Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Egy kicsit indiszkrét kérdés. Ti meddig szoptatattok? Titit kb 1 hónapja választottam el, és most baromian fájnak a "csicsi"jeim, ha hozzá ér valami. Nincsenek megdagadva, szerintem tejcsi sincs benne, de mégis nagyon érzékeny. Szerintetek ezzel felkereshetném azt a híres Hammersberg doki bácsit? Ha jól tudom, ő a Nyár utca 15-ben magánrendel, ugye? Mi a Nyár 13-ban a lakunk.
Kriszta, nagyon jók ezek a képek a manókról.
titianya

Titianya,
Én mindkét kölköt 7,5 hónapig, ők "szoktak" le rólam KépKép De nem volt ilyen problémám....Szóval nyugodtan keresd fel doki bácsit, Nyár u. 11. fszt. 1., a pontos cím Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Titianya! Én 1,5 éves koráig szoptattam Miksát, és az első néhány hétben feszült, fájt egy kicsit. Néha kifejtem picit, de csak egy picit, és akkor jobb lett. Meleg zuhany alatt a legideálisabb tapasztalataim szerint.

Doki bácsi biztosan szívesen segít, de lehet, hogy érdemesebb lenne felhívni egy szoptatási tanácsadót, ők inkább be vannak erre a témára rendezkedve.

Kriszta! Nagyon aranyosak, igazi testvérfotókKép Nálunk szerintem nem lesz kistesó, ha Miksa így folytatja. Komoly. Nem miattam, én így is szeretném, még ha néha baromira föl is tud húzni. De az ember most hogy itthon van, az egész napi nyűglődést látja, és a saját maga baja mellett sok neki. Látom, hogy idegesíti a céltalan hiszti, meg az ellenkezés, meg hogy hiába beszél az ember, meg hogy dönt-borít, koszol, kiönt, nyüszít, nyávog, ordítozik, ha beszélgetnénk, akkor ordít legjobban, nem akar elaludni (az előbb jöttem le, és még nem aludt)és sajnos mostanában ezek a jellemzőek. 5 percig halál aranyos, aztán 20 percig döbbenet, hogy mit művel. Én is el vagyok keseredve kicsit. Többször eszembe jutott, hogy írtad, hogy alig vártad, hogy a férjed hazaérjen, és már csaptad is be magad mögött az ajtót. Ugye te írtad? Én azt hittem, ez nálunk nem fordulhat elő, de most ez lenne, ha rábízhatnám az emberre. Most viszont enyém a kölök, talán ez is nagyon sok, ez baromira lefáraszt. Eddig is volt, hogy egyedül voltunk valamennyit, meg éjszakai műszak, meg satöbbi, de aztán csak meg lettem mentve, még ha csak fél órára is. Most megszokta, hogy itthon van a papa, mindemellett továbbra is rám van ragadva, utánam jön még a klotyóra is, a konyhában továbbra is mászik föl rám, hogy lássa, mi fő vagy sül. Ha az apjához megy, akkor viszont tutira a rossz lábára mászik.

Na, most jót panaszkodtam a 2 éves gyerekünkre, elég szarul veszi ki magát...Pedig halál aranyos, pengeokos, van humora, szerintem szép is, a csajok is bírják, mit akarok?Kép

Hanzika! KöszikeKép Nem is örült nekik MiksaKép Vagy nem ezeket akarta, vagy ma nem akarta ezeketKép

Lehet, hogy egyformák Marcussal, csak egyben nem: fogadjuk, hogy a te srácod már régen húzza a lóbőrtKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Azt hiszem sorstársak vagyunk. Titi ugyanúgy viselkedik, mint a Te manód. Igaz nekem annyival könnyebben, hogy én a "dógzdában" a rengeteg munka ellenére ki tudok kapcsolodni, kicsit más is történik az életemben mint az állandó hiszti.
Persze Titi is nagyon okos, és felettébb értelmes kissrác, és hatalmas a dumája. Nagyon szépen beszél, most már ragozva a dolgokat.
titianya

Sziasztok!
Ezeregy éve nem jártam erre Kép
Közbe Mi is már nagy lányok lettünkKép Nikim már 16 honapos rengeteg fogacskája kint van,szaladgál a világ "legroszabb" roszcsontja lány létéreKép Annyira szeretlek olvasni Benneteket mert akkor mindig eszembe jutnak az ujpesten eltöltött évekKép Amerre Én lakom itt sajna nincs bölcsi pedig szeretném Nikit beadni ugyanis a szükös anyagi helyzetek.......ismeritek.
Hanzika elönyöm is van abbol ,hogy néha néha benézek ide ugyanis amiket felirtál ide mese oldalak ...na azokat rögtön mentettem is Kép
Irok csak irok és lehet senki nem is emlékszik rám...bizom benne nem igy van.Majd vissza nézek addig is puszika Zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok! Üdv az újaknak is!

Megjöttünk az "átnevelő táborból" és jelenthetem, hogy átnevelés nem történt Kép. Szóval az úgy volt, hogy két hete csütörtök éjjel olyan szinten örjöngött a lányom éjjel egytől hatig, hogy ha valaki meséli, nem hiszem el... Ennek örömére mi is jól kiakadtunk egymásra (is) Apával, ezért úgy döntöttünk, hogy az lesz a legjobb, ha egy hétre szeparáljuk a családot: mi maradunk nagyiéknál bőgni, Apa meg kipiheni magát, mert ráfért.

A probléma egyébként megoldotta magát, mert vasárnaptól kezdve egyre többet aludt és kevesebbet hisztizett éjjel, valamint én is el tudtam menni ide-oda egy kis "gyerekmentes" időre (bár anyukám halálra volt döbbenve, mintha valami merényletet követnék el, de legalábbis én lennék a föld legrosszabb anyája, hogy napi teljes fél órára otthagyom a gyereket anyóséknál, de nem tudott meghatni), így most én is jól érzem magam a bőrőmben - átmenetileg. Apa meg kifejtette, hogy ennyi elég is volt az egyedüllétből, többet ilyet nem csinálunk, inkább alszik a nappaliban Kép.

Szirom,
Teljes egészében át tudom érezni, hogy min mész keresztül Kép. Szerintem a levegőben van, biztos a téli bezártság miatt elviselhetetlenek a gyerkőcök Kép Úgyhogy ahogy megyünk előre az időben, nálunk én érzem egyre inkább azt, hogy nem lesz Csengének tesója, mert én még egyszer önszántamból ezt nem csinálom végig. Pedig Õ is tud bűbájmackó is lenni meg minden. Legújabb tudománya: mindent és mindenkit babának szólít, illetve puszit dob, irtó cuki Kép.

Kriszta,
Nagyon helyesek a babák, igazi jótestvérek Kép. A közös hálószobához gratula, ügyesek vagytok!!

Hanzi,
Döbbenet, ami a kolléganőddel történt, nagyon Kép. Szegény gyerek, és vele mi lesz?? Lehet hogy megköveztek, de lehet, hogy nem az volt a sorsa a hölgynek, hogy anya legyen Kép

A bölcsiszigor nem jó hír. Gondoltam hogy előbb-utóbb baj lesz, mert nagyon sok fiatal költözött ki mostanában Újpestre gyerekkel, vagy már itt született gyereke, hát a bölcsiknél-oviknál is hamarosan sorállás lesz, ez látható voltKép

Most ennyire futotta, a zsebdespotám engem kíván.
Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!
Hosszú idő után újra itt.
Szokás szerint nagy a forgalom, s látom hogy sok új is van közöttünk.
Üdv mindenkinek!!!

Most alszanak a gyerekek, így alvás helyett feljöttem kicsit a netre. Ha nem most, akkor csak este 9 után tudok.

Egy pár oldalt visszanéztem, ha mást nem a fotók kedvéért sokat nőttek a gyerkőcök!!
Kriszta azokra a lakásfotókra én is kíváncsi lennék, főleg mert nyáron mi is két szobát festettünk. De a képek nálam nem jelentek meg!!!

Mi jól vagyunk. Leszámítva, hogy én kb. másfél hete megint lázasan feküdtem a mellgyulladásommal. Sajnos már a kórházban látszott, hogy megint gondjaim lehetnek. Volt hogy ott tartottam, már azt se bánom, ha nem tudok szoptatni. De elegem van!!!
Mostanában egésze jól megvagyok, fejnem se kell. De a kritikus mellem, amivel mindig is baj volt, még érzékeny. Van amikor szoptatás alatt, de van hogy csak utána fáj. Szóval még nem az igazi. De jövő héten úgyis megyek a dokimhoz.

Marycusék példáján kiindulva, mi is kapásból egy szobába tettük a gyerkőcöket. Jól bírják egymást!!! Persze van amit igyekszem megelőzni. Julcsi a fürdés után a lefekvést a saját ágyában kezdi, de az azt követő evéstől mellettem alszik. Persze így nekem is jobb.
De már olyat is kibírt, hogy Tomi egy félóráig szó szerint üvöltött ugyanabban a szobában, s Julkó csak két órával később kelt fel.
Azt viszont észrevettem, hogy a napközbeni alvásnál könnyebben felébrednek egymásra.

Krisztának, Marycusnak nem kell bemutatni, de mennyire más tud lenni két gyerek!!
Julcsi pédául nagyon szeret kézben lenni. Tominál ehhez nem voltunk hozzászokva.
s persze van is és lesz is még különbség.
Tomi viszont nagyszerűen kezeli a Julcsi kérdést. Legalábbis eddig. Nagyon együttműködő tud lenni, ha akar.
Voltunk már kinn hármasban kétszer. Ezek közül az egyik a mai doki. Hát egy fél órát rá kell szánni legalább, hogy felöltözzünk, odaérjünk stb..

s akkor ennyi még gyorsan felteszek pár képet.(képek később, úgy látszik csökkentették a megengedhető képméretet!!)
Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Úgy látszik, panaszkodni kell a kölökre, és akkor rögtön jó gyerek lesz. Ma jött velem akupunktúrára meg ügyet intézni, és nem mondom, hogy nem pörgött, meg nem volt pajkos, meg nem pakolta le a váróban az összes fotelről a párnát, de lehetett vele beszélni, és hiszti se volt. Egyetlen egyszer küzdöttünk csak az autósülésbe ültetésnél. Eddig nem rossz a nap...lekopogás...Kép

Ildi, de jó, hogy jöttél!Kép Már hiányoltalak, és igenigen, tegyél képet is! Tök jó, hogy eddig zökkenőmentesen működnek együtt a srácok. A mellgyuszi már sokkal rosszabb hír. Nem hívsz föl te is egy szopis tanácsadót esetleg? Hátha vannak trükkjeik.

Nyuszi! Igen, ez a gáz ebben a hisztidologban többek között, hogy az ember előbb-utóbb ideges lesz, és akkor egymással is idegesebbek vagyunk, és az sose jó. Mondjuk a ti kiscsajszitoknak még kicsit korán lenne a dackorszak, vagy hülyeséget mondok? Meg még egy talán marhaság: nem lehet, hogy segítene, ha áthelyezitek Csenge ágyát máshová? Hátha valahogy nem jó neki most, isten tudja miért. Fény, kilátás, unszimpatikus fal, mittudomén. Meg lehet, hogy az ágyneműn is lehetne változtatni. Egyébként külön szobája van? Miksa addig kevesebbet ébredt, amíg velünk volt egy légtérben, mondjuk nálunk szerencsés volt, hogy mondhatjuk úgy, hogy külön szobában aludt, de ajtó nélkül, szóval mégse külön. A gardróbbanKép És ha felébredt, talán hallotta a szuszogásunkat. A gyenge lámpafényt végül kipróbáltátok? Miksa kiakad, ha tök sötét van éjjel, pedig majdnem másfél éves koráig simán, gond nélkül aludt sötétben. Akkortól kellett a fény, hogy külön szobába került.

Titianyu! Nemtom vigasz-e, hogy más kölkec is ilyeneket művel mostanábanKép Azt már mástól is olvastam, hogy pihenni jár a dolgozóbaKép Nekem nem olyan volt a melóhelyem...Kép

Zsenge! Már hogyne emlékeznékKép Csak más néven voltál, Mildikó talán? Gyere többet, úgy eltűntél!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

sziasztok!

Benéztem én is, de írni nem tudok semmit, velem nem történik semmi Kép

szamy
szamy

Sziasztok!

Hűha, micsoda forgalom, üdv az újaknak.Kép

Szirom!

Sajnálattal olvasom mi történt a férjeddelKép Jobbulást neki.
Miksa ügy: Panaszkodjka csak, vissza kéne olvasni én miket írtam Emmáról néha. Én továbbra is állítom hogy őt nem lehet felülmúlniKép mert ő tulképp születésétől ilyen hisztigép, szóval csak kitartást tudok kívánni, Miksánál ez a dackorszak, javulni fog. Kép Még Emam is javulgat magához képest.Kép Mondjuk mi az esti nem alvással kínlódunk rendesen, este 11-kor tegnap a fenekére csapva ment aludniKép Az apja követte el ezt a merényletet, én nem díjazom a fenékre verést (no volt ez másképp is, kb annyiidős korában mint most Miksa, mikor én is kiborultam), szóval volt popóra ütés, enyhe, de azért megsértődött, de valahol meg tudom értenia férjem is mert este 10-től könyörgött neki hogy feküdjön le és maardjon nyugton, próbájon aludni, de 11-kor még folyamatosan ugrált ki az ágyból "nem tudok aludni" címszóval. A bibi csak az hogy reggela líg tudja ksizedni az ágyból amikro indulni kell az oviba, üvölt hogy még alszik. Szóval nem egyszerű. Én eközben próbálom magam kipihenni a másnapi 5:15-ös kelésig, mert akkor indulok dolgozni. Szóval a helyzet nem egyszerű.
Kis házunk kezd nagyon szűkös lenni, ahogy telik az idő egyre rosszabbul vislejük ezt a "tömegnyomort"Kép na de hétvégén járólapozás és akkor most már tényleg költözik anyukám át. Már alig várjuk. Ennél jobban már csak a tavszt várjuk, hogy legújabb pénzkímélő terveink szerint beépítsük a tetőteret. A hozzáépítés egyenlőre elhalasztva, mert ahogy negedélyeznék úgy túl drága, ahogy mi elképzeltük úgy meg nem engedélyezik (nincs 4 m-re a szomszéd kerítésétől, mi azt hittük csak 3 m kell). Szóval ígyállunk.
Közben erősen győzködöm a férjem hogy azért úgy tervezzen hogy még egy gyerek elférjen. Talánhajlik rá, legalábbis nem utasítja el kategórikusan, de majd csak jövőre lehet a projectbe fogni legelőbb.

Na, próbálok dolgozni, majd igyekszem jönni. Kép az sajna nincs, mert nem találjuk a féynképezőnk zsinórját.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
csak képeket próbálok feltenni.

Szirom,
már gondolkodtam rajta mit nem csinálok jól.
De csak az egyik mellemmel?? a másikkal mindenjó??
Annak idején az oxitocyn segített.(most a kórházban már egy csomót felszippantottam.) S utána már nem volt semmi gondom.

A képek: van egy jó pár közeli kép, ami piciben tök aranyos, amikor meg letöltöttem őket, kiderült hogy teljesen életlen.
Kép
Kép

a jók.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ildikó
nildikoka

Ildi,

Nagyon édesek a gyerkőcök! Julcsi gyönyörűűűűűűűű!!! És milyen picike, nagyon tündéri!

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Szirom,
Reméljük, hogy átmeneti a dolog, és azért lesz tesója Miksának! Kép Pont tegnap beszélgettünk este Robival, hogy most már semmiképp nem mondanám azt, hogy elég egy. Azért kb 1 éve még úgy gondoltam Kép Persze most is lesz még nehéz időszak, de azt hiszem, most nagyon "összeértek", hihetetlen jó tesók, még ha vitáznak is Kép És ezt úgy imádom, komolyan könnybe lábad a szemem sokszor, ahogy nézem őket Kép Ez most szentimentálisan hangzik baromira, de nem engem vhogy most ért utol az az érzés, amit a 2 gyerekesek szoktak mesélni. Kép

Manó,
Azért találjátok meg azt a kábelt, mert nagyon kivi vagyok már Kép
És örülök, hogy van esély a tesóra! Kép

Zsenge,
Én is emlékszem ám rád, le is hidaltam, hogy már lassan másfél éves a lyány Kép

Nyuszi,
Akkor most okésak az éjszakák?

Ildi,
Örülök, hogy jöttél, reméljük a cicivel is megoldódik hamarosan minden. Tanácsot nem nagyon tudok adni Kép sztem már te tudod a legjobban, hogy mit kéne tenni Kép
Nagyon szép kislány Julcsi, viszont most úgy látom, hogy nem is nagyon hasonlít Tomira. Vagy ugye a képek csalókák. Az újszülött képen nagyon Tomis volt Kép Lehet, hogy azért nem, mert már fülbevalója van? Kép Kép

Tomi nagyon sokat nőtt, rég láttam, és szőkült is sztem, nem?

Nálunk semmi újsi, ma ment először Regi oviba egy hét itthonlét után, de még mindig köhög kicsit Kép Én már nem tudok mit csinálni....

Szombaton megyünk ugye a céges mikire, aztán mindkét kölök anyuéknál alszik, már féltékenyek voltak anyósra, úgyhogy jelezték igényüket Kép Szóval megint lesz egy görbe esténk apájával Kép Vasárnap meg apa elviszi Regit színházba, a Ludas Matyira.
Jaj és örömömet is megosztom veletek, jaunárra végre kaptunk Rómeo és Júlia jegyeket Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Asszem lemaradtam arrol ,hogy Nildikoka babát várt és szerintem még sok midnenröl de majd igyekszem bepotolniKép
Drussám ( Én is Ildi vgyok) szal nagy gratula a lánykádhozKép Hát igen nincs két egy forma gyermek az biztos,de az is biztos hogy egy lányka meröben más mint egy fiu. Nekem a két fiaim együttvéve se voltk olyan elvenek mint NikimKép a hisztiröl meg ne is beszéljunk,de lehet mi rontottuk el azzal hogy ha sirt persze hogy valaki mindig felvette és babusgatta Képna most itt az eredményeKép
Voltatok ugy hogy pl föztetek és a gyermek bebujt a ruhátok alá? de ez még haggyán egyszerüen bármit csinálok oda jön és tépi a ruhám és ordit addig mig mindent elnem dobok és Önagyságát felnem veszemKép Pl fiaimnak nem volt oylan szokása mint Nikinek,,,bármi és ez szoszerint értsétek ami nem a földön van az az Én kislányomat zavarja,ebböl adodoan állandoan ugy néz ki a lakás mint a csatatérKép Már nem is igyekszem felpakolni nincs semmi értelme ugyis pillanatok kérdése és ugyan ugy a földön leszKép
Örülök,hogy van aki emlékszik rám ,igen mikor jártam akkor Mildikó volt a nevem.
lehet kicsit hosszura sikeredtem de potolom a lemaradásaimatKép
Jok legyetek pusza zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Kicsit régen jártam már köztetek, így kicsit lemaradtam az eseményekről, mert hál' istennek felélénkült a topic. Azért próbáltam visszaolvasni, de nem ígérem, hogy most mindenkihez tudok szólni.

Viki 2 éves lett!!!

Szuper volt szerintem a szülinapja. Felfújtunk neki 100 lufit és széteresztettük a nappaliban. Látnotok kellett volna azt az örömöt és meglepetést, amit ezzel okoztunk neki. A lfik közé rejtettük az ajándékait és mikor az elsőt megtalálta közölte: "Ajándék. Elbújt." A másik meglepije, hogy marcipánból készítettünk neki játszóteret a tortájára (csúszda, labda, paci, homokozó és egy fa is készült).
Teszek fel inkább képet, mert úgysem tudom elmesélni, milyen volt:

A 100 lufi:

Kép

A játszótér marcipánok, még torta nélkül:

Kép

Viki a lufikkal:

Kép

Kép

A két maszatpanka:

Kép

És a kis csinos Viki:

Kép

Még annyit róluk, hogy Niki már két hete szépen üldögél egyedül Viki pedig már 3 mondókával és egy énekrészlettel büszkélkedhet. Szorgalmasan járunk tornázni, nekem már folyamatos izomlázam van... Viki meg úgy pörög, hogy a tornatanár a múltkor meg is jegyezte Viki fel van húzva... Már időnként egyedül is megy neki a bukfenc, a baj, hogy úton-útfélen próbálkozik a kövön épúgy, mint a szőnyegen.

Szirom:
Miksahisztihez sok kitartást!
Én nem tudom segít-e, de Vikinél nagyon bevált, hogy a konyhában és Niki fürdetésnél is segíthet úgy, hogy odahúz magának egy széket és mindig kap feladatot (Az aprított dolgokat teszegeti az edénybe, van kis műanyag kése azzal próbál vágni is, ő sóz és fűszerez, és keveri ami még nem forró, Megmoshatja Niki haját, hátát, hasát stb. Szóval nem vesszük fel, hanem tevékenyen segít. A minap még mosogattunk is együtt, utána felmostam a konyhát és átöltöztettem... Nem volt hiszti, de nem céltalanul csimpizik, nem unatkozik és még tanul is belőle.
Altatásról tudod mi a véleményem, így nem írom le többet.
Amúgy szerintem Miksa semmivel sem rosszabb egy átlag 2 évesnél. Ezt is túl kell élni. Tesó ügyben meg úgy gondolom, hogy ha már kettő van akkor az ember nagyvonalúbban kezel dolgokat. Tapasztalatból mondom. Én sokszor úgy érzem, hogy kettővel flottabbul megy minden, mint Vikivel, pedig én aztán kikaptam két Hisztis Mirtilt...
Amit Kriszta írt a két gyerekről azt csak meg tudom erősíteni. Szóval ne add fel!

Kriszta:
Jó mulatást szombaton!
Gyerkőcökhöz csak gratulálni tudok és alig várom már, hogy nálunk is összeérjen a két gyerkőc.

Apósodnak jobbulást!

Ildi:
Gratulálok a két picúrhoz! Julcsi nagyon szép kislány, Tomi pedig kész nagyfiú már és milyen jól elvan a hugicával.
Szopi ügyben nem irigyellek, az sem jó ami neked van és az sem ami nekem. Nem van jól kitatálva ez a szoptatás!
Remélem rendbejössz és megy majd minden mint a karikacsapás.

Zsenge:
Hát tényleg jó régen nem hallottunk felőled. Örülök, hogy megint itt vagy közöttünk! Nem gond ám, ha hosszú vagy, legalább megtudunk rólatok sokmindent.

Titianya:
Sajnos én sem tudok szopi abbahagyás témában sokat mondani, mert Viki 8 hónapos koráig szopizott és a hirtelen leállással nálam nem volt gond.
Remélem doki bácsi tud segíteni!

Manó:
Tessék azt a zsinórt megkeríteni, mert nem járja, hogy sehol egy kép rólatok!

Hanzika:
A kis mondókazseni... Nem is csodálom, hogy Marcus ilyen szépen tanulgatja és mondja a mondókákat. Van kitől tanulnia.

Na, most befejezem, mert későre jár és Niki nemsokára ébred az x-edik éjszakai szopija érdekében.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Hoppááááá.....

TÉNYLEG!!!!! Vikónak boldog szülinapot így utólag... hogy kiment a fejemből KépKépKép (24-e vagy már megint rosszul emlékszem... a huszon biztos Kép)

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Marycus! Baromira szégyellem magam, hogy nem tudtam Vikó szülinapját belőni! Ne haragudj! Nagyon boldog szülinapot kívánunk neki!
Kép
És gyönyörű Vikóca, olyan nagylányos lett!Kép

Miksa is segíthet, odahúzunk egy széket a konyhapulthoz és kuksizhat, meg kap tésztát meg ilyesmit. Csak hát ő nem elégszik meg ennyivel, hanem föl is akar mászni a pultra, nem műanyag kés kell neki, hanem igazi, és nagyon kell figyelni, met a tűzhelyhez is próbált már meg széket húzni. És a másik, hogy ha nagyon érdekli, amit csinálok, akkor simán a levegőbe lép a székről, hogy közelebb legyen. Szóval ugyanúgy 2 mp-ként rá kell néznem.

Ildi! Csodaszépek a kölkecek! Julcsi baromira aranyos, Tomit meg már meg sem ismertem volna. Hatalmasat nőtt és nagyon sokat változott! Klassz srácKép

Zsenge! Miksa több mint egy éve csinálja ezt főzés közben, úgyhogy ehhez nem kell kiscsajnak lenniKép Azt hittem, majd vége lesz, de nem.

Kriszta! Remélem én is, hogy azért sikerül a kistesó. Az elején biztosan nehezebb, de aztán meg szerintem is mindenkinek jobb. Tényleg nagyon biztos vagyok ebben, és ti is ezt erősítettétek meg Marycussal.

Manó! Mivel beszélted rá az uradat?Kép

Képzeljétek, ma Miksa egész nap anyuval volt, és amikor megjöttünk, annyira boldog volt, hogy azóta se bír magával. Szétveti a boldogság, komolyKép Kicsit ciki is, hogy most itt gépelek, és nem vele vagyok, menek is!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus,
Na, nekem is ég a fejem Kép Vmelyik nap eszembe jutott, hogy mostanában van Vikónak, de reméltem, hogy Hanzi v. szirom tudja Kép
Szóval utólag is nagyon sok boldogságot kívánunk a hölgynek, aki nagyon csinos Kép

A 100 lufit meddig és hányan fújtátok? Kép

Após tegnap óta otthon van, köszönjük, úgy tűnik nem lesz már gond Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Köszi a jókívánságokat!

Hanzi:
Pontosan 26-án volt a nagy nap.

Szirom:
Igazándiból Vikó is igazi késsel szokott próbálkozni, csak mostanában kapott főző cuccot és abban volt kés is és valamiért hajlandó volt elfogadni, amin én is csodálkoztam (nem mondom, hogy nem örültem neki). Mikor igazi késsel próbálkozott, tény, hogy ezer szemmel figyeltem és az 1 perces melo min. fél órás, ha segít őkelme, de nincs más megoldás. Amúgy apájával most van a konyhában és ebben a percben sikerült neki lezupálni, ahogy hallom... Ez benne van a pakliban. Szerintem párszor leesik, aztán megnézi mit csinál. Lehet, hogy ez durván hangzik, de Mókinál beválik, meg azért figyelünk, hogy túl nagy esés ne legyen belőle, csak ép akkora, hogy érezze az ő bőrére megy a játék. Ugyanígy a forró témát is megmutattuk neki teával, és azóta ha mondjuk, hogy forró és nagyon fog fájni, ha hozzáérsz megérti és nem kezd hisztizni, ha nem mehet oda. De, lehet, hogy ez csak Mókinál válik be. Az evőeszközök elrakása is az ő feladata szokott lenni, úgyhogy nincs hiánya "éles kész fogásból, rakosgatásból". Talán ezért nincs hiszti. Móki viszont a pultra mászás témát hanyagolja, igaz a pult végéig beér a keze, a falon nincsenek elérendő dolgok, szóval nincs miért felmászni, ha meg tőle messzebb van, amit el kell érni akkor lemászik a székről, arrébb tolja és újra felmászik, valahogy nem a pulton való megközelítés jutott eszébe.

Az egész napos távollét utáni örömmel kapcsolatban tudom miről írtál, mert mikor suliban vagyok anyuék vigyáznak rájuk és mikor hazajövök bizony nagyon szoktak örülni, még a kis Niki is mindig felvidul, ha meglát és azonnal nyújtja a kezét, hogy vegyem át, vagy föl. Nagyon-nagyon jó érzés... Főleg, hogy én mikor Nikivel feküdtem el voltam keseredve, hogy Mókival megromlik a kapcsolatom, de most anyásabb, mint valaha volt.

Kistesó projektet meg semmikép ne add fel, én drukkolok, hogy sikerüljön.

Kriszta:
Örülök, hogy apósod jobban van!

100 lufi: 1 ember pumpálta, kettő kötötte, így volt kb. 1,5 óra, szóval nem volt vészes. Mi se így számoltunk, úgyhogy előtte volt próbafújás mérés, hogy tudjuk mire számítsunk és mikor kell elkezdenünk, hogy időben meglegyünk vele. Meglepően gyorsan megy a dolog...
Mondjuk 3 nap után megelégeltem, hogy semmit nem találunk meg alattuk és nincs hová lépni, úgyhogy Zoli leeresztette őket, csak néhányat hagyott meg.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Én féltem a leesésektől, biztos emlékszel, nálunk hasított kőből van építve a konyha. Azért az nagyon nem mindegy, ha abba vágja be a fejét. Úgyhogy az ilyen "leesik-majd megtanulja" dolgokkal inkább a szobában operálokKép Miksa sincs halálra féltve, vagyis inkább azt mondom, hogy ő nem érzékel annyit az én paráimból, mint amennyit megosztok veletek. De a nyári lépcsős hanyattesésébe belehalhatott volna simán, és én azóta ha lehet még jobban figyelek. Pedig addig is koncentráltam ezerrel, mégis megtörtént. A forróval egyébként már ő is tisztában van, érti a meleg kaját, érti, ha valami gőzöl, távolabb megy kérésre a sütőtől, amikor kinyitom, mert tudja, hogy az nagyon-nagyon forró. De a mászásról baromira nehéz lebeszélni. A késekkel meg azért is parázok, mert nálunk elég rendes kések vannak, mindenki azt szereti, ha borotvaélesek. Az étkészlethez való késeket ő is pakolhatja, segít kipakolni például a mosogatógépből az összes cuccot. Kb. olyan szisztéma szerint, mint a mosógépből kirámolás, hogy minden darabról megmondjuk, hogy mi az és kié. Esetleg, hogy mit iszunk belőleKép

Miksáról még annyit, hogy most már kifejezetten élvezi a zenebölcsit, mutogatja a dolgokat, és itthon is kéri őket. És azt képzeljétek, van egy kiscsaj, a Fannika, aki mindig megfogja Miksa kezét. Még nyárról, a játszótérről ismerik egymást, és ha mindez igaz, együtt fognak oviba járni. Többek között ezért is jó a faluban a zenebölcsi, mert ezekkel a gyerekekkel (ha ide íratják őket) nagyrészt együtt megy majd oviba, és szerintem az nagy dolog, hogy már ismerik egymást. Naszóval törökülésben ülünk körben a földön, Miksa az ölemben, mellettünk Fannikáék ugyanúgy. Egyszer csak a kislány átnyúl a térdemen, és megfogja Miksa kezét. Õ meg miután fölfogta, ránézett Fannikára, közölte, hogy pu-szi (így mondja, szótagolvaKép), és áthajolt és adott neki egy puszit. Hát leállt a mondóka, mindenki csak pislogottKép De egyébként az ilyen momentumoktól eltekintve nem játszanak együtt, nem fura? Zenebölcsi végén is kézen szokta fogni Fannika, hogy gyere, és elindul vele hazafelé. Miksa akkor közli velem, hogy "keze", mármint hogy én is adjam a kezem, mert szükség van ott rám isKép A boltig szoktunk velük menni, az mondjuk 100 méter, aztán vásárlás és usgyi haza.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hát nincs vmi nagy forgalom....

Nálunk semmi külcsi, szombaton ugye céges mikubuli volt, Hanziék is ott voltak természetesen Kép
No persze a saját korosztályukat marhára nem kötötte le a bábelőadás, sőt az én fiamat a mikulás se, kifejezetten frászt kapott tőle Kép Ellenben rohangálhattunk utánuk, hol eltűntek, hol az automatákat strapálták Kép
Regi persze már élvezte, és én is, hogy más anyukától is hallottam, amit érzek mostanában, hogy már nagyon tele a hócipi és mennék vissza Kép

Aztán leadtuk a kölköket, mozi volt a cél, de miután semmi értelmeset nem játszottak, megittunk egy-egy koktélt, kajáltunk, aztán jöttünk haza Kép Vasárnap meg Ludas Matyi előadásra mentek Robi meg Regi ismerősökkel.

Ráadásul most hétvégén meg anyósékhoz megyünk, úgyhogy ott alszanak most a skacok, nagyon élünk apukával Kép MIndez most azért, mert jön az utsó újpest meccs, ami Szfehérváron lesz, és hát "kötelező" tömegesen lemenni Kép

Ma itt volt a védőnéni, el volt ájulva Mátétól, mind méretben, mind agyilag, pedig sztem egyikben se kiemelkedő Kép No mindegy, jól esett Kép Azért nyilván én is büszke vagyok rá Kép

No megyek, megjött apuka, úgyhogy a mikulás is jön lassan Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Először is BOLDOG SZÜLINAPOT VIKINEK ÉS MÁTÉNAK!!!

Megjöttünk Balatonkeneséről, ahol céges Mikulásváráson voltunk a múlt héten Kép. Szerintem jó volt, Csenge életében először volt játszóházban, most viszont naponta többször is, és jelenthetem, hogy nagggyon bejött neki a dolog! Õ szíve szerint ment volna többször is, csak a nagy ló kölkök ott rohangáltak az apróságok között, persze szülői felügyelet nélkül, ezért olyankor inkább felmentünk a szobánkba játszani. Voltunk élményfürdőben, nagyokat sétáltunk, aludtunk, szombaton meg jött a Mikulás egy bábelőadás keretében. Persze semmit sem látott belőle, csak amikor már szemtől szembe álltak a Mikivel, de nem rezelt be tőle, hanem elzsákmányolta a csomagot Kép.

Mozgásilag elkezdett lelkesen kúszni előre, valamint tegnap először ült fel magától, bár a technikája kissé egyedi: hasonfekvésből a kis kezével hátralépeget, majd spárgát csinál és előrehúzza a lábát. A balettosok sírnának a gyönyörűségtől, ha látnák azt a spárgát meg a spiccet Kép.

Szirom,
Hallottátok, hogy Tündének pénteken megszületett a kisfia?

Mindenkinek jó Mikulásozást Kép
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi! Persze, kaptunk sms-t, és beszéltünk is már veleKép

Gratula a kúszáshoz!

Kriszta! Kicsit irigylem a céges Mikibulikat, nálunk sosincsKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Üdv,Sziasztok!
Egy hónapja lakunk ujpesten,és bár a párom itt nőtt fel,baba dolgokkal kapcsolatban nem annyira ismeri ujpestetKép

7 hetes terhes vagyok, eddig ugyan a szomszéd kerületben (XV.) éltem ,de szeretnék itt ujpesten nőgyógyászt választani,aki itt az ujpesti szülőotthonban 'dolgozik', valamit terhestornára is szivesen járnék nemsokára.

Kérlek titeket,ha tudtok megbizható,jó orvost irjátok meg!

Köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Egész hétvégén cuccoltuk a két gyereket egyik programról a másikra. Szóval kidöglöttünk mind a ketten. Volt két Mikulásbuli, egyik apánál, másik nagynéninél és még a tornán is volt. Plussz nyuszietetés nagynéninél, séták, vásárlás, koragondozásos doki látogatás stb.
A kölkök jól bírták a strapát, volt olyan nap, hogy nem is alaudtak, csak amennyit a kocsiban tudtak, de nem volt hiszti, szóval élvezték.
Hétfő estére olyanok voltunk apával, mint a m.sz., Nikit már lefektettük, de Vikó nyomta még 9-kor is. Addigra függetlenül egymástól mindketten beadtuk a felmondásunkat itthon... Okok: Vikó kb. 2 órája mindenre monoton hangon azt mondta, hogy "18". Már párszor mondtam neki, hogy fejezze be, mert idegesít már. Aztán az ölembe ült velem szembe és lapozgatott egy újságot, és minden oldalon rámutatott valamire és közölte "18". Ekkor mondtam neki, hogy én akkor most elalszom és csak akkor ébredek fel, ha valami mást mond. Vagy 2-3-szor még "18"-azott, aztán látta, hogy tényleg alszom, ezért közölte, hogy "gyümölcs". Erre (megígértem ugye), kinyitottam a szemem. Vikó meg huncut szemeivel a szemembe nézet és a pofámba hajolva (bocs, de ez a szó adja meg a helyzet lényegét)közölte "18". Na ez betette nálam a kaput... És még alig múlt 2 éves... Apánál akkor szakad el a cérna, amikor fél 10-kor közölte, hogy "Hintázol!" és "Apa, ugorj!" Na, apa ugrott és elvitte fürdeni, persze üvöltött, mint a sakál...

Ma is kihozott a sodrunkból, kb. 5 órát folyamatosan teli torokból üvöltött... Semmi nem volt jó neki...

Na, így, hogy most kidühöngtem magam, már kicsit jobb...

A mikibulik jól sikerültek, Niki lelkesen nézelődött, ami a kezeügyébe került megszerezte, a felé nyújtott kosárból persze mindjárt 3 szaloncukrot akart szerezni, de csak 2 akadt a kezébe véglegesen. Csomagjait a télapótól örömmel elvette, bár megtartani nem tudta. Vikó viszont meg volt illetődve rendesen, bezzeg a csomag az őt is érdekelte. Beszélni nem volt hajlandó a télapóval...

Nyuszi:
Gratula kúszáshoz!

Kriszta:
Legyél is büszke Mátéra, meg persze Regire is. Nagyon klassz gyerkőceid vannak.

Nekem mást csinálásként elég jó a suli, bár stresszes a vizsgaidőszak. Most ép 3 tárgyból két nap alatt kell még karácsony előtt levizsgázni, remélem görbülni fog, mert nincs kedvem újra játszani...

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Bocs' Menyasszon!

Nem írtam neked, de itt sokan fogják ugyanazt a nevet írni: Dr. Hammersberg Elemér. Ha visszaolvasol kicsit, sok jót fogsz olvasni róla. Az elérhetőséget e-mailben megküldöm, ha érdekel. Csak írd meg hová mehet a levél.

Minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!
Bocsánat, hogy mostanában nem jöttem, de egy picit lekötött a lányzóm is és a pocaklakóm is. Megkaptam az AFP ereményemet és jó lett. Nagyon örülök neki! Pénteken megyek UH-ra, remélem széttárja a lábát a picúr. Kép)
Még visszaolvasni sem volt nagyon időm, de igérem bepótolom a hiányosságaimat! Kép

Menyasszon:
Gratulálok! Én csak a saját orvosomat tudom neked javasolni, mert őt ismerem és nagyon szeretem az első lányzómat is nála szültem és a második babát is nála szeretném. Õt Dr. Lőrincz Istvánnak hívják és ha gondolod megtudom adni az elérhetőségeit.

Mindenkinek puszi:
Dóri
vilmoskörte

Sziasztok!

Jövök már egy kicsit én isKép Még mindig fogyózok, de már nagyon elég belőle. Heti háromszor megyek akupunktúrára, mellette kemény diéta van, és 6 kiló ment le. Örülök neki, de most már kicsit sokKép

Menyasszon! Az én orvosom is Hammersberg doktor, én is csak ajánlani tudom!
Ha másokról is kéne infó, akkor azt tudom még, hogy én elég sok időt töltöttem a szülőszobán, úgyhogy Lőrincz doktor, Győri doktor és még egy valaki szülésvezetését végighallgattam, és mondhatom, hogy nagyon jó fejek voltak ők is.

Marycus! Zseniális VikiKép Én olyan jót mulattam a történetenKép Gondolom, élőben engem is kiakasztott volna. A mi kölkünk is képes volt a legnagyobb hiszti kellős közepén kioktatni. Nem emlékszem, meséltem-e már. Amikor kb. 2 órája ordított egyszer éjjel, és úgy láttam, már nem kap rendesen levegőt, meg azt se tudja, hol van, akkor a kezemmel az arcába spricceltem egy kis vizet. És mit ordított tovább? Törlő, törlőKép Akkor már kiabáltam is, arra meg közölte, hogy Halkan! Végülis igaza voltKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Nagyon köszönöm,kérlek külldjétek el mindkét Dr.
elérhetőségeit (H.Elemér,L.István),köszönöm!
Még az lenne a kérdésem,h nektek ki a védőnőtök?
Tőlünk egy sarokra van a védőnő szolgálat,ahová jelentkezni kell,ki van irva 5 név és fogalmam sincs kihez menjek...Kép
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!! megegyfiok@freemail.hu
Vendég

Sziasztok!

Marycus! Már annyiszor akartam kérdezni, és mindig elfelejtem: hol vettétek a marcipánmasszát? Auchanban kerestem a múltkor, és nem találtam. Pedig annyi receptben olvasom. Csak cukiban lehet kapni? Vagy gondoltam arra a cukrászati nagykerre a Görgey úton.

Menyasszon! Írtam neked mélt! Védőnőügyben nem tudok segíteni, mi nem Újpesten lakunk.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csak egy gyors:
Gyerkőc másfél hétig beteg volt, hörg- és légcsőhurut, hétfőn már irány a bölcsi (már pénteken is volt).

És a lényeg:
A 7-én született Tomihavernek és a 10-én született Mátéhavernek és Annácskának boldog szülinapot kívánunk!

H+co Kép

Kép
hanzika

Megint lemaradtam, tisztára szétszórt vagyokKép

Minden 2 évesnek nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is!

Kép

sziromék

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hanzika! Csak azt nem írtam az este, hogy szegény Marcus!Kép De jó, hogy már jobban van! Eszemben volt, hogy mondom, hogy szombaton gyertek ki Ádámmal, amíg a fiúk a falugyűlésen vannak, csak mégse lett volna jó, mert itt van az anyu, délutánra meg vendégeket vártunk, aztán bonyi lett volna. De ha kedvetek van, bármikor!

Marycus! Segíccség! Kéne marcipán, lécci, lécci, mondd meg, hol vegyek?

Húú, lányok, most számoltam át, mennyi mindent kell még elintézni karácsony előtt. És az idén sütni is akarok mindenfélét. Majdnem két hét van még és az soknak tűnik, de amikor az előbb listát írtam, kiderült, hogy megint szoros lesz... Ti mit főztök?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mi is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk a szülinaposoknak Kép!

Szirom,
Tudom, hogy messze van, de pl. marcipánmassza hegyekben áll a Szamos marcipán cukrászdában, az Árkádban. Én még máshol nem láttam, de az az igazság, hogy nem is nagyon figyeltem...

Fogyókúrához gratula, nagyon ügyi vagy! Nekem is nyomnom kell egy 90 naposat az ünnepek után mert már megint gurulok Kép.

Menyasszon,
Az, hogy melyik védőnőhöz tartozol, pusztán attól függ hogy hol laksz. Ha az Erdősor úti védőnői szolgálatra gondolsz, akkor csak betelefonálsz és megmondják, hogy kihez mikor tudsz elmenni. Én spec. anno besétáltam az egészséges gyerek rendelőbe és az ott lévő védőnőtől megkérdeztem.

Marycus,
Sok türelmet kívánok, én hasonló helyzetben tuti anyonvágtam volna a kölköt Kép Mi lesz velünk, ha ő is elkezd pimaszkodni, amikor már most néha a tűrőképességem határán vagyok??

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

És persze örülünk, hogy Marcus jobban van már, Hanzi!

Néhány kép a babáról:
Kép
Szerintetek miért van az, hogy a 80-as nadrágok szára állandóan a nyakában van, a kabát ujja meg 5 cm-vel túllóg a kezén?

Kép

Kép

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Köszi, Nyuszi! Nincs nekünk messze az Árkád az autópályán, szoktunk is menni, meg szeretem is, mert elég emberléptékű és kultúrált. Meg akarok is, mert kéne venni nekem egy-két új ruhátKép Ki vagyok fogyva teljesen, meg most egy kicsit le is vagyok már fogyva szerencsére, szóval idejeKép

Gyermek igen jókedvű és nagyon szépKép

szirom

Ui:A nadrág szára rövid, vegyél 86-ostKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Azt se tudom, mikor írtam utoljára... Kép

Köszönjük a köszöntéseket, és mi is sok boldogságot kívánunk a többi ünnepeltnek! Kép Bár még Máté csak itthon kapta meg az ajándékát, most vasárnap lesz buli anyuéknál, torta és még több aji Kép

Nyuszi,
Gyönyörűség ez a lányzó, és tényleg vegyél nagyobb gatyát neki Kép A felsőjét legfeljebb jövőre hordjátok Kép

Nálunk "jól" indult a hétvége, Reginek éjjel fájt a füle (pénteken), köztünk aludt, vagyis nem aludtunk semmit....aztán korán reggel már az ügyeleten volt apjával a Bethesdában. Szerencsére szúrni nem kellett, enyhe középfülgyuszija van. Hazafelé hányt négyszer szegénykém, eléggé megviselte, hogy nem aludt, nem evett és még macerálták is Kép Szarabbul volt, mint mikor szúrták....
Szóval hazajöttek, akkor aludt picit, Robi kiváltotta addig a gyógyikat. Tudtam én, hogy a 3 hetes köhögés előbb-utóbb vhol "kijön" Kép
Persze elkönyveltem, hogy nem megyünk hétvégén sehova, de Regi nagyon erősködött, mert hogy a doki bácsi is mondta, nyugodtan mehet a mamához. De ugye az anyai ösztönök....a lényeg, hogy mégis elindultunk, mire odaértünk, úgy nézett ki szegény, mint aki alig él...óriási fekete karikák, és még ülve is aludt Kép Aztán anyóséknál erőre kapott, tortát is evett, szavalt, énekelt, úgyhogy kicsit megnyugodtam, eljöttünk.
Volt megint egy gyerekmentes hétvégénk, sikerült még vásárolni, és a meccsre is lemenni. Persze a héten nem megy már oviba, ill. pénteken az ünnepségre igen, utána visszük a Jókaiba kontrollra. Szerencsére tünetre semmi baja, de nyilván nem mehet sehova még.
De érdekes, hogy minden évben ilyenkor lesz beteg, tavaly kötőhártyagyuszija volt, azelőtt meg szúrták a fülét.

Anyós persze továbbra is igényt tart rájuk, már azt tervezi, hogy jövő héten is menjenek le pár napra, ráadásul akkor Robi külföldön lesz, úgyhogy tök egyedül lennék Kép Na ilyen is rég volt Kép
De sztem Regi inkább oviba akar majd menni, mert az lesz az utolsó hét....na majd kiderül...

Egyébként ha ketten együtt vannak továbbra is megy a cinkos rosszaság, hogy tudjuk anyut kikészíteni közösen a legrövidebb idő alatt....na, ebben a számban kiválóan teljesítenek Kép Kép

Muszáj mennem, bocsi, hogy nem írtam mindenkinek!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Köszönjük a szülinapi jókívánságokat, s hasonló jókat kívánunk mi is így utólag a szülinaposoknak.

Kriszta,
már most irigyellek a szabad hétvégékért!!
Mikor lesz nálunk ilyen?!
Tomiból kiindulva vannak elvárásaink Julcsival szemben, de hiába. Lehet, hogy Julcsival kevésbé leszünk mozgékonyak. Tomi jó nagyokat aludt télen is kinn a szabadban. Hát Julcsinál örülünk, ha nem ordít. Hétvégén a Vörösmarty térre mentünk, már sötétben. Voltunk egy jó órát, aminek a felét Julcsi végigsírta, másik felét pedig édesdeden átaludta. Persze mindezt felváltva.

Szirom,
jót mulattam Miksa éjszakai akcióján. Ugyanakkor megnyugodtam hogy nem csak Tomi csinál ilyen éjszakai üvöltést.(mert inkább az, mint sírás). Nálunk leginkább Julcsi születése után pár héttel kezdte el, s 5-6 ilyen éjszakánk volt már. Én a fogzástól, a féltékenységig mindenre gondoltam már. De ha nálatok is volt már ilyen!!

A legszebb az, mikor már nagy nehezen megnyugszik Tomi, s minden vágya hogy mellette aludjak az ágyában, s rákezdi a már jóllakott Julkó. S persze mindez hétközben, az éjszaka közepén. S persze Julcsi csak a közelségemre vágyik.
Egy ideig Julcsi az első éjszakai ébredésétől kezdve mellettem aludt. Egy-másfél hete visszaszoktattam az ágyába.
S képzeljétek, ma először a 9 órás esti lefekvése után, negyed hatkor kelt fel!!!! (pesze a szoptatás után nekem még neki kellett állnom fejni, no meg hálóinget cserélni, mert csupa tej voltam, még a paplanom is.)

Marycus,
egy kérdés, Vikóval simán ki tudtok, tudtatok menni sétálni?? Nálam ez most nagy probléma, mert Tomit alig lehet kimozdítani otthonról.

Ma délután pl. bő fél óra telt el győzködéssel, öltözéssel, mire kijutottunk a kb. 20-25 perces sétánkra. (Julcsi persze közben is rá-rázendített).
Korábban nem voltak ilyen problémáink. Egy biztos, Tomit nem zavarja, ha egy hétig ki se mozdul a lakásból. Csak azt sajnálom, hogy Tomi nehéz készülődése, meg Julcsi nyugtalansága miatt, a kicsi lánnyal már nem leszek olyan sokat kinn a levegőn, mint annak idején Tomival.

Az "Anyós igényt tart rájukról" jutott eszembe, hogy anyósom azt szerette volna, hogy kórházból esetleg rögtön hozzájuk menjünk haza.(Nógrádba) S ha azt nem akkor legalább pár hétre Tomit vigyük le. Nem is értem hogy jutott ilyen eszébe. Pont ilyen helyzetben, hogy Tominak meg kell szoknia, hogy már nincs egyedül!

Nyuszi,
nagyon helyes a kislányod!!!
A ruháktól időnként én is kiakadok. Van olyan bodynk, ami pl. hosszra jó de széltében nem nyúlik rendesen az anyag, ezért szűk. Az első felvételkor döbbentem rá. Na azóta meg is nézem jól az anyagokat!!!

Nálunk hétvégén volt a szülinapi buli:
Kép
Kép

S Julcsiról:
Kép

Jó éjt
Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Ildi, nagggyon-naggyon szépek!Kép Tomi olyan, mint egy óvodás, de komolyan! És nekem nagyon hasonlít rád!

Nálunk szerencsére most nem nagyon vannak hisztik, pedig már azt hittem, hogy így maradunkKép Talán az is jótt tett, hogy anyu itt volt egy kicsit, így én tehermentesültem valamennyire, Miksa pedig új impulzusokat kapott. Olyan érdekes, hogy anyu még egy adott játékkal is tök mást játszik vele, mint én vagy az apjaKép De azt hiszem erre nagy szükség van.

Kriszta! Jobbulást nektek! Ne legyetek már annyit betegek, hé!Kép Szegények, valahogy nálatok mindig elkap valakit. De a gyerekmentes hétvégéért kicsit irigy vagyokKép Mondjuk nálunk nem tudom, hogy lesz ez, mert Miksa bár nagyon jól elvan anyuval, ha nála vagyunk és mondjuk elugrunk vásárolni, állandóan keresget minket. Ha itthon van nálunk anyuval kettesben, akkor tök jó. Úgyhogy lehet, hogy úgy lesz az elején, hogy anyu jön ide, és mi megyünk el, talán első kísérletnek nem rosszKép Eddig egyszer volt olyan a nyáron, hogy fektetésre nem értünk haza. Mondjuk 3/4 11-kor aludt el, de végülis elaludt különösebb elkeseredés nélkül. Csak húzta az időt. Meg a lagziban volt, hogy anyu altatta el a szállodában, mondjuk már elmesélte azóta, hogy kézbenKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nna, még azzal felejtettem el dicsekedni, hogy Miksa már többször is a wc-be pisiltKép A bili nagyon nem jött be, mert nem akar se belepisilni, se felöltözni, csak ráülni, ülve játszani, és 30 mp-ként elszaladni onnanKép Viszont a wc-be akart, fölültettem (muszáj tartani, mert még mindig nem vettünk szűkítőt), és már napok óta többször is pisilt bele. Az örömtől sikítozva szalad a klotyóraKép Kezeli a papírt és a lehúzót is, lehet, hogy ez vonzza, de bánja feneKép Most már ugyanis baromira unom, hogy amióta nincs DM-es pelus, minden pelustól kiütéses lesz a dereka. Most Up and Go-t használunk, mert imádja, hogy bugyi. Meg a wc-zésnél ezt ugyanúgy kell lehúzni, mint a miénketKép Lehet, hogy megnézem abból a DM-est, csak annak meg elég hülye a méretezése.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Minden szülinaposnak boldog szülinapot utólag is!

Csak gyorsan jövök, mert tanulok ezerrel, 3 vizsgám lesz pénteken és szombaton. Most valahogy nem fog a fejem, úgyhogy netezésre vetemedtem...

Szirom:
Marcipános a Pólusban is van.

Kézben altatás, mindig utólag derülnek ki a turpisságok...
Amúgy klassz, hogy Miksa már nem hisztis.

Ildi:
Volt egy időszak, amikor elég nyügi volt Niki a séták alatt, akkor találtam ki a játszótéri kendőzést, ami bejött. No és, hogy a babakocsiba hordozóstúl tettem be és a játszin egyszerűen mindig vittem oda, ahol Vikó volt. Jól elvolt, mert nézte a gyerekeket és ők is őt. Ha elfáradt akkor ringattam és elaludt.
Vikó nagyon igényli a kintlétet, úgyhogy Nikinek sajnos nincs apelláta menni kell. Általában mst úgy időzítem, hogy Niki fáradt legyen és elaludjon a kocsiba, akkor nincs gond. Vagy, ha azt szeretném, hogy délután együtt aludjanak, akkor úgy viszem ki őket, hogy Niki ép felébredt, jóllakott, akkor ha forgalmas helyre viszem, jól elnézelődik, csak megállni nem lehet, mert akkor bömbölés van.
A tornán meg amíg bírja üldögél és nézi a gyerekeket, ha nem bírja kendőbe kerül és megszakadok... De az az igazság, hogy már ő is élvezi a tornát, és ha olyat lát ami tetszik neki, akkor kacarászik, a talaj gyakorlatokat és a labdás dolgokat meg vele is csináltatom, ez is tetszik neki. Azt hiszem, hogy nagyon gyorsan hozzá fog szokni ezekhez a dolgokhoz és hamarabb fog figyelni, mint Vikó, hiszen ő ebben nő fel.

Ma próbáltuk ismét a zenebölcsit, persze egy tornás fárasztás után, Vikónak bejött, bár elég nehezére esett az üldögélős dolgok végigülése, még torna után is. A mozgós, ugrálós dolgok nagyon bejöttek neki. Hát most mit csináljak vele...
De meg kellett állapítsam, hogy azért ez a zenebölcsi dolog nem kétgyerekesekre van kitalálva... A torna jó, mert Vikó nagyon önálló és csak az egyensúlyi gyakorlatoknál igényel külön figyelmet, de ott sem mindig, meg ha új gyakorlat van és még nem érti tisztán a feladatot.

Nyuszi:
Ruhákkal mi is bajban vagyunk! Anyuéknak az egyik eladó elárulta, hogy direkt csinálják, hogy a felső és az alsó ne passzoljon, így jó esetben kettőt veszel... Szuper, mi?

Kislányotok nagyon aranyos, mint mindig és látom apa nyakában szorgalmasan üldögél.

Hanzi:
Marcus remélem azóta is jól van!

Nikiről még annyit, hogy jól meg van fázva, de amúgy jókedvű és remekül üldögél és a kezével tolja magát hátrafelé ezerrel. Két napja pedig úgy néz ki rájött, hogy a lábait fel tudja húzni, és most kutyában ringatja a kis csípőjét. Vikó és a mi ételeink is nagyon tetszenek neki és ezerrel teper azért, hogy megkóstolhassa... Mióta kóstolgat, úgy veszem észre, hogy a szopit kezdi hanyagolni, sőt harap is... lehet, hogy ő is 8 hónaposan befejezi ezt a témát. Vikóval jókat kaszinóznak a délutáni alvás elején én csak azt hallom, hogy Niki kurjongat és kacarászik, szóval Vikó valószínűleg bolondozik neki. Aztán, ha valamelyik elalszik akkor hamarosan a másik is követi.
Vikó nagyon belejött a mondókázásba. Tegnap pedig esett egy hatalmasat a motorral, úgyhogy a fél arca sebes neki...

Most ennyi, mindenkinek minden jót!
Marycus

Kriszta:
Jobbulást Reginek!
marycus

Sziasztok!

GYors leszek, még apa nincsen.

Hanzi,
HOgy van Marcus?

Regi tök jól van szerencsére, én már hozzászoktam ezekhez a "közösséghez" betegségekhez, és remélem, hogy MÁtén gyengébben jön majd ki, mert szinte mindent elkap Regitől.

Szirom,
Idén ősztől egy náthát leszámítva ez az első -és remélem utsó- nyavalyánk...csak ugye elhúzódó, mert a 3 hetes köhögés vége ez lett Kép

Ildi,
Nagyon édik a kölkök, Tomi nagyon komoly ebben a cuccban Kép Julcsi meg nagyon szép!!!!

Á, nem hagynak ezek írni...ne tudjátok meg...két "vadállat" Kép Kép Tegnap már felhívtam az apjukat, hogy jöjjön haza, én el Kép Apum is feljött este, és tátott szájjal nézte őket...Máté most már nagggggyon benne van minden rosszban....és együtt...kész vagyok... Kép
Máténál már nagyon önálló vagyok korszak van, egyedül iszik és eszik mindent, de csak tátom a számat, hogy a leves még csak mellé se megy...és érdekes, hogy egyik napról ment minden a másikra, sose tanítgattam, erőltettem.
Na, meg ő is énekel, mondókázik, Regi ontja neki, főleg, hogy itthon van. Kép

Jaaj, meg örömködök nektek is, hogy vettünk új hűtőt, és olyan széééép, okos, már régóta szerettem volna. Kép

Ó, és igen, gratula MIksa wc-zéséhez Kép

Én fiam fejjel lefelé szeret benne lenni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

atyám, milyen hibák az írásomban, alig vagyok "zaklatva" Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Jöttem, láttam és elkeseredtem, hogy nem írt senki se nem Kép

Ma volt az oviban a karibuli, szülők is mehettek, úgyhogy családilag bevonultunk reggel, ha már egész héten nem volt REgi. Persze a vége az lett, hogy fülészet után visszavittük, ott akart maradni, meg az óvónők is marasztalták. Idén már úgyse megy többet. Nagyon édesen énekeltek, meg szavaltak, bár néha olyan hamis volt, hogy fetrengtünk a röhögéstől Kép
Máté totál jól elvolt, mondta az óvónéni, hogy hagyjuk ott őt is, amíg elugrunk fülészetre, de mivel nem tudtam, mennyien lesznek, nem mertem kockáztatni. Végülis kevesen voltak, nincs már gyuszi, de még a jobb fülénél van folyadék, úgyhogy orrszívás, spray és egy köptető, amit adni kell.
Regi nagyon boldog volt, mert a doki bácsi pecsétjével nyomhatott Kép
Mehetne végülis hétfőn oviba, de miután 3 nap van idén már csak, mennek anyósékhoz. Úgyhogy egyedül leszek két napot, apuci kedden már itthon is lesz Kép
Én meg kitakcsizom nyugisan a konyhát, meg elmegyek tornára Kép Atyám, nem volt ilyen 5 éve Kép

Holnap megyünk Regivel Csodacsibézni, remélem tetszeni fog neki, mert hallottam rosszat is róla.

Kerüljetek elő légyszi, jó? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Olvasok én, de írni nincs energiám. Napok óta áll nálunk a bál, oka: az ötödik fogacska. Csakhogy az én lányom a négy egyes metsző után rögtön egy örlőfogat növesztett Kép. Hát volt/van vele nyöszmösz gazdagon, enni semmit sem eszik, aludni sem alszik többet, viszont a bőgés, az nagyon megy Kép. Így a rettenetes éjszakákat borzasztó nappalok követik.

Voltunk a héten a gasztro miatt laborban, ahol Csengét hősnek nyilvánították, mert nem sírt a vérvétel alatt Kép. Azt mondta a doki, ha jók lesznek az eredmények, akkor kezdhetjük a tejterhelést.

A 86-os nadrág már az én fejemben is megfordult, de mivel a csaj 8,5 kiló, még a 80-as is lötyög rajta pociban, csak a lába rövid. Ki érti ezt? Minden esetre overálból lesz nagyobb, a többit meg kibírjuk valahogy. Egyébként hivatalosan 77 cm a hossza, így elméletileg a 80asnak sem térdig kellene érnie, szerintem.

Ildi, a gyerekek gyönyörűek!!

Szirom, Miksa nagyfiús prőbálkozásaihoz gratula!! Lehet hogy tényleg a "körítés" vonza a WCbe, de legalább valamiért szeret arra járni Kép. Sikerült a Marcipán beszerző hadjárat? Nekem is az Árkád a kedvencem a bevásárlóközpontok közül, a Westend nekem nagyon nagy, én mint tájékozódási antitálentum, még sosem találtam vissza egy kis butikhoz sem. A Pólus meg kicsit depressziós, onnan nagyon hiányzik a természetes fény... Igényeim vannak, igaz Kép.

Kriszta,
Regi gyógyulásához gratula! A karácsonyi ünnepség nagyon jó lehetett! Ha minden igaz, holnap jönnek anyósék babázni, mi meg délután elosonhatunk egy babamentes moziba.

Marycus,
Vizsgákhoz kitartást! Niki nagyon ügyes, lehet hogy Csengével egy szinten van a mozgásfejlődése?! Vikó arca jobban van már?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!
Marycus,
minden elismerésem, hogy te még két gyerek mellett vizsgázol is!!!
Hát én erre nem lennék képes.

Szirom,
gratulálok a "Wc ügyhöz". Végülis mindegy, hogy mi vonzza, csak tartson ki mellette!!
Tomi pl. most egy kicsit elvesztette a kezdeti lelkesedését fogmosásilag. Persze ez részéről csak abból áll, hogy kiöblíti a száját és kiköpi a vizet. A mosás részét én végzem (miután egy fogkefét 2-3 nap alatt mosás címszóval szétrágott), már ha hadja..
A bilit, wc-t még nem próbáltuk. Julcsi születése környékén nem is akartam még elkezdeni. De legkésőbb tavasszal már szeretném!!!

Nyuszi,
érdeklődni szeretnék, hogy hol voltatok gasztros vérvételen???
Õsszel én is kértem beutalót a dokinőnktől. Az látszott, hogy a két éves korára nem múlik el Tomi ekcémája. Ezért még a kicsi lány születése előtt akartam tisztázni az ételallergiát.
A csuda gondolta volna, hogy 6 hétre kapok időpontot gasztrora. Teljesen kivoltam, hisz a megadott időpontban én már 38 hetes terhességre készültem. De azt mondtam, legfeljebb félbehagyjuk. A terhességre való tekintettel, még aznap le is vették a vért. Különben szerintem még azt se tették volna.
Aztán három nap múlva meg is szültem.
Eredményünk viszont pénzhiány miatt, azóta sincs. Mármint a Madarásznak nincs pénze elvégezni a vizsgálatokat. Ez már lassan két hónapja, hisz jövő héten lesz Julcsi két hónapos. S nem tudni mikor lesz eredmény. Már gondolkodtam rajta, esetleg elmenni máshová?? Újabb vérvétel, újabb 4 hét várakozás stb. s lehet hogy potyára, mert az első mégis kész lesz. Szóval csak ezért kérdeztem, hogy hol voltatok vérvételen???

Különben én is férj nélkül vagyok. Csütörtök este párom elment az apjával sielni, s csak hétfő éjszaka érnek haza. Addig meg feljött hozzánk az anyósom. Legalább megpróbálok egy-két házimunkás lemaradást behozni.
Viszont nekem kell megvennem a fenyőfánkat is, mert teljesen elfelejtkeztünk róla. A hét közepén döbbentünk rá, hogy jövő karácsony. még sem kellene 24.-én megvenni a fát!!!

No jó mára ennyit.
Jó hétvégét nektek. Majd jövök!!!
nildikoka

Sziasztok!

Sikerült nekem is elaludnom Miksa mellett, de most már írokKép Az ember a tévé előtt szunnyadt el, úgyhogy most nyugi van. Ideje is mert Miksa a délelőtti aranyossága után délután olyan szinten volt nyűgös, hogy döbbenet. Mindenért nyüszített, megfájdult tőle a fejem estére. Lehet, hogy ez a szélvihar is benne van, legalábbis remélem, hogy csak ennyi.

Ildi! Vettünk mi már 24-én fátKép Szép lett az isKép De most már kinéztem, a 2-es út mellett egy zöldségesnél nagyon szép normann fenyők vannak, 1800 pénzt mondtak rá, csak akkor már nem tudtuk volna hová tenni. Csak a mókusoknak álltunk meg dióért, de az istennek se kapok sehol héjasat. Jaj, olyan aranyosak, minden nap jönnek az adagjukértKép Egyébként máskor is ott szoktuk megvenni a fát.

Fogmosás: Miksa egy darabig hagyta, hogy én mossam, aztán egyáltalán nem hagyta néhány hétig, most meg egyedül mossa, mert egy Brumi macis könyvben látta a macit fogat mosni. "Brr vaci, phühh" nagyjából így mondjaKép

Kriszta! Jólvanna, nekem valahogy az maradt meg, hogy sokat vagytok betegek. De ha nem, akkor tök jóKép Csodacsibéről én semmit se hallottam, mi az?Kép

Takarítás: nekem még hátravan az egész. Ma mézeskalácsot sütöttem, majd teszek föl képet, ha készek. Most először lesznek házikók is.

Nyuszi! Nekünk a doki fogra írt föl valami gyógyszertári ecsetelőt annak idején, és az használt is. Valami zsibasztó izé, sokkal erősebb a Dentinoxnál. Végső esetben Nurofen vált be, hogy aludni is tudjatok egyet.
Marcipánt még nem vettem, lehet, hogy el is marad. A mézesen kívül lesz egy kókuszhabos süti, egy mogyorós kifli, meg megszereztem anyutól gyerekkorom kedvenc sütijének, a Kata szeletnek a receptjét. 24-én halat főzünk mindig, 25-re kacsasültet terveztem, azzal nincs sok meló, 26-ra meg az ember akar töltött káposztát főzni. És az idén nem utazunk el, ez tök jóKép

Marycus! Gratula a mozgásművész csajokhoz!

Hááát, kemény lehet a vizsga a két gyerek mellett. Csatlakozom Ildihez, nekem nem lenne erőm hozzá. Már egyébként akartam írni, hogy az a marha jó játszóház, amit ajánlgattam Dunakeszin, valszeg nincs már meg. Amikor utoljára voltunk, mondták, hogy kellő érdeklődés hiányában nem biztos, hogy maradnak. Valamelyik nap elmentem arra, és tök sötét volt...Kép Pedig gondoltam, időnként otthagyom Miksát megőrzésre. Először csak fél órára, majd egyre többre. Tök jó fej nők voltak ott, bírta őket a kölök. Ilyen a mi szerencsénkKép

Ildi! És nem lehet kifizetni a vérvizsgálatot a Madarásznak? Hátha saját költségre megcsinálnák, és akkor nem kell máshová menni.

Ez arra nótára van, hogy "Erdő szélén házikó, ablakában nagyapó..." mármint hogy kukuccsol az ablakonKép jajj, és akartam már mondani, hogy ez a pizsi valami 800 Ft körül van az Auchanban, láttam több színben is, ez a 36 hónapos méret, ha valakit érdekel. Nekünk van kék is, nagyon jó az anyaga.

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ildi,
Mi is a Madarászba járunk, nekünk egy szót sem szóltak pénzhiányról vagy arról hogy csúszhat a vizsgálat... azt mondták hogy a januári kontrollra meglesznek az eredmények, ha valami nem jó, akkor hamarabb szólnak, hogy legyen idő újra csinálni. Egyébként az első időpontot mi is 6 hétre kaptuk, de azóta mindig adnak kontrollidőpontot és azt be is tartják. Az első vizsgálat volt a legkaotikusabb, azóta szerintem sokkal szervezettebb. Mondjuk egyszer már jártunk úgy, hogy hétfő 9re volt időpontunk, de reggel felhívtak, hogy inkább csütörtökön menjünk. Legalább szóltak előre.

Szirom,
A dokinéni nekünk is írt fel ecsetelőt, csak pénteken annyira szakadt az eső, hogy nem tudtunk elmenni érte a gyógyszertárba. Pedig a 15 hós oltáshoz való homeobogyeszt is megrendeltük, reméljük nem adják el! Mi Panadol Babyt adunk neki éjszakára, de már az sem hat... próbáltuk a Nurofent is, de szerintem az nem volt olyan jó mint a Panadol. De lehet hogy megpróbáljuk még egyszer.

Miksa nagyon édes abban a pizsiben, bár a futócipő kicsit nagy még neki, nem Kép ? A héten én is vettem egy ezresért 5 hosszú ujjú body-t a Auchanban, ráadásul a szebbik típusból Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Na, túl vagyok a vizsgákon, de sajnos csak egynek tudom az eredményét, ami sikerült a másik kettőt csak később tudjuk meg, mert írásbeli volt. Remélem, hogy görbülni fog, bár az egész társaságot megtréfálták mindkettőnél a kérdésekkel. Nemigen voltunk biztosak benne, hogy mit is kérdeznek... És mivel én ugyebár közgazdász lennék, hát persze, hogy a kémia sikerült a legjobban (csakhogy dicsekedjek 5-ös lett..), mindig is éreztem, hogy pályatévesztett vagyok.

Nildi:
Ezt nem is értem, ha levették már a vért, hogy hivatkozhatnak pénzhiányra. Akkor minek vették le? Hihetetlen. WC ügyben szerintem jól döntöttél, nem egyszerű egy pici mellett ez a dolog. Mikor én vártam Nikit és úgy nézett ki, hogy Vikóval lehetne próbálkozni, a védőnő ezerrel lebeszélt, a tesó érkezése miatt. És valljuk be igaza is volt. A másik, hogy amúgy is várható, hogy ha még nem teljes a dolog simán visszaszokik a pelusra, mert utánozni karja a tesót, meg így érzi, hogy vele is törődnek annyit. Én teljesen azt gondoltam, hogy majd Niki fog sokat tanulni Vikótól, de eddig inkább Vikó "butul" vissza. Mióta rendesen etetőszékben eszik Niki, azóta őt is ugyanúgy kell etetni, olyan pépeset akar enni, mint Niki. WC-ről mindent tud és ért, de ha mondjuk neki, tiszta erővel tiltakozik és mondja, hogy Niki is. Szóval szerintem Vikó és Niki jövő nyáron egyszerre esnek át a tűzkeresztségen. Persze ők nagyon közel vannak korban egymáshoz, de a tornán egy majdnem 3 éves kislány akinek most 4 hónapos a kistestvére teljesen visszaszokott a pelusra. Ugyanakkor vannak dolgok, amikben fejlődik tovább rendesen, de úgy vettem észre, ezek olyan dolgok, amit Niki még nem csinál. Az lesz még a szép, majd ha együtt tepernek a lakásban négykézláb... Szóval írtó érdekes dolgok ezek.

Vizsga... hát nem mondom én is kivagyok, de a gyerkőcök mintha érezték volna és egész héten jók voltak, aludtak együtt délutánonként és viszonylag kevés hiszti volt. Vikó még utánzott is. Lefeküdt a kanapéra és maga elé tartott papírt és közölte, hogy "Tanulok." Haláli volt.

Kriszta:
Jó lehetett a karácsonyi buli az oviban. Mátéval úgy látom nem lesz gond ovodailag.
Remélem azért Reginek már rendbejön a füle. Milyen volt a Csodacsibe?

Nyuszi:
Azért Csenge csak előbbre jár már mozgásilag... Nehogy már összehasonlítsd Csengét a 7 hónapos Nikivel, ez se neked, se Csengének nem tesz jót!
Nyűgösséghez kitartást! Csak kijön már egyszer az a fogacska. Milyen homeobogyót vettetek az oltáshoz? És miért?

Köszönöm Vikó arca szépen javul, már egész kicsi a seb rajta.

Szirom:
Gratula WC-zéshez!!!
Ennyit sütni, hát nekem meg ehhez nem lenne kitartásom. Bár Vikó miatt gondoltam valami mézes sütit összehozunk, de nem tudom lesz-e belőle valami. Hugival már sütöttek sütit. Jó lisztes lett, mert Vikó ezerrel lisztezett, úgyhogy az arányok rendesen eltolódtak. De nem a süti volt a lényeg, hanem Vikónak az élmény...

Játszóház: Pedig gondolkodtam már rajta, hogy egyszer meg kellene nézni, csak tornára elég sűrűn járunk, és a maradék időt inkább sétálással töltjük.

Na, megyek, mert mind a kettő hisztizik apának és szerintem már kivan teljesen.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Mutizom a mézeseket, tök jó, hogy kész vannakKép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Marycus! Mint látod, nekünk is élmény volt, de egy idő után inkább zavarta Miksa a melót, mert mondjuk a házikók díszítésénél az ölembe akart ülni, meg a hátamra mászott, stb. A mázból volt neki saját, saját edényben saját fakanállal, de mindig lopott az enyémből, lecsöpögtette, hadd ne mondjam, hogy nézett ki mindenKép. De azért megoldottuk, és készKép Ennél már csak egyszerűbb sütik lesznek.

Nyuszi! Nekünk a panadol nem annyira jött be, tényleg inkább a Nurofen. Ritkán mentünk mondjuk el odáig, hogy adjunk neki fog miatt, de akkor mindig segített, lenyugodott a kölök és aludt is, legalábbis egy darabig.
Bodyt én is vettem, két garnitúrát, de csak az egyiknek van nagyon jó anyaga. A másik se rossz, de emez jobb.

Megyek, mert nyüszít, az apja meg pihenneKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?