Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok! Tudom, hogy már sokat beszélgettünk a pelusokról, de most még egyszer kérném, hogy röviden légyszi írjátok le, hogy hol és mennyiért milyen pelusokat vesztek.
Papamackó ugyanis múltkor a Metróban vett Pamperst, annak 40,- Ft volt darabja, de én úgy érzem, ennél lehetne olcsóbban is pelenkázni a leányt.
Köszönöm!

Laura
p_laura

Sziasztok!

Zuzu,
nehogy azt hidd, hogy mi is ilyen okosak voltunk egy-két hónapja. Eltelik egy kis idõ, és azt fogod észrevenni, hogy te írod a jó tanácsokat a májusi, júniusi stb. babáknak. Belejön ebbe mindenki, aki szeretettel és odafigyelve fordul a babucija felé.Kép
Az esti nyûgösség bizony a hasfájásra utalhat. Vannak különbözõ patikai szerek stb., ha gondolod ide másolok egy pár ötletet.

Nyuszimanó,
még nem is írtam, hogy én is nagyon szorítok nektek, remélem nemsokára jó híreket fogsz közölni velünk. A táplálkozási tanácsadó a babádnak ad tanácsokat? Hogy mik vannak?

Laura,
az a pelus tényleg nagyon olcsó volt! Én épp a minap bosszankodtam, ha egyik sincs akcióban, igen könnyen üríti a pénztárcáját az embernek, pedig már egy nap nem is kell annyi! A múltkor a Rossmann-ban vettem 31,-/db, de nem igazán voltam vele megelégedve.

Ágci(és Gabó, aki tegnap kapta az oltását, és nem volt tõle elragadtatva)

Kép
Ágci

Laura!

Szerintem a DM pelenka a legjobb-legolcsóbb.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Rékának hivnak, van egy 5 és fél hónapos kislányom, Zsófi, aki most kb. 7 kiló és 66 cm, sajnos Õ már nem kap anyatejet, csak tápszert és egyebeket.

Elõszöris a hozzátáplálásról annyit szeretnék irni, hogy mivel hosszú, kitartó küzdelem után (babanetes, LLL-es segitség, szop-tanit, stb.) sem lett elegendõ anyatejem, ezért a tápszer mellett mi kb. egy hónapja elkezdtük az alma, banán, krumpli, sárgarépa, illetve két hete a pépek adását.
A fentiekhez hozzá kell tennem, hogy szülés elõtt elhatároztam, hogy én addig, ameddig a gyermekem ki nem nézi a szánkból a kaját, addig nem adok anyatejen kivül mást neki. Sajnos ezt az elvemet fel kellett adnom, de minden szoptató mamát arra biztatok, hogy ne kezdje túl korán a hozzátáplálást!!!
(Sógornõm négy gyermeke közül az elsõ kettõt sajnos csak rövid ideig szoptatta, mert a körülmények (anyós) nem voltak túl nyugodtak és ezért elapadt a tejci, de a harmadikat és a negyediket sokáig szoptatta és mindegyiküknél csak 8-9 hónaposan kezdte el a hozzátáplálást. Egyik gyerkõc még 11 hónaposan is csak vonakodva fogadott el mást anyatejen kivül, a másik egybõl ráállt arra, hogy az ebédet helyettesitette a gyümölcs vagy fõzelék. Egyikük 18 hónapig, másik pedig 23 hónapig szopott.)

Zsófi egyébként nemigen akarta követni a könyvekben leirt módszert, mert amibõl adtam neki egy kanállal, abból Õ még többet is akart, igy mi kb. 100 grammos adagokkal kezdtünk minden új kaját. Szerencsére allergiás reakciója nincs semmire.

Pelenkával kapcsolatosan annyit, hogy mi is a DM-es Baby Love pelenkát használjuk, szerintem nagyon jó és kb. 40-42 Ft-ra jön ki egy db, természetesen ahogy nõ a méret, úgy nõ a darabár is.

sziasztok:
Réka és Zsófi (5 és fél hónapos)
walacky

Szia Réka!
De jó, hogy itt vagy. Ápr. 3-án küldtem neked e-,ailt, megkaptad? Ezt ugyanis 2x küldtem el, mert elõször visszajött.
Ágci

Kép
Ágci

Mindenki,
tudtok olyan tejbetétet, amitõl nem lesz csupa szösz a cicim?

És akkor mégegyszer: mikor kezdenek el tudatosan visszamosolyogni a babák?

Köszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Virág! Nekem a Fixies melltartóbetét jött be, jó párat kipróbáltam. Ráadásul ez a legolcsóbb, az Auchanban és a Bébiker üzleteiben csak 399, vigyázz, a Brendon és a Megatoys pofátlanul drágán, 5-600 forintért árulja.
Most vettem amúgy mosható betétet, de szerintem borzalmas.
Mosoly ügyben: nálunk Dorka négy hetesen mosolygott rá elõször az apjára, utána napokig csak elvétve volt egy mosoly, majd kb. 6 hetes korától folyamatosan vigyorog.

Ilda
ilda

Sziasztok!

Virág! Sajnos meg kell cáfolnom Ildát, a Fixies-tõl nekem is sok szösz-mösz ragad a cicimre. Próbáld ki azt, hogy szopizás után hagyd megszáradni, és csak utána tedd vissza a melltartóba. Nem tökéletes megoldás, de határozottabban kevesebb lesz a cicin a szösz.

Mosolygás: utánanéztem, Romola 1 hónapos és 11 napos volt, amikor elõször mosolygott vissza az apukájára. (Meg is voltam sértõdve. Kép ) Kicsit tétova, kicsit félszeg mosoly volt, de félreérthetetlen. Soha nem fogom elfelejteni!

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Na végre van egy kis szabadidõm.

Tegnap voltunk dokinál (egészséges rendelésen) a jánnyal. Miután mutattam neki (a dokinak) Hanga vérvételének eredményét, ismételten meghalgattam, hogy vérszegény (anyósomtól már tudtam, meg magamtól is rájöttem volna). Kaptunk tehát Maltofer cseppeket, Cebion cseppet meg folsavat. Ezeket mind szedni kell.
De. Mivel Hanga az elmúlt héten össz-vissz 3 dekát hízott (az elmúlt hónapban 300 grammot), felírt nekünk tápszert és azt mondta, hogy minden kaja elõtt 20-30 grammot adjak neki. Hát nem tudom. Én inkább kivárnám, hogy betöltse a 4 hónapot, és adnék rendes kaját (már, ami neki való) neki. Szerintetek?

Szila és a 15 hetes Hanga
Szila

Pocok,

hol lehet azt az ultravékony Gerber melltartóbetétet kapni? Engem is érdekelne?

Ja, pelenka: mi Liberót használunk. (De a ugyanolyan jó szerintem a Huggies is, csak a Libero olcsóbb).

Szila
Szila

Ilda,
köszi az infót, én is Fixiest használok, és csupa szösz vagyok tõle. De örülök, hogy neked bejött. Kép Ráhel 4 hetes, de még nem mosolyog, csak néha olyan kómásan Kép Tök vicces...KépKép

Laura,
mint fentebb látszik, egyetértünk a tejbetéttel kapcsolatban. És úgy látszik, kell még 2 hetet várnom arra az igazi mosolyra. Kép

Pocok,
köszi, kipróbálom!

Pelus: DM Baby Love! Legszuperebb, legolcsóbb. (Én már csak tudom... Kép) Pocok, a Maxi is annyival kisebb, nem kell átmenetit használnod.
Virág (fiore)

Sziaszok!

Érdekes ez a melltartóbetét-probléma, nekem tényleg nem szöszöl a Fixies, de kipróbálom majd, amit Pocok ajánlott.
Pocok! Hát ha egyszer tényleg kisüt az a rohadt, persze, menjünk egy kört, csak süssön már ki!Kép
Szila! Szerintem azért 4 hónaposan még nem lesz az, hogy rögtön kevesebb tejci kell neki, mert jó ideig el fog tartani, amíg másból annyit eszik, ami kiváltja a szopikat. Persze, én is csak gondolom, mert nincs tapasztalatom.
Dorka jövõ héten lesz 4 hónapos, és nálunk is épphogy elég már a tej, de még nem nagyon merek neki mást adni. Egyelõre nõ hetente 10-15 dekát, de néha látszik rajta, hogy enne még. Eddig volt póttej a fagyasztóból, de elfogyott, nem tudom, meddig bírjuk. Most igyekszem rengeteget inni meg pihizni, hátha...
Legyen már szép idõ!!!KépKépKép
Ilda
ilda

Ilda!

Próbáld meg többször mellre rakni, nálam az nagyon segített, amikor úgy éreztem, hogy csökken a tej.

Ezen kívül malátakávé!

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!
Ilda, tényleg jó lenne megpróbálni, amirõl írtam. Hátha mégis sikerülne.
Ilda, Szila:
Idemásoltam egy pár dolgot hátha ezek is segítenek. Megpróbálni nem muszáj, de hátha segít!!!
ANYATEJ-KÉPZO SZEREK
Minden anyatejképzo szerre igaz, hogy csak akkor jó használni oket, amikor szükség van rájuk. Nem jó pl. állandóan tejképzo teát inni, mert hozzászokik a szervezetünk és utána már akkor sem hat, ha szükség lenne rá. Ha mindenképp szeretnénk valamilyen teát fogyasztani, akkor az édeskömény, kömény, csalán vagy görögszéna teát inkább külön-külön igyuk egy-egy hétig, mint folyamatosan, összekeverve. Igyunk rengeteg folyadékot, leginkább vizet. Fontos a tej megfelelo képzodéséhez a stresszmentes környezet és lelkiállapot, folyamatosan is, de különösen szoptatáskor.

HOMEOPÁTIÁS SZEREK
Alfalfa D6 szoptatás elott 15-20 perccel. Szinte azonnal hat. Ha nem, akkor próbálkozzunk Urtica urens-szel.
TEJKÉPZO TINKTÚRA ("More Milk Plus") (gyógynövényes)
Összetétele:görögszéna mag (Trigonella foenum-graecum), benedekfu levél (Cnicus benedictus), csalánlevél
(Urtica urens), édeskömény (Foeniculum vulgare), alkoholos, növényi glicerines tinktúrában.
A fenti gyógynövényes készítményt eloször saját magamnak rendeltem egy USA-beli szüléssel kapcsolatos kellékeket forgalmazó cégtol (www.birthwithlove.com, www.motherlove.com). Összetevoit a legerosebb tejképzo hatású gyógynövényekbol válogatták össze és nagyon jó (bio) minoségu szerré dolgozták fel. Nekem nagyon bevált.
Csak akkor használjuk, ha úgy érezzük, kevés az anyatej. Kezdetben az anya súlyának minden 5 kg-jára 2-3 cseppet számítva, kis vízben feloldva szedjük kétóránként vagy szükség szerint óránként. Csökkentsük a szedés gyakoriságát, amint javulást tapasztalunk.
Cukorbetegek és várandós anyák nem fogyaszthatják. A görögszéna csökkentheti a vérnyomást. Esetleges allergiás reakció esetén a szedését abba kell hagyni.
Beszerezheto a fenti Internet címeken dollár alapú VISA kártyával, illetve önköltségi áron nálam.
TEJKÉPZO MASSZÁZSOLAJ (aromaterápiás)
Ezt az olajat már a születés után elkezdhetjük használni: naponta egyszer-kétszer körkörös, illetve csillag alakban a mell borébe masszírozzuk. Ha úgy érezzük, hogy nem elegendo a tej mennyisége, akár minden szoptatás elott is lehet használni. Saját magamon is tapasztaltam, hogy mérheto különbséget jelent a tej mennyiségében, ha szoptatás közben nyugodtak, ellazultak vagyunk és stresszmentes környezetet biztosítunk magunknak. Ebbe beletartozik a tej miatti aggódás is! Masszázs közben és az azt követo szoptatás alatt tehát igyekezzünk a leheto legjobban ellazulni kívül-belül.
Bázisolajok: mandulaolaj (Amygdalus communis) és körömvirágolaj (Calendula officinalis).
Nagyobb mennyiségu mandulaolajhoz valamivel kevesebb körömvirágolajat használjunk. Az illóolajokat cseppenként keverjük nagyobb mennyiségu bázisolajhoz, amíg a kívánt harmonikus, de nem túl eros illathatást elérjük. Egyik illatot se engedjük túlzottan dominálni!
A mandulaolaj nagyon borbarát masszázsolaj. Beszívódik a borbe, nem hagy rajta zsíros réteget, bortápláló. Babáknak is ideális, sokkal jobb, mint a szintetikus babaolajok. Száraz bababorre (foleg túlhordott újszülötteknél, akiknek már nem volt elég magzatmáz a borén) eszményi.
A körömvirágolaj gyulladáscsökkento, bornyugtató. A szoptatás kezdetén kissé megviselt melleknek nagyon jól jön.
Illóolajok: ánizs (Pimpinella anisum), édeskömény (Foeniculum vulgare), karottamag (Daucus carota), koriander (Coriandrum sativum), (római) kömény (Carum carvi), levendula (Levendula latifola), rózsa (Rosa).
Az édeskömény a legfontosabb tejtermelo, "az anyaság olaja". Anyai oltalmat, vigasztalást sugall.
Ánizs, koriander, kömény: emésztést segíto, görcsoldó, melegíto hatásúak, segítik a tejbelövello reflex muködését.
Karottamag: támogatja a nyirokfolyamot, a máj- és epemuködést. Babáknak is jó, különösen sárgaság idején.
Levendula: nyugtató, önbizalmat növelo, belso letisztulást eloidézo hatása van, megerosíti a hitet a szoptatás sikerében.
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Az olajat alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen elkészítem. Így nem kell minden egyes illóolajat nagy mennyiségben megvenni, ezért talán valamivel olcsóbb. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide:

[url=http://www.nandu.hu" TARGET="_top]http://www.nandu.hu[/url]

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek nagyon büszke vagyok, mert kislányom most már minden irányban tud forgolódni. Úgy látszik a védõnõnek nagyon igaza volt, mert õ kb. másfél hete mondta, hogy tegyem a padlóra (takaróra) a babát, hogy ott játsszon és meglátom mekkorát fog fejlõdni, és tessék: forgolódik a lány, próbál felülni és a lábát is már elkapta, próbálja bevenni a szájába!!!! Mindenkinek ajánlom ezt a módszert, látszik Dorkán is mennyit koncentrál, küzd, hogy sikerüljön a fordulás. Megpróbálom feltenni azt a fotót, ahol éppen az elsõ fordulásán van túl.
Ma volt egy kis ijedtség, mert már megint a füléhez kapdosott, plusz hõemelkedése volt, így elrohantunk a fülészünkhöz, aki megnyugtatott minket, hogy a lány csak szórakozik a szüleivel, de jól tettük, hogy elhoztuk, hiszen ilyen picinél sosem lehet tudni, hogy mi a baja.
Végülis jó, hogy elmentünk, mert így a férjem felvitt minket a doki után a hegyre kocsival, és onnan csak le kellett sétálnunk, így nem volt fárasztó a séta, még szopiztunk is, gyönyörûek az orgonák :-))) párat "loptam".

Jövõ pénteken mûtenek :-( remélem minden rendben lesz és végre normálisan fogok mûködni :-))

Minden új kismamát üdvözlök, gratulálok a babákhoz és sok tejcit kívánok!!!

Pelenka: nekem a tescos (a fehér csomagolású, mert a kék rossz, pedig az a drágább)pelenka nagyon bejön, ezt váltogatom a liberoval.

P.S.: mostanában tornázgatok és Dorottya nagyon élvezi, leginkább a felüléseket, ilyenkor a combomra támszkodik és nagyokat nevet, mikor felülök és észreveszi az arcomat :-))) Így már 1 kg-t le is fogytam, plusz a hasam is kezd lemenni:-) Nem semmi a csaj, hogy így rá tudott venni a tornára :-)))

mindnekinek jó kedvet kívánok!!
sziasztok:
zsuzsi és Dorottya (4 és fél hónapos)
zsu26

SZiasztok!
Minden új anyukának gratulálok! :-)))

Mostanában nagyon sokat mászkáltunk, itthon is volt sok dolgom, zígy még olvasni is alig volt idõm, nemhogy írni! Ármin semmi "újat" nem produkált, inkább a "régieket" tökéletesíti: forgás mindkét irányba, kúszás - már én is letettem a padlóra takaróra és azt is egyre jobban élvezi. Az elején meg sem mert moccanni, csak méregette a hirtelen kitágult teret, de most már a takaró széléig is elmerészkedik!

ZSuzsi!
Nagyon komoly ez a Dorottya!!! Most, hogy betöltötte a negyedik hónapját, látom, igazi nagylánynak való megszólítás dukál neki! :-))) A mûtéthez szorítok, remélem, hamar túl leszel rajta!

SZila!
A doki engem is fenyeget, hogy ír tápszert, mert Ármin is csak 35 dkg-t hízott a múlt hónapban, de én is nagyon ódzkodom tõle! Ármin ugyan már 5 hónapos lesz 15-én, de én még semmilyen kaját sem adnék szívesen neki. Ami a leglényegesebb: én nem látom sem éhesnek, sem rosszul fejlõdõnek, úgy érzem, van bõven tejem, mindig annyit eszik, amennyit csak akar (és ahányszor akarja), szóval, én úgy érzem, hogy nálunk a dokinak nincs igaza ebben a kérdésben. Kíváncsi vagyok, mit mond majd, ha legközelebb megyünk!

pelenka: nálunk a DM-es vált be, de azt én is észrevettem, hogy már nehezen fér bele Ármin (7.35 kg)

melltartóbetét: nekem a Mimi nevû bevált, patikában szoktam venni

találkozás: Mi nagyon benne vagyunk!!! :-)))

OFF
Virág! kommunikáció, konfliktuskezelés, szervezetfejlesztés, csoportépítés és ezek különféle arányú
vegyítékei ezzel-azzal fûszerezve :-)

Márti+Ármin (4 nap múlva 5 hónapos)
márti

Szia Ágci!

Megkaptam az e-mailedet, de most csak olvasgatok és rohanok, mert holnap korán kell kelnem, megyek suliba! Majd szombaton vagy vasárnap irok!

Virág!

A mi Zsófink 6 hetesen mosolygott elõször a hangomnak, de nem vitte túlzásba, igazán a 8. hét után jött bele, de azóta szinte abba sem hagyta. Mostanában pedig már magában is jókat kacarászik.

üdv:
Réka + Zsófi (5 és fél hónapos)
walacky

Márti,
OFF.
eltökélt szándékom, hogy személyiségfejlesztéssel fogok foglalkozni, valószínûleg enneagram tréner leszek. Te foglalkozol ilyesmivel, vagy ismersz valakit, akit fel tudnék kérni mentoromnak? (Persze közös szimpátia esetén)
ON.

Réka, és mindenki, aki válastolt a mosolygós kérdésemre,
köszi!

Pusz:

Virág
Virág (fiore)

"válaszolt" akart lenni. Kép

Ja, képzeljétek, tegnap voltunk Apával és Ráhellel az anyaságiért a Fiumei úton. Elküldtek minket a Teve utcába, de a párom nem hagyta magát, kiderült, hogy mégis jó helyre jöttünk. Fél egytõl 3/4 3-ig aszalódtunk ott!!!!!! A végén már olyan ideges voltam, hogy majdnem felrobbantam. Csak egy jó kis zabálás a Mekiben tudott megnyugtatni. Ja, és HELP! Állandóan eszem! Mindent! Mert nagyon ehetnékem van egész nap. Hús hússal, csoki, tészta, gyümölcs, de fõleg hús és csoki.Eddig nem híztam semmit, de az elõzõ hárommal a szoptatás alatt mindig híztam kb.10 kilót. Nem akarok megint tehén lenni. Kép

Virág
Virág (fiore)

Nyuszimanó!
Mizujs?Ugye minden rendben?
Ilda
ilda

CSiga, Zkati,

hol vagytok? Minden OK veletek?

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Most jött meg a vérvétel részeredménye: ami nagyon magas volt (AFOS-enzimnek hivják. ez mutatja, hogyan épül be a csontokba a kálcium meg a foszfor) még mindig magasKép, de 400 egységgel lejjebb mentKép 1000 alatt a normális, most 2021-nél tartunk. (3 hete 3400 volt, a múlt héten 2400, tehát folyamatosan megy le, ami tök jóKép) Remélem a doki néni is elégedett lesz hétfõn. Végülis 2 hetet adott, most egy hét alatt szépen javul a dolog. D-vitamin hiányról: ennek a kiértékelése kb 1 hét, a múlt heti eredménye: 20 egységtõl jó a vitaminszint, Doncinak 19, szóval határeset, 3 hete 14 volt. Szóval ez is javul.
Köszi a szurkolást, kezdek megnyugodni, de majd csak hétfõn tudok szakvéleményt mondani.Kép

Tegnap írtam egy regény hosszúságú hozzászólást a táplálkozási tanácsadásos élményemrõl, de megúsztátok, elszállt az írásom és már nem volt energiám újraírni.

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Lányok, csak megerõsíteni tudom Szilát a tejképzõ anyagokkal kapcsolatosan: hozzá tud szokni a szervezet.
Én régebben minden reggel megittam fél liter Lactoherbet, aztán egy idõ múlva már egyáltalán nem volt hatása. Úgyhogy leálltam vele, mostanában össze-vissza változtatom a mennyiségeket, idõnként egyáltalán nem iszom.

Zsuzsi! Fogadd õszinte irigykedésemet Kép Kép Kép !
Romolát egyre jobban elkényeztettük, ha unatkozik, addig nyekereg, amíg fel nem veszem az ölembe. Ennek eredményeként nem tanul semmi újat. Három hete azt hittem, legkésõbb a választásokra megfordul, de semmi. (Megvárja a második fordulót? Kép Kép ) Tudom, alapjában véve ÉN vagyok a hibás, hogy el lett kényeztetve. De amikor bekeményítem a szívém és hagyom nyekeregni, mindig van valaki a családban, akinek megesik a szíve rajta. (Talán tudod, mi a szüleimmel élünk.)
Múltkor mesélte a fodrászom, hogy az õ unokája is annyira el lett kényeztetve, hogy ha valahova el akart jutni, felvetette magát valakinek az ölébe és elvitette magát. Így esett meg, hogy a kisbaba csak feküdni tudott, aztán meg járni. A köztes fejlõdési szakaszok kimaradtak, majd 3 évesen pótolta õket.
Azért remélem, hogy idáig nem jutunk el!

Nyuszimanó! Csak így tovább! Kép Kép Kép

p_laura

Nyuszimano!
Ezek tenyleg jo hirek! Donci baba nagyon ugyes! Gratula neki! KépKép

Mosolygasrol!
Madison baba foleg almaban sokat mosolyog, neha mar hangokat is ad hozza. Sot neha mosolyog akkor is, ha beszelnek hozza, de meg nem teljesen tudatos. Mi is nagyon varjuk mar az igazi mosolygast.

Melltartobetet!
Nem igazan tudom, hogy nalatok lehet-e kapni, de nekem a Johnsons melltartobetet valt be. Nem szoszol,igaz nem ultravekony, de nem is vastag es fokepp meg egyszer sem aztam at. Kép

Laura!
A nagyobb lanyom is kenyeztetve lett, de nem tulzottan, es megis kimaradt a maszas az eletebol. Koran felult, majd 7 honaposan felallt es 11 honaposan elindult. Masni meg csak kesobb tanult meg. Pedig o is sokat volt a padlon, volt egy nagy szines pled teleraktuk jatekkal es ott jatszott. Mindig vartuk, hogy na mikor is maszik. Nem tette. Egy-ket konyv szerint meg igenis szuksege van a babanak kenyeztetesre. Azt irja, hogy azok a babak, akikkel sokat foglalkoznak sokkal nagyobb IQ-val rendelkeznek.

Jo hetveget mindenkinek!
Andi es a ma harom hetes Madison
andysj

Virág! még nem akarom elkiabálni, de képzeld: Helenának általában a Váratlan utazás végétõl az esti fürdetésig fáj nagyon a hasa. Én a menstruációs fájdalmamat mindig úgy tudtam megelõzni, ha rögtön bevettem egy Apranaxot amikor megjött. Szóval ma gondoltam egyet és mielõtt még elkezdõdött volna a hasfájás magamra kötöttem Helenát. Elõször nézelõdött aztán rottyantott egy nagyot. Tisztába tettem (mindent le kellett cserélni Kép) és azóta békésen szunyókál rajtam, pedig ilyenkor már vígasztalhatatlanul sírni szokott. És én még csodálkoztam, hogy Liesel állandóan azt kérdezte: nem jött-e be a kendõ a hasfájásnál? Persze lehet, hogy ez csak egyszeri alkalom, de remélem, hogy nem.
Üdv! Menta
menta

Menta,
nagyon örülök, hogy bejött a kendõ! Remélem, minden estétek ilyen jó lesz! Kép

Virág
Virág (fiore)

Kedves ilda!
Ugye jól emlékszem, hogy ti nektek van PP Aria babakocsitok? Légyszi írd már meg, hogy vált be! Mik az elõnyei és a hátrányai. E-mail-ben is lehet! Köszönöm szépen:
Ágci

Kép
Ágci

Bocs, most látom, hpogy kisbetûvel írtam a neved, természetes Ilda.
KépElnézést!
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Végülis semmi különös nem történt, megpróbáltam Dorkának egy pár kiskanálnyi alma levet adni, de mind kiköpte, nem izlett neki :-(((
Sajnos mostanában éjszaka sûrûn felsír, azt hittem, hogy a füle miatt, de a fülész rendben találta a fülét,így most nem tudom, miért ilyen nyugtalan. Igaz könnyen meg lehetett vigasztalni, mert rögtön szopizott és utána elaludt (de ezt 2 óránként csinálta). Lehet, hogy kevesebb a tejem? Hogy történik az átálás tápszerre vagy rendes kajára, mi van ha a babának nem izlik?
Új mutatványa van Dorottyának, ha az ölemben ül, akkor ellöki magát és egyedül ül, de csak 45 fokos szögbõl tud felülni. Nagyon szereti ezt csinálni, de én féltem és nem tudom, hogy hagyjam õt. Nem lesz baja a gerincének, ha ezt ilyen gyakran teszi?

Laura: biztosan Romola is fog forgolódni nemsokára, Dorka most lett 6 kg és másoktól hallottam, hogy kisebb súlyú babák könnyebben mozognak. Mi is gyakran felvesszük Dorkát, szerintem nem ettõl függ, hogy milyen hamar kezd mozgolódni.

Márti: köszi, hogy szurkolsz a mûtét miatt! Olyan hülye vagyok elfelejtettem megkérdezni a dokit, hogy mit vigyek magammal, hogyan készüljek, szüléskor is csomó mindent nem vittem, mert csak a szülésre gondoltam, arra már nem, hogy pár napot a kórházban töltök. Most csak 1 nap lesz, de mégis jó lenne jobban felkészülni. Majd felhívom a szülésznõt,aki a dokimat asszisztálja. Picit félek a mûtéttõl, pedig nem komoly. Remélem utána már tényleg jól leszek!!!de most nagyon nyûgõs vagyok :-((((

Nyuszimanó: Örülök, hogy Donci eredményei egyre jobbak, csak így tovább!!!!

Szép idõt!
üdv:
zsuzsi és Dorka (mivel a topicban 2 Dorka van, ezért mi lehetünk Dorottya)
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nekünk a doki azért írt fel tápszert, mert Hanga nem hízott rendese (az elmúlt hónapban mindössze 30 dekát). A doki azt mondta, szopi elõtt adjak neki 20-30 grammot, de én szopi után adom neki, mert szerintem inkább szopizzon. Nem is mindig kell neki a táp, én meg nem erõltetem. Mert amúgy jól van, vidám, röhigcsél meg alszik eleget. Úgyhogy úgy vagyok vele, hogy ha nem hízik továbbra sem, megpróbálkozom majd a fõzelékkel, gyümölccsel, amint lehet. Ez már nemsokára lehet, mert 25-én lesz Hanga 4 hónapos (te jó ég, hogy megy az idõKépKépKép!)

Nyuszimanó!
HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép

(Tettem fel új képet Hangáról - kb. 3 hónapos rajtaKép)

Üdv:

Szila
szila

Sziasztok!

Ma nagyot sétáltunk ezen a szép esõmentes napon :-), nagyon beválni látszik az új babakocsi! Örülök, hogy nem csalódunk benne, annyi hezitálás után vettük.

Szila!
Megnéztem Hangát, nagyon szép!!! Biztos, hogy apukája büfizteti a képen? :-))) Ármin már 10 napja nem hízik semmit, nem tudom, miért??? Egyébként nagyon jókedvû õ is, sokat játszik, beszélget, forgolódik, eszik is, és ahogy látom, van is tejem bõven. Nem tudom, mit csináljak! Vigyem el dokihoz? De annyira nem szeretném tápozni! Azt hiszem, megkérdezem a szopis topikban is, hátha van valakinek ilyen tapasztalata vagy ötlete!

Márti+Ármin (holnapután 5 hónapos)
márti

Sziasztok!!

Márti, Szila, Zsuzsi
Érdekes, amit írtok az evészetrõl, meg nyûgösségrõl ... Csenge 7-én volt 5 hónapos, és tegnap este a frászt hozta ránk, annyira sírt este, és sehogy nem akart megnyugodni ... Kínomban felolvasztottam 60 ml tejet, az benyakalta fél pillanat alatt, és onnan kezdve õ volt a legtündéribb kisasszony a világon (az egyetlen szépséghiba csak az volt, hogy éjjes fél 12 volt ...) Elõzõ éjjel még épp azon szenvedtem, meg még a nap elején is, hogy nem szopizta ki rendesen a tejet. Ma nap közben 2.5-3 óránként evett, most este volt csak egy kis zûr ... Tegnap nagy pánikomban a chat-re bemásztam, és ott a nagyobb manósok mondták, hogy van ilyen, nem kell pánikba esni, szoptassam gyakrabban, és pár nap alatt beáll az új igény szerint a tej ... (remélem, így lesz) Még én sem szeretnék semmi mást adni neki, csak tejet. 1x próbáltuk a fõtt répát, de repült ... A hízása nem tudom, hogy áll, hétfõn mérjük (megyünk szurira Kép) Eddig 3 hét alatt 40 dekát hízott ...

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Márti,
már kijavítottam a képaláírást! Kép Amikor a képet raktama fel, nem sikerült.Kép

Szila
Szila

Sziasztok!

Dorottya új módija az egész éjszakát végig sírni. Éjszaka 2-3 óránként kér szopit, ezt csinálja 3-4 napja. Nappal pedig általában 11 és 2 között (de van mikor 4-ig)egyáltalán nem kér szopit. Mit csináljak???
üdv:
zsuzsiék (Dorka jövõ héten lesz 20 hetes, ha jól számolok)
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi! Nem kapott mostanában oltást Dorka? A mi Dorkánk az oltás után csinálta kb. 1 hétig, hogy össze-vissza felébredt éjszaka. Szerencsére most hétvégére már visszaállt és aludt 5-ig, majd 8-ig. ÍGy egy kicsit jobban vagyok már én is.
Nagyon jó fej vagy, hogy miattunk írtad Dorottyának, de nem kell ám, megférünk ketten is DorkakéntKép Amúgy õ tényleg Dorka, így lett anyakönyvezve. A te Dorkád?
Ja, és drukkolunk a mûtét miatt!!!

Ágci!
Végül nem a PP Ariát vettük meg, hanem a Graco City Sportot. Ezek voltak a legkönnyebbek, mindkettõ 5 kg körüli. Azért döntöttünk a Graco mellett, mert könnyebb összecsukni, de a másik is szimpi volt.

Én is gondolokodom már a hozzátápláláson lassan-lassan, bár még nem nagyon szeretném, de érzem, hogy már nem mindig elég neki a tejci, hiába szoptatom gyakrabban, és csorog a nyála, ha én eszem, teljesen kinézi a számbólKép Azért még halogatjuk...

Ilda (+ a szerdán 4 hónapos Dorka)
ilda

Sziasztok!

Andi, Zsuzsi! Köszönöm, hogy megnyugtattatok! Mindenesetre már nagyon várom, hogy legalább forogni tudjon!

Zsuzsi! Hogy mit csinálj? Szerintem kérdezd meg a szoptatás topikban, õk talán többet tudnak mondani.
Az étkezés nálunk sem problémamentes már: Romola számára szinte minden érdekesebb, mint az evés. Beveszi a szájába a cicit, néhányat kortyol, aztán abbahagyja, majd körülnéz, "tûnõdik", mosolyog, aztán újra cicizik, de néhány korty után ismételten meg kell nézni, mi változott a szobában (nyilván semmi), ezután ismét néhány korty, stb. Így hát elkezdtem módosítani a szoptatás idõpontján: rögtön felébredés után, amikor még álomittas, azonnal cicizünk. Így egy picit jobb a helyzet, de Romolának is éjszaka és reggel van a "fõ étkezése", tehát akkor eszik a legtöbbet. Tudom, ez némileg különbözik a te helyzetedtõl (neked jóval nehezebb), de nem lehet, hogy alapjában véve arról van szó, hogy éjszaka nyugodtabban eszik Dorka?

p_laura

SZiasztok Anyukak!

Nem tudom, ki emlekszik ram, talan Cory, Beja, Laura, Pocok.. Pont 5 honapja szuletett meg Mate fiam a Mavban, es azota bizony nem jelentkeztem. Nem igazan talalok idot a levelezesre, igaz, a babazason es hazimunkakon kivul sok massal is foglalkozom.
Roviden: Mate fiam ma 5 honapos, 8 es fel kilo, 71 cm, kijott mar ket foga alul, egyenlore csak szopik, forog hasrol hatra es vissza, es mar nagy a hangja is, hangosan kacaraszik, ha jol erzi magat. Semmi gondom nem volt vele szerencsere szuletese ota, olyan baba, aki utan az ember meg vagy 3-at szeretne:-)). 5 hetes kora ota atalussza az ejszakat tobbe kevesbe, es a hasa sem fajt soha. Talan ezert nem is irtam levelet, mert nem volt aggodnivalom.

Sajnos most viszont van, de nem a babaval kapcsolatban: UGYANIS A SZULESEM OTA MEG EGY FILLERT SEM KAPTAM A TB-TOL. Amugy a munkahelyem intezte az ugyeket. Hallottam meg olvastam rola, hogy nem mukodott a rendszeruk egy idejig, de ez az 5 honap mar kicsit soknak tunik, es azt szeretnem tudni, van-e valaki hasonlo tapasztalatokkal. MIKOR KEZDJEK EL IZGULNI?

MIndenkinek tovabbi gyonyoru anyasagot kivanok

Vikoca
Vikoca

Kedves Laura!
Így belegondolva azt hiszem fején találtad a szöget! Dorottya már egy kis neszre abbahagyja a szopit, vagy ha jó kedve van, akkor inkább mosolyog rám és játszani szeretne, mint szopizni. Ha többen vagyunk a szobában, vagy beszélnek körülöttünk, képtelen vagyok megszoptatni a kisasszonyt, mert ilyenkor más érdekli. Persze a környezetem nem nagyon érti meg, hogy hullacsendre van szükségem, hogy Dorka egy jót szopizzon... (bár anyósom olyan aranyos, mert ha náluk vagyunk mindig nagy szemekkel nézi, hogyan szopizik Dorka és próbál csendben maradni).
Mi a 4 hónapos oltásról lemaradtunk a középfülgyulladás miatt, elviekben már múlt héten mehettünk volna oltásra, de én várni akartam, hogy egy picit erõsödjön Dorka. Hétfõn vagy kedden viszem a doki nénihez, remélem minden rendben lesz.
Kérdés: Hogy lehet egy izgõ-mozgó babát a leghamarabb bepelenkázni és megfürdetni? Dorka a pelenkázón mindent lelök ( nagy élvezettel), fürdés közben pedig állandóan meg akar fordulni....Néha már hangosan rászólok, hogy ugyan hagyja már abba, mert nem bírom leállítani, de ilyenkor egy nagy mosollyal mindent elintéz :-))
üdv mindenkinek:
zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

lehet, hogy off:
Na szóval, megpróbálom beilleszteni ide annak az oldalnak a címét, ahol lehet szavazni a kislányomra, mert beneveztem. Egy nap egy géprõl csak egyszer lehet szavazni, ha rákattintotok az oldalra, akkor a Page 22 alatt kell keresni Hanga Demeter-t.

Szóval az oldal címe:

http://www.babiesonline.com/babycontest/vote.asp

Vikoca,
az elején nekem sem utalt a tb, sõt még a novemberi táppénzemet sem kaptam meg, pedig már rég megszületett a lányom. Aztán valamikor január végén egyben kaptam meg minden addigi elmaradottat, azóta meg viszonylag rendesen jön a pénz. De írok neked pár tb telefonszámot, csak legyél türelmes, mert gyakran és sokáig foglalt: 210-1630, 210-1655, 210-1676. Ja, és kell egy nyilvántartási szám, amit a munkahelyeden tudnak megmondani, mert ezt kérni fogják a tb-nél.

Sziasztok

Szila
szila

Sziasztok!
Én is októberben kaptam utoljára pénzt, és már nagyon dühös vagyok. Úgyhogy kipróbálom a telefonszámokat, köszi, Szila.
Amúgy nálunk is elkezdõdött a "minden érdekesebb mint a szopizás" címû mûsor. ImádomKép
Talán ma már lehet nagyot sétálni, ugye? Bár mi tegnap is próbálkouztunk, és jól eláztunk.
Ja, képzeljétek, van járókánk, és Dorka nagyon szereti.
Ilda
ilda

Márti!

Léci írd le az email címed, küldenék neked receptet, de nem találom sehol a címed!

Köszi

Szila
Szila

Sziasztok!

Ilda,
kösziKép

Zsuzsi,
ha megnyugtat nálunk pont' ugyanez a helyzet. Egyenlõre én kivárok, hátha csak ezek a frontok! Nagyon remélem! A nézelõdéssel is ugyanúgy állunk. HA az apukája például bejön a szobába, már elszáll minden éhsége! Szegény kispapa a vacsi ideje alatt szinte ki van tiltva a szobából!Kép

A Kismama újságban a pelenkázással kapcs. volt egy rövid cikk: adjunk a kezükbe vmi irtó érdekes dolgot: csörgõt, zenélõ dobozt, amivel le tudjuk kötni a figyelmét. Ezt nevezzük ki pelenkázós játéknak, tehát csak ekkor kapja meg a csemete. Talán beválik. Most néztem meg, nem abban volt, de azért hatásos lehet.
Ágci

Kép
Ágci

Zsuzsi,
rendkívül nagy tapasztalattal bírok ringlispilezõ babócák pelenkázásában Kép :kérd meg a férjed, hogy jól fogja le! (hihihi csak vicceltem.) Ok. Komolyra fordítva a szót, sokszor majdnem lehetetlen. Kép Nagyon gyorsnak kell lenni, hogy próbálkozásainkat siker koronázza, és a megfelelõ tépõzár a megfelelõ helyre kerüljön. Néha nehezebb, mint egy 100 darabos puzzle. KépKépKép Jó szórakozást!

Virág
Virág (fiore)

Virág KépKépKépKépKépKépKép

Nálunk nem történik semmi extra. Noémi hasra fordul már egy hónapja, de még vissza csak egyszer-egyszer sikerül, ami szerintem véletlen. Már eszünk gyümölcsöt egy hete, kb. 10 órakor. Ma 80 gramm gyümölcs csúszott le, holnap picit többel kínálom meg.

Szila!
Szavaztam, remélem nem felejtem el a héten, azért inkább ha tudsz, emlékeztess KépKép

Vikoca!
Babáink egyidõsek, én január vége óta kapok pénzt, rendszeresen. Nekem most vasárnappal jár le a thgy, biztos bele fog telni egy kis idõre, mire sikerül a gyedet is utalniuk.

Nyuszimanó!
Örülök a javulásnak KépKépKép Csak így tovább!

BGabi
bgabi

Sziasztok lanyok, neha mar olvasgatlak benneteket, bar en meg csak a friss kismamik topicjaban irogatok, leven 17 hetes. Szeretnek nehany infot begyujteni, s ti, gyakorlo ujanyukakat megkerni, hogy segitsetek benne, jo?Kép Ugyanis Libiaban elek, s az anyumek vennek meg, s kuldenek el ezeket nekem, mivel itt nemigen kaphatok.

1. Anno kislanyomnak Chicco muanyag fogszabalyzos cumikat vettem, volt 1-es 2-es meretben, tejes, fozelekes,teas. S a jatszocumija is ugyanez a marka volt. Megtalalhato most is ez a fajta, vagy esetleg van mas, ennel jobb fajta is/mivel en mar 6 evvel ezelott voltam ebben a szituaciobanKép/

2. A szules utan 6 hettel ugye mar lehet ujra hazaseletet elni. Ti mivel vedekeztek? Meg mindig a Continuin tablettat adja a doki, vagy van mas ennel jobb fajta is? Nalam a mehem jellege miatt nem johet szoba a spiral, ezert csak a tabletta erdekelne.

3. Menta irta, milyen jo szolgalatot tett neki a kendo. Ez ugye a Nandu hordozo-kendo? Ezt a fajtat erdemes megvenni, vagy netan egy masikat?

Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket! Tovabbi jo babazast kivanok, mosolygos, egeszseges gyermekeket nektek! KépKép

Lella
Lella

Lella!

Szerintem azért a Nandu a legjobb, mert az a legolcsóbb! Kép
Lieselék nagyon rendesek! Szerintem a másik is ugyanolyan, csak sokkal drágább.
Egyébként azóta is minden este bejött a hasfájás megelõzésére! Kép
Gabi! De jó olvasni rólatok! De jó, hopgy jól vagytok! Tényleg annyira örülök nektek! Gratula Noéminek a mutatványhoz!
További szép napos idõt mindenkinek!
Menta és Helen (10 hetes és 1 napos Kép)
menta

Lella!

Én csak a 2. kérdéshez tudok hozzászólni: nekem is a Continuint ajánlotta a dokim, el is kezdtem, de iszonyõ rosszul lettem tõle (10 napig vérzés, depi, tejcsökkenés, stb.), ráadásul nem is 100 százalékos védettséget ad, ezért abbahagytam. Amúgy szülés után 6 héttel már lehet, ha te is úgy érzedKép

Ilda
ilda

Menta!
Köszönöm Kép Kedves vagy Kép
Örülök, hogy nem fáj Helena hasa KépKépKép

Lella!
Fogamzásgátlót én sem tudok mást, bár a continuint én sem szedem. Elõzõ szülés után nem vált be, most nem is kezdtem el.
Cumi: nálunk az AVENT márka vált be, a chiccot nem ismerem, nem is tudom, lehet-e kapni. Ennek az AVENT-nek is van minden változata, amiket írtál, ami viszont fontos, ehhez csak AVENT üveg jó.

BGabi
bgabi

Sziasztok!!!

Csengemanó megkapta az elvileg utolsó szurikat délelõtt. (Azért csak elvileg, mert BCG ügyben sehol semmi, úgyhogy újra kapja Kép ) Természetesen ordított, de mire kimentünk, már vigyorgott, most meg alszik, és jókislány, de ez csak a szuri miatt van, és estére elmúlik Kép
Az a forgolódós pelenkázás nekem azért nem annyira új, mert Manovics újszülöttként is állandóan az oldalára fordult közben, így már van pici gyakorlatom ... bár most meg leugrál a pelusról, vagy épp akkor emeli meg a fenekét, amikor meg akarom alatta igazítani a pelenkát Kép Ja és evés közben is minden nagyon érdekes, érdekesebb, mint a cici... de csak addig, amíg azt el nem dugom, mert akkor rögtön felháborodik, és követeli .. és szopizik is újabb fél másodpercig, aztán meg sürgõsen körül néz Kép
Csengének is reflux-szerûje van, de nem gyógyszert kap, hanem vmilyen tápszert (a nevét nem tudom, mert leadtam a patikában a receptet), ami szentjánoskenyérmagból készült, kifejezetten a sok bukás megszüntetésére. Naponta 1x kell adom, olyankor, amikor a legkevesebb a tej, szopi után. Állítólag azért bukik ennyit, mert a gyomor fölötti izomgyûrû nem tanult meg bezáródni, valószínû csak azért, mert eddig mindig csak tejet evett, vagyis folydékot. A tápszer meg sûrûbb, így rákényszerül a zárásra. Na majd meglátom, hogy válik be ...

Amúgy szegényke most az ölemben alszik, és néha felsír Kép

Zsuzsi
Ma rákérdeztem a dokinál az ülésre. Azt mondta, hogy igazából akkortól lehet ültetni, ha már magától is felül (fekvésbõl), de ha már ölben, meg felhúzódzkodva ülni akar, akkor 10 percet szabad hagyni max., mert még nem elég erõs a gerince.

Lella
Nekünk a NUK cumikat ajánlották, ha már mindenképp szükség van rá. Játszóban is, meg etetõben is. Nem tudom, az miben különbözik a Chicco fogszabályozóstól KépAz ismerõseink közül is legtöbbjüknél ez vált be ...

... na ez jó hosszú lett ...

pusssz

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Zsuzsi! A pelenkázás közbeni játékkal kapcsolatosan Ágci ötletét annyival egészíteném ki, hogy unokahugom minden pelenkázáskor más-más "játékot" ad a kislánya (1 éves) kezébe, ugyanis minden tárgy hamar ismerõssé, így unalmassá válik a kislány számára. Játék alatt értek bármilyen tárgyat, ami leköti 1-2 percre a figyelmét.

Vikóca, szija! Kép Kép Kép Emlékszem rád, persze! Örülök, hogy jól vagytok, azért jöhetnél gyakrabban is! A TB-vel kapcsolatban annyit javasolnék, hogy szerintem mindenképpen hívd fel õket, függetlenül attól, hogy amúgy is voltak problémák az utalásokkal. De hátha nálad más okból kifolyólag nem mûködik a dolog, mondjuk a munkahelyed rontott el esetleg valamit.

Tényleg, mi lehet BMártival? Olyan régen írt nekünk! És Beja is eltûnt újra!

BGabi! Örülök, hogy jól vagytok, végre!

p_laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?