Új privát üzeneted érkezett!

Szuperboszi: elküldtem a kazettát, remélem, rövidesen megkapodKép

Bébi még mindig nincs. Már nem is tudom, mit érzek. Mintha kapaszkodni kellene a boldogságba.
Köszi mindenkinek az aggódást.
Azt kívánom a babára váróknak, ne kelljen ilyen soká várakozni. Pedig, ha jól meggondolom a dolgot, akkor a mama viszonylag időben szólt. Csak mi vagyunk türelmetlenek.

Az együttalvásról: én szeretném, ha a picur szeretne velünk aludni. Érezni akarjuk, hogy van. Mi most is úgy alszunk a francia ágyon, hogy mindeketten az ágy szélére húzódunk alvás közben. Így remélem, a fennmaradó egy méter elég lesz a bébikénekKépMinket nem nagyon érdekel, hogy mit mondott ezzel kapcsolatosan dr. Spock

Szép estét mindenkinek!
Kép

Na, hogy tetszem? A nevem mindenképpen egyezik Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Én mindig nagyon várom, hogy azok, akiknek már van gyermeke, rakjon fel képet róla. Minél többet. Gyönyörűek, akiket eddig láthattam.

Mony - örülök, hogy megismerhettelekKép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!
Hildus, ez vetekszik azzal, amikor nálunk a kis falu tömött önkormányzatánál a lakcímkártya kérésekor mondtam, hogy nincs lakcímkártya, az otthonban nem kértek neki, nekem meg nincs, mert örökbefogadott, na akkor hangosan felordított: Miiii, ööörööökbefogadotttt???? Na erre mindenki megállt, benézett a szobába. Ennyit a diszkréciórólKép
Noi! Ez a "bebarnulhat" valami gyámügyes, tegyeszes szakszó lehetKép Nálunk is így hangzott el.
Gyezsu! Nagyon jó a képKép
Boszi
szuperboszi
 
 

 
 

Kelimoni egyszerre írtunkKép Köszi a kazit, majd jelzek, ha megjön.
Dögös a képKép
Még egy kis türelem, jön a rossz idő, vele biztos front is, és akkor csak úgy születnek a babák.
Amúgy dr. Spock jó, de úgyis te fogod tudni, mi jó a babának, a többi meg nem számít.
Hildus! Jobbulást a tündérkénekKép
Boszi
szuperboszi
 
 


Kizsó! Ezt neked küldöm!Kép

Kép

Remélem, hasonlít!

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Kelimoni teljesen megértelek, hogy nehezen megy a várakozás remélem mielőbb megszületik a kisbabátok!!!!

Szinte hihetetlen, hogy miért kell az egész terem tuttára hozni egy babáról az örökbefogadást. Persze nem titok és természetessé kell tenni ezt a tényt de lehetnének tapintatosabbak az ügyintézők. Jó hogy megírjátok ezeket is, így feltudunk készülni az ilyen helyzetekre.

Írnátok esetleg arról, hogy mit éreztetek miközben vártátok a sorrakerülést? Hogyan készültetek a picit hosszabb kismamaságra? Mikor vásároltatok be a babának? Van olyan aki a Tegyesztől kapott babát?

A válaszokat előre is köszönöm és puszi mindenkinek!!!!!
vicki
 
 


Kelimoni!
Én is örülök, hogy megismerhettelek. Közel áll hozzám , amit írsz. Nikinozso mesélte még a szombati talin ( mert ott is megkérdeztem van-e valami fejlemény veletek), hogy hétfőn már befektetik a mamit a korházba, ha addig nem történik semmi. Csak figyelgetik vagy meg is indítják a szülést nála?

Jiny!
Az öribefogadáshoz vezető út szinte klasszikus volt nálunk is. Nem jött össze a babó, viszonylag rövid időn belül eljutottunk a lombikig. Néhány sikertelen próbálkozás. Nálunk szervi oka is van a meddőségnek, igazából már nem volt miben reménykedni. Idén május végén vettük fel a kapcsolatot a tegyesszel és szeptemberre kaptuk meg a hivatalos papírt az alkalmasságról. Azóta vagyunk kapcsolatban a Gólyahírrel. Hova mentek tanfolyamra? Mi az Ágacskánál voltunk, mert helyben csak októberre ígértek tanfolyamot(ez volt májusban!). Nem bántuk meg. Az egész herce-hurcából ennek éreztem értelmét.
Ancsúr!
Én is tanárféle volnék. Hogy-hogy megszűnt az állásod? Csak nem bezárták a sulit?
Megkérdezhetem mit jelent, hogy nem vagytok már fiatalok? Mi is egyetemre jártunk a férjemmel együtt. Sőt Õ még rá is húzott 3 évet. Gyűjtögette a diplomákat. Csak utána házasodtunk össze, aztán még lakásra vártunk, meg kocsira. Csak a gyerekre vártunk hiába.
Vera
mony
 
 


Elfelejtettem az előbb megírni:

Tegnap is felvettem egy filmet az örökbefogadásról a Hallmark csatornáról.A címe: Hétköznapi csoda

Egy bírónő fogad be egy 16 éves lányt, aki nevelőszülőtől nevelőszülőig költözik.

Na, megyek is, már így is túltengekKép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Először is:
Kelimoni: Köszi a bizalmat, csupán 30-40kg kéne "ledobnom", hogy így nézzek ki! Kép

Másodszor:
Amneris: Csing-csing! Merre vagy már? Lenke jól üzemel? Kép

Harmadszor:
Ha már úgy is alvásról volt szó:
Kép

Kép

Ildi ko: Haza jöttetek már? Pihentetek sokat? Kép

kizsó
 
 


Hááááát, Gyezsu, az Apája mit fog szólni a hálószobatitkok közhírré tételéért?Kép
Az altatással én jól elrontottam a gyereket, de nem bánomKép Mivel másfél évesen került haza, nem szokott hozzá a személyre szabott altatgatáshoz, de az erre "kiéhezett" anyuci persze mese, puszi után nem mozdult a kiságy mellől, s a gyerkőc úgy aludt el, hogy s rácson kidugva szorította a kezem. S ahogy a kiságy helyett gyerekágy lett, hiába altattam ugyanígy, az első álom után átvándorolt a szobánkba. Néha kis bőgésssel, néha hangtalanul, alvajárón érkezett és bevetődött a "nagyágyba". Ma már örökös jogon itt kezdődik az altatás is, s marad is reggelig. Kényelmetlen, rúg is, de nem bánjuk.Kép Sokan mondják, hogy elrontottam. Én azt hiszem, a kötődés kialakulásában ennek is nagy szerepe volt. Ha másfél évig nélkülözte az "ölmeleget", ösztönösen kérte - s megkapta, s élvezzük együttKép

(azt csak mellékesen írom, asszem már valahol egyszer leírtam, hogy amikor kettőnk között merőlegesen fekszik, némi rugdalózással tarkítva, Apa megjegyezte, hogy: "kötőjel".Kép Én meg, némi malíciával: "nem inkább elválasztójel?"Kép
mera
 
 


Sziasztok!
Mera, ez a kötőjel-elválasztójel tetszikKép
Vicki, nekünk Tegyeszes babánk van.
Mivel 0-3 éves kort adtunk meg, nem tudtuk, mit kellene beszereznünk, igaz, a nagyoktól sok minden megmaradt, amit visszagyűjtöttünk unokatesóktól. Vásárlásban férjem szerint mindig "jó" voltam, így egy IKEA + TESCO elég is volt, és minden meglett (na meg kis Brendonos rásegítés apróságokban) 1-2 nap alatt. Persze ehhez egy kis pénzmag nem árt, mert nincs idő a válogatásra, rendelésre. (Max. előre kinézel mindent). A barátok, rokonok majdnem mindent össze tudnak hordani 1-2 nap alattKép
Boszi
szuperboszi
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen sokáig nem írtam, de hirtelen nagyon sok lett a munkám az internetes bolttal...

Ezek az alvós képek annyira aranyosak! Kép

Az én keresztlányom is úgy alszik el ha ott vagyok, hogy mese közben morzsolgatja a kezemet, cumizik és egyfolytában forgolódik/helyezkedik és aztán meg hirtelen már alszik is. Persze vannak olyan mozgalmas napok, amikor nehezen vagy nem is megy a délutáni alvás és akkor hiába a mese, a szép szó, vagy a ringatás, addig sír míg ki nem vesszük az ágyból. Ilyenkor nincs mit tenni, kimarad az alvás és korábban van a vacsi meg fürdés.
Mi is úgy tervezzük, hogy az első 1-2 hónapban egy szobában leszünk a babánkkal és utána, ha minden rendben lesz, akkor elfoglalhatja a saját szobáját mellettünk, persze légzésfigyelővel meg baby-őrrel felszerelkezve! De hogy majd hogyan is lesznek a dolgok, azt majd meglátjuk!

Egy ismerősünk, aki tudja hogy hamarosan babánk lesz, már meghívott minket a céges Mikulás ünnepségükre Kép dec. 3.-ra! Én mondtam, hogy a mi babánkkal valószínüleg még nem tudunk elmenni (ha megszületik addigra akkor azért, ha meg nem akkor azért) de a keresztlányukkal azért ott leszünk!Annyira várom, mert utoljára gyerekként voltam ilyen rendezvényen egymillió éve!

Mindenkinek szép napot kívánok!
Di_ti
di_ti
 
 


Diti, ez nagyon szép gesztusKép
szuperboszi
 
 


Boszi, vásárlásban mindegyikünk nagyon szuperKép
mera
 
 


Hahó Mindenki!

Holnap együtt megyünk a mamával és Nikinozsóval a kórházba. Remélem, szülni. Istenem, mennyire vártam ezt a napot!

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kelimoni!

Imádkozok értetek, hogy minden rendben legyen, és egészséges, gyönyörű babátok szülessen.

Kép
rvan
 
 


Sziasztok!
kelimoni: történt már valami?Kép
Vicki: Mi úgy adtuk be a papirunkat a Tegyeszhez, hogy 3 éven aluli gyermeket szeretnénk, testvéreknek is örülnénk, és akkor a nagyobb akár 6 éves is lehet. Szóval erre nem igazán lehetett volna előre készülni. Egyébként én nem is készültem volna, mert babonás vagyok, és miután két babát vesztettünk el, ezért én el is határoztam, hogy inkább kapkodjak, de legyen kiért. Úgyhogy amikor megtudtuk a babákat, akkor se vettünk semmit, mert a nyilatkozatig azért semmi nem biztos, ráadásul nem mindegy, hogy ikreknek vásárol az ember vagy egy babának. Ezt úgy értem, hogy ha a vérszerinti anyuka visszalép, akkor ott állok mindenből kettővel, ikerkocsival...stb. Úghyog mi megvártuk a nyilatkozatot, addig kinéztünk mindent, és utána 2 napon keresztül nappal várásoltunk, éjjel bútorokat raktunk össze, mostuk a ruhákat...stbKép)) Az, hogy mit éreztünk a várakozás alatt? Mindennap beszéltünk a gyerekünkről, és mindennap végigvettük a lehetőségeket, egy kisebb meg egy nagyobb, vagy egy kicsi, mert fogalmunk nem volt, hogy egyet, kapunk, kettőt kapunk...stb.
Ancsúr: ne bánd, hogy nem mentél előbb férjhez, a Ti babátok most fog megszületni, tehát most kell várakoznotokKépa fősulit meg pláne ne sajnáld, akkor éreznéd magad rosszul ha nem végezted volna el. most biztos azt éreznéd, hogy valami kimaradt az életedből.
noi76
 
 


Kelimoni: most látom, hogy közben írtál is! Akkor holnap nagyon szurkolok!
noi76
 
 


Sziasztok

Kelimoni én is láttam a filmet, nagyon tetszett igaz, hogy kb az első húsz percről lemaradtam, de a többit végig pityeregtem.

Hildus remélem már jobban van a pici lány.

Noi76, lehetséges, hogy ott voltatok november 8-án Fészek alapítvány találkáján? A leírtak alapján, nagyon ismerősök vagytok. Nem lehet véletlen a sok egybeesés: ikerbaba, 6,5 hónaposak.

Rayo, én csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, Regi nagyon bájos baba. Azok a szemek!

Rvan gratula a vizsgádhoz.
Az alvás nálunk úgy zajlik mostanában, hogy éjszaka kijön és velünk akar aludni. Általában visszakisérjük a szobájába, megsimizzük, és alszik tovább. Na jó időnként velünk aludhat egy kicsit, de szerintem az a jó, ha külön helye van.
Amikor ritkán a mi ágyunkban alszik, mi sem tudunk pihentetően aludni, és ő is nyugtalanabb.
Úgy gondolom, ha egészen pici korában kerül hozzánk, lehet, hogy az első időkben többet lett volna a mi ágyunkban, mint a kiságyában.KépKépKép
Kép

Kép
Kép
atan
 
 


Sziasztok!

Kelimoni: Nagyon sokat gondoltam Rátok a hétvégén és néztem a telefonomat, hogy nem jön-e sms... Örülök, hogy holnap együtt mentek a kórházba! Kép Drukkolok én is nagyon-nagyon-nagyon!

Szuperboszi: Boldizsár tündéri lehetett, ahogy simogatott! Olyan meghatóak ezek a pillanatok! Bálint is nemrég kezdte átölelni a nyakamat, amikor felveszem Kép

Rayo: Regina gyönyörűűűű!

Ancsúr: Gratulálok a felvételidhez! Sikeres volt, ugye?

Mony: Üdvözöllek én is!

Gyezsu: Olyan édes ez a kép!!!

Hildus: Hannának én is minden jót kívánok és gyógyuljon meg hamar!

Kizsó: Tündériek ezek az alvós képek! ;)

A TAJ szám nálunk automatikusan megváltozott, nem is kérdezte senki, hogy akarunk-e másikat, vagy maradjon a régi. Mondjuk nekem jó lett volna a régi Kép

Szerencsésen hazaértünk, nagyon jól éreztük magunkat. Aktívan töltöttük a napjainkat. Péntek délben indultunk, mentünk Egerbe, anyósomékhoz, majd onnan este utaztunk tovább Budapestre. Szombat délután A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány összejövetelére mentünk, olyan jó volt! Fontosnak tartom, hogy Vivien megismerjen hozzá hasonló gyerekeket. El is határoztuk, hogy ha csak tehetjük, részt veszünk a tavaszi táborozásukban. Szombat este és vasárnap délelőtt a gyerekek nélkül mentünk vásárolgatni, készülődünk a karácsonyra. Viviennek vettünk az IKEA-ban egy festőállványt, amin tábla van, egyik oldalára krétával lehet rajzolni, másik oldala mágnestábla. Azt hiszem, örülni fog neki.

Vasárnap délután pedig szülinapoztunk! Nemsokára teszek fel képeket is, csak még ki akarom válogatni és lekicsinyítem őket. Jól sikerült a buli, nagyon vidámak voltak a gyerkőceink, örültek a szebbnél-szebb ajándékoknak és persze sikerük volt a tortáknak is. Egy gond volt csak, hogy a nagyszüleim nagyon elfáradtak Kép Már 78 évesek, a nagyi februárban már 79 lesz... Jövőre valami más módot kell találnom a szülinapra, nem fogom már őket ezzel terhelni.
ildi_ko
 
 


Akkor tehát a fotók Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ildi_ko
 
 


Ennyi tündéri bébit! Mindenki legyen hálás annak akinek akar, hogy ilyen gyönyörű gyermekei vannak.

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!
Atan: igen, ott voltunk, és emlékszem is rátok.Kép))
noi76
 
 


Kelimoni! Holnapra megy a hatalmas drukk! Aztán majd írjál minél hamarabb, hogy gratulálhassunk! Kép

Puszi,
Di_ti
di_ti
 
 


Sziasztok!

Párom angolon, így gyorsan bekukkantok.

Kelimoni
Nagyon drukkolunk a párommal Nektek.
Kép

Renóca
süni_renóca
 
 


Ildikó
Szuper lehetett a szülinapKép Ennyi szép csemetétKép

Kizsó
Mi újság az óvival?

KÉPEKETKép MÉGKép MÉGKép Köszönjük!!!
süni_renóca
 
 


Elkezdtük az óviban a koszorúk készítését.
Jövő héten Advent első vasárnapja.
Már most karácsonyi cd-t hallgatok. Bár a múlt évi karácsony nagyon szomorú volt kettesben, de az idei vidám lesz, mert JÖVÕRE MÁR HÁRMAN VAGY NÉGYEN állunk majd a fa alatt!!! Bár a kicsi(k) lehet, hogy még csak ülni fog(nak).Kép
Kép

AMNERIS JELENTKEZETT!
Vidéken van tesójáéknál, pénteken jönnek haza és ír nekünk.
süni_renóca
 
 


Sziasztok!
Most hogy közeledik a Mikulás meg a Karácsony egyre többször jut eszembe mennyire más lesz ez gyerekekkel. Már maga a készülödés is.

Ildikó!
Tündériek a gyerekek. Biztos élvezték a szülinapi partit.
Nekünk is igyekeznünk kellene, ahogy teltek múltak az évek úgy vesztettük el a nagyszülőket, már csak egy nagymamink van.

Kelimoni!

Én is nagyon drukkolok, remélem holnapra már jóhírekre kukkanthatok be.
mony
 
 


Sziasztok!

Süni Renoca: Köszi az érdeklődést, de sajnos nincs jó hírem! Az ovival nem is lenne baj, mert oda szívesen megy, csak megint beteg lett. Vagyis szerintem az előzőnek a szövődménye lett. Ugyanis arcüreggyulladása van. Egy hét kemény kúra, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.

Olyan dilemmában vagyok. Úgy készülődnék én is a Karácsonyra, Mikulásra, de már a fél lakás dobozokban van. Ami persze nem rossz, csak majd a másik lakásban kapkodhatok. Kép
Nem baj, de a lakáskulcs ott fog lógni a fán! Kép
Már csak 13 nap és lesz kulcsunk! Kép

kizsó
 
 


Szia Mony!

Sajnos nekünk is egy mami és egy papi van.
Dédike nincsKép.

Kelimoni
Próbáljatok kicsit pihenni. Veletek leszünk holnap. Ha tudsz legalább egy sms-t küldj a táblázatban szereplő valamelyik telefonszámra, mert őszintén drukkolunk és szorítunk nektek.

Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok
RenócaKép
süni_renóca
 
 


Kizsó

Egyszerre írtunk.
Jobbulást Nektek! Sajnos ez a nyálkás idő kedvez a baciknak. Nálunk is 10-en betegek a csoportból.
Jövő héten jön a fagy, az mindig segít, bár én nem szeretem.
Már csak 13 nap. De jó!!!!!!!!!!!Kép

Szia Renóca
süni_renóca
 
 


Nagy öröm ért bennünket egy "szuper vállalkozó" jóvoltából jövő héten krizisszobánk átköltözik, egy fantasztikus, jól felszerelt garzonba! (zuhanyzós fürdőszoba, és egy kis konyha) Ráadásul nem kér térítési díjat se!!! Vannak még rendes emberek. A kismamáknak így már jó körülményeket tudunk biztosítani, és ez nekem nagyon megnyugtató.
nikinozso
 
 


Nikinozso! Ez tényleg szuper hír! Mostanában kezdek hinni a hétköznapi "csodákban"! Kép

Kizsó! A leányzónak mielőbbi jobbulást kívánok! Nincs infralámpátok? Talán azzal kicsit könnyebben menne a gyógulás?

Jó éjszakát Mindenkinek!
Di_ti
di_ti
 
 


Kelimoni! Megjött a videókazi, köszi szépen, majd küldöm tovább. Szorítunk ám holnapKép
Minden gyerkőc tündéri!
Boszi
szuperboszi
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, most csak Kizsónak írok, mert az arcüreggyulladás dolgot nagyon átérzem, nekem rengetegszer volt ovis koromtól kezdve. Sokszor felszúrták, míg anyukám rá nem talált Piffkó doktorra, akinek van egy saját kifejlesztésű orrcseppje, amitől mindig elmúlt a dolog. Meg is van valahol a receptje, meg tudom keresni, meg talán a doktor úr is rendel még nyugdíjasként az Amerikai úton, az idegsebészeten. A felszúrást magát nem akarom ecsetelni (már a röntgen is borzalmas, hogy nyitott szájjal kell a röntgenasztalon hason feküdni, nade ami azután jön...), anyaként nagyon nem szeretném megélni. És hát az a veszélye, hogy minél többször szúrják, annál könnyebben fertőződik. Ráadásul azzal, hogy a felszúrással kiszedik onnan a gennyet, azt még nem tudják garantálni, hogy az nem keletkezik ott újra - szóval a felszúrást egy jó kis antibiotikum kúra követi. Az infralámpa meg veszélyes, mert az arcüreggyulladás bizonyos fázisaiban segít, másikban meg árt. (Na jó, nekem ezek még gyerek- és ifjúkori tudásaim.) Szóval Kingusnak mielőbbi gyógyulást kívánok!!!

Jó éjszakát mindenkinek!

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!
Köszi a dicséretet Regina nevében is!
Minden gyerek gyönyörű!

Kelimoni! Szorítunk kicsi családommal együtt értetek!

Nikinozso! Ez tényleg egy jó hír ebben a szívtelen világban! Vannak még EMBEREK!!!

Együttalvásról:igyekszünk a saját ágyába szoktatni, de ezt mindenki maga érzi! Én is azonnal ott termek, ha csak megnyikkan, úgy gondolom, éreznie kell a feltétlen szeretetet, mert lehet, hogy hónapokig mellőzve volt a pocakban!
Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok ebben a hideg időben!
Puszi: Rayo

Kép
rayo
 
 


Szép jó reggelt!

Kizsó: Én is jobbulást kívánok Kingusnak! Remélem, Zsófi nem kapta el.

Nikinozsó: Osztozom az örömödben! (És köszönöm a levelet.)

Vivienék ma kirándulni mennek. Nem messze, igazából ide, a mi falunkba (a szomszéd községben van az óvoda), kicsit sétálgatnak az erdőben, a tisztáson és megnézik a körzeti orvosunk tanyáját, ahol sok állat él Kép Kép Kép Vitte magával a kis hátizsákját, benne egy szép piros almát és egy kis innivalót. Olyan édes volt reggel, ahogy készülődött! :D Ja, és még egy nagy örömöm van: elkezdett Vivien embereket rajzolni! Eddig még magától sosem tette ezt, csak ha kértük, hogy rajzoljon le valakit, akkor is úgy, hogy mondogattuk, hogy van feje, szeme, orra, stb. és úgy rajzolta. De tegnap teljesen magától és olyan ügyes volt... Lerajzolta magát is :D Mostanában nagyon szeret alkotni, úgyhogy karácsonyra azt hiszem, sok ajándék fog kikerülni a kezeiből Kép
ildi_ko
 
 


Sziasztok!
Ez a készülődés, bevásárlás dolog engem is érdekelne. Elméletileg csak néhány nap áll rendelkezésre, hogy mindent beszerezzünk? Nagy hülyeség, ha már előre készülgetünk egy kicsit? Mi újszülöttet szeretnénk, így pl. bababútor, babakocsi biztos kell.
Volt olyan köztetek, aki előre készülgetett? Nekünk annak idején a tegyeszes hölgy azt mondta, inkább pénzgyűjtéssel törődjünk, mint a vásárlással, mert milyen ember az, aki hónapokig nézi az üres kiságyat a gyerekszobában. Lehet, hogy nekem éppen ez könnyítené meg a várakozást.

Kizso!

A költözés izgalmas dolog. Remélhetőleg, amit most gondosan bedobozoltál az mind elő is fog kerülni. Nálunk költözéskor néhány dolog megmagyarázhatatlan körülmények között eltűnt.
mony
 
 


Mony! Tedd úgy, ahogy neked tetszik, mindannyian mások vagyunk, és mindenkinek más a helyzete.
Ez a te döntésed, és te nézegetedKép Áthidaló megoldás, ha megveszitek, de nem szerelitek összeKép
szuperboszi
 
 


Sziasztok

Nikinozso, ez nagyon örvendetes hír, jó tudni, hogy azért vannak még önzetlen emberek. (pl. ti is ezek közé tartoztok) KépKépKép

Mony, csatlakozom Szuperboszihoz, szerintem is teljesen egyedi, hogy ki mikor kezd el vásárolni.
Ezek egyéntől függően változnak, ha neked örömet okoz miért ne vásárolnál.
Mi 0-1 évesig jelöltük meg a baba korát, tehát nem tudtuk előre, hogy milyen korú lesz. Mivel titkosan fogadtunk örökbe, a barátkozási idő alatt, sok mindent be tudtunk szerezni, de azért már meg volt beszélve az ismerősökkel, barátokkal, ki mit ad.
Ha jól gondolom, ti újszülött babát fogadtok örökbe, ezért a kiságy, babakocsi, ágynemű stb. egy kicsit előbb megvehető, és a ruhácskák talán későbbre halaszthatók.

Kép
Kép
atan
 
 


Kelimoni!? Van már valami örömhír a láthatáron?! Kép

Mony! Mi júliusban kezdtük meg a bevásárlást a kisággyal, pedig akkor még csak azt tudtuk, hogy téli babánk lesz, aki még mindíg valahol egy jó meleg pociban csücsül! Én imádom mosni, rakosgatni ezeket a falat ruhákat, és nagyon szeretek készülődni, bármiről is legyen szó! Sokkal vidámabb és kicsit könnyebb is így a várakozás! Pláne ha már meg van az ágyikó és a többi szükséges bútor helye és a pénz is meg van rá, akkor szerintem ne fogd vissza magad!

Puszka,
Di_ti
di_ti
 
 


Sziasztok!
Óránként bekukkantok, hátha van hír Kelimoniékról! Nagyon izgulok és sokat gondolok rátok Móni!

Mony: Mi például semmit nem vettünk előre, mert nálunk nem lehetett kiszámítani, hogy mikor lesz baba. És én nem bírtam volna ki ép ésszel, hogy látom, hogy minden kész és a baba még nincs. Szóval volt rá, alig több, mint 24 (1 éjjel és egy egész nap)óránk, hogy bevásároljunk. A barátok és a család, ahogy Szuperboszi is írta, ilyenkor minden követ megmozgatnak és összehordják, ami kell. Amit nem tudtunk megvenni, arról listát írtam és amikor mentünk a kislányunkért, azt még beszerezték. Mire hazaértünk, minden készen volt. És egy gyönyörű habos rózsaszín szobácska várta kis lakóját.

Tegnap nagy kő esett le a szívemről: Hannát vittünk a korai fejlesztőbe, hogy vizsgálják meg, mert nagyon későn kezdte el tartani a fejét és nagyon kötöttek az izmai. (Már hónapok óta itthon gyógytornász foglalkozik vele, mert augusztusban, amikor hívtam a korai fejlesztőt, csak novemberre tudtak időpontot adni.)Szóval, azt mondták, hogy szellemileg és fizikailag is rendben a kislányom, egy picit kötöttek még az izmai, de helyre fog jönni. Elég sokan furcsán néztek rám, mert gyógytornászunk van és mert elvittem a korai fejlesztőbe, de így vagyok nyugodt, hiszen 9 hónap kiesett az életünkből, de az övéből nem és egy gondozatlan terhességnél annyi minden felmerülhet (még a gondozottnál is). Egyébként annyit fejlődött a mozgása a Dévény-terápiának köszönhetően, hogy alig van lemaradva a mozgása a kortársaitól.
Sajnos, még beteg (vírus)Hanna, de továbbra is köszönjük a gyógypuszikat!
Hildus
Vendég
 


Ildi ko!
Nagyon jók lettek a képek! Hát még a torták! Kép
Kingusnak egyből felcsillant a szeme a teletabik láttán. Nagyon sokáig ez volt a kedvenc meséje. Köszönjük a jó kívánságot! Zsófinak is szorcsog az orra megint, de remélem nagyobb baj nem lesz.

Gyezsu!
Sajnálom, hogy te is ezzel a betegséggel küszködtél gyerekkorodban. Sajnos a férjem ilyen, ha megfázik egyből arcüreggyulladása lesz. A lámpázást javasolta a doki néni, úgyhogy használjuk. Már amennyire engedi.

Süni Renoca!
Ti az oviban ünneplitek a Mikulást, Karácsonyt vagy csak készülődtök rá? Nálunk ez mindig olyan nagy dilemma! Kingusék csak készülődni fognak rá. Kép

Mony!
Én is nagyon remélem, hogy minden meg lesz. A férjem kollégái fognak jönni segíteni, jó fejek. Lesz mit cipekedni.

Di ti!
Köszi neked is az aggódást! Kép
Infralámpát használjuk! Kép
Kép

kizsó
 
 


Szia Hildus!

De örülök! Szerintem az a normális, amit te csinálsz, mi is jártunk a Gézengúz Alapírványhoz, mert Katának is feszes volt kicsit az izomzata. De most ősszel úgy lettünk elbocsátva, hogy minden rendben. De kérdeztem, hogy vigyem-e majd a kistesót is, és azt mondta a doktornő, hogy igen, megnézné majd őt is. Szóval szerintem "tök normális", hogy az ember lánya utánajár ezeknek a dolgoknak, néhány hónap gyógytorna, és ki tudja, mi minden későbbi macerát, esetleg végleges elváltozást lehet megelőzni.

Nikinozsó, én is veletek örülök Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Megint én, mert a fele lemaradt annak, amit írni akartam, mert a csaj felsírt, de már minden rendben.
Ildikó: Nagyon gyönyörűek a gyerekek! Vivinek csodálatos szeme van!
Kizsó: Sajnálom Kingust! Nekem is mindig ilyen problémám volt, szóval átérzem a fájdalmát, most meg duplán átérzem, hogy én is megtapasztaltam, hogy milyen, amikor egy gyerek beteg. (Bár Hanna jó beteg, semmi extra nyűgösség)
Nikinizso: Nektek pedig szívből gratulálok az adományért! Az utóbbi időben, mintha kezdene itthon elterjedni, hogy aki megteheti, az ad -hál'Istennek! Bár többen lennének, akik megteszik.
Süni-Renóca: De jó, hogy írtad, hogy Amneris előkerült, már aggódtam érte.
Gye-Zsu: Köszi a megerősítést, én is azt gondolom, hogy ez a normális, de vannak, akik azt mondják, hogy túlaggódom, meg hogy 30 évvel ezelőtt is volt tónusproblémás gyerek és csak felnőtt. Csak én épp azt szeretném, hogy ne legyenek később gondjai, pl tesi vagy rajz órán vagy írásból, és amin lehet és megtehetjük azon változtassunk.
Azt hiszem mindent leírtam, amit akartam, így most megyek tanulni (jaaaaaj!!!!)
Szép napot Nektek! De azt hiszem ma a legszebb napja mégiscsak Kelimoninak lesz.
Hildus
Vendég
 


Hildus! Én is csatlakozom az előttem szólókhozKép Ha te úgy látod, hogy jót tesz a picinek, ha foglalkoznak vele, úgy csak had menjen. (És ha csak téged nyugtat meg, akkor is jó dolog, mert ha te nyugodt vagy és nem aggódsz, a babának az is jót teszKép
Amúgy én is elkezdtem aggódni, hogy kis egérkénk megmutatta, hogy tud menni, majd teljesen leállt, na erre tegnap láttunk egy egy hónappal fiatalabb (13 hós) kislányt, aki se fel nem áll, se nem mászik, csak kúszik kígyóként a földön. És állítólag rendben van. Én meg itt csak parázgatok, pedig csak egy kis lusta pasas anyukája vagyokKép
Boszi
szuperboszi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a fényképekre írt dicséreteket!

Hildus: Bár már többen megnyugtattak, én is csatlakozom. Vivient én is vittem mindenhová. Itt a környékünkön találtunk anno egy nagyon jó gyógytornászt, őhozzá jártunk egy időben rendszeresen, de szerencsére mi is "minden a legnagyobb rendben" felkiáltással lettünk elküldve Kép Azóta voltam szegény gyerekkel pszichológusnál, logopédusnál és persze MINDIG aggódom valami miatt... Bálinttal már egy picit más a helyzet, őnála inkább meglepődöm, hogy "jé, már ezt is tudja, jé, már itt tartunk" - Vivinél mindig vártam, hogy mikor csinál ezt, mikor tud már azt. Bár most elkezdtem aggódni Bálintnál is, hogy miért nem beszél már, ha már egyszer elmúlt 1 éves :D

Kelimoniékról tud valaki valamit???
ildi_ko
 
 


Mony!
Mi előre megvettük a babaágyat és össze is szerelte a férjem, néztük néhány hétig, aztán nagy hirtelen megérkezett Regina!
Azt sem tudtam mit is vegyek hirtelen még és persze mikor, hiszen születése után végig vele voltam egy másik városban. Szerintem ilyen dolgokat, hogy textilpelus, sterilező,kifogó,takaró, lepedő, néhány szép játék, nyugodtan megvehetsz! De tégy belátásod szerint! Puszi: Rayo

Kép
rayo
 
 


Beszéltem Nikinozsóval, még nem született meg a baba.
ildi_ko
 
 


Sziasztok!

Jól sikerülhetett a szülinap, nagyon szépek a gyerkőcök és szuper tortát voltak!!!!!
Olyan jó, hogy felraktok képeket minden baba akit eddig láttam csodaszép és csak úgy árad róluk a kiegyensúlyozottság.

Kelimoni remélem hamarosan nagyon jó hírekkel térsz vissza, drukkolok, hogy minnél előbb a karodban tartsátok a kisbabátok!!!!!

Nikinozso olyan jó hallani, hogy vannak még olyan emberek akik tényleg segítenek. Azt mondják, valakinek minnél több van annál fukarabb még szerencse, hogy ez mégsem igaz legalábbis nem mindenkire.

Ildikó akkor küldöm az adatok a mailedre.

Sok puszi mindenkinek!!!!!!
vicki
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?