Új privát üzeneted érkezett!

És én is várok képeket a mailomra a gyerekekről, mindenkitől.SOKAAAAAAAAAAAAT!

monikelemen@tvnetwork.hu

Köszi!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
kelimoni

Mony!
Nagyon jó neveket választottatok!
A Lívia nekünk is tetszett, de mikor megszületett a kicsi, valahogy annyira illett rá a Regina!

Amneris! Nagyon jó volt látni téged! Lenkét öleld meg helyettem! Próbálok visszakeresni képet róla! Milyen volt a disznótor? Kép

Kelimoni!
Szerintem a tápszert nem tudja olyan gyorsan "feldolgozni" a baba, így azután több ideig fog aludni! Hasfájásra amíg picurka az Infacol használ, mert ez nem szívódik fel, csak összegyűjti a kis légbuborékokat egy naggyá és könnyebben kijön! Mert elvileg a lenyelt levegőtől fáj a pocakjuk! Nagyon gyorsan fognak telni a napok és mindig lesz új!
Regina ma a jobb kezéből átvette a balba az egyik csörgőjét! Hát már itt tartunk! Lassan iskolába megy!!Kép

Mindenki legyen nagyon jó!!! Puszi: RayoKép
Kép

Kép
rayo

Viviennek, ha utólag is, de sok boldog névnapot kívánok! Kép

Gergő nagyon helyes kisbaba! És milyen nagy haja van!!!!!!

Ma délután megyünk Télapózni a keresztlányommal, kiváncsi leszek hogy fog-e tetszeni neki? Remélem, nem fog félni Tőle?!

Puszi,
Di_ti
di_ti

Kép

Csak pár új ötlet barkácsolni vágyóknak(csipesz).
Holnap jövök.
Sziasztok
Süni
süni_renóca

Hahó mindenki!

Találtam egy képet és szeretném nektek megmutatni. Számomra olyan csodálatos ez a kis családKép
Kép

Karácsonyra nagyon szép kis liszt-só gyurma dolgokat is lehet készíteni.
Fél kg nagyon finom só, fél kg liszt, víz, amennyit felvesz, hogy gyúrható massza legyen belőle.. Erősítésnek lehet bele keverni tapétaragasztót, csak ebben az esetben nem ajánlatos kisgyermekek kezébe adni a masszát.
Szinezéknek kakaót, paprikát, szegfűszeget,babaot, borsót, stb lehet használni. Tehát mindent, ami természetes. A végén sütőben ki lehet sütni, én nyitott sütőajtónál szoktam, lassú tűzön. Ha a kis formákra pici lyukat teszünk sületlen állapotában, átfűzve rajta valamit, fel lehet aggatni a fenyőfára.

Szép álmokat!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
kelimoni

Renóca!
Nagyon ügyes vagy!Kép
Én sajnos nem vagyok elég kreatív ezekhez!

PusziKép

Kép
rayo

Kedves érdeklődők!
Kizsóék ma esőmentesen, szerencsésen beköltöztek első saját lakásukba!!! A dobozokból való kipakolás most következik.
Nekem csak a jó része maradt, ma 3 unoka!!!(csak egy kicsit fárasztó, de nagyon szeretek velük lenni.)

Mostanra megvan a "minden hétre egy Gólyahíres" hiszen 52 baba otthon van! Most jön még a ráadás.
nikinozso

Nikinozsó!
Nagyon jó ez a "minden hétre egy baba"! Kíváncsi vagyok, hogy a topikosok közül ki örülhet legközelebb!

Van egy kérdésem: Ha az 5hónapos gyerekem megeszik kb. 40 gramm alma-burgonya pépet és egész nap 500 ml tápszert, az elég-e? Vagyis, mennyi tápszerrel ér fel a szilárd étel? Biztosan bután hangzik, de nem tudom!!!!!!!
Köszi bármilyen választ!!!

Kép

Kép
rayo

Nikinozsó, gratula a fiataloknak a saját lakáshoz!Kép
A leirt szám pedig fantasztikus. Évente 2 osztálynyi gyerek, aki jó helyre kerülKép

Kryss, szia! Kép örülök, hogy jelentkeztél. Milyen az új ház és a környezet? A mailcímem a régi, oda is írhatsz, de gondolom itt is szívesen lát mindenki!

Amneris, nagyon klasszak vagytok!

Kép
mera

Jó reggelt mindenkinek!

Nikinozsó: Gratula Kingáéknak, a kidobozolás már csak egy kis hab a tortán a költözés mellett. Semmivel sem hasonlítható össze a saját otthon. Kép

Az édes fáradságot kipihenitek rövidesen mindannyian, az unokák pedig boldogak lehetnek a "hosszú" mamázás miatt.Ez is király! Kép

Kimondhatatlan érzés, hogy az ez évi "boldog család" listán mi is szereplünk Gergő babával. Örülök, hogy szaporodik azon szülők száma, akik örökbeadással gondoskodnak picinyeikről. Még van egy hónap, addig még születhet néhány baba és remélem, az itteni kis családom tagjai közül valaki rövidesen megélheti a csodát.

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
A tegnapi Mikulás ünnepély felejthetetlen élmény volt számomra/számunkra! Virág keresztlányom egyáltalán nem félt, táncolt és énekelt a bohóccal, és egyedül ment oda a Mikuláshoz is, akitől egy elég nagy dobozban megkapta első Mikulás ajándékát, amit persze rögtön ki is kellett bontani meg kipróbálni (4 szines gömb egy 3 emeletes "házikó" tetején és kis műanyagkalapáccsal kell beütni a gólyókat, hogy elinduljanak lefelé, amit kívülről is lehet látni). És mivel az ő korosztályában volt még vagy 6-8 gyerek aki ugyan ilyen ajándékot kapott, rövidesen olyan kalapácsolás kezdődött, hogy csak na! Kép És persze attól függetlenül, hogy mindenkinek egyforma volt, mindenki a másikét is ki akarta próbálni és így minden gyerek barátkozott a másikkal. volt arcfestés, meg, kergetőzés, és egy csomó szines kép elérhető magasságban, amiről Viri már midenkit felismert (Mikulás, szarvas, szánkó, hóember) és én mi annyira büszkék voltunk rá! Viri olyan jól érezte magát, hogy nem akart hazaindulni és mikor otthon anyukája megkérdezte, hogy na milyen volt a Mikulás ünnepség, csak annyir mondott mosolyogva, hogy MÉG! Egyszóval teljes volt a siker!

Kizsó! Örülök, hogy sikerült minden gond nélkül a költözés!

Nikinozso! Gratulálok az eddigi 52 babához, és remélem hogy idén csatlakozik hozzájuk még legalább 2! Pénteken beszereztem a friss születési és házassági kivonatokat és összekészítve a többi papírral ugrásra készen várnak a polcon az indulásra!

Ezek a képek annyira aranyosak! Kép

Mindenkinek szép napos vasárnapot kívánok!
Puszi,
Di_ti
di_ti

S.O.S. Gyakorló anyukák!
Leválasztáskor mennyire csökkent le a tápszerevés nálatok? Mert Regi alig eszik 400-500mlt mióta több szilárdat eszik! És adtatok-e a babáknak paradicsomot 5hónapos kora körül? Mert engem most megijesztettek, hogy 1 éves kor alatt nem lehet adni! SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Kép
rayo

Kép

Di_ti: Annyira érzem, amit érzel. Ez az anyakönyvi jó ötlet, nekünk is mindenünk megvolt, mire Gergő megszületett. Illetve jóval előtte.

Micsoda boldogság, hogy a keresztlányod örömében osztozhatsz. És nemsokára már azon veszed észre magad, hogy ott szuszog a kis élet az ágyacskájában.

Szép álmokat minenkinek!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildikó: Ha a kazetta nem kell senkinek, nem kell visszaküldeni. Tartsd meg!Kép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Napsugi,
A tápszer neve Sinlac és szentjánoskenyér-kivonatból készül, a Nestlé terméke. A barátunk gyerekei mind ezt ették és szerették is, meg dagadtak is tőle, no, nem extrém mértékben!
Szép hetet mindenkinek!
Még1x köszi mindent!!!! :-)

KépKép
idusamoja

Nikinozsó!
Köszi a választ! Megnyugodtam! Jó unokázást!

Mindenkinek puszi: Rayo

Ki mit főz szentestére?Kép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!
Rayo, sajna nem vagyok nagy segítség, mert Boldizsár mindig mindent megeszik, amit csak kap (igazi zabagép). De azért leírom, mit evett akkoriban.

5 hónaposan hoztuk el az otthonból, ott 4x (papíron 5x) evett 200 körüli adagot, és kicsi 2-3 kortynyi almát (a gyümit ott pohárból itatták, gyorsan és több ment le - ezt a szokást később mi is megtartottuk, amíg nem tudott kanalazni, úgy nyelt mint a cumisüvegől).
Ezzel az adaggal teljesen ki volt éhezve.
Én áttértem az ötszöri, majd 6 szori etetésre, és 220-as adagra. + gyümölcs 1x 2x fél pohár.
Aztán 6 hós kora előtt 1 héttel kezdtük a főzelékféléket - először krumplit, almát, majd sütőtököt, céklát). És lassan visszatértünk az 5szöri kajára, de a főzelék után mindig evett fél adag tápit. (4x220 + 1 főzi (fél pohárnyi + 100 tápi).
Hízott és nőtt is rendesen. De amint telítődött leállt.
Most szerintem teljesen normális a súlya.
Bármi főzeléket be tudtunk vezetni, mindent szivesen megevett és semmi nem ütötte ki.
Paradicsomot is kapott. Van kecskeméti 4 hónapos kortól paradicsomital, azt lötyköltem a krumplira. Vagy sűrűbb az Intersparban kapható Mutti márkájú PASSATA di pomodoro paszírozott paradicsom (a paradicsompürék polcán), ami csak paszírozott paradicsomot és sót tartalmaz.
Figyeld a lánykád, ha imádja, nem lesz kiütéses és nem lesz nagy hasmenése, akkor semmi gond nem lehet.
A sok tiltást magánvéleményem szerint a tápszergyártó lobby generálja.
Megkövezhet bárki, de 12 éve teljesen más babaetetési elvek voltak, én a mostaniakon meglepődtem nagyon, majd a józan ész mellett döntöttemKép
Kapott babapiskótát is, miután kjöttek az első fogai, ropit is rágcsált már a nyáron, és bár tejet direktben most sem nagyon iszik, de már 1 éves kora előtt kapott tejtermékeket, rudit joghurtot, stb.
Sőt banánt is korán, pedig ma már nem ajánlják. (Csak ne ijedjetek meg, a kakiban kis apró szálak lesznek. Mi Dominiknál azt hittük férges a gyerek.Kép
Úgyhogy Rayo itt is a szívedre hallgass, próbálkozz, és majd meglátod, mi esik Reginek jól, és mi nem.
Antónia 7 hós volt, amikor verte az asztalt, és a pörköltünkből akart enni (jó duckós hurkás baba volt). Öreg, ma már nyugdíjas dokink annyit mondott 8 éve, miért ne kaphatna kis husit, kis krumplipürével, mi baja lehet, max. hasmenés. Na az meg nem akkora tragédia. És lőn. A gyerek kapott a krumplipüréjébe kis "színt", és semmi gond nem történt.
mindez persze akkor érvényes, ha nincs semmi gond, semmi allergia. Nálunk nem volt.
Boszi
szuperboszi

Asszem ezt egyszerre írtuk, akkor bocsiKép
Boszi
szuperboszi

Di-ti
Köszönöm az anyagot. Remélem egyikünknek sem lesz rá szüksége. Olyan jó lenne azért elvégezni, mert az óviban is bármikor bármi történhet. Pár éve volt egy agydaganatos gyerkőc a csoportban, szerencsére sosem volt rohama, de a hűtőben ott voltak az életmentő kúpok. Azóta MEGGYÓGYULT!

Mindenkinek szép hetet. Mi holnap Mikulásozunk.
Sajnos megint mennem kell! Sziasztok Süni

Kép
süni_renóca

Sziasztok!
Nálunk ma megjött a MikulásKép
Boldizsár nem félt tőle, de úgy tűnik nem ismerte fel, mert nem integetett neki pá-pát.
Aztán kiszórta az összes csokit, és nagy elánnal nekilátott. Alig bírtuk eltüntetniKép
Boszi
Kép
szuperboszi

Sziasztok!

Ildikó! Én kérném a kazettát, ha lehet még. Bocsi, hogy nem irtam, de gyerekek betegek, anyukám kórházban..., nem volt időm.

Majd jelentkezem. Sziasztok!
Vendég

Szuperboszi!
Nagyon köszi a választ!
Mi így állunk: Reggel 150mt tápszer;4óra múlva kb.120-130ml női tej;utána 1/2pohár szilárd kaja(burg.,paradicsom,sütőtök,alma-barack);5-6óra múlva 100-120mt tápszer;éjszaka 100-150mt tápszer. Megnyugodtam! Regi nem egy "szumóbaba", de vannak hurkái és soha nem volt kövér, kicsinek sem! Azt gondolom, nem egy jó evő, de közepes biztosan megvan!!! És rötyögi, tegnap óta úgy sikít mint egy malac! Zabálni való gyerek! Imádom!!!!!

Legyetek jók és köszi!!!
Ja! A Mikulás elég fiatal voltKép

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a névnapi jókívánságokat!!! Annyira figyelmesek vagytok! Kép

Hétvégén Egerben jártunk anyósoméknál. Járt ott is a Mikulás, úgyhogy a gyerekek nem szenvednek édesség-hiányban Kép

Szuperboszi: Mindig elszólom magam! Már péntek délután elkezdett olvadni a hó, mára meg már nyoma sincs Kép De azért pénteken jót angyalkáztak Vivienék kint az ovi udvarán Kép Sőt, még hóembert is építettek!
A Télapótok nem nevette el magát? Kép

Mony: Nagyon szép neveket választottatok!!! A Lívia ráadásul manapság már elég ritka név, pedig tényleg szép!

Rayo: Olyan jó olvasni, hogy Regina hogy fejlődik, miket csinál, éppen mivel örvendeztet meg Benneteket! Az étkezési kérdésedre látom, már kaptál válaszokat, úgyhogy én nem is fárasztalak ezzel Kép Különben meg én azt tapasztaltam, hogy ha gyarapszik a gyerek súlya és jókedélyű a baba, akkor nincs gond Kép Gratula a nagylánynak, hogy már két kézzel is tud játszani!!! Kép

Süni_renóca: Köszönöm az újabb csipesz-ötleteket! És Kelimoni: Neked pedig a gyurma-ötletet! Majd lefényképezem az alkotásainkat és felteszem ide Kép

Nikinozsó: Sok puszit küldünk mi is Kizsóéknak és sok erőt, kitartást a csomagoláshoz, berendezkedéshez! Kingusnak tetszik az ágya? Jól alszik benne? Kép
Annyira jó, hogy ennyi kisbaba családba kerülhet!!!!

Di_ti: De jó, hogy Virágnak tetszett a Mikulás ünnepség! Mi holnap este megyünk a faluházba, oda fog érkezni a Télapó Kép Kíváncsi leszek én is a hatásra és arra, hogy elmondja-e Vivien a versét. (Már nagyon szépen tudja!)

Matiba: Náthásak lettek a fiúk? Kép Jobbulást kívánok nekik!!!! Anyukádnak is! Nektek pedig sok erőt a kis betegek gondozásához!!!
ildi_ko

Sziasztok!
Matiba! Jobbulást a gyerekeknek! Küldjük a gyógypuszikatKép
Rayo, olyan jó látni, ahogy nap mint nap fejlődnek. Most aztán gyorsan megy ám. A mi kis nőcikénk egyszer csak 6 hónaposan egy nap alatt felült, felállt és körbe futkosott a kiságybanKép
Boldi is tanult újat, mátol tud két szemmel kacsintaniKép
Ildikó! A Mikulás nem nevette el magát, nagyon komolyan vette a feladatát.Kép Még azt is elmondta, hogy ezt a csomagot a Dominiknak hoztam, ha megjön, adjátok oda neki! Apjának meg kiosztotta a virgácsot, úgyhogy nagyon cuki volt. Dőltünk a "röhögéstől".
Azt hiszem karácsonykor ezt eljátsza az unokatesóknak, aztán nagy lesz az örömKép
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Ildikó én is szeretném megnézni a kazit.
Hozzátok mikor jön a Mikulás? Gondolom a gyerkőcök nagyon várják.

Szuperboszi nagyon édes volt a kis télapótok!!!!
Boldizsár tényleg nem ismerte fel a testvérét?

Kelimoni köszönöm a képeket!!!! A boldogság teljesen látszik rajtatok, úgy örülök hogy minden ilyen jól sikerült. A Jézuska idén kivételes ajándékot hozott nektek, egy tündéri kisbabót akit már nagyon vártatok!!!!!!

Diti szuper lehetett a Télapó ünnepség, milyen jó hogy nektek is van keresztgyereketek akivel lehet kicsit gyakorolni. Nekünk is van két keresztfiunk és hamarosan egy keresztlányunk is lesz.
Remélem, hogy mielőbb megszületik a ti babátok!!!!

Renóca még jó, hogy nem kellett használni az életmentő gyógyszereket. Milyen jó olvasni, hogy meggyógyult a kisgyerek!!!! Te készítetted ezt a szép Adventi koszorút?
vicki

Sziasztok!

Kedves Nikinozso!
Ma volt kinn nálunk a helyi gyámügyes környezettanulmányon (az alkalmassági meghosszabbításához kell), és - amellett, hogy minden rendben talált és nem is firtatott különösebben semmit - azt mondta, hogy a gyerekvédelmi szakszolgálatnak ELVILEG jogszabályi előírás szerinti dolga, hogy havonta (!) meglátogassa az örökbefogadó családot... Ezen egyrészt teljesen kiakadtam (bár a hölgy sietett megnyugtatni, hogy nemigen fognak kijárni, hiszen látja, hogy Csenge jó helyen van nálunk), mert nem értem, hogy miért kellene ellenőrizni (főleg folyamatosan) egy családot, ahol előírás szerint zajlott az örökbefogadás, másrészt szeretném megtudni, hogy valóban létezik-e ilyen jogszabály, én eddig ugyanis úgy tudtam, hogy Magyarországon NINCS utókövetés.
Igyekeztem nem magamra venni a dolgot, de azért piszkál a gondolat, hogy egyszer csak tényleg elkezdenek idejárogatni. Nem tudom elképzelni, hogy tényleg van ilyen rendelet, az én véleményem szerint ez abszolút diszkriminatív eljárási gyakorlat lenne. (Arról nem beszélve, hogy nem értem, miért kell egy örökbefogadó családot - és a gyereket! - újra és újra szembesíteni a saját "speciális" helyzetükkel, amiről esetleg a gyerek nem is tud...)

Köszönöm előre is a választ! Kép

Kizsóéknak sok boldogságot az új kuckóhoz! Kép

DI_TI: szombat óta nálunk is folyamatos a kalapálás. Kép

Puszi mindenkinek,
Kata
rkata

Szia RKata!
Én most járok tanfolyamra és ott péntek délután elhangzott ez a kérdés, amire a GyIVItől meghívott szakértő dr. Deli Judit azt a választ adta, hogy NINCS UTÁNKÖVETÉS, hiszen a gyermek az örökbefogadással vérszerinti státuszba kerül. Úgyhogy nem ellenőrizhetnek Titeket, ahogy más kisgyerekes anyukát sem.

Viszont amíg a papírotok ott van a GyIVInél, én úgy tudom a TEGYESZ munkatársának folyamatos kapcsolatot kell tartani veletek, hogy esetleg valamilyen változás nem állt-e be a helyzetetekben. Nekünk azt mondták félévente keresnek majd, amíg nincs baba.
Ti a következő baba miatt hosszabítottatok?
Nem lehet, hogy ezt a féléves szabályt szeretné túlbúzgó módon betartani a hölgy?

Remélem segítettem:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Úgy örülök, amit a Lívia névvel kapcsolatban írtatok. Úgy vettem észre a család nem ugrott ki a bőréből, amikor meghallotta ezt a nevet. Azóta abban reménykednek, hogy kisfiúnk lesz. Ha nem akkor majd Livi leveszi őket a lábukról. Nem hiszem hogy nehéz dolga lesz.

Kelimoni!

Köszi a képeket! Tényleg aranyos kis hajasbabátok van. Nálunk Õ egy igazi kuriozum lenne. A mi családunkban mindenki kopaszon született.

Rkata!

Érdekes amit felvetettél. Azt hiszem már írtam, hogy nekünk a gyámügyes nő azt mondta a környezettanulmányon, hogy most már akkor és annyiszor jöhet hozzánk amikor és amennyit csak akar. Ezen csodálkoztam, de végül nem firtattam.

Kizso!

De jó! A Mikulás már az új címetekre érkezik.
mony

Sziaztok!
Di-ti: Köszönöm, már át is tanulmányoztuk a férjemmel.
Kelimoni: Már írtam ugyan priviben is, de itt is szeretném megismételni, hogy Gergő gyönyörű baba. Gondolom Ti is ugyanúgy izgultok a Mikulás és Karácsony miatt, mint mi. Bár ebből még nem sokat fognak fel ők. Egyszerűen már ünneplőbe öltözött a szívem attól a gondolattól, hogy ez a december más lesz, mint az eddigiek.
Voltunk Mikulás ünnepségen pénteken és Hanna nagyon jó kislány volt, pedig 2 órás volt az egész.
Rkata: Én egyszerűen rosszul leszek az olyan gyámügyesektől, mint amilyet Ti is kifogtatok. A Csjt. szerint ahogy az örökbefogadásról szóló határozat jogerőre emelkedik, attól a pillanattól kezdve az családi jogállást biztosít az örökbefogadott részére az örökbefogadó családjában, az örökbefogadottat az örökbefogadó gyermekének jogállásába juttatja, az örökbefogadót pedig a vér szerinti szülőkével azonos jogokkal és kötelezettségekkel ruházza fel. Ezzel a vér szerinti családi jogállásból származó szülői felügyeleti és tartási jogok, illet kötelezettségek (pl. nevelés, gondozás, iskoláztatás) megszűnnek - kivéve, ha a házastárs közös háztartásban nevelt gyermekének örökbe fogadásáról van szó -, és azok az örökbefogadóra háramlanak. Rokoni kapcsolatot létesít az örökbefogadott és leszármazói, valamint az örökbefogadó és annak rokonai között. Ergo: mivel senkit nem ellenőriz a gyámügy, amiért gyermeket nevel, minket sem lehet ellenőrizni a jogerő napjától kezdve. Előtte igen, de intelligens helyen ezt úgy csinálják, hogy előre bejelentkeznek. Ne hagyd magad! Az én tapasztalatom az volt, hogy imádnak ijesztgetni bennünket. Tedd azt, amit Szuperboszi tanácsolt egyszer: Kérd meg a hölgyet, hogy mutassa meg a törvényhelyet, amely az utókövetésről rendelkezik. Jaj, de hosszú voltam, bocs!
Rayo: Hanna is olyan testalkatú, mint Regi. Nálunk van egy kis gond a szilárd táplálékkal, amióta kapja, állandóan bukik és csak a sárga színűeket eszi meg, a többit nem. Egyelőre várakozó állásponton vagyok, semmit nem erőltetek. És nálunk is sikít Hanna, valami iszonyú hangon, mintha a körmömet húzogatnám a táblán olyan a hangja.
Matiba: Jobbulást a betegeknek.
Jövő héten z.h.-t írok és kisebb fajta csodában reménykedek a sikerességét illetően. Képtelen vagyok tanulni, állandóan Hannát nézegetem, puszilgatom.
Hildus
Vendég

Mony, Gabszi!

Köszönöm a válaszokat. Kép
Igen, a következő baba miatt hosszabbítunk, mert ebben a hónapban járna le az alkalmasságink, remélem, a következő egy évben megérkezik a tesó. Kép

Nagyon szeretnék tisztán látni ebben a kérdésben (gondolom, ezzel nem vagyok egyedül), mert jelen pillanatban fogalmam nincs, hogy kinek, milyen jogcímen (rendelet / törvény) és mikor ill. milyen gyakorisággal kell / szabad felkeresnie bennünket.

Gabszi, a gyámügyes nő egyértelműen "utókövetésről" (ő így hívta) beszélt (mondtam is neki, hogy tudtommal ilyen nincs, de erre nem reagált), ebből gondolom, hogy nem a következő gyerek miatti kapcsolattartó látogatásokra gondolt, és a "gyermekjóléti szolgálat" alatt sem tudom biztosan, hogy a TEGYESZ-t, vagy a helyi családvédelmi szolgálatot értette (akik szintén jártak már nálunk, a végleges kihelyező határozat meghozatala előtt).
Mert ha van jogalap, akkor természetesen "jöjjön, akinek jönnie kell" Kép, nincs semmi titkolnivalónk, de fölösleges ellenőrizgetéseknek, kíváncsiskodó látogatásoknak nem hagyom magam kitenni. (Amúgy akárhányszor kijön ez a nőci, mindig ültet vmi bogarat a fülembe. Kép )

Mony, az, hogy "annyiszor jön, ahányszor csak akar", remélem, csak a hatalmának (?) fitogtatása volt, nem gondolja komolyan... ezek szerint ez a kérdés Téged is érint!

Kép
rkata

Hildus!

Köszi Neked is, pontosan én is így gondoltam józan paraszti eszemmel Kép, hogy ha semmilyen szempontból nincs különbség természetes úton születő, valamint örökbefogadással családba kerülő gyermek között, akkor minket miért ellenőriznének? Nem mondta a nő, hogy jönni fognak, csak közölte, hogy előírja a jogszabály a havonta történő látogatást... nem tudom, ettől nekem olyan "magukon tartjuk ám a szemünket!" érzésem lett. Kép

Ha Nikinozso azt mondja, hogy nem létezik ilyen jogszabály, törvényi előírás, az engem megnyugtat Kép és lelkileg felvértezve fogok rákérdezni a gyámügynél, vagy akárkinél, aki látogatóba óhajt még jönni. Kép Kép
rkata

Szia RKata!
Én is úgy tudom, hogy NINCS UTÁNKÖVETÉS. A helyi gyámügyesünk mondta egyszer, hogy ha arra jár, bejönne, mert olyan édes a fickó, jól meggyúrogatná, de magától nem teheti meg, mert nem ellenőrizhet minket.
Utánkövetésre a védőnőnk eklatáns példa, aki a kettővel lejjebb lakó csajnak mondta, hogy jönnie kell hozzánk, mert majd jól beszámol a gyámügynek rólunk. Ez már a jogerős határozat után volt 1-2 hónappal. Na itt megszakítottuk a diplomáciai kapcsolatot, mert amíg nincs gond, ő se számolgathat be rólunk senkinek. Amúgy senki sem kérte rá.
Kérd tőle a joghelyet, hogy hol is van ez leírva.
Az orokbefogadas.lap.hu oldalon elég sok jogszabály megtalálható, szemezgess, talán az utánkövetés kizárását is megtalálod.
szuperboszi

Mony a Lívia név nekem is nagyon tetszik, szerintem jó választás lesz. Ha fiatok lesz akkor mi lesz a neve?

Rkata én sajnos nem tudok érdemben hozzászólni a témához, de nagyon érdekel hogy ilyen esetben tényleg mi a helyzet. A kistesó milyen nemű lesz?
Nagyon édes a babátok a képen, micsoda szőke haja van!!! Hogy hívják és mennyi idős?
Ne haragudj, ha kíváncsiskodom de én nemrég csatlakoztam csak hozzátok és szeretnék minnél többet megtudni mindenkiről.

Sok puszi mindenkinek!!!! Vicki
vicki

Rkata!
Csenge egyszerűen gyönyörű! Alig tudtam levenni róla a szemem, vagy 3x visszamentem megnézni! Tényleg a mi gyerekeink a legszebbek, ugye kedves örianyukák?! Biztosan a sors keze, kárpótlás a sok szenvedésért!!!!!!!!!!!!!!Kép

Hildus! Írnék privi emailt, remélem, benne vagy a táblázatba! Ha nem baj?!

MIndenkinek sok puszi!

Jaja! Mi újság koncert ügyben? Lehet már szétkürtölni? AMNERIS!!!!! ÍRJ!Kép

Kép
rayo

Köszi mindenkinek Kép.

Vicki,
Csengének hívják a kismanónkat és 16 és fél hónapos. Kép Hogy a kistesó milyen nemű lesz, majd az égiek eldöntik. Kép Kép Vagy egy Rékánk, vagy egy Barnabásunk lesz. Kép

Szuperboszi,
a mi védőnőnk nagyon aranyos csajszi (szegényt eléggé letámadtam, amikor először bejelentkezett - akkor került a körzetbe és csak ismerkedni akart -, azt hittem, ellenőrizgetni akar... ő meg nagyon szeretett volna minket megismerni, mert pont akkor volt állítólag "gyakorlaton" a Gólyahírnél, amikor a mi ügyünk zajlott Kép )
rkata

Sziasztok!

Ildikó
Kicsit megkésve én is boldog névnapot kívánok!

Rkata
Már hiányoltalak. Rég írtál. Mi történt azóta veletek. Azt látom sokat nőttetekKép. Még mindig milyen szőke a hajacskája!Kép

Minden gyerkőcnek és gyereklelkű felnőttek nagyon szép Mikulás estét kívánok!
Kép

Nálunk ma volt az ünnepség. Olyan aranyosak voltak. Tátott szájjal figyelték a bábelőadást utána pedig megérkezett a várva várt Mikulás.Kép

Üdv Renóca
süni_renóca

Sziasztok!

Már mi is nagyon Mikulás-váró hangulatban vagyunk Kép Vivien, amikor hazajött az oviból, lerúgta a csizmáját és vitte a csap alá Kép Mert tanulta, hogy ki kell estére pucolni a csizmát és ki kell tenni az ablakba. Egyelőre a radiátoron szárad Kép de estére persze az ablakba kerül. Sőt, még Bálintét is kipucoltuk, nagyon szép a két pár csizmácska! És az én lánykám most rendet rak a szobában, mert -idézem a szavait- "A Télapó lát a szemével és megnézi, milyen szép rend van!" KépKépKép Éjszaka jön hozzánk a Télapó, akkor fogja betenni a csizmákba az ajándékokat, aztán holnap este 6 órakor a faluházban lesz egy ünnepség, ahová személyesen is ellátogat a Mikulás. Ott kéne majd a versikét elmondani... Készítünk fényképeket, úgyhogy holnap este küldöm ám a fotókat Kép

Boszi: Jövőre megrendelhetjük a Télapótokat? Kép

Vicki: A kazettát Napsugaracskának küldöm, aztán úgy tudom, hogy Matiba következik, úgyhogy majd tőle kérjed. Köszönjük Kelimoni, hogy ilyen sokan megnézhetjük a filmet!!!!

Hildus: Jujj, az elég borzasztó lehet akkor, amikor Hanna visít :D Mi pont azt beszélgettük a férjemmel, hogy olyan iszonyú hangokon tudnak ordítani, visítani a gyerekek, hogy azt mi el sem tudnánk viselni, bezzeg a mieink milyen szép hangon sírnak KépKépKép
Tanulj ám azért a zh-ra! Kép

RKata: Hihetetlen, milyen szép lány Csenge!!! Kishercegnő! Kép
ildi_ko

Akinek csemetéje szeret színezni, annak ajánlom:
http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=355&cid=104022
süni_renóca

Rayo, Ildi_ko - köszönjük. Kép

Renóca Kép,

semmi különös, jól vagyunk, hál' Istennek, minden betegség elkerüli a házunk táját, még egy megfázásról sem tudok beszámolni. Kép
Cseni már mindent megért, bár beszélni még nem beszél (hoppá, hinna - hinta - ebből áll az össz szókincse), mostanában a képeskönyveket nézegetjük egész nap, minden állatot felismer, utánozza a hangjukat, meg próbálkozunk a rajzolással is, bár egyelőre a ceruzahegy-törés jobban megy. Kép

Sírás-visítás: érdekes módon ez nálunk teljesen kimaradt (kivéve a hasfájós esti üvöltéseket 4 hónapig), most, a hisztis korszakban sincs az az artikulátlan üvöltés, visítás, amit egynémely kis kortársa produkál (ilyenkor Csenge döbbenten bámul, hogy ez mi? Kép ).
rkata

Rkata
Örülök, hogy minden rendben veletek.
Rajzolásnál próbáljátok inkább a jó vastag zsírkrétát vagy marokkrétát. Ezt a kicsik is könnyen kezelik és "erős nyomot tudnak hagyni" vele papíron és ha nem vigyáztok a falonKép
Remélem nem haragszol ezért a tanácsért, csak kibújt belőlem a pedagóóóóógusKép
LYRA nagyon jó minőség!

Renóca
süni_renóca

Szép estét Mindenkinek! Kép

Olvastam a soraitokat a környezettanulmányról és annak számáról. Hát, mi két hete itthon vagyunk lassan, de a kutya nem jött hozzánk. Már eszembe jutott, hogy felhívom a Gyerekjóléti Szolgálatot, hogy mikor jönnek már. Szeretném már a kezembe tudni a szükséges papírokat.

Egyébként lehet, hogy a törvény előír egy csomó alkalmat, látogatást, én viszont biztos vagyok benne, hogy egy családgondozó sem fog senki nyakán űlni. Van elég esetük és a "nem problémásakat" akkor nézik meg, ha történik valami, tehát konkréttá válik az örökbefogadás.

Úgy kell ezt felfogni, hogy a munkájukat végzik, ha pedig olyat fogtok ki, mint én, egy kissé kotnyeles gyámhivatali ügyintézőt, akkor engedjétek el a fületek mellett és bólogassatok bőszen. A felgyülemlett feszültséget pedig kiadhatjátok itt, ahol megértő fülekre találtok.Kép
Nincs értelme nem együttműködni, hisz a mi picinyeink mindent megérnekKép
Persze, ez csak az én felfogásom.

Szuperboszi: Micsoda junior - házi mikulásotok van!Kép Nagyon szépek a gyermekeid, sugárzik róluk a boldogság.

Mony: Ne törődj azzal, kinek tetszik vagy sem az általatok választott név. Neked tetszik és más nem számít. Egészséges legyen, az a legfontosabb. és hidd el, a gyermek személyisége, akiről álmodoztok, beleformálódik a nevébe.
Én mindig úgy érzetem, hogy a várva várt gyermekkel kapcsolatosan mindennek fixnek kell lennie. Még a névnek is.Tehát, ha minden kész az érkezésére, jönni is fog. Nálunk legalább is így történt! Kép
Gergő nem ütött az apjára, ugyanis a férjem erősen kopaszodikKép

Matiba: Anyukádnak jobbulást!A gyermekeidnek is jó egészséget!

Vicki: Igen, csodálatos az ajándékunk, nem is vágyunk másra. Bár egy picit elszomorodtunk, mert apa vidéken dolgozik és az első mikulásunkat ketten és nem hármasban töltjük. Na, nem keseredünk el, amikor itthon lesz, akkor mikulásozunk.

Hildus: Nem fogod elhinni, de ma sirdogáltam egy kicsit, sirattam a korábbi mikulásokat és karácsonyokat, a gyermek nélküli magányt. Na nem azért, mert hiányzik, hanem azért, mert az ágyacskájában alvó kicsi ártatlanságot nézve elöntött a nem is tudom mi. Úgy imádom a kis lurkót, már már kóros a dolog.Kép

Rkata: Tünemény a pici lányod. Olyan édes kis pofa.

Kizsó: Alkalmam volt hallani picurkád hangocskáját, míg a mama etette. Jó kis tüdőkéje vanKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Anyukák!
Amikor már az örökbefogadást intézzük, akkor Munkáltatói igazolás kell, vagy Jövedelem igazolás?!

Mindenkinek köszönöm a sok szép képet! Kép
Puszi,
Di_ti
di_ti

Hahó!

Csak egy kis kukkKép
Di_ti: Visszamenőleges, 6 havi jövedelemigazolásra van szükség.

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Ha nem baj, teszek fe Regiről képet; tisztába tevés közben 1 másodpercre figyeltem másra, azonnal megfordult hasra!
Kép

Kép
rayo

Kép
süni_renóca

Nikinozsó, Kelimoni! Köszönöm az információt!

Remélem minden csízma csillog-villog már, hogy a Mikulás sok ajándékot rakjon bele! Kép

Szép álmokat!
Di_ti
di_ti

Meglepetés!

Meghozott engem is a Mikulás! Kép
Olyan szerencsében volt részünk, hogy két hét múlvára ígérték a tv, internet bekötést és ma bekötötték!
Így tudlak boldogítani titeket megint! Kép

A Mikulás hamar megtanulta az új címünket, már ide hozta az ajándékokat!Kép

A költözésről csak annyit, hogy nem kezdeném előről a csomagolást. Mindig kiürítünk egy dobozt és olyan mintha kettő nőne helyette. De egyszer majdcsak eltűnnek.
Kingusnak tetszik az ágy, de még meg van kavarodva ő is. Zsófinak meg tényleg nagy tüdeje van mostanában, mindig sikitozik. De olyan frekvencián, hogy beleremeg a dobhártyánk.

Egyenlőre ennyi, megyek aludni, mert már kettőig sem látok! Kép
Jó éjt és köszi, hogy gondoltatok ránk!
Kép

kizsó

Kizsó! De örülök, hogy ilyen hamar tudtál írni és hogy ilyen jól megy a kidobozolás! Kép

Kedves Lányok! Mindenkinek köszönöm a kedves képeslapokat, de nézzétek el nekem, hogy én még nem küldtem semmit, mert még most is a havi zárást csináljuk a könyvelőnknek.... Kép

Puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Nézzétek el nekem, hogy nem reagálok mindenki hozzászólására, de alig birtam követni! Kép Persze ez jó, mert zajlik az élet, csak nekem volt egy kicsit nehéz, és bocsánat, ha nem mindenkit emlitek név szerint!

Először is mindenkinek köszönöm szépen a jókivánságokat a gyerekekre és anyukámra vonatkozóan is! Kép Nagyon aranyosak vagytok, igazán jó érzés!

Ildikó, Kelimoni és Renóca! Külön köszönöm nektek a Mikulás napi köszöntéseket! Nagyon meghatódtam!Kép

Diti! Örülök, hogy a keresztlányod ennyire élvezte az ünnepséget! Kép Tündéri lehetett! Kép

Szuperboszi! Nagyon aranyos volt a Mikulásotok! A férjem mesélte minap, hogy amig el nem váltak a szülei, (kb. 6 éves koráig) mindig apukája volt a Télapó, és soha nem jött rá! Kép Évekkel később tudta meg, kb. tizenvalahány évesen. Addig meg folyton csodálkozott, hogy honnan tud róla mindent a Mikulás! Hét nem édes? Kép

Rkata és Rayo! Gyönyörűek a lánykák! Kép

Renóca! Szivesen láttam volna az ovisok arcocskáját!

Sajna a betegség miatt holnap nem mennek a fiúk oviba, igy kimarad az ovis Mikulás, de remélem az ajándékukat elteszik, mert kifizettük. Tényleg Renóca, ilyenkor ugye el szokták tenni?

Azért ma volt egy rövid Mikulás, hogy a fiúcskák megkapták a csomagocskákat Tőle. Férjem szerint élvezték, én nem tudom anyunál voltam.

Lassan megyek aludni, mert nemsoká este 11 óra, és reggel megyek munkába, és még zuhanyoznom is kell.

Mindenkinek szép álmokat, a gyerekeknek és felnőtteknek csodás Mikulás napi meglepetéseket kivánok szeretettel!

Kép

Kép
Vendég

SziasztokKép

Hozzánk is megérkezett ám a MIKULÁSKép
De én erre a Mikulásra vártam ám egész életemben!!! Kívánom nektek is, hogy hamar átéljétek ezt a CSODÁtKép Kép Kép (persze az anyucik tudják miről beszélekKép )

BOLDOG MIKULÁST!!!!!!!!!!!Kép
Kép

Kép
(Különben Norisz utálja a sapkát, most valahogy érezte, hogy ki kell bírniaKép)

KépKép
napsugaracska

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?