Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát Csajok le a kalappal mindenki előtt! Hát Dóri cica nem sok mindenre hagy időt... Kép De azért igyekszek jönni! Kép Már napok óta írom ezt is... Most is egy kézzel... Kép

Akartam dicsekedni, hogy péntek éjszaka elmaradt a balhé, de nem akartam elkiabálni, ezért inkább gondoltam várok még egy napot... Hát igen! Szombat éjszaka hajnali 1/2 4ig kellett Dórival sétálni a lakásban... Monnyuk egész nap nyügi volt, mondtam is a Páromnak, hogy kész vagyok teljesen, készüljön, hogy este dajkálnia kell, mert szinte semmi erőm nem maradt... Vasárnap alvás (több szopival, hétfőn sétika...) Ma??? Szerintetek??? Most már erre is toom a választ! Kép Szundi... Kép De engem úgy megzavar ezzel, hogy el sem tudok ilyenkor aludni... csak forgolódok az ágyban. Géphez persze nem jöhetek, mert Páromat zavarja a kopogás a billentyűzeten...

Panni! Gratula az évfordulóhoz! Kép Mi is 4 éve vagyunk együtt a Párommal! Kép Csak azzal az eltéréssel, hogy az én Párocskám nem akar nősülni... Nem érkezett + a mail... Kép
Köszönöm a segítséget! Megvettük az Infacol-t is, de Párom nem akarja beadni a lánynak, mert gusztustalannak tartja... Kép Jó. mi? Tényleg! Ha fáj a hasa akkor meg lehet nyugtatni? Dóri vmilyen hurcibálásra mindig megnyugszik... Nem lehet, hogy "trükközik"? Már a 2 átaludt éjszaka miatt bizonytalanodtam el...

Ildi! Én nagyon kedvelem a dokimat! Nőci! De nem dolgozik főállásban a kórházban! Már csak magánban... De hozzám minden nap bejött a kórházba... Abszolútli "sima" szülés párti... Jövő héten megyek Hozzá, akkor rákérdezek erre a dologra... Engem is érdekelne... A cumi nem megy nálunk... Már gondoltam, hogy be kéne szerezni egy másik fajtát, hátha...

Vacak! Tök jó érzés lehet, hogy elindult! Én is úgy várom, hogy Dóri mikor produkál vmi újat! Kép Szegény Babócám! Kép

Galóc! Hát a szopi kérdés engem is izgat! Bár mi még az elején vagyunk a dolgoknak... Eddig csak az autóban szopiztunk... Mókás, hogy a kistarcsai kórházban sincs szopizós szoba... Sőt! A pelenkázó (a gyerekortopédiánál) is csak a folyosóra van kidobva, ami mellesleg elég huzatos... Ez csak azért jutott eszembe, mert ott mesélte egy Anyuka, hogy Õk szopiztak a HÉV-en is aaz egyik sarokban és egy néni oda ült hozzájuk és Neki esett, hogy mit képzel...stb. Rémes! Bár Panninak nagyon igaza van... Tetszik! Ezzel a szöveggel fogom felvértezni magam baj esetére! Kép Bár most én is ezen gondolkozom, mert eddig mindig az Anyuékkal karácsonyoztam... Nagy vacsi meg minden! De idén nem toom hogy legyen, mert elég kicsi a lakás, sok ember... Jó csak a család, de a mostohafaterom fia előtt nem szívesen teszem ki... mindig is éreztem, hogy "úgy" néz rám... Kép

Levelibéka! Gratula az esküvőhöz!!!!! Kép

Hannablanka! Kezdek izgulni Érted/Értetek! Kép

Angi! Jó gömbölyödést! Kép

Eszter! Elkészültek a képek?

Lányok! Ti adtatok teát a Piciknek? Mindenhol azt mondják, hogy elég a tej...

Tettem be új képet a profilomba... Kép

Fájdogál a pocim... Lehet megjön... Kép

Pusza, Jutka

Kép
jatka

Dadó!

Nem jött meg a levél. Perszer ha még nem volt időd megírni akkor storno. Kép

Jatka!

Nem kell teát adni neki állj ellen az összes nagyszülői nyomásnak!! Kép

Ha meg aközött kell választani hogy a gyerek teli tüdőböl ordít vagy megszopiztatom akár a héven is akkor mindenki tehet egy szivességet.

Pusz Ildi

Kép
vildi

Vildi!
Már azután megírtam, hogy itt jeleztem. Megpróbálom még1szer!

Pontosan: mindenki (még a nagyik is!Ö tehetnek egy szívességet! Kép)
dadó

Vildi!
Már azután megírtam, hogy itt jeleztem. Megpróbálom még1szer!

Pontosan: mindenki (még a nagyik is! tehetnek egy szívességet! Kép)
dadó

Jatka
Hatalmasat nőtt a leányka!!! És tündéri is!

Hülye kérdés jön! Azt írtátok, hogy Tenna betétet vegyek szülés után. De milyet? Ma nézegettem, de csak szárny nélküli volt, és normál. Létezik valami másfajta is, vagy konkrétan ezt kellett volna megvennem?

A másik: Ha alapítványi szobába megyek, mikor szóljak az orvosnak? Még most, vagy csak szülésnél? Azt tudom, hogy a 2 ágyas 4000 FT/nap (vagy éj), de mennyi idő múlva kell kifizetni?
Nem tudom, egyre inkább gondolkodom ezen az alapítványi szobán. Helyesebben Zolival együtt töprengünk, s ő mondta, hogy kérdezzelek meg benneteket!

Noémi
36+1 !!!!

Kép
Kép
hannablanka

Noémi!

Fizetni utólag kell, csekken... Havonta ellenőrzik csekkoltál-e... Nem toom mikor kell szólni, sajna...

Betét? Én alig használtam a Tenából...első-második nap...de ez lehet a császár miatt volt... nem toom...

Pusza!
jatka

<font color="119911">NOémi,
előre nem nagyon tudsz szólni, csak amikor bementek szülni. Mert lefoglalni nem lehet és ha van szabad akkor, amikor Neked kell, akkor mehetsz. Cser Kati azt is mondta, hogy ha első nap pl. nincs hely, de másodikon már van akkor is átmehetsz. És fizetés csekken van utólag.

Jatka,
nagyon kis édes Dóri! És hogy tartja magát! A fürdetős kép is tuti! Kép Mi is iylen kádat szeretnénk venni.

Angi
27+6</font>
angi79

Köszi a válaszokat, egyre erősebb az elhatározásom az alapítványi felé!
Azért ha valaki tud betét ügyben tanácsot adni, írjon, jó?
Noémi

Kép
Kép
hannablanka

Noémi,
gyógyszertárban kellene megnézned a Tena betétet és a Tena eldobhatós bugyit. Aztán azt mondják, hogy később elég az Allways éjszakai is.
Angi
angi79

Jatka!
Szuper a fürdetős kép! Kép Kép

Hannablanka!
Nekem a csaszi után is kellet a Tena lady extra ,én elég sokat véreztem.
Szerintem a nagyobbat vedd meg mert inkább túlbiztosított legyél mint összevérezz mindent (hálóinget, lepedőt). Bár ez csak az én magánvéleményem. Egyébként nem túl kellemes olyan mintha rajtad is pelenka lenne. Kép
http://www.hazipatika.com/topics/incontinent/product
Pusz
Ildi

Kép
vildi

Jutka!

Tea: én adfom Ancsának. megeszik kb napi 4-5 kiskanállal, ez nemhiszem, hogy eget rengető. De ő annyit nyálzik, meg a cumizás miatt is sok nyála elfolyik, hogy muszáj neki néha egy kicsit több folyadék. Na meg apocifájsának jót tesz. Lehet, hogy undorító az infacol, de ... Na mindegy.

Pocifájás: homeopátia. Időleges megoldás, azaz kb fél órát hat, de utána adható az újabb adag. érdemes megpróbláni. Tényleg műkszik.

Trükközés: Hát lehet, hogy igen, de gondolod, hogy jó kedvében ordítana a csecsemő órákig???? Hááát. Én nem hiszem. Egy idő után lehet, hogy túlfárad. Ami még bejöhet. Fogsz egy takarót. És bebugyolálod a gyereket. A kezét a teste mellé "szorítod" és jó erősen bebugyolálod. Nem úgy persze, hogy fájjon neki, lényeg, hogy ne tudjon kapálózni, ha túlfáradt az a baja, akkor egy kis sírás után megnyugszik.

Noémi!

Tena nem szárnyas, de nem is kell,hogy az legyen, nekem soha nem mozult el, szerintem elég vastag a rgasztószalagja. Azt hiszem valami extra vagy mi volt nekem, de nem a legnagyobb, hanem eggyel kisebb, a csomagoláson rajta van. Ja és van Tena olyan, aminek a csomagolása kb akkora mint a rendes betéteknek, és van aminek jóval nagyobb. Utóbbi a jobb, szerintem.

Alapítványi szoba: nem a dokinak, hanem aszülésznőnek kell szólni, és a szüléskor. Kép

Panni
uran

Sziasztok!!!!

Jó rég voltam, és töredelmesen bevallom, most is csak ezt az oldalt olvastam el, de pótolni fogok ígérem!
Eddig dódoztam ezerrel, mert karácsonyra akartam egy kis zsebbénzt, de hatalmas a sikerélmény, mert mindenféle gáncsokat elkerülve, átugorva sikerrel jártam, és a sürgős jelentemet is határidőre befejeztem!!!
Így most ezt az érzést is elraktározhatom a köv. kb két évre!Kép

Hannablanka!
Minden rendben lesz!
Ahogy Ildi, úgy én is extra Tenát és a cuki neccbugyit tudom tanácsolni. Tényleg marha kényelmetlen, de jobb ha van, vagy úszol. Kb a harmadik, de inkább a negyedik naptól már elég volt az éjszakai maxivékony szárnyas, és megvallom egy felüdülés volt a "pelus" után! Kép
No de még megvan a maradék fél csomag Tena! Majd májusban!Kép

Levelibéka!
Gratulálok az esküvőtökhöz! Esteleg kép, ha nem vagyok tolakodó?!
Nagyon jó doki! Legalább is úgy hallottam, és vaciláltam én is mellette, de maradtam a kabaladokimmal!Kép
Ha jól érzed magad, nem vagy fáradékony, a baba is jól fejlődik, akkor semmi gond a súlyoddal.
Én már rég nem tudnám letagadni, mert akkora pocak, mint Olivérrel a hatodik hónap táján, és még csak a 16. hét!!! Hízni híztam 1,5kg-t így nem az látszik még meg. De igyekszem formában maradni! Most, hogy már nem fogok az asztal elé szegeződni, így többet tudok majd mozogni, és Olivér gondoskodik majd asúlyom kordában tartásáról! Kép

Vildi, Vacak!
Tündériek a babák! Kép

Vacak!
Gratula az első lépésekhez!Kép
Akkor kezdhetsz lassan te is edzeni a repülőrajtokhoz!Kép

Jatka!
Szép a kis királylány!
Pocak ügyben nem tudok segíteni, bár az első harmadban sikerült megéreznem, mit is érezhetnek a babák! Így, azt leírhatom, nekem mi segített, ha épp segített.
Egy kis tekergés csípőben, térdek felhúzása hanyat fekve, majd térdelőállás hátsó fertály az égbe. Végszükség esetén egy kis hasmasszázs, amolyan sportmasszőz módon nem kímélve a zsigereket. A finom kis simi nem használt semmit. ha a saját hasamat nézem, akkor jobbról balra, így a kicsinek fordítva.
Szegénykém!
Bár lehet, hogy valóban csak trükközik! Kép
Olivér is sírt az elején, de mivel tudtam, hogy mindent megtettem, és tényleges baj nem lehet, hagytam sírni. Addig mosogattam, hogy egy kicsit elnyomja. Persze max. 10 percig voltam ilyen "kegyetlen", és csak a hatodik otthon töltött hét után, amikor már a saját szobájában volt. Azóta sincs bajunk az altatással, így azt gondolom megérte, ha ugyan tényleg ennek köszönhető.
Biztos, hogy azért fáj a hasad? Csak mert ha rendesen van szopi, akkor nekem korainak tűnik, de aztán ki tudja. Lehet, hogy rosszul tudom. Gondolom a méhed már összehúzódott és nem azt érzed. Mikor is szültél?
Ja, és nálunk meg én nem akartam "nősülni"! Kép

Vildi!
Szerintem semmi gond, ha más orvoshoz mész. Főleg, ha régen voltál már nála.
Korábban biztosan írtad miért váltasz, így ha nem akarod mégegyszer bepötyögni, akkor kb hol keressem?

Uran!
Boldog fordulót! És persze még jó sokat!Kép
Jól vagytok?

Angi!
remélem minden rendben lesz a cukorvizsgálaton4 Sok sikert és kevés nyelést a lötyihez!
Én is gondolkodom, hogy kérek egy ilyen terhelésest majd, mert ez a pocak annyira más, hogy a 10X éves leletem, lehet hogy nem mérvadó.

Galoc!
Szopi
Az az igazság, hogy ha szükség van, akkor nekem édes mindegy volt és azt hiszem lesz is, hol vagyunk, mert ha sírni kezd a gyerekem és tudom miért, akkor nem látok nem hallok semmit, csak ő van. Még akkor is, ha telefonon keresztül.
Jártam már úgy, hogy vásárolnom kellett és Nagyi telefonált, hogy lehet, hogy korábban van itt az idő, nem sokon múlt, hogy nem borogattam meg a sorban előttem pöcsölőket. Pedig nem vagyok egy agresszív kismalac, de ha a gyerekemről van szó se isten se ember...
Mi voltunk kirándulni is, mert az allergia bogyóü és szopi összeférhetetlensége miatt szobafogságon voltam hetekig, így a Mátrába elvitt Apa megsétáltatni, és azt kell mondajam élveztem az "ősanya" stílust. Amellett egyébként is nagy jövőmenőkről lévén szó.. de nem is ragozom tovább.Kép

Dadó!
Szia! Vetkőztetnek! KépKépKépKép

No, akkor most jól kiírtam magam.
Képek lesznek, csak egyenlőre a család lelkét kell helyredobni, hogy újra aktív tagként szerepelek majd a családi körben.4 Kép

Sziasztok!

Eszter, aki elkoptatja Embere billentyűzetét, és a ti szemeteket! Kép

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

sziasztok, én már nagyon régen jártam itt.. Vacakkal találkoztunk egyszer, és olyan hülye vagyok, de tisztára elcsodálkoztam, hogy már jár a kislánya..pedig lassan már vége az évnek, Adél akkor még bőven a pocakban volt, most már meg 5ésfél hónapos Kép.

Galoc,
szerintem tök mindegy hogy hol, hogyan a gyereknek enni kell! Nemrég voltunk csípőszűrésen, és a váróban nagyon-nagyon sírt egy babóka. Anyukája ment vele fel-alá, duruzsolt neki, de a baba egyre vigasztalhatatlanabbul sírt. Eltelt vagy háromnegyed óra, amikor arra járt egy nővér, és akkor anyuka megkérdezte, hogy nincs-e egy helyiség, ahova bemehetne megszoptatni a gyereket.. hááát, hallod, hagyta sírni, ahelyett, hogy elővette volna a mellét.. épp ott, ahol rajta kívül is csak babások voltak. ez szerintem butaság!

Alapítványi szoba..
én az osztályos nővérnek szóltam asszem, és nem szép dolog bár, de még csak most fizettem be a csekket

KépKép
vikka

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ti is így vélekedtek a szoptatásról, mert én eddig nagyon sok kisbabás helyen fordultam meg, de egy anyukát se láttam szoptatni. Mindig jól elvonultak, vagy lefejt tejet adtak a babának, de az én fiamnak a cicimen kívül még semmi nem volt a szájába, csak a keze.

Vacak: Gratulálok az első lépésekhez, nagyon aranyos a kislány.
Vildi, Jatka nagyon szép babáitok vannak.

Én is eldicsekszem a fiammal. 8 hetes a képen. Kép
galoc

Galoc
Ez egy tündéri pici fiú! És fogadok, hogy sokat mosolyog, olyan kis pajkos a pofija!

Fáj a torkom, meg a fejem, és a pocim is. Szerintem megfáztam! Ha meg tüsszentek, akkor a hasamba hasít bele!
Nem lenne jó, így a végére valamit összeszedni.

Noémi
36+3

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Talán emlékeztek rám Vacak és Uran, van egy 2 éves lányom Bianka és most 21hetes terhes vagyok!
Abkarovics dokinál fogok szülni, de még csak egyszer találkoztam Vele, mert most a fél időben jöttem át hozzá a Rókusból, mert ott elég vacakok a körülmények!
Mivel Abkarovics dr nem nagyon ismerem, kíváncsi lennék rá mennyire a természetes szülés híve, milyen szüléskor stb....
Ha megszületik a pici szeretnék fizetős szobába menni, de nagy valószínűséggel már jóval szülés előtt be kell vonulnom, és arra az időre nem tervezem hogy alapítványi szobába megyek, meg tudjátok Nekem mondani azok a szobák milyen állapotban vannak, hány ágyasak, minden info érdekel a kórházzal és az orvosommal kapcsolatban!

Előre is köszi:Virág
arivirág

Helló Lányok!

Ma már egész tűrhető állapotban vagyok a tegnaphoz képest, csak még olyan izééééééésen érzem magam.
Mondjuk az éjszakám sem volt jó, mert amikor éppen elaludtam volna, hazaért a szomszéd színészke a barátnőjével, aki ordítva beszél, visít, és vihog folyamatosan. Szóval teljesen felébredtem, és idegbeteg lettem. Zoli is!!! Aztán még tartottuk nekik a gyertyát......
És úgy 3 körül végre csend lett, és el tudtunk aludni! 6-kor meg keltem pisilni. Aztán fél 8-kor...stb.
Az a baj, hogy abszolut nincsenek tapintattal a másikra, mert ők magánházban nőttek fel, és nem voltak közvetlen szomszédaik. Így meg?!
A lakást, amiben lakunk, a háború után választották le. Egy 150 m2-es nagyból csináltak 6 kicsit, és salaktéglával tették be a válaszfalakat, amik 7 cm vastagok. Úgyhogy szó szerint minden áthallatszik!!! Mi lesz még itt??????? Kép

Virág
Én úgy tudom, hogy a normál szobák 3 ágyasak, és elég szűkek. De a barátnőm szerint kibírhatóak, ő is feküdt bent a terhessége elején. Azt mondta, arra jó, de szülés után inkább az alapítványi.

Én is döntöttem végre, ha megszületik Bence, alapítványiba megyek. Ez lesz a karácsonyi ajándékom!!! Jól kitaláltam, nem? Végülis csak kényelmesebb, hogy bent van a WC, a fürdő, és csak ketten osztozunk rajta. És Bencus sem marad olyan sokáig egyedül!

Holnap megyek az utolsó diabéteszre, a 2. NST-re, aztán a dokihoz! Ja, meg el kell menni a kenetleletért!

Noémi
36+4

Kép
Kép
hannablanka

Arivirág,
nekem is A. volt a dokim, és éppen a 21. héten pártoltam át hozzá. Kép Igaz, nem nála szültem, mert éppen nyaralt, és az én kicsilányom úgy döntött, hogy nem vár még egy napot sem(úgy volt, hogy megindítják a szülést, mert toxémiás tüneteim voltak, az időnk letelt..), és aznap reggel született, amire "jósolták". Én kértem, hogy egy nappal később indítsák csak el, mert akkor már A. doktor is itthon lesz...

A "rendes" kórházi szobákat is volt alkalmam kipróbálni, egyszer 10 napig, aztán 5 napig "laktam" ott, plusz a szülés utáni 4 nap, de akkor már alapítványiban voltam. A szobákról:
én sokkal rosszabbra számítottam. Háromágyasok, és igaz, hogy nem olyan tágasak, mint az alapítványiak, de nem mondanám, hogy zsúfoltak. Mindkettőben volt hűtőszekrény, és a fürdő-WC,
- amihez kulcsunk volt - is tiszta volt, normális (igaz, csak az egyik zuhanyt lehetett használni, de egyetlen egyszer fordult csak elő, hogy ketten voltunk). Szóval szerintem, amíg az ember tud mozogni, ki lehet bírni a "sima" szobákban is, főleg ha ki kell. Kép
Ha írsz a csigahaz@vipmail.hu-ra, akkor megírom a tapasztalataimat a dokival kapcsolatban is.. semmi baj vele, csak itt mégsem akarom Kép.

KépKép
vikka

Sziasztok lányok!

Ha van valakinek tapasztalata gyereküléshez használatos fejtámasz, kispárna témában, akkor vagy ide, vagy magánban stu@vnet.hu címre írjon nekem.

Köszi
Panni
uran

Sziasztok!

Arivirág!
Szülés után én sima szobában voltam, három ágyas volt, és elég tágas, de láttam feleakkorákat is. Nem mondhatok rá semmi rosszat, de szülés után az alapítványit javasolnám. (Kilómétereket kellett gyalogolni a wc-ig, legalábbis az első napokban nagyon hosszúnak tűnt az út.) A zuhanyzó elég normális, a wc ronda. De ne aggódj mert bármikor meggondolhatod magad és átköltözhetsz másik szobába.
Én is Abkarovicsnál szültem, és röviden annyit mondanék róla, hogy jó doki.
galoc

Ironram!

Tulképp semmi komoly nem volt a dokival csak nem igazán találtuk meg a hangot. Szépen csinálta meg a csaszimat is. Igaz nagyon későn mentem hozzá talán a 30 hét körül addig az sztk-ba jártam. De valahogy nem mindig tűnt hitelesnek amit és ahogy mondta? nem tudom ez amolyan női érzés. Most, mivel rendes szülést szeretnék (ha lehet), ugy gondolom a dokim vigye végig az egész terhességet szinte a fogantatástól, hogy minden körülményt jól ismerjen. Azért kezdtem már most keresni, hogy megtaláljam melyik szimpi.

A gratulációkat mindenkinek köszönjük!

Hannabanka!

Asszem majd ha meglesz a pici visszakapják, ők is hallgathatják hogy sír. Kép

Uran!

Tapasztalat nincs, de a Brendonban azt mondták olyat jobb venni ami hátul a nyaknál elvékonyodik. Mert különben kényelmetlenül előre nyomja a nyakát a gyerkőcnek.

És a nap jó híre:
MA 1 ÉVES A KISFIUNK!! Kép Kép Kép

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Galoc, a nem fizetős szobákhoz nincs wc meg zuhanyzó, hanem egy közös van mindenkinek?

Írnál Nekem még Abkarovics dokiról, hogy pl milyen szüléskor, mennyire a természetes szülés híve, mert nagyon izgulok, másodszorra nem szeretnék rossz kórházat és orvost választani!

Sokáig gondolkodtam, hogy a Péterfybe vagy a II-es nőire menjek, végül is a Péterfyt választottam, remélem jó döntést hoztam!
arivirág

Szia Csajok!
Megvettem a Tennát, és van Necc bugyikám is, 4 db. Remélem, elég lesz. És 1 csomag éjszakai, és 1 csomag normál betétem is van. Köszi a tanácsokat!

Hétfőn voltam diabeteszen utoljára, csak 6 héttel szülés után kell mennem 6 héttel cukros lötyit inni. Összesen 2,5kg jött rám a 37 hét alatt.

Voltam a dokibácsimnál (1 évvel fiatalabb nálam Kép ), aki azt mondta, álljak le mindenféle magnéziummal, görcsölés elleni gyógyszerrel, és jöjjön, aminek jönnie kell. A baba befordult a szülőcsatornába, C:2111!!!!!!!!!! Lehet, hogy napok, de lehet, hogy még 1 hét!
Az viszont tény, hogy normálisan ülni nem tudok, olyan, mintha húznának szét alulról. Lehet, hogy őszi lesz Bence?

Tegnap védőnőnél voltam, aki elbénázta a szívhangot, nem találta meg, csak hosszas keresgélés után. (Hiába mondtam, hogy tegnap NST-n hol volt!) Aztán meg megmérte a vérnyomásomat, 140/90, és közölte, hogy nagyon magas. Hát, nem tudom, ő milyen állapotban lenne ilyenkor!
Megkaptam a recepteket is: hintőpor, alkohol, popsikenőcs, fürdető, D és K vitamin. Azt mondta, az kell az anyatejes babáknak. Tud erről valaki valamit?

Ma pedig voltam uh-n. Az előttem lévő csaj totál ki volt akadva, kért képet, és 2db-ot nyomtak a kezébe,+ egy csekket 1000 Ft-ról. Ez eddig nem volt szokás, ingyen adták. Mióta van ez így? Na, mindegy, nem ez a lényeg!
Bence adatai: kb. 2500-3000g, 50 cm.
BPd: 96mm 39,9hét
HC: 320 mm 37,1
AC 300 mm 34,06
FL 67mm 34,5
A méhlepény GI-es, a köldökzsinórban 3 ér,szíve, veséje rendben.
Azt mondta, teljesen megfelel a korának, és életképes, erős babának látszik.

Most ennyi, majd jövök még!

Noémi
37+0

Kép
Kép
hannablanka

Airvirág
A nem fizetősökben nincs WC, zuhanyzó, az kint van, egy közös! Ezért is választom én is az alapítványit! Nekem eddig nagyon bejött a Péterfy, ne izgulj miatta!

Kép
Kép
hannablanka

Mi van, sehol senki? Hol vagytok?Kép

Kép
Kép
hannablanka

Noémi!

D és K vitamin kell igen. D vit. naponta egy csepp , ha a vigantolt kaptad, a K vit. hetente egy, de a szülészeten megkapj aaz elsőt. Utóbbi adagolásában megoszlik az orvosok véleménye az összesen egy ampullától a 6 hónapos (ill. amíg csak szopik)-ig mindenféle vélemény van.

Úgyhoyg igaz volt. Ja K-vitamin nincs az anyatejben, és hiánya vérzékenységet, ill. akár nagyon vészes esetben, agyvérzést is okozhat, vagy legalábbis aláltak összefüggést.

A D-vit. meg alap, kell a csontokhoz. Zsírban olodódik, ami még a babaáknak nincs sok, és azt hiszem azért kell. De a magyarázatban nem vagyok biztos. A lényeg 1 éves korig minden nap, aztén ritkul a dolog.

Pusz
Panni
uran

Sziasztok!

Ez egy picit rosszul hangzik, hogy a nem fizetős szobákhoz egy közös wc és zuhanyzó van!

Ha volt valakinek közületek cukor problémája, örülnék ha megírná tapasztalatát azzal kapcsolatban , hogy mennyire figyeltek a kórházba rá és a babájára!

Ha jól tudom van az osztályon koraszülött centrum is, ugye?
arivirág

Airvirág
Én még most nem tudom leírni, de a terhességem 8. hetétől cukros vagyok. De nem kell megijedni, nem lesz gond. Azért, ha túlvagyok az eseményen, meg-jrom a tapasztalatokat, jó? Hányadik hétben vagy? Lehet, hogy írtad, de elkerülte a figyelmemet!

Uran
Köszi a választ, csak azt nem értem, hogy ezt a védőnő miért nem tudta elmondani? Na, mindegy!
Hogy kell beadni ezt a kettőt? Anyatejben, üvegből? Ez most valami teljesen új számomra!

Még valami, akik már szültek!
Létezik olyan, hogy alig bírok ülni, úgy feszít a hüvelyem nagyon belső fele? Nem nagyon tudom leírni, milyen, de néha úgy érzem, mintha valami kemény lenne belül, amire ha ráülök, fáj!!! Kép

Pusz!
Noémi
37+1

Kép
Kép
hannablanka

Hannablanka, Te csak diétázol vagy inzulinos vagy?
Mert Én inzulinozom magam sajna!

Diabatológiára nem a Péterfybe járok, azt mondta Abkarovics dr, hogy nem muszáj oda mennem diabetre azért mert ott szülők, így hát maradtam a régi megszokott helyen! (Szt Imre)

22+1

Virág
arivirág

Sziasztok!
Remélem még emlékszik rám valaki!Kép
Arivirág!
Én cukros voltam, márciusban szültem!Ahogy megszületett Marcell, óránként nézték a vércukrát; neki sajna nem indult be lekerült a csecsemőosztályra éjszaka, de reggel minden oké volt vele! Kép
De ez ritka, nem mindenkinél fordul elő!
Ildi

delfinke

Sziasztok!

Avirág!
A zuhanyzó és wc közös, de a zuhanyhoz külön kulcs van, így egyedül lehetsz bent. a wc szörnyű.
A dokiról:
Nekem sok problémám nem volt a terhesség és a szülés alatt sem. Föl sem merült, hogy ne természetes úton szüljek, pedig tudtuk, hogy jó nagy baba lesz. Két héttel a szülés előtt 99 volt a BPD-je, és végül 4330g-os babát nyomtunk ki belőlem. A doki is végig nyomta a hasamat, /ami nagyon kellemetlen volt/ de gyorsan kicsúszott a baba, és nem préselődött sokáig.
Szereztem egy szép kis repedést, így egy éjszakára a varratok között hagyott egy csövet, hogy tisztuljon ki a seb.
Erre én azt mondom, hogy a doki szeret a biztosra menni, és inkább túlaggódja a dolgokat, és alaposan megoldja őket.
Kedden délután jött rám a szülés, pont rendelési időbe, de rendesen ellátott, nem mondhatok rá semmi rosszat. Szülés után is minden nap benézett hozzám.
A vajúdás alatt is többször megnézte hogy vagyok.
Ezek azu én tapasztalataim. Szerintem csak akkor dönt császár mellett, ha az valóban indokolt, de ez megint csak az én véleményem. Beszéld meg vele. Az a legbiztosabb.

Hannablanka: Nem korai még az ajándékot a cipőben keresni? Vagy felétek már jár a Mikulás?
Számomra ismeretlen ez az érzés amit írtál, de minden terhesség más.
galoc

Delfinke, Te cukor beteg vagy vagy terhességi cukrod volt?

Vajúdás és szülés alatt nézték a cukrodat?
Mert azt hallottam az erős fájdalomtól fel mehet jó magasra a cukor!

Nagyon örülők, hogy jó tapasztalataitok vannak választott orvosommal kapcsolatban!!!!
arivirág

Sziasztok!

Légyszí' küldjetek infot Dr. Zacher Pálról. Február végén fogok nála szülni. Igazán az érdekel, hogy mennyit kér egy szülésért.

Köszönöm

csucsok
csucsok

Arivirág!
Nekem terhességi cukorbetegségem volt, de diétával sikerült megúsznom!
Én nem vajudtam, császár volt! Kép

Ildi

delfinke

Airvirág
Csak diétára voltam fogva, ugyanúgy mint Delfinke, és nem kellett inzulin!

Galoc
Azért most ne pánikoljak be, ugye? De tényleg, ha van valaki, akinek ugyanilyen fájdalmai voltak, szóljon,jó?

Noémi 37+1

Kép
Kép
hannablanka

Csucsok
Én nem ismerem a dokidat, de szerintem próbálj meg visszaolvasni, hátha megtudsz valamit! Kép

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Most üt meg a guta!
Ha nem írja Noémi ezt a vitaminos kérdést, Panni meg nem magyarázza meg, akkor melyik újjamból kellett volna kiszívnom, hogy ezt kell adni a Babónak?????? Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Fel is hívtam a csoda védőnőmet (most, hogy olvastam) és láss csodát Nektek volt igazatok! Akkor miért nem szólt????? Persze jött a dumával, hogy attól nem lesz baja Dórinak, hogy nem adtam! Hát menjen a fenébe! Meg a gyerekdoki jelölt is! Volt kinn nálunk amikor Dóra olyan csúnyán köhögött, akkor miért nem szólt???? Ezek után Õt válasszuk gyerekorvosnak???? Kép Kép Kép Kép Kép

Köszi Panni!
Köszi Noémi!

Még jó, hogy Ti vagytok!!!!!!!

Minnyá felrobbanok!!!!!!!

Jutka
jatka

<font color="119911">
Sziasztok,
régen írtam már ide. Látom bővültünk. Kép
Noémi,
szép normál súlyú baba lesz Bence! Akkor már nincs sok hátra! Lesz szülésznőd?

Én túl vagyok a cukorvizsgálaton, szörnyű volt, de lényeg, hogy jó lett az eredmény. Viszont kiderült, hogy 4 hét alatt 98-ra csökkent a hemoglobinom, ami nagyon kevés. (120 a minimum) Most szedem a vasat is és aztán lesz majd újabb vérvétel. A vérszegénység miatt állandóan fáradt vagyok, de egyébként Lidi jól van. Kép
Vildi,
boldog szülinapot így utólag!</font> Kép

Angi
28+6
angi79

Angi
Nem lesz szülésznőm, mert azt írtátok, hogy mindegyik nagyon rendes, aranyos. Az az igazság, hogy amikor voltam uh-n, ott sétált egy szülésznő tanuló, aki nagyon szimpatikus volt. Leállt beszélgetni egy nővérrel, és akaratlanul is hallottam. Nagyon aranyos volt, de még csak tanuló, III. éves. Szeretném, ha ő bent lenne, dehát ő nem lehet!!! Kép

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Folytatom, csak az előbbit el kellett küldenem, mert igen mérges lettem!!!!!

Panni! Te választanál egy ilyen dokit? Az okos védőnőm szerint K vitamin van a tejben... Most már tudod, hogy ki hisz Neki?!?!?! Inkább hiszek Neked ismeretlenül, mint mégegyszer Neki! Kép Én azt hittem, hogy cumisüvegnyit kap az Ancsa a teából... Kép De béna vagyok! Kép A trükközést azért írtam, mert a Dóri akkor ordít, ha fekve van... De az esetek 99 %-ban megnyugszik, ha hurcibáljuk... Nem elég, ha kézben van, menni is kell... Nem is toom mennyi km van már a lábunkban, pedig pici a lakás... Bár ha ilyenkor megmasszírozom, nem is kevés pukítót tudok kipréselni Belőle... Azt sem értem miért csak este zavarja Õt... Napközben simán megy minden... A Dórit én többször is gondolom túlfáradtnak, elég keveset alszik... (Tegnap is egész nap reggeltől estig 1 órát, majd később még fél órát aludt... Ezt is csak fekve szopival tudtam elérni...) Lehet ezért bömbizik annyit?!?!?! Ami végül is nem olyan sok, csak nekem tűnik annak...

Noémi! Nekem sem volt ilyen "fájdalmam".... De ne ijedj meg! Dokidat nem tudtad még megkérdezni erről? A recepteket a körzeti védőnőtől kaptad?
Hűha! Egyre jobban izgulok Érted/Értetek! Szorítok! Kép

Csucsok! Én sem took segíteni Neked doki ügyben...

Arivirág! Ha nem a Péterfybe jársz a cukor miatt, akkor lemaradtál a dokimról! Kép

Galoc! Köszike a bókot a Dóri nevében is! Kép Hát dicsekedhetsz Te is! Édes a Csemetéd! Kép Mennyi haj! Dóri Hozzá képest kis kopasz! Kép Nekem pont a buksi méret (IS) és a baba súlya miatt (IS) lett császár... De a következőnél már lehetne rendes, persze ha kivárjuk a 2 évet és jól leszünk!

Ildi! Boldog szülinapot a "pici" Fiadnak! Utólag is! Kép

Eszter! A dokim szerint előfordul a 6 hét környékén a görcs... Már megint jóval okosabb! Kép
Én szerettem volna esküvőt... Kép Nem a papír miatt... Gondoltam, ha megtaláltam a pasit akinek szülnék gyereket, akkor miért ne lehetne esküvő is, amolyan régimódiasan... Kép Meg igazából a menyasszonyi ruhát szerettem volna egyszer felvenni arra a napra! Már volt rajtam 17 évesen több ruha is (az ismerősömnek volt ruhakölcsönzője) és akkor eldöntöttem, ha másért nem is, de ezért a ruháért egyszer szeretnék esküvőt... Na nem jött össze! Állítólag akar nősülni a Párom csak eddig én nem vettem ezt észre semmiből sem......

Angi! A kád tényleg jó, csak szerintem inkább állványost válasszatok... Ez a kádra rakós nem az igazi!

Ildi! Neked is az új módszerrel csinálták a csaszit? Nem nagyon tudtam faggatni a dokimat, mert Dóri rázendített és nem tudtunk beszélgetni... De nem mondta, hogy a következőt császárral kellene szülnöm, csak a vágástól és az időtől (kb. 2 év a 2 szülés között) tette függővé...

Mi már egy fokkal jobban vagyunk! Azóta nem volt hajnalig bömbi... Már egyszer-kétszer sikerült 10 körül is elaltatni... Bár ha elalszik este a Dóri, utána reggel 1/2 8ig tuti szundi van... Persze szopival megszakítva!

Puszika, Jutka és Dóra
jatka

Jatka!
Igen az új módszerrel volt a császár!Nem tudom régen milyen volt; de én elég jól viseltem! 21órakor született Marcipán, én már reggel ˝száguldoztam˝a folyosón! Kép.
Mi nem beszéltünk az orvossal, hogy lehetne-e a köv.természetes úton; de nem hinném hogy lesz kistesó, úgyhogy engem nem érint! Kép

Ildi

delfinke

Arivirág!

Én mindkét gyerekemet terhességi cukor (diétás)után szültem simán. Semmi baj nem volt velük. De nemhiszem, hogy a kórházban különösebben nézték volna. Legalábbis nem mondtak nekem semmit. Én sem kaptam diétás kaját, tehát szerintem semmit nem nagyon tettek.

Noémi!

kiskanál. Lehet egy kis anyatejet fejni először és rácseppenteni. MI a vigantolt most már egyensen a szájába csöppentjük Ancsának. Van aki a cicijre cseppentette. Válogass. A K-vitamin mehet magában is, mert van annyi benne, hog ylegurul, de gy kis anyatej bizti nem árthta hozzá.

Jatka!

Háááát. Sajna mindennek utána kell olvasni a mai világban. Nem lehet az orvosokra hagyatkozni. Elvileg amikor hazamentetek legkésőbb másnap ki kellett volna menni a dokinak és akkor kellett volna ezeket megkapnotok. Kép Na mindegy, most már kérd, és add. Nagy bajt nem követtél el. Viszont az anyatejben szeritnem továbbra sincs K vit, mert azért szokták addig adni, amíg csak szopik a baba.

Na ennyi

Pusz
Pannu
uran

SZiasztok!

Hannablanka! De izgi lehet most nektek!!! Drukkolok, hogy mindenjól sikerüljön!

Jatka! Hát ez durva! A védőnő még csak hagyján, de hogy a doki is ilyen... Én elgondolkodnék azon, hogy keresek egy másik gyerekorvost. Az adagolás eltérő, de K vitamint mindig adnak a babáknak. Mert NINCS az anyatejben. Nem is beszélve a D vitaminról.

Apropó: ti hogy tudjátok, 1 éves kor után hogy kell adagolni a D vitamint?
És van valami tippetek nagyon erős bőrszárazságra? (Johnsonsra és ilyenekra allaergiás.)

Jó babázást/pocakosodást mindenkinek!
Dóri
dadó

<font color="ff0000">Dóri
Nekem volt ilyen bőrszárazságom, és arra valamiféle gyúgyszertári kencét kaptam, ami nagyon zsíros. Mostanában (télen) is küzdök vele, amikor elég csúnya piros foltok vannak a hideggel érintkező területeken, és arra meg Nivea vizes krémet kenek. Az az egy jó rá! Bár tudom, nem neked kell.

Jatka
A körzeti védőnőtől kaptam ezeket, ő mondta ezt a vitamin dolgot is, hogy kell. Csak azt nem, hogy mire való! Ne borulj ki nagyon, bár megértem, hogy pipa vagy, én sem tudtam volna magamtól! De a leányka egészséges, úgyhogy semmi gáz, ha csak most adod neki!

Panni
Jó, hogy írtad a kiskanalat, az kimaradt a csomagból! Bár nem azért írtad, tudom! Kép

Köszi mindenkinek a drukkot!

Képzeljétek! Hónapok óta először aludtam nagyon jőt az éjjel! Szerintem már annyira kiütöttem magam a nem alvással, hogy beájultam. És csak egyszer keltem fel pisilni is, és reggel 9-kor másodjára!
Elmúlt a fájás is, ami ott lent volt. Lehet, hogy Bencus fordult egyet, és már nem nyom! Kép

Noémi
37+2</font>

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok mindenkinek!

Bocsi, hogy eltűntem, de itten nagyon nem volt idő semmire...csak néha-néha beleolvasni, hogy még itt is zajlik az élet. Aztán egyszer írtam, de pont egy áramszünet elvitte az írományt, úgyhogy elment tőle a kedvem, hogy megint bepötyögjem Kép
Azért remélem még emlékeztek rám!
Nademost...

Mindenkinek szörnyen nagyon köszi az infokat...sokat írtatok a másik Noéminek a cuccokért, ami a kórházba kell és ez nekem is nagyon jól jön...ha nem is nekem írtátok azért gondoltam megköszönöm! Kép

Magamról rövid helyzetjelentés:
Most járok 38+5nél!!!! Ami a 34. hét környékén para volt (rövidült méhnyak) az most kapóra is jön...akkor kinyílt kicsit a méhszájam is, de visszazárult, most megint kinyílt...szóval én is bármikor szülhetek. Jól vagyunk...aludni is úgy ahogy tudok...(a kérdéses csak az, hogy sikerül-e visszaaludni az éjszakai pisilések után, de általában összejön a dolog).
Néha begörcsöl a hasam, és néha mindenem rettenetesen fáj (mintha széjjelesnének a csontjaim) és mindig azt figyelem vajon most ez valami szülésre utaló jel-e ... Kép...szóval nagyon izgis. A babát (ha minden igaz, Hanna) egy hete 3,40-re becsülték, de doki azt mondta ránézésre nagyobb is van (nekem mondja?!?! úgy érzem az elmúlt időben kétszeresére nőt a pocakom Kép) Kedden csak annyit mondott, lehet, hogy kihúzom jövő hét keddig, de azon se csodálkozna, ha aznap este találkoznánk a szülőszobán. Ja...és majdnem kifelejtettem...ellenállhatatlan szénhidrátéhséges rohamaim vannak...mindig a csoki kell!!!!! Kép Ilyen nektek is volt??? Pedig eddig annyira odafigyeltem, hogy "rendesen egyek"..sok vitamin, zöldség, gyümölcs...és ez nem is esett nehezemre....de most vigasztalhatatlan vagyok csoki és marcipán nélkül Kép
No meg mégegy apró kellemetlenség: Anyu félóránkénti telefonozívása...de ez inkább vicces..

Noémi:
Vicces lenne, még a végén együtt szülünk Kép A múltkor voltam NST-n és úgy hallottam egy kismamának azt mondják Noémi, meg is kérdeztem nem te vagy-e....de nem te voltál...még csak nem is Noémi volt....mindegy. (Én legközelebb kedd reggel megyek NSTre ha addig nem szülök, és te?).
Elvileg Farkas Adrienn lett volta a szülésznő, de elment Amerikába a húga most szül, úgyhogy átpasszolt Cser Katinak, aki szintén nagyon szimpatikus). És én is alapítványi szobába készülök, úgy döntöttünk, ennyit megér a kényelem).

Galóc, Jatka:
Jó hogy felraktok képeketKép! Annyira édesek!

Na...remélem nem untátok nagyon...csak gondoltam megosztom veletek Kép....

Noémi (38+5)
sumano

<font color="ff0000">Noémi
Ahogy olvastam a soraidat, nekem is az jutott eszembe, hogy lehet, hogy együtt szülünk? Időben teljesen közel állunk, illetve állapotban is! Jó lenne egy szobába kerülni veled az alapítványiban, legalább nem ismeretlenhez megyek/nnék! Kép
Én hétfőn megyek NST-re fél 1-re, utána meg rögtön a dokihoz. Kedden is bent voltam a héten, táppénzes felülvizsgálaton.

Noémi 38+2</font>

Kép
Kép
hannablanka

És nem ununk, szerintem jöhetsz gyakrabban is, ha tudsz! Ezt a többiek nevében is írom!!!

Kép
Kép
hannablanka

<font color="119911">BOCSIKA!
Most láttam meg, hogy délután sikerült magam öregítenem 1 héttel!
Szóval helyesen: Noémi
37+2</font>

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!
Vildi!
Köszi, hogy leírtad mégegyszer! Drukkolok, hogy most minden úgy legyen ahogyan te szeretnél szülni! Kép
Utólag is boldog szülinapot csemetének! Szégyen, de én teljesen lemaradtam róla! Ne haragudj!

Jatka!
Nálunk emberemmel kiegyeztünk abban, hogy ha a legkisebb csemete is betölti a 18-at, akkor "nősülünk"!Kép Hiszen ki is lehetne jobb tanu, ha nem a gyerekeink nem?Kép

Delfinke!
Miért nem lesz tesó?

Hannablanka!
nem olyan érzés volt, mintha belülről nyomnának kifelé?
Olyan érzésem ugyanis nekem van, bár most jóval előbb, mint Olivérnél. kicsit kellemetlen, de ha fekszel, akkor nem érzed.
valószínűleg látványban is változhatott valami, mert dokim most először kérdezre, volt-e gátmetszésem, mert ezek szerint most látszik. Úgyhogy elmaradt a szokásos "olyan mintha nem is szült volna!" mondat!Kép

Sumano!
Drukkolok, hogy minden simán menjen majd!Kép
Akkor ezért nem találkoztam Adriennel hétfőn!Kép
Írj csak nyugodtan! Amíg tudsz!Kép

Sumano, Hannablanka!
Akkor szüljetek úgy, ahogy szeretnétek!Kép

Velünk minden rendben. Afp-t hétfőn vették le, így be kell jelentkeznem majd Genetikai Uh-ra a kórházba. Már 3 napja akarom őket hívni, de mindig ste jut eszembe, hogy már megint elmaradt! Kép
hagymácska nagy mocorgó, bár még elég finoman érezni, de néha-néha meglepően erős, a korához képest4 Kép
Olivér meg csak nő és okosodik! Most épp a gyertyafújást gyakorolja megállás nélkül! Kép Így nem lesz gondja majd nyáron a két gyertyával!Kép

íme egy kép a 15 hetes hagymácskáról
Kép

és az én nagyfiamról, aki mosni tanul!Kép
Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter!
Tesót több okból kifolyólag sem szeretnénk.A legelső, hogy Marcipán nem teljesen egészséges; születéskor az agyának a mozgásszervi része nem kapott oxigént.Egy héten kétszer hordom tornára, amit végigüvölt; és ez iszonyúan megvisel lelkileg!
Kép
Amúgy teljesen értelmes, vidám kis kópé; csak hát nem úgy mozog ahogy kéne; le van maradva a kortársaitól.De tudom hogy hamar rendbe jön; csak nekem kell bírnom lelkileg!
A másik ok: sajnos az elején férjemmel nagyon sokat veszekedtem, nem igazán úgy állt mellém ahogy én szerettem volna!A család is mindenbe beleszólt; de persze nem nekem mondták hanem Tibinek!
A beleszólás pl.: Marci 6hónaposan nem hallgat a nevére; biztos süket.
stb.
Na mindegy , nem fárasztok senkit a problémámmal! Kép

Ildi

delfinke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?