Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok , nekem NINCS

OFF
Kisbora, engedd meg kérlek, hogy csak a következöt nyilatkozzam elöször és utoljára amolyan timilisen a fenti sztorira: BAZMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEG! BESZARÁÁÁÁÁÁÁS! MINDET ELKÜLDENÉM AFRIKÁBA!!!!!!!!! TELJESEN KI VAGYOK!
ON

Cuicco, maxi cosi kell még?
stollenkonfekt idei pennys tré, csak 10% marcipánvan benne. kipróbálva, nem viszek.
ottani "levegötök" ide is elért, tegnap éjjel 48X kelés, ma (és tegnap is) Márk mintha bepiált volna, pörög mint a búgócsiga...fáradt vagyok.

Elsö nap az ovodában, bocs bölcsiben: 1-10 es skálán: 7

Holnap du, magyar éter (ether?)
timili

Sziasztok lányok!

Hétvégén sikerült úúúúúúúgy elrontani a gyomrom, mint még soha. Minden kijött belőlem, és teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz a szoptatással, ráadásul lázas is voltam, és a gyógyszertárban azt mondták, hogy akkor nem lehet szoptatni. Megnéztem a la lechte liga honlapon, ott viszont az volt, hogy lehet, úgyhogy én szoptattam, bár fele annyi tejem volt csak mint szokott lenni. Szegény Jack nem értette, hogy mi történik. Kínomban vettem tápszert is, de végül nem adtam neki.

Andi, köszi, Jack jól van (most, hogy már én is jobban vagyok), kis haspók, holnap lesz 10 hetes, és a 2 hónapos "szülinapján" volt 5300g és 61 cm (3650g-57cm volt születéskor).
Én is szeretnék legalább 6 hónapos korig szoptatni, majd meglátjuk.

Kisbora, nem semmi a Heim Pálos sztori, mind a ketten hősök vagytok a Danival.

Timi az első nap a bölcsiben 1-10 es skálán: 7 jól hangzik. Szóval nem volt sírás-rívás?

Ja, és ma megcsináltattam a Jack útlevélképét, nagyon vicces, nem nagyon akart közreműködni, elengedte kezét lábát, tartanom kellett a fejét (a kezemet kiretusálták). Szóval 3 tokája van a képen, és nyitott szájjal bámul, a nyelvét félig kidugva.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok Anyukák!

Timili,

Bocsi a zavarásért, de olvastam itt a neten, hogy te a Kósa dokinál szültél.
Mik a tapasztalataid róla, azt már tudom, hogy nagyon rendes, és jó pofa. Az asszisztense azt mondta, ne aggódjak jó kezekben, vagyok.
Ugyan még csak 17 hetes a babucink a hasamba, de érdekelne:
-
cmónika

CMónika

Igaz Timit kérdezted, de ha nem gond, én is válaszolok a kérdéseidre.
Én is a Kósánál fogok szülni, maholnap vagyok 30 hetes, viszont az elmúlt pár hónapban 2 barcsinőm szűlt nála. Az egyik császáros volt, a másik pedíg természetes úton szült. Mindketten 100% meg voltak vele elégedve. Teljesen, nyugodtan rábízhatod magad!

A papás szülést abszolút támogatja.
Van neki szülésznője, aki állítólag szintén nagyon aranyos, de sajna a neve nem ugrik be. A doktor úr úgyis mondani fogja.
Én úgy tudom 40eFt körül szoktak neki adni. Szülésznőnek 10-15eFt, attól függ mennyire vagy vele megelégedve.
A füzetősbe voltam, mert sajna volt vetélésem, és akkor külön kértem magam, nagyon jók a szobák és lényegesebben tiszták a fürdők vécék mint a nem fiztősnél. Viszont a fizetősbe állítólag a nővérek közül rád sem néznek, míg a nemfizetősbe, folyamatos a jövés menés, ott mindíg van aki segítsen szoptatni fejni, stb, rádaásul a szobában vannak még rajtad kívül 4-5 kismama, akik nagyon fontos dolgokat tudnak mutatni, pl hogy kell pelenkázniKép, átmosni a kicsit, megnézheted ők hogy szoptatnak ilyesmi.
A szoba a nem fizetősnél nem olyan nagy szám,(a fizetősnél szép falak, tv) de szerintem ezzel fogunk akkor a legkevesebbet foglalkozni.
Az első emeleten a leghátsó szoba, az, ahol a babát nappal is, és éjjel is kinthagyják, éjjel csak ha kéred. Az elötte lévőkben csak szopizásra adják ki a babákat.azt hiszem. De ne aggódj, a szülésznőd, úgyis körbe fog vezetni, megmutatja a lehetőségeket, és majd eldöntheted, melyikbe szeretnél feküdni. (Már ha lesz helyKép)
A mellbimbóvédőt megveheted a kórházban, ráadásul olyat vehetsz, amit kimondottan csecsemőknek jó, amit más boltban nem is nagyon árulnak. (ritka hogy valahol van)Tehát felesleges előre megvenned. Sőt a kórházban légzésfigyelőt is vehetsz, amit abban a pár napban ki is próbálhatsz, hogy jó-e. (Sajna sok készülék okoz gondot a szülőknek otthon hogy sípol össze vissza, téged meg a frász kerülget, és vissza kell vinnia készüléket, és ez független az ártól, a jó minőségűnél is előfordul.)
Nem tudom tudjátok-e már a baba nemét, de ha nem, és nem is akarjátok, előre szólj a Kósának, mert azonnal mondja ha lát valamit. Nálunk a 12. héten megmondta, hogy fiú, azt hittem leesek a székről.
Nagyon jó ultrahangos, megbizhatsz benne, ha ő azt mondja minden rendben, akkor az úgy is van.Kép(Ez más orvos véleménye is, nem csak kismamáké)

Remélem segítettem, ha még van kérdésed, bármi, írd le nyugodtan, benézek majd még.
Jó és nyugodt pocakosodást kívánok!!Élvezd ki minden pillanatát, mert nagyon hamar elszalad az idő!!

Alina+Márk

ui.: Amit leírtam, három kismama véleménye.
Vendég

Kedves Alina!

Egyáltalán nem gond , sőt örülök neki, hogy válaszoltál a kérdéseimreJMindig tudtam, hogy a Kósa egy rendes doki, de most már teljesen nyugodtan bízom rá magam. Köszi a tobbi infot is. Értékes számomra.J
A baba nemét nekem is 12 hetesen mondta, de hozzá tette ne vegyem 100%-ra, de úgy néz ki kislány. A mi kis AnnánkKép
Ha volt bennem kétely most már elmúlt, rá adásul ma tudtam meg, hogy az AFP is jó lett. Úgy, hogy még egyszer köszi.Kép

További jó pocakosodástKép

Üdv. Mónika
cmónika

Sziasztok!

Én az egyik levélben azt olvastam,hogy a szülésznőnek 25-30 ezret szoktak adni a kismamák.
Kicsit sokaltam, a 15 ezer jobban hangzik.
Légyszi aki szült már, jelezze, hogy mi a valós "tarifa".
Köszi

Én tegnap voltam a harmadikon a Fehérfi Krisztánál mivel ő lesz a szülésznőm, és nem igaz, hogy rád sem néznek. Míg ott voltam, jó pár kisbabának vitt tejet, beöntést adott egy kismamának stb.
És azt mondta, hogy ha bármikor bármi kérdése van valakinek, bármelyik nővér szívesen segít.
Õ azt mondta, hogy minden este benéz a kórházba (ha nem is dolgozik), megkérdezi a nála szült kismamákat, hogy minden rendbe van-e, segít mindenben. Tehát nem csak a szüléskor és az elbocsátáskor keres fel minket.
Kata
kata7778

Szeva Timi,

Ági sem talált normál stollent, hogy lehet ez???!!!! MÉg a végén mehetek Szentendrére......
Itthon vagytok ugye, tali???

Kata,

a hozzászólásod második felét meg tudom erősíteni bár én nem fogadtam szülésznőt. Altatásos, progr. csaszinál teljesen felesleges Kép
A harmadikon MINDEN nővér segítőkész, kedves volt. Elvira harmadikra dedikált csecsemős pedig egy tündér.

Piszkos anyagiakra sztem. aki kiváncsi érdeklődjön priviben, itt olyan furcsa vagy csak én érzem így?

pusz,
K.

cuiccolo

CMoni, elöször is egy jó nagy WELCOME...ill még csak egy fél,Kép mert ugye igaziból még az elözö topicba "illesz"Kép

Bár én Márkom már 16 hós, tehát tapasztalatok már régiek, azóta felújitás, Kht-vá (?) válás ,stb...de:
-Kósa sztem "probléma mentes " esetben szivesen (és ügyesen ) szül papával...(gondosan vigyáz az illuziókraKép)
-"hivatalos" bábája -asszem- Marika. Többek szerint kicsit marcona, ám ha látja rajtad a "j$indulatot" akkor normális...nekem jól irányitott.
-a következö szülések közül lehet választani: császáros, és természetes:D ezeken belül van nehéz, nagyon nehéz és qrva nehéz szülésKép, de ez t sajnos a babuci válsztjaKépKép (tréfa nélkül,nemtom ott van-e még a kis fridzsider a bordásfal elött, nekem a labda enyhitett...olyan kb. 10% otKép)
-mi "természetben" fizettünk. bövebbet talán priviben
-nem fizetös -amikor én voltam- mini, tele emberrel -fizetös: amiben én voltam: egyedül, mini, kellemes, tiszta,jár hozzá az emeleten Elvira, aki MINDENBEN segit,föleg ha kéred. Profi pl a fejögépekben, segit cicire helyezni és elmondja, amit én is gondolok, h az elején alkalmanként -a cici védelmében- 5 percnél többet ne szopjon a babuc. Neki is elég, neked is. Bimbóvédöröl nem is ejtek ezért egy sót sem , mert fentieknek megfelelöen, nem lesz rá szükség. (én késöbb vettem, de minekKépsztem neked is tré, neki is
-fizetösek (asszem mind)baba-mama szoba. de azóta ujabb "fizetös " szobák vannak...nem ismerem.
-babacsomag: domestos...mini sudocrem...popsitörlö...stb...mi mind leadtuk a csecsemö osztályra...semmi extra.
De bizti van frissen ott szült anyuka is...ök jobban tudják ezt (is)Kép

Viszont kérek szépen MINDEN pocakos schöfis anyukát: természetes szülés után egy estére legalább (de legjobb minden éjszakára) ADJA le a picit és ALUDJON!!!Elözetes agyrémek ellenére: NEM fog éhen/szomjan halni, és NEM fog egész éjjel anya után sirni! Viszont TI sem fogtok begörcsölni 2. napra...(én elkövettem ezt a hibát, csak azért intek óva mindenkitKép)PIHENNI! Mert nem biztos hogy rögtön utána jön ki a fáradtság. (fullra áttréningezett aerobictréner testem 2. este aug. 3-án a 32 fokban remegegett mint a nyárfalevél...Kép))(Lehet Zita más véleményen van: egy a lényeg: szülés utáni 24 órában anyának PIHENNI, ALUDNI kell. SZERINTEM
Na, dugulok.
Ja TALI: hétfö du?
timili

Szia Timi!

Köszönöm az infokat. Igyekszem a végén írt tanácsodat megfogadni.
A szobán talán még rá érek, gondolkozni. Hiszen hiába foglak arra az idő pontra szoba amire ki vagyok írva, mi van ha a picur várat még magára..Kép
Az anyagi részét, talán emilbe beszéljük meg, mert én csak nap közben tudok fel jönni.

Üdv:
Mónika
cmónika

<font color="0000ff">Sziasztok!

Timili!

A hűtő már nincs ott. Kép

Az én "másvéleményem" a baba éjszakai leadásról: Természetesen a legjobb, ha a baba és a mama együtt vannak. És a legjobb, ha erre készülünk. De minden ismerősömnek el szoktam mondani, hogy mindezek mellett mártírnak nem kell lenni, mert az csak árthat. Tehát, ha úgy érzi az anyuka, hogy most itt a vég, aludni, pihenni kell, akkor ott a lehetőség, és le lehet adni a csecsemősöknek a csöppséget. Én inkább annak a híve vagyok, hogy az anyuka már a kórházban is gyakorolja azt, amit a gyermekágy idején mindenkinek ajánlanak, hogy napközben aludjon ő is, mikor alszik a baba. Így elkerülhető, hogy hazamenetel utáni éjszaka találkozik az ember azzal, hogy a gyerek éjszaka is van. Elkerüli azt is, hogy a gyereke esetleg kicsit meg legyen zavarodva, hogy mikor is van éjszaka, mert ugye a csecsemőosztályon egész éjjel ég a villany, és csend sincs kifejezetten. Harmadrészt nem fogják éjjel tápszerrel megetetni a babáját, anélkül, hogy esetleg megkérdeznék erről anyukát. Ugyanis ritkán van annyi anyatej az anyatejgyűjtőből, hogy azt tudjanak adni az éjszakai etetésre. És a harmadrészt maga után von még néhány dolgot, így nem kap cumisüveget a baba, ami esetleg problémát okozhat a szoptatásnál, kevésbé lesz fájdalmas a tej belövelés, ha nem maradnak ki azok a éjszaki hatórás időszakok....

Szóval pihenni kell tényleg, de ez nem feltétlenül csak úgy valósítható meg, hogy a baba nélkül legyen éjjel az ember.

Az első gyerekem, Ádám születésénél, még én is nyeretlen kétévesként indultam neki a gyerekszülésnek. Az első két éjszaka nem volt velem Ádám, mert nem adták a csecsemősök, és bár kipihennem is lett volna mit, mert a kétórás megfigyeléssel együtt 24 órát töltöttem a szülőszobán, sokkal kevesebbet aludtam ezen a két éjszakán, mint utána, mikor már velem volt éjszaka. És ekkor még fogalmam nem volt, hogy hogy tömik meg őket éjszaka, meg a többi.

Abban, amit Timi írt, van egy (Több is, csak ezt emelném ki.) nagy igazság. Tényleg nem fog éhen halni, ha leadjátok. Főleg, ha Icuka az egyik éjszakás csecsemős. Akkor tuti, hogy még reggel is a fülén fog kijönni a gyereknek a kaja, amit a kétórás etetésnél beletukmált. Ennek folyományaként még egyszer tutira nagyon összeveszek vele. Mert ezt velem úgy is megcsinálta, hogy megígérték, hogy szólnak mikor megetetnék Rékámat, és még ember is lett volna aki felhozza, mert én még a katéter miatt nem mehettem. De nem. Õ jó kisdobos módjára megtömte. Bocs a kifakadásért, de nagyon a bögyömben van.

A tali jó lenne, de míg gyerekeim már gyógyulóban, addig én éppen most kezdek nagyon beteg lenni. Úgyhogy szerintem mi most (megint)nem tudunk menni.

Szép estét mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok,

tali mikor lenne, mert mi fél 5-re mikulásra megyünk (mármint ha hétfő). Ja és kedden este is mikuli.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

A délutáni irományom eltünt.Kép Valamit elnyomhattam. Brrr...

Tali: hétfőn elvileg mikipartira vagyunk hivatalosak. De a kérdésem, hogy mikor és hol lenne?

Kósa doki: ha magánorvos, akkor az elmondásaitok alapján ok, megbízható. Ha úgy esel be hozzá, hogy ő az ügyeletes, akkor jobb nem beszélni róla. Sajnos láttam, hogy mellettem mi zajlott (a 3 ágyasban szültünk). Örültünk Apával, hogy van dokink.

Zita, köszi a tapasztalataidat, de én nem reménykedem a baba-mamás szobában. Sajna fizetősbe nem tudok menni, így marad az első, lesz, ami lesz. No de harcolni fogok a gyerekemért, most már tapasztaltabb leszek. És pihenni is szeretnék, mert 2 gyerek mellett nehezebb lesz az elején.

Szerdán voltunk dokinál, minden ok, a baba még nagyon fent van, minden zárt, panasz nincs. Nagyon jól birom a nagypocakot még Kincső mellett is, bár hamar elfáradok.
Kincső pedig egy ördögfióka.
Tegnap este Kincső hozta a babáját, levette róla a rugit és mondta, hogy kaka-kaka. Bekakilt a babája. Hozta a popsitörlőt, a krémet, hogy tisztába tegye. Találtam midi pelust is, megkapta játszani. Először az apja mutatta meg, hogy hogy kell ráadni a pelust a babára. Olyan aranyosak voltak, imádom őket!

Tegnap volunk a Természettudományi múzeumban. Kb 2 órás program, Kincsőnek is tetszett, bár nem értette, hogy a kiállított erdőkbe miért nem mehet játszani. Érdemes egy esős, őszi, téli napon elvinni a csemetéket. Belépő nincs az állandó kiállításra. A következő múzeumi sétánk a Közlekedési lesz, utána a Mezőgazdasági.

Jó éjt!
Edina (32+6)

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Mint tapasztaltKépKépKépKép anyuka én is Zita véleményét osztom, annál is inkább, mivel első gyerekesek sztem nem tudnak betelni a babával, saját tapasztalat....ennek ellenére én leadtam két éjszakára, mert még nem volt tej és attol tartottam h rosszat teszek neki ha nem kap enni mikor éhes....Kép
Aztán a 3. éjjel együtt aludtunk...máraki...nekem 2 órát sikerált, mert folyamatosan foglalkoztatott a kis boszorkaKép)))

Zita!

Az a bizonyos csecsemős 1 festett szőke kontyos(vagy legalábbis feltűzött haju), mindig kikent idősebb évjáratú nőszemély???

Már v 2 hete készülök neked mailt irni, de mindig van valamiKép(

Na jo éjszakát.

Kép
hencsi

<font color="0000ff">Ed!

Örülök, hogy jól vagytok. Kicsit irigykedek, hogy hozzátok nem sokára egy új kis élet érkezik. Az mindig egy kisebb fajta csoda.

Hencsi!

Kivárom a mailt. Tudom, hogy van mit csinálnod.

Igen, azt hiszem Icukát azonosítottad be.

Jó éjt!

Zita</font>
pzita

Sziasztok!
Zita, azt hiszem, en is ki lennek akadva, ha a gyerekemet megettettek volna a beleegyezesem nelkul (sot a kivansagommal ellenkezve!!).
Csak annyit szeretnek hozzatenni a babak "ledasa" temahoz (nekem felall a szor a hatamon a szotol), hogy en pl el sem tudtam volna kepzelni, hogy nelkule toltsek egy ejszakat (hacsak nincs vmi sulyos indoka, de az szerencsere nem volT).
A lanyom egy ejszaka, plusz majdnem egy teljes nap vajudas utan du 4-kor szuletett, es a kovetkezo ejjel sem aludtam, mert csak bamultam ra, es vigyorogtam, mint a vadalma (nem erztem a faradtsagot, annyira feldobott, hogy ott van mellettem). O akkor meg a mellettem levo babakosarban volt (amit tologatni lehet a korhazban). A kisfiamat pedig azonnal az agyba vettem magam melle, es ott volt ejjel nappal. Fantasztikus nezni, ahogy "körülnéznek" az elso napokban, radcsodalkoznak, es teljesen mas a tekintetuk, mint par hetesen lesz.
Valahol olvastam, hogy ugy neznek rad, mint aki mindent ert es tud, egy nagyon oreg ember bolcsessegevel a tekintetukben. Ez nagyon igy van. Fantasztikus. Szerintem nagyon fontos nekik, hogy ha lehet, akkor Te legyel vele mindig, a Te illatodat, biztonsagodat erezze, stb....
A baba nem fog ehenhalni, ha az elso napokban szinte semmit nem kap. Az a par csepp elotej eleg neki, igy van kitalalva. Az se aggasszon, ha ismerosoknek "az elso pillanattol" omlott a teje, a Tied meg esetleg nem. Amikor kell, be fog indulni, es jollakathatod a babadat.
Ne haragudjatok, ha omlengosre sikerult.
masodik

<font color="0000ff">Iza!

Gondolom, sejted, hogy én is mennyire kiakadtam, ha még így lassan másfél év elteltével is amolyan "kinyílik a bicska a zsebemben" érzésem van, mikor eszembe jut. A történeti hűséghez tudni kell, hogy mint már írtam, Ádámnál egyszerűen nem engedték, hogy nálam maradjon az első két éjszaka, én meg még nem voltam annyira képben, hogy a sarkamra álljak. Gondoltam, majd a második gyereknél már rutinos leszek. Eldöntöttem, hogy abszolút határozott leszek. Ezek után, ember tervez ... Császár lett a vége, 24 óra fekvéssel. Minden elképzelés keresztülhúzva. Mert ugye fejfelemelés nélkül sok mindent tudtam csinálni, csak nem harcolni. Nem vagyok az a feladós fajta, gondoltam majd harmadikra minden úgy lesz, ahogy én akarom. Tudtam, hogy esélyem van megint császárra. Aneszteziológussal beszéltem, hogy ne kelljen 24 órát feküdni, így 6 órás tűvel szúrtak. Réka már másfél órásan nálam volt. A párom segített. A hat óra leteltével talpra állítottak. Csak a katéter maradt. Ekkor jött az esti fürdetés. Aztán visszahozták Rékát, és kezdődött az egyezkedés a kb. húszéves csecsemőssel, hogy de higyje már el, hogy nem éheztetni akarom a gyerekem, a végén azt mondta, hogy rendben, amikor megetetnék lenn, akkor felhozzák. Ezután Tündi (Szőnyi doktor asszisztense, KisborAndi szülésznője), aki éppen az éjszakás volt, még külön letelefonált Icukának, mert ő volt éjszaka a másik csecsemős, és tudta, hogy nem egy egyszerű eset, hogy de biztosan szóljanak, fel sem kell hozni Rékát, majd ő lemegy érte, csak szóljanak. Icuka neki mondta, hogy rendben. Ezek után, reggel hozták Rékát, úgy, hogy komolyan mondom, még a fülén is az jött ki, amit éjjel beletöltöttek. (Az egyébként az etetés idején 12 órás gyerekbe.) Mindehhez ismerve, azt, amit a következő kép mutat (a maximális gyomorkapacitást az újszülötteknél egy, három, hét naposan és egy hónaposan), az agyvérzés szélére kerül az ember, hogy hogy lehet valaki ilyen buta.
Kép

De ha még lesz negyedik gyerekünk, akkor már erre is fel leszek készülve. Még jó, hogy ilyen optimista vagyok.

Szép napot mindenkinek:

Zita</font>
pzita

Sziasztok,

Nálunk is úgy volt, hogy Jack nem volt velem az az első két éjszakán. Az igazat megvallva, én mindent elhittem amit mondtak (nem bírnám fizikailag, kiszárad a gyerek...stb.) tapasztalatlan első babás anyukaként. Ráadásul még egy kicsit féltem is, hogy mi lesz, ha rosszul fogom, etetem...stb, olyan kis törékenynek tünt.

Most is aggódóm, Jack nem eszik rendesen. A gyomorrontásom előtt átlag 150gokat evett, most meg csak 100g körül, van amikar csak 70g-ot. Eddig még nem volt olyan, hogy nem kellett neki a cici, ma reggel viszont úgy kellett a szájába gyömöszölni többször, hogy egyen egy kicsit. amúgy jól van, mosolyog, nem lázas, most éppen szundizik a babakocsiban. Viszont egyfolytában nyáladzik, lehet, hogy a fogzás zavarja az étvágyát? Mondjuk nincs is annyi tejem még mint azelőtt, de több van mint 100g, miután befejezte, még tudok kifejni. Most csütörtökön volt 10 hetes, és most kb. 5600kg (szül. súly:3650g). Tapasztalt anyukák, van valami tippetek, hogy mit kellene csinálnom?

Manka

Manka

manka7

Sziasztok!

Zita!Kép

Akkor Icukával kapcsolatban annyit h a mi praxisunk alatt is előfordult egyszer éjjel meg 1 nappal is ténykedett ha jol emléxem, lényeg h mikor hozták reggel a gyerkőcöket, közölte h nagy balhés lesz Ajsa, már előre sajnál h majd otthon mit csinálunk vele.....ő volt a leghangosabb éjjel....
Nem mondom h végigalusszuk az éjszakát, de zömmel kajálni kel csak és ált vissza is alszik....szal nem kifejezetten rossz gyerek( de lehet csak az anyai elfogultság mondatja velem KépKépKépKép)

Kép
hencsi

sziasztok!

tali ügyben: nekünk sem jó a hétfő, mert mi is mikuláspartira megyünk délután. (a délelőtt esetleg)

manka7Kép

ha nem sírdogál, akkor nincs baj. hagyd, hogy úgy egyen, ahogy ő akar. majd megjön az étvágya. ha sír, akkor, lehet, hogy szopisztrájkról van szó. erről bővebben olvashatsz az lll lapján. a súlya alapján szépen fejlődik, úgyhogy nem lehet nagy baj!

ed!Kép hol tartottok? mikorra is vagy kiírva?

cmónikaKép

én is a kósa dokinál szültem, már több, mint egy éve. (az infoim kb., mint timié) de egy barátnőm tegnap szült nála. nagyon meg voltak elégedve.

lányok, a beszéddel kapcsolatban lenne egy kérdésem. ádám rengeteget beszél, de mi egy szavát sem értjük.Kép kinek mikor kezdett el beszélni a manója?

ildi

ui. kösz az olajsütős válaszokat!
matt07

Sziasztok kedves Shöpf-Méreis Anyukák!
Én még csak nemrég találtam erre az oldalra és nagyon tetszik a topic.
Én és a párom már egy éve a Schöpf-Méreibe járunk a Rerodukciós ambulanciára. Dr. Arnold László a kezelőorvosunk.Jövő héten lesz az első inszeminációnk. Nagyon izgulok, de nem a beavatkozás, hanem ennek eredménye miatt.Olyan nagyon régóta vágyunk már babára.
Kérlek, ha van köztetek olyan akinek szintén Arnold doki volt a kezelőorvosa és esetleg szintén ezen az eljáráson esett át írjon. Nagyon szépen köszönöm

lanett

Sziasztok,

én egyetértek Timivel a baba leadással kapcsolatban. Mondjuk én csak a hazajövetel előtti éjszaka adtam le a Dorkát de jó volt, hogy ki tudtam pihenni magam.

Cmónika

én is Kósás vagyok, jó egy évvel ezelőtti, mi is nagyon meg voltunk, vagyunk vele elégedve.

Tali szerdán?

Matt,
Dorka 1 hete kezdett el beszélni úgy igazán, már kb. 20 szót mondogat, persze csak ha kedve van, ja ő most 15 hós.

Lányok ti hogy álltok az esti altatással?

J

KépKép
KépKép
ytong

Matt07,

Köszi szépen a megnyugtatást, most már én is úgy gondolom, hogy túlreagáltam az egészet.

Én még mindig minden egyes szopi előtt és után lemérem a kismanót, megnézni, hogy mennyit evett. Szerintem most már ideje abbahagyni. Vagy csinálja ezt még valaki rajtam kívül?

Nálunk az altatás még viszonylag könnyen megy (koppkoppkopp), gondolom majd később lesz nehezebb.

Manka

manka7

Sziasztok!

Ildi, tegnap töltöttük a 33.hetet, már alig van hátra néhány nap.Kép Jan.23ra vagyunk kiírva, a baba neme meglepetésKép.
Beszéd: nálunk most kezdődik, pedig Kincső 21 hónapos. Egyre több szót mond, sőt már 2 szavas mondatot is hallottunk tőle. " Apa góozik"=Apa dolgozik és "Papa aszi" =Papa alszik.

Judit, nálunk már nincs progbléma az esti altatással. Régebben szopival aludt el, az elválasztás után volt néhányszor hiszti. Most olvasunk az ágyban, aztán mondom neki, hogy feküdj le aludni, és már fekszik is. Kicsit nyekereg még, de hamar elalszik.

Manka, szerintem felesleges méricskélni a gyerkőcöt. Ha szépen fejlődik, nem bőg, hogy éhes, akkor minden ok. Kincsőnél nekünk is volt mérlegünk, de bediliztünk a méricskéléstől, az össze-vissza értékektől, így szobadísz lett belőle.Kép Tesónál látni sem akarunk mérleget, nem akarunk újabb napokig, hetekig idegeskedni.
Gondolom, hogy 2. babánál nem csinál olyan nagy felhajtást az ember.Kép

Tali: szerda, de hol és mikor? Sajna nekünk a játszóház nem játszik.Kép

Lanett, sok sikert!

Jó éjt!
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Lanett! Szurkolunk!!
Gratulacio a beszélgető babákhoz!! Ez annyia jo kor (persze a tobbi is Kép)Tudjatok, hogy a babak egymast teljesen megertik? A lanyom 18 honapos volt, amikor a parom mh-én voltunk Telapo unnepsegen. Az egyik holland kislany mellette maszott a lepcson, es a ruhaja olyan pizsama szeru volt. Kaidi mondott vmit, amit CSAK en ertettem, mi (haha, legalabbis azt hittem), a holland anyukanak a lanya ezutan szinten mondott vmit, aki közölte, hogy a Kaidi azt mondta a lanyanak, hogy pizsama.. tenyleg ezt mondta, es a holland kislanyt "pizsamajat" is csak a mamja ertette, meg a papa sem. En mondjuk le voltam dobbenve.
Amugy a masodik baboval tenyleg rutinosabb a dolog, azt hiszem. Nem lesz tobb idegszalad, igy kenytelen vagy megoszatni magad es szelektalni, hogy min parazol, min nem. Az elso honapokban talan kicsi mashogy tunik, pl ha nem ugyanabban a honapban szulettek a gyerekek (pl a lanyom 4 hoapos szeptemberben volt, amikor meg lazan ki lehetett vinni poloban meg pelusban, a fiam most negy honapos, es pl ezelott par hettel, amikor meg nem volt ilyen hideg, eleg sokat gyotrodtem azon, hogy egy negy honapos gyereket miben lehet kivinni, megfazik-e, stb. de ezek --es hasonok-- csak pici dolgok, hamar bele lehet jonni, es par honap elteltevel nm is lesz jelentoseguk.
A merleg jo, de nem kell tulzasba vinni. Tegnap este pl 6(!)szor mertem meg (nagyon tudni akartam am, hogy mekkora), de mind a hatszor mast mutatott (Tefal merleg--berelt es lehet, hogy regi...?).
Na eldugulok,
Udv,
Iza
masodik

sziasztok!

nekünk sosem volt mérlegünk, sosem mértem a manót. nálunk ez bevált. nem volt min idegeskedni. ha éhes volt "szólt".

az altatás nálunk még mindig szopival megy.
vanank napok, amikor alig eszik "rendes" kaját, viszont annál többet szopizunk. nem egy nagy kajás a gyerek. (az egy éves státuszon 78 cm, 9300g) tudom, hogy ez így nincs jól, de én bevallom férfiasan - minden elvem dugába döntve -, hogy bizony van amikor szaladgálok a gyerek után és játék közben próbálom őt etetni.
biztos, hogy én/mi rontottunk el valamit már a kezdetekben, de enyém gyerek nem hajlandó 3 percnél egyfolytában egyhelyben ülni/lenni. de még a babakocsiból is gyakran ki kell venni, az autósülésről nem is beszélve!! igazából nem tudom mit tegyek. hagytuk már sírni az autósülésben, mert persze tisztában vagyunk a kivevés veszélyeivel, de annak mindig hányás lett a vége (eddig 2* fordult elő). szóval passz...

i
matt07

Ildiiiii,

Ne aggódj, lesz ez még rosszabb is Kép Mintha Marciról írnál néhány hónappal ezelőtt.
Az én elveim is már rég dugába dőltek, majd az én gyerekem csak evés időben az asztalnál, önállóan kanállal, villával fog enni......
A valóság, hogy én is örültem/lök minden falat rendes ételnek amit sikerül beletolni, bárhol, bármikor. Nálunk tetőzte a helyzetet, hogy tápszer volt a fő táplálék szopi helyett Kép
Babakocsiról már rég hallani sem akar, az autósüléshez viszont ragaszkodom és a fürdés utáni önálló elalváshoz is. Mára megtanulta, hogy lehet hiszti, sírás, ordítás az autósülésben bennt kell maradni és a napot alvással zárjuk le.
Hisztit követő hányás esetén, új ruha, tiszta ágynemű, fürcsi és ismét visszatérés az eredeti programhoz. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik de hosszú távon sztem. a gyereknek is jobb, hogy tudja mikor mire számíthat és rendszer kerül az életébe.
Marci kb. 3 hónapja rendesen eszik, alvásnál sokáig próbálkozott különböző trükkökkel de mivel nem jött be Neki Képma már simán megy aludni.
Szóval következetesen és ez előbb utóbb meghozza gyümölcsét Kép

Iza,

Megnéztem a "Szabó stollent". Olyan, mint egy félbarna kenyér piciben, finom?????
Beszélgetés igaz, Zita is megfegyelmezi néha Marcit aki válaszol Neki halandzsául, sőt amikor hátul ülnek az autósülésben jókat kacagnak, elszórakoztatják egymás.

Beszéd,
Egyre többet mond Marci értelmesen. Apa, anya, mama, babaaaaaa, Attila voltak az első szavai de már elég régen Kép Azt vettem észre, hogy a lányok ügyesebbek, hamarabb kezdenek mindent.

Manka,

Ha a gyerek nyugodt ne méricskélj, én anno hülyét kaptam amikor 1 (!) óra szopi után a mérleg 0-t mutatott Kép

pusz,
K.

cuiccolo

Kriszti,

fürdetés után beteszed Marcit az ágyba és otthagyod?

Nekünk jó lenne az állatkert, persze csak ha nem esik az eső ez meg aznap fog kiderülni. Akkor szerdán talira megint csak ketten maradtunk?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Vagy esetleg lehet nálunk is a tali, bár kicsi a lakás ,de majd összehúzzuk magunkat.
J

KépKép
KépKép
ytong

Ildi!

Szerintem ne aggódj az evés miatt,amig azért gyarapodik!Nati most volt 1.5 éves és 10kg és 80cm.Igaz ő lány. Látod Marci is elkezdtett enni.

Kriszti!

Csak nem jutottam el a Nati eredményért.Köszönöm az ajánlkozást,de nem akartam mindenkit összefertözni.Én már jól vagyok,csak néha köhintek egyet.Amúgy a fülem után a szemem jött.Bevérzett és viszketett.De Nati valószinüleg csak elkapta.Mert köhög és nem kap levegőt,de ha leszívom az orrát,akkor nem jön belöle semmi.Doki szerint be vannak dagadva az orr nyálkahártyák és fenistil cseppeket adjak.Szerintem,ha az a baja,mai nekem akkor csak egyszerűen nem jön ki az orrából az anyag.Nekem is ez volt.Nem tudtam kifújni.
Na jól van nem fárasztalak tovább.

Anikó
janiko

Judit,

Igen fürdés után beteszem a saját ágyikójába (nem is hajlandó máshol aludni Kép) megissza a tápszerét addig ott vagyok én/apa és egy szó nélkül elalszik. Ha jól bevacsorázott akkor tápszer helyett cukormentes borsmentateát (nagyon gyengét) kap de a szertartás ugyanez.

Egyenlőre jó nekünk is a szerda. Szabadtéri programot viszont nem vállalok, mert babakocsi gyűlölők (azaz csak Marci) lévén nem birom annyit cipelni Kép

K.

cuiccolo

Cuiccolo!

Én nem ézem cikinek a kérdést a tarifáról, mert hol máshol érdeklődhetne az ember? Privilben kit kérdezzek erről?
Sajnos nemigen derül ki, hogy ki az, aki már szült és mikor (évekkel ezelőtt vagy nemrég) és ki az aki még csak most néz a dolgok elébe.
Szerintem amúgy sem ciki erről kérdezni és válaszolni sem, hiszen mindenki az anyagi körülményei és a megelégedettsége alapján "jutalmazta" a szülésznőt. Ez rendjén is van. De mégis kb. hová helyezze az ember az elképzeléseit?
Üdv
Kata
kata7778

Kata7778,

Nem azt írtam, hogy ciki hanem azt, hogy nekem ez nagyon furcsa, főleg itt!
Kérdezni pedig ha ezt nem tudod egyedül eldönteni szerintem az orvosodtól és a szülésznődtől kell, válaszolnak. Priviben pedig attól aki szintén annál a teamnél szült akinél TE készülsz.
Ebben a topicban a MÁR shöpfiben szült a másikban pedig a schöpfiben szülni készülő kismamákat találod. Átfedés adódhat a második babásoknál.
Örülök, hogy legalább a segítségképp Neked írt üzenetem utolsó mondatára reagáltál Kép

Kriszti

cuiccolo

sziasztok!

mi is mennénk talizni!

én is felajánlhatom a kérót. voltunk már itt öten, értsd öt mama, öt baba. elég jól elfértünk! egyetlen dolog csak a "hátrány", hogy mi békásmegyeren lakunk, annak is a legészakibb pontján. akkor?Kép

mi szívesen elmegyünk bárhová, de a kültéri programot - csatlakozva krisztihez - én sem kultiválom annyira, lásd fentiek.

i
matt07

Tali,

mi XIV. kerben lakunk, találjátok ki melyik a jobb, mi szertettel várunk mindenkit. Ja és sajnos fogyókúrás túrós sütit nem áll módunkban felszolgálni, úgyhogy tiétek a döntés. Szerda du. 14 óra megfelel?

KépKép
KépKép
ytong

Miért van olyan érzésem, hogy ebből nem lesz semmi?

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Tali - részünkről ok, de nekem 2 bajom van:
1. vagy elindulok délelőtt még alvásidő és ebéd előtt, vagy nem tudunk menni. Sajnos Kincső olyan nehéz, hogyha elalszik a buszon, akkor nem tudom cipelni. A babakocsi pillanatnyilag nincs itthon, hogy tudna abban aludni, de azzal is problémáim vannak, nehéz jönni-menni vele a városban.
2. holnap (kedd) egész nap nem leszünk itthon és szerda délelőtt főznöm és talán egy picit pihennem kéne. No de ez a kisebb probléma, mert holnap este is főzhetek még bármit. Nekünk talán jobb lenne a cs-p, mert Apa 5kor végez és segítene cipelni a leányzót. Szerdán klubnapja van, csak éjszaka tér haza. Nekem pedig már nem mindegy a cipelés.

Ildi, gondolom hozzátok a hév megy, nem probléma, 2 átszállás.
Judit, felétek milyen tömegközlekedési akármi jár?

Azért még holnap reggel bekukkantok. Remélem azért lesz valami, bár nekem a szerda elég rázós, de megoldható.

Jó éjt!
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

<font color="0000ff">Sziasztok!

Úgy szeretnék én is találkozni veletek. De a héten részemről kizárt. Nagyon lebetegedtem. Tegnap már lázam is volt, de végre mintha kezdenének távozni a fejemből és a torkomból a nem odavaló dolgok. De ebből egészség nem hiszem, hogy a héten lesz. Úgy látszik, én már mindig lemaradok.

Szép napot mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Kriszti!
Igen, stollen kb olyan, mint egy kis fel (negyed?) kilos kenyer (persze csk külsőre), nagyon edes, nagyon finom. Megnezzem, hogy lehet-e mar kapni?
Udv , Mindenkinek jo talit!
Itt most zuhog az eso.
masodik

na, hella, kb. fél ´´órája olvasok annyit irtatok...

Mindenkinek üzenem: Icuka egy .....Kép
a tápszeres tömése biztos nálunk is "játszott", lehe Márk ezért állt annyira rá a kajára mert 3 éjszakát lent töltött...mindegy, azóta már ne érdekel...

ALtatás nálunk Cuicco hasonló, fürdés, púderezés, szépitkezés (fésülködés-apa mániája-mindig szép elválasztott frizit kap alváshozKép) ha kevés vacsi volt: fél adag tápsz nagy vizben, ha rendes vacsi volt-ujabban hársfatea. Cumisüveg be,kisvillany, anya:-Szépálmokatmárknak,itt a kispillangó,nyuszi-maszi..blablabla...kb. 2 percig, majd villany leo, anya ki, Márk megissza és forog-zümmög egy kicsi és csucsuzik...
timili

Zita, a szemléltetés az újszülött gyömörürtartalmáról hatásos! Nagyon jó! Ráküldeném a söfi weboldalára a feedbackbe
timili

<font color="0000ff">Timili!

Egyedi a stílusod, de én bírom.

Nincs Márkról kép? Bennem az már kezd halványodni, ami a fejemben maradt a múltkori találkozásunk óta.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Más:

KI hord még 4-es méreü Pampers pelus?
Volna egy bontatlan csomagom. Német.2500Ft.
timili

Ja, és még vmi:
Kép
24-es barna timberland bakancs, ha vkit érdekel.Kaptuk, de Márk husi lába nem fér meg benne.rüsztnél menetet vág a zsirjábaKépKb. 2X volt rajta.Bundabélés nélkül is fini meleg hála a cég kiváló izolálótechnikájának. És ami még fontos: NEM ÁZIK ÁT! 10.
timili

És , tessék, Vessetek a Mókusok elé!:
gyönyörü kék maxi cosi 25
Kép
timili

Timi!

Hány darabos a pampers csomag?

Anikó
janiko

Timi!

ez a Priori XP?

Barbi
lirian

Sziasztok,

tőlünk tolhatjuk a talit, akár jövő hétre is, ezen az 1 héten nem oszt, nem szoroz. Nekünk a kedd kivételével bármelyik nap jó.

Hozzánk az Örs, onnan 81-es busz és 10 perces séta.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

sziasztok!

ed, igen hév jön hozzánk, onnan azonban még 12 perc séta.

már nem emlékszem tavaly hol volt a karácsonyi tali (amire timi azokat a szarvasagancsokat hozta). és hányan is voltatok? most hányan is lennénk?

judit! a délután kettő nekünk nem olyan jó (alvásidő), de később igen (bár tudjuk úgy alakítani a napot, hogy előbb aludjon el, ha nagyon muszáj) mi szívesen meglátogatnánk titeket!
a 14. kerületben pontosan hol is?

timi! mi most már nem pamperset használunk, de ha jó nekünk átvesszük. ez a négyes hány kilót takar?

i
matt07

TAvalyi karácsonyi tali nálunk volt, lehet idén is Kép

DE CSAK akkor vállalom ha aki bejelentkezik tényleg eljön.
Tehetjük a jövő hétre és akkor még van idő meditálni rajta. + meggyógyulhat Zita, Anikó....
Iza Ti nem neveztek be?

Vélemények?

pusz,
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok, remélem összejön a tali, és majd elmesélitek, hogy milyen volt. Vigyetek fényképezőgépet isKép!
Igazatok van a mérlegeléssel kapcsolatban, már kezdek róla leállni. De azt hiszem mérlegfüggőségem van. Éjszaka is etetés előtt nem mértem, és éreztem, hogy sokat evett, erre elkezdtem bánkódni magamban, hogy milyen jó lett volna, ha lemérem, és látom pontosan, hogy mennyi az a sok. Nem vagyok normális.

Nektek a játszócumiról mi a véleményetek? Én eredetileg nem akartam cumit adni a kislegénynek, viszont elalváskor rágja az öklét, ami kipirosodik, és az ágy is csupa nyál lesz, én meg ettől frászt kapok, úgyhogy NUK alvó be. Persze a rokonság kárál, hogy majd nem tudom leszoktatni, nem jól nő a foga, nem fog szopni rendesen...stb.

Üdv.:

Manka

Manka

manka7

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?