Sziasztok!
Nahát ha lett volna erőm bekukkantani ide....
Kriszti
mi is 25-én voltunk a heimpálban, CT-n, tényleg gáz... ha bekukkantok hamarabb még talán össze is futhattunk volna.
Egyébként próbáltam ismerőst szerezni - a múltkori élmény után - hogy egy éhes kismackót időben hívjanak be, de azt mondták sajnos így megy.
Dani hajnal 3 kor ehetett utoljára - kikönyörögtem neki még 1/2 6ig vizet, amit persze nem vett be. Kapott titokba egy kis cicit. mert már 5 óra óta az éhségtől üvöltött.
Ezek után indulás 7kor a Klinikára branül beültetésért, 8-9ig próbálkoztak, már egyik nővér sem akarta megszúrni. Így 5 próbálkozás után azt modnták legyen a kanül, így menjek át. 1/2 10es időpont volt, akkora értünk oda, szóval késés, felvételi iroda, anesztes elbeszélgetés, aki a gázzal történő altatást javasolta és branült!!! Kétszer mondtam neki, hogy azért késtünk, mert.... mondja alvásban kidagadnak a vénák, modntam neki Õ a szakember én nem értek hozzá. Felmegyünk, ahol közlik hogy a kontrasztanyag megivása után, az utolsó kortytól sámítva csak egy óra múlva lehet megcsinálni a ct-t. Tehát akkor a 1/2 10-es időpontomnál már 1/2 9kor meg kellett volna innia a gyereknek a löttyöt. Miért nem ondja ezt nekem sehol senki?!?!?!
Szóval Dani üvölt mint a kismalac, az éhségtől , a fáradságtól és ülünk a taknyos folyosón (bocs mindenkitől!!) és azóta ő is taknyos... közben összekakilja magát de úgy hogy egy pelenkát kötök a derekára.
Legalább valami jó a dologban, szerencsét jelent
Voltak nálunk kéményseprők is, beleléptünk a babkocsival egy termetes szagos termésbe
volt fekete macska is, jobbról jött balra ment (tehát jó szerencsét hozott, balszerencsát vitt
Nem issza meg a löttyöt mert bealszik, csak a felét. Végre bejutunk, megkezdik, Dani már 20 perce van gázzal altatásban és még mindig szurkálják, újjabb öt kisérletezés. Szólok hogy nyugodtan csinálják a kanülön keresztül... végre megkezdik ott, rvid próbálkozás után feladják, majd közlik nem működik bedugult. Persze mert kicsit dolgozni kéne rajta, végül fejben branül.
Csak tudnám miért nem ezzel kezdték, ha már előzetesen elmondtunk mindent...
Vizsgálat kész, gyereket kiadják, kanült bezárják, de nem zárrják le heparinnal!... és nem kötik le gézlapokkal a végét, ami óvja a kis bőrét... és még majdnem úgy néz ki a dolog hogy mi nem akartunk adni a kanült.... Ja és a slusszpoén hogy nem akarják kivenni a branült a fejéből, hátha kell még valamire, de mire?!?! nekünk semmire...
Hazafelé beugrom a klinikára a lányokhoz. Megnézik és bemossák, és lezárják Dani kanüljét rendesen és jelentem müködik. Adjunktus úrnak mondom, hogy remélem nem lesz rá szükség, de ha mégis lesz újabb CT, kérek tőle egy "lányt" azaz nővérkét, aki majd a heimpálban előkészíti Danit...
Bocs hogy hosszú voltam, csak kicsit kifáradtunk és kiakadtunk pénteken, így 3/4 3ra értünk haza. 2kor megetettem még a klinikán, 11 óra éhség!!!
SZÓVAL JÓL VAGYUNK mindjárt írok vidámabbat is
üdv Andi