Új privát üzeneted érkezett!

Hát jó, akkor nesztek:

Így védekezünk a fültolvajok ellen:
Kép

Mindenki alszik:
Kép

Apa, nem unod még ezt a hülye internetet?! Én igen!
Kép

Szerelmes pillantás:
Kép

Hogyan fektessük le a gyereket biztonságosan:
Kép

Voltam ilyen kicsi is!
Kép

Anya fejezd már be a fotózgatásd, nem látod, milyen álmos vagyok?!
Kép

Na jó, még utoljára lefényképezhetsz, aztán haggggyábékén!
Kép

Egyelőre ennyi, összesen 2875 db kép van Líviáról a fényképezőgép adatai szerint. Azért az összeset nem teszem fel, bár...... Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Mondjátok, minden apa ilyen szerelmesen néz a lányára???? Akkor megnyugodtam :o)

Kép Kép
natasa1975

Connie,
már épp hiányoltalak! Boldog szülinapot Ákosnak! Kérünk szépen járókábanállós képet is mindenképpen! Melyik a kedvenc rádióállomása? Kép
Jól látom, hogy az összes állatka a képen majom? Az én drágajóférjecském a kelengyevásárlásnál szabályosan megtiltotta, hogy megvegyek egy kombidresszt, amin egy kismajom volt, mondván, hogy az ő lányán nem lesz majmos ruha! Én meg mondtam, hogy nem mindegy, az apja már úgyis az!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok, én is most írok ide először, bár már régóta olvasom ezt a topicot. Most kezdünk neki a 38. hétnek, és Dr. Ruttner Zoltánnál szülök majd az István korházban. Első baba: Marci.
Nagyon szimpatikus ez a topic, és remélem majd én is ilyen gyönyörű képeket tudok megosztani veletek a kisfiamról. :-) Amiben a segítségeteket kérem, az szintén olyasmi, mint amit Natasa kérdezett, hogy ha tudom, hogy kit szeretnék szülésznőnek, akkor csak úgy oda lehet hozzá menni, és megkérni? Vagy hogy megy ez? Köszönöm előre is.

Kép
----------------
B&M
bubek

Natasa,
igen!!!!!! A fiukra iszonyú büszkék, a lányukba meg szerelmesek. Az én pályafutásom Lívia születésével véget ért, leszorultam az ezüstérmes helyre!Kép
Mikor is fogsz szülni? Úgy veszem ki a képen, hogy őhercegnőségének pisze nózikája van és mosolyog.

Még egy szerelmetes fotó a kórházból:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Natasa, Bubek,

Oda lehet menni és megkérni.Én megkérdeztem a dokim, hogy kit ajánl. Megbeszéltük, hogy én melyiket szeretném és ő ott előttem felhívta mobilon és megbeszélt vele időpontot nekem. (ez már akkor volt, mikor hetente járni kellett ctg-re) Én örülök, hogy volt szülésznőm, de tényleg mindet dicsérik, ha nincs akkor sincs gond. Nekem jól esett, hogy már ismertem őt és tudtam, hogy végig ott lesz. Ha nincs választottad, akkor műszakváltáskor új jön. Meg az is jó, hogy ctg-re ha van szülésznőd, akkor a szülőszobára jársz (a vajúdóban vannak gépek) és nem kell sorba állni, mint az alagsorban.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Kedves Gabuska, a 2. helyet szívesen veszem:o) A párod annyira ügyesen tartja a lányát! Remélem az én párom is ügyes lesz, mert jelenleg nagyon parázik. Február közepén szülünk elvileg. Igen, pisze az orra és kb két másodpercre engedte megnézni az arcát. Bezzeg a popsiját nem szégyenli:o))))))

Kép Kép
natasa1975

Bubek,
én úgy csinálnám, hogy felhívnám, vagy odamennék személyesen, és mondanám neki, hogy X. Y. vagyok, Ruttner dr-nál fogok szülni, szeretném, ha ön lenne a szülésznőm. És valószínűleg egyeztettek egy időpontot, amikor megbeszélhetitek a részleteket. Ez persze csak elképzelés, aki választottnál szült, biztos leírja pontosan hogy volt.
Már neked sincs sok hátra, szép szülést kívánok!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szorsi, köszi szépen az infót! Sajnos én még nem tudom, hogy a dokinőm kivel dolgozik szívesen vagy van e neki egyáltalán kedvenc szülésznője. És csak dec végén megyek ismét hozzá. De remélem akkor még nem leszek lekésve semmiről sem. Most majd a szülésfelkészítőt kezdjük. Nagyon izgulok, mert a párom rettenetesen izgul én meg miatta:o) Jó kis páros vagyunk!
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa,
a 18 hetes uh-n Livi is széttárta a lábait, a doki mondta is, hogy igazi nő...
A férjem - ezt már fentebb írtam is valahol - soha nem látott előtte kisbabát közelről, de ha az apai ösztön beindul!!! Senki nem mutatta meg neki, hogyan kell pelenkázni, fürdetni, mégis ment mint a karikacsapás! Ráadásul a fehér köppenytől még tévén keresztül is leesik a vérnyomása (ha meghallja a Vészhelyzet szignálját menekül a lakás túlsó végébe), mégis olyan magától érthetődő természetességgel vágta el a köldökzsinórt, hogy csak lestem.
Úgyhogy NO PARA!!! Éljenek az apukák!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Orsi,

Köszi szépen. Nekem is a dokim ajánlotta, merthogy vele szeret dolgozni (Böszörményi Bea), de fel azért nem hívta, csak annyit mondott, hogy nyugodtan hivatkozzak majd rá. Én még nem a kórházba járok ctg-re, szerintem ez majd csak az utolsó héten lesz, de mindenképpen meg szerettem volna előre ismerni a szülésznőt. Mégegyszer köszi az infókat.

Ha már itt tartunk. Láttam már a vajúdó szobát, és a szülőszobákat is. Mi van akkor, ha többen vajúdunk egyszerre? Akkor többen leszünk ugyanabban a szobában? Azért annyira nem nagy az a szoba szerintem, bár lehet, hogy akkor nem ez lesz a legfontosabb szempontom, hogy kik vannak még rajtam kívül ott....:-))
Szívesen fogadom az erre vonatkozó élményeiteket is.

Más téma:
Nagyon jó érzés, hogy az ember bizalommal lehet olyan anyukákhoz, akik már tapasztaltabbak. És átélték az anyukává válást. Bár már nagyon várom hogy én milyen anyuka leszek, és már most imádjuk a férjemmel a kisfiúnkat, azért még nem annyira érzem a változást. Ezzel ti is így voltatok? Tényleg fogom tudni a dolgokat ösztönösen? Egy kicsit azért bennem van a félsz, hogy az anyai ösztön élni fog-e bennem...

Kép
----------------
B&M
bubek

No, ezt a hozzászólást lehet el kellene olvastattnom a férjemmel! :o)))))))))))))

Kép Kép
natasa1975

Gabuska!

Köszönöm szépen a jókívánságot. Remélem részem lesz benne, mert eléggé úgy állok a dologhoz, hogy bármilyen is lesz a szülésünk, az úgyis a javunkra válik. Várom is, és kiváncsi is vagyok az érzére, a fiamra, meg arra is, hogy az apukája hogy fogja bírni. Õ is olyan, mint a te férjed, a Vészhelyzettől menekül, és elkezd fájni az ő hasa is, ha az enyém fáj. De be akar jönni, ami nekem csak jó.

Ígérem, hogy mostmár csatlakozom majd hozzátok, mert jó így megosztani az élményeket, infókat. Valahogy egyébként így képzeltem én is a szülésznő választást, csak hát sose lehet tudni, mi most a szokás.

Kép
----------------
B&M
bubek

Látom itt összegyűltek a doki-fóbiás pasik:o) De, ahogy Gabuska írta: Éljenek az apukák! :o))))
Bubek, a dokidnak nagyon kellemes hangja van,...telefonon sikerült vele egyszer beszélnemKép Ti már nagyon közel vagytok a nagy naphoz! Sok sikert és nagyon szép élményeket nektek!

Kép Kép
natasa1975

Natasa, köszönjük szépen. A férjemről csak annyit, nem csak a doki a fóbiája, de nagyon át tudja érezni a fájdalmat, és azért érzi rosszul magát, mert úgy érzi tehetetlen, és nem tud olyankor segíteni. Meg utálja a vért. Dehát ezt is el lehet fogadni. Majd legfeljebb én fogom őt ápolgatni a szülőszobán, és nem ő engem. És különben is: én tudom, valahol belül érzem, hogy egész másképp fogja viselni, és remek apuka válik majd belőle.:-)

Én nagyon elégedett vagyok a dokimmal. Nagyon rendes, és jó humora van. Mindig mosolyog, és mindig megnyugtat. És mindig elmondja a dolgokat, akkor is, ha nem kérdezem. És szívesen válaszol akkor is, ha kérdezem, és mindig tudja hogy ki vagyok, ha esetleg felhívom valamiért, annak ellenére, hogy 2-300 betege biztosan van, mert mindig tömeg van a magánrendelőjében. Az első 3 hónapban 2x voltam infúzión, mert úgy hánytam, de ő mindig bíztatott, és mindig nyugtatott, hogy már csak egy kicsit kell kibírni, el fog múlni, és minden úgy lett, ahogy ő mondta. Nagyon szívesen ajánlom mindenkinek, ha e-mailt küldtök, akkor majd megadom az elérhetőségét is. Mármint ha valaki esetleg akar váltani. Szívből ajánlom, mert nagyon rendes.

Kép
----------------
B&M
bubek

Ja az előbb elfelejtettem írni, hogy a mailemre, ha írtok, van egy automatikus válasz, ne törődjetek majd vele...

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,

A vajúdót akkor használod, ha várni kell szülőszobára. Mert ha van szabad szoba, akkor ott fogsz vajúdni. Csak a 20 perces ctg-re vagy a vajúdóban. De azt hiszem némelyik szülőszobában is van gép, tehát lehet, hogy a vajúdót egyátalán nem fogod használni. Ha sorbanállás van, akkor elképzelhető, hogy többen vagytok a vajúdóban. Ha napközben szülsz, akkor pedig még a ctg-s (még nem szülő) kismamák is ott lehetnek. De emiatt ne izgulj. Azért érdemes már a vajúdóba is vinni törölközőt, hátha ott folyik el a magzatvíz.
Az anyai ösztön magától jön. Mikor kibújt a kisfunk, én rögtön elkezdtem hozzá beszélni, hogy hallja a hangomat. A férjem azt mesélte, ő is meg a doki is csak nézett, hogy 1 perccel előtte még magamon kívül voltam, akkor pedig úgy beszéltem, mintha semmi sem történt volna. Úgy éreztem akkor, hogy az a legfontosabb, hogy megnyugtassam Benedeket. Persze mindenkinek másként telnek az első percek, ezt csak azért írtam le, mert nem döntöttem el előre, hogy hogy fogok viselkedni, csak azt éreztem, hogy beszélnem kell hozzá.
Megérzek dolgokat. Pl. megérzem mikor fog felébredni. (nálunk ez még nagyon változó)
Most mennem kell, mert hív őkirályi felségeKép
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!
örülök, hogy ilyen jók a szülésznők, mert akkor nem vállasztok.
Natasa!
Én úgy készülök az apás szülésre hogy választok egy dúlát. (asszonytárs segítőt). Ennek az egyik szempontja pedig az lesz, hogy a férjemmel jól tudjon foglalkozni, mivel én nem fogok ráérni, -azt hiszem-, viszont nagyon fontos hogy együtt élhessük meg a nagy pillanatot.
Az én férjem is tartott a dologtól, de mióta mondtam ezt az ötletemet és ő is találkozott dúlákkal már nem tart annyira.
Szia Évi!
Én a héten még dolgozom, de a jövő héten mehetnénk. Még nincs lefixálva vendégfogadás napja nálunk, de remélem nem csak "tornanapon" érnek rá. Majd még beszéljünk róla! Én jó messze lakom Békáson. Te közelebb?
Képzeld már nem vagyok annyira izgatott az UH miatt. Mert most azt élvezem, hogy hogyan vándorol a pocimban. Szereti az apukája kezét, a mai időt viszont egyáltalán nem.
Szorsi!
Megmutattam a páromnak a nevetős képeteket és amellett hogy el volt ájulva a lelkemre kötötte, hogy kérdezem meg, hogy mit csináltál várandósan amitől ilyen kiegyensúlyozott lett a babád?
(ő is szeretné látni ennyit mosolyogni) Sajnos nekem eddig a munkám nagyon steresszes volt ezért van mit bepótolnom nyugi terén. Tudsz egy pár ötletet adni?
O.

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo

Bubek,
a barátnőm 4 nappal előttem szült egy nagyüzem kellős közepén, 3-an voltak 1 vajúdószobában, annyi hely sem volt, hogy a férje bent legyen vele. Persze szép lassan felszabadultak azért a szobák, de az a pár óra biztos gáz volt. Nálunk viszont alig volt forgalom. Szerencse kérdése.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok,
természetesen az a kép amit el szeretnék küldeni az túl nagy és nem birom lekicsinyíteni úgyhogy majd a férjem ha hazajön. Addig egy kis türelmet kérekKép

Csak bátran azokkal a fényképekkel én is imádom nézegetni őketKép
TündériekKép

A szülésznővel kapcsolatban nekem Böszörményi Bea volt. Nagyon meg voltam elégedve Vele. Nagyon profi volt.És jó érzés, hogy volt szülésznőm, mert volt kihez bizalommal fordulni.
Én is a dokimat kérdeztem meg, hogy kit javasol. Megmondta melyik nap dolgozik, felhívtam a kórházban és a szülőszoba látogatáson meg is beszéltük a részleteket.
Ja! mikor dolgozott lejött hozzám mindig a gyerekágyas osztályra isKép

Gubuska tündéri a családodKép

Az 4D-s képek is édesekKép
Nekünk sajnos nem sikerült, mert a kisasszony összegömbölyödött mint egy kiscica és semmit nem mutatott magábólKép
De UH-s képek nekünk is vannak meg video felvételekKép

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!
Gondoltam mi is beköszönünk a tündérszép és angyalijó babákhoz.Kép Mindenkinek gratula!

Bubek,
én is Ruttner dokinál szültem és a Bea volt a szülésznőm. Bogi holnap lesz héthetes.

Gabuska,
Olvastam, hogy refluxos a kismanód. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy mi is azok vagyunk. Nálatok mikor és hogy kezdődött?

Sajtine,
irígykedve olvastam, hogy Zsófi már átalussza az éjszakát. Mondtam is a Boginak, hogy tanulhatna a kis ágyszomszédjától.Kép

Jucus
jucus73

Bubek ki az orvosod?

Kép

Kép
sajtine

Szia JucusKép
már nagyon vártalakKép
Mi újság Veletek?

Kép

Kép
sajtine

Omo,

Tényleg a legfontosabb a nyugalom. Én végig otthon voltam. Minen nap meditáltam, 5.hónaptól jógázni jártam, minden nap énekeltem neki (ugyanazt! és megismeri), zenét hallgattam,, sétáltam és sokat olvastam. Kerütem a stresszes filmeket, könyveket és embereketKép
A legfontosabb, hogy semmin se idegesítsd fel magadKép
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Lányok,
Ezt most kaptam és sírok:

> Mama miért sírsz? - kérdezi a kisfiú az édesanyját:
> Mert én nő vagyok - válaszolta az asszony.
> Ezt nem értem! - mondja a kisfiú
> És ezt soha nem is fogod megérteni ..........-válaszolta gyermekét
> átölelve az anya.
>
> Később megkérdezte a fiúcska az édesapját is Papa, miért sír a mama
> látszólag minden ok nélkül?
Minden nő ok nélkül sír. - Ez volt minden
> amit az apa válaszolt.
>
> A fiúcska felnőtt férfi lett, és még mindig kereste a választ, vajon
> miért sírnak időközönként a nők. Egyszer megkérdezte a Legfelsőbb
> Hatalmat:
> - Mondd Atyám, miért sírnak a nők olyan könnyen? Az Atya elgondolkozva
> válaszolt:
>
> Amikor a nőt teremtettem, valami különlegeset alkottam.
>
> Oly erőssé tettem a vállát, hogy a világ terheit elbírja, mégis oly
> gyengéddé, hogy vigasztalást is tudjon adni.
>
> Oly belső erőt adtam neki, ami lehetővé teszi, hogy akkor is tovább
> menjen, amikor már mindenki más feladja, hogy a betegségek és a bánat
> idején is ellássa családját panaszkodás nélkül.
>
> Oly mély érzéseket adtam neki, amelyekkel gyermekeit mindig és minden
> körülmények között szereti, még akkor is, ha a gyermek őt mélyen
> megbántotta.
>
> Oly erőt adtam neki, mellyel a férjét minden hibájával együtt szereti
> és elviseli, és azért alkottam a férfi oldalbordájából, hogy vigyázzon
> férje szívére.
>
> Oly bölcsességet adtam neki, hogy tudja egy jó férj soha nem sérti meg
> a feleségét, mégis néha próbára teszi a nő érzéseit, határozottságát
> és kitartását, hogy szikla szilárdan férje mellett áll-e?
>
> És végezetül könnyeket is adtam neki, hogy sírhasson. A könnyek
> kizárólag
>
> csak az övéi, és annyit használ belőlük, amennyire csak szüksége van.
>
> Látod: Egy nő szépsége tehát, nem a ruhájától függ amit éppen visel,
> vagy az alakjától amilyen az ő formássága, de még nem is attól ahogyan
> a haját viseli.
>
> Egy nő szépségét a szemeiben ismered fel, mert ez a szíve kapuja, ahol
> a szeretet lakozik.
>
> Add tovább ezeket a goldolatokat minden nőnek, akit csak ismersz.
> Ha ezt megteszed, valami csodálatos dolog fog történni: segíted a nők
> önbecsülését!
>
> HISZ MINDEN NÕ SZÉP AKI SZERET!

Kép

Kép
szorsi

Sajtine,

Dr. Ruttner Zoltán. Csak bejárós doki az Istvánba, magánrendelője van a belvárosban a Parlamentnél. Bár egyszer voltam bent nála a kórházban is szombaton, amikor ügyeletes volt.

Mindenkinek köszönöm szépen a vajúdós élményeket. Nagyon hasznosak az infók.
Szorsi, köszi a bíztatást, remélem tényleg jön majd minden magától. Sok kismamával beszéltem már, meghát most te is ezt mondod. Ez nagyon jó érzés, és megnyugtató.

Jucus, ugye hogy jó doki a Ruttner? Egyetértesz velem? És a Beával is elégedett voltál? Köszi előre is.

Kép
----------------
B&M
bubek

Sajtine,
köszönöm!

Jucus,
a reflux nem egy komoly betegség, viszont iszonyú sok kényelmetlenségel jár. Meg a babának kínlódással.
Már a szülészeten feltűnt, hogy sokat bukik, dehát az első napokban ki gondol betegségre! Gondoltam, majd elmúlik, végülis meg kell tanulnia a belügyminisztériumnak, hogy a gazdája eszik, emészt stb. Szóval vártam, hogy majd elmúlik pár nap alatt. De nem múlt, két szopi között mást sem csinált a törpike, csak adta vissza a tejcsit. 3 hetes korában történt az, hogy egyik vasárnap átlátszó folyadékot bukott fel tejfölszerű darabkákkal. Később már tudtam, hogy az is tej, csak már emésztett. Felhívtam az ügyeletet, de csak kérdezni akartam, hogy ez mi lehet, erre ők kiküldtek egy orvost, aki a Heim Pálba utalt minket. Ott aztán volt ultrahang, röntgen, nyeletéses röntgen, ott mutatták ki, hogy a nyelőcsövében állandóan fel-le jár a kaja, a gyomorszája nem zár. Ez persze minden babánál így van, de a refluxosoknál még annyira sem zár. Elláttak mindenféle jótanáccsal, "bíztattak", hogy lehet, hogy 4 hónapos korára kinövi, de lehet, hogy 1 évesen. Elég sok macera van, az állandó átöltöztetés nem egy nagy cucc, de:
- evés után 1 órával lehet csak lefektetni, addig vagy karban függőlegesben, vagy autósülésben csücsülve kell lennie (utálja szegénykém),
- vízszintesben nem fekhet, az ágyát meg kellett emelni a feje oldalán,
- mire végre felköpi a felköpnivalóját, folyik róla a víz az öklendezéstől,
- ha 2-3 napig nem csinálja, beleéljük magunkat, hogy lehet, hogy vége, aztán amikor újra elkezdődik, marad a szomorkodás,
- az anyatejet meg a tápszert is sűríteni kell, erre van egy szer, de a vizet vagy teát ugye nem lehet, viszont a folyékony, teljesen híg dolgok nem maradnak meg benne, úgyhogy NO tea, NO víz. Néha próbálkozom, adok neki, de hamar kiadja,
- sokat köhécsel, csuklik, sokszor az orrán jön ki a kaja nem a száján, meg sokszor nehezen kap levegőt a nóziján, amikor megáll ott a trutymák.
- a rokonoknak, ismerősöknek hiába mondtuk el ezerszer, hogy mi a helyzet, mégis állandóan a hasát nyomkodják, dobálgatják a levegőbe, aztán meg csodálkoznak, hogy miért hányt!
- nem akkor megyünk sétálni, amikor kedvünk tartja, hanem szigorúan 1, 1 1/2 órával evés után.

Állandóan szemmel kell tartani. Jó, tudom, minden gyereket, de ezeknek a tudatában az ember még pisilni is nehezen megy el, ha egyedül van otthon vele. Úgyhogy nappal az ágyában alszik, mert nappal én ébren vagyok és figyelem, de éjjel velem.
Nagyon tud nyűglődni, amikor az istennek se tudja kihányni és csak öklendezik, mi meg csak sajnáljuk szegényt.

Remélem, nem minden baba viseli ilyen nehezen, nálunk ez a helyzet. De azért, hogy jót is írjak, mindezek mellett nagyon sokat nevetgél és dumálgat, képzelem, milyen bulikat nyomna le, ha ezek a csúnyaságok nem lennének!Kép

Visszaolvasva elég rázósnak tűnik, hogy egyszuszra rádzúdítottam a dolgokat, de szerintem így legalább megspóroltunk néhány levélváltást.

Nagyon érdekelne, hogy nálatok hogy állnak a dolgok. Ha van kedved, írj!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Nem vagyok egy délelőtt, és már lassan az archivot kell olvasni! Kép
De nagy a mozgolódás!
Isten hozta az új kismamikat, a hátralévő időre sok nyugit kívánok Nektek.
Tök jó a képeket nézegetni, most jutott eszembe, hogy már két napja mi nem csináltunk újat!
Na megyek mindjárt, bepótolom! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, nem ma voltatok a kórházban Benivel? Mi volt?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Most írtam le a másikba Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Közben megtaláltam!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,
Igen, azok mind majmok. Férjem unokatestvérénél készült a kép, aki majommániás.Kép

Üdvözlöm én is az újakat.Kép

Szülésznő: én is választottam, és nagyon örülök neki, mert így volt egy fix pontunk szüléskor. (Persze a doki is, de hozzá mégse rohangálhattunk minden aprósággal.Kép)

Vajúdó: mikor én szültem az elején minden szülőszobában voltak, így kb. egy órát a vajúdószobában voltunk, közben jöttel ctg-re a kismamák. Nem volt valami kényelmes. Tényleg legyen kéznél törülköző, ha ott folyik el a magzatvíz, avgy burokrepesztés után kerültök oda, mint én. És minél kisebb csomag legyen nálatok a szülőszobán, mert lehet sokat kell mászkálni, mi a vajúdó után az alternatívban voltunk pár órát, és utána szülni meg átmentünk egy másikba, ahol rendes szülőágy volt.

Anyaság: én nem érzek magamon nagy változásokat, persze vannak, de alapjaimban nem nagyon változtam. És általában nem szokott rajtam lenni a nagy érzés, hogy anya vagyok, inkább egy-egy pillanatra kap el.Kép

KépKép
connie

A gyerekecském két napja alig eszik és egyfolytában alszik. (Ezért lógok itt állandóan.)A többi manó is ezt csinálja mostanság? Lehet, hogy a havazás? Remélem, nem valami betegség kezdete.

Mi van a rácsvédő mögött?
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,
Nagyon köszi a választ. A képeken tényleg nem látszik, hogy ennyit szenved szegényke, olyan huncutul mosolygós Livi baba.
Nálunk is úgy kezdődött, hogy "milyen sokat bukizik ez a gyerkőc". De mikor egyre többször és nagyobb mennyiségeket és rendszeresen nem evés előtt ordított, hanem utána és láthatóan kinlódott, akkor már gondoltuk mi is, hogy itt valami baj van.
A gyerekorvos felírta a Nutritont, amitől azért jelentősen javult a helyzet. De még így is néha a kaja utáni három órában kisebb-nagyobb adagokban kiadogat mindent magából. Neki is vannak jobb napjai, amikor mi is reménykedünk...
Ö is mellettem alszik az ágyban, de kaptam már föl úgy éjszaka, hogy hason fekve(!)fuldoklott és úgy dobálta a fejét, hogy majdnem hanyatt fordult.
A dokinő említette még a gyomorszájszűkületet, ami hat-nyolc hetes korban tetőzik és műtét a vége, de akkor nem menne a súlya.
Mi még nem voltunk ultrahangon, csak decemberben megyünk, soron kívülire eddig még nem volt indok.
Azért olyan rossz érzés, hogy nem fülét-farkát eleresztve, elégedetten szuszog evés után, hanem ordít vagy könnyfakasztóan panaszkodik, néha már félve etetem meg, mintha én okoznék ezzel rosszat neki.
Azért jó, hogy találtunk egy "sorstársat" és mégegyszer köszönöm a hasznos infókat.

Sajtine,
Hát így vagyunk mi...
Az első hetek nagyon kemények voltak, de most már sokkal jobb. Bogesz már mosolyog, főleg a nővéreire, imádja őket, sokkal jobban figyel rájuk, mint a felnőttekre és igyekszik gagyarászni csak még a hangját nem igazán találja.
És mi a helyzet Zsófi babával?

Jucus
jucus73

Jucus,
a Nutritont használjuk mi is, de sokat nem használ, így is sokat bukik. Ezt a részt: "Azért olyan rossz érzés, hogy nem fülét-farkát eleresztve, elégedetten szuszog evés után, hanem ordít vagy könnyfakasztóan panaszkodik, néha már félve etetem meg, mintha én okoznék ezzel rosszat neki." minthacsak én írtam volna. Szó szerint ezt érzem, ezért sem tudtam a szoptatást olyan meghitt hangulatban csinálni sosem, mert tudtam, mi jön utána.
Az a fejdobálós dolog nagyon rémisztő, bár már hozzászoktam, tudom, hogy csak pár másodperc, de azért mégis...
A Nutritonon kívül nem mondott mást a doki? A különféle praktikákra gondolok, amiket mi is csinálunk.
A gyomorszájszűkület az asszem pont az ellentéte a mi bajunknak, mert a kaja lemegy a gyomorba, csak a nyitott gyomorszáj miatt visszatáncolgat a nyelőcsőbe.
Ja, azt nem írtam előbb, hogy rendszerint evés után kakil, de ugye egy jó darabig nem lehet vízszintesbe tenni, ezért szegényke addig ülhet a kakis-büdös pelusban.
Hány csemetéd van összesen?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Connie,
most látom, hogy az nem is rádió, hanem fényképezőgép, amit Ákos tanulmányoz. Bocsi, lehet, hogy furcsállottad a rádióállomásos kérdéstKép.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek,
Szerintem is jó doki, lelkiismeretes, alapos és jó a humora. A Bea is nagyon rendes, kedves, közvetlen. Velem ugyan nem volt sok dolguk, mert pár óra volt az egész, de ilyen társaságban azt mondom, igazán tarthatott volna tovább is...KépKépKép
Mi reggel mentünk be, éppen csúcsforgalom volt, tele az összes szülőszoba, a vajúdó, az ügyeletes szülésznő panaszkodott, hogy már azt sem tudja ki kicsoda.
A vajúdóban négyen voltunk kismamik papástól, különböző stádiumban, volt aki alatt már tócsában állt a magzatvíz. Aztán már egyedül voltunk, de én majdnem az Ikea fotelben szültem.
Az utolsó félórában átvittek az alternatív szülőszobába - amit mindenképpen ki szerettem volna próbálni, de nem egészen így - és rámutattak a tatamira... A dokinak odahúztak egy sámlit, mire feljajdult, hogy ezt az ő dereka nem fogja bírni. De akkor már nem számított semmi, mert megérkezett a világ legdrágább gyereke, a mi kis babucink és mi boldogan hevertünk még négy órát a tatamin hármasban.

Jucus
jucus73

Gabuska,
Nem mondott semmit sem a védőnő sem a dokinő azon kívül, hogy adjam neki a gélt.
Arra is én kérdeztem rá a múlt pénteken, hogy ez nem reflux-e véletlenül. A védőnő meg csodálkozott, hogy én ezt nem tudtam eddig magamtól. A "praktikákat" is csak saját kútfőből merítettük.
A gyomorszájszűkületnél nem is nagyon megy le a gyomorba a kaja, ezért nem híznak azok a babák, sugárban jön vissza amit lenyelnek. Apukámnak ilyen volt, hathetesen műtötték, azt gondoltuk,talán örökletes, de Bogi szerencsére azért hízik. Livi baba hány kiló? Mennyit híztok egy hónap alatt?

A szopizásnál biztos ő is érzi, hogy feszült vagyok, van hogy már közben sír, a cicivel a szájában és rángatja.
Főleg amikor úgy éreztem, hogy kevesebb a tejcsi, akkor hogy sajnáltam a hatalmas kibukizott tócsákat.

Boginak két nővére van, 11 és 8 éves nagylányok. Már nagyon sokat segítenek, sokszor összevesznek a hugin.Kép

Jucus
jucus73

Gabuska,
Igen, eggy pillanatra elgondolkodtam rajta, hogy miért kérded. De mivel olvasás után egy órával írtam választ, el is felejtettem csodálkozni.

KépKép
connie

Jucus,
Lívia 16-án volt 3 hónapos. 2,5 kg-mal született, most 4,6. Ez a doki szerint pont ideális. Bogi nem elégedetlenkedik a büfiztetés alatt? Lehet, hogy ennek nincs köze a refluxhoz, de ki tudja? Ahogy vállamra veszem már nyüszög és feszíti hátra a fejét.
Az jó, hogy Bogi is gyarapszik rendesen!!!Kép Mik a paraméterek?
Nektek milyen praktikáitok vannak?
Tegyél fel képet a csajszikról, oké?!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Közkívánatra a ma reggeli produkció:
Kép
Kép

KépKép
connie

Connie,

Nagyon édes, ahogy koncentrál!
O

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok,

Jucus: úgy sajnálom szegény Bogit. Nagyon remélem rendbe jön.
Mikor hazamentünk, másnap este egy picit vérzett a köldökcsonknál. Én majdnem infarktust kaptam. Majdnem sírtam, mert azt se tudtam mit tegyek.
Aztán felhívtam az Istvánban a csecsemő osztályt és mondták, hogy ez elő szokott fordulni ha kezd leválni, de azért mutassam majd meg a védőnőnek. Aztán hétfőn pont jött a doki, de már nem volt semmi.

Szóval el tudom képzelni mit élhettek át a Gabuskával. Miért kell, hogy ilyen pici babák betegek legyenek?

Zsófi egyébként jól van már 4630 gr.
Esti lefekvésnél vannak gondok, mert éjfél körül alszik el, de akkor alszik reggel nyolcig-kilencig.
Kijöttek rajta kis pöttyök az arcán, majd a testén is. Azt mondta a doki nénink, hogy Herpes simplex vírus. na mondom, de jó... és az mitől van ?
Azt mondta lehet, hogy a szülésnél vagy bármikor elkaphatta.
Ha egy hét múlva nem múlik el akkor vigyük el bőrgyógyászhoz.
15-én kedden elvittük és azt mondta, hogy ez az emésztésével van kapcsolatban. Túl mohó és nem tud annyit megemészteni amennyit szopizik.
Gyakran kéne teáztatni,de ha éhes nem fogadja el csak a cicit és persze ordít.
Neki is van néha kis anyatej darabka abban amit felböfizik.
Úgyhogy megnyugodtam, hogy nem vírus.
A testéről már el is múlt, néha a pofiján jön elő.

Szegényke kicsit hasfájós. Néha olyanokat pukizik.
Ha van jó ötletetek szívesen fogadnám.
Édeskömény teát adtunk már neki meg kamilla teát is.
Sokszor tornáztatjuk a lábát is.

más: a képekkel még nem sikerült boldogulnom (sajnos szőke vagyok)Kép

Gabuska olyan jó fotoid vannakKépa kis érdeklődőKépKép
Mikor el akarok kapni egy jó pillanatot tuti mire odaérek a fényképezővel mer nem csinálja.
Magamra fogom kötözni a fényképezőt

este megint jövök és próbálkozomKép

Kép

Kép
sajtine

Bubek,
csak azért kérdeztem , mert nagyon hasonlított az enyémre ahogy leírtad a kedvességét.
Nekem a Hetényi doktor.
Õ is nagyon kedves, udvarias.
Mikor voltunk a hathetes kontrolon elvittük a bébit és nagyon hálás volt érte, hogy megmutattuk NekiKép

Kép

Kép
sajtine

Sajtine,
Vsz. vagy sima anyatejes kiütések voltak, amik majdnem minden babának vannak, és elmúlnak maguktól, ill. anyatejet lehet rá kenni, az nyugtatja a bőrét.
Vagy attól lehet még, hogy érzékeny a tejtermékekre, amiket te eszel, próbáld ki hogy pár napra teljesen abbahagyod, hogy akkor javul-e, és ha újra kezdesz tejterméket enni, akkor újra előjön-e.
Nem kell teáztatni, ez elég hülyeség, amit a bőrgyógyász mondott. Az anyatej amúgy is könnyen emészthető, de nagyon rosszul lennének összerakva a babák, ha többet ennének, mint amennyit meg tudnak emészteni. A tea meg csak elveszi az értékesebb tejcsi elől a helyet. Nem is értem itt Mo.-n honnan jön ez a tévhit, hogy azért vannak a kiütések, mert sokat eszik a baba, és nem tudja megemészteni.

Az normális, hogy sokat pukizik, sőt, jó, hogy kijön a levegő belőle.Kép)))

Hasfájáson tornáztatás, hasmasszázs segíthet, pl. úgy is, hogy rendszeresen reggel és esti fürdetés előtt csináljátok. Tea sztem nem a legjobb erre. Nekünk az Infacol (vagy Espumisan) vált be, ez nem szívódik fel, csak segít a kis légbuborékokból nagyobbakat gyártani, és úgy könnyebben jönnek ki. De ez részben élettani is, hogy nehezebben megy még nekik a bélműködés, de ha nem sír miatta és nem görcsöl, akkor nem gond, ki kell várni, amíg bejáródik az emésztőrendszere (kb. 3 hónapos koráig), amiket fent írtam, segítenek.
Hasmasszázs: felőled nézve balról jobbra kell simogatni a pocakját, mert úgy megy a vastagbél.
Ja, és nekünk az jött még be, hogy szopi kezdete után 5-10 perccel megbüfiztettük, utána megint, mikor átkerült egyik cicről a másikra (ha mind a kettőből szopizott), és utána a szopi után is.

Ilba,
Hogy megy a szopi?

KépKép
connie

Sziasztok,
Connie köszi.Megfogadom a tanácsod.
Bár tejterméket nem nagyon eszem ,mert nem szeretem.
Csak pici tejföl a pörköltön, vagy lehelet vékony vajas kenyér.
Tej meg kefír meg se enném, mert utálom.

és most lássuk a képeketKép
(nem velem volt a baj hanem nem volt telepítve amivel kicsinyíthettem volna)

2 naposan a kórházban
Kép
megyek hazaKépKép
Kép
ordítok az ágyban

Kép
aztán ha elfáradtam, alszom

Kép
mami becsapottKép

Kép
6 hetesen

Kép
öltözködés előtt még jókedvűen

sikerültKép
sziasztok

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!
Connie, igen a koncentráció nagyon lejön a képekről. Ennivaló kisbabád van.
Sajtine, te is ennivaló vagy,...az orrbekapós képre gondolok:o))))))
Annyira tündériek a babák!

Lányok, bocsi, de ma voltam felkészítőn és feltenném ide az időpontokat, meg témákat, mert lehet, hogy vannak készülődő anyukák, akiket érdekelne:

Ma: Bevezető, a kórház szemlélete.
11.30.:A szülés történései
12.07.:Filmevetítés (kitolási szakaszra koncentrálva)
12.14.:Relaxáció és légzőgyakorlatok
KARÁCSONYI SZÜNET
01.04.:Fájdalomcsillapítás
01.11.:Babaápolás
Majd indul előről az egész minden szerdán 15h-től az ebédlőben.

N

Kép Kép
natasa1975

Hát, ezek a gyerkőcök! Egyik szebb mint a másik! Kép Nagyon odavagyok!
Az a piros állatka úgy nézi Zsófit, mintha őrködne felette. Tök arik.
Mi is kb. 4600 és 4700 g között vagyunk.
Én az állammal csaptam be néha Líviát.
Szerintem is Infacol, nálunk bevált. Az íze is egész jó, Livibaba szerette, tök édi volt, ahogy szopogatta ki a cseppentőből. De szerencsére már régóta nem kell adni neki.
Asszem, ma éjjel nem sokat fogunk aludni, nagyon nyügi a lányzó. Férjem rendületlenül rója a köröket vele a lakásban. De nem panaszkodom, a három hónap alatt egyetlenegy átvirrasztott éjszakánk sem volt, ideje elkezdeni. Kép

Nem tudom, jövök-e még ma, jó éjt mindenkinek!!! (Aludjatok helyettünk is! Hi-hi)

Ennek a macinak mondom el a titkaimat:
Kép

Még álmomban is táncolok!
Kép

ÁÁÁÁ, dehogy vagyok apás!
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sajtine,
Legközelebb ne várj ilyen sokat ezekkel a képekkel! Nagyon cuki!!! Kép
Látom ti is a Brendonban vásároltátok az ágyneműt Kép

Livi baba továbbra is gyönyörű és milyen jól érzi magát az Apukájánál! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Annyira aranyosak és szépek a babáitok.Kép Az a szájtátós kép a kórházban, meg ahol megeszi Sajtine orrát.Kép Ákos nekem a karomra szokott rácuppanni, meg régebben a nyakamra, néha már aggódtam, hogy kiszívja.Kép

Lívia azon a macis képen igazi kis hölgy.Kép

Jaj, olyan jó nektek, hogy még így bújnak, Ákos már tiszta sajtkukac, még ha fáradt is, max 3 mp-re hajtja a vállamra a fejét, aztán már nyüzsög is tovább.

KépKép
connie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?