentes szülést! Irigylek is kicsit benneteket, mert ez tényleg olyan izgalmas korszak Kép! Na meg az összes pocakost is irigylem, nem hiaba hivjak aldott alapotnak a terhességet! Nekem kevés ilyen jo, békés, nyugodt korszakom volt, mint akkor Kép (a kezdeti hanyinger stb. mondjuk nem hianyzik...)

Rita, a fajdalommal kapcsolatban én ugy tapasztaltam, hogy tényleg nagyon fontos abszolut elfogadni és nem tartani töle. Nekem ez eléggé bejött, 2 ora alatt szültem meg a kisfiamat. Persze ez valoszinüleg sok minden mastol is függ, de utolag a dokim is azt mondta, nagyon fontos a fajdalomhoz valo hozzaallas. Ja és malnalevél teat ittam a 33-34. héttöl szerintem az is sokat segitett.

Gatvédelemmel kapcsolatban csak meg tudom erösiteni, amit Emma irt, én is Etanal szültem és ö tényleg nagyon figyel erre (amugy meg hihetetlenül kedves és aranyos nöci, ami még külön jo). Mas szülésnöt nem ismerek a klinikan, de ha a dokid többet ajanl érdemes ezt velük megbeszélni.

UH: én nem kérdeztem ra, fiu-e vagy lany, mert azt gondoltam ugyis elmondjak, ha latszik. Hat hülyeség, ra kell kérdezni! Nalunk amugy csak a a végefelé volt hajlando megmutatni a fütyijét.

Befektetéssel kapcsolatban szerintem is doki függö, de az a fontos, hogy jo legyen a CTG.

Lillo! és milyen a 4Ds UH? én anno nem mertem elmenni, mert van ismerösöm, aki mondta, hogy "félelmetesen" nézett ki a babo és abszolut nem volt kellemes élmény...

Agiboszi eltünt nem tudjatok mi van vele??? Megszült??

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 40+1 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 39+3 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 38 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 33+5 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 33+4 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 31 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 26+6 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 23+2 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 20 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 16+6 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 16 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 16 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 15+4 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sara! Egyáltalán nem félelmetes a 4D-s ultrahang. Nekünk nagyon tetszett a férjemmel együtt. Kellemes zene szól, és utána ez a zene lesz rajta a felvételen is, amit kapsz. Nálunk Vangelis volt. Próbáltam feltenni ide képet róla, de sajnos nem nagyon sikerült, gondolom mert majdnem 1 Mb, mivel DVD-ből vágtam ki. Mi 16 hetesen voltunk, mert állítólag az az utolsó időpont, mikor még belefér a Baba a képbe egy részletben. De már akkor egészen ember formája volt a kis Drágának. Láttuk a lábijait, lábujjait, kezét, ujjacskáit, a kis arcát. Mindent.

Más! Sokan írtatok jót a Zsoldosné Etáról. Én rajta és a Gönczi Katin gondolkodom, h választom majd szülésznőnek. Én valaki olyat szeretnék, aki eléggé anyáskodó, pátyolgató, kedves, mert biztos nagyon kileszek + figyel a gátra. Ezek alapján szerintetek jól teszem, ha kettejük közül választok?

Köszi
Lilló (19+6)

lilló
 
 


Piroska!

Örülök, hogy tudtam segiteni a porral - még a végén elkapnak dealerkedésértKép)))))))))))))
Remélem, beválik, nekem sokat segitett.

Nézegetem mindig, hány kismama van és bár csak 4 hónapja szültem, olyan irigy vagyok. Nagyon jó volt terhesnek lenni! Alig várom a következőt!

Indigo!
Azt szeretném kérni, hogy ird be légyszi a táblába, hogy 26 éves vagyok és a kistesó projekthez, hogy "idővel".

Nem tudjátok, hogy van Hatos és Vanilia? Itt drukkolok nekik folyamatosan.

Kinga
kgk
 
 


Ma voltam reggel ctg-n...minden ok
A doki azt mondta, hogy hétfő óta nem tágult (1 ujjnyi eddig)...szerinte még lehet, hogy kihúzzuk a jövőhetet is...
Jelentkezem....
Pusz
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!

Látom lányok nem vagyok egyedül a pocakos nosztalgiával. Én is olyan szívesen elmléxem vissza a pocakosságra. (Pedig még csak 8 hete bújt ki a kisfiam Kép.)

Hatos! Örülök, hogy minden rendben veletek. Mikor mész legközelebb ctg-re?

Vanília! Megy a drukk!

Lilló! Igen, jó helyen keresgélsz! Kép

Én nagyon élevztem a 4D-s Uh-t. Olyan megfoghatónak tűnt a babó. A "sima" Uh-n sosem láttam, hogy mit is kéne látni...

Szofec

szofec
 
 


SziasztokKép

Gyors életjel magunkról, még nem szültem meg és idén nem is szeretnékKép majd jövő február végén, március elején kéne hogy tesó kibujjon. Még mindig nem tudjuk hogy ki lapul a pociban, talán hétfőn sikerül meglesnünk, megyek 4Dre, ezt kapom szülinapomra apamacimtólKép

Finiselő mamiknak megy a drukk ezerrel.
Többieknek meg kitartás és mindenkinek nagyon boldog ünnepeket kivánunk.

Most csak ennyit mert többre sajna nincs időm, és ezt is vagy már négyszer probáltam meg elküldeni, talán most sikerül.

Ági
27

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ágikám, még ne is szüljél, légyszíves.

Én még mindig szenvedek. Megrendeltem a port, amit Kinga javasolt és ma vettem Salvus vizet is, amiről Kgiulia írt. Tányleg borzasztóan sós az íze, de kortyonként le bírtam nyomni belőle 2 dl-t. Sajnos egyre jobban kétségbe vagyok esve, mert tegnap este is hasmenésem és hányingerem volt, ráadásul rázott a hideg, nem is tudtam aludni. Ma még 2 üres zsömlén és 1 naracson, almán kívül nem ettem semmit. Nagyon remélem, hogy ez az egész tényleg csak a terhesség miatt van és nincs valami komolyabb gyomorbajom. Holnap rendelek Protexint is. Ez egy probiotikum készítmény, nagyon jókat olvastam róla, van gyermekváltozatban is. Egy próbát ez is megér.

Vanilia, Hatos nagyon sok drukk megy Nektek!

Rita, a légzést én sem tudtam kontrolálni, ezért jól jött, hogy Margit vezényelt. Gátvédelemről szó sem volt, de talán most sikerül megúsznom. Bár ha faros szülésem lesz, ott mindenképpen vágnak.
Szerintem a legtöbb doki nem megy be a vajúdásra, a szülésznő értesíti időben, az enyém is csak a kitolási szaknál jelent meg. Az ügyeletes doki természetesen ott van. Legalábbis az én szülésemet Dr. Várbíró is végig asszisztálta.

Most nekem is csak ennyire futotta.

Puszi: Pirus
33+5

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Piroska

Ne haragudj hogy beleszólok de én nem szednék össze vissza mindent hanem elmennék belgyógyászhoz. Ha ilyen komoly gondjaid vannak szerintem fordulj szakorvoshoz a baba meg a magad érdekében is.Nehogy baj legyen.
Lini

Kép
lini
 
 


Legközelebb szombaton megyünk be ctg-re, aztán hétfőn..ha addigra nem lesz még megKép
Vanília már megszült?!...mert nagyon eltünt...
Hatos
hatos
 
 


Szia Lini!

Igen, már voltam dokinál, el is küldött gasztroenterológushoz, de amig terhes vagyok nem tudnak kivizsgálni rendesen. Ezért sem nyúlok gyógszerekhez, hanem csak természetes módokat keresek, hogy a tüneteket csökkentsem. Elvileg ezek mind biztonsággal alkalmazhatóak babásan, felhívtam a dokimat és Õ is ezt mondta. Miután megszültem meglátjuk jelentkeznek-e a problémák, ha igen, akkor kivizsgáltatom magamat.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Piroska

Megnyugodtam hogy beszéltél orvossal is.Akkor nincs más hátra az kívánom hogy mielőbb gyógyuljál megKép
Puszi
Lini

Kép
lini
 
 


Sziasztok!

Piroska! Nagyon sajnálom, hogy még mindig ilyen szarul vagy.....A mielőbbi jobbuláson kívül mást nem kívánhatok Nektek!

Én is nagyon drukkolok Vaníliának meg Hatosnak!

Ács doktor a 33. heti vizsgálaton 4 kiló feletti babát jósolt nekem, ami miatt nem kicsit beparáztam. Azzal nyugtatom magam, hogy jobb mintha nem fejlődne rendesen! Az meg, hogy hogy fog kiférni ....... meglátjuk.
Nekem is Zsoldosné Eta lesz a szülésznőm, jövő héten találkozunk az ismerkedés erejéig. Jó érzés olvasni, hogy hogy dícséritek! Kép A telefonban nagyon szimpi volt.

Sokat hallottam a málnalevél teáról, hogy milyen jó, hogy mennyire megkönnyíti a tágulást. Budaörsön az egyik gyógyszertárban kértem (volt is), de lebeszélt az eladónő. Azt mondta, hogy a menye is elkezdte inni és 3 nap múlva megszült a 7. hónapban!! Engem rendesen beijesztett. Azt mondta, hogy tudományosan nincs alátámasztva a hatása, de szerinte a 38. hét előtt ne igyam, jobb félni mint megijedni alapon!

Megmosolyogtattatok nosztalgiára vágyó újdonsült Anyukák! Szofec! Kép
Tényleg jó várni a Babát, igyekszem is kiélvezni minden pillanatát amíg még bennem van! Kép KépKép
Bár újabban úgy befeszít sokszor, hogy csak úgy nézek! Kidugja a popsiját? Vagy a térdét? A jó ég tudja! :D

További jó pocakosodást Mindenkinek, és babázást akinek már van kivel! :D

Joe
33+3

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!

Én ugy hallottam, hogy az utolsó 6 hétben ajánlott a málnalevél tea iszogatása...eleinte korlátozott mennyiségben, de a vége felé..az utolsó 2 hétben már korlátlanul...
Nekem sokak azt mondták, hogy segített rajtuk...
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok

Joe! Én hiába ittam a málnalevél teát. Nem használt semmit.Pedig a 36.héttől ittam, úgy ahogy Eta mondta. Figyusz! Nem tudod véletlenül, jövő héten Eta hogy dolgozik?

Szofec

szofec
 
 


Szofec!

A jövő héttől már "rendesen" dolgozik, azért akkorra beszéltük meg a találkát. Ez a hét volt neki ilyen szabis, meg össze-vissza. Mondjuk én nem tudom mit takar egy rendes hét, egy szülésznő életében. Mi hétfőn talizunk este fél8 kor, szóval szerintem akkor egész nap bent van. 12 órás műszakokat emlegetett...

Nincs valahol leírva a szüléstörténeted?
Nagyon-nagyon érdekelne!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, OFF-olnék egy gyorsat, ha megengeditek. Lelki segélyre szorulok. Arról van szó, hogy a férjem kapott a munkahelyén két szinházjegyet dec.22-re egy céges karácsonyi előadásra. Elhozta, lesz ami lesz alapon. Én szivesen mennék, jó lenne kimozdulni, de nagyon ódzkodom Botit itthagyni pont este a nagymamára. Az esti fürdetés, etetés teljesen felborulna és félek, hogy nagyon megijedne, ha estére itthagynánk.
Az is igaz, hogy anyósom már többször vigyázott rá, de csak egy-egy órára, hosszabb időre viszont nem szivesen hagynám őket egyedül, mert anyós elég harsány, nem egy megnyugtató jelenség és akárhogy is szereti a Botit, nem fogja tudni lecsendesiteni, ha nagyon sir.
Szerintetek merjem őket egyedül hagyni vagy hallgassak a rossz megérzésemre? Ti rábiztátok a négy hónapos babát esti program miatt a nagyszülőkre?

Köszi a segélyt előre is!

Kinga
kgk
 
 


Joe! Akkor hétfőn éjszakás. Én kedden mennék hozzá du., de akkor valószínű, hogy nem lesz bent. Mindegy, majd felhívom. Küldök emilt, ha adsz egy mail címet.

Szofec

szofec
 
 


Kinga! Én nem hagynám otthon, ha eleve ilyen érzéseim lennének. úgysem fogod magad jól érezni, mert azon fog járni a fejed, hogy mi van otthon

Szofec

szofec
 
 


Szia Kgk!
Én sem hagynám ott! Az enyém is 4 hós, és még apával sem hagynám egyedül szivesen estére! Pedig apa nagyon ügyes, meg is tudja nyugtatni, de ha ahhoz szokott ,hogy velem van lefekvés előtt....Szerintem sem érteznéd magad jól, ha már most aggodsz. Biztosan jobban fogjátok magatokat árezni otthon együtt!
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Hát jó rég jártam erre, rengeteg a munka, mindennap 12 órákat vagyok bent és bár megengedik, hogy lecsúsztassuk, esélyem sincs rá, ezt a mennyiségű munkát egyszerűen nem lehet ennyi idő alatt elvégezni (nyilván ezért engedik meg a csúsztatást, mert tudják, h esélytelen). Na mindegy, nem panaszkodom, jócskán el vagyok ismerve, csak így Karácsony előtt nem vagyok túlzottan a munkára hangolva...

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Muter, nagyon jó, hogy így bejött az új munkahely; kitartás! Gyerkőc hogy halad? Mit szólnak az óvónők?

Kinga, mi csak úgy hagytuk ott a picit (egy hónaposan) a nagyira, hogy tudtuk, aludni fog. Persze adtunk vele lefejt tejet (amire szükség is volt), stb., és nagyon jól esett elmenni egy kicsit otthonról (van egy hároméves is...). Az elején csak arra gondoltam, hogy mi van otthon, de aztán ki tudtam kapcsolódni, szerintem csak akkor hagyd ott, ha megbízol az anyósodban, másképp a gyerkőc is megérzi rajtad, és szegény nagyinak esélye sem lesz... Vagy nem lehet elhalasztani aznap este a fürdést, és a többi esti megszokott dolgot?

Joe, nem jössz véletlenül jövő héten Ácshoz? Mert én megyek 6.10-re, találkozhatnánk! Vagy már csak a kórházba jársz? Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm az emilt és a megnyugtatást.Tényleg sokat segített, na meg az is, hogy beszéltem a dokival és már maga a nyugodtsága megnyugtat vagy nem tudom mi, na mindegy. Valahogy már túl lennék az egészen meg nem is, olyan jó érzés, csak hát problémás eset vagyok. Pedig messze van még január vége.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Annamari, ez nem hangzik túl jól, azért vigyázz magadra! Balázs hogy van?

Kinga, őszintén szólva én bizony kimozdulnék. Miután nálunk nagyon nehéz megoldani a gyermekfelügyeletet, így boldog voltam ha minden félévben egyszer el tudtunk/tudunk menni párommal, csak kettesben, egy vacsora, egy mozi vagy egy színházi előadás erejéig. Nekem is jót tett és Zsombinak sem lett tőle baja.Kép Mondjuk, amikor még csak szopizott 1x mentünk el egy céges vacsorára, de akkor szerencsére elfogadta a lefejt tejcsit is. Amúgy pedig mindig és mindenhova vittük/visszük magunkkalKép

Képzeljétek, már 2 napja jóslófájásaim vannak esténként. Tegnap éjjel 2-kor már úgy voltam, hogy felébresztem férjemet, vigyen be a kórházba, de aztán az álmosság legyőzöttKép
ÉS....elkezdtük a 35. hetetKép Már kezdek nagyon izgatott lenni.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Szofec! Megy az e-mail cím: gzs001@freemail.hu

Tjutka! Nekem is van jövő héten jelenésem Ács doktornál, de nekünk 13:20-kor. Pedig nagyon szívesen megismerkednék Veled!! Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Piroska!

Még nem kell megijedni a jóslófájásoktól? Nem túl korai? Én komolyan mondom rettegek a Karácsonytól annyira frusztrál az egész napos herce-hurca, utazás, no meg a nagy rokonság. Nagyon félek, nehogy hamarabb megszüljek.....
Már nálatok is áll a kiságy? Kép
Te iszod a málnalevél teát?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Pirus, nehogy negszülj, még egy picit várjatok. Csak 2 hét, pihensz eleget? Sajnálom, hogy olyan sz.. vagy. Lehet, hogy a sav meg az idegesség teszi?
Joe, én is ittam málnalevelet, 35 vagy 36 héttől és nem szültem meg csak a 39-be. Most is nekilátok majd, de sehol nem találok. Azt mondják hiánycikk. Neked Eta lesz a szülésznőd?
A tegnap beszéltem vele, mert a dokim őt ajánlotta. Mi még nem tudjuk mikor megyünk be dumálni vele, de akit érdekel a beosztása a következő: 13.-án - éjjel, 16-án nappal, 17-én éjjel, 20-án nappal. A nappal reggel 8-este 8-ig, éjjel pedig értelemszerűen tarta a műszak (12h).
Ez nem semmi, zsúvolt lesz a januárja az Etának, mivel én is jan. 21-re vagyok kiírva. Látom te is. Kép Remélem nem egyszerre szülünk majd. Kép

Sziasztok
Mincso

Kép

Kép
Kép
mincso
 
 


Joe, az a helyzet, hogy én sem szeretnék még szülni, de ha jönni akar Szabolcs, nem tudom visszatartaniKép Málnalevél teát a 36. héttől ittam, és a 38. héten szültem. Fogalmam sincs, hogy attól-e, de tényleg gyorsan tágultam. Most én is hiába keresem, eddig még nem kaptam sehol.Kép
Mi már megbeszétük a rokonsággal, hogy Karácsonykor nyugi lesz. Csak anyukámék jönnek Szent Este és mi megyünk másnap, és csak akkor, amikor nem lesznek ott a rokonok, mert rendszerint mindig betegen jönnekKép Amúgyis hétvégére esik a Kari, szeretném, ha férjem is tudna pihenni, annyira sokat dolgozik szegénykém, ráadásul nagyon sokat segít itthon is.
Igen, már készen áll a babaszoba, várja a kis lakóját. A kórházi cuccos is bepakolvaKép Tegnap pedig levasaltam az összes textilpelenkát.

Mincso, szerintem osszátok be Joe-val EtátKép Jól vagytok?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap volt jóga előtt egy előadás, amit egy természetgyógyász tartott. Rákérdeztem a málnalevél teára. Õ azt mondta, hogy semmilyen tudományosan igazolt hatása nincs a málnalevél teának, elterjedt a köztudatban, és volt akinél bevált, volt akinél nem. Õ a palástfű teát javasolta a 35. héttől, ez erősíti az izomzatot, és az erős izom könnyebben tágul. Sőt azt is mondta, hogy ezt a palástfű forrázatot érdemes vajúdás közben is inni, mert szülés után vérzéscsillapító hatása is van. Szóval ha valaki nem talál málnalevél teát, nyugodtan vehet helyette palástfűt is.
Ezt csak azért írtam le, mert láttam többen tanakodtatok itt a málnalevél teáról, és direkt rákérdeztem erre. (A málnalevél tea egyébként nagyon jó vizesedésre a természetgyógyász szerint).

Van egy listám ezekről a "szerekről", hogy mi mire jó, ha valakit érdekel szívesen elküldöm e-mailben, írjon nyugodtan : lovelyblue@freemail.hu

Szép napot Mindenkinek! A hamarosan újdonsült anyukáknak meg könnyű, gyors szülést kívánok!

Lilló
(20+1)

lilló
 
 


Sziasztok!

A málnalevél tea gyógyszertárakban hiánycikk, de bio boltokban lehet vásárolni. Én pl. a körúton vettem a rákoczi tér és az üllői út között valahol a Mekivel szembeni oldalon egy bioboltban.
Pusz
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!
Valaki tud valamit Vaniliáról? Elég rég nem írt, jó lenne már hallani róla, habár tuti minden renben van, másként nem is lehet. Csakhát olyan izgi!
Hatos, te vagy még? Esetleg már babázol is?
Annyira irigyellek titeket hogy már itt tartotok. Meg olyan jó olvasni a már gyakorló anyukákat is. Úgyhogy tessék sokat írni, persze ha a babák engedik.

KépKép
kgiulia
 
 


Hatos! Két perccel megelőztél. Tehát még otthon vagy. Nagyon vigyázz magadra!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Teljesen kivagyok, ugy néz ki, Vincének sérve van és meg kell müteni. 6 hetes és total rosszul vagyok, ha belegondolok, el fogjak altatni, felvagjat a kis hasat. Nem is beszélve a fajdalomrol, amit érez majd mütét utan... Kép(((
Volt mar valakinél ilyen gondja???? Ha igen légyszi irjatok!!! Hogyan zajlik ez az egész???
Délutan megyünk vissza a dokihoz és akkor kiderül mi a helyzet... Most alszik, irok egy csomot az megnyugtat, bocsi Kép

Joe, szerintem ne menj el herce-hurcazni karacsonykor, ha mar most tartasz az egésztöl. Fö a nyugalom, el kell kerülni a sztresszt! csak megértik a rokonok, nem???

Kinga! szerintem ne hagyd ott a picit, ha nem bizol az anyosodba! Talalnod kellene egy olyan embert, akiben bizol inkabb, mert NAGYON jot tesz 1 kis kimozdulas. én az anyosomra és a férjemre is rabiztam mar a kicsit. Elsö alkalommal bögve mettem el otthonrol a férjemmel, de anyosom szinte seggberugott, hogy menjek mar el (3 gyereket szült, tudja mi a palya!). Es rendben volt minden persze. Azota hetente egyszer megprobalok kimozdulni par orara két szopi között és mindig nagyon jot tesz, feltöltödöm és oriasi öröm ujralatni a picimet Kép

A malnatea szerintem müködik, bar hallottam mar és is azt, hogy tudomanyosan nem bizonyitott a hatasa. én ittam és ugy tagultam ki 2 ujjnyira, hogy csak joslofajasaim voltak... tudja a ....

Agiboszi, örülök, hogy még egyben vagytok Kép

Annamari! Mennyi idö mulva mentél vissza dolgozni?? és milyen volt? én kicsit rettegek a gondolattol, bar lehet, hogy 1-2 év mulva be fogok golyozni és nagy örömmel megyek majd vissza. De egyelöre semmi kedvem hozza....

Jo pocaknövelést a kismamaknak (azt hiszem tényleg jo sokan irigykedünk...) ;)

Hatos, vanilia drukk, drukk, drukk, drukk.......

szép napot mindenkinek:

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Sara, az én fiamat is műtötték sérvvel, de örülj neki, hogy ilyen kicsi korában csinálják, nem fog semmire emlékezni; mert az enyém 1,5 éves volt, nagyon megrázta a dolog. Mivel ez csak egy pici műtét, reggel kellett bemenni a kórházba, kapott egy ágyat, majd az altatás előtt egy nyugtató kúpot, hogy ne okozzon sokkot a tőlem való elszakadás. Na, nálunk itt rontották el, mert valóban hatni kezdett a kúp (mintha be lett volna rúgva, vigyorogva dűlöngélt négykézláb az ágyban), de túl későn jöttek érte, és az addigi nyugodtság átcsapott dühöngésbe; múlt a hatás és rosszul érezte magát. Így vitték el szegényt a műtőbe... De szerintem Vince annyira pici, hogy nem is fog kapni ilyen kúpot, mert simán el tudják altatni! De az anesztes úgyis elmond mindent. A műtét kb. 5 perc, és rögtön felébresztik az altatásból. Bencének ez is nagyon rosszul sikerült, újra dühöngött, amíg el nem tudott aludni, onnan már nem volt olyan vészes. Bocs, hogy ilyen remekül rádijesztettem, nem akartam!! Csak azt akartam mondani, hogy gyorsan megy az egész, szóval úgy sem lesz semmi baj, ne izgulj!! Hamar túl lesz rajta ez a lényeg! Persze én is végigbőgtem az egészet, csak így utólag vagyok ilyen okos és magabiztos... Kép
Ja, Bencét amúgy az 1. Gyerekklinikán műtötték, és nagyon ügyes sebész volt.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sara, még azt akartam mondani, hogy kapsz otthonra is fájdalomcsillapító kúpot, amit Te tudsz adagolni Vincének, úgyhogy nem lesznek nagy fájdalmai utána! Kép

KépKép
KépKép
tjutka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?