Na hát végre van 10 percem...de ezt az alvásidőmből veszem le,de muszáj már írnom nektek!!!
Itthon vagyunk,már volt doki néni,védőnő,minden oké,csak időm nincs.Igazán nem is a fiúk miatt,hanem tudjátok szombaton költöztünk (költöztek nélkülem) és mikor hazajöttem még bőröndök vártak itt mert a férjem csak bedobálta a maradék cuccokat és azt sem tudta mi hol van. Mára már elég rend van,anyum itthon van egész héten,szombattól meg a férjem is egy hétig,szóval majd csak kialakul minden.
Belevágok a mesébe,megpróbálom röviden:
Szóval szerdán délután 4 körül elkezdett fájdogálni a hasam...gondoltam jósló fájások,hiszen azért a 27.-e még messze van. Aztán 5kor úgy döntöttem azért mégiscsak 10 percenként jönnek,így zuhi,borotva,táska,azért elintéztem a dolgokat,6kor a férjem azt mondta hogy ne szórakozzunk,menjünk be egy vizsgálatra.
Leadtuk Márkit,stb...és fél 8ra bementünk,de akkor már eléggé rendszeres volt a 7-8 percenkénti fájás. Bent kitöltötték a papírokat,azt mondták ha nem is szülök úgysem mehetek már haza,aztán jött a Fruzsina,meg a Csapó megvizsgáltak és az hír: itt ma még baba lesz... 2 éve ugyanezt mondták csak 5 nappal előbb.Kezdtem beparázni,de amikor mondták hogy minden oké,és már rögtön 3 ujjnyival kezdek,akkor megnyugodtam.Fél 10 körül elment a magzatvíz is,miközben a szülésznő megvizsgált. Dokim bejött,sajna a fájások 10 körül elkezdtek fele olyan intenzívek lenni,nem tudom miért,pedig azt hittem addigra már túl leszek rajta.Adtak infuzióba cukrot,mert délben ettem utoljára,aztán 11kor már mondtam,hogy kezdek fáradni...még mászkáltam kicsit,de már majd szétszakadtam,aztán a dokim kimondta a felmentő szót:jöhet az oxitocin... és kb. az első csepp ahogy bement az ereimbe rögtön kibújt Viktor.2 nyomás volt a feje,a többi kicsusszant simán.23.50-kor,3000grammal és 55 cm-vel,9/10-es Apgar és kiköpött mása a tesójának.
Vágni nem vágott a dokim,de azért picit össze kellett varrni,de kit érdekelt már az?!Rögtön szopizott is ügyesen és az 5 nap alatt nem kellett neki tápszer sem,mert 3.nap már volt tejem,előtte meg elég volt neki az előtej meg a víz.A 3-as szobában voltunk,szerencsére jó fej csajokkal(igaz nem is volt máshol hely,mert telt ház van megint)hétfőn ki is engedtek,igaz Viktor kicsit besárgult,de nem vészesen. Nem sír soha (eddig), 8-kor fürödtünk este,szopi,aztán 1kor felkelt,majd reggel 6kor,de minden kaja után rögtön vissza is alszik.2 szopi között kb.fél órát van fent,de néha keltegetnem kell,meg vízzel is itatni etetések között.
Márk nagyon jól fogadta(igaz végül nem jött be egyszer sem a kórházba,de jobb volt így) azt mondogatja hogy milyen szép a tesóm,aranyos,puszilgatja,simizi,itatja meg bekeni a popsiját.Nagyon édesek együtt,majd keresek régi képet Márkról is és meglátjátok,mennyire ugyanígy nézett ki ő is picinek.
Most rohanok tovább,de puszi mindenkinek,ha csinálunk december közepén talit,arra már hárman megyünk majd!!!
Ja! Tegnap persze azért-úgyis úgy ráérek- Márk elesett egy fém pohárral a kezében,felszakadt a szemöldöke ( anyummal volt) érte mentem,aztán rohanás az Örsre a sebészetre,szerencsére csak összehúzó tapaszt kapott és nem kellett varrni,de hétfőig most nagy kötés van rajta. Persze egész nap csak én vigasztalhattam,kicsit érződik az 5 nap távollét.Este elalvásnál szétszorított és mondta,hogy mostmár ne sírjak (mert mikor jöttek értem a kórházba elbőgtem magam) és neki is nagyon hiányoztam ám!!!
Na tényleg puszi,mostmár újult erővel itt leszek!!!
Annamari