Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lella! Még neked szerettem volna írni, a cumikról, de látom, szinte mindent leírtak a többiek. Tulajdonképpen én is csak megerõsíteni tudom õket abban, hogy mindenféle cumit lehet kapni itthon, fogszabályzósat is, több márkában. Nekünk NUK van, de sokan szeretik az Avent-et is, és mintha Chicco-t is láttam volna sok helyen.
Fogamzásgátlás: igen, még mindig a Continuint kapjuk itthon, de én ki sem váltottam a receptet. (Úgy gondoltam, jöjjön a második baba minél elõbb, bár még mindig nem jött meg, szóval nálam bevált, hogy a legjobb fogamzásgátló a szoptatás.)
(OFF: hogy "kerültél" Líbiába? - már ha nem titok Kép )

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!
No túl vagyunk végre a mai nap orvosi részénKép Dokinénink nagyon elégedett Doncival, szerinte is tök jó, hogy megy lefele az a bizonyos érték. Jövõ héten kedden megyünk még egy vérvételre, ha akkor megint lejjebb lesz az érték, akkor minden rendben és mehetünk haza vakációzni. Szóval újra lehet szurkolni!
Megjött a röntgen-eredmény is: semmilyen elváltozás nem látható, tehát az angolkór nem okozott semmit a csontokban. Gyógyszermennyiséget csökkentettük, már ez is haladásKép
Ja amúgy Donci fejlõdésével is totál meg volt elégedve a doki, végre Donci nem volt már olyan görcsös a vizsgálóasztalon: dumált nagyokat meg észrevette az ágy felett lógó gyerekjátékot, és inkább nagyokat vigyorgott nekik, és követte õket, miközben forogtak, mintsem a dokinéni kezében lévõ unalmas piros mûanyag virágot nézte volna. Persze a dokinéni nem hagyta és rákényszeritette Doncira a virágját.
12-kor megvolt a DiPerTe oltásunk is. Nagyon tetszett, hogy ölben foghattuk (apuci fogta most) Manókát az oltás alatt, így nem viselte meg annyira. Egybõl adtam neki egy kis Panadol-löttyöt, eddig békésen aludt. 4-kor evett egy kicsit, és elkezdõdött a mûsorKép Sírt nagyon, alig lehetett megvigasztalni, látszik, hogy fáj a lába és nem érti, mi ez?? Próbáltam borogatni, na de minek, ha nem piros, nem kemény. Szóval feladtam és inkább álomba ringattam, most megint alszikKépKép Állítólag 6 órán belül jönnek elõ a bajok, ha elõjönnek(láz...), hátha megússzuk. (Most tartunk 5óra10percnélKép)

BGabi!
De jó jókat hallani felõletek! Ügyes csemete ez a Noémi babaKépKép Milyen gyümit adsz neki? Mi jövõ héten kezdjük a körtézést!

Lányok!
Én még nem hallottam tejes, fõzelékes cumiról!!! Mármint nem tudom, ti mit neveztek annak. Azt, hogy éppen milyen cumitetõt használtok a cumisüveghez?????? Mert ha igen, akkor mi Nukos cumikat használunk. Mi az hogy játszó meg etetõ cumi??????????????????????? Nekem a cumi az, mikor a gyerek szájában lóg a cumi és szopja, tehát játszik. Ebbõl hogy lehet etetõt csinálni?????? Bocs, ha bugyuta kérdésKép

Tikk! Mi van veletek????Úgy eltûntélKép

Lányok! Hallott valaki közületek mostanság Laráról???Minden topicból eltûntKépKép

Megvan a repülõgép-foglalásunk: május 2-án megyünk és júni 25-éig maradunk. Szóval lehet szervezni a TALITKépKép (Remélem nem jön nálunk semmi közbe és hazajutunkKép)

Ja még annyi, hogy Donci 54cm és 4580 gramm.Kép Õrületesen gyorsan nõnek ezek a babócák!!!!!!!!

Pussz: Nyuszimanóék
nyuszimano

Lella, van még Pharmatex nevû fogamzásgátló is, amibõl többféle is van, hüvelykúp, hüvelytabletta, tampon stb..
Van a gyógyszertárakban tájékoztató prospektus, azt kérhet az anyukád és te kiválasztod melyik tetszik. Recept nélkül kapható. Nekem a tabletta vált be.
Éva
Évaiii

Nyuszimanó!

Csak így tovább, nagyon ügyesek vagytok!KépKépKép

Norcsi.
norcsi
Lenti

Nyuszimanó!

Jövõ héten megyek egy kismama-találkozóra, kíváncsi vagyok, hogy fogjuk bírni. Kép Kép Kép Ez lesz a teszt, aztán jöhet a topikos tali is!
További jó eredményeket nektek!

Laura
p_laura

Sziasztok!

BGabi,
köszi a szavazástKép, majd igyexem minden nap betenni az oldal címét.

Nyuszimanó!
Tényleg nagyon ügyesek vagyok!Kép

Mi ma voltunk a Madarászban UH-n, azon minden rendben volt. Aztán elmentünk a neurológushoz is. Ott azt állapították meg, hogy Hangának generalizált izomhypotonia-ja van.
Balra dönti, jobbra fordítja a fejecskéjét, ezért a testtartása is kissé féloldalas. Azt mondta a dokinéni, hogy fektessük hason sokat, meg vigyük gyógytornászhoz. Õ a Dévény Anna féle gyógytornát javasolta. Van valakinek ezzel az izomhypotonia-val kapcsolatban valami tapasztalata esetleg?

Üdv

Szila
Szila

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentésre ugrottam be. Próbálom követni az eseményeket, így máris nagy öröm volt olvasni, hogy Nyuszimanó jól vagytok. Mi vidéken töltjük napjainkat a szüleimnél, a hétvégén megyünk haza. Már jó lesz.KépKép
Hanna elkezdte az almácskát, nyeli mint kacsa a nokedlit. És ma rendesen hasrafordult reggel, már a keze is kiszabadult õfelsége lustaságának, majdnem 5 hónapig kellett erre várni.KépKépKépKép
Kb. így állunk, ha hazamnetünk rendszeresebben leszek majd.
üdv mindenkinek
tikk

Sziasztok!

Voltunk ma dokinéninél, hogy megkapjuk végre a 4 hónapos szurit, de természetesen nem kaptuk meg, mert megkérdeztem a doktornõt, hogy normális-e, hogy Dorkának sosem megy le a hõmérséklete 37 fok alá. Kértem egy hõmérõt, hátha a miénk rossz, de a rendelõben is 37,6-ja volt, tehát ha levonok 5-öt, akkor is 37 felett van. Na erre kaptunk beutalót vérvételre és vizeletre, mert ugye jobb utána járni a dolgoknak és addig nem oltja be. :-(
Azt mondta a dokinéni, hogy az is lehet, hogy nagyon melegben van a gyerek és nagy a folyadékigénye, de mivel tejcin kivûl nem fogad el semmit, így szomjazik és ettõl is lehet egy picit magasabb a hõmérséklete, de azért jobb ha kizárjuk a betegséget, menjünk el a vizsgálatra.
Különben, ahogy hazamentünk és szopizott, lement normálisra a hõje, de fürdés elõtt megint 37,7-je volt és ha sír, akkor ez emelkedik.

Laura, Virág, Ágci:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, hogy hogyan lehet lekötni a babát a pelenkázón, nagyon jó tanács!!! Alkalmazni fogom!!!!

Rebi:
köszi, hogy megkérdezted az ültetést, én persze elfelejtettem a saját dokinénimet :-( Akkor nem engedem Dorottyának annyira az ülést.

Szila:
Egy barátnõmnek ajánlottam a Madarász utcai Uh-t, mivel az õ kislánya nagyon nem akar/t enni (ugyanannyi idõs mint az én Dorkám és 1 kg-val kevesebb :-( ). És nagyon bunkón elhajtották õt uh-ügyben, hogy nem lehet csak úgy bejelentkezni és, hogy mit képzel.... pedig azt a telefonszámot hívta fel, amit megadtatok. Mit javasolsz mit csináljon? Nagyon el van keseredve, mert a baba nincsen teljesen jól és nem tudják mi a baja.
Próbáltam szavazni, de nem jött be a weboldal. :-(

BGabi: Régen hallottam rólatok, gratulálok, hogy Noémi is forgolódik, ügyesek ezek a lányok!!! :-) Vannak friss fotók róla?

na befejezem, mert Dorottya nagyon nyugtalanul alszik :-( szerintem a foga miatt. Hányszor lehet bekenni az inyét dentinox-szal?

sziasztok:
nyûgõs zsuzsiék (nekem is olyan rossz kedvem van :-((( )
zsu26

Sziasztok!

Eddig csak nézelõdtem, de gondoltam bemutatkozunk. 2 és fél hónapos Peti baba, elsõ gyermek, 3550 grammal és 57 centivel született, sokat eszik -azt mondják legalábbis-, már 6,5 kg. Elég sokszor felvesszük, imádja, ha körbejárjuk a lakást, táncolunk, meg mindent, amit gyerekkel a karunkban tenni lehet. Van amikor jól elvan egyedül is, de többnyire sikongatva adja tudtunkra, hogy foglalkozzunk vele. Szerintetek már el is kényeztettük? Hallottam, hogy ha túl sokat foglalkoznak egy babával, akkor késõbb egyedül nem fogja tudni elfoglalni magát. Mit gondoltok errõl?

Ugyan én csak februárban szültem, mégis nyugtalankodtam a TB nem jelentkezése miatt, de látom,hogy várhatok még 1-2 hónapot mire pénzhez jutokKép

Az orvosom nekem is continuint írt fel, de még nem szedem és ahogy olvasom sokaktól, talán el sem kezdem. Lehet, hogy hülye a kérdés:ha elkezdem szedni a tablettát, akkor a többihez hasonlóan megjön a vérzés és azt is szabályozza, vagy esetleg nem befolyásolja, hogy szülés után mikor jön meg elõször?
gorsi

bocs, a vége lemaradt

üdv mindenkinek
gorsi
gorsi

Sziasztok!

Én sajnos úgy hallottam, hogy a Pharmatex sem tutti...
Zsuzsi!

Nálunk is gyakran elõfordul, hogy 37 fok Dorka hõje, fõleg reggel. A doktor néni azt mondta, biztos melege van éjszaka, pedig nem öltöztetem túl. Mindenesetre õ nem csinált nagy ügyet belõle, azt mondta, ne méregessük...

Mi lenne, ha a találkozót valami parkban tartanánk? Vagy legalábbis valami szabadtéren, ahol mondjuk lehet szoptatni, meg van a közelben legalább valami étel-ital-lelõhely?

Ilda és Dorka
ilda

Zsuzsi!

Anno elsõ fiammal voltam hasonlóan a hõkkel, mint most te. Egy megfázásos betegség után voltunk úgy, hogy valahogy mindig 37,6 -37,8 közöttieket mértem neki. Már a megfázásból semmi nem volt, csak ez a hõ. A dokinõ csinált torokváladék tenyésztést, aztán arra spéci antibigyót, a gyerek nem változott. Múltak a hetek, semmi. Aztán kipróbáltuk, hogy mi van, ha csökkentjük a lakás hõmérsékletét. Ugyanis panelban laktunk, és télen 26 fok volt a standard... Na, nagy lelkesen 24 fokig sikerált lehûteni, és lõn, a gyermek hõje is lejjebb ment! Egyébként van valahol egy direkt láz klinika, az ilyesmi gyerekeknek.
Én azóta tudom, hogy a fiam ilyen típus, rohangászás, aktív mozgás, meleg szoba simán feljebb tolja. Egyszerûen az, hogy valakinek mennyi a normál hõje az nagyon változó.
Na, ezt csak azért írtam, hogy nyugtassalak, jó eséllyel semmi más nincs a háttérben nálatok sem!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Nyuszimanó: gratulálok nektek, és szorítok tovább, hogy minden ok legyen! Kép

Nálunk csak annyi változás van, hogy tegnap óta Balu is forog. Hát nem siette el Kép

cory és Balu (7 hónapos)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Nyuszimanó,
nagyon örülök a hírnek, ez a Donát baba nem semmi kisfickó!Kép

GOrsi,
én szedem a tablettát. Eleinte egy kicsit voltak enyhe rosszullétek, gondolom a szervezetem így szokott hozzá, mert én még soha nem szedtem, de teljesen elmúlt. Eddig nekem, csak 6 hetesen jött meg néhány napra, akkor kezdtem el szedni, azóta semmi.

Nos, szerintem semmi okod az aggódásra, hogy elkényeztettétek. De legyen olyan idõ, amikor tényleg magára hagyod, próbálja meg elfoglalni magát. Nálunk kb. 3,5 hónapos korától játszik magában is. Sokszor ránézek, mosolyog, de elvan egyedül is. Mindennap van közös játék, torna, így ennek is örül meg annak is.
Gratulálok a kisfiadhoz, és ha õ ennyit szeretne enni, akkor hagy' egyen! Az én lurkóm is kb. ilyen paraméterekkel rendelkezett ennyi idõs korában!Kép A lényeg, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyen.

Mindenkinek szép idõtöltést mára:
Ágci

U.i: láthatunk esetleg fotót Petirõl?

Kép
Ágci

Sziasztok!

Zsuzsi,
én simán felhívtam a Madarászt (349-8160/1550-es mellék), az ultrahangot, ott kértem egy idõpont; miután kaptam még azt is mondta elõre az asszisztens, hogy 2000 forint lesz. Megpróbálom beszúrni a kórház oldalának a címét, azon az van (ha a szakambulanciákra kattintasz), hogy az uh-ra regionálisan (tehát akik a Madarászba tartoznak) + Pest megyeiek jelentkezhetnek, elõjegyzés van.

http://www.budapest.hu/2000/szoc/madarasz.html

Szavazzatok ma is Hangára, ha az idõtök engedi:

http://www.babiesonline.com/babycontest/vote.asp
Page 22nél Hanga Demeter

Köszönöm

Üdv

Szla
Szila

Sziasztok Lányok!
Elõször is szeretném megkérdezni, hogy szerintetek ha olyan fülbevalót rakatok be Helenának, ami nem olyan hátul dugós, hanem egy ici-picit lógós, ún. bébi-fülbevaló, azt nem tudja esetleg a hadonászó kezével kitépni?

Nyuszimanó! Gratulálok! Nem csak ahhoz, hogy javulnak az értékek, hanem ahhoz is, hogy már ilyen nagy és ügyes is a kislegény!

Szila! Miben látszik az, hogy izomhypotoniája van Hangának? Nem teljesen értettem a leírásodat.

Tikk, Cory! Mindkettõtöknek gratula a forgolódáshoz! Már én is nagyon várom, bár tudom, hogy onnantól kezdve kevesebb lesz a nyugis idõm. (Nem mintha most olyan sok lenne Kép)

Zsuzsi! Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Helena is sokkal melegebb szokott lenni, amikor sír, bár én nem méricskélem. De nálatok érthetõ a korábbi fülgyuszi miatt! Mi van a mûtéteddel? Rosszul emlékszem, nem pénteken volt?
Ja és te videokazira tornázol? Ha igen, akkor melyikre?
Miért van rossz kedved? Kép

Gorsi!
Üdv köztünk! Mikor szültél? Én február 3-án. És hol? Helena 3800gr-mal született és még szerintem nincs 6kg (két hete volt 5.3kg), de nem aggódom, mert szép dundi és mosolygós! Én is "elkényeztetem", de nem érdekelnek a vélemények ez ügyben, mert nekem is és Helenának is így jó. Majd ha mászik, jár úgyse marad meg a kezemben. Kép

Ilda! Jó ötlet a park, de ott, hogy lehet pelenkát cserélni? A fûre terített pléden? Végülis? Kép

Na jó, eldugulok! további szép napsütéses napot mindenkinek!
(Tényleg, Dzsili, hogy van Napsugár?)
Menta és Helen (10/2)
menta

SZiasztok!

A tali nagyon jó ötlet! Kép Pelenkázáshoz meg szerintem elég jó a fekvõs babakocsi. Én tettem már úgy tisztába Balut Kép
Mi Budafokról mennénk, de már könnyû sport babakocsink van, úgyhogy bárhova elmegyünk Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Lanyok,Menta, Ilda, BGabi,Rebi, Laura, Eva /remelem, senkit sem hagytam ki/ koszonom szepen a segitsegeteket. Kozben rajottem valoszinuleg Nuk cumi lehetett az is, amit anno a lanykamnak vettem, hja, regen volt.. ezek szerint az is jo marka meg mindig. A cumisuveg meg az osszes -regi- kisruha jo lesz a tesora, ezert ami mar megvan, abbol nem szeretnek ujat venni, feleslegesen.

Laura, a ferjem libiai, s ket es fel eve jottunk ide, en mar megszoktam az itteni speci korulmenyeket, lanyom is szeret itt lakni, en dolgozom, a mh-rol netezek is, mig a kislanyom iskolaba jar.

Nyuszimano, ugye a jatszocumi az, amelyiket pld. ejjel adod a szajaba, hogy ne sirjon, affele pot-cici, amibol vigaszt merithet a pici-baba. Mig a masik cumik azok, amelyeket /anno haromfele volt, gondolom, haromfele lyukmerettel, amelyeket a cumisuveg tetejere erositesz, s azok segitsegevel szivja ki a baba a cumisuvegedbol a tejcit, teat, es kesobb a hig fozeleket. Ezen utobbit eppen en sem hasznaltam, mert kanallal etettem a babamat az elejetol fogva.

Olvastam a felmerult hozzataplalasrol szolo aggalyaitokat. Nekem sincs 100%-os otletem ezzel kapcsolatban, de szeretnek nektek egy jo tanacsot adni, ami sajat tapasztalatbol jott, a lanykamnak szoptatas kiegeszitesul adtam en is tapszert... bo szaju cumisuvegbol.... a vegeredmenye az lett, hogy nem kellett neki a cici, mert abbol ugye meg kellett dolgoznia a tejciert, mig az uvegbol csakugy folyt! Eredmenye, a cici nem kellett neki, ha lefejtem a tejet, s ugy adtam neki oda, akkor megitta boldogan a cumisuvegbol, dehat ki gyozi allandoan fejni magat, nekem is tan egy honapig volt hozza erom, es turelmem, majd lassan abbahagytam. Ugyhogy jol gondoljatok meg a cumisuveg hasznalatat. En -megha potlasra szorul is majd a szuletendo gyermekem, bizony vastag szelu poharbol fogom neki adni, hogy nehogy leszokjon a cicirol.....

Megegyszer, koszonom a segitsegeteket, Lella ,
Lella

Lanyok,Menta, Ilda, BGabi,Rebi, Laura, Eva /remelem, senkit sem hagytam ki/ koszonom szepen a segitsegeteket. Kozben rajottem valoszinuleg Nuk cumi lehetett az is, amit anno a lanykamnak vettem, hja, regen volt.. ezek szerint az is jo marka meg mindig. A cumisuveg meg az osszes -regi- kisruha jo lesz a tesora, ezert ami mar megvan, abbol nem szeretnek ujat venni, feleslegesen.

Laura, a ferjem libiai, s ket es fel eve jottunk ide, en mar megszoktam az itteni speci korulmenyeket, lanyom is szeret itt lakni, en dolgozom, a mh-rol netezek is, mig a kislanyom iskolaba jar.

Nyuszimano, ugye a jatszocumi az, amelyiket pld. ejjel adod a szajaba, hogy ne sirjon, affele pot-cici, amibol vigaszt merithet a pici-baba. Mig a masik cumik azok, amelyeket /anno haromfele volt, gondolom, haromfele lyukmerettel, amelyeket a cumisuveg tetejere erositesz, s azok segitsegevel szivja ki a baba a cumisuvegedbol a tejcit, teat, es kesobb a hig fozeleket. Ezen utobbit eppen en sem hasznaltam, mert kanallal etettem a babamat az elejetol fogva.

Olvastam a felmerult hozzataplalasrol szolo aggalyaitokat. Nekem sincs 100%-os otletem ezzel kapcsolatban, de szeretnek nektek egy jo tanacsot adni, ami sajat tapasztalatbol jott, a lanykamnak szoptatas kiegeszitesul adtam en is tapszert... bo szaju cumisuvegbol.... a vegeredmenye az lett, hogy nem kellett neki a cici, mert abbol ugye meg kellett dolgoznia a tejciert, mig az uvegbol csakugy folyt! Eredmenye, a cici nem kellett neki, ha lefejtem a tejet, s ugy adtam neki oda, akkor megitta boldogan a cumisuvegbol, dehat ki gyozi allandoan fejni magat, nekem is tan egy honapig volt hozza erom, es turelmem, majd lassan abbahagytam. Ugyhogy jol gondoljatok meg a cumisuveg hasznalatat. En -megha potlasra szorul is majd a szuletendo gyermekem, bizony vastag szelu poharbol fogom neki adni, hogy nehogy leszokjon a cicirol.....

Megegyszer, koszonom a segitsegeteket, Lella ,
Lella

Bocsi, a rendszerem trefalkozik velem, ezert a kettozes! Meg a Kép-okat sem vette be az elobbKép
Lella

Sziasztok!
Bocsi, hogy belekontárkodom, csak olvastam a fogamzásgátlásos kérdést, és reagálnék, ha lehet.
Nálunk a Pharmatext nagyon bevált. Nincs vele semmi különösebb gond, nem kényelmetlen, semmi káros mellékhatása nincs, és ráadásul még bizonyos fertõzésektõl is véd. Amikor e mellett döntöttem mindent elolvastam róla, mit csak lehet. Szóval ha úgy használjátok, ahogy az elõ van írva, akkor hatékonysága megfelel a tablettákénak, vagyis kb. 0,6-0,7-es Pearl-indexet produkál.
Persze tuti módszer nincs.:-) De a sok között nekem ez volt a legszimpatikusabb.
Sugárka
sugarka

Ágci, Menta
Köszi , már nem is nyugtalankodom. Szerintem ha már magától is hajlandó lesz megfogni a tárgyakat, jobban el fog szórakozni egyedül is.

Menta
Gratulálok Helenához. Én febr.1-én szültem a MÁV-ban. Szerintem jó a szülészete.

Errõl a Pharmatextrõl még nem is hallottam, a dokim csak a contit ajánlotta.

Majd teszek fel képet Petirõl, addig is sziasztok.
Gorsi
gorsi

Gorsi! Én 3-án szültem szintén a Máv-ban. Hol feküdtél? Ki volt az orvosod?
Én a 303-ban feküdtem és a Herczegh doki az orvosom.
Az Ismerjük meg egymást topicban a Helen és Menta címszó alatt találsz rólam is képet, hátha ismerõs vagyok! Kép
Menta
menta

Menta!

Helenára jobban emlékszem mint rádKép Tündéri babaKép A 308-ban voltunk, majdnem a csecsemõsökkel szemben és Szabó Györgynél szültem.

Petirõl tettem fel képet az Ismerjük meg.. topicban Gpeti képei alá. Majd keresek egy közös képet is, hátha te megismersz engemKép
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Menta,
úgy jött ki az egész, hogy a doki a háromhónapos státuszvizsgálatot csinálta. Amikor akarta a karjánál fogva felhúzni Hangát, nem nagyon akarta a jány a fejecskéjét emelni. Úgyhogy elküldött neurológushoz. Õ is egy csomó mindent megnézett rajta. Az én dokim vizsgálata óta is fejlõdött azért Hanga, de a neurológusnéni azt mondta sokat kell hason fektetni, és vigyük gyógytornászhoz. Ha a kezemaben van Hanga (ugye velem szemben),akkor mindig a bal kezem felé fordul, nem nagyon akarja a másik irányba fordítani a fejét. Balra dönti, jobbra fordítja, és emiatt féloldalas. Van egy kis "kanyar" benne, ha fekszik a hátán. Legalábbis én így fogalmazom meg. Na, most ezt jól leírtamKép

Szila
Szila

Sziasztok!

GOrsi, szija! Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk! Kép Kép Kép A kérdéseidre sajna nem tudok válaszolni, de tény, hogy az én kislányom is nagyon sokat van a kezemben, és az anyuék szerint el van kényeztetve.

Ilda! Szerintem a talit csakis ilyen helyen szerencsés tartani. De tudsz ilyen helyet?

Zsuzsi! Mondjuk én nem vagyok doki, de szerintem hallgass Pethes Ildire Dorka hõjével kapcsolatban. Attól, hogy a többi gyereknek ennél kicsit alacsonyabb a hõje, attól lehet, hogy Dorkánál a picit magasabb a normális. Ilyen pl. felnõtteknél a vérnyomás is: nem igaz, hogy mindenkinek 130-140/70-80 a megfelelõ érték. Van, aki akkor érzi jól magát, ha 100/60, másnak pedig a 170/100 a megfelelõ.

Szila! Nem tudok szavazni rátok, a lap sajna nem jeleníthetõ meg, és ez volt már tegnap is.

Pocok, de aranyos vagy! Merre laksz?

Sziasztok: Laura
p_laura

Szila!
Én viszont tudtam rátok szavazniKép Remélem nyertek valamitKép

Puszi:Nyuszimanóék
nyuszimano

Szijasztok!

Nyuszimanó! Ari vagy, hogy hiányoltál! Mi megvagyunk, lassacskán betöltjük a 6 hónapot. 24.-én. Mostanában azért irtam kevesebbet, mivel a jóidö sürün el szokott csalni sétálni bennünket.
Doncinak tényleg nagy fiú már!
Hanga kb.67cm és 7,2kg lehet? Nincs mérlegünk már igy csak tippelni tudok. Minden étkezésre szoptatom, napközben pedig már próbálkozunk a gyümikkel, fözelékekkel kiegészitésként.

Szila! Megpróbálok én is szavazni a te Hangádra, feltéve, ha fel tudok ma még csatlakozni a netre..

Szijasztok, Lara
lara

Tikk!

Nagyon szép a kislányod!Kép

Lara
lara

Sziasztok!!!

Szila
Szavazok szorgalmasan Kép

Nyuszimanó
Gratula Kép Drukkolunk továbbra is. De látod, hogy nem kell annyira elkeseredni? Kép

Csengének ma adtam elõször a tápszerbõl. Háááát .. elég érdekesen kezdõdött, mert eleinte több jött ki, mint amennyit belapátoltam. Aztán most szopi után sikerült belediktálni 40 ml-t, és a végén már tátotta is a száját. És minden cirkusz nélkül elaludt utána. Azért kíváncsi vagyok, mi lesz most. Annyira furcsa most. Engem zavar, hogy már nem csak tejet kap Kép Meg nem tudom, akkor most mennyi idõ után lesz éhes? Ez mégiscsak valami töményebb ... Szerintem egész éjjel lesni fogom, mit csinál ...

Azt lehet látni, ha már tényleg a foga jön?

pussz
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok,

Ráhelbaba tegnap végigsírta az estét. Kínáltam cicivel, nem kellett neki, nem volt kakis, nem a hasa fájt, és több óra telt el, mire rájöttem, mi a baja: éhes volt, és a cici meg üres. Tápszert nem adok neki, úgyhogy kiszopizta végül mindkét cicit, és kapott édesköményteát. De most is kell neki mindkettõ, és mindez kétóránként. Remélem, hamar lesz elég tejcsi! És Abuska beteg, remélem, sem Ráhel, sem Ruben vagy Rebeka nem kapja el! Mert ha igen, engem hamarosan Lipótra kell vinni... Kép

Puszi mindenkinek:
Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Utaztatok már buszon babával? Mi tegnap Dorkával bementünk egy-két ügyet intézni és megnézni, hol tölti apa a napjait, és szegény Dorka nagyon félt a buszon. Nem tudom, hogy az ajtócsapódás vagy a tömeg ijesztette-e meg, de nagyon csúnyán nézett. Éjszaka pedig rosszat álmodhatott, mert nagyon sikogatott. Szegénykém!
Ma vagyunk 4 hónaposak, kismanó büszkén rágja az öklét a járókában.
Találkozó-színhely? Hát, pl. a Margitsziget, bár az elég lepattant, vagy a Tabán, vagy nemt'om. Pocok, tényleg jó fej vagy, hogy hozzátok is mehetnénk... Rossz a mobilom, de ha ráérsz, mehetnénk egy kört...
Ilda
ilda

Szia Lara!
De jó, hogy elõkerültélKép Mekkora jány már a kis Hanga!!!!! Akkor teljesen helyreállt a szopizás, igaz? (Olvastalak anno a szoptatás topicban.)

Taliról: Városligethez mit szóltok? Vagy a már sokat emlegetett Gellért hegyhez?? Tényleg jó ötlet a szabad tér, remélem jó idõt fogunk ki, különbenKép Ezért talán még jobb ötlet Pocoké. Tényleg elférnénk nálatok?????? Van lehetõség szabadtérre is? Hol laktok a 13. kerületben????Mi a Béke-Tatain lakunk (mármint otthon).

Mára ennyi tellett tõlem, megyek vasalni!
Nyuszimanó és Donát (8 hetes)
nyuszimano

Nyuszimanó!

Mi is itt lakunk, a lakótelep utáni elsõ téglaházban a Szent Lászlóban!
Remélem, találkozunkKép
Ilda
ilda

Szijasztok!

Dejó lesz nektek, hogy talizhattok! Bp-en annyi szép helyen lehet sétáltatni a babákat!

Nyuszimanó! Hát a szopi helyreállt akkor, de már nem csak kizárólag szoptatom, de már nem aggódom, hiszen pont egy hét múlva lesz Hanga fél éves...huuuuu,de nagy..

Lara
lara

Megnéztem a babákat a profilokban, mindegyik gyönyörü! Valami lehet itt a babanetenKép
Lara
lara

Sziasztok!

Sokan ismerõsök vagytok nekem a "friss kismamákból.." s mivel már én sem tartozom oda, ide írok. Egyszer már szóhoz azaz billentyûhöz jutottam ebben a topicban is, de most ismét nagyon szívesen fogadnám az éjszakákat mentõ ötleteiteket.
Szóval a kislányom Szandra hétfõn volt 3 hetes, és azon már csak-csak túl vagyunk , hogy összekeveri az éjszakát a nappallal és sûrûn akar cicizni - ezek a gondok kezdenek megoldódni. A legnagyobb bajunk most az, hogy nagyon úgy néz ki hasfájós a kisasszony. Fõleg éjszaka órákat !!! ordít át és csinálhatok vele akármit, semmi nem segít, csak 5-10 percre nyugszik meg. De ma nappal is nagyon nyûglõdött, állandóan sír. Én hulla fáradt vagyok 4-5 órákat alszom már egy hete. Ezt a Mecsek bébi teát itatgatom vele, eddig nem nagy sikerrel.Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan segíthetnék neki? És honnan tudhatom biztosan, hogy a hasa fáj? De ha más baja nincs, miért sír annyira kitartóan és keservesen? Sokáig büfiztetem, simizem a pociját, hasra rakom.... semmi. Már elõre félek minden éjszakától.

Hogy tudtok úgy szoptatni éjjel, hogy Ti szinte fel sem ébredtek? Nekem az éjszakai szoptatás jobb esetben is min. 45 perc büfiztetéssel. Addigra persze kimegy az álom a szemembõl, s mire jól elaludnék kezdõdik minden elõlrõl. Én csinálok valamit rosszul?

Heni és a 23 napos Szandi baba
heni

Heni! Elõször is gratulálok a kislányodhoz! Na szóval azt nagyon jól teszed, hogy büfizteted és nem sajnálod rá az energiádat, azzal is kevesebb a gáz. Ezt a Mecsek teát nem ismerem, de feltételezem, hogy ez is tartalmaz édesköményt, mert az állítólag hatásos. Ebben Virág tudna véleményt mondani. Én sokáig adtam Helenának az Espumisan cseppeket. Elõszõr úgy tûnt hatásos, de aztán elhagytam, mert nem látom akkora hasznát, mint amennyi macera van vele. Azért ha gondolod próbáld meg, mert lehet, hogy esetleg nálatok ez bejön. Nálunk az jött be, hogy rájöttem mikor van mindig a hasfájós idõszak és akkorra mindig a kendõbe rakom, úgy, hogy a hasa az enyémhez ér és az jó melegen tartja és ráadásul függõlegesen van, amit õ nagyon szeret. Aludni is tud úgy. Ha fáj a hasa, nem tud megmaradni vízszintesen a hátán. (Gondolj bele: neked se jó kiterítve, ha fáj a hasad!) Még azt is szereti, ha a karomra fektetem a hasával lefelé, de nekem ez nagyon fárasztó. Egyébként a hasfájós baba felhúzkodja a lábát majd kifeszíti, aztán olyan, mitha erölködne. Panaszosan és hosszasan sír. Állítólag segít a hasmasszázs, de nálunk az se jött be. Én utána néztem a "nagykönyvben" is, de ott is azt írják, hogy nincs igazán hatásos módszer.
Most szemét leszek, de én nagyon örültem volna, ha 4-5 órát aludhattam volna egyhuzamban, amikor Helen 3 hetes volt. Na ne aggódj, el fog múlni, és nemsokára te is szinte alva fogsz szoptatni. Én sem tudtam elhinni, most mégis így van. Kép
Na eldugulok, mert még kiutáltok! Kép
Puszi mindenkinek!
Menta és Helen (10 hetes és 3 napos Kép)
menta

Sziasztok!

Korábban én is sokat jártam a Friss kismamákba..., gondoltam, ide is benézek. Tamara 14-én volt 5 hónapos, csak szopizik, pár napja kezdtük el kóstolgatni a gyümölcsöt (nem túl sok sikerrel). Ügyesen forgolódik, kúszik, már a felüléssel próbálkozik. Még eszik éjszaka, sokszor kétszer is, de szerencsére ez nekünk csak kb. 10 perc elfoglaltságot jelent, mindig is rövid ideig szopizott.

Heni!
Én éjszaka nem szoktam büfiztetni, és semmi gondot nem okoz, ugyanis szinte mindig visszaalszik evés után.

OFF:
Vikóca!
Mi egy napon szültünk a MÁV-ban (és Mártival is)! Ti voltatok azok, akiknek császárral lett meg a baba?

Eszter és Tamara (5 hónapos)
eszter

Sziasztok!

Köszi Lányok a szavazást! Kép))))))))))))))))

Heni,
hát ha négy órát már egyben tudsz aludni, akkor az tényleg nagyon klasszKép Annak idején nálunk is kb. ennyi ideig tartott az éjszakai evés, aztán egy idõ után elmaradt. Vagy ha fel is kell éjszaka, elég hamar vissza tudunk aludni szopi után. Mi mindig megbüfiztetjük, még éjszaka is. Nem lehet, hogy attól sír a picid, hogy ettél valami olyat, ami bántja a kis pociját? Van egy étrendem, amiben benne van, hogy mit ajánlott és mit tilos enni, hogy ne fájjon a babci hasikója; ha gondolod elküldöm, csak írj egy email címet.

Ja, és az éjszakai szopizásnál épp annyi fény legyen, hogy lásd a kislányod, meg hogy hova teszed a kis száját ... Kép és csak akkor rakd tisztába, ha kakis. Vagy átpisilte a pelust.

Márti, mi van veled?

Sziasztok

Szila
Szila

Sziasztok!

Rebi! Hiányoltalak tegnap titeket! Egyébként 8*2-en voltunk, jó kis hangzavar volt. Most egy kicsivel tovább bírta Réka a bulit, de megint õ volt az elsõ aki kidõlt a sorból Kép! Szerintem jövõ héten nem megyünk, mert hétfõn kapja a 4hónapos oltást és nem tudom, mi lesz vele kedden, de majd meglátjuk.

Ilda! Réka meg holnap lesz 4 hónapos! De ahogy nézem, le vagyunk maradva hozzátok képest, mert a kisasszonynak esze ágában sincs forogni, inkább menne, ha tudna! Állandóan dõl elõre és kalimpál a lábaival.
Viszont ma elõszõr hangosan nevetett! Kép

Fogzás: múlt héten éppen szopizáshoz készülõdtünk, már a cici is a szájában volt, amikor elkezdett ordítani és ami eddig mindig megnyugtatta, most nem használt. Nagyon megijedtem! A cici eddig mindig bejött, ha már semmi nem használt. Nõvérem szerint lehet, hogy a foga, de azóta nem volt ehhez hasonló. Végülis fél óra alatt sikerült megnyugodnia és utána szépen evett. Van valakinek hasonló tapasztalata?

Tali: Pocok, ha sokan összejövünk, hogy férünk el az 56nm-en? Kép

Jó éjszakát!
Zafi és Réka (4hó)
zafi

Sziasztok!

Szeretnek bemutatkozni.
Soltesz Andrea vagyok, januar 16-an szultem a Kutvolgyiben. Kisfiam George (apukaja angol) tegnap volt 3 honapos!! Mar kesz nagyfiu. Nagyokat nevetgel, sikongat.

A "szoptatas" topikot olvastam egy ideig, mert kezdetben nehezsegeink voltak es tapszert adtam kiegesziteskent. De szerencsere kaptam segitseget innen a Babanetrol es az LLL-tol is es sikerult visszaallnunk kizarolag anyatejre.

George most 6 kg korul van es kb. 60 cm (egyebkent 3.95-tel szuletett es 56 cm-rel). A kezdeti hirtelen sulygyarapodas mara mar lecsokkent. Eleinte 800 grammot hizott havonta, most kb. 400-500-at ebben a honapban.

Zsuzsi,
olvastam egy korabbi leveledben, hogy feluleseket csinalsz a babad bevonasaval? Ezt kifejtened, hogy hogyan csinalod. En is szeretnem bevonni a kisfiamat a napi tornaba. Vagy szerinted meg tul fiatal hozza? (3 honapos)

Szila,
A 2 honapos vizsgalaton minket is megremitett a vedono, mert George csak logatta hatra a fejet, amikor a csuklojanal felhuzta. Azt mondta, hogy a hatso nyakizma nem eleg eros es hogy sokat kell hasra fektetni. Ez egy honappal ezelott volt. Azota probalom naponta tobbszor a csuklojanal felhuzni, neha tartja a fejet, neha nem. Nekem ugy tunik, hogy a hangulatatol fugg. A hasonfekvest viszont nagyon utalja. Kb. 2 percet bir ki, egy ideig tartja a fejet, a labai feszitve a levegoben, majd el kezd orditani...es akkor vege a jokedvenek. Egesz megsertodik!!
Ti szoktatok valamilyen specialis tornagyakorlatokat otthon vegezni, vagy gyogytornaszhoz jartok.
Ja, egyebkent minket nem utalt be a gyerekorvos semmilyen neurologiai vagy ortopediai vizsgalatra. Szerinted eroltessem a dolgot? Egyebkent hogy fejlodik Hanga?

Andi
curly

Sziasztok!

Szila: sikerült szavazni, remélem meg lesz az eredménye és nyertek valamit!

Ildi, Ilda:
Ma voltunk vérvételen és vizeletet is kellett vinnünk, a magas hõ miatt. Eddig minden lelete negatív, tehát valõszínûleg alkati dolog lesz, hogy Dorkának a hõmérséklete nem megy 37 fok alá. Sokan mondják, hogy adjak neki, teát, de Dorka a tejcin kivûl mindent kiköp :-(
A vizelet-szerzésre egyáltalán nem ajánlom a patikákban kapható kis zacskót, mert talán csak a fiúknak hasznos, de lányoknak egyáltalán nem jó. Végül hagyományos befõttes üveggel oldottam meg a feladatot és szegény kislányomnak kb. 5 percig fújtam a puncikáját, hogy végre pisiljen, de lásd gyönyörûen belepisilt az üvegbe :-)))

Laura: én elfogadom, hogy Dorkának semmi baja, de a dokinénink nem akarja addig beoltani (a 4 hónapossal vagyunk lemaradva), míg nem biztos, hogy ez a hõemelkedés nem betegségtõl van( mindig jön ezzel a szöveggel: ugye nem akarja az anyuka, hogy lebénuljon a gyerek?...-erre persze legszívesebben be sem oltatnám).
Különben ajánlom a fejbõrnél való vérvételt, ez igaz a szülõnek elég rémisztõ, de a gyerek nem látja és biztosan sikerül. Dorkának a kezénél mindig bénáztak legalább 3 -szor szúrták meg, míg sikerült...

Menta:
Sajnos még nem vagyok túl a mûtéten, most pénteken lesz és eléggé bevagyok szarva, pedig csak kis mûtét lesz :-(( Ezért vagyok nyûgõs , mert olyan bizonytalanul érzem magam. Jó lenne, ha már túl lennék rajta és már meg is gyógyultam volna. Remélem hamarabb felfogok épülni, mint a szülés után.
Lenne egy kérdésem, szerintetek, ha menzeszelek, akkor is megmûtenek? Nem tudom eldönteni, hogy most ez menzesz vagy pedig a problémámmal kapcsolatos vérzés...:-(

Na ez van :-(

Minden új és régi kismamának jó babázást kívánok! Olyan édesek ezek a babák!!!
Üdv:
zsuzsi és Dorottya (majdnem 5 hónapos)
zsu26

Na újra én :

csak a tornával kapcsolatban, egyszerûen a saját fantáziámra és régi tornaórákra hagyatkozva tornázok. A baba nem tornázik, õ csak nézi, hogy mit csinálok és állandoan kinevet: pl.
felülés ( hanyat fekvés, térd fent, így baba a combomon tud támaszkodni, mikor felülök, akkor mindig megsimogatom és huhogok)
fekvõtámasz ( alattam van a baba, mikor lent vagyok, akkor megpuszilom az arcát, persze nem esek rá)
fenék gyakorlat (négykézláb, lábat körkörösen mozogni hajlításól nyújtásba, mint ahogy a kutyák pisilnek, de a csipõ nem mozoghat hozzá, baba elõttem van)
na ennyit csinálok, tehát semmi profizmus, semmi tudomány, hanem inkább egy kis ámítás, de így legalább nem hízom :-) és a gyerek is jól szórakozik rajtam. Legszívesebben inkább elmennék egy masszázsra, az minden álmom!!!!
na befejezem, mert nagyon hosszú lettem
sziasztok:
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!!!

Zafi
A hétfõi oltás kicsit felborította a "napirendünket " (már amennyi van...), mivel estére már teljesen jól lett, és nem lehetett elaltatni. Emiatt szinte semmit nem aludtam, aztán az evészete is nagyon rosszul jött ki, és már nem bírtam rászánni magam, hogy bemásszak a városba.
Ez a cici a szájban, és mégis ordít nekünk is ismerõs, Csengemanó is most kezdte el. Szerintem mintha nõne a foga, de ez nem biztos... Na majd a második csemeténél rutinosabbak leszünk ;)

Andi
Nálunk sem volt túl népszerû a hason fekvés, de mindig az oldalán feküdt, és hátra feszegette a fejét, és valahogy mégis megerõsödött a nyaka ... Úgy látszik, az (is) nagyon baba-függõ.

Heni
Én még manapság sem igen alszom 4 órát egyfolytában, pedig már 5 hónapos is elmúlt a kisasszony Kép Bár ha egész napra jön ki a 4-5 óra, az hosszabb távon - sõt röviden is - elég húzós. Nálunk Csenge 3 hetes kora körül voltak 1-2 órás maratoni éjszakai evészetek is, de arról sürgõsen leszoktattatott a dokink. Max. fél órát szopizhatott, de ha éjjel bealudt, akkor nem erõltettem. A függõlegesen büfiztetés nálunk sokáig egyáltalán nem mûködött, hanem a lábamon fektettem hasra, úgy, hogy a combom kicsit nyomja a pocakját, simiztem a hátát (úgy a has másik oldalán Kép ), és így sikerült viszonylag rövid idõ alatt büfit produkálnia.

Eszter
Nem jártál Te is véletlenül tornára a MÁV-ba és/vagy nem dr. Banczik volt a dokid? Kép

A tápszer nem igazán változtatta meg szerencsére Manovics napirendjét. Éjjel ugyanúgy felkelt 2x enni ... Meg a kakija sem változott meg... Viszont pont tegnap óta nagyon zaklatottan alszik. Lehet, hogy semmi köze a tápszerhez, hanem csak a foga kezdett el nõni. Sokszor felsír, meg nyöszörög álmában Kép

nu L ... kajaidõ ...

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Heni!
Nem tudom nalatok lehet-e kapni a Gerber hascsikarasra valo cseppjeit, de nalunk az valt be. Szerencsere nagyon ritkan kell hasznalnunk.
Amit Szila irt az teljesen igaz. Nalunk ha valami fuszeresebbet ettem(nem eroset) akkor fajt Madison baba hasa. A baratnomnel a baba akkor sirt, ha fokhagymat evett az anyuci. Akkor a doki ajanlotta, hogy vezessen etkezesi naplot. Irja fel egy ideig hogy mikor mit evett es nezze meg utana hogy reagalt a baba. Egy ido utan rajottek, hogy azokon a napokon sir nagyon, amikor fokhagymat tartalmazo etelt evett. Igaz turelem kell hozza, de celravezeto. Mivel minden baba mas es mas. Masik ismerosomnel a marhahus volt a gondokozo. Tehat ha van turelmed, akkor ajanlom ezt figyelmedbe.

A masik, Madison baba is neha osszekeveri az ejt a nappallal. Ejjel eves utan nez nagy szemekkel, nappal meg alszik az osszes etetes kozott. Szerencsere ezek a napok kezdenek egyre ritkabb lenni.Kép

Nem tudom, hasznalja valaki a konektorba helyezheto jelzofenyt (nem a foszforeszkalot, hanem az ici-pici lampacskat). Nalunk ez valt be az ejszakai etetesekhez. A mienk fenyerzekelos, igy nappal vagy egyebb feny hatasara magatol kikapcsol, sotetben meg be. Nem tul nagy a fenye, epp elegendo. Mi az agyunkkal szemkozti falon levo konektorba raktuk. Igy senkit sem zavar, a babo az agyunk mellett levo agyaban alszik, igy csak magamhoz veszem.

Zsuzsi!
Szoritok, hogy minden rendben legyen penteken.

Nalam szerencsere a doki jol dolgozott. Tudom hulyen hangzik, de a gatmetszes utan par oraval mar ultem es nem fajt. Kép

Szila!
Szavazat ment!

Nyuszimano!
Latod Donat baba mennyire ugyes fiu. Gratula neki, csak igy tovabb!!!!!!!!

Menta!
A nagyobb lanyomnak hat honapos koraban rakattuk be a doki nenivel a fulbevalot, olyan bebi fulest. Szerencsere nem zavarta, nem tepte ki egyszer sem a fulebol. De lenne egy javaslatom, amit mi anno nem tudtunk a nagyobb lanyomnal. Erdemes elmenni egy akupunkturaval foglalkozo orvoshoz, hisz egy csomo idegvegzodes van a fulcimpaban. Olvastam egy magazinban. Es van aki hizasra azert hajlamos mert pont az szurtak at neki, van aki azert lesz szemuveges. Hogy mennyire igaz ez nem tudom, jelenleg en egy ilyen dokit keresek Madison-nak. Mi is szeretnenk fulbevalot neki.

Fogamzasgatlassal kapcsolatban:
hasznalt vagy hasznal valaki spiralt, ami hormonokat is tartalmaz? Az olvastam rola, hogy csak helyben azaz a mehben fejti ki hatasat, igy szoptatas mellett is fel lehet rakatni, na persze az elso menstruacio alkalmaval.

Na most en is eldugulok. Nem irok surun, tobbnyire csak olvasok meg, hisz Madison meg eleg kicsi. De ha egyszer irok ugye.......

Andi + Madison 27 napos
andysj

Heni,
mi olyasmit csinálunk, amit úgy hívnak, hogy családi ágy. Ráhelbaba szinte egész éjjel velünk alszik. Ha felébred, már adom is neki a cicit, (nem kapcsolok villanyt) és ahogy ráharapott, én már úgy alszom újra, mint akit fejbevágtak. Éjjel csak akkor büfiztetek, ha nyüglõdik. Mikor újra felébred, kapja a másik cicit. És így tovább reggelig. Az egyetlen hátránya, hogy kicsit kényelmetlen így aludni, de még mindig sokkal jobb, mint 4-5 óra naponta... Szerintem próbáld ki. És mi édesköményteát itatunk a kicsivel. Pár órán belül fejti ki a hatását. Remélem, tudtam segíteni. Ja, és jól írta Menta, ha a karodra hasra fekteted, és úgy sétálsz vele, megnyugszik, és ha mákod van, el is alszik. Erre legjobb egy férj, mert tényleg elég fárasztó.

Menta,
te így emlékszel, hogy én édesköményteát itatok Ráhellel??? Hogy csinálod? Kép

CSiga, Zkati,
hol vagytok? És fõleg hogy? Jelentkezzetek!!! Kép

Puszi mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

George anyukája, Andi!
Szerintem mindenképpen érdemes elmenni gyermekneurológushozz, végül is veszítenivalótok nincs. Sõt! Mi a Madarász utcai kórházban voltunk neurológusnál, ha gondolod megadom a nevét, telfonját a dokinéninek, nagyon aranyos.
Mi most készülünk gyógytornászhoz, a Dévény Anna Alapítványnál csak május 7-re kaptunk idõpontot, de addig is kéne tornáztatni, úgyhogy most vadul gyógytornászt keresünk.
Az tényleg nagyon jó ha a kis Geroge-ot sokat fekteted hason (bármennyire is utálja - Hanga sem mindig bírja); de azért néha engedhetsz. Nekünk úgy mondta a doktornõ, hogy ha ébren van lehetõség szerint mindig legyen hason, aludni megy úgy alszik ahogy akar.
Amúgy szerintem elég jól fejlõdik Hanga, háromhónaposan a hátáról a hasára fordult, aztán ment fordítva is, mindkét oldalára elfordul, körbeforog a hátán az ágyban, kezében tartja, egyikbõl a másikba átveszi a csörgõjét (meg mindent, amit elbír), néha még nézegeti a kezecskéjét. Meg persze dumál, nevetgél, sikongat, mi több, idõnként pusztán viccbõl rikoltozik (jókat röhög utána)Kép

Zsuzsi,
Nekem is csak nagy nehezen sikerült a vizeletgyûjtõ zacsiba pisit gyûjteni Hangától! Ezt a fújós módszert még nem is hallottam...de megjegyzemKép
Köszönöm a szavazást!Kép

Rebi,
nálunk is az utóbbi héten éjjel felkelt Hanga hajnalonként egyszer enni, ma éjjel meg csak megébredt, de utána nagyon nyugtalanul aludt. Mennyi idõs is most Csenge?

Andi (Madison anyukája),
nektek is köszönjük a szavazást!Kép

Sziasztok
(remélem azért ma is kisüt a napocska)

Szila
szila

Sziasztok!

Olvastam sok helyen, hogy este csak magamhoz veszem a babát és fekve szoptatom. Nálunk ez sajna nem vált be, ui. az én Petikém kezdetektõl fogva habzsol, ami azzal járt fekvõ helyzetben, hogy evés közben az orrából is folyt a tej. Ez érdekes módon õt nem zavarta, én viszont szívszédülést kaptam. Csak nekünk van ilyen tapasztalatunk? Én emiatt csak ülve szoptatok, azzal semmi baj, igaz a baba akkor is fekszik...Hogy is van ez?

Heni
Éjszaka, ha elalszik kaja közben a baba, szerintem nem kell büfiztetni. Nálunk ez úgy megy, hogyha elalszik, leteszem, aztán ránézek pár perc múlva (Peti külön szobában van) és ha mozgolódik, nyöszörög, csak akkor veszem vissza, mert ez nála ált. a büfi hiányára utal, de ez ritka. Egyébként abban az egyelõre szerencsés helyzetben vagyok, hogy 1-2 hete az éjszakák kb. felét már végigalussza (2,5 hónapos). Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem a 4-5 óra alvás korrekt ebben a korbanKép

Gorsi
gorsi

Lányok!
1000 bocsánat és 100 millió OFF az ide nem illõ témáért:

Szóval ne tegyétek fel a kokárdát a vasárnapi válsztásokon nehogy emiatt kapjatok lepecsételetlen szavazólapot és nehogy emiatt legyen érvénytelen a szavazatotok!

Köszönöm a türelmet!
Menta
menta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?