CMónika
Igaz Timit kérdezted, de ha nem gond, én is válaszolok a kérdéseidre.
Én is a Kósánál fogok szülni, maholnap vagyok 30 hetes, viszont az elmúlt pár hónapban 2 barcsinőm szűlt nála. Az egyik császáros volt, a másik pedíg természetes úton szült. Mindketten 100% meg voltak vele elégedve. Teljesen, nyugodtan rábízhatod magad!
A papás szülést abszolút támogatja.
Van neki szülésznője, aki állítólag szintén nagyon aranyos, de sajna a neve nem ugrik be. A doktor úr úgyis mondani fogja.
Én úgy tudom 40eFt körül szoktak neki adni. Szülésznőnek 10-15eFt, attól függ mennyire vagy vele megelégedve.
A füzetősbe voltam, mert sajna volt vetélésem, és akkor külön kértem magam, nagyon jók a szobák és lényegesebben tiszták a fürdők vécék mint a nem fiztősnél. Viszont a fizetősbe állítólag a nővérek közül rád sem néznek, míg a nemfizetősbe, folyamatos a jövés menés, ott mindíg van aki segítsen szoptatni fejni, stb, rádaásul a szobában vannak még rajtad kívül 4-5 kismama, akik nagyon fontos dolgokat tudnak mutatni, pl hogy kell pelenkázni
, átmosni a kicsit, megnézheted ők hogy szoptatnak ilyesmi.
A szoba a nem fizetősnél nem olyan nagy szám,(a fizetősnél szép falak, tv) de szerintem ezzel fogunk akkor a legkevesebbet foglalkozni.
Az első emeleten a leghátsó szoba, az, ahol a babát nappal is, és éjjel is kinthagyják, éjjel csak ha kéred. Az elötte lévőkben csak szopizásra adják ki a babákat.azt hiszem. De ne aggódj, a szülésznőd, úgyis körbe fog vezetni, megmutatja a lehetőségeket, és majd eldöntheted, melyikbe szeretnél feküdni. (Már ha lesz hely
)
A mellbimbóvédőt megveheted a kórházban, ráadásul olyat vehetsz, amit kimondottan csecsemőknek jó, amit más boltban nem is nagyon árulnak. (ritka hogy valahol van)Tehát felesleges előre megvenned. Sőt a kórházban légzésfigyelőt is vehetsz, amit abban a pár napban ki is próbálhatsz, hogy jó-e. (Sajna sok készülék okoz gondot a szülőknek otthon hogy sípol össze vissza, téged meg a frász kerülget, és vissza kell vinnia készüléket, és ez független az ártól, a jó minőségűnél is előfordul.)
Nem tudom tudjátok-e már a baba nemét, de ha nem, és nem is akarjátok, előre szólj a Kósának, mert azonnal mondja ha lát valamit. Nálunk a 12. héten megmondta, hogy fiú, azt hittem leesek a székről.
Nagyon jó ultrahangos, megbizhatsz benne, ha ő azt mondja minden rendben, akkor az úgy is van.
(Ez más orvos véleménye is, nem csak kismamáké)
Remélem segítettem, ha még van kérdésed, bármi, írd le nyugodtan, benézek majd még.
Jó és nyugodt pocakosodást kívánok!!Élvezd ki minden pillanatát, mert nagyon hamar elszalad az idő!!
Alina+Márk
ui.: Amit leírtam, három kismama véleménye.