Sziasztok!
Rayo, sajna nem vagyok nagy segítség, mert Boldizsár mindig mindent megeszik, amit csak kap (igazi zabagép). De azért leírom, mit evett akkoriban.
5 hónaposan hoztuk el az otthonból, ott 4x (papíron 5x) evett 200 körüli adagot, és kicsi 2-3 kortynyi almát (a gyümit ott pohárból itatták, gyorsan és több ment le - ezt a szokást később mi is megtartottuk, amíg nem tudott kanalazni, úgy nyelt mint a cumisüvegől).
Ezzel az adaggal teljesen ki volt éhezve.
Én áttértem az ötszöri, majd 6 szori etetésre, és 220-as adagra. + gyümölcs 1x 2x fél pohár.
Aztán 6 hós kora előtt 1 héttel kezdtük a főzelékféléket - először krumplit, almát, majd sütőtököt, céklát). És lassan visszatértünk az 5szöri kajára, de a főzelék után mindig evett fél adag tápit. (4x220 + 1 főzi (fél pohárnyi + 100 tápi).
Hízott és nőtt is rendesen. De amint telítődött leállt.
Most szerintem teljesen normális a súlya.
Bármi főzeléket be tudtunk vezetni, mindent szivesen megevett és semmi nem ütötte ki.
Paradicsomot is kapott. Van kecskeméti 4 hónapos kortól paradicsomital, azt lötyköltem a krumplira. Vagy sűrűbb az Intersparban kapható Mutti márkájú PASSATA di pomodoro paszírozott paradicsom (a paradicsompürék polcán), ami csak paszírozott paradicsomot és sót tartalmaz.
Figyeld a lánykád, ha imádja, nem lesz kiütéses és nem lesz nagy hasmenése, akkor semmi gond nem lehet.
A sok tiltást magánvéleményem szerint a tápszergyártó lobby generálja.
Megkövezhet bárki, de 12 éve teljesen más babaetetési elvek voltak, én a mostaniakon meglepődtem nagyon, majd a józan ész mellett döntöttem
Kapott babapiskótát is, miután kjöttek az első fogai, ropit is rágcsált már a nyáron, és bár tejet direktben most sem nagyon iszik, de már 1 éves kora előtt kapott tejtermékeket, rudit joghurtot, stb.
Sőt banánt is korán, pedig ma már nem ajánlják. (Csak ne ijedjetek meg, a kakiban kis apró szálak lesznek. Mi Dominiknál azt hittük férges a gyerek.
Úgyhogy Rayo itt is a szívedre hallgass, próbálkozz, és majd meglátod, mi esik Reginek jól, és mi nem.
Antónia 7 hós volt, amikor verte az asztalt, és a pörköltünkből akart enni (jó duckós hurkás baba volt). Öreg, ma már nyugdíjas dokink annyit mondott 8 éve, miért ne kaphatna kis husit, kis krumplipürével, mi baja lehet, max. hasmenés. Na az meg nem akkora tragédia. És lőn. A gyerek kapott a krumplipüréjébe kis "színt", és semmi gond nem történt.
mindez persze akkor érvényes, ha nincs semmi gond, semmi allergia. Nálunk nem volt.
Boszi