Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szirom,
Azért ma már jusson több időd ránk Kép

Marycus,
Csúcsok a csajok! Kép Vikó az utsó képen úgy néz ki, mintha 4 éves lenne Kép De, ahogy olvasom, nagyon okos is, nem csak nagy! Kép És gyönyörű mindkettő!

A libikóka sztem jó ötlet, ha nekünk lenne helyünk, csúszdát vennék, vagy műanyag házikót...de ide Kép

Tegnap jól sikerült a színház, most vérszemet kaptam, úgyhogy biztos nemsokára megyünk újra! Kép Gyerkőcök jól elvoltak anyuékkal, Máté túl van az anyás korszakon, már nem is érdekli, hogy eljövök Kép
Anyuék meg le voltak döbbenve, hogy Máté mennyit fejlődött duma és rajz terén. Pedig elég sűrűn találkoznak velük. Tényleg nagyon belehúzott, ügyesen rajzol csigát meg labdát Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hétvégén anyósoméknál voltunk, nem tudtam írni.
A tesztre sajnos nem volt szükség Kép De annyira nem bánom, mert ezer éve nem voltam dokinál, és babavárás előtt szeretném megnézetni, hogy minden rendben van-e bennem. Hammersberg doki elérhetőségét el tudjátok küldeni nekem?

Marycus,
tündériek a gyerkőcök Kép

Tegnap beszéltem a húgom 3 éves kislányával telefonon, dőltem a nevetéstől, ahogy fogalmazott. A beszélgetés kellős közepén közölte, hogy az anyja elment világgá Kép) (boltba ment)

szamy
szamy

Sziasztok!

Julcsi:
Kép

Hanzi

Kép
hanzika

Sziasztok!

Szamy,
Akkor jó, ha nem vagy elkeseredve, az a lényeg! Elküldöm a mailcímedre Hami elérhetőségét (már, ha még nem kaptad meg Kép )

Hanzi,
Köszi a képet, tündéri a csaj Kép Sztem hasonlít jócskán Tomira, nem? Kép

Ja, küldtem neked ám még hétvégén mailt, megkaptad?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Szamy, nem találok mailcímet a profilodban... Kép

Kriszta
krisztocs

valóban Kép
ha a mailbox hajlandó lesz működni, majd meg tudom változtatni. Az eldra@mailbox.hu címre küldd légyszi. Köszönöm
szamy

Sziasztok!

Jövök, de baromira lassú a babanet. Néha be se tölti az oldalt.

Kriszta! Szép lett a lakás, nekem is nagyon tecc! A színe különösen, én is éppen ilyesmire szeretném rábeszélni az embert. A lakásomban volt hasonló, és én mindig olyan jól éreztem magam benne! Vidám és meleg, és a fával különösen jól mutat!
És a srácok is gyönyörűek, különösen Máté nagy kópé a csíkos ingében!Kép

Marycus! A tieid is fantasztikusak! Vikó egészen elképesztően nagylány lett! És Niki is gyönyörű, és nekem hasonlít Vikóra!

Hanzi! Köszi a hívást! Meg a képet is a kis Julcsiról, gyönyörű kiscsaj! És csatlakozom Krisztához, szerintem is emlékeztet Tomira. Lányok, nem hiszitek el, milyen irigy vagyok a kétgyerekesekreKép

Szia itt Szamy! Én is jó szívvel ajánlom neked Hammersberg doktort! És ne keseredj el, csak szólj, amikor drukkolni kell! Akkor most úgy értettem, hogy Kriszta elküldi neked az elérhetőséget, ha adsz neki címet.

Lányok, Miksa meg meggyógyult, úgy néz kiKép Kb. 3 nap múlva kezdett érezhetően hatni a Probiotik. Most már jól eszik, szép a kaksija, jobb a kedve is, újra tele van energiával. Az altatás hm... minden nem lehet tökéletesKép Mostanában épp nem hagyja magát betakarni, üvölt, mint akit nyúznak. Régen csak kitakarózott alvás közben... namindegy, majd ez is változik. Dumában fejlődik, és olyan aranyosakat csinál. Tegnap például az apja elaludt a tévé előtt, és odacipelte a takarót és betakarta vele a lábát. De akkorát küzdött veleKép Ja, és megsimizte a bibist is a térdén, miközben aludtKép

Képzeljétek, asszem megyek akupunktúrás fogyasztásra. A végét az istennek se bírom leadni, és már olyan elegem van. Nem szeretem így magamat, muszáj valamit csinálni. Állítóalg vihetem a kölket is, mások is viszik. Kíváncsi lszekKép Majd mesélek, bár nektek nem nagyon kell fogynotokKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jövök, de baromira lassú a babanet. Néha be se tölti az oldalt.

Kriszta! Szép lett a lakás, nekem is nagyon tecc! A színe különösen, én is éppen ilyesmire szeretném rábeszélni az embert. A lakásomban volt hasonló, és én mindig olyan jól éreztem magam benne! Vidám és meleg, és a fával különösen jól mutat!
És a srácok is gyönyörűek, különösen Máté nagy kópé a csíkos ingében!Kép

Marycus! A tieid is fantasztikusak! Vikó egészen elképesztően nagylány lett! És Niki is gyönyörű, és nekem hasonlít Vikóra!

Hanzi! Köszi a hívást! Meg a képet is a kis Julcsiról, gyönyörű kiscsaj! És csatlakozom Krisztához, szerintem is emlékeztet Tomira. Lányok, nem hiszitek el, milyen irigy vagyok a kétgyerekesekreKép

Szia itt Szamy! Én is jó szívvel ajánlom neked Hammersberg doktort! És ne keseredj el, csak szólj, amikor drukkolni kell! Akkor most úgy értettem, hogy Kriszta elküldi neked az elérhetőséget, ha adsz neki címet.

Lányok, Miksa meg meggyógyult, úgy néz kiKép Kb. 3 nap múlva kezdett érezhetően hatni a Probiotik. Most már jól eszik, szép a kaksija, jobb a kedve is, újra tele van energiával. Az altatás hm... minden nem lehet tökéletesKép Mostanában épp nem hagyja magát betakarni, üvölt, mint akit nyúznak. Régen csak kitakarózott alvás közben... namindegy, majd ez is változik. Dumában fejlődik, és olyan aranyosakat csinál. Tegnap például az apja elaludt a tévé előtt, és odacipelte a takarót és betakarta vele a lábát. De akkorát küzdött veleKép Ja, és megsimizte a bibist is a térdén, miközben aludtKép

Képzeljétek, asszem megyek akupunktúrás fogyasztásra. A végét az istennek se bírom leadni, és már olyan elegem van. Nem szeretem így magamat, muszáj valamit csinálni. Állítóalg vihetem a kölket is, mások is viszik. Kíváncsi lszekKép Majd mesélek, bár nektek nem nagyon kell fogynotokKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Ildi:
Végre köszi Hanzi a képet!
Julcsi nagyon szép kisbaba és csatlakozom előttem szólókhoz, tényleg hasonlít Tomira.

Szamy:
Drukk megy, mikor csak kell! Ha nem érkezik elérhetőség csak kiálts! De én is úgy veszem, hogy Kriszta küldi.

Szirom:
Nem kell irigykedni, lesz még szerintem nálatok is hangos a ház egy picúrtól és bátyuskájától.

Jó, hogy Miksa újra a régi. Ugye milyen aranyosak tudnak lenni, amikor utánoznak vagy maguktól csinálnak ilyesmit, mint Miksa az apukájával. Olyan nagy együttérzés tud bennük lenni. Mikor Nikit vittük szurira most az agyhártyásra, előző nap elmeséltem Vikónak, hogy mi fog történni, hát majdnem sírva ismételgette, hogy "Nikit doktolnéni vizsgál, szúrja ljába. Ljába fok fájni. Niki sírni fok. Fáj ljába." Ezt X-szer elmondta, egyre sírósabb hangon, már majdnem én sírtam el magam.

Mikor Niki nagyon elkeseredik valamin odamegy hozzá, megsimizi a fejét és közli vele: " Nincs semmi baj! Semmi baj!"

Kriszta:
Szuper, hogy sikerült a színház! Jó, hogy Máté is elvan már a nagyszülőkkel, de azért nem bántad azt az anyás korszakot, nem igaz?
Gratula Máté Csigabiga, meg labda rajzolásához!

Hely: mi sem tudjuk, hol lesz a helye, bár nem olyan írtó nagy az a libikóka, amit kinéztem. Csúszdát én is gondoltam, nálunk ugye kert is van, de Zoli nagyon ellenzi, úgyhogy nem lesz. Azt mondja, Nikinek veszélyes lenne Vikóval együtt, Vikónak meg már kicsi, így csak pénzkidobás lenne és ráadásul az én idegeimnek se tenne jót. Lehet, hogy igaza van...

Na, muszáj még mesélnem, mert nem tudok betelni velük:
Ma délelőtt pöttömtornán voltunk hármasban. Az tuti én tornáztam a legtöbbet. Nikivel a kezemben rohangáltam Vikóval, plussz a pakolás ki-be négyszer a kocsiból, reggel 8-tól délig meg se álltam. Kicsit lefáradtam, de Niki is, úgyhogy először hordiból át tudtam tenni a kiságyába és tovább szundizott. Vikó is bóbiskolt a kocsiban, úgyhogy gyorsan megetettem aztán őt is letettem az ágyába, de feltűnően éber volt, úgyhogy gyanós volt, hogy nem fog elaludni (végtére is fél kettőkor szokott menni szundizni és még csak dél volt). Meg is fenyegettem, ha dumál és felébreszti Nikit sarokba kerül. Suttogta is hogy "Jó leszel." Aztán vagy fél óra csend következett, azt hittem alszik mind a kettő, de fél úra múlva hallom, hogy Vikó össze-vissza mindent dumál. Még vártam kicsit, de egyre hangosabban mondta, ígyhát gondoltam kihozom a szobából, míg Nikit nem veri fel. Bemegyek, hát a két kiscsaj ott kaszinózik. Niki kalimpál nagy boldogan a kiságyában és nézi, meg hallgatja Vikót, aki az ágyából kifejezetten Nikinek mondja, de ezerrel. Ennyit az alvásról...

Aztán ha már nem aludtak, megetettem őket, de muszáj volt kiteregetnem. Nikit letettem játszani, Vikót, meg gondoltam jön velem, de nem. Vitt könyvet Nikinek és nézegetni kezdték. Kicsit vonakodtam otthagyni őket, de Vikó általában kommentálja amit csinál és gondoltam lesz időm odaérni ha valami gáz van és elmentem teregetni. Vagy 15 percig elvoltak együtt. Azért néha meglestem őket, úgy, hogy ne vegyék észre. Vikó renesen osztotta az észt Nikinek. "Lapozunk. Ott mi vam? Mi ez? Kacsa, Kakas, Körte stb. Lapozunk..." De Niki is valószínűleg tett-vett, mert időnként a lapozunk helyett azt hallottam dühösen, hogy "Én lapozok! Én lapozok!" Aztán folytatódott minden előről. Szóval jót olvastak együtt békésen.

Niki pedig elkezdett egyedül üldögélni támaszkodás nélkül.

Szóval jó, de fárasztó napunk volt. Pedig Vikónak nagyon bejön a torna, most is este úgy aludt el, hogy közölte: "Máskor is megyünk tornázi!"

Mindenkinek ilyen szép napot kívánok sokat, mint amilyen a miénk volt ma!
Marycus
marycus

Marycus,

sajnos nem jön az elérhetőség, a mailbox mostanában nem akar működni. Megtennéd, hogy elküldüd a lanfear@citromail.hu -ra? Oda biztos megjön, bár azt csak itthon tudom nézni.

köszönöm
szamy

Szamy,
Már koradu. elküldtem, úgyhogy a mailbox rendetlenkedik Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

megszeretném kérdezni tőletek, hogy az újpesti szülőotthonban mikor és hol tartják a kismamatornákat? Be kell-e jelentkezni? Mennyibe kerül?
Én nem itt akarok szülni, jobban mondva még gondolkozom rajta, de ez van hozzánk a legközelebb és a doki szerint el kell kezdenem a tornázást.

Előre is köszi a segítséget!

Kati
katika

Sziasztok!

Marycus! Csoda aranyos lehet Vikó, ahogy ilyeneket mondKép. Én is nagyon várom a mondatokat. Már olyanokon is halálra röhögjük magunkat, amikor tüsszent, közli utána, hogy háppci, mondjuk neki, hogy egészségedre, erre rávágja, hogy tö-szi. Így elválasztva. Meg kell zabálni tényleg.

Katika! Én úgy emlékszem, hogy olyan nem járhat tornára, aki nem ott szül, de ez 2003-as információ. Hívd fel őket szerintem.

Lányok, gyorsan-gyorsan overált kéne vennünk, de csak 92-esig láttam. 98-as kéne inkább. Ti merre vettetek? És mennyiért?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Most olvastam a babaszobán, hogy a Decathlon-ban nagyon jók vannak, és mind 10 alatt bőven...

Kriszta
krisztocs

Tényleg? Az tök jó Kriszta, köszi!Kép Még nem voltam, de már be akartam nézni, itt van a dunakeszi Auchan mellett. De nem tudtam, hogy gyerekcuccok is vannak, igazán jó hírKép

Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus,
A gyerekek egyszerűen gyönyörűek!! És ahogy Niki néz Vikire, az valami csoda! A tükörevős kép sem semmi! És Viki mekkorát nőtt! Kész nagylány már! És gratula a beszédhez, nagyon ügyi is! Édesek lehetnek olvasás közben Kép.

Szamy,
Sajnálom, hogy nem jött össze a babaprojekt Kép. De akkor most érdemes rendesen felkészülni a kismamaságra, orvos, vérkép, EKG, fogorvos, tüdőszűrés, miegymás...

Hanzika,
Köszi a képet a kis Jukcsiról, bűbájos kislány, már látszik rajta Kép

Szirom,
Akkor az akupunktúrás fogyasztáson Miksát is kezelésbe veszik Kép? Mert neki nem kell szerintem Kép. Édes kis kópé ő is, és hatalmasat nőtt ő is, szerintem olyan nagyfiús már! Az előbb Csengével az ölemben néztük meg a képét, Csenge le sem vette róla a szemét és őőőőőőő-őőőőő-őőőőő-vel kommentálta a látványt Kép.

Kriszta,
Máté tudományokhoz gratula, a külön programhoz is, jó nektek... Mi most tervezzük, hogy talán egy délutánra le kellene lépnem, addig Apu babázna, mert teljesen elvadul tőle is a lány, így meg szomorú az én sorosom...

Rólunk: Csenge a hét végén beteg lett, először csak az orra folyt, majd vasárnap estére be is lázasodott Kép. Ez volt az első eset, olyan borzasztó volt, hogy tüzes a kis teste Kép Kép. Hétfőn voltunk dokinál, ma kontrollon, úgy néz ki hogy megúsztuk, már jól van a törpe, épp apját trenírozza fürdés közben Kép.

Megyek is, mielőtt megint kirúgja az összes vizet a kádból és engedhetünk újat a hajmosáshoz Kép.
Legyen szép estétek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Szirom,
Nagyon nagy fiú már Miksa, és látom, vele cipelteted a vásárolt cuccot is Kép Kép
Néztetek overált? Mert a Cora honlapján is jókat láttam!

Nyuszi,
Akkor már jól van Csenge? Kép

Nálunk apóst ma műtötték a lábával, úgyhogy anyós nálunk alszik, egyelőre jó dolgom van, megfürdette a kölköket már, sőt Reginek hajat is mos Kép

Off: Hanzi, jöttök a mikibulira?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

milyen csend volt ma itt Kép

Krisztocs, nem jött meg a levél Kép Elküldöd a doki elérhetőségét a lanfear@citromail.hu-ra?
köszi
szamy

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Miksa egyre jobban hasonlít apukájára szerintem, de Zoli szerint a szeme a tiéd.

Ja, a múltkor nem is írtam, hogy megy ám a drukk fogyásügyileg.

A beszéd tényleg szupi dolog, mert kerek-perec közli, hogy mit szeretne és nem kell kitalálni. Most például napok óta közli, hogy "Apa fürdet Nikit, Vikit anya." Mert kiosztja ám a feladatokat: "Áll föl!, Engedd el! Tedd le! és így tovább és nem enged ám, míg meg nem csinálod addig mondja. De a mondatait is kivétel nélkül mind vissza kell ismételni, mert addig ismételgeti, amíg vissza nem mondod helyesen vagy ugyanúgy. Mintha ellenőrizné, hogy megértetted-e, amit mondott vagy figyelné, hogy hogyan is kell pontosan mondani. Ma este közölte a nagyapjával, mikor haza akart menni, hogy "Ülés betesszük papa autójába." Viki jössz!" Ami nagyon érdekes és nem akar változni, hogy a jövök helyett mindig "jössz" van és a vegyél fel az nála a "gyere".
Mostanában elkezdte lassabban mondani a hosszabb mondatokat, mintha gondolkodna, hogyis ragozzon, és olyan is volt, ogy valamit rosszul mondott, és közölte "Nem" és aztán jól folytatta. És a szemeit forgatja, miközben gondolkodik mit is kellene mondani. Szóval írtó jól csinálja, persze bizti mindenkinél máskép működik.

Sikerült overált venni?

Szamy:
Küldöm a kért elérhetőségeket. Remélem valamelyik már célba ér. Ha még mindig nem akkor szólj!

Kriszta:
Jobbulást apósodnak!

Katika:
Én is úgy tudom ahogyan Szirom írta a terhestornát, de én is még 2003-ból. Egy telefont megér szerintem is.

Nyuszi:
Remélem Csenge már teljesen meggyógyult!

Egy kis szabadság nem árt sem Csengének, sem neked. Főleg, ha jövőre bölcsis lesz, kell szoktatni hozzá szorgalmasan, hogy mással is ellegyen, főleg az apukájával. Az amúgy is kötelező feladat apának, hogy jóban legyen a kislányával kettesben is.
Arról nem is beszélve, hogy Vikin látom, hogy mennyivel többet tud úgy fejlődni, hogy nem csak velem, meg az apjával van, hanem a nagyszülők és a nagynéni is sokat játszik vele. Olyan dolgokat tanul tőlük, ami nekem eszembe se jut. Meg amúgy szerintem egy kislánynak sem árt egy kis férfias vagányság és erre csak apával játszva tehet szert, és főleg ha nincs ott a féltő anya. De ezt biztosan te is érezted már, csak nálunk akkor jött ez ki erősen, amikor én a kicsivel feküdtem és csak Zolival volt pl.: vásárolni, játszótéren vagy vitte a munkahelyére. Én mindig feltankoltam neki babaételeket, a megszokott vizes cumisüvegét, pelus, váltóruha stb. (alias karácsonyfa). Zoli pedig megfogta és úgy ahogy volt elvitte minden nélkül. Éhes volt kapott pogit, szomjas volt üvegből ivott és irtóra élvezte, hogy ilyen felnőttes dolgokat csinálhat. A játszin meg hagy ne mondjam... szerintem azért olyan ügyes, mert a kezdő lökést Zolitól és nem tőlem kapta meg a játszin.
Na ennyit erről. Jó szabadságot!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Ááá, még nem vettünk overált, de most azért nem rohanok, mert épp tegnap szólt egy barátunk, hogy szeretnék rendezni, selejtezni a kölkecek ruhatárát, és hétvégén menjünk el válogatni. Van overál is közte azt mondja, úgyhogy ha jó, akkor jó. Mondjuk kettő kéne, mert tavaly is gyilkoltuk őket, és amíg az egyik mosásban van, a másikat felveheti. Pedig nem esett tavaly se sokat, de valami mindig történtKép

Kriszta! Néztem a Cora honlapját, de méretek nincsenek rajta, és majdnem mindenhol úgy van, hogy a bébiruhák között már valahogy elfogyott (vagy nem is volt) 98-as, a kisfiúcuccoknál meg nincs olyan kicsi. Az Auchanban, Tescóban legalábbis ez a tendencia. Csak bodyt kaptam neki legutóbb is, még egy pulcsi se volt a méretében. Végülis ezzel jól járt, mert elmentünk a C und A-ba, és ott kapott pulcsikat, meg sapikat meg sálat, és a Zarában kabátot. Pont Hanzival beszéltünk ma, és neki nyavalyogtam egy sort ezzel kapcsolatban. Olcsót is akarok meg jót isKép Mondjuk amiket vettünk, nagyon jók, a hipermarketes cuccokkal meg sokszor az a bajom, hogy nem olyan baromira jó anyagúak. Fogásra, külsőre, mittomén. Mielőtt sznobnak bélyegezne valaki, inkább úgy fogalmaznám meg, hogy csak azt veszem ott, ami igazán tetszik, és amilyen anyagból magamnak is megvenném. De bodyt, pizsit például majdnem csak ott veszek, tök jókat találok.

Ja, nem cipeltetem Miksával a cuccot, ő tépi ki a kezemből, hogy "Szitta edeül"Kép

Marycus! Köszi, olyan hülyén hangzik, hogy nekem jól esik, hogy rám is hasonlít valamiben Miksa, de tényleg így van, főleg, hogy mindenki azt mondja, hogy tiszta apjaKép Pedig én örülök, hogy tiszta apja, mert imádom az apjátKép Zavaros, mi?Kép

Nyuszi! Miksának is bejött Csenge, úgy emlékszem, azt a nagyszemű képet láttaKép Õt különben nem fogyasztjukKép, így is 1 kg körül volt a végső fogyása a betegségtőlKép. De már összekapta magát, ma már megint 12,4 kg volt. Valósággal zabál most, hogy jól van, de komolyan.

Hanzi! Köszi a hívást, meg a jegyajánlatot is. De asszem tényleg nem bírnám ki a tolongást, meg ilyenkor nyomaszt a lapzárta is. Azért nagyon köszi, hihetetlenül rendi vagy!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziaszto!

Rövid leszek, egy ideig nem tudok jönni, mert a gyerek bőgése miatt egy hétre "szeparáljuk" a családot: Apu kap egy szabad hete, mi meg hazamegyünk a nagyszülők idegein tornázni Kép

Legyen szép hetetek, írjatok sokat hogy legyen mit olvasni a jövő héten Kép.

Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi,
Jó utat!

Szirom,
Nincs mit Kép Én megyek, most már biztos. Körbenézek Marcusnak is sínaci ügyben. Tényleg jó a kép Miksahaverről Kép

Marycus,
Csajszik képeiről ne is beszéljünk Kép Teljesen odavoltam - és főleg, hogy Vikó mennyit, de mennyit változott! KépÉs jó hallani, hogy ilyen jól elbeszélgetnek egymással már ;-)
Beszédtéma nálunk is nagyon beindult, most már rendesen ragoz (múlt idő, jelen idő, személyragok, de önmaga helyett mindig Marcit mond). Ma meg pl. kis segítséggel elmondott a Fürgés-forgás Tesz-Vesz városból egy egész részt - melyiket? Hát persze, hogy a vonatost KépKépKép Olyan édes volt és olyan büszke magára!
Hinta, csúzda: én mindkettőre szavazok és nem értek a pároddal egyet. A bölcsiben vannak kisebb és nagyobb (2-3 évesnek valók)csúzdák is, meg libikókák is (műanyag, félkör szerű) és a gyerekek imádják! Marcusnak a libikóka volt az első játékok egyike, amivel elvolt a bölcsiben beszoktatáskor. Van egy, ami padlizsánt ábrázol, asszem Chicco márkájú Kép A csuszi meg elférnek szeritem nálatok a kertben és össze lehet csukni, ha nem kell vagy nincs kellő felügyelet.

Amit Nyuszinak beírtál, teljesen egyetértek. Nálunk is sokat számít, ha apjával, de főleg, ha nagyapjával (nagyapival) megy valahová. Apósom meg mindig viszi, ha alkalom van rá. Főleg vonatot néznek együtt, BKV-znak, meg most az autómosó a nagy sláger Kép Ha nem nagyon találkozik a gyerkőc másokkal, akkor 3 évesen már sokkal, de sokkal keményebb lesz az "elválasztás".

Nyuszi,
Mi is betegek voltunk, hasonló eset. Kedden reggel még semmi nem volt, 10-kor hívtak a bölcsiből, hogy lázas. Aznap délután orvosnál voltunk, este fürcsi előtt 40 fokos láza volt. Éjjel már semmi, másnap 1x 38,1, azóta semmi. Ma a kontrollon egészségesnek nyilvánították. Állítólag van valami enterovírus, az volt a ludas. Tehát hétfőn már várja a bölcsi Kép
Apropó bölcsi: csütörtökön volt szülői, és hát bekeményítenek, mert az állam is elvárja. Nagyobbá kezd válni a bölcsihelyhiány, mint várták, így most már szigorúan ellenőrzik a munkáltatói igazolásokat, a gyesmentes igazolást a mamáktól. Előbb-utóbb reménytelen lesz a bölcsibe bejutni egyszerűen....

Erről jut eszembe, képzeljétek el, hogy a gondozónőnknek az volt a legnagyobb problémája, hogy a gyerekek milyen elevenek, mozgékonyak, hogy bent állandóan rohangálnak, kint meg szemlélődnek, bogarásznak. Ja és hogy a rajzolás kb. 2 percre foglalja le őket. Ekkor "beszóltam", hogy egy ennyi idős (2.5 évesig kb) gyereknek nagy a mozgásigénye, hisz ekkor ez a rész a legfontosabb számukra. Erre helyeselt... No comment!

És végül valami, amit még megosztanék veletek, egy kis "elgondolkodtatónak". A történet szomorú, tehát aki nem akarja, ne olvassa végig... a lényeg, ennyi egy élet.
Volt egy kolléganőm, aki 10 éve szeretett volna gyerkőcöt. Idén februárban végre sikerült a beültetés, ikreket várt. Októberre volt kiírva. Tudni kell, hogy a csajszi elég beteges volt, gyakran volt komoly nőgyógyis vagy belgyógyászati (gyomor) problémája, műtötték is. A teherbeesés után, valamilyen gyógyszer miatt, víz került a gyomrába, többször leszívták, ásványi anyagokat, vitaminokat kapott. Veszélyeztetett terhes volt, eleinte nem volt komolyabb gondja. A 25. hét környékén derült ki, hogy az egyik baba kevésbé fejlődik, mert a másik rajta feküdt a köldökzsinórján. Hetente többször vizsgálat, bennfekvés, végül a 29. héten átvitték a SOTE I-re (HIETE-ről), megcsászározták (a kicsi egyáltalán nem gyarapodott, félő volt, hogy elhal a pocakjában). Két kisfia lett, Benedek 700g, Kristóf 1200g. Beni 2 hétig bírta az életet, végig lélegeztetőn, bár ő volt egészségileg jobb állapotban. Kristófnak agyvérzése lett, agykamra-tágulattal a Madarászban többször megműtötték, illetve többször kapott vérátömlesztést. Azóta 3 hónapos (kb. pontos napot nem tudok), 3 kg, gyarapszik (sajnos a lány teje a sok idegeskedés miatt elapadt). Két hete jöhettek ki a kórházból, bár novemberben 16 időpontja (!) van Kristófnak vizsgálatokra (vérképe szörnyen rossz Kép). És most jön a nagyon sokkoló rész...
... Tegnapelőtt az anyuka meghalt otthon. Valószínűleg agyvérzést vagy agyödémát kapott. 40 éves lett volna január 1-én. Egy külföldi kolléganőnkkel beszélt telefonon, mikor rosszul lett. A nő hívta egy másik magyar kolléganőnket, hogy hívjon mentőt, mert ez történt és megszakadt a vonal. A mentőknek a rendőrséget kellett hívni, mert senki nem nyitott ajtót. A többit tudjátok....
Sajnos senki nem volt vele akkor (nincs férje, vagy párja), a baba is állítólag kórházban volt éppen.

Hihetetlen és elfogadhatatlan számomra...

A babát másnap a mentőt hívó kolléganőm látta el (otthon van gyesen), a lány anyukájával (73 éves szívbeteg néni). Ám a gyámügy ma visszavitte a kórházba - tán határozathozatalig??? Van a lánynak egy nővére, ők majd valószínűleg ellátják a babát (akinek nem tudni még, hogy a koraszülésből, agyvérzésből és agykamra-tágulatból, illetve vérképileg milyen visszamaradásai, betegségei lesznek az életben).

Szóval 2 napja az egész cég, főleg a mi osztályunk sokkhatás alatt áll. Jó pár éve (8-9) egy másik CBD-s (mi osztályunk) kollégánk halt meg bent az irodában (komoly szívbeteg volt, de a halálát egy vírus okozta). Nehéz volt kiheverni, most meg a kolléganőnk.

Ilyenkor az ember próbál innen vagy onnan magyarázatot találni... arra jutottunk közösen (egybehangzó véleménnyel), hogy valószínűleg az ő sorsában nem volt benne, hogy élvezhesse az anyaságot....

Illetve az, hogy a mi problémáink sokszor apró-cseprőek egy ilyen mellett... meg, hogy értékeljük, hogy egy családban élünk és egészséges gyermekünk van.

Ne haragudjatok, nem akartam ünneprontó lenni, csak meg akartam ezt osztani veletek.

Jó hétvégét!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Jézusom Hanzi, ez borzalamsKép Nem is térek magamhoz, nagyon-nagyon sajnálom. Nem is tudok többet mondani. Talán még annyit, hogy ilyeneknek nem szabadna történniük, akármit akar a sors közölni, ez túl nagy ár, büntetés, nezevzük akárminek. RészvétemKép

Ilyenkor látszik, hogy a mi gondjaunk mennyire apró-cseprőek másopkéhoz képest, pedig most én is világvége hangulatban vagyok. Az én uram rásérült a műtött térdére, nem jó az előjelek, de most vannak a dokinál. Miksát órákig kell altatni délután és este egyaránt, és borzalmasan hisztis. Egészen egyszerűen néha kifejezetten idegesítően viselkedik, én meg nem vagyok nyugodt, ezért nem tudom ezt úgy kezelni, ahogyan szoktam és ahogyan szeretném, és most kiborultam teljesen. Még a lapzárta is itt van desszertnek...

Akupunktúrát megkezdtem, elég kemény diéta van hozzá, de mindenki szerint tartható, mert a tűszúrásoktól nem éhes az ember. Tényleg, bár nekem csak tegnap szúrtak először. Egyébként némelyik szúrás kifejezetten fájt, pedig azt hittem, nem nagyon fog. Namindegy, egy hónap az egész.

Teszek képet, itt például tök aranyos volt tegnap, a kiskanálból kacagva fújta a vizet az abroszra. Ilyenekért már nem tudok haragudni, ez lenne a legkisebb gond. Végülis ez nem is gond, nagyon kreatív volt, abroszt meg cserélünkKép A többievel van bajomKép
Kép
Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Új belépő vagyok! Üdvözlök mindenkit!
Első gyermekem kb. 19 hete költözött be a pocakomba és nagyon jól megvagyunk mi együtt.
Amiért ezt az oldalt választottam, az az hogy az Újpesti kórházban fogok szülni, mivel a Dokim szerint oda kötődünk.
2003-mas évbe beleolvastam és láttam, hogy közületek is sokan az "én dokimnál" szültetek (Hammbersberg Elemér).
Várom az olyan Kismamák hozzászólásait akik szintén még várakozással teli napjaikat élik és még a nagy dolog előtt állnak.
Akik már babáznak azoknak nagyon gratulálok!
Nagyon szépek a Gyerekek! Ha van időtök akkor írjatok kérlek Ti is szülésről és élményekről és tapasztalatokról a kórházzal kapcsolatosan!

Minden jót kívánok!

Köszönettel!

Puszi: Szusszi
szusszi
Budaörs

Sziasztok!

Szamy,
Végül elküldte vki az elérhetőséget? Mert most látom csak, hogy írtál másik mailcímet...

Szusszi,
Üdv köztünk! Gratulálunk a pocilakóhoz! Kép Az én két gyerkőcöm is Hammersberg doki bácsinál született, már lassan imába kéne foglalni a nevét, annyit dícsérem meg írok róla Kép Szóval jó választás, ezt garantálom! Nekem a kórház is tökéletesen megfelel, bár a külső állapota kisség rémisztő, de a gyerekágyas osztály fent nagyon szép! Sztem érdemes visszaolvasnod, ha van időd, még többet, mert rengeteget írtunk róla! Persze, ha érdekel konkrétan valami, most is szívesen válaszolunk! Kép

Marycus,
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nagyon okos és ügyes csajaid vannak!!!! Kép
Köszi a jókívánságot, már jól van, ma ülhet fel először, reméljük jövő héten kiengedik.

Tegnap is itt aludt anyós, úgyhogy megint jó dolgunk volt Kép

Szirom,
Hú, nem irigyellek Kép De vajon mitől van? Kijött már az összes foga? Vagy nem lehet, hogy a betegségtől van még kicsit "megzanzulva"? Kép

Hanzi,
Napokig nem tértem magamhoz, miután hívtál...na, a bőgésekről nem is beszélve...Kép Majd szólj, ha kiderült, mitől volt! Temetés mikor lesz?

Marcus is nagyon szuper csákó, ha ilyen versecskéket nyomat már! Hiába, a közösségben nagyon gyorsan fejlődnek!!!!

Tegnap összeköltöztettük a gyerekeket végre, és jól sikerült az első éjszaka is. Sztem engem viselt meg jobban, hiányzott a kis tökös Kép Hajnalban egyszer Máté elkezdett "Regizni", erre Regi félálomban: "ALUGGYÁ!!" Kép Kép persze ezt nagyon "kedves" hangnemben... Kép

Regi ma nem akart oviba menni, kicsit takony is, remélem, nem lesz beteg...szóval ma itthon marad.

Reggel ráadásul jól indult a nap, csőtörés volt az utcában, úgyhogy Robi meg anyós zacskóval a lábán tudott csak a kocsiig elmenni, akkora víz volt, de még most se folyik a csapból semmi Kép

Na, megyek, reggeliztetni a csipet csapatot.

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Új vagyok itt köztetek. Már van egy 17 hónapos kislányom, most várom a második babámat és őt is az Újpesti Szülőotthonban szeretném megszülni. Az én dokim Lőrinc István főorvos, és én is csak jót tudok mondani a kórházról is és az orvosomról is!

Gratulálok a gyerkőcökhőz nagyon szépek!

Puszi
Dóri
vilmoskörte

Sziasztok!

Krisztocs,
nem kaptam végül elérhetőséget Kép Elküldöd? Kép

Szusszi, Vilmoskörte
grat nektek! Gyűjtsétek a tapasztalatokat, és számoljatok be mindenről Kép
Nálunk majd januártól indul a babaprojekt, már alig várom Kép

Szamy
szamy

Sziasztok!

Üdv mindenkinek, újnak és réginek egyaránt! Jó lesz, ha megint lesznek apró topikbabáinkKép

Szamy! HajráKép

Szusszi! Én is nála szültem és én is csak jót mondhatok róla. Én kedvelem, meg is kéne már látogatni egy rákszűrés erejéigKép

Vilmoskörte! Írsz a kicsi lányodról?

Kriszta! Tök nagyon röhögtünk Regi beszólásánKép Majd neveli neked éjjel Mátét, az is lehet, hogy sokkal könnyebb dolgod lesz.

Miksának még nincs kint minden foga, most kibújt egy szemfog, meg egy másikat is nézegetek, talán ezek is ludasak.

De most van egy új műsorszámunk is, eddig imádta, ha betakarom a takaróval, emlékeztek, volt, hogy 50-szer kidobta a kiságyból, és újratakartatta magát. Namost meg üvölt és csapkod és rúgkapál, ha be akarom takarni. Alátenni se lehet igazán (kisimítva), pedig még régebben a paplan tetején aludt, egy másik takaróval betakarva. Most valahogy begyűri a párnát és a paplant a feje alá vagy egész magas kupacot csinál belőle, és azon akar aludni. Ez azt is jelenti, hogy félig ülve. Erre pipa vagyok, mert egy, hogy olyan dombot csinál, amin akár ki is mászhat a kiságyból, kettő, hogy sokszor lóg a feje a kupacról lefelé, három, hogy így éjjel sem tudom betakarni, mert annyira őrzi a kupacát, hogy még álmában is küzd érte. Ha másik takarót dobok rá, amint észreveszi, ordít. Ha ébredéskor veszi észre, akkor reklamál. Namiccóltok?Kép

Ember lábát még nézegetik, most törést keresnek, még nem tudni, mi van. Holnap többet tudunk.

Nyuszi! Még akartam írni neked a múltkor, hogy jó pihit! És hogy vigyázz a nagyszülőkre, mert nálunk is sokat tanul tőlük a gyerek, de ki is van nyalva a feneke, és miután hazajöttünk, sokkal hisztisebb.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Még egy fotó, reggel készült a konyhaablakbólKép

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Köszönöm az aranyos fogadtatást! nagyon jól esett!
Krisztocs
Megfogadom tanácsodat és olvasgatok. Köszi! Édikék a gyerkőceid megnéztem őket! Lassan de biztosan megtanulom itt a tájékozódást és a közlekedést.

Szirom
Nagyon édes a kisfiad! A paplan hegy nagyon tetszik, gondolom Te nem így vagy vele!
Nekem is az Elemért fiút jósolt most csütörtökön a kórházban!

Kicsit fenntartásom van a kórházzal kapcsolatban, de nem tudom megfogalmazni pontosan mi. De lehet hogy maga a kórház a baj, mert életemben csak egyszer voltam és eléggé taszítóan hat rám.

A képen az élő mókus!? Fantasztikus! Benevezhetnétek egy fotópályázatra!

Vilmoskörte!
Mekkora a második?
Mikor szülsz?
Örülök hogy Te is most csatlakoztál!

Sziasztok!
Szusszi
szusszi
Budaörs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Külön az újaknak is!

Szamy:
Én elküldtem az új címre az elérhetőséget, ezt sem sikerült megkapnod?
Remélem Krisztocsnak sikerül eljuttatnia.

Amúgy akkor januártól megy a drukk!

Szusszi:
Én mindkettő gyerkőcöt nála terveztem szülni, de az elsőnél nem jött össze, úgyhogy nagyon drukkolt ő is, hogy a másodiknál összejöjjön és szerencsére bár csak pár nap híjján, de sikerült a dolog.
Én akárcsak a többiek mindvégig elégedett voltam, nemcsak a dokival, de a kórházzal is.

Vilmoskörte:
Ne csak írj a lányodról, hanem képet is kérünk, ha van rá módod.
Mikorra várod a másodikat?

Krisztocs:
Úgy látom Regi simán elbánik a kistesóval éjszaka...
Az a csőtörés nem lehetett semmi...

Szirom:
Klassz a mókusos kép.
Miksa takaró témájával kapcsolatban: én a helyedben nemigen aggódnék, Vikó sem hajlandó betakarózni és éjjel sem megyünk be betakargatni, mert teljesen felesleges. Õ is összegyűri, épít veszettül, aztán mikor már jól össze-vissza gyűrte és elhelyezkedett akkor elalszik. Egész kis rituáléja van. Mi ezt nem zavarjuk meg, az ágya az ő felségterülete, azt csinál a takarójával párnájával amit akar. Mondjuk nálunk jó idő van, úgyhogy megfázástól nem kell tartanunk. Ráadásul már van olyan nagy, hogy tudja, hogy fázik, mert volt, hogy láttam, hogy direkt betakarta magát. Ha valami nem jó neki azt úgy is tudatni fogja, szerintem hagyd, hogy rendezkedjen nyugodtan, de persze ez csak az én véleményem.

Fogacskák:
Nálunk a csajszik nem aprózzák el. Nikinek most jött ki a két alsó metszőfoga egyszerre, de észre se vettük, bár nála ez nem nagy szám, mert alapból nyűgös természet, mint már írtam párszor. Vikó pedig most egyszerre 4 szemfogat növeszt. Hisztije a régi, szóval őt se viseli meg, bár soha nem vettük észre, hogy jön a foga, de ő hsonló kategória, mint Niki, úgyhogy én kifogtam két nyűgös babócát, viszont nincs fogproblémánk, vagy észre se vesszük...
Ez is egy változat...

Embernek jobbulást! Mit csinált végülis?

Hanzika:
Borzasztó amit leírtál. Részvétem! Gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán érdemes-e reagálnom rá a részvétnyilvánításon túl. De talán három dolgot: az első, hogy jól értelmeztem-e, hogy mesterséges megtermékenyítés ellenére nincs a gyerek(ek)nek édesapjuk? Ezt nem egészen értem, mert úgy tudtam, hogy ezek a beavatkozások szigorúan ellenőrzöttek a párkapcsolat oldaláról is. Mert annak a kislánynak egy édesapa bizony nagyon kellene...
A második, hogyha a kolléganőd ennyire egyedül volt ezzel a hatalmas teherrel, akkor ez talán nem is "baleset" volt...
A harmadik, ami eszembe jutott, hogy az orvosoknak mekkora felelősségük van egy ilyen helyzetben. Ki tud ilyenkor jól dönteni, végülis melyik gyerkőc volt a fontosabb? Ha várnak az erősebb talán megúszhatta volna ilyen komoly sérülések nélkül? Vagy még így volt a legjobb esélye neki is?
Ezek csak amolyan költői kérdések. De megosztom veletek, ha nem bánjátok, bár már leírtam, így senkinek semmi ellenvetése nem lehet...

Marcusnak gratula a mondókákhoz, nagyon nagy dolog ez szerintem!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Jóreggelt Kép

Szirom,
nem semmi kilátás van a konyhaablakodból Kép

Marycus,
Úgy tűnik, nem szeretnek a levelező rendszerek engem Kép A profilomban mostmár a céges címem van, az már tutira működik. Elküldöd oda is? Kép
Ha ez sem sikerül, nem nincs több ötletem Kép Kép

Nagyon ronda idő van Kép

szamy
szamy

Sziasztok!

Most csak gyorsan reagálok:

Kriszta,
Elmeséltem Regi beszólását idebent, gondolhatod KépKépKép

Szirom,
Miksa=Marci Kép A paplan összehajtva alatta, rajta egy nagy takaró, rajta egy kisebb és egy mégkisebb. És plusz egy, amivel éjjel be-betakarom. Õ is a halom tetején alszik, és mint Marycust, engem sem zavar...

Marycus,
Kérdésekre:
Nem volt a csajszinak férje és nem volt élettársa. A Nők Lapjában is erről cikkeznek, hogy ki lehet mindent játszani, csak nagyon akarni kell.
A család azért mögötte állt mindenben. Jelenleg azt mondják, hogy agyvérzés vagy tüdőembólia lehetett a gond... biztos csak a boncolás után lesz.
Vártak 4 hetet, de a kicsi állapota folyamatosan romlott. Minden nap többször vizsgálták őket, ezért döntöttek a 29. héten a császár mellett (az már egy stabil túlélési időpont volt a nagy számára). És veszélyes volt, hogy ha a kicsi elhal a pocakban, akkor mindhárman rámennek...

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Akkor csak én vagyok ilyen kekec, hogy zavar a kupacolásKép Igazából az volt a megfigyelésem, hogy ha már maradt a seggén, illetve fekve, és rajta volt a takaró, akkor kezdődött ténylegesen az a szakasz, aminek a végén el is aludt. Szóval akkor pihent el, mert amíg még nem volt betakarózva, csak ugrált. Ezért idegesít valszeg. Meg én ugye ott vagyok mellette altatásnál, ami most 1 óra, régebben már lementünk fél órára. Mostanában volt, hogy kijöttem, de be vagyok sz..va, hogy kiugrik a kiságyból mérgében. És még azt akartam kérdezni, hogy a tieitek becsukják a szemüket, vagy úgy csinálnak mint Miksa, hogy addig néz, míg magánál van, szóval megvárja, míg magától lecsukódik a szeme?

Marycus! Megbillent a műtött térde egy rossz mozdulattól.

Szusszi! Persze, hogy élő mókusKép Ezért is jó itt lakni.

Szamy! Ha nem sikerülne, akkor én is teszek egy próbát az elérhetőséggel. Szóljál, jó?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hopp, még annyi, hogy most Liberó van a próbán, és ez is átázott reggelre. 12-22 kg-ra való, XL. Pedig szabásra eddig ez passzolt Miksára a legjobban, meg tök szép is. Tegnap azt mondták a DM-ben, hogy nagyon sokan panaszkodtak a Babylove-ra, mert tényleg elszúrták.

Hanzi! Ezután jön a PampersKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Vilmoskörte,
Neked is üdv, milyen jó, hogy ilyen pezsgés lett a topikban Kép Csatlakozom, muti a gyerkőcöt! Kép És gratulálok a pocilakóhoz neked is! Hány hetes? Lőrinc doki bácsit ismerem látásból, nagyon kedvesnek tűnik ő is. Kép

Szusszi,
Köszi a dícséretet, és olvass szorgalmasan, van itt info bőven!!! Kép

Szamy,
Végül sikerált megkapni Marycustól? Megy a drukk a projekthez! Kép

Szirom,
Takcsi nálunk úgy fest, hogy nem gyűri be maga alá, egyszerűen ledobja...ahogy Regi is, én már nem fárasztom magam, alszanak úgy oszt kész Kép Sztem te se törd magad....
Mi újsi a kezeléssel, elkezdted? Párod hogy van?
A mókusos kép haláli, többször is megnéztem tegnap, nagyon tetszik, még a gyerekeknek is megmutiztam Kép

Marycus,
Gratula a fogacskákhoz! Kép

Hanzi,
Örülök, hogy jól szórakoztok Kép Kép Kép Vannak beszólásai a nőnek, hihetetlen jó fejek ebben a korban (is). Kép
Még egy sztori...ez inkább megdöbbentő volt számomra, hogy mennyi agya van...na, most nem fényezni akarom, de tényleg leesett az állam. Egy ajit már vettünk Máténak karira...Regi látta, hogy eldugom, de azt, hogy mit, azt nem. Kérte, hogy hadd nézze meg...mondtam, hogy majd, ha öcsi alszik, mert azt előre idehozta már a Jézuska ( Kép ) Eltelt egy nap, nem is érdekelte már, legalábbis nem mondta...aztán másnap este jön oda hozzánk -Máté is ott állt-, hogy anya, majd megmutatod akkor a bogarat? Na, két értelmes szülő, "értelmesen" nézett rá, hogy mit akar ez a gyerek????? Aztán újra feltette a kérdést, de olyan pókerarccal, hogy csak na....és akkor leesett a tantusz, hogy a gyerekem az öccse előtt virágnyelven beszél Kép Kép Kép Szétzabáltam, hogy milyen ügyes volt, nem kotyogta ki az öccse előtt. (na, nem mintha lényeges lett volna, hiszen az ajándék szóból se derülne ki Máté számára semmi, de mégis Kép ) Na, csak ezt akartam megosztani veletek Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Most csak gyorsan válaszolnék, mert túl sok volt a mai nap nekem.
Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást és a gratulációt! Jó érzés! Kép

Szamy:
Igyekszem tapasztalot gyűjteni és átadni majd neked én nagyon drukkolok, hogy hamar összejöjjön a baba!

Szirom:
Szivesen írok a lányzómról. Fanninak hívják és egy kis dumagép! Kép Most éppen a rágófogakkal küszködünk kicsit megviseli szegényt (már 9 foga van).Északa nagyon jó kislány ha fent is van akkor sem kell bemenni hozzá, elgagyog magában. Egyébként Fanni is kis dombot csinál magának a takarókból és azon szeret aludni. Én már nem is próbálkozok a betakarással. Kicsit melegebb pizsit adok rá. Kép

Szusszi:
Most vagyok a 16-17-ik héten és május 5-re vagyok kiírva, remélem az időpont környékén is fogok szűlni! Kép

Marycus:
Lehetőségem van fényképet feltenni és ígérem, hogy hamarosan fogok is!

Krisztocs:
Lőrinc dokibácsi nagyon kedves és csak elismeréssel tudok beszélni róla. Igaz a szülésemnél nem volt semmi komplikáció, de ez lehet, hogy neki is köszönhető!

Dóri
vilmoskörte

Krisztocs,
képzeld, megjött a mailboxba a nov. 14-én fél 10-kor küldött levelet Kép Lehet, hogy sánta a postásuk Kép

Köszönöm szépen az elérhetőséget.

szamy
szamy

Szamy,

Pont most ültem ide, hogy akkor küldöm, de még jó, hogy előtte benéztem Kép Azért nem semmi, hogy másfél hétig tartott....Kép

Nagyon szívesen! Kép Mikor mész hozzá? Mert én a héten v. legkésőbb kedden elugrom gyógyszert iratni, ha gondolod, talizhatunk és megmutatom, hol van a rendelő Kép

Kriszta
krisztocs

A dec.5-i héten tertveztem. Nekem most ez a hét, meg a jövő hét nagyon nagy hajtás a melóhelyemen, nem fogok tudni menni, de nagyon köszönöm a kedvességed. Kép

Jajj, olyan ideges lettem most, évek óta nem voltam nőgyógyásznál. Biztos jól le is fog szidni emiatt Kép
szamy

Szamy,
Persze, okés! Kép

Ne legyél ideges, doki bácsi olyan közvetlen, aranyos, hogy még ha "le is szíd", az max egy ejnye-bejnye lesz fülig érő mosollyal Kép Hidd el, és ne aggódj emiatt! Viszont tényleg menj el akkor minél előbb! Kép

Kriszta
krisztocs

Manó!

Emmának nagyon boldog névnapot kívánunk!Kép

sziromék

Ui: törés a térdbenKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mi is sok boldog névnapot kívánunk Emmának! Kép Manó, most már kerülj elő újra! Kép

Szirom,
Jobbulást párodnak, de most otthon van?

Nálunk elég rossz dolgok történtek ma...apóst holnap engedték volna ki, és reggel infarktust kapott...azt a 4 órát nem szeretném újra átélni, ami eltelt addig, hogy fellélegezhettünk, minden rendben. Már amennyire ilyenkor lehet. Szerencsére az enyhébb volt neki, nem is vesztette el az eszméletét...intenzíven van, elvileg szombaton más helyre viszik. És ha minden okés, 1 hét múlva hazamehet...Úgyhogy reménykedünk, most már nem lesz semmi a beavatkozásnak köszönhetően! Kép

Hanzi,
Andiék is jönnek a mikire? Csabi hívott, hogy ők igen Kép

Egyébként szerda óta REgi itthon van mégis, mert takony meg köhög, ma reggelre én is, úgyhogy Máténál már csak napok kérdése gondolom Kép Ami nem csoda, mert kb 18 fok van a lakásban, langyi a radiátor Kép Holnap bejelentjük a főtávnak...és benyújtjuk a gyógyszerszámlát is...

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom:
Jobbulást a párodnak, hogy történt?

Krisztocs:
Jobbulást apósodnak, remélem nem lesz semmi baj vele, és a lányzódnak és neked is. Bízzunk benne, hogy Máté nem kapja meg.
Egyébként nálunk is írtó hüvös van a lakásban, nem igazán akarnak fűteni, amit nem értek, hiszen kint nagyon hideg van. Ráadásul elkellene nálunk is a meleg, mert Fanninak középfűl gyulladása van és folyik az orra. Kép

Ígértem képet Fanniról, most megpróbálok egy képet feltenni. Kép
vilmoskörte

Bocsi hát nem sikerült azt írta ki, hogy túl nagy a mérete, de nem tudom ide hogy lehet lecsökkenteni. Kép

Dóri
vilmoskörte

Sziasztok!

Házimunkák helyett ideültem.
A csirkém a hűtőben figyel mikor darabolom.
Idő még van mert a Fiúk úszni mentek.

Emmának boldog névnapot kívánok én is így ismeretlenül!

Vilmoskörte:
Örülök hogy Te is beléptél, kb akkor két héttel járok előtted. Te meg egy kislánnyal.
Nekem is van egy 6 éves fiam, csak én "mostoha" szerepben vagyok nála jelen.
Múlt hét végén mondtuk neki el hogy jön a Tesója, de nem nagyon reagálja túl.
Édes volt mert a pocakokról volt szó és megbeszéltük, hogy mi egy pocakos család vagyunk (párommal egy ideig versenyeztünk pocakmértettel, jelentem már legyőztem), de Õ (Balázs) rögtön rávágta, hogy az én pocakom olyan mintha terhes lennék. Hát igen a 6 év az már komoly tapasztalat.
Hát ennyi a tesóról!
Most a hétvégén meg visszakérdezett, hogy ténleg terhes vagyok-e?
Nagy kíváncsisággal várom, hogy a továbbiakban hogyan fog a dolgokhoz hozzáállni esetleges otthonról hozott véleménnyel társítva.

A pocaklakóm még nem akar számomra érezhetően mozgolódni, csak néha érzek egy-egy bökést!
De tegnap előtt a Papájával összefogtak és miután én elaludtam az Apa a pocakölelés közben már érezte, hogy ott bent nagy munka folyik!
Már most összetartanak a fiúk! Édesek!

Ti mit éreztetek amikor először megmozdultak a Manócskáitok?

Próbáltam visszafelé keresgélnia tanácsotokra, egy kis időbeni segítséget kaphatnék-e, mert túl nagy az archív anyagotok már!

Szirom:
megtaláltam a szülésed körüli napokat, most épp ott tartok az olvasásnál. Most születet meg a fiad! esti olvasgatásnak nagyon jók ezek az írások!
Olyan érzés mintha visszamennék az időben! és így ismeretlenül is közel kerül az ember hozzátok!
Érdekes érzés!

Hát további jó hétvégét kívánok Mindekinek!

Sziasztok!
szusszi
Budaörs

Sziasztok!

Kriszta! Jobbulást apósodnak, drukk, hogy ne legyen nagyon komoly! Szegény, nagyon kemény lehetett! És a családnak is.

Takiból is lábaljatok ki, gyógyuljatok meg gyorsan. Ezt a fűtés dolgot nem nagyon értem, nekem mindig olyan emlékeim voltak a panellalkásokkal kapcsolatban, hogy halál meleg van.

Az én emberem itthon van, a 6 hét fekvés borítékolt, azt még nem döntötték el, hogy műteni kell-e. Elképzelhető.

Vilmoskörte! Azért kellemetlen a helyzet, mert egy keresztszalagpótlás után, a 8. héten történt a törés. Már tök jól ment, 2 nap múlva dolgozni is járt volna. Egy reflexszerű, rossz mozdulat volt.

Kép: valami képnézegető programmal kicsinyítsd le a képet, akkor jó lesz. A hosszabbik oldala ne legyen nagyon 500 pixelnél, akkor nem dobja vissza. Most nem emlékszem pontosan, hogy mekkora a határ, de az biztosan fölmegy. Én ACD-vel szoktam, azon belül Image, majd Resize, és ott a pixelt átírod, majd Save as, elmented valahová. Utána meg fölteszedKép
Szusszi! Valóban izgi napok voltak, amikro szültemKép Én is nosztalgiával gondolok rá mindig, megesik, hogy visszaolvasok, bár most már rég nem néztem. Le akarom menteni, csak sosincs rá időm. 20 év múlva jó lesz naplónakKép

A múltkor írtad, hogy fenntartásaid vannak a kórházzal kapcsolatban, ne legyenek. Kérd meg doki bácsit, hogy mutassa meg a csecsemőosztályt és a gyermekágyas osztályt, meg a szülőszobát. Az a várórész ott lent, amit egy kintről belépő lát, valóban nem az igazi. De a többivel nincs baj.
Segítségként én annyit tudok mondani, hogy a szülésem előtti nyáron végigbeszéltünk szerintem minden részletet. Én októberben szültem, Hanzi 2 héttel később, Marycus, Kriszta és Ildi pedig a következő 1-1-5 hónapban (sose tudom napra, nekünk is kéne egy táblázat, mint más topikokbanKép). Manó előző év októberében.

Hanzi! Köszi a hívást!Kép Ne haragudj, hogy nem nagyon tudtunk beszélni, de Miksa nekilátott hisztizni, és olyankor nem áll le egykönnyen. Ma is egész nap ez ment, nemtom, hogy telihold van vagy front vagy a negyedik, utolsó szemfog az ok, de kikészültem már délre. Volt egy 25 perces műsor többek között, tömény ordítás, fetrengés, könny-taki egyben. Mindez azért, mert számítógépen nézte a Teletubbies-kat, de állandóan fölállt, többször majdnem magára borította a minitort, lerántott egy bögrét a földre, birizgálta a gombokat, a végén 3 cm-ről nézte a képernyőt és hatvanszor szóltunk rá hiába, hogy ha nem ül le kikapcsoljuk. namost eljutottunk odáig, hogy kikapcsoltuk. Előtte egyszer már visszakapcsoltam neki, miután elmagyaráztam, hogy ha ül szépen a seggén, akkor végignézheti. Azt hitte, viccelek, vagy hogy hiszti segítségével majd visszakpja, de nem. Próbálok rugalmas lenni, de most muszáj volt következetesnek maradni, mert egyébként is a fejünkre szarik újabban. Már bocsiKép Szóval baromira nagy hiszti lett belőle.
Marcus is hasonlóképp nyomja, azt mondod?Kép

Manó! tessék most már jönni!

Marycus! Merre vagy?

Csajok, tudja valaki azt a két dalt, hogy:

1. van egy manócska az órában, és ő kalapál, aztán meg alszik már, és nem kalapál...hajjaj, a dallamra emlékszem, csak a szövegre nemKép

2. Erdő szélén házikó, benne lakik nagyapó... aztán jön nyuszi, akit kerget a vadász...gyere nyuszi sose félj, megleszünk mi kettecskén. No?Kép

Reklamálja a zenebölcsiben hallom dolgokat, de nem káptalan a fejem, aztán nem emlékszemKép Csak szerintem ezeket akarja, mert az ezekhez való mozdulatokat mutogatjaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Örülök, hogy végre találtam egy topicot ahol izig vérig valódi újpesti kismamák beszélgetnek. Ugye nem baj ha kicsit csatlakozom hozzátok?
Az én Titi becenevű kisfiam pont 28-án lesz 2 és fél éves, és lelkileg már nagyon tervezzük a hugicáját (épp új dokit keresek, hogy minden rendben van e). Titi bölcsibe jár már 16 hónapos kora óta, mert muszáj volt visszamennem dolgozni.
Összefoglalnátok, hogy kinek hány éves(ek) a csemetéje (csemetéji) ?
titianya

Hali!

Krisz,
Jobbulást apósodnak! Remélem, hogy simán megússza (nálunk apu 97-ben 3 hétig, anya 3 éve két hétig volt intenzíven hasonló okok miatt)....

Szirom,
Mondom, Miksa=Marcus=Miksa Kép MÉg ez a TV-monitor nézős sztori is, mintha csak én mondanám.

Énekek:
1. Jár az óra, tik-tak, tik-tak jár,
benne egy manócska kalapál.
De ha áll az óra és nem jár,
alszik a manócska és nem kalapál.

2. Erdô szélén házikó,
Abban lakik nagyapó.
Lám egy nyuszi ott robog,
Az ajtóján bekopog.
Kérlek, segíts, en rajtam,
A vadász a nyomomban!
Gyere nyuszi, sose félj,
Megleszünk mi kettecskén!

http://www.j3s.hu/hki/archiv/19991101/bobita/bobita.html
http://users.tkk.fi/~aszucs/nyito/Bobita/kicsik_versei.html
http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/mesek/dalmondoka.htm
http://mama-baba.freeweb.hu/mese.html
Újaknak üdv KépKépKép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a jókívánságokat, hál'istennek, nagyon jól van apósom! Kép Az egészségügy hozzáállásáról nem nyilatkozom, az más tészta, de kiakasztó sajnos Kép
Szóval már nincs intenzíven, 1 napot volt, sztem ha jól lesz a hét vége felé kiengedik. Anyósom tegnap itt aludt megint, úgyhogy megint volt egy görbe napunk apucival. Du. meccsre mentünk, éjjel meg moziba Kép
Takonnyal nem állunk túl jól, Reginél mintha stagnálna Kép Máté eddig nem nagyon ment bele, remélem, nem is fog. Szóval lehet, hogy még egy-két napot itthon marad az oviból...

Vilmoskörte,
Hogy van Fanni?

Szusszi,
A párod fia veletek él, vagy időközönként van nálatok? Kép Bocsi, ha indiszkrét a kérdés, ne válaszolj, megértem Kép
Egyébként csak azért faggatózom, mert az én férjemnek is van egy 7 éves fia az előző házasságából. Õ nem él velünk, de kb 2 hetente találkozunk vele, hol nálunk van, hol anyóséknál. És hát szupin megvan a 3 kölök Kép
Magzatmozgás...Regit (ő most lesz 5 éves februárban) pont az esküvőnk napján éreztem, 16 hetesen Kép Mátét (ő most lesz 2 éves) vmivel előbb, talán a 12-13. hét környékén....de hallottam én már olyat is, hogy 20. hét körül érezte csak az anyuka.

Titianya,
Üdv köztünk! Kép Sztem ahogy szirom is mondja, kéne egy táblázat Kép Az én kölkeim: Regina (5 év), Máté (2 év).
Dokiügyben újfent reklámoznám sokunk doki bácsiját, Hammersberg Elemért, nála úgyse találsz jobbat Kép

Szirom,
Sajnálom, ami pároddal történt Kép Alapból is, de most az ünnepek közeledtével, nem lesz könnyű senkinek biztos Kép Jobbulást neki! Kép
Hiszti...nálunk kb 1 hete kezdte Máté, erőteljesen hasonlít Regi dackorszakára, csak nála 2,5 évesen kezdődött. Na meg a másik, hogy már kőkeményen vitáznak Regivel...olyan igazi testvérveszekedések..."enyém-tiéd-addide-nemadom" stb. stb.

A rosszcsontok Kép

Kép
Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?