Új privát üzeneted érkezett!

Szép napot Mindenkinek!

Ma volt nálunk a doktor néni. Azt mondta, Gergő egészséges, erős baba. Eloszlatta a problémáimat a túletetéssel kapcsolatban. Így ismét az ösztöneimet követem, nem a nagykönyvet.

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen jó doktor nénit és védőnőt fogtunk ki. Mindkettő kedves és szimpatikus. Emberi hangon beszéltek, amit én nagyra értékelek.

Kizsó: Megy már a dobozolás, zsákolás? A boldogság kapuja( ajtaja ) előtt álltok. Látod, ez kinek miben testesül meg. Nektek egy lakásban. Sok-sok boldog napot, hónapot, évet ott mindannyiotoknak.

Aztán a boldog buli közben legyen munka is!Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Köszi Rayo!

Akkor nyelvi kérdésekről akár még pénteken is tárgyalhatunk! Kép
Mindenkinek szép napot!

Ja! És a férjcském kiváncsiságát kielégítendő:

Indianyo!

A Te férjecskéd indiai származású, vagy inkább most ott dolgozik, ezért a kétlakiság?
(Remélem nem kérdeztünk indiszkrét dolgot, de olyan kalandosnak hangzik, ahogy éltek - furdal a kíváncsiság! Kép)

Csók! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!

Hétvégén mi is csavarogtunk, szombaton Miskolcon, vasárnap pedig Budapesten jártunk. Férjemnek volt fent értekezlete, mi meg addig nagyiztunk Kép

Nikinozsó: Nagyon helyesek a fiadék lánykái is - bár én egy kicsit emlékszem rájuk az országos találkozóról (a kisebbikre mindenképpen). Nagyon örülök én is a "baba-esőnek" Kép

Kizsó: Ez szuper (vagy ahogy a lányad mondaná: Király!), hogy megvan a kulcs!!! Jó készülődést és szombatra költözködést! Ez lesz talán az egyik legszebb karácsonyotok! Kép
Örülök, hogy a lányok már gyógyulófélben vannak! Jövő héten mehet Kingus oviba? Vivien szerencsére már teljesen jól van! Bár a dokibácsi azt mondta, a héten még ne menjen, mi már engedtük... Remélem, nem tettem vele rosszat, de szerda dél óta már kutya baja sincs, az antibiotikumot is tegnap este kapta utoljára (Vivi is Augmentint kapott- illetve Enhancin-t írt a doki, de az sosincs a patikában és az Augmentin a helyettesítője).

Hildus: Örülök, hogy Hanna jól van! KépCsodálatos pillanatot élhettetek át a szívultrahangon!

Kandi72: Örömmel olvastam én is a soraidat! Mit jelent az aláírásodnál, hogy "majdnem öribabás anya"?

Di_ti: Akkor ezek szerint nagyon hasznos volt a tanfolyam! Körülnézek majd, hogy itt nálunk van-e ilyesmi. Khmm, khmm - a cd-t le tudnád esetleg másolni nekem? Szívesen küldök üres lemezt.
A Gólyahíres telefonhívások nekem is mindig megdobogtatták a szívemet. Egyszer éppen zuhanyoztam és a nálunk vendégeskedő barátnőm vette fel a mobilomat, aztán jött és mondta, hogy Gabika keresett és hogy hívjam vissza. Gondolhatjátok, majd' belepusztultam a gondolatba, hogy esetleg egy kis zuhanyzás miatt lemaradok a kistesóról Kép Persze nem Kép

Indianyo: Én is nagy boldogsággal olvastam a hozzászólásodat! Hányadik hétben vagytok? A férjed Indiába való? Nagyon szép volt a kép!!! Köszönjük. A férjemnek névnapjára épp most fizettem elő a National Geographic újságot - nagyon szereti, szeretjük.

Mera: Bár látom, már többen segítettek Neked "képügyben", azért én is szeretném felajánlani, hogy szívesen segítek, hogy fel tudj tenni ide fényképeket! Akár úgy is, hogy elküldöd nekem mail-ben, én lekicsinyítem és visszaküldöm, vagy akár fel is teszem ide.

Matiba: Nagyon boldog szülinapot kívánok Máténak! Szép a torta és biztos finom is volt! (Oroszkrém?) Végül a legovonatot vettétek meg? Az Alkotás utcába mentetek?

Szuperboszi: A Johnson's törlőkendő is nagyon finom! Vivien ha megkaparintotta annak idején, elkezdte szopni ezerrel Kép Kép

Ggabszi: Megérkezett a leveled Kép Nem is gondoltam, hogy ennyire nehezen olvasható az e-mail címem, de már többen kifelejtették az egyest.

Gyezsu: Édes ez a mosoly!!!!
ildi_ko

Elfelejtettem: Katáknak, Katalinoknak én is nagyon boldog névnapot kívánok! (Még benne vagyok a 8 napban Kép)

Kelimoni: Olyan jó olvasni a napjaitokról, írjál mindig! KépKépKép
ildi_ko

KizsóKép

Nagyon örülök, hogy már a kezetekben van a kulcs. Hétvégére szép időt kívánok a költözködéshez, és sok energiátKép

IldikóKép
Megnéztem a filmet. Holnap küldöm neked postán.

KelimoniKép
Nagyon örülök, hogy ilyen jó védőnőtök, illetve gyerekorvosotok van, így sokat tudnak segíteni neked. Jó hallani, hogy a kis Gergővel minden rendben van. Mesélj, amikor csak tudsz írni, nagyon szeretem olvasni a friss élményeidetKép

Di tiKép
Ez aztán a szuper hír, most már tényleg nagyon közel vagytok a célhozKép

Rvan

Kép
rvan

Sziasztok!
Ildi_kó A "majdnem" azt jelenti,hogy 4x vetéltem,amikor felhívtam ...Zitát és érdeklődtem az ügyben,de megbeszéltem Vele,hogy még egy próbálkozás és ha ismét vetélek...jelentkezek.Dévainál az első inszem sikerült,3-as iker terhes voltam és ebből született Nati a fiam!
Igy van már életem "értelme"!!!!!Kép
...de soha sem maradtam volna baba nélkül!!!...így vagy úgy!
pusza mindenkinek!
Andi
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Sajnos tegnap este mire gép elé ülhettem volna nem volt net.

Holnap végigolvaslak Titeket és jövök.

Addig is:

Kelimoni család!
Örülök, hogy együtt, otthon vagytok! Én is szívesen fogadnám Gergő portréit privátbanKép.

Drága Amnerisem és RKata!
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok neked!
Kép

Kizsó
Jó költözködést!!!

Jó éjt mindenkinek!
RenócaKép
süni_renóca

Sziasztok!

Találtam egy kedves képet a neten. Nekem nagyon tetszikKép

Kép

Ma ismét voltunk sétálni. Sőt! Be is vásároltunk. Az én picurkámat a boltban csodálták az eladók és a vásárlók, hogy milyen szép baba. Dagadt a mellkasom rendesen a büszkeségtől. Annyi szeretet van bennem Gergő iránt, hogy az hihetetlen, mármár kóros. Imádom ölelgetni, puszilgatni. Õ meg mint egy kis kéjenc, nyög nagyokat.

Istenem, köszönöm ezt a kegyet, hogy ő lett a mi gyermekünk.

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Jó a képKép
Kelimoni puszilgasd csakKép Ez az amit nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni...
Én is állandóan puszilgatomKép És még a büdös lábikóját is harapdálomKépKép
Boszi
szuperboszi

Na, próbálkozom... Köszi a tanácsokat, meglátjuk, jó alany vagyok-e?

Ilyen volt...Kép

de sose volt kancsalKép
mera

Na tessék, mostmeg már semmi mellékletet nem enged... Akkor a jelen legközelebb lesz láthatóKép
mera

Sziasztok,

Kelimoni a képed cicces ugyan, de képzeljétek, nálunk azért van Balázsnak 180 cm hosszú, rendes nagyfiús ágya 18 hónapos korától, hogy én is odafeküdhessek mellé, és ne kelljen kiflibe, mint a képen! Azóta külön alszik, a saját ágyában, ahol azért előfordul néha a mami. Viszont 18 éves koráig nem kell ágyat venni... ez aztán a szülői előrelátás!

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Drága Mera!

Milyen gyönyörű kislány "Kiscsikó"! Kép
Még mindíg nosztalgiázom, ha rólatok van szó: Õ volt az első gyerkőc, akinek az örökbefogadása során itt izgulhattam Veletek!

Egyébként meg gyakorlatilag álmaim fényképe lenne ez a "fürtös-szoknyás-cicás" Kép!!
Majd úgy nézegetem, hogy közben erősen koncentrálok, hátha gondolnak rám odafentről... Kép

Pusszancs! - Amneris -

KépKép
amneris

Köszi Amneris! Jó, hogy írtál, mint topicgazda, mert még azt hiszem, sose szólítottál megKép na persze annyian vagyunk, hogy sok embert én sem tudok egyenként, csak úgy globálisan... Szóval köszi a meleg szavakat, s mi is drukkolunk, mielőbb váljon valóra az álmod!

A kép tavaly nyári, azóta a fürtöcskék sajnos eltűntek (olló), de jó hír, hogy az öreg macska túlélte a megpróbáltatásokat.
Az állatok nagyon érzékenyek, pl. a mi macskánk eltűnt azonnal, ha gyerek állított be látogatóba. Még a hangjukat se bírta... És rögtön rájött Kiscsikó érkezésekor, hogy bizony ő idetartozik, a macs meg "szokik vagy szökik" Kép
Azóta mindent lehet vele csinálni, húzni-vonni-nyúzni, még csak karmolni sem karmolt soha.
mera

Sziasztok!

Rvan: Akkor várom a kazettát, köszönöm! Én kinek küldjem tovább? Ki szeretné még megnézni?

Kandi72: Megnéztem a fényképeket a kisfiadról, naggggyon jók! Kép Hihetetlenül bájos kisfickó! A Nati minek a becézése? Tesókában nem gondolkoztok esetleg? ;)

Mera: Ez a lány csodaszép!!! Kár a fürtjeiért... De majd megnő újra Kép

Ma vettem ragasztót, papírokat, úgyhogy elkezdünk alkotni, karácsonyi ajándékok fognak készülni Kép
ildi_ko

Ja, és vettünk Viviennek névnapjára egy triangulumot! Férjem cintányért akart, de aztán ebben kiegyeztünk Kép Lesz itt zenebona!
ildi_ko

Sziasztok!

Olvasgatlak ám benneteket, csak ritkábban írok. Olyan fáradékony lettem és alig várom esténként, hogy bezuhanjak az ágyba. A tél amúgy sem az én évszakom. Az ünnep szele meg még nem ért el. Szörnyen lassan vánszorognak a napok, pedig még csak az elején járunk a várakozásnak.
Hétvégén elmentünk bababútort nézni. A férjem úgy beleszerelmesedett egy kiságy+szekrény+pelenkázóba, hogy meg is rendeltük. És rájöttünk mennyi mindenre lesz még szükség.

Napsugaracska!

Köszi a képeket! Jó ötlet volt így feltenni a netre, mert nekünk könnyű hozzáférni, de nem nézheti meg akárki.

Ildikó!

Ez a kazetta videókazetta? Mert szívesen megnézném, de nekünk csak dvdlejátszónk van.

Kelimoni!

Írjál még a napjaitokról. Nagy élmény olvasgatni. Amikor álmodozom mindig csak addig jutok el, hogy egyszer nálunk is csöng az a bizonyos telefon. Jó tudni, hogy tovább is van... Sőt.
mony

Sziasztok!

Di-ti
EZ REMEK HÍR! Szorítunk Nektek! Jaj, de jó!!!!!!
Ezt kívánom:
KépKép

Kelimoni
Itt is köszönöm a képeket, nagyon örültem neki.
Lehet, hogy a karácsonyfa alá bekerül az anyakönyvi kivonat, vagy majd csak januárban?

Ildikó
Akkor jó verselést a hangszerhezKép W.S. SzáncsengőKép

Egy jó Mikulás ötlet CSIPESZ:
Kép
Lehet fenyőt, rénszarvast, szánkót, manót is, de azokat még nem készítettem. Ma készítettünk 26 ilyet a gyerkőcökkel az óviban.

Mera
Köszönjük a képet, mint egy kis tündérKép Kár a fürtöcskékértKép.

Üdv Renóca
süni_renóca

Sziasztok!

Most voltunk súlymérésen, Gergő 4 nap alatt több mint 20 dkg-ot hízott. Most 3005 gramm. Úgy néz ki, a kórházban elmérték a hosszát, mert a mostani mérés eredménye 50 cm. Lehet, hogy összement a drága?Kép

A napjaink nagyon jól telnek. Mindenki "sajnál", hogy éjszakánként ébredni kell Gergőhöz. Tudom, az elején vagyunk, de nekem ez egyáltalán nem fáradság. Igaz, előfordult már, hogy azt sem tudtam, merre induljak el a tápszerért, de amikor már a karjaimban szuszog a kisfiam a fáradságom is eltűnik. Olyan jó érzés simogatni a kis fejét vagy csak egyszerűen látni őt. Amikor csak lehet, beszélek neki és tágra meresztett szemekkel figyel. És egyre többet mosolyog.
Hajnalban mindig magunk mellé veszem, összebújunk kicsit hármasban, mielőtt apa elmegy dolgozni.

"Szendvicsünk törékeny kis husikája" pedig elégedetten szunyókál köztünk.

Olyan szívesen raknék nmár fel róla képet, de arra még néhány hónapot várni kell. Kép

Ma vettem egy babanaplót, ahová mindent leírtam a vérszerintiekről, amit csak tudtam.
Lejegyeztem azt is, hogy éjszaka leesett a köldökcsonkja.

Néha el sem hiszem, hogy ez az idill a miénk és a picurkánk a mi gyermekünk.

Lehet, hogy már írtam, de úgy érzem, amíg nem volt Gergő, csak éltünk egymás mellett a férjemmel, s a gyermek iránti vágyunkat próbáltuk elfedni mindenféle földi hívsággal. Az eddig elnyomott szeretet kapott lángra és mi mindent megteszünk, hogy tápláljuk ezt a tüzet.

Hú, de szentimentális lettem! Kép

Mindenkinek kívánom, hogy mihamarabb élje át ezt a csodát, ez segít elfeledni a várakozás nehéz perceit.

Puszi mindenkinek!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziazstok!

Bocsi a távollétért.
Sajnos a sulim miatt nem tudok jönni...Esszé írása, óratervezet készítése és pszicho vizsgára készülés a dolgom..Kép Sajnos ebből csak 1el voltam tisztában, a többi időközben derült ki, vagyis vasárnap...
Az időmet meg mindenképpen Norisszal akarom tölteni. Éjszaka tanulok, már nem kel fel akkor NoriszKép))
Illetve ha alszik akkor is tudnék, már ha aludna nappal.Kép
Nagy boldogság Õ. Nem vagyok hajlandó az ő kárára tanulni. Csak úgy, ha nem nélkülöz.
Jó olvasni titeketKép
Katalinoknak Nagyon SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
(Esetleg a táblicskuba lehetne névnap és szülinapi táblázat is, vagy ez sok már? Nme nagyon van időm kibogarázsni... Vagy még jobb lenne ha lenne egy másik táblázat hónapra bontva, kinek mikor van valamije ...Kép Mit szóltok? Sok már? És Ildikó persze elvállalja? Kép
Kelimoni:
Folyton mosolyogtok, már amúltkor is felkaptam a fejem...Kép Én alig vártam, hogy végre igaziból, teljes tudtaával rám mosolyogjon, nem mondod, hogy Gergő máris??? Vagy csak az álombéli mosolygásról írsz??
Én is vettem naplót, de még nem nagyon volt időm bele írni. Sokat fényképezek, és videózom is, hogy majd viszsanézhesse magátKép
Tegnap ismét megbeszéltem vele a nagy dolgokatKép) Azt hogy vannak gyerekek akik az anyukájuk pocijából születnek, és vannak babák akiket egy másik néni szül meg. Olyan jól kitaláltam az egészet mesélés közben, hogy rájöttem, ez a legjobb mód arra, hogy tudatosítsam, hogy mi imádjuk őt. Így majd hozzászokik a gondolathoz, és szerintem ez olyan természetes, minthogy barna a haja, mert van akinek szőke éppen. És hogy kik vannak többen, mármint hogy akiket anyukájuk szült is meg, az már nem nagy kunszt hozzátenni szerintem.
megyek is, meg nincs is időm kifejteni bővebben a dolgaimat.
Majd vasárnap tájékán jövök ismét.
J olvasni, örülök az újaknak, és nagyon angyon sokmindent tudnék írni Noriszról, de sjana nincs időm....
Ja, az egy nagyon fontos momentum, hogy vasárnap a nagy kádban pancsiztunk ANYÁVAL!!!!!! Kép Kép Kép
Persze a kád teljes fertőtlenítése, és anya letusolása utánKép Na nem mintha olyna koszos lett volna a kád, vagy én..Kép

DITI!!!
Fantasztikus hírekKép Megsúgom hogy biztosan nem kell már olyna sokat várni... Azér taz elképzelhetetlen, hogy csak februárban legyen ismét babóKép)) (persze nem akarlak "reptetni", csak gondolom Gabika is a biztosat írja, bizonytalant nem mer..)
Nekünk is szólt aug. végén, és azt hiszem 2 hét múlva jött a telcsi NoriszrólKép
Egyébként meg egy anyuka szült volna, az év végefelé. Az lett volna a biztos.
Jajj nagyon örülök a jó híreknek, hatalmas boldogság ezKép)) Még nagyobb lezs, ha megismerhetitek szívetek várva várt gyümölcsétKép istenem...

Na tényleg megyek, mert hajlamos avgyok dumcsizni a tanulás helyettKép

Pusszancs és minden jót és ölelek mindenkit!!!
Mosolygós és Norisz babaKép

Ui: Én nem kaptam Gergőről képetKép
Ha valaki nem kapott hozzáférést a képeinkhez dobjon egy mailt, és küldöm.

KépKép
napsugaracska

Jól kitoltam magunkal! Kép

Gergő a délutánt sírással töltötte. Nem tudtam, mi a baja, a kaja sem kellett neki. nehezen, de leesett, mi történt. A tápszert születése óta Nuk cumiból kapja. Pár napja pedig iszunk teát, amit Mamból. Olyannyira rákapott a Mamra, hogy a Nuk már nem volt jó, nem tudott belőle szopizni.
Így öntögettem cumisüvegből cumisüvegbe a kajcsit, mire sikerült enni. Etetés nem maradt ki, csak volt egy kis szenvedés. Részemről pedig "pici"kétségbeesés.

Hát, ilyenekre is naggggggyon oda kell figyelnem. Azt már kitapasztaltam, hogy a sok pisi és a kaka okoz nála nyugtalanságot.

Napsugaracska: Gergő természetesen álmában mosolyog sokat, de nyitott szemmel is előfordul, ha dalllllamosan beszélünk neki. Kép

Képet annak küldtem, aki jelezte, hogy szeretné látni a kicsi fiamat. Persze én elküldeném az egész világnak, de nem akarok tolkodó lenni.
tehát aki kéri, annak megyKépMostmár Neked isKép

Pusszancs
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni! Mi is, mi is, mi is légyszi képetKép Had gyönyörködjünkKép
szuperboszi

KépKép
KépKép
kelimoni

Ezt most találtam, ha érdekel valakit Kép

http://www.manoliget.hu/index.php?oldal=forum&tema=kategoriz%E1l%F3%20bab%E1k

Írjátok meg bátran a történeteiteket a honlapon lévő emailra. Jutalom könyvek járnak a felkerült történetekért, amik nagyion izgalmasak, többnyire a gyermeknevelésről szólnak.

Én már kaptamKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni! Hát kell ezt külön mondani ?! Hát persze hogy én is szeretném látni Gergő babát! Kép

Kizsó! Hol tartotok?

Ma vigyáztam délután a keresztlányomra, és játék közben egyszer csak odajött, a két kis kezébe fogta az arcomat és azt mondta "szeret" és kaptam egy kis cuppantós puszit is! Kép Az ilyen pillanatokért érdemes élni!

Mindenkinek sok pusz,
Di_ti
di_ti

Szép jó estét mindenkinek!

Nagyon köszönöm a meleg fogadtatást Kép

Magunkról szívesen beszélek egy kicsit, bár nem tudom, mi is érdekel benneteket. Nos, en Waldorf tanár vagyok, nyelvet és művészeti tárgyakat tanítok többnyire, bár most éppen nem dolgozom, főállásban babát várok Kép 10 éve élek Indiában -hosszabb megszakításokkal, jelenleg éppen itthon. Férjem indiai, Bengáli - ez egy kultúrájára nagyon büszke nép, Kalkutta a székhelye, ott a film, zene, irodalom és képzőművészet minden ágazata megtalálható (sajnos európai opera, komolyzene nincs, így bár férjem imádja az operákat, azonnal elkezd vezényelni, ha meghall egy áriát, még soha enm volt alkalma egy igazi operát színpadon végignéznie). Kis babócánk 22 hetes, április első hetére ígérték születését.

Szívesen raknék fel Indiáról saját képeket Nektek, de nincsen szkennerem, így csak azokat a képeket tudom ajánlani, amelyek az alakuló weboldalamon találhatóak - bár ezeket sajnos nem én készítettem. http://gportal.hu/portal/indianyo/

Nagyon nagy öröm látni gyermekeitek fényképeit, ez tényleg egy igazi család már itt, és nem is olyan kicsi Kép

Nikinozso Kép Sajnos én nem tudom, hogy mi lenne az a dolog, ami a legnagyobb segítséget jelentené munkátokban - anyagi támogatáson és személyes részvételen kívül(ezzel sajnos most nem szolgálhatok), ezért biztatlak, hogy tegyél velem kivételt, és ha lesz majd egy égető internetkeresős, szövegszerkesztős, levelezős vagy egyéb időt és számítógépet igénylő feladat, amit nem tudtok idő hiányában megoldani, gondolj rám! Pillanatnyilag sajnos nem tudok jönni-menni, mert szobafogságra és ágymelegre ítélt a pocakom, de időm sok és kedvem is Kép
Annyit kérdeznék még, hogy a hozzátok támogatásért forduló anyák, akik végül haza tudják vinni a megszületett kisbabájukat, kapcsolatban maradnak-e veletek? Vajon hogyan alakul az ő sorsuk?

Mindenkinek kívánok mindenféle szépet és jót, kisbabák nőjenek nagyra, lakások rendeződjenek be és mindenkinek legyen családja, otthona!

Indianyó

indianyo

Sziasztok!
Kelimoni! Én is szeretnék képeket!!!!
Cumi: Sajnos nálunk egyszerre "koptak" el a cumik, vettünk újakat, amik ugyanolyan márkájúak voltak, mégis sírás volt az elején!!! Most már én is okos vagyok, több cumit használok egyszerre és ha egy megsérül, nincs gond! MIndig a maga kárán tanul az ember!

Napsugi! Elküldöd nekem is a Noriszos képeket? Köszi! Én szerencsére nyáron lediplomáztam, azt hiszem, képtelen lennék tanulni most! Ügyes vagy!!!

Kép

Kép
rayo

Van valakinél nagy hó? Kép
Kizsó! MIlyen a lakás???Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Csak egy pillanatra urottam be: Kelimoni, Napsugaracska! Velem is megosztanátok a képeket a picikről?
Esetleg van valami teendőm, hogy számomra is megengedet legyen a "hozzáférés"? Kép

Indianyo! Jó, hogy mesélsz nekünk! Kép

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Persze Amneris küldöm, csak lehet, hoyg kitörlitek a meghívót... Fotótár meghívó szerepel a tárgy sorban, az e-mailnél...
Mindenkinek küldtem aki a táblicskuban szerepel!
(nem tudom miért nem ment többeknek...)

Kelimoni!
Nagyon édi GergőKép
Neki is jó nagy haja van... Olyan szépen kikopik majd, vagyis cserélődik...
Norisznak még a háta és a halántéka is tiszta szőr volt.. Most meg sehol semmi.. Haja kiritkult teljesenKép
Egyébként mi is MAM mániásak vagyunk..
Vettünk Norisznak, és annyira szereti, hogy vettünk még hozzá sokat, és a cumink is mAM-os lett.
Nagyon jó a szelepe!!! A cumi része meg annyira a szájába illik...
Neki sem tetszik azóta más cumi...
Mi is ugyanilyen NUK cumit vittünk a kórházba egyébkéntKép
Puszi!!!

KépKép
napsugaracska

SziasztokKép
Kelimoni, köszi a képeket, cikkel egyetértek, esélyegyenlőségre felKép
Rayóhoz csatlakozva: Ha kedvenc állatkát (párnát, ingyomot) választ gyerkőcötök, tessékKép rögtön venni párat, és valahogy mellétenni, vagy a játékok közé, hogy "büdösödjön" egy kicsit, nehogy úgy járjatok, mint mi Antóniával, mikor a babajáját szabályosan nyugdíjba kellett küldeniKépKép
Bobónak már kettő van, de azt hiszem beszerzek még egyet, mert ezeket a frányákat 1 év múlva már nem lehet kapniKép
Ja és hó az nincs nálunk sajna, pedig kéne, mert a hétvégén tuti baba-bobot vettünk a bécsi metróban, beköthető a gyerkőcKép kimondottan izgága gyerekeknek, csak nem tudjuk kipróbálni. Így most hóért imádkozomKép
Boszi
szuperboszi

Kelimoni Kép

Elolvastam a cikkedet, kivont karddal állok az ügy mellett KépKépKép
Nekem mindig egy dolog jut eszembe, ha az itthoni szűklátókörű, rosszindulatú, előítéletekkel terhes légkörre gondolok: Ahol hátrányba kerül mássága miatt a zsidó, cigány, buzi, szemüveges és fogyatékos, ott én zsidó, buzi, cigány, szemüveges és fogyatékos vagyok. Mert tetteink különböztetnek meg egymástól bennünket, nem a testünket határoló bőr és nem is az, melyik istenben hiszünk. A többiről már nem is beszélve...

Azt hiszem, ahogy te végigcsináltad ezt az egész dolgot az tervezgetáéstől a "lebonyolításig", az példaértékű, azaz nagyon sokat tanulhatnak és fognak is tanulni belőle.

Szeretettel: Indianyó

Megosztanád velem is a képeidet? Köszönöm Kép

indianyo

Ja, csak egy érdekesség a bőrszín kérdéshez: Indiában, ahol ugye olyan szép tejeskávébarna az emberek bőre, szintén él a megkülönböztetés: minél sötétebb a bőröd, annál lejjebb állsz a társadalmi ranglétrán s annál nehezebb lesz (s ez által drágább) férjet/feleséget találnod. Ennél már csak az a szörnyebb, ha sötét bőrődhöz kasztonkívüliséged, vagyis alacsony származásod párosul. Ja, és ha lány vagy ráadásul... akkor biztos nem akarnak majd örökbefogadni Kép

indianyo

Sziasztok kedves Topikosok!
Jó Titeket olvasni napról-napra!
Az élet rohan, egyre több boldog családról kapunk beszámolót és ez így van jól!
A topik elejéről talán még az én nevem is rémlik keveseknek, nos 1 kis beszámoló, mi lett velünk:
Lili lányom nagyon imádnivaló, augusztus 12-én látta meg a napvilágot, a legnagyobb boldogságunkra. Kis üröm csúszott a történetbe akkor, mert koraszülöttként még 3 hétig élvezte a kórház vendégszeretetét. Aztán hazautazott velünk és szeptember 1. óta velünk van. Igaz, 1x kórházi kivizsgáláson volt, de az is a múlté!
Most már igazi kis oroszlán, amit akar azt nagyon akarja és ezt nekünk is tiszteletbe kell(ene) tartanunk! Azért még nem vette át az irányítást felettünk! 1-2 elevemet feladtam mióta velünk van és szerintem még többek fogják követni, de "rugalmasan kezeljük a gyermeknevelést".
Már mosolyog, megismer minket és olyan kis kiegyegyensúlyozott, boldog baba. Ja, és szeret "beszélgetni", általában nyomja a szöveget. Megpróbálok képet feltenni remélem sikerül, ha nem, és érdekel a sorsunk (bár a Gólyamesé-t velünk forgatták)valakit, szívesen küldök priviben.Kép
Nagyon sok boldogságot Nektek, Leendő és Gyakorló Kismamák, Édesanyák, mert itt Mindenki az!
PS: Amnerisem, megírod a koncert paramétereit, biztos csak nem olvastam végig az egészet, de mennénk!

KépKép
idusamoja

Sziasztok!
Olvasó üzemmódban vagyok, mert ezerrel tanulok a fennmaradó ici-pici szabadidőmben. Hanna tegnap óta meg tud fordulni hátról-hasra és ezzel fárasztja magát, meg engem is, mert abban a pillanatban, hogy sikerül neki, visít, hogy fordítsam vissza.
Di-ti: Szorítok!
Kizsó: Gratulálok a kulcsokhoz!
Kelimoni: Én is, én is kérek képet!
Napsugaracska: Én sem kaptam képet!
Indianyó: De jó, hogy itt vagy! Imádom Indiát, persze még nem voltam, de a férjemnek volt szerencséje eltölteni 2 hónapot ott, amiért az irigység elemészt.
Mera, Idusamoja: A csajszik gyönyörűek!
Bocs mindenkitől a távirati stílusért: Hildus
Vendég

Sziasztok

Egy pár napot kihagyok, és lám mi a következménye, alig tudom követni az eseményeket, de megpróbálom.

Mindenek előtt minden Katalinnak nagyon boldog névnapot kívánok.
Kép

Kelimoni, én is kérek képet, előre is köszi.Kép
Nagyon jó olvasni a soraidat, hatalmas boldogság amit átéltek. Nyugodtan írj minden nap, szerintem sem untat senkit. Sőt.

Matiba, sok boldogságot a szülinaposoknak.
A kép alapján a fiúknak nagyon tetszett a torta, biztos nagyon finom is volt.Kép

Di_ti, nagyon szorítok nektek. Szerintem is előfordulhat, hogy nem várat titeket a babókátok februárig, lehet, hogy hamarabb előbújik.Kép

Nikinozso, gratula az újabb babához.Kép

Hildus, örülök, hogy Hanna már meggyógyult. Kitartást a "babatornához".Kép

Kizso, ti most nagy munkában vagytok, de gondolom az örömötök sokkal nagyobb.Kép

Idusamoja, gyönyörű ez a babóca, bájos kislány, legyen továbbra is sok örömötök benne.
A filmet remélem minél hamarabb láthatjuk, nagyon várom már.Kép

Mera, nagyon szép a kislányod, úgy látom neki is olyan huncut szeme van mint a fiamnak. Remélem még teszel fel nekünk képeket, nagyon szeretjük nézegetni ezeket a szépséges gyermekeket.Kép

Üdvözlet az újaknak, írjatok nekünk minél többet.Kép

Mindenkinek jó éjszakát

Kép
Kép
atan

Kellimoni, én is szeretnék képet! Köszönöm!

Mosolygós, kár, hogy nem a mi fősulinkra jársz, intéznék neked egy kis protekciótKép

Indianyo, mesélj még, úgyis van időd áprilisig, lécciKép

nemtom mi van de dühös vagyok. Kicsinyítek meg minden, s mégsem enged ez a vacak képet felrakniKép
mera

Mera! Ha elküldöd nekem e-mail-ben a képeket, én szívesen átméretezem Neked Kép vikofulop@yahoo.com

És szívesen mesélek, miről szeretnél leginkább hallani? Kérdésekre könnyebb válaszolni, azok elgalábbis elindítják a gondolatokat.

indianyo

Szép reggelt!

Ma reggelre esett a hó! Kíváncsiak vagyunk, hogy ezúttal megmarad-e és lehet-e benne játszani... Már nagyon várja a lánykám Kép

Mony: Ez egy videokazetta, egy Hallmark-ról felvett film van rajta. És ha ügyes a posta, akkor én már ma este mozizhatok Kép
Kinek küldjem tovább a filmet???

Renóca: Nagyon aranyosak ezek a csipeszek! Leírnád, hogy készültek? Annyit gondolok, hogy a facsipeszt befestettétek, de hogy miből van a Mikulás?... És ha esetleg lennének még ilyen kreatív ötleteid (és tudom hogy vannak, hiszen az óvónéniknek mindig vannak) és nem teher, kérlek írj róluk! Viviennel nagyon belejönnénk az alkotó tevékenységbe, de sokszor ötletszegény vagyok Kép Ha esetleg valakit zavarnak itt a fórumon, akkor írj kérlek priviben! Köszönöm előre is!

Kelimoni: ÁÁÁ, a hosszmérés eredményei nem megbízhatóak! Bálintnál 3-4 hónappal ezelőtt mértek 80 cm-t, aztán most az egy éves státusz-vizsgálaton 73 centit akart a védőnő beírni a kiskönyvbe Kép
Mi is amíg ketten voltunk a párommal, csak úgy éldegéltünk, de tudtuk, hogy annak az életnek igazából semmi értelme. Az életünk értelmét valóban a gyerekek adják, most már el sem tudjuk képzelni, mit csinálnánk mi itthon kettesben Kép Még belegondolni is szörnyű KépKépKép
Köszi az infót a honlapról, megnéztem, el is olvastam az írásodat és nagyon örülök neki!

Napsugaracska: Szívesen készítek másfajta táblázatot is, csak döntsük el közösen, mik legyenek benne!

Di_ti: Ismerős ez a cuppantós "szeret" Kép Vivien már így mondja: "Anya, nagggyon szeretlek!" Amikor mondom, hogy én is nagyon szeretlek, kislányom, akkor ő: "De én még jobban." Kép Olvadok.... Bálint meg most tanult meg cuppantani és amikor odatartom az arcomat, vigyorog és nyalja :D

Indianyo: Olyan öröm számomra is, amikor olvasom a soraidat! Indiában hogy zajlik egy örökbefogadás? Tudsz erről valamit? Itt fogsz szülni Magyarországon? Mikor terveztek visszamenni a babával Indiába? A honlapodat elkezdtem nézegetni tegnap este, de lefagyott, majd ma újra próbálkozom.

Idusamoja: Gyönyörű kislányotok van és nagyon csini a ruhája is! Kép

Hildus: Ez jó kis móka lesz néhány hétig Hannával Kép Egy kis ideig sem marad meg hason?

Küldök fényképeket megint. Nem unjátok még? (De tényleg...)
Kép
Kép
Kép
Kép
ildi_ko

Hildus!
Hanna nagyon ügyes lehet, de a visszafordulás nem most lesz! Mi már pár hete gyakoroljuk, de még nem megy! Kitartást és sok türelmet kívánok!!!
Ildikó! Nagyon aranyosak a gyerekek! Amit tegnap küldtél email-be nem tudtam megnyitni! Lehet, hogy túl nagy?
Puszi RayoKép

Kép
rayo

Szép jó reggelt!

Ildikó! Szerintem ez itt pont az a hely, ahol nem lehet megunni a gyerekek nézegetését KépKépKép

Indiai örökbefogadás... Nos, Indiában van egy mondás: minden lehetséges, csak ismerni kell hozzá megfelelő embert Kép Vagyis a korrupció olyan mélyen átjárja az egész társadalmat (tapasztalatom szerint ez az egész keleti térségre igaz, mondjuk Kína és Japán kivételével, ott valahogy mások az emberek), hogy ott szabályok betartására esély sincs - kivéve, ha a hatóság kekeckedni akar - mondjuk az én vízumommal, ami miatt például most apa nélküli létre kényszerültünk Kép
Tehát egy megfelelő ügyvéd, néhány jó ember, aki keres neked egy örökbeadó családot, és máris tiéd a babó!
Hivatalos örökbefogadásnál sajnos már nem ilyen egyszerű a helyzet. Erre szakosodott alapítványhoz kell fordulni, ott elkezdik az ügyintézést, ami ugyanolyan nyövenyelősen megy, mint nálunk, rengeteg papírmunkával és hatósági látogatásokkal, véleményezéssel. Mi például nem fogadhatnánk ilyen helyen örökbe, mert nincs saját lakásunk és megfelelő jövedelmünk semKép Egyszerrre mindig csak egy gyerkőc fogadható örökbe (még ha vannak testvérei, akkor is!!!), s ha már pl. volt egy örökbefiad, akkor a következő csak lány lehet Kép Vagyis csak különböző neműeket lehet, s az első többnyire mindig fiú) Lányokat egyébként is alig-alig foganak örökbe sajnos, mert utánuk fizetni kell majd a csillagászati hozományt... meg egyébként is, a nő nem ember Kép
Újszülött örökbefogadására szinte esély sincs - ha be akarod tartani a hivatalos utat - , tehát tényleg marad az ügyvédes megkeresés. Ja, és Indiában az összes családi jog kapcsolódik a vallási előírásokhoz, tehát házasság-válás-örökbefogadás-öröklés a vallási előírásoknak megfelelően történik, az állami szabályok ehhez alkalmazkodnak. Ha valaki nem tartozik egyetlen vallási csoportba sem, vagy "vegyes" házasságról van szó, akkor egy speciális törvénykezés érvényes rá (ilyen a mi esetünk is). Ez utóbbi azt jelenti, hogy mégjobban megnehezítik az ügyintézést Kép

Sajnos, fogalmam sincs, hol fogja ez a kis élet meglátni ezt a világot Kép Pillanatnyilag Magyarország az esélyes, aminek anyagi és közigazgatási haszna jelentős (gyes, családi pótlék, anyasági támogatás, gyermek állampolgársága), viszont így apa kimarad az egész várandósságból, illetve csak azt a kezdeti időszakot tapasztalta meg, amikor állandóan aludtam meg dührohamot kaptam, ha bosszantott - a megváltozott hormonok hatására Kép Ebben az esetben már csak a kész "csomagot" kapná kézhez, némi késéssel Kép Hát, ennyi a mi kis történetünk.

A gyerekek gyönyörűek! még!még!még! Kép

Indianyó

indianyo

Sziasztok!

Indianyo!

Üdv itt minálunk. Nekünk egy barátunk járt Indiába és azóta is olyan szívesen mesél róla és vágyik vissza. Van egy csomó diája. Hangulatos diákat nézni és olyan élvezettel tud mesélni. Gondolom ott élni teljesen más, mint turistaként ott járni. Megnéztem az ajánlott weblapon az indiai képeket. Tényleg teljesen más világ, más kultúra, más gondolkodás.

Kelimoni!

Szeretnék én is képeket, persze csak ha szabad. Olyan jól összeszedted a gondolataid a cikkben. Mondanom sem kell mi a véleményem a témáról.

Ildiko!

A videokazi sajnos engem nem érint.
mony

Sziasztok!

Egy kicsit nem vagyok és máris rengeteg olvasnivalóm akadt.

Ildikó Orfűn voltunk a hétvégén. Sajnos az idő nem volt kegyes hozzánk, de a barátokkal nagyon jól telt ez a pár nap.
Látom a gyerekek ABC sorrendbe akarták rakni a könyveket, gondolom azért pakolták le a polcot.

Édesek a gyerekek, nem lehet megunni a képeket és a történeteket ezért küldjétek továbbra is!!!!!

Mera a cicás kép nagyon tündéri!! Imádom az állatokat köztük a cicákat nekünk is van kettő. Remélem ha babánk lesz hasonlóan jó viszonyt alakítanak ki a gyerekkel.

Kelimoni én is szeretnék képet Gergőről, ha lehet. Olyan jó volt olvasni, hogy az álmotok megvalósult és végre szülők lettetek!!!!

Kizsó gratulálok a lakáshoz, de jó hogy a karácsonyt már az új helyen töltitek!!!!

Indianyó nagyon érdekes dolgokat írsz, jó olvasni a soraidat. Bepillanthatunk egy másik kultúrába a segítségeddel. Köszönjük!

Diti akkor most neked szorítunk ezerrel!!!!! Remélem a Jézuska meghozza a babátokat és nem kell várnotok februárig. Igaz az sincs már messze, hű nagyon izgi!!!!!

Megszeretném kérdezni, hogy a smájlikat hogy lehet beszúrni a szövegbe?????

Nikinozsó úgy tudom tegnap újabb baba született, megint bővült a Gólyahíres babák tábora aminek szívből örülök!!!!!
vicki

Szia Mony!

Hát igen, turistaként én is vágyom vissza. Ott élni nemigen, főleg újszülöttekkel, de hát ott a férj Kép Úgyhogy inkább próbálom a jó oldalát látni - fincsi meleg van Kép

Ja, most nem jut eszembe, melyikőtök volt az újraélesztős tanfolyamon, bocs, nem tudok valamiért visszalapozni. Kérdés/kérés: kérdésem: kaphatnék-e valamilyen módon másolatot arról a CD-ről, amit ott segédanyagként adtak? Egyelőre nemigen tudnék részt venni még egy kismamatornán sem, hát még egy ilyen hétvégi tanfolyamon! De nagyon szeretnék főként az újraélesztésről mindent megtudni. Nyilván nemcsak egy kisbaba, hanem egy felnőtt esetében is nagyon fontos lenne tudni, mit is kell tenni vészhelyzetben.

indianyo

SzisztokKép

Hajnali 4kor szerencsésen befejeztem az esszémetKép Eléggé fáradt vagyokKép

Mera! Az bizony jó lenne.. Mire gondolsz? Később is vizsgázhassak vagy csak úgy tanári jóindulatraKép
Az az igazság ahová én járok, itt nincs senkinek sem kegyelem... Ha hivatkoznék arra, hogy pici babával vagyok itthon, akkor a válasz az lenne, hogy akkor halasszak... De tapasztalatból tudom, ha az ember halaszt abból utána már nem nagyon lezs semmi...
És különben is, majd 2 gyerkőccel, már nem akarok tanulniKép És nem is megengedhető szerintemKép
Bár van olyan csajszi a fősulinkon, hogy a 4. gyermeke 4 hónappal idősebb Norisznál...
Én a gyerekeket nagyon sajnálom... Persze ha van némi segítség mamucik tekintetében, akkor talán...
Nekem is lenne segítségem, csak én nem szívesen adom ki kezemből NorisztKép((
Nagyon aggódos tipus vagyok, vagyis valami hatalmas erővel csapott le rám az aggódás... Vannak néha rémálmaim Norisz elvesztésérőlKép(( Tudjátok régebben is volt, hogy a macska elviszi stb... Tegnap este a Vészhelyzet volt nagyon rémisztő htaássla rám (bár nem akartam nézni, mégis odakötött a téma..) Gurogtak a könnyeim rendesenKép
Néha abba is belegondolok, hogy ha elejteném mi történne...Kép Szörnyű gondolataim vannak néhaKép Nagyon féltem őt mindentől.
Nme gondolnám, hogy beteges vagyok, vagy ez már kóros lenne..
Anyucik? Ez a szülői féltés????
/Régebben attól srítam, még kisebb voltam, hogy ha az anyukámmal történne valami, vagy a tesóimmal... Biztosan veletek is fordult elő, vagy nem??/

Különben nagyon nagyon bolodgok vagyunkKép Kép Kép
Norisszal szinte egész nap csak nevetünkKép Látnotok kelleneKép
Tegnap ismét együtt pancsiztunkKép) Megengedtem a kádba a vízet, jó habosra... És mikor már tudtam, hogy párom mindjárt hazaér, beültünk Norisszal a habok közéKép
Rettenetesen élvezi a vízet, imád pancsolni, ezért is találtam ki az együtt fürdéstKép
Nagyon okos, tanulékony, mindenre fogékony egyébként... (Persze még nincs 3 hónapos)
Szóval befeküdtünk a vízbe, én hátra dőltem, Norisz meg rám hanyatt, de úgy hogy a hasamon legyen a feje, így a lába szabadon mozoghatott...
És így ebben a pózban a habok miatt nem lehetett látni a lábainkat, Így játékbólKép megmutattam neki a lábfejemet és elkezdtem vele körözni, hogy észrevegye a lábam..
Erre ő mit csinált??? A kis aranyos tappancsait spiccben kiemelte a vízből, testéhez képest 90 fokban, és ő is körözött a lábávalKép
Nagyon tetszett neki, nagyon édes voltKép Én meg hangosan nevetgéltem ezen, és ekkor érkezett meg a páromKép)
Ja, neki meg hatalmas meglepetést tartogattunk NorisszalKép
Az úgy volt, hogy az eööö, meg a a-a a-a-a-aaaa már régöta megy, esetleg a grrrüüü isKép
Szóval hétvégén az ágyunkba vettük Noriszt hogy hancúrozzunk vele, és mondogattuk neki, hogy eö stb... akkor ő mindig leutánoztaKép Párom hülyeségből kitalálta, hogy mondja azt, hogy APU.
Én meg mondtam neki, hogy elég lezs ha anya helyett a-m-a -t mond majdKép Párom erre azt mondta, engem szólíthatsz eö-nek Kép)) (mert az már megy)
Na a lényeg, hpgy egy jó hete mondogatjuk neki, csupán hülyeségből, hogy apuKép
Erre tegnap Norisz ahigy játszottunk és hülyeségből modtam neki, hogy mondja, hogy apu... KIMONDTA!!!!!
És persze nemcsak egyszer! Ezért fel is vettem a telcsimre (diktafonnal), hogy bizonyítékom is legyen róla... 2 hangfelvételt is készítettemKép
Ete apának lejátszottuk az apuúúútKép
Teljesen értehtő, minden hang benne van... MegtanultaKép
Úgyhogy most már nem eö-zünk folyton mint a dedósok neki, hanme próbálunk értelmesen bezsélni, játszani veleKép Csak hogy ne az eö legyen már az első szavaKép))
Nme tudom mennyire normális dolog ez 2 és fél hónaposan, de úgy gondolom mindez a sok foglalkozás eredményeKép Eddig csak atnultam erről, most már a szemem elött zajlik ez a folyamat.
Amit ma megmutatok neki, azt holnap szinte tudja már. Persze akorának megfelelő dolgokat mutatom csak. Egyenletet nem oldatok veleKép Kép Kép
Ja, és most már fel akar ülni.. Anyucik! Ha felhúzza afejét, és húzza magát fel, akkor ez úgye azt jelenti, hogy ülni szeretne? Teljesen megfeszítí magát és erőlködik, hogy üljön, vagy legalábbis sokkal fentebb legyen a feje...
/Bár tudom, hogy még nem szabad ültetni, testileg, gerincileg még nem jött el az ideje.../

Jujj de sokat bezséltem magunkról... BocsánatKép
Hétvégén Idusa ha mindne igaz, meghallhatja az "apu"-tKép Majd ő beszámol nektek róla...
Szívesen elküldeném, d esajnos a telóm nem tárolja küldhető fáljként a hangjegyzetet...

Amneris!
Mi újság van veletek? Koncertszervezés megy már? A műsort tudjátok?

Vicki!
: ) Képegymás mellett, ez a mosolygásKép
: ( Képez a szomorúság
: O Képez pedig, hát ez sok mindne lehetKép Pl. nagyon nevetés isKép De lehet huncutkodásként is felfogni, vagy csibészes mosolygásként is...

Még jövök, csak hív a fiamKép

KépKép
napsugaracska

Indianyó és Ildi_ko!
Éppen most próbálom átküldeni nektek e-mailben a tanfolyam anyagát, de nem biztos hogy sikerül, mert elég nagy, 6MB és még most is a küldéssel küszködik a gépem..... ha nem sikerülne akkor majd másképpen megoldjuk!

Puszilok mindenkit!
Di_ti
di_ti

Szia Di-Ti!

Mire ideért, 8 és fél mega lett belőle, de átért Kép köszönöm szépen! akkor a következő félórás ágymentes pihenőmön majd el is olvasom Kép

Szia és köshzi még egyszer!

Vikó

indianyo

Jaj, Di-Ti! Az a kérdésem, hogy megoszthatom-e ezt az anyagot más kismamákkal is? Vannak vidéki sorstársaim, akik nem tudnának részt venni az előadáson, mert maguk is ágybanfekvők. Természetesen nemleges válaszod esetén hallgatok, mint a sír és nem is hozom szóba Kép

Köszi

Indianyó

indianyo

Di-Ti!
Kérhetnék én is az anyagból? A tanfolyam is érdekelt volna, de a párom szerint felesleges, mert a babánkkal nem lesz semmi baj. És ha mégis és egyedül vagyok vele? A tv-ben láttam egy riportot erről. Pl. a dohányzás kismami korban növeli a bölcsőhalál esélyét. Valószínű, hogy gondozatlan terhességből lesz babánk, szóval ki tudja mire lesz szükség.
Jó érzés lehet célegyenesben lenni. Valahogy nekem is az az érzésem, hogy nem kell februárig várnotok. Egyébként hogy viselitek a várakozást?

Napsugaracska!

Látod a sok-sok törődésnek megvan az eredménye. Szerintem is nagyon fontos picúr korában minél több időt együtt tölteni. Ezért is akartunk mindenképpen újszülöttet öribefogadni. Van olyan ismerősöm, aki dicsekedett nekem, hogy olyan jó babájuk van. Órákig csendben elnézegeti a tapétát.Így ő nyugodtan tud pihenni, házimunkát végezni, tanulni. Kicsit furcsán néztem rá. De nem szóltam semmit. Milyen jogon mondhatnék bármit hiszem még gyerekem sincs?
Ez a közös fürizés jó móka lehet.

Ezt a smájli dolgot már én is kárdezni akartam, mert így olyan csupaszok a hsz-im. Majd legközelebb kipróbizom. Tudna valaki segíteni, hogy ilyen mozgó képecskéket honnan lehet szedni? Próbáltam már rákeresni neten animagif-néven, de nem sok értékelhetőt dobott ki.
mony

Mony! Küldöm! Kép Én is hasonló megfontolásból tartottam fontosnak a tanfolyamot,(ha már van légzésfigyelő, akkor legalább tudjam is mit kell csinálni ha bejelezne, amíg kiér a mentő!) amin persze egy csomó más nagyon hasznos dolgot is tanultam (félrenyelés, mérgezés, magas láz és tünetei, lázgörcs és egyéb játszóréti sérüléseknél mi a teendő)!
Hogy hogy bírjuk a várkozást?! Nagyon jól, mert annyi a munkánk (saját cég) hogy 4-en is alig bírjuk, és így hamar elmegy az idő.....

Indianyo! Szerintem ha így magánban megy tovább, ahogy én küldtem, nem lehet probléma! De a sok hasznos info mellett pl. az újraélesztés és az "idegen test légúti eltávolítása" gyakorlási lehetőség nélkül nem sokat fog mondani..... És talán érdemes lenne megérdeklődni, hogy hát ha tartanak vidéken is tanfolyamot, vagy hogy az adott város gyermekkorházában vagy bármelyik szülészeten nincs-e ilyenre lehetőség ?!

Vicki! Most jól megdobbantottad a szívecskémet! Kép De hát te honnan vagy ilyen jólértesült?! Azt is tudod esetleg hogy, vidéki vagy pesti kisleányzó születetett?!

Kizsó! Mizujs a költözéssel?

Napsugi! Nagyon okos kisfiatok van ám! Kép

Mindenkinek puszi,
Di_ti
di_ti

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?