Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Bocsánat, hogy beleszólok, de mindig olvaslak Titeket, mert olyan jó kis csapat vagytok, és nekünk is örökbefogadott gyerekink vannak, de ezt már régen írtam isKép))
Napsugaracska miatt ragadtam kalviaturátKép Nálunk ez úgy volt, hogy amikor elhoztuk a gyerekeket, akkor kaptunk zárójelentést, ahol a vérszerinti anyuka tajszámából képzett tajszám szerepelt a gyerekeknek (ez egyébként így normális, ezt használja a baba, egyészen addig, amíg neki nincs sajátja), az anyakönyvi kivonatot, lakcímkártyát (a régi adataikkal) is a kórházban megkaptuk. A gyerekek saját tajszámát kiküldték a címünkre, kb két hétre rá, hogy hazahoztuk őket.
Amikor megkaptuk a határozatot, hogy örökbefogadhatjuk őket, elkezdhettük intézni a papirokat. Az anyakönyvi kivonattal kell kezdeni, bevonják a régit, megkapod az újat, majd lakcímkártyát csináltatsz, bevonják szintén a régit, megkapod az újat, és utána mehetsz TAJ kártyát csináltatni, ahol a szám nem változik, de az adatokat megváltoztatják, én külön kiemeltem, hogy nem csak a név változott, hanem egyéb adatok is, ami a kártyára nem kerül rá, de a adatbázisba változtassák meg. Soknak tünik, de hamar végeztünk mindenhol. na. és ezek után mehetsz Gyed-et, Gyes-t..stb intézni.
Na, a tápszer felírásra visszakanyarodva, azt fel kell hogy írja a gyerekorvos. Amint agyereknek van tajszáma akkor az ővére, ameddig nincs, addig az említett képzett taj számra. Sőt a popsi kenőcstől kezdve a babaolajig mindent felír. A mieink már elmúltak hat hónaposak, de még mindig kérdezte a gyerekorvos, hogy írja -e fel inkább az I-es tápszert, mert akkor jobban járunk anyagilag, de a ők már II-est esznek, és azt nem lehet felírni. Szóval mi végig recpetre váltottuk ki, és HA-s tápszert recept nélkül nem is adnak tudomásom szerint. A fiam még anyatejet is kapott két hónapig mert kis súlyú, bukós baba volt, és 8 hónapos korig jár az anyatej az örökbefogadott babáknak!!
Remélem érthető voltam, és tudtam segíteniKép)
kellemes hétvégét mindenkinekKép)
noi76
 
 


Sziasztok!

Hildus: Ugyan mivel bántottál volna meg minket? Nagyon jó olvasni és készíteni a lelkünket. Engem nem bánt az ilyen sőt boldog vagyok, végre.Kép Már régen el is felejtettem hogy milyen az és most újra az lehetek!KépKép

Noi: Köszike, igaz mi még nem tartunk ennyire előre, de nagy érdeklődéssel jegyzeteltem.Kép

Képzeljétek, tegnap felvételiztem, igazán nem nagy ügy volt, de nagyon örültem, hogy végre járhatok mérlegképesre és talán ezzel tényleg találok majd munkát.Kép

KépKép
ancsúr
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Az éjjel nem történt semmi. Remélem, minden rendben a pocakkal.Kép

Szép napot!

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 

 
 

Sziasztok!

Kelimoni Kép izgulunk veletek együtt! Már nincs sok hátra és a kezedben tarthatod a babót. Bennt leszel a szülésnél?

Napsugaracska! Nem tennél fel képet Noriszról hogy mekkorát nőtt? Mutattam a fényképét az anyukámnak és azóta mindig kérdezi hogy mi van veletek. Kép Teljesen oda van érte. Kép

KépKép
jiny
 
 


Szia Mindenki!

Jiny - Nem leszünk ott a szülésnél, a mama nem szeretné. Természetesen ezt tiszeteltben tartjuk.Nagyon köszönöm a drukkolást.Kép

Tegnap este a Hallmarkon volt egy film, Leányanya a címe. Nem tudtam megnézni, így felvettem videora. A történet egy 16 éves lányról szól, aki teherbe esik és megszüli a gyermekét és egy házaspárról, akik mesterséges megtermékenyítés segítségével szeretnének csdaláddá válni.
A két fél egymásra talál és nyilt örökbefogadás keretében a páré lesz a pici.

Megindító film, végig sírtam az egészet. Mindkét fél lelki gyötrelmeit élhettem végig. Talán azért is érintett meg olyannyira, mert az elmúlt napok, a babára való várakozás hasonlít ahhoz, amikor az ember azt várja, ne jöjjön meg a menstruációja és ez jelentse azt, hogy egy kis élet van a pocakjában. Közben pedig ott lebeg a félsz, amit oly nehéz leküzdeni.Vagy talán lehetetlen leküzdeni, főleg ha megtapasztaljuk, hogy ő az erősebb.

Látta valaki a filmet? Mások véleményét is szeretném tudni. Esetleg szívesen elküldöm a kazettát bárkinek.

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!
Noi, annyival egészítenélek ki, hogy kérheted a TAJ-szám megváltoztatását is. A TAJ-kártyához pedig nem feltétel a lakcímkártya (bár kérték tőlünk is, volt kis bonyodalom, de a hatásos mondat mindig segít: Kérem ezt írásban jogszabályhely megnevezésével. - ha végképp nem segít a pozitív hozzáállás, ajánlom figyelmetekbeKép
Kelimoni én szívesen megnézném a filmet, ha el tudnád küldeni.
Napsugaracska, a Norisz név nagyon szép, már akartam kérdezni, hol találtátok?
szuperboszi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok gratulációt, nagyon jól esett!!!!!!!

Tegnap elküldtem a Gólyahírnek a másolatot, megint egy lépéssel közelebb a szülőség felé.

Hildus egyáltalán nem okoztál fájdalmat, én nagyon örülök hogy megosztottad velünk az érzéseidet éppen ezért írtam le.
Szerintem hatalmas segítésget ad, hogy itt lehet kérdezni, tapasztalatot gyűjteni, megosztani a többiekkel a félelmeinket, kétségeinket és persze azt a semmihez sem fogható örömöt amit a babák jelentenek.

A Norisz név nekem is tetszik, milyen eredetű?

Bocsánat, ha még nem igazodom ki de elég sokan vagyunk lehet egy olyan kérdésem, hogy ki vár most babára és hol tart?

Kelimoni nagyon várom a jó híreket és lélekben veletek vagyok!!!!!
vicki
 
 


Szuperboszi!
Hétfőn feladom a kazettát. Írtam egy kis levelet is mellé. Arra kérlek, küld tovább annak, akit még érdekel. Kép

KösziKép Kép Kép Kép Kép

Vicki!
Köszi az együttérzést, remélem, már csk napok vannak hátra és itthon lesz a picurkánk.

Puszi NekedKép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kelimoni! Nagyon köszi, és küldeni fogom továbbKépKépKép
szuperboszi
 
 


Sziasztok!
Én is láttam a filmet az éjjel és szintén végigbőgtem.
Hannával ügyeleten voltunk ma. Olyan kis hős én meg bömbölök. Megyek is, csak bekukkantottam.
Hildus
Vendég
 


Sziasztok!
Ancsur: Észre se veszed, és máris ott tartasz, hogy azt se tudod hirtelen hova, és milyen papirokért szaladj.Kép)
Szuperboszi: Komolyan? én ezt nem is tudtam, pedig biztos megváltoztattam volna, de most már mindegyKép A varázsmondatot én is ismeremKép)) Hihetetlen, hogy milyen nagy már a kisfiad. Te nem emlékszel biztosan ránk, de ott voltunk, amikor hoztad bemutatni a Fészek Klubba. bennem viszont megmaradt, mert játszottunk vele egy kicsit, és akkorákat vigyorgott. Mi még akkor csak várakoztunk, de már nem sokáigKép)
Kelimoni: én is drukkolok!! Átérzem a helyzetet, mi egy teljes hetet vártunk a babáinkra úgy, hogy azt mondták bármikor megszülethetnek, és aztán csak kibújtak.Kép)
noi76
 
 


Hildus! Mit mondtak az ügyeleten? Ha jól emlékszem pár napja már mondtad hogy nincs jól Hanna. Kép Jobbulást neki! Kép

KépKép
jiny
 
 


Szia Noi! Most aztán kiváncsivá tettélKép
Hildus! Jobbulást a kis betegnek!
Boszi
szuperboszi
 
 


Sziasztok!

Amneris, hol vagy????????
Nagyon csönd van feléd! Kép

kizsó
 
 


Sziasztok!

Nálunk a helyzet változatlan. a férjem úgy érzi, éjszaka fog történni valami...Kép

Noi 76: Kedden lesz 3 hete, hogy kaptuk az infót a babáról és az örökbefogadás lehetőségéről. Eddigi életünk legkeményebb 3 hete.

SZÉP ÁLMOKAT MINDENKINEK!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!
Jól vagyunk, csak ritkán jutok a nethez!

Napsugi! Mi amint megkaptuk az örökbefogadási jegyzőkönyvet, és az vsz.anya ideadta a lakcímkártyáját és az anyakönyvi kivonatát is a kicsinek, ezekkel azonnal (MÉG AZON A NAPON!) elmentem a Teve utcára és megcsinálták a TAJkártyáját. Még a régi nevére, de nem kértek semmi extra papírt. Nagyon rendes hölgy volt az ügyintéző, talán 3percig voltam ott!
Amint elintéztem itthon a TGYEs-t, és az adókedvezményt, vissza kellett küldeni a Gyámügyre az eredeti anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát! Amint megkaptuk a határozatot, néhány nap múlva megérkezett az új lakcímkártya és anyakönyvi kivonat is!
AMNERIS! Mi a helyzet? Jelentkezz!!!!!!!

Kelimoni! Sajnos nem láttam a filmet, de a bemutatóját igen és ha "emberi" időben megismétlik, megnézem! Drukkolok neked! NAGYON!

Puszi: Rayo

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Nikinozso
Megtalálta az anyuka a megfelelő, szerető családot gyermekeinek? Imádkozom érte, hogy megnyugodhason, minél tovább lehesen gyermekeivel és szenvedéseit amennyire csak lehet enyhítsék.
Kép

Rayo, Noi.
Köszönjük az információt. Sokat segítettetek. Pl. ezt is hiányoltam a tanfolyamról, hogy elmondják mit, hol, mikor. Hiszen ezek a papírok nagyon fontosak, de ott, akkor szerintem szinte semmi nem jut eszébe az ember "anyukájának és apukájának"Kép. Azt hiszem egy pici papírra felírom majd mi mindent ne felejtsek elKép

Minden este olvaslak Titeket, amíg a párom fürdik, de írni már nincs időmKép
Minden szabad percet együtt szeretünk tölteni. Későn érünk haza mindketten, evés, fürdés, alvásKép Este sokat beszélgetünk. Meglepett a könyvvel, amit ajánlottatok. Minden este egy történettet elolvasunk együtt.Kép

Kelimoni
Minden este azzal ültem a gép elé, hogy megnézzem anyuka lettél-e már. Ha nem is írok tudd, én is nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Rendben lesz!!! Lehet, hogy ma mire felébredsz (ha tudtál aludniKép) ANYUKA és APUKA vagytok.

Amneris
???????????????????????????????????

Hildus
Hannának jobbulást!!!

Talán emlékeztek, hogy "versbe" foglaltam várakozással kapcsolatos érzéseimet.
Most a párom írt......:
RRóbert: Milyen az a szív?
Milyen az a szív, mely türelmesen vár,
Milyen az szív, mely sok fájdalmat ki áll,
Milyen az a szív mely kitartó és nem fél,
Milyen az a szív mely bátorító, s megért,
Ilyen szív, csak egy lehet, melyben ég a szeretet!

Szép vasárnapot MINDENKINEK!

Sziasztok RenócaKép
süni_renóca
 
 


Ildikó
Köszönöm, gyönyörű volt, amit küldtél.
Kép
süni_renóca
 
 


Sziasztok!
Kelimoni: oké, leköröztél, három hét az mégis három hét, én az egy hét alatt is majd megőrültem, de most már biztos kibújik a babusotokKép))))))
Renóca: jegyzetelj csak, mert pillanataok alatt eljön a Ti időtők is!!
Boszi: mire vagy kiváncsi?Kép azt hiszem márciusban csodáltuk a Te babádat, (akkor volt féléves?) és áprilisban születtek a mieink, egy fiú egy lányKép))
noi76
 
 


Nagyon köszönöm mindenki biztatását, enélkül nem menne ilyen jól a türelem. Na, ez igencsak magyarosra sikeredettKép

Az éjjel nem történt semmi,Kép hacsak az nem, hogy át kellett költöznöm másik szobába, mert a kedves férjem "picit" horkolt. Kép

Jövök méééééééééég!Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kedves várakozók!
Az örökbefogadás utáni "papírok" intézése azért nem egységes mert sok mindentől függ... Az optimális az, hogy a tajkártyát megkapja a család, de minden megyében más a rendszer, van ahol kiküldik napokon belül a vérszerinti anyának, és ő küldi tovább, van ahol a kórházba küldik, és van ahol hónapokig nem küldik ki sehova. A lakcímkártya hasonló. A KIHELYEZÕ határozattal (amelyben a gyermeknek meg van nevezve az ideiglenes gyámja, a leendő anya) és az eredeti anyakönyvi kivonattal, (amit el kell kérni a gyámhivataltól!) mindent lehet és ajánlatos is intézni: szülési szabadság, GYED, családi pótlék, anyasági segély ...
Sajnos nem egységes az országban a hozzállás a gyámhivatalokban.
Pont tegnap a tatabányai találkozón, a bemutatkozások kapcsán került szóba, hogy az eljárás lezárásának ideje 2-4 hónap között van, de extra esetben ennél több is lehet.
Mi mindíg mondjuk időben, hogy mit hogyan de vannak előre nem látható nehézségek.
nikinozso
 
 


SziazstokKép))

JinyKép Hoyne mutatnék képektKép)) Most az van, hogy a több ezer kép közül elkezdtem neked/nektek képeket keresniKép) De mindegyikbe belezserettem, és még nem tisztult le a kép melyiket is tegyem felKép Jó lökött vagyok mi? Kép)) (Egyébként azon gondolkozom, hogy hová is tehetném fel őket, hogy ne a topikot válasszam szét a képekkel...)
Egyébként anyukádat teljesen megértemKép

Sokaknak: Mi nem kaptunk semmit sem, postán sem!!!
Egyedül a zárójelentést és az eü. kiskönyvét adták a kezünkbe a kórházban, a gyámhivataltól meg nem kértük el, így utólag láttuk, hogy ott vot az iratok közé csatolva... Megmondom őszintén, nekünk csak Norisz járt az eszünkbe, hogy őt minél elöbb hozzuk haza!!!!Kép Minden más nem volt érdekesKép Akkor figyíeljetek oda majd erre, bár a képzett taj számmal 1 hónapig el lehet lenni, utána szerintem kipostázta volna a gyámhivatal valószínűleg... Na , most már mindegyKép))

Kelimoni!
Jajjj... ezek a napok, nagyon nagyon idegtépőek, de hidd el, ezek a napok azok, mikor utoljára alszotok egybenKép)) Nagyon használjátok ki!! Amit kell szerezzetek még be, mert utána nagyon hosszú ideig nem lezs idő semmire semKép) Pl. amit nagyon fogsz hiányolni, az egyben alvást, nem megszakítvaKép) Mondjuk kb. 2 hónapig én is bírtam, úgy hogy 2-3 órát aludtam össz-vissz, de utána nagyon kimerültemKép Az első időkben fel sem tünik, hogy állandóan talpon vagyKép Mi pörgünk ezerrel, hisz éveket vártunk erre a csodáraKép Hatalmas erő volt bennem is, aztán 2 hónap után a szervezetem kiáltott....
Mondjuk ha a pároddal beosztjátok, hogy te mikor aludj, akkor minden szupiKép Mondjuk nekem is mondta a férjem, hogy mikor aludjak nappal, de én nem bírtam ki, ha nem látom a kisfiam, attól féltem, ha felkelek nem lesz ottKép))
Sokszor álmodtam olyat, hogy elveszik , elvész stb.. a legmegrémisztőbb és legviccesebb az volt, amikor azt álmodtam, hogy elvitte a macskaKép Kép

RenócaKép
Párod gyönyörű verset írt, és nagyon megható, ahogy várakoztokKép Nemsokára nektek is ott szuszog majd a babytek a szobájábanKép Lehet hogy nár valahol ott készülődik egy néni pocijábanKép

Amneris??? Matiba?
Sok a fellépés vagy mi lehet? Esetleg Lenke elveszi a kedvét Amnerisnek tőlünk?? Kép)))

IldikóKép Múltkor elfeletettem gratulálni a versenyhezKép)) Valahogy lemaradt a hszembőlKép))
Pedig megcsodáltalak titeketKép
Majd írd le légyszi, hogy mit kaptatok ajándékbaKép)) Elmentetek a Baba napra?

Nikinozsó!
Remélem jól sikerült a tegnapi napKép Bár nemhiszem, hogy rosszul sikeredhet egy ilyen nap... Gondolom akkor megint nagyon nagyon fáradt vagyKép Peidg az unokák biztosan várnakKép

RayoKép Kicsit bővebben kifejtenéd a jól vagyunk-ot?Kép)) Pici baby mit tud már? Alszik sokat még, vagy ne is kérdezzem? Kép) Nem hasfájós? Te hogy bírod a gyűrődést? Alszol eleget, már ahhoz képest hogy ne dőlj ki...? Egyáltalán meséééélj...Kép

Puszi mindenkinek mennem kell....
Ja, a Norisz név germán eredetű, a Normann névből származik, északi férfi jelentése van, vagyis ennek a becéző formája... Mindig is különleges nevet szerettünk volna gyermekeinknekKép Kinyitottam az utónévkönyvet és legfelül volt... Kép) Sokáig vetekedett a Valdemár névvel, de az úton eldöntöttük, hogy Norisz leszKép Kislányunknak a Deláni nevet szánomKép Férjemnek még rá kell jönnie hogy gyönyörű név, aztán ha minden igaz, még nem szerepel a Magyar Utónévkönyvben, így majd engedélyeztetni kell...
A Szolanzs a másik név, ami férjemnek is nagyon nagyon tetszik... Csak szerintem ezzel is az a baj, mint a Valdemárral, hogy az emberek becézgetve szólítanak.
Most azzal birkózunk még, hogy a nagyik ne "Noriszkázzák" NorisztKép)
Különben nagyon sok bántó megjegyzést kaptunk erre a névre. Nem mindenkinek tetszenek a különleges nevek. Mondjuk 10 emberből 1-2nek tetszett, a többi megkérdezte, hogy akkor ő lány??? Kép)) Elfogadjuk, hogy valakinek a régi nevek jönnek be, mint a József, a Péter és hasonló variációk, vagy azt is ha ugyanazt a nevet kapja fiú/lány, mint a szüleinek a neve... Csak akkor más is lehetne toleránsabb szerintem. Ráadásul NEVET azért adunk, hogy az illető embert, picurkákatKép megkülönböztessük. Tudjuk hogy xy ki... De mondjuk szerintem pl. István nem nagyon tud különbözni... Vgay mint régen voltak a Máriák, Katalinok stb...
Ez csak egy kis eszmefuttatás volt bocsánatKép)

Estére megyünk videózniKép) (FILM)
Majd bezsámolokKép Addig is sok-sok pusziKép
Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez, szép napot nektekKép)

KépKép
napsugaracska
 
 


Kelimoni!
Nagyon drukkolok Nektek!

Még csak tanulgatlak Benneteket, próbálok képbe kerülni.

Én holnap bevonulok az Istvánba 3 napra histero+laparoszkópia műtétre, mivel mi még megyünk tovább lombikfronton is, bár én egyre inkább már az öribabában gondolkodom, kezdek nagyon elfáradni a rengeteg beavatkozástól, injekciótól, orvoshoz járkálástól és persze az állandó csalódástól. Lassú folyamat ez nálam és úgy látom a férjemnél is, de úgy érzem egyre tisztább bennünk az elhatározás öribaba ügyben.
Õ egyébként végig mellettem volt és mikor felmerült az öf azonnal mondta, hogy menjünk, de azért látom, hogy van benne egy csomó belső akadály az egésszel kapcsolatban mint ahogy még bennem is, de érzem ahogy napról napra ez oldódik fel.
Ebben nagyon sokat segítetek, még ha csak olvaslak is Benneteket és remélem nem zavaró, hogy én/mi még ennyire az elején tartok/tartunk a dolognak.

Süni_Renóca!
Az nagyon jó ötlet, hogy minden nap együtt olvastok el a pároddal egy sztorit a könyvből, mi is bevezetjük!

Mindenkinek puszi Gitta

dakini
 
 


Sziasztok!
Napsugaracska, amikor a fiam majd 12 éve a Dominik nevet kapta, még nem akarták bejegyezni, mert ilyen név nincs Mo-on. Most meg nézz körül, a különlegesből tucat lettKép
Az én nevem is különleges, extra nekem magyarították, mindenki rögtön megjegyezKép
Noi, azért vagyok kíváncsi, mert nem emlékszem rátok. Bár ha látnálak, úg biztosan, mert jó az arcmemóriám. Akkor márciusban ott annyi új ember voltKép Gratula a kicsikhez, ahogy fut az idő, már ők is több, mint fél évesekKép
Renóca, gyönyörű a versKép
Jó pihenést mindenkinek!
Boszi
szuperboszi
 
 


Sziasztok Lányok!

A jól vagyunk azt jelenti, hogy Regina már 4 hónapos, 65cm és 62 gramm. Szépen nő és nagyon jó gyerek. Túl vagyunk 3 oltáson és megértek mindenkit, aki sír közben, mert az én szívem is elszorul, pedig én egészségügyben dolgoztam. Már nemcsak tejet és tápszert eszik, hanem almát, barackot és néha krumplit is. Még mindig alszik napközben 3-szor és este fürcsi után 8-tól 5-ig. Tényleg nem panaszkodhatok!
Fogja a kezébe adott játékokat, de még nem sokáig tudja megtartani, gagyogy és brümmög, berreg, sikítani is próbál. Sokat nevetünk, már lehet „ reptetni”, amit imád és hason próbálja előre rakni a kezeit! Én is járok vele tornázni, mert a jobb fejbiccentő izma rövidebb volt és ezért nem tudta balra fordítani a fejét, de most már ez is megy neki.
Nemrég afta volt a szájában, így nem tudott enni, de erre is van gyógymód, ecsetelni kell és meggyógyul. Igaz, 1 hét szenvedés, de a lényeg, hogy nem szabad kétségbe esni, és főleg nem szabad mutatni a gyerek előtt! ( Persze ezt én sem tudom mindig megtenni, csak hallottam!!!)
Próbálok képet tenni fel róla, ha nem sikerül most, majd később újra próbálkozom!
Puszi: Rayo
Kép

Kép
rayo
 
 


Bocsi, a gyerek 6200 gramm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
rayo
 
 


GittaKép

Szerintem ez mindenkinél így kezdődik valahol... Csak van akinél gyorsabb, van akinél lassabb folyamatKép /Azért nálatok is egyértelmű, hogy ugyanúgy tudjátok szeretni majd azt a kis babyt ahogy mi, csak szerintem azt nehéz megemészteni, hogy a vérszerinti gyermek hasonlítana, ill. hogy a te pocakodban nőjön stb... Vagy nem??/
Azért gondoltam, hogy írok, mert ahogy Noriszt megkaptuk, attól fogva annak sem tudnék jobban örülni, ha terhes lennék... SÕT, most teljesen kitölti egyenlőre az életünk NoriszKép
Van még 1 lombikunk amit a tb fizetne, de nem tudom, hogy megéri-e...Kép Az a sok-sok káros hormon és egyéb, hatalmas galibát tud okozni akár, és tényleg nem látok már különbséget, saját és örökbefogadott baba közöttKép)
Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de így vanKép)
Néha az is zavar, mikor a "Na majd most sikerül a saját is..." mondatot hallom. De hát nekünk ő a saját!!!
Kívánom, hogy minél előbb azt érezzétek amit miKép)
És a most következő beavatkozásokhoz és sok-sok erőt és kitartást kívánokKép Sikerüljön mihamarabb: bárhogy!!!Kép)))

Puszi:
Mosolygós

KépKép
napsugaracska
 
 


Kép

Szeretnék már itt tartani Kép

Ma teljesen felháborodtam. Egy ismerős megkérdezte, hogy merünk roma babát örökbe fogadni, nem félünk e tőle. Kérdeztem, hogy érti, mitől kellene félni. Attól, ha megnő, megöl minket.
Mondtam, hogy forduljon orvoshoz, ezt úgy hívják: paranoia
Az ismerősi listából törölve

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Napsugaracska!
Kérdeztél a tegnapi "Gólyhíres" taliról, nekem és a kolleganőmnek ÜNNEP volt, hiszen sok szép és boldog gyerkőcöt és családot láttunk, és beszélgethettünk velük. Ez egy családias megyei találkozó volt.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy néha milyen kevésen múlik, hogy egy gyerek életben van, és felnőhet.(Sokukat elvetették volna, ha időben felfedezik létüket) Mindegyikért nagy kár lett volna!!!
De remélem az a házaspár is mesél majd, akik ott voltak, és rendszeresen olvasnak minket, csak eddig nem irtak.
nikinozso
 
 


A fiúk ügyében már van jelentkező, de még nem biztos, nem tudjuk, hogy meg van-e az "igazi"
nikinozso
 
 


Kép

Hát, nem tündéri?

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!
Mi vagyunk az a házaspár, akiről Nikinozso írt az előbbi hozzászólásában. Már egy ideje olvasgatlak benneteket és a férjemnek is rendszeresen beszámolok az eseményekről. Hirtelen olyan sokan kezdtetek el írni, hogy úgy éreztem én már nem hiányoznék ebbe a csapatba. Nikinozso biztatott, hogy írjak így most itt vagyok.
A szombati "Gólyhíres" tali nekünk nagyszerű élmény volt. Ezúton is köszönjük a szervezést és a meghívást. Mi nem voltunk az országos talin és kicsit izgultunk mi fog egy ilyen alkalommal történni. Azt hittuk nagyon sok várakozó pár lesz és néhány olyan, aki már öribe is fogadott. Nagy meglepetés ért minket mikor pont a fordítottja történt. Sorra jöttek a babás családok a szebbnél szebb babákkal. A korosztály is változó volt: néhány hónapostól az ovisokig. Sokat profitáltunk a történetekből és még többet a beszélgetésekből. Mindenki nagyon kedves volt és szívesen megosztotta velünk a tapasztalatait. Õszintén válaszoltak a kérdéseinkre. A legnagyobb élmény mégis az a sok gyerek. Néhány kérdésről, amiről azt hittem, hogy határozott és megváltoztathatlan az álláspontunk, egy csapásra kiderült, hogy ostobaság. A férjem teljesen elolvadt a kisfiúcskáktól. A végén volt egy olyan kisfiú, aki mindenkihez odament pusziért, még a férjemhez is akitől pedig tartani szoktak a gyerekek(bajszos, szakálas). Úgy feldobódtunk, hogy egész délután mesélgettük az élményeinket Anyukáméknak és mára is még maradt.
Egy dolgot sajnálok, hogy nem tudtuk a filmet megnézni. De remélem lesz még erre alkalom. Főként mivel számunkra helyi vonatkozása van (a vérszerinti anya és a korház is a városunkhoz kötődik).
Kelimoni!
Egész héten izgatottan ültem a gép elé, hogy vajon megszületett-e a babátok. Bennünk is nő az izgalom nap, mint nap, de ez nyilván össze sem hasonlítható azzal, amit ti éltek át. És persze van egy kis egészséges irígykedés, bárcsak mi is már itt tartanánk.
Bocs, hogy a többieknek nem írok név szerint, de már így is hosszúnak érzem magamat. Írásban nem vagyok túl jó. Azért megpróbáltam a tegnapi tali hangulatát átadni. Ha van ilyen lehetőségetek el ne szalasszátok!
Vera
mony
 
 


Sziasztok!
Rayo! Csodaszép a lánykaKép
Mony, üdv a csapatban!
Kelimoni! Ne bosszankodj! Úgy hiszem, változni fog a világ, a más bőrszín megítélése is. Ebben segít a tv - a még oly bugyuta Győzike sóóókkal is, a Batíz András féle házasság, egy Oláh Ibolya vagy Caramel, de mi is mindannyian, akik hirdetjük a másság elfogadását - akár szóban, akár tettekben. Mire a picikéink felnőnek, már remélem sok minden másképp lesz. Addig meg majd mi megvédjük őket - hiszen ezért vagyunk anyatigrisek, nem? KépKépKép
Boszi
szuperboszi
 
 


Sziasztok!Kép

Rayo: Nagyon szép kis tündérkétek van!KépKép

Dakini: Én is szorítok nektek, hogy összejöjjön a baba vagy így, vagy úgy.Kép A legjobb, amikor már nyílik a szemed, és látod, hogy nem csak egy út van előtted.Kép

Noi: Hát persze, épp jókor jött, most, hogy suliba járok mert annyit kell majd tanulnom, hogy csak na, és telni fog az idő szerintem piszokul.KépKép Nem lesz itthon idő tépelődni, meg morfondírozni.Kép Sitty-sutty már telcsizik is Nikinozsó nekünk.Kép

Tényleg: Ez az együttalvás dolog érdekelne, hogy kinek mi a véleménye. Én még tépedődöm, mert anno úgy gondoltam, hogy ha szülök külön fog aludni a picurkám, mert van már légzésfigyelő, meg baby örző és lehet hogy jobb neki, ha külön szokik meg. Aztán meg most is beszélgettünk róla kedves barátnénkkalKép, akit itt ismertem meg és nem is tudom. Azt hiszem még ezerszer változik meg a véleményem róla.Kép Hogy a jobb?

KépKép
ancsúr
 
 


Sziasztok!
Rayo, gyönyörű Regi, és az a huncut mosoly...!Kellimoni, drukkolok - kicsit háttérből ugyan -én is!
Üdv a csatlakozóknak!
A másságról: tíz éve voltam Dániában. Akkor csodálkoztam rá arra, hogy a sétáló családok csaknem mindegyikében volt egy színesbőrű gyerek. Általában egy-két szöszke gyerek + egy-két távolkeleti vagy afrikai származású gyerek volt a "családmodell". Később mondták is az ismerősök, hogy ez természetes, aki anyagilag megengedheti, szinte kötelességének is érzi, hogy az örökbefogadással segítsen a gyerekeken.
Még nagyon messze vagyunk ettől, sajnos...
mera
 
 


Sziasztok!

Végre levizsgáztam, és újra itt lehetek köztetekKép

KelimoniKép
Nagyon sokat gondolunk rátok. Biztos, hogy ilyenkor nagyon lassan telik az idő, amikor az ember valami nagyon fontosra vár. Szurkolok, hogy most már minél hamarabb megszülessen a kisbabátok.

MonyKép
Üdv a csapatban. Mi is most voltunk először Gólyahíres talin, az országoson, és teljesen "feltöltődve" jöttünk haza, élményekkel teli. Írj egy kicsit magatokról, hogy jobban megismerjünk, ti hol álltok az örökbefogadás menetében?

RayoKép
Nagyon szép a kislányotok. Azok a nagy szemek elbűvölőekKépKép

HildusKép
A kis Hannának mielőbbi gyógyulást kívánunk!!

Kelimoni, Szuperboszi!
Mi is szívesen megnéznék a filmet, ha tudjátok elküldenétek nekünk is?


Vicki!
Mi is most várunk babára. Augusztus végén jelentkeztünk a Gólyahírnél, tehát még kell egy kicsit várakoznunk..

Rvan

Kép
rvan
 
 


Sziasztok!
Kelimoni!
Most olvastam vissza az utolsó hozzászólásodat. Lehet, hogy kicsit naiv vagyok ebben a témában, de szerintem, ha az ismerősöd meglátja majd a babátokat rájön milyen butaságot beszélt. Az az igazság, hogy én is kicsit érzékenyebb lettem erre az öribebabás témára. Lassan kezdjük az ismerősöknek, barátoknak is elmesélni. Volt egy olyan eset, amikor óvatosan megjegyeztem, hogy a lombik után is van élet és csak rajtunk múlik, hogy lesz-e babónk. Erre azt reagálta: az azért nem ugyanaz. Azóta nem igazán keresem az illető társaságát.

Ancsúr!
Valószínűleg csak le vagyok maradva:mit tanulsz?

Vera
mony
 
 


Rvan! Persze, megnézzük, és küldeni fogom tovább neked a videót.
Ancsúr! Együttalvásról: Mi mindegyiket külön altattuk. Bizonyos konzekvencia kell hozzá, de azért jól működött. Na meg széles az ágyunk (180 cmKépKépKép) Ami érdekes: Sokszor most is együtt alszanak a nagyok, mindig keresnem kell, most éppen merre vannakKép Gondolom a törpe is hamar betársul, szerencsére még nem jött rá, hogy tud kimászni a kiságyból.
Ha meg veletek altatod, sem lesz gond, olyan jó érezni őket a közelben. (És ugye ritkán hallunk olyan 18 évesről, aki a szülei ágyában alszik, ergó majd erről is leszokikKép
Boszi
szuperboszi
 
 


Mony: Most éppen átképzésen megyek keresztül, mert tancsinéni vagyok, csak nincs állás és mérlegképes könyvelőire járok.Kép remélem ezzel már kapok állást.KépEgy rövid időre, hogy aztán felválthassam a Gyesre.Kép

Boszi: Köszike!KépTényleg nem láttam még 18 éves gyereket a mamájával aludni, vagyis az unokahugi a múltkor megkérte az anyukáját, hogy had aludjon már vele, olyan régen volt már kislány.Kép És én is aludtam anyuval 18 évesen.Kép Igaz apu meghalt mikor 14 éves voltam és aztán átköltöztem anyuhoz.KépAztán meg a férjemmel aludtam.KépKép

KépKép
ancsúr
 
 


Sziasztok!
Drágák vagytok, hogy így aggódtatok a kislányomért. Péntekre úgy nézett ki, hogy jobban van, aztán szombaton megint elkezdődött a hasmenés, de mostmár be is lázasodott. Az ügyeleten nem mondtak semmi okosat, csak azt, hogy azt csináljam, amit eddig: Smecta, répalé, lázcsillapítás, de valamennyire megnyugodtam, hogy látta orvos. Hogy ne legyen egyszerű a dolog, a hasmenés már a múlté, helyette van nátha és köhögés mára. Szerencsére a hangulata jó, hatalmasakat nevetett Apával.
Rayo: Regina gyönyörű kislány! Jól látom, hogy vöröses a haja?
Mony: Szia! Szerintem mindenkinek helye van itt, aki e témában érintett. (Bár én is új vagyok)
Ancsúr: Mi próbáltunk vele együttaludni, de hamar leszoktatott bennünket róla, mert egyszerűen ha ott voltunk éjszaka a szobájában, nem aludt, hanem azt figyelte, hogy mit csinálok, és még arra is képes volt, hogy ne vegyen levegőt, csak hallja, hogy ott vagyok-e. Na, ekkor gyorsan leszoktunk az együttalvásról. Mondjuk Hanna majdnem 3 hetes volt már amikor hazahoztuk, így ez neki nagyon furcsa volt. És épp ezért nem is hiányolja az együttalvást.
Megyek tanulni (brrr!)
Jó éjt Mindenkinek!
Hildus
Vendég
 


Rvan, gratula a vizsgádhoz!

Ancsúr, az együttalvásról régen, amikor még csak gondolatban foglalkoztam gyerekkel, nekem is az volt a határozott véleményem, hogy a gyerek aludjon a saját ágyában. Meg azt is gondoltam, hogy bölcsibe fog járni. Aztán idővel megváltozott a hozzáállásom. Kata fél éves koráig egy bölcsőben aludt az ágyunk végében - bár inkább az ágyunkban. Van saját kiságya a másik szobában, de most éppen megint az ágyunkban alszik. Ez szerintem rajtatok múlik, attól semmiképp ne félj, hogy elkényezteted, vagy hogy nem lehet majd leszoktatni róla. De van, aki fél, hogy ráfekszik a gyerekre, vagy egyszerűen akármennyire imádja a gyerekét, nem szereti, ha a szülői ágyban alszik. Azt gondolom, hogy teljesen természetes, hogy a baba, aki kilenc hónapig egy meleg kis zugban lakozott, az anyukája testközelségét keresi. De végletekbe nem szabad esni, mindenki csinálja úgy, ahogy ő természetesnek érzi - ne elvárásoknak akarjon megfelelni. (Én például most azt hallgatom, hogy sürgősen szoktassuk át Katát a saját ágyába, mert ha jön a kistesó, akkor mi lesz. Én is problémáztam, hogy legyen, de aztán rájöttem, hogy négyen is elférünk a franciaágyon. Nekem is természetellenes a rácson keresztül altatni, mért ne adjam meg neki azt a megnyugvást, hogy mellettem aludjon el minden sírás nélkül?) De nem csak a szülők, a gyerekek is különbözők - rugalmasan kell ezekhez a dolgokhoz hozzáállni, nem kell merev elképzelésekhez ragaszkodni.

De én is kiváncsi vagyok, mások hogy csinálják Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Mi sem tudjuk még, hogy lenne jobb az alvás.
Közvetlenül a mi szobánk mellett van a leendő babaszoba, amiben már megvan a kiságy és a pelenkázó is, de arról is beszéltünk a férjemmel, hogy jó lenne, ha először a mi szobánkban lenne a gyerekágy, és velünk aludna a baba. Hát nekünk is mindenki mást mondott, mi lenne a jó. Magunkat ismerve, biztosan velünk lesz egy darabig, hiszen minden pillanatban látni és érezni szeretnénk majd, hogy van babónk!!

Ancsúr!
Nagy kitartást kívánok neked. Én közgazdász vagyok, de úgy utáltam a számvitelt, hogy azt mondtam könyvelni soha nem lennék képes, ezért a mérlegképesre nem jelentkeztem. Remélem neked tetszeni fog Kép

Kép
rvan
 
 


Kelimoni: Történt már valami?
Ancsúr: Én is éppen képeztem magam, mikor jöttek a babók. Két óránként etettem, jó egy órás különbségekkel keltekKép), és nekem volt két hetem, hogy megírjam, leadjam a szakdolgozatomat, utána persze megvédeni, és vizsgázni.
Ami az alvást illeti, szerintem azt a babád eldönti mit szeretne. Nálunk a legmegdöbbentöbb az volt, hogy a két gyerek nem volt hajlandó együtt aludni, sőt ébren se igazán viselte el a lányom a fiamat. Hiába magyaráztam, hogy ikrek vagytok, és ezt nem illik... Most is úgy alszanak (lassan hét hónaposak), hogy a fiam a szobájukban, a lányom a nappaliban a járókában, mert amióta megvettük a járókát, ő nem hajlandó máshol aludni. Jöhetek én mindenféle kókuszmatraccal, kiröhög. Egy dolog miatt nem bánom, és az az, hogy külön kelnek éjszaka, és ha egy szobában vannak, felkeltik egymást. A kislányom egyébként is úgy alszik el, hogy oda kell adni a nyusziját, a cumiját, és hagyjuk békén, pakolgatja őket ide-oda, helyezkedik és alszik, jaj annak aki megzavarja a szertartásban (főleg ha a tesója az!), a fiam, meg a karomban alszik el, illetve ülök az ágya mellett és simogatom, ő ezt igényli. De persze volt olyan is, hogy négyen aludtunk együtt, a macska meg a lábunknálKép) Csak én ilyenkor attól is félek, hogy mi ráfekszünk (tudom, hogy ez butaság), attól meg még jobban, hogy ők bántják egymást, és nem veszem észre.
A roma származáshoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a mi babáink is félig romák, és nálunk is volt a családban(távoli rokon) aki mondta, hoyg szerinte roma gyereket ne fogadjunk örökbe, és most hogy látja mennyire szépek, aranyosak, értelmesek, persze szereti őket, de én azért nem felejtem el, hogy mit mondott. Sokkal másképp viszonyulok azokhoz, aki már az elején azt mondta, hogy tök mindegy, csak gyerek legyen.Kép
És hát a próféta szóljon Szuperbosziból...Kép)) de én is úgy gondolom, hogy mire a mi gyerekeink felnőnek a bőrszín nem lesz probléma.
noi76
 
 


Jaj és azt elfelejtettem írni, hogy minket azért a gyámügyes hölgy is "kedvesen" figyelmeztetett, hogy bebarnulhatnak a gyerekek, és mikor mondtuk, hogy nem számít, akkor tök hülyének nézett minket, hogy ennek ellenére fenntartjuk a szándékunkat, mert hát elütnek majd tőlünk...
noi76
 
 


Sziasztok!

Szia Mony! Mesélnél kicsit magatokról? Kép

Én az együttalvás lelkes híve vagyok. Bár még nagyon messze vagyunk a babónktól, de hacsak babó nem tiltakozik az első pár hónapban én szeretném ha a mi szobánkban aludna a kiságyában. Ugye Ancsúr? Kép
Ma voltunk a kereszlányunknál meg a tesójánál. Ikrek és tündériek. Ma én altattam Annát és még mindig emlékszik hogy sokat aludt velünk kiskorában, már két évesek és még mindig úgy bújt hozzám mint régen. Egész meghatódtam. Annyi szeretet van bennük. Kép

Nikinozso ma kaptam Ancsúrtól jelentkezési lapot hozzátok. Tanfolyamra december közepén tudunk csak menni. Utána küldhetem egyből a jelentkezést?

KépKép
jiny
 
 


Sziasztok!

Rvan: Én is gratulálok a vizsgádhoz! Régen nem jártál erre felé. Mi újság veletek? Még nem vettem muffin sütőt, de a "Jézuska" jelezte, hogy fog hozni, ha jó leszek! Kép

Üdvözlöm én is az új bejelentkezőket! Kép

Nálunk az alvás téma már a Kingusnál megoldódott. Én azon az éjszakán, amikor velünk aludt szinte semmit nem aludtam. Mindig azt lestem, hogy lélegzik-e, most mér mocorog, állandóan betakargattam, és pár nap után elég fárasztó volt. Ezért úgy altattuk, hogy az utolsó evésbe belealudt és betettük az ágyába. Zsófinál már ügyesebbek voltunk és őt már teljesen az ágyába szoktattuk. Õ evés után büfizik Kép, még fennt van és utána rakjuk le aludni. Kicsit mocorog, aztán elalszik.Hozzáteszem, mind a két leányzó kiságya ott volt mellettem. Kingusé 5 hónapig Zsófi meg majd költözéskor kerül egy szobába a tesóval.
Én különben féltem is, hogy nehogy rájuk feküdjünk.
Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem! Jó éjt!

kizsó
 
 


Sziasztok!

A témánál maradva Kép: ez a kép kb. egy órája készült.

Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Gyezsu:Kép A kép magáért beszél.Kép

Jiny:Kép Nos igen, én még vacilálok, de lehet, hogy még is csak a hosszú szoba, ahol a gépem is van az lesz a gyerekszoba és akkor már olyan mintha mellettünk aludna, csak jobban elfér.Kép

Rvan: Hát igen. Én is inkább még tanítani szeretnék, azt imádtam és tudom nem illik ezt mondani, de tudtam is, voltam az év pedagógusa is, de sajna nincs munkahely, akármennyire is szeretném. Így meg ezt találtam, amit még el tudok végezni és talán munkát is találok vele. Mindenütt az a baj, hogy diplomás vagyok.Kép Ilyenkor már nagyon bánom, hogy nem mentem férjhez már 18 évesen, pedig akkor is férjhez mehettem volna a páromhoz és akkor már gyerek is lenne, mert minden sokkal hamarabb kiderült volna.Kép Erre én fősuliba mentem és elvesztegettem egy csomó időt, egy jó van benne, hogy az én kislányomat, vagy kisfiamat taníthatom majd, nem kell magántanár.Kép

Noi: KépKép Milyen szép kis családi kép, minden szobára jut egy gyerek.Kép

Hildus: Sok puszikát küldök a kis lázaskának.Kép és nagyon remélem közben már azt, hogy nem is lázas.

KépKép
ancsúr
 
 


Kizsó!
Köszi a kérdésedet, mi most eléggé el voltunk havazvaKép Nálam a munkahelyen az elmúlt két hétben diliház volt, mert a főnököm most ment három hét szabira - Galapagos-szigetek körütazás - és mindent meg kellett előre csinálni, hogy rendbe legyenek a dolgok, míg nincs itt. Most már remélem nyugi leszKép
Édesanyám sajnos sokat betegeskedik mostanában. 35 éves kora óta szívbeteg, azóta otthon van. Jelenleg is állandó injekciózás van, hogy megússzuk a kórházat. Nem kap elegendő oxigént a szíve, most már nem hatásos a tapasz sem, ami eddig az oxigént biztosította. Ezért is építkeztünk melléjük, hogy a közelbe legyünk, és tudjunk segíteni. De ha kicsit jobban van, akkor meg nem lehet bírni vele, mindent ő akar csinálni. Remélem egy kicsit most felerősítik.

Ancsúr!
Nem biztos, hogy előrébb tartanál, ha 18 évesen férjhez mentél volna. Én akkor mentem férjhez, életem első szerelméhezKép Elkezdtem dolgozni, és levelezőn pedig lediplomáztam. Elvileg minden ment úgy, ahogy eredetileg terveztük, ház, autó stb., csak a babó nem akart sikerülni, de most már jó kezekben vagyunk!!! Az viszont igaz, hogy szerencsések vagyunk, hogy nincsen sok elvesztegetett évünk, hanem nagyon hamar kiderült, hogy mi a probléma, így még lehetek fiatal anyuka, ami mindig is a vágyam volt.

Az együtt alvásról nekem is eszembe jutott, hogy most volt két éves a bátyámék kisfia, és egyszer úgy aludt nálunk, hogy a férjem és én közöttem, másnap pedig dolgozni mentünk. Hát az én éjszakám is olyan volt, hogy mindig figyeltem. Ne rugdossa a páromat, legalább ő tudjon aludni; ha kitakarózott betakartam, ha nem hallottam, hogy szuszog, az volt a baj, ha felsóhajtott, azt néztem mi lehet a baja, én sem aludtam sokat melletteKép, de egy óriási élmény volt számunkra.

Kép
rvan
 
 


Sziasztok!
Gyezsu: elérzékenyültem a kép láttán.
Ancsúr: köszönjük a puszikat! Sajnos nincs változás, egyelőre úgy néz ki Rotavírus, (csak tudnám honnan, mikor mindent állandóan fertőtlenítek)és sajnos minden tünet változatlan a tegnapi és tegnapelőttihez képest. De nagyon jól viseli, tegnap fél órán keresztül nevetett hangosan és a végén már azon nevetett, hogy tud nevetni és folyt a könnye is (nekünk is).
A Taj-kártyáról akartam írni a múltkor amikor téma volt, csak nem volt időm rá. Én úgy jártam, hogy már minden papírja megvolt Hannának és mentem új Taj-kártyát kérni. Közölte az ügyintéző, hogy a gyerek az új nevével nincs fönt az országos nyilvántartásban. Mondtam neki, hogy ez engem nem érdekel, minden papírja megvan, kell egy új kártya. Erre mondta, hogy na jó, megpróbálja. Felnézett és mondta, hogy a vezetéknevet ki tudta javítani, de a keresztnevet nem. Nem baj? Már épp válaszolni akartam, hogy baj, mire bájosan hozzáfűúte, hogy ja, az anyja nevét sem tudom megváltoztatni a gépben. Nem baj? Ekkor úgy éreztem, hogy már nem tudok illedelmes maradni, de azért megpróbáltam és kértem, hogy küldje ide az osztályvezetőt. Ekkor az ügyintéző átüvöltött a terem másik végébe (a váró tele volt), hogy "itt mondta a gyerekem teljes nevét, örökbefogadott és kéne új TAJ-kártya". Megállt az élet a váróteremben. Kicsit dühös voltam, mert én azt gondolom, hogy nem titok, hogy Hanna örökbefogadott, de azért nem így gondoltam, hogy közhírré kénr tenni. Na mindegy, az osztályvezető nagyon kedves és készséges volt és fél órán belül lett kártyánk. Azt mondta, hogy a promléma ott volt, hogy amikor az anyakönyvét vagy lakcímkártyáját készítették (persze nem ők), elfelejtették a Belügyminisztériummal közölni, hogy létezik egy ilyen nevű gyermek. De a lényeg, hogy lett kártya!
Megyek, mert felébredt.
Hildus
Vendég
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?