Sziasztok!
Nyuszi,
Jó utat!
Szirom,
Nincs mit
Én megyek, most már biztos. Körbenézek Marcusnak is sínaci ügyben. Tényleg jó a kép Miksahaverről
Marycus,
Csajszik képeiről ne is beszéljünk
Teljesen odavoltam - és főleg, hogy Vikó mennyit, de mennyit változott!
És jó hallani, hogy ilyen jól elbeszélgetnek egymással már ;-)
Beszédtéma nálunk is nagyon beindult, most már rendesen ragoz (múlt idő, jelen idő, személyragok, de önmaga helyett mindig Marcit mond). Ma meg pl. kis segítséggel elmondott a Fürgés-forgás Tesz-Vesz városból egy egész részt - melyiket? Hát persze, hogy a vonatost
Olyan édes volt és olyan büszke magára!
Hinta, csúzda: én mindkettőre szavazok és nem értek a pároddal egyet. A bölcsiben vannak kisebb és nagyobb (2-3 évesnek valók)csúzdák is, meg libikókák is (műanyag, félkör szerű) és a gyerekek imádják! Marcusnak a libikóka volt az első játékok egyike, amivel elvolt a bölcsiben beszoktatáskor. Van egy, ami padlizsánt ábrázol, asszem Chicco márkájú
A csuszi meg elférnek szeritem nálatok a kertben és össze lehet csukni, ha nem kell vagy nincs kellő felügyelet.
Amit Nyuszinak beírtál, teljesen egyetértek. Nálunk is sokat számít, ha apjával, de főleg, ha nagyapjával (nagyapival) megy valahová. Apósom meg mindig viszi, ha alkalom van rá. Főleg vonatot néznek együtt, BKV-znak, meg most az autómosó a nagy sláger
Ha nem nagyon találkozik a gyerkőc másokkal, akkor 3 évesen már sokkal, de sokkal keményebb lesz az "elválasztás".
Nyuszi,
Mi is betegek voltunk, hasonló eset. Kedden reggel még semmi nem volt, 10-kor hívtak a bölcsiből, hogy lázas. Aznap délután orvosnál voltunk, este fürcsi előtt 40 fokos láza volt. Éjjel már semmi, másnap 1x 38,1, azóta semmi. Ma a kontrollon egészségesnek nyilvánították. Állítólag van valami enterovírus, az volt a ludas. Tehát hétfőn már várja a bölcsi
Apropó bölcsi: csütörtökön volt szülői, és hát bekeményítenek, mert az állam is elvárja. Nagyobbá kezd válni a bölcsihelyhiány, mint várták, így most már szigorúan ellenőrzik a munkáltatói igazolásokat, a gyesmentes igazolást a mamáktól. Előbb-utóbb reménytelen lesz a bölcsibe bejutni egyszerűen....
Erről jut eszembe, képzeljétek el, hogy a gondozónőnknek az volt a legnagyobb problémája, hogy a gyerekek milyen elevenek, mozgékonyak, hogy bent állandóan rohangálnak, kint meg szemlélődnek, bogarásznak. Ja és hogy a rajzolás kb. 2 percre foglalja le őket. Ekkor "beszóltam", hogy egy ennyi idős (2.5 évesig kb) gyereknek nagy a mozgásigénye, hisz ekkor ez a rész a legfontosabb számukra. Erre helyeselt... No comment!
És végül valami, amit még megosztanék veletek, egy kis "elgondolkodtatónak". A történet szomorú, tehát aki nem akarja, ne olvassa végig... a lényeg, ennyi egy élet.
Volt egy kolléganőm, aki 10 éve szeretett volna gyerkőcöt. Idén februárban végre sikerült a beültetés, ikreket várt. Októberre volt kiírva. Tudni kell, hogy a csajszi elég beteges volt, gyakran volt komoly nőgyógyis vagy belgyógyászati (gyomor) problémája, műtötték is. A teherbeesés után, valamilyen gyógyszer miatt, víz került a gyomrába, többször leszívták, ásványi anyagokat, vitaminokat kapott. Veszélyeztetett terhes volt, eleinte nem volt komolyabb gondja. A 25. hét környékén derült ki, hogy az egyik baba kevésbé fejlődik, mert a másik rajta feküdt a köldökzsinórján. Hetente többször vizsgálat, bennfekvés, végül a 29. héten átvitték a SOTE I-re (HIETE-ről), megcsászározták (a kicsi egyáltalán nem gyarapodott, félő volt, hogy elhal a pocakjában). Két kisfia lett, Benedek 700g, Kristóf 1200g. Beni 2 hétig bírta az életet, végig lélegeztetőn, bár ő volt egészségileg jobb állapotban. Kristófnak agyvérzése lett, agykamra-tágulattal a Madarászban többször megműtötték, illetve többször kapott vérátömlesztést. Azóta 3 hónapos (kb. pontos napot nem tudok), 3 kg, gyarapszik (sajnos a lány teje a sok idegeskedés miatt elapadt). Két hete jöhettek ki a kórházból, bár novemberben 16 időpontja (!) van Kristófnak vizsgálatokra (vérképe szörnyen rossz
). És most jön a nagyon sokkoló rész...
... Tegnapelőtt az anyuka meghalt otthon. Valószínűleg agyvérzést vagy agyödémát kapott. 40 éves lett volna január 1-én. Egy külföldi kolléganőnkkel beszélt telefonon, mikor rosszul lett. A nő hívta egy másik magyar kolléganőnket, hogy hívjon mentőt, mert ez történt és megszakadt a vonal. A mentőknek a rendőrséget kellett hívni, mert senki nem nyitott ajtót. A többit tudjátok....
Sajnos senki nem volt vele akkor (nincs férje, vagy párja), a baba is állítólag kórházban volt éppen.
Hihetetlen és elfogadhatatlan számomra...
A babát másnap a mentőt hívó kolléganőm látta el (otthon van gyesen), a lány anyukájával (73 éves szívbeteg néni). Ám a gyámügy ma visszavitte a kórházba - tán határozathozatalig??? Van a lánynak egy nővére, ők majd valószínűleg ellátják a babát (akinek nem tudni még, hogy a koraszülésből, agyvérzésből és agykamra-tágulatból, illetve vérképileg milyen visszamaradásai, betegségei lesznek az életben).
Szóval 2 napja az egész cég, főleg a mi osztályunk sokkhatás alatt áll. Jó pár éve (8-9) egy másik CBD-s (mi osztályunk) kollégánk halt meg bent az irodában (komoly szívbeteg volt, de a halálát egy vírus okozta). Nehéz volt kiheverni, most meg a kolléganőnk.
Ilyenkor az ember próbál innen vagy onnan magyarázatot találni... arra jutottunk közösen (egybehangzó véleménnyel), hogy valószínűleg az ő sorsában nem volt benne, hogy élvezhesse az anyaságot....
Illetve az, hogy a mi problémáink sokszor apró-cseprőek egy ilyen mellett... meg, hogy értékeljük, hogy egy családban élünk és egészséges gyermekünk van.
Ne haragudjatok, nem akartam ünneprontó lenni, csak meg akartam ezt osztani veletek.
Jó hétvégét!
H.