Sziasztok!
Örülök, hogy ma is zajlott az élet a topicon!
Nikinozso! Nagyon örülök a filmnek, gondolom ismersz már annyira, hogy tudod, minden ilyentől nagyon boldog vagyok és szükség is van rá, hogy az emberek minél többet tájékozódjanak a témában.
Egy kérdésem lenne: ugye majd időben szólsz, hogy mikor és hol lehet megnézni a filmet? Nagyon érdekel.
KeliMoni! Nagyon szoritok Nektek! Ez az időszak tényleg nem könnyű - na a várakozás sem! -, de ahogy irtad közelinek és mégis oly távolinak tűnik. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.
A TI BABÓKÁTOK pedig tudja mikor kell kibújnia.
Szuperboszi! (Niko - igyekszem megszokni az új nicked, hogy a többieket ne zavarjam meg, de lehet, hogy néha önkéntelenül Nikot irok majd, bocsi érte)
Tüneményes Boldizsár!
Cirbi! Nyugdtan ad fel a papirokat! Hadd segitsek egy kicsit. Az alkalmassági határozat és a jogerős határozat egy és ugyanaz. Tehát csak egy határozatot kapsz az alkalmasságról. Emellé vagy külön kapsz egy értesitőt, hogy az mikor vált jogerőssé, vagy a határozat példányára vezetik rá a jogerő dátumát. A jogerő pedig azt jelenti, hogy attól a naptól, amikor az beáll, nincs helye ellene jogorvoslatnak, fellebbezésnek. (Azért irtam a fellebbezést és a jogorvoslatot is mert, a jog a fellebbezésen kivül ismer más jogorvoslati lehetőséget.) Az pedig hogy mikor kaptad meg, arra vonatkozik, hogy mikor vetted át a határozatot. Az átvétel és a jogerő pedig annyiban kapcsolódik egymáshoz, hogy az átvétel dátumától indul az x nap a fellebbezés (jogorvoslat) beterjesztésére. Tehát az átvételtől számitott x napod van, hogy bead a fellebbezést. Ha nem teszed, letelik az idő, és beáll a jogerő.
Az átvétel és a jogerő dátuma eshet egybe is, ha az átvételt követően az érintettek azonnal lemondanak a jogorvoslati (fellebbezési) jogukról. Tehát lehet a dátum ugyanaz és különböző is.
Remélem segitettem, és érhető volt. Naponta "jogerőzök" határozatot, nekem érhető, és szerettem volna, ha neked is az.
Remélem jó igy, és nem akartam túl szakmai, meg tudálékos sem lenni!
Amnerisem! Merre vagy???? Melegszel a kályhánál?
Irj légyszi! Milyen volt a tegnapi előadás?
Mera! Jó volt olvasni a lánykáról!
Ismerős az is amit a csibészségéről irtál, naponta vivunk mi is a fiúkkal, amikor jön az "akarok", "nem",
"nem akarok", de hát a puttonyban ez is benne van.
Jiny! Gratulálok én is!
Marcianyu, Nikianyu! Hol vagytok? Irjatok!
Hadd osszak meg veletek egy örömhirt: régóta kerestema fiúknak akkus kismotort, már tavaly karácsonyra is. Szerencsémre az egyik bevásárlóközpontban kapott a férjem nagyon jó áron, igy megvettük a fiúknak karácsonyra. Túl drága dolgot úgy sem vennénk, mert egyrészt nem tudjuk megengedni, másrészt pedig nincs értelme.
Annyira szuper, aranyos, és tényleg nem volt drága, és olyan boldogság nekünk, hogy tudjuk örülni fognak neki nagyon.
Majd megpróbálok róla képet felrakni, ha érdekel titeket. Ja, és nem dicsekedni akartam ám!
Sziasztok! Mindenkinek jó éjt, megyek aludni, mert holnap szombat, de vár a munka újra.