Új privát üzeneted érkezett!

Szia Eszter,
meglestem a képeid, de ez az albumod címed: http://kep.tar.hu/ironram
Nem baj, hogy kijavítottam? Egyébként nem volt nagy pocid Olivérrel és nem volt lent! Örülök, hogy jól alakult a 4nap.
Vacak,
köszi az üdvözlést! Már most is néha elcsábulok a csajos ruhák láttán. Mi lesz még később, apa felkötheti....
Ezt a pocaksimogatás dolgot nekem már 14 hetesen mondta egy ismerősöm. De azt vettem észre, hogy az addig simíztem csak, amíg nem nagyon látszott a pocak. Most már inkább csak ráteszem a tenyerem, ahol érzem. Kép

Angi 25+5
angi79

Angi!

Köszi!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia Eszter! Kép

Képzeld, már éreztem eddig egyszer a törpét. Vasárnap hajnalban. Nagyon érdekes érzés volt. Kép Lehet, hogy azóta volt több is, de akkor épp ébredeztem és nagyon magunkra koncentráltam. Kép

Jó lehetett a hétvége! Olyan édesek a törpék, amikor állatoznak. Kép Én mondjuk nagy állatbarát vagyok, szóval jöhetnek dögivel. Kép

Ooooolyan kér, hogy már megint ilyen hamar sötétedik. Kép A havat azt nagyon szeretem, de a sötétedést nem annyira. Kép És már délután 4kor elkezd sötétedni. Arról már nem is panaszkodom, hogy hidegebb van, mint azt szeretném. Kép Na, de nem nyaggatok senkit ilyen apróságokkal, csak épp most jöttünk meg egy kis sétáról párommal és Bigyó kutyánkkal. Kép

Puszi:
Eszter 16+3

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter!

Nem csak a prücskök, hanem mindenki. Azaz 4-en vagyunk egy szobában.

Panni
uran

Uran!
Az mán dőfi!Kép
Mert így szerettétek volna, vagy mert így van?
Lehet, hogy írtad, csak lemaradtam?

Vok!
Akkor egyre többet fogod érezni!Kép
értem amit írsz az ősz-tél időszakról, magam is hasonló. Leszámítva, hogy kölök koromban tök jó volt a korai sötétedés a házibulik miatt! Hát de mán azt ugyi kinőttem!Kép majd csemeték, ha eljön az idő!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Mindenkinek gratula a szebbnél szebb pocakhoz!!! Kép Annyira jó látni! Korábban is ámulattal néztem a kismamákat, de mióta részem volt benne még jobban csodálom őket/Titeket!

Dadó levelére kenguruval kapcsolatban, hogy vannak olyan kenguruk ami tökéletesen tartja a baba fejét, és amikor már stabilan ül a baba, és kifelé fordul, nem a mama mellkasa felé, akkor a fejvédőt le kell hajtani. Sőt mi több, mi olyan kengurut vettünk, amiben még fektetni is lehet a babát. De persze ezzel senki nem rábeszélni akarok a kengurura, sőt, csak jelezni, hogy nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt időkben ez a dolog is.

Ironram
Biankát nagyon érdekli már kb. egy hónapja, hogy mi mit eszünk, sőt. Ha nem látja, nyújtózkodik, hogy beleleshessen a tányérunkba és nyúl mindenféle kaja után. Tökéletesen tudja, hogy mit kell csinálni a kanállal, pohárral, ha odaadom neki, rutinos evő/ivóként veti rá magát, csak a lényeg, hogy ne legyen rajta/benne semmi, ami nem anyatej. Bár most nem mondok igazat. Tegnap kaptunk szurit és doktor néni tanácsára Panadol Baby szirupot használtunk lázcsillapításra. Na az a ragacsos, már-már émelyítően édes eper ízű vacak úgy ízlett neki, hogy magam is elcsodálkoztam. Kép Mással azóta nem próbálkoztunk, pihi volt.
szinti

Sziasztok!

Ha csepp lányom is engedi, mától újra vagyok! (Bár holnapra bejelentkezett Anyós...az még bizonytalan!) Kép Hűha! Sok-sok mindent kell megválaszolnom! Bocsika, ha kimaradna vmi! Kép

Hannablanka! Köszike a szülinapi köszöntést! Rohan az idő! Holnap már 4 hét! Hát az olvasással én is bajban vagyok, mert annyit cicizik a lány, hogy eszem az olvasnivalókat!
Monnyuk olyan képet tettem fel, amin annyira nem látszanak a csíkok... Kép

Panni! Éljenek a Férjek!!!!! Várom a fotókat! Kép

Vacak! Ezzel a pocaksimizéssel engem is beijesztettek! De csak a munkatársak! Nem is mertem utána! Kép Pedig a Dokim azt mondta, hogy nem őrült mód, de szabad...hiszen ki tilthatná meg 1 Édesanyának ezt....

Angi! Nagyon jók a képek! Persze a pocid is édes! Dóra is ezt csinálta a 4D-n! Aludt! Alig lehet látni vmit Belőle! Csak profilból! Meg azt, hogy a vizsgálófejet rángatják, mert fel akarták kelteni! NEM SIKERÜLT!!! Kép

Képzeljétek! Védőnéni ránk sem bagózik! 2 hete volt itt, akkor már én telefonáltam Rá, hogy 1 hete itthon vagyunk és volna pár kérdésem, jó lenne, ha megejtené a látogatást (amit 48órán belül kellett volna!) Pedig szeretnék pár dolgot kérdezni! Pl.: (Segítetek?)
Levághatom már a körmöcskéjét? (Olvastam valahol, hogy csak X hetesen lehet...)
Ha leesett a csonkunk, mit kell még csinálni a köldökkel és meddig?
Mit csináljak a lánnyal, ha a szopi után sem tud megnyugodni? Már előfordul, hogy a cicizés sem nyugtatja meg... Kép Mint pl. éjjel... Persze ilyenkor minden nyugtatós ötleten túl vagyunk, de már a cici sem jön be -neki... ajajajjj!
Meddig ülhet az autós hordozóban? (állítólag nem jó a gerincének!)
Ti szedtetek vmi tejcsi szaporítós dolgot? Amikor sokat sír mindig elbizonytalanodok, hogy van-e elég tejem... Kép
Ha bukik az = azzal, hogy teli van a poci?
Meg volna egy nagyon indiszkrét kérdésem is!
Betartottátok a 6hetet? Én azt hittem a császárosnál másképp van... De itt is 6 hét!
Mi elég "érdekesen" védekeztünk a Babó előtt, de az most nem kivitelezhető... Ti mit választottatok? 2 hét múlva mennem kell a dokihoz és azt mondta megbeszéljük... Anyit olvastam már erről, de most nem toom mi volna a jó! Van emil címem, ha nem akarjátok itt megválaszolni... Kép Köszi!!!!

Tegnap megvettük a babakocsit! Nem volt egyszerű, mert a fejembe vettem, hogy nekem vmi masszív mózeskosaras kell, amiben nem fázik meg újra a lány! Ha lesz kép, felteszem! Kép

Nézzétek! Ennyire szép lett a pofink! És ennyire bamba!!!! Kép
Kép

Puszika, Jutka
jatka

Eszter!

A helyzet akövetkező. MIsi az elejétől velünk aludt egy szobában. Aztán mire már nem szopizott volna éjjel, addigra már jött majdnem a tesó (mikor terhes lettem, utána hagyta abba a szopit), már azért sem akartuk átrakni külön szobába, meg most, hogy szobatiszta, és kel éjjel pisilni is jobb, hogy egy szobában alszunk. Na meg a rossz álmok,.... (pl. egyik éjszaka arra kelt, hogy anya miért etted meg abárányos csokimat. Kép )
Aztán hát Ancsa hová máshová került volna, mint a mi szobánkba. Így 4-en alszunk egy szobában. Más az ágyakon kívül nem is nagyon van abban a szobában. De én élvezem a dolgot.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy 2 szobánk van: na most ha az egyik gyerek az egyik a mmásik a másik szobában alszik, akkor mi hol csinálhatunk este még valami zajos dolgot. Pl. Tv-nézés, beszélgetés,...
Másrészről a két szoba nagyon messze van egymástól, így ha éjszaka felkel valamelyik gyerek, akkor meg sem halljuk szinte a másik szobában, csak ha már nagyon sír.
Tehát ezért alakult így. És még egy darabig maradunk is valszeg ebben az állapotban.

Jutka!

körmök: mi elég korán vágtuk mindkettőnek. Ne húzd meg lehetőleg , tehát valami jó ollóval csináld. s csak ami túllóg az ujján. Én a bőrvágó ollót javaslom, a gyerek-ollóknak csúfolt valamik rettenetesek, azt ne használd, legalábbis nekem ez atapasztalatom.

Nem nyugszik meg: megoldás, szeritntem hasfájás. Főleg, ha ez idpnkként jön elő? Megoldás? Ezer ötletem van, mindkettő hasfájós volt.
1. böfizik-e szopi után, vagy esetleg bealszik?
ami segíthet: infacol (ha nem tud böfizni, ez segíthet), espumizan (uez, csak más ízű), gripe water (ez más, más hatás, más problémára, ha az infacol nem jönne be), édeskömény tea (a lányomnál ez a tutti nyerő), homeopátiás szerek (néhány kanál vízben oldva, attól függ melyik kell, hogy milyenek a tünetek, interneten utánanézhető)

Homeopátiával egy gond van: mivel fájdalomcsillapító hatásuk bvan, ezért nagyon gyorsan hatnak, aza z agyerek e l tud pihenni, nem fáj a hasa, de nema problémát szünteti meg, ezért mikor a hatás elmúlik, minden kezdődik előlről. Érdemes vegyeesen valami más módszerrel alkalmazni.
Ja és hát a legfontosabb hasmasszázs!!!! Ha ráérzel egyszer, akkor nagyon tud segíteni. A lényeg, szerintem, hogy nem simogatni kell a babaát, az is jó, csak másképp, hanem massírozni, azaz erővel kell csinálni a masszást. Na nem kipasszírozni a gyerekből midnent, de azért erőt kell beleadni. A simizés nem sokat segít.

Ja és a hajókázás, a tutti nyerő ötlet még. Csak anya elfárad. ez a két karodra fekteted hason a gyereket és úgy hintáztatod. Kép

Autós hordozó: elvileg agyerek jelzi, ha nem tetszik neki, azaz fája háta benne, de azért órákat ne hagyd benne. Tehát ha nyűgös benne, akkor vedd ki. Legalábbis mi így csináltuk.

tejcsinálók: laktoherb (ez nekem semmit nem ért), fitolac (ez jó, a babaának is lehet, hogy segít a hasfájásnál), urtica urens homeo bogyó

indiszkrét: nem ti lesztek az elsők, ha nem várjátok meg a 6 hetet. De akko rszeritnem valami mechanikus védelem nem árt, mégis csak van egy nyílt seb a pocakodba, nem hiányzik oda semmi kívülről.
Elvileg van egy fogamzásgátló szer ami szopi alatt ajánlott, merthoyg elvileg elég hatásos, és nem árt a babának sem. Mi nem akartunk ilyesmit, de valszeg a dokid ezt fogja ajánlani.

Na remélem elég kimerítő voltam.

Panni
uran

Szia Jatka,
köszi a bókot! Kép
Édes a kiscsaj, szép nagyon a pofikája! Kép
Én az autóülés témához szólnék hozzá, mert pont a 7végén mondta az eladó, hogy 2 óránál többet nem szabad benne hagyni a babát a gerince miatt. Milyen kocsit vettetek?
Látom Panni is írt már Neked egy csomó hasznos dolgot! Azért durva, hogy nem jön a védőnő, pedig ez lenne a dolga!
Puszi.
Vigyázz magatokra!
Angi
25+6
angi79

Sziasztok!
Jatka!
Nálunk a nyugtalanságra és a túl gyakori szopira az volt a megoldás (már 1000X leírtam itt), hogy lefejtem egy kis tejcsit szopi ELÕTT. AZért volt jó, mert az a hígabb és cukrosabb tej, ami a szopi kezdetén jön, az hasfájást okozhat, ill.nem elég laktató, de megtelik vele a pocakja. Így több jut a pociba a zsírdúsabb, laktatóbb tejcsiből. Ha gondolod, próbáld ki! Nálunk a bukás is elmúlt ettől! (Na jó, nem teljesen, de normalizálódott. Minden baba bukik, és elég ijesztőnek tűnik, meg túl soknak, de nem az. Ha aggódsz, mérd meg 1X bukás előtt/után, látni fogod, hogy nem változtat az eredményen!)
A Laktoherb nekem jó volt, bár volt tejem bőven, de a tejleadó reflexnek is jót tett. (Hallottam olyat, hogy 1 babának fájt tőle a hasa.)
Szerintem jó, ha legalább napi 1X "kiüríted" (nem kell szó szerint érteni!!) a melleidet, ha kell fejéssel. Ez tutira jó tejszaporító, jobb, mint bármi, amit megeszel/megiszol!
Pár hónap után el fog tölteni az elégedettség (az aggodalmak helyett), hogy ez a Baba még mindig "belőled" eszik! Fantasztikus(siker)élmény!!!

Szerintem a védőnőtől ne várj sokat, pláne ha ilyen link, hogy még el sem jön... Próbálj máshol választ keresni a kérdéseidre, szerintem.

Fogamzásgátlás: a mini-pillek (erről is volt már szó itt asszem) azok, amiket lehet szoptatás alatt is szedni. A szoptatással 1ütt elég megbízhatóak (külön-külön nem annyira).

Körmök: úgy tudom, 2 hetes korig nem szabad vágni. De addigra már töredezik, sőt le is törik sokszor. Utána is óvatosan, jó ha alkohollal letörlöd előtte az ollót. (Meg még amiket Panni írt!)

Nagyon szépen meggyógyult a pofija! Kented valamivel?
És nem is bamba, csak amennyire a kisbabák általában. Nagyon édi!!!
Szépen gyarapszik, ugye? Csak szopik? Hát akkor ne aggódj, biztos van elég tejed! Olyan kis pufók!
dadó

Mi baba körömcsipeszt vettünk, én azzal "vágom" Bincus körmét. Nagyon paráztam, hogy az ollóval esetleg megszúrom. Mondjuk én magam is csipeszt használok, bár nagyobbat Kép, aki csak ollót használ az általában idegenkedik tőle, de nagyon jókat lehet már kapni és csak párszáz forint. Mi kb egy hét után vágtuk le a körmét, mert addigra már nagyon kezdett töredezni. Csak tényleg a lényeg, hogy egy ideig ne vágd csutkára, mert amíg puha, még fog töredezni, és ha a tövig vágott köröm törik be, az nagyon tud fájni, és nehogy begyulladjon. (Bocsi, ezzel nem ijesztgetni akarok.)

Bébihordó: nekünk azt mondták, hogy két hónapos koráig ne használjuk, mert nagyon nem tesz jót a gerincének, de utána is csak annyit, amennyit nagyon muszáj. Mi betartottuk.
szinti

Sziasztok!

Hol és hogyan altassuk témához: mindenkinek más válik be, és ami beválik, arra esküszik. Mi kezdettől külön szobában altattuk a babákat, ahogy a kórházból hazajöttünk, és ez vált be. Azt mondják, így könnyebben szokja meg, hogy egyedül tudjon aludni, félelem nélkül, nem tudom, ennek mennyire valóságos az alapja, mindenesetre semmi alvásprobléma nem jelentkezik egyik lánynál sem. Mindegyik ébren van, amikor berakjuk az ágyba, és egyedül alszik el. Semmi sírás. Nyugodtan alszanak, nem sírnak fel éjjel, és én sem riadok állandóan arra, hogy jaj, mit sóhajtozik, míért forog álmában, stb. Volt, hogy egy szobában kellett aludnunk, ha elutaztunk, hát én aludtam a legrosszabbul, állandóan felkeltem hozzájuk. A 2 prücsök is külön szobában alszik még (tudom, szerencsések vagyunk, hogy van ennyi helyünk), így a fektetés is külön történik, igaz, ez így egy kicsit hosszabb "procedúra". Úgy tervezem, hogy amint a kicsi abbahagyja a szopit, onnantól egy szobába költöznek. Jó lesz nekik, biztos, lesz egy kis lánybirodalmuk.

Jatka!
Én is hozzászólok a kérdéseidhez, bár az előttem járók elég kimerítően válaszoltak már neked.
Bukás = még nem tökéletes az emésztőrendszerük, innét a hasfájás is, és a gyomorszáj nem zár hatékonyan, ezért buknak. Semmi gáz, általában ijesztőbb a szülőnek, és soknak tűnik a visszabukott mennyiség, de csak nagyon ritka esetekben kóros a dolog (ha sugárban hányja vissza). Kinövik pár hónap alatt.
Pocakfájásra bekünk az jött be, amit Dadó tanácsolt (még egyszer köszi, Dadó! Kép), egy kis elsőtej lefejés, aztán szopi. Sokat javult a helyzet tőle.
Autósülés: ha nem is az első hetekben, de később a lányaim kifejezetten nagyon szerettek benne ülni, lehetett benne ringatni, jobban kiláttak belőle, mint a kiságyban fekve, és sokszor abban nyugodtak meg, és aludtak el napközben. Ami nekem nem világos: az autósülés hogy lehet rosszabb a gerincüknek (merevített, ugye), mint a hordozókendő (abban mintha jobban görnyednének)?
Körömvágás: az első gyerekemnél annyira izgultam, és remegtem, hogy inkább a férjem csinálta sokáig a körömvágást, de ő is csipesszel. nagyon bevált, azóta is így vágjuk a körmüket. Én biztonságosabbnak találom.
Védőnő: úgy látom, te abban a cipőben jársz, mint én. Már színét sem láttam fél éve a nőnek. Na nem is hiányzik, mellesleg. Szerintem se várj tőle sokat, többet segítenek a tapasztaltabb gyakorló anyuka barátnők, ismerősök (mondjuk mi?!! Kép), meg az internet...

Üdv.
V.
vacak

Sziasztok Lányok!

Tegnap írtam egy csomót, és amikor lefagyott a gépem, (persze akkor, amikor el akartam küldeni,) már nem volt erőm visszaírni!
Most én csinálok hosszú hétvégét Zolival, mert most nem dolgozik. És nálunk van a kisfia is, úgyhogy nem unatkozom!

Vok
Köszi, bírom a fekvést, bár néha ülve, állva jobb. Könyvem, rejtvényem is van, kicsit már unom őket. De azért betartom, és hétfőn megyek újra dokihoz. Akkor telik le a 3 hét, amit mondott, hogy jó lenne, ha még ennyit legalább bennmaradna

Ironram
Köszi, de egyenlőre nem tudtam belépni a képtáradba! Megnyitotta, de onnan se kép, se hang! Majd próbálkozom még!

Jatka
Így is gyönyörű a pici, és foltokkal is az volt! Nagyon szépen elmúltak neki! Csak én látom úgy, vagy tényleg nagyon hasonlít az apukájára? Mondjuk veled még nem láttam, jó lenne már egy olyan kép is! Kép

Noémi
34+2

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Még sosem fórumoztam, teljesen új vagyok. A Péterfyben dolgozik az az orvos, akihez eddig magánrendelésre jártam. Most a 19. hétben vagyunk, és én teljesen tanácstalanul állok a dolgok előtt.
Mi a hivatalos menet, ha kórházat választasz? Most mennyi a fizetős szoba? Mit tudtok az orvosokról?
Az is jó, ha csak megírja valaki, hogy mikori archívumban keressek, ha már ezekre a kérdésekre válaszoltak korábban.
Segítség!
Előre is köszi.

Levelibéka (szerintem az egy kedves állatka, kínomban választottam ezt a felhasználónevet)
levelibéka

SZiasztok!
Vacak, úgy látszik, érdemes volt 1001-edszerre is beírni ezt az apró kis trükköt, ami nagyon hatásos. Remélem Jatkáéknál is bejön!
Ált.ha nincs semmi komolyabb probléma, csak a nyűgi meg a túl gyakori cici, akkor ez be szokott válni.

Üdv.Levelibéka!
Hát, amikor én itt új voltam, szinte mindent visszaolvastam, anniyra információéhes voltam...
Nem tudom, melyik orvosról szeretnél többet tudni, ezért nem tudnék mit mondani arra, hogy hol olvass vissza.
A kórházról is jó sok helyen esett szó már.
De ha volna konkrét kérdésed (még), akkor szerintem itt sok segítséget fogsz kapni!
Kórházválasztás: megkérded a dokidat, hogy vállalja-e a szülést. (Ha magánrendelésre jársz, akkor elég 1értelmű a helyzet, szinte természetes, hogy nála akarsz majd szülni.) Ha igen,akkor sima ügy, jársz tovább a magánrendelésre, ő meg majd elküld a szükséges vizsgálatokra. (Rendelőbe laborvizsgálatokra, ultrahangra, és az utolsó hetekben nstre.)Ja, már a 19. hétben vagytok? Hát akkor már volt is ilyen, nem?
De kórházat már választottál (a dokiddal együtt), nem? Vagy még nem vagy biztos benne?
Szülésznőt is választhatsz, itt azt írják, mindegyik jófej és profi, de megkérdezheted az orvosodat is, hogy kit ajánl.
És vannak fölkészítő előadások is, én most nem tudom mikor, de a Pocakosok közül biztos tudja valaki. Ezek után meg lehet nézni a szülőszobákat is, és a szülésznőkkel is találkozhatsz.
Az orvosok: mindegyikről csak jót hallottam, 1et kivéve, ennek a nevét, ha gondolod, megírom magánban.
DaDó
dadó

Sziasztok!

Hát strapálhatom én magam! Tegnap elkezdtem válaszolni, erre a pici Lányom nem felébredt! Kép Huncut Kiscsaj! Pedig gondoltam gyorsban válaszolok, amíg Apa haza nem ér! Hát nem sikerált! Kép Na majd most! Kép Monnyuk elmentettem a tegnap leírtakat is! Kép

Hát a védőnéni... Tegnap délelőtt nyűgösködött a lány, cicivel próbálkoztam és bepipultam! Felhívtam! Erre mi volt az első kérdése: "Meglátogassalak?" Tudod kit, gondoltam magamban! Jó hogy nem borulok le előtte, hogy tegye a dolgát! Mondtam, hogy vendégeim vannak és most nem aktuális... De a nyűglődésre csak a meleg pelust és a massssszííírt mondta...ja és hogy túl kell élni! Persze! Látni a Pici lányomat, ahogy olyan nagyon keservesen sír... Hát elég komoly! Mostanában már nem vagyok annyira sírós (mint pl. mikor megszületett), de annyira szenved, hogy nem bírom ki könnyek nélkül... Ekkor már Apa is beszáll a vígasztalásba... Rémes!

Szóval EZER KÖSZI minden ötletért/megoldásért! Tényleg jó hogy vagytok Nekem! Kép Kép Kép Komolyan!

Panni! Megírtam a listámat a holnapi (pontosabban már mai) beszerző körútra! Igazán köszi! A hajókázást is bevetettünk... tegnap előtt (ELÕTT) még segített, de tegnap (ELÕTT) este már nem... Pedig Apa tovább bírja az űrhajós kiképzést! Kép Tegnap is bömböltünk... Szegénykém!!! Kép Te! És ezt a masszázs dolgot hogyan kivitelezem? Pucérkodunk egyet, olaj-val? Kép

Angi! ABC Design kocsit vettünk! Nem akartam nagy kerekűt, de a mózeshez már jobban tetszik így! Meg hát Páromnal is ez tetszett! Talán így eljön majd velünk sétálni is! Kép

Dóra! Hízogatunk! De én még mindig aggódok picit, hogy nem elég Neki! Néha megpróbálom lefejni amelyiket szívta (de csak mellszívóval, mert kézzel béna vagyok! Kép ), de semmit nem took kipréselni! Este kicsit kevesebb a tej dolog is aggaszt... Én eddig ehhez kötöttem, hogy nyűgös! Mert a cicin kezdődik a kínlódás... Vergődik, tépi, aztán jön a keserves sírás! Ha megpróbálom lefejni akkor nem fog kevesebb jutni Neki? Esetleg semmi? (Lehet butának hangzik így, de inkább leszek őszinte, mert akkor legalább meg tudtok nyugtatni!) És mennyit kellene kipréselnem előtte? Kép
A pofijára csak tejccsit kapott párszor... Meg lecseréltem az Aventes bimbóvédőt... Lehet az is jót tett! Ki tudja!?!?
Csak szopizunk! Bár akadnak akik mindenáron meg akarnak győzni, hogy ez kevés Neki... Már a feles tejjel nem próbálkozik Anyósom, de a teát egész nap fújta... Főleg, hogy tegnap amikor itt voltak kicsit másképp mentek a dolgok (pl. levettem Dórit a ciciről, amikor úgy láttam alszik és nem hagytam, hogy rendesen beájujjjjon) és ennek persze sírás lett a vége... Monnyuk, ha figyelembe veszem a 6 kakis pelust, meg a sok-sok pisit (tegnap direkte számoltam) akkor lehet nem kellene paráznom....
Kaptam Laktoherbet, a biztonság kedvéért elkezdtem inni... meg az alkoholmentes sörre kaptam rá...sose nem voltam sörös, de olyan jól esik a napi 1! Kép

Szinti! Én ollós-csipeszes kombinációt vettem, már akkor tudtam, hogy béna leszek... Alvás közben kellene elcsípni, de mire néha el toom altatni kész vagyok és nem kockáztatnám meg, hogy felébredjen... Kép De igyekszem összeszedni magam!

Vacak! Szerintem is Ti többet értek! Igazi Kincsek vagytok nekem! Kép Kép Annyira jól esik, hogy mindig számíthatok Rátok! Kép

Hannabkanka! Szerintem is az Apjára hasonlít! Kép Nekem nincs ilyen formás szám! Meg már tényleg sokan mondták! 1:20 az arány! Kb. Kép Monnyuk magamat nem szívesen pakolnám fel a netre (most így gondolom!), de ha lesz normálisabb, akkor elküldöm magánban! (Esetleg néha figyelmeztesd a lukas agyamat! Kép )

Üdv Levelibéka! Én is csak nemrég csatlakoztam az itt lévő Tündéri Lányokhoz! Nem túloztam, majd meglátod! Tényleg érdemes visszaolvasni! Én is megtettem! Persze akkor csak az aktuális (pocakos, kórházas) dolgok izgattak! Szopi kérdésen valószínűleg átsiklottam! Bocsi Dadó! Kép Lehet, ha lesz időm visszanézek! Bár ez mostanság kicsit kétséges! De reménykedek! Alapítványi szoba 4000 Ft (kétfős), nekem a fürdő és a klotyó miatt nagyon bejött! Szerintem is kukkinj vissza, aztán ha van kérdésed vagyunk! Kép

Lehet kicsit önzés, de megint teszek fel képet a lányról! Kép Ti mé nem?

Kép

Puszika, Dóra & Jutka
jatka

Sziasztok!

Jatka!
Azt hiszem, ha van napi 6 kaki, ott nem lehet semmi gond a tej mennyiségével. Azonban most szólok, majd később, pár hónap múlva akkor se ijedj majd meg, ha kaki csak minden másnap lesz! Csak pisi legyen elég! A tej ugyanis annyira jól hasznosul addigra a picikben, hogy szint semmi salakanyag nem képződik. Most még gyakorolnak a zsigerei, de úgy gondolom, a pelusok alapján semmi hozzátápi, tea nem szükséges most!
Ha pedig gyarapodik is! Az nem gond ha keveset is, de van mérhető fejlődés, akkor újfent azt mondom semmi gond. Esteünkben pl. két hónapig szinte semmit nem hízott Olivér, de nyúlt mint akit húznak, és mindig nagyon jó kedve volt.
Előfordulhat, hogy ha időhöz is köthető főleg, hogy a megmagyarázhatatlan est sírás esete forog fenn, amit kb. 3 hónapos kor körül szoktak elhagyni a babák tudomásom szerint, bár ezt tapasztalati úton még nem sikerült magamévá tenni. Bár úgy sejtem, ha valóban lányka kuporog a pocakban, akkor nagy az esélyem erre is! Kép
Nagyon szép lett a pofija Dórinak!
Hasonlítós kérdésben nem nyilatkoznék, talán majd később. Ilyen picinek én úgy szoktam látni, leginkább magukra hasonlítanak a babák!Kép

Levelibéka!
Szerintem is helyes jószágot választottál!Kép Bár én a varangyokat is kedvelem, mert olyan kis vénasszonyos karikatúra buksijuk van!Kép
Na de komolyra...
Ha orvosról keresel infot, akkor a keresőt tanácsolnám, mert valóban igen sok orvos van akiket itt kivesézgettek így úgy. Zömében nagyon pozitívan!
Általában szülésznőket is hasonló módszerrel megtalálod, talán a csecsemősök nincsenek név szerint emlegetve, és az ő megítélésük elég szélsőséges, Vagy nagyon vagy nagyon nem.
Már, általánosabb kérdésekben jobb ha kérdezel, mert azt a keresővel nehézkes megválaszoltatni.
De látod!
Dadó már meg is válaszolt egy csomó mindent!
Kérdezz csak bátran!Kép

Uran!
Értem már a helyzetet. Szóval egyenlőre megtartottatok magatoknak egy "dühöngő" szobát!Kép
Biztosan megvan ennek az alvásnak is az előnye, de én mindig rémesen alszom, ha egy szobában vagyunk Olivérrel. Mint a nyúl, minden kis pöszmöszre megnézem minden ok-e.

Jujuj!
Szaladok a konyhába, mert különben oda a birsalmasajtom!!!!

Még jövök!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia Csajszik!

Levelibéka
Üdv köztünk, gyere sokszor, ha baj van, vagy ha csak írni akarsz valamit!
Én is csak azt tudom tanácsolni, amit a többiek, olvass vissza, és tegyél fel konkrét kérdéseket!
Így könnyebb! Írd meg az orvosod nevét, ha akarod, akkor biztos tudnak egy csomóan jó tippeket adni!
Amúgy én is szeretem a békákat, mindegyiket!!! Kép

Jatka
Nem önzés felrakni a kiscsajt a netre, tedd csak nyugodtan! Legalább gyönyörködöm egy kicsit, amíg Bence meg nem születik!

Csajok!!!
Én még abszolut nem figyeltem oda, amikor írtátok, mit kell a kórházba vinni!!! Bocsika!!! Azt gondoltam, én még ráérek. Mondjuk még mindig, de már jó lenne tisztázni, ne az utolsó pillanatba kelljen rohangálni!!!
És a Kiskönyv mellé milyen papírok kellenek?
Kiskönyv
Hepatitis lelet
Vércsoport
Apasági nyilatkozat
... a többit nem tudom!!!! Kép

HA VALAKI NEM BÍRJA GYOMORRAL, MOST NE OLVASSA EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegnap Zoli csinált almás sütit, amibe tojássárgája kellett. Van egy piros zománcos bögrém, abból szoktam inni. Kb. 11-kor töltöttem magamnak bodzás Apentát, hogy kimenjen belőle a szénsav. Ebédnél megszomjaztam, kimentem érte, belekortyoltam, és a tojásfehérje volt benne, az itókám helyett!!!! Nagyon rosszul lettem, nem részletezem!!! És nagyon fájt a pocim is utána!!!Kép Kép Kép Kép

Noémi
34+3

Kép
Kép
hannablanka

Szia Csajszik!

Levelibéka
Üdv köztünk, gyere sokszor, ha baj van, vagy ha csak írni akarsz valamit!
Én is csak azt tudom tanácsolni, amit a többiek, olvass vissza, és tegyél fel konkrét kérdéseket!
Így könnyebb! Írd meg az orvosod nevét, ha akarod, akkor biztos tudnak egy csomóan jó tippeket adni!
Amúgy én is szeretem a békákat, mindegyiket!!! Kép

Jatka
Nem önzés felrakni a kiscsajt a netre, tedd csak nyugodtan! Legalább gyönyörködöm egy kicsit, amíg Bence meg nem születik!

Csajok!!!
Én még abszolut nem figyeltem oda, amikor írtátok, mit kell a kórházba vinni!!! Bocsika!!! Azt gondoltam, én még ráérek. Mondjuk még mindig, de már jó lenne tisztázni, ne az utolsó pillanatba kelljen rohangálni!!!
És a Kiskönyv mellé milyen papírok kellenek?
Kiskönyv
Hepatitis lelet
Vércsoport
Apasági nyilatkozat
... a többit nem tudom!!!! Kép

HA VALAKI NEM BÍRJA GYOMORRAL, MOST NE OLVASSA EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegnap Zoli csinált almás sütit, amibe tojássárgája kellett. Van egy piros zománcos bögrém, abból szoktam inni. Kb. 11-kor töltöttem magamnak bodzás Apentát, hogy kimenjen belőle a szénsav. Ebédnél megszomjaztam, kimentem érte, belekortyoltam, és a tojásfehérje volt benne, az itókám helyett!!!! Nagyon rosszul lettem, nem részletezem!!! És nagyon fájt a pocim is utána!!!Kép Kép Kép Kép

Noémi
34+3

Kép
Kép
hannablanka

Szia Leveliéka!
Üdvözlégy körünkben! Kép
Jó hogy idetaláltál szerintem ennél jobb "kezekben" nem lehet az ember mint itt.

HAnnablanka!
Hát elég horrorisztikus amit írtál. Plasztikusan magam elé képzeltem és én majdnem kidobtam a taccsot. Szegény!!!

MA MEGVETTÜK MARCI ELSÕ CIPÕJÉT. 20-ast kellet venni. Jó nagy lábon él már most Kép Még ugyan csak a bútorok mellet megy önnállóan de már kezd ügyeskedni ha fogom a kezét.

Jatka tessék íme képek Marciról, hogy ne csak te büszkélkedj.Majd csinálok olyat is amin már megy.
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=11065
Ja és szerintem nyugodtan rakj fel képet magadról nem azt fogjuk nézni hogy nem voltál tegnap fodrásznál. Asszem mindannyian kicsit lehsználódtunk ilyenkor. Én kicsit ki is mentem a formámból, amit híztam még nem sikerült leadnom pedig Marci nemsoká 1 éves lesz.

Sziasztok Ildi

Kép
vildi

Jatka!

Ez a masszázs nem az élvezetkről szól, hanem arról, hogy minél több puit és kakait kiszedjünk a gyerekből, merthoyg az okozza a problémákat.
MI rugiban csináljuk, a köv. képpen.

1. masszírozzuk a baba hasát fentről lefelé, ha szemben van veled a baba, akkor neked balról jobbra haladva inkább.
2. Egy adag masszír után jön a torna: bal térd a jobb könyökhöz, utána jobb térd a bal könyökhöz, majd a két térd a hashoz.

És mondom el kell felejteni, hogy a gyerek porcelánból van. És mint kezdő anyuka még így is vaélszeg túl lágyan fogod csinálni.
Ja nem bizti, hogy egyből tetszeni fog a babának a dolog. De megéri folytatni egy kicsit. Nálam volt, hogy úgy kb fél perc után nyugodott meg a ababó. Már csak a monotonitás miatt is.

Ja mondom még egy ötlete, amiért lehet, hog ysokan lehurrognak, én is ezt tettem volna ez a geyrekem előtt. Cumi. Ui. ellazulnak a szopó mozdulatoktól az izmai, és eí segít. Meg valszeg anyáltermelés is. De ez persze mindenféle infók szerint árthat a szopinak, hát én nem tudom. Én azt gondolom, hogy ha egy baba éhes, akkor nem fog megnyugodni cici nélkül, és nem hiszem, hogy vanm annyira buta a gyerek, hogy ne tudná megkülönböztetni a cumit a cicitől. A cumisüvegből etetéls, az valóban okozhat gondot, de a cumiban nem hiszek. De aztán persze, valszeg tévedek, mert nálam okosabbak mondják, ogy nincs igazam.

Elég a tej!

Teljesen normális, hogy este kevesebb (ámde jóval táplálóbb) a tejed, és az is normális, hogy este többszötr kér a baba enni. A teára ma már nem tiltakoznék annyira, Ancsa előptt én is ezt tettem. Csak. Nem szopi után adni, mert azzal csak tágítod a pociját. Az meg nem kell, csak kövér kibaba lesz belőle. Akkor kell neki adni, néhány kanállal az édeesköményből, amikor fáj a hasa, szopi után egy órával kb. . Cukor nélkül persze. Attól nem fog jóllakni, hidd el. És nem lesz tőleg kevesebb a tejed. Kép ÉS igen elég a tejcsid. Az én gyerekeim havi 500 gr-t gyarapszanak, és ez elég. Nem hozzák az átlag 800 gr-t. De nem parázom, mert tudom jól vannak. Fáj a hasuk, sé ez bizti. Azaz most már egyre kevésbé fáj.

Ja nem bizti, hoy azért nem jön több tej a fejővel, mert már nincs, lehet, hogy csak nem tudod magad elengedni a fejpnek. Ami megérthető. Mennyit szoktál próblákozni?

Hannablanka!

Majd még lesz a kenet a 36. hét után. Arra is oda kell figyelni.

Egyébként amit vinni kell. A szüléshez hálóing, ha sjátban akarsz lenni. (elől gombos a szopihoz, és inkább rövid, de legalább bő), bugyi, na ez nem a szüléshez, hanem utána, mikor már folysz...., s mész a szobádba. betét, mert hamar kelleni fog, szappan, ez is hamar kelleni fog, legalűbbis én írtó büdösnek éreztem magam a szülés után. ja és persze türcsi, meg papucs. Na ezek alegfontosabbak. Ennni-, innivaló, mert az elején nem kapsz semmit. bögre, kés,...
WC-papír, Esetéeg köntös, ez saját döntés, de nem árt.

Ha akarsz a babónak ruhát, akkor azt is. ill. pelenka. Azt mindenképp, mert nem bizti, hogy elég a kórhában adott 5 db. (ajánlanám a pampers newborn-t. Az elég kicsi, és ez a köldökcsonkos időszakban nem hátrány. )

Na most elsőre ennyi jutott eszembe. Majd a többiek kieg-nak.

Panni
uran

Köszi Panni az infókat! Ha valakinek még eszébe jut valami, írja meg, jó? Mellszívót kell vinni? És milyet vegyek?

Szorítsatok!
Holnap megyek dokibácsimhoz vizsgálatra! Félek, hogy valami rosszat fog megint mondani! De Bencus ügyes fiú, kibírta a 3 hetet, amit még bent kellett feltétlenül maradnia! Még jó lenne 3!!!

Noémi
34+4

Kép
Kép
hannablanka

Hannablanka,
a múltkor az előadáson ezeket mondta Cser Kati:
-sapka, vékony a babának ( ha a folyosóra kiviszed)
-pelenka (ötöt adnak egy napra)
-popsitörlő (ezt nem adnak)
-ásványvíz szüléshez
-szőlőcukor, kaja apának
-Tena bugyi, betét
-kesztyű a babának, ha akarsz (hogy ne kaparja össze magát)
-CD a szülésre, mert van lejátszó 3 szülöszobában, esetleg rádió
-apának fehér póló, papucs, tréningalsó (ha nem akar abban lenni, amit a kórház ad) (persze csak ha apás szülés lesz)
-mellszívó
Szülni lehet kórházi hálóingben is, utána felveheted a sajátod
A többit leírta Panni is.

Vildi,
szerelmes vagyok a fiadba! Nagyon kis édes!!! Kép Kép
Jatka,
Dórika is olyan kis édes baba! Kép És csak tegyél fel képeket mindig, én imádom nézni őket!!!

Puszi.
Angi
26+3
angi79

Vildi! Minden túlzás nélkül mondom, hogy egyszerűen gyönyörű ez a gyerkőc! Méltán büszkélkedhetsz vele Kép

Hannablanka
Nem árt még melltartó betét sem, és ami nagyon fontos valami bimbóvédő krém. Vagy garmastan, vagy az avent-nek is van, ami mondjuk kicsit drágább, de nem kell lemosni szoptatás előtt. Én az aventet használtam, nagyon tuti. És ami a legfontosabb, az elején (első napokban/hetekben, azt majd érzed) minden szopi után kend be a mellbimbódat! A barátnőmnek is mondtam, nem csinálta, jól ki is sebesedett neki, aztán kezdte csak kenegetni, és volt sírás-rívás. Jobb megelőzni. De még itt olvasgathatsz, bár van benne egy csomó felesleges dolog is, én is szelektáltam belőle.
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Mellszívó ügyben én sok-sok fórumot olvastam, a legtöbben az avent isis-t dícsérték, de a nővérem és a barátnőm például a Medela-t használták. Ha avent-et veszel, akkor jó tanács, azt a változatot vedd, amit cumisüveggel árulnak, cumisüvegre lehet tekerni, ne azt, amit ilyen via pohárra (például a dm-ben ilyet árulnak), mert a poharasnak nem lehet teljesen lenyomni a pumpáját, így nem elég hatékony.

Cumi ügy: mi foggal-körömmel ragaszkodtunk az elvünkhöz, hogy nem adunk cumit a gyereknek. Két hétig. Aztán nem bírtuk tovább. Bianka iszonyú sokat akart szopizni, legtöbbször a cicin nyugodott meg, ennek hatására viszont 10 nap alatt 70dkg-t hízott Kép Ezért aztán elkerülendő, hogy agyon hízlaljuk a gyereket, és hogy állandóan a cicin lógjon, feladva elveinket vettünk neki cumit. Lassan a 6. hónap felé közeledvén még mindig jól szopik, de szüksége van a cumira. Ja és a cumi előtt rákezdett az ujjszopásra, nagyon leleményesek tudnak lenni, így azt tanácsolták ha ilyen erős szopivágy van benne inkább cumi, mint az ujj, cumiról könnyebb leszoktatni. Persze mindenki maga döntse el, hogy ad, vagy sem.
szinti

Sziasztok!

A garmastant sem kell lemosni. Tehát az is jó.

Azért alapból nem kellmindenkinek kenni a cicijét. CSak. Első babaánál NE vegyél fel melltartót legalább a kórházi napokon. a ytejszivárgást kicsi fehér törülközővel old meg. Ui. a melltartóü varrásánál gyorsan begyulladhat a mell, mert az megnyomja.
És helyes mellretétel, nem annyira nehéz, csak tudni kell a lényeégt. Ja és ne parázzatok a szopitól, az segít a legtöbbet, meg acicin hagyott anyatejcsi, meg a szárízon tartás, hagyni megszáradni, akkor nem ázik fel, és nem sebesedik ki.

Panni
uran

Sziasztok!
Röptében!
Kicsit eltűnök, mert pénteki határidőre van kb 382 rajz (nem zúlzás!), amivel el kell készülnöm!

MIndenkinek a legjobbakat addig is! Kevés aggódást, sok mosolygást!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Hát nincs egyszerű dolgom! Kép Ez a lány! Kép Még azt sem tudtam megcsinálni Vele, hogy kitolom az udvarra a babakocsiban (elnyomja a levegő), mert ha nem megy a kocsi, akkor eltörik a mécses! Vissza is kellett fordulnom, mert megálltam beszélgetni a szomszédokkal és hát álltunk! Elkezd nyekegni...Jutka sprint... Dóra bömböl... Vissza haza... Kapuban ismét elhallgatott... Jutka irány bolt, posta! De már csak akkor ébredt fel, amikor itthon voltunk! Hiába! Megálltunk! Kép Pedig nálunk olyan pocsék járdák vannak, hogy én már kidobtam volna a taccsot (még jó, hogy hallgattam a Páromra és nagy kerekű járgányt vettünk!)! De Neki meg ez jött be! Hihetetlen! Kép

Na, puff! Most telefonált a Párom, hogy a másik lányának meg ínszalag szakadása van (sorry, ha nem így írják!) és mostanság dől el, hogy 2 hónap fekvőgipsz vagy műtét lesz! Kép Hát ma igen pocsék napunk van... Szegényke!!!!! Össze is kell szedjem magam, mert akkor ma először egyedül fürdetem meg a lányt!

Noémi! Hát ez a tojásos dolog... Jujjjjj! Mindig is furán nézek a tojásra, hogy ezt vki így natúr nyersen megegye! Részvétem! Kép
Tőlem kérték a végén az adószámot is az alapítványi szobához... Persze kiraktam a kártyát! Kép Én Medela mellszívót vettem egy csecsemős javaslatára... Kézzel nem took fejni, de ezzel nekem is ment! 4200 pénz körül van... Később a bimbóvédőből is a Medela jött be nekem! Ja! A Lányok javasolták minden napra a tiszta hálóinget, nekem nagyon jó volt! Én vittem be anyag pelust is, jó volt a büfinél...

Ildi! Hát azt hiszem Dórinak nyitok egy háremet! Kép Marcit is bevessssszük! Nagyon édi!!!! Kép Megjön a kedvem a kistestvérhez is! Most újra foglalkoztat az 1-2-3 gyerek dolog is.... Monnyuk lesz időm 2 év alatt eldönteni... Képet nem a nyúzottság miatt nem akarok feltenni! Nem is toom megmondani igazából! Babócát igen! Anyát inkább nem! Talán egyszer még meggondolom! Kép

Panni! Meddig szokod csinálni a masszázst? Kb.? Péntektől csinálom! Nekem a védőnéni (akkor egyszer) vmi hasfájás masszázst mutatott kispárnán... 6x sepregetés (kézéllel) lefelé, 6x lábat felnyomni, lerázni, ballal napocska a pocakra, jobbal hold, ez is hatszor váltogatva, majd a végén felnyomni a lábat és hatig számolni! Tényleg el kell felejteni, hogy baba... Láttam szenvedni (akkor kezdtem el először) és hát próbáltam nem óvatoskodni! Bár ha rázendít és befeszíti magát, igen komoly hasizma van! És akkor semmitől sem nyugszik meg! Max. a cicitől, de attól sem mindig! Kép
Cumi? Hát igen! Én is azt mondtam ,hogy nem! Bár tartalékba akartam 1-et hazára, de Párom lebeszélt! Az első átsírós éjszaka után viszont Õ hozta haza! Chicco altatóst! De nem kell a lánynak! Kiesik a szájából! Pedig Párom és Anyósom kitartóan dugdosta a szájába! Egyszer-egyszer rákapott, de 1-2%-os a siker! Tegnap pl. cumival a szájában üvöltött!!!! Kép Mióta láttam egy Babóca szájában cumit még a kórházban elgondolkoztatott.... Főleg, hogy kajszi előtt szoktam tisztába tenni és nagyon türelmetlenek vagyunk!
Tényleg! Ti hogy csináljátok, hogy ne bömbölje végig? Etetés után már nem akarom ilyenekkel zaklatni... Márcsak azért sem, mert ugrik az az egy nappali alvás is!
Mostanában ritkábban fejek! Mintha attól félnék, hogy nem termelődik újra, ha esetleg hamarabb kellene a lánynak! Monnyuk időm sincs rá, mert Dóri ugye napközben szinte semmit sem alszik! Reggeltől éjfélig 1x 3-4 órám van csak, akkor futás a háztartás! Ha szerencsém van és még egyszer alszik (mint ma) akkor jöhet az elmaradás és a "szórakozás", már ha a fórumot lehet annak venni! Kép Akkor szoktam rápróbálni a mellszívóval, ha Dóri már "tépi" a cicit! Vergődik, húzza a bimbót, rácuppan, de újra és újra elengedi, közben meg a sírás kerülgeti! Ilyenkor már nem took semmit kipréselni, monnyuk túl sokáig nem próbálkozok! Kb. annyi időt, amennyi idő alatt máskor beindul! Csak pár csepp sikerül.. spricc helyett. Tényleg nem engedem el magam, mert teszem át a Lányt a másikra ilyenkor! Általában esténként 2 cici megy! Éjfélkor meg vissza az előzőre! Kép Monnyuk remélem nem etetem túl.... 70-80 deka 1 hónap alatt talán nem sok!

Lányok! Nálatok aludtak a csemeték 17 órát is naponta? Dóri nem hajlandó semmiféle "irodalom" szerint működni! Kép

1 hónapos szülinapi kép:
Kép Kép

Kép Kép

Most mennem kell!

Puszika, Jutka
jatka

Jutka!

Az a masszázs amit leírtál nem hangzik rosszul, mi ezt addig szoktuk csinálni, amíg jönnek pukik, illetve amíg nagyon nyűglődik a pici. Azaz mi főleg akkor csináljuk,a mikor épp fáj a hasa.

Én nem kaja előptt teszem tisztába márcsak azért sem,mmert gyakran kaja közben rottyant. Kép

Amikor csak tépi a cicit, akkor szeritnem fáj a hasa. Nem éhes. Ha kínlódik, és TE ekkor ilyen idegállapotban (mert nyílván eközben a babaád ordít) fejni akarsz, akkor ne is várd, hogy jön bármi is. A fejés csak nyugodt lelkiállapotban hozhat sikert. Kép

A babád egész nap elvan, vagy egész nap ordít? Az utóbbira tippelek. ha igen, akkor Ancsa pont ilyen volt. Ha egyszer bealudt, mert végre nem fájt a has,a akkor hosszú órákig képes votl aludni. Ha sír, akkor mindig megszoptatod? Vagy mással is szoktál próblákozni? édeskömény tea (nekünk csodákat művelt)

Na ha többet írsz, akkor majd próbláok segíteni.

Panni
uran

Sziasztok!

Nem kell többet terpeszpelus!!!!!! Kép Kép Kép
Tegnap voltunk csípőszűrésen és azt mondta a Doktor bácsi, hogy már nem kell hordanunk!!!!!! Teljesen más így fogni a Dórit, hogy nincs rajta ez a betétes vacak! Kép

Panni!
A tegnap esti mókánál megpróbáltam Rád hallgatni (monnyuk végig Rád gondoltam, hogy lazíjjak) és igaz, hogy nem sokat, de tudtam fejni egy keveset! Persze én, mint "zseni" anyuka, attól is tartottam, hogy este kevés Neki a tej, de nem kellett Neki amit lefejtem! Szóval nem éhes!
Masszír sem segített... Csak akkor nyugszik meg, ha rázzuk a kis fenekét és sétálunk Vele a konyhában... 4,71-vel 1-2 órát sétikálni, azé elég húzós, úgy, hogy még rázod is! Kép Párom szerint be kéne tenni csak az ágyba, sírjon ott, ne szokja meg a rázást...
Máskor bejön a masszír...
Dóri el volna egész nap, ha sokat cicizhetne! Gyengébb napjaimon persze engedek! Nagyon tetszik Neki a cici!
Általában szopizunk! De csak olyan komfortszopi! Éppen csak cumizza a cicit, de nem szívja.. Elvenni persze nem lehet! Még erre a túlpörgöm dologra is gondolok...

Ma leadtam a listát Páromnak! Remélem vmi bejön!

Mennem kell! Szólít a Kisasszonykám!

Pusza!
jatka

Sziasztok!

Azt nem volt időm megkérdezni az előbb, hogy minden Babóca beszélget álmában?
Nálunk ez a reggeli órákban olyan intenzív, mintha ébren lenne...

Köszike, Jutka
jatka

Jatka!

Ez a rázzuk a fenekét nálunk is volt. Kitartás majd elmúlik. Engem soha nem vitt rá a lélek, hogy hagyjam sírni. Na jó 2x de az mostanában volt már nagyobbacska korában amikor az esti lefekvés egy hisztikörűttá lett, és annyira felhúztam magam, hogy inkább kimentem mint kitépjem a hajam........ vagy az övét. Kép
Nekünk is az volt az elvünk hogy NO cumi. 1 hét után mi is elvéreztünk és vettünk cumit. Viszont először nekünk is kiköpte, gondoltam is milyen okos a gyerekem Kép Kellet vagy egy hónap mire megszokta és a cici helyett azt is elfogadta. Ja és Marci csak a latex cumit szereti a szilikont nem.
Marci ritkán beszél álmában de előfordult már.
Pusz Ildi

Kép
vildi

Sziasztok Lányok!

Vagyok, csak összecsaptak a fejem felett a hullámok így, az utolsó hónapban!
Nem tudtalak benneteket visszaolvasni, rengeteget írtatok. Megpróbálom pótolni, de nem biztos, hogy menni fog!

Hétfőn voltam diabeteszen, 5 lett a cukrom, úgyhogy már csak 2 hét múlva kell mennem, aztán szülés után.
A nőgyógyásznál is minden ok, maradt a C3110, és megdicsért a dokibácsim, hogy ügyi vagyok.
Aztán Zolival elmentünk apaságit csináltatni, ahol kiderült, hogy én a magyarországi anyakönyvi rendszerben még mindig házasként szerepelek, (2001. február 1-jén elváltam!!!) és még mindig a férjezett nevemen vagyok nyilvántartva (amit 2001.03. 07-én visszavettem). Úgyhogy nem adták ki, de megcsinálták, és letétbe helyezték addig, amíg Szeged nem javítja az adataimat. Á, nem voltam idegbeteg!!!
Ja! És a dokibácsinál megkaptam az első NST időpontomat is!!!

Kedden csak a leendő ADSL-lel volt gond, amire már egy hónapja várunk. Kiderült, hogy elfelejtettek regisztrálni bennünket, ezért nem jöttek a szerelők.

Szerdán 3 oldalról megrepedt a szobában a falunk, (amit ugyebár a nyáron újítottunk fel), mert a mellettünk lévő építkezésen a daru most itt vájta az alapot. Nagyon szép kis repedések, a legrövidebb 3 m, a leghosszabb kb.7!!! Persze a vakolat is leesett egy pár helyen. De azért kerüljem a stresszt!!!
Délután voltam Brendon baba-mama klubban. Hát, nem volt valami nagy szám. Az volt a baj, hogy amiről szó volt, azt már mind tudtam. Illetve volt egy csomó dolog, amiről meg pont az ellenkezőjét hallottam. Főleg a cumisüvegekről, cumikról volt szó. Azért jó volt, és jó volt egy csomó kismama között lenni!!! Kép

Ma csak annyi történt, hogy kijöttek helyszínelni a mérnökök az építkezésről, és közölték, hogy ha befejeződik az alapozás, kijönnek, és megcsinálják a falakat. De az még kb. 1,5-2 hónap!!! Én meg kifakadtam, hogy egy egyszobás lakásban hová menjek egy kisbabával a por elől, a kupi elől?! Hát, ők ezt megértik, és akkor várjunk a nyárig, amíg ki lehet majd mozdulni!!! Szerintetek mit csináljak? Ha most megcsinálja Zoli, megint mi dobjuk ki a pénzt, holott az ő kötelességük az építkezés miatti károkat helyrehozni, illetve fizetni (amit nem akarnak, inkább kijönnek elgányolni!)?

És most bejelentkezett anyukám hétvégére, most ő fog rám vigyázni!!!

Így érzem magam:Kép

Noémi
35+1

Kép
Kép
hannablanka

Jatka!

Na akkor mint két extra hasfájós gyermek anyukája próbláok segíteni.

Az elméletemet írom le, lehet, hogy semmire nem jó, de nekem logikusnak tűnik.

Kétféle hasfájás van.
1. büfizés hiánya miatt (erre jó az infacol, vagy espumizan amimk csak az ízükben különböznek)
2. egy enzim hiánya, ami idővel kialakul, ezért van, hogy 3-4 hónap közül magától megszűnik a hasfájás. Erre jó szerintem a gripe water.

Utóbbin segíthet még az előre lefejés. Ui. mindkettő a cukros és zsíros arány megváltoztatásásn dolgozik.

Ha már fáj a hasa:

masszírozás, főleg a torna ( lábfeltologatás a hasira, ezt sem kell porcelán babaként gondolva csinálni)
a megfelelő testehlyzet megtalálása( van emelyik gyerek a függőlegest élvezi, van emlyik a vízszintest)
meleg!!! Jól bebugyolálni egy jó meleg takaróba
édeskömény tea (kb 10-15 szem egy fél pohár vízben áztatva)
hajókázás (ezt már írtam)
homeopátia (ez nem egyszerű, de utána lehet nézni, meg kell nézni, milyen panaszai vannak a gyereknek, és az alapján a leginklább illőt kell kiválasztani. A neten megtalálhatóak valahol a lehetőségek) ez csak fájdalomcsillapító hatású készítmény, ezért mikor elmúlik a hatása (fél óra),a kkor kezdődik előlről, de újra lehet adni, és gyorsan hat. Érdemes megpróbláni.

A férjednek üzenem, hogy mivel a levegő nyelése a sírás alatt csak fokozza a feszülést a hasban, ezért elsődleges dolog a babát megnyugtatni, tehát nem hagyni ordítani.
Másrészről a gyerekt az első hónapban nem lehet elkényeztetni. És ha megszokja a ringatást akkor mi van. ne félj 18 éves korában nem fogja kérni, addig nmeg féllábon is nem? Kép
Addig ringassátok amíg bzrjátok.
Ja és ne hallgassatok egy okos knyvre sem, csak a saját szívre, lélekre, mert az súgja az igazat. Ráértek neveleni agyerkeet nagyobb korában.

Na most ennyi. megyek mert ma vagyunk 4 éves házasok. Így nem itt kelene töltenem az egész estét. Kép

Pusz
Panni
uran

Sziasztok!!
Húú, jó sokat írtatok, amég nem voltam!
(Főleg) Hannablankának:
Mindenképp vigyél textilpelust is a babának (büfi, meg a feje alá).
A Pampers 1es newborn tényleg nagyon jó, talán nincs is kisebb.
Mindennapra jó egy tiszta hálóing/pizsama, amiben lehet szoptatni. Bugyiból inkább több.
Szopis párna kényelmes, mert hideg a fal, nincs minek nekidőlni és kevés párnát adnak.
A Tena betét is jó.
Jó, ha viszel külön papucsot a zuhanyzáshoz (nem lesz kedved levenni).
Praktikus a wcre tehető papír nemtommi, olyan az alakja, mint a wcdeszkáé. Higiénikus és nem kell tornagyakorlatot végezni a wc fölött. (Patikában tutira van.)
A kesztyű szerintem hülyeség, de a sapka az jó. Bár a kórtermekben elég meleg van, ott nem is kell (a kisbabák ott adják le a hőt, nem jó, ha ezt gátoljuk), de a folyosóra nem árt.
A GARMASTAN szuper!!!!
És az Avent Isis is, de szerintem a Medela sem sokkal rosszabb (van 1 Medela kézi, ami nem túl kényelmes.) Mostanában több olyan jellegű mellszívót láttam, mint az Avent, pl Chicco-t. Nem tuti, hogy már a kórházban kelleni fog, de előbb-utóbb szinte biztos.

A hasfájós tippemet már leírtam (nem is 1szer.) Jó az Espumisan is és a gyógynövényes tea is (cukor nélkül!!). De csak ha nagyon kell.

Ringatás-babusgatás terén teljesen egyetértek Pannival!!!! És nagyon fontos amit leírt!!!!

Végül: gratula Panni a 4 évhez!
Sziasztok!!
dadó

Dadó!

Köszi. ;) Nem volt annyira nagy kunszt, a férjem mellett. Kép De ezt neki nehogy elmondjátok. Kép Olyan furi, hogy "csak" 4 éve vagyunk együtt hiszen azóta annyi minden történt. Pl. megszületett 2 gyönyörű gyermekünk. És ezek csak alegjelentősebbek. Ami velünk megtörtént, az elég lenne szeritnem 10 évre is. Kép

kesztyű téma: Szeritnem (de ez csak saját nem tapasztalt véleményem), csak akkot karmolja össze magtá a baba, ha nem igény szeirtn szopik, hanem anyuka bennhagyja a csecsemősöknél, akik nem foglalkoznak legtöbb esetben a babával. Ha sír, hát hadd sírjon, majd abbahagyja.

Ez anno egy csecsemőssel lezajlott beszélgetésünk volt.

szobatársnőm babaája benn volt a csecsemőosztályon, mert oltásra várt, és én meg épp bementem, és kérdeztem hallva a sírő babát, hogy a XY baba sír-e, erre a válasz:
- nem tudom, itt mindog sír valamlyik baba, majd abbahagyja....

Na erről ennyit: én mindkét esetben tűkön ültem reggel, hogy végre meglegyen a vizit, és megkaphassam a babámat. Amikor elvették tőlem a 2 óra után, akkor mintha a bensőmet tépnék.

Na mindegy

Pusz
Panni
uran

Sziasztok! KépKépKép

Köszönöm a sok választ, nagyon aranyosak vagytok. Kép
Bocsi, hogy eltűntem, oly hirtelen, ahogy jöttem, de tegnap sikerült összeházasodnunk, és ez eddig lekötötte minden időmet.
Az orvosom neve Dr. Anga-Kis Balázs, és nekem nagyon szimpatikus.
Akkor, ahogy mondtátok, nekiállok végigolvasni a korábbi hozzászólásokat.
Vannak azért nagyon hülye kérdéseim: a szülésznő mit is csinál? A másik, amire nem jöttem még rá, hogy mi az az NST vizsgálat. Ja, és nem tudom, hogy a neveitek alatt mit jelentenek a számok. Az első talán a babavárás hete, és a második?
Mi most vagyunk 20/21 hetesek. A mell alatt bővülő menyasszonyi ruhát (empire szabás, ahogy megtanultam) nekem találták ki!
Még egy kérdés, hány hetesen érdemes a szülés előkészítő (vagy milyen) tanfolyamra menni? Most lekéstem valamiről? Volt egy szeptemberben, de akkor még annyira csak bizakodtam, vagy nem is tudom. Annyira szurkolok, hogy minden rendben legyen, és semmit nem akarok elkiabálni, hogy még rendes kismamaruhám sincs, csak nagyobb cuccokat hordok, mint előtte. Ez már-már beteges, ugye? Tudom, hogy a folytonos aggódás is káros, próbálok nem, de azért időnként rámtör.
Ja, és még nem sikerült híznom. Csak a pocim nő, de mindig is vékony (gyűlölöm a sovány szót!) voltam, ezért nem tudom, mekkorának kéne lennem. Ha ez így érthető. Bár végülis nem nekem kell nőni... Nahát, kb. ilyen hülye lelkiállapotban vagyok.
Levelibéka
(MIndenfajta békát szeretek, csak van, aki kifejezetten undorítónak tartja őket, ezért magyarázkodtam a múltkor.) Bár most is magyarázkodom.. Kép
levelibéka

Sziasztok!
Most igazából a véleményetekre lennék kíváncsi.

Hol "ciki", és hol "nem ciki" szoptatni?

Ti hogy oldjátok meg a szoptatás kérdését amikor társaságban, vagy csak úgy a szabadban vagytok?

Én már rengeteg helyen szoptattam, főleg az autóban, de volt olyan helyzet amikor nagyon kellemetlenül éreztem magam. Mint pl a védőnőnél a váróban egy óra várakozás után, vagy a vendéglőben egy zártkörű esküvőn egy elkülönített asztalnál. Ez utóbbi nagyon kellemetlen volt, pedig direkt úgy volt minden kitalálva, hogy mi is el tudjunk menni.

Gondolom ti is kerültetek már ilyen helyzetbe. Hogy oldottátok meg?
galoc

Levelibéka!

Szülésznő: A szüléskor megvizsgál, követi a méhszáj tágulásást, figyeli az NST-t (ez más néve CTG, azaz figyeli a méhtevékenységet/összehúzódások erősségét és a baba szívhangját) aztán a kitolás alatt ő végzi a gátvédelmet, fogja meg a babát, ..., aztán segít az első szopinál.
Aztán előkészíti az EDA-t és adagolja,ha kérsz. Most elsőre ennyi.

Szülés előkészítő: jó lenne, ha a lgetöbbre ami érdekel el tudnál menni. MInden témát leadnak minden sorozatban, tahát próblád beosztani. Egysze rmindenképp érdemes elmenni, mert akkor megismerheted a szülőszobát.

Nem vagy beteges az izgalommal, de próbláj lazább lenni. Tudom nehéz ezt megtenni, de gondolj arra, hogy egy természetes állapotban vagy, minden ok, figyelnek rád,... Tehát semmi pánik. KépA lényeg, hogy a baba nőjön, az igezi hízás ezek után szokott jönni. Az egyik ismerősöm 20 hetesen még simán letagadhatta a babaáját,. ha akarta. Kép

Na ennyi.

Galoc!

Szerintem az, hogy kit zavar a szoptatás, az engem nem zavar. Akit zavír, az ne nézzen oda. Én a 2. gyerekemt már bárhol hajlandó vagyok megszoptatni. Nem látszik a cicimből több, mint egyes nők ruháiban. Úgyhogy ha nem érzed kellemetlennek, akkor mindenki tehet egy szívességet. Ha meg igen, akkor próbálj máshol soptatni, vagy jobban takarni magad. Kép

Pusz
Panni
uran

/cyan{Levelibéka:
ezek a babaváró előadások lesznek még, most:
nov. 21 Védőnő szerepe a terhes, ill. a csecsemőgondozásban. Szociális juttatások
dec. 12 Szülés
január 9 Kóros állapotok a terhesség végén a szülsé alatt. A császármetszés
január 23 Az újszülött. Találkozás a csecsemősnővérekkel.
február 6 Családközpontú szülészert, papás szülés, baba-barát ellátás. Psychés változások a terhesség és a gyermekágy alatt.

Mindig 17:30-kor kezdődnek a kórház 4. emeletén a Tanácsteremben.

A dokid jó választás, egyszer csinált nekem uh-ot. Szimpi volt.
Jó pocakososodást! És megnyugtatás képpen, nekem is alig látszott a pocakom a 20. héten. De aztán belendült....

Angi 27+2}
angi79

Sziasztok!

Visszaolvastam, elég régen nem jártam már erre.

Cumitéma, bár nem tudom, még téma-e: én megpróbáltam mindkét lányomnál a cumit, de egyiknek sem kellett. Még most sem tudom, hogy én csináltam-e valamit rosszul, vagy tényleg csak nem voltak cumis babák, de tény, hogy hiába dugdostuk mindegyiknek, ha rossz volt a kedvük, egyből kitolták. Később esetleg eljátszadoztak vele, de az látszott, hogy csak játékszer nekik. Ujjszopás sincs egyiknél se, ennél fogva a megnyugtatás nem egyszerű néha...

Uran!
A ti 4 évetek úgy tűnik(persze ez csak amolyan megérzés, első benyomás), hasonló a mi 5 évünkhöz. Én se kezdtem túl korán, viszont amikor megtaláltam a másik felem (ezt komolyan így érzem), akkor pár év alatt bepótoltunk mindent! És ott kezdődött minden, hogy mindketten kapcsolatban éltünk, amikor 1999-ben egyszercsak összakadtunk a neten. Kép Ma meg 2 gyönyörű kislány büszke szülei vagyunk. Kép

Hannablanka!
Részvétem a lakás dolog miatt, ez tényleg szörnyűnek tűnik. Sok jót ne várjatok, szerintem ha tehetitek, vértezzétek fel magatokat egy jogásszal, ügyvéddel, ha viszonylag jól akartok kijönni a hercehurcából! Azért remélem, meg tudod tartani a belső nyugalmadat így az utolsó hetekre! Ja! És gratula a vércukorértékhez, ez tökéletes! Innentől már csak jobb lesz! Kép

Levelibéka!
Urant kiegésztítve annyit, hogy szerintem is érdemes elmenni a tanfolyamra, a szülőszobán kívül esetleg más orvosokat, szülésznőket, csecsemősöket is megismerhetsz, több lesz az ismert arc, ez is számíthat. És persze egyre többet tudsz meg a terhességről, szülésről, babázásról, ami elvileg megnyugtatólag hat.
Ami a vékényságodat illeti, már mosolygok is! Kép Én ugyanezt éltem át, versenysúlyom sosem volt 49kg-nál több, és már nagyon vártam, hogy terhesség alatt gömbölyödhetek itt-ott, amolyan sokkal nőiesebbre. erre nem cukorbeteg lettem? Kép Szigorú diéta, koplalások. Semmi extra súly. Az első terhességem alatt egy kicsit több, mint 5kg-t híztam, a babám meg 3350gr volt, ami teljesen jó súly. Szóval miatta ne aggódj semmiképpen, elveszi, amire szüksége van! te meg csak nyugodtam egyél, ha tudsz, a gének ellen nem tehetsz semmit, valszeg te is ilyen alkat vagy, ez egy adottság. Sokkal fittebb maradsz majd végig, ez azért jó, nem? Kép

Galoc!
Néhányszor én is kényelmetlenül éreztem magam publikus helyeken, de azért sokkal fontosabbnak tartottam, hogy a gyerekemet megszoptassam. Sokszor szoptattam étteremben, parkban, strandon. Nagyobb plázákban, bevásálóhelyeken már vannak baba-mama szobák, ez nagyon jó. Engem is meglepetésként ért, amikor Pécsett a plázában elirányítottak egy ilyen szoptatós, pelenkacserélős helyre. Ikeában pl. szuper a szoptatós szoba. De pl. a ferihegyi reptéren nem tudtak egy normális helyet kialakítani, csak a a tranzitban van baba-mama szoba, de az is milyen! Bevágtak egy tárgyalóasztalt, pár székkel, meg a csap mellett van egy szélesebb pult, kemény műanyagból, ez lenne hivatott a pelenkázásra. Botrányos. Kép
Eltértem a tárgytól, bocs. Azt hiszem, talán manapság már jobban bevett dolog a szoptatás, nem botránkoznak meg az emberek, sőt, én legtöbbször mosolygó pillantásokat kaptam el ilyen helyzetben. Az, meg hogy esetleg kivillan a cickó, nem tudom, ki hogy van vele, de engem nem zavart, anyai mivoltomban legkevésébé sem gondoltam, hogy szexuálisan kihívó lenne. Kép

Üdv.
V.
vacak

Jaj, egy fontos dolgot elfelejtettem megosztani veletek! A hét elején végre elindult a kislányom! Kép Már nagyon érett a dolog, hiszen 14 hónapos. De ami késik, nem múlik, íme az első önálló lépések:
Kép

Üdv.
V.
vacak

Lányok!
Lenne egy kérdésem. Lassan elkezdtük tervezni a második babócát viszont azt hiszem másik orvost szeretnék keresni. A Péterfyt meg nem akarom otthagyni. Szerintetek ciki az ha a régi orvosommal találkozom majd ott? Vagy lehet hogy meg sem fog ismerni? (Az jó lenne Kép )

Másik kérdés melyik orvos annyira bevállalós a Péterfyben hogy megpróbálja velem a rendes szülést a csaszi után is? Esetleg kipróbálnám milyen a női nőgyógyász? Tudtok valakit ajánlani?

Előre is kösz a válszokat.
Ildi

Kép
vildi

És itt egy kép a már egyedül étkező kisfiamról. (perszer csak almaügyileg)

Kép

Ildi

Kép
vildi

Vacak!

Valóban hasonló lehet az életünk. Mi 2001 február elején ismerkedtünk meg ugyancsak a neten. Aztán augusztusban az eljegyzés, novemberben az esküvőnk. 2003. június 11-én született meg a fiunk, és 2005. július 14-én a lányunk. Úgyhogy eseménydús évek vannak mögöttünk, de most már nyugis időszakra vagyunk beállva. Egyelőre szeretnénk befejezni ezt az őrült tempót. Kép Ami nem lesz egyszerű, merthogy mindkét gyerek (utóbbi szopi mellett) elsőre jött össze. Félek, hogy nincs elég jó fogamzásgátló módszer számunkra....

Pusz
Panni
uran

Szia Csajszik!
Bent van az ADSL!!! Azért nem jelentkeztem, mert a régit kikapcsolták, és csak most jött a szerelő beállÍtani.
Köszi az üzeneteket!!! Lassan tényleg össze kell pakolnom. A doki (most nem az enyém volt, Kuglicz doktor úr volt helyette) szerint legkésőbb 2 hét múlva szülök, C2110 !!! Szerintetek az nem korai? Most vagyok 35+6!!! Mi van, ha a jövő héten már megszületik? Koraszülött lesz? Kép

Noémi
35+6

Kép
Kép
hannablanka

<font color="119911">Szia Noémi,
nem lesz koraszülött, hisz már betöltöd holnap a 36. hetet! Mit mondott milyen nagy már a bébi? Nagyon izgi a dolog!! Pihenj azért!
Ildi,
még mindig nagyon édes ez a gyerkőc!!!! Kép
Vacak,
garula az első lépésekhez! De édes ez a kiscsaj!

Mi jól vagyunk, kedden megyek a rendelőbe cukorvizsgálatra. Sajnos a rosszabbik verzió, de megihatom itthon és csak utána kell bemennem.
Angi
27+4</font>
angi79

Angi
Nem mondott semmit, hanem elküldött sürgősen ultrahangra (ma telefonáltam, a legkorábbi időpont a jövő hét szerda volt). Voltam tegnap NST-n is (először). Olyan jó volt hallgatni a baba szívhangját!!! De mozogni nem akart, csak 4 apró kis lökést éreztem. Viszont fájásaim nem voltak. Bezzeg a vizsgálat után ma délig folyamatosan fájt a hasam!!! Kép
Levette a kenetet, elküldött még vér, vizeletvizsgálatra, aztán a vérellatóba. Ezt mind elintéztem ma, bár eredmény csak holnap és hétfőn lesz. Akkor meg megyek megint NST-re, és orvoshoz. Remélem, már az enyém lesz!!!

Milyen rosszabbik verzióról van szó? Valahogy nem értem! Kép

Kép
Kép
hannablanka

<font color="119911">A cukros lötty ivásáról és nem a zsemle+tej verzióról van szó. Bocsi, ha érthetetlen. Kép
Szegény, ez a pocakfájás nagyon nem jó! Akkor zajlanak az események nálatok! Drukkolok, hogy minden rendben menjen!!!</font>
angi79

Sziasztok!
Olyan rég jártam itt, hogy alig tudtam visszaolvasni...
Vildi, Vacak gyönyörűek a gyerkőcök!!! A kiscsajon látszik, hogy mennyire örül az új tudományának!
Szopi: annyira diszkréten lehet, hogy sokan észre sem veszik. Azért, amennyire lehet, én el szoktam vonulni. De a túlzott "óvintézkedések" inkább csak felhívják rá a figyelmet.
Bár moostanában már nehezebb, a kiscsaj kezd önkiszolgálóvá válni...már tudja, hogy kell kikapcsolni a szoptatós melltartót!
Vildi, írok neked magánban egy nevet!
dadó

Dadó!

Az aranyos lehet amikor elkezd vetkőztetni a nagy nyilvánosság előtt Kép

Köszi a nevet.

Ildi

Kép
vildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?