Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Lányok! Ez a suttogás! Suttogtam neki és tök gyorsan elaludt. Már a születése történetétől kezdve, a mama-papa megismerkedéség mindent elmeséltem neki. :-)

Elevit: Én is szedtem és szedem is, a kisfiam tök normál súllyal született. Régen volt a Materna nevű hasonló készítmény, arra voltállítólag igaz, hogy nagyobbak lettek a babák. De lehet, hogy ez is csak szóbeszéd.

Szép napot!

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi, Panna és mindenkinek, köszönöm a sok hasznos tanácsot! Már látom, hogy fogunk enni rendesen. Köszike!

Félelmetes, hogy ez a suttogás minden babónál bejön. És, hogy nem csak T.országban ismerik.
Szofec, vedd inkább a karodba, nehogy beess mellé az ágyikóbaKépKép

Én is volt, hogy több órán keresztül szoptattam.
Soha nem ázott fel a mellbimbóm, szerencsére semmi problémám nem volt.
Főleg azután hogy megértettem a működését. Hogy ne úgy gondoljak a mellemre, mint egy tartályra amiből kifogy a benne levő tej és majd 3 óra múlva lesz újra. Mert már szopizás alatt is újratermelődik egy része.

A dokim azt mondta ne szedjek mama-baba vitaminokat, a mai táplálkozás mellett nincs rá szükség. Vagy az én táplálkozásom mellett?

Volt valmelyikőtök azon a bababörzén? Milyen volt?

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Egy kép evés közben. Valahogy mindenhol sárgarépafolt van...
Kép

KépKépKépKép
aysegül37
 
 

 
 

Sziasztok!

Most csak néhány dologról írnék - remélem, legközelebb már többre is futja....

Orsoly!Kép
Tényleg nagy kár, hogy nem tudtam erről a lehetőségről...

Rita!Kép
Küldök majd mailt - csak idő kérdése, hogy mikor - remélem, a közeljövőben.

Pirus!Kép
Vigyázz nagyon magadra, meg a kis Pocaklakóra!
A 28. hétig Bobó is meg Zalán is faros volt. Aztán mindketten megfordultak. Az orvosom szerint a szülés pillanatáig bármikor megfordulhatnak. ( még a pathon volt egy 32- 33. hetes szobatársam - naponta fordult meg a babája)
Házhoz jön a gyógytornász, így legalább az a macera nincs, hogy még utazzunk is. Már most látni a hatást. Nem is tudtam ( vagy elfeledtem), hogy ti is dévényeztetek.
Írok majd az oviról is.

Jól megfáztunk - Bobó meg én -, így most meg ettől szenvedünk...
Bízom benne, hogy legközelebb csupa jó dologról írhatok!

puszi: Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok jó tanácsot! Akkor, ha most leszek 14 hetes, akkor talán nem sokára eljön az idő, hogy megérzem a mozgását! Már úgy várom!

Terika! Várom a mailedet!

Örülök, hogy felmerült ez a szopi téma, kicsit félek ezektől az uralkodó típusú csecsemősnővérektől, félek, hogy megfélemlítenek... Ha nem érzem magam a helyzet magaslatán, egyébként is elég könnyű engem elbizonytalanítani. Nyugtassatok meg, hogy gondos felkészüléssel elejét lehet venni ezeknek a szoptatós problémáknak...

Gabek! Üdv köztünk! Én is májusra vagyok kiírva, lehet, hogy találkozunk. Jössz a felkészítőre?

Az Elevittel kapcsolatban én is csak megerősíteni tudom az előttem leírtakat.

Üdv mindenkinek,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita,

Mikor mész felkészítőre?

Én már gondoltam rá, hogy el kellene mennem, láttam is már erről valami papírt, de még nem jelentkeztem :-(

De ha megadod, hogy mikor, hol, akkor lehet hogy veled tartanék :-) :-)

Köszi, mindenkinek az Elevites jótanácsokat.

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Márti! Igen, ezt a formációt én is jobbnak tartom. Kép Gyönyörű a kislányod!

Rita! Én úgy gondoltam, hogy a nagy számmal majd én megmutatom a csecsemősöknek! Aha!Kép A harmadik napon bőgve hívtam fel a választott gyerekorvosunkat, hogy tápszerrel akarják megtömni a gyereket, mondván nincs elég tejcim. De túlélük!Kép

Gabek! A szülésfelkészítő 12 alkalomból áll a klinikán, ha jól tudom szepemberben indult a mostani, a következő asszem januárban fog. Kedd délutánonként van a klinika könyvtártermében.

Szofec

szofec
 
 


Szia Gabi!

Amit Szofec írt, én is annyit tudok - még én sem jelentkeztem. Már ugyan szerepelt itt, de azért megadom még egyszer az illetékes hölgy számát: Németh Éva 30/850-9965. Jó lenne együtt menni, bár még csak virtuálisan ismerjük egymást. Igaz, pedzegettem az leendő apukának, hogy jöhetne ő is, de kizártnak tartom, hogy 12 alkalommal el tud/akar szakadni kedden déluánonként a munkahelyéről. Majd talán a szülőszobás alkalomra elhívom.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita,

Felhívtam, kedves volt, kipróbáljuk holnap? Azt mondta bármikor be lehet kapcsolódni.
1/2 3-tól 4-ig van a felkészítő, utána pedig kismamatorna 4-5 között. Én ha már ott vagyok azt is kipróbálnám :-)
A tornára vinni kell: zokni, kényelmes nadrág + póló.
A főbejáratnál van a találka, az aulában, vagy a földszinten a könyvtárban.

Találkozzunk ott holnap :-)

Köszi a jó ötletet,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Gabi!

Ezt el sem hiszem! Pont ugyanazt írtad le, amit én is fel akartam írni a fórumra egy bő másfél órája, csak technikai hiba miatt nem engedte! Szóval ide csatolom, amit délután írtam, és akkor úgy néz ki, hogy holnap találkozunk, ha minden jól megy. Ha van kedved, meg is ismerkedhetnénk - akár előtte. Rajtam hosszú fekete kabát lesz, piros-fehér-fekete csíkos sál, és egy kis idétlen fekete sapka-kalap (de lehet, hogy az a kezemben lesz).

Üdv, Rita


Ui. Ezt írtam délután:
"Sziasztok!


Új hírek a szülésfelkészítő alkalmakról: van még 2 alkalom hátra a mostani "turnusból", és szívesen látnak bárkit - illetve bármelyik kismamát. Én májusra vagyok kiírva, de azt mindták, menjek akár már most. Fél háromtól négyig a csoport egyik felének relaxáció, légzéstechnika, a másik felének szülőszoba látogatás. 4-5ig torna, kényelmes nadrágot, pólót, zoknit és fél liter folyadékot (inni) kell vinni. Még nem tudom, holnap elengednek-e a munkahelyről, de lehet, hogy megyek. Azt mondta a hölgy, jó, ha minél előbb megyek, mert akkor van elég időm megtanulni a légzéstechnikát.

Úgyhogy Lilló, Gabi, ha van kedvetek, gyertek Ti is!

Üdv,
Rita"

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Tökrég írtam, mennyi új emberke van, helyes-helyes! KépKép
Mi jól vagyunk, melóhely szuper, Balázs sokat fejlődik a tornától, még így is szembeötlő, hogy mindennap sokat vele vagyunk.
Szóval minden szép.

Bocs, de most csak ennyire telt, majd jelentkezem még.
Picusékkal mizújs? Fejlesztő?

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Rita: köszi, aranyos vagy, de én most nem tudok menni a felkészítőre, mert jógázni megyek. Nekem az mindig keddenként délután van, és oda is "csapatosan" megyünk néhány kismamával. Kép Viszont elhatároztam, h januártól elkezdem, és végigcsinálom, majd a csajokkal meg találunk egy másik időpontot a jógára,mert azt sem akarom feladni, és heti kétszer muszáj elmennem oda is. Légzéstechnikát meg ott is tanulunk.
Egyébként beszéltem én is a Németh Évával, nagyon kedves volt.

lilló
 
 


Sziasztok!

Egy technikai kérdés: eddig táppénzen voltam..azt mondja a házidokim, h a kiirás napjától vissza kell számolnom 28 napot és akkortól indul meg a szülési szabadság...s mi van, ha nem akkor szülök?! módositják utólag?

Gabek!
A MOM Parkban az Aqunatal kismama vizitorna minden kedden és csütörtökön van. Csütörtökön 5 től, kedden 17:30-tól. Egy alkalom 2,2e Ft, de pl egy 10 alkalmas bérlettel már 1,7 e Ft. Kedves az oktató lány (benne volt a novemberi anyák lapjában-én is egy fotónKép)...Szal mindenképpen ajánlom!

S a tanfolyamot és kismamatornát is a Klinikán...igaz ma szülőszoba látogatás lesz és légzéstechnika óra (vagy-vagy...ki melyiket válassza)...én ezt már végigcsináltam...

Puszi
Hatos
hatos
 
 


SziasztokKép

Most csak HAtosnakKép

A szülés vélelmezett időpontjától számitják vissza a 28 napot, szal nem baj ha később vagy előbb jön a babó. Viszont fontos hogy nem kell hogy előbb inditsd a TGYÁST, mert lehet kérni csak a szülés időpontjától is, vagyis nem kötelező kivenni előbb. És ugy nem elhanyagolandó hogy a táppénznek és a TGYÁSnak nincs plafonja, vagyis az előző év átlagkeresetének a 70 %ka, mig a GYED már plafonos, tehát max 83 e brutto... VAgyis ha jó nagy az alapod akkor érdemesebb a szülés napjától igénybevenni a TGYÁSt és addig maradni táppénzen. Ha viszont esetleg a GYEDED alapja magasabb lesz akkor meg érdemes előbb kezdeni.. remélem nem voltam tul bonyiKép

Ági
24+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Rita,

Úgy intéztem, hogy el tudjak menni ma :-)
Rajtam piros-fehér csíkos nadrág van, piros pulcsi, fehér ing, a kabátom szürke háromnegyedes.

Nagyon várom már :-)

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Ágiboszi!

Nekem a dokim azt mondta, hogy ha tápénzen vagyok..akkor muszáj szülési szabadságnak minősiteni az itthonlétet..nem lehet táppénz..ezek szerint ez nem igaz???
T.
hatos
 
 


Hatos!

Maradhatsz táppénzen a szülés napjáig . Aznap mikor szültél onnatól jár a Tgyás vagy a GYed.
A dokid nem tudja jól.

Szia
rodi
 
 


Hatos: ez nem igaz, én is táppénzen vagyok.

Ági: azt ki dönti el, h TGYÁS-ra vagy GYED-re megyek a szülés napjától? Én? A TGYÁS is a gyerek 2 éves koráig jár, mint a GYED vagy meddig? Igazából a TGYÁS-sal én jobban járnék, mert az több lenne, mint a GYED legfelső határa, azok alapján, amit leírtál. Úgy látom Te "szakértő" vagy a témában, és ezt még senki nem tudta nekem normálisan elmondani. Kép

lilló
 
 


S milyen tüneteket kell ahhoz gyakoloni, h a doki táppénzen tartson szülési szabi helyett?
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!

Hatos, a körzetid nem akar táppénzbe venni? Akkor a nőgyógyászoddal irass egy olyan papírt, amin javasolja a táppénzbe vételt. Én még ilyet nem is hallottamKép

Lányok, én szörnyen fáradt vagyok ma, úgyhogy csak gyorsan magunkról írok.

Korán reggel bent kezdtem a kórházban. Szabolcs gyerek, ahogy az várható volt, még mindig csücsül, mondjuk túl sok illúzióm nem volt, hiszen az elmúlt 2 hétben nem éreztem, hogy megfordult volna. Szépen növekszik. A feje kisebb a combcsontja viszont hosszabb, mint Zsombinak volt ilyenkor. A méhszáj teljesen zárt, szerencsére. A hasam növésnek indultKép A köldöksérvem 1 ujjnyi, vennem kell hasszorítót, vagy gézgombolyaggal kell kicsit lenyomni, úgy hogy leragasztom. Amúgy kímélő üzemmódba helyezett a doki. És még egy kis ráadásnak az aranyerem is előjött, kaptam rá kenceficét.

Egyébként szombaton bent voltam a szülésznőnél. Beszéltünk a lehetőségekről. Ma meg a proffal. Azt hiszem nagyon hajlok arra, hogy megszüljem Szabolcsot farosan is, természetesen csak akkor, ha a prof mindent rendben talál. Ha lábtartásos lenne, akkor császár, mindenképpen.
No, majd meglátjuk, addig is folytatom a fordításos-szuggerálos terápiát, hátha...

Most megyek, mert vasalni való hegyvonulat húzódik Szabolcs szobájában.

Puszi: Pirus
31+4

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


SziasztokKép

Ez egy hüle régi berögzülés volt a dokiknál ami már nem igaz. VAgyis nyugodtan kérheted a TGYÁST a szülés napjától, a doki köteles addig táppénzen tartani.

Először TGYÁS jár mindenkinek aki biztositott volt ahogy az OEP előirja, ez 168 napig jár, utána kell igényelni a GYEDET ami a gyerek két éves koráig jár, utána meg jöhet a GYES.

Ha valaki sajnos nem volt biztositott akkor rögtön GYES jár neki.

A TGYÁS az igénylést megelőző év átlagkeresetének a 70 % a plafon nélkül és csak adót vonnak belőle. A GYED az igénylést megelőző év átlagkeresetének 70 % a de maximum brutto 83 ezer FT,ebből adót és nyugdijjárulékot vonnak le.
Mindkettőre járt eddig (jövőre még nem tom hogy változnak a hüle szabályok) az alkalmazotti kedvezmény az adó szempontjából ezt figyelembe vették, meg persze minden egyéb adót csökkentő tényezőKép

A GYES sajnos fix összeg most nem tom hirtelen pontosan mennyi de ugy kb 24 ezer ft brutto körül volt idén.. igaz majd megtudom pontosan mivel sajnos lejár decemberben a GYEDEM a fiam utánKép és még három hónap mire jön a tesoKép

Remélem ezzel tudtam segiteni. TEhát nem kötelező!!!! előre inditatni a TGYÁST, csak ha megéri, nekem anno megérte, mivel két különböző év volt a számitási alap és a GYedé sokkal jobb volt, igy előbb kaptam egy hónappal meg a több manit, a táppénzem meg a TGYásom a minimálbér után ment , grrrrrrrr ...

ÁgiKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy betolakodok csak úgy, de szeretnék kérdezni valamit.
A fogadott szülésznőnek ti döntitek el, mennyit adtok (én 15-20 e ft-ra gondolok) vagy konkrétan ki kell puhatolni, esetleg megkérdezni valakitől?
Köszi a válaszokat:
Melinda
bmelinda
 
 


Szia MelindaKép

Nah erre a kérdésre szerintem nincs igazán konkrét válaszKép MAgam részéről annak idején a pénztárcám szabta határnak megfelelően adtam pénzt, de ami összeget irtál, általában az a bevált szokás... Szal ha rám hallgatsz akkor ugy adsz amennyire meg vagy vele elégedve és amennyit megengedi a keretetek.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Köszi, Ági!
Hasonlóan gondoltam én is.
bmelinda
 
 


Sziasztok!

Hatos!
Egyáltalán nincs olyan jogszabály, ami kimondaná, h a 36. héttől nem mehetsz betegszabira!!! A szülési szabadságot felajánlja, mintegy plusz lehetőségként a kismamáknak. A jogszabály egyetlenegy dolgot mond ki: a szülési szabadság legkésőbb a tényleges szülés napjától kezdődik. Tehát előrehozni lehet, de nem kötelező, eltolni pedig nyilván nem lehet.
Innentől kezdve kizárólag a dokid jóindulatán múlik, hogy kiír-e táppénzre.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok,

Ritával megjártuk az első előkészítőnket :-)

De csak januárban folytatjuk az újrakezdésen (ez így vicces, mert ellentmondásos, de igaz). Ugyanis jövő héten babás óra lesz, mi meg attól még távol állunk :-(

Lilló, te hova jársz jógára? Én ugyanis szeretnék kismama jógára járni, ha lehet Budán, és olyan helyre ami valakinek már bevált ill. jó szívvel ajánlja.

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Ági: köszönöm szépen a kimerítő választ a juttatásokkal kapcsolatban... Kép Asszem a GYES-t azt már nem várom meg, nagyon remélem, h addig majd összejön a tesó a kis Bálintnak, 2 év korkülönbséget terveztünk a két Baba közt amúgy is.

Pirus: Sajnos van ilyen orvos, aki nem írja ki az embereket. Az egyik barátnőmet a nőgyógyász sem akarja igazolni, tehát azt mondta neki, h dolgozzon csak, mert a terhesség az állapot és nem betegség. Így nem írt a körzetinek papírt.

Mondjuk engem a körzeti egy szó nélkül kiírt, még papírt sem kért a nőgyógyásztól, de nekem mondjuk brutális volt a vérnyomásom. Pedig Bánhidy dr felajánlotta, h ír a körzetinek ha kell, mert ő sem örült a vérnyomásomnak. Szóval szerintem ez orvos, meg a hozzáállása kérdése.

Gabek: Jó volt az első előkészítő?
Én az Örsre járok jógára - Bánki Donát utca pontosan - (ami ugye nem BudaKép) De jó szívvel ajánlom, én nagyon megszerettem, jók az oktatók, jó a társaság, és a hely is kultúrált. Sokan átjöttek már ide másik jógastúdióból.

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilló, fogadott dokija nem írt igazolást a barátnődnek? Én ezt tényleg nem értemKép Egyáltalán, miért nem lehet egy kismamának alanyi jogon táppénzbe mennie? Aki akar, és esetleg anyagi okokból rá is szorul, az úgyis dolgozik. A terhesség valóban nem betegség, általában, de nem vagyunk egyformák, valakinek rossz a közérzete, esetleg idegileg, fizikailag megterhelő a munkája, aluszékony, stb... én a 7. hónaptól voltam otthon táppénzen, és őszintén szólva egyáltalán nem bántam meg, nagyon kellett az alvás, a pihi a gyerek születése előtt. Most annyiban szerencsém van, hogy itthon dolgozom, de már azt is csak 2-3 hétigKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus: Igen, a fogadott dokija a pasi. De egyébként azt mondta a lány, h más mindenben nagyon rendes, és szereti őt.

lilló
 
 


Sziasztok!

Szerintem is felháborító, hogy nem írja ki táppénzre azt a leányzót a dokija! Igaz, hogy még csak a 3. hónapban vagyok, de már most is úgy érzem, hogy ez az alvásmánia igényelné néha, hogy egy-egy hétre lelépjek - és akkor mi lesz itt később? Szerintem tényleg szó nélkül ki kéne írnia az orvosnak, mert lehet, hogy nem betegség, csak állapot, de határozottan másállapot, és miért kéne egy nőnek ilyenkor összeszorított foggal dolgoznia, mint egy pasinak?????

Erről jut eszembe, tényleg voltunk tegnap Gabival a felkészítőn, egész tűrhető volt, elmondták, hogy miért nem jó fog-összeszorítva szülni. Csak a relaxáció gyakorlásánál jött rám majdnem a nevetés, amikor a hölgy az ellazulás közepén elmondta, hogy "elválik a fejünktől a fejbőrünk" - ez olyan vicces volt.. Szerintem először szülőknek mindenképpen hasznos a dolog! Úgy értem a felkészítő. :-)

Gabi! Én még nem tettem le a jövő heti alkalomról teljesen. Igaz, hogy még távol vagyunk a babaápolástól, de ki tudja, ha jó az időpont, szerintem érdemes elmenni, mi van, ha tavasszal meg pont az az időpont nem lesz jó. Meg bevallom őszintén, szívesebben vagyok ott, mint a munkahelyemen - ahol délutánonként különben is nyitott szemmel szunyókálok... :-)

Hű, most jó sokat írtam, velem van tele a fórum. Még csak annyi, hogy

Pirus! Kitartás, hátha megfordul a baba! Még van időtök!

Üdv mindenkinek,

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Köszi a hozzászólásotokat a táppénzzel kapcsolatosan. Ma voltam a nődokinál és mondtam, hogy az már nem ugy van és maradhatok táppénzem a szülésig. Szal adott egy javaslatot és a háziorvos ki fog irni. Ezer köszönet!
Puszi
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok itt vagyok, csak hát elég nehéz, munka s ez elveszi az időmet 90%-át ...
Örülök, hogy Mindenki jól van..
Ha rám hallgatnak a kismamák bizony kipihenik magukat előre jó pár évre, mert aztán nem lesz alvás...KépKépKépKép
Olvastam itt a háziorvosokról. Szerencsére az enyém sose kérdezte meg mért isKépKépKép a nőgyogyi adott papírt és már pihentem az első perctől kezdve ma is ezt tenném ha újra kezdeném!!!
Vissza nézve se bántam megKépKépKép

Pirus hát csak így tovább szugeráld azt a Pocakmarcit, hogy forduljon meg KépKép
majd meglátod az utolsó nap lesz kegyesKépKépKép

Túl vagyunk a három éves oltáson szerencsére nem is volt nagy sírás és nem is viselte meg annyira Andit. Kézbe kapta...egy napig mondta bibi tehát fájt az de aztán három nap után már nem volt bibiKépKép

Mostmár minden féle szót mond utánunk...nagyon nagyon várja a Mikulást!!Saját maga is megnevez tárgyakat....
Nagyon sokat fejlődött az óvoba, csak néha azt érzem, már nem én nevelem hanem az óvoda...alig látom hétköznap este hattól - jó esetben- mondjuk 9 ig mert utána alszik...
Nem annyira beteges, rosszabbat vártam...bár folydogál az orra mindig meg köhécsel, - most csak az orra- de a gyerekek baciját meg kell szokni. De mostmár alszik sírás nélkül két napig sírt alváskor, de csak annyit, pityergett aztán megkérdezték mi a baj...válasz apaKépKép, na tessék ..
Nagyon apás...persze engem is szeret, de apa az istenKépKép én csak fél isten vagyokKépKép
Megpróbálok a szülinapról egy képet beszúrniKépKép

Elkezdődött a második a főiskolán így nem tudom mikor jövökKépKép, de vagyok!!!


Puszi
Picus

Kép
picus
 
 


Kép
picus
 
 


Kép


Kedvencünk a tetkó így járunk óvibaKépKép

Picus
picus
 
 


PicusKép
Nagyon édes a képeken Andika! Isten éltesse Õt sokáig, utólag is!

Látod, csak beindult a kis kereplője. Örülök, hogy az oltást jól viselte. Zsombinak januárban lesz esedékes. Még nem tudom, hogy fogom megoldani, hiszen a szülinapja környékére várjuk Szabolcsot is, de majd max. Apája elviszi Õt. A védőnő ilyenkor kiértesít, vagy csak egyszerűen az egészséges rendelésen megkapja?

Rajtam megint végigment egy fosós hullám, szörnyű hányingerrel párosítvaKép Nem tudom, hogy vírus volt-e vagy mi, de már kezdem nagyon unniKép

Rita, ez a skalpolásos relaxációs szöveg nekem is tetszettKép

Nálunk olyan szépen hull a hóKép Csak ne kellene ma kocsival elmennem itthonrólKép CSak hétvégén rakják fel a téli gumikat.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok, most léptem be először. Márciusban fogok szülni Radványi doktornőnél. Olvasgattam a kórházról és az orvosokról az eddigi véleményeket, de sajna nem tudtam az összeset átböngészni. Rengeteg van. Kép Aki a doktornőnél szült segítene nekem abban, hogy elmondja a tapasztalatait?

Előre is köszi: Kinga
kingacs
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 38+2 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 37+4 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 36+1 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 31+6 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 31+5 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 29+1 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 25 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 21+3 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 18+1 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 15 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 14+1 Első ? Dr. Valent ? 24
Indigo 2006.05.27 13+5 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ma voltam 6 hetes kontrolon. Szerencsére mindnet rendben talált doki bácsi. De sajna elfelejtettem megkérdezni, hogy szabad-e már kádban fürdenem. Császáros mamik! Szabad??

Picus! Nagyon szép kiscsajod van. És milyen huncut a mosolya! :-)

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok!

Szofec én fürödtem hat hét után...az volt a határ...
bár tudod a tusi egészségesebb..KépKép
Még mindig bent nyomom az igát...

Picus
picus
 
 


Gabek, bocsi, de valamilyen oknál fogva én nem kaptam meg az első leveledet. Ezért most pótolom a hiányosságot. Még egyszer elnézést.

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 38+2 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 37+4 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 36+1 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 31+6 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 31+5 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 29+1 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 25 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 21+3 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 18+1 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 15 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 14+1 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 14+1 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 13+5 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Picus! Köszi, én is arra emléxem, hogy erről volt szó, még varratszedésnél.

Lányok! Enyém gyerek eszméletlen nyűgös két napja. Fáj a pocija, györtik a pukik. Lehet, hogy a havazástól ilyen vígasztalhatatlan? Iccaka is folyamatos balhénk volt.

Szofec

szofec
 
 


Lányok,

tud valaki bármit Újvári doktorról? Rákerestem a nevére, de szinte semmilyen infót nem találtam róla. Egy ismerősöm megy hozzá, szeretné tudni a magánrendelés tarifáit meg egyéb infókat.

Köszi,
PP
pöttöm_panna
 
 


Szia Szofec!
Nálunk is ez volt 2 hétig. aztán valaki javasolta az infacol nevű szirupot, s láss csodát, bevált (m'rmint a pukigörcsre). De a frontokat mi is megszenvedjük azóta is. A babó 2 nappal előre jelzi a hidegfrontot nyügivel, én meg előtte nap vagyok ki fejfájással. Imádjuk a hidegfrontot!!!Kép
Zsu
zsuzs74
 
 


Zsu! Mi is Infacollal kezdtük már az első héten. (a klinikán is ezt adták a csecsemősök, amikor mondtam, hogy fáj a babó pocija) Aztán jött az Espumisan. Most a Gripe Waternél tartunk. Talán ez könnyebbé teszi neki a pukkantást. Talán... A melegfronttal is ez a helyzet? Tied babó mennyi idős?

szofec
 
 


Szofec! enyim babó 4 hónapos.Melegfrontnál nem vettem észre hasonlókat. Amugy az infacol meg az espumisan hatóanyaga totál uaz, csak az előbbit könnyebb beadni a babunak. De már nem használjuk egyiket sem. Egyszer elfelejtettem beadni, s nem ordított mégsem, azóta nem kapja. Tulajdonképpen 1 hónapos koráig kapta.
zsuzs74
 
 


PP! Én annyit tudok Újvári dokiról, hogy sok ikres kismamája van. A Szülőszoba egyik adásában is szerepelt. Én csak látásból ismerem, szimpatikusnak tűnt.

Zsu! Nem is tudtam, hogy ugyanaz a hatóanyag! De télleg eccerűbb volt beadni. Sajna nálunk tök mindegy mit adok. A pocifájás megvan. :-( De aki vígasztalni akar mindig azt mondja, hogy 2-3 hónapos korára elmúlik. Remélem. Kislányod van, vagy kisfiad?

Szofec

szofec
 
 


Szofec!Lyány.Olyan vérbeli nő, hogy csak na. Nyafog, állandóan őrá kell figyelni, lassan eszik, huncut, ...szép, kedves, csini, szeret "beszélni",akármit csinál, végül mindig levesz a lábamról ....stb. A tiéd mekkora?
Zsu
zsuzs74
 
 


Szia Kingacs!

Adj e-mail címet és akkor mesélek a doktornőről neked.
gyöngyusz
 
 


Zsu! Enyém Balázs 7 hetes lesz kedden. Még csak most nyiladozik az értelme. Már mosolyog, most gyakorolja a gőgicsélést. Ha nem fáj a pocakja nagyon vidám kisfickó. A ma éjszakánk jobb volt. 1/2 10-kor evett, utána csak 1/2 3-kor és 3/4 7-kor evett. És kopp-kopp éjszaka nem volt nyűgi. :-)

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok!

Az Újvári doki betege vagyok. 7 ezer forint a tarifája, és 8, ha hüvelykenetet is vesz vagy rákszűrés. Én maxira meg vagyok vele elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom! (A 2. gyerekemet várom nála, végigcsináltunk egy koraszülést is, és mondhatni, komplikált eset vagyok: terhességi cukor és magas vérnyomás, az előző babával toxémiás voltam).
andi70
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?