Új privát üzeneted érkezett!

Bubek:
Ja! vizet is vigyél, mert szülés után napi 3-4 L folyadékot kell meginni.

Kép

Kép
sajtine

Bubek,
A profilomban ott a weblapom címe, azon a Babakelengyénél van lista, hogy miket vittem be a kórházba, meg arról is, miket felejtettem el.Kép Eldobható pelust vigyél pár darabot, mert ha este vagy éjszaka kerülsz le az osztályra, nem kapsz rögtön, én is csak másnap reggel kaptam.

Többire most nem tudok reagálni, elég nagy rohanásban vagyok ma.Kép

KépKép
connie

Ezt most csak azért írom, hogy irígykedjetek: kettőkor ettünk, azóta megint alszunk. Kép
Lesz ez még így se, akkor majd adjátok vissza nyugodtan! Kép

Sajtine,
én a 10 hetes uh-n, amikor még csak egy gombócot lehetett látni, láttam rajta, hogy olyan kislányos formája van. Bejött.Kép (Pedig fiút szerettem volna, de persze már nem adnám oda 100 fiúért sem!Kép)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Omo,
akkor ha esetleg nem kislány, akkor majd nem csak Beniből lesz itt a fórumon több. Kép

Köszi a mérleges infókat is Mindenkinek.
Marci szerintem még egy hétig biztos bent marad - de szerintem még egy kicsit tovább is. Valahogy az az érzésem - ne kérdezzétek, gőzöm sincs miért - hogy 19-n fogunk szülni. Pedig 16-ra vagyok kiírva. Pedig jó lenne már karácsonyra itthon lenni. Remélem tévedek, és majd egy kicsit előbb jön ki. És szép könnyedén, ahogy egy jófiúhoz illik! Kép)

Ja, Sajtine (nem akarok névváltást, hogy a többiek is tudják, hozzád szólok Kép
Akartam már kérdezni, hogy ki a védőnőtök, és a gyerekdokitok? A Rákos úton vannak?

Kép
----------------
B&M
bubek

Sajtine,
Beni nevében én küldök Zsófinak, csak ő most épp a hatása alatt van Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Jaj, elfelejtettem előbb írni Ilbának,
betettem a kosárba, sokat voltunk kint a folyosón vele. De ruhát én is szárítottam az oldalára aggatva. Ahogy visszagondolok, ötünk közül csak kettőnknek volt tologatós, a többieké az ágy végébe volt akasztva.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

köszi IlbaKép
Bubek: védőnő dr Nagy Jánosné, doki:dr Sigmond Anikó
igen Rákos út
de nem titok a nevem Kép
szerintem tudják is a Többiek

Edina

Kép

Kép
sajtine

Zsófinak mi is küldünk, így már duplán be lesz biztosítva!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi GabuskaKép
ha már most nem is használ, de estére remélem fogKép

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak úgy írok ide. Szoktam néha olvasgatni, mert én is az Istvánban szültem 18-án.

Két kérdésem lenne: Ilba, a másikban olvastam, hogy felvágták a babád nyelvét. Le volt nőve? Mennyi idősen és hol csinálták? Mert az én fiamnak is le van és még nem ajánlották, csak később. Igaz a szopásban nem akadályozza.

Jucus! Látom, hogy egy az orvosunk (Ruttner doki). Én nagyon meg voltam elégedve vele, de a pénzben így utólag is bizonytalan vagyok. Ezért egy személyes kérdésem lenne hozzád: Te mennyit adtál neki? Mivel ő nem mondott semmit, én nem kérdeztem, még utólag is ezen jár az agyam...
Kérlek, írd meg nekem a wolga kukac freemail.hu-ra.

Előre is nagyon köszönöm.

Wolga

Lányok! Nagyon szépek a babáitok!!!

Kép Kép
Kép
vvolga

Szia Wolga,
Benedek nyelve le volt picit tapadva, a nyelve mögött volt egy pici hártya. Már a kórházban mondták, meg aztán a védőnő és az orvos is, de mivel látszólag szopizott, azt mondták, hogy semmi gond, esetleg majd a beszédnél az "l" és "r" betű képzésében fogja zavarni és ráér akkor megcsinálni.
Aztán kiderült a mérlegeléseknél, hogy nem szív rendesen és tulajdonképp én mentem az orvoshoz, hogy nem a nyelve miatt van-e? Tehát nekem sem mondták konkrétan, hogy Anyuka, ez és ez van, menjenek el, csináltassák meg.
Kaptunk egy beutalót a Budai Gyerekkórházba, de előtte fel kellett őket hívni, hogy elvállalnak-e minket, mert Benedek még csak 12 napos volt.
A telefonban dr. Zaránd Rajmunddal akadtam össze, aki már akkor szimpi volt, mondta, hogy két szopi között (se ne legyen túl teli a gyomra, se ne legyen üres) mehetünk másnap délelőtt. Kb. fél órát várni kellett (ez volt az egészben a legrosszabb), aztán kb. 2 perc alatt kint voltunk már.
Pici Lidokain érzéstelenítést kapott, aztán egy nyissz és meg is volt. Akkor kezdett csak sírni, mikor telitömtük gézzel a száját. De nem is vérzett neki.
Utána ahogy hazaértünk, rögtön jobban szopizott, látszólag semmi fájdalma nem volt.
Mi sokkal jobban paráztunk és féltünk, de nagyon-nagyon örülünk, hogy megcsináltattuk, mert ma már 100fölött is tud szopizni és semmilyen pótlás nem kell neki (kopp-kopp-kopp) Kép
Megkérdeztük mi is többször, ártani nem ártottunk volna akkor sem, ha nem emiatt nem tud szopizni. És a fiatal doktorbácsi is nagyon rendes volt, megnyugtatott minket.

Akkor pont elkerültük egymást a kórházban, mert én 10-én szültem.
Remélem tudtam segíteni, ha van még valami írj!

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi,
nekem is akasztós volt, nagyon nem volt jó semmire, viszont a látogatók kabátjainak és a csomagok tárolásának pont megfelelt. Kép

Még tart a por hatása, de lassan ébresztgetem, mert megint teljesen el leszünk csúszva.

Kép
Kép
Kép
ilba

Jó reggelt!!!

Hogy telt az éjszaka?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Gabuska! Szuper volt az éjjel! 8- fél6 ig aludt, pedig este nem úgy szopott, mint szokott. Annyira fáradt volt, hogy a fürdés előtti szopiba 3 perc után beájult. Megfürdettük, gondoltam, majd utána eszik. De csak nyammogott párat aztán nyűgösködött. Ez ment 10 pewrcig, akkor apuci azt mondta neki: Evés közben nem sírunk és berakta az ágyba! Na gondoltam, ebből se lesz alvás, mert alig evett. De nem sírt, sőt 10 perc múlva már azt hallottam, hogy azt mondja eőőőő (és a falon lévő micimackós díszcsíknak magyaráz). És elaludt!!!! Nem értem, hogy nem kelt fel éjjel enni, hisz este alig evett. Igaz nap közben sűrűbben evett, mint szokott.
Hát ennyi.

Mindenkinek szép napot!
(Kár, hogy esik az eső, sétálni akartam..., majd sétálok a szobában Kép
OrsiKép

Kép

Kép
szorsi

Ezt az esős gusztustalan időt én is utálom!!! Kép
Bár én mindenfajta időjárást utálok, ha nincs 30 fok. Meg ez a sötétség már du. 3-kor. Fujjjjjjjj! Valahol Brazíliában kellett volna születnem.
Szupi, hogy jól aludtatok! Tegnap adtam először Livinek 170 ml-t (az a 4. hónapnak megfelelő mennyiség a tápisdoboz szerint), szegényke alig kapott levegőt, úgy tele lett a pocakja. Látványosan szenvedett, na nem nagyon, csak moccanni sem bírt a telt pocijával. Lefekvés előtt nem is adtam neki csak 140-150 körül, nehogy azért ne aludjon. Nem jött be, mert negyed egyig így is fent volt. Viszont reggeli óta megint alszik, nemsokára jön Anyukám, remélem, addigra felébred magától, mert ha külső "behatásra" ébred fel, lőttek a jó hangulatának egész napra.

Elkezdtem fotóalbumot csinálni itt a Babaneten, hát, vért izzadtam, mire tizenvalahány képet sikerült feltölteni. Nagyon nehézkes, állandóan fals hibaüzeneteket ír, iszonyú lassan haladtam. De azért jó dolog, meg találtam 3 másik Líviás fotóalbumot, tök arik!

JUCUS,
mi van veletek, Bogi hogy van? Mi mostanában keveset bukunk, mostmár tényleg vége lehetne!

Ezt befaltam!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Végülis én sem panaszkodhatok, főleg nem a tegnapi éjszaka után.
Este 7-kor felébresztettük, hogy aztán majd tudjon aludni az éjjel, erre a kis mocsok nem kihúzta 1-ig alvás nélkül! Kép
Azt játszottuk, hogy mellettem bealudt, betettem a kiságyba és 2 perc múlva nagyra nyílt szemekkel követelte a figyelmet. Aztán 1 után felébredtem, mellettem volt, aludt (mikor vettem ki előtte nem tudom, mert én állandóan elaludtam, majdhogynem állva is), betettem és tovább aludt végre. Egész fél5-ig, akkor evett, a cicin elaludt, visszaraktam és fél9-ig bírta. Kép
Evett, aztán azóta megint alszik.
Végre így én is ki tudtam magam pihenni, mert ha napközben próbálok aludni, tuti akkor hív mindenki, vagy jön a Nagymama.

Ez az idő tényleg kiborító, olyan szürke minden, olyan szomorú. Kép Nem baj, teszek be mindjárt egy jó pörgős CD-t.

Livi nagyon ügyi, hogy ennyit eszik, tegnap Beni is csúcsot döntött, 500 fölött kajcsizott, ez a 3,17kg-hoz elég szép mennyiség. Nem baj, picit meg kell hurkásodni, olyan piszkafa még a lába! Kép

És tegnap képzeljétek levágtam a körmeit. Nagyon ügyetlen voltam, azért sikerült valahogy. Kép
És kipróbáltuk az orrszívót is, igaz nem porszívóval, hanem a férjem szívta. Picit szörcsögött szopinál, hát pici valami jött is ki, de jobb is lett neki. Nagyon jól tűrte! Kép

Ma lehet, hogy 10 percre a Nagymamával hagyom majd, mert ma van a férjem névnapja, a boltig le akarok szaladni. Csak úgy izgulok! Pedig tudom, hogy akkor se lenne semmi, ha 10 percig csak üvöltene, de akkor is. Majd meglátom.

Zsófi hogy aludt?

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Ilba,
milyen zenéket hallgatsz?
Mi eddig egyszer hagytuk Anyukámra Líviát, kb. 2 órára, el kellett mennünk ügyet intézni. Persze minden oké volt, de betegre izgultam magam. Egyébként Anyu az egyetlen, akire nyugodt szívvel rábíznánk. Se Apukám, se a férjem szülei nem túl ... Ezt a mondatot be sem tudom fejezni, mert nem tudom az ide illő szót. Nem az a baj, hogy nem megbízhatóak, végülis mind2 nagyszülő felnevelt 2 gyereket, a férjem szülei már 2 unokát is, de ennek ellenére például feláll a hátunkon a szőr, amikor a kezükben van. Össze-vissza nyomorgatják, gerince kicsavarodva, feje lóg le a semmibe, és persze fészkelődik, keresi a kényelmesebb pózt, végül elsírja magát. Van még egy s más (hogy kell ezt írni, egysmás? ), de nem akarom bántani őket, meg lehet hogy mi túlozzuk el a dolgot. Különben is rendesek, mert egy szavunkra ugranak, nemcsak a babóca születése óta, hanem mindig. Csak néha olyanokat csinálnak vele, hogy oda sem merek nézni.
A körömvágást úgy oldjuk meg, hogy egyikünk etet, másikunk közben vág. Máshogy nem lehet, mert rögtön kirántja a kezecskéjét az enyémből.
Orrszívó, jujfuj! Eleinte sokat kellett használni, mert nagyon kis nátháska volt, hát mintha az életéért küzdene. Megszakadt a szívem. Annyira megrémül tőle, hogy sírni sem tud, csak kúszik el holtsápadtan. Férjem mondta is, hogy ne haragudjak, de ő ezt nem tudja csinálni. Benike ügyes, hogy nem csinál belőle nagy ügyet!
Jó névnapozást!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, Ilba
ez a két tökmag mindig egyszerre alszik?!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok,

Bocs, hogy tegnap úgy eltűntem, de el kellett menni vásárolni apósommal. Háát, mit ne mondjak, rendesen elfáradtam, szóval utána már nem ültem vissza a géphez.
De mindenképp meg akartam köszönni a tippeket a kórházra mindenkinek, úgyhogy most küldök Mindenkinek egy NAGY Köszi-t! KépKép
Ilba! Boldog névnapot kívánunk a férjednek! Szerintem ezt mindannyiunk nevében mondhatom! Kép

Az esővel ne is törődjetek, azért kell, hogy amikor kisüt a nap, akkor sokkal jobban örüljünk neki! Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

Mi is itthonragadtunk az idő miatt, házimunkávalKép meg a lakberendezés házimmalKép szórakoztatom magam meg a csemetét.

Sztem most még ne izguljatok amiatt, ha másra bízzátok a babát, ilyenkor még nagyon jól bírják. És kell is a kikapcsolódás. Na de majd ha kezdődik a nyolcadik hónap környékén a szeparációs szorongás náluk (hogy ilyen randa kifejezésekkel dobálózzak)...Tegnap voltam megnézni a barátnőm lakását, másfél órát voltam távol, abból egy óra 10 percet végig sírt a legény, pedig apjával volt.

KépKép
connie

Évi77!
Nagyon eltűntél. Remélem jól vagytok.
Én a héten sem megyek tornára a megfázásom miatt, itthon probálok mozogni egy kicsit.
Helló:
O.

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo

Ilba, Gabuska,

Én álmában szoktam levágni a körmét. Mikor elalszik szopi után a kezemben, akkor olló és nyissz-nyassz. Néha megrezdül, de így egész biztonságosan megy a dolog. Már nem is használom a biztonsági ollót (azzal csak joban bénáztam), hanem bőrvágó ollóval csinálom.

Lányok,

Ha megetetem Benedeket, rendszerint elalszik. berakom az ágyba és pár perc múlva felébred. (Most is) Nem sír, most elvan. Nektek is felébred?

Én ma délelőtt fél 11-fél 12-ig kínlódtam vele. Tegnap nem kakilt. Ma reggel igen, de úgy átom, ma is szenved, pedig semmi olyat nem ettem, amire gondolhatnék. Fél 12 körül elaludt Kép
és csak kajcsizni kelt fel. Édeskömény teát ajánlott a védőnő, de én arra gondoltam, inkább én iszom meg azt a teát és amennyi belemegy a tejbe az talán elég lesz. Van valami praktikátok? (Cukros kamilla teát nem akarok neki adni)
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Omo!

Minden nap olvaslak benneteket, nem tűntem el, csak nem írtamKép Tornázni én se megyek még, mert az asztalosok jönnek délután, és szeretnék én is otthon lenni. Pedig már a melegítőgatyát is megvettem! Na, majd pénteken!

Lányok!

Csemetéitek tündériek, olyan jó ilyen sok képet látni!!!

Évi

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok

éjfélkor ért ide az álomporKépKöszönjükKépKép
Akkor is betettem magam mellé az ágyba, rácuppant a cicire és már aludt is.
Reggel fél hétkor szopizott, de ki sem nyitotta a szemét. Reggel negyed 11-ig aludtunk.
Persze nekem az alvás nem olyan mikor mellettem van, mert félek, hogy ráfekszem meg ilyesmi. Szinte mozdulatlanul alszom.
Reggeli szopi után én is leszívtam az orrát , mert szörcsögött. Fél 12-kor elaludt és még most is alszikKép
Sokáig tartott míg ideért az álompor, de most aztán nincs okom panaszkodniKép

Én is akkor vágom le a körmét mikor alszik.
Én rendes manikűr ollóval szoktam aminek vékony az ollója.

Én is utálom ezt az időt brrrrr.
nyáron születtem és a nyarat szeretem a legjobban, mikor jó meleg van.
Egy fagyos szent vagyok.

Orsi,
édeskömény teát én már adtam a Zsófinak. De nem a HIPPIT hanem sima édeskömény van csak benne.
Meg én is ittam belőle, mondván ha bejut a tejbe majd kiszopizza.
Szoktam a lábát tornáztatni, hogy a szelek távozzanak.
Ha nagyon szenved akkor hőmérőzés és akkor megkönnyebbül.

Remélem attól nem lesz baja, Ti hőmérőztétek a bébiket?

Gabuska,
nekem is feláll a nemlétező szőr hátamon mikor nyúzzák a Zsófit. Megy kézről kézre,annyira utálom.
Nemtudják normálisan megfogni.
Látszik, hogy szenved a gyerek, de nem adná vissza.
De mostmár eldöntöttem szigorú leszek és visszaveszem ha nem tetszik a nyúzás.
Komolyan már azt várom, mikor picit nagyobb lesz és nem tűri el a "kinzást".
Én egyszer bíztam az anyura 2 órát, de aludt végig úgyhogy nem volt Vele gond.
Pénteken megyünk a karácsonyi bevásárlást intézni.
Mondja a férjem, hogy nem bízzuk anyósomra addig?
Szerintem a nézésem mindent elárultKép
Inkább elmarad a karácsony idén nálunk Kép Kép
A kis "koloncomat" Viszem magammal mindenhova.
Ahova nem jöhet én se megyek.
Remélem pénteken nem fog esni.
Jó lenne mindent elintézni A-tól Z-ig.

Kép

Kép
sajtine

Csak lementünk kicsit sétálni. Szerencsére nem esett az eső. Alig aludt a kocsiban, megettettem, de most sem alszik. Szerencsére jó kedve van. Remélem estére elfárad és jót fog aludni.

Sajtiné,
A hőmérőzést próbáltuk, de nem nagyon mertük mélyre nyomni. Max 1 cm-re. Nem volt hatása. Mennyire kell szerinted felrakni?
Mi múlt héten akartunk vásárolni az Árkádban, de nem nagyon tetszett Benedeknek. Eleinte nagyon nézelődött, de nem sokkal később úgy elkezdett sírni, hogy mindenki minket nézett, pedig 1,5 órája evett. Szerintem nagy volt neki a nyüzsi. Remélem, nektek jobban fog menni. Még kell egy-két dolog, de majd a férjemmel megvetetem.
Kép
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Sajtine,
A hőmérőnél jobb a szélcső, patikában lehet kapni, a vékonyabb végét kell bedugni, és azt lehet jobban, mint a hőmérőt. De csak végszükség esetére ajánlják, mert hozzászokhat a baba, és akkor egyedül nem megy neki, csak segítséggel, még a kakilás is!

Az édeskömény tea is okozhat hasfájást. Mondjuk nálunk nem okozott, de nem is használt. Én is inkább úgy csináltam, hogy én ittam, elég jól átmegy a tejbe. De inkább a hatékony büfiztetésre mentünk rá.

Szorsi,
Próbáld úgy szoptatni, hogy több első tejet szopizzon, annak van hashajtó hatása.De anyatejes babánál az is normális, ha 10 napig sincs kakija - van olyan ismerősöm, akinek a babája hetente egyszer termel csak.Kép Az még nem székrekedés. Nem biztos, hogy amiatt nyűgös.
Itt az 1.6. pontban olvashatsz erről többet: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_problema1.

KépKép
connie

Gabi,
szeretek minden jó zenét, kivéve a rapet és a technot (azt se tudom jól írom-e). Terhesen sok komoly zenét hallgattam, egész jók is vannak, napközben általában a Sláger rádió megy, de az igazi kedvencek a 80-as évek és a Neoton! Kép
És Te?
Igen, a két kicsi egész egymásra van hangolódva, majd oda kell figyelnünk ám rájuk ... Kép Kép

Végül lementem a virágboltba, de kb. 10 perc volt az egész, fent volt Benedek, de elnézelődött, Nagymamának nem sok dolga volt vele.
Andrásom nevében is köszönjük a jókívánságokat! Kép

A körmét én is akkor vágtam le, mikor aludt, csak azért voltam béna még, mert most csináltam először, de a végére már kitapasztaltam az ollót és egész jól sikerült.

Az orrszívó azért ment ilyen jól szerintem, mert mi szívtuk és nem kapcsoltuk be a porszívót. De ma este mégegyszer nekiesünk azt hiszem.

És mi is mentünk mégiscsak sétálni! Kép Persze csak az erkélyre, és 10 perc se volt, de elkezdett fújni a szél, úgyhogy inkább bejöttem vele. Kapott ma egy téli satyit, nagyon cukorfalat benne, ha jó lesz végre az elem a gépbe, majd lefotózom.

És a nagy terv: a hétvégén elmegyünk hármasban a Kenguru Goldba! Kép Kocsival 3 percre van ide egy bevásárlóközpont, ott van és most akciók vannak. Ti nem vagytok ott törzsvásárlók? Csak gyerek nélkül nem akarok venni semmit, nagy ruháink vannak, csak most méretes nincsen nagyon. Hátha sikerül venni valamit.

Connie,
mit tanulsz? Lakberendezés?

Orsi,
nekem is dettó ezt csinálja. Azt hiszem, hogy már tök mélyen alszik, berakom az ágyába, én is lefekszem, betakarózom, elhelyezkedek kényelmesen és akkor jön újra ő ... Kép
Én Laktoherb teát iszom, és szinte minden pelusa kakis. Persze nem biztos, hogy ettől. Kép
Mikor 2 napig nem volt neki, akkor én kamillateát adtam neki, de ez pont az "éhezős" korszakában volt szegénykémnek.
A hőmérőt nekem a védőnő azt mondta, hogy addig szabad feldugni, amíg az elején olyan vékony. A műanyag részéig. Én egyszer akartam a lázát így megmérni, hát az nem sikerült, viszont sikerült Benedeken könnyíteni. Kép Kép Kép
És nagyon írigyellek, hogy már csak 1-2 dolog hiányzik nektek a bevásárlásból, nekünk még csak egy adventi koszorúnk van az asztalra.

Kép
Kép
Kép
ilba

Anyukák!

Hogy vannak babáitok?
Az enyém teljesen ellentéte az előző napoknak. Ma a déli etetéstől a 3 órásig fent volt, ezen kívül mintha fejbe vágtam volna, úgy alszik, mint a bunda! Pedig nem is altattam szopik után, teljesen magától bealudt. Mi lesz így éjszaka? Most is itt durmol mellettünk, beszélgetünk, megy a TV, de meg sem rezzen.

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
mondanom sem kell, ugyanez a helyzet itt is! Ezek ketten tényleg összebeszélnek a hátunk mögött! (Bocsánat az "ezek"-ért) Nézd már meg, nincs-e a kispárnája alatt Beninek egy mobiltelefon! Én is megnézem nálunk.
Reggel 8-kor kaja, 9-től fél 12-ig alvás, 12-kor kaja, egy pici Nagyizás (ölében is szundi), fél 4-kor kaja, aztán alvás fél 8-ig. Akkor fürdés, evés és most Apánál szunyál.

Így szeret a Nagyikám:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok,

fél 12-től aludt fél 4-ig.
vasaltam, főztem, rendrakás...

A hőmérőt én is csak picit dugtam fel kb. fél cm.
pont ettől félek, hogy hozzászokhat.

Ilba:
én is imádom a neotont
mikor volt a koncert nyáron kimentem én is, de az első számnál úgy boxolt a pocimban, hogy inkább hazamentem
vagy hangos volt nagyon, vagy utálja a neotontKép
nekem is a 80-as évek a kedvenceim. VH1-on is szeretem nézni.
Az olyan jó időszak volt mindenféle szempontból.
Akkor voltunk gyerekekKép

Kép

Kép
sajtine

Ilba,
Igen, lakberendezést tanulok, már régi vágyam, csak sosem volt időm rá. Most olyan mázlim volt, hogy egy barátnőmnél tanulhatok, és Ákost is viszem magammal mindig, vagy a barátnőm jön ide, úgyhogy profi lakberendező lesz egyéves korára.Kép

Nálunk volt olyan egyszer, hogy egy hétig alig aludt napközben, aztán péntek estétől vasárnap reggelig, majdnem végigaludta, szombaton alig láttuk ébren.Kép
Kaptam egy cd-t Caramel megasztáros dalaival, képzeljétek, mikor betettem, Ákos odamászott a magnó mellé, és egy órán(!) keresztül ott ült, pakolta a játékait, és hallgatta Caramelt. Ezek szerint neki drukkolt a pocakból.Kép

KépKép
connie

Sajtine,
én is kint voltam a koncerten!
Ráadásul akkor még a méhlepény a méhszájnál volt megtapadva, veszélyeztetett terhes voltam, mindenki csak fogta a fejét, de nem hagyhattam ki. Szerencsére a szektorunk üres volt, így tudtam ülni, sőt még feküdni is. Már amennyire egy Neoton koncerten ez megtehető. Szóval tánc is volt! Kép

Connie,
az tök jó, engem is érdekel a téma, egyszer majd lesz egy saját nagy házam és az egészet megtervezem! Kép

Gabi,
ok, megnézem a telcsit, ez már gyanús! Kép
Most böfizik az uraság a vállamon, este 10-től idáig aludt, remélem folytatja reggelig! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
rám is úgy néztek mint egy UFO-raKép
A mi szektorunkban se voltak sokan, bár én nem sokáig élveztemKép

Connie
izgalmas lehet amit tanulszKép
ez egy tanfolyam vagy suli?
mennyi ideig tart?

Kép

Kép
sajtine

Connie,

Írtad, hogy a hatékonyabb böfiztetésre tértetek át. Ez mit jelent, mert vanm olyan nap, hogy Benedek nem böfizik, hiába hurcolászom a vállamon. paskolgatni szoktam a hátát. Annyira koncentrálok, hogy böfizzen, hogy rendszerint nekem sikerül Kép !

Sajtiné,
Ti melyik kerületben laktok? Majd megemlítem a védőnőmnek, hogy ott a 4. 5. hónapos oltás már ingyen van. Nem vesztek semmit ha utánanéz.
Végül hőmérő nélkül sikerült a kaka. Nagy meccs volt, de mikor beindult, annyi jött, hogy nem tudom, hogy fért el benne. Szegénykém.

Bubek,
Ugye te kérdezted a hőmérsékletet? A lányok már jól leírtak mindent, én csak annyit fűznék hozzá, hogy minden gyerek más és úgyis akkor fogod látni, hogy mi jó neki, mikor megszületett. Az egyik ismerősöm gyereke azóta nem ébred fel éjjel, mióta éjjelre 18-19 fokot csinálnak a kis szobájába (ő persze be van bugyolálva)
Benedek napok óta alig alszik nap közben, csak az ölemben. Arra gondoltam, hátha a múgy fázik. Most nappalra is, ha lerakom beraktama hálózsákjába és azóta alszik!!!!! Kép Pedig 22-23 fok van a lakásban. (Mondjuk én is fázós vagyok. Sokszor nyáron is előszedem a dunnám!)

Megyek reggelizni.
Ja ezt kaptam tegnap: Kép

Kép

Kép
szorsi

Szorsi,
ez a táncoló bébi nagyon ari! Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szorsi,
köszi szépen az infót. Én már nem is tudom hogy birom ki ezt a kis időt (2 hét?), amíg megszületik Marci. Az éjjel alig aludtam 1-2 órát, már csak forgolódtam, és végig azon járt az agyam, hogy s mint lesz ezután. Felkészültem-e, a férjem felkészült-e, és egyáltalán...Voltak bennetek is kétségek így a vége táján? Eddig semmi kétségem nem volt affelől, hogy megbírkózunk a feladattal, és most hirtelen rámtört a frász. Ez normális dolog? Persze mindemellett nyugtatgatom magamat, és százszor ellenörzöm a gyerekszobát, és elképzelem, amikor már itthon van Marci baba, de valahogy még nem az igazi.Kép

Ja mégegy eszembejutott a kórházzal kapcsolatosan. (persze ez is az éjszaka közepén.Kép)A mellszívót ki kellene főzzem előre? Mert most az eredeti bontatlan csomagolásában raktam el. Még meg sem néztem hogy kell használni. Érdemes előre?
Köszi szépen.

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek!

Sztem bontsd ki és nem is kell az összes alkatrészt bevinni. (Én nem is vittem be a mellszívót és nem is kellett, mert atejem csak a 3. napon lövellt be. Ha kellett volna a férjem behozta volna és amúgy sem fért már el a táskámbanKép
Nekem is voltak kétségeim, még a babuci születése után is, hogy jó anya leszek-e, meg ilyenek. Nagyon szeretem Benedeket és megteszek mindent, amit lehet, tehát úgy döntöttem, nem agyalok ezen többet. Meg nincs is időm nagyon rajta agyalniKép
O

Kép

Kép
szorsi

Hát, látod, Orsi, biztos ez az én bajom is. Eddig, amíg lekötötte a figyelmemet az, hogy minden készen legyen, addig nekem sem jutottak ilyen gyagya gondolatok eszembe. Főleg nem éjszaka.Kép Most, hogy minden kész, és csak szülni kéne már, és csak várunk, így van időm ilyenekkel foglalkozni. Szóval tudom ám én, hogy nem kéne aggódjak, mert ha valaki szereti a gyerekét, akkor sok rosszat úgysem tud vele csinálni, legfeljebb agyonpuszilgatja KépKép, csakhát az embernek mégiscsak furcsa lesz ez a pálforduló...Nekem is, Marcinak is, meg az apukájának is.

Megint eszembe jutott valami: a decemberi Anyák Lapját minden leendő szülő anyukának ajánlom szíves figyelmébe, mert a születés utáni első percekről, órákról van egy nagyon jó cikk benne. Már azért érdemes elolvasni.

Kép
----------------
B&M
bubek

Íme az én kis nagy 3 hetesem! Kép
Majd még csinálok képeket ma (végre van új elem a gépbe Kép), de alvósból már olyan sok van, bár így is imádom fotózni! Nemsokára úgyis felébred, mert éhes lesz.

Gabi,
mi újság?
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Helló!!!
Ma egy kicsit punnyadt vagyok (éjjel fél kettőig kukorékolt a kisasszonyka), olvaslak Titeket, csak gépelni vagyok lusta. Most szaladok enni, ma még nem kerültrá sor.
Küldjél jó sok képet Beniről, nagyon aranyos!!! Tipikus fiú fizimiskája van.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Akkor itt egy pár friss Kép

Az új sapimban:
Kép
Kép
És egyébként szép kék a szemem, csak itt épp Livire gondolok és ezért rózsaszínben látom a világot Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Délelőtt szopis csoportban voltunk, aztán úgy bealudt Ákos utána már a babakocsiban, hogy két órát aludt, közben átpakoltam az autóba, hazajöttünk, vissza a babakocsiba, fel a negyedikre, át a kanapéra, és arra sem ébredt fel.KépLegalább nyugisan tudtam ebédelni.Kép

A lakberendezés tanfolyam, 14 alkalom, és két hetente van óra. Én se ebből akarok megélni, csak hobbi - hogy majd tudjam berendezni a leendő nagy házunkatKép - de nagyon élvezem.Kép

Ilba,
Benedek nagyon aranyos, tényleg olyan pasis.

Bubek,
Én már pontosan nem emlékszem, de voltak nekem is rendesen kétségeim, főleg miután megszületett. Arra lehet számítani, hogy akkor a hormonok mindenkiből a legrosszabbat hozzák ki, én mindennap pontban kettőkor rákezdtem a bőgésre, és úgy éjfélig abba se akartam hagyni. De mindenen sírtam, hogy Ákos milyen szép, hogy van egy babánk, hogy szeret a férjem - rögtön ment a brühühühü.Kép
Mellszívó: a kórházban van, de ha be tudja vinni a férjed utolsó napra, érdemes megkérni a csecsemősöket, hogy tanítsanak meg a használatára - ahhoz nem is kell kifőzni.De egyébként is csak akkor kell majd kifőzni, ha oda akarod adni a babádnak a lefejt tejet.

Szorsi,
A hátát a bal oldalán (ahol a gyomra van), lentről felfele simogattuk vagy paskoltuk, de inkább a térdemre fektettem hassal, úgy, hogy a fejét támasztottam, és úgy paskoltam a hátát. A férjem meg lazán az alkarjára fektette, de én úgy nem bírtam el.Kép

KépKép
connie

Ilba,
próbáld meg vaku nélkül, akkor nem lesz piros a szeme. Bár tök mindegy így is nagyon szép az Úrfi!

Bubek,
én pont fordítva voltam, a szülés előtt nagy magabiztosság, ugyan már, kirázok a kisujjamból mindent. Aztán hazahoztuk Líviát és azt sem tudtam, fiú vagyok-e vagy lány. Meg voltam róla győződve, hogy mindent bénán csinálok, ha sírt, elkönyveltem, hogy biztos én csináltam valami rosszat. (A teljességhez azért hozzátartozik, hogy az első héten minden olyan volt, mint a mesében, a "gondok" a 2. héttől kezdődtek.) Ezt csak azért írtam le, mert ha ebből indulok ki, akkor ha Te most vagy bizonytalan, akkor utána leszel magabiztos!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

sziasztok,
ma végre voltunk egy kicsit a levegőn

Orsi:
mi a XV. kerületben lakunk. Hétfőn jön a doki néni és akkor végre megbeszélem az oltást vele.
Hogy csinálod ezeket a kis képeket nagyon arik.
Lementeni le tudtam, de már visszamásolni nemtudom.
Te hova mentetted?

Bubek:
amíg vásárolgattunk és rendezgettük a lakást nagyon élveztem én is.
Aznap este mikor megszültem, éjjel persze nem aludtam semmit.
Akkor mikor a karomban tartottam akkor nyilalt belém, hogy úristen mi lesz velünk.
Engem is a sírás kerülgetett, hátha nem leszek jó anya. Vagy ha történik velünk valami mi lesz ezzel a pici lánnyal. Szóval ilyenek.
Mellszívó nekem se kellett, mert aznap kezdett belövellni a tejem mikor jöttünk haza.

Mi is ma jó nagyot kakiltunk. Nagyon büszke voltam a ZsófiraKép

Kép

Kép
sajtine

Lányok,
csatlakozom a "sírósok" táborához. Rám már a kórházban rámjött, mikor pl. este még küldött a férjem egy SMS-t, na azon elkezdtem sírni már, meg mikor hazajöttünk, ránéztem a gyerekre és hihetetlennek tűnt, ezen is sírtam, a pletykás műsorban a TV-ben mondták, hogy terhes valami bemondó, na ezen is ... inkább azt kéne leírnom, hogy min nem tudtam magam elsírni. Kép
Ez kb. másfél hét volt itthon, aztán egyik nap kijelentettem, hogy kezdem magam MAMÁNAK érezni, ledobtam a hálóinget, végre átöltöztem napközben is, még így is el vagyok néha nagyon csúszva, de kezdünk egyre jobban összeszokni, megismerni egymást, kezdenek a napok összeállni, kezdem érteni a sírásait, illetve nem is nagyon sír, csak követel, szóval minden nagyon szép és rózsaszín és boldogok vagyunk. Kép
Hű jó sok összevisszaságot írtam most, de ugye értitek?!

Bubek,
meglesz Marci és lehet, hogy a Te hormonjaid is becsavarodnak az elején Kép de biztos lehetsz benne, hogy mindent jól fogsz csinálni, ahogy írtad, ha szereted, ha szeretitek, akkor már nagy baj nem lehet, érezni fogod, hogy mi a jó és csináld azt, amit Te jónak látsz!
Én is azt tettem (gondolok itt a tápszer vásárlásra és pótlásra a dokinéni véleménye ellenére) és nagyon-nagyon jó volt így, örülünk neki, hogy megtettük. Lásd a képeken a kiegyensúlyozott tündérkénket! Kép

Na befejezem, mert csupa ilyen jön most belőlem...

Kép
Kép
Kép
ilba

Most mértük Benedeket, már 3,4kg! Kép Kép Kép
Minden kiskorú csukja be a szemét, íme a hurkásodás alatt lévő fiú Kép :
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Iba! Gyönyörű a kisfiad, ha ezzel nem sértem meg. Irom inkább, hogy jó képű.

Tegnap voltam ultrahangon. Ami a legfontosabb, minden adat a legnagyobb rendben volt.
Az orvos csak úgy összecsapta az egészet. Alig láttam mozogni is. Elözőleg máshol voltunk, ott sokkal tovább, számomra alaposabban csinálták.
Amire már annyira kiváncsi voltam. Nem tudta megállapítani 100%ig , de azt mondta úgy tűnik Marcink van. Pont ott volt a köldökzsinor.
Úgy tűnik egyenlőre el kell búcsúznom a lányos álmaimtól.
Sziasztok: O+ 19+0

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo

Sziasztok!
Eddig a Kispesti topikba irogattam,de ott nincs semmi élet, egyedül Gabuska válaszolt nekem.Õ javasolta,hogy jöjjek át ide,mert itt mindenkit kedvesen fogadtok.Remélem jöhetek?
Picit rólam:

Van egy 4 hónapos kislányom, Szilvi és egy 13 éves nagylányom Fanni.Én is az Istvánba szültem,ugyhogy ,ha érdekel valami ezzel kapcsolatba benneteket kérdezzetek!
Gabi:

ígen,már az oltás napján belázasodott Szilvi,de nem sirt inkább csendben volt és csak feküdt,de szerintem minden gyerek másként viselkedik,ha lázas.
Sajnálom a picidet,hogy refluxos,sok türelmet kiván tőled!
Öltözésnél nálunk is nagy a sirás,most is mindjárt készülődünk elmenni úgyhogy kezdődik a szenvedés!
Sziasztok,majd később még jövök!
Timi

Kép

Kép
novum

Szisztok csajok!

Ma is egy jó nyugodt éjjelen vagyunk túl. Este fél 9- reggel fél 7 ig aludt. Nagyon boldog voltam, mikor konstatláltam, hogy megint átaludta az éjjelt.
Tegnap este már másodszorra fürdött Benedek apucival. Nagyon élvezték mind a ketten. Benedek vigyorgott és rugdosott a lábával, mintha úszna. Nagyon aranyos volt. Akkor sírt, mikor kivettem, pedig már hetek óta a hangját sem lehet hallani fürdés után sem.

Sajtiné,
A kisfigurákat képként töltöm fel. Kép
Majd kíváncsi leszek mit mondd a dokid az oltással kapcsolatban. Tényleg már 100 félét hallottam. (a mi dokink pedig nincs a helyzet magaslatán a támában)

Novum
Örülök, hogy átjöttél. Remélem, sűrűn jössz és beszámolsz Szilvi és Fanni mindennapjairól.

Bubek,
Mi az utolsó heteket arra használtuk, hogy mozi, étterem és egyéb szórakozás (persze csak módjával bírtam). Utána egyrészt időd, meg persze kedved sem lesz mással foglalkozni, mint Marcival. De azért legalább lefoglalod magadKép Sokszor mostanában még wc-re se nagyon van időm menni,nemhogy mozibaKép
Kép

Omo,
A barátnőmnek fiút mondtak a 26. hétig, úgyhogy még lehet, hogy neked lesz igazad. Én is copfosra készültem, de tényleg mindegy, csak egészséges legyen. Tök jó, hogy minden rendben van.

Connie,
A hason a lábamra feketetős dolog nekünk is bejött. Köszi

Ilba,
Nagyon édes Beni, ahogy figyel téged! (Gondolom a szőrös kéz nem te vagy Kép )
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Helló Jányok!!!

Így sikerült leülnöm a géphez:
1.
Kép

2.
Kép

3.
Kép
Szóval kaptam egy kis kimenőt az uralkodótól.Kép Sokszor alszik így el, hogy a tenyeremet az arcához nyomja (ezekért a pillanatokért érdemes élni!), előtte játszik az ujjaimmal, úgy feszegeti meg tekergeti néha, majd kitörik.Kép
A mi éjszakánk is nyugis volt, korán lefeküdtünk, 2× felébredt Lívia hányni, de rögtön vissza is aludt. Képzeljétek, ma még egy csepp kaja sem jött vissza belőle!KépKépKép És ma tök jó hangulata van, nem volt még eddig semmi nyűgösködés.

Ilba,
nagyon ügyesek vagytok, tök jó az a 3,4!!! Nem csoda, hogy büszkén domborít Beni a kádban!

Szorsi,
irígykedve olvastam a füdőzésről, remélem mihamarabb megbarátkozik Livibaba is a vízzel!

Timi,
örülök, hogy átjöttél!Kép Kérünk képet a lányokról, nálunk az kötelező!Kép
Melyik oviban dolgozol? Itt a kerületben?

Ha jól érzem, bekakált a lányom időközben, meg persze fel is ébredt, úgyhogy megyek popót takarítani.

Sziasztok!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?