Szisztok,
megpróbálom tömören összefoglalni a szülésemet
Szept. 27-re voltam kiírva. De még nem éreztem semmit. 2 naponta jártam a kórházba CTG-re.
A dokim mondta, hogy azért legyen bekészítve a kocsiba a motyó, mert lehet, hogy beindítja a szülést.
3-án azzal küldött el, hogy 2 ujjnyi a méhszáj és lehet, hogy szerdán beindítja, de az is lehet, hogy megint hazaküld. Majd meglátjuk.
Eljött a szerda 5-dike. Reggel hétkor megcsinálták a CTG-t. 8-kor megvizsgált az orvosom és kérdezte mit szólnék, hogyha ma beindítaná? Épp mondtam a férjemnek, hogy már kezd elegem lenni a bizonytalanságból.
Végül is megrepesztette a burkot. Azt mondta 10-ig várjuk a fájásokat, ha nem jönnek kapok infúziót.
Aznap rengetegen szültek (12) és 4-en vártunk a CTG-s szobába, hogy kapjunk szülőszobát.
Úgy néztünk ki mint a menekültek
10 órakkor még nem volt fájásom se ágyam.
Bejött a szülésznőm és 11:50 kor bekötötték az infúziót. Rögtön 2 perces fájásaim lettek.
Kicsit erősebb mint a menstruációs görcs.
De az, hogy 2 percenként jött nagyon rossz volt. ki se tudtam pihenni az előzőt már jött a másik.
Végül is 1 órát kellett így kibírnom és utána kaptam a popsiba Nubaint(fájd. csillapítót).
Utána egész jól éreztem magam kicsit bekómáltam
Egyszer még felkeltem kimentem Wc-re meg egy kicsit ültem a széken, de nagyon fáradtnak éreztem magam és lefeküdtem megint.
A fájások között aludtam is 1 perceket.
Közben már 4 óra volt és jött a dokim, megnézett, azt mondta még tíz perc és szülünk.
Jött is tíz perc múlva nyomtunk 3-4 -et.
még várjunk egy kicsit...
Mikor megint visszajött Zsófi két nyomásból kint volt. Először a feje majd a teste.
16:32 kor már a karomban tartottam
Nagyon sokat köszönhetek a szülésznőmnek és az orvosomnak. Nagyon profin vezették le a szülést.
De a legtöbbet a férjemnek aki végig ott volt velem és a segítségemre volt.
Aztán közölték velünk lehet, hogy itt kell aludnom , mert nincs hely a gyerekágyas osztályon.
De végül is este fél 8-kor levittek, mert mégis lett helyem.
Nagyon jó szobatársaim voltak.
És borzasztóan aranyos csecsemős nővér volt velünk éjszaka. Sokszor bejött hozzánk és magyarázott tanítgatott minket.Sajnos nemtudom a nevét. DE itt meg kell jegyeznem volt két csecsemős nővér akitől az isten mentsen meg mindenkit.
Szóval nagyon jó élmény volt a szülés számomra és a babán is látszott, hogy könnyen megszületett. Nem volt eldeformálódva a feje és szép volt a bőre. Látszott, hogy nem erőlködött. Zsófi 3570 gr és 56 cm-rel született.
Nekem bevérzett mindkét szemem, de az orvosom megdícsért, hogy nagyon jól nyomtam
Bele adtam apait-anyait
És legnagyobb bókot a férjemtől kaptam, hogy nagyon-nagyot nőttem a szemében.
Köszönöm, hogy megoszthattam Veletek ezt az élményt