Új privát üzeneted érkezett!

Connie,
Lívia csak Apánál bújik ám!!! Nálam csak akkor, ha a büfibe belealszik. Nem nagyon szeret kézben lenni.
Én meg már azt várom, hogy mikor fog már szaladgálni!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok,
Nem is tudom mit kellene írnom a képekről. Úgy irigyellek most benneteket, hogy csak na.
Sajtine, képzeld, pont olyan a szekrénysorunk, mint amilyen az a zöld lap a kiságyatok mögött. Ha jól emlékszem zöld éger a neve...(a férjem asztalos...)
Minden kép lenyűgöz, annyira édesek ezek a babák, és egyre jobban várom, hogy én is megoszthassam veletek az élményt. :-) Bár még van egy kis idő addig...

Tegnap sikerült beszélnem Böszörményi Beával, és hát, ha nehezen is, de bevállalta a szülésznőséget. És most tök boldog vagyok. :-)
Ma megyek be hozzá este a kórházba megismerkedni. Azt mondta, hogy de most már aztán terjesszem el, hogy decemberre senki többet nem vállal, mert már így sem tudja hogy fogja bírni. Azért én nagyon örülök, hogy engem még elbír...

Kérdés még: a gyerekruhákat most mosom, vasalom, tényleg elég csak a sensitive mosószer, és se öblítő, se fehérítő, se semmi más? Ezt a szülésfelkészítőn ajánlották nekem. És mi lesz a pelusokkal? simán ki lehet őket főzni, és ki is jön majd belőlük a trutyi fehérítő nélkül is?

Du megyek dokihoz, drukkoljatok, hogy ne legyen semmi gond.

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek,
Mi úgy mostuk az elején, hogy mosószódával felesbe higítottuk a normál mosóport (most is úgy kellene, csak a mosószóda lelőhely korán zár, és párom nem ér oda, de majd keresünk másik boltot). És ecettel öblítettünk, 5 ml 20%-os ételecet 2 dl vízbe, így nem lesz ecetszagú a ruha, de jó puha lesz.
Bevallom, én csak egyszer vasaltam ki a ruhácskákat, még a terhesség alatt, azóta nem töltöm vele az időt.Kép

Pelusokhoz nem értek, mi kipróbáltuk a textilpelust, aztán eladtam az egész garnitúrát féláron.Kép Egyzsóval nekünk nem jött be, mert Ákos egy törpe vízmű volt az első hónapokban, és fél óra alatt nyakig pisis lett a textilpelusban.Kép
Ez tök jó, hogy Bea még elvállalt téged.Kép

KépKép
connie
 
 

 
 

Bubek,

mi a textílpelust büfiztetésnél, + az ágyban a feje alá használjuk. Én mindent ki szoktam vasalni, mert anyu azt mondta, az is fertőtlenít + a vasalástól puha lesz pl a textílpelus. Én használok sensitive öblítőt, de a legelején csak a mosószert használtam. Majd látod, hogy bírja a kis bőre.
Én nem főzök ki ruhát, pelust, amint a cuccot észreveszem Venish szappan, aztán beáztatom. A mosással már tuti kijön. Nálunk ez jött be.
Örülök, hogy sikerült az a szülésznő, akit szerettél volna.
Orsi

Kép

Kép
szorsi
 
 


Connie,
Az ecetet majd kipróbálom. Úgyanúgy beadagolod a mosógépbe azt is?

A pelusra igazából én is csak azokra gondolok, amiket az etetéshez, büfizéshez használtok, mi is úgy tervezzük, hogy eldobható pelust használunk. Vagy a kajától nem lesz majd olyan trutyis a pelus, hogy ne jönne ki?

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Én Boros dokival szülök és nem ajánlotta s zülésznő választást, meggyőzött.
ja és januárban szülök
trinitydelphi
 


Sziasztok,
Gabuska : nagyon édesek vagytok. Nálunk is az igazi nagy szerelem a papaKép
úgy néz rá mint egy istenre és mondja neki, hogy hő hőKép és persze mosolyog

Connie: Ákos nagyon édi ahogy a kis ujjaival kapaszkodikKép
látszik "Szegény" bébi alig van "1-2" játékaKép

Ilba: nem a Brendonban vettük hanem a Faktum bútorboltban ahol a bútorát. Csak a baldachin nem kértem hozzá, mert rosszul vagyok tőle.

Bubek: engem is épphogy elvállalt a Bea, mert nagyon sokan voltak neki bejegyezve. Láttam a naptárát és tényleg tele volt.
Aznap mikor én szültem be kellett jönnie szegénynek, de 3-man szültünk akkor akik hozzá tartoztunk úgyhogy kicsit jobban éreztem magam, hogy nemcsak miattam jött beKép
Én Bonux-al mosom a bébi ruhákat és Lenor öblítőt használok. Hol a sensitívet hol a rendeset.
A pelust én csak az ágyába rakom a fejéhez meg böfihez használom úgyhogy nem főzöm ki.
Mindig kivasalom a ruhákat az is fertőtlenít.

Drukkolok a dokihozKép

küldjetek képeket, sokatKép

Kép

Kép
sajtine
 
 


Gabuska
Lívia biztos azért nézett be a maci mögé, mert mikor elmondja neki a titkait nehogy lehallgassákKép

Kép

Kép
sajtine
 
 


Bubek,
én sima Tomi Kristállyal mosom a babaholmikat, öblítő nélkül. A kakis textilpelenka hófehér lesz mindenféle hókuszpókusz nélkül is. Én azért vasalom ki őket, mert különben nagyon bolyhosak lesznek, ha a vállamra terítem, tele lesz a pólóm a szálaival, de vasalva nem. Mi is csak büfihez meg a feje alá használjuk a textilpelusokat (egyébként a büfiztetésnél még egyszer sem a pelusra ment, hanem a ruhájára...), de amikor nagyon kakis a popó, először azzal törlöm le a naggyát, aztán a popsitörlővel. Ruhákat én sem vasalok.
Én nem is tudom elképzelni, hogy textilpelenkát adjak a babóra, szerintem minket minden pisi-kaki után át kellett öltöztetni az anyukáinknak.

Nagyon jól telt a szuri utáni este, a délutáni nyügi után megnyugodott Lívia és reggel fél kilencig aludt. Én hülye, meg telenyomtam magam kávéval, gondolván, hogy úgysem alszunk majd éjjel. De az én drágám megkönyörült rajtunk. Volt egy kis láza, de kapott kúpot, aztán elájult. A combija viszont fáj, csak úgy engedi masszírozni, ha egyikünk eteti, a másikunk közben masszírozza. A kis bitang, ha eszik, akkor sehallselát!!!

Én is nagyon kíváncsi vagyok már a Kisbubekre!!!


Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Köszönöm a mosószeres tapasztalatokat.

Minél többet olvaslak benneteket, annál jobban várom már az egészet. Megöl a kiváncsiság, hogy milyen lesz Marci baba, hogy hogy fogunk vele boldogulni. És közben folyamatosan irígykedek rátok.... :-) Gondolom ezzel mindenki így volt...Nem?

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Sajtine,
tényleg! Erre nem is gondoltam! Azt hittem, már a Mikulás ajándékot keresgéli ott.

Nézd, az államat így hamizta (istenem, milyen régen volt):
Kép
Kép

Kép


Connie! Hol maradnak az Ákos-fotók?! Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kép

a tankvezető sapim nélkül soha nem ülök be a babakocsibaKép

Kép

Kép

Kép
sajtine
 
 


Gabuska nagyon édik vagytokKép
milyen szép nagy szempillája vanKép

tényleg úgy megy az idő sajnosKép

Kép

Kép
sajtine
 
 


Bubek,
én is ugyanígy voltam, imádtam olvasgatni a babanetet, aztán amikor megszületett Livibaba, elkezdtem ontani a leveleket is.
Izgultunk mi is, hogy hogy boldogulunk majd, a nagymamák futásra készen álltak, hátha jönniük kell, de olyan ügyesek /és szerények/ voltunk, vagyunk, hogy eddig még egyszer sem volt szükség a segítségükre. Úgyhogy csak az önfeledt unokázásra kell koncentrálniuk, meg persze egy-két jótanács mindig jön tőlük is.

Perpillanat ezzel van elfoglalva a kishölgy:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


nálunk is a böfi mindig a ruhájára vagy rám megy.
ezért szoktam előkét adni rá pl. ha vendégségbe megyünk és nem lesz koszos a ruhája

Kép

Kép
sajtine
 
 


Sajtine,
köszi, hát, ami azt illeti, Te sem panaszkodhatsz! Kép Tök jó az a micsoda, amit a hordozóra tettél!
A szempillája egyébként csak később lett ilyen, kisebb korában szinte nem is látszott, hogy van neki.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Tök jó, mire megírok egy üzit, közben már jön is egy másik!!! Kép
Nekünk az előke nem vált be, mert folyton játszik vele, a tartalmát az arcába keni, és mindig igazgatni kell, mert elcsúszkál. De azért néha adok rá, reménykedik az ember... Meghát a reflux miatt ő egész nap küldi ki a kaját. Néha azt csinálom, hogy a body és a rugi közé teszem az előkét, igaz, a rugi le lesz kajázva, de akkor nem tudja birizgálni az előkét és legalább nem érintkezik a bőrével a nedves ruha, hogy megfázzon.
Ami a vendégséget illeti, képzeljétek, ha nem itthon vagyunk, alig bukik, nyoma sincs a refluxnak!!! Nem tudom, hogy csak véletlen-e vagy van valami misztikus magyarázata, de ha elmegyünk valahova vele, semmi hányás, öklendezés.

Hm, téged, honnan is ismerlek?
Kép

Ja, megvan! Te leszel a Keresztmamim!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hjaj, gyerekek, csak itt sóhajtozok, és csak sóhajtozok, hogy én is akarok már babázni...!!!! El tudom hinni, milyen büszkék vagytok. Egyszerűen csak olvasom a sorokat, /közben Marcika is jelez, hogy ő is itt van ám Kép/ és nem tudok betelni sem a tapasztalataitokkal, sem a képekkel.

Most az jutott eszembe, hogy a férjem nem ért a számítógéphez (még), mert csak nemrég óta van itthon gépünk, és nekem ilyen munkám van (volt eddig), de neki eddig köze nem volt hozzá. Szóval, ha szülünk, akkor majd abból fogjátok tudni, hogy napokig nem fogok jelentkezni, aztán, egyszer csak hirtelen majd én is büszke anyuka lehetek.:-) Jaj de várom már!!! Nem is értem, hogy hogy tudjátok úgy csinálni a dolgokat, hogy a baba mellett jut idő a netre is. Én is képes leszek ilyesmire? Kép) Persze, amikor az ember már gyakorlottabb, akkor biztos sokkal könnyebb már mindenre időt szakítani.
Azt mondják az első hét itthon egy kissé káosz lesz. Tényleg az?

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Gabuska,
ilyen felakasztható valami (jól megmondtam)Kép
rá lehet tenni a babakocsira is, most jelenleg az utazó ágyán van.
a csiga zenél is, igaz elég rekedt már ki kéne cserélni az elemet benne.

Kép

Kép
sajtine
 
 


Bubek,
Csak hogy bíztassalak, igen káosz lesz!!! Főleg az első Apa nélküli hét lesz az majd. Ha Marcibaba ügyes lesz és nem lesz nehézkes a szopi, az azért sokat könnyít majd a helyzeten. Általában azzal van a legtöbb gondjuk az anyukáknak eleinte.
Netezni én is csak akkor tudok, ha törpike alszik, vagy a férjem itthon van, néha az autós hordozóban felteszem a gép melletti asztalra. Mosogatni meg kaját készíteni is így szoktunk. Jó, mert elnézelődik egy fél órát így.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Bubek,
én is úgy vártam már, hogy babázhassam, meg persze kíváncsi voltam milyen lesz az arcocskája.
Izgultam, hogy egészséges legyen.
Tényleg kimondhatatlan boldogságKép
Azért visszasírom a terhességet is, mert olyan jó volt mikor boxizta a pocim. Meg ahogy terebélyesedtem napról napra.
egy-két hétbe telt nekem is amíg újra jelentkeztem itt a lányok köztKép
amikor alszik akkor van egy kis idő a csevelyre.
nagyon jó megosztani Velük az élményeket meg persze ha kérdés van feltenni azt.
Sokkal jobb olyan emberektől kérdezni akiknek most van kisbabájuk és nem 30 évvel ezelőtti tanácsokat adják.
Én egy nagyon jó tanácsot kaptam az egyik évfolyamtársamtól, csak magamra hallgassak és tudni fogom mi a jó neki, anyai ösztönKép
és csak helyeselni tudokKép

Kép

Kép
sajtine
 
 


nem tudom megállni, hogy ne küldjem el
Zsófi a pocibanKép

Kép

Kép

Kép
sajtine
 
 


Juj, akkor én is, én is!!!

Sajtine,
Hány hetes ez a poci?

33. hét:
Kép

Szülés előtti nap:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sajtine,
hát valahogy így nézünk ki mi is Kép
16 kg-t híztam eddig. 48-ról indultam, és most 64 vagyok. Vagyis csak voltam múlt héten. Most már lehet hogy több, de nem tudom megmérni, mert az itthoni mérlegünk elromlott, amikor elértem a 60 kg-t. Jó mi? Kép
Majd csinálok a tükörben képet (Apa mindig dolgozik, szóval most ő nem tud) és akkor majd felteszem én is. Tök ilyen gatyám van nekem is, csak kord. Kép)
Egyetértek azzal, hogy sokkal jobb tapasztalatokat cserélni azokkal, akik most babáznak. Biztos hogy én is visszatérő leszek sokáig. Persze csak ha majd a káoszon túl leszünk. Még az a szerencse, hogy jön majd a karácsony, és Apa is itthon tud lenni legalább 3 hetet. Jól csinálja Marcibaba, tudta mikor kell megszületni. Kép

Gabuska, köszi a bíztatást. Legalább majd így készülünk. Aztán úgyis lesz ami lesz, meg kell a dolgokat oldani. Hát nem? Annyi örömöt úgysem ad senki, mint amennyit a gyermekünk. És ezért meg bármit érdemes elviselni, kibírni, megcsinálni.Kép

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Na jó akkor most csinálom meg a képet. Csak hogy lássatok egy kis pingvint KépNemsoká jövök vissza...

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek,
én olyan pici és gizda vagyok, hogy pocival együtt voltam 48 kiló, most meg megint 42. reméltem, hogy marad rajtam valami, de sajna nem. Elfért volna 4-5 kiló.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba,
remélem, benézel Te is valamikor! Nagyon izgulunk a kis udvarlónkért, hogy hogy alakul a szopi! Bár az esti állapot tudatában azért nem féltjük uraságát!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Bubek,

Ha alszik, játszik, akkor van időd magadra, netre. Az első napok nem voltak nekünk káoszosak inkább csak fáradt voltam a szüléstől. Itt volt anyukám segíteni, úgyhogy nem is nagyon engedtek az első két hétben felkelni. Épp csak a babucit elláttam peluscsere, etetés stb. de a házimunkát, főzést teljesen átvették tőlem. De az első két hétben nem is esett jól az álldogálás, úgyhogy nagyon jól jött a segítség.

Sajtiné,
Nagyon édes Zsófi! Nekem az a kedvencem, amikor a macis előke van rajta. Olyan szép!

Gabuska,
Tisztára mintha szerelmesek lennének egymásba a férjed és a lányodKép Milyen ennivaló, ahogy a keresztanyjával kokettál.

Benedek mostanában nagyon jókat alszik hason. Most is már ébreszteni kellett, hogy kajcsizni kellene. Aztán megint kinyúlik Kép Végigaludta a délelőttöt, most megint alszik. Remélem, nem este iszom meg ennek a levét.

Kép

Kép

Kép
szorsi
 
 


Nem semmi ez a kinyúlás!!!! Véletlenül nem esetleg evés után-e? Meg kell veszni értük, miket produkálnak!
Az tök jó, ha jókat alszik Benedek! Ma még Lívia is csak 1× evett, annyira lefoglalja az alvás. Fel is keltem finoman, régen volt reggel 9 óra!(Az ablak alatti építkezés sem tántoríthatja el a fontos szundikálnivalójátólKép)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Én porszívóztam, tv-t nézek, mosogatok és úgy alszik itt a kanapén, mintha nem is hallaná! Nappal nem mindig rakom be az ágyába, nem baj, ha ezzel is segítek neki megkülöndöztetni az éjjelt a nappaltól + nem akarom piszkálni a pakolgatással.
Orsi

Kép

Kép
szorsi
 
 


Én azért(is) teszem be nappal, mert éjjel velem alszik a betegsége miatt, és legalább nappal legyen benne (ha már megvettükKép). Meg nekünk olyan a lakás elrendezése, hogy nem látok rá mindenhonnan és így biztonságosabb. Mert egy villámvili, a kanapén egy másodpercig sem maradna fenn!!!
A pakolgatás szerencsére nem zavarja már, régebben ébredt csak fel rá. Akkor még egy köhintésünkre is felébredt, mostmeg bevágja a huzat a szobaajtót és meg se rezdül.
Nincs szívem felketeni, pedig tényleg ennie kéne már.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Na akkor ahogy ígértem, íme így nézünk mi most ki. Kép

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Ezt a képet most csináltam. Igazi pingvin. Vagy viziló..?Kép
Ma vagyunk 37+4 naposak.

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.08.14 13:08-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Bubek,
Igen, ezt az ecetes koktélt beöntöttem a mosógép öblítős adagolójába.
A textilpelusokból meg a rucikból az anyatejes bukás meg az anyatejes kaki simán kijön. Én most szenvedek ezekkel a lehetetlen színű kajákkal, amiket kap, sütőtök, répa, és nem sokára jönnek a zöldek, spenót, meg brokkoli. Szóval azokra csak az azonnali Vanish segít. De amíg csak szopizott, addig csak simán kimostam a cuccait, ill. a kakisakat beáztattam, amíg mosásra került a sor, de max. kétnaponta úgyis mostunk.

A vasalás fertőtlenítő hatásában én nem vagyok annyira biztos - ill. tényleg fertőtlenít, de utána meg beteszed a szekrénybe x napra. Én nem is mostam külön Ákos ruháit, hanem az enyémekkel, most meg már együtt mind a hármunkét, csak külön szennyestartója van.

Nálunk sem volt káosz, de itt volt anyukám, a háztartást ő vitte, és az elején a babával is ő foglalkozott, én "csak" szoptattam. Engem nagyon kiütött a szülés, ill. az aranyér, mint kapcsolt áru, alig bírtam mozogni még majdnem két hétig.

Utána én is úgy végeztem a házimunkát, hogy vittem magammal a manót, hadd tanulja.Kép Meg igazság szerint hozzánk kéthetente jár egy takarító néni, még a terhesség alatt szereztük be, mert a vizesedés miatt én nem csinálhattam szinte semmit.

Sajtine,
Igen, rengeteg játéka van, pedig mi alig vettünk neki, de elég sokat kapott ajándékba, és kaptunk egy zsáknyit kölcsön. Után mi csak ilyesmikkel bővítettük a kollekciót, mint a nem használt cumisüveg, frottírzokni, frottírpapucs, ásványvizes flakon.Kép

KépKép
connie
 
 


Bubek,
szerintem nagyon szép, aranyos kismama vagy!!! Nem azért, mert ezt illik írni, hanem tényleg!
Jókat fogsz majd szoptatni abban a fotelben. Kép

Ezeket most csináltam, itt hancúrozik mellettem. Kép
Kép
Kép
Kép

Nem tudtam eldönteni, melyik legyen, ezért mind a 3-at felraktam.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


jaj de finom az a helikopter Kép

Kép

Kép
szorsi
 
 


Sziasztok!

Szült valaki mostanban az Istvánban?
Tényleg ilyenkor is nagyon meleg van a kórtermekben?
Csak mert mikor két éve nyáron szültem a legnagyobb kánikulában, akkor egy anyuka azt mondta, télen sem volt hidegebb bent, úgy fűtöttek és az még rosszabb volt, mert szellőztetni sem lehetett, mert akkor meg nagyon ment a hideg az ablak alatti babákra.
(Most január 5-re vagyok kírva.)

Köszi a válaszokat.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77
 
 


Sziasztok,
Nagyon jók a képek! Majd én is megpróbálok föltenni párat a lányokról. Ami igazán nehéz benne, az a kiválasztás...Kép

Sajtine,
Zsófi nagyon édi, (az orrszopizós kép haláli) ilyen jó kislány is?
Bogi olyan nyügi volt tegnap, alig aludt. Éjszaka szerencsére nincs balhé, csak enni kel föl. Azért hat órát már ő is végigalszik.
Itt az email címem, ha van kedved és időd, írj! tyime@axelero.hu

Gabuska,
Bogi most 4,76 kg, de majd' 4 kg-val született.
Ezen a héten alig bukott, ilyenkor kezdi az ember hiú reményekben ringatni magát, igaz?
Múlt hétvégén viszont a délutáni etetésnél annyit adott vissza, mint az előző nap összesen.
Éjszaka egyáltalán nem bukik, úgy lehet vele, mint Livi a vendégeskedéssel.Kép

A praktikák alatt csak olyanokat értettem, mint vízszintes testhelyzet kerülése, séta időzítése stb. Ezekre amúgy is rákényszerül az ember. Vettünk neki egy pihenőszéket, abba nincs úgy beszorítva, mint az autósülésbe. Azt ő sem szereti.
Jucus

Jucus
jucus73
 
 


Sziasztok!

Hű, de beindultatok! Kép

Bubek,
Mint látod én nem tudok olyan sűrűn jönni (egyenlőre Kép ) mint a többiek, nekem ma 2 hetes a kis manóm. Zűrzavar nálunk sincsen, de azért nem egyszerű. Főleg, hogy az első naptól tulajdonképp egyedül vagyok Benivel, Anyósom hoz ebédet, tehát főznöm nem kell, meg be is vásárol. Nélküle lehet, hogy tényleg káosz lenne. Lesz segítséged?

Marcsi,
Én most szültem, tényleg meleg van, a férjem mindig szaunában érezte magát. Én 3 ágyasban voltam, de jófejek voltak a szobatársak, beöltöztettük a babókat és naponta többször szellőztettünk.

A képek egyszerűen fantasztikusak, minden kis baba már most kész egyéniség, külön-külön nem is dicsérem őket (pedig tenném, csak nincs annyi időm, amíg le tudnám írni) szóval nagyon arik.

Jók a pocakos képek is, később jövök még képekkel! Kép

És Beni egyéni csúcsot döntött: igaz 1 óra alatt, de 75öt szopizott!!! Kép Ki hitte volna 2 napja!

Akkor később jövök!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Helló Ilba!

Ilyen jó híreket kérünk minden nap!!! Szerintem egyelőre azért 80-90-nél ne nagyon menjetek tovább egy szopin belül, nehogy fájjon a pocija! Habár úgyis kitapasztalod majd, mennyit bír Beni!

Jucus!
Ma mi is jól állunk buki ügyben eddig! Éjjel ő sem nagyon bukik, rögtön elalszik evés után. Bár már 4. éjszaka nem kell fel enni. Holnap veszek neki BEBA antireflux tápszert, a doki most azt dícséri, megpróbáljuk, hátha. A pihenőszéket már régóta fontolgatjuk, lehet, hogy a Mikulás bácsi hoz egyet. Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska,
A pihenőszék tényleg jó, nekünk is volt. Ill. van, csak most éppen nem használjuk. Sztem ha kicsit ügyesedik a felüléssel, mászsással, megint be lehet vetni.KépDe nagyon sokat használtuk, jobban szerettem, mint az autósülést, mert kényelmesebb a hátának is.

Ilba,
csak így tovább!Kép

Marcsi,
Áprilisban is rettenetesen meleg volt, de megoldottuk a szellőztetést, becsomagoltuk a babákat.Kép

KépKép
connie
 
 


Na, itt vagyok, a délutáni adag 65! Kép

A mosáshoz annyit, hogy én semmi extrát nem csinálok a ruháival és a pelusokkal, Ariellel és kék Coccolinoval mosok mindent. A pelusokat én is csak böfihez, etetéskor és a feje alá használom.

Bubek,
Hát most látom, hogy Te is mindjárt babázol! Használd ki a hátralévő időt és pihizz sokat. Tudom, hogy uncsi, nekem is mindenki ezt mondta, de most már tudom, hogy így van.

Én 20 kilót híztam, most van még rajtam 9 kiló, de legyen, nem érdekel, a rossz, csak hogy nincsen semmi jó gatyóm, most a terhesség legelején vett farmert tudom felvenni, nem is látszik rajta, hogy kismamagatya. Kép

Gabi,
Te összesen 6 kilót híztál???

Milyen az a pihenőszék? Mikortól lehet használni?

Ja, és képzeljétek, ma odaadtam Beninek a cumit. Nem bírtam ki. Teljesen rá van kattanva a cicire Kép, de ha 75öt eszik, utána már nem éhes, csak cumizza a mellbimbóm. Le sem tudom rakni, az ágyban is "cumizik", nyeli a levegőt. Na, odaadtam neki a cumit, két kézzel tömte a szájába, és nagyon szopizta. Olyan édi volt! Kép
Most mondjuk a nélkül alszik, csak akkor adom majd neki, ha játszani akar megint.
Ti használtok cumit?

Na és akkor a 2 hetes szülinapi képek az új rugiban:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Segítsetek!!!

Ma kezdjük a Vigantolt, napi 1 csepp, ugye? Ez világos.
És van Konakion 2mg injekció. Ebből ma egyet és utána mikor? És hogyan adom be? Ezt is kanállal tejhez keverve? Tök érthetetlen a leírás hozzá Kép
Vagy minden baba másképp kapja?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
igen, annyit, dehát a babó csak 2,5 kg volt!Mondta mindig a Doktornő a kontrollokon, hogy csak a gyerek van plusszban rajtam, netán éhezek? Épp ellenkezőleg, olyan farkasétvágyam volt terhesség alatt! (Kivéve a legelejét.) Annyi édességtől pl. amennyit ettem, simán híznom kellett volna egy tizest. Hát, ez van. Egyébként Apukám is olyan, mint egy afrikai éhező.
Ja, és a második hónapban alig ettem az állandó émelygés miatt, akkor lefogytam 40 kilóra. Ha ahhoz viszonyítunk, akkor 8 kilót híztam!Kép

Beni nagyon szép! Lehet, hogy lecsapom a lányom kezéről?! Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba,

Viganol napi 1 csepp, Konakion heti 1 ampulla. Aért kell tejjel beadni, mert jobban csúszikKép finomabb ésnem marad a kanálon a fele.
Orsi

Kép

Kép
szorsi
 
 


Ilba,
a konakiont csak akkor kell adni, ha csak anyatejet kap. Ha - ne adj isten - megint kell tápi, akkor nem kell, mert a tápszerekben benne van!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szorsi, Gabi,
Köszi a gyors választ, felhívtam a védőnénit, még jó, mert közölte, hogy holnap jön. :-o
Szóval mondtam, hogy 4 napig kapott tápit, most hagyom el, tegnap és ma csak éjjel kapott pótlást, mondta, hogy adjak neki Konakiont. De akkor majd holnap megbeszélem vele.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
Vigantolt, Konakiont már leírták a lányok.

Cumihoz akartam még írni, hogy sztem ne adjál még neki cumit. Ha már szépen szopizik, akkor még várj legalább egy hetet, és csak utána, nekünk ez bevált, nem lett Ákos cumizavaros, pedig 4 hetes koráig nem jól szopizott. Bár jobb lenne kivárni amíg eltelik az első hat hét, mert úgy jóval lecsökken a cumizavar esélye. Most, amíg még tanulgatja a szopi technikáját, nagyon összezavarhatja a cumi, és akkor megint kínlódhattok. Egyébként meg egyáltalán nem muszáj cumit adni neki, azt hiszem írtam, hogy Ákos 15 hetes kora óta nem fogadja el, és nagyon jól megvagyunk nélküle. Az az időszak, amit a ciciden tölt cumizással, fontos a lelkének, és közben is megy azért a tejcsi, csak kevesebb. És egy idő után le fog csökkenni a komfortszopi igénye, kb. a 3. hónaptól kezdve már kezd majd egyre érdekesebb lenni a világ.

KépKép
connie
 
 


Connie,
Igen, én is nagyon gondolkodtam, az igazság az, hogy tegnap is már kétszer a kezemben volt, de mégsem adtam neki oda.
De ma szinte semmit nem tudtam csinálni, fáradt voltam, egyszerűbb volt benyomni a szájába. Aztán meg is bántam, most már nincs is nála, szeretem mikor a cicimen szuszog, csak hát muszály ennem, wc-re mennem stb.
De azt hiszem tényleg csak vészhelyzetben adom majd neki.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?