Eszter!
A helyzet akövetkező. MIsi az elejétől velünk aludt egy szobában. Aztán mire már nem szopizott volna éjjel, addigra már jött majdnem a tesó (mikor terhes lettem, utána hagyta abba a szopit), már azért sem akartuk átrakni külön szobába, meg most, hogy szobatiszta, és kel éjjel pisilni is jobb, hogy egy szobában alszunk. Na meg a rossz álmok,.... (pl. egyik éjszaka arra kelt, hogy anya miért etted meg abárányos csokimat.
)
Aztán hát Ancsa hová máshová került volna, mint a mi szobánkba. Így 4-en alszunk egy szobában. Más az ágyakon kívül nem is nagyon van abban a szobában. De én élvezem a dolgot.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy 2 szobánk van: na most ha az egyik gyerek az egyik a mmásik a másik szobában alszik, akkor mi hol csinálhatunk este még valami zajos dolgot. Pl. Tv-nézés, beszélgetés,...
Másrészről a két szoba nagyon messze van egymástól, így ha éjszaka felkel valamelyik gyerek, akkor meg sem halljuk szinte a másik szobában, csak ha már nagyon sír.
Tehát ezért alakult így. És még egy darabig maradunk is valszeg ebben az állapotban.
Jutka!
körmök: mi elég korán vágtuk mindkettőnek. Ne húzd meg lehetőleg , tehát valami jó ollóval csináld. s csak ami túllóg az ujján. Én a bőrvágó ollót javaslom, a gyerek-ollóknak csúfolt valamik rettenetesek, azt ne használd, legalábbis nekem ez atapasztalatom.
Nem nyugszik meg: megoldás, szeritntem hasfájás. Főleg, ha ez idpnkként jön elő? Megoldás? Ezer ötletem van, mindkettő hasfájós volt.
1. böfizik-e szopi után, vagy esetleg bealszik?
ami segíthet: infacol (ha nem tud böfizni, ez segíthet), espumizan (uez, csak más ízű), gripe water (ez más, más hatás, más problémára, ha az infacol nem jönne be), édeskömény tea (a lányomnál ez a tutti nyerő), homeopátiás szerek (néhány kanál vízben oldva, attól függ melyik kell, hogy milyenek a tünetek, interneten utánanézhető)
Homeopátiával egy gond van: mivel fájdalomcsillapító hatásuk bvan, ezért nagyon gyorsan hatnak, aza z agyerek e l tud pihenni, nem fáj a hasa, de nema problémát szünteti meg, ezért mikor a hatás elmúlik, minden kezdődik előlről. Érdemes vegyeesen valami más módszerrel alkalmazni.
Ja és hát a legfontosabb hasmasszázs!!!! Ha ráérzel egyszer, akkor nagyon tud segíteni. A lényeg, szerintem, hogy nem simogatni kell a babaát, az is jó, csak másképp, hanem massírozni, azaz erővel kell csinálni a masszást. Na nem kipasszírozni a gyerekből midnent, de azért erőt kell beleadni. A simizés nem sokat segít.
Ja és a hajókázás, a tutti nyerő ötlet még. Csak anya elfárad. ez a két karodra fekteted hason a gyereket és úgy hintáztatod.
Autós hordozó: elvileg agyerek jelzi, ha nem tetszik neki, azaz fája háta benne, de azért órákat ne hagyd benne. Tehát ha nyűgös benne, akkor vedd ki. Legalábbis mi így csináltuk.
tejcsinálók: laktoherb (ez nekem semmit nem ért), fitolac (ez jó, a babaának is lehet, hogy segít a hasfájásnál), urtica urens homeo bogyó
indiszkrét: nem ti lesztek az elsők, ha nem várjátok meg a 6 hetet. De akko rszeritnem valami mechanikus védelem nem árt, mégis csak van egy nyílt seb a pocakodba, nem hiányzik oda semmi kívülről.
Elvileg van egy fogamzásgátló szer ami szopi alatt ajánlott, merthoyg elvileg elég hatásos, és nem árt a babának sem. Mi nem akartunk ilyesmit, de valszeg a dokid ezt fogja ajánlani.
Na remélem elég kimerítő voltam.
Panni