Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én most csak pár dolgot készítettem.
Kép Kép

Sajnos még nem volt időm sem viszaolvasni, sem nézelődni az alkotásaitok között és most sem lesz rálehetőségem, mert Geri ébredezik!
Puszi mindenkinek!

Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!

Köszönöm a dícsérő szavakat, és a kedves fogadtatástKép

Abby!
Doboz nagyon szép lett.
És hogy készülnek a pasztásak?
Na és mi a paszta neve pontosan?

Mian!
Jó utat neked! Bár már lehet, hogy úton vagyKép
Húúú, de szépet csináltál!

Stuci!
Köszi a leírástKép
Hogy ezt én miért nem tudtam hamarabb???
Olyan jó így csinálni.Áldassék annak a neve, aki ezt kiatáltaKép

Babi!
Megnéztem a munkáidat. Nagyon tetszenek, ízlésesek, jó a színviláguk.

Látom fel kell kötnöm a gatyámat, ha lépést szeretnék tartani veletekKépKép

Anyko!
Nagyon szépek!!!!!

Este majd jövök egy kérdéssel, de ébred a lánykám......vagyis én fogom ébreszteniKépKép

Era

Era
Kép
era75

Akkor búcsúzom egy hétre!
Alkossatok addig is szépeket, én meg megyek Hobby boltot fosztogatni! Kép

Puszi mindenkinek! Mian
mian

Sziasztok!

Mian Kép
Jó utat! Jó fosztogatást!

Mini Kép
Elhoztam a csomagot, köszi Kép

Abby Kép
Tetszenek a pasztás képeid, nagyon egyedi Kép A dokinénid nem csoda, ha kedves - még ennyi gyönyörű és mellesleg bélelt dobozt, mint amit ő kap Kép

Era Kép
A kulcstartód nagyon tetszik, főleg a színvilága, kár, hogy nekem már van egy Kép

Stuci Kép
Még hogy "pár" kép, ez már szinte gyári mennyiség Kép És ha azt nézzük, hogy a fele legalább 3D-s, akkor el kell mondjam, csodállak Kép

Babi Kép
Most én is "gyártottam" konzervdobozt megint, és fogok is egész szalisat csinálni, mert nagyon teccenek a tieid Kép A 3D lakkos fadobozt alapozás után barnával krétáztad?

Anyko Kép
A koszorú és ajtódísz készítés engem is elkapott...

Ezek születtek:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=1&image=176875
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=2&image=176876
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=2&image=176877
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=2&image=176878
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=2&image=176879

Jó alkotást Kép

Vera
reva

Abby, Era, Mian, Stuci, Babi, Anykó, Reva,
Nagyon szépek! Jó ide benézni Kép

Reva,
Milyen bogyót használtál? Jól látom, hogy kecskerágó? Nem szokott lepotyogni?

Maci
maci_2

Szia Maci!

Õszintén szólva nem tudom, milyen bogyók ezek. Megláttam az út szélén, magas bokorszerű ágakon nőtt, én meg szedtem belőle. Eddig nem potyogott, remélem, nem is fog Kép

Vera
reva

Ja és Lányok!

Még valami: azt hiszem anno Lingi említette, hogy lesz Mo.-n Tv Deko. Hát én tegnap kaptam a UPC-től egy levelet, melyben tájékoztatnak, hogy dec.15-től jön a tv deko!!!!!!! Sajna nekünk ehhez csomagot kell váltani, de a párom azt mondta, megér egy 1000-est, ha ennyire örülök Kép Remélem, tényleg olyan jó lesz a csatorna Kép

Vera
reva

Vera!
Nem alapoztam a dobozt, csak kréta´ztam, elöször krémszinnel, barnákkal és némi sötétlilával. A 3d lakk pedig Südor.

Itt annyi adventi koszoru van hogy elnézést kell kérjek, mert nem dicsérgetek, sajnos nem tudok, herotom van Kép Kb ugy is irhatnám, Adventországban élek. Itt vannak képek ötleteknek, koszorukhoz :http://images.google.se/images?svnum=10&hl=sv&q=Adventskrans&spell=1
lingonbabi

Köszi Kép
És bocs az adventikért Kép

Vera
reva

Vera!

nagyon szépeket csináltál. A bogyó nekem is szemet szúrt, még nem láttam ilyet! De nagyon tetszik. Itt csak kökény és csipkebogyó van! Mondjuk ezek ehetőek és finomak, úgyhogy nem is panaszkodom az itteni bokortár miatt! Kép

Ma elkészítettem az adventi koszorúnkat. 2 órámba tellett, de Geri volt olyan drága, hogy végigaludta! Kép 40 cm átmérőjű, szóval meglehetősen hatalmasra sikeredett. Élő fenyőág az alap, illetve valamilyen bokor ágai ( kerti termések Kép )
Toboz, szárított mandarin és valami fehér micsoda szárazvirág van még rajta. A kép sajnos nagyon nem adja vissza szépségét és nagyságát, de legyen elég az, hogy az ebédlőasztalunkra már más nem is fér! Kép Mondjuk 4 tányér is nehezen fér el. Kép
KépKép
Kép

Babi!
Tőled elnézést kérek, nem akarlak +-ban még mérgezni a koszorúval. Kép Azért jó neked, mert én imádom őket még nézegetni is. Itt a boltokban is születnek gyöngyszemek!Kép
Arról nem is beszélve, hogy mivel elég sok hó esett, valóban karácsonyi hangulat van. Kép

Tikitiék hogy vannak? Remélem hamar befejeződnek náluk a felújítások és boldog karácsonyuk lesz!

Anikó

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!
Anikó kérdésére válaszolva,még nem vagyunk jól,de haladunk,alakulnk,mint pupos gyerek a prés alatt.Ma végre eljutottunk odáig,hogy kiválasztottuk az új parkettát,ami a gyerekeimnek is tetszik.A Bricostorban a fóti Coránál találtunk olyat ami tetszik is,és képzeljétek a hőn áhitott plextolt is kaptam.a fél liter került 1355 Ft-ba,a liter meg 23oo-ba.Szóval vettem azt is,ha elkészülünk egyszer akkor tudjak alkotni is végre.Egyébként megint csak irigykedve szemlélem a műveiteket.Na majd egyszer én is ......Sok puszi nektek:Kata
tikiti

Sziasztok!
Mian! A képeidhez most már hó is esett így teljes a karácsonyi hangulat!Kép
Stucika! Úgy de úgy......a többit már tudod ugye?!Kép No szóval csak gratula!Kép
Lingike! Szép lett a világítós képed! A négyszögletű kaspóidért meg úgy simán is útálllakKép De nekem most a dobozkád tetszik nagyon, szép kis izléses darab! Grtaula!Kép
Anyko! Szépek a koszorúk! Nagyon ügyesek vagytok, hogy már így előre dolgoztatok...bár már én is összeszedtem ezt azt a díszekhez...nekem is a piros-arany a kedvencemKép Beszéltem Attilával ismét megtámogatná a pályázatot...vedd fel vele a kapcsolatot, ha még nem tudodtt elérni!
Era! Jaj én nem sok tanácsot tudok adni a pasztával kapcsolatban mert én még csak most próbálkozom vele, de nekem is tetszik. Én csak simán felkenem ecsettel a képen körbe, aztán ha megszárad simán krétázom, de én is Minikétől vagyok ám ilyen okos!KépA neve pontosan: idea medium 731 könnyű massza 125 ml, olasz és nálunk 1190 ft. Kicsit rágógumi illatúKép
Reva! De oda vagytok azzal a béléssel, már a dobozom nem is számít?!Kép 1ébként ez egy másik dokinéni...de úgy látom bejön nekik...ezt fogom alkalmazni a jövőben isKép A koszorúid neked is nagyon hangulatosak! Én is úgy imádom ezt az adventi időszakot...tényleg a várakozásról szól az egész időKép A tv miatt meg téged is útállakKép Ha van valami jó ötlet benne akkor légyszi tedd ide a közösbe jó!Kép
Tiki hajrá! Drukkolunk nektek!Kép
Én most ezeket hoztam...mind ajándékba ment. Ez az igazi biznisz nem?!Kép Egy szép házban nyaraltunk Zalakaroson és a házigazdának küldtük el, remélem tetszik neki!
abby

http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=617279&index=38 innen 5 kép.
Ez anyósomnak ment: http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=617279&index=43
Ezt pedig a mamám kapta: http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=617279&index=44
Készültek még csak nincs föltéve a gépre, majd később mutizom.
Jó alkotást szép napot!
abby
abby

Anyko,
Tetszik a koszorúd Kép
Áruld el, hogyan tudtad úgy megszárítani a mandarinhéjat, hogy nem esett össze.

Abby,
Örülhetnek a megajándékozottak, nagyon szép képek.Kép

Maci
maci_2

Dr.Abby. Kép

Decoupage képekből is doktorálhatsz! KépNagyon szépek. Ami nagyon tetszik, az a csendélet hegedűvel és a cicák a akertben.
Apropó cica.....elveszett a cicánk, Geri játszótársa. Kép

Maci!
A mandarint úgy lehet venni nálunk a hobbyboltban. 70ft/db. És még az illata is isteni! Nagyon sok ilyen dolog van most a boltban.

Én is csináltam egy képet. Mackókás.
http://gportal.hu/picview.php?prt=11759&gid=231719&index=47
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Ja ja, csináljátok csak a koszorukat, én is csináltam ám valamitKép Svédeknek a piros annyira karácsonyi szin, hogy piros pl függönyt egy svédnél se látni, de szinte piros kiegészitöt sem -kivéve ügye karácsony tájékán. Na nekem meg mim van? Hát piros festékem, ugy hivják karácsonypiros (julröd), mert még a piros hobbyfesték is csak karácsonyi lehet. Nos ezzel a piros festékkel készült ez:
http://decoupage.webalbum.se/fraptr/103
Igy most tiszta karácsonyi dogot csináltamKép

De én maradok a többi dicséregtésénél, bár arra gondoltam Aniko elvihetné az aszatlunkat a koszorujához, 190cm hosszu és akkor lehetne enni isKép A macisod keretének a szinét viszont imádom!Kép

Abbycicc, utállak én is, föleg a macsekosért, annyira édi, a szineid pedig maradnak kedvenceim, olyan lágyan simogatoak.

Minivel sztereozunk, majd csak jön Ö is mutizni, addig is én: http://decoupage.webalbum.se/fraptr/85 innen 3 kép, elötte a korábbi tesojuk van. Ti csinálnátok még valamit a mostani kettövel?
lingonbabi

Maci!

Te is kitudod száritani a mandarint. Legalábbis én mindenévben azzal díszítem a 'fát' csak grepfruitot szoktam, mert a szine jobban teccik Kép Felvágod karikára, leitatod anagyja lét, és ráteszed a radiátorra, egy hét kb, és tökéletesen kiszárad.
Pussz néktek. majd jövök.

Kép
krimo

reva

Msot látom csak, milyen hosszú lett: Bocs!!!
reva

Anikó,
Köszi, akkor megnézem majd boltban. Addig pedig teszek egy próbát, hátha házilag is előállítható.
SzupiKép
A képkeretet is te csinálod?

Lingonbabi,
Karácsonyi piros Kép
TetszikKép
A narancskarikás valódi gyümölcs? Annyira jó!Kép

Krimo,
Köszi. Karikát én is csináltam tavaly, idén is fogok.Kép
Anyko koszorúján az egészben szárított mandarit szemeltem ki.

Reva,
Nagyon jók. Főleg a madáretető tetszettKép

Maci
maci_2

Ígérem, hogy több ilyet nem küldök, de kész lett a "kompozíció" (igaz, jön majd alá egy bordó terítő, de...)
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=177204
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=177205

Most már pihenek, nehogy az agyatokra menjek Kép
V.
reva

Lánykák!

Alkotgatok, olyankor van ideje az embernek elgondolkozni is, s elmerengtem, mi csuda van itt?
Ha most utálni fogtok, max nem jövök többet. Hol van Kodácska, MohiKiszti, AranykezüPaat, Jubi, Tigriske, Minike, Szorgoskánk, Tünde, DrEri és bocs akit kihagyok. Rendben van minden nálunk? Persze vannak akik babázás után visszatértek munkába, kevesebb idejük van, de olyan érzésem van nem ok. Miért nem?
Nem tudom, tippem van, megsérteni sem akarok senkit, igy akinek nem inge ne vegye magára!!!
Nem tudom egyáltalán leirjam-e, azt viszont tudom, hogy véleményemmel nem vagyok egyedül. De inkább nem irom le.
Tény viszont, hogy aki idejön, de billentyüiböl max egy össznépi dicséret tud kibujni, ha egyáltalán kibujik, hát... nekem ugyan nincs kedvem részletezni vagy dicsérni viszonzásként. Ha idejön az ember véleményt kérni, de csak csöndet kap,... akkor inkább hallgat.

Nagyon szeretném ha nem halnánk ki, szeretlek Benneteket és hiányzik az a kis összetartás ami volt. Tudom ünnepek, alkotgatás ezerrel, de pont ez miatt öteleteket is többet cserélhetnénk. Hiányoztok Lányok! Lehet csak én vagyok vaksi és minden rendben, akkor bocs hogy járt a szám, nyilt lapokkal játszom, nem ködösitek és ha választ kapok öszintét kérek szépen. He negativ is de öszintét, lehet utálni, holdrol jött manonak nézni, én én vagyok, lehet sajnos, de igy van. Mint irtam eltünhetek, de hiányoztok és sajnálnám ha el kellene tünnöm és azt nagyon, hogy sokan eltüntek.
J.S Bach: Air a háttérzene soraimhoz....

Babi
lingonbabi

Maci!

A képkeret ( macis ) gipszből van és természetes sziéna festékkel festettem le. Ez pannoncolor-os akrillfesték. Tubusban van, mint a tempera. Utána pasztelkrétával sötétítettem itt ott.

Vera!
Nagyon szuper az asztalotok! Olyan igazi hangulatos! Kép A cserepeket nem a praktika magazinból vetted? Kép

Babi!
Az epres tálcád nagyon tetszik és lenne is kérdésem ezzel kapcsolatban. Nekem a kedvenc szalvétáim közé tartozik az eperes téma. Ez is megvan nekem, de nem mertem felhasználni, mert a szép fehér virágokkal nem tudtam mit kezdeni és levágtam őket. Te pontosan körbevágtad, vagy tépted? Utána lakkal átkented és úgy krétáztad?
Ha jóllátom ez a piros, amiről írtál (mikuláspiros ). Ez valóban sokkal szebb, mint amit itthon vettem.

Megyek, mert Gergő beteg és apa most indul dolgozni!

Legyetek jók és gyertek sűrűbben!
Bagoly mondja verébnek! Kép Kép
Puszi!
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Aniko!

Körbevágtam, de egyik eper anyira utban volt, hogy lenyisszantottam és mikor már többi fel volt ragasztva akkor hozzáragasztottam. Pont ezzel a szalival legyél ovatos, csak 2 rétegü, vastag, nehezen akart felragadni, hullámosodni akart mikor felülröl ragacslakkoztam. Igy csak az egyik oldal lett felülröl, másikon csak vigyáztam ne maszatoljak rá krétázas közben. Vizeskrétáztam, igy nem kellett fixálni lakkozás elött.
Ma viszont kell fixálni -nyomtattam képeket éjjel- bennem még mindig ott a félsz ilyenkor, elkenödikKép
lingonbabi

Sziasztok!

Hűűűű, megint nagyon szépeket csináltatok!
Nagyon tetszenek a koszorúk! Reva, a cserepes gyertyatartó szuper ötlet!

Maci!
Én próbáltam házilag szárítani mandarint, de bepenészedettKépIgaz nem a radiátoron volt, de most oda fogom tenni, valami nehezék alá. Hátha...
Találtál a memóriakártyákhoz alapot?
Keménypapír??

Lányok!
Hogy lehet a hungarocellt szépen vágni?
Én próbáltam, de sajna katasztofális a végeredmény.

Vele mi legyen? Nem nagyon nyomasztó így?
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7703&page=1&image=177310

És ezt a kicsi lányom festette (2,5 éves)KépAnyája nagyon büszke ráKép
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7703&page=1&image=177311

Era

Era
Kép
era75

Babi!

Honnan töltöttél le képeket a nyomtatáshoz? Vagy ezek csak egyszerű képek, nem pedig kimondottan szalvétázáshoz valók?
Én is kinyomtattam egy gyönyörű rózsát, de nem is tudom hogyan álljak hozzá. Te mivel fixálod le?
Sajnos én is jártam már úgy, hogy 2 rétegű szalvéta volt, ráadásul vastag. ( micimackósok ) Amikor felragasztottam, vigyáztam arra, hogy ne igazán gyűrődjön és utána vasaltam. Így szép lett. Lakkozás után pedig nem volt gond vele, nem penderedett. Próbáld majd ki a vasalást.

Era!
A pacis kép....hááááát... ez a keret színe nem igazán tetszik. Talán ha világosabb lenne, mint alól a szalvétán a csík és megkrétáznád sütétebbel az éleknél, jobban mutatna. De jól nézne ki krémes színnel is néhol világosabb barna beütéssel.

Én most mécseseket kellene hogy csináljak holnapra, de nem leszek kész, hisz a gipsz nem szárad olyan hajde gyorsan. Nem is érdekel most, majd holnap öntök ki párat. Ez lesz az ajándék a gondozónéniknek karácsonyra és a boltba is akrtam néhány darabot bevinni. Viszont haszon nem lenne sok rajta, így nem is bánom. Itthonra pedig majd készen lesznek karácsonyra! Kép Kép

Megyek is, mert Geri befejezte apával a vacsorát és mivel most beteg a drága, rossz mint a kutya! Kép

Puszi!
Anikó
Kép

Kép

KépKép
anyko

Sziasztok!

Drága Babikám!
Nagyon örülök, hogy így hiányolsz. Jólesett. Igazán. Hogy mi a probléma? Több is van. 1. Buzog bennem az alkotókedv és ihlet hiánya. 2. Alapanyaghiányban is szenvedek (szalvétailag). 3. Danit hurcolászom minden hétfőn és kedden plusz fociedzésre, ahonnan elég későn érünk haza. 4. Szemetesládát játszom elég sűrűn Kép, s ez leköti minden energiám. Csak átfutom az írásotokat. De ígérem, átnézem újra nemsokára azóta, hogy nem vagyok, és mindenkit egyenként jókora kritikával fogok illetni. Ha már engem nem nagyon Kép, amikor linkeltem.
Addig is mindenkinek sok szép és jó alkotásokat, rengeteg alapanyagot és ihletet!

Puszi
Kriszta

mohácska

Era!

Szerintem is sötét igy a lovas kerete, esetleg köztesrepesztö és egy világosabb felsöszin?
Hungarocelt forroval kell vágni. Lánykádnak pedig csak igy továbbKép

Aniko!

Képeket hol itt, hol ott, googleba beirom pl delfin, vagy mokus, ha nincs megfelelö beirom angolul, svédül is. Lehet beirni freewallpaper, sokszor egyik képre katt, onnan megyek azon a linken tovább. Googleban be is lehet állitani, hogy nagy, közepes vagy kisméretü (kb-os) képeket mutasson.
El is vannak téve linkek, pl festmények: http://www.wga.hu/frames-e.html?/html/m/master/zunk_hu/zunk_hu1/
Rengeteg kép van itt, sokszor kicsik: http://eu.art.com/
Kép

Fixálás hajlakkal vagy akryl lakk spray-el. Sokszor keveset fujni (ALIG FUJNI!), ne ázzon el, ugy gondolj a mennyiségre, hogy 3-4-szeri fujásra kapd meg az elsö réteg lakkot-minden fujás közt száradjon jol meg. Utána már lehet ecsettel folytatni, szokásos lakkal.
Folyt köv...fiam eladja a házat........
lingonbabi

Akryl lakk spray: az elsöt hobby boltban vettem, 150 ml és rajta az ára:1500ft.
A 2.-at valamelyik barkácsáruházban, emlékem kb 800 ft és 400 ml. Lehet tévedek.

Nyomtatás sima papirra: passzol keretbe, de most dobozok tetejére is tettem, jonak tünik.
Ha pl kaspora,akkor jobb szalvétára,de szalvétát rögziteni kell papirra, ne kapja be a nyomtato, nos ebben én Ms Béna vagyok.
Lehet valami érdekes papirra is nyomtatni.

Apro tipp: 2004.dec.24. fotoztam, méretre nyomtattam, beragasztottam keretbe, 27.-én Anyu megkapta. Az az ha keretet elökészititek, és néhány percet többször el tudtok lopni, akár már 25.-én du kész ajándék lehet Nagyszülöknek, stb...

Fixála´s csak normál nyomtatonál kell, lézeres nyomtatobol nem fognak a szinek.

HmmKép most ezt olyan szépen leirtam, át kellene vinni a praktikákhoz isKép

MohiKiszti!

Elkezdtem irni ide, kopiztam, folytatom és beirom a dumáldába. Olvasd el ott légyszives!

KATICAKép

Nagyon boldog névnapot kivánok Neked!
lingonbabi

Sziasztok!
Mivel mindenki udvariasan agyonhallgatja a Babi által írtakat,- a topic hangulatáról - azért én nem megyek el mellette, és erre az egy hsz-re feladom a fogadalmamat és mégis írok.
Én azok miatt az okok miatt nem íroka topicra az utóbbi hetekben amiről Babi írt, ami azt is jelenti, hogy maximálisan egyetértek Vele.
nem szeretnék bomlasztani, ezért inkább nem írok mostanában.
Ha valakinek valamiben tudok segíteni akkor amennyire az időm engedi továbbra is szívesen az e-mail-em publikus nem tűnök el teljesen és nem is mondom hogy nem jövök vissza esetleg később de a közeljövőben nem az biztos.
Bocsánat ezért de úgy gondolom, hogy Babi olyan sokaknak olyan sokat segített már, hogy annál többet érdemelne, hogy szó nélkül elmentek mellette. Nem biztos, hogy egyet kell mindenkinek érteni vele, de szó nélkül hagyni....

Kata! telefonon ugyan köszöntöttelek már de azért isten éltessen itt is :-))))
minimaxi

Én az okból nem írtam külön erről, mert én pár hónapja felvetettem már a dolgot. Akkor úgy nézett ki, hogy volt egy kis hatása, később még annyi kritika sem merült fel, mint addig. Én is sokáig nem jöttem, mondjuk Geri miatt is.
Most van egy kis szusszanásnyi időm, azért vagyok itt többet. Elég elhanyagolt a topik, szó se róla. De gondolom sokaknak van gondjuk, dolguk otthon.
Én a babaszobán serénykedem többnyire, jó a társaság.
Puszi.
Anikó

Kép

KépKép
anyko

Babi!

A linkeket köszönöm. Találtam is magamnak szépeket. Kép Nekem is van akrill lakk spray-m csak nem tudtam, hogy jó e vagy sem. Megpróbálom jövőhéten megcsinálni. Van itthon 2 tálcám eltéve. Ideje lenne kezdeni is valamit velük.
De azért ha lesz időm még szétnézek a google-on is.
Ha elkészültem, megmutatom hogyan sikerült.
Anikó
Kép

Kép

KépKép
anyko

Szia Lánykák!
Era, nagyon szivesen, máskor is! Az úttörő ahol tud segít, bár ez nem az én ötletem.Szoktam látogatni a decoupage.lap.hu -t és ott midig talál az ember ötleteket, amit már mások kipróbáltak. KépLovas kép, valóban nem ártana keretének egy kis maszatolás ahogy Anikó írta, így túl komor. Lánykád rendesen megvagyon fertőzve! Kép Nagyon ügyes, nem csodálom, hogy büszke vagy rá!!! KépHungarocellt talán valami finom fűrésszel, talán fűrészes késsel /bár ennek a hangja olyan hátborzongató számomra Kép / vagy sniccerrel próbáld,

Reva, nem annyira gyári mennyiség ez, mert a virágtündis képek már nagyon régen készültek , csak most egy kupacba raktam őket. Nem véletlenül nem jelentkeztem mostanáig semmivel, de ez is egy hosszabb folyamat volt. Azt hiszem írtam anno, hogy végre kaptam fát és azt farigcsálom. KépAz volt a nagyobb meló és mint látszik is nem lett valami sikeres, mert a keretek sarkai nem szépen illeszkednek. Na de ha az embernek nincs megfeleő szerszáma, akkor csak ilyen kis kezdetleges lesz. Kép "kicsit savanyú, kicsit sárga, de a mi narancsunk." Kép ezt talán csak az ilyen vénasszonyok értik, mint amilyen én vagyok. Kép
Klasszak a cserepecskék így feldíszítve! Kép

Anikó, bizony Isten felszaladt a szemöldököm, hogy minek csináltál most tojásos mintájú tartókát, de ahogy jobban megnéztem rájöttem, hogy ezek fenyődísz gömbök. Kép Kellemesek a koszorúk , nálam nincs akkora hely, hogy ilyet kitegyek, de jó a hangulata. Kép

Dokikám! jók a képek, csak azon csodálkozom, hogy a negyedes képeket feles keretbe raktad. Miért?

Lingon, a másikba írtam Neked, de lehet, hogy haragudni fogsz rám. (?)
Nah, remélem eleget tettem Lingon kívánalmának, bár egy kicsit ennyi idő után hosszú lett,de sajnos valóban kevés az időm és a lehetőségem géphez jutni. Kép
szorgosstuci

Szia Lányok!

Ahogy elnézem a kutyát sem érdekli a mondandóm, de nem gond! Kép
Most egy kicsit dicsekedni jöttem, hogy mit kaptam az Ancsától. Kép

Kép

És nem ám kis incifinci rudacskák, ahogy a képen látszik!

Kellemes hétvégét mindenkinek!
szorgosstuci

Sziasztok!

Köszönöm a lovas képpel kapcsolatos véleményeiteketKép Nekem is nagyon sötét volt így az összhatás, de nagyon jókat írtatok.

Anyko!
Te milyen boltba hordod a dolgaidat? Sajátba?
Geri jobban van?

Babi!
Hungarocell vágást köszi.
Az a baj, hogy azt hallottam, hogy erősen rákkeltő, ha meleggel érintkezik. Igaz nem akarok 6 tonnát vágni belőleKépKép Gondolom kicsitől nem lesz még bajom.
De jó, hogy leírtad a nyomtatott kép rögzítését!!!Izzítom a párom, hogy nyomtasson.KépKép

Stuci!
Neked is köszi a tippeket.
Fűrész nem is rossz....csak a hangja...brrrKépKépKép
Lánykám mostanában kezdi kiélni művészi hajlamait. Remélem ebben az apjára üt!!Én nem vagyok nagy tálentum.
Hűűűű, szép ajándékot kaptál!!!

Milyen másik helyről beszéltek? Vagy titkos?

Mennem kell, mert lánykám épp fürdik, és hiányol....
Majd mutizok, mert nagyon belelendültem ám az alkotásba.....

Balra el....

Era

Era
Kép
era75

Era!
A titkos hely: Mi nők - DECOU-CSEVEGÕ!
Stucika!
Ez porpasztell kréta, jól látom? Nagyon klassz! Én anno vettem pár alapszínt művészellátóban, ezek nagyon jó minőségűek, majd vettem egy hasonló készletet, mint a Tiéd, papírboltban, de az nem fog!!!Kép Így jártam!!
Üdv: Tünde
totne

Stuci!

Megkukkantotttam a múltkor az új oldalad. Már, ha arról beszélsz Kép. Vannak nekem tecc dolgok. De mint írtam, majd később, és akkor kritizálok ezerrel, főleg, ha olyant én nem tudok Kép. Amúgy mi az amit kaptál? Olyan, mint ha gioconda (íííííííííííí, ezt nem tudom leírniKépKépKép) lenne.
De mindenesetre, ilyen színek láttán, lehet, hogy több ihletem lenne Kép.

Puszi

Kriszta

mohácska

Stuci!
Húúúúúúúú, de szuper ajándékot kaptál! Nagyon sok színt megirígyeltemmáris belőle! Kép Nekem 12 színűm van, annó Jubi vettem nekem. Valamelyik nap leejtettem a füldre.....tényleg PORpasztel lett bellőle, mert a legtöbbjére a nagy sungban ráléptem. majdnem sírva fakadtam.
Hol lehet ilyet venni?
Árát nem kérdem, hisz ajándék.
Használd egészséggel! Kép

Anikó

Kép

KépKép
anyko

HeheheKép Jól van! irigykedjetek csak! Én meg majd mindent jól összekrétázok. Kép

Mian hozta, ma ki is próbáltam és nagyon jól tapad.Eddig nekem is csak alapszíneim voltak, mert Kodácskával is csencseltem egy adagot, de ez most nagyon inspiráló. Kép

Anikó, ha felszedted volna egy kis tégelybe akkor azért még lehetett volna használni.

Era, itt van, ha még nem találtad volna meg: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/281/263327.html?1126460740
Hát igen, nekem a gondolattól is feláll a szór a hátamon. Én keretlécet vágtam sniccerrel és az nem volt veszélyes.

Mohácska, nem az, de valóban szép színek!Kép

Tündi,próbáld meg vizesen használni ahogy Jubi szokta, hátha úgy működik.
szorgosstuci

Stuci!
Kooh i Noor? (vagy valami hasonlo) Mert azok valoban nagyon jok.

Aniko!
Nézheted ápiszokban is, elöfordulnak, gyakoribb müvész ellátoban és néhány hobby bolt is tart.
Ára: sok ezer. Van egy 36-os és egy 12-es készletem, vannak belölük amiket sosem vagy majdnem sosem használok. Szerintem jobb azokat szineket szoloban megvenni, amiket gyakran használunk, de nem árt egy ilyen a tarsolyban, néha jol jönnek a ritkán használt szinek.
Szerintem kék és zöld szép szinü kréták alig vannak, piros alig, (nem rozsaszin, igazi jo kis erös piros) bordo még ugy se. Beszélgettem multkor itteni müvészellátossal, Ö mondta nehéz elöállitani a pigment miatt. De lehetséges, mert van neki eladásra kapaszkodni tessék!!! 5000 kr ( x 26 = 130 000 ft) egy szekrényke, sok fiokkal és rengeteg krétával. Álom és az is fog maradniKép

Tünde!
Porpasztellel (reszelve, por alakban) is és por siennával is csináltam kereteket, ecset lakkba-porba-fest. Azota már rájöttem sienna oldodik vizben, igy feloldom, öntök hozzá lakkot és ugy könnyebb. Lehet ez krétaporral is müx?

Era!
Hát vágd szagelszivo alatt vagy kintKép
lingonbabi

Kép
én is reszeltem már aszfaltkrétát festékbe is, érdekes rücskös felületet ad és szép pasztell színt.
szorgosstuci

Stuci Kép
Irigylem a krétakészletedet Kép Én egy bordóra vágyom régóta, de Babit olvasva lehet, hogy soha nem lesz?

Anyko Kép
A cserepek ötletét a Tina adventi különszámából vettem.
Ez született a hétvégén:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=177755
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=177756

V.
reva

Szevasztok!

Stuciiii! Te nagyon szerencse lyánya! Na ebből mennyi új szépség lessz!!
Ma vettem egy halom facuccost, nekiláttam a kariajándékgyártásnak.
Ha nem lennék lusta előásni a fotóaparátot....
A legtöbb időm azzal megy el, hogy megtaláljam a megfelelö szalvit. Ti hogy vagytok ezzel? Egyből tudjátok, hogy mit akartok? Vagy van kedvenc szalvi, és azt mindenképp? Megmondom, ma ráúntam a keresgélésre, és még most sem tudom mit tegyek a teásdobozkára. Kép Ilyenkor kell nézelődni vadul, és csenni? Ha előre látó lettem volna, és elmentegetem ami tetszik...
na jó mára ennyi volt az estimese.
pusszancs!

Kép
krimo

Sziasztok lányok!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a névnapi jókivánságokat.Nagyon örültem neki.Legalább ezzel kicsit felviditottatok a sok baj közepette.
Én is mindenkinek a legjobbakat kivánom advent első napján.Sok puszi:Kata
tikiti

Verőfényes Szép Napot!

Köszönöm a tanácsokat, próbálgatom azért a koh-i-noor készletet is, csak nem vagyok nagyon elégedett vele. Lehet, az a pár db művészellátós a túl jó, és magasabb lett az elvárás ezekkel szemben?
Vizeskrétát már csináltam, de nem lett "természetes" hatása, inkább csak olyan foltoskás.Kép Biztos a gyakorlat hiányzik...
Ti min reszelitek le a krétát? Azt is ki kell próbáljam, mielőtt a dobozkám legaljára kerül a készlet...Pedig hasonlóan szép színei vannak, mint a Stuciénak!
Sziasztok: Tünde
totne

Sziasztok!

Én nem sértődtem meg és nem is váltam érdektelenné Kép Csak nagyon elfoglalt vagyok...annyira azért általában van időm, hogy beleolvassak a topikba, és nagyon sajnálnám, ha kihalnánk! Bár én nem csinálok semmit (legalábbis olyat, ami idetartozna Kép ), de biztos vagyok benne, hogy nálatok ünnep előtti nagyüzem van, és olyan szívesen nézelődnék és csorgatnám a nyálam, sőt még kritizálnék is, ha nektek ez kell Kép
Szóval, ha van valakinek valamilye, az tegye már közkinccsé!! Lécccccccccccccccccc! Kép

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

sziasztok! Kép

Jubi Kép Lehet kritizálni :
http://gportal.hu/picview.php?prt=113350&gid=468312&index=44

1. próbálkozás fára...

És akkor kérdeznék is :
vettem fa dobozt - azaz ládikát. belülről mit szoktatok vele csinálni? Egyáltalán hogy néz ki belülről? mondjuk kívülről még csakcsak van ötletem Kép

Krimo
Ezzel a szalvétaválasztásos dologgal én is pont így vagyok ! Kép Mire megtalálom....

Egyébként kaspók is lesznek hamarosan, még krétázásra várnak,
csak közben ugye mást is csinálok. Pl. most Rebekám szobájába karácsonyi dekorációt - dekorgumi lesz az ablakban.

Stuci
Nagyon kívánatosak a krétáid Kép
Az aszfalkrétát ( = táblakréta?? ) az akrikfestékbe keverted?

És még egy kérdés: vettem fixaktívot. De nincs az üvegcsén 1 db magyar szó se Kép szóval a pontos lennék kíváncsi.

Ági

delice

Hali!
Na most van egy kis időm, gondoltam kukkolok, de nem voltatok valami nagy termelésben Kép Vagy csak ti is lusták vagytok feltölteni a fényképezőt? Kép
Delice!
Fesd be belül is a dobozkát, mondjuk ami új doboz volt, azt én se festettem be, de a régi kopottkákat igen. De azért gusztább mikor kinyitja valaki, és nem a csupasz fa van. Bár nekem ezek a dobozok csupaszon is tetszenek Kép
Határozott vagyok....vagy mégsem? Kép
A fixaktívhoz asszem van valami kütyü amivel fújni lehet, de nekem nincs, majd csak jön valaki aki már tapasztaltabb ebben.

Na megyek nézelődni! Vigyázat lopikázok! Kép

Kép
krimo

Delice!
Harmónikusak a színek, szép a kép, és ha jól látom még repesztve is van, csak a fotón nem igazán jön át. Ja, és a sas szememmel (mínusz 7 dioptria Kép ) fedeztem fel rajta néhány gyűrődést Kép De ez még belefér Kép
A fadobozt én belülről nem piszkálnám, esetleg a fedele belső oldalára mehetne valami minta...
Fixaktívot még nem használtam, helyette hajlakkot...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Szia Delice!
Én pont tegnap csináltam egy dobozt, felrakom, nézd meg.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=178291
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=178292
Én lefestettem belül is.... Jubi, Te meg véleményezheted Kép Bár lakkozás előtti a kép Kép
Született egy bortartó is, meg egy kaspó a dobozhoz:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=178293
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=3&image=178294
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7380&page=4&image=178295

A képed tetszik, vidámak a színei Kép És én is látom a repesztést!!

Sasszem Vera
reva

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?