Sziasztok!
Ilda, tényleg jó lenne megpróbálni, amirõl írtam. Hátha mégis sikerülne.
Ilda, Szila:
Idemásoltam egy pár dolgot hátha ezek is segítenek. Megpróbálni nem muszáj, de hátha segít!!!
ANYATEJ-KÉPZO SZEREK
Minden anyatejképzo szerre igaz, hogy csak akkor jó használni oket, amikor szükség van rájuk. Nem jó pl. állandóan tejképzo teát inni, mert hozzászokik a szervezetünk és utána már akkor sem hat, ha szükség lenne rá. Ha mindenképp szeretnénk valamilyen teát fogyasztani, akkor az édeskömény, kömény, csalán vagy görögszéna teát inkább külön-külön igyuk egy-egy hétig, mint folyamatosan, összekeverve. Igyunk rengeteg folyadékot, leginkább vizet. Fontos a tej megfelelo képzodéséhez a stresszmentes környezet és lelkiállapot, folyamatosan is, de különösen szoptatáskor.
HOMEOPÁTIÁS SZEREK
Alfalfa D6 szoptatás elott 15-20 perccel. Szinte azonnal hat. Ha nem, akkor próbálkozzunk Urtica urens-szel.
TEJKÉPZO TINKTÚRA ("More Milk Plus") (gyógynövényes)
Összetétele:görögszéna mag (Trigonella foenum-graecum), benedekfu levél (Cnicus benedictus), csalánlevél
(Urtica urens), édeskömény (Foeniculum vulgare), alkoholos, növényi glicerines tinktúrában.
A fenti gyógynövényes készítményt eloször saját magamnak rendeltem egy USA-beli szüléssel kapcsolatos kellékeket forgalmazó cégtol (www.birthwithlove.com,
www.motherlove.com). Összetevoit a legerosebb tejképzo hatású gyógynövényekbol válogatták össze és nagyon jó (bio) minoségu szerré dolgozták fel. Nekem nagyon bevált.
Csak akkor használjuk, ha úgy érezzük, kevés az anyatej. Kezdetben az anya súlyának minden 5 kg-jára 2-3 cseppet számítva, kis vízben feloldva szedjük kétóránként vagy szükség szerint óránként. Csökkentsük a szedés gyakoriságát, amint javulást tapasztalunk.
Cukorbetegek és várandós anyák nem fogyaszthatják. A görögszéna csökkentheti a vérnyomást. Esetleges allergiás reakció esetén a szedését abba kell hagyni.
Beszerezheto a fenti Internet címeken dollár alapú VISA kártyával, illetve önköltségi áron nálam.
TEJKÉPZO MASSZÁZSOLAJ (aromaterápiás)
Ezt az olajat már a születés után elkezdhetjük használni: naponta egyszer-kétszer körkörös, illetve csillag alakban a mell borébe masszírozzuk. Ha úgy érezzük, hogy nem elegendo a tej mennyisége, akár minden szoptatás elott is lehet használni. Saját magamon is tapasztaltam, hogy mérheto különbséget jelent a tej mennyiségében, ha szoptatás közben nyugodtak, ellazultak vagyunk és stresszmentes környezetet biztosítunk magunknak. Ebbe beletartozik a tej miatti aggódás is! Masszázs közben és az azt követo szoptatás alatt tehát igyekezzünk a leheto legjobban ellazulni kívül-belül.
Bázisolajok: mandulaolaj (Amygdalus communis) és körömvirágolaj (Calendula officinalis).
Nagyobb mennyiségu mandulaolajhoz valamivel kevesebb körömvirágolajat használjunk. Az illóolajokat cseppenként keverjük nagyobb mennyiségu bázisolajhoz, amíg a kívánt harmonikus, de nem túl eros illathatást elérjük. Egyik illatot se engedjük túlzottan dominálni!
A mandulaolaj nagyon borbarát masszázsolaj. Beszívódik a borbe, nem hagy rajta zsíros réteget, bortápláló. Babáknak is ideális, sokkal jobb, mint a szintetikus babaolajok. Száraz bababorre (foleg túlhordott újszülötteknél, akiknek már nem volt elég magzatmáz a borén) eszményi.
A körömvirágolaj gyulladáscsökkento, bornyugtató. A szoptatás kezdetén kissé megviselt melleknek nagyon jól jön.
Illóolajok: ánizs (Pimpinella anisum), édeskömény (Foeniculum vulgare), karottamag (Daucus carota), koriander (Coriandrum sativum), (római) kömény (Carum carvi), levendula (Levendula latifola), rózsa (Rosa).
Az édeskömény a legfontosabb tejtermelo, "az anyaság olaja". Anyai oltalmat, vigasztalást sugall.
Ánizs, koriander, kömény: emésztést segíto, görcsoldó, melegíto hatásúak, segítik a tejbelövello reflex muködését.
Karottamag: támogatja a nyirokfolyamot, a máj- és epemuködést. Babáknak is jó, különösen sárgaság idején.
Levendula: nyugtató, önbizalmat növelo, belso letisztulást eloidézo hatása van, megerosíti a hitet a szoptatás sikerében.
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Az olajat alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen elkészítem. Így nem kell minden egyes illóolajat nagy mennyiségben megvenni, ezért talán valamivel olcsóbb. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide:
[url=http://www.nandu.hu" TARGET="_top]http://www.nandu.hu[/url]
Ágci