Új privát üzeneted érkezett!

Hellósztok!

Figyi, remélem nem vagyok túl indiszkrét a kérdésemmel, de Ti a védőnőnek adtok pénzt?
Én nem adtam még semmit, sem a terhesség alatt, sem most, mikor Beni születése után kijött, de illene?

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
én sem tudom mi a szokás, de mi nem adunk. Valahogy így alakult. Amúgy el sem tudom képzelni róla, hogy elfogadná. Egy fiatal, mosolygós lány, úgy jár hozzánk, mintha barátnők lennénk. Először játszik egyet Líviával, csak utána jön a szakmázás. Megkínáljuk ezzel-azzal azért, de nem nagyon fogadja el azt sem. A kánikulában azért megvágott egy pohár ásványvízzel!Kép
Képzeljétek, az előbb megijedt tőlem a pici lány!Kép Ültem vele szemben, telefonáltam és közben intettem a férjemnek, hogy vegye át a telefont. Na attól a hirtelen kézlendítéstől ijedt meg. Nem is csodálom. Persze sírt keservesen, de csak egy percig, agyonölelgettem gyorsan.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba,
Mi sem adunk neki pénzt, szerintem ne adj, mert kellemetlen lehet. Még nem hallottam, hogy vki adna. Ha a dokit kihívod és nem a rendelőbe mentek, akkor a dokinak szoktak adni, de nem tudom, mennyit.
A cumi kérdésben Connie-nak igaza van, de ha te úgy érzed, hogy szükség van rá, akkor ne legyen lelkiismeret fordulásod.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Ilba,
Mi sem adunk a védőnőnek, igaz nem is láttam augusztus óta. Meg a dokinak sem adunk, mert a sógorom volt munkatársa, és most is jóban vannak, és tartják a kapcsolatot, elég hülyén nézne ki, ha borítékoznánk.

Cuminál sztem az a lényeg, hogy tényleg ésszel alkalmazza az ember, vagyis vészhelyzetben, ahogy írtad, nem minden nyikkra. Most az a legfontosabb, hogy a szopi menjen, Benedek jól gyarapodjon, ez egy max. két hét alatt kiderül, utána sztem már nem tud bekavarni a cumi, ha odfigyelsz. És tényleg ne legyen lelkifudalásod miatta.

Ó, ez a gyerek az elaltatós szopitól csak jól felébredt, most a hálóban randalírozik sztem mindjárt jön az ordítás.Kép

KépKép
connie

Ilba, én még egyszer sem adtam pénzt a védőnömnek.
Pedig az én fiam már elmúlt 2 éves. (Connie: Nekem is ÁKosom van ;-)).
Viszont én egyáltalán nem vagyok megelégedve a védőnömmel.
Pl. nem mondta, hogy mikor hazajövök, akkor kell a köldökápoláshoz alkohol meg hintőpor. Mikor kijöttünk szombaton a kórházból, akkor az ügyeleti patikában kellett megvenni teljes áron. És a popsikrémet is, mert itthon csak Gabi popsikrém volt.
És később sem volt sok hasznom abból, hogy kijárkál.
Kedves, meg aranyos, de annyi hülyeséget mondott, hogy csak na.
Ha meg kérdeztem, a legtöbbször csak rébuszokban beszélt, konkrét választ alig kaptam.

Amúgy a doki kihívása is ingyenes elvileg.
Én eddig csak kétszer hívtam ki a dokit, de akkor mindig adtam borítékot.

Cumi.
Én nem adtam. Néha egyszerűbb lett volna, de így meg jobb volt, hogy nem szokott hozzá.

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Jóreggelt mindenkinek!

Nálunk mondta a védőnő a hintőport, popsikrémet, de babonából nem írták fel előre! Ezen kicsit kiakadtam, mert a férjemnek pont a baba születésekort lég sűrű volt a napja. A munka mellett rohant haza, hogy amire szükségem van, azt otthonról elhozza, aztán be a kórházba. Szóval a kórházból hazafelé menet kellett beugrani a dokihoz a receptekért. A doki nem írta fel az alkoholt, mert szerinte nem kell használni. Lehet, hogy tényleg hamarabb szárad le a csonk csak a púderrel, de azért jó lefertőtleníteni. Úgyhogy az alkohol én is teljes árn vettem meg. Igaz mindez a doki miatt van, nem a védőnő miatt. Vele meg vagyunk elégedve a dokival annál kevésbé. Itt a lakóparkban egy más után mennek át másik dokihoz a kismamák a babákkal.

Ma új rekordunk vanKép Este fél 9- reggel háromnegyed 7-ig aludt. Mostmár tuti, hogy attól függ, hogy van-e rajta hálózyák vagy nincs. Mikor száradt a hálózsák mindkétszer felébredt 2 körül kajcsizni. Tegnapra megszáradt a zsák és újra átaludta az éjjelt. Pedig azt hittem nyűgi lesz, merttegnap sokat aludzt nap közben.

Orsi

Kép

Kép
szorsi

sziasztok,
Gabuska: mnagyon csinos kismama voltálKép
a képen nemtudom pontosan hanyadik nap volt de már a szülés előtt max egx hét.
én is világ életemben 48-49 kg voltam. Mikor készültem a terhességre akkor lettem 52kg.
Összesen 13 kg híztam. Mikor először megmért a védőnő 55-öt voltam. Úgyhogy ezt számítottuk a kezdőnek.
Terhesség végén 68 voltam.
Most 58 kg. De nem érzem magam kövérnek vagyhogy felesleg lenne rajtam.
A pocim még kicsit olyan mintha fel lenne puffadva.

Tényleg, a barna csík az mikor múlik el?

Bubek, Szorsi Ti is nagyon csinosak vagytokKép

Szorsi:nagyon csinos ez a fiúKép Jó ruhái vannakKép
amikor még terhes voltam nézegettem az interneten a ruhákat és valahogy az Osztrák OTTO katalógus honlapjára kerültem.
Olyan aranyos rugik voltak felirattal
PL. Made by Papa & Mama
szóval ilyen mókásakKép

Jucus: majd írok mindenképp.

Kép

Kép
sajtine

Sajtine,
a mókás feliratokról jutott most eszembe, mi egy kismamát láttunk nyáron, én is még pocakos voltam, jött velünk szemben. Egy testhezálló póló volt rajta, a pocak magasságában egy jó nagy kérdőjellel. Nagyon jópofa volt, nem is bírtuk megállni a férjemmel, hogy ne mosolyogjunk rá.

Én úgy tudom, a barna csík nem múlik el, csak elhalványul valamennyire. Én tökre szeretem az enyémet, valahogy illik oda. Nameg emlékeztet arra a csodás 9 hónapra! Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Nekem már nem látszik a barna csík.
Kilókhoz meg inkább nem szólok hozzá.Kép

Nálunk kezdődik a szorongós időszak azt hiszem, este is csak akkor volt hajlandó elaludni, mikor lefeküdtem én is vele. Nehogy már meglépjek, míg ő alszik.Kép Reggel aztán ki volt nyúlva, kilenckor kelt. (Leszámítva a 3 szopit hajnalbanKép).

Néhány kép:
Ezen anyukámmal van, ezt nagyon szeretem:
Kép
Ezen meg velem, újabban ilyen, ha ölben vanKép:
Kép
Itt valamivel ledöbbentettük:
Kép
És végül kis "borvirág" a tegnapelőtti séta után:
Kép

KépKép
connie

Ilba: szerintem se adj pénzt. ez a dolguk, hogy kijárkáljanak a mamákhoz-babákhoz.
A mi védőnőnk eddig kétszer!!! volt itt.
Másodszorra szerintem csak azért jött, mert a kolleganőjétől béreljük a légzésmegfigyelőt, és a pénzt felmarkolja.
A mérleget is az SZTK-ból kölcsönözzük. Itt nem kellett kaukciót lerakni.
Szóval semmi értelmeset nem mond. Ilyet szólt, hogy adjak orosz teát a bébinek.
Azt mondta anyósom Õ 34 évvel ezelőtt adott a lányának. Nem is való babáknak szerintem.
A mi védőnőnk nyugdíj előtt áll, gondolhatjátok milyen tanácsokat ad...
Ne is jöjjön. Inkább megkérdezlek Benneteket vagy az unokatesómat aki védőnő.
Ja és közölte, hogy egyhónapban csak egyszer jön.
kedves mi?

Most Zsófi náthás lett (írtam a másik topikban)
illetve kicsit meghült.
Biztos mikor tegnap előtt kivittem az utcára.
Fel is hívtam a doktor nénit, el is látott jó tanácsokkal gyorsanKép
A doki nénit én választottam Vele megvagyok elégedve idáig.

De ha valakinek van jó ötlete szívesen fogadom.
Bár Nektek még nemigen volt beteg a bébitek. Ne is legyen.

Kép

Kép
sajtine

Connie nagyon édesek vagytokKép
kész nagy legény már Ákos bácsiKép

Kép

Kép
sajtine

pocaklakó előbújtKép

Kép

de rég voltKép
már majdnem hét hete

Kép

Kép
sajtine

Connie, le sem tagadhatnád Ákost, minden vonásod rajta van!!! Főleg a szeme és a szája hasonlít nagyon. Jóképű fickó!!!

Sajtine,
náthásak már mi is votunk, nem kellett semmi különöset csinálni, csak Nasivin bébi orrcseppet adni, mert szörcsögött a nózija és ha kellett orrszívóval kitisztítottuk neki. Neked miket tanácsolt az orvos?

Nekem szerencsém van a dokival is meg a védőnővel is. Utóbbi 6 hetes korig hetente jött, minden alkalommal megmérte, megnézte a köldökét, popsiját, kutacsát, megbeszéltük a kajálást, alvást, fejlődéssel járó viselkedéseket, szoptatási tanácsokat adott stb. 6 hetes kortól már csak havonta 1× jön, illetve, ha igény van rá, akkor többször. Meg sokszor benéz csak úgy, mert 12 babája van itt a házban (csak a nyáron 9-en szültünk!!!) és ha valamelyikhez kell jönnie, becsenget még 1-2 másik családhoz is. Persze olyankor csak villámlátogatást tesz. És ahogy tegnap írtam, a mi korosztályunk, így nagyon jól kijövünk. (Nem mintha nem jönnék ki jól idősebb emberekkel.)
A dokibácsi is szimpatikus, amolyan anyukák kedvence lehet, max. 40 éves, enyhén őszülő, mosolygós, gyerekimádó. Vele is mindent meg lehet beszélni, hétvégén is lehet hívni a mobilján, meg eddig még olyan nagy hülyeséget nem csinált. Pénzt sem fogad el, egyszer megpróbáltunk adni neki, de udvariasan visszautasította.

Lehet, hogy az alvós képek nem olyan izgisek, én mégis azokat szeretem a legjobban. Olyankor olyanok a babák, mint egy kis angyalka.

Ez pár perce készült:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Connie,

Imádnivaló Ákos azokkal a nagy gomb szemeivel!

Sajtiné,
Kg-ban pont ugyanez volt nálam is! (annyi különbséggel, hogy én 53 kg szoktam (volt) lenni, de az első mérésnél 55 voltam, a végén 68, most 58 vagyok.
A barna csík nekem már kicsit halványult. A barátnőmnek is elmúlt, anyunak is volt,mindháromszor eltűnt. Nekem olyan, mint mikor nyáron a barnaságot szép fokozatosan lekoptatom, törölközéskor is látom, hogy hámlik, vagy mi.

Gabuska,
Tényleg olyan, mint az angyalok!Kis tündér!

Most épp gyerekjátékokat nézegetek, hogy mit vegyek Benedeknek karácsonyra.

Orsi

Kép

Kép
szorsi

Szia Mindenki,

csak most tudtam bekapcsolódni, mert tegnap voltam dokinál is, és a Böszörményi Beánál is este a kórházban. Most ismerkedtünk meg. Nagyon aranyos volt, és ellátott infókkal is hogy mikor induljunk majd szülésre el, meghogy mikre is számíthatunk majd.

Olyan szépek vagytok Mindannyian (babák is-mamák is) Kép Kép Kép

Háááát, Marci baba nem nőtt semmit 2 hete, most olyan mintha kb egy héttel le lenne maradva méreteiben (36 hetesek a méretei), és ez egy kicsit aggaszt annak ellenére, hogy doki is, meg Bea is nyugtatott, hogy legalább nem lesz egy "óriásbébi", és hogy így könnyebben szülünk majd. De azért én most nem vagyok valami nyugodt, mert eddig mindig olyan szépen fejlődött, úgy ahogy illik, és csak a feje volt az átlagosnál kisebb egy kicsit. Szóval, mindenki nyugtatott, én meg megdumáltam Marcival, hogy most aztán már tessék belehúzni, és a 3 kg-ot jó lenne elérni. Most 2900 g-ra taksálta a doki, de hétfőn megyek vissza hozzá, mert a CTG alatt szinte végig aludt, és újra meg akarja nézni. Kedden meg a kórházba kell mennem, hogy megnézze Marci keringését, és akkor tényleg kizárhasson minden esetleges bajforrást. Szóval majd drukkoljatok...

Ehhez a cumis dologhoz egyébként annyit tudnék hozzászólni, hogy bár én még nem tapasztalhattam eddig Kép - az összes Kismama újság, Baba magazin, stb, sőt az István kórházi plakátok is ellenzik a korai cumit azon okokból, amiket Connie is írt - hogy összezavarja a szopi technikát.

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
Ha a dokid is és Bea is ilyen nyugodt volt, akkor biztos nincs semmi baj. Ilyenkor már előjönnek a babákon az alkati különbségek.Kép

Gabuska,
Ilyen angyalka szerelésben meg pláne egy kis angyal.Kép

Teszek ide én is egy alvós képet, itt épp a fogzás fáradalmait pihente ki:
Kép
Nappal mindig a mi ágyunkban alszik, azért ilyen a környezet.Kép

KépKép
connie

Gabuska,
nekem is azt az orrcseppet mondta meg a tengervíz orrcseppet Fluimare, ajánlott egy kenőcsöt a nyakára mellére pontosan nemtudom hogy írják bébi luf kenőcs. Csak délutánra lesz meg.
Meg van egy orrkenőcs ami mentolos és az orra alá kell kenni egy picit.
És még az ajánlotta, hogy kamillát gőzőljek a környezetében.
Nekünk is van orrszívonk. Ilyen gyege fajta nem porszívós. De remélem nem kell használni.

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok,
Connie,
nagyon édi Ákos, tényleg rád hasonlít. Úgy látom, ő itt a korelnök. Kész partiképes fiatalember.

Bubek,
én is tegnap du. voltam a dokinál, vittük a bébit is. Úgy látszik, agyamra ment a több hete tartó bezártság, mert azon vettem észre magam, örülök már annak is, hogy nőgyógyászhoz kell mennem! Kép

Az UH miatt ne aggódj, nekem is 3 kg körülire saccolta, ehez képest egy hét múlva szültem egy 4 kilós babát. Még a Ruttner is meglepődött. És közben is volt mindenféle adat. Most 2 héttel nagyobb, most eggyel kisebb. Biztos nagyon formás, egészséges baba lesz. Kép És nem baj, ha nem túl nagy, én sokkal jobban megszenvedtem vele, mint a 3 kilós nővéreivel.

Most megpróbálkozom a képekkel:
kb. fél órásan
Kép
már otthon
Kép
az átszellemült karmesterpalánta
Kép

Jucus
jucus73

Szia Jucus,

Kár hogy nem találkoztunk tegnap. Én ott voltam fél 5-től 6h-ig. Sokat kellett várni a CTG-re. Biztos ezért is aludt el időközben Marci baba.
De téged nem láttalak. Babásokat mindig azonnal észreveszek! KépKép
Köszi, ez azért megnyugtató. Mármint hogy nem is biztos hogy kissebb mint kéne lennie. Mondjuk a doki is nyugtatott, hogy én sem vagyok valami nagy, a férjem sem, akkor miért kellene a gyereknek nagyobbnak lennie? Csak azért aggódom egy kicsit, mert ugye születés után úgyis fogyni fog, hogy legyen miből leadnia. Bár pl. anyósom mesélte, hogy a férjem volt anno az egyetlen gyerek a kórházban - amikor született - aki nem fogyott, hanem hízott, mert elejétől kezdve úgy szopott, hogy 10-15 perc alatt kiszívta, amit kell, és utána édesdeden aludt 3-4 órákat. Meghát anyósomnak már szülés előtt megindult a teje. Dehát azért erre nem lehet számítani, hogy biztos ez fog velünk is történni. Szóval csak ezért aggaszt egy kicsit a súlya. De Connie-nak és Jucusnak is köszi szépen a bíztatást, most már sokkal jobban érzem magam! Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
A fogyás miatt ne aggódj, mert az súlyának kb. 10%-át fogja lefogyni, és ugye minél kisebb a súlya, annál kevesebb a 10%.Kép És mire kiengednek a kórházból, már el is kezd majd újra hízni. A legnagyobb része annak, ami ilyenkor lemegy, az víz - Ákosnak tiszta lufi feje volt születése után egy napig.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Ismét gyönyörködhetem az újabb képekben:o) Én nem tudom ti milyen idősek vagytok, de lehet a babák tényleg fiatlítják az embert, mert minden képen levő anyuci olyan helyes, hogy lassan írígykedni fogok. No, meg reménykedni, hogy én sem leszek kivétel:o)
Bubek, én is beállnék a nyugtatóid közé. Egy kis megtorpanás nem vészes. Meg aztán ezek a mérések is igen változatos eredményeket tudnak produkálni.
Ha már szóba került az orrszívás. Van köztetek olyan, aki nem porszívósat használ és meg van vele elégedve?
És hogy lekopogjam, nekem eddig bejött a védőnő stílusa. fiatal, két gyereke van és kellően laza. Attól féltem, hogy egy merev idősebb nőt kapok. Én elég makacs vagyok és igen rontott volna a viszonyunkon ha a védőnő is az. Az én védőnőm még nem volt nálunk lakásnézőben, de mondta, hogy nem is szokta sürgetni,...szerencsére:o)

N.

Kép Kép
natasa1975

Sajtine,
És most lebuktál...!Kép
Átmentem a XV. keresek topicjába, és meglepődésemre kinek a gondolatait olvasgathatom ott is?? Szóval mostmár azt is tudom, hogy szólíthatlak Edinának is.Kép Bizony, bizony.
Szóval csak annyit akartam hozzáfűzni még ehhez az egészhez, hogy mi is a XV. kerben a Máv-telepen lakunk.
Tökre örültem neki, hogy más István kórházas is van itt a kerületben.Kép

Úgyhogy akár Zsófinak már jövőre udvarolhat is Marcika. Reméljük, majd a kicsit idősebb lányokat fogja szeretni. KépKépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
az én lányom is pici súllyal született, 2,5-lel, de ennek a világon semmi jelentősége nincs!!! Ha csak az nem, hogy elveszik a ruhákban.Kép
Bár 15 éve kispesti vagyok, a MÁV-telepen nőttem fel!!!Azok a régi szép idők.Kép
Natasának: Ha a profilokat megnézed, kiderül ki hány éves!Kép
Én 29 leszek áprilisban.
Nekünk elektromos orrszívónk van, mit mondjak, lehetne erősebb is.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jucus!
Bogi álomszép! Biztos a tesók is azok. Ugye, érted a célzást: képet, képet!Kép

Minden baba csukott szemmel vezényel?
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek,
Én ötre mentem, de a dugó miatt csak 1/4 6-ra értünk oda. Lehet, hogy pont te ültél a CTG-ben?
Hallottunk egy kis szivecskét kalimpálni. Kép

Ahogy Connie is mondja, a leadott súly legnagyobb része víz. Bogi is iszonyú ödémás volt, látszik is a képen.

Gabuska,
Livi beveszi a gélt? Bogi most kezdi tökélyre fejleszteni a kitologatást a nyelvével, lehetőleg úgy, hogy egy csepp se menjen le a torkán. Ha ordít akkor még könnyebb is, puff be a kanál, mire meglepődne, már le is nyelte. De már látom, hogy nemsokára birkózni fogunk.

a három lánnyal (a legkisebb még a pocakban)
Kép
Kép
most kivételesen szent a béke
Kép

Jucus
jucus73

Sziasztok!

Így ébredtünk az előbb Kép
Azért már az én fiam is tanulja a vezénylést! Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Jucus,
az tuti, mert 1/4 6 után jöttem ki a CTG-ről, és rögtön utána be is mentem a dokihoz, de nem láttalak... Majd legközelebb jól figyellek!Kép Milyen nagy lányaid vannak már!! Jó korán kezdtetek gyerekeket nevelni. Kép

Ilba, ezek a képek csúcsok!!! Hát ez fiú valami ennivaló!!! Kép)

Kép
----------------
B&M
bubek

Jucus,
milyen egyformák a nagylányok! És az a fekete hajzuhataguk! Csinosak, mint az Anyukájuk! Köszi, hogy megmutattad őket!Kép
Lívia beveszi a gélt, bár fintorog utána. Ha tápszert kap, abba meg csak simán bele kell keverni.
Ma nagyon nehezen bírtam vele, mondhatni egyáltalán nem. Ha letettem az volt a baj, ha felvettem az, ha tologattam a kocsiban az, eléggé lefáradtam. Még a játékai sem nagyon érdekelték. Biztos a szerdai szuri miatt volt nyügi. Bár szerdán, csütörtökön semmi baja nem volt. Szerencsére Férjem hazajött és felszabadított, most ő rabszolgáskodik. Bezzeg neki nem visít...

Ilba,
büszke lehetsz a Fiadra!!!! Ügyes, szép, vezényel is, mi kell még! Olyan édik amikor nyújtózkodnak!!!

Mi így csináljuk:
Kép

Ez történik, ha a Mikulás és Hófehérke összeszűri a levet...
Kép

Találtunk a kertben egy mókust:
Kép

Még mindig Apa...
Kép

Én vagyok a világ ura!!!
Kép

Néha azért a muternál is jó
Kép

Lesifotó
Kép

Mára ennyi elég, lehet, hogy mégis felkerül a teljes fényképtár?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Már megint ügyes voltam, az én vagyok a világ ura felirat alá rossz fotót tettem. Szóval:

Én vagyok a világ ura:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák.Kép

Gabuska,
Lívia nagyon hasonlít rád.

Ilba,
Ezek az ébredős képek nagyon aranyosak.Kép

Jucus,
nagyon szépek a nagylányaid, gyönyörű hajuk. Más ilyet festet magának.Kép

Natasa,
Én 31 vagyok.Kép
Mi mindenféle orrszívót kipróbáltunk, de a porszívós a legjobb. A napi szutyokhoz elég az elektromos is, de egy rendes náthával már nem bírt el. A kézi meg...

KépKép
connie

sziasztok,
ezek a képek fantasztikusak mindKépKépKép

Igen Bubek lebuktamKép
akkor rögtön magyarázkodom isKép
szóval volt egy pár nap mikor senki nem írt az Istvános topikban és benéztem oda hátha valami ismeretség köttetik.
aztán hál istennek visszajött mindenkiKép
Zsófi meg reméljük a fiatalabb pasikat szereti majdKép

Aha,szóval a Te pocidban voltam...
Kép

fürdés közben mindig anyukám polójába kapaszkodomKép

Kép

anyukám mindig ezzel a fürdéssel nyaggat

Kép

ne nyúzzzz folyton
Kép

Kép

Kép
sajtine

Natasa én 30 éves öreglány vagyokKép
Zsófi meg 7 hetes szintén vén bringaKép

Kép

Kép
sajtine

Jó reggelt mindenkinek!

Új alvásrekord: fél 10-től fél 8-ig! Igaz, előtte napközben a hiszti-nyügi csúcsát is megdöntötte.Kép És már a 6. éjszakát aludtuk végig egymás után!
Nem tudom, mennyit tudok a hétvégén itt kóricálni, vendégsereg jön, úszik a lakás, de azért igyekszem nem elhanyagolni Titeket.
Jó hétvégét!
G.

Egy ritka pillanat, elfelejtettem ,hogy utálom a fürdést:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok,
Most 22 hetes vagyok, de már aggódom a korházasdi miatt. Az Istvánban fogok szülni dr Varsányi Hajnalkánál. szeretném tudni, hogy Nektek milyen élményetek volt az ottani szülészetről, a bent töltött napokról. Jó dolog, hogy a látogatók bármikor bejöhetnek? Igy nem valami intim az együtlét meg a szopiztatás. Egy vagy kétágyas szobába mekkora az esélyem, hogy kerüljek? Próbáltam visszaolvasni a véleményeket, de nem igazán találtam, vagy béna vagyok. Előre is köszi az infokat. Küldhetitek emailben is ezonkft@invitel.hu
Nóra
nora75

Sziasztok!
Fantasztikusak a képek! De, ezt már írtam egy párszor Kép
OK, megnyugodtam én sem vagyok egy vén csotrogány mellettetek!
Szomorűan hallom, hogy a porszívós orrszívó az igazi. Úgy tudom attól minden baba frászt kap. Megjegyzem a porszívó hangját én is gyűlölöm. Nálunk a párom porszívózik Kép

Nóra, gyere el az egyik felkészítőre (nemrég írtam le a tematikákat) akkor megnézhetitek a szülészetet is. Saját szemeddel láthatod a szülőszobákat is.
Mellesleg én pont a szabad látogatás miatt választottam dokit az Istvánban, meg a szemlélet miatt. Szerintem, nagyon függ a szobatársaktól is a dolog. De én nem igyekszem 1 ágyasba kerülni, mert érzésem szerint, főleg hogy a párom nem lesz ott végig, jobb ha nem vagyok egyedül. Persze, nagyon okos vagyok, de tapasztalatokról majd csak februárban tudok szólni

Ti milyen hőfokon altatjátok a gyereket? Mi ma vettünk hálózsákot (szerintem nagyon praktikus) és összeolvastam már mindenfélét. Nálunk 23 C van a lakásban. Az, ugye nem fagyasztó egy hőfok és alváshoz nem kell több, ugye??? Mi a fürdetést a fürdőben oldjuk majd meg, mert ott jól be tudunk fűteni.

N.

Kép Kép
natasa1975

Nóra,
Én is Varsányi Hajnalkánál szültem. Háromágyasba raktam másik két császárossal, és szerencsére nagyon jó szobatársakat kaptam ki. Egyszer azért előfordult, hogy az egyik lányhoz beözönlött vagy 5 rokon, ami önmagában nem lett volna baj,de az egyik bácsi süket volt, és ordítva beszélt. Na, az nem volt kellemes, főleg mert akkor próbáltam aludni valamit (előtte éjjel nem bírtam az izgalomtól). De ennyi. Amúgy mi úgy beszéltük meg a lányokkal, hogy ha 2-nél több rokon, ismerős jön, akkor a folyosón fogadjuk őket. Az apukák persze szinte folyton benn voltak, tiszta kommuna volt Kép Jól jött, mert mindig volt kit szalasztani ezért-azért Kép
Amúgy engem a szoptatásnál egyáltalán nem zavart, hogyha mások is bejöttek, nekem nem rontották a dolog meghittségét. Érdekes módon az elején egyáltalán nem zavart, ha bárki látta, hogy szoptatok, később lettem szégyenlősebb Kép

Natasa: Nálunk is 23 fok körül van (mondjuk Flóra nyáron volt picúr, és akkor volt sokkal melegebb is, amit nagyon utált szegény). Fura a lányom, mert ő inkább elvan hidegben, mint melegben. Tegnap is autókat mentünk nézni jeges szélben. Végig aggódtam, hogy nem fázik-e szegény az anorákban, de ő csak vigyorgott ezerrel.

Mi már ilyen nagyok vagyunk (8 hó)
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nóra,
Én is azért szültem az Istvánban (na jó, egyrészt, mert tök véletlen itt ajánlottak orvost), másrészt mert nagyon tetszik a szemlélete.
Ahogy Natasa írta, szerintem ha időd engedi, menj el a felkészítőkre és utána a szülőszobát is meg tudod nézni.
Én 3 ágyasban voltam, és egyáltalán nem zavart, hogy bármikor bárki bejöhetett (két császárossal voltam, nem tudtak igazán mozogni, reggeltől estig bent voltak náluk), mert így a férjem is ott tudott lenne, igaz nem egész nap, de munka előtt és munka után is.
Egyszer szóltak a nővérek, hogy az Apukák menjenek haza, mert 9 óra elmúlt, de mondtuk, hogy a fürdetést várják (épp nagyon teltház volt, így 10körül kerültünk csak sorra) és így 11 után mentek aznap el.
A szopi miatt szerintem ne aggódj, akkor nem másra fogsz figyelni, hanem a pici tündérkédre! Kép Én még a mellem is maszíroztam, engem nem zavart, ha meg látogatót zavarna, akkor jusson eszébe, hogy szülészeten van.

Natasa,
Én is 30 leszek áprilisban. Kép

Gabi,
Hogy bírod a vendégeket? Ma nekem is itt volt Anyu, meg a Tesóm, jól lefáradok, pedig csak két etetés között maradtak. Viszont elláttak 1 heti hideg-meleg élelemmel Kép
Nekünk is pont ilyen zöld kádunk van!

És ilyen jól tudok gondolkodni a leendő keresztanyukám ölében Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
ma csak Apukám volt itt, de nem sokáig, mert holnap jön a hadsereg - többek közt egy öt fős család - és készülnünk kellett arra. Nem fáradtam így le, csak az a baj, hogy Lívia nem szeret az ölében lenni, Õ viszont mindig azt erőlteti, így gyerek bömböl, nagypapa nemértem tekintettel mászkál vele fel-alá. Pedig már célozgattam neki rá, hogy jobban jár, ha leül vele szemben, mert úgy lehet vele gagyarászni meg csörgőzni és akkor mindenkinek jobb, de úgy látszik, nem esett le neki. Én meg mégsem mondhatom azt, hogy nem dajkálhatja az unokáját. Szóval nehéz ügy.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

A mamával fürcsi előtt:
Kép
És szuper divatosan fürcsi után:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Nóra,
Én is háromágyasban voltam, eredetileg alapítványiba akartam menni, de nem volt szabad szoba. Az egész napos látogatás azért jött jól, mert a férjem bent volt reggeltől estig, én ugyan nem voltam császáros, de mozogni nem nagyon tudtam.Kép Nálunk azt hiszem mindegyikünknél volt olyan,hogy egyszerre sok látogató jött, de csak egyszer-egyszer. Engem azért néha zavartak az egyik szobatársam látogatói, mert voltak akik elég tapintatlanul viselkedtek (pl. simán nekiment az egyik nő a kocsinak, amiben Ákos aludt, meg jó hangosak voltak), de mi nagyon küzdöttünk a szopival is, így fáradt is voltam, meg ideges is. (Nem tudam mellre tenni Ákost egyedül.)Szóval elég vegyesek a benyomásaim, igaz a hormonok is jól bekavartak már utolsó két éjszakára. Valamelyik nap már azt tervezgettem, hogy miket vigyek még be legközelebb, hogy komfortosabb legyen a bentlét.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak úgy betörök ide hozzátok, de egy kis segítséget sznék kérni Tőletek.
Jelenleg doki keresésben vagyok és egy másik kórház mellett az István is felmerült. Tetszik a szemléletük, de szívesen meghallgatnánk a férjemmel azt az előadást, amin még bővebben mesélnek magukról.
Fentebbi hozzászólásokból jól számoltam, hogy most szerdán (30-án) lesz a szülésről szó? Hánykor kezdődik és vajon mindenki megnézheti a szülőszobát vagy csak az, akinek már van ott dokija és nagy a pocakja?

Előre is köszi a segítségeteket.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba,
azt nem tudom, hogy mikor milyen előadás van (már nem aktuális Kép ), de az előadásra bárki elmehet és a szülőszobát is meg lehet nézni (szerintem). Az előadások szerdánként 15-től vannak.

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,

Nora
Mi egy 6 ágyas szobában voltunk a Jucus73-al.
Nagyon jó szobatársak voltak. Főleg a JucusKép
Elég szemérmes típus vagyok, de szoptatásnál megváltoztamKép
Engem se érdekelt, hogy bent vannak nálam vagy a szobatársaimnál.
Engem este nyolckor vittek le a szülőszobáról és kilenckor kihozták a bébit és attól fogva velem voltKép
Én is véletlenül kerültem az Istvánba, mert nekem is ott ajánlottak dokit.
De nagyon boldog vagyok, hogy ott szültem.
Én csak ajánlani tudom mindenkinekKépKép

A képek még mindig édesekKépKépKép

Gabuska kitartás a vendégsereghezKép

Natasa:
nálunk 22-23 fok van éjjel nappal.
fürdéskor egy kis extrát hozzáadunk hősugárzóval
és akkor 25-26 fok van
a doki nénink azt mondta 21-22 fok elég napközben.

Ilba,
tündéri benedek ahogy Téged nézKépKépKép

Kép

Kép
sajtine

Helló!

Beugrottam még az őrület előtt hozzátok, annyira hiányoztatok!Kép

A tegnap esténk elég gáz volt, két és fél órás altatás... Nem szoktam megszabni, mikor kell aludni, de látszott rajta 9 óra felé, hogy leragad a szeme. De nem sikerült az elalvás, nem jött be semmi, még Apuci varázsmódszere sem.Kép Fél 12-kor ájult be a gyerekecske egyetlen másodperc alatt. Már ott tartottam, hogy hagyom sírni, de 1 percig bírtam, aztán felvettem.

Nora,
Én is az orvosom miatt szültem az Istvánban, 5 ágyasban volam, a szobatársak rendesek voltak, már mindegyiknek volt otthon is 1-2 gyereke, én voltam egyedül első babás. Mondjuk olyan nagy közösségi életet nem éltünk, de nem is zavartuk egymást. Elég szégyenlős vagyok, de a szoptatásnál engem sem zavartak a látogatók, meg is lepődtem magamon. Az igaz, hogy általában háttal ültem az ágyon, nem a látogatók felé, de néha azért oda lehetett látni, de nem zavart. Szerencsére hangoskodás nem volt, mindig bekopogott mindenki, megkérdezte jöhet-e, még az Apukák sem roncsoltak be, lassan nyitottak ajtót, halkan. Tudjátok mi volt érdekes? A női látogatók csak a "saját" babát nézegették, a férfiak viszont az összes csöppséget megcsodálták a szobában, mondtak egy-két kedves szót az anyukáknak.
Az első éjszaka kettesben a kisbabámmal!!!! Húú, hát azt nem lehet szavakkal leírni!!!!
Egy bibi volt csak, a wc, zuhany. Elég tré állapotban voltak a wc-k, zuhanyozni meg csak az egyik 3 ágyas kórteremben lehetett, mert a másik kettőt a folyosón épp szerelték. Biztosan nagyon örült az a három anyuka...

Natasa,
nálunk 23-24 fok van, fürdetésnél mi is hősugizunk, akkor kb. 26 fok lesz.
Tényleg, meg is kérdezlek Titeket: a 23-24 fokos lakásban egy hosszú ujjú body és egy rövid ujjú rugi van Lívián. Eredetileg egy kis pulcsit is adnék rá, de általában még így is izzad, ezért nem. De ugye nincs alulöltöztetve? Csak mert én sokszor még pulcsiban is fázom, ezért félek, hogy rá is kéne még egy réteg.

Nebula,
ennivaló Flóra baba!!!

Ilba,
Beni épp a Thalesz-tételt magyarázza ilyen tudományos arccal? Olyan elégedettnek látszik a képeken, ugye az is a kis drága manó?
Amúgy Te hogy vagy?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Hű de nagy a csend a hétvégén! Kép
Gondoltam kihasználom, hogy elaludt a manó (ma először, valami front van?) és benézek.
A szopiban már nagyon ügyesek vagyunk, szerdán kapott utoljára tápit, azóta csak szopizik, illetve néha, kb. napi 1x kap pótlást, de az is tejcsi. Kép
Ma megint egyéni csúcsdöntés volt: 95ml! Kép Kép Egyébként úgy 50 és 70 között szopizik legtöbbször, mindkét ciciből, aztán fejek, hogy ha pótolni kell, legyen miből. Már kezdenek a zacsik a mélyhűtőben sorakozni! Kép

Hogy valami rossz is legyen, begyulladt az egyik szeme, kaptunk szemcseppet, már 2. napja használjuk, de még elég csúnya neki.

A hangulata nagyon jó, nem nagyon sír, inkább nyűgi csak, főleg ma, hogy szinte leragadtak már a szemei, de nem tudott elaludni. Remélem éjjel jó kisfiú lesz.

Gabi,
én megvagyok, az előzőekből adódóan kicsit fáradtan.

Most mennem kell, megjött a Nagymama és Nagypapa (nem fogom felébreszteni a gyereket)

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
nálunk is pont ugyanez a helyzet ma, vagyis tegnap este óta: totál álomkóros Lívia, de csak kínlódik, elaludni nem tud. (ha jól látom az üzeneted időpontját, akkor kb. egyszerre aludtak elKép) Ma neki is ez az első szunyája. Jön az enyhülés hétfőtől, lehet, hogy tényleg az a bajuk a csöppségeknek. Nem győzöm elégszer írni, Benike nagyon ügyes, meg persze az anyukája is! Nekem sajnos már nem nagyon van tejem, kábé pont akkor kezdett elapadni, mikor megkértük Férjem szüleit, hogy üzemeljék be a fölös mélyhűtőjüket, mert a miénkben már nincs hely a lefejt tejnek. Hát már nem volt rá szükség.Kép

A látogatók nagyon jó fejek voltak, elég sokáig itt voltak, de nem kellett körülöttük ugrálni és a babót sem gyötörték, lehet, hogy azért, mert látták, hogy ma elég "harapós" kedvében van. Mikor megérkeztek odabiggyesztett nekik 1-2 mosolyt, aztán haggggyatokbékén arcot vett fel. Nekem viszont jól esett egy kicsit dumcsizni a régen látott, de annál jobban szeretett unokabátyámmal.Kép

Remélem, nem lesz megint többnapos csend a topikban, ha mégis, Ilbával tartjuk a frontot kettecskén.

Azon töröm a fejem, vajon a drága jó édesanyám miért gombolta le félig a ruhámat?
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Gabi!

Hát ha Beni is úgy akarja (és alszik Kép), akkor ja, tartjuk a frontot, ok? Akkor lesz időm jönni.

Livinek eddig is ilyen nagy haja volt, csak nem tűnt fel? Most ezen a képen olyan soknak látszik! Hamarosan fonhatod a copfját! Kép Kép

Egyébként kíváncsi leszek az éjszakánkra, Beni ugye nem aludt egész nap, 5 körül aludt el, a 6órás kajcsi kimaradt, fél8-kor felkeltettem, megfürdettük és .... lemértük: 3,17kg!!!! Kép
Szerdán 3kg volt. Aztán szopizott 85öt, most megint durmol azóta. Lehet, hogy az éjszaka közepén lesz fitt, nagyon nem szeretném.

És holnap nagy napunk lesz: megyünk sétálni az erkélyre 5 percre! Alig várom! Majd csinálok képeket! És a kb. a 2x5méteres erkélyen tologatni fogom. Csak az utcáról észre ne vegyék, mert azt fogják hinni, bediliztem! Kép

Na, megyek én is pici vacsi, fürcsi, mert ki tudja mi vár rám.

Jó éjt a barátnénak és Nektek is!

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Nálunk is vendégek voltak délután, délelőtt meg a villanyszerelő szervízzel veszekedtünk. Elfelejtette ugyanis a diszpécser megemlíteni, hogy - bár csak 6 ezer a kiszállás - de minden megkezdett óra díja 12 ezer, és ugyebár azzal, hogy bejön az ajtón a szerelő, és köszön, kezd egy órát. A munka öt perc volt. Eszméletlen szemét egy banda, jól átvágtak, direkt kérdezte a férjem a munkadíjat még a telefonban, és nem mondták, hogy óradíj van. Vsz. fel fogjuk jelenteni őket.

Délután meg férjem barátai voltak itt egy négy hónapos babával, kis aranyos, pont olyan, mint az apja, csak kicsiben, tök vicces.Kép

KépKép
connie

Ilba,
de jó, hogy iylen jól alakulnak nálatok a dolgok, nagyon drukkoltam nektek.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Köszi a hőmérséklet-infókat. Megmenekültem. Attól féltem be kell majd durrantani a gázkonvektort, holott én már így is izzadok:o(
Ilba, nem fog senki sem dilisnek nézni. Én még írígykedem is, mert nálunk nincs erkély. Mi majd nyitott abalaknál szellőzünk:o)
Connie, sok sikert a harchoz a szerelőkkel. Tudnék mesélni:o(
N.

Kép Kép
natasa1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?